Ziua Comunei Săpata

Marţi, 23 August 2022 09:15

Pe 15 august, de Sf. Maria, în mod tradițional este sărbătorită Ziua Comunei Săpata. Și anul acesta locuitorii comunei au participat la sărbătoarea dedicată lor. După-amiază, terenul de sport din Bănăreşti s-a umplut de localnicii prinși în horă. De la târgul tradițional organizat de autorități nu au lipsit comercianții de jucării, obiecte de artizanat și nici terasele de alimentație publică. Mii de mititei au sfârâit pe grătarele încinse, iar berea a mai răcorit năduful iscat de soarele puternic.

Alături de primarul Laurențiu Micu și de comunitatea locală s-au aflat președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, senatoarea PSD Cristina Stocheci, deputații PSD Aurel Bălășoiu și Remus Mihalcea, administratorul public al județului Marius Cristian Puiu, numeroși consilieri județeni, primari.

Un nou consilier județean

Marţi, 23 August 2022 09:00

Pe 25 august, se desfășoară o nouă ședință ordinară a Consiliului Județean Argeș. În cadrul acestei întâlniri va depune jurământul un nou consilier județean PSD. Ramona Corina Nițoiu, fost consilier local la Mioveni, îi ia locul Mariei Cotenescu, după ce aceasta a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate. În 2019, Maria Cotenescu, consilier judeţean şi fost consilier local la Câmpulung, a fost găsită în stare de incompatibilitate. ANI susține că: „în perioada exercitării mandatului de consilier judeţean (2016-2020), o societate comercială la care persoana evaluată deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator (n.r. – IATSA Dacia SA Câmpulung) a încheiat două contracte de furnizare servicii, în valoare totală de 105.070 lei, cu Spitalul de Psihiatrie «Sf. Maria» Vedea, aflat sub autoritatea Consiliului Judeţean Argeş”.

 

Primăria Valea Iașului, amendată de I.S.U. cu 10.000 lei

Joi, 18 August 2022 08:58

# O grădiniță din localitate funcționa, de ani de zile, fără autorizație de securitate la incendiu

Lucrurile sunt simple. Inspectoratul General pentru Situatii de Urgență a controlat o grădiniță din localitate de două ori, pentru îndeplinirea obligațiilor prevăzute de lege – obținerea autorizației de securitate la incendiu. În anul 2019, la primul control, în urma constatării neîndeplinirii obligațiilor, ISU a preferat să dea un avertisment. UAT Valea Iașului nu a întreprins, de atunci, nici o măsură pentru intrarea în legalitate, așa că a fost sancționată, la al doilea control, din 2021, cu amenda maximă, de 10.000 lei. S-a ajuns la proces, însă ambele instanțe – atât cea de la Judecătoria Curtea de Argeș dar și cea de la Tribunalul Argeș (definitivă în vara acestui an) - au dat dreptate celor de la ISU.

 

Primarul de la Albota a reclamat probleme la semnarea contractului pe Programul „Anghel Saligny”

Miercuri, 17 August 2022 10:33

Primarul Ion Dumitru de la Albota a avut ceva probleme la semnarea contractului pe Programul „Anghel Saligny”, prin care comuna a obţinut finanţări importante pentru proiecte de modernizare drumuri locale. Edilul s-a plâns pe pagina sa de socializare că a avut nevoie de sprijinul societăţii Apă Canal 2000 SA pentru a încărca contractul pe platforma dedicată.

„Stimați colegi , atenție! Voiam sa semnez contactul de finanțare pe Anghel Saligny. După ce am ridicat, în platformă a apărut o chichiță. Aveți nevoie să demonstrați cu procese verbale de receptie de încheiere a lucrărilor de apă și canalizare. Cu sprijinul societății Apă-Canal am reușit să o duc la îndeplinire. Dacă semnez săptămâna asta (n.red, e vorba de săptămâna trecută), plec în concediu cu familia. Dacă nu, vor pleca fără mine. Am văzut că un parlamentar are o iniţiativă: dacă o zi declarată liberă cade sâmbăta sau duminica, să fie recuperată. Cine te-a dus acolo? Altele sunt problemele țării, omule!”, a anunţat primarul de la Albota, pe pagina sa de Facebook.

 

Primarul de la Rociu solicită revizuirea hotărârii prin care comuna a fost deposedată de 620 de hectare de teren

Marţi, 16 August 2022 10:45

 

Pe 22 martie 2022, expertul tehnic judiciar Florin Cristinel Mihăilescu a fost condamnat la 1 an şi 2 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă. În plus, i-a fost interzis și dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, respectiv dreptul de a exercita profesia de expert, pe o perioadă de 2 ani, de la rămânerea definitivă a sentinţei.

Este vorba despre cazul expertului care a întocmit raportul de expertiză tehnică într-un dosar civil în care instanța a stabilit că o suprafaţă de circa 620 de hectare de teren, ce ar fi aparţinut, de drept, comunei Rociu, să ajungă în posesia comunei Căteasca.

Primarul din Curtea de Argeş, umilit pe Facebook de cetăţenii nemulţumiţi!

Marţi, 16 August 2022 10:39

 

Primarul Constantin Panţurescu, de la Curtea de Argeş, a avut parte de un duş rece, după ce l-au criticat cetăţenii pe pagina de Facebook din cauza felului în care arată oraşul. Oamenii vorbesc de gropi şi lucrări nefinalizate, dar şi de ceva nepăsare a primarului care se ocupă mai mult de cultură decât de infrastructură. După ce, luni de zile, primăriţa Elena Lasconi de la Câmpulung a fost ţinta ironiilor pe social-media, a venit rândul edilului de la Curtea de Argeş să fie umilit de cetăţeni.

„Curtea de Argeș este cunoscut mai ales pentru istoria sa, pentru monumentele sale religioase, Biserica Domnească și Mănăstirea. Dar orașul nostru mai are ceva unic, faptul ca aici s-a născut în 1883 un important scriitor român, mai cunoscut în Europa decât la noi: Urmuz. Anul viitor vor fi 140 de ani de la nașterea sa și 100 de ani de la moarte. Monumentul pe care l-am dezvelit face parte dintr-un program mai larg dedicat anului Urmuz, 2023.”, a scris Panţurescu, pe contul de socializare.

 

Sens unic de circulație pe strada Bibescu Vodă din Pitești

Joi, 04 August 2022 17:01

 

 

Primăria Municipiului Piteşti, prin Administrația Domeniului Public, a instituit joi, 04 august 2022, un sens unic de circulație pe strada Bibescu Vodă.

Măsura a fost luată ca urmare a avizării propunerii respective de către Comisia de Circulație, în ședința din 05.07.2022, și are scopul fluidizării traficului rutier în zonă.

 

 

Proiecte de 30 de milioane de lei în comuna Bradu

Joi, 28 Iulie 2022 14:55

Primăria Bradu a depus cereri de finanțare pentru două proiecte în cadrul Pro-gramului Anghel Saligny. Ambele proiecte au fost aprobate: “Modernizare drumuri comunale și străzi” în valoare de 10.093.417,27 lei și “Amenajare canal pluvial Valea Geamăna și modernizare strada Valea Geamăna” în valoare de 20.000.000 lei.

„Vestea cea bună este că ambele proiecte au fost aprobate, urmând ca în viitorul apropiat să semnăm contractele de finanțare și să organizăm procedurile de lic-itație în vederea atribuirii contractelor. Proiectul “Amenajare canal pluvial Valea Geamăna și modernizare strada Valea Geamăna” presupune tubarea canalului care traversează Valea Geamăna, precum și lărgirea și amenajarea străzii cu tro-tuare, dar și introducerea unei noi rețele de apă și canalizare pe partea dreaptă.

 

 

Teren de sport multifuncțional în comuna Rociu

Joi, 28 Iulie 2022 14:54

S-a amenajat un teren de sport multifuncțional, cu gazon sintetic, în comuna Rociu. Acesta este situat lângă Școala Gimnazială Șerbănești și a fost realizat cu fonduri din bugetul local. Terenul este dotat cu sisteme de iluminat nocturn, având îm-prejmuiri de protecție. Este singurul teren cu gazon sintetic din comuna Rociu și poate fi folosit atât de elevii școlii, cât și de către restul cetățenilor, pentru diverse activități sportive, cum ar fi fotbal, baschet, tenis de câmp etc. Este dotat atât cu porți de fotbal, cât și cu panouri de baschet sau fileu demontabil.

 

Proiecte de 14 milioane de lei, la Stolnici

Joi, 28 Iulie 2022 08:53

Vești bune în comuna Stolnici! A fost aprobat proiectul, privind modernizarea dru-murilor din localitate, finanțat în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Astfel, la Stolnici se va aloca suma de 13.913.912,17 lei pentru realizarea acestui proiect. De asemenea, Primăria Stolnici se află în așteptarea publicării listei cu proiectele eligibile în cadrul Programului de asigurare a eficienței energetice la clădirile pub-lice derulat prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Au fost depuse trei solicitări de finanțare pentru implementarea unor astfel de proiecte la școala și grădinița din localitate, precum și la sediul primăriei. Administrația comunei Stolnici încearcă să acceseze finanțare și prin PNRR, pentru înființarea unor stații de încărcare vehicule electrice și achiziționarea de microbuze electrice. De asemenea, prin „Anghel Saligny” a fost depusă o solicitare de fi-nanțare și pentru realizarea rețelei de gaze natural.

A.V.

 

Săpata: Va fi modernizat drumul comunal nr. 437 - sat Drăghicești

Miercuri, 27 Iulie 2022 10:42

# Proiect de aproape 4 milioane de lei

În Săpata continuă proiectele de dezvoltare a localității. Se lucrează la reabilitarea podețelor din punctele Ciobești și Dragomirești. Recent, comuna Săpata a primit finanțare, în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny” , pentru proiectul „Modernizare drum comunal nr. 437, sat Drăghicești”. Proiectul va aduce în localitate, prin fonduri de la Ministerul Dezvoltării, suma de 3.998.090,73 lei.

 

12 profesori din Argeş au luat ZECE la Titularizare!

Miercuri, 27 Iulie 2022 08:19

# Au fost depuse peste 130 de contestații

Săptămâna trecută, s-au afişat rezultatele, înainte de contestații, la concursul de Titularizare. La examen au participat profesorii care vor să ocupe posturi în învăţământul preuniversitar. În Argeş, s-au înscris 711 candidaţi. Însă 77 s-au retras și unul a fost eliminat după ce i-a sunat telefonul în timpul probei. Au fost corectate 633 de lucrări, rezultând 632 de note și o lucrare anulată în Centrul de Evaluare. Condiția obligatorie pentru a promova concursul de titularizare este minimum nota 7 la proba scrisă a concursului. În Argeș au fost 284 de candidați care au obținut peste 7 la proba scrisă.

 

Comuna Popești primește peste 7,4 milioane de lei prin „Anghel Saligny”

Miercuri, 27 Iulie 2022 07:01

În judeţul Argeş au fost aprobate 171 de proiecte, în valoare totală de peste 1,5 miliarde de lei. În comuna Popeşti au fost finanțate două proiecte importante pentru comunitatea locală, în valoare totală de 7.478.040,33 lei. Astfel, s-a aprobat finanţarea  proiectului privind relocarea conductei de apă DJ 504, satele Slobozia şi Popeşti, în valoare de 3.478.093,46. De asemenea, a primit finanţare şi proiectul privind modernizarea drumurilor locale în toate cele patru sate ale localității şi anume: Popești - Str Canalului (Col Vărzaru- Cimitir Popești), Palanga - Str Afinului (Nelca – Casa Dalu), Slobozia  - Str Antenelor (Iulică Albu-Căpitanu), Purcăreni - Str Biserica Veche (Ilie Voinea a lui Grecu- Cimitir Purcăreni). Valoarea proiectului de modernizare drumuri este de 3.999.946,87 lei.

Vor fi realizate, în Pitești, 23 de platforme de colectare selectivă

Marţi, 26 Iulie 2022 21:05

Joia trecută, la Primăria Municipiului Pitești, a fost semnat contractul de furnizare pentru 134 bucăți containere îngropate și o mașină automată de ridicare a acestor containere. Contractul de furnizare a fost semnat cu SC EUROPEAN WASTE TECHNOLOGY SRL, pentru suma de 14.625.576 lei inclusiv TVA, având o perioadă de execuție de 9 luni.

Prin achiziționarea containerelor îngropate pentru colectarea selectivă a deșeurilor, pe 5 fracții (deșeuri menajere, biodegradabile, hârtie/carton, pet-plastic/metal, sticlă), a utilajului  automat de colectare și transport a deșeurilor municipale, compatibil cu containerele care vor fi furnizate și a sistemelor electronice pentru acces, monitorizare și gestionare a datelor ce provin  de la

 

CJ Argeș a alocat 290.000 de lei pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iașului

Marţi, 26 Iulie 2022 14:06

Săptămâna trecută, Consiliul Judetean Arges a aprobat suma de aproximativ 296.000 lei pentru proiectul de „Consolidare a infrastructurii medicale pentru a face față provocărilor ridicate de combaterea epidemiei de COVID-19 la Spitalul de Pneumoftiziologie ,,Sf. Andrei” Valea Iașului”.

Deși Spitalul de Pneumoftiziologie ,,Sf. Andrei” Valea Iașului este deja beneficiarul proiectului privind dotarea cu aparatură medicală destinată combaterii epidemiei de COVID-19, s-a adus în atenția consilierilor județeni un nou obiectiv de investiții care vizează infrastructura electrică care asigură condițiile funcționării fără riscuri a aparaturii medicale, precum și alte investiții complementare.

 

Țevile vechi de 40 de ani de la Bazinul Olimpic au fost înlocuite

Luni, 25 Iulie 2022 21:23

# Vizită la trei dintre șantierele Piteștiului

# Sala Polivalentă va fi inaugurată până în septembrie

Deși unii dintre adversarii politici ai primarului Cristian Gentea susțin că investițiile în Pitești bat pasul pe loc, realitatea e cu totul alta. În municipiu sunt deschise, în prezent, 24 de șantiere, lucrări mari aflate în derulare. La acestea se adaugă și cele de reparații curente de la școlile din muncipiu, care trebuie finalizate până la începerea noului an școlar. Piteștiul este un oraș viu, în continuă schimbare. Sunt investiții atât în infrastructura rutieră, cât și în educație sau sport. Săptămâna trecută, jurnaliștii din Argeș au fost invitați, de către primarul Cristian Gentea, la șantierul a trei dintre investițiile mari din municipiu. Traseul stabilit a fost între Colegiul Național „Zinca Golescu” – Bazinul Olimpic – Sala Polivalentă. Trei investiții a căror valoare totală se ridică la peste 133 de milioane de lei.

 

Zilele Câmpulungului, prea ca la ţară!

Luni, 25 Iulie 2022 14:59

# „După 30 de ani, mă gândesc unde ne situăm. Manelele, smardoii și sacul de box...”

Au fost Zilele Câmpulungului, pe care primăriţa Elena Lasconi le-a sărbătorit cum s-a priceput mai bine. Şi unii spun că nu prea s-a priceput - internauţii au comentat că evenimentele au fost prea ca la ţară, semănând izbitor cu bâlciurile post-comuniste sau cu zilele din unele comune uitate de lume. Nimic smart, deşi primăriţa vrea un Câmpulung ca la Viena. Totuşi în 2022 s-a reuşit cam ceea ce a scris fostul subprefect PNL, Lucian Ionescu, pe pagina sa de Facebook:

 

Dragoslavele - singura localitate din Argeș care nu a primit niciun leu prin „Anghel Saligny”

Joi, 21 Iulie 2022 08:17

# Primarul liberal Ion Băcioiu: „La mine prioritar «e» gazele, restul le mai fac și cu banii noștri” # În lipsă de investiții serioase, la Dragoslavele se construiește un foișor cu 54.000 de euro

În județul Argeș vor fi finanțate 171 de proiecte prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Se vor investi 1.537.565.799,19 lei, una dintre cele mai mari sume atrase în județ pentru investițiile de infrastructură. Vorbim de proiecte de înființare, extindere reabilitare sau modernizare de drumuri, poduri, rețele de apă și apă uzată. Dintre cele 102 localități din Argeș, doar una nu va beneficia de nicio finanțare prin „Anghel Saligny”.

 

Paranghelie la Bogați pe bani din bugetul local

Joi, 21 Iulie 2022 08:15

Și la Bogați, Primăria e generoasă când vine vorba de petreceri. Pentru ziua comunei, în luna august, edilii au început să dea bani din bugetul local încă din aprilie. Să nu fie tot odată, că poate bate la ochi. Așadar, în aprilie au fost achiziționate serviciile de muzică populară ale lui Valentin Sanfira, pentru suma de 7.000 lei fără TVA. Și ca să fie o primărie cu ștaif, administrația din Bogați a cumpărat, recent, invitații, plachete și cocarde în valoare de 7.500 lei fără TVA. Sunetul, pe valea Bogaților, va fi adus pentru 7.500 de lei fără TVA. 10 ore de sunet, mai exact, la 750 lei ora!

 

Primăria Costești – comportament de primărie bogată, deși nu este!

Miercuri, 20 Iulie 2022 14:07

# După ce a dat peste 50.000 de lei pe muzică și artificii de 1 iunie, acum e rost și de alte formații plătite din bugetul local

Primăria Costești parcă o duce bine, parcă este foarte bogată, parcă are buget uriaș. Pentru că o ține într-o petrecere, din banii bugetului local desigur, așadar din banii oamenilor. De 1 iunie au cântat Clejanii cu 30.000 fără TVA, Harmony Band cu 17.000 fără TVA și au sfârâit ceva artificii pentru 6.000 lei fără TVA. Ei bine, nici nu s-a stins bine ecoul ultimelor sunete de paranghelie, că se pune de alte muzici, cu alți bani de la bugetul local.

 

 

Pagina 8 din 182

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea