Raportul Instituției Prefectului pentru 2018 este gata. Jale la examenul pentru obținerea permisului de conducere, în Argeș

Luni, 18 Februarie 2019 14:49

Instituția Prefectului Argeș a publicat, recent, Raportul de Activitate pentru anul trecut. Realizări, nerealizări, multe activități, întâlniri, discuții. În cele de mai jos, vom trata numai două direcții și anume activitatea de fond funciar precum și pe cea de la serviciul de permise.

Au fost montate 30 de containere noi cu sistem special de etanșare, la Pitești

Luni, 18 Februarie 2019 14:46

S.C. Salubritate 2000 S.A. continuă programul de modernizare și înlocuire a containerelor de depozitare a gunoiului menajer. În acest sens au fost amplasate 30 de containere de suprafață, din care 20 cu o capacitate de 3mc și 10 cu o capacitate de 2.25mc. Acestea sunt dotate cu un sistem de etanșare care nu permite răspândirea deșeurilor pe suprafața platformei, previne actele de vandalism și împiedică accesul persoanelor care răscolesc prin containere după materiale reciclabile.

 

Mișcări de trupe în Consiliul Local Bradu. Țîță (Stancu Alexandru), cel mai proaspăt consilier local, își pierde mandatul în favoarea lui Florentin Luca

Luni, 18 Februarie 2019 14:44

Partidul pentru Argeș și Muscel (PAM), după ce a înfrânt răsunător la alegerile locale din vara lui 2016, a devenit, brusc, istorie. Mircea Andrei, motorul unicului partid local din România, s-a recunoscut învins și a plecat la București, pentru a putea fi mai aproape de milioanele de dolari din conturile proprii.
Totul a început în penultima lună a anului 2017, când doi consilieri locali (din PAM) de la Bradu au fost demişi. Ordinul de încetare a mandatului a fost semnat pe data de 17 noiembrie de către conducerea Prefecturii Argeş.

Primăria Poiana Lacului se judecă cu firma Petroconstruct pentru lucrări de asfaltare

Luni, 11 Februarie 2019 23:14

# După patru ani de proces, încă nu s-a stabilit vinovatul

Așa cum am mai scris, s-au scurs peste patru ani de proces, la Tribunalul Argeș,  pentru asfaltarea - necorespunzătoare, din punct de vedere al primarului localității - unor drumuri locale. Ion Dumitrache (foto), primarul comunei Poiana Lacului: ”Mai aveam de plată 1.500.000 de lei. Pe străzile pe care am considerat că asfaltul nu este bun, nu am făcut plata! Când mergeam, pe acolo, cu mașina, asfaltul se exfolia, se lua pe roțile mașinii, pur și simplu. Domnul Bulf a luat lucrarea, după care a dat și la alții, la alte firme de construcții să lucreze acolo.”

 

Mai multe lucrări, în derulare în comuna Râca

Luni, 11 Februarie 2019 23:12

Finalizarea proiectelor aflate în derulare la nivelul comunei constituie principalul obiectiv al administrației comunei Râca pentru anul în curs.
Comuna Râca este una dintre localitățile din Argeș care au obținut fonduri pentru proiecte derulate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDL). Primarul Georgel Burcea ne-a declarat că, prin PNDL1, sunt gata în proporție de 90% lucrările la rețeaua de canalizare. Edilul spune că, în curând, se vor termina și cei 28 de km de rețea.

Salariile de la Consiliul Județean, aspru criticate de președintele PSD Pitești

Luni, 11 Februarie 2019 21:41

Președintele PSD Pitești, Cristian Gentea, a criticat dur mărirea de salarii de la Consiliul Județean Argeș. Vă reamintim că președintele CJ Argel, Dan Manu, a mers și anul acesta pe creșteri maxime, pentru toți angajații din aparatul propriu. Consilierul local piteștean și președintele PSD Pitești, Cristian Gentea, susține că la Primăria Pitești nu se va proceda la fel. Acesta mai susține că mărirea de salarii "la maxim" la toată lumea nu va face bine nimănui din administrația publică locală. "Mărirea de salarii pe maxim, la toată lumea la fel, nu rezolvă nimic. Este o porcărie și îmi asum ce zic. Ăla care face treabă, nu va mai face văzând că și ceilalți au salariul cât el. La Primăria Pitești nu s-a procedat în felul acesta", a declarat Gentea.
M.M.

 

Un nou proiect dedicat copiilor la Biblioteca Comunală ”Artur Silvestri” Săpata

Luni, 11 Februarie 2019 21:37

“Ora să ȘTIM” este un nou proiect dedicat copiilor la Biblioteca Comunală "Artur Silvestri" Săpata. Proiectul are ca bază metodologia STEM (prescurtarea din limba engleză pentru Știință, Tehnică, Inginerie și Matematică) și se desfășoaraă în 12 judete, printre care și Argeșul. Proiectul se desfășoară pe două grupe, fiind adresat copiilor cu vârste 3-6 ani și celor cu vârste 7-10 ani. Startul proiectului s-a dat pe 1 februarie și are loc la nivel național, timp de 6 luni. Este vorba de derularea primei etape a proiectului, în parteneriat cu Bibliotecile Comunale din Aninoasa, Beleţi-Negreşti, Bradu, Buzoeşti, Hârseşti, Săpata, Merişani, Rucăr, Vlădeşti şi Lereşti la nivelul județului Argeş, cât şi în toată țara.

Un nou sistem de iluminat stradal, realizat cu fonduri nerambursabile, în Topoloveni

Luni, 11 Februarie 2019 21:29

Potrivit rezultatului verificării de conformitate administrativă și eligibilitate (CAE) transmis de ADR Sud Muntenia, a fost admisă cererea de finanțare pentru Proiectul ”Crearea sistemului de iluminat stradal-rutier și ornamental-parcuri, cu corpuri de iluminat tip LED și telegestiune, în UAT Topoloveni”.
Astfel, proiectul trece în următoarea etapă a procesului de evaluare și selecție, respectiv evaluarea tehnică și financiară.
Scopul proiectului este de creștere a eficienței energetice în sistemul de iluminat public stradal și ornamental, îndeosebi unde se înregistrează consumuri energetice mari.

 

La Mioveni, impozitele și taxele locale pot fi achitate și online

Luni, 11 Februarie 2019 15:36

Reamintim că impozitele şi taxele locale din Mioveni pot fi achitate şi online. Plata se poate face utilizând cardul bancar, accesând site-ul www.ghiseul.ro, secţiunea plata fără autentificare şi selectând “Primăria oraşului Mioveni” din lista de instituţii. Pentru plățile efectuate cu carduri prin intermediul ghișeului virtual de plăţi la adresa de internet www.ghiseul.ro – Primăria oraşului Mioveni, contribuabilii nu datorează comision. Plata taxelor şi impozitelor, precum şi a amenzilor utilizând cardul bancar prin Sistemul Național Electronic de Plată Online (SNEP) este disponibilă 7 zile din 7. De menționat faptul că această aplicație online este benefică și în cazul plății amenzilor contravenţionale, care pot fi achitate în termenul de 48 ore, chiar dacă este zi nelucrătoare.

Asociațiile de proprietari din Pitești fură apă! Prejudiciu de 125.000 de lei

Luni, 11 Februarie 2019 15:33

# 28 de asociaţii de proprietari, 52 de agenţi economici şi 701 utilizatori casnici, găsiți cu nereguli de operatorul serviciilor de apă

Consilierul local Cristian Gentea a prezentat măsurile care s-au luat la SC Apă Canal 2000 SA după ce a făcut mai multe sesizări. De asemenea, operatorul regional al serviciilor de apă şi de canalizare în judeţul Argeş continuă campania de verificare a clienţilor săi şi anunță că va intensifica acţiunile de control în perioada următoare.

 

Primăria Pitești - proiect privind îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților personalului din instituție

Luni, 11 Februarie 2019 15:32

Viceprimarul municipiului Pitești, Sorin Apostoliceanu, a susținut conferința finală din cadrul proiectului „Performanță în serviciile de administrație publică locală ale Municipiului Pitești”. Este vorba despre un proiect cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă introducerea de sisteme și standarde comune în Primăria Muncipiului Pitești ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu Strategia pentru Consolidarea Administrației Publice, în vederea îmbunătățirii managementului performanței și a calității serviciilor oferite.

Biletele de călătorie din Pitești se pot achiziționa cu cardul

Luni, 11 Februarie 2019 15:29

S.C. PUBLITRANS 2000 S.A., operator al serviciului public de transport persoane de pe raza municipiului Pitești, vine în întâmpinarea tuturor cetăţenilor municipiului Piteşti cu un nou serviciu. De acum, călătorii, beneficiari ai serviciului de transport în comun, au posibilitatea de a achita contravaloarea legitimaţiilor de călătorie cu ajutorul cardurilor bancare. Plata se poate face prin terminalele de tip POS bancar existente în toate chioşcurile de vânzare bilete şi abonamente din staţiile de autobuz.  De acest serviciu pot beneficia toți posesorii de card bancar, indiferent de banca emitentă din România sau din străinătate.

 

Procesul pentru prejudiciul uriaș de la DGASPC se rejudecă

Luni, 11 Februarie 2019 15:27

# În 2017, Curtea de Conturi a descoperit  plăți nelegale către persoane decedate

Controlul efectuat de Curtea de Conturi în perioada 4 mai-30 iunie 2017, în curtea Consiliului Județean Argeș, asupra conturilor anuale de execuţie bugetară, s-a lăsat cu un prejudiciu uriaș. Cea mai mare parte a acestuia, de aproape 8 miliarde lei vechi, a fost atribuit DGASPC Argeș.  DGASPC Argeș - plăți pentru morți și persoane fără drept. Curtea de Conturi a stabilit existența unui prejudiciu de 784.000 lei, fiind constatați la Direcția pentru Protecția Copilului Argeș, instituție subordonată C.J. Argeș.

Undă verde pentru mega-investiția din cartierul piteștean Tudor Vladimirescu

Luni, 04 Februarie 2019 15:11

# Noi informații despre viitorul mall din Pitești # 2.200 de locuri de parcare, configurate pentru centrul comercial # Lovitură pentru ecologiști! În documente se arată că nu sunt afectate de investiții speciile migratoare din zona lacului Prundu
S-a făcut un prim pas pentru realizarea unui mega-proiect la Pitești! Agenţia pentru Protecţia Mediului a emis acordul de mediu necesar pentru construirea mall-ului din Tudor Vladimirescu, precum şi a unui ansamblu rezidenţial, a unui sens giratoriu şi a unui

 

Administrația Bazinală de Apă Argeș recurge la ultima cale de atac în procesul cu Primăria Băbana

Luni, 04 Februarie 2019 15:06

Așa cum am mai scris, data de 2 octombrie 2018, va rămâne în istoria Administrației Bazinale Argeș-Vedea,  ca ziua din care specialiștii săi vor trebui să pună osul la muncă. Pentru că au pierdut, definitiv, procesul cu Primăria Băbana, proces cu miză de 1,25 miliarde de lei vechi. Numeroase primării din județ, cu ochii pe procesul cu pricina, vor fi tentate să acționeze în judecată instituția, pentru nemunca prestată. 

Din martie, încep lucrările la rețeaua de gaze în comuna Bogați

Luni, 04 Februarie 2019 15:05

Satele şi comunele din România nu reprezintă vreun interes major pentru companiile care furnizează gaze naturale deşi se estima că ar fi vorba despre 1 milion de gospodării care ar putea deveni clienţi ai acestor companii. Pentru acest lucru, companiile ar trebui să investească în dezvoltarea reţelelor de distribuţie, dar fix acest lucru nu le convine. Ca urmare, primăriile sunt cele care pot aduce comunele într-o zonă a confortului.

 

Scandal între piteșteni și consilierii locali

Luni, 04 Februarie 2019 15:00

# Schimbarea regulamentului parcărilor închiriate a fost motivul revoltei!
Locurile de parcare cu plată vor putea fi folosite de persoanele care le-au inchiriat după un anumit program. Din cauza lipsei de locuri disponibile pentru tot parcul auto din Piteşti, municipalitatea a modificat regulamentul, astfel încât în orele în care majoritatea piteştenilor sunt plecaţi la serviciu, respectivele locuri de parcare vor putea fi folosite de oricine.

Primarii din Argeș sunt disperați!

Luni, 04 Februarie 2019 14:52

# Sesizările curg, autoritățile nu iau nicio măsură!
Primarii s-au revoltat la ședința Colegiului Prefectural! Edilii argeșeni sunt nemulțumiți că nici până acum nu a fost votat bugetul, dar și de lipsa de implicare a instituțiilor în problemele grave cu care se confruntă. Mai mult, o parte din aceștia susțin că mai au un pic și pun lacătul pe primărie din cauza lipsei de fonduri.

 

Un deputat argeșean, nemulțumit de răspunsul primit de la Ministerul Dezvoltării cu privire la soarta proiectului Molivișu

Luni, 04 Februarie 2019 14:16

# Ministerul invocă motive financiare și… tehnice. Despre partea penală… nimic!

Încă nu se schiază la Molivișu. Nici nu se va întâmpla prea curând, din moment ce nimeni, nici măcar beneficiarul (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară) nu știe, Consiliul Județean Argeș, ca principal sponsor, este mut. Se cercetează penal, se studiază punerile în posesie din zonă, se fac remarci cu privire la viabilitatea proiectului, la calea de acces cam nepotrivită. Însă banii s-au dus, atunci când s-au dus, cu mult mai mare ușurință. De ce?!

Ionică l-a refuzat pe ÎPS Calinic! Primăria Pitești nu este de acord cu realizarea unei biserici în parcul Tineretului

Luni, 04 Februarie 2019 14:10

# Municipalitatea susține că terenul este înscris în registrul spațiilor verzi, iar schimbarea destinației sale este interzisă prin Lege # Preotul Radomir: „Terenul este acoperit cu bitum, nu există pe el spațiu verde, ci doar 3 pubele de gunoi”
Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului consideră că spațiul liturgic destinat credincioșilor în Pitești este insuficient! În acest sens, s-a solicitat, încă din anul 2018,  atribuirea unui teren de 400 mp în parcul Tineretului, din cartierul piteștean Craiovei, pentru construirea unei noi biserici. Municipalitatea nu a fost de acord cu această inițiativă! Săptămâna trecută, în ședința de Consiliu Local Pitești, s-a refuzat posibilitatea construirii unui lăcaș de cult în parcul Tineretului.

 

Pagina 9 din 121

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea