Joi - ședință extraordinară de Consiliu Local la Pitești

Miercuri, 09 Martie 2022 08:14

Este convocat Consiliul Local Pitești joi, într-o ședință extraordinară. Iată, mai jos, proiectele care alcătuiesc ordinea de zi:

1. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea Documentației tehnico-economice aferentă obiectivului de investiții ”Documentații în vederea obținerii autorizației de securitate la incendiu pentru unități de învățământ (Școala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu”)”.

2. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea Devizului general actualizat și a indicatorilor tehnico-economici actualizați, pentru obiectivul de investiții ”Consolidare și reabilitare clădire tronson I Colegiul Național Zinca Golescu, municipiul Pitești”, finanțat în cadrul PNDL 2017 - 2020.

Ministerul Educației - ZERO legi în Planul Anual de Lucru al Guvernului!

Miercuri, 09 Martie 2022 07:17

Incredibil, dar adevărat! Ministerul Educației nu a propus niciun proiect de lege în Planul Anual de Lucru al Guvernului, deși ministrul Sorin Cîmpeanu trâmbița în stânga și-n dreapta că vrea „o lege a  educației naționale și o lege a învățământului superior, care să fie conforme cu așteptările societății și cu transformările societății”. Dar se vede treaba că șeful de la Educație nu s-a ținut de cuvânt, iar anunțurile sale despre revitalizarea învățământului nu erau pentru anul acesta.

 

Aproape 300 de hectare de pășune se pot concesiona la o primărie din Argeș

Miercuri, 09 Martie 2022 07:13

Primaria Buzoești organizează licitație publică pentru concesionarea mai multor terenuri:

1) concesionarea poprietății imobiliare “Teren extravilan in suprafață de 44,17 ha, categoria de folosinta pășune”, satul Ionesti, judetul Arges;

2) concesionarea poprietatii imobiliare “Teren extravilan in suprafata de 45,73 ha, categoria de folosinta pasune”, satul Vulpesti, judetul Arges;

3) concesionarea poprietatii imobiliare “Teren extravilan in suprafata de 45,86 ha, categoria de folosinta pasune”, satul Vulpesti, judetul Arges;

Au început lucrările de modernizare pe strada Ghioceilor din Bradu

Miercuri, 09 Martie 2022 07:11

De la sfârșitul lunii februarie 2022 au început lucrările de modernizare pe strada Ghioceilor, din comuna Bradu. În primă fază se va introduce canalizarea pluvială, urmând ca apoi să fie asfaltată și strada. În această perioadă se lucrează cu mult spor la acest obiectiv de investiții. „Au început lucrările de modernizare pe strada Ghioceilor. În primă fază se va introduce canalizarea pluvială după care vor urma lucrările de infrastructură”, informează conducerea Primăriei Bradu.

 

La Câmpulung va fi construită o nouă creșă

Marţi, 08 Martie 2022 11:24

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat finanțarea pentru construirea unei creșe în municipiul Câmpulung. În perioada următoare va avea loc procedura de achiziție a lucrării.

„Cu bucurie vă anunț că Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a aprobat finanțarea (aproape 12 milioane lei) pentru construcția unei creșe noi, eficientă din punct de vedere energetic, în municipiul Câmpulung. Mulțumim! Creşa va avea toate facilităţile prevăzute în reglementările legale, va avea camere de joacă, dormitoare, spălătorie proprie, bucătărie, sală mare funcţională, cabinet medical, spaţii administrative.

Galeria de Artă Pitești și Cetatea Poenari vor fi restaurate de aceeași firmă

Marţi, 08 Martie 2022 10:49

Săptămâna trecută a fost predat către constructor amplasamentul pentru executarea proiectului de “Restaurare a Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer - Cumpăna”- consolidare, protejare şi valorificare patrimoniului cultural”.  Proiectul este în valoarea de 16 milioane lei cu TVA, din care 85% sunt fonduri europene, 2% contribuția C.J. Argeș și 13% fonduri de la bugetul statului. Termenul de execuție al lucrărilor este de 21 de luni.

Licitația a fost câștigată de firma SC EURAS SRL, din Satu Mare, aceeași firmă care a se ocupă și de restaurarea Cetății Poenari, un alt proiect al Consiliului Județean Argeș finanțat din fonduri europene.

 

Primăria Bradu anunță demararea procedurii de actualizare a PUG-ului

Marţi, 08 Martie 2022 08:02

Conducerea Primăriei Bradu anunţă publicul, factorii interesați, reprezentanți ai mediului de afaceri şi proprietarii de terenuri despre intenţia de actualizare şi revizuire a Planului Urbanistic General (PUG) și a Regulamentului Local de Urbanism. Procedura se desfășoară în vederea remedierii inadvertențelor prin corelarea planșelor din prezentul regulament, în special funcțiunile anumitor zone cu situația de fapt, motiv pentru care persoanele care au întâmpinat probleme sau persoanele ce au deținut teren în intravilanul localității și au fost introduse în extravilan să ia legătura cu reprezentanții Primăriei Bradu.

El este noul șef al Comitetului de Coordonare a Vaccinării!

Luni, 07 Martie 2022 13:18

Nu e glumă! Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a fost numit șeful Comitetului de Coordonare a Vaccinării, în contextul în care argeșeanul Valeriu Gheorghiță a fost schimbat din funcție, marți, 1 martie.

Baciu a fost fotomodel, iar la un moment dat a fost propus pentru funcția de ministru al Sănătății de către Dacian Cioloș, dar l-au dezavantajat chiloții dintr-un pictorial pe care l-a realizat în vremea când cocheta cu modelingul. Prin urmare, Baciu nu a mai ajuns ministru, dar s-a ales cu funcția de secretar de stat în minister.

 

În atenţia călătorilor Publitrans

Luni, 07 Martie 2022 11:06

 

S.C. Publitrans 2000 S.A. anunță publicul călător că, începând cu data de 08.03.2022, capătul de linie al liniilor de transport 7B, respectiv 7, va fi mutat temporar, în staţia „Comisariat” (sensul spre Centru) pentru a permite efectuarea lucrărilor de modernizare a serviciului de transport public local de călători din municipiul Piteşti.

Desfășurarea lucrărilor este preconizată pe o perioadă de aproximativ 6 luni.

Primăriile din Argeș pot depune dosare, până pe 15 aprilie, pentru decontarea cheltuielilor cauzate de COVID

Miercuri, 02 Martie 2022 12:20

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a informat, recent, autoritățile locale de condițiile de accesare a Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene în ceea ce privește decontarea cheltuielilor efectuate pentru finanțarea operațiunilor de urgență și de recuperare în urma catastrofei cauzate de COVID-19 în România, de la începutul anului 2020.

În urma unei decizii a Comisiei Europene, Ministerului Dezvoltării i s-a alocat 5.041.260 euro, sumă repartizată, în mod egal, pe cele opt regiuni de dezvoltare ale României, respectiv câte 630.157 euro pentru fiecare regiune. Suma poate fi utilizată pentru decontarea mai multor tipuri de operațiuni de urgență și de recuperare în urma COVID-19:, după cum urmează:

 

Noua sală de sport de la Școala din Albota - o bijuterie!

Miercuri, 02 Martie 2022 08:33

Sala de sport din centrul comunei Albota  a prins contur. S-a montat acoperișul, iar acum se lucrează la interioare, semn că anul acesta va fi gata. Edilul dorește ca investiția să fie gata mai devreme, până la începerea următorului an școlar. Și ne mai ”amenință” că sala respectivă va concura cu cele mai frumoase construcții de acest gen din județ.

Bugetul comunei Bradu, aprobat în unanimitate

Miercuri, 02 Martie 2022 08:21

# Vezi lista lucrărilor de investiții pentru modernizarea localității

Consiliul Local Bradu a aprobat în luna februarie, în unanimitate, bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2022. Bugetul pe investiții este cu 30% mai mare față de anul trecut, dar cu toate acestea trebuie să menționăm că și prețurile au crescut semnificativ față de aceeași perioadă.

Bugetul comunei Bradu s-a aprobat, iar administrația locală, condusă de primarul Dan Stroe, a început lucrările în localitate. Investițiile pentru modernizarea comunei continuă și în acest an.

 

Primarul Piteștiului a semnat un contract pentru modernizarea iluminatului public!

Marţi, 01 Martie 2022 10:04

Primarul Cristian Gentea a semnat contractul pentru modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public în Pitești, un proiect  finanțat în cadrul Programului Ro-Energy, Apelul de proiecte „Îmbunătățirea Eficienței Energetice”, cu o valoare a contractului de 4.260.524,96 lei fără TVA. Perioada de execuție este de 7 luni și vizează înlocuirea actualelor corpuri de iluminat de pe mai multe străzi din Pitești.

„Prin această investiție, modernizăm și eficientizăm iluminatul public în municipiul Pitești, prin înlocuirea unui număr de 1143 corpuri de iluminat existente, cu noi corpuri de iluminat cu tehnologie LED, tehnologie care respectă reglementările în vigoare, în sistem inteligent de telegestiune, cu senzori de prezență și de mișcare. Străzile pe care se vor înlocui corpurile de iluminat sunt: Trivale, Tudor Vladimirescu, Mărășești – Exercițiu, Războieni, Găvana, Centru (zona BCR). În acele zone vom reduce consumul de energie electrică cu 55% față de valorile actuale!”, a anunțat primarul.

Prefectul Radu Perianu: „Îmi voi suspenda apariția la evenimente publice festive”

Luni, 28 Februarie 2022 14:26

Prefectul Radu Perianu a anunțat că în perioada următoare nu va mai participa la evenimentele publice festive. Motivul acestei decizii este legat de războiul dintre Rusia și Ucraina care îngrozește Europa. „Vedem cu toții imagini pe care nu le credeam posibile în Europa, în secolul XXI. Suntem cu sufletul alături de cei care trăiesc atacurile, civili și militari! Este decent ca la acest moment atenția noastră să fie concentrată spre români și spre poporul ucrainean. În semn de solidaritate voi suspenda apariția la evenimente publice festive.”, a anunțat prefectul Radu Perianu.

 

 

Noi propuneri ale Comisiei de sistematizare a circulației în Pitești

Luni, 28 Februarie 2022 11:08

Ѕăptămâna trecută, pe 22 februarie, Comisia de sistematizare a circulației rutiere și pietonale în Pitești s-a reunit într-o nouă ședință în cadrul căreia a avizat și a respins o serie de propuneri prind traficul din municipiu.

1. Mutarea stației de taxi de pe carosabilul Bulevardului 1 Decembrie 1918, din zona blocurilor M1 și M3, pe strada Alunului la intersecția cu bulevardul. Respins

2. Amplasarea a două limitatoare de viteză pe carosabilul străzii Carpenului, din care unul în apropierea intersecției cu Bulevardul 1 Decembrie 1918. Avizat

Noul subprefect al județului a depus jurământul

Joi, 24 Februarie 2022 12:19

Ciprian Neculăescu a depus joi, 24 februarie, jurământul în calitate de subprefect al județului Argeș. La depunere au fost prezenți prefectul Radu Perianu, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, și subprefectul Bogdan Minciunescu.

“Este o onoare pentru mine, dar și o mare responsabilitate. Mulțumesc pentru încrederea acordată, nu voi dezamăgi! Vom face echipă bună pentru cetățenii județului Argeș!”, a spus Ciprian Neculăescu, fost consilier local la Câmpulung.

 

Lucrările de la Bazinul Olimpic din Pitești sunt realizate de două firme, deținute de același patron

Joi, 24 Februarie 2022 11:39

# Începe etapa a doua a investiției

# Valoarea totală a celor două lucrări este de 24,1 milioane lei

# Omul de afaceri Aurel Mitrea: „Era crimă și pedeapsă dacă ar fi câștigat altcineva”

Bazinul Olimpic din Pitești este, de câțiva ani, într-un proces amplu de renovare. La ora actuală sunt în desfășurare două proiecte, unul cu fonduri europene, de modernizare, montare sistem panouri solare și eficiență energetică, și altul cu fonduri de la bugetul local, prin care este vizată reabilitarea propriu-zisă a clădirii. Primele lucrări începute la Bazinul Olimpic au fost cele de modernizare.

A fost lansată licitația pentru construirea unei săli de sport în comuna Rociu

Miercuri, 23 Februarie 2022 13:34

Compania Națională de Investiții (CNI) a lansat licitația pentru construirea unei săli de sport în comuna Rociu. Valoarea estimată a lucrării este de 7.737.105,02 lei, fără TVA. Sala de sport este finanțată prin CNI. Ea va avea 180 de locuri și va fi construită în satul Șerbănești.

CNI a lansat lcitația pentru proiectare - faza adaptare la amplasament, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor pentru obiectivul de investiții: “Construire sală de sport 180 locuri în comuna Rociu, sat Șerbănești, jud. Argeș”.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este de 4 mai.

A.V.

 

Primăria Ștefănești se reînnoiește: cumpără mobilier de peste 30.000 de lei

Miercuri, 23 Februarie 2022 11:36

Primăria Ștefănești își ia mobilă nouă. La începutul lunii februarie, conform SEAP, a fost achiziționat mobilier pentru Primăria Orașului Ștefănești, în valoare de 32.450 lei, fără TVA. Primarul Nicolae Velcea nu a vrut orice tip de mobilă, ci a dorit ca viitorul mobilier să fie „confecționat din pal melaminat pe ambele părți, de culoare lemn negru, cu grosime între 18mm și 36 mm”. Astfel, a fost achiziționat mobilier pentru birou, pentru Sala de Consiliu, pentru Serviciul Financiar Contabil, pentru secretariat și pentru Sala de Ședință. Au fost cumpărate, birouri, bibliorafturi, casetiere, dar și măsuțe de cafea sau chiar suporturi de steaguri.

A.V.

 

Șeful de la Drumuri Naționale va fi numit în C.A. al Regiei Județene de Drumuri Argeș

Marţi, 22 Februarie 2022 07:59

# Se cere și aprobarea bugetului proiectului revizuit și a surselor de finanțare pentru proiectul „Restaurarea Muzeului Județean Argeș”

Se convoacă Consiliul Judeţean Argeş în şedinţă ordinară pentru data de 24.02.2022, ora 11.30, prin mijloace electronice (on-line), pentru aprobarea proiectului ordinii de zi.

Proiectele de hotărâre, precum și materialele care le însoțesc, sunt afișate pe site–ul Consiliului Județean Argeș la secțiunea ”ședințe de consiliu”.

 

Pagina 9 din 177

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea