Șefii Direcției Silvice Argeș, evaluați cu ”foarte bine” de către Directorul General al Regiei Naționale a Pădurilor

Luni, 11 Martie 2019 12:56

# D. S. Argeș administrează peste 150.000 hectare de pădure

Direcția Silvică Argeș a terminat de contabilizat anul 2018. Un an bun, în care indicatorii de profitabilitate au fost depășiți. Mai mult, coordonatorii instituției au fost evaluați și cotați cu ”foarte bine” de către directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor.
La data de  31.12.2018 situația din pădurile administrate se prezintă astfel:

Șoferii mașinilor expuse la vânzare în locuri neamenajate, la Târgul Săptămânal, amendați

Luni, 11 Martie 2019 12:55

# Primăria Bradu dorește achiziționarea unei autospeciale pentru ridicarea mașinilor parcate ilegal
La finele lunii ianuarie, Poliția Locală Bradu a procedat la identificarea mai multor proprietari care și-au expus spre vânzare autovehiculele pe domeniul public al comunei Bradu, mai precis în zona Târgului Săptămânal, în locuri care nu sunt special amenajate în acest scop. Întrucât au fost depistate și autovehicule care figurează înscrise în bazele de date ale altor județe, prezumând faptul că au fost

 

Valentin Bănică, președintele Colegiului Medicilor Argeș: „Până acum nu am detectat medici care să profeseze fără drept”

Luni, 11 Martie 2019 12:53

# De săptămâna trecută, se verifică, în Argeș, dreptul de practică al medicilor
Scandalurile recente în care au fost implicate persoane care activau în sistemul medical românesc fără a avea acest drept au declanșat acțiuni de control la nivel național. Așadar, Ministerul Sănătății și Colegiul Medicilor din România au semnat un protocol în urma căruia urmează să fie verificați toți medicii. Practic, vor fi verificate documentele și statutul medicilor care profesează în spitalele din țară.

Stolnici - comuna va avea cabinet stomatologic dotat la ultimele standarde

Luni, 11 Martie 2019 12:42

Proiecte ambițioase, la Stolnici. Drumuri, extinderea rețelelor de utilități etc. Sunt urmărite și vânate fondurile europene. Un astfel de dosar, finalizat și cu finanțare obținută, este cel al Dispensarului, ce va fi construit în imediata vecinătate a Primăriei din localitate. Proiectul este estimat la peste o jumnătate de milion de euro și primește finanțare nerambursabilă prin PNDL.

 

Ajutoare de urgență pentru familii din Argeș

Luni, 11 Martie 2019 12:41

Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgență în valoare de 2.029.800 de lei pentru sprijinirea a 550 de familii și persoane singure aflate în situaţii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, inundații, alunecări de teren, probleme grave de sănătate sau alte cauze ce pot conduce la riscul de excluziune socială.

ITM Argeș avertizează

Luni, 11 Martie 2019 12:36

# Neîntocmirea planului de securitate şi sănătate sau necomunicarea declaraţiei  prealabile în termenul legal constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei.
ITM Argeş consideră necesar să revină cu informaţii referitoare la sarcinile şi activităţile care trebuie îndeplinite într-un şantier de construcţii sunt numeroase şi pot implica diferite pericole şi riscuri cum ar fi:

 

Secțiile noului Spital din Mioveni, finalizate în procent de peste 80%

Luni, 04 Martie 2019 15:00

Pe șantierul noului spital din Mioveni s-a desfășurat săptămâna trecută o vizită tehnică! Managerul de proiect și reprezentanții constructorului au prezentat consilierilor locali din Mioveni stadiul lucrărilor și termenele de execuție.
Noul spital din Mioveni este în linie dreaptă! „Majoritatea secțiilor sunt finalizate în procent de peste 80%”, precizează reprezentanții Primăriei Mioveni. Investiţia totală se ridică la 68 de milioane de euro şi va fi finalizată în acest an.

Se urmărește construcția a încă 100 de locuințe sociale în Topoloveni

Luni, 04 Martie 2019 14:57

Joi, 28 februarie 2019, ora 14.00, la sala de ședințe a Primăriei Topoloveni, consilierii locali s-au întâlnit în ședința ordinară pe luna februarie. Cu acest prilej, au  analizat și dezbătut următoarele proiecte de hotărâri:
• trecerea imobilelor ”Infrastructură de transport în lungime de 3 km și Pod peste râul Neajlovel, km 0+449 situate pe teritoriul Comunei Căteasca” din domeniul public al orașului Topoloveni, județul Argeș, în domeniul public al Comunei Căteasca, județul Argeș;

 

Buldoexcavator achiziționat cu fonduri europene, la Săpata

Luni, 25 Februarie 2019 15:26

În momentul de faţă, la Săpata, prin grija primarului Laurenţiu Micu, sunt în derulare o serie de proiecte pentru locuitorii comunei şi implicit pentru dezvoltarea acesteia. Rezultatele au început deja să apară, edilul comunei Săpata, Laurențiu Micu, a reușit să doteze Primăria cu un buldoexcavator nou-nouț. Utilajul va fi folosit în cadrul serviciului de gospodărire comunală al Primăriei Săpata și va fi de mare ajutor la diverse lucrări prin localitate. Primarul nu a folosit bani de la bugetul local pentru achiziție, ci fonduri europene, buldoexcavatorul fiind cumpărat prin Grupul de Acțiune Locală (GAL) “Ținutul Verde”, din care comuna Săpata face parte.
L.S.

Proiecte importante derulate în comuna Bogați!

Luni, 25 Februarie 2019 15:07

# Edilul Ion Gîrleanu: „Avem proiecte destul de curajoase”
Primarul de la Bogați, Ion Gârleanu, este pregătit pentru investiții importante în localitatea pe care o conduce. Se are în vedere ducerea la bun sfârșit a proiectelor deja începute și începerea unor lucrări noi.

 

Scandalul extinderii cimitirului din Bradu se prelungește

Luni, 25 Februarie 2019 15:04

# Preotul din Geamăna: „Nu mai avem  loc pentru înmormântări... Trebuie să găsim, urgent, o soluție” # Primarul nu mai vrea să audă de proiect
Așa cum s-a mai scris, potențiala expansiune a terenului pentru cimitirul din Geamăna, a născut multe controverse, una dintre acestea fiind legată de faptul că vânzătorul este rudă îndepărtată a primarului în funcție.

Oamenii de încredere ai lui Frătică dispar din Consiliul Local Bradu

Luni, 25 Februarie 2019 15:00

# Țîță se duce după Țîcă, din data de 28 februarie

Din ultima zi a lui ianuarie, Consiliul Local Bradu s-a… maturizat. Pentru că Țîcă a fost exclus…. Mai exact, Cristinel Soare, consilier PAM, partid condus, la Bradu, de Florin Frătică, a părăsit scena politică a localității. Găsit incompatibil de ANI încă din anul 2014 întrucât în perioada 2008 – 2013 a deținut funcția de consilier local dar și de angajat cu carte de muncă în cadrul primăriei, Soare a tot contestat decizia ANI, reușind să mai fie consilier local până la data de 31 ianuarie a.c.

 

Primăria Băbana - proiect uriaș de alimentare cu gaze

Luni, 25 Februarie 2019 14:06

# Lucrarea va costa circa 3 milioane de euro!

Edilii din Băbana se luptă pentru implementarea unui proiect uriaș, cel de alimentare cu gaze a întregii localități. Proiectul urmărește alimentarea cu gaze a tuturor satelor. Conducta ar urma să ajungă chiar și în cătunele izolate. Este vorba de 1550 de case, acestea fiind toate gospodăriile din comună.
Bebe Ivan, primar: Este un proiect de durată, dar trebuia să încercăm să profităm de această oportunitate. Am făcut procedura pe SEAP, am făcut constractul... durează 60 de zile acum...
Este vorba de Fondul de Investiții creat de Guvern, din care, fiecare localitate va beneficia de plata a unul, maxim două proiecte.

Primarul Comunei Corbi – semnal de alarmă. Creșterea salariului minim în domeniul construcțiilor, dezastru pentru primării

Luni, 18 Februarie 2019 22:49

Creșterea salariului minim în domeniul construcțiilor va aduce cheltuieli în plus pentru primăriile din Argeș. Deși, acestea deja sunt copleșite din cauza majorările salariale ale angajaților, de la 1 ianuarie, localitățile trebuie să renegocieze contractele cu firmele de construcții, fapt ce va duce, în unele cazuri, și la dublarea cheltuielilor. Edilul comunei Corbi a tras un semnal de alarmă în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, dând exemplu un caz pe care îl are în localitatea pe care o păstorește.

 

Trei spitale din Argeș ar putea oferi servicii cât unul regional

Luni, 18 Februarie 2019 15:48

# Dan Manu: „Așteptăm Spitalul de la Mioveni să vedem cu ce noutăți vine”

Săptămâna trecută, la Spitalul de Pediatrie Pitești s-a dat în folosință noua bucătărie. Blocul alimentar al unității medicale a fost reabilitat în totalitate și dotat cu echipamente performante. Cu această ocazie, reprezentanții mass media au fost invitați să facă o vizită la noua bucătărie a unității alături de conducerea Consiliului Județean Argeș și a Spitalului. În cadrul vizitei, Dan Manu a explicat cum ar putea județul Argeș să aibă un spital regional.

Întâlnire importantă la Mioveni cu directorul general de la Dacia

Luni, 18 Februarie 2019 15:30

Joi, 14 februarie 2019, la sediul Primăriei oarșului Mioveni a avut loc o întrevedere între conducerea companiei auto și reprezentanții administrației publice.
Amintim că Christophe Dridi ocupă funcţia de director general al Automobile Dacia şi al Groupe Renault România de la 1 ianuarie 2019, iar aceste întrevederi între conducerea Dacia şi autorităţile locale au caracter periodic şi vizează buna cooperare dintre companie şi comunitatea locală.
Potrivit edilului din Mioveni, deschiderea de care a dat dovadă noul director general Christophe Dridi demonstrează implicarea companiei în susținerea și dezvoltarea unor obiective în interesul comunității din Mioveni, din care și Uzina Dacia face parte de peste 50 de ani.

 

A.D.I. SERVSAL implementează, în 2019, sistemul ”Plătește pentru cât arunci”

Luni, 18 Februarie 2019 14:50

# Se continuă proiectul de schimbare a sistemului de colectare de la platformă la individual (pubelă) pentru UAT-urile din etapa I

Miercuri, 13 februarie, în cadrul conferinței de presă a Consiliului Județean Argeș, Gabriel Mioceanu, directorul executiv al ADI SERVSAL Argeș, a prezentat bilanțul activității pentru anul 2018, precum și obiectivele propuse pentru anul 2019.
Astfel, potrivit directorului executiv al ADI SERVSAL Argeș, începând cu anul 2019, conform OUG 74/2018 , aprobată prin Legea 31/2019, se vor aplica tarife diferențiate pe fiecare flux de deșeu colectat (rezidual, biodegradabil, hârtie/carton, plastic/metal și sticlă.

Raportul Instituției Prefectului pentru 2018 este gata. Jale la examenul pentru obținerea permisului de conducere, în Argeș

Luni, 18 Februarie 2019 14:49

Instituția Prefectului Argeș a publicat, recent, Raportul de Activitate pentru anul trecut. Realizări, nerealizări, multe activități, întâlniri, discuții. În cele de mai jos, vom trata numai două direcții și anume activitatea de fond funciar precum și pe cea de la serviciul de permise.

 

Au fost montate 30 de containere noi cu sistem special de etanșare, la Pitești

Luni, 18 Februarie 2019 14:46

S.C. Salubritate 2000 S.A. continuă programul de modernizare și înlocuire a containerelor de depozitare a gunoiului menajer. În acest sens au fost amplasate 30 de containere de suprafață, din care 20 cu o capacitate de 3mc și 10 cu o capacitate de 2.25mc. Acestea sunt dotate cu un sistem de etanșare care nu permite răspândirea deșeurilor pe suprafața platformei, previne actele de vandalism și împiedică accesul persoanelor care răscolesc prin containere după materiale reciclabile.

Mișcări de trupe în Consiliul Local Bradu. Țîță (Stancu Alexandru), cel mai proaspăt consilier local, își pierde mandatul în favoarea lui Florentin Luca

Luni, 18 Februarie 2019 14:44

Partidul pentru Argeș și Muscel (PAM), după ce a înfrânt răsunător la alegerile locale din vara lui 2016, a devenit, brusc, istorie. Mircea Andrei, motorul unicului partid local din România, s-a recunoscut învins și a plecat la București, pentru a putea fi mai aproape de milioanele de dolari din conturile proprii.
Totul a început în penultima lună a anului 2017, când doi consilieri locali (din PAM) de la Bradu au fost demişi. Ordinul de încetare a mandatului a fost semnat pe data de 17 noiembrie de către conducerea Prefecturii Argeş.

 

Pagina 7 din 119

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea