Transport public local de persoane, în Pitești: ultimele autobuze MAZ ies din circulație!

Luni, 17 Iulie 2023 20:26

 

 

De miercuri, 12.07.2023, s-au retras din circulație ultimele 4 autobuze MAZ 103, care au intrat în exploatare în anul 2003, respectiv 2005, atingând un rulaj de peste 14.779.543 de kilometri. Măsura răspunde în mod pozitiv solicitărilor cetățenilor municipiului Pitești.

În prezent, flota de autobuze utilizată în transportul public local de persoane din muncipiului Pitești și din celelalte localități în care operăm este compusă dintr-un număr total de 130 de autobuze, toate dotate cu instalații de climatizare, podea coborâtă pentru accesul facil al călătorilor, platformă de acces pentru persoanele cu dizabilități și sisteme de siguranță la închiderea și deschiderea ușilor și la plecarea autobuzelor din stații.

 

Șeful Gărzii Forestiere Argeș, Eugen Antonescu: „Cred că problemele generate de furtul de lemn se vor reduce accelerat!”

Luni, 17 Iulie 2023 15:25

 

# Sancțiuni de aproape jumătate de milion de lei în 2023 și 7 denunțuri penale # Pădurile din Argeș vor fi monitorizate video

Moment de bilanț. Eugen Antonescu este, de un an, șeful biroului județean al Gărzii Forestiere Argeș. Este inginer silvic, cu o vechime de peste 16 ani în această instituție. Cunoaște problemele și secretele sistemului. Ne-a dezvăluit că, în ultimii ani, au intervenit multe modificări legislative, cele mai multe bune. Și speră la mai bine. Între timp, își face treaba, alături de cei nouă colegi.

Biroul Garda Forestieră Județeană Argeș, structură fără personalitate juridică, funcționează în subordinea Gărzii Forestiere Ploiești. În cadrul Biroului județean, în primul semestru al anului 2023, și-a desfășurat activitatea un număr de 10 consilieri aflați în subordinea/coordonarea șefului de birou.

 

 

Lucrările de modernizare a localității Bradu continuă!

Marţi, 11 Iulie 2023 19:48

 

Primarul localității Bradu, Dan Stroe, se preocupă permanent de modernizarea localității. Lucrările de infrastructură continuă și în această vară, lucrându-se pe mai multe străzi din comună.

Pe strada Bucium se va introduce rețelele de apă și canalizare, iar pe strada Dafinului și Gh. Georgescu rețeaua de canalizare menajeră. De asemenea, pe strada Gării lucrarea de introducere a canalizării pluviale este aproape de final, iar după încheierea acesteia se vor amenaja trotuare.

 

Amendă uriașă pentru bugetarii care cedează voucherele de vacanță contra cost

Marţi, 11 Iulie 2023 18:42

 

Angajații de la stat se pot bucura și în acest an de voucherele de vacanță oferite de Guvern, in valoare de 1.450 lei. Există și categorii de persoane care nu folosesc aceste vouchere și aleg să le vândă.

Voucherele de vacanță sunt emise anual, doar pe suport electronic, așa cum s-a întâmplat și anul trecut. Pentru cupoane nu se plătește CAS și CASS, în schimb beneficiarul trebuie să achite un impozit de 10%, adică 145 de lei.

 

 

Investiție de peste 10 milioane de lei la Topoloveni

Marţi, 11 Iulie 2023 17:10

 

Gheorghiță Boțârcă, primar Topoloveni, vicepreședinte PSD Argeș: ”Dezvoltăm și modernizăm orașul Topoloveni!” Încă un proiect important depus de Primăria Orașului Topoloveni a primit finanțare! Este vorba despre proiectul ”Modernizare parte carosabilă străzi în orașul Topoloveni”, finanțat prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Proiectul presupune reabilitarea și modernizarea a 5.071 metri liniari de străzi intens circulate din zona centrală a orașului: Str. Parcului, Str. Blocurilor, Str. Fundătura Pieții, Str. Învățător Biolaru, Str. Calea București, Str. Prelungirea Maximilian Popovici. ”Valoarea totală a investiției este de 10.274.180,17 lei. Urmează proiectarea și execuția. Dezvoltăm și modernizăm orașul Topoloveni!” - Gheorghiță Boțârcă.

 

Încep lucrări de reparații la 11 școli din Pitești!

Luni, 10 Iulie 2023 18:47

 

Municipiul Pitești investește în modernizarea infrastructurii educaționale prin lucrări de reparații la 11 unități de învățământ preuniversitar de stat. Pe 7 iulie, s-au semnat contractele de lucrări pentru trei grădinițe, patru școli gimnaziale și patru licee.

Valoarea totală a acestor lucrări se ridică la suma de 1.321.555,19 lei, inclusiv TVA. Termenul de execuție a lucrărilor este de 60 de zile, astfel încât toate reparațiile vor fi finalizate înainte de începerea anului școlar 2023-2024, în data de 11 septembrie 2023.

 

 

Colectarea separată a deșeurilor – primul pas spre procesul de reciclare!

Luni, 10 Iulie 2023 18:44

 

# Cum colectăm deșeurile din HÂRTIE/CARTON?

Primăria Municipiului Pitești, prin Salubritate 2000 S.A, continuă informarea și conștientizarea utilizatorilor serviciului de salubrizare, cu privire la modul de colectare separată a deșeurilor. Afișe informative au fost lipite la scările de bloc din Trivale.

Prin reciclare dăm deșeurilor o nouă întrebuințare. Colectarea separată a diferitelor tipuri de deșeuri începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare.

Deșeurile reciclabile de tip hârtie/carton se colectează în containerul inscripționat corespunzător, de culoarea ALBASTRĂ.

Vești bune pentru locuitorii din Bradu! 14 străzi vor fi modernizate cu fonduri nerambursabile

Miercuri, 05 Iulie 2023 12:57

 

Primarul Dan Stroe a semnat un contract de finanțare foarte important pentru comuna Bradu, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Este vorba despre un proiect pentru modernizarea a 14 străzi din localitate: introducerea rețelei de canalizare pluvială și asfaltare.

Potrivit primarului Dan Stroe, următoarele străzi vor fi modernizate: Busuioc, Aleea Busuioc, Aleea Rozelor, Crivăț, Fragilor, Frasinului, Gladiolei, Gutuiului, Margaretei, Mărgăritar, Matei Gabriel, Mesteacănului, Nucului și Violetelor.

 

Președinta Sanitas Argeș, față în față cu premierul Marcel Ciolacu

Marţi, 04 Iulie 2023 16:43

 

# S-a stabilit ocuparea a peste 4.000 de posturi vacante

Doina Fănică, preşedinta Sindicatului Sanitas Argeş, a fost prezentă, săptămâna trecută, la discuțiile cu premierul Marcel Ciolacu privind majorarea veniturilor pentru angajații din sănătate.

„Alături de investiții, asigurarea resursei umane motivate și adecvate este o condiție vitală pentru ca românii să beneficieze de servicii medicale de calitate. Așa cum am promis, am aprobat astăzi (30 iunie n. red.) o ordonanță de urgență prin care, începând cu 1 august, majorăm veniturile pentru angajații din sănătate care asigură gărzi și asistența medicală în zilele de weekend sau sărbători legale.

 

Primăria Pitești dorește achiziționarea „celularului” Închisorii Pitești cu 500.000 de euro

Marţi, 04 Iulie 2023 14:36

 

Consiliul Local Pitești a decis să-și exercite dreptul de preempțiune pentru o parte din „Închisoarea Piteşti”, deținută de firma Conarg SA. Este vorba despre „celularul” fostei închisori. Clădirea a fost scoasă la vânzare la prețul de 500.000 de euro, plus TVA. Urmează să se desemneze o comisie de negociere pentru cumpărarea imobilului. Mai mult, în curând, va fi publicat ordinul de clasare a întregului complex al Închisorii Pitești.

 

Lucrări de curățare și denisipare a forajului de la Budeasa Mare

Marţi, 04 Iulie 2023 12:28

 

# Primarul Nicolae Rachieru: „Să folosim apa de la rețeaua stradală în mod rațional”

Săptămâna trecută au fost efectuate lucrări de curățare și denisipare a forajului de la Budeasa Mare. Lucrările au fost contractate de către Primăria Budeasa și finalizate în cursul zilei de vineri, 30 iunie. În acest moment sistemele funcționează în parametri normali.

„Revin cu rugămintea de a folosi apa de la rețeaua stradală în mod rațional, pentru consum propriu, nu pentru udatul gazoanelor, grădinilor sau umplerea piscinelor individuale. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru disconfortul creat!”, a transmis primarul Nicolae Rachieru.

 

Dispar autobuzele fără aer condiționat din Pitești

Luni, 03 Iulie 2023 19:50

 

# Încă 5 autobuze noi au sosit, săptămâna trecută, în oraș!

Veste bună pentru piteșteni. Administrația locală, prin eforturi serioase, înnoiește parcul de autobuze. Săptămâna trecută au ajuns - și au intrat pe trasee – încă cinci autobuze noi.

Cristian Gentea, primar: ”Așa este. În momentul de față sunt 10 autobuze hibrid, iar restul de 10 ajung cel târziu la sfârșitul lunii iulie, urmând ca în cel mai scurt timp să le vedem pe trasee.

Vestea bună este că din cele 15 autobuze MAZ, fără aer condiționat, mai sunt pe traseu doar 4, iar din 15 iulie vor fi înlocuite și acestea!”


 

 

Pitești. Recreere și mișcare, în parcul Ștrand - 10 noi hidrobiciclete de închiriat!

Luni, 03 Iulie 2023 18:48

 

De joia trecută, zona de agrement din parcul Ștrand a fost dotată cu 10 hidrobiciclete (6 hidrobiciclete cu 3 locuri tip Donald și 4 hidrobiciclete cu 4 locuri tip Cars) pe care municipalitatea piteșteană le oferă cetățenilor spre închiriere, prin Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești (S.P.E.P.M.P.).

Programul de funcționare pentru închirierea hidrobicicletelor este, în fiecare zi de vineri, între orele 11:00 și 20:00, iar sâmbăta și duminica în intervalul orar 10:00 - 20:00. O plimbare cu hidrobicicleta costă 15 lei pentru 30 de minute.

Administrația locală mulțumește, cu această ocazie, tuturor cetățenilor care beneficiază de acest serviciu de agrement respectând regulile și personalul ce asigură funcționarea parcului, protejând bunurile publice și având o atitudine civică de respect reciproc față de toți ceilalți utilizatori.

 

Noi trasee operaționale, din luna iulie, pentru transportul public, în zona metropolitană a municipiului Pitești!

Luni, 26 Iunie 2023 11:28

 

Din data de 1 iulie 2023, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești prin operatorul regional PUBLITRANS 2000 S.A asigură serviciile de transport public local şi pe raza orașului Ștefănești.

Traseele care vor deservi orașul Ștefănești sunt:

Linia 4: PITEȘTI (Calea București -> Colegiul Tehnic ,,Armand Călinescu”) – ȘTEFĂNEȘTI (Gară Golești) pe următorul traseu:

 

Microbuze electrice pentru elevii din Argeș

Luni, 26 Iunie 2023 11:26

 

# Parteneriat între Consiliul Județean și 25 de comune din județ

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a încheiat vineri, 23 iunie, un acord de parteneriat cu 25 de comune din județ pentru achiziționarea de microbuze electrice pentru transportul elevilor. Ministerul Educației a lansat apelul de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Consiliul Județean Argeș va depune cererea de finanțare până la 30 iunie 2023. Prin acest proiect vor putea fi achiziționate 25 de microbuze de care vor beneficia peste 5.800 de elevi.

Lucrările de realizare a terenului de sport al Colegiului Economic „Maria Teiuleanu” au fost finalizate!

Luni, 26 Iunie 2023 11:21

 

Primăria Municipiului Pitești anunță finalizarea cu succes a unui nou proiect important pentru comunitatea locală. În urma identificării terenului potrivit pentru construirea unei creșe suplimentare, administrația locală s-a angajat ferm să realizeze un teren modern de sport, în locul celui pe care se va construi o creșă medie cu o capacitate de 70 de locuri

Pe 20 iunie a avut loc recepția obiectivului de investiții Teren de sport Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”, executat de către SC TOP LINE CONSTRUCT SRL, contractul de execuție a lucrărilor având valoarea de 787.967,46 lei fără TVA.

 

Racordarea la reţelele de apă şi canalizare a imobilelor din Ştefăneşti, situate pe străzile Fitotron şi Fagului

Miercuri, 21 Iunie 2023 10:51

 

Societatea Apă Canal 2000 pune un accent deosebit pe reabilitarea şi dezvoltarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare a localităţilor din aria sa de operare, sens în care a implementat proiecte cu finanţare europeană, dar şi programe finanţate din surse proprii.

Astfel, în programul de investiţii al societăţii a fost cuprins şi proiectul „Redimensionarea reţelelor existente şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare, sat Zăvoi, str. Fitotron şi str. Fagului, oraş Ştefăneşti, jud. Argeş”, ce cuprinde următoarele lucrări:

Pitești. Lucrări de modernizare finalizate, în zona Constructorilor - Gheorghe Doja

Luni, 19 Iunie 2023 21:53

 

Săptămâna trecută, lucrările de amenajare pentru obiectivul ,,Străpungere strada Constructorilor către bl. 5, strada Gheorghe Doja, Municipiul Pitești”, respectiv de amenajare stradă/legătură rutieră între strada Constructorilor, bloc D2013 (prin fața garajelor existente) și parcarea blocului 5, cu ieșire spre strada Gheorghe Doja, au fost finalizate.

Constructorul desemnat pentru acest proiect este SC HIDRO CONSTRUCȚIA ARGEȘ SA, iar autorizația de construire a fost emisă în data de 19 ianuarie 2023, sub numărul 27.

 

Invitați de marcă, prezenți în Argeș la Congresul Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România

Luni, 19 Iunie 2023 19:09

Week-end-ul trecut, AJVPS Argeș, prin președintele Mihail Oprescu,  a fost gazda Congresului Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AGVPS) din România, la care au participat reprezentanți din toate asociațiile afiliate. Evenimentul a coincis și cu marcarea a 100 de ani de când AGVPS a fost recunoscută oficial prin Decret Regal în 1923. Instituția a fost și unul din cei patru membri fondatori ai Consiliului Internațional de Vânătoare și Protecţie a Vânatului, în urmă cu 70 de ani. Cu această ocazie, BNR a lansat în circuitul numismatic o monedă aniversară dedicată unui secol de existență a AGVP, unul din exemplare fiind donate conducerii Asociației - președintelui Ovidiu Ionescu și președintelui executiv Mugurel Drăgănescu.

Pitești. Tratamente fitosanitare, prin stropiri, în perioada 19.06 - 30.06.2023

Luni, 19 Iunie 2023 11:45

 

Conform recomandărilor primite din partea Unității Fitosanitare Argeş, Primăria Municipiului Piteşti, prin Societatea SALPITFLOR GREEN SA, anunţă că se vor executa tratamente fitosanitare prin stropiri cu mijloace terestre contra dăunătorilor plantelor, în perioada 19.06 – 30.06.2023, acestea urmând  a fi efectuate la arborii şi arbuştii ornamentali din parcurile, grădinile publice, aliniamentele stradale și în zonele verzi din municipiul Piteşti.

 

Pagina 7 din 193

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea