Primarul de la Săpata a depus jurământul pentru noul mandat

Luni, 26 Octombrie 2020 13:09

 

Luni, 26 octombrie, a avut loc ședinta de constituire a Consiliului Local al comunei Săpata și depunerea jurământului de către primarul Laurențiu Micu.

 

„Îmi doresc să fie un mandat de bun augur, în care primarul și consiliul local să conlucreze în interesul comunei și al cetățenilor iar realizările sa fie cât mai multe și importante pentru comunitate! Doresc să-i felicit pe consilierii locali aleși și le urez succes în noul mandat. Va mulțumim încă o data pentru încrederea și votul acordat! Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a precizat primarul Laurențiu Micu.

Orban, în vizită la Dacia! Premierului i-au fost prezentate noile modele

Miercuri, 21 Octombrie 2020 11:00

Premierul Ludovic Orban a efectuat miercuri o vizită la uzina Dacia, din Mioveni, unde a fost întâmpinat de directorul general al Automobile Dacia, Christophe Dridi, prefectul Argeșului, Emanuel Soare, președintele AAAS, Adrian Miuțescu și oameni politici din județ. Premierului i-au fost prezentate noile modele Dacia - Logan și Sandero - dar și rezultatele spectaculoase ale companiei din ultima perioadă. Astfel, în septembrie, Dacia a înregistrat prima creştere a producţiei de anul acesta, cu 23% mai mult faţă de perioada similară din 2019. Acest lucru a fost posibil în condiţiile în care Dacia a revenit la un ritm de lucru de 1.300 de maşini pe zi.

 

SEdC Mioveni construiește țarcuri suplimentare la adăpostul din cartierul Racovița

Luni, 19 Octombrie 2020 21:29

S.C Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L. depune permanent eforturi pentru a asigura condiții de viață decente pentru animalele fără stăpân, aflate în adăpostul din cartierul Racovița, pe care societatea îl administrează. Împreună cu Asociația Happy Paws Romania e.v., prin sprijinul si donațiile oferite, au fost demarate o serie de lucrări în vederea amenajării unor spații noi și construirea unor țarcuri suplimentare. Multe dintre aceste animale trăiesc în adăpost de o perioadă îndelungată și nevoia de a le oferi condiții mai bune reprezintă o preocupare continuă a societății noastre.

 

A început depunerea cererilor de acordare a ajutoarelor pentru încălzire, la Pitești. Vezi cine are dreptul

Luni, 19 Octombrie 2020 21:09

Din 19 octombrie a început acțiunea de primire a cererilor și  a declarațiilor pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea  locuinței, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2020 – 31 martie 2021.
Acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei este conditionată atât de  nivelul veniturilor din luna anterioară depunerii cererii, cât şi de deţinerea în proprietate a unor bunuri mobile sau imobile, prevăzute în Anexa nr.4 la H.G.nr.920/2011.  De asemenea, proprietarul a două sau mai multe apartamente/clădiri cu destinaţie de locuinţă nu va putea beneficia de  ajutorul pentru încălzirea locuinţei.

 

Angajări, fără concurs, la Spitalul Orășenesc Mioveni

Luni, 19 Octombrie 2020 13:07

Spitalul Orășenesc Mioveni angajează în cadrul Secției de Boli Infecțioase, pe durată determinată, fără concurs următoarele categorii: 12 posturi asistenți medicali, 10 posturi infirmieri și un post îngrijitor.
„În conformitate cu prevederile ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 905/26.05.2020 pentru aprobarea Metodologiei privind ocuparea, fără concurs, a posturilor vacante sau temporar vacante din cadrul Ministerului Sănătăţii şi unităţilor aflate în subordinea, coordonarea şi sub autoritatea Ministerului Sănătăţii, inclusiv funcţiile publice de execuţie şi conducere, pe perioadă determinată,

Gelu Tofan - unul dintre viceprimarii Piteștiului

Luni, 19 Octombrie 2020 13:02

 

 

Dacă nu se vor produce schimbări radicale pe ultima sută de metri, cei doi viceprimari ai Piteștiului vor fi dați de PNL și USR-PLUS, partide care împreună au majoritate în Consiliul Local Pitești. USR PLUS l-a nominalizat, de ceva timp, pe Mihai Mihăilescu pentru poziția de viceprimar. Incertitudinea era doar la liberali, acolo unde lupta s-a dat în trei: Gelu Tofan, Mihai Coteț și Ana Stan. Iar triumfător, după negocieri aprige, se pare că a fost Gelu Tofan.

Pe acest subiect a făcut precizări, pe Facebook, și Tiberiu Avrămescu, fost consilier local la Pitești din partea liberalilor.

 

 

SEdC Mioveni a început a doua etapă a programului stabilit în vederea decolmatării rețelelor de canalizare din oraș

Luni, 19 Octombrie 2020 12:58

Angajații sectorului apă-canal, desfășoară în această perioadă a doua etapă a programului stabilit în cadrul S.C Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L., în vederea decolmatării și igienizării rețelelor de canalizare din orașul Mioveni și cartierele acestuia, cu substanțe speciale degresante.
„De existența unui sistem de canalizare eficient depinde dezvoltarea economică și socială, protejarea resurselor naturale și lupta contra unor boli legate de traiul în condiții insalubre. Pentru a evita mirosurile dezagreabile ce pot veni din canalizare foarte important este să nu vărsați lichide grase în chiuvetă! Grăsimile se lipesc de pereții conductelor de evacuare, râncezesc și sfârșesc prin a mirosi urât.

Un judecător din Piteşti cere anularea hotărârii privind obligativitatea purtării măştii

Vineri, 16 Octombrie 2020 08:41

Judecătorul Ion Rebeca, preşedinte al Secţiei Civile din cadrul Curţii de Apel Piteşti şi purtător de cuvânt al instituţiei, a solicitat public anularea hotărârii privind obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice din Argeş.

"Cred că sunt persoane care nu vor fi de acord cu acest demers, dar în calitatea mea de simplu cetățean trebuie să-mi apăr drepturile. Acest demers este unul personal, care nu angajează în niciun fel instituția la care lucrez", preciza Ion Rebeca.

 

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Miercuri, 14 Octombrie 2020 11:17

COMUNA POPEȘTI, titular al proiectului ”Inființare conductă de gaze naturale în comuna Popești,  în satele Popești, Palanga, Slobozia și Purcăreni, județul Argeș”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Argeș - nu se supune evaluării impactului  asupra mediului, în cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului și de evaluare adecvată, pentru proiectul  ”Inființare conductă de gaze naturale în comuna Popești  în satele Popești, Palanga, Slobozia și Purcăreni, județul Argeș”, propus a fi amplasat în com Popești, jud  Argeș.

Mioveni - IMPOZITELE ȘI TAXELE POT FI ACHITATE ȘI ONLINE

Luni, 12 Octombrie 2020 13:50

Primăria Mioveni amintește cetățenilor faptul că impozitele şi taxele locale pot fi achitate şi online, simplu și rapid. Plata se poate face utilizând cardul bancar, accesând site-ul www.ghiseul.ro, secţiunea ”Plata cu autentificare”, după selectarea "Primăria oraşului Mioveni" din lista de instituţii. Plata taxelor şi impozitelor, precum şi a amenzilor, utilizând cardul bancar prin Sistemul Național Electronic de Plată Online (SNEP) este disponibilă 7 zile din 7. Pentru plățile efectuate cu carduri prin intermediul ghișeului virtual de plăţi la adresa de internet www.ghiseul.ro – Primăria oraşului Mioveni, contribuabilii nu datorează comision. Informaţii suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0348/455.666 sau pe e-mail, la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

Municipalitatea refuză să cumpere un imobil care face parte din monumentul istoric denumit “Situl urban B-dul Republicii”

Luni, 12 Octombrie 2020 13:38

În ședința de Consiliu Local Pitești, din data de 12 octombrie, ultima la care va participa Cornel Ionică în calitate de primar, municipalitatea refuză să cumpere un monument istoric, care face parte din “Situl urban B-dul Republicii”, Mai exact, Ionică a inițiat un proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemțiune pentru achiziționarea imobilului situat în b-dul Republicii, nr.32, care face parte din monumentul istoric denumit “Situl urban B-dul Republicii”, având codul de clasificare AG-II-s-B-13432.

Ședință, la Consiliul Județean Argeș, pentru noi măsuri în lupta împotriva COVID

Luni, 12 Octombrie 2020 13:05

# Măsurile au vizat spitalele din Brădet și Leordeni

Vineri, 9 octombrie, a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Județean Argeș, condusă de noul președinte ales Ion_Mînzînă și desfășurată prin mijloace electronice on-line. În cadrul ședinței, au fost aprobate două proiecte de hotărâre:

 

Posibil disconfort olfactiv în cartierul Prundu, până la sfârșitul lunii octombrie

Marţi, 06 Octombrie 2020 10:19

 

SC Apă Canal 2000 SA aduce la cunoştinţa publică că în perioada 28.09. - 31.10.2020, în zona riverană Staţiei de Epurare Piteşti, situată în cartierul Prundu, există posibilitatea apariţiei unui disconfort produs de mirosuri caracteristice nămolului deshidratat rezultat din staţia de epurare.

„În perioada menţionată se va desfăşura activitatea de încărcare a nămolului deshidratat în vederea eliminării. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi mulţumim pentru înţelegere!” a transmis într-un comunicat de presă conducerea societăţii Apă Canal 2000 SA Piteşti.

Proiect european de 5,8 milioane lei pentru reabilitarea sistemului de iluminat public în municipiul Câmpulung

Luni, 05 Octombrie 2020 21:26

Primăria Câmpulung a câştigat un proiect european de 5,8 milioane lei (1,2 mil. euro) pentru reabilitarea sistemului de iluminat public din municipiu. Proiectul presupune eficientizarea iluminatul public prin implementarea sistemelor moderne de iluminat şi de telegestiune, prin înlocuirea sistemelor clasice de iluminat cu surse de lumină tip LED. Acestea vor scădea consumul anual de energie electrică, precum şi emisiile de gaze cu efect de seră. Proiectul are o perioadă de implementare de 43 de luni, până la 31 decembrie 2021. În prezent, în regiunea Sud Muntenia s-au înregistrat 1.793 de proiecte (inclusiv aplicaţiile depuse în cadrul SUERD), prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile de peste 10 miliarde de lei. Din acestea, au fost semnate contracte pentru 755 de cereri de finanţare, a căror valoare solicitată este de peste 6,6 miliarde de lei.

 

Primăria Pitești - instituirea facilității fiscale de anulare a accesoriilor

Luni, 05 Octombrie 2020 21:16

Prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Pitești nr. 292/17.09.2020 a fost aprobată instituirea facilității fiscale de anulare a accesoriilor aferente obligațiilor bugetare principale restante la data de 31.03.2020 inclusiv, datorate bugetului local al Municipiului Pitești, precum și procedura de acordare a acesteia, care se aplică până la data de 15 decembrie 2020, inclusiv.

Finanțare europeană în valoare de peste 4 milioane de euro la Mioveni

Luni, 05 Octombrie 2020 20:16

Prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) Spitalele din România implicate în lupta împotriva coronavirusului au putut beneficia de fonduri cu finanțare europeană, banii putând fi accesați pentru decontarea achizițiilor de aparatură medicală și echipamente de protecție.
Aflat în linia întâi în diagnosticarea, tratarea și recuperarea pacienților din județ, infectați cu COVID-19, Spitalul Orășenesc Mioveni a profitat de oportunitate, reușind să semneze contractul de finanțare pentru proiectul depus de

 

Emanuel Soare, din nou prefect apolitic, după o campanie electorală pentru PNL plină de acuze și jigniri

Luni, 05 Octombrie 2020 13:02

Prefectul apolitic - vechiul și totodată noul - Emanuel Soare este mânjit de politică până la gât. Mai mult, a aruncat cu vorbe grele (până mai ieri)  împotriva candidaților partidelor rivale. Iar azi, ca prefect, trebuie să lucreze frumos și elegant cu cei pe care tocmai i-a jignit.  Iată doar câteva exemple culese – de unde credeți?! - de pe pagina foarte politică a noului prefect apolitic Soare.

A început montarea iluminatului de sărbători în oraşul Mioveni

Luni, 05 Octombrie 2020 09:17

Începând de luni, 5 octombrie,, angajații din cadrul Serviciului de Iluminat Public, au început montarea iluminatului festiv pentru ca şirurile şi figurinele luminoase să dea Mioveniului atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă - cea mai frumoasă perioadă din an.Întreg iluminatul festiv din oraşul Mioveni va fi pus în funcţiune treptat, pe măsura instalării, astfel ca întreg sistemul să fie funcţional până la începutul lunii decembrie.
 

Emanuel Soare a revenit în funcția de prefect al județului Argeș

Vineri, 02 Octombrie 2020 06:22

Revenire la Instituția Prefectului Argeș. Joi, 1 octombrie, în cadrul ședinței de Guvern s-a luat decizia numirii, din nou, a lui Emanuel Soare în funcția de prefect.

 

"HOTĂRÂRE privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Argeș de către domnul Soare Emanuel", se arată în hotărârea Guvernului.

Lucrări de infrastructură la Mioveni

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:33

Localitatea Mioveni se dezvoltă. Iată, noi lucrări pentru extindere a rețelelor de gaze și canaliozare se desfășoară în aceste zile.
Ion Georgescu, primar: ”Așa cum am promis, la Clucereasa continuă lucrările la rețeaua de alimentare cu gaze pentru cele două străzi - Viitorului și Prieteniei, care nu au fost cuprinse în proiectul inițial, aceste zone dezvoltându-se ulterior.

 

Pagina 7 din 148

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea