Pitești - a fost aprobată valoarea taxei de salubrizare, respectiv 11 lei/persoană/lună, datorată începând cu 1 noiembrie 2020

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:08

Primăria Municipiului Pitești anunță că, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 319/17.09.2020, a fost aprobată valoarea taxei de salubrizare, respectiv 11 lei/persoană/lună, datorată începând cu 1 noiembrie 2020.
De asemenea, începând cu data de 15 octombrie, fiecare contribuabil va primi prin poștă decizia de impunere, conform prevederilor legale.

Schimbare de conducere la Garda de Mediu Argeș

Miercuri, 30 Septembrie 2020 10:29

 

# Comisarul șef Alexandru Vâjan – detașat tocmai la Buzău

PNL și-a impus omul și la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Argeș. Din 28 august, în fruntea Gărzii de Mediu Argeș a fost numit Ioan Ene, cel care a mai condus instituția în urmă cu mai mulți ani. În schimb, Alexandru Vâjan a fost detașat cât mai departe de județ,  la peste 230 de km distanță, tocmai la Garda de Mediu Buzău. Mai mult, acesta a fost numit în plin scandal, vechea conducere a Comisariatului Județean Buzău fiind acuzată că nu a rezolvat în timp util o sesizare privind munți de gunoaie ce ar fi fost depozitate ilegal pe raza comunei Beceni. Așa că profitând de situația creată, liberalii argeșeni s-au mișcat cu ”eleganță” și au reușit să scape de Vâjan (ginerele primarului PSD din Boteni) din județ.

 

Deszăpezirea drumurilor județene costă, iarna aceasta, peste 11 milioane lei!

Miercuri, 30 Septembrie 2020 10:27

Iarna aceasta vom avea o deszăpezire de 11.256.133,60 lei (TVA inclus). La această sumă au ajuns specialiștii Regiei Autonome Judetene de Drumuri Arges R.A. pentru a preveni și combate înzăpezirea și poleiul pe drumurile și podurile din județ, pentru iarna 2020 – 2021. Proiectul de hotărâre urmează să fie dezbătut și apoi aprobat în ședința de Consiliu Județean Argeș din data de marți, 29 septembrie.

Precizăm că în baza Contractului de administrare nr. 13938/01.11.2010/ - 2739/02.11.2010 încheiat între judetul Argeș, prin Consiliul Județean Argeș și Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș R.A., administrarea, întreținerea, repararea și amenajarea întregii rețele județene de drumuri și poduri a județului Argeș, revine în sarcina R.A.J.D. Argeș R.A.

PSD - fără majoritate în Consiliul Local Piteşti. Au început negocierile

Marţi, 29 Septembrie 2020 11:07

Dacă în mandatul trecut, PSD a avut majoritate în Consiliul Local Pitești, în acest an situația este total diferită. După finalizarea numărării voturilor, s-a stabilit numărul mandatelor în Consiliul Local Piteşti: PSD – 8, PNL – 7, USR-PLUS – 6 și PMP – 2.

Astfel, au început deja discuţiile şi negocierile legate de constituirea unei majorităţi, majoritate ce ar urma să desemneze şi cei doi viceprimari. Rămâne de văzut cum vor decurge în următoarele zile tratativele dintre PSD, PNL şi USR-PLUS.

 

Situația voturilor pentru Primăria Pitești

Marţi, 29 Septembrie 2020 10:58

Cristian Gentea a câștigat alegerile pentru Primăria Pitești. Conform Biroului Electoral Central, acesta a obținut 16.660 de voturi, cu peste 4200 de voturi față de candidatul PNL – Sorin Apostoliceanu. Situația voturilor pentru Primăria Pitești este următoarea:

1. Gentea Cristian (PSD) – 16660 voturi

2. Apostoliceanu Sorin (PNL) – 12453

Alina Baciu - cea mai tânără primăriță din Argeș

Marţi, 29 Septembrie 2020 10:26

Anca Alina Baciu, fata fostului edil de la Corbi - Virgil Baciu, a făcut pasul cel mare şi a candidat pentru un mandat de edil, devenind noul primar al comunei. Aceasta este cel mai tânăr primar pe care îl are Argeşul.
Anca Alina Baciu (PMP) a obținut 895 de voturi, fiind urmată de Constantin Mogaru (PSD) cu 585 de voturi, Marius Viorel Anghel (PRO România) – 339, Dan Aldea (PNL) – 260, Ion Cîrstoiu (USR) – 30 de voturi.
În Corbi, PMP a terminat pe primul loc și în Consiliul Local, obținând 5 consilieri locali.

 

Lista primarilor din Argeș. PSD a câștigat în 71 de localități

Marţi, 29 Septembrie 2020 10:13

Județul Argeș este în continuare „roșu”. PSD a câștigat alegerile în județ, obținând atât funcția de președinte al Consiliului Județean, cât și fotoliul de primar al municipiului Pitești. De altfel, PSD a câștigat șase dintre cele șapte orașe și municipii ale Argeșului, excepție făcând municipiul Câmpulung. În total, PSD a câștigat 71 de localități, PNL – 24, PMP – 2, USR – 1, PRO România – 1, PER – 1, ANȚ (Alianța Național Țărănistă) - 1, independent – 1.

Noi lucrări de infrastructură la Bradu

Miercuri, 23 Septembrie 2020 10:35

Au început lucrările de introducere a canalizării pluviale și amenajare a trotuarelor pe strada Principală din zona străzii Preot Gheorghe Ionescu până la fostul CAP.
Urmează ca pe porțiunea Târg - fosta moară să înceapă același tip de lucrări.
Dan Stroe, primar: ”Știu cât de importantă este siguranța pietonilor, mai ales de când circulația pe raza comunei noastre s-a intensificat. Până la jumătatea anului viitor vom avea trotuar de la un capăt la celălalt al comunei pe partea dreaptă de mers spre Pitești, după care vor demara lucrările pe partea opusă. ”
#NeRespectamPromisiunile
#acelașiOMpentruvoi

 

Cornel Ionică, la final de mandat. Principalele lucrări executate în Pitești

Miercuri, 23 Septembrie 2020 10:33

Primarul Piteștiului, Cornel Ionică, a ținut, la final de mandat, să arate ce s-a realizat, în ultimii patru ani, în Cetate, banii fiind, preponderent, nerambursabili, din fonduri atrase, guvernamentale sau europene. De asemenea, piteștenii pot vedea, mai jos, investițiile aflate în derulare în momentul actual.

SEdC Mioveni angajează electricieni

Marţi, 22 Septembrie 2020 12:31

 

S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L. scoate la concurs în vederea angajării două posturi de electrician în cadrul Serviciului de Iluminat Public.

Cerințe pentru a candida pe post:

- Diplomă absolvire liceu/diplomă de specializare curs electrician;

- Constituie avantaj deținerea de autorizări ANRE, grad IIB, IIIA;

 

- Preferabil din orașul Mioveni.

 

Primăria Pitești suspendă ediția din acest an a Târgului „Toamna Piteșteană”

Marţi, 22 Septembrie 2020 12:16

 

În contextul epidemiologic actual, în scopul reducerii infectărilor cu COVID 19, Primăria Municipiului Pitești suspendă a XV-a ediție a Târgului „Toamna Piteșteană”, din acest an. Din analizele efectuate cu instituțiile statului care au atribuții în domeniul sănătății publice a rezultat că, potrivit legislației în vigoare la acest moment, se pot organiza manifestări cu maxim 100 de participanți, din cauza pandemiei COVID - 19.

Lucrările de asfaltare la Moșoaia, deblocate de Simona Bușcă

Luni, 21 Septembrie 2020 14:34

# Elevilor din localitate li s-a asigurat transportul gratuit la școlile din Pitești

Iată că, deși în plină campanie electorală, se asfaltează la Moșoaia. Deși se pare că s-a încercat un blocaj. Iată opinia actualei - și bătăioasei – primărițe: „În ciuda faptului că domnul Necula împreună cu clica dumnealui au încercat să oprească modernizarea celor 2 străzi: Fundătura Smeura Mică și Stoenari, până după alegeri când, crede dumnealui că se va întoarce pe fotoliul de primar, actuala conducere a primăriei Moșoaia (care a fost criticată de către domnul Necula și clica dumnealui că nu va reuși să facă nimic timp de o lună) a reușit să demareze lucrările pentru modernizarea celor două străzi”, a precizat Simona Bușcă, primar interimar.

 

 

Elevii din Mioveni care învață în școlile și liceele din Pitești au transport urban gratuit pe autobuzele Publitrans!

Luni, 21 Septembrie 2020 14:33

Consiliul Local Mioveni a adoptat Hotărârea 142/17.09.2020, prin care se aprobă Convenția de colaborare între SC PUBLITRANS 2000 S.A. și Unitatea Administrativ Teritorială a orașului Mioveni, privind asigurarea transportului urban gratuit cu mijloace de transport în comun cu autobuze aparținând SC Publitrans 2000 S.A, pentru elevii din învățământul preuniversitar acreditat /autorizat, domiciliați pe raza teritorială a orașului Mioveni și care sunt școlarizați la unitățile de învățământ de pe raza Municipiului Pitești.

Taxe reduse, la Pitești, pentru baruri și restaurante

Luni, 21 Septembrie 2020 14:33

În vederea sprijinirii societăților comerciale cele mai afectate de contextul pandemic, Primăria Municipiului Pitești a decis aplicarea următoarelor măsuri pentru sprijinul sectorului HORECA:
1. Se reduc cu 50% tarifele pentru serviciile de agrement prestate de catre Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești.
2. Se reduce cu 50% tariful de închiriere patine, la patinoarul situat în pădurea Trivale

 

Un nou sens unic de circulație, blocurile U1-U5, în Pitești, Calea București

Luni, 14 Septembrie 2020 23:36

În data de 08.09.2020, Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a instituit sens unic de circulație pe intrarea din fața blocurilor U1 -U5, Calea București, cu circulație dinspre bl. U1 spre bl. U5. Această măsură a fost luată ca urmare a avizării în Comisia de Circulație din 30.07.2020, având ca scop fluidizarea traficului rutier, prin evitarea blocajelor create frecvent în acea zonă.

Primarul Bebe Ivan: „Vrem să atragem cât mai multe fonduri europene”

Luni, 07 Septembrie 2020 23:57

Chiar dacă localitatea pe care o păstorește este una fără bani în bugetul propriu, edilul șef din Băbana, Bebe Ivan, a reușit de-a lungul ultimului mandat o serie de investiții extrem de importante pentru comunitate. „Am făcut ceea ce s-a putut, cu bani proprii dar, mai ales, cu surse atrase.  Pentru perioada următoare vom încerca atragerea a cât mai multe fonduri europene, pentru a continua dezvoltarea localității”, spune Bebe Ivan.

 

Lucrări noi de infrastructură în comuna Corbi

Luni, 07 Septembrie 2020 23:56

La Corbi, deși primarul și viceprimarul fac parte din formațiuni politice diferite, există o singură direcție pentru care se luptă, însă în echipă: dezvoltare!  Așa se face că, deși a început campania electorală, în localitate se asfaltează, se modernizează terenurile de sport școlare. Primarul și viceprimarul au, astfel, o carte de vizită, fiecare, pentru campania care, déjà, a început: s-au dedicat acestor lucrări, în loc de a cerși voturi pe internet. Iată ce se întâmplă, acum, în comună:

Proiect aprobat pentru asfaltarea a 30 de străzi, la Bogați

Luni, 07 Septembrie 2020 23:54

Veste bună pentru locuitorii din comuna Bogați. A fost aprobat proiectul ”Modernizare drumuri locale în comuna Bogați, județul Argeș”, prin care 30 de obiective vor fi modernizate. Vorbim despre modernizarea drumurilor locale și comunale, incluzând construcția tuturor podurilor și podețelor care se află pe căile de acces respective.
Străzile sunt următoarele:

 

Primăria Bîrla a trecut la betonarea șanțurilor

Luni, 07 Septembrie 2020 23:48

A început campania electorală, însă, la Bîrla, au început, cu mult înainte, lucrări ample de infrastructură. Primarul, Gheorghe Voicu, nu se grăbește să umble cu fluturași electorali pe la porțile oamenilor, pentru că, oricum, trece pe la porțile loc cu betoanele. Betoane care cimentează șanțurile de pe marginea șoselei. Și, dată fiind vremea bună, sunt șanse mari ca lucrarea să fie finalizată înainte de alegeri. Iar localnicii vor să aleagă oameni gospodari!

În plină pandemie, Dan Manu a alocat 20.000 de euro pentru desfășurarea festivalului ”Sigiliul Romei în Argeș”

Luni, 07 Septembrie 2020 23:37

Weekend-ul trecut s-a desfășurat, la  Castrul Jidova din Câmpulung, cea de-a VI-a ediție a Festivalului cu specific roman “Sigiliul Romei în Argeş”.  Eveniment desfășurat în plină pandemie și pentru care Dan Manu, președintele CJ Argeș,  a alocat suma de 20.000 de euro, s-a desfășurat în acest an sub semnul „termometrului”. Înainte de a lua parte la demonstrațiile de tehnică militară romană/dacică, la prezentarea meșteșugurile antice sau la luptele cu gladiatorii, participanții la eveniment au trebuit să treacă proba „temperaturii”. 

 

Pagina 8 din 148

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea