Lucrare de aproape 2 milioane de lei - finalizată în Pitești

Luni, 09 August 2021 23:43

În data de 4 august 2021, a avut loc recepția lucrării "Modernizare - strada Dumitru Brătianu". Au participat primarul Cristian Gentea, viceprimarul Gelu Tofan, reprezentanți ai Direcției Tehnice, ai Serviciului Investiții din cadrul Primăriei Pitești, reprezentanți ai ADP, dar și ai Inspectoratului de Stat în Construcții, doi specialiști în construcții – specializarea Drumuri, reprezentanții deținătorilor de rețele – Termo Calor, Distrigaz, Apă Canal. De asemenea, au fost prezenți la recepție dirigintele de șantier și reprezentantul constructorului – Comesad Drumuri.

11 ani de la înființarea societății SEdC Mioveni, 11 ani de succes și realizări!

Luni, 09 August 2021 22:59

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL a împlinit 11 ani de activitate! Cu această ocazie, primarul Ion Georgescu a transmis un mesaj special.

”S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL a aniversat 11 ani de activitate continuă și progres constant. În toată această perioadă scopul principal al societăţii a fost reprezentat de prestarea serviciilor de calitate pentru comunitate şi dezvoltarea continuă într-o piaţă concurenţială.

 

Cadastru gratuit pentru 16 comune din Argeș. Vezi lista

Luni, 09 August 2021 22:55

Un număr de 16 comune din județul Argeș sunt incluse în procedura de licitație deschisă inițiată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică a proprietăților în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

Lucrările de cadastru general sunt gratuite pentru cetățeni și se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF). Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (POR).

Marius Pîrvu - desemnat consilier responsabil cu afacerile UE de către CJ Argeș

Marţi, 03 August 2021 23:43

În ședința Consiliului Județean Argeș, din data de 29 iulie, a fost mandatat Marius Pîrvu, din partea PSD pentru a exercita calitatea de „consilier responsabil cu afacerile UE" în „Rețeaua europeană a consilierilor regionali locali ai UE. Invitația a fost lansată de către Comitetul European al Regiunilor (CoR), un organism consultativ al Uniunii Europene, format din reprezentanți ai celor 27 de state membre, aleși la nivel local și regional. Prin intermediul CoR, aceștia își pot exprima în mod direct opiniile cu privire la legislația Uniunii Europene care are impact asupra regiunilor și orașelor.

 

Sala Polivalentă Pitești - 800 de puncte de susținere executate prin foraje de adâncime între 9 m și 12 m

Marţi, 03 August 2021 23:27

O echipă de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Pitești a efectuat o vizită de lucru în teren și a verificat stadiul lucrărilor la noua Sală Polivalentă. Potrivit reprezentanților societății constructoare, lucrările se desfășoară conform graficului înainte stabilit.

În această perioadă, se lucrează la finisarea interioarelor, la închiderea fațadelor, dar se execută și branșamentele la gaze și instalația electrică.

Consiliul Județean Argeș - contract de 20 milioane lei

Marţi, 03 August 2021 23:25

Marțea trecută, la CJ Argeș, a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru obiectivul “Conservarea și consolidarea Cetății Poenari Argeș” de către conducerea Consiliului Județean Argeș, reprezentată de președintele Ion Mînzînă, vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu și administratorul public  Marius Cristian Puiu, în prezența echipei de implementare a proiectului.

Licitația a fost câștigată de asocierea firmelor:. SC EURAS SRL – SC ARHING SRL.

 

ÎN SEMESTRUL II, PRIMĂRIA MIOVENI A ACORDAT PESTE 1000 DE BURSE ELEVILOR DIN ORAȘ

Marţi, 03 August 2021 23:09

Potrivit tradiţiei, Primăria Mioveni a acordat bursele speciale pentru cel de-al doilea semestru al anului şcolar 2020-2021. Astfel, au fost acordate 1012 burse (965 de merit, 5 de studiu și 42 de burse sociale), cu o valoare totală de 473.504 lei, elevilor din următoarele unităţi de învăţământ: Liceul “Iulia Zamfirescu” -470 de burse acordate în valoare de 244.420 de lei, Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini -53 burse în valoare de 45.000 de lei, Şcoala Gimnazială “Liviu Rebreanu” -274 burse în valoare de 148.872 lei, Şcoala Gimnazială “George Topârceanu” –184 burse în valoare de 19.231 de lei şi Şcoala Gimnazială Nr.1 Colibaşi -31 burse în valoare de 15.981de lei. Reaminim că pentru semestul I, au fost acordate 791 burse de merit , de studiu şi sociale, în valoare de 197.348 lei.

 

 

Doar doi profesori din Argeş au luat 10 la Titularizare

Marţi, 03 August 2021 22:48

La nivel naţional, 130 de profesori au obţinut nota 10 la examenul de Titularizare. Doi dintre aceştia sunt din Argeş, unul a dat examen la educaţie socială, iar altul la învăţământul preşcolar. Cele mai multe note de 10 s-au obținut în București (13), şi în județele Cluj (11), Dolj (9), Iași (8), Mureș (7).

 

Servicii de inspecție video pentru rețelele de apă și canalizare

Marţi, 03 August 2021 22:33

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL dispune de o serie de dotări la înalte standarde, dispuse să uşureze procesul de detectare şi remediere a pierderilor şi disfuncţionalităţilor în reţelele de apă şi canalizare.

Aparatura de tip CCTV de care dispunem realizează inspecția video a conductelor de canalizare, acolo unde oamenii nu au acces din cauza construcției sau a dimensiunilor mici ale acestora. Inspecția video se realizează la canalele nou construite pentru localizarea eventualelor defecte de montaj a conductei și racordurilor, sau pentru rețele aflate în reabilitare, asigurându-se astfel o calitate mai bună a lucrărilor.

Clienţii SC Apă Canal 2000 SA au, de acum, posibilitatea de a alege executantul lucrărilor de branşamente apă şi racorduri canalizare menajeră

Marţi, 03 August 2021 22:21

SC Apă Canal 2000 SA Piteşti aduce la cunoştinţă că, pentru execuţia lucrărilor de branşamente apă, racorduri canalizare menajeră şi separări în reţele aflate în administrarea societăţii, au fost agreate două firme, respectiv SC Jet Construct Pipe SRL şi SC Expert Servicii Vidanjare SRL.

Astfel, începând din luna august, clienţii au posibilitatea de a opta ca lucrările să fie executate de societatea Apă Canal 2000 sau de una dintre firmele agreate.

 

Gheorghe Drăgan, primarul de la Lunca Corbului: 406 lămpi cu LED vor fi montate în toată comuna

Miercuri, 28 Iulie 2021 07:19

Comuna  Lunca Corbului face pași hotărâți spre dezvoltare. Recent, administrația locală a obținut fondurile pentru montarea a peste 400 de lămpi LED, pentru iluminat public. Acestea vor fi montate în întreaga localitate.

Gheorghe Drăgan: ”Am obținut fonduri prin Agenția de Mediu pentru modernizarea iluminatului public. Proiectul privind „Creșterea eficienței sistemului de iluminat public” este în implementare, montându-se 406 lămpi cu led, în toată comuna. În nrest, situația utilităților este încă nerezolvată în totalitate. Alimentare cu apă există peste tot, spre exemplu.

Performanța unui deceniu de muncă! Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni a evoluat de la 100 la 400 de salariați

Marţi, 27 Iulie 2021 14:49

Rolul nostru, al celor care muncesc în serviciile publice, fie că vorbim despre alimentarea cu apă și canalizare, epurarea apelor uzate menajere, salubritate, spații verzi, iluminat public, este unul deosebit de important în viața comunității locale în care ne desfășurăm activitatea.

Așa cum spune și motto-ul nostru, “Alături de comunitate”, încercăm să ne îndeplinim cât mai bine rolul și sarcinile, unul dintre obiectivele strategice ale managementului nostru fiind chiar orientarea către client, către nevoile acestuia, încercând să identificam continuu așteptările acestuia.

 

Primăriţa Elena Lasconi - linşată pe Facebook chiar de ziua Câmpulungului!

Marţi, 27 Iulie 2021 14:23

# Oamenii i-au trimis mesaje tăioase: „Tot Câmpulungul e o rușine”

Primăriţa Elena Lasconi a avut parte de un duş rece chiar de ziua municipiului Câmpulung. Primăriţa a transmis un simplu „La mulţi ani!”, pe pagina de Facebook, pe care oamenii au luat-o cu asalt pentru a-i reproşa Elenei Lasconi că nu şi-a onorat niciuna dintre promisiunile cu care a venit în campania electorală.

Oamenii se referă la faptul că oraşul arată jalnic şi că, de la preluarea mandatului, Lasconi n-a făcut niciun pas pentru bunăstarea Câmpulungului.

Un cartier nou este pe cale să se nască la Topoloveni

Marţi, 27 Iulie 2021 14:20

Una dintre cele mai mari investiţii pe care oraşul o derulează, cu ajutorul banilor europeni, este construirea a 96 de locuinţe sociale, plus infrastructura stradală aferentă. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (Prioritate de investiţie 9b – Oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică şi socială a comunităţilor defavorizate din regiunile urbane şi rurale, Obiectiv specific 13.1 – Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România, Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării oraşelor mici şi mijlocii).

 

Victor Bălășoiu și Marius Manole au depus jurământul de primar, în localitățile Rociu și Aninoasa

Luni, 26 Iulie 2021 15:04

Victorii Categorice ale PSD-ului la alegerile parțiale pentru funcția de primar în localitățile Rociu și Aninoasa. Noii primari aleși au depus, săptămâna trecută, jurământul.

Comisia de Circulaţie - noi măsuri pentru traficul din Piteşti!

Luni, 26 Iulie 2021 14:35

Comisia de Circulaţie a municipiului Piteşti s-a întrunit, în şedinţă, la convocarea primarului Cristian Gentea, pentru a analiza propunerile aflate pe ordinea de zi. Au fost adoptate o serie de măsuri care vor fi implementate în cel mai scurt timp, însă nu toate propunerile au fost avizate pozitiv.

1. Propunere pentru avizarea planului de situație privind instituirea sensurilor unice de circulație în cartierul Găvana;

Proiectul a fost avizat, cu două abțineri ale consilierilor locali PNL Sorin Apostoliceanu și Răzvan Şerbănoiu.

2. Amplasarea de limitatoare de viteză pe carosabilul străzii Nicolae Filimon în zona nr. 5;

Proiectul a fost respins.

 

Mioveni. Programul de colectare a deșeurilor reciclabile

Luni, 26 Iulie 2021 14:25

În zilele de 26 și 28 iulie 2021, operatorul de salubritate SC Financiar Urban va putea colecta de la abonații din zonele cu case din Mioveni și deșeuri reciclabile(plastic, hârtie, carton, doze de aluminiu).

Astfel, luni, 26 iulie 2021, cetățenii din Făget și Colibași vor depune sacii cu ambalaje în fața gospodăriei, iar operatorul de salubritate va pune la dispoziție un mijloc de transport care va colecta deșeurile din poartă în poartă, începând cu ora 08.00.

Miercuri, 28 iulie 2021, începând cu ora 08.00, acțiunea de colectare se va desfășura în cartierele Racovița, Clucereasa și Mioveni(case).

Primarul Nicolae Rachieru, mesaj către cetățenii comunei Budeasa

Luni, 26 Iulie 2021 14:10

În atenția cetățenilor din comuna Budeasa! Primarul Nicolae Rachieru  roagă locuitorii comunei să folosească doar la nevoie apa de la rețeaua stradală. „Revin cu rugămintea de a folosi apa de la rețeaua stradală în mod rațional, pentru consum propriu, nu pentru UDATUL GAZOANELOR, GRĂDINILOR etc. Sistemul nu face față în perioada de caniculă. Din păcate sunt foarte multe gospodării afectate din cauza cosumului neadecvat de apă. Vă mulțumesc pentru înțelegere!”, a precizat edilul.

 

Canalul Boteanu-Bucovina, reabilitare în șase luni!

Luni, 26 Iulie 2021 14:10

Miercurea trecută  a fost semnat contractul de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții  „Reabilitare canal deschis situat în dreptul străzilor Dimitrie Boteanu și Bucovina ( etapa a-III-a)”  cu ofertantul declarat câștigător în urma finalizării procedurii de licitație, respectiv SC HIDRO CONSTRUCȚIA ARGEȘ SA.

Valoarea de contract este de 1.504.039,73 lei cu TVA inclus, cu o durată de execuție de șase luni.

În prezent, canalul din beton și realizat în trepte este colmatat și, din punct de vedere funcțional, din cauza  perioadei de utilizare depășită, este inutilizabil și nu mai are capacitatea preluării apelor meteorice.

Racordarea la reţeaua de canalizare este obligatorie!

Luni, 26 Iulie 2021 14:09

# Deversarea apelor menajere în reţelele de canalizare pluvială şi vidanjarea în zonele în care există reţea de canalizare sunt interzise!

SC Apă Canal 2000 SA Piteşti aduce la cunoştinţă utilizatorilor serviciului de alimentare cu apă din aria de operare a societăţii şi celor care utilizează apa din alte surse asupra obligativităţii respectării normelor în vigoare privind protecţia mediului, respectiv:

 

Pagina 6 din 164

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea