Gafă a Consiliului Județean Argeș! Douăsprezece persoane la prezidiu pentru treisprezece oameni în sală

Luni, 01 Octombrie 2018 16:59

# Evenimentul organizat de Consiliul Județean a coincis cu deschiderea celei de a XVIII-a ediții a Simpozionului Internațional Experimentul Pitești

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, pare a fi într-o dispută de imagine cu reprezentanții Primăriei Pitești. Cele două instituții stabilesc, de ceva timp, evenimente importante pentru argeșeni în același timp. S-a întâmplat și vineri, 28 septembrie, când în sala Consiliului Județean s-a desfășurat o dezbatere interesantă la care au luat parte reprezentanți ai Academiei Române cu origini argeșene, împreună cu reprezentanți ai mediului universitar sau ai administrației publice județene și locale, iar, în același timp, în sala Primăriei se desfășura deschiderea oficială a Simpozionului Internațional „Experimentul Pitești – Reeducarea prin tortură”, ediția a XVIII-a. 

Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș: „În urma noastră vin oameni care știu ce au de făcut”

Luni, 01 Octombrie 2018 16:56

Salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Argeș au fost, destul de des, puși la încercări grele în acest an. Dacă anul 2017 a fost încheiat cu 73 de fișe de accident, în 2018, până săptămâna trecută, deja existau 90 de fișe de accident. Din nefericire, trei dintre ele au fost mortale: turista care a căzut 100 de metri de pe potecă în timp ce urca spre mănăstirea Cetățuia, bărbatul care a murit după ce căzut într-o prăpastie, în zona Vârfului Moldoveanu și tânăra care a căzut o sută de metri pe stânci în Munții Piatra Craiului. Ca resursă suplimentară, echipa de salvatori montani din Argeș a intervenit săptămâna trecută în sprijinul celor de la Sibiu pentru salvarea a doi turişti aflați în apropiere de lacul Bâlea, unul dintre ei murind la spital.

 

Guvernul dă 210 milioane de lei să bage internet wireless în școli

Luni, 01 Octombrie 2018 16:30

Veste bună pentru elevi. Guvernul a adoptat o hotărâre privind investiţia în crearea unei platforme naţionale integrate de tip campus care să asigure acces la internet wireless, costul total al proiectului ridicându-se la aproape 210 milioane de lei, 85 la sută din sumă fiind din fonduri europene. Hotărârea se referă la aprobarea notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor pentru „Platforma naţională integrată - Wireless Campus”, care are ca obiective crearea infrastructurii

Între 8-14 octombrie - o nouă ediție a Târgului „Toamna Piteșteană”

Luni, 01 Octombrie 2018 16:19

Primăria municipiului Pitești și Consiliul Local Pitești organizează, în perioada 8-14 octombrie, a XIII-a ediție a Târgului Toamna Piteșteană. Ca în fiecarea an, manifestările vor avea loc în Piața Vasile Milea unde vor putea fi comercializate produse agricole și agro-alimentare de sezon, articole artizanale și unde vor fi amplasate și mai multe terase. Must, pastramă, fructe și legume proaspete, brânzeturi și alte produse lactate, miere, produse tradiționale din carne, multe alte bunătăți din grădinile producătorilor vor putea fi achiziționate de aici, ca în fiecare an, de către doritori.  Ajuns la cea de a XIII-a ediție, Târgul „Toamna Piteșteană”, tinde să devină o manifestare intrată în tradiția orașului.

 

Consilierul județean Mihai Tudor, umilit de președintele Dan Manu

Luni, 01 Octombrie 2018 16:17

Într-o ședință a Consiliului Judetean Argeș, ce s-a ținut la mai puțin de un an după alegerile din 2018, liderul Partidului pentru Argeș și Muscel, Mircea Andrei, și-a anunțat intenția de a demisiona din funcția administrativă, ca urmare a unei decizii de partid. Avocatul de București  a lăsat locul unui coleg, fostul consilier local Mișu Tudor. ”Nu vreau să fac figurație în CJ!”, a declarat, la momentul respectiv, Mircea Andrei.

Lucrări de refacere, reamenajare și asfaltare în Pitești

Luni, 01 Octombrie 2018 16:00

Două lucrări de maxim interes se realizează în această perioadă în municipiul Pitești, este vorba despre proiectul de lărgire a străzii maior Gheorghe Șonțu dar și despre reabilitarea obiectivului Calea Drăgășani pe o lungime de un kilometru.
Proiectul “Lărgire strada maior Gheorghe Şonţu şi C.A.Rosetti până la intersecţia cu B-dul Republicii din municipiul Piteşti”are un termen de execuţie de 6 luni și o valoare a contractului de 1.507.064, 020 lei. 

 

Ion Georgescu, prezent la aniversarea Zilei Naționale a Republicii Populare Chineze

Luni, 01 Octombrie 2018 15:59

Relațiile diplomatice România – China aniversează, în mai puțin de o săptămână, 69 de ani de la acordul comun București – Beijing, venit după proclamarea Republicii Populare Chineze, la 1 octombrie 1949.
Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a Chinei, corpul diplomatic al ambasadei din România a organizat un dineu, la care județul Argeș, în baza excelentelor relații de cooperare și prietenie pe care le-a dezvoltat în ultimii ani, a fost reprezentat de o serie de oficialități din mediul politic, administrativ, academic și privat.

Situație inedită! Comuna Băbana a rămas fără asistați social, dar și fără forță de muncă

Luni, 01 Octombrie 2018 14:55

Edilul din Băbana se confruntă cu o situație inedită. În comuna gospodărită de Bebe Ivan nu mai sunt asistați sociali, însă nici nu mai există forță de muncă.
Situația este privită de edil în două feluri. Pe de o parte, Bebe Ivan se bucură că nu mai are asistați sociali, iar astfel comuna nu este privită precum una a asistaților sociali. Însă, pe de altă parte, edilul a rămas fără forța de muncă. Asistații veneau lunar și munceau o serie de zile. Acum, primarul Bebe Ivan (foto) trebuie să își punăceilalți angajați la munca de zi cu zi din localitate.

 

SC Publitrans 2000 SA, informare privind prioritatea pentru mijloacele de transport în comun

Luni, 24 Septembrie 2018 19:04

S.C. Publitrans 2000 S.A. doreşte să informeze toţi participanţii la trafic cu privire la acordarea priorității pentru mijloacele de transport în comun, în scopul prevenirii accidentelor rutiere și al descongestionării traficului.
Ţinem să precizăm că în colțul din stânga al capotei din spatele autobuzelor sunt aplicate stickere care amintesc șoferilor să acorde prioritate autobuzului, atât la ieșirea din stațiile uzuale cât și la ieșirea din stațiile prevăzute cu alveole.

Ionică și Apostoliceanu, la lucru cu bicicleta

Luni, 24 Septembrie 2018 19:01

# Conducerea Primăriei Pitești s-a implicat în campania Săptămâna Mobilității Europene
La finalul săptămânii trecute, Cornel Ionică, primarul Piteștiului a venit cu bicicleta la lucru. La scurt timp după ce primarul a ajuns la serviciu, a apărut și vicele Sorin Apostoliceanu. De asemenea, și acesta a renunțat la mașină și echipat corespunzător a venit la serviciu pe bicicletă.

 

Primarul din Corbi ia atitudine pentru românii din afara granițelor țării

Luni, 24 Septembrie 2018 19:00

# Virgil Baciu: „Ministerul acesta, pentru ce îl mai ținem, dacă jumătate din bugetul alocat este pentru cheltuieli de funcționare?”

Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, a avut o întâlnire destul de abruptă  marţi, 11 septembrie, la Consiliul Judeţean Argeş, cu mai mulţi primari din judeţ. Ministrul a venit la Piteşti pentru a le transmite primarilor mai multe informaţii legate de riscurile la care se supun românii care pleacă să muncească peste hotare fără să se informeze. Discuţia a derapat însă spre alte teme.

Consilierii locali de la Ștefănești au boicotat acordarea unui premiu de excelență către un elev

Luni, 24 Septembrie 2018 18:52

# Primarul Jenica Dumitru: „Iată respectul pentru locuitorii noștri”

La ședința extraordinară a Consiliului Local Ștefănești au participat alături de primarul Jenica Dumitru, doar … trei consilieri dintr-un total de 17 aleși locali. Dacă pe 13 septembrie, la ședința Consiliului Local Ștefănești au lipsit consilierii locali social-democrați, la o săptămână distanță, pe 21 septembrie, la o nouă ședință, au venit doar... trei. Așa se face că proiectele orașului Ștefănești sunt blocate total. Uitându-ne pe ordinea de zi vedem chiar că aleșii locali au boicotat acordarea unui premiu de excelență către un elev, de la Liceul Tehnologic „Dinu Brătianu”, care a obținut „mențiune” la olimpiada pe meserii, faza națională în anul școlar 2017-2018.

 

Proiecte importante la Câmpulung, dar cu probleme

Luni, 24 Septembrie 2018 18:50

# Una dintre firmele ce desfășoară lucrări a rămas fără muncitori
Patru proiecte în derulare - asfaltări, extinderi de reţele de gaze şi canalizare, reabilitări de clădiri, modernizare piaţă-centru şi cartierul Grui, amenajare parcări şi locuri de joacă - sunt doar o parte din obiectivele pe care primarul Liviu Ţâroiu vrea să le ducă la bun sfârşit până în anul 2020 la Câmpulung. Însă, lucrările sunt cu probleme, muncitorii dispărând de la lucru.

Poliția Locală poate dispărea la Câmpulung

Luni, 24 Septembrie 2018 18:49

# Edilul Țâroiu ia în calcul să desființeze serviciul
Poliţia locală este ineficientă! Aceasta este concluzia primarului Municipiului Câmpulung, Liviu Ţâroiu. Primul edil al localităţii se gândeşte serios dacă merită, sau nu, să mai păstreze acest serviciu. Declarații dure ale edilului Liviu Țâroiu, edilul de la Câmpulung. Acesta spune că ia în calcul să renunțe la serviciul de Poliție Locală. 

 

Spectacole extraordinare la „Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșului - Târgul meșterilor populari”

Luni, 24 Septembrie 2018 18:36

Primăria orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni organizează în perioada 28 - 30 Septembrie 2018, Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșului – Târgul meșterilor populari. Evenimentul va aduce în fața publicului din localitate, pe lângă nelipsitele produse tradiționale și o serie de spectacole de muzică ușoară și folclorică la care vor participa artiștii Steliana Sima, Petrică Mâțu-Stoian și Raluka. La manifestare sunt invitați să participe producători agricoli, apicultori și meșteri populari din județ și nu numai, pentru a comercializa fructe, legume, produse din carne și lapte, produse apicole, băuturi tradiționale, precum și obiecte de artizanat din creația proprie.

Săptămâna și scandalul la CJ Argeș! Argentina Culcuș: „Nu sunt naivă, postul a fost scos la concurs cu speranța că nimeni nu se va înscrie”

Luni, 24 Septembrie 2018 15:19

Un nou scandal s-a iscat la nivelul Consiliului Județean Argeș, de această dată cu privire la selecția dosarelor pentru concursul  privind șefia Centrului Cultural Judeţean, instituție aflată în subordinea sa. Postul a fost asigurat - în mod interimar - de Araxi Negoșanu de la înființarea instituției până în prezent, însă pe 24 august a fost scos la concurs. Data limită pentru depunerea proiectelor de management și a dosarelor de concurs a fost 19 septembrie. O singură persoană și-a manifestat interesul pentru acest post de conducere. Pe ultima sută de metri, înainte de expirarea termenului de depunere a dosarelor, Argentina Culcuș, fost manager al Centrului Cultural Mioveni, s-a înscris la concurs.

 

O nouă întâlnire între administrația Mioveniului și oficiali chinezi

Luni, 24 Septembrie 2018 15:15

Administrația din Mioveni a continuat seria întâlnirilor cu omologii chinezi, punctând încă o vizită oficială a unei delegații formată din reprezentanți ai guvernului local din Municipiului Taizhou, regiunea Zhejiang, dar si specialiști în agricultură. Partener în organizarea acestei vizite și gazdă a delegației în prima zi au fost orașul Topoloveni și primarul Gheorghiță Boțârcă.

Topoloveni - ședință extraordinară de consiliu local

Luni, 24 Septembrie 2018 15:13

În data de 18 septembrie 2018, ora 14.00, la sala de ședințe a Primăriei Topoloveni, a avut loc o ședința extraordinară de consiliu local.
Consilierii locali au analizat și aprobat următoarele proiecte de hotărâri:
• Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Construirea unei platforme de depozitare și gospodărire a gunoiului de grajd în Orașul Topoloveni, județul Argeș”;

 

Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului - Târgul meșterilor populari

Luni, 17 Septembrie 2018 18:13

Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti este marcată, începând cu anul 2017, la data de 10 octombrie, fiind instituită prin legea 168/2017. Prin instituirea acestei zile se doreşte încurajarea producţiei agricole naţionale pentru consumatorii români, precum şi pentru cei ce deţin spaţii de vânzare (comercianţi), producătorul urmând să prezinte, cu prilejul acestei zile, produse autohtone de calitate. De asemenea, se doreşte îmbunătăţirea statutului producătorului român în lanţul alimentar scurt şi încurajarea consumului de produse agroalimentare autohtone şi de produse tradiţionale.

Mioveniul a reprezentat, cu cinste, România la Strasbourg

Luni, 17 Septembrie 2018 18:10

În perioada 10 -13 septembrie, tradițiile românești au fost promovate în Parlamentul European de la Strasbourg în cadrul a trei evenimente de mare amploare intitulate ”Tradiții Românești”, evenimente organizate de europarlamentarul Gabriela Zoană în colaborare cu Primăria orașului Mioveni.
Pe 11 șI 12 septembrie, Parlamentul European a vibrat de cântec și dans popular românesc, iar seara eurodeputații din toate statele membre ale Uniunii Europene au petrecut românește la “Seara tradițională românească”.

 

Pagina 8 din 114

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea