Programul de colectare a deșeurilor reciclabile pentru luna decembrie, la Pitești

Luni, 10 Decembrie 2018 10:07

S.C. Salubritate 2000  S.A.  aduce în atenția abonaților casnici din Municipiul Pitești, graficul de colectare a deșeurilor reciclabile pentru luna decembrie.
# Luni, 10.12.2018, străzile:  Caporal Dogaru, Constantin Stere, Dârzul, Dimitrie Boteanu, Emil Racoviță, Nicolae Brânzeu, Nicolae Iorga, Ștefan Ciobanu, Vasile Militaru, Victor Bilciurescu.

Acordul de mediu pentru autostrada Sibiu-Pitești nu va fi emis în acest an

Luni, 03 Decembrie 2018 16:09

Construcția autostrăzii Pitești – Sibiu pare să nu mai înceapă niciodată. După nenumărate studii de fezabilitate, licitații și promisiuni electorale, autostrada care va lega Muntenia de Transilvania pare să fi intrat într-o amânare continuă. Fie că este vorba de acorduri de mediu sau de birocrație, lipsa de implicare a dus ca, după aproape zece ani, proiectul să devină aproape un vis pentru români

 

Comuna Rătești - investiții de importanță majoră

Luni, 03 Decembrie 2018 16:04

Proiectele de investiții în educație, sănătate și infrastructură reprezintă prioritățile mandatului conducerii Consiliului Județean Argeș. Prin alocarea de fonduri importante, Consiliul Județean Argeș a implementat proiecte care vizează aceste domenii. Datorită finanțărilor acordate de C.J., astăzi, în comuna Rătești, școlile au toaletele în interior și încălzire centrală, iar dispensarele au fost modernizate. De asemenea, au fost alocate fonduri pentru sistemul de alimentare cu apă.

Salarii mai mari pentru 29 de medici veterinari argeșeni

Luni, 03 Decembrie 2018 15:59

# Instanța a obligat Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș să emită o nouă decizie de salarizare

Mai mulți medici veterinari argeșeni au acționat în instanță Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș fiind nemulțumiți de modul în care a fost aplicată Legea salarizării. 29 de medici veterinari argeșeni, prin Sindicatul Medicilor Veterinari Argeș, au deschis o acțiune în instanță, la Tribunalul Argeș, în care solicitau anularea dispoziției prin care au fost stabilite salariile de bază începând cu 1 ianuarie 2018.

 

Consiliul Local Pitești, aviz favorabil pentru construirea unui hotel la Pitești

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:58

La ultima ședință de Consiliu Local Pitești s-a aprobat un Plan Urbanistic de Detaliu  pentru realizarea  unui hotel în zona Turcești din municipiul Pitești. Consilierii locali și primarul Cornel Ionică s-au declarat încântați de proiectul investitorului. „Este vorba despre o persoană de 26 de ani care vrea să realizeze un hotel la Pitești. Va fi realizat în zona Turcești”. La ședința de Consiliu Local s-a aprobat PUD-ul pentru un teren în suprafață de 9.817 mp, situat în intravilanul municipiului, pe strada Turcești. Proprietarul terenului este societatea Celand CI Estate și supercificar Construmat & VOS din Pitești.  Regimul de înălțime propus pentru hotel este Ds+P+2E.
A.V.

Bișniță la Spitalul Județean Argeș! Serviciile RMN - numai contra cost!

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:58

Serviciile medicale RMN de la Spitalul Județean Argeș sunt numai contracost. Cei opt medici care lucrează pe secție au refuzat să încheie contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate Argeș pentru ca pacienții care vin să plătească serviciile. Mai mult, chiar dacă își fac o programare la Județean, unele persoane așteaptă până la 3-4 luni până le vine rândul. În schimb, medicii respectivi au contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru un spital privat cu care colaborează.

 

Primăria Băbana luptă pentru recuperarea banilor luați din cont de romii din Costești

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:54

# Luptă, cu miză de peste 3 miliarde, la instanțe și executor

Primăria Băbana se luptă, îndârjit pentru recuperarea celor peste 3 miliarde de lei vechi ce i-au fost luați, din cont, de romii din Costești, în păguboasa afacere numită, generic, la nivel de județ, ”Șanțul”. Cu ani în urmă, încercând implementarea unui program de incluziune socială, Consiliul Județean a reușit, prin ambiguitate, să facă mult rău administrațiilor locale. Litigiul a pornit de la firma Venus Holdrung, care a facturat, primăriei din localitate, trei miliarde de lei vechi pentru șanțuri săpate de-a lungul drumurilor județene.

Primăria Pitești pune la bătaie peste 15,6 milioane lei pentru reabilitarea a 17 străzi

Luni, 26 Noiembrie 2018 15:33

Mai multe străzi din Pitești vor fi reabilitate la începutul anului viitor. Un număr de 17 străzi vor fi scoase spre atribuire în perioada următoare urmând a fi semnate contractele de lucrări. Reabilitarea străzilor va costa Primăria Pitești peste 15,6 milioane de lei. Licitațiile pentru o parte dintre aceste străzi, 12 dintre ele, au fost contestate anul acesta, existând plângeri chiar la Consiliul Concurenței, motiv pentru care procedurile se vor relua.

 

„Am trecut de cel mai greu pas pentru realizarea Sălii Polivalente”

Luni, 26 Noiembrie 2018 14:57

# Spune primarul Cornel Ionică, după vizita de la Ministerul Dezvoltării

Săptămâna trecută, primarul Cornel Ionică împreună cu directorul Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Pitești, Constantin Zichil, și cu proiectanții Sălii Polivalente au fost prezenți la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Acolo, aceștia au avut de trecut peste cel mai greu pas – obținerea avizului tehnico interministerial - pentru realizarea Sălii Polivalente.

Podul de peste Barajul din Prundu a fost redeschis circulației

Luni, 26 Noiembrie 2018 14:55

# Deputatul Ionuț Moșteanu, interpelare în Parlament pe termenul de execuție a lucrărilor

Săptămâna trecută, Drumul Sticlelor, cel care face legătura, direct, între Ștefănești și Pitești, a fost redeschis. De fapt, drumul nu a fost niciodată închis, ci numai podul de peste Barajul Prundu. Acesta a fost închis, pentru reparații, de la sfârșitul lunii mai, anul curent. Închiderea podului s-a resimțit, toată vara, prin aglomerarea, uneori greu de suportat, a nodului rutier de la Podul Viilor.

 

Consiliul Județean repartizează bani pentru comune! Vezi ce investiții sunt finanțate!

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:22

La ședința ordinară de Consiliului Județean Argeș, din 23 noiembrie 2018, urmează să se aprobe proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului pe anul 2018. Mai multe primării din Argeș vor primi sume de bani pentru investiții! UAT-urile vor beneficia de repartizarea unor cote defalcate din impozit pe venit din fondul constituit la dispozitia Consiliului Judetean. Astfel, CJ Argeș a alocat pentru 56 de comune suma de 5.747.560 lei pentru mai multe lucrări de investiții.

Parcări noi cu plată în Pitești

Luni, 19 Noiembrie 2018 15:53

Administrația locală propune transformarea mai multor locuri de parcare din oraș în parcări cu plată. Consilierii locali vor vota în următoarea ședință dacă cele trei parcări din zona centrală vor rămâne sau nu gratuite. În urma analizei, specialiștii au propus ca locurile de parcare din B-dul I.C. Brătianu, lângă restaurantul Colibri (7 locuri), Str. Panselelor (19 locuri), Str. Armand Călinescu (29 de locuri) să fie cu plată. Potrivit proiectului de hotărâre, „vor fi sistematizate prin delimitarea pe partea carosabilă a fiecărui loc în parte și montarea de indicatoare de avertizare și ghidare către aparatele de autotaxare (parcometre) din proximitate, pentru încasarea tarifului de parcare.
Mai mult, tarifele vor rămâne la fel ca și în celelalte zone din oraș, acestea putând fi achitate la parcometrele din zona respectivă sau prin SMS. M.M.

 

Primăria Băbana, victorie de palmares împotriva Prefecturii Argeș

Luni, 19 Noiembrie 2018 15:49

Totul a început de la un control al Curții de Conturi din anul 2015. Instituția a găsit, la Primăria Băbana, cheltuieli de cca. 10.000 lei, făcute pentru acordarea de cadouri copiilor din localitate. Și a decis că nu sunt legale. Așa încât a recomandat recuperarea acestora. Instanța a considerat că hotărârea de Consiliu Local este legală, hotărâre care prevedea acordarea de astfel de cadouri. Pentru că proveneau dintr-un excedent bugetar. Primarul, ca să respecte legea, a dat în judecată Consiliul Local, pentru recuperarea sumei.

Autorităţile din Mioveni se pregătesc pentru iarnă

Luni, 19 Noiembrie 2018 15:41

Autoritățile din Mioveni au pregătit planul de intervenție pentru sezonul rece, care a intrat în vigoare din 16 noiembrie. Pentru contracararea efectelor ninsorii si poleiului, la Mioveni s-au procurat stocuri din următoarele materiale: sare - 300 tone, nisip - 350 tone. Cantitatea de material antiderapant se va suplimenta în caz de necesitate.
Amintim că rețeaua de străzi a orasului Mioveni este de 487.202 mp, iar reţeaua de alei de acces, parcări, trotuare, aflate în administrația Consiliului Local Mioveni este în lungime de aproximatv 61 km, din care 41,14 km străzi și 14,59 km trotuare.

 

Stadiul lucrărilor de investiţii executate pe domeniul public de Apă Canal 2000 SA

Luni, 19 Noiembrie 2018 11:42

În anul 2018, au fost prevăzute 74 lucrări de investiţii pe domeniul public al municipiului Piteşti şi a altor localităţi din aria de operare, din surse proprii ale societăţii Apă Canal 2000 SA. Stadiul lucrărilor executate sau în curs de execuţie la sfârşitul lunii octombrie 2018 este următorul.

Noi utilaje de deszăpezire la Pitești

Luni, 12 Noiembrie 2018 15:20

Primăria Pitești este foarte aproape de finalizarea procedurii pentru achiziționarea utilajelor de deszăpezire. Au fost parcurse toate etapele de evaluare și se așteaptă depunerea documentelor justificative pentru a declara câștigătorul. Contractul de furnizare va fi semnat în cel mai scurt timp și va avea o valoare de 5.605.000 lei inclusiv TVA. Vor fi achiziționate următoarele utilaje:

 

Licitație deschisă privind achiziționarea containerelor îngropate

Luni, 12 Noiembrie 2018 15:05

În data de 13 noiembrie 2018 este termenul limită de depunere a ofertelor la licitația deschisă privind achiziția unui număr de 67 containere îngropate și a unui utilaj de ridicare a acestora. Acestea vor fi montate pe un număr de 29 platforme (4 platforme a câte 1 container, 14 platforme a câte 2 containere, 9 platforme a câte 3 containere, și 2 platforme a câte 4 containere), au o capacitate de 5 mc/container și sunt destinate colectării deșeurilor menajere. Platformele vor fi amenajate în cartierele Prundu, Războieni și Craiovei.

Protejarea instalaţiilor de apă pe timpul sezonului rece

Luni, 12 Noiembrie 2018 14:59

Societatea  APĂ CANAL 2000 S.A. reaminteşte utilizatorilor serviciului de alimentare cu apă că odată cu sosirea sezonului rece este necesar a se lua măsuri de prevenire pentru preîntâmpinarea îngheţării componentelor instalaţiei de alimentare cu apă.
Astfel, în conformitate cu Regulamentul consolidat şi armonizat al serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare din Aria de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Argeş, utilizatorul este obligat să ia toate măsurile necesare pentru asigurarea protecţiei şi integrităţii fizice a căminului de apometru, a contorului/aparatului de măsură de apă şi a vanelor ce echipează branşamentul.

 

Primăria Mioveni începe alimentarea cu gaze în Clucereasa

Luni, 05 Noiembrie 2018 13:49

Consiliul Local Mioveni a aprobat, săptămâna trecută, emiterea unei scrisori de garanție de bună plată în favoarea S.C. Distrigaz Sud Rețele S.R.L. pentru proiectul privind înființarea sistemului de distribuție gaze naturale în Clucereasa. Proiectul de introducere a rețelei de gaze naturale și alimentarea cu gaze a întregii zone Clucereasa, cu o lungime de 6.285 metri a fost încheiat între Primăria orașului Mioveni, în calitate de Finanțator, ENGIE România, în calitate de Cofinanțator și Distrigaz Sud Rețele, în calitate de Operator. Valoarea totală estimată a acestei investiții este de 2.592.766,02 lei, din care Primăria Mioveni va achita suma 2.499.167,20 lei plus TVA, iar ENGIE România doar 93.598,85 lei, plus TVA.

Primăria Pitești a angajat expert contabil pentru a formula concluzii la expertiza din dosarul „Publitrans”

Luni, 05 Noiembrie 2018 13:45

Pe 18 octombrie a fost depus la Tribunalul București raportul de expertiză în dosarul „Publitrans”. Cum Consiliul Local Pitești este parte civilă în dosar i s-a solicitat de către instanță să formuleze obiecțiuni la raport, după caz. Cum expertiza este una foarte complexă, s-a apreciat necesară pentru municipalitate achiziționarea serviciilor unui expert contabil ca să studieze raportul de expertiză efectuat și să formuleze concluzii pe marginea acestuia. Zis și făcut! Pe 24 octombrie, a fost încheiat un contract de servicii expertiză contabilă cu Biroul Expertului Anghel Marian Silviu.

 

Pagina 8 din 117

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea