Campionul mondial la juniori al Piteștiului, apreciat de urbe!

Luni, 05 Iulie 2021 21:21

# Robert Andrei Glință - primul înotător român campion european, într-o probă masculină – votat în unanimitate de către Consiliul Local Cetățean de Onoare al Municipiului Pitești!

Piteșteanul Robert Andrei Glință a învățat să înoate la Bazinul Olimpic din Pitești, apoi a început înotul de performanță la Clubul Sportiv Municipal Pitești.
În 2015, a cucerit titlul de campion mondial, la juniori, la 100 m spate (în bazin olimpic) și s-a calificat la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro din 2016. La 100 m spate, a doborât recordul mondial pentru juniori și a stabilit un nou record național pentru seniori (în bazin scurt).

Schimb de experiență și proiecte de colaborare cu delegația Universității din Bydgoszcz - Polonia

Luni, 05 Iulie 2021 21:20

Un grup de lectori de la Universitatea de Economie din Bydgoszcz, aflat în vizită de lucru la Universitatea din Pitești, în perioada 29.06. – 02.07.2021, a participat la o întâlnire cu reprezentanții municipalității piteștene, astăzi, 1 iulie 2021. Desfășurată la Primăria Pitești, întâlnirea a avut ca subiect principal de discuție direcțiile de colaborare pe care cele două orașe înfrățite, încă din 2007, Bydgoszcz și Pitești, le vor aborda pe viitor.

 

Mioveni - amenzi pentru nerezidenții care aduc gunoi menajer

Luni, 05 Iulie 2021 18:59

Abandonarea gunoiului nemenajer pe domeniul public, fie în rampele amenajate, fie în alte spații, de către persoanele care NU LOCUIESC în orașul Mioveni și care nu sunt înregistrare ca si plătitoare a taxei de salubritate, este interzisă! În imagini surprinse de camere de supraveghere, persoane identificate cu domiciliul într-o comună din vecinătatea orașului, s-au debarasat, la intrarea în Mioveni, de o cantitate mare de deșeuri nemenajere și materiale nereciclabile, fapt care contravine hotărârilor Consiliului Local din domeniul protecției mediului și gestionării gunoiului.

CAS Arges începe procesul de contractare a serviciilor medicale pentru anul 2021

Luni, 05 Iulie 2021 18:07

Casa de Asigurari de Sănătate Argeș dă startul unui nou proces de contractare a serviciilor medicale și medicamentelor. Contractele urmează a fi întocmite de către C.A.S Argeş şi semnate de către ambele părti până  la data de 30 iulie. Întreg procesul de contractare se va desfăşura astfel:
- Transmiterea documentelor în vederea contractării: 12 - 19.07.2021;
- Verificarea documentelor și anunțarea furnizorilor admiși/respinsi pentru contractare: 21.07.2021, prin afișare la avizier-ul institutiei și pe site-ul www.casag.ro,
- Depunerea contestațiilor: 22. 07.2021, până la ora 16.00.
- Afișarea soluționării contestațiilor se va face pe pagina web a instituției: www.casag.ro și la avizierul instituției în data de 23.07.2021;
- Negocierea clauzelor suplimentare şi încheierea contractelor cu furnizorii de servicii medicale: 26-30 iulie.

 

Inspectorii DSVSA Argeș anunță controale noi

Luni, 05 Iulie 2021 18:02

Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguraţa Alimentelor Argeș se vor asigura că în această perioadă de caniculă agenţii economici respectă normele sanitar veterinare. Agenții economici vor trebui să ia următoarele măsuri:
- evitarea expunerii pentru vânzare a produselor de origine animală în locuri sau spaţii care nu asigură temperaturi adecvate şi condiţii de igienă corespunzătoare;

S-a deschis Târgul Săptămânal din Pitești

Luni, 05 Iulie 2021 10:41

A fost stabilită reluarea activității în Târgul Săptămânal al Municipiului Pitești, începând cu data de 2 iulie. Administratorul Târgului Săptămânal al Municipiului Pitești împreună cu personalul din subordine vor monitoriza permanent respectarea de către agenții economici și de utilizatorii târgului a măsurilor de conduită socială și de prevenție în vederea limitării răspândirii virusului, respectiv: evitarea aglomerării, păstrarea distanței de 1,5 metri între persoane, dezinfectarea mâinilor, purtarea măștii de protecție și a mănușilor de unică folosință de către personalul care deservește populația.

 

Indemnizația la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Argeș va fi de circa 100 de lei de persoană

Miercuri, 30 Iunie 2021 07:02

# Pesediștii nu au vrut ca indemnizația să fie una simbolică, de un leu, așa cum tot ei au propus-o inițial

La ședința de Consiliu Județean Argeș, din luna februarie, pe Ion Mînzînă l-a luat gura pe dinainte și a propus reducerea remunerației membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Argeș de la 10% la 0,01% din indemnizația președintelui CJ Argeș. Adică ea să fie una simbolică, de doar 1 leu. În cele din urmă a venit și momentul aprobării indemnizației de ședință a membrilor ATOP.

Primarii în ALERTĂ! Nu mai sunt bani pentru PNDL!

Luni, 28 Iunie 2021 16:12

Primarii argeşeni sunt în mare impas! S-au terminat banii pentru Programul Național de Dezvotare Locală, iar sumele nu vor fi suplimentate în 2021. PNDL este un instrument de fonduri guvernamentale, la care primarii din Argeş au apelat pentru a realiza proiecte importante pentru comunităţile lor. Vestea proastă este că nu mai sunt bani. Ministrul Dezvoltării Regionale, Cseke Attila, a fost chestionat pe acest subiect de către ziariştii de la Stiripesurse.ro şi a răspuns, în scris, că nu mai sunt fonduri bugetate la PNDL și nu se mai pot acorda credite bugetare. Totuşi, se mai decontează doar achizițiile deja efectuate.
Ştefan Butnaru

 

Lavinia Năstase este noua șefă a Casei de Cultură din Călinești

Luni, 28 Iunie 2021 16:11

Lavinia Năstase a promovat concursul organizat de Casa de Cultură  din Călinești, iar de săptămâna trecută  se ocupă de ceea ce înseamnă tradiții și cultură, îndeplinând funcția de inspector de specialitate. Aceasta a obținut 7,46 la scris și 9 la proba orală. În trecut, Lavinia Năstase a mai ocupat funcția de director al Centrului Cultural Ștefănești.
Lavinia Năstase:  ”Am semnat contractul de muncă prin care m-am angajat să mă ocup de viața culturală, spirituală dar și de cei peste 1300 de rromi pe care abia aștept să îi cunosc! Trebuie să reușesc și aici! Călineștiul merită mai mult. Argeșul merită mai mult!”

Pe 1 iulie, Tribunalul va decide dacă suspendă hotărârea prin care au fost desemnați reprezentanții municipiului în AGA de la Termo Calor

Luni, 28 Iunie 2021 14:24

În luna iunie, Tribunalul Argeș a suspendat hotărârea privind desemnarea reprezentanților Consiliului Local Pitești în Adunarea Generală a Acționarilor de la Apă Canal 2000 SA. Urmează pe 1 iulie, ca instanță să ia o decizie, de data aceasta, privind reprezentanții municipiului în AGA de la SC Termo Calor Confort SA. Consilierii locali piteșteni PNL și USR PLUS au inițiat, recent, două proiecte de hotărâre prin care, pe de o parte l-au numit pe Sorin Apostoliceanu ca reprezentant al municipiului Pitești în AGA de la Apă Canal, iar pe de altă parte pe consilierul local Barbu Miu, care între timp și-a dat demisia din CL Pitești, în AGA de la  Termo Calor.

 

Sală de sport – inaugurată la Hârsești

Luni, 28 Iunie 2021 14:14

Săptămâna trecută a avut loc inaugurarea unei săli de sport în localitatea Hârsești. Un proiect de suflet realizat de tânărul primar Ionel Moloiu. Inaugurarea unei asemenea investiții s-a făcut în cadru festiv, cu invitați de seamă.
„Am avut plăcerea de a participa la inaugurarea uneia dintre cele mai frumoase investiții din localitatea Hârsești, Sala de Sport, proiect ce completează realizările mai tânărului și inimosului primar, Ionel Moloiu. Îl felicit pe domnul primar pentru acestă realizare deosebit de importantă, dar și pentru implicarea de care dă dovadă în vederea dezvoltării comunității. Astfel de primari demonstrează că Partidul Social Democrat a guvernat doar pentru oameni și este capabil să facă administrație performantă, inclusiv în mediul rural, ținându-se cont de doleanțele și nevoile cetățenilor”, a transmis senatoarea Cristina Stocheci.

Lucrările de modernizare a localității continuă în Bradu

Luni, 28 Iunie 2021 13:59

În localitatea Bradu continuă proiectele de modernizare. Infrastructura reprezintă o prioritate pentru primarul Dan Stroe, care vrea să le asigure cetățenilor cele mai bune condiții de trai. ”Chiar dacă în ultimele luni vremea nu ne-a ajutat, investițiile în comuna Bradu au continuat în ritm susținut”, declară primarul Dan Stroe.

 

Acțiune de salubrizare a punctelor de colectare a gunoiului menajer din Mioveni

Luni, 28 Iunie 2021 13:58

Disconfortul generat de mirosul neplăcut emanat de platformele de gunoi din oraș se accentuează mai ales în perioadele caniculare. Pentru a soluționa problema, angajații Serviciului Salubritate efectuează în această perioadă lucrări de igienizare a celor 24 de puncte de colectare a deșeurilor menajere din orașul Mioveni, acțiune care va fi reluată periodic, în vederea asigurării unui climat curat și sănătos pentru noi toți, cu precădere în această perioadă dificilă pe care o traversăm.

Dezinsecție în Pitești

Luni, 28 Iunie 2021 13:57

Mașinile dotate cu tunuri de pulverizare au străbătut, miercurea trecută, tot orașul, traseul cuprinzând atât bulevardele, străzile principale și secundare de pe tot teritoriul municipiului Pitești, cât și parcurile, Cimitirul și Stadionul. Aceasta este prima trecere a acțiunii de dezinsecție, toate străzile din cartiere fiind vizate, inclusiv cele din Războieni, Prundu Mic, Eremia Grigorescu, Aleea Teilor, Depozitelor, Popa Șapcă, Petrochimiștilor, str. Horia, Cloșca și Crișan, Tudor Vladimirescu, Trivale, Găvana, Exercițiu, Turcești, zona Nord, Expoparc, Craiovei, Victor Slăvescu, Calea Drăgășani, Teilor, Mărășești și Sfânta Vineri. Acțiunea a început la ora 22:00 și a continuat până la ora 05:00.

 

Ion Mînzînă, despre soarta proiectului Molivișu: „Să vedem dacă suntem capabili să obținem și finanțările necesare”

Miercuri, 16 Iunie 2021 13:59

# Un pas înainte și apoi doi înapoi!

Proiectul Molivișu este încă departe de realizare. Cu toate că Guvernul a adoptat, recent, proiectul de hotărâre “pentru aprobarea scoaterii definitive din fondul forestier național, cu compensare, de către Primăria comunei Arefu a terenului în suprafață de 3,0730 ha, în vederea realizării obiectivului «Construire pârtie de schi A1 Ghițu Molivișu»”, mai sunt numeroși pași de făcut pentru ca obiectivul să intre în linie dreaptă. Urmează actualizarea PUZ-ului, care va dura în jur de jumătate de an, licitația și apoi execuția.

Cristian Enescu, primarul comunei Valea Iașului: ”Urmărim atragerea de fonduri europene”

Miercuri, 16 Iunie 2021 13:41

Cristian Enescu, actualul primar al comunei Valea Iașului, nu vine din neant. A crescut în localitate, a lucrat în mediul privat, a obținut cinci mandate de consilier local – din care trei mandate a fost viceprimar. Cetățenii comunei l-au ales, în cele din urmă, ca primar, iar acesta nu vrea să îi dezamăgească.
# Ați lucrat o bună perioadă în mediul privat, după care ați făcut pasul, încet dar sigur, spre administrația locală...
Primar Cristian Enescu: Așa este. Am lucrat, cu ani în urmă, la Electroargeș după care, în anii 90, am înființat o firmă. Din 1992 am lucrat ca unic asociat și administrator al acestei firme, în cadrul căreria am înființat mai multe magazine care făceau comerț cu amănuntul, în special magazine alimentare.

 

Viceprimarul Piteștiului, Gelu Tofan: „Deciziile noastre au fost la limita legală”

Miercuri, 16 Iunie 2021 12:58

# Consilierii PNL-USR de la Pitești – o primă decizie nefavorabilă în instanță

Tribunalul Argeș a suspendat, săptămâna trecută, hotărârea privind desemnarea reprezentanților Consiliului Local Pitești în Adunarea Generală a Acționarilor de la Apă Canal 2000 SA. Recent, consilierii locali piteșteni PNL și USR PLUS au inițiat acest proiect de hotărâre desemnându-l pe Sorin Apostoliceanu ca reprezentant al municipiului Pitești în AGA de la Apă Canal, asta în ciuda opoziției consilierilor locali PSD sau chiar a secretarului municipiului Pitești, Cătălin Călugăru, care nu și-a dat avizul considerând că proiectul de hotărâre are anumite elemente de nelegalitate.

 

Șefii Consiliului Județean se dezvinovățesc și arată pe alții cu degetul pentru proiectul Molivișu

Miercuri, 16 Iunie 2021 09:57

# Vicepreședintele Marius Nicolaescu: „S-a muncit... în 2017 am realizat studiul de fezabilitate, în 2018 studiul pedologic...”

Conferință de presă – parțial pentru dezvinovățire, parțial pentru autolaudă la Consiliul Județean Argeș. A, am uitat - și pentru blamarea celor din PNL care s-au lăudat că prin ei s-a reușit deblocarea proiectului Molivișu. Pentru toate astea – dar și pentru altele – au luat cuvântul Ion Mânzână, președintele CJ Argeș, Marius Nicolaescu și Adrian Bughiu, vicepreședinți.

 

Primarul de la Budeasa: „Să facem din comuna noastră acea comună în care să trăiești, nu doar să locuiești!”

Marţi, 15 Iunie 2021 16:13

Primăria Budeasa a luat parte la acțiunea “Argeșul curat”.La acțiunea de ecologizare au participat peste 200 de voluntari care au demonstrat că ceea ce caracterizeză în general comunitatea noastră este grija pentru mediul înconjurător. Au fost adunați aproximativ 500 de saci de gunoi
„Le mulțumesc tuturor celor care au răspuns pozitiv invitației noastre (conducerii și angajaților ARMCOMP și EFTEC, Zimbrul Carpatin, cadrelor didactice, personalului Primăriei, consilierilor locali și tuturor voluntarilor), dând exemplu că suntem o comunitate unită, care face echipă în orice demers.

Săpata: Aviz favorabil pentru realizarea rețelei de gaze

Marţi, 15 Iunie 2021 13:36

Primăria Săpata a primit avizul de principiu de la Transgaz pentru înființarea rețelei de gaze în comună. ”Ne dorim să realizăm distribuția de gaze în asociere cu comunele Lunca Corbului și Stolnici. Momentan se lucrează la studiul de fezabilitate al proiectului și apoi vom depune documentația în vederea accesării fondurilor. În urma realizării măsurătorilor se va stabili și care este cea mai bună soluție tehnică pentru realizarea aducțiunii de gaz prin conectarea la o magistrală”, declară primarul Laurențiu Micu (foto).

 

Pagina 8 din 164

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea