Direcția Județeană de Sport încă promovează Euro 2020

Luni, 30 Mai 2022 15:10

# Când o poză face cât o mie de cuvinte!

Dacă treceți prin centrul orașului, pe lângă sediul Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST) Argeș, puteți observa un afiș mare în care sunteți anunțați că „UEFA EURO 2020 începe în România” și că urmează tragerea la sorți pentru turneul final.

Acesta e mesajul pe care atât argeșenii, cât și angajații/conducerea DJST Argeș îl văd, zi de zi, din 2019 și până în prezent. Deși cea mai recentă ediție a Campionatului European de Fotbal s-a încheiat de mai bine de 10 luni, Direcția Județeană de Sport încă o promovează.

Petrecere și voie bună – la Ziua Comunei Bradu

Luni, 30 Mai 2022 14:18

A fost sărbătoare mare, weekend-ul trecut, în comuna Bradu. După doi ani de pauză, din cauza restricțiilor COVID-19, s-a organizat, din nou, Ziua Comunei Bradu, autoritățile locale desfășurând o serie de manifestări pentru toate categoriile de vârstă. Nu a lipsit voia bună și petrecerea, iar spectacolul a fost garantat.

Evenimentul a avut loc la Baza Sportivă Bradu, unde sute de localnici și vizitatori au ținut să fie prezenți, alături de autoritățile locale și județene, la ziua localității. Primarul Dan Stroe a premiat, sâmbătă, cuplurile care au primit 50 de ani de căsnicie neîntreruptă.

 

De 1 Iunie, două ghișee ale Serviciului de Pașapoarte Argeș vor prelua cereri de pașapoarte doar pentru minori

Luni, 30 Mai 2022 12:59

 

Două ghișee ale Serviciului de Pașapoarte Argeș vor fi deschise pe 1 Iunie și vor prelua cereri de pașapoarte, exclusiv pentru minori. Nu este nevoie de programare.

Se va lucra pe baza bonurilor de ordine care vor fi distribuite de la ghișeul de Relații cu publicul, de la ora 9:30. Cererile vor fi preluate exclusiv minorilor, în limita locurilor disponibile, de la ora 10:00 până la ora 14:00. Fiecare cerere va avea alocate 7 minute pentru a fi prelucrată.

La începutul lunii iunie va fi adus primul autobuz electric la Pitești

Miercuri, 25 Mai 2022 08:50

Proiect cu finanțare nerambursabilă, în curs de implementare, în Pitești: 40 de stații de încărcare pentru autobuze electrice au fost recepționate săptămâna trecută, pe 17 mai 2022! Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în parteneriat cu U.A.T. Municipiul Pitești au realizat proiectul „Achiziție de mijloace de transport public – autobuze electrice” depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de Investiții 4e, Obiectivul specific4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin Investiții bazate planurile de mobilitate urbană durabilă”, ca urmare a  necesității înnoirii parcului de transport public din România în vederea îmbunătățirii mobilității urbane și a limitării emisiilor de CO2.

 

 

Lucrări noi de asfaltare, în Mioveni

Miercuri, 25 Mai 2022 07:47

Pe segmentul de drum cuprins între calea ferată Colibași și Penitenciarul Mioveni se execută lucrări de asfaltare, iar circulația auto este restricționată pe o singură bandă! Amintim că lucrările pe Bulevardului Dacia (DN73D) se vor întinde, etapizat, de la calea ferată din Colibași, până la Podul Getica, spre Valea Stânii, exceptând zona centrală și segmentul de drum din proximitatea Spitalului Mioveni, care au fost deja asfaltate anul trecut. Aceste lucrări de asfaltare sunt programate să se încheie pe 1 iunie, după care va urma efectuarea marcajelor rutiere. Șoferii sunt rugați să fie atenți la utilajele aflate în mișcare și la echipele de muncitori!


Trei proiecte prin PNRR în comuna Budeasa

Marţi, 24 Mai 2022 08:37

Primăria Budeasa a depus trei cereri de finanțare în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență. În localitate urmează să fie realizate piste de biciclete, va fi modernizat și extins sistemul de supraveghere, vor fi achiziționate softuri și echipamente pentru dezvoltarea unui sistem intelligent de management local.

„Având în vedere că în cursul zilei de 16 mai 2022 a fost deschisă - Componenta 10 Fond local - din cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență pentru investiții în mobilitate urbană durabilă, Primăria comunei Budeasa a depus 3 cereri de finanțare pentru următoarele proiecte:

 

 

Acțiune de colectare a deșeurilor vegetale de la gospodăriile din Mioveni

Luni, 23 Mai 2022 19:32

SEdC Mioveni organizează o nouă acțiune de colectare a deșeurilor vegetale.

„Noua acțiune de colectare a deșeurilor vegetale de la gospodăriile individuale (crengi, ramuri, frunze și iarbă) va avea loc în zilele:

- Luni, 23.05.2022 – cart. Colibași și cart. Făget;

- Marți, 24.05.2022 – cart. Racovita și cart. Clucereasa.

 

Lucrare de 1,5 milioane de lei finalizată în Pitești

Luni, 23 Mai 2022 15:49

Primăria Municipiului Pitești informează că miercurea trecută au fost finalizate lucrările pentru  obiectivul de investiții  „Reabilitare canal deschis situat în dreptul străzilor Dimitrie Boteanu și Bucovina ( etapa a-III-a)”.

Canalul realizat, inițial, din beton și în trepte era colmatat, fiind inutilizabil  și nemaiavând capacitatea preluării apelor meteorice, din cauza  perioadei de utilizare depășite.

Pentru confortul riveranilor și pentru a proteja mediul, asigurând evacuarea și continuitatea scurgerii apelor pluviale, dar și pentru siguranța circulației pietonale din zonă s-au executat următoarele lucrări:

 

 

AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE LA NOUL POD PESTE RÂUL ARGEȘEL DIN CARTIERUL RACOVIȚA

Miercuri, 18 Mai 2022 12:34

În acest moment, lucrările la noul obiectiv de infrastructură rutieră- Pod peste Râul Argeșel în Cartierul Racovița sunt în plină desfăşurare și execuția se află în graficul stabilit inițial. Amintim că noul pod peste râul Argeșel din cartierul Racovița, între DN73D și DC85, va face legătura între orașul Mioveni și comuna Davidești. Conform proiectului, podul va avea o lungime de 81,20 m și o lățime de 13 m, cu două benzi de circulație, încadrate de trotuare pietonale. Podul va avea o deschidre de 73 m și 35,50 m înălțime. Suprafața totală a podului va fi de 6600 mp, incluzând drumul amenajat și rampele de acces. Lucrările au început în data de 7 martie 2022, iar termenul de finalizare este 7 septembrie 2023. Investiția este realizată și finanțată de Compania Națională de Investiții, aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale, prin ”Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social”.

Lucrările de asfaltare a DJ 704C Cătanele - Baraj Călinești sunt în grafic

Marţi, 17 Mai 2022 22:53

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, a mers săptămâna trecută, pe șantier pentru a vedea care este stadiul lucrărilor începute în urmă cu 10 zile.  Aceasta este prima dintre cele două asocieri, cu privire la drumurile județene, între Consiliul Județean Argeș și primării, în acest caz Primăria Căteasca, unde autoritățile locale aduc cofinanțări în cadrul acestor proiecte. Consiliul Județean Argeș sprijină astfel de asocieri și vine în sprijinul celor care doresc să realizeze astfel de investiții.

 

 

Hotelul Primăriei Pitești a revenit în administrarea municipalității

Marţi, 17 Mai 2022 18:06

De vinerea trecută a încetat activitatea centrului de vaccinare situat în Bulevardul Eroilor. Imobilul, cunoscut sub numele de Hotelul Primăriei Pitești, reintră de luni, 16 mai, în administrarea municipalității. Urmează în această săptămână să se facă o invetariere a bunurilor care se află în acest moment în clădire. Pe timpul pandemiei, imobilul a avut mai multe atribuții. Acolo a fost amenajat un centru de carantină, apoi a fost transformat ca secție exterioară de Boli infecto-contagioase a Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP) destinată izolării și tratării persoanelor asimptomatice sau cu forme ușoare de Sars-Cov-2, iar apoi a devenit centru de vaccinare. Urmează de văzut ce destinație îi va da Primăria Pitești. „La darea în folosință a fost unitate hotelieră a municipiului Pitești, în administrarea SPEP, pentru nevoile municipalității. La această oră știu că o să revină la destinația inițială”, informează reprezentanți ai Primăriei Pitești.

A.V.

Pictorul Sorin Ilfoveanu va primi titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Pitești

Luni, 16 Mai 2022 11:51

În ședința Consiliului Local Pitești, desfășurată săptămâna trecută, a fost votată, în unanimitate, propunerea ca artistul plastic Sorin Ilfovenau să îi fie conferit titlul de Cetățean de Onoare al Piteștiului. Decernarea distincției va fi făcută la deschiderea oficială a Zilelor Piteștiului.

Sorin Ilfoveanu este un pictor și desenator român, recunoscut în țară și peste hotare. În anul 2017, Sorin Ilfoveanu a deschis la Pitești, alături de omul de afaceri Gheorghe Badea, o galerie de artă multifuncțională de valoare europeană. „Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea” este una dintre puținele galerii private cu lucrări de autor din România.

 

La Săpata au fost reluate lucrările de reabilitare a două poduri

Miercuri, 11 Mai 2022 11:29

La Săpata, lucrările de reabilitare a podurilor din punctele Ciobești și Dragomirești continuă după Paște, fiind făcută actualizarea costurilor, în concordanță cu ordonanța guvernamentală pentru compensarea creșterii prețurilor la materialele de construcții. Și pe strada Parfumului, recent asfaltată, în luna mai vor fi realizate lucrările finale.

”Trebuie refăcut acostamentul, drumul trebuie marcat și trebuie instalate semnele de circulație. Cu aceste lucrări vom încheia proiectul de modernizare a drumului”, declară primarul Laurențiu Micu (foto) pentru ziarul ”Viața Satului”.

Strada Parfumului din comuna Săpata a fost asfaltată cu fonduri din bugetul local și sprijinul financiar al Consiliului Județean Argeș.

A început amenajarea, la interior, a Căminului Cultural din Dârmănești

Miercuri, 11 Mai 2022 11:27

Administrația din Dârmănești a dat startul lucrărilor de reabilitare a Căminului Cultural din comună, investiție ce se va realiza cu fonduri de la bugetul local. Primarul Emilian Ciolan (foto) spune că se are în vedere și amenajarea unui părculeț în incinta școlii de centru, destinat atât copiilor, cât și adulților.

”Pentru Căminul Cultural am alocat anul acesta suma de 100.000 de lei, bani cu care vom lucra pentru început la interior. Va fi o investiție multianuală, pentru că imobilul are nevoie de reparații capitale, iar bugetul pe 2022 nu poate suporta întreaga valoare a lucrărilor. Pentru a duce la bun sfârșit această investiție vom cere și sprijinul Consiliul Județean Argeș”, a declarat, pentru ”Viața Satului”,  edilul din Dârmănești.

 

DSP Argeș: ”Pe 15 mai se închid ultimele două centre de vaccinare din județ”

Miercuri, 11 Mai 2022 08:37

# Hotelul Primăriei Pitești revine în administrarea municipalității

Din 15 mai 2022 activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 se realizează doar prin cabinetele de asistență medicală primară. Începând cu această dată se vor închide și ultimele două centre de vaccinare din județul Argeș, rămase încă active odată cu anularea restricțiilor COVID-19. Este vorba de centrul de vaccinare de la Ambulatoriul Spitalului Municipal din Câmpulung și cel de la „Hotelul Primăriei Pitești”.

„Pe 15 mai se închid centrele de vaccinare. Noi mai avem acum funcționale doar centrele din Pitești și Câmpulung. Rămâne vaccinarea la medicii de familie. Locațiile vor trece la proprietarii de drept”, ne-a precizat Sorina Honțaru, directoarea DSP Argeș.

La Rătești se prevede iluminare cu lămpi LED în toată comuna

Marţi, 10 Mai 2022 20:24

Administrația comunei Rătești a depus de curând un proiect de modernizare a sistemului de iluminat public stradal prin programul AFM privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei din sistemul public.  Valoarea proiectului este de aproximativ 10 miliarde de lei și prevede montarea de aparate noi de iluminat cu tehnologie LED în toată comuna.

Prin implementarea acestei investiții se urmărește scăderea consumului anual de energie primară în sistemul de iluminat public și, implicit, scăderea cheltuielilor bugetare cu iluminatul stradal. Autoritățile locale așteaptă aprobarea proiectului cât mai curând.

 

Mioveni: Reciclezi electrocasnicele vechi și câștigi altele noi!

Marţi, 10 Mai 2022 11:10

În perioada 30 Mai - 04 Iunie, la nivelul orașului Mioveni se va desfășura o campanie de colectare a Deșeurilor Electrocasnice, Electronice și Electrice (DEEE), gratuit, de la domiciliul dumneavoastră! În plus, primiți un bilet de participare la tombola cu premii constând în fier de călcat, cafetieră, cuptor cu microunde și mașină de găurit.

Dacă aveți electrocasnice sau aparate electrice și electronice vechi, deteriorate sau defecte, acum puteți scăpa de ele doar cu un apel telefonic. Sunați pentru programare la numărul 0773929613 sau 0800444800 și beneficiați de colectare direct de la domiciliu, fără niciun cost! Campania este organizată de ECOPOSITIVE, A.D.I. SERVSAL, Save The World by Recycling și Primăria Orașului Mioveni.

 

Ion Mînzînă: „Felicit ACoR Argeș pentru bilanțul pozitiv pe anul 2021”

Luni, 09 Mai 2022 17:35

# 25 de ani de la înființarea Asociației Comunelor

Săptămâna trecută, la Boteni, a avut loc Adunarea Generală a Asociației Comunelor (ACoR) din România, fililiala Argeș, momentul fiind unul special: 25 de ani de la înființarea ei chiar în județul nostru!

La eveniment au participat președintele PSD Argeș și al CJ Argeș - Ion Mînzînă, deputații Simona Bucura-Oprescu - secretar executiv al PSD Argeș, Nicolae Pavelescu și Aurel Bălășoiu, senatorul Cristina Stocheci, vicepreședinții CJ Argeș Marius Nicolaescu și Adrian Bughiu, precum și subprefecții Bogdan Minciunescu și Ciprian Neculăescu.

 

 

Mioveni. Peste 10.000 de persoane au completat chestionarul

Luni, 09 Mai 2022 17:30

Recensământul Populației și Locuințelor, cel mai important eveniment social al anului, a debutat pe 14 martie, pentru prima dată în istorie, sub o nouă formă.

Potrivit Direcției Județene de Statistică Argeș, peste 10.000 de chestionare de recensământ valide au fost completate și transmise de locuitorii orașului Mioveni.

Reamintim că întregul proces este complet digitalizat și a fost introdusă și o etapă de autorecenzare, care se desfășoară până pe 15 mai 2022, urmând ca apoi să aibă loc intrarea recenzorilor în teren, la acele adrese unde nu s-a făcut autorecenzarea.

 

Un Complex de trei locuințe protejate și un Centru de zi – inaugurate în comuna Băbana

Luni, 09 Mai 2022 16:19

Consiliul Județean Argeș și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș au inaugurat Complexul de trei locuințe protejate și Centrul de zi, din comuna Băbana, satul Lupueni.

Beneficiarii noilor servicii sociale sunt 30 de persoane adulte cu dizabilități, din care: 24 de persoane adulte cu dizabilități, dezinstituționalizate din cadrul Centrului de Îngrijire și Asistență Pitești, rezidente ale locuințelor protejate, și 6 persoane adulte cu dizabilități neinstituționalizate din comuna Băbana și din localitățile limitrofe, care sunt în grija familiei sau trăiesc independent și care vor beneficia, alături de beneficiarii locuințelor protejate, de serviciile centrului de zi.

 

 

Pagina 6 din 177

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea