Extinderea Grădiniței ”Campionii” din Mioveni - la 70%

Luni, 11 Mai 2020 14:00

Lucrările de extindere la noul corp al Grădiniței “Campionii” Mioveni au continuat și în această perioadă, stadiul construcției fiind de aproximativ 70%. Pe parcursul ultimelor luni au fost finalizate lucrările de structură ale noului corp al grădiniței, s-au finalizat lucrările de zidărie și compartimentare. În prezent la interior sunt în derulare lucrări de finisaje, tencuieli, se montează pardoselile și instalațiile sanitare. În noul corp, începând din această toamnă, vor urma să își desfășoare activitatea grupele cu program normal ale Grădiniței “Campionii”, în timp ce grupele cu program prelungit vor rămâne în actuala clădire.

Parcare nouă la Spitalul din Mioveni

Luni, 11 Mai 2020 13:58

Pentru a descongestiona actuala parcare existentă în curtea Spitalului Orășenesc Mioveni, având în vedere numărul în continuă creștere al persoanelor care apelează la serviciile medicale furnizate de spital, administrația locală a orașului a demarat proiectul de realizare a unui nou spațiu de parcare.
Noua parcare va avea aproximativ 140 de locuri, o suprafață construită de aproximativ 4.303 mp. Gabaritic construcția va avea lățimea de 69,12 m și lugimea de 80m.

 

Pitești - patru centre de închiriere de biciclete (sisteme de tip ”bike-sharing”)

Luni, 11 Mai 2020 13:57

Realizarea a patru centre de închiriere de biciclete în puncte cheie ale municipiului Pitești - Parcul Petrochimiștilor, Parcul Ștrand, Parcul Lunca Argeșului, Parcul Trivale (MA 3) - se numără printre obiectivele de investiții prevăzute în proiectul „Modernizarea infrastructurii serviciului de transport public local de călători și creșterea atractivității transportului nemotorizat”, pentru care a fost semnat contractul de finanțare nerambursabilă în data de 30.04.2020.

A început reamenajarea bazei sportive „San Siro”

Luni, 11 Mai 2020 13:56

Primăria Municipiului Pitești a început lucrările de amenajare a terenului de sport de pe strada Florilor, din apropierea Școlii Gimnaziale „Marin Preda”, cunoscut piteștenilor sub denumirea „San Siro”. După câștigarea în instanță a acestei suprafețe, s-a luat decizia reamenajării bazei sportive prin crearea unui teren de sport multifuncțional pentru mini fotbal, tenis de câmp, baschet și handbal.

 

Se lucrează intens la noua Sală a Sporturilor din Mioveni

Luni, 11 Mai 2020 13:54

Respectând normele de lucru care au fost impuse pe perioada pandemiei, pe șantierul de construcție al noii săli multifuncționale de sport din Mioveni lucrările au continuat, în echipamente de protecție, împărțiți în echipe de câte trei persoane. La interior s-au finalizat lucrările de zidărie și tencuieli, iar în prezent se lucrează la instalația electrică, în timp ce în unele zone se finisează pereții din gips-carton. Tot în această perioadă s-a finalizat structura centralei termice, iar la pista de bowling s-a finalizat structura de beton și au fost montate șarpanta metalică și tablă cutată.

Schimbare la Spitalul Curtea de Argeș. Medicul Bogdan Georgescu este noul manager

Luni, 11 Mai 2020 13:53

O nouă schimbare de manager la un spital din Argeș, în vreme de COVID! Medicul chirurg Bogdan Georgescu l-a înlocuit în funcție pe ing. Viorel Popescu, la Spitalul Municipal Curtea de Argeș.
Vineri, 8 mai, a fost schimbat un nou manager de unitate medicală din județul Argeș. Reamintim că recent au fost schimbați și cei de la Spitalul Județean, Spitalul Câmpulung și Spitalul de Pediatrie Pitești.

 

A sosit aparatul pentru diagnosticarea COVID-19 la Spitalul Județean Argeș

Luni, 11 Mai 2020 13:17

De luni, 11 mai, Spitalul Județean de Urgență Pitești are, în sfârșit, un aparat Real Time PCR pentru depistarea coronavirusului. După câteva luni în care s-a încercat achiziționarea lui, astăzi aparatul a sosit la Județean. În aproximativ o săptămână, laboratorul de testare RT-PCR al unității sanitare va fi funcțional.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Pitești, dr. Tiberiu Irimia, și directorul medical al unității sanitare, dr. Gheorghe Frătoaica, au vizitat, luni, clădirea în care va funcționa laboratorul biologic destinat procesării de teste pentru detecția COVID-19. Recent, spațiul unde va fi instalat sistemul de testare Real-Time PCR (aparatul și celelalte echipamente conexe) a fost modernizat și reamenajat în totalitate.

Primarul comunei Ștefan cel Mare: „Primăria este închisă”

Luni, 11 Mai 2020 11:58

O primărie din Argeș a fost închisă, de luni, 11 mai, după ce angajații au intrat în contact cu un angajat al ISU, depistat pozitiv cu COVID-19. Toți cei 14 angajați ai Primăriei Ștefan cel Mare au intrat în izolare la domiciliu până pe 19 mai. În această perioadă activitatea în Primărie este blocată. Angajații Primăriei Ștefan cel Mare, în frunte cu edilul Niculae Vidan, au intrat în contact cu un angajat al ISU, depistat pozitiv cu COVID, care își desfășura activitatea într-un birou aflat în interiorul instituției.

Angajatul de la ISU a fost internat în Spitalul Județean după ce a acuzat mai multe probleme de sănătate. În cele din urmă a fost externat dar pentru că nu se simțea bine a fost transportat la Spitalul Militar, acolo unde a fost depistat pozitiv cu COVID 19, pe 5 mai.

 

Proiecte imobiliare, respinse la Pitești după ce studiul de trafic a fost realizat în perioada epidemiei

Luni, 04 Mai 2020 21:48

Două proiecte imobiliare au fost respinse de consilierii locali piteșteni după ce aceștia au constatat că studiile de trafic au fost făcute în perioada epidemiei de coronavirus. Este vorba despre proiectele de hotărâre privind aprobarea Planurilor Urbanistice de Detaliu pentru investițiile: „Construire ansamblu locuințe colective” (amplasată pe strada Nicolae Labiș, nr.30) și „Construire clădire cu locuințe colective” (amplasată în municipiul Pitești, str. Gheorghe Lazăr, nr.15).

Aproape 40 de proiecte imobiliare vor fi discutate în ședința următoare a Consiliului Local Pitești

Luni, 04 Mai 2020 21:29

Pentru că în perioada 10 ianuarie – 10 martie municipiul Pitești nu a avut architect șef, la nivelul Primăriei au fost depuse aproape 40 de proiecte imobiliare pe care nu a avut cine să le analizeze și să le susţină în comisiile de specialitate ale consiliului local. După ce Ruxandra Cruțescu a câștigat concursul de arhitect șef, organizat de Primăria Pitești, pe mâna ei au „căzut” toate aceste proiecte.

 

Primăria Ștefănești a achiziționat un tocător pentru deșeurile din lemn

Luni, 04 Mai 2020 21:27

Gunoiul provenit din gospodării a devenit tot mai mult iar operarea acestuia este din ce în ce mai scumpă. De asemenea, s-a introdus obligativitatea colectării separate a deșeurilor reciclabile. Pentru a veni în întâmpinarea acestor măsuri, Primăria Ștefănești a achiziționat un utilaj care toacă deșeurile lemnoase, utilaj ce poate fi folosit și cu ocazia toaletării arborilor sau pentru  rezolvarea problemeloc cauzate de fenomenele meteorologice violente.

În această săptămână ar putea fi montat aparatul PCR în noul laborator al Spitalului Județean

Luni, 04 Mai 2020 21:25

Luni, 27 aprilie, a avut loc deschiderea ofertelor în cadrul procedurii derulată de Spitalul Județean de Urgență (SJU) Pitești pentru achiziția unui Sistem Real-Time PCR și kit pentru detecția COVID – 19. Au fost înscriși în SEAP trei ofertanți, însă, la momentul deschiderii ofertelor, a rămas o singură ofertă depusă, care a fost declarată admisibilă.

 

Piteștiul va avea sistem de închiriere biciclete

Luni, 04 Mai 2020 13:48

# Prin același program cu finanțare nerambursabilă vor fi modernizate 99 de stații de autobuz
În data de 30.04.2020, a fost semnat Contractul de finanțare nerambursabilă pentru proiectul ”Modernizarea infrastructurii serviciului detransport public local de călători și creșterea atractivității transportului nemotorizat”.

Primăria Pitești - bonificația de 10% pentru plata taxelor și impozitelor se acordă până la 30 iunie 2020

Luni, 04 Mai 2020 13:44

Primăria Municipiului Pitești reamintește contribuabililor că bonificația de 10% pentru plata taxelor și impozitelor se acordă până la 30 iunie 2020. Pentru a evita aglomerația de la sediile organelor fiscale locale, în contextul riscului de răspândire a epidemiei cu COVID-19, Guvernul a adoptat prorogarea primului termen de plată de la 31 martie 2020 la data de 30 iunie 2020, inclusiv, pentru plata impozitului pe clădiri, impozitului pe teren, respectiv impozitului pe mijloacele de transport.

 

Speranțe pentru la vară! Au început lucrările de reabilitare a Bazei de Agrement Trivale

Luni, 04 Mai 2020 13:43

Serviciul Public de Exploatarea Patrimoniului Pitești a început lucrările de curățenie, reamenajare și reabilitare a Bazei de Agrement Trivale. Echipe de muncitori lucrează la curățarea plajei și a bazinelor care vor fi pregătite pentru sezonul de vară. Vor fi verificate pompele de alimentare cu apă a bazinelor și pompele de clorinare a apei, după care vor fi puse în funcțiune. De asemenea, se face o revizie a instalației electrice și igienizarea  vestiarelor și grupurilor sanitare. Acolo unde este cazul, vor fi înlocuite obiectele sanitare care s-au defectat. A fost toaletată vegetația, gazonul a fost tuns, iar locul de joacă a fost si la rândul său, reabilitat. Urmează, pe parcurs, să intre în reabilitate și celelalte Baze de Agrement.

 

O nouă dezinfecție de amploare la Mioveni

Luni, 04 Mai 2020 13:41

Începând de luni, 4 mai, Primăria orașului Mioveni prin S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate, începe a doua etapă a actiunilor de dezinfecție la nivelul întregului oraș, incluzând scările de bloc, aleile de acces, străzi și trotuare din toate cartierele orașului și zonele de case.
Acțiunea se va desfășura etapizat, după cum urmează:

 

La Corbi, tablete pentru elevii de a VIII-a într-un proiect-model pentru învăţământul online!

Luni, 04 Mai 2020 13:36

Sunt localități în care, datorită implicării administrației locale, lucrurile se mișcă așa cum trebuie, iar acest exemplu bun îl oferă și comuna Corbi. Elevii localității au avut nevoie de ajutor pentru a putea învăța în această perioadă de criză, astfel că, în mod special, cei din clasele terminale au un sprijin încă de săptămâna trecută.

Primăria Pitești va aloca bani pentru a ajuta elevii care nu au posibilitatea să participe la cursurile online

Luni, 04 Mai 2020 13:35

# În Pitești sunt 390 de copii aflați în imposibilitatea de a învăța online
Un număr de 390 de elevi piteșteni nu au posibilitatea de a urma cursurile online, din cauză că nu dispun nici de dispozitive (computer, laptop, telefon), dar nici de internet, a precizat Dumitru Tudosoiu, inspectorul școlar general. Dintre acești elevi, 283 sunt din învățământul primar și gimnazial și 107 din cel liceal.

 

Primăria Bradu, eforturi pentru un învățământ adaptat

Luni, 04 Mai 2020 13:26

# Peste 200 de tablete pentru Școala on-line

În contextul epidemiei de coronavirus, având în vedere măsurile de distanțare socială impuse prin ordonanțele militare, dar și decizia autorităților de a menține școlile închise până în luna septembrie, cursurile urmând să se desfășoare doar online, primarul localității Bradu a decis să inițieze un proiect de hotărâre prin care să aloce sumele necesare pentru a cumpăra tablete  școlilor din comuna Bradu, cu serviciul de internet inclus.

Proiectul Molivișu este blocat de patru luni la Direcția Generală Turism

Luni, 04 Mai 2020 13:24

Construirea barajului Vidraru a durat cinci ani și jumătate, în schimb proiectul Molivișu, început în urmă cu 8 ani, este încă blocat în documentații. Proiectul a fost lansat cu surle și trâmbițe în 2012, fiind considerat un viitor promotor al turismului argeșean. Între timp, a înregistrat eșecuri peste eșecuri, a pierdut finanțarea europeană, a înregistrat defrișări ilegale și a intrat în atenția procurorilor.

 

Pagina 9 din 142

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea