Iubitorii de animale pot adopta câini de la adăpostul din Mioveni

Luni, 26 Iulie 2021 14:06

# Adopția este gratuită, dragostea câinilor – neprețuită!

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni administrează baza de gestionare a câinilor fără stăpân din orașul Mioveni, serviciu ce acționează în interesul comunității locale. O preocupare permanentă a noastră este aceea ținere sub control a fenomenului câinilor fără stăpân, ameliorarea sănătății și bunăstării animalelor din adăpost, stoparea înmulțirii necontrolate, prevenirea abandonului, facilitarea recuperării câinilor pierduți și reducerea riscurilor asupra sănătății oamenilor, precum și încurajarea adopțiilor.

Primarul Piteștiului, despre firmele neserioase: „Vor avea certificat negativ și nu vor mai lucra cu Primăria”

Miercuri, 21 Iulie 2021 08:34

# Măsuri fără precedent!

Primarul Cristian Gentea anunță măsuri fără precedent la Pitești în cazul firmelor care nu respectă prevederile contractelor semnate. Edilul susține că aceste firme, care creează probleme, vor primi de la municipalitate certificat negativ și nu vor mai putea să participe la licitațiile organizate de Primăria Pitești.
„Sunt firme care ne-au creat destule probleme. Sunt firme care, acum, nu ne răspund la telefon, cu lucrări neterminate. Nu vor mai lucra, vor avea certificat negativ și nu vor mai lucra cu Primăria. (..)

 

Cornel Ionică încă mai are influență printre angajații Primăriei Pitești

Marţi, 20 Iulie 2021 19:59

După trei mandate de viceprimar și apoi unul de primar al municipiului Pitești, Cornel Ionică continuă să aibă mare influență printre angajații cu state vechi ai primăriei. Așa s-a întâmplat și la ședința ordinară a Consiliului Local Pitești , desfășurată pe 15 iulie, atunci când Ionică a venit la întâlnire fără masca de protecție. O singură vorbă a trebuit să spună fostul primar al Piteștiului către Dan Teodorescu, directorul executiv al Primăriei, că acesta imediat s-a conformat.  „O mască, te rog”, i-a transmis Ionică lui Teodorescu, iar directorul executiv a plecat imediat în căutare de… măști.

Primăriţa Elena Lasconi promite să reabiliteze Casa Pensionarilor din Câmpulung

Marţi, 20 Iulie 2021 14:10

Casa Pensionarilor din Câmpulung Muscel a intrat în administrarea primăriei. Motiv pentru care, primăriţa Elena Lasconi s-a lăudat pe pagina de socializare că va reabilita clădirea. Sperăm că acest lucru se va întâmpla în mandatul acesta. La cum merg lucrurile la Câmpulung sau, mai bine zis, la cum nu merg, Lasconi nu mai pupă alt mandat de primar. Faptul că Elena Lasconi ia salariu consistent pentru a merge la evenimente şi pentru a se poza pe Facebook spune multe.

 

Transfăgărășanul - peisaj înălțător, asfalt înjositor

Marţi, 20 Iulie 2021 08:16

# În 31 de ani de la Revoluție, Consiliul Județean Argeș (PSD) nu reușește să impună simpla întreținere a spectaculosului traseu
Considerat drept cel mai frumos drum din România, traseul Transfăgărășan poate fi o adevărată destinație de vacanță datorită obiectivelor turistice din zonă și peisajelor cu munții Făgăraș. “Drumul printre nori”, așa cum mai este denumit traseul, Transfăgărășanul, măsoară aproximativ 151 km și începe din județul Argeș, sat Bascov, de lângă Pitești și se intersectează cu DN1, lângă comuna Cârțișoara, între Sibiu și Brașov.

Super-licitație, cu contestație, la Brăduleț

Luni, 19 Iulie 2021 16:32

# Valah Construct și RMR au câștigat, la CNSC, bătălia pentru cei 1.700.000 lei

Licitație cu contestație în comuna argeșeană Brăduleț, pentru repararea unor drumuri locale afectate de fenomenele meteo violente de anul trecut. Din păcate pentru localnici, administrația nu a reușit să înceapă lucrările, din motiv de… contestații. Contestații – iată – îndreptățite, pentru că, la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), asocierea Valah Construct – RMR a primit câștig de cauză. Primăria Brăduleț - nu, pentru că a desemnat, inițial, alt câștigător.

 

Gentea şi Apostoliceanu, contre în Consiliul Local Piteşti!

Luni, 19 Iulie 2021 16:30

# Fostul viceprimar al Piteştiului are probleme şi cu colegii de partid

La şedinţa Consiliului Local Piteşti de săptămâna trecută, fostul viceprimar PSD Sorin Apostoliceanu, acum consilier local PNL, s-a contrat cu primarul Cristian Gentea, dar şi cu colegii de partid. Totul a pornit de la un proiect de hotărâre prin care Apostoliceanu dorea să se facă piste de biciclete în centrul Piteştiului. Faza e că Gentea nu a fost de acord şi nici mare parte din Consiliul Local. Chiar şi colegii liberali ai lui Apostoliceanu

Ion Georgescu: „În nicio localitate nu se vor putea face prea multe dintre investițiile propuse”

Marţi, 13 Iulie 2021 23:37

Primarul Ion Georgescu de la Mioveni a făcut previziuni sumbre. Edilul a vorbit, în conferinţa de presă a PSD Argeş, despre faptul că primarii nu vor mai putea face investiţiile pe care le au în plan, dacă Guvernul nu îi sprijină. Planul Național de Redresare și Reziliență nu este gata, deci în acest an, slabe şanse să reprezinte un sprijin pentru administraţiile locale.

 

Firmele nu sunt interesate de contractul privind transformarea căminului de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Dima” în clădire de locuințe sociale

Marţi, 13 Iulie 2021 08:45

Primăria Pitești a inițiat procedura de achiziție publică pentru servicii de proiectare și asistență tehnică, precum și pentru lucrări de amenajare a unui bloc de locuințe sociale. Este vorba despre transformarea Căminulului C3 de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Dima” în clădire de locuințe sociale. Deși valoarea totală estimată a contractului este de 7.377.997,52 lei fără TVA, nicio firmă nu s-a înscris la licitație.
A.V.

Terenul multifuncţional de sport, din comuna Slobozia, va fi inaugurat în această vară

Luni, 12 Iulie 2021 21:49

În comuna Slobozia va fi inaugurat în această vară un teren multifuncțional de sport, cu gazon sintetic. Copiii și tinerii din localitate se vor bucura de un spațiu de relaxare și agrement, urmărindu-se totodată și încurajarea activităților sportive. Terenul se află lângă Școala Gimnazială Slobozia și reprezintă o investiție finanțată din fonduri europene, prin GAL ”Vlașca de Nord” și fonduri locale.

 

Au început lucrările de restaurare a clădirii Muzeului Județean Argeș

Luni, 12 Iulie 2021 21:38

# Valoarea totală a investiției este de peste 19 milioane  lei
Joi, 8 iulie 2021, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor privind restaurarea Muzeului Județean Argeș, proiect implementat de Consiliul Județean Argeș și finanțat din fonduri europene. Imediat ce a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, la fața locului s-a deplasat echipa de constructori pentru deschiderea șantierului în vederea demarării lucrărilor stabilite prin contract.

Plata online și pentru persoane juridice, la Primăria Mioveni

Luni, 12 Iulie 2021 21:07

Reamintim că și firmele (persoanele juridice) pot achita taxele și impozitele datorate către bugetul local al orașului Mioveni utilizând plata electronică online. Primăria Oraşului Mioveni a implementat procedura care permite plata electronică prin Sistemul Naţional Electronic de Plată Online (denumit SNEP) folosind cardul bancar, prin www.ghiseul.ro.
Plata cu cardul prin ghiseul.ro conferă utilizatorilor numeroase avantaje cum ar fi:

 

Piteştenii care sunt racordaţi la Termo Calor Confort ar putea fi obligaţi să-şi pună repartitoare

Luni, 12 Iulie 2021 21:05

Persoanele care locuiesc în apartamente care sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire vor fi obligate să îşi monteze repartitoare, până la 31 decembrie 2021. O lege în acest sens a fost adoptată de Camera Deputaţilor şi a fost trimisă preşedintelui Klaus Iohannis, pentru promulgare. Legea îi vizează şi pe piteştenii care sunt racordaţi la Termo Calor Confort. Preţul repartitoarelor variază în funcţie de numărul de calorifere. Potrivit Click.ro, pentru o garsonieră se va plăti între 70 şi 100 de lei, pentru un apartament de două camere între 280 şi 400 lei, iar pentru un apartament de patru camere, peste 500 de lei.
Ştefan Butnaru

 

Informații privind furnizarea apei potabile în perioadele de secetă prelungită

Luni, 12 Iulie 2021 21:03

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti aduce la cunoştinţa beneficiariilor săi ca, în perioadele de secetă prelungită, orice consum exagerat poate conduce la presiune scăzută sau chiar la lipsa apei pentru o parte din consumatorii branşaţi la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă.
În ultimile zile, societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti a luat măsuri pentru utilizarea la maximum a capacităţilor de producţie, transport şi distribuţie a apei potabile.

 

Instanța a respins cererea de suspendare a hotărârii prin care au fost numiți reprezentanții municipiului în AGA de la Termo Calor

Luni, 05 Iulie 2021 23:09

Veste bună pentru consilierii PNL-USR PLUS din Consiliul Local Pitești! După ce instanța  a decis, recent, suspendarea hotărârii privind desemnarea reprezentanților Consiliului Local Pitești în Adunarea Generală a Acționarilor de la Apă Canal 2000 SA, săptămâna trecută s-a dat o hotărâre total opusă privind numirea membrilor în AGA Termo Calor.

Salarii mai mari la Primăria Moşoaia decât la Primăria Piteşti

Luni, 05 Iulie 2021 22:47

# Consiliul Local a votat, cu sprijinul PNL, majorarea salariilor angajaţilor

Primăriile Piteşti şi Moşoaia se luptă care să dea salarii mai mari angajaţilor din subordine. În timp ce la Piteşti au fost discuţii aprinse în Consiliul Local, pe tema majorării salariilor personalului din aparatul propriu şi din instituţiile subordonate, în comuna Moşoaia, angajaţii au salarii mai mult decât decente.
Consilierul local PSD, Dumitru Tudosoiu, a explicat la şedinţa CL că se teme ca nu cumva angajaţii din Primăria Piteşti să migreze spre primării care oferă salarii mai atractive. La Moşoaia sunt lefuri mai bune, iar localitatea e la doar o aruncătură de băţ de Piteşti.

 

Câmpulungenii - scandalizaţi de evenimentele culturale organizate de primăriţă, într-un oraş fără locuri de muncă şi fără străzi

Luni, 05 Iulie 2021 22:40

# Elena Lasconi a cheltuit 2 milioane de lei pentru promovarea scrisorii lui Neacşu

Eveniment mare la Câmpulung Muscel, organizat de primăriţa Elena Lasconi, la 500 de ani de atestare a scrisorii lui Neacşu, primul document scris în limba română care a fost descocerit. Toată distracţia primăriţei a costat 2 milioane de lei, bani de la Guvern. Evenimentul cu scrisoarea lui Neacşu a avut şi un invitat pe măsură – Allen Colliban, primarul Braşovului, un tip de la USR care a fost exmatriculat de la facultate, dar care se pricepe – zice el – să administreze un municipiu precum Braşovul!

Sala Polivalentă din Pitești, 70% grad de realizare

Luni, 05 Iulie 2021 22:37

În data de 30.06.2021, Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești a semnat „Contractul de racordare la sistemul de distribuție a gazelor naturale”, obiectivul de investiție fiind „Sala Polivalentă a Municipiului Pitești”. Contractul a fost semnat cu Distrigaz Sud Rețele, care va efectua racordarea în perioada următoare, acest serviciu fiind acordat gratuit, suportat de către distribuitorul de gaze naturale. În prezent, stadiul lucrărilor la Sala Polivalentă este la nivelul de 70%, la momentul actual se lucrează la finisarea interioarelor și la închiderea fațadelor, după aceste etape urmând mobilarea acesteia.

 

Dănuţ Dinu - propunere: 2.500 de lei pentru elevii cu 10 la Evaluarea Naţională şi la BAC!

Luni, 05 Iulie 2021 22:35

Consilierul local PMP, Dănuţ Dinu, a propus în Consiliul Local Piteşti ca municipalitatea să acorde câte 2500 de lei pentru fiecare elev care a luat media zece la Evaluarea Naţională, dar pentru cei care vor lua medii maxime la Bacalaureat.
An de an, Primăria Piteşti a acordat sume de bani elevilor care au obţinut rezultate deosebite la examenele naţionale. În legătură cu propunerea lui Dinu, primarul Cristian Gentea a declarat la şedinţa CL Piteşti că va căuta soluţii pentru ca elevii să fie premiaţi pentru munca lor.
Ştefan Butnaru

Lucrările la Căminul Cultural din Budeasa - în stadiu avansat de execuție!

Luni, 05 Iulie 2021 22:19

La Căminul Cultural din comuna Budeasa lucrările sunt în plină desfășurare. Chiar dacă în ultima perioadă a plouat foarte mult, realizarea investiției a continuat, gradul de execuție fiind avansat, conform procedurilor legale.
„Lucrările la Căminul Cultural din Budeasa sunt într-un stadiu avansat de execuție! Termenul de finalizare al lucrărilor este luna mai 2022, atunci când vom avea un cămin modern care să corespundă necesităților actuale pentru organizarea evenimentelor”, a precizat Mihai Nicolae Rachieru, primarul comunei Budeasa. Proiectul este implementat de Primăria Budeasa, fiind derulat și finanțat în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală.

 

Pagina 7 din 164

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea