Hârsești. Pod nou în centrul comunei

Miercuri, 17 Mai 2023 12:13

La Hârsești, anul acesta va începe construcția unui pod nou, în centrul localității, în zona Voinești. Autoritățile au demarat deja demersurile pentru realizarea acestui obiectiv.  ”Am început proiectarea lucrărilor pentru construirea noului pod. Lungimea acestuia va fi de 72 de metri, lățimea de 5 metri, cu două deschideri. Noul pod va suporta o sarcină de 80 de tone, permițând astfel inclusiv accesul mașinilor mari. Valoarea totală a investiției se ridică la 35 miliarde de lei, fonduri ce vor fi asigurate din bugetul local și cu sprijinul Consiliului Județean”, precizează, pentru ziarul Viața satului, primarul Ionel Moloiu (foto).

 

Duminică a fost petrecere câmpenească! Poiana Narciselor - Sărbătoarea Verde de la Negrași, ediția din 2023

Marţi, 16 Mai 2023 08:23

Duminica trecută s-a organizat, în localitatea argeșeană Negrași, Sărbătoarea Narciselor. Poiana cu narcise de la Negraşi a fost declarată rezervaţie naturală la data de 24 iunie 1966 şi este ocrotită pentru valoarea ştiinţifică deosebită a speciei, dar şi pentru valoarea peisagistică a covorului cu narcise.

Iar duminică a fost sărbătoare mare în localitate. Pe lângă Sărbătoarea Verde de la Negrași a fost și Ziua Comunei, eveniment ajuns la cea de-a XVI-a ediție.

Astfel, Primăria și Consiliul Local Negrași au organizat o serbare câmpenească autentică pentru a bucura pe cei veniți de frumusețea narciselor cu care natura a înzestrat aceste locuri. Spectacolul a fost unul special.

 

 

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș: ”Prioritate pentru acest mandat - drumuri la standarde europene!”

Miercuri, 10 Mai 2023 07:35

O echipă condusă de Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș, s-a deplasat în teren pentru a vedea  stadiul lucrărilor la DJ 703B Pădureți- Costești, investiție derulată de Consiliul Judetean Arges prin programul național AnghelSaligny, drum cu o lungime de 10 kilometri.

Ion Mînzînă: ”Am fost și pe DJ 704E  Cotmeana-  Ursoaia, un drum de 4,6 kilometri lungime, investiție prin Regia de Drumuri a Consiliului Județean, o investiție finanțată printr-un credit obținut de la o bancă privată. Dorința noastră este să aducem cât mai mult confort cetățenilor județului Argeș. Încercăm, prin toate mijloacele, să recuperăm un decalaj pe care, probabil, la un moment dat, l-am avut comparativ cu alte județe.

 

Bilete de tratament balnear la Casa de Pensii Argeș

Luni, 08 Mai 2023 22:19

Pentru seria 6 din acest an, cu date de plecare în perioada 22 – 26 mai 2023,  Casei Județene de Pensii (CJP) Argeș i-au fost repartizate un număr de 59 de bilete de tratament balnear în stațiunile 1 Mai, Amara, Bala, Buziaș, Covasna, Olănești, Moneasa și Pucioasa. Eliberarea biletelor se face în perioada 5 mai  - 12 mai 2023, conform planificării care este anunțată telefonic  fiecărui beneficiar.

Au ramas 3 bilete pentru care nu au fost solicitări în stațiunea Amara, informează CJP Argeș. Contribuția individuală a unui bilet de tratament este de 50% din cuantumul brut al pensiei, inclusiv din pensia brută acordată, dacă beneficiază de drepturi de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensie.

 

Marius Nicolaescu, despre lucrările de la Spitalul Județean: „Partea de final și finisarea ridică cele mai mari probleme”

Miercuri, 03 Mai 2023 09:59

După vizita de lucru de la Spitalul de Pediatrie Pitești a venit și rândul Spitalului Județean de Urgență Pitești. Conducerea Consiliului Județean Argeș a verificat stadiul evoluției lucrărilor la cele trei proiecte aflate în derulare: extinderea Ambulatoriului de Specialitate și a UPU, precum și construcția noului corp P+4. Extinderea Unității de Primiri Urgență a ajuns la un stadiu de 18%, însă aici lucrările au vizat partea cea mai dificilă a construcției. Extinderea, reabilitarea și modernizarea Ambulatoriului Integrat este la un stadiu de 35%. Cele două investiții sunt realizate pe fonduri europene. În schimb, construcția noului corp P+4, se realizează din bugetul propriu al C.J. Argeș, fiind finalizat în proporție de 80%

 

Veste bună! A fost inaugurat cel mai mare loc de joacă din Argeș

Miercuri, 03 Mai 2023 08:54

Marţi, 2 mai, de Ziua Naţională a Tineretului, în Parcul Lunca Argeşului s-a inaugurat cel mai mare loc de joacă pentru copii din Argeș. Complexul de joacă din Pitești, care se întinde pe o suprafață de 1.142 mp, are un echipament dinamic, compus din 6 turnuri, 33 de acoperișuri, 7 tobogane. Aici se vor putea juca, în același timp, 342 de copii, cu vârste cuprinse între 4-14 ani.

Cel mai mare loc de joacă pentru copii, din Argeș, a fost finalizat! Contractul de execuție a lucrărilor, în valoare de 2.438.301,66 lei fără TVA, a fost derulat de către constructorul DFS Center Grup și a fost finalizat în trei luni de la demarare. Lucrările, desfășurate pe o suprafață de 1.142 mp, în interiorul parcului, au constat în dotarea cu echipamente noi pentru locul de joacă, amplasate în funcție de vârsta pentru care au fost prevăzute.

 

Stadiul proiectelor cu finanțare europeană de la Spitalul de Pediatrie Pitești

Marţi, 02 Mai 2023 10:11

Două lucrări foarte importante sunt în curs de derulare la Spitalul de Pediatrie Pitești. Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, a fost prezent, săptămâna trecută, împreună cu specialiștii în proiectele pe fonduri europene din cadrul Consiliului Județean, pe cele două șantiere de la spitalul de copii. Este vorba despre extinderea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat și extinderea, modernizarea și dotarea spațiilor de la Urgențe.

 

O nouă acțiune de ecologizare în Budeasa

Marţi, 02 Mai 2023 08:53

Primăria Budeasa face echipă cu Act for Tomorrow și Ciucaș pentru organizarea unei acțiuni de ecologizare.

„Te așteptăm în comuna Budeasa, din județul Argeș, sâmbătă, 6 mai, la cea de-a doua acțiune de ecologizare din cadrul programului „Natură curată, relaxare adevărată”. Împreună vom curăța zona din proximitatea Poienii Ciucaș și ne vom bucura de o binemeritată doză de relaxare, într-un cadru natural minunat.”, anunță organizatorii.

 

 

Pistele de bicicletă din Pitești vor fi marcate prin culoarea verde!

Luni, 01 Mai 2023 21:52

În Parcul Lunca Argeșului au început, de săptămâna trecută, să fie marcate prin culoarea verde pistele de bicicletă. Acest lucru este posibil după ce Administrația Domeniului Public Pitești a achiziționat o mașină pentru executat marcaje antiderapant.

„Vom marca pistele de biciclete din Pitești prin culoarea verde! Am început din Lunca Argeșului! Administrația Domeniului Public a achiziționat mașina pentru executat marcaje antiderapante cu vopsea rutieră bicomponentă de culoare verde și roșie, pentru marcajul pistelor de biciclete, dar și pentru alte marcaje rutiere. Covorul este antiderapant (anti-skid)”, a precizat primarul Cristian Gentea.

Întâlnire de lucru privind dezvoltarea turistică a județului Argeș

Joi, 27 Aprilie 2023 11:58

Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, a participat miercuri, 26 aprilie, alături de Roxana Stoenescu - director executiv Direcţia Cultură, Turism şi Tineret, la o întâlnire de lucru găzduită de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș care a vizat dezvoltarea turistică a județului Argeș. Subiectele abordate au vizat modalitățile prin care turismul din județul Argeș ar putea fi dezvoltat și mai bine promovat.

La eveniment au participat și subprefectul Bogdan Minciunescu, Cristian Macedonschi - președinte Asociația Smart City Brașov, Florian Van der Bellen - Managing Director Van der Bellen International Ltd, cu o bogată experiență în domeniu după ce a condus Asociația de Turism Tyrolean Oberland și TiMedia Tourism Marketing Innsbruck, Ionel Vișinescu - consilier superior în cadrul Oficiului de Dezvoltare Montană Curtea de Argeș din cadrul Agenției Naționale a Zonei Montane, Valeriu Ștefan - președinte Asociația Națională  a Agențiilor de Turism Sud Muntenia, vicepreședinte la nivel național, Ștefan Rădescu - dezvoltator al portalului turistic Transfagarasan.travel. și reprezentanți ai Primăriei Pitești.

 

Noi soluții de finanțare în anul 2023 - Oportunități de finanțare în Regiunea Sud Muntenia”

Joi, 27 Aprilie 2023 11:14

Vicepreședinții Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, au participat miercuri, 26 aprilie, la Conferința Regională organizată de Asociația Consultanților în Management din România (AMCOR) intitulată ”Noi soluții de finanțare în anul 2023 - Oportunități de finanțare în Regiunea Sud Muntenia”.

Evenimentul a beneficiat de prezența conducerii Agenției de Dezvoltare Sud Muntenia, a Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, a primarilor Cristian Gentea și Ion Georgescu și a numeroși oameni de afaceri din regiune și din Argeș.

Costești - străzi neasfaltate, artificii - cu prioritate!

Miercuri, 26 Aprilie 2023 13:17

Anul acesta, un grup de localnici din Costești (satul Pârvu Roșu) au mers, la localitatea vecină, să studieze cum se pot muta, administrativ, acolo. Pentru că nu au utilități și pentru că nu au nici speranța să le mai vadă pe cele dorite. Le dăm, pe această cale, și o veste bună: vor avea, ca și anul trecut… artificii! Și, tot ca anul trecut, acestea vor sfîrîi pentru suma de 6000 lei (fără TVA).

Așa cum am mai scris în primăvara acestui an, locuitorii orașului Costești se pot plânge de multe, însă nu se pot plânge de faptul că Primăria nu le organizează petreceri. Ba chiar le organizează ca și când ar fi o administrație bogată. Sau una care nu mai are pe ce să cheltuie banii. Lunile februarie și martie au fost, și anul acesta, bogate în achiziții… de efect. Primăria a cumpărat, cu 22.500 lei, serviciile formației ”Nostalgy”, pentru data de 1 iunie (ziua orașului). Pentru sunet s-au cheltuit 15.000 lei. Iar pentru ”interpretare artistică, poezie, teatru”, de la ”Music Art by Fuego” mai dă primăria 10.000 lei. Vorbim de sume fără TVA. Asta este, mai lipseau artificiile, însă s-a rezolvat!...

 

Se aprobă PUD-ul pentru construirea unei parcări subterane în Pitești

Marţi, 25 Aprilie 2023 15:40

# O nouă ședință de Consiliu Local

Joi, 27 aprilie, va avea loc o nouă ședință ordinară a Consiliului Local Pitești. Pe ordinea de zi vor fi 19 proiecte de hotărâre pe care consilierii locali le vor discuta, analiza, iar apoi vor decide dacă își dau votul pentru a fi aprobate. În cadrul ședinței se vor stabili impozitele și taxelor locale aplicabile în anul fiscal 2024. Se va aproba și numărului burselor acordate elevilor din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Pitești, pentru perioada ianuarie – august 2023.

Lista proiectelor de hotărâre este următoarea:

1. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea execuției bugetului Municipiului Pitești la data de 31.03.2023.

2. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind desemnarea unui consilier local în proiectul ”Construim Europa împreună cu autoritățile locale”.

 

Se asfaltează la Bascov

Marţi, 25 Aprilie 2023 10:52

La Bascov, odată cu venirea primăverii au reînceput lucrările de asfaltare. Investițiile de Modernizare și Reabilitare a străzilor Pleasa și Fermei se apropie de finalizare!

Săptămâna trecută se efectuau lucrări privind așternerea stratului al doilea de asfalt (strat de uzură) pe strada Fermei ,dar și sfaltarea podetelor privind accesul la proprietăți pe strada Pleasa!

Urmează montarea semnelor de circulație, a marcajelor cât și a limitatoarelor de viteză!

 

Mioveni. PUNCT DE COLECTARE DEȘEURI VOLUMINOASE ȘI RECICLABILE

Marţi, 25 Aprilie 2023 10:17

Pentru a evita activitățile ilegale precum abandonul deșeurilor voluminoase pe domeniul public sau privat al orașului, venim în întâmpinarea acestei situații cu un punct de colectare gratuită a deșeurilor reciclabile, situat în incinta Stației de Epurare Mioveni.

Program: Luni - Sâmbătă, 08.00 - 14.00.

Se pot aduce obiecte de mobilier, obiecte sanitare, lemn, carton, sticlă, hârtie, metal, plastic, etc. .

ATENȚIE! Nu se primesc deșeurile rezultate din construcții și demolări! Persoanele care realizează lucrări în regie proprie sunt nevoite să solicite serviciile unor firme specializate, care să ridice molozul.

Lista unităților de cult din Argeș care vor primi bani de la Consiliul Județean

Luni, 24 Aprilie 2023 12:48

# Cum s-a împărțit suma de 1.000.000 de lei

Un număr de 25 de unități de cult vor primi bani de la bugetul local al județului Argeș pentru diverse proiecte. În acest sens, Consiliul Județean Argeș a alocat suma de 1.000.000 lei. Cei mai mulți bani vor merge la Mănăstirea Glavacioc și la Parohia Bârla.

Lista unităților de cult beneficiare de finanțări neramburabile de la bugetul județului:

1. Parohia Așezământul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, Pitești  - Finalizare lucrări de sculptură în interiorul bisericii (mobilier bisericesc): 50.000 lei;

2. Parohia Vlăduța - Șerboieni, comuna Buzoești - Lucrări de reparații biserică (tencuieli exterioare): 25.000 lei;

3. Parohia Cornățel, comuna Buzoești  - Continuare lucrări de modernizare biserică - Casă Praznicală: 40.000 lei;

 

 

Vicele CJ Argeș, Adrian Bughiu, a fost băgat în ședință de prim-ministrul Ciucă

Luni, 24 Aprilie 2023 12:46

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, a fost ales unul din cei nouă membri ai Comisiei Tehnice a Consiliului Muntelui de la nivel național. Adrian Dumitru Bughiu a participat, în data de  20 aprilie 2023, în calitate de președinte al Comitetului de Masiv al Grupei de Munți Făgăraș, la ședința Consiliului Național al Muntelui, prezidat de prim-ministrul României, Nicolae Ciucă.

La ședința de la Palatul Victoria au mai participat Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Aurel Simion, secretar de stat în cadrul aceluiași minister, Veronica Țaran-Baciu-Georgescu, secretar de stat și director general al Agenției Naționale a Zonei Montane, Niculae Vlad Ștefan, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, secretari de stat din cadrul ministerelor Economiei, Sănătății, Educației, Afacerilor Interne, Mediului, Valeriu Tabără, președintele Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” și Alexandru Bociu, președintele ANSVSA.

 

Vizită pe șantierele din Pitești. Se amenajează cel mai mare loc de joacă din municipiu

Marţi, 11 Aprilie 2023 11:16

# Stadiul lucrărilor din Pitești

A fost inspecție, săptămâna trecută, pe șantierele Piteștiului! O echipă a Primăriei Pitești, în frunte cu primarul Cristian Gentea și viceprimarul Gelu Tofan, a mers la o parte dintre șantierele din municipiu unde le-a fost prezentat jurnaliștilor stadiul actual al lucrărilor. Marele absent al întâlnirii a fost viceprimarul Mihai Mihăilescu, care a preferat să meargă alături de Cătălin Drulă, în campanie, prin județ. În cazul majorității lucrărilor de investiții prezentate, termenele de finalizare sunt aproape gata!

 

DGASPC Argeș - Fonduri europene pentru locuințe protejate

Marţi, 11 Aprilie 2023 08:45

Legislația în domeniul și strategia națională și județeană impune Direcțiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului să închidă, până la sfârșitul anului, centrele rezidențiale și să mute beneficiarii în locuințe protejate. Toate aceste măsuri sunt cuprinse în planul de acțiune al DGASPC Argeș, pentru a asigura servicii de calitate atât pentru aceștia, cât și pentru persoanele aflate în situații vulnerabile din comunale.

 

Nouă lucrări din Pitești aproape gata: străzi asfaltate, locuri de joacă sau reabilitări de clădiri

Vineri, 07 Aprilie 2023 07:47

Primarul Cristian Gentea a vizitat joi,  6 aprilie, împreună cu jurnaliștii, nouă dintre șantierele în care se lucrează la Pitești. De asemenea, primarul a oferit încă o veste bună: pe 19 aprilie, de la ora 10.00, se va inaugura Bazinul Olimpic.

În cazul majorității lucrărilor de investiții, termenele de finalizare sunt aproape:

-  montarea a 40 de puncte de încărcare lentă și a 4 puncte de încărcare rapidă pentru autobuzele electrice, amplasate în parcarea Bowling, str. Costache Negri, nr. 30;

 

Pagina 9 din 193

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea