Proiect de gaze naturale la Corbi. Ultimele zile de înscriere!

Luni, 09 Noiembrie 2020 22:33

Tânăra primăriță din Corbi, Anca Alina Baciu are, la fel ca și fostul edil, Virgil Baciu, planuri îndrăznețe pentru localitate ape care o păstorește. Astfel, primăria Corbi a demarat proiectul de distribuție gaze naturale. Pentru a putea fi implementat proiectul este necesar un numar minim de 1500 de cereri. Termenul limita pentru depunerea documentelor la Ministerul Fondurilor Europene este 15 noiembrie.

Șapte izvoare din Băbana, reabilitate cu ajutorul voluntarilor

Luni, 09 Noiembrie 2020 22:24

În luna octombrie,  Asociația Zimbrul Carpatin a derulat proiectul: ”7 Izvoare”, unul dintre proiectele câștigătoare în cadrul programului  ”Campionatul de Voluntariat”  finanțat de către OMV - Petrom România. Proiectul și-a propus renovarea/reamenajarea a 7 izvoare cu apă potabilă de pe raza Comunei Băbana. Bebe Ivan, primar: ”La derularea proiectului au participat  un număr de 32 de voluntari ai asociației, 7 angajati ai OMV Petrom și 10 cetățeni ai Comunei Băbana, cooptați și mobilizați de către Primăria Băbana. Mulțumim pentru încredere salariaților de la OMV Petrom  și pentru ajutorul necondiționat.” Edilul din Băbana nu este la prima acțiune de acest fel. Localitatea, una fără buget relevant, reușește să se mențină curată prin acțiuni diverse, pe bază de voluntariat: strângerea gunoiului aruncat pe marginea drumului sau prin pădurile apropiate de șosea, reabilitarea stațiilor de maxi-taxi etc. Felicitări pentru inițiativă!

 

 

S-a constituit noul Consiliu Local Bascov

Luni, 09 Noiembrie 2020 15:11

# Un liberal este favorit pentru funcția de viceprimar

Joia trecută, noii consilieri locali din Bascov au depus jurământul. Iară componența noului for legislativ al comunei (alfabetic):
1. Andrei Constantin Cătălin - PNL
2. Ciurezu Augustin - PMP
3. Constantinescu Alexandru - PSD

Prefectul Emanuel Soare – discuții cu reprezentanții producătorilor agricoli

Luni, 09 Noiembrie 2020 13:24

 

Luni dimineața, prefectul Emanuel Soare a avut o întâlnire cu reprezentanții producătorilor agricoli care își comercializează marfa în piețele din Pitești.

S-au purtat discuții punctuale pe problemele semnalate de către producătorii agricoli, s-au analizat soluțiile propuse ieri în ședința susținută de prefect cu reprezentanții primăriilor care au în subordine piețe agroalimentare și s-au identificat soluții individualizate pentru fiecare sector comercial în parte (legume si fructe, lactate, carne).

 

Primarul din Bradu, Dan Stroe, a depus jurământul

Luni, 02 Noiembrie 2020 23:28

# Viceprimarul (Gheorghe Negoi, PSD) va fi ales în această săptămână # Florin Frătică a depus și el jurământul, aplaudat, din sală, de o singură persoană

Aceeași echipă care a condus (cu rezultate frumoase!) destinele comunei Bradu în ultimii patru ani, a jurat să se dedice proiectelor localității pentru mandatul care abia începe.

Emanuel Soare: „Vechiul primar și Consiliu Local își va continua activitatea până la depunerea jurământului de către cei noi”

Luni, 02 Noiembrie 2020 23:19

Conform legii 84/2020, începând cu 1 noiembrie mandatul primarului şi al Consiliului Local ar fi trebuit să expire. Cum până în acest moment sunt cazuri, inclusiv în Argeș – în frunte cu municipiul Pitești, unde noii aleși nu au depus jurământul, s-a creat o situația ambiguă. Emanuel Soare, prefectul județului Argeș, susține că activitatea în Primărie sau în Consiliul Local va fi desfășurată în continuare de către vechea conducere, până când persoanele alese în urma alegerilor din 27 septembrie vor fi validate și vor depune jurământul.

 

Au început lucrările de reabilitare pe Bulevardul I.C. Brătianu din Pitești

Luni, 02 Noiembrie 2020 22:49

Pe 26 octombrie a avut loc predarea amplasamentului obiectivului de investiții „Reabilitare Bd. I.C. Brătianu -Str. Maior Gh. Șonțu, între str. Maternității și str. Târgu din Vale”. Operatorul economic care va executa lucrările de reabilitare este SC COMESAD DRUMURI SRL. Valoarea contractului este de 2.954.435,31 lei inclusiv TVA.
Principalele lucrări care se vor executa sunt:

Ion Georgescu, la depunerea jurământului: „Întotdeauna mi-am propus ținte mai mari și mai multe”

Luni, 02 Noiembrie 2020 22:40

Ion Georgescu, primarul de la Mioveni, a depus, pe 28 octombrie, jurământul de învestire în funcție pentru un nou mandat. Cu aceeași ocazie au depus jurământul și consilierii locali aleși, care au participat la ședința de constituire a Consiliului Local al orașului Mioveni. Dintre cei 19 consilieri locali au depus jurământul 18 dintre ei. Urmează ca PNL să desemneze un nou consilier local în locul Argentinei Culcuș, care a fost invalidată de instanță.

 

Investiții importante la Spitalul din Leordeni

Luni, 02 Noiembrie 2020 22:20

# Din vara acestui an, Spitalul funcționează ca unitate pentru primirea pacienților cu COVID

În luna octombrie 2020, Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni a beneficiat de investiții noi având ca obiectiv: lucrări de reamenajare la laboratorul de radiologie și imagistică medicală din cadrul unității sanitare, precum și radiologie dispensar TBC Topoloveni.

Din 1 noiembrie, 24 de localităţi din Argeş au un nou operator de salubritate

Luni, 02 Noiembrie 2020 22:17

În urma procedurii de negociere fără publicarea unui anunţ de participare (Legea 98/2016) pentru “delegarea gestiunii unor activități componente ale serviciului de salubrizare, respectiv colectarea separată și transportul separat al deșeurilor municipale în Zona Pitești Nord – Pitești Sud Argeș (Exclusiv Municipiul Piteşti)” , ADI SERVSAL ARGEŞ a declarat câştigător operatorul S.C. SALUBRIS S.A.

 

Racordarea la sistemul public de canalizare, obligatore!

Luni, 02 Noiembrie 2020 22:16

S.C. APA CANAL 2000 S.A. aduce la cunoştinţa tuturor utilizatorilor din aria de operare că va continua campania de verificare a clienţilor săi în ceea ce priveşte legalitatea utilizării serviciului de canalizare şi va intensifica acţiunile de control în perioada următoare.
În conformitate cu prevederile Legii serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241/2006, este obligatorie racordarea utilizatorilor la reţeaua stradală de canalizare, acolo unde aceasta există:

Anunţ privind organizarea licitaţiei principale pentru vânzarea de masă lemnoasă pe picior pentru producția anului 2021

Luni, 02 Noiembrie 2020 22:11

Organizatorul licitaţiei: Directia Silvica Arges,  str. Trivale nr. 82, Mun. Pitesti, jud. Arges, tel. 0248/213434; fax 0248/214099, e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .
Data şi ora desfăşurării licitaţiei: 25 noiembrie 2020, ora 10.00.
Locul desfăşurării licitaţiei: Sala de sedinte a Directiei Silvice Arges, strada Trivale (langa sediul Directiei Silvice Arges), judetul Arges, începând cu ora 10.00.
Tipul licitaţiei: licitaţie publică cu strigare.

 

Echipă completă la CJ Argeș. Nicolaescu și Bughiu au fost aleși vicepreședinți

Luni, 02 Noiembrie 2020 13:51

 

Luni, 2 noiembrie, în ședința extraordinară a Consiliului Județean Argeș, s-au votat vicepreședinții CJ Argeș. Cei doi au trebuit aleși din rândul consilierilor judeţeni, la propunerea preşedintelui sau a consilierilor judeţeni. Au candidat pentru un post de vicepreședinte – Marius Nicolaescu (PSD) cu Adrian Cârstea (USR PLUS), iar pentru celălalt post - Adrian Bughiu (PSD) cu Narcis Sofianu (PNL). Cum PSD are majoritate, Nicolaescu și Bughiu au devenit noii vicepreședinți ai CJ Argeș.

Marius Nicolaescu și Adrian Bughiu au obținut câte 18 voturi, față de cele 14 ale contracandidaților săi, două voturi fiind nule, la fiecare alegere.

Anca Baciu, cea mai tânără primăriță din țară, a depus jurământul

Luni, 02 Noiembrie 2020 12:41

Într-o atmosferă festivă, astăzi, 2 noiembrie, în fața Primăriei Corbi a avut loc constituirea noului Consiliu Local al localității. Apoi, primarul ales, Anca Alina Baciu, a depus jurământul avându-l alături pe tatăl său, Virgil Baciu, vechiul edil al comunei. În vârstă de 24 de ani, Anca Baciu este cea mai tânără primăriță din România.

Anca Alina Baciu: „Vă garantez că voi face toate eforturile de a continua demersurile pentru promovarea localității”.

„Sunt convins că fiica mea va fi un primar mai bun decât mine. Îi voi fi alături, cu sfaturi, ori de câte ori va fi nevoie”, a adăugat Virgil Baciu.

 

Liliana Murguleț, șefa ISJ Argeș, despre situația școlilor: „Stăm foarte bine”

Luni, 02 Noiembrie 2020 11:46

Conducerea Inspectoratului Şcolar General Argeş a tras un semnal de alarmă care vi­zează părinţii şi rudele elevilor, ținând cont că ultimele cazuri de închidere a unităţilor de învăţământ s-au datorat îmbolnăvirii elevilor în urma participării la evenimente private. Șefa ISJ Argeş, profesoara Liliana Murguleţ, a participat, săptămâna trecută, la o conferinţă de presă, alături de Contantin Creţu, inspectorul general adjunct, transmițând un mesaj tuturor celor care sunt implicaţi în procesul de învăţământ.

“Şcoala este un mediu sigur. La nivelul şcolii se respectă întru totul măsurile igienico-sanitare. Există o responsabilitate permanentă a unităţilor de învăţământ, la nivel manegerial, a cadrelor didactice şi a personalului auxiliar nedidactic pentru a se respecta aceste măsuri. Apelul nostru este centrat pe resposabilizarea comunităţii, a părinţilor, bunicilor, fraţilor, a tuturor partenerilor sociali pentru a veni în ajutorul şcolii. Ca să păstrăm școala sigură, trebuie să beneficiem şi de ajutorul părinţilor, pe care în multe cazuri îl avem.

Oficial! Dan Nicolae este noul consilier personal al lui Mînzînă

Luni, 02 Noiembrie 2020 10:26

 

Pe 30 octombrie, Dan Nicolae, fostul șef al IPJ Argeș și al Direcției Generale Anticorupție Argeș, a devenit consilierul personal al lui Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș. De ce? „Pentru că e un om al legii”, susține scurt și la obiect președintele Mînzînă. Comisarul-șef Dan Nicolae este un om integru, cu mare expertiză în domeniul anticorupției și al controlului de legalitate privind fondurile atrase de la Uniunea Europeană.

Astfel, semnalul tras de Ion Mînzînă este de protejare, atât a sa, cât și a aparatului Consiliului Județean de orice scandaluri cu iz penal. Iar în ultimii ani CJ Argeș a tot fost băgat în scandaluri penale. Dosarele „Consultanța 1 și 2” sau „Molivișu” sunt doar o parte dintre ele.

 

Cert este că începând cu 30 octombrie au fost semnate documentele, iar Dan Nicolae a devenit, în mod oficial, consilierul personal al noului președinte al CJ Argeș.

 

Sorina Honțaru, directoarea DSP Argeș, a fost promovată coordonator regional

Luni, 02 Noiembrie 2020 09:03

Sorina Honțaru, șefa DSP Argeș, a fost promovată, săptămâna trecută, prin ordinul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, coordonator regional pe șapte județe. Astfel, doctorița Honțaru are în coordonare județele din Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia, respectiv: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman. Ordinul ministrului sănătății nr. 843/2020 a privit desemnarea din cadrul direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București a coordonatorilor pentru gestionarea situației COVID-19 pentru regiunile de dezvoltare ale României.

Este o promovare surprinzătoare, făcută de guvernul liberal, având în vedere cât de contestată a fost doctorița Honțaru în perioada stării de urgență. Când a fost chiar schimbată din funcție cu doctorului Alexandru Gigel Guiță (membru PNL). Chiar s-a încercat detașarea sa tocmai la DSP Galați, măsură care a fost revocată de instanță.

Subprefectul Cîrstea s-a întors la București

Joi, 29 Octombrie 2020 12:50

 

La peste 2 luni, de la numirea musceleanului Corneliu Cîrstea în funcția de subprefect al județului Argeș, Guvernul a dat o nouă hotărâre. Astfel, Cîrstea s-a întors în funcția publică de subprefect al municipiului Bucureşti, de unde fusese numit anterior în Argeș.

„HOTĂRÂRE privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al municipiului Bucureşti de către domnul Cîrstea Corneliu”, se arată în hotărârea de Guvern din 28 octombrie.

Informația a fost făcută publică de prefectul Emanuel Soare, care i-a mulțumit lui Cîrstea pentru activitatea desfășurată în această perioadă. Până în acest moment nu a fost numit o altă persoană în funcția de subprefect

 

Angajații SEdC Mioveni montează sisteme de irigații în oraș

Luni, 26 Octombrie 2020 23:38

S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L. a demarat o serie de lucrări în vederea montării unor sisteme de irigații în orașul Mioveni.
„Aspersoarele și întreaga rețea sunt montate subteran, într-un mod discret, fără să afecteze nivelul solului sau alte activități desfășurate pe spațiul verde. Acest sistem profesional asigură o îngrijire excelentă și irigarea uniformă a suprafețelor verzi. Mai exact, acesta furnizează apa necesară plantelor și gazonului într-un ritm special, în funcție de precipitații, sezon sau momentul zilei”, informează conducerea SEdC Mioveni.

Oficial! Ion Mînzînă a preluat conducerea CJ Argeș

Luni, 26 Octombrie 2020 13:21

 

 

Luni, 26 octombrie, a avut loc ședința de constituire a noului Consiliu Județean Argeș rezultat în urma alegerilor locale din 27 septembrie. PSD are cei mai mulți consilieri - 17, iar președinte al Consiliului Județean a fost ales prin vot direct de către cetățeni Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș. Aceștia au depus azi jurământul de credință la început de mandat, conform legii.

 

 

În urma alegerilor, PSD a obținut majoritate în Consiliul Județean Argeș, astfel încât își poate impune cei doi vicepreședinți. Este vorba de Marius Nicolaescu și fostul subprefect Adrian Bughiu, cei doi urmând a fi aleși în ședința din luna noiembrie.

 

Pagina 6 din 148

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea