Lucrări realizate de S.Ed.C. Mioveni

Luni, 19 Iunie 2023 11:42

 

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni a realizat, pe parcursul săptămânii trecute, mai multe lucrări. S-au continuat activitățile specifice de întreținere a domeniului public al orașului Mioveni. Elementele de mobilier urban intră în fiecare an într-un amplu program de reabilitare. Băncile și foișoarele din oraș sunt recondiționate și vopsite, iar coșurile de gunoi stradale sunt, de asemenea, reparate sau înlocuite, acolo unde este cazul.

De asemenea, Formația Construcții Civile a desfășurat lucrări de plombare și reparații a carosabilului pe str. Cărănești. Pe str. Muntenia și bld I.C. Brătianu s-a intervenit pentru colmatarea fisurilor în asfalt. Colmatarea și păstrarea etanșă a fisurilor și crăpăturilor previn apariția de gropi și prelungesc durata de viață a covorului asfaltic. Fântâna publică din zona blocului M6, închisă în vederea efectuării unor lucrări de întreținere și reparații, a fost și ea repusă în funcțiune.

 

Modalități de transmitere a sesizărilor la Mioveni

Luni, 19 Iunie 2023 11:40

 

Sesizările cu privire la buna desfășurare a proceselor de alimentare cu apă și preluare a apelor uzate, salubritate, ecarisaj, iluminat public, pot fi făcute la:

- Email – Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

- DISPECERAT (NON STOP) la tel 0736.202.067 sau 0348/457.102.

 

Stolnici. Contract pentru asfaltări de drumuri pe Anghel Saligny

Miercuri, 14 Iunie 2023 08:40

 

Primarul localității Stolnici, Sevastian Pupăză Roșu (foto) a semnat, recent, la Ministerul Dezvoltării, un nou contract pentru comuna pe care o administrează.

Obiectul contractului îl constituie alocarea unei finanțări din bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în sumă totală de 13.913.912,17 lei pentru realizarea obiectivului de investiții ,,Modernizare drumuri în comuna Stolnici, județul Argeș" în baza Ordinului ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației nr. 137012022 privind aprobarea listei obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora pentru finanțarea Programului Național de Investiții ,,Anghel Saligny".

Peste 190 de utilizatori ai serviciilor de apă şi canalizare depistaţi cu nereguli în urma controalelor SC Apă Canal 2000 SA

Marţi, 13 Iunie 2023 20:53

 

Pentru reducerea pierderilor de apă de natură comercială, societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti desfășoară permanent acțiuni de verificare pe zone și pe categorii de utilizatori, în vederea asigurării că serviciile prestate de societatea noastră sunt contractate în mod legal.

Astfel, de la începutul anului 2023 s-au desfășurat ample acțiuni de control la un număr de peste 290 de locații, în urma cărora s-au identificat neconformități la un număr de peste 190 de utilizatori. În toate aceste cazuri au fost aplicate prevederile legale în vigoare și s-a luat măsura recuperării prejudiciului adus societății și a tuturor costurilor de intrare în legalitate.

 

Proceduri și tratamente neurochirurgicale de ultimă generație în Argeș!

Marţi, 13 Iunie 2023 09:44

 

 

Mai mulți medici de la Spitalul Universitar Gazi din Ankara au fost prezenți, săptămâna trecută, în Argeș, în cadrul unui amplu proiect de parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență Pitești, unitate medicală aflată în administrarea Consiliului Județean Argeș.

SJU Pitești va fi implicat astfel într-un proiect medical prin care se pun bazele unei colaborări româno-turce în domeniul neurochirurgiei.

Medicii turci au fost primiți de către președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, administratorul public al județului, Marius Cristian Puiu, și directorul medical al SJUP, Ștefan Costin.

Pitești. Containerele îngropate din cartierul Trivale sunt deschise spre utilizare!

Marţi, 13 Iunie 2023 07:33

 

# Sortarea corectă a deșeurilor începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare!

Locuitorii cartierului Trivale (de la blocuri) pot folosi pentru depozitarea deșeurilor noile containere îngropate. Toate cele 23 de platforme sunt dotate cu containere îngropate pentru colectarea deșeurilor pe cinci fracții (plastic/metal, hârtie/carton, sticlă, biodegradabil, menajer).

Sortarea corectă a deșeurilor începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare. Containerele sunt inscripționate corespunzător!

 

O fântână publică din Mioveni - închisă pentru lucrări de reparații

Luni, 12 Iunie 2023 22:50

 

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni anunță că în perioada 12-15 iunie 2023, fântâna publică din zona blocului M6, va fi închisă în vederea efectuării unor lucrări de întreținere și reparații.

„Pentru sesizări sau alte aspecte privind activitatea noastră, vă rugam să ne contactați în DISPECERAT NON STOP la numerele de telefon: 0736.202.067 sau 0348/457.102, ori pe aplicația Mioveni City App, la secțiunea Raportări incidente”, a transmis conducerea SEdC Mioveni.

 

Anunț privind înscrierile la creșe în municipiul Pitești

Luni, 29 Mai 2023 19:13

 

Anunț important pentru părinții care doresc să își înscrie copiii la creșele publice din Municipiul Pitești în anul școlar 2023-2024! În conformitate cu prevederile art. 15 din H.G. nr 566/2022, înscrierea copiilor la creșe pentru anul școlar 2023-2024 se va realiza conform precizărilor și calendarului specific transmise anual de Ministerul Educației.

„Până la data prezentei informări, nu a fost publicat ordinul ministrului educației cu privire la metodologia-cadru de înscriere a copiilor antepreșcolari și preșcolari în unități de învățământ. De îndată ce acest act normativ va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Creșa Pitești va elabora calendarul înscrierilor la creșele publice din municipiul Pitești și îl va aduce la cunoștința părinților interesați, prin publicarea pe toate canalele media disponibile. De asemenea, personalul Creșei Pitești va asigura tot sprijinul necesar părinților interesați de înscrierea copiilor la creșe și va înregistra toate solicitările acestora, în termenele care vor fi stabilite prin acte normative”, informează Primăria Pitești.

 

 

Brădenii au fost, sâmbătă, în sărbătoare!

Luni, 29 Mai 2023 14:55

 

Primăria Bradu a organizat sâmbătă, 27 mai 2023, în incinta Bazei Sportive, o nouă ediție a Zilei Comunei. O zi de bucurie, cu multe manifestări specifice, dar și de bilanț și planuri pentru viitor. Iar brădenii chiar au motive de satisfacție prin realizările de până acum!

La eveniment au participat mii de localnici și de invitați. Pe scenă au urcat, pentru a-și exprima susținerea, alături de primarul Dan Stroe și de viceprimarul Gheorghe Negoi, întreg Consiliul Local. O adevărată echipă care a fos aplaudată de cei prezenți. Au mai ținut să le fie alături, printre alții, și Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, prefectul Radu Perianu, Cristian Gentea - primar al municipiului Pitești, senatorul Cristina Stocheci, deputatul Nicolae Pavelescu, Gheorghe Stancu - primar al comunei Bascov, Marius Nicolaescu și Adrian Bughiu - vicepreședinți ai Consiliului Județean, consilierii județeni Diana Lupaș, Cristina Popa, Ramona Nițoiu, Nicoleta Nicolescu, Monalisa Ioniță, Vasile Negoescu, Marius Pârvu, Bogdan Bălan, precum și mulți alții.

Stolnici - asfaltare prin fonduri nerambursabile

Joi, 25 Mai 2023 13:52

 

Autoritățile din Stolnici se pregătesc să semneze contractul de finanțare a unui nou proiect aprobat în Programul ”Anghel Saligny”. Proiectul prevede asfaltarea mai multor străzi din comună în lungime totală de 5,8 km. Localitatea este campioană la atragerea de fonduri europene, ceea ce spune multe despre dedicarea echipai aflate la conducere.

Sevastian Pupăză (foto), primar: Așa este. Ne pregătim să semnăm contractul de finanțare. Pentru Stolnici este, poate, singura șansă la dezvoltare, din resurse proprii nu am fi reușit, probabil, niciodată. Nu putem să stăm, toată ziua, cu mâna întinsă spre Consiliul Județean. Fondurile nerambursabile sunt o parte a soluției pentru noi.

 

 

DGASPC Argeș cumpără șase case pentru persoanele adulte cu dizabilități

Miercuri, 24 Mai 2023 20:46

 

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Argeș vrea să cumpere de pe piața imobiliară mai multe case. Se dorește achiziționarea a șase imobile (case și teren aferent) în scopul înființării unui număr de patru Locuințe Protejate, a unui Centru de Criză și a unui Centru Respiro pentru persoane adulte cu dizabilități.

Proiectul de hotărâre urmează să fie aprobat de Consiliul Județean Argeș în ședința din 25 mai. Consilierii județeni vor decide dacă vor aproba procedura internă pentru atribuirea contractului privind cumpărarea imobilelor.

Eveniment special duminică, la Corbi: Rapsodia Păstorească

Miercuri, 24 Mai 2023 12:37

Primăria și Consiliul Local din Corbi invită pe cei ce doresc să petreacă ziua într-un cadru de poveste,în comuna Corbi, cu prilejul desfășurării manifestărilor  folclorice  prilejuite de cea de a  51 - a  ediţie a „RAPSODİEİ PĂSTOREȘTİ”

PROGRAM DUMINICĂ 28 MAI  2023

• Vizitarea Muzeului comunei Corbi; • Ora 09,30 -  Parada cântecului, dansului şi portului popular, actiune susţinută de ansamblurile cu specific păstoresc din judeţele : Gorj, Sibiu, Vâlcea,Olt, Argeş, precum și din Republica Moldova; • Prezentarea invitaţilor; • Deplasarea in zona mirifică la ,,Chilii ”; • Premierea participantilor care dețin cele mai frumoase animale, premiere efectuată de către Asociația ,,Corbii de Piatră”; • Petrecere populară sustinută de formațiile participante; • Alte activitați tradiționale.

Invitați  speciali: Valentin Precup, Orchestra Doina Argesului din Pitești

 

Dârmănești - lucrări de infrastructură

Miercuri, 24 Mai 2023 10:48

 

Administrația din Dârmănești a demarat lucrări de prevenirea a inundațiilor în mai multe zone sensibile din comună. În fapt, vor fi realizate canale colectoare, care să preia scurgerile de apă rezultate în urma unor ploi abundente. „Zonele în care vom efectua astfel de lucrări sunt „La Spital” („Sfânta Elena”), „La Azegherești” și „La Banu” (preluare viața satului). În total, vom realiza canale colectoare pe o lungime de 600 de metri. Deja se lucrează la Sfânta Elena, urmând ca, în momentul în care pământul se va zvânta, să începem amenajările și în celelalte două puncte După ce vom termina, urmează să asfaltăm atât la Sfânta Elena, cât și Drumul lui Banu – primar, Emilian Ciolan.

 

SEdC Mioveni organizează Tombola ECOFact

Marţi, 23 Mai 2023 20:23

Activează factura pe email și câștiga unul dintre cele 40 de premii pe care le oferim. Pentru înscrierea la tombolă trebuie să trimiteți un email la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza care să conțină următoarele date:

- nume, prenume

- cod client

- locul de consum

sau să completați formularul tip disponibil la casieria societății, urmând apoi să-l depuneți în urna special amenajată.

Clienții care primesc deja factura pe email sunt înscriși automat în tombolă. Regulamentul Tombolei poate fi descărcat de pe www.sedcmioveni.ro

 

Săpata - lucrări la școală, la rețeaua de apă și la asfaltarea unei străzi

Luni, 22 Mai 2023 22:56

 

În comuna Săpata au început în luna aprilie lucrările de extindere a rețelei de alimentare cu apă în satul Lipia. Se lucrează în punctul ”La Mazăre”, pentru racordarea la apă a mai multor gospodării aflate dincolo de râul Cotmeana. Lucrările sunt realizate cu fonduri locale și de la Consiliul Județean.

În perioada următoare va demara și proiectul finanțat prin Programul de Investiții ”Anghel Saligny”. Drumul comunal din satul Drăghicești, în lungime de aproximativ 3 km, va fi asfaltat. Suma alocată autorităților din Săpata prin programul guvernamental este de 4 milioane de lei.

A fost inaugurat noul sediul al Detașamentului de Pompieri Mioveni

Luni, 22 Mai 2023 21:59

 

# Cheltuielile au fost asigurate de către Primăria Mioveni

Pe 19 mai a avut loc inaugurarea și darea în folosință a noii clădiri a Detașamentului de Pompieri Mioveni. Obiectivul de investiție a pornit din necesitatea rezolvării unei probleme de garare a unei autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime. Soluția a venit prompt, primarul Ion Georgescu fiind dispus să asigure suportul necesar pentru a crea condițiile necesare. Toate și Consiliul Local Mioveni.

 

Echipamente și materiale, prin PNRR, pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești

Luni, 22 Mai 2023 21:12

 

S-a aprobat finanțarea prin PNRR a unui nou proiect al Spitalului Județean de Urgență Pitești! Vorbim despre dotarea unității medicale cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale. Conducerea Spitalului a depus un nou proiect pentru dotarea cu aparatură de ultimă generație a Blocului Operator, a sălilor de naștere, precum și a compartimentului de microbiologie. Investiția, care va fi finanțată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a fost aprobată de Ministerul Sănătății, urmând să fie semnat contractul de finanțare.

Câștigătorii concursului ”Cea mai frumoasă și cea mai curată asociație de proprietari din Municipiul Pitești”, ediția a XI-a!

Luni, 22 Mai 2023 12:46

Premiul pentru „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din Municipiul Piteşti”, în valoare de 10 000 lei, a fost obținut de către asociația de proprietari ”Victoria”, blocul 89 din zona centru, iar premiile pentru „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din fiecare cartier”, în valoare de 2 000 de lei fiecare, au fost câștigate de următoarele 10 asociații:

- ”Pasajul Scărilor, 18”, blocul 18, scările A,B, C, D, F, zona Trivale-Mărășești;

- ”Zmeura PS38”, blocul PS38, zona Banat-Exercițiu;

- ”Dorobanților 10”, blocul 49, cartier Craiovei;

 

Primăria Rociu a câștigat procesul cu constructorul Sălii de Sport

Joi, 18 Mai 2023 12:16

Emoții, până săptămâna trecută, pentru comuna Rociu. Instituția a fost dată în judecată de constructorul Sălii de Sport din localitate, S.C. QUICK SMART CITY S.R.L. Totul a pornit, susține primarul, Victor Bălășoiu, de la o mică întârziere la plata primei tranșe din contract. Pentru că respectivul contract prevede ca suma, de 356.000 lei, să fie achitată în trei tranșe. Constructorul s-a supărat și a cerut, la Tribunalul Argeș, toți banii. Doar că judecătorii nu au fost de aceeași părere și au respins acțiunea ca inadmisibilă.

Victor Bălășoiu (foto), primar: ”Da, este vorba de constructorul Sălii de Sport. I s-a plătit prima tranșă, se apropie plata celei de-a doua, conform contractului semnat. nu știu de ce s-a ajuns la judecată, nu pot să vă spun mai multe. Noi ne ținem de prevererile contractului, care este legea părților.”

Hotărârea Tribunalului Argeș nu este definitivă.

Băbana - lucrări de canalizare prin ”Anghel Saligny”

Joi, 18 Mai 2023 12:14

Începând cu luna mai 2023, administrația din Băbana a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru investiția ,,Canalizare și epurare a apelor uzate, în satul Groși”, finanțată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny". De această investiție, a cărei valoare este de 5.055.485,76 lei, vor beneficia peste 300 de persoane.

„Mă bucur foarte mult că am dat drumul acestei investiții, mult-așteptate de către locuitorii din Groși. Antreprenorul a dat asigurări că va finaliza lucrarea în 90 de zile, ceea ce ar fi un lucru extraordinar. Mai mult, după introducerea conductelor, pe stradă va fi așternut covor asfaltic de 7 cm grosime. Este vorba de 2,4 km. Va fi al doilea sistem de canalizare, după cel realizat în satul de reședință, în total acoperindu-se  cam o treime din comună. Din păcate, pentru restul satelor, relieful nu permite o astfel de investiție. Singura soluție pentru acele zone ar fi mini-stații de epurare, care să deservească maxim 20 de gospodării. Vom fi cu ochii pe orice axe de finanțare (guvernamentale sau europene), care să includă astfel de investiții.” , a declarat, pentru ziarul Viața satului, primarul Bebe Ivan.

 

Pagina 8 din 193

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea