Curtea de Conturi: Prejudicii de 3,66 milioane de lei în Argeș

Luni, 11 Aprilie 2022 11:59

Curtea de Conturi a României a publicat rapoartele privind finanțele publice locale pe anul 2020. Camera de Conturi Argeș a desfășurat în județul nostru, în anul 2021, un număr de 48 de acţiuni din care 41 de audit financiar al conturilor de execuţie bugetară pe anul 2020, 6 acţiuni de control și respectiv o acțiune de audit al performanței.

Au rezultat 47 de entități care au fost supuse auditului/controlului. Au mai fost efectuate, la nivelul unităţilor administrativ teritoriale din judeţul Argeş, un număr de 25 de acţiuni privind verificarea modului de ducere la îndeplinire a măsurilor dispuse prin decizie.

Angajări la Primăria Pitești

Marţi, 05 Aprilie 2022 12:36

Se caută inspector la Serviciul Coordonare Asociații de Proprietari. Primăria Municipiului Piteşti organizează, în data de 3 mai, ora 1000, la sediul său din strada Victoriei nr. 24, concurs de recrutare pentru ocuparea, pe perioadă nedeterminată, a funcției publice de execuție vacantă, cu durata normală a timpului de muncă, de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână, de inspector, clasa I, gradul profesional principal din cadrul Direcției Servicii Publice, Achiziții-Serviciul Coordonare Asociații de Proprietari. Perioada de depunere a dosarelor de înscriere la concurs este până la 19.04.2022.

 

O nouă conducere la Spitalul Municipal Curtea de Argeș

Luni, 04 Aprilie 2022 09:59

De la 1 aprilie 2022 a fost schimbată conducerea Spitalului Municipal Curtea de Argeș. Noul manager al unității medicale este Andreea Gheordunescu, fosta consilieră a primarului Constantin Panțurescu, iar în funcția de director medical a fost numit medicul oncolog Otilia Chipurici. Cele două persoane au fost numite pe o perioadă de șase luni, timp în care ambele posturi urmează să fie scoase la concurs.

Andreea Gheordunescu l-a înlocuit în funcția de manager al Spitalului Municipal Curtea de Argeș pe economistul Florin Mitucă.

Mii de tichete sociale – alocate pentru elevii defavorizați din Argeș

Vineri, 01 Aprilie 2022 18:34

 

Copiii înscriși la unitățile de învățământ de stat preșcolar, primar și gimnazial, care provin din familii cu un venit mediu net lunar de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară, vor primi tichete sociale. Un număr de 7800 de tichete sociale electronice pentru elevi defavorizați vor fi distribuite în județul Argeș. Valoarea fiecărui tichet este de 500 de lei pe an școlar.

„7800 de tichete sociale electronice pentru elevi defavorizați vor fi distribuite în județul Argeș. De ele beneficiază copiii înscriși la cursuri de zi la unități de învățământ de stat preșcolar, primar și gimnazial care provin din familii cu un venit mediu net lunar de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară. Valoarea fiecărui tichet este de 500 de lei pe an școlar. Tichetele vor fi trimise de către Inspectoratul Școlar Argeș în școli de unde vor fi ridicate de părinți.

 

Primăria Pitești: S-a finalizat prima etapă a reabilitării scărilor publice - strada Făgăraș

Vineri, 01 Aprilie 2022 18:29

 

Primăria Municipiului Piteşti, prin Administrația Domeniului Public, execută lucrări aferente proiectului „Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 – Școala Gimnazială „Alexandru Davila”, municipiul Pitești, județul Argeș”.

În această perioadă, au fost finalizate scările care fac legătura între strada Făgăraș și strada Carpați, zona blocurilor E1-E2, reprezentând primul tronson din cele patru care compun întreaga lucrare.

Costurile aferente realizării acestui tronson se ridică la suma de 72.805,42 lei cu TVA, valoarea totală a contractului fiind de 243.950 lei inclusiv TVA, cu finanțare din bugetul local. Executantul lucrării este SC UNIC BUSINESS PARTENER SRL.

Primăria Bradu are un nou site

Miercuri, 30 Martie 2022 13:05

Începând de luni, 28 martie, Primăria Comunei Bradu are un nou site: www.primariabradu.ro. Este mai rapid, mai eficient și mai ușor de accesat!

Cetățenii pot descărca orice document sau formular necesar obținerii unor diferite acte. De asemenea, pot vedea cele mai importante evenimente din localitate. Websiteul oficial al Primăriei Bradu va avea și un link direct cu Ghiseul.ro, prin care cetățenii pot achita taxele și impozitele stabilite de instituțiile publice înrolate în sistem sau pot efectua plăti aferente prestării oricărui serviciu public.

Prin intermediul noului site se poate accesa Monitorul Oficial Local de unde puteți descărca diverse documente administrative sau executive.

 

 

Primăria Bradu a deschis două puncte fixe pentru recensământ

Marţi, 29 Martie 2022 10:10

În luna martie a început Recensământul Populației și Locuințelor din România. Autorecenzarea se poate face online. Românii pot completa formularele singuri, asistați de un operator sau în locații special amenajate.

Autorecenzarea populației se va desfășura în perioada 14 martie-15 mai. Astfel, Primăria comunei Bradu pune la dispoziția cetățenilor, în vederea autorecenzării asistate, două puncte fixe la care oamenii pot veni să completeze formularul.
1. Sediul Căminului Cultural Bradu (str. Principală, nr. 302) - persoane de contact: DINU Diana și IONESCU Mirela.
2. Sediul Grădiniței cu Program Prelungit ”Scufița Roșie”, Geamăna (str. Principală, nr. 99) - persoane de contact: DUMITRU Florina și ENACHE Carmen.
Informațiile colectate vor fi prelucrate în conformitate cu legislația în vigoare privind protecția datelor cu, caracter personal (Regulamentul UE nr. 679/2016) și anonimizate imediat după intrarea în sistem.

Din aprilie, Consiliul Judeţean Argeş se mută în clădirea Centrului de Calcul Piteşti, iar Prefectura la BNR

Marţi, 29 Martie 2022 08:13

# Palatul Administrativ intră în reabilitare

De la 1 aprilie 2022, Consiliul Județean Argeș și Instituția Prefectului Argeș își vor desfășura activitatea în noi clădiri. Mutarea este impusă de începerea lucrărilor de reabilitare energetică a Palatului Administrativ. Consiliul Judeţean Argeş se mută în clădirea Centrului de Calcul Piteşti, iar Prefectura în clădirea Băncii Naționale a României. Astfel că cele două instituții vor fi în continuare vecine.

 

 

ADIO concursuri aranjate, pile și relații în instituțiile publice? Se înăspresc condițiile la examinare!

Marţi, 29 Martie 2022 07:12

Concursurile cu dedicație care se organizează în instituțiile publice, doar de ochii lumii, pentru a fi ocupate de un candidat care se știe deja câștigător, ar putea fi istorie. Guvernul lucrează la un set de măsuri care ar urma să înăsprească condițiile de organizare a concursurilor pentru posturile de funcționari publici, astfel încât acestea să fie credibile în fața candidaților, fără acuzații că au fost aranjate. Vor fi modificări legislative importante în acest sens, iar una dintre ele este înregistrarea audio-video a probelor de concurs.

ADIO nași, fini, nepoți și amante în posturi de funcționari publici? Ani de zile, instituțiile publice au fost pepiniere ale oamenilor politici care și-au plantat „relațiile” în posturi călduțe. Urmează un val de măsuri care va încerca stoparea nepotismelor. Sau nu...

Crește indemnizația membrilor ATOP Argeș: de la 1% la 5%

Luni, 28 Martie 2022 11:52

 

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Argeș, din 28 martie, s-a aflat un proiect de hotărâre privind majorarea indemnizației de ședință a membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică Argeș. Consilierii județeni au stabilit creșterea indemnizației de ședință a membrilor ATOP Argeș de la 1% la 5% din indemnizația lunară a președintelui Consiliului Județean Argeș.

 

Având în vedere implicarea activă, din ultima perioadă, a ATOP în diferite proiecte importante pentru societate s-a luat decizia majorării indemnizației membrilor ei. Amintim că în 2021 s-a aprobat ca indemnizația de ședință a membrilor ATOP să fie în procent de 1% din indemnizația lunară a președintelui Consiliului Județean Argeș. De precizat că în perioada în care Dan Manu era președintele CJ Argeș, indemnizația membrilor ATOP era de 10%.

 

Proiectul pe fonduri europene pentru optimizarea traficului rutier a intrat în faza de implementare – încep lucrările în intersecțiile din Pitești!

Miercuri, 23 Martie 2022 11:41

Primăria Municipiului Pitești anunță demararea lucrărilor aferente proiectului „Crearea unui sistem de management al traficului și măsuri pentru gestionarea durabilă a parcărilor în municipiul Pitești”, cod SMIS 129120, începând cu data de 21.03.2022.

Implementarea acestui proiect urmărește optimizarea traficului și realizarea unei semaforizări conforme cu normele europene, care să permită identificarea în timp real a valorilor de trafic, comunicarea între intersecții, modificarea în funcție de valorile de trafic a timpilor de semaforizare pentru o bună fluență a circulației autovehiculelor și o echipare cu sisteme moderne și rezistente în timp.

Executantul lucrărilor este Asocierea S.C. ALTIMATE S.A. (lider) și S.C. TRIDENT Servicii și Mentenanță S.A. (asociat), valoarea estimată a contractului fiind de 27.467.379,05 lei fără TVA, finanțat din fonduri europene, fonduri de la bugetul de stat și fonduri de la bugetul local.

Primărița Elena Lasconi a semnat un contract de un milion de euro pentru iluminatul public din Câmpulung

Miercuri, 23 Martie 2022 08:40

Săptămâna trecută, primărița Elena Lasconi de la Câmpulung a semnat un contract de un milion de euro pentru iluminatul public. Proiectul, care este finanțat din fonduri europene, ar putea fi gata anul acesta.

După finalizarea lucrărilor, municipiul va avea iluminat public inteligent și va economisi sume importante, datorită înlocuirii becurilor clasice cu cele cu LED. Aproape 2 milioane de lei vor fi economisiți, anual, prin iluminatul inteligent.

 

Decizii importante - aprobate de Consiliul Local Budeasa

Marţi, 22 Martie 2022 07:30

Consiliul Local Budeasa a aprobat, în ședința din luna februarie, decontarea navetei cadrelor didactice și a personalului didactic auxiliar care își desfășoară activitatea în cadrul unităților de învățământ din localitate. De asemenea, s-a aprobat și planul anual de acțiune privind serviciile sociale acordate la nivelul comunei.

„În urma ședinței ordinare, din data de 24.02.2022, Consiliul Local Budeasa a adoptat următoarele hotărâri:

- HCL 22 privind aprobarea Planului anual de acțiune privind serviciile sociale acordate la nivelul comunei Budeasa, județul Argeș pentru anul 2022;

La Pitești – ordinară după extraordinară! Ședință de Consiliu Local Pitești – maraton, joi, cu 40 de puncte

Luni, 21 Martie 2022 11:37

Marți și joi, săptămâna aceasta, sunt fixate două ședințe de Consiliu Local Pitești. Prima, marți, o extraordinară cu un singur punct pe ordinea de zi:

Proiect de hotărâre inițiat de primar privind rectificarea bugetului Municipiului Pitești pe anul 2022.

Joi însă, cu totul altceva. Ședință ordinară cu 40 de puncte pe ordinea de zi. Unele mai ușoare, altele mai cu greutate:

Proiect de hotărâre inițiat de primar privind alegerea președintelui de ședință.

2. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind desemnarea reprezentantului consiliului local în Consiliul de Administrație al Palatului Copiilor Pitești.

 

Primărița Elena Lasconi, o nouă lovitură pentru reputația fostului primar Liviu Țîroiu!

Marţi, 15 Martie 2022 17:35

După ce l-a făcut de rușine că nu-și efectuează orele de muncă în folosul comunității, pe care le-a primit „cadou”, după o condamnare penală, primărița Elena Lasconi de la Câmpulung arată din nou cu degetul (mijlociu?) spre fostul edil Liviu Țîroiu. Recent, Lasconi a declarat presei că Țîroiu a cerut să presteze orele de muncă undeva în interior, că are probleme de sănătate, dar o ardea în campania electorală cu PSD-ul prin piețele din Câmpulung. Asta deși i s-a respectat dorința și a fost repartizat la sere, unde e mult mai bine decât sub cerul liber.

 

Comisia de circulație a Piteștiului lovește din nou! Alte propuneri, avizate pentru străzile și traficul din municipiu

Marţi, 15 Martie 2022 12:44

Comisia de circulație a Piteștiului a prestat din nou și a adus alte modificări pe străzile din oraș, respectiv în traficul rutier. Pe masa comisiei au fost opt propuneri, unele dintre ele fiind avizate, respinse, în timp ce altele sunt în analiză.

1. Prin adresa 10319/22.02.2022 se solicită avizul comisiei de circulație pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal în vederea realizării proiectului „Construire complex comercial”, situat în municipiul Pitești, Bd. Nicolae Bălcescu, nr. 180A și 180B, cu privire la racordarea la rețeaua de căi de comunicație. Avizat

 

 

235.000 de elevi și preșcolari vor primi câte 500 de lei în luna aprilie!

Luni, 14 Martie 2022 21:34

# Copiii cu posibilități materiale reduse vor beneficia de bani pentru rechizite

235.000 de elevi și preșcolari din întreaga țară, care au venituri modeste, vor primi tichete sociale în valoare de 500 de lei, bani ce vor putea fi folosiți pentru achiziționarea de rechizite și îmbrăcăminte. Acest program este finanțat din fonduri europene și se derulează în România pentru al doilea an consecutiv și are scopul de a preîntâmpina abandonul școlar.

Cardurile vor fi transmise către Inspectoratele Școlare Județene până la finele lui martie, iar în luna aprilie acestea vor fi distribuite către beneficiari, cu tot cu sumele de bani virate.

 

Consiliul Județean alocă 800.000 de lei pentru finanțarea unităților de cult din Argeș

Luni, 14 Martie 2022 15:33

Consiliul Județean Argeș a alocat, în ședința de săptămâna trecută, suma de 800.000 lei pentru finanțarea unităților de cult din județ. Sprijinul financiar se acordă, numai pentru cofinanţarea unui proiect, în limita bugetului disponibil, iar cofinanţarea din partea beneficiarului trebuie să fie de minimum 10% din valoarea totală a finanţării (aceasta poate fi în bani, materiale etc). Analizarea solicitărilor se face de către Comisia de Analiză a Solicitărilor de Sprijin Financiar din partea Unităților de Cult, constituită prin act administrativ al conducătorului instituţiei. Proiectele de finanţare vor fi încheiate, în baza hotărârii consiliului judeţean, cu fiecare unitate de cult în parte şi vor cuprinde sumele aprobate prin hotărâre.

 

 

Viceprimarii Piteștiului au ieșit afară la treabă!

Luni, 14 Martie 2022 15:25

Acum câteva luni, umbla vorba prin Primăria Pitești că viceprimarul USR, Mihai Mihăilescu, nu-l agrează deloc pe primarul Cristian Gentea și chiar evită deplasările pe teren pentru a nu se intersecta cu edilul. Și zvonurile par cât se poate de adevătate, de vreme ce vicele USR-ist nu prea a gustat ieșirile din birou, nici măcar la multe din evenimentele festive organizate de municipalitate.

Dar ce să vezi? În prima zi a săptămânii trecute, Mihăilescu a purces alături de primarul Gentea și de vicele Gelu Tofan pe strada Nicolae Iorga, pentru a discuta o serie de probleme cu care se confruntă locuitorii din această zonă. Bine, Mihăilescu a stat mai mult pe post de decor, dar oricum ar fi, e o surpriză că și-a schimbat atitudinea.

Primăria Pitești a refuzat să cumpere „Casa Teodorescu”

Luni, 14 Martie 2022 12:51

# Proprietarii cereau pe imobil 340.000 de euro

După ce în luna ianuarie 2022, consilierii locali piteșteni au refuzat achiziționarea casei “Dimitrie Gh. Dima”, de această dată aleșii locali nu și-au exercitat dreptul de preemțiune pentru un nou monument istoric.

În ședința de Consiliu Local Pitești de joi, 10 martie, municipalitatea nu a dorit să achiziționeze imobilul - monument istoric, intitulat „Casa Teodorescu”, situat în Pitești, pe str. Crinului nr. 21. Monumentul istoric datează de la sfârșitul sec. XIX și face parte din situl urban „Strada Crinului”. Imobilul este alcătuit dintr-un teren în suprafață de 1236 mp și construcții în suprafață desfășurată de 504 mp, cu regim de înălțime P+E. Proprietarii cereau pe „Casa Teodorescu” 340.000 de euro.

 

Pagina 8 din 177

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea