Primăria Budeasa – apel către cetățeni

Miercuri, 19 Ianuarie 2022 07:06

Primăria Budeasa face un apel către toti cetățenii să respecte normele minime de conduită și le reamintește celor care vandalizează mobilierul urban că administrarea domeniului public se realizează din banii contribuabililor.

„Rugăm cetățenii, care observă astfel de fapte antisociale și de vandalism, să sesizeze Politia Locală Budeasa, la numărul de telefon 0753054640, pentru aplicarea sancțunilor ce se impun. Dacă ne dorim o comună civilizată, acest lucru trebuie să pornescă de la fiecare dintre noi!”, a transmis primarul Nicolae Mihail Rachieru.

Începe un nou concurs de directori de școli. Peste 100 de posturi sunt vacante în Argeș

Marţi, 18 Ianuarie 2022 11:32

Calendarul pentru noul concurs de directori, ediția 2022, a fost publicat în Monitorul Oficial, la fel și bibliografia de examen. Marți, 18 ianuarie, ar trebui să fie publicate posturile pentru care se organizează concursul, potrivit noului calendar.

 

Înscrierile la concurs încep de miercuri, 19 ianuarie, prin depunerea dosarelor în aplicația electronică. Cei care trec de probe vor fi numiți în funcții pe 19 aprilie.

 

Buget 2022, Pitești. Liberalii au copiat proiectele de campanie ale primarului Gentea!

Marţi, 18 Ianuarie 2022 11:32

Săptămâna trecută a avut loc prima întâlnire între reprezentanții Primăriei Pitești și Consiliul Local, pe tema bugetului municipiului pe anul 2022. Miza este uriașă, deci partidele care fac parte din CL au creionat obiective importante pentru piteșteni, în speranța că ele vor primi finanțarea și sprijinul necesare pentru a fi realizate în acest an.

Consilierii locali liberali și-au făcut un plan de bătaie pentru 2022 care seamănă izbitor cu o parte din programul electoral al primarului Cristian Gentea, pe care l-a prezentat în campania de la alegerile locale din 2020.

Secție de oncologie - deocamdată fără aparatură - la Câmpulung

Marţi, 18 Ianuarie 2022 11:04

Joia trecută, într-o zi de 13, a avut loc recepția noii Secții de Oncologie a Spitalului Municipal Câmpulung. De anul acesta bolnavii de cancer vor beneficia de tratament în condiții civilizate la standarde europene. Noroc pe oameni. Ghinion însă, aparatura încă nu a sosit, așa încât au fost inaugurați numai pereții. Anul acesta clădirea trebuie dotată cu mobilier nou și aparatură de ultimă generație.

Valoarea investiției este de peste 4.800.000 lei. Deși discuțiile despre acest proiect au început încă din 2016, abia în 2020 constructorul s-a apucat de lucrări. Este vorba despre o clădire de 800 de metri care nu are doar băi civilizate și pereți curați. Toate încăperile sunt controlate electronic pentru oxigen, fum, apă caldă și căldură, curent electric, ventilație.

 

SEdc Mioveni: „Problema subsolurilor intră în atribuția Asociației de proprietari”

Marţi, 18 Ianuarie 2022 10:10

SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL a făcut o informare despre problema subsolurilor.

„Pentru că ne confruntăm cu din ce în ce mai multe sesizări cu privire la subsolurile inundate, iar cetățenii ne solicită intervenția, venim cu câteva lămuriri:

În sarcina cui intră reparațiile asupra subsolului? Potrivit legii, asociația de proprietari este cea care are în sarcină întreținerea, reparația și curățenia proprietății comune într-un condominiu – subsolul, scara de bloc, fațada, zidurile, uscătoria, boxele, sau orice alt spațiu ce face parte din imobil și are o altă destinație decât cea de locuință.

Fostul subprefect Lucian Ionescu: „E evident că în PNL Argeș există un fenomen de canibalizare”

Luni, 17 Ianuarie 2022 20:41

Săptămâna trecută s-au produs schimbări importante la conducerea Prefecturii Argeș. Subprefectul Lucian Ionescu (PNL) a fost înlocuit din funcție cu Bogdan Minciunescu (PSD).

Conform algoritmului stabilit la București de coaliția de Guvernare, Argeșul are prefect liberal și subprefecți social-democrați și deși regulile au fost stabilite la Centru, o parte din liberali a criticat deciziile. Scos din joc, fostul subprefect Lucian Ionescu și-a exprimat nemulțumirile pe pagina de socializare.

 

Incubator de afaceri în construcție, la Pitești

Luni, 17 Ianuarie 2022 14:34

# De facilități vor beneficia minim 16 firme din categoria IMM-urilor care vor desfășura activități de cercetare-dezvoltare

Săptămâna trecută, Primăria Municipiului Pitești a predat amplasamentul pentru obiectivul de investiții „Promovarea Spiritului Antreprenorial prin sprijinirea activităților de cercetare-dezvoltare în cadrul PITEȘTI BUSINESS HUB-PROSANT”, cod SMIS 124630. Executantul lucrărilor este Asocierea S.C. Valah Construct Grup S.R.L. (Lider) – S.C. Tehno Fluid  Solutions S.R.L. (Asociat 2) – S.C. Advanced Structural Design S.R.L. (Asociat 3)  reprezentată prin

Vechiul Spital Călinești a fost demolat

Luni, 17 Ianuarie 2022 12:05

# Firma desemnată a primit 258.000 lei de la C.J. Argeș

Așa cum am scris, la începutul acestei ierni, câteva buldozere, câteva basculante și un cont bine alimentat cu numerar au reușit să facă ceea ce nu au reușit două războaie mondiale, câteva cutremure majore și peste 100 de ani de existență:  demolarea vechiului Spital Călinești.

Una din instituțiile care au lăsat o puternică amprentă asupra întregii localități, dar și a localităților învecinate, cu zeci de mii de pacienți tratați și vindecați, vechiul Spital Călinești a dispărut fără urmă.

 

Vești bune pentru piteșteni la început de an! Primarul Cristian Gentea a semnat două contracte importante

Luni, 10 Ianuarie 2022 19:56

Primarul Cristian Gentea a semnat joi, 6 ianuarie 2022, două contracte – „Implementarea unui sistem de management integrat al traficului, sistem de monitorizare video, inclusiv pentru transportul public de călători” și „Managementul parcărilor și implementarea de panouri informative la intrarea în municipiul Pitești” - aferente proiectului ” Crearea unui sistem de management al traficului si masuri pentru gestionarea durabilă a parcărilor în Municipiul Pitești.”

Să fie lumină! Primăria Bascov a cumpărat ghirlande luminoase de peste 15.000 lei... Și a închiriat de 42.985 lei!

Luni, 10 Ianuarie 2022 19:44

Bascovenii sunt oameni bogați! Se vede după cheltuielile pe care Primăria le face, cheltuieli care nu sunt tocmai de neglijat. În luna decembrie a anului 2021, au fost cumpărate ghirlande luminoase de peste 15.000 lei fără TVA. Cum însă nu erau suficiente pentru a scălda localitatea în lumină, primăria a mai ÎNCHIRIAT diverse aranjamente luminoase. Prețul chiriei: 49.285 lei fără TVA. Adică peste 51.000 lei cu TVA. Să fie lumină!

Iată ce a închiriat (și la ce prețuri) instituția pentru luna decembrie a anului trecut:

 

Mioveni: Bonificații pentru plata integrală a impozitelor și taxelor locale

Luni, 10 Ianuarie 2022 14:55

Contribuabilii care achită integral sumele datorate bugetului local până la data de 31 martie 2022, inclusiv, beneficiază de bonificații de 10 % pentru persoanele fizice, respectiv 5% pentru persoanele juridice din cuantumul impozitului pe clădiri, impozitului pe teren și impozitului pe mijloace de transport. De asemenea, impozitele şi taxele locale pot fi achitate şi online, iar plata se poate face utilizând cardul bancar, accesând site-ul www.ghiseul.ro, secţiunea ”Plata cu autentificare”, după selectarea „Primăria oraşului Mioveni” din lista de instituţii.

Primarul de la Curtea de Argeș, întâlnire cu ministrul Transporturilor

Luni, 10 Ianuarie 2022 14:39

# Constantin Panțurescu: ”Centura municipiului nu este un vis, ci o realitate!”

Săptămâna trecută, primarul de la Curtea de Argeș, Constantin Panțurescu, s-a întâlnit la București, cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. În luna decembrie, edilul anunța faptul că ministerul a aprobat finanțarea pentru realizarea centurii municipiului Curtea de Argeș, care va avea lungimea de 7,8 Km. Vorbim o finanțare de circa 26 milioane euro, fonduri externe nerambrsabile.

 

La șase minute după Anul Nou, primul piteștean și-a plătit, online, impozitele

Luni, 10 Ianuarie 2022 13:17

# Pe 1 ianuarie s-au înregistrat 200 de plăți integrale a impozitelor, tot online

În prima zi a anului 2022, numărul piteștenilor care au ales plata online a taxelor și a impozitelor, achitată integral, s-a dublat, față de anul trecut.

Astfel, dacă pe 1 ianuarie 2021 au fost efectuate 101 plăți, în Pitești, pe platforma www.ghiseul.ro, în aceeași zi a anului curent au fost făcute 200 de plăți integrale ale taxelor și impozitelor. Prima persoană care și-a achitat taxele pe anul 2022 a fost aceeași cu cea de anul trecut, plata înregistrându-se la ora 00:06.

Primarul Dan Stroe a premiat cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă

Luni, 10 Ianuarie 2022 13:12

Au fost momente emoționante la Bradu. Primarul Dan Stroe a premiat, în luna decembrie, opt cupluri la împlinirea a 50 de ani de căsătorie neîntreruptă, în semn de recunoștință din partea comunității, pentru valorile morale pe care familiile le-au păstrat și promovat.

Cuplurile au fost primite cu cafea caldă, clementine și bomboane de primarul Dan Stroe, care le-a înmânat diplomele de fidelitate. Alături de diplome, fiecare cuplu a primit și un premiu financiar de 400 de lei, precum și multe urări de viață lungă și multă sănătate.

 

Primarul Piteștiului propune impozite majorate cu 500% pentru 7 terenuri și 10 clădiri neîngrijire!

Miercuri, 22 Decembrie 2021 14:38

Încă de la preluarea mandatului, primarul Cristian Gentea a anunțat că va majora impozitele cu 500 de procente pentru terenurile și clădirile din Pitești, care sunt lăsate în paragină. Ani de zile, mulți proprietari s-au arătat dezinteresați de întreținerea imobilelor și a terenului acest lucru ducând la crearea unei imagini dezolante. Cum Gentea a promis schimbarea la față a Piteștiului, primele măsuri drastice ar putea fi luate la ședința Consiliului Local din această săptămână.

Jurnalistul Alex Dima – campanie pentru curățarea râului Argeș!

Miercuri, 22 Decembrie 2021 14:18

Jurnalistul Alex Dima de la „România te iubesc” este promotorul unei campanii pe Facebook, prin care are ca obiectiv curățarea a trei râuri dintre: Mureș, Jiu, Olt, Crișul Alb, Crișul Negru, Siret și Argeș. Cele mai votate trei râuri vor fi curățate cu ajutorul un sistem plutitor care strânge gunoaiele și care funcționează foarte bine pe râurile din Olanda și Belgia.

”Care sunt râurile pe care vreți/au nevoie să fie curățate de urgență de plastic?

Puteți alege între Mureș, Jiu, Olt, Crișul Alb, Crișul Negru, Siret și Argeș.

 

Aproape 1.000 de controale - realizate de Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea, în 2021

Miercuri, 22 Decembrie 2021 14:16

Un număr de 979 de controale au fost realizate în acest an de către Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea. În urma acestor acțiuni au fost aplicate aplicate 151 de sancțiuni în valoare totală de 2.220.000 lei.

Guvernul a alocat peste 2,3 milioane de lei pentru Filarmonica Pitești

Marţi, 21 Decembrie 2021 14:41

Guvernul a venit, din nou, în sprijinul unităților administrativ-teritoriale care nu au capacitatea financiară pentru a susține toate cheltuielile legate de asigurarea funcționalității și a investițiilor în cadrul instituțiilor culturale. După ce în octombrie au fost alocate 133.960.000 lei pentru 34 de instituții de cultură, săptămâna trecută au fost alocate 132.407.000,18 de lei pentru 61 de teatre, opere sau filarmonici din țară.

De acești bani au beneficiat și două instituții din Argeș: Teatrul Alexandru Davila și Filarmonica Pitești. După ce teatrul piteștean a obținut în urma primei hotărâri de Guvern suma de 4.966.000 lei, a venit acum și rândul filarmonicii să obțină o sumă importantă de bani.

 

Societatea Apă Canal 2000 informează clienţii despre transmiterea indexului autocitit

Luni, 20 Decembrie 2021 19:32

S.C. Apă Canal 2000 S.A. Piteşti aduce la cunoştinţă tuturor clienţilor săi că informaţiile despre cantitatea de apă facturată se găsesc înscrise în desfăşurătorul ataşat facturii. Cantitatea de apă facturată poate fi citită sau estimată, în funcţie de situaţia citirii apometrului şi orice utilizator poate face distincţie între cele două situaţii consultând desfăşuratorul, şi anume:

- În situaţia în care apometrul a fost citit, cantitatea facturată reflectă consumul înregistrat pe apometru în perioada de citire; pe desfăşurător sunt completate atât informaţii despre „indexul anterior”, cât şi informaţii despre „indexul curent”, iar consumul facturat este trecut pe coloana de „consum din index”.

CJ Argeș a împărțit bani primăriilor din județ. Vezi pentru ce proiecte au fost acordate sumele

Luni, 20 Decembrie 2021 14:48

Consiliul Județean Argeș a aprobat, săptămâna trecută, în ședința din luna decembrie, repartizarea fondului din cota de 6% din impozitul pe venit la16 unități administrativ-teritoriale.

Potrivit prevederilor Ordonanței de Urgență nr.97/2021 privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2021, “impozitul pe venit corespunzător cotei de 6%, prevăzută la alin. (1) lit. c), încasat suplimentar, se repartizează în mod egal judeţelor, peste limita stabilită, iar in cadrul fiecărui județ, în baza deciziei directorului direcției generale regionale a finanţelor publice/șefului administrației județene a finanțelor publice, consiliul județean repartizează în anul 2021 comunelor, oraşelor și municipiilor, integral, prin hotărâre, sumele suplimentare”.

 

Pagina 7 din 172

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea