85 de primării din Argeș - eligibile pentru a beneficia de microbuze electrice

Marţi, 29 August 2023 11:02

 

La nivelul Argeșului există un număr de 150 de microbuze destinate transportului elevilor care deservesc 100 unități de învățământ. În cadrul apelului de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi”, finanțat prin PNRR, sunt eligibile pentru a beneficia de microbuze electrice 85 de primării din județ, informează Inspectoratul Școlar Județean Argeș.

Lucrări importante realizate la Dârmănești

Marţi, 29 August 2023 10:50

Se execută lucrări de reparații și modernizare a drumurilor județene, DJ 731 Piscani – Domnești – Nucșoara și DJ 731D Coșești – Jupânești. Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, a fost, săptămâna trecută, la șantierele celor două lucrări. Aici s-a întâlnit cu primarii localităților Coșești, Nicolae Pană, și Dârmănești, Emilian Ciolan, principalii beneficiari ai celor două investiții, dar și cu cetățenii din zonă.

 

 

Piste pentru bicicliști, de-a lungul râului Argeș!

Marţi, 29 August 2023 07:31

 

Obiectivul de investiții „Realizarea de piste pentru bicicliști, inclusiv pentru recreere, de-a lungul râului Argeș” a fost selectat pentru finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Acesta vizează realizarea unui traseu de piste pentru biciclete care să comunice cu zonele de interes de pe malul drept al râului Argeș: Parcul „Lunca Argeșului”, Parcul Ștrand, parcul Prundu, cartierul Tudor Vladimirescu.

 

Pitești - 33 locuri de parcare reabilitate în cartierul Popa Șapcă

Luni, 28 August 2023 22:35

 

 

# Pistă de biciclete marcată cu verde pe Calea București

Primăria Municipiului Piteşti, prin Administraţia Domeniului Public, a finalizat, în luna august, lucrările de ”Reparații parcare și alei pietonale bl. P21-P22, strada Țepeș Vodă”. A fost asfaltată o suprafaţă de aproximativ 1300 mp, facilitând reabilitarea unui număr de 33 locuri de parcare. Din data de 23.08.2023, Administrația Domeniului Public execută și lucrări de marcare a pistelor de biciclete existente pe trotuarele de pe Calea București. Lungimea totală este de 1,4 km. Pentru marcarea pistei de biciclete s-a utilizat vopsea bicomponentă 2k antiskid de culoare verde, aplicată la cald pe suprafața carosabilă, asigurând astfel durabilitatea și vizibilitatea în timpul utilizării.

 

 

 

În atenția cetățenilor comunei Budeasa

Luni, 28 August 2023 22:12

 

Pe raza comunei Budeasa, echipa din cadrul serviciului public de administare a domeniului public și privat desfășoară lucrări de curățare, defrișare și strângere a vegetației în vederea montării fibrei optice pentru instalarea camerelor de supraveghere aferente proiectului “Modernizarea și extinderea sistemului de supraveghere în comuna Budeasa, județul Argeș” finanțat prin PNRR.

”Pentru operativitate, vă rugăm să ne fiți alături în strângerea resturilor vegetale din dreptul gospodăriilor dumneavoastră”, transmite Primăria Budeasa.

 

Au început controalele la Spitalul Câmpulung și la Spitalul Costești

Luni, 28 August 2023 12:23

 

# Concluziile preliminare ale controlului de la Spitalul Județean au fost transmise către Ministerul Sănătății

După controlul desfășurat de comisia instituită de prefectul Radu Perianu la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Pitești au urmat verificări și la Spitalul Câmpulung și Spitalul Costești. Primele rezultate vor fi făcute în zilele următoare. De asemenea, concluziile preliminare ale controlului de la SJU Pitești au fost transmise către Ministerul Sănătății!

 

 

Lucrările pentru modernizarea DJ 503, care traversează comuna Oarja, sunt în grafic

Miercuri, 23 August 2023 12:05

 

Primarul comunei Oarja, Constantin Bâlea (foto), are vești bune pentru locuitori. „Lucrările pentru modernizarea DJ 503 – drum ce traversează comuna Oarja – avansează, iar investiţia începe să prindă contur. Le mulţumesc locuitorilor din comună pentru înțelegere, pentru că au suportat disconfortul creat, dar şi unele etape mai puțin plăcute în realizarea proiectului!”, a transmis primarul localității Oarja.

 

Cum și când transmitem indexul apometrului

Miercuri, 23 August 2023 11:58

 

Consumul de apă se stabileşte pe baza înregistrărilor contoarelor de branșament şi constituie baza de calcul a facturii de apă. În orașul Mioveni citirea contorului de apă se face la distanță, pentru clienții care au apometre cu modul electronic la distanță, sau prin intermediul delegaților noștri acolo unde există tipul vechi de apometru.

 

 

Au început lucrările de asfaltare în Popești

Marţi, 22 August 2023 12:16

 

 

În luna august au început mai multe lucrări de modernizare a străzilor din comuna Popești. Investițiile sunt prevăzute în proiectul finanțat prin Programul ”Anghel Saligny”, iar valoarea totală a finanțării allocate se ridică la 4 milioane de lei. Vor fi asfaltate străzile: Canalului, în satul Popești, Afinului, în satul Palanga, Antenelor, în satul Slobozia și Biserica Veche, în satul Purcăreni.

„Pe 10 august am emis ordinul de începere a lucrărilor de asfaltare. Vor fi modernizați aproximativ 4 km de drumuri locale, câte o stradă în fiecare sat al comunei Popești”, declară primarul Ion Mihai (foto) pentru publicația Viața Satului.

 

Începe reabilitarea șoselei Câmpulung-Brașov! Lucrările vizează o lungime totală de 74 de kilometri, din care 48 de kilometri în zona Câmpulung-Fundata

Marţi, 22 August 2023 12:01

CNAIR a înregistrat nouă ofertanți pentru continuarea lucrării de modernizare a DN73 Pitești - Râșnov - Bran- Brașov, sectorul Câmpulung- Brașov!

Guvernarea PSD s-a ținut de cuvânt și a făcut licitația pentru acest tronson cu o lungime de 74 de kilometri din județele Argeș și Brașov cu o valoare de aproximativ 750 de milioane de lei și, conform calendarului CNAIR, anul acesta va fi emis ordinul de începere a lucrărilor pe reabilitarea acestui sector de drum.

În urmă cu 10 ani, tot sub guvernare PSD, a fost realizată asfaltarea DN 73, după care lucrările s-au stopat la jumătate și nu au mai fost făcute demersuri de celelalte guvernări.

Licitația de execuție a lucrărilor vizează o lungime totală de 74 de kilometri, din care 48 de kilometri în zona Câmpulung-Fundata.

Pe lângă eforturile uriașe pe care Consiliul Judetean Argeș le depune pentru modernizarea drumurilor județene, subliniem și că pe zona de drumuri naționale Ministerul Transporturilor și Infrastructurii România, prin CNAIR - Direcția Regională de Drumuri București, realizează cele mai ample investiții de la realizarea Centurii Piteștiului încoace.

 

Marți, ședință extraordinară a Consiliului Județean Argeș

Luni, 21 August 2023 18:59

 

 

# Se urmărește digitalizarea spitalelor din județ prin PNRR

Consiliul Judeţean Argeş este convocat în şedinţă extraordinară în data de 22.08.2023, ora 12.00, prin mijloace electronice (on-line), pentru aprobarea proiectului ordinii de zi.

PROIECT AL ORDINII DE ZI:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea investiției ”Digitalizarea Spitalului de Recuperare Brădet”, a cheltuielilor legate de proiect și a Acordului de parteneriat încheiat între Unitatea Administrativ-Teritorială Județul Argeș și Spitalul de Recuperare Brădet, în vederea depunerii acestuia spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Pilon V, Componenta 7. Transformare digitală.

Au început lucrările pentru extinderea rețelei de gaze în Făgetu

Luni, 21 August 2023 10:52

Conducerea Primăriei Mioveni anunță începerea lucrărilor de extindere a sistemului de distribuție cu gaze naturale, începând de luni, 21 august, pe mai multe tronsoane din satul Făgetu.

În acest sens, localnicii sunt rugați de administrația locală să aibă răbdare și înțelegere față de disconfortul creat.Traseul va avea o lungime de 9 kilometri și va costa aproximativ 1,8 milioane euro, investiția fiind suportată în întregime de la bugetul local al orașului Mioveni.

 

Cristian Gentea: „Comandantul Poliției Argeș mi-a spus că niciodată nu s-a circulat atât de bine în Pitești ca acum”

Luni, 21 August 2023 10:42

 

# Discuții despre managementul traficului rutier din Pitești

Săptămâna trecută, la Primăria Pitești, au avut loc mai multe discuții importante despre managementul traficului rutier din municipiu. Cu această ocazie s-a prezentat stadiul actual de implementare a proiectului „Crearea unui sistem de management al traficului și măsuri pentru gestionarea durabilă a parcărilor în municipiul Pitești” - Programul Operațional Regional 2014-2020, în cadrul căruia vor fi modernizate 38 de intersecții din municipiul Pitești.

Lucrări de reabilitare a străzii Egalității din Pitești

Vineri, 18 August 2023 10:01

 

Au început lucrărilor de reabilitare a străzii Egalității, pe o lungime de 0,517 km – porțiune pe care circulația autovehiculelor se va face pe o singură bandă, până la finalizarea acțiunii.

Executantul lucrărilor este Asocierea SC SELCA SA (lider) cu SC SIRIUS PROIECTARE STUDII SRL și subcontractant SC AQVA TERMO SANIT SRL. Valoarea contractului este de 1.655.129,54 lei inclusiv TVA, cu termen de execuție de trei luni – lucrările se vor încheia în toamna acestui an.

 

Campanie de dezinsecţie și dezinfecție la Mioveni

Luni, 14 August 2023 13:54

Începând cu 16 august 2023, CORAL IMPEX SRL va efectua servicii de dezinsecţie și dezinfecție, în ORAȘUL MIOVENI, pe platforme pentru colectarea deșeurilor și în scările de bloc (subsol și casa scării).

Serviciile se desfăşoară în conformitate cu prevederile Ordinului OMS 562/2023 și Ordinului ANRSC nr. 520 din 27.11.2018 după un program unic, pentru a atinge un nivel de eficiență maximă.

Dezinsecție, în noaptea de joi spre vineri, în Pitești!

Joi, 10 August 2023 10:39

 

Primăria Municipiului Pitești informează că joi, 10 august, de la ora 22:00, până vineri, 11 august, la ora 05:00, se vor executa servicii de dezinsecție pentru combaterea populațiilor de insecte vectoare de maladii transmisibile și generatoare de disconfort (insecte zburătoare și târâtoare: căpușe, țânțari, muște etc).

 

Vor fi utilizate două tunuri de pulverizare vapori de substanță pentru dezinsecție, cu o rază de acțiune de până la 50 m, destinate acoperirii zonelor cu arbori și spații verzi, precum parcurile, străzile și aleile din jurul clădirilor.

 

Încă un pas important pentru Drumul Expres Pitești-Mioveni!

Marţi, 08 August 2023 17:06

Consiliul Județean Argeș a aprobat luni, 7 august, în ședință extraordinară, tema de Proiectare pentru obiectivul de investiții “Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții <>.

"Vreau să le mulțumesc consilierilor județeni pentru votul de astăzi pentru Drumul Expres Pitești-Mioveni. Este o lucrarea foarte importantă pe care o ducem la bun sfârșit în colaborare cu Ministerul Transporturilor. Sigur, acest proiect presupune un volum mai mare de lucru din partea aparatului de specialitate al Consiliului Județean, dar ne-am angajat la acest demers pentru că dorim ca, într-adevăr, județul Argeș să fie acolo unde merită în tot ceea ce înseamnă infrastructură rutieră", a precizat Ion Mînzînă, președintele Consiliul Județean Argeș.

Pitești: vor fi înlocuite peste 1000 de lămpi stradale cu corpuri de iluminat cu LED

Marţi, 08 August 2023 11:30

 

 

În data de 08 august 2023, a fost semnat contractul de lucrări pentru obiectivul de investiții „Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public în Municipiul Pitești”, finanțat în cadrul Programului privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public, derulat de către Administrația Fondului pentru Mediu.

Societatea comercială câștigătoare a procedurii de achiziție este Flash Lighting Services S.R.L., iar valoarea contractului este de 3.570.232,66 lei fără T.V.A.

 

Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

Vineri, 04 August 2023 11:35

#Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

UAT HÂRSEȘTI anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire centru de colectare prin aport voluntar in comuna Hârsești, județul Argeș”, propus a fi amplasat în comuna Hârsești, judetul Argeș.

lnformațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Argeș din Pitești, str. Egalității, nr.50, județul Argeș si la sediul societății din comuna Hârsești, judetul Argeș, în zilele de luni - vineri, între orele 9:00-11:00.

Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Argeș, municipiul Pitești, str. Egalității, nr.50A, jud. Argeș,

Vicele Gelu Tofan aruncă nucleara: ”La Spitalul Municipal din Pitești putem aduce medici din străinătate...”

Luni, 24 Iulie 2023 12:15

Viceprimarul Piteștiului, Gelu Tofan, știe să șocheze. Săptămâna trecută a făcut câteva declarații de-a dreptul hazardate cu privire la construirea unui Spital Municipal în Pitești, proiect greu de digerat financiar, chiar dacă nevoia de spitale este una reală.

Gelu Tofan: Studiul de oportunitate pentru construirea Spitalului Municipal Pitești este gata. Spitalul va avea 245 de paturi, o amprentă de 12.000 m.p., drumuri, alei, etc., terenul are, în total, 61.000 m.p. Sper să prindem finanțare pentru acest proiect și să fie realizat în cinci ani... chiar gândesc o micșorare a numărului de paturi, pentru că putem prinde o finanțare pe care am depăși-o cu numărul gândit inițial... Cu privire la medici... putem avea, aici, un transfer foarte bun de specialiști (medici) de la alte spitale din Europa, nu neapărat specialiști care au terminat la București... nu știu de unde îi vom lua... avem nevoie de spital, eu, spre exemplu, în Spitalul Județan nu mă pot trata...

 

Pagina 10 din 198

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea