Noii viceprimari ai Piteștiului vor fi aleși în ianuarie

Marţi, 29 Decembrie 2020 14:44

În luna ianuarie vor fi aleși, în sfârșit, viceprimarii municipiului Pitești. Până atunci se așteaptă validarea de către instanță a ultimilor doi consilieri locali PSD. Precizăm că Radu Bănică și Cătălin Costescu i-au luat locul în Consiliul Local Pitești lui Cristian Dumitru, numit consilir al primarului, și lui Lucrețiu Tudor, desemnat administrator public al municipiului.

61 de primării cu edili PSD, din Argeș, NU AU PRIMIT NIMIC!…

Luni, 28 Decembrie 2020 14:52

# Simona Bucura Oprescu (foto): ”Guvernul PNL a comis un abuz uriaș!”

Pe final de an, Executivul liberal a alocat sume pentru echilibrarea bugetelor locale, în condițiile în care numai în Argeș au fost zeci de primării care au solicitat sprijin financiar pentru a putea plăti indemnizațiile persoanelor cu handicap și ale însoțitorilor acestora.
Numai că banii s-au dat pe criterii strict politice!

 

Doi deputați de Argeș, funcții importante în Parlament

Luni, 28 Decembrie 2020 14:51

Simona Bucura Oprescu, deputat de Argeș al PSD, a fost aleasă în funcția de președinte al Comisiei de Administrație Publică din cadrul Camerei Deputaților, una dintre cele mai importante din Parlament. Este o recunoaștere a activității desfășurate de către PSD Argeș și a rezultatelor obținute în alegerile locale și parlamentare din acest an. În acest fel, parlamentarii, Consiliul Județean și primarii, alături de ceilalți aleși ai PSD, vor face echipă și vor putea lucra împreună pentru a duce Argeșul pe primul loc!
Alte 7 comisii din Camera Deputaților au, de asemenea, președinți din rândurile parlamentarilor PSD. De asemenea, deputatul argeșean Nicolae Georgescu (foto) a fost desemnat vicelider al Grupului Parlamentar al PSD.

 

Proiectul de “Conservare și consolidare a Cetății Poenari” s-a votat cu un million de lei mai puțin

Luni, 28 Decembrie 2020 14:42

# La patru ani de la proiectul inițial, cheltuielile neeligibile au crescut de peste 14 ori

A fost nevoie de două ședințe ale Consiliului Județean Argeș pentru a se vota proiectul privind “Conservarea și consolidarea Cetății Poenari”. Pe 23 decembrie 2020, în cadrul ședinței ordinare a CJ Argeș s-a votat proiectul de hotărâre privind aprobarea Documentației de avizare a Lucrărilor de Intervenție actualizată pentru proiectul Cetății Poenari, finanțat din fonduri europene și din bugetul Consiliului Județean Argeș.  Reamintim că în ședința ordinară a Consiliului Județean Argeș, din 25 noiembrie, același proiect a fost retras în urma unor mari semne de întrebare în rândul consilierilor județeni privind creșterea extraordinară a costurilor.

 

MIOVENI: ADMINISTRAȚIA LOCALĂ ȘI-A PREZENTAT BILANȚUL ANULUI 2020

Luni, 28 Decembrie 2020 14:28

Conducerea Primăriei Mioveni a prezentat, marți, 22 decembrie, într-o conferinţă de presă, bilanţul instituției pentru anul în curs și proiectele pentru oraș. Edilul din Mioveni a fost însoțit de secretarul oraşului, Ionuţ Badea, de directorul  Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Mioveni, Marius Lupu, de directorul  Direcției de  Investiții, Dezvoltare, Patriomoniu și Fonduri Europene,  Dan Proca, de  Arhitectul Șef  al Primăriei Mioveni, Dan Popescu, de directorul SEDC Mioveni, Nicolae Tudose, de directorul  Servicii Generale Mioveni, Alin Albu și de către managerul  Spitalului Orașenesc Mioveni,  Horia Trăilă. Iată, în continuare, doar câteva din cifrele care înseamnă activitatea întregii instituții într-un an de zile.

Concluzii, la sfârșit de an, la Primăria Bradu

Luni, 21 Decembrie 2020 22:39

Primarul comunei Bradu, Dan Stroe a susținut, joia trecută, ultima  conferință de presă din acest  an.”2020 a fost pentru noi un an bun atât pe partea de administrație cât și pe partea politică. Am avut două rânduri de alegeri. Brădenii ne-au dat votul în număr mare și avem majoritate în CL. Pentru prima dată, la Bradu, un partid politic are 66% în CL. Astfel, avem 10 consilieri social democrați dintr-un total de 15,  PMP are 3 consilieri (printre care și Florin Frătică) și PNL 2 consilieri.

 

S-a efectuat recepția lucrărilor la DJ 702 A Ciupa - Rătești

Luni, 21 Decembrie 2020 22:37

# Porțiunea de drum asfaltată pornește de la limita județului Dâmbovița, străbate comuna Rătești și asigură accesul la autostrada A1

Joi, 17 decembrie 2020, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor pentru modernizarea drumului județean DJ 702 A Ciupa - Rătești. Sectorul de drum modernizat, în lungime de 2,596 km, este de interes interjudețean întrucât face legătura între județul Dâmbovița și județul Argeș. Astfel, porțiunea de drum asfaltată pornește de la limita județului Dâmbovița, străbate comuna Rătești și asigură accesul la autostrada A1, București - Pitești.  

Ședință importantă a Consiliului Local Pitești!

Luni, 21 Decembrie 2020 22:36

# Încep lucrările de reabilitare pe mai multe străzi din Pitești
# Se va vota și începerea investiției: „Transformare Cămin C3 – Liceul Tehnologic Dimitrie Dima, în clădire de locuințe sociale”.
Pe 23 decembrie are loc o nouă ședință de Consiliu Local al municipiului Pitești. Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte de hotărâri privind aprobarea  documentației de avizare pentru diverse lucrări de investiții. Consilierii locali piteșteni urmează să aprobe următoarele:

 

A fost aprobat noul Plan Urbanistic al orașului Mioveni

Luni, 21 Decembrie 2020 22:34

# Ion Georgescu: „Fără motive plauzibile sau explicații pertinente, consilierii PNL și USR-PLUS au refuzat să aprobe PUG-ul”

Consiliul Local Mioveni a aprobat noul Plan Urbanistic al Orașului. Noua documentație se poate descărca și analiza accesând site-ul primăriei. Odată aprobat de către Consiliul Local al orasului MIOVENI, Planul Urbanistic General constituie documentaţia de bază pentru elaborarea şi corelarea politicilor locale de dezvoltare şi pentru eliberarea certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construire.  Totodată, Planul Urbanistic General, va condiţiona aprobarea de către Consiliul Local Mioveni a documentaţiilor PUZ, PUD.

 

Dănuț Bica: „Voi rămâne același parlamentar implicat și activ”

Luni, 21 Decembrie 2020 22:30

Săptămâna trecută, în cadrul ședinței festive a Biroului Electoral de Circumscripție Județean nr. 3 Argeș, Dănuț Bica a primit certificatul doveditor al alegerii sale în funcția de senator.  „Cu acest prilej doresc să le mulțumesc încă o dată tuturor argeșenilor care au acordat voturile lor candidaților propuși de PNL. Un gând de recunoștință îl adresez și colegilor liberali care au muncit în campania electorală, unii dintre ei fiind alături de noi și la evenimentul de aseară. În mandatul care va începe în data de 21 decembrie, voi rămâne același parlamentar implicat și activ, preocupat în permanență de adoptarea unei legislații corecte și benefice pentru modernizarea României, de promovarea intereselor argeșenilor și de susținerea dezvoltării județului nostru”, a precizat Bica.
Tot săptămâna trecută, Bica a participat la ultima ședință a plenului Camerei Deutaților din legislatura 2016-2020. Cu această ocazie, și-a luat rămas bun de la colegi și de la membrii staff-ului tehnic.

 

Obiectiv îndeplinit! Gazele au ajuns în primele case din Clucereasa!

Luni, 21 Decembrie 2020 22:00

În cartierul Clucereasa din Mioveni, după racordarea individuală a gospodăriilor, gazele au ajuns în casele cetățenilor.
„Pentru a vă bucura cât mai rapid de acest confort, fiecare proprietar are obligația să ia legătura cu reprezentanții companiei Distrigaz Sud pentru a încheia un contract de furnizare a gazelor si pentru a depune documentația necesară”, informează Primăria Mioveni.

Municipiul Pitești este reprezentat în Comitetul Director Național al Asociației Municipiilor din România

Duminică, 20 Decembrie 2020 22:23

Municipiul Pitești este reprezentat, din 17 decembrie 2020, în Comitetul Director Național al Asociației Municipiilor din România, asociație apolitică ce cuprinde 103 municipii și sectoare ale Bucureștiului. ”Ca membru în Comitetul Director al acestui important for al administrației publice locale din România, voi contribui la îmbunătățirea cadrului normativ și organizatoric al autorităților locale, la dezvoltarea parteneriatelor economice, culturale și administrative ale Piteștiului cu organizații interne și internaționale. Este un start bun pentru anii viitori, mai ales ținând cont de faptul că jumătate din totalul actualilor primari se află la primul mandat, așa cum sunt, de altfel, și eu, și ne propunem să facem administrația mai eficientă!”, a transmis primarul Cristian Gentea.

 

 

Noi achiziții la Salubritate - utilaje moderne, prietenoase cu mediul înconjurător!

Marţi, 15 Decembrie 2020 22:27

În contextul unei preocupări tot mai accentuate de a proteja mediul înconjurător, Salubritate 2000 S.A., operator al serviciului de salubrizare în municipiul Pitești, a achizitionat, în luna decembrie a acestui an, pentru asigurarea calității serviciului prestat, două Autogunoiere Compactoare 15 mc marca Scania model P280, dotate cu motoare pe combustibil alternativ CNG (Gaz Natural Comprimat).

Reamintire! 28 decembrie este ultima zi de depunere a declarației pentru stabilirea taxei de salubrizare!

Luni, 14 Decembrie 2020 23:11

Primăria Municipiului Pitești, prin Direcția Impozite și Taxe Locale, reamintește piteștenilor că, în urma modificărilor adoptate prin HCL nr. 392 din data de 26.11.2020, a fost prelungit termenul de depunere a declarațiilor de stabilire a taxei de salubrizare până la data de 28 decembrie a anului curent. De asemenea, termenul de plată a taxei de salubrizare pentru lunile noiembrie și decembrie 2020 a fost prelungit până la data de 31 martie inclusiv, fără penalități.

 

Tânăra primăriță din Corbi a reușit sa treacă prin Consiliul Local proiectul de gaze

Luni, 14 Decembrie 2020 23:02

Primăria Corbi a demarat proiectul de distribuție gaze naturale.  În vederea susținerii acestuia, proaspăta primăriță din localitate a solicitat potențialilor  beneficiari (cei care doresc să se branseze la conducta de distribuție gaze naturale) să completeze si să depună la sediul instituției sau prin intermediul canalelor electronice de comunicare  cereri în acest sens. A fost o luptă contra cronometru pentru înregistrarea dosarului la Ministerul Dezvoltării, mai ales că, una din condiții era aceea de a însuma minim 1500 de solicitări.

PIAŢA DACIA DIN MIOVENI – ÎNCHISĂ LUNI PENTRU DEZINFECŢIE

Luni, 14 Decembrie 2020 12:08

Luni, 14 decembrie 2020, Piaţa Agroalimentară “Dacia”  va fi închisă. Măsura este necesară pentru a se putea aplica tratamente de dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare, precum şi pentru o serie de reparaţii curente. Piața va fi redeschisă publicului de marți, 15 decembrie, începând cu ora 7.00.

 

Primăria Pitești nu a reușit să achiziționeze Casa Bobancu

Joi, 10 Decembrie 2020 08:33

# Proprietarii au cerut, inițial, 1,3 milioane de euro

Consilierii locali piteșteni au decis cumpărarea Casei Bobancu, situată în centrul orașului. Deși, inițial, se propusese neexercitarea dreptului de preemțiune, aleșii locali s-au răzgândit, considerând că prețul propus de proprietar este unul foarte bun (450.000 de euro, deși initial se cerea 1,3 milioane de euro), pentru o casă frumoasă și cu o însemnătate istorică aparte. Doar că… numărul mare de stăpânitori ai casei au dus, într-un final, la stoparea tratativelor.

Primăria din Slobozia a dat în judecată Ministerul Lucrărilor Publice

Joi, 10 Decembrie 2020 06:23

# Acțiunea – pentru suma uriașă de 2.927.000 lei

Proces cu miză financiară uriașă între Primăria din Slobozia și Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.  La mijloc este un contract semnat anterior, prin care Ministerul promitea că va cofinanța cea mai mare parte a unei lucrări de infrastructură – modernizarea drumurilor locale.
Până aici, toate bune și frumoase. Primăria a întocmit ditamai dosarul în vederea finanțării. Apoi a mers și a semnat contractul în care i se promiteau bani. Drept urmare, au început lucrările. Cu banii... pauză!

 

Probleme mari la proiectul de modernizare a Bazinului Olimpic din Pitești

Miercuri, 09 Decembrie 2020 11:30

# Gentea: „Pui panouri fotovoltaice, dar înăuntru toată țevăria este ruginită”
Anunțat cu surșe și trâmbițe, proiectul de „Modernizare, montare sistem panouri solare și eficientizare energetică a Bazinului Olimpic din Pitești” are lacune mari, cu toate că investiția este de aproape 12,6 milioane de lei. Problemele proiectului au fost menționate chiar de primarul Cristian Gentea, într-o conferință de presă.
„Dezamăgirea mea cea mai mare a fost la Bazinul Olimpic. Eu nu înțeleg. Nu sunt învățat să lucrez așa! Tocmai de aceea am cerut o discuție săptămâna viitoare cu proiectantul care a lucrat acolo, o firmă de la Iași. Vor fi foarte multe lucrări care nu sunt prinse în acest proiect. Nu poți să pui panouri fotovoltaice, dar înăuntru toată țevăria să fie ruginită. Când am întrebat mi s-a spus că nu face parte din proiect. Sau calorifele  de pe margine, care arată îngrozitor. Sunt de fontă, ruginite. Proiectantul spune că nu este treaba lui. Nu mi-a spus mie, dar cel mai probabil la fel îmi va zice.... Spune că să fie scoase, vopsite și puse la loc. Nici măcar nu va mai fi nevoie de atâtea calorifere acolo. Echilibrul termic se schimbă. Eu am fost complet surprins. Ce știu este că proiectarea s-a plătit, ceea ce este foarte rău. Nu mai este vorba decât de asistență pe perioada lucrărilor. Săptămâna viitoare vom avea o discuție cu acest proiectant și să văd ce se mai poate face”, a declarat primarul Cristian Gentea.

Sala Polivalentă din Pitești – capacitate de 4.500 de locuri, însă doar 117 locuri de parcare

Miercuri, 09 Decembrie 2020 11:17

Lucrările la Sala Polivalentă din Pitești sunt în grafic. Conform primarului Cristian Gentea, investiția ar putea fi realizată mai devreme decât termenul stabilit în contract. Totuși, există și un mare minus. Deși Sala Polivalentă va avea o capacitate de  4.500 de locuri, în zonă vor putea fi amenajate doar câteva sute de locuri de parcare.
„Am văzut sala Polivalentă, unde am fost asigurat că ea va fi gata nu în 2022, ci la sfârșitul anului 2021.

Din păcate, nu am avut niciodată niște date foarte exacte despre lucrare. Acum știu exact: sala va avea 4.500 de locuri, dar nu vom avea decât 117 locuri de parcare. SPEP va trebui să facă de-a lungul străzii Basarabiei o pasarelă și încă 177 de locuri de parcare. Dar tot mi se pare puțin”, a precizat primarul Cristian Gentea.

Proiectul Sălii Polivalente din Pitești a fost câștigat de compania CON-A din Sibiu, deţinută de antreprenorul Mircea Bulboacă, în urma unei proceduri publice de atribuire a lucrărilor derulată de Compania Naţională de Investiţii.

 

Pagina 7 din 153

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea