Proiecte de asfaltare de peste 10 milioane de lei, la Bascov

Luni, 25 Martie 2019 16:00

Anul 2019 se anunţă a fi un an bogat în investiţii pentru comuna Bascov, care are în derulare numeroase proiecte de importanţă majoră, unele dintre acestea urmând a intra în faza de execuţie a lucrărilor sau chiar a fi finalizate în cursul acestui an. Cele mai multe proiecte de pe lista de investiţii prioritare vizează modernizarea infrastructurii rutiere, având în vedere că, pe foarte multe străzi din comună, acum, există absolut toate utilităţile, inclusiv canalizare. Însă Primăria Bascov are în plan și alte tipuri de proiecte.

Ion Dumitru: „Am mai făcut o dată! Ce ziceți, PSD-iștilor?

Luni, 25 Martie 2019 15:56

Primarul din Albota dă adunarea, în ajun de alegeri parlamentare, împotriva candidaților PNL. Și folosește cuvinte dure. Mesajus este adresat colegilor de partid, în special primarilor PSD. Ion Dumitru: Stimați colegi, mă uit pe lista de candidați ai PNL și îmi dau seama că nu putem lăsa să ajungă în parlamentul European astfel de oameni! Sunt oameni care nu au fost niciodată cu țara, ne-au bârfit întodeauna, au furat voturi, le-au furat fraierilor partidul, și cine știe ce mai pun la cale.

 

Primăria Albeștii de Argeș - pe lista neagră în județ, în urma raportului Camerei de Conturi Argeș

Luni, 25 Martie 2019 14:55

# Prejudiciu de 655.000 de lei

La Primăria Albeștii de Argeș, acțiunea de audit a Camerei de Conturi Argeș, desfășurată în august 2018 a scos la iveală un prejudiciu total de 655.000 de lei.
S-au constatat facturi pentru abonamente telefonice, fără temei legal, lucrări plătite, dar neexecutate privind sistemul de alimentare cu apă din comună, dar și lucrări decontate dar neexecutate în ceea ce privește reabilitarea drumurilor din localitate:

Primăria Ciomăgești - prejudiciu de 9.000 lei pentru cadourile de Crăciun oferite elevilor

Luni, 25 Martie 2019 14:54

La Ciomăgești, în urma controlului desfășurat în luna iunie 2018, au fost mai multe nereguli constatate de Camera de Conturi Argeș. Ne-a atras atenția  în mod deosebit un prejudiciu produs încă din anul 2015, dar scos la iveală abia în 2018. Primăriei Ciomăgești i se impută cadourile pentru… pomul de Crăciun, acordate unor elevi.

 

Primăria Câmpulung și o școală din comuna Tigveni – plăți nelegale de sute de mii de lei către angajați

Luni, 25 Martie 2019 14:52

Camera de Conturi Argeș a constatat nereguli la o școală de la Tigveni, dar și la Primăria Câmpulung privind modul în care au fost plătite drepturile salariale către angajați. Cele două instituții publice scapă de plata prejudiciilor imputate în urma Legii nr. 78/2018, din 28 martie 2018, privind exonerarea personalului plătit din fonduri publice de la plata unor sume reprezentând venituri de natură salarială.

Investiții în infrastructura școlară, sanitară și rutieră, la Berevoești

Luni, 25 Martie 2019 14:43

Din 2016 și până în prezent, au fost alocate de la Consiliul Județean Argeș către comunitățile locale, sume importante pentru realizarea unor proiecte. Săptămâna trecută, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, împreună cu vicepreședintele Ion Mînzînă și cu administratorul județului, Maria Dinu, au demarat seria vizitelor în teritoriu pentru a verifica stadiul lucrărilor, unele aflate în execuție, altele fiind deja încheiate. Printre localitățile vizitate de Consiliul Județean Argeș s-a aflat și comuna Berevoești.

 

Ștefan Benonie, primar Aninoasa: „Unul dintre obiectivele noastre este alimentarea cu gaze a localității”

Luni, 25 Martie 2019 14:39

# Președintele CJ Argeș l-a felicitat pe edil pentru lucrările realizate în comună

Săptămâna trecută, conducerea Consiliului județean a ajuns și în Aninoasa pentru a verifica stadiul lucrărilor din localitate. CJ Argeș a investit, prin cofinanțare, în lucrările de reabilitare și modernizare a unităților de învățământ din Broșteni, Slănic, Aninoasa. Clădirile au fost reabilitate, s-au construit garduri noi, au fost montate paratrăsnete, au fost forate fântâni și montate hidrofoare pentru asigurarea apei potabile.

Eveniment desfășurat la Pitești, sub egida Președinției României la Consiliul Uniunii Europene

Luni, 25 Martie 2019 14:32

Săptămâna trecută, Argeșul a fost gazda Reuniunii Directorilor în Domeniul Managementului Chimicalelor din cadrul ministerelor mediului ale țărilor membre UE, moment găzduit de hotelul Ramada, din Pitești.  La deschiderea evenimentului, desfășurat sub egida Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, au fost prezenți și vicepreședintele Senatului României, senatorul Șerban Valeca, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, vicepreședinta C.J. Argeș Simona Brătulescu, prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, subprefectul Adrian Bughiu, viceprimarul cu atribuții de primar al municipiului Pitești, Sorin Apostoliceanu.

 

Rețea de gaze pe întreaga întindere a comunei Rătești

Luni, 18 Martie 2019 15:48

# Primarul invită voluntari pentru a îi fi alături la acțiunea de împădurire din această primăvară

Edilii din Rătești se luptă pentru implementarea unui proiect uriaș, cel de alimentare cu gaze a întregii localități. Proiectul urmărește alimentarea cu gaze a tuturor satelor. Conducta ar urma să ajungă chiar și în cătunele izolate.

Orașul Topoloveni - campion al atragerii de fonduri europene

Luni, 18 Martie 2019 15:37

# Extindere alei pietonale și construire piste bicicliști
Potrivit celor comunicate recent de Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, proiectul cu titlul ”Modernizare/extindere alei pietonale și construire piste bicicliști în orașul Topoloveni” a fost selectat în vederea finanțării prin fonduri europene, fiind finalizată etapa de evaluare tehnică și financiară. Proiectul își propune modernizarea și extinderea aleilor pietonale și construirea de piste de bicicliști, înființarea unui sistem de reîncărcare a autovehiculelor electrice sau hibride și a unui sistem de bike-sharing (închiriere biciclete).

 

Autospeciale noi pentru Serviciul Județean de Ambulanță Argeș

Luni, 18 Martie 2019 15:33

Serviciul Județean de Ambulanță Argeș primește în luna aprilie încă două ambulanțe tip C2. După ce recent SAJ Argeș a primit de la Ministerul Sănătății opt autospeciale, luna viitoare parcul auto va fi din nou suplimentat. Totul a fost posibil print-un proiect cu finanţare UE. Parcul auto actual de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Argeş este învechit, iar întreţinerea maşinilor existente şi reparaţiile costă foarte mult. Staţia de la Piteşti şi cele opt substaţii de la Câmpulung, Curtea de Argeş, Mioveni, Topoloveni, Costeşti, Mozăceni, Rucăr şi Domneşti însumează 61 de maşini de toate tipurile.

Viceprimarul de la Ștefănești se joacă cu demisia

Luni, 18 Martie 2019 15:25

Viceprimarul de la Ștefănești ar putea rămâne fără funcție și fără partid! După ce „s-a jucat cu demisia” în ședința de joi seara a Consiliului Local Ștefănești, social democrații au propus să îl dea jos cu forța. Mai exact, după ce s-a lăudat că renunță la funcție, Ion Mihalcea (foto) a dat-o la întors în fața consilierilor locali. După ședință, social democrații s-au întâlnit cu președintele PSD Ștefănești, Nicolae Velcea, și au dezbătut ore în șir cum să scape de viceprimar. După lungi discuții au ajuns la o singură concluzie: în următoarea ședință a Biroului Politic Local, Mihalcea va fi propus pentru excludere. Însă, cum în politică astăzi se spune un lucru și a doua zi se întâmplă altceva, Mihalcea are șanse să rămâne în partid... și în continuare viceprimar.

 

S-au stabilit temele carelor alegorice de la Simfonia Lalelelor

Luni, 18 Martie 2019 15:22

Simfonia Lalelelor, ediția a 42-a, se va desfășura în acest an în perioada 12-14 aprilie. Manifestarea de tradiție a Piteștiului va avea loc în Piața Vasile Milea și la Complexul Expozițional „Casa Cărții”. Continuând o colaborare de peste 12 ani, delegația Primăriei Municipiului Pitești, condusă de către primarul Cornel Constantin Ionică, a dat curs invitației partenerilor olandezi de a stabili, împreună cu membrii fundațiilor Tynaarlo – Pitești și Bloemen Corso Eelde, tematica și detaliile necesare pentru realizarea carelor alegorice, acestea reprezentând principala atracție a festivalului Simfonia Lalelelor.

Primărița din Ștefănești, solidară cu greviștii #șîeu

Luni, 18 Martie 2019 15:17

# Ioana Jenica Dumitru: „Și noi ne confruntăm cu o situație gravă. Consiliul Local nu votează lucrările pentru dezvoltarea localității”
Primarul orașului Ștefănești, doamna Ioana Jenica Dumitru, s-a alăturat protestului ”#șieu”, lansat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, care a construit din banii săi primul metru de autostrada din Moldova.

 

Anunț important de la Primăria orașului Mioveni

Luni, 18 Martie 2019 15:14

Ca urmare a sesizărilor venite din partea cetățenilor și totodată, pentru a evita blocarea trotuarelor sau formarea ambuteiajelor, cu scopul de a descongetiona traficul în zona Pieței, conducerea Primăriei Mioveni a luat decizia ca pe durata competițiilor sportive organizate pe Stadionul Orășenesc Mioveni, autoturismele spectatorilor vor putea fi parcate gratuit, la ultimul etaj al parcării supraetajate din vecinătatea stadionului. Șoferii care totuși vor ignora această solicitare, precum și semnele de circulație care interzic parcarea pe trotuar ori pe carosabil, în zona stadionului, vor fi amendați de Poliția Locală. La finalul competițiilor sportive sau al meciurilor organizate pe Stadionul Mioveni, șoferii vor părăsi parcarea, sau o vor putea utiliza în continuare, contra cost.

Internet gratuit în principalele locații din Bradu

Luni, 18 Martie 2019 15:07

Administrația din Bradu va implementa un proiect finanțat din fondurile Uniunii Europene, care privește instalarea unor rețele WI-FI în mai multe puncte din comună. Bradu se numără printre puţinele localităţi din Argeş care au obţinut un astfel de grant european. „Uniunea Europeană va finanța echipamentele și costurile de instalare (punctele de acces la internet) în valoare de 15.000 de euro, iar entitatea locală va plăti pentru conectivitate (abonamentul la internet) și întreținerea echipamentului.

 

A început „Luna Plantării Arborilor”. În 2019, Direcția Silvică Argeș va împăduri 317 hectare

Luni, 18 Martie 2019 15:00

Direcţia Silvică Argeş continuă programul de împădurire, în cadrul campaniei tradiționale „Luna Plantării Arborilor”, prima acţiune având loc sâptămâna trecută în Parcul Trivale. „Luna plantării arborilor” este unul din cele mai importante evenimente silvice şi ecologice, reprezentând o modalitate de sensibilizare a publicului şi a factorilor decizionali, cu privire la importanţa pădurilor, a rolului lor esenţial în menţinerea echilibrului ecologic.
Între 15 martie – 15 aprilie, Direcţia Silvică Argeş, condusă de directorul Armand Chiriloiu, desfăşoară activităţi dedicate pădurii, la care, pe lângă silvicultori participă şi o serie de personalităţi, reprezentanţi ai unor instituţii, precum şi elevii şcolilor din judetul Argeş.

Autoritățile din Mioveni - măsuri pentru stoparea violenței juvenile

Luni, 18 Martie 2019 14:55

Săptămâna trecută, pe 13 martie, în sala de şedinţe a Primăriei Mioveni a avut loc şedinţa de Consiliu Şcolar. Pe ordinea de zi s-au aflat probleme legate de prevenirea și combaterea violenței în școli și a delincvenţei juvenile. Le ședință au participat conducerea administraţiei locale, directorii instituţiilor de învăţământ din Mioveni, reprezentanții Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Mioveni, ai Poliție Române și Locale, ai Consiliului Local Mioveni, precum  şi consilierul pe probleme de învăţământ din cadrul instituţiei.

 

La CJ mumă, la instituțiile din subordine, ciumă! Din cauza salariilor de mizerie, specialiștii părăsesc Regia Județeană de Drumuri Argeș

Luni, 11 Martie 2019 14:19

S-a scris, în repetate rânduri, anul trecut, de salariile umflate, aproape să plesnească, din Consiliul Județean Argeș. Și despre schema, din ce în ce mai umflată, de aici. Zeci de milioane de lei vechi, pe lună, salariu pentru un funcționar ce învârte două hârtii pe zi, între cele douăzeci de pauze de țigară. Laptele și mierea se opresc, însă, în zidurile instituției. Dintre instituțiile subordonate, numai puține se bucură de privilegii asemănătoare. La unele, însă, răzbate numai ecoul. Este cazul RAJD Argeș, ”Drumuri Județene”, cum le spune toată lumea, unde se fac angajări pe capete. Nu de bine, ci din cauză că se pleacă pe capete.

Acțiune în forță a celor de la Drumuri Naționale, la Călinești

Luni, 11 Martie 2019 13:42

# Aceștia au luat pământul de pe marginea șanțurilor și l-au aruncat... în șanț

Acțiune de toată jena, instrumentată de cei de la Drumuri Naționale Argeș. Dacă, de obicei, nu se văd deloc în timpul anului, iată, în 2019, au început cu o... prostie! Au intervenit, cu un utilaj greu, pe DN7, pe raza comunei Călinești, pentru refacerea aleilor pietonale. În marea lor grijă, pământul rezultat, destul de mult, a fost aruncat în... șanțuri. Și lăsat, pur și simplu, acolo.

 

Pagina 6 din 119

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea