La Bascov vor fi înlocuite 640 de aparate de iluminat

Miercuri, 01 Noiembrie 2023 13:32

 

În comuna Bascov se va moderniza sistemul de iluminat public. Valoarea estimată a contractului, care a fost scos la licitație, zilele trecute, este în cuantum de 1.558.926,78 lei fără TVA. Proiectul vizează înlocuirea 640 de aparate de iluminat, de pe 23 de străzi din comună, cu aparate de iluminat cu led.

„În prezent, în zonele vizate de proiect s-a constatat că aparatele de iluminat au durată de viață depășită fiind de generație veche și au un consum mare de nergie electrică, iar costurile de operare ale sistemului actual sunt foarte ridicate existând frecvente intervenții pentru remedierea disfuncționalităților”, se arată în caietul de sarcini al proiectului.

Durata contractului este de 14 luni de la data ordinului de începere al lucrărilor.

A.V.

 

Acțiune de ecologizare în comuna Budeasa

Miercuri, 01 Noiembrie 2023 07:02

 

Săptămâna trecută a avut loc o nouă acțiune de ecologizare în comuna Budeasa. Angajații Primăriei împreună cu elevii și cadrele didactice din școlile de pe raza comunei au participat la acțiunea de colectare a deșeurilor din natură, în cadrul proiectului „Argeșul Curat”, demarat de ADI SERVSAL.

„Scopul acestei acțiuni a fost acela de a promova un comportament responsabil față de mediu si de a transforma tinerii în adulți educați. De asemenea sperăm ca prin puterea exemplului, mulți dintre noi să reflecte de două ori înainte de a arunca deșeuri la întâmplare. Le mulțumim tuturor participanților care s-au implicat și au răspuns acestei inițiative civice, împreună reușind să dăm o mână de ajutor în atingerea scopului: un mediu mai curat, mai frumos si mai sigur pentru toată lumea!”, a transmis Primăria Budeasa.

 

 

Concurs pentru postul de manager la Biblioteca Județeană și la Centrul de Cultură și Arte Argeș

Marţi, 31 Octombrie 2023 16:28

 

Concurs de proiecte de management atât la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu”, cât și la Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș. Consiliul Județean Argeș a scos, pe 26 octombrie, cele două posturi de conducere la concurs.

Pentru șefia Centrului Județean de Cultură și Arte Argeș, candidații trebuie să aibă studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul de activitate al instituției, respectiv: domeniul fundamental – Științe umaniste și arte, iar ramura de știință: filologie, arte vizuale sau muzică. Pentru acest post se cer și minim trei ani de experiență în management.

 

Piste de bicicletă și trotuare pietonale noi la Leordeni

Marţi, 31 Octombrie 2023 13:02

 

# Investiție în valoare de 4,2 milioane de lei

Lucrare importantă la Leordeni. A fost scos la licitație, pe SICAP, proiectul de refacere a trotuarelor pietonale și de construire piste de biciclete pe DN7, sat Glâmbocata Deal și Glâmbocata, în comuna Leordeni. Lucrarea este necesară pentru că, în prezent, trotuarele se prezintă într-o stare avansată de degradare sau în unele zone chiar nu există. Lucrările sunt amplasate în lungul drumului național DN7, pe ambele părți, între km 83+973 și km 87+506. Investiția este estimată la suma de 4.261.672,77 lei, fără TVA.

A.V.

 

 

Programul de salubrizare mecanizată a căilor rutiere și pietonale se defășoară zilnic la Mioveni

Marţi, 31 Octombrie 2023 08:49

 

În Mioveni, programul de salubrizare mecanizată a căilor rutiere și pietonale se defășoară zilnic, de luni până vineri, în program de zi şi de noapte. SEdC Mioveni realizează acest lucru prin cele două autospeciale, una pentru carosabil și cea de-a doua, de capacitate mică, pentru trotuare și zonele înguste.

„Pentru sesizări sau alte aspecte privind activitatea de salubrizare stradală, vă rugam să ne contactați în DISPECERAT NON STOP la numerele de telefon: 0736.202.067 sau 0348/457.102, ori pe aplicația Mioveni City App, la secțiunea Raportări incidente”, informează SEdC Mioveni.

 

Un fost judecător s-a declarat de partea proiectului Trivale - pădure parc

Luni, 30 Octombrie 2023 20:30

 

# Degeaba. Coteț și compania se lamentează pe unde apucă

Săptămâna trecută s-a mai filmat un episod din serialul penibil al PNL-iștilor, serial intitulat ”Salvăm pădurea Trivale de betoane și rechini imobiliari”. Pe lângă faptul că liberalii își dau peste picioare unii altora pe o melodie expirată, două nume respectate din urbe s-au ridicat să explice – dacă mai era nevoie – că inițiativa consilierilor locali de a reda Pădurea Trivale piteștenilor este una lăudabilă. Cele două nume sunt Marius Andreescu – fost judecător, profesor de drept, autor de manuale în domeniu și Ilarie Isac – părintele Simfoniei lalelelor.

 

 

A fost scos la licitație contractul de modernizare de drumuri în comuna Stolnici

Luni, 30 Octombrie 2023 18:03

 

Autoritățile din Stolnici au scos la licitație proiectul care prevede asfaltarea mai multor străzi din comună, pe o lungime totală de 5,5 km. Valoarea estimată a contractului este de 10.869.450,57 lei, fără TVA.

Lucrările de modernizare sunt amplasate în satele Stolnici și Vlășcuța, pe traseul actual al drumurilor comunale și de interes local în lungime cumulată de 5,530 km.

Piteștiul dorește să devină orașul nr. 1 al florilor

Luni, 30 Octombrie 2023 17:45

 

# S.C. Salpitflor Green S.A. a început plantarea bulbilor de lalea în municipiul Pitești!

Din 19 octombrie 2023, a început plantarea bulbilor de lalea în parcurile, grădinile publice şi în zonele verzi din municipiul Piteşti.

Dacă în anul 2022 au fost plantați 244.000 de bulbi, anul acesta vor fi plantați peste 460.000 de bulbi din peste 90 de soiuri. Astfel, municipiul Pitești devine orașul cu cei mai mulți bulbi de lalea plantați, în țară, depășind nivelul locului al treilea pe care s-a situat în anii trecuți, la acest capitol.

 

 

Încep lucrările pentru crearea de piste pentru bicicliști, de-a lungul râului Argeș!

Luni, 30 Octombrie 2023 12:57

 

Primăria Municipiului Pitești informează cetățenii că, de luni, 30 octombrie 2023, ora 08:00, până vineri, 03.11.2023, se va închide circulația pietonală, precum și a bicicliștilor, pe toată zona de promenadă a râului Argeș.

Măsura este adoptată în vederea desfășurării lucrărilor de asfaltare, executate în cadrul obiectivului de investiții „Realizarea de piste pentru bicicliști, inclusiv pentru recreere, de-a lungul râului Argeș”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Acesta vizează realizarea unui traseu de piste pentru biciclete care să comunice cu zonele de interes de pe malul drept al râului Argeș: Parcul „Lunca Argeșului”, Parcul Ștrand, parcul Prundu, cartierul Tudor Vladimirescu.

 

A fost semnat contractul de renovare energetică a Liceului „Ion Barbu” din Pitești

Miercuri, 25 Octombrie 2023 10:41

 

 

Primarul Cristian Gentea a semnat un nou contract finanțat prin PNRR, privind renovarea energetică a Liceului „Ion Barbu” din Pitești. Investiția are o valoare de peste 5,3 milioane de lei și urmează să fie finalizată într-un an.

„O nouă veste bună: am semnat contractul de servicii privind elaborarea documentației tehnico - economice și execuția lucrărilor aferente proiectului «Renovare energetică Liceul Teoretic „Ion Barbu”», finanțat în cadrul PNRR, Axa de investiții 2: Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2 – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice și fonduri locale.

 

 

Podul de la Poiana Lacului intră în procedura de licitație

Miercuri, 25 Octombrie 2023 08:36

 

 

Podul de pe DN67B Poiana Lacului va fi refăcut! Recent, fost validată documentația pentru execuția noului podul, iar acum Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova a scos proiectul de execuție la licitație.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este: 20.11.2023 astfel că de la anul ar trebui să înceapă și lucrările. Valoarea estimată a investiției se ridică la 4,9 milioane lei fără TVA.

DN 67B Scoarța –Pitești, în lungime totală de 189,2 km, leagă municipiile Târgu Jiu, Drăgășani și Pitești. Podul, care se află în administrarea CNAIR, a fost distrus de inundațiile din 2014 și circulația se desfășoară pe un pod improvizat.

 

Au început pregătirile de iarnă la Mioveni

Luni, 23 Octombrie 2023 20:26

 

La Mioveni au început pregătirile pentru iarnă. Au început să fie împodobite intrările în oraș, iar pe stâlpii de iluminat public sunt montate decorațiuni luminoase. Cu ajutorul celor patru autospeciale cu nacelă, lucrătorii SEdC Mioveni au realizează traversările cu ghirlande pe Bulevardul Dacia.

De asemenea, în această perioadă au loc lucrări specifice în vederea pregătirii și protejării spațiilor verzi pentru iarnă. SEdC Mioveni desfășoară lucrări de protejare cu diferite materiale a plantelor sensibile la ger, transplantarea unor plante ornamentale, strângerea frunzelor uscate și scoaterea florilor anuale care încep să-și piardă rolul decorativ, urmând ca spre finalul lunii să începem și curățarea/toaletarea a copacilor de frunze și crengi uscate, pentru a îndeparta riscul bolilor și dăunătorilor.

 

 

Lista școlilor din Argeș în care se va acorda suport alimentar elevilor

Luni, 23 Octombrie 2023 19:33

 

Este oficial! A fost stabilită lista școlilor din Argeș incluse în Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ preuniversitar de stat. Șase unități școlare din Argeș vor beneficia de acest program: Școala Gimnazială Albeștii de Argeș, Școala Gimnazială nr.1 Hârtiești, Școala Gimnazială nr.1 Micești, Școala Gimnazială „I.C. Lăzărescu” Țițești, Școala Gimnazială nr.1 Bughea de Sus și Școala Gimnazială nr. 1 Valea Mare Pravăț.

 

Atenție! În următoarea perioadă. Tratamente fitosanitare de iarnă, etapa a II-a, în Pitești!

Luni, 23 Octombrie 2023 16:28

În perioada 23.10.2023 - 31.10.2023, în baza buletinului de avertizare numărul 19 din 12.09.2023, emis de Unitatea Fitosanitară Argeș, Societatea Salpitflor Green SA va executa tratamente fitosanitare prin stropiri cu mijloace terestre împotriva dăunătorilor la plante (tratament de iarnă, etapa a II-a) la arborii și arbuștii din parcuri/grădini publice/aliniamente stradale şi în zonele verzi din Pitești.

Tratamentele se fac pentru combaterea formelor hibernante de dăunători, când temperaturile sunt cuprinse între 5°-10°C.

 

Rătești - contract de 4 milioane de lei pentru modernizarea de drumuri

Vineri, 20 Octombrie 2023 07:07

 

# Dispensarul de la Furduiești se va deschide în curând

Drumurile din comuna Rătești se pregătesc de refacere, cu fonduri nerambursabile. ”Zilele trecute, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, am semnat contractul de finanțare „Modernizare drumuri comunale in comuna Ratesti, județul Argeș”. Este vorba despre un proiect in valoare de 3.986.124,63 lei, finanțat prin Programul Național de Investiții "Anghel Saligny" – Cornel Petrică, primarul localității.

 

Bradu – străzi modernizate, extinderi de rețele de utilități

Joi, 19 Octombrie 2023 11:04

 

Primarul localității Bradu, Dan Stroe, anunță că modernizarea comunei continuă și că, în prezent, se lucrează pe mai multe străzi din comună, numeroase proiecte fiind demarate în această toamnă. Pe strada Valea Geamăna au început lucrările prin defrișarea unei zone. Aici vor fi montate tuburi pe canalul de scurgere, apoi se va trece la realizarea punților de acces către proprietățile individuale.

Proiectul ”modernizarea străzii Valea Geamăna” va consta în asfaltarea și extinderea străzii, tubarea canalului, amenajarea trotuarelor, introducerea utilităților (apă și canalizare) și a rețelei de iluminat casnic și public. Valoarea acestui proiect se ridică la suma de 200 miliarde lei vechi.

 

 

La Popești s-a lucrat toată vara și se lucrează și acum!

Miercuri, 18 Octombrie 2023 08:21

 

La Popești se muncește. Două obiective de maximă utilitate au intrat în procedură de licitație în luna septembrie, iar alte două investiții se află în plină desfășurare în localitate.

”Se lucrează în ritm susținut la modernizarea străzii Afinului, în satul Palanga, în cadrul proiectului finanțat prin Programul ”Anghel Saligny”. Lucrările se vor muta apoi pe strada Biserica Veche din satul Purcăreni. Acolo trebuie executate și rigole, este și o zonă de pantă, deci va dura ceva mai mult. În total vom asfalta 4 km de drumuri comunale”, declară primarul Ion Mihai (foto) pentru Viața satului.

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunţă schimbări importante la salariile bugetarilor

Miercuri, 18 Octombrie 2023 08:00

 

Ministerul Muncii, condus de deputatul argeşean, Simona Bucura Oprescu, lucrează la noua lege a salarizării. Vor avea loc schimbări importante în salarizarea bugetarilor. Practic, angajaţii de la stat vor avea salarii care vor cuprinde o parte fixă şi una variabilă, efectele fiind acelea de reierarhizare a sistemului.

“Prin noua lege a salarizării, ne dorim o reierarhizare care să aducă echitate atât în interiorul familiilor ocupaţionale, cât şi pe verticală. Adică, la muncă egală, plată egală. De asemenea, ne dorim să avem o formulă care să aducă performanţă în sectorul bugetar printr-un sistem de salarizare compus dintr-o parte fixă şi a una variabilă.

 

 

Pitești - cea de-a treia ediție a procesului de bugetare participativă este în desfășurare

Miercuri, 18 Octombrie 2023 07:41

 

Primăria Municipiului Pitești continuă, și în anul 2023, procesul de bugetare participativă - „Piteștiul se implică!”.

Cea de-a treia ediție a procesului de bugetare participativă este în desfășurare, în intervalul 1 - 30 octombrie 2023 derulându-se procedura de evaluare a proiectelor depuse de către piteșteni, în cadrul actualei ediții.

În prima etapă a ediției a III-a a programului de bugetare participativă derulat de către municipalitatea piteșteană, au fost depuse 8 proiecte din următoarele domenii:

 

Programul “Masă caldă” în şcoli continuă!

Joi, 12 Octombrie 2023 10:23

 

# Lista cu unităţile de învăţământ beneficiare nu este publică!

Scriam, săptămâna trecută, că Guvernul a uitat de programul “Masă caldă” în şcoli şi asta pentru că, deşi anul şcolar a început în urmă cu o lună, licitaţiile nu au avut loc şi chiar s-a aşernut tăcerea pe acest subiect. Zilele trecute însă am aflat că Guvernul a aprobat Hotărârea privind normele de aplicare pentru desfășurarea programul “Masa Caldă”.

 

 

Pagina 7 din 198

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea