A început construcția primei piste de bicicletă din comuna Budeasa!

Miercuri, 13 Septembrie 2023 09:43

 

Au început lucrările la prima pistă de biciclete din localitatea Budeasa. Aceasta se va întinde pe o suprafață de 3,5 kilometri, având o lățime de un metru și va lega Primăria Budeasa de Grădinița Rogojina. Pista de biciclete este o investiție finanțată prin PNRR, costul lucrărilor fiind de peste 1 milion de lei.Lucrările ar urma să fie finalizate în aprilie 2024

„În primăvara anului 2024, comuna Budeasa va avea pistă de biciclete modernă, pe o distanţă de 3,5 kilometri și lățime 1 m, conform ghidului solicitantului pentru zona rurală. Lucrările au început deja, iar investiţia finanţată prin PNNR , Componenta 10 se ridică la 1.025.152,28 Lei cu TVA, plus cofinanţarea din bugetul local, în valoare de 81.195 Lei cu TVA. Durata contractului de execuție este de 8 luni din momentul emiterii ordinului de începere al lucrărilor (1 august 2023). Conform ghidului solicitantului pentru zona rurală, pista de biciclete trebuie să lege două obiective de interes local și anume Primăria Budeasa – Grădinița Rogojina”, a precizat primarul Mihai Rachieru.

A.V.

 

Atenție, doar până joi se mai fac înscrieri pentru „Toamna piteșteană”

Miercuri, 13 Septembrie 2023 08:55

 

Festivalul „Toamna piteșteană” revine cu o nouă ediție, în perioada 12-19 octombrie a acestui an. Producătorii și comercianții se pot înscrie până joi, 14 septembrie 2023, la Primăria Municipiului Pitești (Centrul de Informare pentru Cetățeni, intrarea D) sau prin e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Produsele acceptate pentru comercializare, în cadrului târgului de toamnă, sunt: fructe și legume de sezon; produse apicole și zaharoase; conserve de sezon; vin; must; produse alimentare tradiționale din carne și lapte; flori; plante medicinale.

 

 

Rătești. Școala din satul Tigveni a intrat în renovare

Miercuri, 13 Septembrie 2023 08:46

 

Se lucrează de zor, dar cu spor la renovarea Școlii din Tigveni, comuna Rătești. A fost montat, zilele trecute, un acoperiș nou, urmând să se facă și alte intervenții în perioada următoare.

Cornel Petrică, primar: ”Astăzi (miercurea trecută, n.r.)am semnat contractul de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru proiectul "DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE A UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN COMUNA RĂTEȘTI".

 

Codul de client - necesar în apelarea Call Center Apă Canal 2000 SA Piteşti

Miercuri, 13 Septembrie 2023 07:54

 

Aşa cum am mai anunţat, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, pentru operativitate în rezolvarea problemelor şi îmbunătăţirea comunicării cu clienţii săi, societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti a implementat serviciul de Call Center, care este funcţional de la începutul lunii martie.

Oricine va suna la numărul de telefon 0248 223 237, disponibil nonstop, poate primi informaţii despre contracte, facturi şi modalităţi de plată, tarife, racordarea la reţelele de apă şi de canalizare, obţinerea avizelor, lucrări programate şi avarii, etc..

 

 

Pitești. Lucrările la 11 unități de învățământ, finalizate

Marţi, 12 Septembrie 2023 14:49

 

Conform graficului stabilit, în perioada vacanței de vară, lucrările majore din cele 11 unități de învățământ care au avut nevoie de reparații și modernizare s-au finalizat!

Cristian Gentea, primar: ”Preșcolarii și elevii vor intra, în 11 septembrie 2023, în prima zi de școală a noului an, în clădiri și clase întreținute de municipalitate.

La Grădinița cu Program Prelungit „Albă ca zăpada”, la școlile gimnaziale „Negru Vodă” și „Alexandru Davila” și la Colegiul Național „Alexandru Odobescu” s-au făcut ultimele retușuri și s-au recepționat lucrările. Succes în noul an școlar tuturor - elevi și cadre didactice!”

 

S-au împlinit 4 ani de la deschiderea Spitalului Orășenesc Mioveni

Marţi, 12 Septembrie 2023 11:30

 

Primul spital de stat construit de la zero în România, în ultimii 30 de ani, Spitalul Orășenesc Mioveni - a împlinit 4 ani. Și a crescut ca un copil frumos, îngrijit de părinții iubitori. Astăzi vorbim de 250 de paturi, 5 secții, 12 compartimente, 24 cabinete ambulator, 2 laboratoare. Dispune de aparatură de ultimă generație… și de o inimă sănătoasă, formată din echipa de specialiști în sănătate de care dispune instituția. Eforturi mari, cheltuieli mari – care au dus, însă, la un rezultat la fel de mare.

De Spitalul Mioveni a vorbit, recent, un prestigios ziar elvețian. Și a vorbit de bine, cu admirație. Iată cum Mioveniul este pus pe harta României și altfel decât ca orașul Uzinelor Dacia, iată cum România este pusă pe harta Europei și de altă entitate. La mulți ani Spitalului Orășenesc Mioveni!

 

Dumitru Tudosoiu, la cuțite cu un parlamentar: „Cât de multă ipocrizie aveți, domnule deputat!”

Miercuri, 06 Septembrie 2023 13:21

 

În Consiliul Local Pitești s-a aprobat în ședința de joi, 31 august, o hotărâre prin care se va solicita Guvernului trecerea unei suprafețe de 160 de hectare din Pădurea Trivale în administrarea municipiului în scopul realizării unei păduri-parc. Dezbaterea pe marginea subiectului a creat discuții aprinse între aleșii locali. La ședință au luat parte și patru parlamentari argeșeni (senatorii Narcis Mircescu (USR) și Dănuț Bica (PNL) și deputații Ionuț Moșteanu (USR) și Nicolae Georgescu (PSD).

10 argumente pentru TRIVALE: PĂDURE – PARC

Miercuri, 06 Septembrie 2023 12:26

Pădurea Trivale: 394,16 ha în proprietatea statului, nu a Piteștiului, 573 ha proprietate privată!

Municipiul Pitești solicită trecerea în proprietatea sa publică a 160,7 ha din proprietatea statului, în zona de pădure în care nu există litigii, pentru a proteja pădurea Trivale de retrocedări - prin HCL nr. 416 din 31.08.2023, urmată de HG!

Proprietatea privată (573 ha) din pădurea Trivale nu face obiectul proiectului!

 

NU se poate construi în pădurea statului, indiferent că este pădure - parc sau arie naturală protejată! În varianta „Arie naturală protejată” NU mai poate fi realizat proiectul Centura de Vest a Piteștiului!

 

Primarul Piteștiului, despre lucrările de la Argeș Mall: „Când vor trece la finisaje vor avea 1.000 de muncitori zilnic”

Miercuri, 06 Septembrie 2023 10:07

 

 

Primarul Cristian Gentea a făcut, recent, o vizită de lucru în șantierul Argeș Mall, alături de Valentin Mirică, directorul proiectului Argeș Mall - Prime Kapital. Edilul a fost impresionat de modul în care se lucra acolo.

„Am fost pe șantierul de la Argeș Mall. Am fost absolut impresionat. Mi-aș dori ca pe toate șantierele noastre să se lucreze ca acolo. În ziua în care am fost eu erau aproape 400 de muncitori. Domnul director mi-a spus că în momentul în care trec la finisaje vor avea 1.000 de muncitori zilnic. Este aproape gata pasarela. A rămas doar porțiunea care va traversa calea ferată. Termenul de dare în folosință este 25 aprilie”, a declarat Gentea.

 

Cristian Gentea: „A început o nouă competiție în România, cea a contestațiilor”

Marţi, 05 Septembrie 2023 19:04

 

Tot mai multe contracte aflate în licitație sunt constestate de firmele necâștigătoare. Acest lucru împiedică începerea lucrărilor la timp, spre disperarea municipalității.

„Am fost în licitație cu containere îngropate pentru cartierul Găvana. Așa cum ați observat a început o competiție nouă în România, cea a contestațiilor. Se contestă absolut orice. A fost contestată și licitația din Găvana. Firma care a contestat-o a pierdut pe fond”, a spus Gentea.

A.V.

 

 

Lucrări importante în desfășurare la Budeasa. Lista obiectivelor

Marţi, 05 Septembrie 2023 17:56

 

În comuna Budeasa sunt în desfășurare mai multe proiecte de dezvoltare și modernizare a localității. Primarul Nicolae Mihail Rachieru anunță începerea mai multor lucrări importante în comună.

„Au început lucrările la următoarele obiective:

- Amenajare piste pentru circulația bicicletelor în comuna Budeasa;

- Modernizare drumuri comunale în comuna Budeasa;

- Extinderea rețelei de canalizare în satele Budeasa Mare, Rogojina, Gălășești, Calotești, Valea Mărului din comuna Budeasa;

 

Consilierul local Tiberiu Irimia către colegii din PNL și USR: ”Nu este în regulă deloc. Sunt minciuni mizerabile. Vă bateți joc de oamenii cinstiți!”

Luni, 04 Septembrie 2023 18:26

 

# Pădurea Trivale împărțită între pădure parc și arie protejată

A fost circ la ultima ședință de Consiliu Local Pitești! Totul a plecat de la un proiect inițiat de consilieri din PSD, PNL și PMP prin care urmează să se ceară Guvernului României trecerea unei suprafețe de 160 de hectare, care aparține Pădurii Trivale, din domeniul statului în domeniul public al Piteștiului, în vederea obținerii de fonduri europene pentru realizare unei păduri-parc. Împărțiți în două tabere, consilierii piteșteni și-au adus acuze care de care mai grave pe subiectul Pădurii Trivale.

 

 

Camere de supraveghere la platformele de gunoi și la locurile de joacă

Luni, 04 Septembrie 2023 18:06

 

Continuă problemele la platformele de gunoi din municipiul Pitești, unde mai multe persoane necivilizate își bat joc de eforturile municipalității de a păstra curățenia. Din toamnă, la toate containerele de gunoi, dar și la locurile de joacă urmează să fie montate camere de supraveghere.

„La sfârșitul lunii septembrie, vom începe montarea camerelor de supraveghere, paza containerelor, și vom împărți și cartelele personalizate pe apartamente. Sperăm ca în viitor să dispară asemenea comportamente suburbane. Pentru un Pitești curat este nevoie de timp și muncă în echipă!”, a precizat primarul Cristian Gentea.

A.V.

 

A început programul de bugetare participativă, la Pitești! Implică-te în viața comunității tale!

Luni, 04 Septembrie 2023 12:48

Primăria Municipiului Pitești a dat startul unei noi ediții a procesului de bugetare participativă. Cetățenii se pot înregistra și pot depune proiectele online, pe platforma: https://eportal.primariapitesti.ro/.../portal+bugetare....

Propunerile de proiecte pentru Pitești pot fi depuse până pe 30 septembrie 2023 și trebuie să se încadreze într-unul dintre următoarele domenii :

- Infrastructură: străzi, alei, locuri de parcare, trotuare, zone pietonale;

- Parcuri, spații verzi și locuri de joacă;

 

ISJ Argeș oferă 9.000 de pachete de rechizite școlare elevilor

Miercuri, 30 August 2023 13:17

 

# Valoarea unui pachet de rechizite este cuprinsă între 65 și 75 de lei

Elevii din învățământul primar și gimnazial, care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu lunar pe membru de familie este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară, vor primi pachete de rechizite școlare din partea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Argeș.

 

Aproape 50 de directori școlari – fără concurs în Argeș

Miercuri, 30 August 2023 12:30

 

Cu toate că s-au organizat mai multe concursuri pentru funcțiile vacante de director și director adjunct, foarte puțini profesori argeșeni au fost interesați de acestea. Au rămas, astfel, foarte multe posturi neocupate. La nivelul județului Argeș doar 78% dintre posturile de director sunt ocupate prin concurs. restul urmează să fie ocupate prin detașare. De la 1 septembrie 2023 urmează să fie detașați în funcție 46 de directori școlari și șase directori adjuncți.

„La data de 22.08.2023 sunt ocupate prin concurs 158 de posturi de director și 38 de director adjunct. La data de 1.09.2023 vor fi detașați 46 directori și 6 directori adjuncți pentru posturile neocupate. Astfel, 78% din posturile de director sunt ocupate prin concurs, respectic 86% posturi director adjunct”, informează ISJ Argeș.

A.V.

 

 

Stații de încărcare pentru vehicule electrice în Pitești

Miercuri, 30 August 2023 11:32

Au fost finalizate cele 10 stații de încărcare pentru vehicule electrice, instalate în strada Costache Negri nr. 30 (parcare Bowling), finanțate de către Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de încărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ.

Cetatea lui Vlad Țepeș va fi redeschisă în primăvara anului viitor

Miercuri, 30 August 2023 10:52

 

# Turismul argeșean – afectat de închiderea Cetății Poenari

După ce a intrat într-un amplu proces de restaurare și reabilitare pe fonduri europene, Cetatea Poenari va putea fi din nou vizitată abia în primăvara anului 2024. Turismul argeșean a fost grav afectat după închiderea cetății lui Vlad Țepeș în noiembrie 2021. Înainte de pandemie, numărul de turiști care veneau anual la fortăreață ajunsese la 120.000. Interesul acestora nu a scăzut nici acum. Turiștii se interesează în număr foarte mare de stadiul lucrărilor, așteptând cu nerăbdare redeschiderea cetății.

 

Stadiul lucrărilor în școlile din Argeș, cu două săptămâni înainte de începerea noului an școlar

Marţi, 29 August 2023 12:06

 

Vacanța mare este pe sfârșite, iar pregătirile pentru începerea noului an școlar sunt pe ultima sută de metri. În colaborare cu autoritățile locale, conducerea unităților școlare din Argeș asigură desfășurarea și finalizarea acțiunilor de igienizare. Inspectoratul Școlar Județean Argeș monitorizează prin inspectorii teritoriali stadiul desfășurării acțiunilor.

„Procentul stadiului lucrărilor de igienizare a spațiilor destinate procesului instructiv educativ (săli de clasă, grupuri sanitare, săli de sport, cabinet, laboratoare etc.) este de 87%, iar asigurarea cu combustibil (lemn, cărbune) este de 95%”, a transmis ISJ Argeș în cadrul Colegiului Prefectural.

 

De frică să nu i se spargă, Primăria Băiculești a cumpărat servicii de vulcanizare de 6000 lei!

Marţi, 29 August 2023 11:04

 

Fiecare cu grijile lui. Numeroase primării (mai ales cele sărace!) se grăbesc, de ziua comunei, să cumpere serviciile celor mai scumpi artiști, pe lângă mititeii oferiți cu generozitate – până acum s-a dovedit că au fost suficiente pâinea și circul pentru voturi, nu? – altele (cum este și Primăria Băiculești) au grijă să nu i se spargă. De fapt, grija este să fie plătite spărturile, că gropi, Doamne-ajută (ferește!), sunt destule.

Așa că, Primăria Băiculești a cumpărat recent, în august, un fel de abonament anual pentru pene de cauciuc. 500 de lei pe lună, timp de un an, va primi o unitate de profil să facă penele mașinilor instituției. Despre vulcanizare am auzit că e bună și serioasă, despre primărie nu știm mare lucru. Atenție, domnilor, la pana prostului, aceea nu intră în contractul semnat!

 

 

Pagina 9 din 198

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea