Speranță pentru un parc de panouri fotovoltaice la Băbana

Miercuri, 31 August 2022 19:43

Recent, prin Hotărâre de Consiliu Local, edilii din Băbana și-au dat acordul pentru efectuarea unor studii de oportunitate în vederea amplasării, pe pășunea comunală, a unui parc de panouri fotovoltaice. Dacă studiul relevă această oportunitate, pentru localitatea menționată ar fi un salt financiar serios.

Bebe Ivan, primar: ”Firme de specialitate au venit, în comună, pentru a studia această oportunitate – mai bine zis viabilitatea amplasării unui parc de panouri fotovoltaice. Sunt mai multe criterii: gradul de însorire, distanța până la rețeaua națională, posibilitatea racordării la aceasta etc. Pentru comuna noastră, un asemenea parc ar fi o oportunitate serioasă de a ne completa veniturile, pentru că acestea sunt destul de mici. Aceasta este energia viitorului, iar sistemele fotovoltaice sunt din ce în ce mai bine puse la punct, așa încât sperăm să se concretizeze și la Băbana!”

Stolnici. Fonduri nerambursabile pentru modernizarea drumurilor locale

Miercuri, 31 August 2022 15:40

Pe lista obiectivelor de investiții ce urmează a fi finanțate de Guvern, prin Programul Național ”Anghel Saligny”, figurează și proiectul depus de Primăria comunei Stolnici.

Sevastian Roșu-Pupăză, primar: ”Documentația prevede asfaltarea mai multor drumuri din localitate, iar suma aprobată la finanțare este de 13.913.912,17 lei. Proiectul prevede modernizarea DC 142 (Centru Stolnici - Gară), DC 149 (Gară - DJ 679), DC 143 în satul Vlășcuța, strada Bisericii, strada Târgului și strada Meteorului în satul Stolnici. Este vorba de aproximativ 7 km de drumuri comunale, iar pe DC 149 sunt prevăzute și lucrări de reabilitare a podului peste râul Cotmeana.”

 

Săpata. Drumul din Drăghicești va fi asfaltat

Miercuri, 31 August 2022 15:39

Ministerul Dezvoltării a aprobat finanțarea unui proiect depus de Primăria comunei Săpata prin Programul Național ”Anghel Saligny”. Proiectul se referă la modernizarea DC 437 sat Drăghicești, iar suma alocată este de 4 milioane de lei.

”Vor fi asfaltați 3 km de drum. Avem însă și un altul depus și aprobat la finanțare pe lista-sinteză a CNI încă din 2020 - asfaltarea drumului de la Dealu Bradului. Aștept ca și promisiunile făcute în timpul guvernării Orban, în 2020, înainte de alegeri, să fie respectate și să fie finanțate aceste proiecte prin CNI. Ni s-au solicitat proiecte, am făcut proiecte, le-am depus și au fost aprobate la finanțare. Rămâne acum ca și Guvernul să-și respecte partea lui de înțelegere și să aloce fonduri pentru realizarea investițiilor”, spune primarul Laurențiu Micu.

Primăria Teiu a apelat la cadastrarea de urgență a drumurilor, pentru a depune proiecte cu finanțare nerambursabilă

Marţi, 30 August 2022 19:37

Primăria Teiu a efectuat, în regim de urgență, la măsurarea, cadastrarea și intebularea drumurilor comunale, în vederea depunerii de proiecte cu finanțare nerambursabilă.

Primar, Florin Dumitru: ”Așa este, era nevoie de aceste documente pentru depunerea de proiecte. Am depus și pentru drumuri comunale și pentru canalizare, pe Anghel Saligny, proiecte. Numai cel pentru canalizare a fost aprobat pentru primirea finanțării.”

Edilul localității speră ca și pentru proiectul de drumuri locale să găsească oportunități de finanțare în viitorul apropiat.

 

La Popești începe modernizarea unor drumuri locale

Marţi, 30 August 2022 18:59

Comuna Popești a primit finanțare pentru proiectul privind modernizarea unor drumuri locale în toate cele patru sate ale comunei.

”Străzile ce urmează a fi modernizate sunt următoarele: strada Canalului (Col Vărzaru - Cimitir Popești) în satul Popești, strada Afinului (Nelca - Casa Dalu) în satul Palanga, strada Antenelor (Iulică Albu - Căpitanu) în satul Slobozia și strada Biserica Veche (Ilie Voinea a lui Grecu – Cimitir Purcăreni) în satul Purcăreni”, precizează primarul Ion Mihai.

Pentru acest proiect au fost alocate aproximativ 4 milioane de lei.

Primarul Gheorghe Stancu acuză: „De aproape un an, în școala Bascov se face politică”

Marţi, 30 August 2022 10:29

Gheorghe Stancu, primarul de la Bascov, a fost prezent, săptămâna trecută, la ședința Colegiului Prefectural, unde a atras atenția asupra unei situații mai aparte. Edilul a cerut conducerii Inspectoratului Școlar Județean Argeș să deschidă o anchetă la școala Bascov pentru că în cadrul unității școlare s-ar face politică. Legea Educației interzice acțiunile politice în unitățile de învățământ.

„Aș vrea să convocați o comisie în școala Bascov pentru că de aproape un an de zile în școală se face politică. Actuala conducere a școlii, în care unul dintre directori este și secretarul unei organizații de partid din Bascov, cheamă anumiți consilieri de la o anumită formațiune politică. (…) Nu există săptămână în care acolo să nu se facă politică, în biroul directorului și chiar în cabinetul corpului profesoral. Vreau să faceți o anchetă foarte serioasă și aș vrea să luați măsuri!”, a precizat primarul de la Bascov.

 

 

Primăria Valea Mare Pravăț a cumpărat o evaluare arheologică de teren de la Muzeul Județean Argeș

Marţi, 30 August 2022 10:03

La începutul lunii august, Primăria Valea Mare Pravăț a cumpărat, din SEAP, reperul  ”diagnostic arheologic – evaluare arheologică de teren”. Și nu, nu este vorba despre deschiderea vreunui sit arheologic, nu s-a mai descoperit nimic.

Cornel Popescu, director, Muzeul Județean Argeș: ”Este vorba de un studiu arheologic, în vederea acreditării Planului de Urbanism General. Acest PUG are, ca anexă, studiul arheologic.”

Specialiștii de la Muzeul Județean au ”taxat” comuna, pentru acest studiu, cu aproape 35.000 lei, sumă fără TVA.

Reparații finalizate pe strada Gheorghe Lazăr, din Pitești

Marţi, 30 August 2022 09:05

 

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări de reparații pe strada Gheorghe Lazăr (tronsonul cuprins între strada Mihail Kogălniceanu și zona Bazar Gheorghe Lazăr – aproximativ 1.000 mp carosabil și 600 mp trotuare).

Lucrările au constat în frezarea și asfaltarea carosabilului, ridicarea la cotă a căminelor pentru utilități, amenajarea acceselor către proprietăți și asfaltarea trotuarelor.

 

Se lucrează în ritm susținut în Războieni, zona bloc G1

Luni, 29 August 2022 19:42

Primarul Piteştiului, Cristian Gentea, a anunţat că în cartierul Războieni, în zona blocului de locuinţe sociale, G1, au loc lucrări la reabilitare a canalizării pluviale, de reamenajare a spațiilor verzi şi de reabilitare a aleilor pietonale și a trotuarelor. De asemenea, sunt avute în vedere şi locurile de joacă.

Cristian Gentea: ”Se lucrează în ritm susținut și în Războieni, zona bloc G1, la reabilitarea canalizării pluviale, reamenajarea spațiilor verzi, reabilitarea aleilor pietonale și a trotuarelor aferente, dar și la amenajarea unor locuri de joacă pentru copii! Mă bucur că unul dintre cetățenii care deținea un chioșc așezat pe spațiul verde/domeniul public, a eliberat voluntar perimetrul în care avem posibilitatea amenajării de locuri de parcare suplimentare! În zonă sunt șantiere de lucru, în cadrul proiectului ”Regenerare urbană în zona marginalizată a municipiului Pitești (zona bloc G1, cartier Războieni și zona bloc Coremi, Bd. Petrochimiștilor)”.

În atenția cadrelor didactice. Data acordării drepturilor de pensie, ca urmare a încheierii anului școlar

Luni, 29 August 2022 18:12

Potrivit reglementărilor legislative din sistemul de învăţământ preuniversitar anul şcolar începe la data de 1 septembrie anul curent şi se încheie la data de 31 august anul următor.

În consecinţă, personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar care a îndeplinit condiţiile de pensionare pe parcursul anului şcolar, se pensionează la data încheierii anului şcolar, respectiv la data de 31 august a anului curent, informează Casa Județeană de Pensii Argeș.

 

 

Din septembrie, autobuzele Publitrans vor circula pe raza comunei Bradu

Luni, 29 August 2022 11:33

# Dan Stroe: „După o absență de 20 ani, Linia 12 va fi operațională din nou”

Începând cu 1 septembrie 2022, operatorul regional PUBLITRANS 2000 S.A și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești vor asigura serviciile de transport public local pe raza zonei metropolitane: municipiul Pitești și comunele Bradu, Bascov și Mărăcineni.

„Dragi brădeni, după o absență de 20 ani, Linia 12 de transport public local cu autobuze va fi operațională din nou, începând cu 1 septembrie. Acest lucru a fost posibil și cu sprijinul domnului primar Gentea, dar și efortul conjugat al administrațiilor locale al comunelor din zona metropolitană, Bascov și Mărăcineni, cărora le mulțumesc încă o dată pe această cale”, a precizat Dan Stroe, primarul de la Bradu.

AJFP Argeș: Modificări legislative aplicabile începând cu 1 ianuarie 2023

Luni, 29 August 2022 11:20

 

Aurora Georgeta Negru, șefa Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş, informează contribuabilii că în Monitorul Oficial nr. 716 din 15 iulie 2022 a fost publicată Ordonanța Guvernului nr. 16/15.07.2022, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative şi alte măsuri financiar-fiscale. Actul normativ cuprinde o serie de modificări fiscale, cu aplicabilitate începând cu 01 ianuarie 2023, după cum urmează:

 

„1. IMPOZITUL PE PROFIT - facilitatea privind scutirea de impozit a profitului investit se extinde şi pentru investiţiile în active utilizate în activitatea de producţie şi procesare, activele reprezentând retehnologizare.

 

Perdele forestiere de protecție pe DN 65, în județul Argeș

Joi, 25 August 2022 10:20

Se dorește amplasarea unor perdele forestiere de protecție a Drumului Național 65, în comunele Albota și Lunca Corbului. Garda Forestieră Ploiești este beneficiarul documentației de proiectare, iar beneficiarul de drept al investiției este Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Valoarea totală a lucrărilor, conform proiectului depus la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș, este de 2.153.811 lei. Durata de realizare a investiției va fi de 5 ani.

„Principalul obiectiv al proiectului îl constituie protecția Drumului național 65 Craiova-Pitești împotriva adversităților climatice (înzăpeziri, vânt etc.), dar perdeaua forestieră de protecție protejează și culturile agricole adiacente sau alte obiective din zonă (linii electrice și de telecomunicații etc.)”, se arată în cadrul proiectului.

 

Să te lipești, nu alta! Primăria Ștefănești a cumpărat timbre de... 3.000 lei!

Joi, 25 August 2022 09:07

 

 

În perioada în care Guvernul solicită firmelor ca, de la sfârșitul anului să treacă la facturare exclusiv electronică, iată că Primăria Ștefănești investește în... timbre!

 

Și nu puține, ci în aproape 1.500 de timbre. Mai exact, instituția a achiziționat 400 de timbre de 2,10 lei bucata și 1.080 de timbre de 2 lei bucata. Sperăm, cu toții, ca rezultatul să depășească cei doi lei...

 

Încep lucrările de extindere și amenajare a spațiilor de Urgență ale Spitalului Județean Pitești

Joi, 25 August 2022 09:03

Pe 19 august, a avut loc predarea amplasamentului aferent investiției “Extindere și dotare spații Urgență și amenajări incintă Spital Județean de Urgență Pitești” , proiect al Consiliului Județean Argeș finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Contractul de proiectare, execuție lucrări și dotare a fost încheiat cu asocierea dintre S.C. Bau Stark S.R.L., S.C. Minimed Solutions S.R.L., Hospital Project&Consulting S.R.L. și S.C. Hospital Technical Solutions S.R.L.

Proiectul presupune extinderea spațiilor medicale la nivelul demisolului prin realizarea unui spațiu de resuscitare cu două paturi, spațiu de evaluare și tratament imediat cu 13 paturi, grupuri sanitare organizate pe sexe pentru personal, o zonă de imagistică dotată cu un aparat Computer Tomograf și echipament Roentgen pentru radiografii.

 

CJ Argeş nu mai acordă „Primul ghiozdan” în anul şcolar 2022-2023!

Miercuri, 24 August 2022 09:14

Consiliul Judeţean Argeş a renunţat, pe ultima sută de metri, la programul „Primul ghiozdan”, care era dedicat elevilor din mediul rural ce încep clasa pregătitoare în anul şcolar 2022-2023. Din cauza faptului că licitaţia pentru anul acesta a fost contestată, conducerea judeţului a decis că nu mai poate  oferi în timp util pachetele cu rechizite.

„În acest an, CJ Argeș nu va mai derula programul “Primul ghiozdan”. Banii pentru acest proiect au fost aprobaţi, anunțul a fost postat pe SEAP, dar licitația a fost contestată, culmea, chiar de câștigătorul de anul trecut. Pentru a urca din nou licitația pe SEAP durează 8 săptămâni, ar începe deja școala, așa că am decis să renunțăm la acest proiect”, a declarat vicepreşedintele CJ, Adrian Bughiu, săptămâna trecută.

Anul trecut, 2110 elevi înscriși în clasa pregătitoare în unitățile de învățământ din mediul rural din județul Argeş, au beneficiat de ghiozdane echipate, în valoare de 129, 65 RON cu TVA. Valoarea totală a contractului a fost de 273.563, 56 lei, TVA inclus.

 

Clienţii SEdC Mioveni au posibilitatea să achite facturile şi prin intermediul aplicaţiei PayPoint

Miercuri, 24 August 2022 09:05

Clienţii SEdC Mioveni au posibilitatea să achite facturile şi prin intermediul aplicaţiei PayPoint. Plata facturii apă-canal nu a fost niciodată mai simplu de făcut, tot ce trebuie să faceți este să descărcați aplicația PayPoint. Aplicația PayPoint și utilizarea ei, este 100% gratuită. Nu există niciun cost sau comision ascuns, nicio limită pe numărul de facturi sau operațiuni efectuate. Aplicaţia este disponibilă pentru descărcare sub denumirea ”PayPoint”, în Play Store şi App Store.

Aplicația ”Un-Doi - Centrul de plăți”

O altă aplicație prin care puteți plăti factura SEdC este ”Un-doi Centrul de plăți”, care este de asemnea gratuită, nu se percepe comision la efectuarea plăților, și este disponibilă pentru descărcare în Play Store, App Store și App Gallery.

Parcare reabilitată în cartierul Tudor Vladimirescu

Miercuri, 24 August 2022 09:04

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a finalizat lucrările ce au cuprins reabilitarea parcării și a carosabilului aferente blocurilor P7 și P8, din cartierul Tudor Vladimirescu.

A fost asfaltată o suprafață de aproximativ 770 mp, facilitând reabilitarea unui număr de 18 locuri de parcare.

Municipalitatea continuă acțiunea de reabilitare a parcărilor de reședință din Pitești!

 

La Costești, tehnologia depășește utilitățile: vin rachetele antigrindină!

Marţi, 23 August 2022 13:51

Cel mai puțin dezvoltat oraș din județul Argeș are cu ce se mândri: utilitățile încă nu au ajuns peste tot, însă ajunge tehnologia spațială: vin rachetele antigrindină! Într-o ședință de urgență, majoritatea consilierilor locali au votat alocarea unui teren din localitate pentru amplasarea de ... rachete antigrindină. Gurile rele spun că au votat cam în necunoștință de cauză, însă dacă vine propunerea de la domnu´ primar... nu se mai pune problema. Să fie rachete!

 

Marian Niță, consilier local PPU-SL: ”În calitate de consilier local, am votat cât se poate de legitim împotriva unui proiect de hotărâre care privește dezmembrarea unei suprafețe de teren din Izlazul Maleanca, din care 3443 mp să îl pună la dispoziția Ministerului Agriculturii pentru rachete antigrindină. Nu a putut să mă convingă, nefiind nimeni prezent care ar fi putut să ne dea lămuriri în acest sens sau indiferent cum pui problema.”

A promovat concursul! S-a stabilit șeful de la Sala Polivalentă din Pitești

Marţi, 23 August 2022 10:32

Săptămâna trecută, s-au afișat rezultatele de la concursul pentru ocuparea postului de șef serviciu Administrare Baze Sportive și Sala Polivalentă și Serviciul de Iluminat Public. Compartimentul funcționează în cadrul Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului (SPEP) Pitești. Concursul a fost câștigat de Bogdan Olaru, angajat în cadrul SPEP.

Acesta a fost singurul candidat pe post, obținând un punctaj final de 87,75. Urmează ca în perioada următoare să se semneze contractul, Bogdan Olaru fiind cel care se va ocupa și de gestionarea activității Sălii Polivalente din Pitești.

 

Pagina 7 din 182

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea