ATENȚIE, șoferi! Comisia de circulație a Piteștiului a avizat noi soluții pentru trafic!

Luni, 07 Februarie 2022 12:53

Săptămâna trecută, Comisia de sistematizare a circulației rutiere și pietonale în Municipiul Pitești a luat noi decizii, care vor fi aplicate în traficul din Pitești. Ca de fiecare dată, sperăm ca soluțiile să fie utile și să nu încurce și mai mult traficul care se desfășoară infernal la orele de vârf.

1. Amplasarea de indicatoare cu semnificația ”Oprirea Interzisă” pe carosabilul străzii Fundătura Zorilor, pe ambele sensuri de circulație, întrucât strada este foarteîngustă. Avizat

2. Instituirea sensului unic de circulație pe Aleea Irisului, pe tronsonul cuprins între intersecțiile cu străzile Ionel Grigore Rădulescu și Dromichete cu circulație auto dinspre Aleea Ionel Grigore Rădulescu. Avizat

Pe 8 februarie se votează bugetul județului Argeș

Luni, 07 Februarie 2022 12:40

 

Pe 8 februarie se va vota în ședința extraordinară a Consiliului Județean Argeș bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2022. Bugetul inițial al județului Argeș este de 612.530 mii lei.

 

„Bugetul inițial arată undeva la 120 de milioane de euro. O creștere semnificativă față de cel avut anul trecut. În bugetul inițial din acest an sunt incluse și sume din bani europeni pentru că avem proiecte spre finalizare și mai avem acei 8,7 milioane de euro din împrumut, bani care voi fi cheltuiți doar pentru asigurarea cofinanțării. Una peste alta, bugetul inițial arată mai bine ca cel de la începutul anului trecut și previziunile sunt bune în așa fel încât sperăm că vor mai fi reglări în plus”, a precizat Adrian Bughiu, vicepreședintele CJ Argeș.

 

Se desființează Centrul Cultural Județean și Școala Populară de Arte

Luni, 07 Februarie 2022 12:26

 

În județul Argeș se va înființa, începând cu 1 aprilie, o nouă instituție de cultură, prin contopirea Centrului Cultural Judeţean Argeş cu Școala Populară de Arte și Meserii Pitești. Și nu este o păcăleală! Noua instituție se va numi Centrul Județean de Cultură şi Arte Argeș și o va avea în frunte pe Elena Iagăr.

 

Consilierii județeni urmează să voteze, în ședința din 8 februarie, proiectul de hotărâre privind înființarea Centrului Județean de Cultură şi Arte Argeș prin fuziunea prin contopire a Centrului Cultural Judeţean Argeş și a Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești. Noua instituție va fi în subordinea Consiliului Județean Argeș și va fi finanțată din venituri proprii și din subvenții de la bugetul local al județului. Sediul acesteia va fi situat în Municipiul Pitești, B-dul Nicolae Bălcescu, nr. 141 - clădirea fostului Cinema „Lumina”, cu punct de lucru în municipiul Pitești, B.dul Republicii, Nr. 66.

În atenția persoanelor din Budeasa afectate de coridorul de expropriere al autostrăzii Sibiu-Pitești

Joi, 03 Februarie 2022 10:42

 

În atenția persoanelor din Budeasa afectate de coridorul de expropriere al autostrăzii Sibiu-Pitești

Întâlnire importantă la Primăria Budeasa, pe 18 februarie. Persoanele afectate de coridorul de expropriere al autostrăzii Sibiu-Pitești-secțiunea 5 sunt convocate să se prezinte cu actele de proprietate la sediul Primăriei.

 

„Vă informăm că în ziua de 18.02.2022, între orele 09:00-12:00, persoanele deținătoare cu orice titlu al imobilelor (de pe raza comunei Budeasa) afectate de coridorul de expropriere al autostrăzii Sibiu-Pitești-secțiunea 5, sunt convocate să se prezinte cu actele de proprietate, însoțite de cele de stare civilă, la sediul Primăriei Budeasa.

 

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Argeș va achiziționa binocluri și o dronă

Miercuri, 02 Februarie 2022 08:18

Consiliul Județean Argeș a aprobat suma de 20.000 lei reprezentând bugetul Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Argeș. De acești bani, ATOP și-a propus achiziționarea a două binocluri cu termoviziune și a unei drone!

ATOP este un organism cu rol consultativ, fără personalitate juridică, care s-a constituit şi funcţionează pe lângă Consiliul Judeţean Argeş. Această autoritate prin activitatea sa, asigură reprezentarea şi promovarea intereselor comunităţii în vederea asigurării unui climat de siguranţă şi securitate publică.

 

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică își propune să implementeze în anul 2022, la nivelul județului Argeș, mai multe proiecte (convenții) de parteneriat interinstituționale și anume:

Elena Lasconi a lansat o petiție pentru a scăpa de deșeurile periculoase de pe platforma ARO

Marţi, 01 Februarie 2022 11:21

# „La Câmpulung Muscel este o bombă cu ceas! Avem 1.600 de tone de deşeuri periculoase”

Primărița Elena Lasconi încearcă să rezolve o problemă spinoasă de mediu, la Câmpulung-Muscel. Este vorba despre eliminarea deșeurilor periculoase de pe fosta platformă ARO, care sunt o amenințare reală pentru calitatea vieții. În acest sens, Lasconi a discutat cu Valentin Sălăgeanu, directorul ONG-ului Greenpeace România, care militează pentru pentru un mediu curat și sănătos. De asemenea, tot în sprijinul proiectului de eradicare a deșeurilor de la ARO, primărița Câmpulungului a creat o petiție online, cu care va merge la Guvern pentru a cere sprijin.

 

La Mioveni se va construi o clădire multifuncțională

Marţi, 01 Februarie 2022 11:20

Primarul Ion Georgescu vine în 2022 cu un proiect important pentru Mioveni. Primele detalii sună bine, iar la cum îl cunoaștem pe edil, ambițios și exigent, rezultatele vor depăși așteptările.

În bugetul Mioveniului pe anul acesta este cuprins un proiect care presupune contruirea unei clădiri multifincționale moderne, cu peste 250 de locuri de parcare în subteran și diverse spații la etajele superioare, de la grădiniță și loc de joacă, până la cinema, spații comerciale sau birouri.

 

Proiect la Bradu pentru stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice

Marţi, 01 Februarie 2022 10:54

Primăria Bradu va depune un proiect, la începutul lunii februarie, la Administrația Fondului pentru Mediu, pentru realizarea de stații de încărcare pentru vehicule electrice în comună. Se dorește realizarea a cinci stații, două în zona dispensarului și alte trei în zona Unității Militare Geamăna. Valoarea proiectului, conform autorităților locale, este de 1.000.000 de lei.

 

Dezbateri la Mioveni asupra proiectului bugetului de venituri și cheltuieli

Luni, 31 Ianuarie 2022 19:01

Săptămâna trecută, au avut loc două dezbateri asupra proiectului bugetului de venituri și cheltuieli pentru orașul Mioveni pe anul 2022. S-a discutat forma actuală a bugetului propus la Mioveni. Printre proiectele discutate s-au remarcat două idei arhitecturale ale unor proiecte de dezvoltare urbană, care presupun contruirea unei moderne clădiri multifuncționale și reproiectarea Bulevardului Dacia pe segmentul din zona centrală a orașului, cu pasarele și inele pietonale supraterane.

Au început lucrările de canalizare la Căteasca

Luni, 31 Ianuarie 2022 18:59

Cunoscut ca gospodar, Liviu Năstase, primarul din Căteasca a dat ordin de începere a lucrărilor de canalizare. Deși este iarnă, deși este frig. Edilul speră ca, astfel, să reușească să termine până la venirea viitoarei ierni investiția ce valorează zeci de miliarde de lei.

Primarul Liviu Năstase: ”Din 25.01.2022au început lucrările la canalizarea pe Catanele. Timpul este prielnic și speram ca pana în toamna lucrarea de canalizarea pe satele Catanele și Recea sa se realizeze în proporție de 90%, dar punerea in funcțiune fiind condiționată de finalizarea stației de epurare de la Cateasca. Succes firmei care a început lucrarea cu un ritm destul de bun.”

 

1.000 de recipiente pentru compost vor fi împărțite, la cerere, în comună

Luni, 31 Ianuarie 2022 18:52

Primăria Bradu pune la dispoziția locuitorilor comunei un număr de 1000 de unități individuale/recipiente pentru compost (resturi alimentare, legume, plante, iarbă etc). Acestea vor fi împărțite la cererea cetățenilor. Cei care doresc aceste recipiente se pot adresa la firma Consiliului Local Bradu - HCB Construct Investment SRL, situată pe strada Sabin Iliescu, nr.  5, sau pot să apeleze la numărul de telefon 0764460741.

Contre între Elena Lasconi și Adrian Bughiu: de la „starletă de televiziune” la „trompetă și aruncător de fumigene”

Luni, 31 Ianuarie 2022 16:31

Lui Adrian Bughiu, vicepreședintele CJ Argeș, i s-a pus „pata” pe Elena Lasconi, primarul Câmpulungului. S-a apucat, astfel, Bughiu, să scrie câteva cuvinte, pe Facebook, despre „doamna primar”, pe principiul: gata, o fac praf! Folosește câteva „cifre seci”, o face „starletă de televiziune” și finalizează prin „panseluțe și copăcei”.

Nici Elena Lasconi nu se lasă mai prejos și îi răspunde lui Bughiu, în același stil – de „Acces direct”, numindu-l „necunoscutul cu funcție de la Consiliul Județean”. Primărița de la Câmpulung îi dă asigurări vicelui CJ Argeș că și-a depășit „condiția de casier” transformându-se în „trompetă și aruncător de fumigene”. Îi mai explică cum e cu „băgatul în poze”, după care se întoarce la… treabă.

 

Lucrări de modernizare pe mai multe străzi din Pitești

Luni, 31 Ianuarie 2022 13:58

# Locuitorii sunt rugați să urgenteze racordarea la reţelele de apă şi de canalizare a imobilelor

Societatea Apă Canal 2000 SA recomandă cetăţenilor care deţin imobile în municipiul Piteşti, care nu au branşamente/racorduri de apă/canalizare şi sunt situate pe următoarele străzi: Prof. Nicolae Brânzeu, Amurgului, Marta Rădulescu, Calea Craiovei - zona Târg Săptămânal, Ovid Densuşianu, Egalităţii, Bănănăi, Baloteşti, Prundu Mic, Prof. Ion Angelescu, Nicolae Iorga, Tudor Arghezi, Basarabia, Aleea Poarta Eroilor, să urgenteze demersurile pentru racordarea acestor imobile la reţelele de apă şi de canalizare.

Armand Chiriloiu, în Consiliul de Administraţie de la ROMSILVA

Marţi, 25 Ianuarie 2022 09:02

Directorul Direcţiei Silvice Argeş, Armand Chiriloiu a fost numit, la jumătatea săptămânii trecute, membru în Consiliul de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor - ROMSILVA. Decizia a fost semnată de ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna. Din consiliu fac parte reprezentantul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, reprezentatul Ministerului Finanţelor şi alţi 5 membri. Aceştia îşi vor desfăşura activitate pe o perioadă de 4 luni sau până la finalizarea procedurii de selecţie a membrilor consiliului de administraţie.

 

Angajări în Educație! Se scot la concurs 1.175 de posturi!

Marţi, 25 Ianuarie 2022 08:09

Guvernul Ciucă a aprobat suplimentarea posturilor din Educaţie.  1.175 de noi locuri de muncă vor fi destinate învăţământului preuniversitar de stat. Măsurile au fost luate în contextul în care din acest an şcolar, este necesară creşterea gradului de cuprindere a copiilor cu vârste între 3 - 5 ani şi şase ani în învăţământul preşcolar şi a celor cu vârste de 6 - 18 ani în învăţământul obligatoriu.

”În principal, aceste posturi suplimentare sunt destinate învăţământului preuniversitar de stat, inclusiv învăţământului special, Centrelor judeţene de resurse şi asistenţă educaţională, Centrului municipiului Bucureşti de resurse şi asistenţă educaţională, 1.100 de posturi alocate suplimentar pentru această direcţie”, a explicat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, pentru Antena 3.

Primarul Nicolae Rachieru, mesaj pentru locuitorii comunei: „Datorită responsabilității voastre, Primăria nu va plăti penalități”

Luni, 24 Ianuarie 2022 19:25

Veste bună pentru Primăria Budeasa! A fost depășită cota de 50% de gunoi reciclabil, impusă de Administrația Fondului pentru Mediu, pentru anul 2021.

„Primăria Budeasa ține să mulțumească tuturor locuitorilor comunei noastre care au înțeles că un pas important pentru civilizație îl reprezintă colectarea selectivă a gunoiului! Datorită responsabilității de care ați dat dovadă, pentru anul 2021 primăria nu va mai fi nevoită să plătească penalități Administrației Fondului pentru Mediu, fiind depășită cota impusă de 50% de gunoi reciclabil.”, a precizat primarul Nicolae Mihail Rachieru.

A.V.

 

La Bârla doar 40% din terenuri au cadastru

Luni, 24 Ianuarie 2022 18:15

Problemele de fond funciar de la Bârla încept să fie rezolvate. Gheorghe Voicu, primar aflat la începutul celui de-al doilea mandat, a insistat pentru clarificarea acestor aspecte.

Începând de miercurea trecută, pot fi ridicate de la sediul Primăriei Bârla de către proprietari sau moștenitorii acestora, cadastrele efectuate în cadrul celui de-al doilea contract de finanțare gratuită privind cadastrarea sistematică.

REPARTIȚIE DE LOCUINȚE SOCIALE, LA MIOVENI. CONDIȚIILE DE ACORDARE ȘI LISTA ACTELOR NECESARE LA DOSAR

Luni, 24 Ianuarie 2022 18:04

Primăria orașului Mioveni va repartiza un număr de locuințe sociale, devenite libere anul acesta, în cadrul Blocului B de la Grupul Școlar Colibași.

Persoanele interesate de organizarea procedurii de repartiție a locuințelor în cadrul Blocului B de la Grupul Școlar Colibași, trebuie să depună un set de documente la Registratura Primăriei Mioveni, în perioada 17.01.2022-18.02.2022.

 

Pasarela din Ștefănești este, pentru prima dată, iluminată

Luni, 24 Ianuarie 2022 11:15

Să fie lumină! La Ștefănești, celebra pasarelă din zona blocurilor nu a beneficiat, până acum, de iluminat public. Și asta în condițiile în care încă este traversată de căruțe și de biciclete, iar în perioadele reci se formează polei din cauza condensului.

În vederea creșterii siguranței în zona „pasarelă”, atât pentru traficul rutier și pietonal, pentru reducerea numărului de accidente pe timp de noapte, s-au executat lucrări de extindere iluminat public în zona "pasarelă" , unde au fost amplasați stâlpi metalici și corpuri de iluminat cu led.

Primăria Pitești - ANUNȚ către toate persoanele fizice și juridice, privitor la înscrierea în registrul agricol

Luni, 24 Ianuarie 2022 10:37

Potrivit prevederilor art.11 alin.(1)din O.G. nr. 28 /2008 privind registrul agricol, cu modificările și completările ulterioare, persoanele fizice și juridice au obligația să declare datele pentru înscrierea în registrul agricol în următoarele termene:

a) între 5 ianuarie și ultima zi lucrătoare a lunii februarie, pentru datele anuale privind membrii gospodăriei, terenul aflat în proprietate/folosință, clădirile și mijloacele de transport cu tracțiune animală și mecanică, mașinile, utilajele și instalațiile pentru agricultură și silvicultură, efectivele de animale existente în gospodărie/unitatea cu personalitate juridică la începutul fiecărui an, precum și modificările intervenite în cursul anului precedent în efectivele de animale pe care le dețin, ca urmare a vânzării-cumpărării, a produșilor obținuți, a morții sau a sacrificării animalelor ori a altor intrări-ieșiri;

 

Pagina 6 din 172

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea