Instituția Prefectului Argeș, despre dr. Sârboiu: „Nu s-a putut stabili sursa infectării”

Luni, 27 Aprilie 2020 22:49

Instituția Prefectului Argeș a făcut mai multe lămuriri în cazul doctorului chirurg Felix Sârboiu, șeful secției vasculare din cadrul Spitalul Județean de Urgență Pitești, confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19. În urma anchetei epidemiologice efectuată de Direcția de Sănătate Publică Argeș nu s-a putut stabili sursa infectării doctorului. Acesta a intrat în contact cu 70 de persoane.

Consiliul Județean Argeș nu va mai achiziționa un aparat pentru testare COVID-19

Luni, 27 Aprilie 2020 22:36

Un Sistem Real-Time PCR va fi achiziționat de Spitalul Județean Argeș

Din cele două aparate Real Time PCR, pentru depistarea infecțiilor cu coronavirus, promise de Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș, până în prezent nu a fost achiziționat niciunul.

 

Apă Canal 2000 SA Pitești: „Folosirea rațională a apei și prevenirea risipei reprezintă o responsabilltate comună, a operatorului de apă și a tuturor consumatorilor”

Luni, 27 Aprilie 2020 22:32

În contextul pandemiei de coronavirus, care a determinat urmarea unor reguli legate de igiena mâinilor și a feței, precum și de spălarea alimentelor și hainelor, consumul de apă înregistrat în rândul consumatorilor casnici a fost în creștere în ultimele săptămâni. În mod particular, această creștere a consumului s-a observat îndeosebi în zona rurală, acolo unde condițiile meteo au permis derularea unor activități agricole specifice primăverii.

Calea București și Calea Craiovei primesc o nouă îmbrăcăminte verde

Luni, 27 Aprilie 2020 22:26

Primăria Municipiului Pitești, prin S.C. Salpitflor Green S.A., a încheiat lucrările de reamenajare a scuarului de pe Calea București. Lucrările au constat în scoaterea plantelor îmbătrânite și plantarea unor trandafiri roșii și albi, răsaduri de flori, dar și a unor arbori ornamentali „Prunus Cerasifera”. De asemenea, au fost montate 450 aspersoare inteligente cu funcție de irigare (selectivă) prevăzute cu senzori de ploaie. În cursul zilei de ieri s-au efectuat reglajele și verificările de funcționare.

 

Loc de joacă reamenajat în Parcul Lunca Argeșului

Luni, 27 Aprilie 2020 22:18

Un nou loc de joacă pentru copii a fost în întregime reabilitat și dotat cu echipamente noi și moderne, investiție realizată în Parcul Lunca Argeșului de către Primăria Municipiului Pitești, prin Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Pitești. Echipamentele vechi au fost înlocuite în totalitate cu modele moderne, noi, diferite constructiv și funcțional, specifice pentru grupe de vârstă cuprinse între un an și 15 ani.

Curățenie de primăvară la Ștefănești

Luni, 27 Aprilie 2020 22:07

Primăria orașului Ștefănești a realizat lucrări de salubrizare a terenului - domeniu public situat în Golești, punct Buncăre. Primar Ștefănești: Având în vedere că, în această zonă, obișnuiau, cetățeni certați cu legea, să  depoziteze diferite tipuri de deșeuri, pe lângă salubrizarea care a fost efectuată recent, se va monta și un sistem de supraveghere. Sistemul va fi folosit pentru a-i sancționa pe cei care vor îndrăzni să mai depoziteze orice tip de deșeu. Astfel de lucrări vor fi continuate și în alte zone.

 

 

Serviciul de Ecarisaj în Pitești fucționează la parametrii normali

Luni, 27 Aprilie 2020 22:04

# În ultimii opt ani, au fost  ridicați de pe străzile Piteștiului peste 12.000 de câini fără stăpân, dintre care niciunul nu a fost eutanasiat
De la începutul anului 2020 și până în prezent, Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiul Piteşti, prin Serviciul de Ecarisaj, a capturat un număr de 283 câini fără stăpân.

Primarul din Bradu a donat 3.500 de candele pentru toate familiile comunei

Luni, 27 Aprilie 2020 22:00

Dan Stroe, primarul din Bradu, a dorit să fie alături de fiecare brădean, în Noaptea Sfântă a Învierii. Acesta, alături de viceprimarul Gheorghe Negoi și de Consiliul Local, au organizat evenimentul ținând cont de legislația în vigoare. Acordul dintre MAI și BOR a stabilit ca activitățile legate de distribuirea Sfintei Lumini să fie organizate exclusiv de fiecare parohie în parte, doar prin contribuția personalului clerical si a maximum 5 voluntari per parohie.

 

Anunț important de la Starea Civilă Pitești

Luni, 27 Aprilie 2020 13:41

# Reglementări privitoare la nașteri, căsătorii, decese

În contextul prelungirii stării de urgenţă pe teritoriul României, dată fiind publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 311/14.04.2020 a Decretului nr.240/2020, Serviciul Stare Civilă din cadrul Direcției pentru Evidența Persoanelor a Municipiului Pitești, anunță aplicarea unor măsuri dispuse de Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date București.

Acțiuni de dezinfecție pe toate străzile și spațiile publice din Bradu

Luni, 27 Aprilie 2020 12:06

# Primarul Dan Stroe și viceprimarul Gheorghe Negoi au parcurs pe jos străzile localității, pentru a supraveghea activitatea

Pentru combaterea și prevenția infecțiilor cu COVID-19, în localitatea Bradu au avut loc ample acțiuni de dezinfecție. Spațiile publice și toate străzile din comună au fost dezinfectate, administrația locală luând toate măsurile necesare pentru protecția sănătății locuitorilor din Bradu. De asemenea, la blocuri au fost montate dispensere cu dezinfectant, care vor fi alimentate pe toată perioada stării de urgență. Și scările de bloc au fost dezinfectate.

 

Mario Păun - noul consilier județean PSD

Luni, 27 Aprilie 2020 11:59

În şedinţă ordinară  a Consiliului Județean Argeș din 30 aprilie urmează să se valideze mandatul de consilier județean al lui Mario Păun, înscris pe lista Partidului Social Democrat la alegerile din iunie 2016. Reamintim că mandatul de consilier județean a devenit vacant după decesul lui Adrian Ștefan.

Primăria Corbi se adaptează situației sanitare! Vor fi preluate la instituție cererile pentru APIA

Luni, 13 Aprilie 2020 14:04

# Primarul Virgil Baciu: „Cumpărați produse românești! Cumpărați miei direct de la ciobani”
Iată că edilul din Corbi demonstrează, încă o dată, că înțelege situația în care se află cetățenii și vine în întâmpinarea nevoilor acestora. Astfel, conducerea Primăriai Corbi a anunțat că se va ocupa de cererile unice de plată, prin APIA, a campaniei de anul acesta.
ÎN ATENTIA FERMIERILOR CARE DEPUN CERERI UNICE DE PLATĂ LA A.P.I.A. AFERENTE CAMPANIEI 2020

 

S-a redus activitatea la Serviciul de Permise și Înmatricularea Vehiculelor Argeș

Luni, 13 Aprilie 2020 13:17

Instituția Prefectului informează că Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeș și-a redus activitatea, începând cu data de 9 aprilie. Un număr de 16 polițiști din cadrul Serviciului vor lucra, în perioada stării de urgență, la Inspectoratul de Poliție Județean. După delegarea lor, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeș va trebui să funcționeze cu doar 5 angajați.

A fost lansată platforma online “www.spitalearges.ro”

Luni, 13 Aprilie 2020 13:14

# Prefectul Emanuel Soare: „Rog persoanele fizice sau juridice din Argeș să susțină spitalele care se află în luptă cu acest virus ucigaș”

Pe 11 aprilie a fost lansată platforma online www.spitalearges.ro, care are ca scop o direcționare și repartizare eficientă a donațiilor către spitalele din județul Argeș dar și o bună monitorizare a necesarului de echipamente și medicamente al acestora. Persoanele fizice sau juridice care doresc să facă donații, o pot face în cunoștință de cauză, având acces la necesarul real al spitalelor din județ dar și la o serie de campanii umanitare care sunt în desfășurare.

 

Primăria Pitești continuă campania de dezinfecție

Luni, 13 Aprilie 2020 13:11

# Solicităm în continuare sprijinul asociațiilor de proprietari privind accesul în scările de bloc. # S-a modificat programul de distribuție a agentului termic

Primăria Municipiului Pitești a continuat, și săptămâna trecută, campania de dezinfectare a orașului, efectuată în contextul prevenirii răspândirii epidemiei de COVID-19. Se fac eforturi susținute pentru a finaliza operațiunea în curs cât mai repede, acțiunea de dezinfecție fiind desfășurată atât cu mijloace mecanizate, cât și cu atomizoare, acolo unde nu pot pătrunde mașinile, în fiecare cartier de locuințe.

Bârla - drum de peste 6 kilometri în asfaltare

Luni, 13 Aprilie 2020 13:10

Administrația comunei Bârla are în derulare mai mult investiții în această perioadă. Una dintre acestea vizează modernizarea Căminului Cultural din satul Mozăceni Vale, obiectiv derulat cu finanțare europeană și contribuția autorităților locale. Lucrările presupun recompartimentarea căminului cultural, amenajarea de vestiare și grupuri sanitare, montarea unor sisteme de încălzire și ventilație, refacerea scenei și schimbarea acoperișului clădirii.

 

Au fost finalizate lucrările! Corpul vechi al Spitalului din Mioveni, pregătit să primească primii pacienți cu COVID-19

Luni, 06 Aprilie 2020 22:25

# „Dacă vin și medicii de la Pitești, putem intra în program de luni”, a precizat Ion Georgescu, primarul de la Mioveni
Activitatea medicală dedicată tratării cazurilor de COVID-19 a fost organizată în regim de secție externă de boli infecțioase în corpul vechiului spital de la Mioveni. Săptămâna trecută s-a lucrat ca această unitate să îndeplinească toate condițiile necesare pentru a primi primii pacienți.  În cele trei corpuri ale clădirii au fost instalate paturi, camere de izolare, s-au creat filtre sanitare și proceduri de lucru specifice, s-au făcut revizii tehnice la instalațiile de fluide medicale, instalațiile de oxigen, instalație electrică și ample acțiuni de dezinfecție ale saloanelor. Lucrările au fost finalizate duminică, 5 aprilie.

Primăria Pitești montează aparate pentru dezinfectarea mâinilor pe 3700 scări de bloc

Luni, 06 Aprilie 2020 22:09

Primăria Municipiului Pitești a început de astăzimontarea de dispensere în scările blocurilor de locuințe din mai multe cartiere din municipiu, conform prevederilor Ordonanței Militare nr. 4 din 29.03.2020, articolul 6, privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19.

 

Prefectul Soare, vizită inopinată la Spitalul de Pediatrie

Luni, 06 Aprilie 2020 22:05

# „Sunt pregătiți, au echipamente și materiale pentru primul val de pacienți”, a precizat prefectul județului Argeș

Prefectul Emanuel Soare a făcut, joi, o vizită inopinată la Spitalul de Pediatrie Pitești pentru a vedea situația pregătirii unității medicale pentru primirea eventualelor cazuri de copii depistați pozitiv cu COVID-19. Reamintim că spitalul pentru copii a fost desemnat ca unitate spitalicească cu paturi care asigură patologia chirurgicală, ORL, ortopedică, oftalmologică COVID-19, conform hotărârii CJSU nr. 14 din 25 martie 2020.

Lucrările în infrastructură continuă în Bradu!

Luni, 06 Aprilie 2020 22:00

# Se lucrează la canalizarea pluvială pe mai multe străzi și la amenajarea trotuarelor

Bunăstarea locuitorilor din Bradu, o prioritate pentru primarul Dan Stroe! Investițiile în infrastructură continuă în localitate!
Urmează lucrările la rețeaua de canalizare pluvială pe mai multe străzi: de la Pasarelă - Neajlov (pe partea stângă); Târg Săptămânal - fosta Moară (pe partea stângă) și de la fosta Moară - Pasarelă (pe partea dreaptă);

 

Pagina 10 din 142

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea