Primăria Municipiului Pitești - planuri mărețe pentru 2019

Luni, 21 Ianuarie 2019 13:57

Bulevarde și străzi reabilitate, școli reabilitate, săli de sport, piețe reabilitate, pod nou peste râul Argeș,  Sală Polivalentă la Piteşti, sistem de management al traficului și parcărilor, modernizarea a 105 stații de autobuz și înființarea unor noi trasee pentru transportul în comun, montarea de noi camere de supraveghere video pentru traficul rutier, amenajarea de piste de biciclete și alei pietonale pe faleza râului Argeș, implementarea unui sistem de bike-sharing - sunt numai câteva din  proiectele aflate pe ordinea de zi ale edililor din Pitești. Iată-le, mai jos, prezentate la liniuță:

Ion Georgescu, despre spitalul de la Mioveni: „Toate concursurile vor fi anunțate! Nu se angajează pe bază de CV”

Luni, 21 Ianuarie 2019 13:35

Ion Georgescu, primarul din Mioveni, dezminte zvonurile privitoare la angajări, cu implicații de partid, pentru noul spital din Mioveni. Totodată, la conferința de presă a partidului de vinerea trecută, a dezvăluit și amănunte referitoare la apropiata inaugurare a acestuia. ”Facem eforturi ca în luna iulie-august, această unitate spitalicească să intre în probe şi să funcţioneze cel târziu de la 1 septembrie, urmând ca, pe parcursul a şase luni, să funcţioneze la capacitate maximă”, a anunţat Ion Georgescu.  Spitalul are 250 de paturi și cele mai noi aparate și tehnologii, compatibile cu cele din spitalele celebre ale lumii.

 

Continuă „războiul” dintre CNCD și Publitrans pentru posesia automatelor de bilete din Pitești

Luni, 14 Ianuarie 2019 22:04

A început lupta pentru automatele de bilete la Pitești! CNCD, firma omului de afaceri Constantin Scarlat, și Horea Tudor Vușcan, patronul Alien Concept SRL, au cerut în instanță societății Publitrans restituirea automatelor de bilete și plata unor despăgubiri uriașe. În schimb, Publitrans a obținut o primă victorie: cererea lui Vușcan a fost respinsă.

Zeci de localități din Argeș nu sunt racordate la rețeaua de gaze

Luni, 14 Ianuarie 2019 22:02

Din 102 localități argeșene, doar 33 sunt racordate, integral, la rețeaua de gaze, iar alte trei doar parțial, dintre care și municipiul Câmpulung. La nivel național, doar 35% dintre gospodării sunt racordate la rețeaua de gaze. La nivelul județului Argeș, conform consilierului județean PNL Gheorghe Alecsei, doar 33 de localități au gaze. ”Situația este dezastruoasă, din 102 localități să ai doar 33? Este o problemă! Localitățile din nordul județului, efectiv, nu au deloc gaze. Mai sunt alte trei localități care sunt parțial racordate, dintre care și municipiul Câmpulung. Sunt 66 de localități fără gaze în Argeș”, a precizat consilierul județean Gheorghe Alecsei (foto).
A.V.

 

Ministerul Transporturilor: „Administrarea Gării din Curtea de Argeș nu poate fi transmisă către municipalitate”

Luni, 14 Ianuarie 2019 21:59

# Pe 18 decembrie, contractul de reabilitare a gării a fost scos din nou la licitație

Compania Naţională de Căi Ferate CFR – SA, prin Sucursala Regională CF Craiova, a scos din nou la licitaţie, pe 18 decembrie, un contract pentru  „Reparaţii, reabilitare şi restaurare clădire călători din staţia C.F. Curtea de Argeş (expertiză şi DALI - clădire monument istoric)”. Această licitație este anunțată periodic încă de la sfârșitul anului 2017, însă inutil ținând cont că, până în prezent, nu a existat nicio societate interesată de lucrare. Valoarea estimată a contractului este de  65.500 lei, iar durata lui este 24 de luni din care execuție propriu-zisă două luni.

Platformă digitală pentru locurile de parcare din Pitești

Luni, 14 Ianuarie 2019 21:07

O metodă simplă de afla locurile de parcare libere din Piteşti a fost pusă la dispoziţia cetăţenilor, de Primăria Piteşti. A fost lansată platforma online www.parcaripitesti.ro, cu ajutorul căreia, cei interesaţi pot vedea ce locuri de parcare de reşedinţă au rămas neocupate.
„La început de an bifăm o premieră cu care sperăm să facem un pas înainte către digitalizarea activității în orașul nostru. Platforma online www.parcaripitesti.ro vine în sprijinul cetățenilor pentru a putea vizualiza în timp real locurile de parcare de reședință, cât și modificările care se fac odată cu achitarea abonamentelor de către utilizatori”, a menționat viceprimarul Sorin Apostoliceanu pe contul său de socializare.

 

Noul Spital de la Mioveni, preconizat a fi gata în această vară

Luni, 14 Ianuarie 2019 14:21

Sunt deja doi ani de eforturi susținute din partea administrației locale pentru realizarea noului spital de la Mioveni. Iar rezultatele sunt pe măsură. Investiția de aproximativ 68 de milioane de euro va fi gata în vara acestui an
Noul spital va crea 200 de noi locuri de muncă pentru medici, asistente, infirmiere, dar şi pentru personalul care va asigura mentenanţa echipamentelor de ultimă generaţie.

Primăria anunță realizarea de stații de închiriat biciclete în Pitești

Luni, 14 Ianuarie 2019 14:05

Primăria Pitești vizează realizarea de trasee pentru bicicliști, inclusiv pentru recreere de-a lungul Râului Arges. De asemenea, se dorește crearea unor stații de închiriat biciclete. Este vorba despre un proiect pe care municipalitatea dorește să îl implementeze prin fonduri europene, în acest an. Primăria anunță realizarea unor stații de închiriat biciclete în Pitești. Acestea ar urma să fie amplasate în puncte cheie din oraș. Astfel, prin proiect, se vor amplasa 4 stații de închiriere de biciclete, respectiv: în Parcul Petrochimistilor, în parcarea aferentă Parcului Ștrand, lângă Parcul Lunca Argeșului, iar cea de-a patra stație se va amplasa în Parcul Trivale.

 

Proiect uriaș, finanțat prin PNDL, finalizat în comuna Popești

Luni, 14 Ianuarie 2019 13:28

# Primarul comunei, Ion Mihai: „Mulțumesc firmei Comesad pentru calitatea de excepție a lucrărilor”

Primarul comunei Popești, Ion Mihai, este mulțumit pentru că a reușit finalizarea unui proiect de anvergură. Este vorba de proiectul de asfaltare, în valoare de 75 miliarde lei vechi, sumă ce ar fi fost, din forțe proprii, imposibil de acoperit. A obținut, prin eforturi considerabile, pentru acesta, o finanțare prin PNDL, iar lucrările s-au derulat pe întreg parcursul anului trecut.

Termo Calor Confort - ”sugativă” de bani din bugetul local!

Luni, 17 Decembrie 2018 14:28

Societatea care furnizează agentul termic în Pitești, Termo Calor Confort, înghite anual de la bugetul de stat aproape 3.000.000 lei. Primăria Pitești pompează de ani buni bani pentru ca prețul gigacaloriei să nu fie mărit. În schimb, conducerea societății vine și cere din ce în ce mai mulți bani.

 

Locuințe protejate pentru adulții cu dizabilități în Băbana și Tigveni

Luni, 17 Decembrie 2018 14:19

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş a semnat, ca beneficiar, săptămâna trecută, două proiecte cu finanțare europeană.
Două ansambluri cu locuințe protejate vor fi realizate în comunele Băbana și Tigveni. Este vorba despre un „Complex de 3 locuinţe protejate şi centru de zi, comuna Băbana, satul Lupueni” şi despre un „Complex de 4 locuinţe protejate şi centru de zi, comuna Tigveni, satul Bârseştii de Jos”.
Obiectivul proiectelor constă în dezvoltarea de servicii alternative de sprijin pentru viaţa independentă şi integrare în comunitate în scopul creşterii calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi.

S-a deschis patinoarul din Trivale!

Luni, 17 Decembrie 2018 14:13

Începând de vineri, 14 decembrie, patinoarul din Trivale a fost, oficial, deschis pentru toți iubitorii sportului pe patine. Primăria municipiului Pitești a dat startul, astfel, unui nou sezon de distracție pe gheață. Patinoarul, amplasat în Pădurea Trivale, lângă Grotă are o suprafață de 450 mp și va funcționa, zilnic, între orele 11.00 - 20.00. Prețurile sunt neschimbate față de anii precedenți. Mai exact, iubitorii sportului pe gheață care vin cu patinele de acasă vor plăti doar 5 lei, pentru o oră. Tariful se dublează dacă închiriezi patine de la patinoar, acesta fiind de 10 lei pe oră. Municipalitatea anunță că o sesiune durează o oră. În plus, angajaţii Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Piteşti au nevoie de 30 de minunte pentru a reface gheața.

 

Publitrans schimbă programul chioșcurilor de vânzare a biletelor

Luni, 17 Decembrie 2018 14:11

S.C. PUBLITRANS 2000 S.A. informează publicul călător că, începând cu data de 16.12.2018, programul de funcţionare al chioşcurilor de vânzare a biletelor și abonamntelor se va modifica astfel:
# Luni  - Vineri:
06:00 - 19:00: Autogara Nord;
06:00 - 20:00: Prundu Complex I, Gară Sud, Casa Cărţii, Piaţa Traian, Trivale Complex I, Cap linie Războieni, Comisariat, Complex Craiovei, B.A.T. Bascov, Dedeman, Kaufland Nord, Spitalul Militar, Gara Nord.

Lucrări importante realizate de ABA Argeș- Vedea în anul 2018: „Regularizare pârâu Vârtej în localitatea Băbana” și „Amenajare albie pârâu Valea Copacilor, în zona localității Costești”

Luni, 17 Decembrie 2018 14:08

În această primăvară, Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea a demarat lucrările de regularizare a pârâului Vârtej, afluent al râului Cotmeana, în localitatea Băbana, județul Argeș. Viiturile înregistrate în ultimii ani pe pârâul Vârtej, au produs pagube materiale importante prin inundarea mai multor gospodării dar și prin afectarea infrastructurii rutiere. Ca o măsură necesară pentru reducerea riscului la inundații Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea a realizat lucrările în cadrul obiectivului de investiții “Regularizare râu Cotmeana la Lunca Corbului și pârâu Vârtej în localitatea Băbana”.

 

Administrația Bazinală de Apă Argeș - Vedea a achiziționat o dragă amfibie multifuncțională

Luni, 17 Decembrie 2018 14:05

Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea a achiziționat în această toamnă un utilaj multifuncțional pentru realizarea lucrărilor de întreținere a cursurilor de apă și a lacurilor de acumulare. Este vorba desprea o dragă amfibie multifuncțională, un utilaj necesar în activitatea de ecologizare, curățare, întreținere, decolmatare a lacurilor de acumulare și a cursurilor de apă.

Urșii terorizează Argeșul! Ministrul Mediului nu ia o decizie din cauza ONG-urilor

Luni, 10 Decembrie 2018 23:19

# Deputatul Radu Vasilică: „Primarii de la Dâmbovicioara, Sălătrucu, Nucșoara, toți din acea zonă, m-au înnebunit cu problema urșilor”
Zeci de animale au fost omorâte de urşi în judeţul Argeş și mai multe persoane au fost atacate în ultima perioadă. Oamenii sunt disperaţi pentru că urşii coboară zilnic din pădure şi le atacă gospodăriile, iar autoritățile ridică din umeri după ce dau vina pe ONG-uri pentru că ar împiedica împușcarea animalelor.

 

Piteștenii fac praf Spitalul Județean Argeș! „Medicii din București când aud de Spitalul Județean Argeș îl numesc Spitalul Morgă”

Luni, 10 Decembrie 2018 23:09

Piteștenii sunt nemulțumiți de serviciile medicale de la Spitalul Județean Argeș. Pe grupul de Facebook – „Pitești, orașul meu”, o postare referitoare la încrederea argeșenilor în personalul Spitalului Județean a strâns zeci de comentarii, majoritatea dintre ele negative. Printre acuzații putem aminti celebra șpagă sau lipsa de interes a medicilor sau asistentelor față de pacienții spitalului.

Primarul din Băbana cere sprijinul Guvernului pentru finalizarea unei lucrări

Luni, 10 Decembrie 2018 23:01

# Opt case, din localitate, în pericol de prăbușire
Opt case, din localitatea Băbana, sunt în pericol de prăbușire. O porțiune de teren a luat-o la vale, versantul ajungând aproape de gardul gospodăriilor. Primăria a primit ajutor de la Guvern, aproape 1 miliard de lei vechi. Soluția adoptată, însă, implică cheltuieli mult mai mari. Lucrările au început, fără însă a se cunoaște, cu certitudine, dacă se vor primi și diferențele bănești, diferențe déjà solicitate și justificate.

 

Primarul din Băbana a dat în judecată Statul Român pentru terenul de sub Unitatea Militară

Luni, 10 Decembrie 2018 22:53

De peste trei ani, bătăiosul primar din Băbana, Bebe Ivan, se judecă cu Statul Român, pentru a câștiga niște drepturi. Nu pentru sine, ci pentru comuna pe care o conduce. Este vorba de terenul de sub Unitatea Militară din localitate, teren de care localnicii au fost văduviți, în anii 80, de guvernul comunist.
Bebe Ivan, primar, Băbana: ”În 1984, prin Decret Prezidențial, terenul – fost al oamenilor, a fost alocat Unității Militare din localitate. Este vorba de 10 hectare, pe care, acum, eu nu le mai pot da persoanelor îndreptățite la reconstituirea dreptului de proprietate”.

Doctorul Eduard Morlova a lipsit de la o ședință de consiliu local pentru că nu și-a găsit înlocuitor la Spitalul de Pediatrie

Luni, 10 Decembrie 2018 22:48

Numărul mare de urgențe de la Spitalul de Pediatrie Pitești l-a făcut pe medicul Eduard Morlova să lipsească, în calitate de consilier local, de la unele ședințe de Consiliu Local Pitești. Cu alte cuvinte doctorul a ales să pună accent pe meseria care l-a consacrat. Eduard Morlova este unul dintre cei mai apreciați medici pediatri din județ. De altfel, acesta s-a remarcat și în Consiliul Local Pitești prin luările sale de poziție punctuale și concrete.

 

Pagina 7 din 117

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea