În această primăvară, vor ajunge la Pitești 40 de autobuze electrice

Luni, 25 Ianuarie 2021 16:08

Ministerul Lucrărilor Publice a finalizat licitația pentru achiziția a 131 de autobuze electrice destinate orașelor Iași, Sibiu, Sighetu Marmației, Slatina, Suceava, Târgu Mureș și Pitești. Astfel, în cele șapte orașe urmează să circule autobuze fabricate în Polonia și Cehia.
La Piteşti vor ajunge, în această primăvară, 40 autobuze electrice, 11 stații de încărcare și 40 stații de încărcare lentă. Ofertantul declarat câștigător pentru Piteşti este SOLARIS BUS & COACH, iar valoarea contractului este de 100.408.000 lei (fără TVA).

Urgentarea racordării la reţelele de apă şi de canalizare a imobilelor situate pe strada Dumitru Brătianu din Piteşti

Luni, 25 Ianuarie 2021 14:55

Având în vedere că din luna martie a anului curent vor începe lucrările de modernizare a străzii Dumitru Brătianu din municipiul Piteşti, SC Apă Canal 2000 SA recomandă proprietarilor care deţin imobile pe această stradă, care nu au fost cuprinse în proiectul implementat de societate pe fonduri europene, să urgenteze demersurile pentru racordarea imobilelor la reţelele de apă şi de canalizare.

 

Proiectul de alimentare cu gaze prinde contur în comuna Slobozia

Luni, 25 Ianuarie 2021 14:54

În comuna Slobozia, proiectul de alimentare cu gaze începe să prindă contur. „Mult așteptatul proiect de alimentare cu gaze naturale a comunei noastre Slobozia prinde din ce în ce mai mult contur. Rugăm toți cetățenii care se vor racorda la acest sistem să se prezinte, începând de luni, 25.01.2021, la sediul nostru, cu buletinul/cartea de identitate în vederea semnării precontractelor de racordare . Vă informăm că semnarea acestor precontracte și racordarea odată cu înființarea sistemului vor fi în avantajul dvs. Va mulțumim și vă așteptăm!”, a precizat primarul Petre Funie.

Ciprian Țurlea – noul viceprimar al orașului Mioveni

Sâmbătă, 23 Ianuarie 2021 09:48

Joi, 21 ianuarie, a fost convocată sedința ordinară a Consiliului Local Mioveni. Toate cele 18 proiectele de pe ordinea de zi au fost aprobate de către consilierii locali. Unul dintre cele mai importante proiectele aflate pe ordinea de zi a vizat desemnarea viceprimarului orașului Mioveni, ales dintre cei 19 consilieri locali, prin votul secret al acestora.

După numărarea voturilor, noul viceprimar a fost ales în persoana consilierului local, Ciprian Turlea (PSD), cu 12 voturi pentru, Sorin Fîlfănescu(PNL) a obținut  3 voturi pentru,  Ovidiu Pîrvu(USR) a obținut 3 voturi pentru(a existat un singur consilier local absent motivat).

„Mă bucur să fac echipă cu un reprezentat al tinerei generații, care poate avea o viziune mai nouă și modernă asupra unor aspecte, un tânăr implicat de-a lungul anilor în diverse proiecte civice și sociale, activ și în plan politic. Cu o puternică dorință de muncă și guvernat de cele mai bune intenții, sunt convins că Ciprian Țurlea - de astăzi noul viceprimar al orașului, va încerca să demonstreze zi de zi, prin implicare și responsabilitate că a meritat să ocupe această funcție.

 

Proiectul de modernizare a Bazinului Olimpic - cu țevi vechi de 40 de ani

Marţi, 19 Ianuarie 2021 23:53

# Cristian Gentea: „Este investiția care îmi dă cea mai mare bătaie de cap”

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a făcut, săptămâna trecută, un tur de forță, însoțit de jurnaliști,  la principalele investiții aflate în derulare în municipiu. Edilul a precizat ce dificultăți a întâmpinat în derularea lor și ce este de făcut pentru ca acestea să intre pe făgașul normal.  Pe 14 ianuarie, primarul Cristian Gentea, însoțit de doi consilieri locali - Tatiana Preduț (PSD), Dănuț Dinu (PMP) - și de reprezentanții presei, s-a deplasat în teren, cu autobuzul, la trei dintre obiective. Punctul de start a fost platformele subterane de colectare a deșeurilor din cartierul Craiovei, apoi Bazinul Olimpic și punctul final – Piața Primăriei.

Proiect cu finanțare europeană la Mioveni

Luni, 18 Ianuarie 2021 15:03

# Tichete sociale de 180 lei lunar pentru o masă caldă, pentru vârstnici de peste 75 de ani
La nivelul orașului Mioveni, în prezent, 54 de persoane din încadrate în categoria vulnerabilă beneficiază de prevederile OUG 116/2020, care presupune distribuirea unei mese calde zilnice pe baza unor Tichete Sociale pe suport electronic.

 

CJ Argeș a achiziționat un autoturism Dacia Duster

Luni, 18 Ianuarie 2021 14:52

Consiliul Județean Argeș și-a mărit numărul de mașini. La sfârșitul anului trecut, CJ Argeș a achiziționat un nou autoturism Dacia Duster. Achiziția a fost făcută pe 24 decembrie, prin Sistemul electronic de achiziții publice (SEAP). Autoturismul a fost cumpărat de la DAPEROM GRUP AUTO SRL. Mașina a costat 15.000 de euro, fără TVA. Este vorba despre o Dacia Duster, de 115 CP, având culoarea albă.
A.V.

Peste 31 de milioane de lei din excedentul anilor anteriori, folosiți pentru finanțarea cheltuielilor secțiunii de dezvoltare a bugetului municipiului Pitești

Luni, 18 Ianuarie 2021 14:51

# Pe 21 ianuarie – prima ședință de Consiliu Local din 2021
Pe 21 ianuarie, se desfășoară prima ședință de Consiliu Local Pitești din acest an. Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare se află mai multe puncte importante. În cadrul întâlnirii, vor fi stabiliți reprezentanții consiliului local în consiliile de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar din municipiu.De asemenea, urmează să se aprobe programul provizoriu de investiții al municipiului Pitești pe anul 2021 și lista provizorie de dotări a Primăriei Municipiului Pitești, pe anul în curs.

 

Programare online pentru serviciile oferite de SPCRPCIV Câmpulung

Luni, 18 Ianuarie 2021 13:38

Instituția Prefectului Argeș informează că este disponibil, pe site-ul instituției, serviciul de programare online pentru punctul de lucru de la Câmpulung al SPCRPCIV. Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeș oferă, prin intermediul site-ului Instituției Prefectului, posibilitatea programării online pentru următoarele operațiuni, care se pot face la Câmpulung: înmatriculare auto, transcriere, autorizație provizorie de circulație, radiere, duplicat certificat înmatriculare, păstrare combinație număr.

APA CANAL 2000 S.A. - servicii online oferite clienților

Luni, 18 Ianuarie 2021 12:33

Ești nemulțumit(ă) de întârzierea facturilor de utilități, de citirea indexului facturat sau de faptul că ești nevoit(ă) sa te deplasezi si sa pierzi timp cu plata facturilor de apă si canalizare?  Pentru rezolvarea acestor probleme, APA CANAL 2000 S.A. vine in ajutorul tău prin intermediul serviciilor online oferite clienților și iți oferă posibilitatea de a-ți deschide un cont online pe site-ul societății, la adresa www.apacanal2000.ro.

 

Contre între Mînzînă și Ivan, în ședința CJ Argeș: „Lăsați-mă cu grija față de cetățeni!

Miercuri, 13 Ianuarie 2021 09:00

Faptul că vicepreședinții Consiliului Județean Argeș pot să angajeze fiecare câte doi consilieri a creat discuții aprinse în ședința de Consiliu Județean din data de 23 decembrie. Au fost contre dure între președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă, și  consilierul județean Bogdan Ivan, președintele PRO România Argeș.
Totul a început după ce consilierii județeni din partea PRO România (Bogdan Ivan și Dumitru Grecu) au considerat că nu este oportună aprobarea a câte doi consilieri pentru vicepreședinții CJ Argeș, motivând faptul că suntem în criză (de COVID) și e nevoie să facem o „economie”.

Primăria Pitești a solicitat scoaterea din fondul forestier a suprafețelor necesare pentru Parcul Lunca Argeșului 2 și 3

Marţi, 12 Ianuarie 2021 17:32

La sfârșitul anului trecut, Primăria Pitești a depus la Agenția pentru Protecția Mediului  (APM) Argeș solicitări privind emiterea acordului de mediu pentru  „Scoaterea definitivă din fondul forestier național a unui teren în suprafață de 2,8282 ha în vederea realizării Parc Lunca Argeșului 3”, respectiv „Scoaterea din circuitul silvic a suprafetei de 0,9767 ha aferent obiectivului de investiții realizare Parc Lunca Argeșului 2”. Cele două proiecte sunt propuse pentru a fi implementate în Pitești, strada Depozitelor. În rapoartele semnate de primarul Cristian Gentea și depuse la APM Argeș sunt menționate următoarele.

 

 

Peste 70% din excedentul bugetar al CJ Argeș - alocat pentru secțiunea de funcționare

Luni, 11 Ianuarie 2021 14:19

Vineri, 8 ianuarie, a avut loc prima ședință de Consiliu Județean Argeș din acest an. Consilierii județeni au fost convocați în şedinţă extraordinară, prin mijloace electronice (on-line), pentru aprobarea unui singur punct, aflat pe ordinea de zi. Aceștia au aprobat un „proiect de hotărâre  privind utilizarea excedentului bugetar pentru acoperirea temporară a golurilor de casă în anul 2021. Mai exact, este vorba de utilizarea din excedentul anului 2020 a sumei de 35.000.000 lei, după cum urmează: 25.000.000 lei pentru secțiunea de funcționare și 10.000.000 lei pentru secțiunea de dezvoltare. Proiectul a fost votat cu unanimitate de voturi.

Primăria Pitești - anunț privitor la modalitatea de plată a taxei de salubrizare

Luni, 11 Ianuarie 2021 14:16

Taxa de salubrizare aferentă anului fiscal 2021 se poate plăti în două rate egale până la data de:
• 31 martie 2021 inclusiv;
• 30 septembrie 2021 inclusiv.
Pentru anul 2020, taxa de salubrizare se datorează pentru luna noiembrie 2020 și decembrie 2020 și se plătește până la data de 31 martie 2021 inclusiv.
Primăria Municipiului Piteşti vă oferă alternativa plăţii online a impozitelor şi taxelor locale, precum și a amenzilor contravenționale, cu cardul bancar, prin Internet, fără comision, la adresele: www.primariapitesti.ro şi www.ghiseul.ro, ambele sisteme fiind disponibile şi funcţionând 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

 

Sala Sporturilor din Mioveni – în grafic

Luni, 11 Ianuarie 2021 13:49

Construcția Sălii Sporturilor din Mioveni avansează, conform graficului de execuție, încă din primele zile ale acestui an. După finalizarea lucrărilor, sportul argeșean va beneficia de o sală polivalentă modernă ce va îndeplini standardele naționale și internaționale pentru organizarea de competiții sportive indoor.
În prezent, se lucrează la finalizarea pereților cortină și a tâmplăriei exterioare, continuă finisajele atât la exterior cât și la interior, se lucrează la rețelele de instalații exterioare și se execută circuitele electrice pentru iluminat.

Primăria Pitești - modalitatea de plată a impozitului aferent anului fiscal 2021

Luni, 11 Ianuarie 2021 13:43

# Pentru plata până la data de 31 martie 2021 inclusiv, se acordă o bonificaţie de 10%.
Impozitele pe clădiri, pe terenuri şi pe mijloacele de transport, aferente anului fiscal 2021, se pot plăti în două rate egale până la data de:
• 31 martie 2021 inclusiv;
• 30 septembrie 2021 inclusiv.

 

Fost director al DSP Argeș – numit coordonatorul Compartimentului A.T.I din cadrul Spitalului Mioveni

Luni, 11 Ianuarie 2021 12:47

 

Col. (r) dr. Guiță Alexandru, medic primar anestezie și terapie intensivă, fost director DSP Argeș în perioada stării de urgență, a devenit coordonatorul Compartimentului A.T.I din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni.

 

Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, dr. Guiță Alexandru se bucură de o vastă experiență pe mai multe paliere ale sectorului medical, atât în sectorul de stat, cât și în mediul privat. Timp de 8 ani, (în perioada 1993-2001), a fost ofițer-medic Anestezie Terapie Intensivă la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Ion Jianu” din Pitești, iar din 2001 și până în anul 2010 a ocupat funcția de Șef al Secției de A.T.I., urmând ca timp de 8 ani să treacă în portofoliu, funcția de Director General al aceleiași unități medicale. A fost și director executiv la Direcția de Sănătate Publică Argeș, în perioada 16 aprilie- 2 iulie – 2020.

Deszăpezirea în Pitești: au fost folosite 18 utilaje, fiind împrăștiate 191 tone de material antiderapant

Luni, 11 Ianuarie 2021 12:38

Administrația locală piteșteană, prin Salpitflor Green S.A, a intervenit, în cursul nopţii de duminică spre luni, pentru deszăpezirea străzilor din municipiul Pitești, acţiunea de curăţare a zăpezii continuând şi în cursul dimineţii. Pentru combaterea poleiului și curățarea zăpezii, de duminică, de la ora 20:00, până luni dimineaţa, la ora 08:00, au fost folosite 18 utilaje şi a fost răspândită o cantitate de 191 tone de material antiderapant.

Echipele de deszăpezire au intervenit cu prioritate pe arterele principale, pe pante, pe rampe, la trecerile de pietoni, în stațiile de autobuz și pe trotuare.

„La această oră, se acționează în continuare, atât pe arterele principale, cât și pe cele secundare, pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții bune. Facem apel către conducătorii auto să circule cu atenție și să contribuie la evitarea blocajelor prin parcarea mașinii cu discernământ și prin păstrarea benzii întâi liberă pentru intervenția mai ușoară a mașinilor și a utilajelor”, informează Primăria Pitești.

 

Cătălina Dumitrașcu, adjuncta de la ISJ Argeș, a donat plasmă

Vineri, 08 Ianuarie 2021 23:32

Argeșul se află printre județele fruntașe în ceea ce privește numărul donatorilor de plasmă. Săptămâna trecută a donat plasma și consilierul local piteștean Cătălina Dumitrașcu, inspectorul școlar general adjunct al ISJ Argeș.

# „Vă invit să cugetați și să acționați!”

„Pandemia cu Covid 19 ne-a schimbat viețile. Dar asta nu înseamnă că nu stă în puterea noastră să luptăm și să schimbăm, acolo unde se poate, lucrurile. Această postare este despre ce putem face noi: Ai fost diagnosticat cu Covid 19? Mergi și doneaza plasmă! E aproape o obligație în timpurile pe care le trăim. Ai prieteni sau cunoștințe care au pierdut lupta cu virusul? E o motivație în plus să te gândești să schimbi lucrurile în bine! Din fericire, în Argeș, oamenii au înțeles importanța acestei donări; programări sunt făcute până pe 20 ianuarie, iar personalul medical nu trimite pe nimeni înapoi.

Cătălin Costescu - în locul lui Cristian Dumitru în Consiliul Local Pitești

Marţi, 29 Decembrie 2020 14:51

În afară de Lucrețiu Tudor, primarul Cristian Gentea l-a cooptat în echipa sa și pe Cristian Dumitru, aflat pe lista PSD pentru Consiliul Local Pitești. Cristian Dumitru a devenit consilier tehnic la cabinetul primarului, dându-și demisia din funcția de consilier local. Locul său în Consiliul Local Pitești va fi luat de economistul Cătălin Costescu (foto sus), cel care va bifa al doilea mandat consecutiv. Costescu se află pe lista de supleanți cu care PSD a candidat în Pitești la alegerile locale din septembrie 2020.

 

Pagina 6 din 153

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea