Crește prețul pentru serviciul de alimentare cu apă şi de canalizare, din 2022

Luni, 20 Decembrie 2021 13:32

S.C. Apă Canal 2000 S.A. aduce la cunoştinţa utilizatorilor ajustarea preţului şi a tarifului pentru serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare, începând cu data de 01.01.2022, astfel:

- apă potabilă produsă, transportată şi distribuită: 4,76 lei/mc, exclusiv T.V.A.;

- canalizare-epurare ape uzate: 4,92 lei/mc, exclusiv T.V.A..

Ajustarea tarifelor s-a realizat prin:

Licitație publică pentru spațiile și terenurile din piețe

Miercuri, 15 Decembrie 2021 15:07

Societatea Salpitflor Green SA organizează licitații publice pentru spaţiile comerciale şi terenurile libere existente în pieţele şi târgul săptămânal al municipiului Pitești, în data de 23.12.2021.

Termenul limită de depunere a dosarelor este data de 17.12.2021, ora 15:00.

Licitaţiile se vor ţine la sediul nostru din strada Lotrului nr. 1, etajul II, cam.1, începând cu ora 9:00, conform graficului și la ora stabilită la depunerea dosarelor. Accesul în unitate se va face conform hotărârii Guvernului nr.1130/2021 și a altor prevederi legislative valabile la data menționată.

 

Tiberiu Irimia, fost manager al Spitalului Județean Argeș: „Acest spital este complet demodat”

Marţi, 14 Decembrie 2021 12:27

Săptămâna trecută a avut loc o primă dezbatere publică privind oportunitatea construirii unui nou spital la Pitești. Liberalii vor spital municipal în Pitești, pesediștii vor centre de permanență, iar specialiștii tind tot spre ele.

Tiberiu Irimia: „Aproape nimeni din sala aceasta când are o problemă complicată de sănătate nu se adresează spitalelor din județ”

Piteștiul - singurul municipiu din România care nu are centru de permanență

Marţi, 14 Decembrie 2021 12:24

Săptămâna trecută, Primăria Pitești a organizat, cu sala aproape goală, dezbaterea publică pe tema oportunității construirii unui spital municipal. Piteștenii nu s-au înghesuit să participe la dezbatere, deși au fost invitați.

Luptele grele s-au dat pe Facebook, unde oamenii au strigat că vor spital. Păcat că n-au ascultat și opiniile specialiștilor...

 

Primăria Rociu a depus şapte proiecte pentru finanțare prin programul „Anghel Saligny”

Luni, 13 Decembrie 2021 14:39

Conducerea Primăriei Rociu a depus șapte solicitări de finanțare în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

”Proiectele pentru care s-a solicitat finanțare prevăd asfaltarea unui număr de șase străzi din comună, respectiv extinderea rețelei de canalizare în satele Rociu și Gliganu de Sus și branșarea gospodăriilor la aceasta”, declară primarul Victor Mihai Bălășoiu.

SEdC Mioveni: recomandări pentru sezonul rece

Luni, 13 Decembrie 2021 14:38

Sezonul rece aduce întodeauna probleme la instalațiile de apă. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni vă oferă câteva recomandări pentru a evita problemele legate de riscul de îngheț la branșamente și apometre.

- „Blocați accesul aerului rece în căminele de apometre, case de scări, subsoluri de bloc, pe unde trec instalațiile de apă. Asigurarea microclimatului pentru apometrele montate în scările de bloc se poate realiza prin închiderea ușilor, geamurilor, sau la nevoie, înlocuirea acestora.

 

Investiții în unitățile de învățământ din Topoloveni

Luni, 13 Decembrie 2021 14:34

Noutăți administrative din Topoloveni. Primarul Gheorghiță Botîrcă a prezentat, săptămâna trecută, la emisiunea „Cafeaua cu Piper” de la Antena 3 Pitești, stadiul mai multor lucrări din oraș. Un accent important a fost pus pe investițiile în unitățile de învățământ din Topoloveni, acolo unde a fost adusă aparatură IT perfomantă. Fiecare clasă a fost echipată cu tablă electronică și videoproiector, în urma unui proiect realizat prin contribuții guvernamentale, dar și locale.

„Copiii noștri găsesc în clase aparatură IT performantă. Fiecare clasă are videoproiector, tablă electronică. E o interpretare grafică aparte, față de ce se întâmpla până acum. Nu mai există clasă fără tot acest echipament complet”, a precizat primarul Gheorghiță Botîrcă.

Pregătiri la bazinul din Costache Negri din Pitești

Luni, 13 Decembrie 2021 13:55

În Pitești au fost finalizate lucrările de la vestiarele bazinului din Costache Negri. În perioada următoare urmează să fie montat și un balon presostatic. Inaugurarea obiectivului, de care vor beneficia copiii ce practică înotul în mod organizat, fiind legitimați la clubul sportiv piteștean, se va face printr-o competiție de anvergură.

”Vestiarele bazinului din Costache Negri – containere dotate excepțional – sunt pregătite, curând va fi montat și balonul presostatic. Partenerii noștri au făcut eforturi mari, în condițiile actuale, în care pandemia a afectat activitatea furnizorilor mari de produse sau servicii. Sunt în proces de finalizare a acestui proiect și vom avea vești bune în curând! Mulțumim, Caroli Foods!”,a transmis, pe Facebook, primarul Piteștiului, Cristian Gentea.

 

Concluziile dezbaterii publice privind oportunitatea construirii unui spital municipal la Pitești

Miercuri, 08 Decembrie 2021 11:44

 

Pe 7 decembrie, în sala Filarmonicii, a avut loc prima etapă a dezbaterii publice privind oportunitatea construirii unui nou spital la Pitești. Municipalitatea piteșteană a organizat o întâlnire de lucru cu specialiștii în managementul sănătății, pentru găsirea unor soluții de creștere a serviciilor medicale pentru comunitate.

Transmisă on-line pe pagina de Facebook a Primăriei Pitești, dezbaterea a fost mediată de către primarul Piteștiului, Cristian Gentea, și de viceprimarul Gelu Tofan. Au participat consilieri locali, reprezentanți ai municipalității, manageri de spitale, directorul DSP, președintele Colegiului Medicilor, liderul de sindicat SANITAS, directorul Serviciului Județean de Ambulanță, reprezentanți ai Asociației Medicilor de Familie Argeș, medici de prestigiu, specialiști în management medical, parlamentari de Argeș (specialiști în medicină), precum și reprezentanți ai mediului public.

Pregătiri de iarnă. Primăria Bradu a încheiat contractul de deszăpezire

Miercuri, 08 Decembrie 2021 07:23

În fiecare an, în perioada de iarnă, administrația locală încheie contracte de deszăpezire cu firme specializate. SC HCB Construct Investment SRL, firma  Consiliului Local Bradu, se va ocupa de curățarea străzilor și trotuarelor din localitate. În perioadele cu gheață sau polei, pe drumuri va fi împrăștiat material antiderapant.

Deși suntem abia la începutul iernii, gospodarii comunei s-au pregătit din timp pentru ca vremea rece să nu îi ia prin surprindere. Primăria a încheiat un contract de deszăpezire cu firma HCB Construct Investment SRL, care dispune de utilajele speciale pentru o astfel de activitate.

 

De când e președinte la CJ Argeș, Mînzînă a început să ureze „weekend plăcut” încă de la începutul săptămânii

Marţi, 07 Decembrie 2021 07:40

Începem prin a spune că nu e pamflet! Ci e o știre cât se poate de reală! Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, urează colegilor săi „un weekend lung și plăcut”, încă din a doua zi a săptămânii.

Dovadă că viața de șef în fruntea administrației județene e una atât de frumoasă, de lipsită de griji și de stres, de mulțumitoare din punct de vedere financiar, încât îți e tot dragul să vii la muncă. Nici nu poate fi altfel când iei 23.400 de lei pe lună și ești boss-ul întregii instituții. Din cele spuse de președintele CJ Argeș, marțea e ca vinerea!

2021 - an record al atragerii fondurilor nerambursabile pentru Municipiul Pitești

Marţi, 07 Decembrie 2021 06:41

Anul 2021, an de criză sanitară și chiar economică s-a dovedit, pentru Primăria Pitești, unul deosebit de bun. Pe parcursul acestui an, Municipiul Pitești a încheiat noi contracte de finanțare din fonduri nerambursabile.

90 milioane de lei, sumă nerambursabilă, atrasă pentru cinci proiecte

Pentru numai cinci proiecte, a fost atrasă o finanțare nerambursabilă uriașă, de aproximativ 90 milioane de lei. Iată-le:

• REALIZARE PARC LUNCA ARGEȘULUI 3, proiect finanțat în cadrul POR 2014-2020, având o valoare totală de 21.922.277,47 lei, din care fonduri nerambursabile 19.081.866,99 lei.

 

Acțiune de plantare la Mioveni!

Luni, 06 Decembrie 2021 15:52


# Mii de arbori și arbuști au fost plantați cu ajutorul voluntarilor

Asociația Viitor Plus, în parteneriat cu Automobile Dacia SA, și în colaborare cu Primăria orașului Mioveni  a organizat o amplă acțiune de plantare în comunitatea constructorilor de automobile, sâmbătă, 4 decembrie, în zona din vecinătatea Sălii Sporturilor Mioveni. Acțiunea de plantare s-a  derulat concomitent, în mai multe zone ale orașului, respectiv de-a lungul Bulevardului Dacia, în spațiile verzi din zona centrală a orașului, în parcurile din zona Catedralei “Sf. Apostoli Petru și Pavel”, Casei de Cultură a Sindicatelor, precum și în zona blocurilor M și H.

Tatiana Preduț nu mai este consilier local (PSD) la Pitești

Luni, 06 Decembrie 2021 12:36

Vineri, 3 decembrie, a avut loc o ședință de îndată a Consiliului Local, ocazie cu care s-a luat act de încetarea de drept a mandatului consilierei locale a PSD Tatiana Preduț. Aceasta a preluat conducerea Spitalului Vedea și nu a mai putut continua activitatea de consilier local. PSD Pitești va decide în perioada următoare cine îi va lua locul Tatianei Preduț.

Următorul pe lista partidului pentru Consiliul Local Pitești este Ion Matei, fost consilier municipal în mandatul precedent.

 

Pe 7 decembrie – dezbatere publică privind oportunitatea construirii unui spital municipal la Pitești

Luni, 06 Decembrie 2021 12:33

Marți, 7 decembrie, are loc o primă dezbatere publică privind oportunitatea construirii unui spital municipal la Pitești. Evenimentul se va desfășura în sala Filarmonicii Pitești, începând cu ora 15.00. La dezbatere sunt aşteptaţi factori responsabili din sănătate, dar şi cetățeni ai municipiului.

Printre invitați se numără directori de spital din Pitești, medici de familie, reprezentanţi ai Sindicatului „Sanitas”, ai Colegiului Medicilor din Argeș, ai Prefecturii, ai Consiliului Județean, ai Consiliului Local Pitești, ai Serviciului de Ambulanță, ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate, ai Asociațiilor Pacienților din Argeș, ai societății civile etc.

Primarul comunei Budeasa: „Furnizarea de gaze nu va fi oprită”

Luni, 06 Decembrie 2021 12:24

 

Nicolae Mihai Rachieru, primarul de la Budeasa a făcut un anunț important pentru locuitorii comunei cu privire la situația furnizării gazelor naturale.

„Piaţa de gaze naturale din România, dar şi de la nivel european, traversează o perioadă extrem de dificilă. În urma discuției cu reprezentanții firmei care furnizează gaze naturale în comuna Budeasa, cu privire la notificarea transmisă cetățenilor abonați la ei, am primit următoarele lămuriri:

 

Să fie lumină! Primăria Ștefănești a cumpărat țurțuri și ghirlande pentru Sărbători de peste 40.000 lei

Miercuri, 01 Decembrie 2021 07:39

Vom avea, la Ștefănești, Sărbători pline de lumină... artificială. Primăria a cumpărat, recent, țurțuri și ghirlande luminoase în valoare de peste 40.000 lei, sumă fără TVA. Sperăm să nu consume mult, dacă tot au costat mult. Altfel, factura la curent va veni ca un fior rece. După Sărbătorile pline de lumină...

Neacșu Elena-Andreea


Primăria Moșoaia, bună de plată în procesul cu un localnic

Marţi, 30 Noiembrie 2021 14:41

# Instituția a refuzat să îi aprobe PUZ și să dea autorizație de construcție pentru o locuință.

Proces cu final nefavorabil pentru Primăria Moșoaia.  Litigiul a pornit ca urmar a refuzului de a aviza favorabil un PUZ pentru construirea unei locuințe. Cererea a fost formulată de Manolache Cristina și Manolache Nicolae Cristinel, care au dorit să ridice o casă în satul Smeura. S-a întocmit PUZ și au cerut certificat de urbanism și autorizație de construcție pentru imobil. Instituția a avizat negativ obiectivul, așa încât s-a ajuns la proces. Iată ce a dispus Tribunalul Argeș:

 

Cristian Gentea recunoaşte că a făcut curăţenie în Primăria Piteşti!

Marţi, 30 Noiembrie 2021 13:42

# „Am devenit nepopular? Poate. Dar am câștigat eficiență”

La un an de mandat, edilul Piteştiului Cristian Gentea a recunoscut public faptul că a făcut curăţenie în primărie. Primii vizaţi au fost chiar angajaţii care s-au lovit de exigenţa primarului. Probabil învăţaţi, ca pe vremea lui Cornel Ionică, de a plimba trei hârtii prin primărie, dintre care nomai două ajungeau la semnat, salariaţii au fost luaţi la bani mărunţi de Gentea, chiar din primele săptămâni de mandat. De exemplu, ne amintim că anul acesta, primarul l-a demis din funcţie pe directorul Serviciului Fonduri Europene pe motiv de lipsă de eficienţă.

Raportul primarului Piteștiului, Cristian Gentea, la un an de mandat: „Exact ca un gospodar în propria casă, am făcut curățenie înainte de a remobila”

Marţi, 30 Noiembrie 2021 09:47

S-a împlinit un an de când Cristian Gentea a fost ales primar al municipiului Pitești. Cu această ocazie, edilul și-a prezentat raportul de activitate.

Evenimentul s-a desfășurat, pe 25 noiembrie, în sala Filarmonicii Pitești, unde au participat reprezentanți ai autorităților locale și județene, ai mediului de afaceri, dar și alți primari din județ.

 

Pagina 8 din 172

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea