Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunţă schimbări importante la salariile bugetarilor

Miercuri, 18 Octombrie 2023 08:00

 

Ministerul Muncii, condus de deputatul argeşean, Simona Bucura Oprescu, lucrează la noua lege a salarizării. Vor avea loc schimbări importante în salarizarea bugetarilor. Practic, angajaţii de la stat vor avea salarii care vor cuprinde o parte fixă şi una variabilă, efectele fiind acelea de reierarhizare a sistemului.

“Prin noua lege a salarizării, ne dorim o reierarhizare care să aducă echitate atât în interiorul familiilor ocupaţionale, cât şi pe verticală. Adică, la muncă egală, plată egală. De asemenea, ne dorim să avem o formulă care să aducă performanţă în sectorul bugetar printr-un sistem de salarizare compus dintr-o parte fixă şi a una variabilă.

 

Pitești - cea de-a treia ediție a procesului de bugetare participativă este în desfășurare

Miercuri, 18 Octombrie 2023 07:41

 

Primăria Municipiului Pitești continuă, și în anul 2023, procesul de bugetare participativă - „Piteștiul se implică!”.

Cea de-a treia ediție a procesului de bugetare participativă este în desfășurare, în intervalul 1 - 30 octombrie 2023 derulându-se procedura de evaluare a proiectelor depuse de către piteșteni, în cadrul actualei ediții.

În prima etapă a ediției a III-a a programului de bugetare participativă derulat de către municipalitatea piteșteană, au fost depuse 8 proiecte din următoarele domenii:

 

 

Programul “Masă caldă” în şcoli continuă!

Joi, 12 Octombrie 2023 10:23

 

# Lista cu unităţile de învăţământ beneficiare nu este publică!

Scriam, săptămâna trecută, că Guvernul a uitat de programul “Masă caldă” în şcoli şi asta pentru că, deşi anul şcolar a început în urmă cu o lună, licitaţiile nu au avut loc şi chiar s-a aşernut tăcerea pe acest subiect. Zilele trecute însă am aflat că Guvernul a aprobat Hotărârea privind normele de aplicare pentru desfășurarea programul “Masa Caldă”.

 

Regia Județeană de Drumuri Argeș a început pregătirea pentru iarnă

Marţi, 10 Octombrie 2023 10:05

 

# Vor fi închiriate utilaje în valoare de 4,1 milioane de lei

În vederea asigurării circulației rutiere pe drumurile județene pentru perioada de iarnă, Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș R.A. a început demersurile pentru achizițonarea unor servicii de închiriere de vehicule industriale cu șofer necesare pentru deszăpezire. Regia Județeană pune la bătaie suma de 4.112.123,34 lei, fără TVA, care va fi împărțită în 16 loturi, în funcție de district, conform informațiilor furnizate de SEAP. Ofertanții au posibilitatea să depună oferte pe fiecare lot în parte, după bunul plac. Procedura de licitație va decurge separat pentru fiecare lot în parte.

 

 

Continuă lucrările de pe drumul județean 738 Poienari – Jugur – Mihăești

Luni, 09 Octombrie 2023 11:54

 

Lucrările de asfaltare demarate de Consiliul Județean Argeș pe drumul județean 738 Poienari – Jugur – Mihăești sunt în plină desfășurare. Săptămâna trecută, pe 4 octombrie, vicepreședintele C.J. Argeș, Marius Nicolaescu, și directorul general al Regiei Autonome Județene de Drumuri, Alina Nicolau, au mers pe teren pentru a vedea care este stadiul lucrărilor. Cum principalii beneficiari ai investiției sunt locuitorii comunelor Mihăești și Poienarii de Muscel, vicepreședintele Marius Nicolaescu s-a întâlnit aici cu primarii celor două localități, Andreea-Iuliana Crîmpiță-Matei și Ion Banzea.

 

Primăria Bascov se bate, în instanță, împotriva unei decizii a Curții de Conturi

Miercuri, 04 Octombrie 2023 10:15

 

# Tribunalul Argeș a dat dreptate Primăriei. Conflictul continuă la Curtea de Apel

Dispută interesantă între Primăria Bascov și Curtea de Conturi. Primii au spus într-un fel, Curtea de Conturi a considerat că nu e așa. Și s-a ajuns la proces. Totul a pornit de la modul în care au fost plătiți membrii comisiilor de licitație din cadrul primăriei. Primăria i-a plătit din cadrul totalului fondurilor alocate fiecărei licitații, Curtea de Conturi a considerat că sumele trebuie asimilate salariilor, iar pentru acestea trebuiau plătite impozite și taxe asimilate salariilor.

 

 

Vești bune, la Budeasa. S-a semnat contractul pentru consolidarea seismică a clădirii Scolii Gimnaziale Calotești

Miercuri, 04 Octombrie 2023 10:09

 

Pe 25 septembrie, Nicolae Mihai Rachieru, primarul localității Budeasa, alături de Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, au semnat contractul de finanțare pentru obiectivul „Consolidare seismică si renovare energetică moderată a clădirii Scolii Gimnaziale Calotești, corp B din comuna Budeasa, județul Argeș”. Proiectul este finanțat prin Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat (PNCCRS). Valoarea totală a investiției este de 1.832.031,28 lei cu TVA.

 

Acțiune de ecologizare la Oarja

Miercuri, 04 Octombrie 2023 10:08

 

Pentru al doilea an la rând, Primăria Oarja s-a alăturat campaniei de ecologizare Let's do it Romania!.

„Mulțumim tuturor participanților, atât elevi și cadre didactice ale Școlii Gimnaziale Oarja, cât și părinților elevilor și cetățenilor comunei noastre pentru implicare! Din păcate, chiar dacă deșeurile menajere se ridică săptămânal de la poartă, sunt multe persoane care preferă sa arunce gunoiul peste tot. Copiii noștri sunt exemplul ca suntem pe drumul cel bun! Ar trebui să luăm aminte de la ei zilnic și să îi sprijinim în dorința și eforturile pe care ei le fac de a trai într-un mediu curat!”, a transmis Primăria Oarja pe pagina de Facebook.

A.V.

 

 

Adio şi n-am cuvinte! Programul „Masa caldă” nu mai există în anul şcolar 2023-2024!

Marţi, 03 Octombrie 2023 07:31

 

# Mai multe şcoli din Argeş erau beneficiare

Deşi a avut toată vara la dispoziţie, Guvernul nu a reuşit să pregătească legislația necesară pentru implementarea Programului “Masa caldă”. De 19 şedinţe, Camera Deputaţilor spune “pas…” proiectului, deşi anul şcolar a început pe 11 septembrie.

Mai multe şcoli din Argeş au fost incluse în acest program, dar nu se ştie dacă elevii vor primi mâncare la şcoală.

Masa zilnică a unui elev ar fi costat 15 lei.

 

S.Ed.C. Mioveni: Amenzi pentru cei care depozitează pe domeniul public resturile vegetale

Luni, 02 Octombrie 2023 21:01

 

Nu depozitați pe domeniul public resturile vegetale rezultate din curățarea grădinilor și curților. Aceste tipuri de deșeuri pot fi depozitate în grădină în vederea producerii de compost natural sau pot fi colectate de către operatorul zonal de salubritate.

„Nerespectarea acestor obligații se sancționează contravențional conform HCL 80/2019 cu avertisment sau amendă cuprinsă între 200-500 lei”, informează S.Ed.C. Mioveni.

 

 

Din 2024, bani pentru nou-născuți la Mioveni. Cel puțin un părinte trebuie să aibă domiciliul în oraș

Luni, 02 Octombrie 2023 12:44

Consiliul Local Mioveni a adoptat, în unanimitate, aplicarea Programului „Bebelușul“, care presupune acordarea unui ajutor financiar, sub forma unui tichet în cuantum de 3.000 lei net, fiecărui nou-născut în cazul nașterii înregistrate la maternitatea Spitalului Mioveni sau 2.000 lei net fiecărui nou-născut în cazul nașterii înregistrate la alte maternități din țară sau din străinătate.

Delegație francofonă - în vizită la cele mai importante obiective din Argeș

Luni, 02 Octombrie 2023 11:19

 

Săptămâna trecută, timp de două zile, Consiliul Județean Argeş a fost gazda și organizatorul pentru Reuniunea Biroului Asociației Internaționale a Regiunilor Francofone (AIRF). „Departamentul Argeș este extraordinar, atât din punct de vedere economic, dar și cultural, ecumenic și touristic” - aceasta a fost concluzia membrilor AIRF prezenți, timp de două zile, în județul nostru.

 

Ducele de Albota își ironizează oponentul din PNL: „Ca să vezi iluminatul public, în Albota, este suficient să ridici ochii”

Joi, 28 Septembrie 2023 13:01

 

La Albota s-au cam aprins spiritele. Unele spirite. Proaspătul șef (interimar) al PNL, însuși nepotul primarului Ion Dumitru, e supărat, nevoie mare. Că albotenii nu au biserică, locuri de joacă, iluminat public, transport de călători. Așa că ne-am înființat și noi la primărie să vedem pe unde e beznă. Concluzia noastră, așa cum veți vedea mai jos, este că bezna este numai în capul unora...

Controale de amploare efectuate de SC Apă Canal 2000 SA în comuna Buzoești

Miercuri, 27 Septembrie 2023 07:32

 

În decurs de o săptămână, la sfârșitul lunii august - începutul lunii septembrie 2023, Serviciul Control din cadrul societăţii Apă Canal 2000 a reușit să identifice și să desființeze 11 branșamente de apă clandestine în comuna Buzoești, satele Buzoești, Podeni, Tomșanca și Bujoreni.

Este vorba de un sistem de alimentare cu apă nou preluat de SC Apă Canal 2000 SA, în cursul anului 2022, cu contracte încheiate recent.

În urma verificărilor, s-a constatat că există utilizatori care dețineau 3 branșamente în interiorul proprietății, din care unul contorizat, stipulat în contract și două clandestine.

 

 

Cardiolog nou la Spitalul din Mioveni

Luni, 25 Septembrie 2023 22:14

 

Începând cu această lună, în cadrul compartimentului de Cardiologie din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni își desfășoara activitatea dr. Iulia Mădălina Cîrstea - medic specialist Cardiologie.

Iulia Mădălina Cîrstea a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova. Interesul pentru această specialitate s-a născut în timpul studenţiei, atunci când uita să mai plece din Clinica de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, fascinată de explicaţiile profesorilor săi.

În atenția piteștenilor! Din 25 septembrie 2023, începe încărcarea instalațiilor de încălzire din rețeaua de termoficare, în Pitești

Luni, 25 Septembrie 2023 11:44

 

# Utilizatorii/consumatorii sunt rugați să ia toate măsurile pentru finalizarea lucrărilor la instalațiile interioare din imobile

TERMO CALOR CONFORT S.A. anunță că, începând cu data de 25 septembrie 2023, va proceda la încărcarea cu apă a instalațiilor de alimentare cu energie termică pentru ÎNCĂLZIRE, în vederea pregătirii rețelei de termoficare pentru sezonul rece 2023 – 2024.

 

Atenție! Începe campania de dezinsecție, dezinfecție și deratizare la Mioveni!

Luni, 25 Septembrie 2023 11:39

Începând cu data de 25 septembrie 2023, administrația locală, prin intermediul unei societăți de profil, specializată în activități de dezinsecție, dezinfecție și deratizare va demara o amplă campanie împotriva țânțarilor și altor insecte dăunătoare mediului, în următoarele locații: pe domeniul public, platforme pentru colectarea deșeurilor, scări de bloc (subsol și casa scării), gospodării individuale, clădiri ale instituțiilor publice etc.

Serviciile menționate sunt realizate de firma CORAL IMPEX SRL, conform Contractului de achiziție publică de servicii nr. 12618/15.05.2020.

Bradu. Finanțare nerambursabilă de 10 milioane de lei! Încă 14 străzi vor fi modernizate!

Miercuri, 20 Septembrie 2023 12:16

 

# Încep lucrările pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii pe strada Valea Geamăna

Încep lucrările la proiectul de modernizare a celor 14 străzi cuprinse în proiectul finanțat din PNRR. S-a dat deja ordinul de începe a lucrărilor pentru străzile Matei Gabriel, Aleea și Strada Busuioc și Străzile Gutuiului și Crivățului. Contractul de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” , vizează modernizarea a 14 străzi din localitate, respectiv: Busuioc, Aleea Busuioc, Aleea Rozelor, Crivăț, Fragilor, Frasinului, Gladiolei, Gutuiului, Margaretei, Mărgăritar, Matei Gabriel, Mesteacănului, Nucului și Violetelor. Valoarea totală a acestui contract este de 10 milioane de lei (100 de miliarde de lei vechi).

 

 

Acțiuni de verificare la Mioveni

Miercuri, 20 Septembrie 2023 12:07

 

Au fost demarcate acțiuni de verificare şi control la Mioveni în vederea depistării utilizatorilor cu branşamente clandestine, a utilizatorilor fără contract de furnizare, a utilizatorilor cu surse proprii de apă nedeclarate, dar care evacuează apa în reţeaua de canalizare. De asemenea, se va verifica integritatea sigiliilor la apometrele montate în căminele de branşament şi a etanşeităţii legăturilor, pentru înlăturarea pierderilor din reţea.

 

Lovitură cu fonduri nerambursabile de peste 30 milioane lei!

Luni, 18 Septembrie 2023 22:19

 

# Peste 5800 de elevi din Argeș vor circula cu microbuze electrice!

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a semnat, recent, la Palatul Victoria, în prezența premierului Marcel Ciolacu, contractul de finanțare pentru proiectul de achiziționare a celor 25 de microbuze electrice destinate transportului elevilor. Astfel, peste 5800 de elevi din județul Argeș vor beneficia de transport către și de la instituțiile de învățământ în condiții de siguranță, moderne și ecologice. La eveniment a fost prezent și administratorul public al județului, Marius Cristian Puiu.

 

 

Pagina 9 din 199

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea