La Domnești vor fi necesare lucrări complexe din cauza inundațiilor, inclusiv mutarea cursului Râului Doamnei

Luni, 15 Iunie 2020 15:01

Reprezentanții Prefecturii și ai Apelor Române au evaluat situația provocată de ploile căzute în luna mai, au întocmit un proces verbal de constatare a pagubelor și urmează ca noi să facem o documentație prin care vom solicita Guvernului alocarea de fonduri pentru reparațiile necesare. Va fi nevoie de lucrări complexe, inclusiv de mutarea cursului Râului Doamnei pentru o perioadă, ceea ce implică și costuri pe măsură. Ne vom apuca de lucru imediat ce vremea va permite”, declară primarul Gabriel Zăvoianu.
Unul dintre zidurile de sprijin de aici, de la o captare de apă,  a fost avariat pe o porțiune de circa 20 de metri. 

Începe programul de iluminat public stradal în valoare de 384 de milioane de lei

Luni, 15 Iunie 2020 14:52

Vești bune pentru primăriile din județ. Preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Andreea Kohalmi – Szabo, a semnat, pe 12 iunie, dispoziţia de demarare a Programului privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public. Programul finanţat de AFM, în valoare totală de 384 de milioane de lei, se adresează administraţiilor publice locale care pot beneficia de fonduri pentru îmbunătăţirea sistemului de iluminat public stradal prin folosirea unor tehnologii mai eficiente care să reducă semnificativ consumul de energie şi, implicit, factura publică.

 

SEdC Mioveni: „Echipele acționează zilnic în vederea desfundării sistemului de canalizare al orașului”

Luni, 15 Iunie 2020 10:18

Echipele din cadrul S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L., efectuează, zilnic, intervenții în vederea desfundării sistemului de canalizare al orașului. Întreținerea sistemului de canalizare este foarte mult îngreunată din cauza utilizatorilor care folosesc toaletele pe post de coș de gunoi. Sistemul de canalizare este destinat pentru a prelua exclusiv apele uzate menajere și pluviale, orice alte materiale, obiecte, așa cum se pot vedea și în filmarea atașată, ajunse în sistem, conduc direct la înfundarea acestuia.

Chestionarele de stabilire a rezidenței fiscale se pot depune electronic

Luni, 15 Iunie 2020 10:17

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează contribuabilii persoane fizice care sosesc în România sau pleacă din țară pentru o perioadă ce depăşeşte în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, că pot depune electronic chestionarele de stabilire a rezidenței fiscale.
Chestionarul pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România (Z015) și Chestionarul pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România (Z017) sunt disponibile pe website-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (www.anaf.ro), secțiunea ”Servicii online”, rubrica ”Declarații electronice”, de unde pot fi descărcate de contribuabili.

 

Reducere de 10% pentru plata integrală a impozitelor locale până pe 30 iunie, la Mioveni

Luni, 15 Iunie 2020 10:16

Cetățenii din Mioveni mai au la dispoziție câteva zile pentru a-și achita cu reducere impozitele locale. Contribuabilii, persoane fizice, care își achită integral, cu anticipație, până la 30 iunie 2020, obligațiile fiscale beneficiază de o reducere de 10%, potrivit legislației în vigoare.
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a anunțat, că în contextul riscului de răspândire a epidemiei cu COVID-19 și pentru a veni în sprijinul contribuabililor se amână primul termen de plată a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren, respectiv a impozitului pe mijloacele de transport, aferente acestui an de la 31 martie 2020 la 30 iunie 2020.

Modernizarea localității Bradu continuă! Încep lucrările de extindere a rețelei de gaze

Luni, 08 Iunie 2020 23:31

Bradu se numără printre puținele comune din județ în care condițiile de trai nu diferă cu nimic față de cele din orașe. Primarul Dan Stroe și-a propus să ducă la îndeplinire toate planurile pe care le are și care contribuie la dezvoltarea localității.  Mai multe lucrări care să conducă la sporirea condițiilor de trai ale locuitorilor, începute deja, sunt finalizate sau în plină desfășurare, în acest moment, la Bradu, în timp ce administrația publică din comună pregătește și alte investiții noi.

 

Primăria Municipiului Pitești a efectuat recepția la terminarea lucrărilor pentru investiții finalizate recent

Luni, 08 Iunie 2020 23:30

Primăria Municipiului Pitești a efectuat recepția la terminarea lucrărilor pentru două obiective de investiții finalizate în luna mai a anului curent.
Primul dintre acestea, „Reabilitare strada Banu Mărăcine”, a fost realizat pe o lungime de 205 m și o suprafață totală ocupată de lucrări de 3.550 mp (carosabil + parcări + trotuare).  Investiția constă în extindere și reparații locale în carosabil, amenajare sistem rutier și parcări, asfaltare și amenajare trotuare, ridicare cămine la cotă, cu o valoare totală a lucrărilor executate și proiectate de 529.225, 49 lei fără TVA.

Primăria Municipiului Pitești a achiziționat trei tunuri de pulverizare pentru dezinsecție

Luni, 08 Iunie 2020 23:20

Primăria Municipiului Pitești a achiziționat utilajele necesare pentru acțiunea de dezinsecție a orașului, care va avea loc în perioada următoare, imediat ce condițiile meteo vor fi favorabile acestui demers. Astfel, vor fi utilizate trei tunuri de pulverizare vapori de substanță pentru dezinsecție, cu o rază de acțiune de până la 50 m, destinate acoperirii zonelor cu arbori și spații verzi, precum parcurile, străzile și aleile din jurul clădirilor.

 

Ion Georgescu: „Am fi bucuroși dacă măcar o parte din cheltuiala care s-a făcut să se deconteze”

Luni, 08 Iunie 2020 15:14

# Ministrul Sănătății, în vizită la Spitalul Mioveni

Pe 4 iunie, ministrul Sănătății Nelu Tătaru a făcut o vizită la Spitalul Orășenesc Mioveni. Vizita a avut loc la solicitarea conducerii unității medicale și a administrației locale a orașului, având în vedere unele disfuncționalități de ordin financiar în relația cu ministerul și Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pentru care Consiliul Local Mioveni caută soluții. În plus, Spitalul Mioveni este și centru de tratare a pacienților din județ, infectați cu noul coronavirus, tratament pentru care unitatea medicală este finanțată din bugetul local al orașului și nu din fonduri de la minister sau Guvern.

S-a mai făcut un pas pentru Molivișu. Proiectul a ajuns la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

Luni, 08 Iunie 2020 15:12

După cinci luni de stagnare, proiectul pârtiei de schi Molivișu a mai făcut un pas mic înainte. S-a obținut de la Direcția Generală Turism avizul necesar pentru scoaterea din fond forestier. Urmează un hop mare – o Hotărâre de Guvern - după care proiectul ar putea intra, în sfârșit, în linie dreaptă. Documentația pentru proiect a ajuns la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Urmează să vedem cât va sta și aici, ținând cont că doar pentru avizul de la Turism s-au pierdut cinci luni. „S-a obținut avizul. Am depus documentația la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

 

Toalete publice noi, amplasate în Pitești, în zonele cu trafic

Luni, 08 Iunie 2020 15:00

Pentru o mai bună gestionare a curățeniei în zonele de promenadă și agrement ale parcurilor publice și pentru un confort sporit al cetățenilor care accesează aceste zone, Primăria Municipiului Pitești a achiziționat toalete publice moderne, care au fost amplasate în Parcul Trivale (zona Grotă), în cartierul Craiovei (Parcul Tineretului) și în parcul Prundu. Toaletele publice au fost racordate la utilități (electricitate, apă, canalizare), oferind condiții optime utilizatorilor și posibilitatea întreținerii și igienizării eficiente a spațiului respectiv. Toate cele trei toalete au fost puse în funcțiune astăzi, 04.06.2020. Pentru a evita evenimente nedorite (vandalizarea sau deteriorarea accidentală a toaletelor), acestea vor fi închise pe timpul nopții.

GRAFICUL DE COLECTARE A DEȘEURILOR RECICLABILE - LUNA IUNIE

Luni, 08 Iunie 2020 14:59

Salubritate 2000 S.A. operator al serviciului de salubrizare, în zona de sud a municipiului Pitești, aduce in atenția abonaților casnici  graficul de colectare a deșeurilor reciclabile pentru luna iunie, după cum urmează:
• Luni, 8 și 22 iunie, străzile: 9 Mai, Abatorului, Abatorului (intrarea), Alexandru Odobescu, Alexandru Sahia, Armand Călinescu, Banu Mărăcine, Caporal Dogaru,  C-tin Mile, C-tin Hamangiu,  C-tin Stere, Dârzul, Dealurilor, Dimitrie Boteanu, Emanoil Bârzotescu, Emil Racoviţă, Exerciţiu, Intrarea Valea Geamăna, Lotrului, Mică, Morile de Apă, Primăverii, Prundu Mic, Rahovei, Războieni, Războieni (aleea), Romeo Tuţă (slt.), Sever Niculescu (maior), Ştefan Ciobanu, Târgu din Vale, Urmuz (intrarea), Vasile Militaru, Victor Bilciurescu.

 

SEdC Mioveni: canalizarea orașului nu este coș de gunoi!

Luni, 08 Iunie 2020 14:57

# La nivelul sistemului de canalizare au fost descoperite, aruncate, diverse materiale textile precum și bucăți de materiale plastice.

Stimați locuitori, vă readucem în atenție necesitatea protejării rețelei de canalizare a orașului. Una dintre preocupările noastre majore este aceea de a oferi clienților noștri servicii de calitate cu respectarea standardelor naționale și europene de calitate, însă nu totul depinde de noi. Intervențiile la sistemul de canalizare al orașului, sunt efectuate de către echipele din cadrul societății noastre, zilnic, iar ca de fiecare dată, se constată că mulți oameni aruncă ceea ce nu trebuie în vasul de toaletă.

Rucăr - litigiu între primărie și câștigătorul licitației pentru asfaltarea a 16 străzi

Luni, 01 Iunie 2020 14:50

La Rucăr se asfaltează de zor, pe baza unui contract inițial reziliat.  La 12 aprilie 2018 comuna a semnat, cu o asociere de firme, un contract pentru asfaltarea a 16 străzi locale. Câștigători: S.C. RATELEN CONSTRCT SRL și S.C. HVID CONSULTING GRUP SRL.  Toate bune și frumoase, numai că asocierea de firme menționată, a cărei lider era Ratelen Construct, a făcut ceva din lucrări după care a abandonat șantierul. Au urmat câteva luni de somații, de explicații. După ceva timp explicațiile au încetat și ele rămânând, ca ultimă soluție, justiția.

 

Bârla - Pandemia nu împiedică turnarea asfaltului

Luni, 01 Iunie 2020 14:48

Așa cum am arătat recent, administrația comunei Bârla a început, în luna aprilie, lucrările de modernizare a DC 137 (strada Teilor), proiect derulat cu finanțare guvernamentală și fonduri locale. Ordinul de începere a lucrărilor este dat de la începutul lunii aprilie. Peste 6 km de drum comunal, între satele Malu și Bârla, vor fi asfaltați în această primăvară. Primarul din Bârla a semnat contractul pentru proiectul tehnic și execuția a două terenuri multifuncționale de sport.

Selfie în familie, din respect pentru eroi. Primarul și viceprimarul din Vlădești au călcat în picioare monumentul eroilor

Luni, 01 Iunie 2020 14:45

Din prea mult respect pentru „Ziua Eroilor”, primarul și viceprimarul de la Vlădești  s-au urcat pe monumentul eroilor din localitate pentru a-și face un selfie. Momentul a fost considerat atât de tare de către cei doi aleși din Vlădești, care sunt și naș și fin, încât au decis să le arate și locuitorilor din comună postând imaginea pe pagina de Facebook a Primăriei, cu următorul mesaj:

 

Încep înscrierile pentru ocuparea unui loc în creșele din Pitești pentru anul școlar 2020-2021

Luni, 01 Iunie 2020 14:01

În perioada 2-30 iunie se vor derula înscrierile la creșele de stat din Municipiul Pitești, pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 luni şi 3 ani, pentru anul școlar 2020-2021.
Dosarele de înscriere pentru ocuparea unui loc în creșe, pentru anul școlar 2020-2021, se vor putea depune la sediul Creșei Smeurei din strada Smeurei, nr. 10, astfel:

Primăria Pitești a terminat reabilitarea străzilor Banu Mărăcine și Trivale - Tronson 3

Luni, 01 Iunie 2020 14:00

Primăria Municipiului Pitești a efectuat recepția la terminarea lucrărilor pentru două obiective de investiții finalizate în luna mai a anului curent.
Primul dintre acestea, „Reabilitare strada Banu Mărăcine”, a fost realizat pe o lungime de 205 m și o suprafață totală ocupată de lucrări de 3.550 mp (carosabil + parcări + trotuare).

 

Se lucrează la o nouă parcare la Spitalul Mioveni

Luni, 01 Iunie 2020 13:56

Administrația locală a demarat proiectul de realizare a unui nou spațiu de parcare cu aproximativ 140 de locuri, în curtea laterală a noului Spital Orășenesc Mioveni. Gabaritic, construcția va avea lățimea de aproape 70 de metri și lungimea de 80 metri. În paralel se vor crea și spații verzi, acoperite cu gazon, în suprafață de 4.561 mp.
Noua parcare a spitalului va prelua autoturismele pacienților și vizitatorilor, iar parcarea deja existentă va deservi exclusiv personalul medical și angajații unității spitalicești din Mioveni.

Primarul și viceprimarul din Vlădești au călcat în picioare monumentul eroilor

Vineri, 29 Mai 2020 09:37

# Selfie în familie, din respect pentru eroi

Pe 28 mai, din prea mult respect pentru „Ziua Eroilor”, primarul și viceprimarul de la Vlădești s-au urcat pe monumentul eroilor din localitate pentru a-și face un selfie. Momentul a fost considerat atât de tare de către cei doi aleși locali din Vlădești, care sunt și naș și fin, încât au decis să le arate și locuitorilor din comună postând imaginea pe pagina de Facebook a Primăriei, cu următorul mesaj:

 

Pagina 7 din 142

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea