Cornel Ionică, despre stadionul „Nicolae Dobrin”: „Va fi o bijuterie”

Luni, 06 Iulie 2020 12:42

Studiul de fezabilitate pentru proiectul „Modernizare și extindere stadion „Nicolae Dobrin” a fost depus deja la Compania Naţională de Investiţii (CNI). Valoarea proiectul este de 49,5 milioane lei fără TVA. După reabilitare, ce va începe cel mai probabil în toamna acestui an, stadionul va avea toate tribunele acoperite şi un număr de 15.234 locuri, dintre care 2048 locuri la tribuna 1 şi 4442 locuri la tribuna 2. „Va fi cel mai modern proiect din țară. Va fi o bijuterie de stadion, care va intra în circuitul național al competițiilor”, a precizat primarul Cornel Ionică.

 

Stadiul proiectelor Primăriei Pitești finanțate prin Compania Națională de Investiții

Luni, 06 Iulie 2020 12:40

# Se lucrează intens la noua Sală Polivalentă din Pitești
Primarul Cornel Ionică a prezentat, la conferința de presă a Primăriei Pitești, stadiul proiectelor care sunt finanțate prin Compania Națională de Investiții (CNI).

 

Lucrările realizate în 2020 la Pitești

Luni, 06 Iulie 2020 11:27

Primăria Pitești a prezentat o parte dintre lucrările finalizate și recepționate în acest an. Au fost realizate zeci de lucrări. Mai sunt multe în execuție, iar la altele abia s-a început.

Învățământul a fost una dintre prioritățile municipalității. Au fost realizate lucrări în valoare de sute de mii de lei la unitățile școlare din oraș. Lucrări în execuție: 

Cadastru gratuit pentru mii de argeșeni

Luni, 29 Iunie 2020 22:16

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) informează că a inițiat o procedură de licitație deschisă pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 246 de unități administrativ-teritoriale (UAT), din 30 de județe. Lucrările de cadastru general vor fi finanțate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (POR).

 

Primarul din Băbana invită familiile tinere să se mute în comuna sa

Luni, 29 Iunie 2020 22:14

# Bebe Ivan: ”Ne mai trebuie 80 de persoane ca să avansăm...”

Primarul din comuna Băbana, Bebe Ivan, trage tare să avanseze. De la comună de gradul al III-lea, la comună de gradul al II-lea. Avansarea cu pricina se poate face numai în funcție de numărul de locuitori. Edilul mai are nevoie doar de circa 80 de persoane rezidente ca să avanseze. Pentru a ridica ștacheta este nevoie ca în Băbana să locuiască peste 3000 de persoane.
Beneficiile acestei avansări ar fi, în primul rând, bani mai mulți de la Bugetul de Stat. Desigur, nu sunt de neglijat nici salariile mai mari ale personalului instituției.
Pe facebook, fiecare familie nou-venită este întâmpinată, de edil, precum sportivii la linia de sosire. Felicitări și succes!

Pe 2 iulie - decizie în cazul detașării Sorinei Honțaru la DSP Galați

Luni, 29 Iunie 2020 21:59

Pe 2 iulie, instanța se va pronunța în dosarul privind detașarea dr. Sorina Honțaru, de la DSP Argeș la DSP Galați. Reamintim că pe 15 mai, după încetarea stării de urgență, doctorului Alexandru Guiță i-a încetat numirea la Direcția de Sănătate, în locul acestuia revenind Sorina Honțaru, suspendată din funcție pe 16 aprilie, din motive ce ar fi ținut de probleme de management. Nici nu a revenit bine în funcția de director că aceasta a fost înștiințată că urmează să fie detașată, pe același post, tocmai la DSP Galați.

 

Un nou tronson de canalizare la Rociu

Luni, 29 Iunie 2020 21:56

Aurel Bălășoiu, primarul comunei Rociu, a declarat recent, la un post TV local, că în ultimii cinci ani, a reușit să atragă 60 de milioane de euro fonduri europene pentru modernizarea localității.  Prin programele PNLD a mai atras alți bani pentru finalizarea lucrărilor de asfaltare și unități de învățământ. Pandemia nu a produs mari disfuncționalități în implementarea proiectelor de investiții care se derulează în comună. Primarul Aurel Bălășoiu spune că deși s-a simțit o reducere a încasărilor de taxe și impozite, nu își putea permite să stopeze sau să reducă ritmul investițiilor. Ca urmare, toate investițiile s-au derulat conform calendarului. În prezent, la nivelul Primăriei Rociu, se lucrează la proiectul unui nou tronson de canalizare care va apropia comuna de stadiul de comună cu canalizare completă.

Începe modernizarea Bazinului Olimpic din Pitești

Luni, 29 Iunie 2020 14:36

#  Valoarea totală a investiției este de 12.596.759  lei
Primăria Municipiului Pitești anunță predarea amplasamentului către constructor în vederea realizării obiectivului de investiții „Modernizare, montare sistem panouri solare și eficientizare energetică a Bazinului Olimpic din Pitești”, având ca obiect creșterea eficienței energetice a infrastructurii urbane – Bazinul Olimpic, de la clasa energetică D la clasa energetică B, contribuind astfel la reducerea consumurilor energetice.

 

Lucrările de execuție la noul corp al Spitalului Județean - în plină desfășurare

Luni, 29 Iunie 2020 12:32

# Vor funcționa aici secțiile Chirurgie Plastică și Arși, Chirurgie Vasculară, Cardiologie și Blocul Operator
La Spitalul Județean de Urgență Pitești se execută lucrările la noul corp de clădire al unității sanitare. Potrivit coordonatorului de proiect, din luna martie, atunci când s-a dat ordin de începere a lucrărilor, și până în prezent s-a executat aproximativ 20 la sută din lucrări, termenul de finalizare fiind de 24 de luni.

Investițiile în comuna Bradu au continuat, anul acesta, în ritm susținut. Iată la ce se lucrează

Luni, 22 Iunie 2020 14:23

În Bradu se lucrează în ritm alert, fără a se ține seama de criza provocată de pandemie. Nici măcar ploile din ultima perioadă nu au stat, prea mult, în calea investițiilor care sunt continuate astfel:
- demararea lucrărilor de construcție a creșei din satul Geamăna;
- demararea lucrărilor de amenajare a trotuarelor pe strada Serelor;
- finalizarea lucrărilor de amenajare a trotuarelor pe strada Principală (de la pasarelă la fosta moară);

 

Avocatul Poporului, lăsat fără sediu în Pitești

Luni, 22 Iunie 2020 14:04

# CJ Argeș le-a pus la dispoziție un spațiu neadecvat, de doar 15 mp, în care nici birourile nu intrau integral

Biroul Teritorial Pitești al instituției Avocatul Poporului a fost lăsat fără sediu, în timpul stării de urgență, după ce Consiliul Județean Argeș a decis în locul acestuia înființarea laboratorui de analize medicale moleculare, pentru testarea infecțiilor cu COVID-19. Deși li s-a promis reprezentanților Avocatului Poporului un nou spațiu, nici până în acest moment instituția nu are un nou sediu. Angajații își desfășoară activitatea în regim de telemuncă, cu telefonul fix deviat pe telefonul personal și contact exclusiv în format electronic.

Ion Georgescu: „Ministrul Nelu Tătaru a venit la invitația noastră la Spitalul de la Mioveni”

Luni, 15 Iunie 2020 23:32

# Liberalii au „îngropat” vizita ministrului Sănătății printr-un comunicat de presă

Prezența deputatului argeșean Cătălin Rădulescu la vizita ministrului Sănătății, Nelu Tătaru,  care a avut loc la Spitalul de la Mioveni i-a deranjat pe liberalii argeșeni. După aceste evenimente, departamentul de comunicare al PNL Argeș a simțit nevoia să transmită un comunicat de presă în care ironizau prezența membrilor PSD în cadrul vizitei ministrului Sănătății. Primarul Ion Georgescu a clarificat această situație, explicând că ministrul Tătaru a venit la Mioveni la invitația sa, a managerului spitalului și a deputatului Rădulescu, dându-le flit liberalilor.

 

Continuă lucrările de investiții în comuna Băbana

Luni, 15 Iunie 2020 23:20

În această perioadă, în comuna Băbana se desfășoară mai multe lucrări de investiții. Se asfaltează drumuri și se înfrumusețează  localitatea.
„Asfaltăm două drumuri. Lucrăm la o stație de apă în comună, un puț foraj de vreo 200 de metri. Am terminat de îngrădit școala la Băbana. Am făcut un gard nou de fier și de plasă, înlocuindu-l pe cel vechi. Am schimbat în comună toate lămpile, le avem cu led.  Lucrări realizate din economiile noastre”, a precizat primarul Bebe Ivan.

SC Apă Canal 2000 SA Piteşti a implementat plata online cu cardul a facturilor, direct de pe site-ul societăţii

Luni, 15 Iunie 2020 23:17

SC Apă Canal 2000 SA Piteşti aduce la cunoştinţă clienţilor săi că a implementat plata online cu cardul a facturilor, direct de pe site-ul societăţii.
Clienţii care doresc să folosească această modalitate de plată trebuie să aibă cont de utilizator înregistrat pe site-ul societăţii. După autentificare, se accesează opţiunea „Plată facturi“, după care se bifează factura/facturile care urmează a fi achitată/e. Ulterior, utilizatorul va primi prin e-mail confirmarea plăţii online.
Pentru crearea contului, se va accesa site-ul societăţii www.apacanal2000.ro, secţiunea „Clienţi - Servicii online“.

 

599 de ani de la prima atestare documentară a orașului Topoloveni

Luni, 15 Iunie 2020 23:15

Localitate atestată documentar prin  actul din 19 iunie 1421, prin care voievodul Radu Prasnaglava întăreşte Mânăstirilor Cozia şi Cotmeana toate daniile făcute de tatăl său, Mircea cel Bătrîn. Ocină seculară a Mănăstirii Nucet, Dâmboviţa, donată de marele boier Gherghina  şi jupâneasa Neaga. Consemnări  monografice: Corneliu Sachelarie (1929- 1931); Ioan I. Răuţescu (1939), Ion Boalcă (1996). Comunitatea ce a purtat, în perioada interbelică, și numele de Târgu Cârcinov, este declarată oraș prin Legea Nr. 2 din 16 februarie 1968, ”privind organizarea administrativă a teritoriului Republicii Socialiste România”, având și patru sate:  1. Boțîrcani,  2. Crintești,  3. Gorănești,  4. Țigănești. Se împlinesc, așadar, 599 de  ani de la prima atestare documentară a localității și s-au împlinit deja 52 de ani de când  aceasta a fost declarată oraș.

Pitești - depunere online a declarațiilor pentru stabilirea taxei de salubrizare

Luni, 15 Iunie 2020 23:14

Începând cu data de 10.06.2020, Primăria Municipiului Pitești oferă contribuabililor, persoane fizice, încă o posibilitate de depunere online a declaraţiilor fiscale pentru stabilirea taxei de salubrizare, prin intermediul site-ului web al instituției, disponibil la adresa www.primariapitesti.ro, opțiunea Servicii electronice – Depunere ONLINE. Declarație TAXĂ SALUBRIZARE.

 

Tablete cu internet nelimitat, la Corbi

Luni, 15 Iunie 2020 15:10

# Absolvenții clasei a VIII-a le vor preda, după absolvire, celor din prima clasă
Primarul localității Corbi, Virgil Baciu, a distribuit ,din partea administraţiei publice locale, un număr de 210 tablete pentru elevii  din comună, în Sala de spectacole de la Căminul Cultural din centru. Acestea s-au adăugat celor 30 înmânate absolvenţilor clasei a VIII-a, care se pregătesc să intre în examenele de Evaluare Naţională. "Am investit în viitorul copiilor noştri, oferindu-le, tuturor, şanse egale la educaţie, pentru că toţi dispun de acelaşi tip de tablete. Suplimentar,ne putem mândri cu faptul că suntem prima comună din Argeş care a rezolvat, prin forţe proprii, problema învăţământului online.

Bârla: 37 km de rețea de apă realizați din cei 45 km prevăzuți

Luni, 15 Iunie 2020 15:08

Primăria din Bârla, condusă de liberalul Gheorghe Voicu, anunță, pe rețelele publice de socializare, stadiul lucrărilor de infrastructură. Astfel, zilele trecute, am aflat că s-au tras 37 km. de conductă de apă din cei 45 km. prevăzuți. Iată ce am mai aflat:
Stadiul lucrărilor privind proiectul de înființare și extindere a rețelei de alimentare cu apă din comuna Bârla:
- sunt realizați 37 km de rețea din cei 45 prevăzuți;

 

La Dârmănești se așteaptă acceptul pentru rețeaua de gaze

Luni, 15 Iunie 2020 15:06

Primăria  din Dârmănești a depus la Ministerul Dezvoltării documentația pentru obținerea finanțării în vederea introducerii rețelei de gaze naturale în localitate.
Primarul localității, Emilian Ciolan: ”Avem depus și studiul de fezabilitate și ridicările topografice și două avize. Suntem, așadar, într-un stadiu destul de avansat cu toate cele necesare. Sperăm să primim suma necesară, fiindcă toți localnicii așteaptă cu nerăbdare această utilitate.”
După cum se știe, comuna Dârmănești are o așezare destul de complicată, ceea ce duce la efprturi mai mari din partea administrației.

La Săpata, drumul județean va fi iluminat cu LED

Luni, 15 Iunie 2020 15:03

De-a lungul drumului județean care străbate localitatea, pe o lungime de aproximativ 10 km, vor fi înlocuite vechile becuri și suplimentate sursele de iluminat stradal.”Am operat o rectificare bugetară în vederea suplimentării surselor de iluminat public și schimbarea vechilor becuri. Pe acest tronson se vor monta lămpi economice cu LED, iar becurile rămase după înlocuire le vom redistribui în restul satelor pentru iluminat stradal. Vor fi montate circa 100 de lămpi noi. Achiziția a fost făcută, iar în vara aceasta vom începe lucrările”, declară primarul Laurențiu Micu.

 

Pagina 6 din 142

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea