Discuții contradictorii între consilierii locali PSD și PNL pe tema numirii city managerului

Miercuri, 09 Decembrie 2020 08:31

# Lucrețiu Tudor - primul administrator public al municipiului Pitești

Din 7 decembrie 2020, Primăria Pitești are city manager în persoana specialistului în finanțe Lucrețiu Tudor. Este un semnal de profesionalizare a serviciilor pentru cetățeni.

Liberalii cereau ca postul să fie scos la concurs

În urma numirii lui Lucrețiu Tudor în funcția de city manager, a venit și replica liberalilor. Consilierul local piteștean Mihai Coteț contestă faptul că funcția nu a fost scoasă la concurs.
„Primarul Cristian Gentea a anunțat că îl va numi city-manager pe consilierul local PSD Lucrețiu Tudor. În opinia mea, cred că a făcut două mari erori. În primul rând, cred că îi face un mare deserviciu acestui tânăr despre care spune că este un adevărat profesionist și pentru care nu are decât aprecieri la superlativ. De ce? Este simplu: toate primăriile care se respectă au organizat un concurs pentru ocuparea postului de city manager.

Radu Bănică, fostul director de la OCPI, din nou consilier local la Pitești

Miercuri, 09 Decembrie 2020 08:25

După ce Lucrețiu Tudor a fost numit în funcția de administrator public/city manager al muncipiului Pitești, acesta a trebuit să renunțe la funcția de consilier local. Locul acestuia va fi luat de Radu Bănică, următorul pe lista supleanţilor PSD  la alegerile locale. Radu Bănică a fost consilier local și în mandatul trecut. De asemenea, în anul 2019 acesta a ocupat și funcția de director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Argeş. În ședința de Consiliu Local Pitești din luna decembrie urmează să depună și ultimii doi consilieri locali jurământul: Radu Bănică și Virgil Dumitru ( ambii PSD). Tot atunci, cel mai probabil, urmează să se stabilească și viitorii viceprimari ai Piteștiului.
A.V.

 

La Săpata se așteaptă Avizul de Mediu pentru construirea a două podețe

Miercuri, 09 Decembrie 2020 08:19

La Săpata,alegerile locale au trecut. În luna noiembrie, edilul, Laurențiu Micu, a depus jurământul pentru noul mandat în fruntea administrației locale și a fost constituit noul Consiliu Local. A fost ales și viceprimarul comunei, în persoana domnului Ion Dincă, cel care a ocupat această funcție și în legislatura trecută. Fără prea mari pause, s-a reîncerput, astfel, activitatea. În plan – lucrări noi de infrastructură, finalizarea achizițiilor la Căminul Cultural dar și planuri pentru întâmpinarea sezonului rece.
Până la finalul anului, autoritățile din Săpata speră să poată demara lucrările de reabilitare a două podețe din localitate, în punctele Dragomirești și Ciobești.

Cristian Gentea, după preluarea mandatului: „Situația financiară a Primăriei nu este deloc una bună!”

Miercuri, 09 Decembrie 2020 07:28

În cadrul Primăriei Pitești s-a făcut un proces de audit privind activitatea departamentelor, serviciilor și birourilor din instituție și, în funcție de rezultate, vor fi luate decizii privitoare la eficientizarea actului administrativ, de la reorganizarea organigramei la bugetarea corectă a activităților pentru anul 2021.
„Situația financiară a Primăriei Pitești nu este deloc una bună! Este o perioadă de evaluare. Am solicitat un raport, un audit, la fiecare compartiment în parte. Le-am primit și o să încerc să le analizez și  vom face  public rezultatul”, a precizat Cristian Gentea, primarul Piteștiului.

 

Lista unităților de cult care vor primi sprijin financiar de la Consiliul Județean Argeș

Marţi, 08 Decembrie 2020 14:55

În ședința extraordinară a Consiliului Județean Argeș, din 9 decembrie, urmează să se aprobe proiectul privind acordarea de sprijin financiar pentru unitățile de cult din județ. Șapte unități de cult vor primi în total 300.000 de lei din bugetul CJ Argeș
Situația unităților de cult beneficiare de sprijin financiar în anul 2020:

Spitalul Mioveni își va crește, cu fonduri europene, capacitatea de gestionare a crizei COVID-19

Luni, 07 Decembrie 2020 20:29

A fost semnat, recent, contractul de finanțare pentru proiectul depus de Spitalul Orășenesc Mioveni “Creșterea  capacității de gestionare a crizei cauzata de virusul COVID – 19 prin dotarea cu aparatură medicală a SPITALULUI ORĂȘENESC MIOVENI”. Cod SMIS 140129. Proiectul a fost depus în cadrul apelului de proiecte prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), Axa Prioritară 9, “Protejarea stării sănătății populației in contextul pandemiei cauzate de COVID-19”

 

 

Lucrările de reabilitare și modernizare la blocul Coremi din Pitești au fost finalizate

Luni, 07 Decembrie 2020 20:26

# Investiția a fost  finanțată din fonduri nerambursabile

În data de 03.12.2020, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Modernizare bloc locuințe sociale Coremi”.  Lucrările de reabilitare și modernizare a căminului au fost executate de  S.C. DELTA TERMO CONSTRUCT S.R.L., valoarea totală a acestora fiind de 1.955.142,05 lei inclusiv TVA.
Investiția, finanțată din fonduri nerambursabile, în cadrul proiectului „Integrat! Nu asistat! Dezvoltarea socială și economică a persoanelor defavorizate din sud-vestul municipiului Pitești”, Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, a vizat  îmbunătățirea condițiilor de locuit pentru  200 de persoane, locatari ai blocului de locuințe sociale Coremi. Pentru fiecare dintre cele 99 de garsoniere a fost extins spațiul de locuit cu 10 mp, a fost extinsă rețeaua electrică interioară în spațiile noi, s-au realizat  lucrări de anvelopare în vederea creșterii eficienței energetice și lucrări de reparații, acolo unde acest lucru a fost necesar.

Bursele pentru elevi nu vor putea fi mai mici de 100 de lei

Luni, 07 Decembrie 2020 20:11

Bursele de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social nu vor putea fi mai mici de 100 de lei, potrivit unei Hotărâri de Guvern.  „În ședința de astăzi, 04 decembrie 2020, a Executivului, a fost aprobată Hotărârea de Guvern prin care se stabilește, în premieră, cuantumul minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, ce pot fi acordate elevilor din învățământul preuniversitar de stat cu frecvență, în anul școlar 2020 – 2021”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației.

 

Ședință extraordinară de Consiliu Județean - miercuri, 9 decembrie

Luni, 07 Decembrie 2020 18:52

Se convoacă Consiliul Judeţean Argeş în şedinţă extraordinară pentru data de 09.12.2020, ora 13.00, în prin mijloace electronice (on-line) pentru aprobarea proiectului ordinii de zi de mai jos:
PROIECT AL ORDINII  DE ZI :
1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Județului Argeș pe anul 2020.
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea listei cu beneficiarii de burse în anul şcolar 2020 –2021.

3. Proiect de hotărâre privind acordarea de sprijin financiar unităților de cult din județul Argeș, în anul 2020.

 

4. Proiect de hotărâre privind emiterea acordului prealabil în favoarea Unității Administrativ Teritoriale Bălilești pentru folosința terenului din zona de siguranță a drumurilor județene DJ 732 și DJ 732 A, pe care se va amplasa rețeaua de distribuție a gazelor natural aferentă obiectivului de investiții ”Înființare sistem inteligent de distribuție gaze natural în comuna Bălilești, județul Argeș“, a autorizației de amplasare și/sau de acces, precum și aprobarea Contractului–cadru de amplasare și/sau acces în zona drumurilor publice

Un singur drum județean din Argeș, pe lista scurtă a Companiei Naționale de Investiții

Joi, 03 Decembrie 2020 14:52

La sfârșitul lunii octombrie, deputatul PNL Dănuț Bica îl întreba, în scris, pe ministrul Ion Ștefan (Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației) care sunt drumurile județene din Argeș ce vor fi incluse în programul de reabilitare și modernizare în următorii 7 ani. Este vorba de Planul Național de Investiții și Relansare Economică pe care l-a elaborat și prezentat, la începutul lunii iulie, Guvernul Orban, plan ce și-a propus să promoveze investiții de peste 100 miliarde lei în infrastructura de interes local.
Răspunsul recent venit ar fi halucinant, dacă am trăi într-o altă țară:

 

Din 7 decembrie, Piteștiul va avea un city manager

Joi, 03 Decembrie 2020 10:09

De luni, 7 decembrie, municipiul Pitești va avea pentru prima dată un administrator public/city manager. Informația a fost precizată de primarul Cristian Gentea în conferința de presă de astăzi. În noua funcție va fi numit Lucrețiu Tudor, fostul șef de la Finanţele Publice Argeş.

"De luni, Pitestiul va avea city manager. Va fi Lucrețiu Tudor. Azi își va da demisia din Consiliu Local. Vom face o echipă foarte bună!", a precizat primarul Cristian Gentea.

Reamintim că în ședința de Consiliu Local Pitești din luna octombrie 2020 a fost aprobat proiectul care prevedea înființarea unei funcții de administrator public/city manager.

CJ Argeș a acordat încă o cotizație de 50.000 de lei pentru proiectul Molivișu

Joi, 03 Decembrie 2020 08:35

# Ce s-a întâmplat cu proiectul pârtiei de schi Molivișu în anul 2020

Trec anii, iar la Molivișu nu se întâmplă nimic. În schimb, în fiecare an se acordă câte o cotizație anuală, în prezent de 50.000 de lei, din partea Consiliului Județean Argeș. La ședința din 25 noiembrie, consilierii județeni au aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea achitării cotizației Județului Argeș către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – ADI Molivișu pe anul 2020. Pentru ce s-a plătit suma de bani în anul curs? Ca și în anii trecuți, proiectul este doar la capitolul „strângere” de documente pentru scoaterea din fond forestier, care se poate face doar printr-o Hotărâre de Guvern.

 

Rucăr - litigiu amânat între primărie și un constructor

Joi, 03 Decembrie 2020 08:32

# 850.000 lei sau finalizarea asfaltării  a 16 străzi

La Rucăr se asfaltează de zor, pe baza unui contract inițial reziliat.  La 12 aprilie 2018 comuna a semnat, cu o asociere de firme, un contract pentru asfaltarea a 16 străzi locale. Câștigători: S.C. RATELEN CONSTRCT SRL și S.C. HVID CONSULTING GRUP SRL.  Toate bune și frumoase, numai că asocierea de firme menționată, a cărei lider era Ratelen Construct, a făcut ceva din lucrări după care a abandonat șantierul. Au urmat câteva luni de somații, de explicații. După ceva timp explicațiile au încetat și ele rămânând, ca ultimă soluție, justiția.

Încep lucrările la Muzeul Județean și Galeria de Artă

Joi, 03 Decembrie 2020 08:31

Veste importantă! În perioada următoare încep lucrările la proiectele de restaurare a Muzeului Județean Argeș și a Galeriei de Artă Rudolf Schweitzer Cumpăna. „În ceea ce privește Galeria de artă și Muzeul Județean, s-a luat autorizația de construcție și așteptăm o validare de la ADR Sud Muntenia. Aceasta este procedura ca să se dea o hotărâre de CJ și apoi să dăm ordin de începere a lucrărilor”, ne-a precizat Cornel Popescu, managerul Muzeului Județean Argeș.

 

La Bradu se dau bani pentru copiii care se înscriu la școlile din comună!

Joi, 03 Decembrie 2020 08:29

Reales cu aproape 70% din voturi, primarul din Bradu, Dan Stroe, demonstrează că nu s-a culcat pe laurii victoriei. În comună se asfaltează, se extind rețelele de utilități. Și, după cumm veți vedea mai jos, se dau bani pentru nașterea copiilor dar și pentru rămânerea acestora la școli din localitate.
Dan Stroe, primar: ”Dragi brădeni, două proiecte importante sunt aproape de finalizare. Vorbim despre introducerea canalizării pluviale pe strada Principală, porțiunea Târg - fosta moară și despre asfaltarea străzii Primăverii 5, acolo unde a fost amenajată și o parcare peste canalul colector.

Incredibil! CJ Argeș trebuie să aloce 14 milioane de lei în plus la proiectul Cetății Poenari

Miercuri, 02 Decembrie 2020 11:30

# La patru ani de la proiectul inițial, cheltuielile neeligibile au crescut de peste 15 ori # Consilierii județeni au retras proiectul de pe ordinea de zi

După blocajul birocratic apărut la proiectul privind „realizarea Laboratorului de Radioterapie la Spitalul Județean de Urgență Pitești”, Consiliul Județean Argeș se confruntă cu o nouă problemă.  Cheltuielile neeligibile de la un alt proiect important al județului – „Conservarea și consolidarea Cetății Poenari” au crescut de peste 15 ori. Mai exact de la 928.479,65 lei, în proiectul inițial, la 14.526.635,02 lei. Valoare totală a proiectului este de 24.371.090,55 lei, cu TVA, față de cea inițială de 10.772.936,09  lei. Specialiștii CJ Argeș se vor întâlni miercuri, 2 decembrie, pentru a analiza și a decide soarta acestei investiții.

 

 

În atenția administratorilor/ președinților asociațiilor de proprietari din Pitești

Luni, 30 Noiembrie 2020 14:31

# Persoanele fizice atestate mai pot îndeplini funcţia de administrator până la 1 ianuarie 2021 # Desfăşurarea de către persoane fizice a activităţii de administrare a condominiilor fără atestat se sancționează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei.

Prin prezenta vă aducem la cunoștință următoarele:
Potrivit art.106 din Legea nr.196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, cu modificările și completările ulterioare, persoanele fizice atestate pentru funcţia de administrator în conformitate cu prevederile Legii nr. 230/2007 mai pot îndeplini funcţia de administrator până la 1 ianuarie 2021.

Primarul Cristian Gentea a semnat primul contract de proiectare și execuție!

Luni, 30 Noiembrie 2020 14:31

# Locuitorii din strada Grigorești vor fi feriți de inundații.

Pe data de  27 noiembrie 2020, a fost semnat contractul de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Regularizare Pârâu Velișoara Grigorești” cu operatorul câștigător al licitației, respectiv S.C. HIDRO CONSTRUCȚIA ARGEȘ S.A.
Este primul contract semnat de către primarul Cristian Gentea și soluționează, prin realizarea investiției, o problemă stringentă pentru locuitorii zonei.

 

Nou! - Sesizări on-line pe pagina de facebook a Primăriei Municipiului Pitești

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020 16:29

 

Administrația noului primar Cristian Gentea a început implementarea unei noi viziuni pentru Pitești, diferită de ceea ce a fost în trecut. În următoarea perioadă, veți constata eforturile și munca depuse de primar și angajații primăriei pentru schimbările în bine așteptate și dorite de noi toți, iar acestea se vor vedea în timp. Comunitatea va căpăta identitate și, treptat, în fiecare zi, vom crește încrederea și respectul reciproc.

 

„În acest sens, vă invităm să construim împreună căi de comunicare profesioniste, eficiente, care să vină în sprijinul dumneavoastră, prin care să putem primi operativ sesizările cetățenilor și să le trimitem în lucru pentru a rezolva problemele anunțate.

Județul Argeș – 4,83 rata de infectare la mia de locuitori. Municipiul Pitești -8,40

Miercuri, 25 Noiembrie 2020 13:28

 

Instituția Prefectului Argeș informează că rata de incidență cumulată la nivelul județului este de 4,83/1000 de locuitori în ultimele 14 zile. Calculul ratei de incidență este realizat de către Direcția de Sănătate Publică Argeș. Localitățile din județ unde unde rata de incidență a depășit pragul de 3/1000 de locuitori în ultimele 14 zile sunt următoarele:

MOŞOAIA -8.40

MUNICIPIUL PITEŞTI -8.15

ALBEŞTII DE MUSCEL -8.12

 

VALEA IAŞULUI -7.68

 

Pagina 8 din 153

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea