Incredibil, dar adevărat! ALDE a obținut un post de viceprimar la Bârla, deși avea un singur consilier local

Miercuri, 25 Noiembrie 2020 07:40

Încurcate sunt căile politicii! La Bârla, în urma alegerilor locale din toamna acestui an, au ieșit șase consilieri locali PNL, șase PSD și un consilier ALDE. Cel din urmă a și ieșit viceprimar, cu sprijinul consilierilor PSD.
Joi, 19.11.2020, a avut loc ședința de Consiliu Local
La punctul privind alegerea viceprimarului, au fost două propuneri și anume:

Tânăra primăriță din Corbi a înregistrat o primă victorie pentru comuna sa

Miercuri, 25 Noiembrie 2020 07:10

Primăria Corbi a demarat proiectul de distribuție gaze naturale.  În vederea susținerii acestuia, proaspăta primăriță din localitate a solicitat potențialilor  beneficiari (cei care doresc să se branseze la conducta de distribuție gaze naturale) să completeze si să depună la sediul instituției sau prin intermediul canalelor electronice de comunicare  cereri în acest sens. A fost o luptă contra cronometru pentru înregistrarea dosarului la Ministerul Dezvoltării, mai ales că, una din condiții era aceea de a însuma minim 1500 de solicitări.  Anca Baciu a decis să nu aștepte aceste cereri de la confortul fotoliului de primar, ci a mers prin localitate pentru a le aduna, ajutată de consilierii locali dar și de voluntari. De asemenea, la acțiune au contribuit și magazinele din zonă care au distribuit cererile respective. Acțiunea a fost încununată de succes! Au fost înregistrate peste 1600 de cereri și, astfel, dosarul a putut fi depus la Minister. Felicitări!

 

 

Soluții pentru implementarea noi taxe de salubrizare, la Pitești

Marţi, 24 Noiembrie 2020 11:03

UPDATE: Primarul Cristian Gentea a inițiat proiectul de hotărâre pentru modificarea unor măsuri de implementare a noii taxe de salubrizare! Astfel, concret, pentru intrarea în normalitate, indiferent de situațiile anterioare, măsurile propuse sunt:

• Cetățenii care nu au depus în termen, până la data de 30 septembrie 2020, declarațiile privind numărul de persoane plătitoare pe gospodărie, au la dispoziție o prelungire a termenului de depunere până în 28 decembrie 2020 inclusiv, fără penalități, fără riscul de a plăti pentru 7 persoane pe gospodărie. În această situație, taxa de salubrizare se va recalcula pentru noiembrie și decembrie 2020, potrivit numărului de persoane declarate;

• Cetățenii care nu au depus declarațiile, dar au plătit (cu sau fără decizie de impunere sosită) pentru 7 persoane pe gospodărie, vor depune declarația până la data de 28 decembrie 2020 și pot solicita restituirea diferenței de taxă, conform cu numărul de persoane declarate sau pot solicita compensarea taxei de salubrizare datorată pentru 2021;

Cristian Gentea, despre personalul Primăriei Pitești: „Îmi doresc să le schimb atitudinea”

Luni, 23 Noiembrie 2020 19:24

# „Sunt sectoare unde treaba nu merge”

La prima sa conferință de presă în calitate de primar al municipiului Pitești, Cristian Gentea a vorbit și despre personalul primăriei și nemulțumirile oamenilor față de unele servicii: „Îmi doresc să le schimb atitudinea. Lăsați-mă puțin și o să vedeți că se schimbă toate acestea. Cetățeanul vine că are o nevoie, nu vine de drag. Răspunsuri de genul «Nu e treaba mea!», «Întreabă în altă parte”» sau cazuri în care nu răspunde nimeni la telefon nu se vor mai întâmpla”. De asemenea, edilul susține că vor fi schimbări de conducere în unele compartimente din instituție.

 

Lucrețiu Tudor - favorit pentru a deveni city manager la Pitești

Luni, 23 Noiembrie 2020 18:25

# Gentea: „Este o variantă foarte bună, la care mă voi gândi în perioada următoare”

În ședința de Consiliu Local Pitești din luna octombrie 2020 a fost aprobat proiectul care prevedea înființarea unei funcții de administrator public/city manager.  Iar noul Cod Administrativ îi dă dreptul primarului să numească pe cineva în funcție. Primul city manager al Piteștiului ar putea fi Lucrețiu Tudor, fostul șef de la Finanţele Publice Argeş. Varianta este agreată  de primarul municipiului.

Miercuri - ședință de Consiliu Județean

Luni, 23 Noiembrie 2020 15:23

# Printre punctele de pe ordinea de zi - aprobarea achitării cotizației Județului Argeș către proiectul încă mort - ADI Molivișu

Miercuri, 25 noiembrie, de la ora 12.00, este programată o nouă ședință, prin mijloace electronice, a Consiliului Județean Argeș. Cele mai multe proiecte de hotărâre vizează desemnarea reprezentanților instituției în Consiliile de Administrație ale unităților subordinate din județ.
Punctele de pe ordinea de zi:
1. Procesul - verbal al şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Argeş din data de 02.11.2020 ora 12,00.
2. Procesul - verbal al şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Argeş din data de 02.11.2020 ora 13,00.

 

Au fost montate panouri protectoare în Piața Agroalimentară din Mioveni

Luni, 23 Noiembrie 2020 15:11

Pentru a crește siguranța cetățenilor și reduce riscul posibilelor infectări cu virusul SARS-CoV-2, în conformitate cu măsurile impuse de Ministerul Sănătățiia și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș, administrația locală a montat în Piața Agroalimentară din Mioveni panouri protectoare din pexiglas transparent care vor asigura separarea între comerciant și client. De asemenea, au fost create culoare de deplasare, s-au marcat cu săgeți indicatoare căile de intrare/ieșire, s-au afișat materiale de informare privind măsurile de protecție. „În continuare, pentru a preveni infectarea cu virusul COVID19, vă rugăm să respectați toate măsurile de siguranță sanitară, impuse de autorități”, informează Primăria Mioveni.

Măsuri pentru pregătirea parcului auto din subordinea S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni

Luni, 23 Noiembrie 2020 15:10

Autoritățile locale din Mioveni au luat măsuri privind pregătirea parcului auto din subordinea S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L. pentru viitoarele acțiuni de deszăpezire a orașului. Planul de iarnă a fost pus la punct și toate forțele implicate sunt gata, în caz de nevoie, să facă față schimbărilor climatice specifice anotimpului rece. Conform planului, pentru operativitate maximă orașul a fost împărțit în 4 zone, în fiecare zonă fiind organizată câte o echipă de deszăpezire coordonată de câte un reprezentant al Comandamentului de Intervenție al S.Ed.C Mioveni.

 

Satele Clucereasa și Făgetu și-au ales delegații pentru Consiliul Local Mioveni

Luni, 23 Noiembrie 2020 15:10

În cursul acestei săptămâni au avut loc adunările sătești pentru desemnarea delegatilor din cele doua sate ale orașului Mioveni.
Conform legii, locuitorii satelor care nu au consilieri locali aleși în consiliile locale sunt reprezentați la ședințele de consiliu de un delegat sătesc.
Astfel, cetățenii cu drept de vot din satul Clucereasa au decis să fie reprezentați în Consiliul Local Mioveni de către domnul Marian Banu, iar cei din satul Făgetul de către domnul Dumitru Olteanu. Ambele adunări s-au desfășurat în condițiile de siguranță impuse de pandemia actuală.

Toamna începe în forță la Primăria Căteasca

Luni, 23 Noiembrie 2020 14:23

Nici nu s-a (re)instalat bine în fotoliul de primar, că a și început lucrările prin comună. Rețea de canalizare în două sate, pietruire de drumuri, asfaltări  și multe alte proiecte. Liviu Năstase, primar, Căteasca: ”La Primăria Căteasca se lucrează zilnic! În satul Căteasca se lucrează la canalizare în două puncte de lucru. Au fost demarate lucrările la proiectul de canalizare în satele Căteasca și Coșeri. Având în vedere că lucrările de montare a conductelor de canalizare impun lucrări de săpătură, ne cerem scuze pentru disconfortul creat! În satul Siliștea s-au pietruit, nivelat și tasat cu cilindru compresor trei străzi în vederea asfaltării, iar în satul Gruiu s-au pietruit si nivelat două străzi și se pregătesc pentru asfaltare.”


 

Cristian Gentea: „Nu e deloc ușor să pleci din locul unde ai lucrat 33 de ani”

Luni, 23 Noiembrie 2020 11:09

 

 

Cristian Gentea, actulul primar al municipiului Pitești, s-a despărțit cu foarte mare dificultate de Institutul de Cercetări Nucleare Pitești (RATEN ICN), locul de muncă unde și-a desfășurat activitatea în ultimii 33 de ani. Cu o zi înainte de depunerea jurământului de primar, Cristian Gentea și-a luat la revedere de la colegii de la RATEN. Au fost momente grele pentru actualul edil, fapt pe care l-a recunoscut și în timpul primei sale conferințe de presă în calitate de primar al municipiului: „Mă bucur că am depus jurământului de Ziua cercetătorului și proiectantului (19 noiembrie n.r.). Îmi face mai ușor trecerea de la ziua de ieri, la ziua de astăzi. Nu e deloc ușor să pleci de undeva de unde ai lucrat 33 de ani”.

Patru consilieri locali piteșteni infectați cu COVID-19

Luni, 23 Noiembrie 2020 10:57

 

 

UPDATE: Între timp, doi dintre ei, Lucrețiu Tudor și Robert Tudorache, s-au vindecat de COVID-19. Aceștia au participat duminică, 22 noiembrie, împreună cu primarul Cristian Gentea, în piețele agroalimentare pentru a verifica dacă soluțiile găsite de municipalitate sunt cele mai potrivite contextului pandemiei și nevoilor producătorilor și comercianților.


Textul inițial: Săptămâna trecută, Cristian Gentea, primarul ales al municipiului Pitești, a depus jurământul și a preluat mandatul, alături de consilierii locali. Dintre cei 23 de consilieri locali piteșteni au fost prezenți 19 în sală, unul a depus jurământul online, iar alți trei au fost absenți. Dacă Virgil Dumitru Chivu (USR PLUS) a depus jurământul online, fiind confirmat cu COVID-19 și aflat în izolare la domiciliu, nu același lucru s-a întâmplat în cazul a altor trei consilieri locali PSD care au absentat. Vorbim de Lucrețiu Tudor, Iulian Robert Tudorache și Ionuț Cristian Dumitru, și ei infectați cu COVID-19.

 

Asfalt și canalizare pentru Colonia ACH, în 2021

Luni, 23 Noiembrie 2020 10:53

Primarul Piteştiului nu și-a uitat promisiunile din campania electorală. La prima sa conferință de presă în noua sa postură, Cristian Gentea a precizat care sunt demersurile pentru a aduce Colonia ACH la un nivel normal de viață. Cele peste 140 de familii care locuiesc în zonă nu au asfalt, apă, canalizare, gaze sau curent. Colonia s-a format în urmă cu zeci de ani, din familiile muncitorilor veniţi din toate colţurile ţării, în perioada comunistă, să lucreze la Hidroconstrucţia.

„Au trecut două luni de zile și am observant că piteștenii au așteptări de la administrația nou aleasă. Chip că până astăzi nu am avut calitatea legală ca să iau vreo măsură. Asta nu înseamnă că în acest timp am stat degeaba. Vă spun câteva din lucrurile pe care le-am făcut și câteva din lucrurile pe care le voi face în perioada imediat următoare. În campanie am rămas neplăcut surprins de cum am găsit zona numită Colonia ACH. Am găsit acolo 140 de familii care nu au condiții minime pentru un trai decent. Nu au canalizare, nu au gaze, nu au drum și când spun acest lucru nu mă refer că nu au drum asfaltat, ci că nu au drum deloc. Am mers la Cadastru și am văzut că în afara drumului principal, care nici pe departe nu ajunge până la biserica nouă din zonă, care arată senzațional, totul este privat.

Măsuri de urgență în toate piețele Piteștiului

Vineri, 20 Noiembrie 2020 23:54

Primarul Cristian Gentea a convocat, în prima zi de mandat, Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a găsi soluții rapide și eficiente de întărire a măsurilor de protecție a cetățenilor de îmbolnăvirea cu SARS CoV 2, dar și de protecție a operatorilor economici afectați de restricții. Una dintre cele mai stringente probleme este cea a funcționării în condiții speciale a piețelor agroalimentare.

Înainte de întâlnirea cu directorii serviciilor și direcțiilor din administrație, primarul a făcut o vizită de documentare în piețele din Pitești. Modul de organizare a piețelor se va schimba în cel mai scurt timp, astfel: în Găvana se vor monta corturi exterioare, așa încât producătorii și comercianții să fie distanțați, în Trivale se vor face modificări la structura superioară, vor fi îndepărtate geamurile și se vor organiza circuite de siguranță.

 

Cristian Gentea, la depunerea jurământului: "Sunt un om de echipă și voi conduce Piteștiul numai în echipă"

Joi, 19 Noiembrie 2020 11:45

Cristian Gentea, primarul ales al municipiului Pitești, a depus joi, 19 noiembrie, jurământul de onoare alături de consilierii locali aleși. Dintre cei 23 de consilieri locali piteșteni au fost prezenți în sală 19, unul a depus jurământul online, iar alți trei au fost absenți.

La eveniment au fost prezenți prefectul Emanuel Soare, vicepreședintele CJ Argeș - Marius Nicolaescu, parlamentari, oameni de afaceri, rectori sau susținători și apropiați ai aleșilor locali.

"Sunt un om de echipă și voi conduce Piteștiul numai în echipă. Iar echipa mea va fi formată din fiecare salariat al Primăriei și fiecare consilier local, fie ca mă place, fie că nu. Este de datoria mea să îi conving pe toți că sunt omul de care este nevoie la momentul de față la Primăria Pitești. Vom fi o echipă și la succes, și la eșec", a precizat primarul Cristian Gentea.

Primăria Pitești mută ghișeele pentru taxe și impozite din sediul central la „Casa Cărții”

Miercuri, 18 Noiembrie 2020 14:04

Începând cu data de 23.11.2020, activitatea de administrare a impozitelor și taxelor locale în cazul persoanelor fizice și juridice se va muta din strada Victoriei nr. 24 (camera 46 și 40) și din strada Victoriei nr. 7, bl.89, sc. C, parter, în imobilul „Casa Cărții” situat în bulevardul Republicii nr. 81, bloc G1 parter (fostul spațiu expozițional).

Astfel, activitatea de încasare, declarare în evidență, scoatere din evidență, eliberare certificate de atestare fiscală și registratură se va desfășura în acest spațiu.

În acest sens, în perioada 18.11.2020 - 20.11.2020 se va realiza mutarea posturilor de lucru, în noul spațiu, iar activitatea se va desfășura astfel:

a) activitatea de eliberare a certificatelor de atestare fiscală, în cazul persoanelor fizice și juridice, de la camera 46 se va realiza la Centrul de încasări situat în bulevardul Republicii, bl. G1, parter;

 

Scandal la Moșoaia în urma alegerii viceprimarului

Miercuri, 18 Noiembrie 2020 08:42

# Trădare la Partidul Ecologist

Săptămâna trecută, în cadrul Consiliului Local Moșoaia a fost ales viceprimarul localității. A fost o ședință cu mult scântei, cu trădări și scandal. Câștigătorul confruntării a fost liberalul Adrian Frîntură, fostul jurist al Primăriei Moșoaia, care a devenit noul viceprimar, după ce a beneficiat de voturile consilierilor PNL, USR, PMP, plus alte două voturi de la Partidul Ecologist. Alexandru Lucian Mihai, președintele PER Moșoaia, s-a declarat trădat de colegi în urma acestor alegeri. Mai ales că cei doi consilieri PER, avocata Cristina Marinac și Mihail Joltea, au votat independent de cerințele organizației județene.

Cristian Gentea depune, joi, jurământul de primar al Piteștiului

Marţi, 17 Noiembrie 2020 13:45

Cristian Gentea, primarul ales al municipiului Pitești, va depune joi, 19 noiembrie, jurământul de onoare alături de consilierii locali aleși. Evenimentul se va desfășura la ora 11.00, în Sala Filarmonicii, atunci când plenul Consiliului Local Pitești se va reuni prima dată în urma alegerilor din 27 septembrie 2020 pentru validarea și constituirea noii componențe a forului deliberativ municipal.

Manifestarea va avea loc în format restrâns, din cauza restricțiilor aflate în vigoare la acest moment privind prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.  Evenimentul va fi transmis și on line pe pagina de facebook a Primăriei Municipiului Pitești, dar și pe alte canale de presă sau rețele de comunicare.

Cristian Gentea va depune, în sfârșit, jurământul de primar al Piteștiului, după ce, pe 13 noiembrie, instanța s-a pronunțat în procesul care ținea pe loc învestirea sa. Tribunalul Argeș a validat mandatele de consilier local pentru Cornel Ionică și Dănuț Dinu. Judecătorii au decis, prin hotărâre definitivă, că cei doi pot ocupa funcția de consilier local la Pitești în viitorul mandat.

 

În luna decembrie va fi aprobat Planul Urbanistic General al orașului Mioveni

Marţi, 17 Noiembrie 2020 10:40

În ședința de Consiliu Local Mioveni, din luna decembrie, urmează să fie aprobat Planul Urbanistic General al orașului. „O veste foarte importantă și mult așteptată de o parte dintre cetățenii orașului, precum și de agenții economici și dezvoltatorii de noi zone rezidențiale! După o lungă așteptare, Planul Urbanistic General al orașului Mioveni a primit toate avizele necesare, urmând ca în cadrul ședinței din luna decembrie, PUG-ul orașului să fie aprobat și de Consiliul Local Mioveni”, a pfrecizat primarul Ion Georgescu.
A.V.

 

Consiliul Județean Argeș a alocat spitalelor o nouă tranșă de bani, în lupta împotriva COVID-19

Luni, 16 Noiembrie 2020 23:38

În contextul epidemiologic actual, sistemul de sănătate reprezintă o prioritate.  În ședința extraordinară a Consiliului Județean Argeș din 12 noiembrie s-a votat actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului, respectiv alocarea sumei de 2.673.500 lei pentru unitățile sanitare.
”În situații excepționale, trebuie să luăm măsuri excepționale. Am solicitat managerilor celor nouă spitale aflate în coordonarea Consiliului Județean Argeș să ne comunice sumele de bani de care au nevoie pentru a putea gestiona cât mai bine această criză sanitară.

 

Pagina 9 din 153

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea