Primăria Pitești cumpără un nou monument istoric. După achiziționare, clădirea va fi reabilitată

Miercuri, 20 Iulie 2022 08:12

# Au trecut 8 ani de când municipalitatea a achiziționat o clădire de patrimoniu

Primăria Pitești cumpără casa-monument istoric Nae Dumitrescu, fost sediul al PDL, situat în fața Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer Cumpănă”. Pe 14 iulie 2022, consilierii locali piteșteni și-au însușit procesul verbal de negociere și au aprobat cumpărarea imobilului. Clădirea urmează să fie achiziționată, în perioada următoare, pentru suma de 1 milion de euro, fără TVA.

Comisia de negociere, din care au făcut parte și consilierii locali Sorin Apostoliceanu, Tiberiu Irimia (PNL) și Radu Bănică (PSD), nu a reușit să îi convingă pe proprietari să cedeze nici măcar un euro.

 

Comuna Budeasa va primi peste 20 de milioane de lei prin programul „Anghel Saligny”

Miercuri, 20 Iulie 2022 08:08

A fost aprobată lista cu investițiile finanțate în Argeș prin Programul Național de Investiții "Anghel Saligny". În comuna Budeasa vor fi finanțate două proiecte în valoare totală de peste 20 de milioane de lei.

„Stimați cetățeni! A fost aprobată lista cu investițiile finanțate prin Programul Național de Investiții "Anghel Saligny", astfel în comuna Budeasa se vor realiza următoarele proiecte:

- Extinderea rețelei de canalizare în satele Budeasa Mare, Rogojina, Gălășești, Calotești, Valea Mărului din comuna Budeasa: 11.734.496,30 lei.

- Modernizare drumuri comunale în comuna Budeasa: 8.913.530,16 lei”, informează Nicolae Rachieru, primarul Comunei Budeasa.

 

 

Primarul de la Albota: „Nu credeam că se pot câștiga licitații cu zero lei, zero muncitori”

Miercuri, 20 Iulie 2022 08:06

Ducele de Albota, Ion Dumitru, a aruncat - din nou – vorbe grele pe social media. Experiența în administrație îi dă de furcă primarului, care vede chestiuni pe care alții nici nu le simt. Faza interesantă e că în joc sunt interese și bani mulți, iar Ion Dumitru, care recent a primit o finanțare importantă prin programul Anghel Saligny, miroase că se fac lucruri necurate în administrație, girate de sus, de la Guvern.

„M-am obișnuit să-mi stăpânesc nervii! Am ajuns la concluzia că lucrurile merg în direcția stabilită. Nu credeam că se pot câștiga licitații cu zero lei, zero muncitori. La Gașca nu contează termen de execuție. Primarul poate fi un baron local, așa cum a avut grijă să ne numească securistul Băsescu . Domnilor guvernanți, dacă nu luați în serios legea achizițiilor publice, va fi greu de țara asta!”, a scris primarul de la Albota, pe pagina sa de Facebook.

Au început lucrările pentru modernizarea a trei locuri de joacă, în Pitești

Marţi, 19 Iulie 2022 23:09

# În câteva luni, aceste locuri de joacă își vor schimba complet aspectul!

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, modernizează următoarele spații/locuri de joacă pentru copii:

• cartier Prundu - strada Horia, Cloșca și Crișan, bl. B 16-B17;

• cartier Prundu - strada Cornel Chiriac, bl. B27A;

• cartier Trivale - strada Bradului, Școala Gimnazială „Negru Vodă” (numărul 12).

 

Vijelie de 60.000 lei la Primăria Ștefănești! Să vină!...

Marţi, 19 Iulie 2022 09:40

Vuiește internetul că vine Vijelie – Vali Vijelie (împreună cu alții din Caravana lui Axinte) să cânte la Primăria Ștefănești. Localnicii plătesc impozite la nivel de oraș, însă au condiții, în unele zone, mai slabe decât în multe localități rurale. Încă lipsește apa, încă lipsesc gazele, încă lipsește canalizarea. Nu poate lipsi, însă, spectacolul.

Anul acesta vine și Vali Vijelie să încerce să îi facă pe oameni să uite de lipsurile de mai sus. Evenimentul se va desfășura pe 6 august, de Ziua Orașului Ștefănești. Distracția este însă pe bani - și nu puțini. 60.000 plus TVA costă serviciile artiștilor invitați. În preț e inclus și focul de artificii.

Lucrări suplimentare de 179.000 lei la Bazinul Olimpic din Pitești

Luni, 18 Iulie 2022 14:46

Continuă lucrările la Bazinul Olimpic din Pitești, obiectiv care se află de câțiva ani, într-un proces amplu de renovare. Municipalitatea are în derulare două proiecte, unul cu fonduri europene, de modernizare, montare sistem panouri solare și eficiență energetică, și altul cu fonduri de la bugetul local, prin care este vizată reabilitarea propriu-zisă a clădirii, precum și amenajarea parcării.

Lucrările sunt realizate de două firme Construct Steel Market SRL (pentru proiectul finanțat prin fonduri europene) și Tempocom SRL (pentru proiectul realizat cu bani de la bugetul local). Ambele societăți îl au ca patron pe omul de afaceri Aurel Mitrea.

 

Primărița Elena Lasconi îl invită pe prefectul Perianu la Zilele Câmpulungului, după ce l-a numit „MARIONETĂ”

Luni, 18 Iulie 2022 14:40


# Cei doi se vor întâlni la Tribunal pe 24 august, unde va începe cu adevărat distracția

În această săptămână au loc Zilele Câmpulungului, iar primărița Elena Lasconi e într-o mare formă. A promis evenimente sportive, culturale și artistice, dar și invitați unul și unul. Fiind prezentă la o emisiune TV, Lasconi a anunțat că-l va invita la Câmpulung și pe prefectul de Argeș, Radu Perianu, cel cu care duce un adevărat război pentru Bulevardul Pardon, ale cărui lucrări de reabilitare au fost oprite de prefect, din cauza unor nereguli comise atât de fosta conducere a Câmpulungului, cât și de actuala.

De marți încep lucrările la intersecția Craiovei-Bradu

Luni, 18 Iulie 2022 13:28

 

# Șoseaua va fi lărgită și va avea un sens giratoriu

Săptămâna trecută, Primăria Municipiului Pitești, Administrația Domeniului Public și Poliția Locală, alături de Poliția Națională și constructori - General Trust Argeș și HVID Consulting Group, au simulat noile condiții de rulare în trafic, în zona de vecinătate a Piteștiului cu Bradu! Simularea a durat câteva ore, s-a analizat traficul, iar de marți, 19 iulie, constructorii vor fi în șantier! Amenajarea acestui sens giratoriu de la intersecția DN 65 – DJ 659, este foarte importantă pentru ordonarea circulației rutiere în zonă!

 

Lucrarea se execută pe o suprafață de 3966 mp, din care 2962 mp pe UAT Pitești și 1068 mp pe UAT Bradu. Se vor realiza două benzi de circulație, pe sensul de intrare în intersecție, dinspre DN 65, spre Pitești și Bradu.

 

Încep lucrările la Cetatea Poenari! Contractul este de peste 20 de milioane de lei

Vineri, 15 Iulie 2022 09:28

 

Încep lucrările de conservare și reabilitare la Cetatea Poenari! Vineri, 15 iulie, a fost predat amplasamentul oficial constructorului. Amintim că în urmă cu un an, în iulie 2021, a fost semnat contractul de proiectare și execuție cu asocierea câștigătoare a licitației- SC EURAS SRL – SC ARHING SRL.

Valoarea totală a contractului de proiectare și execuție lucrări este de 20.133.693,14 lei cu TVA, din care proiectare 1.222.985,25 lei, asistență tehnică din partea proiectantului 190.400,00 lei, execuția lucrărilor 18.720.307,89 lei. Termenul de execuție este de 16 luni.

Cristian Gentea a semnat două noi contracte de proiectare și execuție

Marţi, 12 Iulie 2022 14:33

Marți, 12 iulie 2022, au fost semnate la Primăria Municipiului Pitești, contractele de proiectare și execuție pentru două obiective importante din cadrul proiectului „Modernizarea infrastructurii serviciului de transport public local de călători și creșterea atractivității transportului nemotorizat”.

Este vorba despre amenajarea unor stații de așteptare călători și despre optimizarea  traseelor de transport public de călători prin introducerea a 3 linii noi.

 

Fostul subprefect Lucian Ionescu a făcut master în administrație publică

Marţi, 12 Iulie 2022 10:25

# „Astăzi administrația are la bază alți piloni decât aprofundarea cunoștințelor în domeniu... Dar oare e și eficient?”

Fostul subprefect liberal de Argeș s-a pus cu burta pe carte la cel mai înalt nivel. Lucian Ionescu a făcut master în administrație publică, iar acum e pe ultima sută de metri cu lucrarea de disertație. Motivat de ceea ce a văzut în Argeș în ultimii ani, și cel mai probabil și de experiența ca subprefect, Ionescu a comentat pe pagina sa de Facebook, tema lucrării cu care speră să obțină diploma.

 

Au fost aprobate 171 de proiecte, în Argeș, prin „Anghel Saligny”. Vezi ce sume vor fi alocate în localitatea ta

Luni, 11 Iulie 2022 11:52

 

# Investiții în valoare totală de peste 1,5 miliarde lei

S-a finalizat lista obiectivelor de investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny” pentru județul Argeș.

Din 230 de solicitări, au fost aprobate 171 de obiective, în valoare totală de 1.537.565.799,19 lei (aproximativ 55% din cuantumul tuturor solicitărilor), informează Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Lista obiectivelor de investiții finanțate în Argeș

 

Soluții de relocare a elevilor în perioada lucrărilor de la Colegiile Zinca Golescu și Armand Călinescu

Luni, 11 Iulie 2022 11:34

Două clădiri emblematice ale orașului, cele ale colegiilor Zinca Golescu și Armand Călinescu, au intrat într-un amplu proces de reabilitare și consolidare. Municipalitatea a căutat - și a găsit – soluții pentru asigurarea procesului de învățământ la reînceperea școlii.

 

Cristian Gentea: ”Am găsit soluțiile pentru ca elevii celor două colegii: Zinca Golescu și Armand Călinescu, ale căror clădiri istorice se consolidează și se reabilitează pe tronsoane, în perioada următoare, să poată studia cu cel mai mic disconfort! Colegiul Național ,,Zinca Golescu" își va reloca elevii pe trei schimburi, în incinta proprie, așa cum au dorit părinții și profesorii, iar Colegiul Tehnic ,,Armand Călinescu" va beneficia de sălile de clasă din apropiere, de la Școala Gimnazială ,,Nicolae Simonide", pentru 16 grupe de elevi.

Activitatea Spitalului Brădet - lăudată de consilierii județeni: „Tratamentul - jos pălăria”

Joi, 07 Iulie 2022 17:27

# Un consilier județean PSD solicită ajutorul: „Să dăm atenție puțin drumului de acces”

# Ion Mînzînă, despre drumul cu probleme: „La un moment dat s-au pierdut acolo niște bani și fac obiectul unor alte tipuri de analize”

Spitalul de Recuperare Brădet a făcut subiectul unor discuții în ședința ordinară a Consiliului Județean Argeș de la sfârșitul lunii mai. Serviciile medicale oferite în cadrul unității sanitare, condusă de ec. Constantin Voicu, au fost lăudate de consilierii județeni. Nu același lucru s-a spus însă și de drumul de acces către unitatea medicală, care este un adevărat obstacol în calea pacienților.

„Viața m-a dus și pe mine acolo, ne duce pe fiecare la o vârstă, vă spun, tot respectul pentru ce am văzut acolo, din punct de vedere al dotării, ca și implicare a consiliului județean, pentru tot ce s-a făcut dar în mod special din punct de vedere al managementului, al personalului medical și al personalului auxiliar de acolo. Vă spun, tratamentul jos pălăria, punctualitate, liniște, disciplină, n-am văzut să se enerveze cineva.

 

Soluție miraculoasă pentru traficul din zona Găvana-Bascov

Miercuri, 06 Iulie 2022 14:03

Dezvoltarea accelerată a zonei Găvana-Bascov a dus, în ultimii ani, la probleme de trafic în orașul Pitești. Străzile, concepute pentru valori de circulație mult mai mici, au devenit foarte aglomerate. Primăria Pitești încearcă o soluție miraculoasă, care poate rezolva situația: o șosea nouă, între zona Universității Constantin Brâncoveanu și str. Constantin Dobrogeanu-Gherea.

Cristian Gentea (foto): ”Am parcurs zona, împreună cu mai mulți colegi. Am identificat arealul care ne trebuie pentru a construi o șosea de legătură, șosea care va putea prelua o bună parte din încărcătura auto existentă.”

Primăria Pitești va cumpăra un imobil ultracentral

Luni, 04 Iulie 2022 19:24

# Au început negocierile pentru fostul sediu al PDL

Consiliul Local al municipiului Pitești a votat, joia trecută, pentru neexercitarea dreptului de preempțiune privind Casa Bobancu. Primarul Cristian Gentea are însă alte vești – nune - privind fostul sediu al PDL din Centru.

„În ceea ce privește fostul sediu al PDL (clădirea istorică din fața Colegiului Brătianu), luni va avea loc o primă negociere între comisia constituită la nivelul Consiliului Local și proprietari. Legat de celălalt  imobil, solicitările de preț ale proprietarilor nu sunt justificate.

 

 

Au fost finalizate lucrările de modernizare pe trei străzi din Pitești

Luni, 04 Iulie 2022 17:37

În ultima zi a lunii trecute, pe 30 iunie,  a avut loc recepția la terminarea lucrărilor pentru obiectivul „Modernizare strada Profesor Ion Angelescu”. S-au executat lucrări pe toată lungimea străzii, respectiv 769,43 m, de la intersecția cu Calea Drăgășani până la intersecția cu strada Jan Constantinescu. Suprafața totală reabilitată este de 4604 mp, respectiv suprafața totală de trotuare 1575,78 mp. Valoarea contractului este de 1.711.532,41 lei (inclusiv TVA), iar perioada de garanție de 36 luni.

Lucrările de modernizare au constat în amenajarea carosabilului și a trotuarelor pietonale încadrate de borduri, ridicarea la cotă a căminelor pentru utilități și realizarea rețelelor de canalizare pluvială în lungime de aproximativ 746 m, cu guri de scurgere și cămine de vizitare din beton armat. Executantul lucrării este SC SELCA SA.

Conducerea Primăriei Pitești – întâlnire cu locuitorii cartierului Craiovei

Miercuri, 29 Iunie 2022 12:04

Consultarea piteștenilor în privința nevoilor și așteptărilor privind zonele comune de locuit este permanentă!Primarul Cristian Gentea și întreaga echipă executivă administrativă s-au întâlnit, marți, 28 iunie, cu locuitorii cartierului Craiovei.

Au fost prezentate proiectele municipale de investiții pe termen scurt și mediu, proiecte în derulare sau a căror execuție va începe curând.

 

Aproximativ 110 persoane au venit la întâlnirea cu primarul, viceprimarii, administratorul public și directorii societăților și serviciilor primăriei.

 

Municipiul Pitești este în topul orașelor din România privind calitatea serviciilor publice în domeniul educației!

Miercuri, 29 Iunie 2022 11:49

După Sectorul 2 din București - locul I, Sibiu și Oradea - locul al II-lea, Piteștiul a obținut, alături de Târgoviște, cele mai mari punctaje, clasându-se pe locul al III-lea!

Miercuri, 22 iunie 2022, a avut loc, la București,  evenimentul de lansare a „Raportului național de diagnoză privind calitatea serviciilor publice municipale”, elaborat în cadrul proiectului „Cetățeni activi pentru servicii publice de calitate la nivel local”, organizat de către Societatea Academică din România și partenerii Asociația Act For Tomorrow și Vellenes Fellesorganisasjon.

Se lucrează la Galeria de Artă din centrul Piteștiului

Miercuri, 29 Iunie 2022 08:45

“Restaurarea Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna”- consolidarea, protejarea şi valorificarea patrimoniului cultural” este un proiect al Consiliului Județean Argeș, în valoarea de 16 milioane lei cu TVA, din care 85% sunt fonduri europene, 2% contribuția C.J. Argeș și 13% fonduri de la bugetul statului. Termenul de execuție al lucrărilor este de 21 de luni.

Licitația a fost câștigată de firma SC EURAS SRL, aceeași firmă care a se ocupă și de restaurarea Cetății Poenari, un alt proiect al Consiliului Județean Argeș finanțat din fonduri europene.

 

 

Pagina 9 din 182

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea