Au fost încheiate mai multe contracte de investiții în Bradu

Luni, 29 Noiembrie 2021 13:28

Continuă proiectele de modernizare în comuna Bradu. Infrastructura reprezintă o prioritate pentru administrația locală, condusă de primarul Dan Stroe și viceprimarul Gheorghe Negoi. În această perioadă se lucrează intens la modernizarea străzii Dreptății cu strada Aleea Neajlov, unde lucrările  vor consta și în introducere  canalizare pluvială. De asemenea, în luna noiembrie s-au încheiat următoarele contracte: privind execuția lucrării „Canalizare pluvială strada CET-ului”; privind „Amenajare trotuar pe strada Principală km 6+280 – km 7+110 (strada Preot Gh. Ionescu – C.A.P.) și contractul privind

Primăria Pitești a depus două proiecte pentru finanţare prin ''Anghel Saligny''

Luni, 29 Noiembrie 2021 11:38

Primăria Pitești a depus proiecte în valoare de aproximativ 28 de milioane de lei pentru a fi finanțate prin Programul Naţional de Investiţii ''Anghel Saligny''.

Este vorba despre reabilitarea unui pod pe strada Calea Depozitelor și de reabilitarea a două artere de circulație importante: Bulevardul Frații Golești și strada Nicolae Dobrin.

De asemenea, primarul Cristian Gentea a precizat, recent, că a fost finalizată documentația și pentru construcția unui pasaj rutier peste strada Lânăriei. 

 

Atenție, şoferi! Noi măsuri aprobate de Comisia de circulaţie a Piteştiului!

Miercuri, 24 Noiembrie 2021 08:14

Comisia de Circulaţie a Piteştiului a aprobat 14 propuneri ce vor fi aplicate pe străzile din municipiu. Rămâne de văzut cum se vor reflecta aceste măsuri în traficul rutier şi mai ales în disciplina şoferilor. Şi nu spunem asta întâmplător.

Să ne gândim numai că niciunul dintre consilierii locali care fac parte din Comisia de circulaţie nu are competenţe în domeniu. Şi totuşi s-au votat între ei, căci au majoritate în Consiliul Local. Asta ca să ştiţi pe cine să înjuraţi dacă vă blocaţi în trafic de la juma’ de oră în sus...

Spitalul Călinești se reinventează. Servicii medicale de spitalizare de zi în specialitatea medicină internă

Marţi, 23 Noiembrie 2021 15:17

Începând cu data de 1 noiembrie 2021 în cadrul Spitalului de Boli Cronice Călinești se realizează servicii medicale de spitalizare de zi în specialitatea medicină internă, în contract cu CAS Argeș.

Echipa medicală care oferă servicii este formată din:

• Mihaela HERMAN - medic specialist medicină internă;

• Ioana SORICI - medic specialist medicină internă;

• Smaranda Cârciumărescu Constanța - medic primar medicină internă;

• Venera ELEFTERESCU - medic specialist medicină internă.

 

 

În comuna Bradu continuă înscrierea pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei

Marţi, 23 Noiembrie 2021 14:48

Din luna noiembrie, Compartimentul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Bradu a preluat dosarele însoţite de actele doveditoare pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei, pentru perioada sezonului rece noiembrie 2021 – martie 2022. Ajutorul se acordă pentru consumatorii de energie termică în sistem centralizat, energie electrică, gaze naturale și lemne, cărbuni, combustibili petrolieri. Se acordă numai pentru un singur sistem de încălzire, acesta fiind cel principal utilizat.

Primarul Cristian Gentea a împlinit un an de mandat!

Luni, 22 Noiembrie 2021 14:57

Pe 19 noiembrie, primarul Cristian Gentea a împlinit un an de mandat în fruntea Piteştiului. Un an greu, după cum chiar edilul a mărturisit, dar şi un an în care s-au întâmplat multe lucruri importante pentru piteşteni.

„În urmă cu un an, în 19 noiembrie, am intrat ca primar în prima instituție administrativă a municipiului! A fost un an greu, atât de greu, încât sunt mobilizat înzecit, am energie, putere de muncă și dorința de a face administrație doar pentru cetățeni.  Pentru că se poate. Mulțumesc echipei din Primărie, consilierilor locali și mai ales concetățenilor pentru implicare participativă!”, a scris primarul, pe pagina sa de socializare.

 

SEdC Mioveni prestează servicii de vidanjare și preluare a apelor uzate

Luni, 22 Noiembrie 2021 14:46

SEdC Mioveni prestează servicii de vidanjare a foselor septice și a bazinelor vidanjabile. Prețul serviciului este de 379,62 lei/oră, fără TVA, la care se adaugă costul deplasării utilajului - 15,20 lei/km, fără TVA. Tarifarea se va face pentru minim o jumătate de oră.

Piteştiul - prezent la Congresului Mondial Smart City de la Barcelona

Luni, 22 Noiembrie 2021 11:41

La Barcelona a avut loc a 10-a ediție a Congresului Mondial Smart City Expo - întrunire globală de prezentare și actualizare cu cele mai inovative dezvoltări care transformă orașele în orașe smart.

Piteștiul s-a numărat printre orașele invitate și a fost reprezentat la acest summit de vârf de către administratorul public al municipiului, Lucrețiu Tudor, și de către viceprimarul Gelu Tofan.

 

Proiecte importante de investitii prin programul “Anghel Saligny”, la Budeasa

Luni, 22 Noiembrie 2021 10:56

Primăria Budeasa, condusă de primarul Nicolae Mihai Rachieru, a solicitat finanțare prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” pentru doua proiecte importante pentru comună.

Vorbim despre un proiect de modernizare drumuri, care cuprinde 7 drumuri comunale, pe o lungime totala de 5351 m, și despre un proiect privind extinderea rețelei de canalizare în satele Budeasa Mare, Rogojina, Gălășești, Calotești și Valea Mărului, după cum ne-a explicat primarul comunei Budeasa, Mihai Rachieru.

Ducele de Albota îi explică unui coleg primar cum e cu energia: „Cum stăm, Bebe?

Marţi, 16 Noiembrie 2021 08:00

Primarul din Albota, Ion Dumitru, nu se sfiește să ridice, pe pagina proprie de socializare, probleme ale societății. Iar una dintre acestea este vânzarea-cumpărarea de curent, unde calculul dă cu minus. Și îi demonstrează acest calcul colegului primar de la Băbana, Bebe Ivan.

Ion Dumitru: „Colegul meu de la Băbana se bucură că revine programul celulelor foto-voltaice. Sunt printre cei care au implementat acest program, produc în medie 45 kw zilnic, ar trebui sa fie suficient să nu mai plătesc curent, dar cei aleși să poarte grija poporului dorm! Atentie…. nu generalizăm! Plătesc încă curent, pentru ce introduc eu ziua în rețeaua națională primesc 0.20 bănuți.  Pentru ce îmi dau ei,  0.80… cum stăm, Bebe? Zici tu că suntem în Europa? Da! Dar a lor! Toate becurile led, trebuie să spălăm ziua, să facem friptura ziua, checul la fel ….. frumoasă este Europa «unită»!”.

 

Aleşii PNL-USR din CL Piteşti au început cu stângu’. Dezbaterea publică pentru oportunitatea construcţiei spitalului municipal a fost amânată!

Luni, 15 Noiembrie 2021 20:04

Consilierii locali de dreapta din Consiliul Local Piteşti au anunţat cu surle şi trâmbiţe că vor organiza o dezbatere publică privind oportunitatea construirii unui spital municipal în Piteşti.

Tema de campanie a liberalului Sorin Apostoliceanu va intra în lumina reflectoarelor, iar aleşii PNL şi USR aranjaseră un eveniment public pe data de 17 noiembrie, invitaseră lumea bună din Argeş la Filarmonica Piteşti pentru a discuta despre cât de necesar este şi cum s-ar putea construi un spital municipal. 

Alte trei străzi vor fi asfaltate, pentru prima dată, în Pitești!

Luni, 15 Noiembrie 2021 17:54

Pe 11 noiembrie, Primăria Municipiului Pitești a predat amplasamentele către constructori pentru asfaltarea și modernizarea a trei străzi de pământ, perioada de finalizare a lucrărilor fiind prima jumătate a anului 2022.

Străzile vizate de acest demers sunt următoarele:

 

• Strada Profesor Nicolae Brânzeu – asfaltare și modernizare (cămine de vizitare, guri de scurgere pluviale, trotuare), pe o lungime de 351,5 m. Lucrările în valoare de 810.164,32 lei fără TVA vor fi realizate de către constructorul CTLA  - Construcții Drumuri și Lucrări de Artă S.R.L.

 

Primarul Gentea obligă un dezvoltator să dărâme blocul construit ilegal în Piteşti!

Luni, 15 Noiembrie 2021 17:10

# Edilul, supărat pe angajaţii de la Urbanism, care nu-şi mută fundurile de pe scaune

Săptămâna trecută, primarul Piteştiului, Cristian Gentea, a dispus demolarea unui bloc construit ilegal, în zona Tancodrom, pe strada Nicolae Iorga. Dezvoltatorul Florian Construct Invest Concept SRL a ridicat un bloc de locuinţe colective, deşi solicitase primăriei o autorizaţie de construcţie pentru o locuinţă P+2+M. Asta se întâmpla în mandatul fostului primar Cornel Ionică, iar zilele trecute Gentea a văzut cu ochii lui cum s-a înălţat sub soare o mândreţe de bloc de locuinţe.

Gelu Tofan riscă să piardă funcţia de viceprimar al Piteştiului!

Luni, 15 Noiembrie 2021 16:18

Viceprimarul Piteştiului, Gelu Tofan, stă pe un butoi de pulbere! DNA a anunţat că a început urmărirea penală împotriva lui Adrian Miuţescu, Gelu Tofan şi Cristian Mitrofan, iar asta nu-i pică deloc bine vicelui PNL. Tofan este cercetat sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Practic, Gelu ar fi făcut demersuri pentru impunerea unei persoane în funcţii cheie.

 

Fonduri europene pentru 54 de stații de încărcare autovehicule și autobuze electrice, la Piteşti!

Luni, 15 Noiembrie 2021 15:39

Primăria Piteşti a accesat fonduri europene pentru achiziţionarea a 54 de stații de încărcare, destinate autovehiculelor și autobuzelor electrice, ce vor fi amplasate în zona Costache Negri. În această perioadă zona este demolată, fiind vorba de  471 de mp de construcții provizorii și 2 gradene din beton. Urmează să fie amenajat terenul pentru amplasarea stațiilor de încărcare autovehicule și a stațiilor de încărcare autobuze electrice, pentru amplasarea punctelor de transfer călători și a posturilor de transformare electrică.  Potrivit municipalităţii, investițiile se fac din fonduri nerambursabile, prin 4 proiecte europene.

 

Cum va arăta noul teren de sport propus de municipalitate în incinta Colegiului Economic „Maria Teiuleanu”

Luni, 15 Noiembrie 2021 13:58

Dimensiunea și marcajele terenului sunt adaptate unui teren de handbal ce va avea o suprafață de 968 mp. Terenul propus va avea o infrastructură alcătuită  din beton armat, pe strat de balast stabilizat și o suprafață de uzura din tartan. Va avea împrejmuire perimetrală din plasă împletită plastifiată și plasă de protecție textilă deasupra suprafeței de joc.  De asemenea, terenul va fi dotat cu sistem de iluminat!

 

Primăria Șuici - fruntașă la atragerea finanțărilor prin proiecte

Luni, 15 Noiembrie 2021 10:58

Extinderea rețelei de canalizare  în satele Ianculești, Paltenu, Păuleni și cătunul Moșteni reprezintă principalul proiect pe care administrația din Șuici îl va depune spre finanțare în cadrul Programului „Anghel Saligny”.

Alte două proiecte vor fi depuse pe Programul Național de Redresare și Reziliență.

Aproape 240 de hectare de pășune disponibile pentru concesiune la o primărie din Argeș

Luni, 15 Noiembrie 2021 10:57

Primaria Buzoești organizează licitație publică pentru concesionarea mai multor terenuri:

1) concesionarea proprietății imobiliare “Teren extravilan în suprafață de 44,17 ha, categoria de folosinta pasune”, satul Ionesti, judetul Arges;

2) concesionarea proprietății imobiliare “Teren extravilan în suprafață de 45,73 ha, categoria de folosinta pasune”, satul Vulpesti, judetul Arges;

 

SEdC Mioveni vă informează: „Ce să NU aruncați la toaletă”

Luni, 15 Noiembrie 2021 10:47

SEdC Mioveni se confruntă cu o nouă creștere a numărului de solicitări în ceea ce privește desfundarea canalizării, în special în zonele de blocuri, de cele mai multe ori fiind nevoie de intervenții de urgență ale echipelor noastre.

 

În majoritatea cazurilor, motivul înfundării sistemului de canalizare nu este de ordin tehnic, ci nerespectarea regulilor elementare de utilizare al sistemului de canalizare.

Mioveni: Locuitorii de la case pot scăpa gratis de deșeurile din sticlă

Luni, 15 Noiembrie 2021 10:46

Primăria orașului Mioveni și operatorul de salubritate zonal aduc la cunoștință cetățenilor orașului faptul că deșeurile și ambalajele reciclabile din sticlă – de orice formă și mărime, precum și borcane, vor fi colectate, în zilele de 23 noiembrie (Colibași și Făget) și 24 noiembrie (Racovița și Clucereasa) din fața gospodăriilor, din poartă în poartă, începând cu ora 08.00. Atenție! Nu se acceptă colectarea de geamuri, resturi de termopan, ceramică, porțelan, aceste tipuri de deșeuri nefiind incluse înregistrare în codul prestatorului de servicii! Persoanele interesate pot obţine relaţii suplimentare de la reprezentanţii Biroului Protecţia Mediului din Primăria Mioveni, sau la numărul de telefon 0348/455 444 (interior 111).

 

Pagina 9 din 172

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea