Sorin Cîmpeanu: „Pe 13 septembrie toţi elevii se vor întoarce fizic la şcoală”

Marţi, 15 Iunie 2021 13:33

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că anul şcolar  2021-2022 va începe în condiţii normale, cu prezenţă fizică pentru toţi elevii din România. Cîmpeanu se bazează pe faptul că 137.000 de minori s-au vaccinat anti-COVID, iar campaniile de vaccinare vor continua astel încât tot mai mulţi elevi să fie imunizaţi.

Locul de joacă de la o bază sportivă din Mioveni va fi renovat complet

Marţi, 15 Iunie 2021 13:23

# Amatorii de mișcare pot veni aici GRATUIT pentru practicarea diferitelor sporturi
Locul de joacă din incinta bazei sportive “Gabriel Catillaz” a intrat în reabilitare completă. Echipamentul a fost deja înlocuit, fiind returnat pavajul din tartan.
Investițiile autorităților locale în aceste obiective sunt pe deplin justificate și își îndeplinesc scopul de a facilita atât performanțele sportive – având în vedere că aici își desfășoară activitatea sportivi ai celor două cluburi din oraș, dar și mișcarea în general, fiind utilizate pentru orele de educație fizică din școli și licee, dar și de ceilalți membri ai comunității.

 

Primăria Bogați - concurs de angajare arhivar

Marţi, 15 Iunie 2021 13:20

# Gurile rele spun că se arhivează facturile neplătite

Primăria comunei Bogaţi, judeţul Argeş, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale de execuție vacante de arhivar, treapta profesională II în cadrul Compartimentului administrație și stare civilă. Asta e partea oficială. Neoficial însă, mulți susțin - cu răutate desigur - că viitorul arhivar va avea de pus, în ordine descrescătoare a vechimii, facturile neplătite ale instituției. Și se pare că nu sunt puține, unele chiar din vremea când, din Mercedesuri pline de SPP-iști cobora, pe plaiurile Bogaților, însăși Viorica Dăncilă, șefa gafelor din PSD.

 

Mioveni. Se colectează deșeurile din sticlă

Marţi, 15 Iunie 2021 13:12

Conform graficului de colectare, în zilele de 23 și 24 iunie, începând cu ora 08.00, operatorul de salubritate va ridica de la cetățeni recipientele din STICLĂ (sticle de orice formă și mărime, precum și borcane) din fața fiecărei gospodării de pe raza orașului Mioveni, astfel:
- Miercuri, 23 Iunie, din cartierele Făget și Colibași;
- Joi, 24 Iunie, din cartierele Racovița, Clucereasa și Mioveni.
Informaţii suplimentare pot fi obţinute la Primăria Oraşului Mioveni – Serviciul Corp Control, camera 9, număr de telefon 0348/455.444, interior 111.

 

Fostul architect șef al Primăriei Curtea de Argeș, numit șef serviciu în Cadrul Direcției Urbanism a CJ Argeș

Marţi, 15 Iunie 2021 12:03

La sfârșitul anului 2020, Andreea Stanciu, fostul architect șef de la Primăria Curtea de Argeș, s-a transferat la Consiliul Județean Argeș, în cadrul Direcției de Amenajare a Teritoriului și Urbanism. După ce a ocupat o perioadă funcția de consilier superior, se pare că peste aceasta a dat norocul. La sfârșitul lunii mai a fost promovată temporar în funcția publică de conducere vacantă de șef serviciu la Serviciul Avizare, Autorizare și Control din cadrul direcției Amenajarea Teritoriului și Urbanism. Aceasta și-a preluat noile atribuții începând cu data de 1 iunie.
A.V.

Fântâna publică de pe strada Valea Neagră - Colibași este din nou funcțională

Luni, 14 Iunie 2021 13:11

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveniu SRL a început o acțiune de curățare, dezinfecție și reparații – acolo unde a fost necesar, a tututor fântânilor publice din orașul Mioveni. Lucrările vor avea loc etapizat, urmând să fie anunțate din timp pentru a nu crea disconfort cetățenilor care se aprovizionează de la acestea. Săptămâna trecută, s-au început lucrările la fântâna publică din strada Valea Neagră, cartier Colibași, aceasta fiind reabilitată total. De vineri, 11 iunie, aceasta a fost deschisă din nou publicului. Parcul a beneficiat și de alte intervenții la fel de necesare - lucrări de reparare și vopsire a celor 3 foișoare, a leagănului din metal și precum și a băncilor.

 

CURSA MIOVENIULUI: THE HOLY COLOR! AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE!

Luni, 14 Iunie 2021 12:41

De Zilele Orașului, „Cursa Mioveniului: The Holy Color” vă invită la distracție și socializare prin sport, într-un cross de alergare pe 2,5 km. Ne vom bucura și vom petrece într-o luptă generală cu pudră colorată! Have fun alături de cei dragi! Evenimentul va avea loc duminică, 27 Iunie 2021, ora 9:00, în Centrul Civic Mioveni. La eveniment pot participa persoanele cu vârsta de peste 3 ani. Participarea este gratuită, cu înscrieri obligatorii pe www.familiaASC.ro Evenimentul este organizat de Primăria Orașului Mioveni și Consiliul Local Mioveni, în parteneriat cu Asociația Sportivă Colibași, Centrul Cultural Mioveni și DJST Argeș.

Două firme s-au înscris la licitația privind „Conservarea și consolidarea Cetății Poenari”

Miercuri, 09 Iunie 2021 13:14

# La sfârșitul lunii iunie se alege câștigătorul

Consiliul Judeţean Argeş a scos, din nou, la licitaţie contractul pentru „Servicii de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie lucrări aferente obiectivului de investiţie „Conservarea si consolidarea Cetăţii Poenari ”.  Valoarea contractului finanţat din fonduri europene este estimată la 18.213.728,78 lei. Au fost depuse două oferte: Asocierea dintre Euras (lider) și Arhing SRL + DHC System SRL (subcontractant) + Sesam Protect SRL (subcontractant), respectiv asocierea dintre Top Line Construct (lider) și Rocandra Activ + MGM Unic Electro Impex (subcontractant) + Aedificia Carpati SA (terț) + Abral Art Product SRL (terț și subcontractant).

 

Primăria Pitești a scos la licitație studiul de fezabilitate pentru stadionul „Nicolae Dobrin”

Miercuri, 09 Iunie 2021 13:11

A fost scos la licitație contractul privind prestarea de servicii având ca obiect întocmire Studiu de Fezabilitate și alte studii de specialitate și elaborarea documentațiilor pentru obținerea avizelor și acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism aferente obiectivului de investiții "Construire stadion Nicolae Dobrin, municipiul Pitești", având o capacitate de minim 15.000 locuri. Valoarea totală estimată a contractului este de 408.150 lei. Data limită pentru depunerea ofertelor a fost 24 mai. Au fost depuse patru oferte:

Șase cupluri longevive, premiate la Bradu

Marţi, 08 Iunie 2021 13:33

Primarul comunei Bradu, Dan Stroe, a premiat noi cupluri din localitate care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă.  Iată numele celor premiați:
1. Budișteanu Maria și Budișteanu Gheorghe
2.Tănase Floarea și Tănase Marin
3. Popescu Maria și Popescu Ion

 

Concluziile controlului de la Serviciul de Permise și de la școlile de șoferi din județ

Luni, 07 Iunie 2021 16:36

# Zece evaluatori pentru  5900 de persoane aflate în programare pentru traseu # Amenzi uriașe pentru școlile de șoferi

În urma plângerilor venite de la cetățeni privind activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeș, a fost realizată o comisie mixtă de control care a constatat mai multe neregularități atât la școlile de șoferi cât și la SPCRPCIV, în perioada 8 februarie - 9 aprilie 2021. Comisia mixta de control a fost formată din Corpul de control al prefectului, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatricularea Vehiculelor Arges, Inspectoratul de stat pentru Controlul Transportului Rutier, Registrul Auto Român și  Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș.

Lucrările de modernizare a localității continuă în comuna Bradu

Luni, 07 Iunie 2021 16:28

În localitatea Bradu continuă proiectele de modernizare. Infrastructura reprezintă o prioritate pentru administrația locală, condusă de primarul Dan Stroe și viceprimarul Gheorghe Negoi.
”Chiar dacă am traversat cu toții o perioadă dificilă, investițiile în comuna Bradu au continuat în ritm susținut. Aprobarea bugetului local aduce după sine și demararea de investiții noi pentru localitate, dezvoltarea și creșterea bunăstării comunei și a locuitorilor săi reprezentând o prioritate pentru noi toți. Suntem o echipă care este pusă în slujba cetățeanului și care va munci pentru modernizarea localității”, a declarat primarul Dan Stroe.

 

S-a semnat contractul pentru extinderea și dotarea Spitalului Județean Argeș

Luni, 07 Iunie 2021 14:02

S-a semnat contractul de proiectare, execuție și dotare pentru investiția ”Extindere și dotare spații Urgență și amenajări incintă Spital Județean de Urgență Pitești”. Licitația pentru acest proiect a fost câștigată de asocierea dintre S.C. BAU Stark S.R.L., S.C. Minimed Solutions S.R.L., Hospital Project & Consulting S.R.L. și S.C. Hospital Tehnical Solutions S.R.L. Valoarea contractului este de 9.210.676,76 lei din care: Proiectare și asistență tehnică 245.806,40 lei; execuție lucrări 5.688.646,14 lei; dotare cu computer tomograf și aparat radiologie (Röntgen) 3.276.224,22 lei.

PUNCT DE COLECTARE GRATUITĂ a DEȘEURILOR VOLUMINOASE și a celor RECICLABILE, la Stația de Epurare Mioveni

Luni, 07 Iunie 2021 13:55

Începând cu 1 iunie a.c., cetățenii orașului Mioveni vor avea posibilitatea să depună gratuit deșeuri voluminoase sau deșeuri care fac obiectul colectării selective, la punctul creat special la stația de epurare a orașului din cartierul Colibași, evitând astfel amenda pentru abandonul deșeurilor pe domeniul public.
Începând cu 28 octombrie 2019, Legea nr. 188 din 2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor, a adus modificări semnificative în ceea ce privește cuantumul amenzii aplicate pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor, aceasta fiind cuprinsă de la această dată între 3.000 lei și 6.000 lei pentru persoanele fizice și între 20.000 lei și 40.000 lei pentru persoanele juridice (Art. 61, lit. a).

 

Un nou pas important pentru trecerea terenului de la stadionul ”Nicolae Dobrin” în domeniul municipiului Piteşti

Miercuri, 02 Iunie 2021 16:40

# Fostul primar Cornel Ionică rămâne rezervat: „Până la aprobarea finală mai sunt niște pași”
După multe încercări, terenul de 17 hectare de lângă stadionul Nicolae Dobrin ar putea să treacă, în sfârşit, în domeniul public al municipiului Piteşti. Mai e nevoie de un singur pas: o Hotărâre de Guvern. Pe 17 mai, consilierii locali piteșteni au aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea cererii de trecere a unui imobil-teren și construcții situat în strada Nicolae Dobrin nr.12, din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș în domeniul public al municipiului Pitești și administrarea Consiliului Local al Municipiului Pitești.

 

Consilierii județeni de la PRO România îi amenință pe cei ce la PNL: „O să aveți niște surprize în viitorul apropiat!”

Marţi, 01 Iunie 2021 16:47

# Lista localităților care primesc bani de la CJ Argeș

# Liberalii: „Există un dezechilibru vădit între unitățile administrative”
A fost scandal mare, săptămâna trecută, în ședința ordinară a Consiliului Județean Argeș.  Consilierii județeni liberali l-au acuzat pe Ion Mînzînă de repartizarea discreționară a sumelor  din fondul constituit la dispozitia consiliului judetean, în procent de 6% din impozitul pe venit. Suma totală este de 27.134.000, repartizată pentru 89 de localități.

 

Cristian Gentea: „Important e să nu îi încurcăm noi pe cei care fac sala polivalentă”

Marţi, 01 Iunie 2021 16:38

Noua sală polivalentă care se construieşte în municipiul Piteşti ar putea fi gata încă din acest an. Cei care execută lucrarea s-au mișcat foarte bine, iar primarul Cristian Gentea a precizat că este nevoit să ceară celor de la Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului (SPEP) Municipiului Piteşti urgentarea lucrărilor din exteriorul construcției pentru ca ele să fie realizate în același timp.

Proiectele municipiului Pitești, finanțate prin CNI

Luni, 31 Mai 2021 18:05

În municipiul Piteştiul  se derulează mai multe proiecte finanțate prin CNI.  Este vorba despre opt săli de sport, aflate în diverse stadii de execuţie, trei baze sportive, un bazin didactic, două creşe şi o grădiniţă cu program prelungit.
„Avem opt săli de sport, în diverse stadii. Spre exemplu, avem sala de sport de la Liceul cu Program Sportiv Viitorul. Aici este gata documentația, se va începe cu demolarea clădirii existente. Avem sală de sport la Nicolae Iorga, deja a fost emisă autorizația de construcție.

 

Raluca Turcan: Casa de Pensii Argeş a plătit cei mai mulţi bani pentru procesele deschise de pensionari!

Luni, 31 Mai 2021 17:03

Săptămâna trecută, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a venit în Argeş pentru o vizită politică şi administrativă Cele mai mari surprize le-a avut la Casa Judeţeană de Pensii. Instituţia este campioană pe ţară în ceea ce priveşte suma plătită ca asistență juridică pentru procesele deschise în instanță de pensionari. Şi aici facem referire la cazul pensionarilor care au dat statul în judecată pentru recalcularea pensiilor şi care au câştigat procesele.

Centrele de colectare a deșeurilor din Pitești

Luni, 31 Mai 2021 16:35

Salubritate 2000 S.A. informează piteștenii, persoane fizice, cu privire la centrele de colectare a deșeurilor, situate în Pitești, str. Dârzu (fostă Caporal Dogaru) nr. 12C și str. Târgul din Vale nr. 25. În centrul de colectare din str. Dârzu (fostă Caporal Dogaru) nr. 12C pot fi aduse deșeuri voluminoase, deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), precum și deșeuri reciclabile din plastic/metal, hârtie/carton și sticlă, de luni până vineri, între orele 07:00 și 16:00. În centrul de colectare din str. Târgul din Vale nr. 25.(sediul societății) pot fi aduse deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), precum și deșeurile reciclabile din hârtie/carton, plastic/metal, sticlă, de luni până vineri, între orele 07:00 și 16:00.

 

Pagina 9 din 164

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea