Asociațiile de proprietari din Pitești fură apă! Prejudiciu de 125.000 de lei

Luni, 11 Februarie 2019 15:33

# 28 de asociaţii de proprietari, 52 de agenţi economici şi 701 utilizatori casnici, găsiți cu nereguli de operatorul serviciilor de apă

Consilierul local Cristian Gentea a prezentat măsurile care s-au luat la SC Apă Canal 2000 SA după ce a făcut mai multe sesizări. De asemenea, operatorul regional al serviciilor de apă şi de canalizare în judeţul Argeş continuă campania de verificare a clienţilor săi şi anunță că va intensifica acţiunile de control în perioada următoare.

Primăria Pitești - proiect privind îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților personalului din instituție

Luni, 11 Februarie 2019 15:32

Viceprimarul municipiului Pitești, Sorin Apostoliceanu, a susținut conferința finală din cadrul proiectului „Performanță în serviciile de administrație publică locală ale Municipiului Pitești”. Este vorba despre un proiect cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă introducerea de sisteme și standarde comune în Primăria Muncipiului Pitești ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu Strategia pentru Consolidarea Administrației Publice, în vederea îmbunătățirii managementului performanței și a calității serviciilor oferite.

 

Biletele de călătorie din Pitești se pot achiziționa cu cardul

Luni, 11 Februarie 2019 15:29

S.C. PUBLITRANS 2000 S.A., operator al serviciului public de transport persoane de pe raza municipiului Pitești, vine în întâmpinarea tuturor cetăţenilor municipiului Piteşti cu un nou serviciu. De acum, călătorii, beneficiari ai serviciului de transport în comun, au posibilitatea de a achita contravaloarea legitimaţiilor de călătorie cu ajutorul cardurilor bancare. Plata se poate face prin terminalele de tip POS bancar existente în toate chioşcurile de vânzare bilete şi abonamente din staţiile de autobuz.  De acest serviciu pot beneficia toți posesorii de card bancar, indiferent de banca emitentă din România sau din străinătate.

Procesul pentru prejudiciul uriaș de la DGASPC se rejudecă

Luni, 11 Februarie 2019 15:27

# În 2017, Curtea de Conturi a descoperit  plăți nelegale către persoane decedate

Controlul efectuat de Curtea de Conturi în perioada 4 mai-30 iunie 2017, în curtea Consiliului Județean Argeș, asupra conturilor anuale de execuţie bugetară, s-a lăsat cu un prejudiciu uriaș. Cea mai mare parte a acestuia, de aproape 8 miliarde lei vechi, a fost atribuit DGASPC Argeș.  DGASPC Argeș - plăți pentru morți și persoane fără drept. Curtea de Conturi a stabilit existența unui prejudiciu de 784.000 lei, fiind constatați la Direcția pentru Protecția Copilului Argeș, instituție subordonată C.J. Argeș.

 

Undă verde pentru mega-investiția din cartierul piteștean Tudor Vladimirescu

Luni, 04 Februarie 2019 15:11

# Noi informații despre viitorul mall din Pitești # 2.200 de locuri de parcare, configurate pentru centrul comercial # Lovitură pentru ecologiști! În documente se arată că nu sunt afectate de investiții speciile migratoare din zona lacului Prundu
S-a făcut un prim pas pentru realizarea unui mega-proiect la Pitești! Agenţia pentru Protecţia Mediului a emis acordul de mediu necesar pentru construirea mall-ului din Tudor Vladimirescu, precum şi a unui ansamblu rezidenţial, a unui sens giratoriu şi a unui

Administrația Bazinală de Apă Argeș recurge la ultima cale de atac în procesul cu Primăria Băbana

Luni, 04 Februarie 2019 15:06

Așa cum am mai scris, data de 2 octombrie 2018, va rămâne în istoria Administrației Bazinale Argeș-Vedea,  ca ziua din care specialiștii săi vor trebui să pună osul la muncă. Pentru că au pierdut, definitiv, procesul cu Primăria Băbana, proces cu miză de 1,25 miliarde de lei vechi. Numeroase primării din județ, cu ochii pe procesul cu pricina, vor fi tentate să acționeze în judecată instituția, pentru nemunca prestată. 

 

Din martie, încep lucrările la rețeaua de gaze în comuna Bogați

Luni, 04 Februarie 2019 15:05

Satele şi comunele din România nu reprezintă vreun interes major pentru companiile care furnizează gaze naturale deşi se estima că ar fi vorba despre 1 milion de gospodării care ar putea deveni clienţi ai acestor companii. Pentru acest lucru, companiile ar trebui să investească în dezvoltarea reţelelor de distribuţie, dar fix acest lucru nu le convine. Ca urmare, primăriile sunt cele care pot aduce comunele într-o zonă a confortului.

Scandal între piteșteni și consilierii locali

Luni, 04 Februarie 2019 15:00

# Schimbarea regulamentului parcărilor închiriate a fost motivul revoltei!
Locurile de parcare cu plată vor putea fi folosite de persoanele care le-au inchiriat după un anumit program. Din cauza lipsei de locuri disponibile pentru tot parcul auto din Piteşti, municipalitatea a modificat regulamentul, astfel încât în orele în care majoritatea piteştenilor sunt plecaţi la serviciu, respectivele locuri de parcare vor putea fi folosite de oricine.

 

Primarii din Argeș sunt disperați!

Luni, 04 Februarie 2019 14:52

# Sesizările curg, autoritățile nu iau nicio măsură!
Primarii s-au revoltat la ședința Colegiului Prefectural! Edilii argeșeni sunt nemulțumiți că nici până acum nu a fost votat bugetul, dar și de lipsa de implicare a instituțiilor în problemele grave cu care se confruntă. Mai mult, o parte din aceștia susțin că mai au un pic și pun lacătul pe primărie din cauza lipsei de fonduri.

Un deputat argeșean, nemulțumit de răspunsul primit de la Ministerul Dezvoltării cu privire la soarta proiectului Molivișu

Luni, 04 Februarie 2019 14:16

# Ministerul invocă motive financiare și… tehnice. Despre partea penală… nimic!

Încă nu se schiază la Molivișu. Nici nu se va întâmpla prea curând, din moment ce nimeni, nici măcar beneficiarul (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară) nu știe, Consiliul Județean Argeș, ca principal sponsor, este mut. Se cercetează penal, se studiază punerile în posesie din zonă, se fac remarci cu privire la viabilitatea proiectului, la calea de acces cam nepotrivită. Însă banii s-au dus, atunci când s-au dus, cu mult mai mare ușurință. De ce?!

 

Ionică l-a refuzat pe ÎPS Calinic! Primăria Pitești nu este de acord cu realizarea unei biserici în parcul Tineretului

Luni, 04 Februarie 2019 14:10

# Municipalitatea susține că terenul este înscris în registrul spațiilor verzi, iar schimbarea destinației sale este interzisă prin Lege # Preotul Radomir: „Terenul este acoperit cu bitum, nu există pe el spațiu verde, ci doar 3 pubele de gunoi”
Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului consideră că spațiul liturgic destinat credincioșilor în Pitești este insuficient! În acest sens, s-a solicitat, încă din anul 2018,  atribuirea unui teren de 400 mp în parcul Tineretului, din cartierul piteștean Craiovei, pentru construirea unei noi biserici. Municipalitatea nu a fost de acord cu această inițiativă! Săptămâna trecută, în ședința de Consiliu Local Pitești, s-a refuzat posibilitatea construirii unui lăcaș de cult în parcul Tineretului.

Proiect inedit pentru tinerii din Mioveni

Luni, 28 Ianuarie 2019 23:40

În perspectiva viitoarelor alegeri europarlamentare, Asociația ALDA - European Association for Local Democracy, prin intermediul căreia, în calitate de partener, orașul Mioveni derulează o serie de acțiuni menite să consolideze cetățenia europeană și să îmbunătățească participarea civică și democratică la nivel European, vine cu o nouă inițiativă.

 

Primăriile din Argeș sunt la mâna parlamentarilor PSD!

Luni, 28 Ianuarie 2019 23:36

Primăriile din Argeș și din țară sunt la mâna parlamentarilor PSD. În acest an, demnitarii au refuzat să vină cu un proiect de buget, iar primarii nu au cum să își facă „socotelile” pentru acest an. Mai exact, după aprobarea și promulgarea bugetului național, la nivelul localităților, după schițarea investițiilor și sumelor,  vor fi dezbateri publice și, în final, vor fi adoptate în consiliile locale. Până atunci, nicio localitate nu va putea demara investiții sau să continue proiectele începute anul trecut.

S-a încheiat un nou proces dintre Primăria Băbana și firmele romilor din Costești

Luni, 28 Ianuarie 2019 23:33

Procesele dintre Primăria Băbana și romii din Costești par să fie fără sfârșit. Litigiul a pornit de la firma Venus Holdrung, care a facturat primăriei trei miliarde pentru șanțuri săpate de-a lungul drumurilor județene. Primarul nu a plătit facturile emise de firma din Costești, așa că s-a mers la proces. Primăria a câștigat. Romii au cesionat creanța către o altă firmă, Argecom Metal, după care totul a reînceput. Doar că, ajutați de actul notarial și de îndemânarea  executorului Vârgă, romii reușesc să ia banii din contul primăriei - cca. 3,3 miliarde lei vechi.

 

2019 - anul investițiilor la Budeasa, Săpata și Călinești

Luni, 28 Ianuarie 2019 22:51

Anul 2019 va aduce mai multe investiții în localitățile Budeasa și Săpata. Edilii celor două commune au prezentat într-o conferință de presă proiectele pe care vor să le implementeze în acest an, după aprobarea bugetului.

Doar 11 localități din Argeș cu grupuri sanitare nemodernizate, în școli

Luni, 28 Ianuarie 2019 11:49

La conferința de presă a Consiliului Județean Argeș de săptămâna trecută, s-a discutat despre stadiul proiectelor prin PNDL II la nivelul județului, gripa în Argeș - situație și cauzalitate, În perioada 7 - 18 ianuarie 2019, conducerea Consiliului Județean Argeș a avut întâlniri de lucru cu primarii celor 102 localități din județ.
În cadrul acestor întâlniri zonale, desfășurate pe parcursul a două săptămâni, s-a discutat punctual despre stadiul celor 148 de proiecte semnate prin PNDL II (valoarea totala – 747 milioane lei), despre stadiul

 

Primarul din Albota anunță prioritățile acestui an

Luni, 21 Ianuarie 2019 14:23

Investițiile în comuna Albota în anul 2019 sunt: reabilitare drum Moșteni 2,8 km, reabilitare drum Morlovani 2,5 km, finalizare lucrări școală, gaze în Cerbu, podul de la Piu peste râul Teleorman, reabilitare drum Biboiești, proiect canalizare Cerbu-Mareș. Toate aceste lucrări sunt aprobate și finanțate.
”Aș vrea să atrag atenția unui președinte de partid care face apel la consilieri pentru strângerea de semnături, că cei care au majoritatea în consiliile locale urmăresc îndeplinirea promisiunilor care au stat la baza câștigării alegerilor. Ca să realizezi investiții, ai nevoie de bani, nu de semnături. Mai bine

Moșoaia - investiții în infrastructură în 2019

Luni, 21 Ianuarie 2019 14:22

Administrația locală a comunei Moșoaia și-a propus, ca proiecte pentru 2019, următoarele investiții importante:
- Asfaltarea unui număr de 10 străzi de pe raza comunei ale căror Documentații de avizare a lucrărilor de intervenție sunt deja întocmite, și ne referim la străzile: Olteni, Strada Rozelor, Aleea Dealului, Aleea Primăverii, Aleea Florilor, Stoenari, Fundătura Smeura Mică, Strada Dealului, Strada Principală din satul Hințesti și Strada Principală din satul Dealu Viilor.

 

„Comunicarea mea cu oamenii pe Facebook nu e un rol, nu e ceva electoral, ci e un lucru normal”

Luni, 21 Ianuarie 2019 14:16

# Interviu cu viceprimarul Piteștiului, Sorin Apostoliceanu

Viceprimarul Sorin Apostoliceanu ne-a făcut o scurtă prezentare a proiectelor care urmează să fie implementate la Pitești în acest an, dar și situația unor probleme cu care se confruntă muncipalitatea. De altfel, vicele a vorbit și despre metoda sa de comunicare cu piteștenii, prin intermediul rețelelor de socializare. Apostoliceanu consideră acest aspect ca fiind unul normal, pentru a ajuta cetățenii să-și rezolve în timp record problemele.

 

Iluminalul festiv la Mioveni, prelungit până la 28 ianuarie

Luni, 21 Ianuarie 2019 14:01

La solicitarea oamenilor, iluminatul festiv la Mioveni va fi prelungi până la 28 ianuarie. Mii de oameni au vizitat Mioveniul cu ocazia sărbătorilor de iarnă, fiind atrași de frumusețea ornamentelor, luminițelor și a bradului de Crăciun. Acestea urmează a fi demontate după festivitățile organizate cu prilejul Micii Uniri. „La cererea multora dintre dumnevoastră, având în vedere impactul pe care l-a avut iluminatul de sărbători atât în rândul cetățenilor din oraș, cât și asupra miilor de vizitatori care au tranzitat orașul în această perioadă, atrași fiind de feeria ornamentelor și a bradului de Crăciun, vă anunț că magia iluminatului festiv va rămâne în funcțiune până la finalul festivităților organizate cu prilejul Micii Uniri.  Așadar, vă mai puteți bucura de aceste aranjamente luminoase, iar luni, 28 ianuarie, bradul și ornamentele vor fi demontate”, a anunțat primarul Ion Georgescu.

 

Pagina 6 din 117

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea