Sărbătoarea narciselor de la Negrași a ajuns, duminică, la cea de-a 54-a ediție!

Luni, 09 Mai 2022 15:52

Rezervația naturală "Poiana cu narcise Negraşi" este situată în lunca râului Dâmbovnic, în comuna Negraşi,   jud. Argeș  și este cea mai sudică poiană cu narcise a României.  Rezervaţia Poiana cu narcise Negraşi reprezintă o relicvă naturală din cuaternar, a fost declarată rezervație naturală la data de 24 iunie 1966 și este ocrotită pentru valoarea științifică deosebită a speciei dar și pentru valoarea peisagistică a covorului cu narcise. Cu prilejul înfloririi lor, la începutul  lunii  mai, se organizează Sărbătoarea Narciselor, care atrage mii de turişti anual. Pe o suprafață de 4,1 ha, la fiecare sfârșit de aprilie și început de mai, florile din specia Narcissus Stellaris înfloresc,  bucurându-ne cu gingășia și frumusețea lor delicată.

Direcția Silvică Argeș: „Se vor efectua lucrări de regenerare pe o suprafaţă de 448 ha”

Joi, 05 Mai 2022 08:26

Direcția Silvică Argeș, prin directorul Armand Chiriloiu, a prezentat, săptămâna trecută, în cadrul Colegiul Prefectural Argeș, principalele activități pe care le are în derulare în acest an. În prezent, instituția acţionează pentru valorificarea şi exploatarea masei lemnoase din doborâturile şi rupturile de vânt produse în primăvara anului 2020 în urma fenomenelor meteorologice extreme. Volumul de masă lemnoasă afectat este de circa 500 mii m.c., iar suprafaţa afectată este de circa 10 mii hectare. Pe măsura exploatării masei lemnoase din suprafeţele afectate, se fac eforturi de a împăduri toate suprafeţele. „În  acest an se vor efectua lucrări de regenerări pe o suprafaţă de 448 ha, din care:

 

 

Primăria Pitești va da 288.000 de euro pentru a recupera o parte din terenul retrocedat în curtea ADP

Miercuri, 04 Mai 2022 16:17

# În urma negocierii s-a redus prețul cu 93.000 de euro

Primăria Pitești va cumpăra o suprafață de 4406 mp, situată în curtea Administrației Domeniului Public, după ce mai multe terenuri au fost retrocedate de instanță. La începutul anului, municipalitatea a solicitat determinarea valorii de piață a șapte loturi, cuprinse între 44 mp și 1336 mp, care erau situate în intravilanul municipiului Pitești, strada Obor, nr. 3, lângă ADP Pitești. Un teren, de 702 mp, era situat în fața sediului ADP Pitești, alte trei (987 mp, 623 mp și 1336 mp) în zona serelor, iar alte trei (409 mp, 44 mp și 355 mp) în apropiere.

Apele meteorice au impact asupra reţelei de canalizare?

Miercuri, 04 Mai 2022 11:12

Răspunsul la această întrebare este: Da. Apele meteorice pot influenţa buna funcţionare a reţelei de canalizare.

Apele meteorice sau pluviale sunt apele care provin din precipitaţii atmosferice, mai precis din ploi sau din topirea zăpezii de pe acoperişuri, terase, platforme industriale şi/sau curţi interioare. O mare parte a acestor ape, împreună cu apele care provin din stropirea şi spălarea drumurilor, a grădinilor sau a curţilor ajunge în reţeaua de canalizare a oraşului.

 

 

Sute de hectare de pășune - de închiriat de la primăriile Călinești și Poienarii de Muscel

Marţi, 03 Mai 2022 21:10

În această primăvară,  cele mai multe primării au de oferit, spre închiriere, pășunile din localitate. Crescătorii de animale interesați pot consulta, mai jos, suprafețele oferite și datele de contact.

PRIMĂRIA COMUNEI CĂLINEȘTI

Comuna Călinești, sat Gorganu NR. 407, judeţul Arges, telefon 0248/651115, fax 0248/651606, email Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , SCOATE LA LICITAȚIE PUBLICĂ: 1. INCHIRIERE PĂȘUNE COMUNALĂ, situată în comuna Călinești,județul Argeș, aparținând domeniul public al Comunei Călinești, cu destinația pășunat, având următoarele date:

 

Ce a fost mai întâi, oul sau găina? Primăria Ștefănești a dat mai mult pe ou. Mult mai mult!...

Marţi, 03 Mai 2022 16:27

Paștele acestui an a venit cu pregătiri – uneori – exagerate din partea administrațiilor locale. Unii au dat mult prea mult pe lumini, alții au organizat petreceri, fiecare cum s-a descurcat mai bine. Mai scump – putem spune că s-a descurcat, spre exemple, Primăria Ștefănești. Care primărie a dat... 6.500 (cca. 7700 lei cu TVA) pe... un ou. E drept, unul luminos, de mai mari dimensiuni și încadrat de doi pui. Nici puii nu mai sunt ieftini (ehee, unde sunt prețurile de altădată?!...). Aceștia au costat bugetul local peste 2200 lei bucara, adică peste 4.400 lei amândoi. Ne-a cam luat piuitul, e drept.

 

 

S-a finalizat proiectul privind “Creșterea eficienței energetice a Spitalului de Recuperare Brădet”

Marţi, 03 Mai 2022 13:46

Consiliul Județean Argeș a implementat proiectul „Creşterea eficienţei energetice a Spitalului de Recuperare Brădet” în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020. Obiectivul general a constat in creșterea eficienţei energetice a Spitalului de Recuperare Brădet în vederea sprijinirii tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon. Valoarea totală a contractului de finanțare a fost de 4.273.336,36 lei, din care 3.160.266,78 lei reprezintă valoarea totală nerambursabilă solicitată, iar 1.113.069,59 lei este contribuția beneficiarului.  Contractul de lucrări a fost încheiat cu Asocierea: S.C. Roloplast Tehnoconstruct S.R.L.(Lider de Asociere) - S.C. Evolution Proserv S.R.L.(Asociat), în valoare 3.494.534,31 lei, cu TVA. Lucrările de execuție au fost demarate în data de 19.04.2021 și încheiate în 09.12.2021.

 

Nu se vor majora taxele și impozitele la Pitești, în 2023!

Marţi, 03 Mai 2022 10:48

Săptămâna trecută, Consiliul Local Pitești a decis să nu majoreze taxele și impozitele locale ce se vor aplica anul viitor. Cu toate acestea, ele vor fi actualizate cu inflația, deci vor suferi oarecare modificări având în vedere trendul ascendent al inflației.

 

 

Primăria Budeasa: „S-a aprobat decontarea cadrelor didactice”

Luni, 02 Mai 2022 18:15

În urma ședinței ordinare, din data de 27 aprilie 2022, a Consiliului Local Budeasa au fost adoptate mai multe hotărâri importante:

- HCL 48 privind decontarea navetei cadrelor didactice;

- HCL 49 privind aprobarea scăderii din evidenţa fiscală a creanţelor provenind din amenzi contravenţionale pentru care s-a împlinit termenul de prescripţie a dreptului de a cere executarea silită ;

 

Lista unităților de cult finanțate de CJ Argeș

Luni, 02 Mai 2022 12:51

# Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului va primi 100.000 de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrală

# 800.000 de lei pentru 18 lăcașuri

A fost aprobată lista unităților de cult care vor primi sprijin financiar de la bugetul local al județului Argeș.

Consiliul Județean Argeș va aloca 800.000 de lei pentru 18 lăcașuri. Cele mai mari sume de bani, câte 100.000 de lei fiecare, vor primi Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Schitul Dragoslavele și Mănăstirea Glavacioc.

 

A fost inaugurat noul sistem de alimentare cu apă din comuna Șuici

Miercuri, 20 Aprilie 2022 11:14

Pe 14 aprilie, Constantin Iatagan, primarul de la Șuici, a inaugurat oficial noul sistem de alimentare cu apă din comună, în satul Valea Calului. 60 de gospodării au acum apă potabilă la robinet, prin proiectul “Sistem centralizat de alimentare cu apă în satul Valea Calului din comuna Șuici”, finanțat prin PNDL II. Consiliul Județean Argeș a susținut realizarea proiectului alocând peste 504.000 lei pentru cofinanțare, de la implementare până în prezent.

La eveniment au participat senatorul Cristina Stocheci, deputații Aurel Bălășoiu și Simona Bucura Oprescu, respectiv Adrian Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș.

Comuna Șuici are aproape 50 de kilometri de rețea de apă potabilă, la care sunt branșate peste 700 de gospodării.

 

Culmea lucrărilor exacte pe un șantier din Argeș. Reabilitarea de la Muzeul Județean, calculată în numere cu două zecimale

Marţi, 19 Aprilie 2022 10:22

# Cum calculezi instalații electrice la 45,06%?

Se pare că, după ce s-au fript destul de serios cu proiectul de la Molivișu, specialiștii Cosiliului Județean Argeș suflă… și la Muzeu! O vizită a vicepreședintelui instituției pe șantierul din centrul orașului Pitești s-a lăsat cu raportări de groază: 45,06% din instalațiile electrice sunt gata, sau structura de rezistență e gata în proporție de 70.91%. Nu 70%, nu 71%, clar? 70,91% fix. Nu vrem să fim cârcotași, mai ales că - atât vicele Nicolaescu cât și managerul Muzeului, Cornel Popescu – sunt persoane serioase și implicate. Însă zecimalele acelea ne-au rupt... rezistența!

 

 

Șoferii din România vor fi anunțați prin e-mail că le expiră rovinieta

Marţi, 19 Aprilie 2022 07:59

Reprezentanții Ministerului Transporturilor au anunțat că șoferii români vor fi înștiințați prin e-mail că le expiră rovinieta. Noua măsură ar putea intra în vigoare la sfârșitul lunii aprilie. Totuși, pentru ca șoferii să fie anunțați despre expirarea rovinietei, aceștia își vor lăsa adresele de e-mail atunci când plătesc. „Este, practic, o facilitate pentru acei șoferi uituci pentru a-i ajuta le oferim această facilitate, nu este obligatoriu, dar cei care vor își vor da adresa de e-mail iar noi le vom trimite această notificare anunțându-i că le expiră rovinieta într-o anumită perioadă.”, a declarat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt CNAIR, potrivit Digi24.ro.

INTERVIU CU ION GEORGESCU – PRIMARUL ORAȘULUI MIOVENI: „Tendința este de a ni se diminua veniturile”

Joi, 14 Aprilie 2022 07:05

Un primar de echipă. Un primar dedicat 100% oraşului pe care îl conduce, un primar al faptelor bune. Pe edilul de la Mioveni îl respectă și îl ascultă chiar și opoziția, ceea ce spune multe despre felul în care se ocupă de rezolvarea problemelor comunității. Mai jos, câteva dintre supărările și bucuriile lui Ion Georgescu.

# Redactor: Aveți o viață agitată și aglomerată. Edil, mediator între administrație și mediul de afaceri local, membru în foruri diverse, vârf  în PSD dar și bunic. Cum arată o zi din viața lui Ion Georgescu?

Ion Georgescu: Să știți că nu arată prea bine, și o spun fără să mă plâng. Îmi încep ziua pe la 6.30-7.00 și o termin, de obicei, la 21.30-22.00. Sunt săptămâni întregi, uneori, în care umplu cu activitate aceste ore și este nevoie de un program, puțin mai scurt, chiar sâmbăta și duminica.

 

Şcoala gimnazială din comuna „stăpânilor de sclavi” a pierdut o finanțare de 850.000 lei

Miercuri, 13 Aprilie 2022 14:05

# Deși se află printre unitățile cu risc ridicat de abandon școlar, conducerea școlii din Berevoești – incapabilă să realizeze un proiect pentru reducerea problemei

La sfârșitul lunii martie s-a publicat de către Ministerul Educației lista unităților de învățământ ce urmează a fi finanțate în prima etapă a Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar.

În Argeș au existat 35 de unități școlare care au depus cereri de finanțare. Dintre acestea au fost eligibile 32. Au fost 13 proiecte din „zona fără marginalizare”, 7 din „zona marginalizare la medie/zona dezavantajată” și 12 proiecte din „zona marginalizare peste medie și severă/zona marginalizată”.

Fostul subprefect Lucian Ionescu a dat administrația pe IT!

Miercuri, 13 Aprilie 2022 08:46

Fostul subprefect liberal Lucian Ionescu s-a întors la prima dragoste. După ce în luna ianuarie a fost schimbat din funcție și înlocuit cu Bogdan Minciunescu de la PSD, Ionescu nu și-a mai găsit locul în administrație. Să fie oare din cauză că n-a agreat-o (de la bun început) pe Alina Gorghiu la șefia PNL Argeș? Mai mult ca sigur. Am aflat însă că Lucian Ionescu s-a întors în mediul privat și lucrează în IT.

„Reluarea activității IT într-un mod intens, în ultimele luni, reprezintă pentru mine o satisfacție enormă pe care nu mă gândeam că o voi simți. Că o fi vorba de revenirea la prima dragoste, că o fi criza vârstei de mijloc, nu știu. Ce știu este că am butonat un server linux vreo 2-3 zile așa cum o făceam la 20 de ani, adică fără mâncare, fără somn, doar stricte necesități. M-am simțit ca un puștan, senzația e super! Maine, poimâine îmi trag un skateboard…”, a scris Lucian Ionescu, pe Facebook.

 

O nouă campanie de colectare a deşeurilor electrice la Mioveni

Marţi, 12 Aprilie 2022 19:38

În perioada 11 – 16 aprilie, va avea loc o nouă campanie de colectare gratuită a deșeurilor reprezentate de echipamente electrice și electronice, vechi sau inutilizabile.

Locuitorii orașului pot scăpa gratuit de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) participând la campania de mediu organizată de operatorul de colectare SC Save the World by Recycling SRL, în parteneriat cu Primăria orașului Mioveni.

 

Câștig de cauză la Curtea de Apel Pitești pentru Primăria Moșoaia, în procesul cu un localnic

Marţi, 12 Aprilie 2022 14:02

Proces cu final favorabil pentru Primăria Moșoaia. La recurs, Judecătorii Curții de Apel Pitești au dat o hotărâre total diferită față de cea a Tribunalului Argeș, în procesul dintre administrația locală din Moșoaia și o familie din comună.

Litigiul a pornit ca urmare a refuzului Consiliului Local Moșoaia de a aviza favorabil un PUZ pentru construirea unei locuințe. Cererea a fost formulată de Manolache Cristina și Manolache Nicolae Cristinel, care au dorit să ridice o casă în satul Smeura. S-a întocmit PUZ și s-a cerut certificat de urbanism și autorizație de construcție pentru imobil. Administrația din Moșoaia a avizat negativ obiectivul, așa încât s-a ajuns la proces.

 

Florin Tecău a fost înscăunat președinte la PER Argeș

Marţi, 12 Aprilie 2022 12:38

# Omul de afaceri Mohammad Murad: „Îi acord tot sprijinul”

Florin Tecău, fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, a fost numit în fruntea Partidului Ecologist Român filiala Argeș. Tecău și-a dat recent demisia din PSD Argeș. Numirea sa ca președinte al organizației PER Argeș a avut loc la Muzeul Județean Argeș, în prezența conducerii centrale a partidului: Dănuț Pop - președinte, Mohammad Murad - președinte executiv și Laurentiu Bondrescu - secretar general.

Ținând cont de prezența lui Mohammad Murad, la eveniment au fost prezenți pe lângă membrii PER Argeș și reprezentanți ai Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș sau oameni de afaceri din județ.

Se amână curățenia în noul sediu al CJ Argeș. O firmă contestă licitația

Marţi, 12 Aprilie 2022 08:20

Mai multe firme s-au „bătut” pentru a face curățenie la Centrul de Calcul din Pitești, noul sediu al Consiliului Judetean Arges. Recent, a fost scos la licitație contractul privind „servicii de curățenie pentru spațiile în care își desfășoară activitatea salariații aparținând aparatului de specialitate al CJ Argeș”. Iar firmele au fost mai interesate decât la o licitație privind asfaltarea unui drum. Șase ofertanți unici și o asociere de două firme s-au luptat pentru a câștiga licitația.

 

 

Pagina 7 din 177

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea