Administrația Bazinală de Apă Argeș - Vedea a achiziționat o dragă amfibie multifuncțională

Luni, 17 Decembrie 2018 14:05

Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea a achiziționat în această toamnă un utilaj multifuncțional pentru realizarea lucrărilor de întreținere a cursurilor de apă și a lacurilor de acumulare. Este vorba desprea o dragă amfibie multifuncțională, un utilaj necesar în activitatea de ecologizare, curățare, întreținere, decolmatare a lacurilor de acumulare și a cursurilor de apă.

Urșii terorizează Argeșul! Ministrul Mediului nu ia o decizie din cauza ONG-urilor

Luni, 10 Decembrie 2018 23:19

# Deputatul Radu Vasilică: „Primarii de la Dâmbovicioara, Sălătrucu, Nucșoara, toți din acea zonă, m-au înnebunit cu problema urșilor”
Zeci de animale au fost omorâte de urşi în judeţul Argeş și mai multe persoane au fost atacate în ultima perioadă. Oamenii sunt disperaţi pentru că urşii coboară zilnic din pădure şi le atacă gospodăriile, iar autoritățile ridică din umeri după ce dau vina pe ONG-uri pentru că ar împiedica împușcarea animalelor.

 

Piteștenii fac praf Spitalul Județean Argeș! „Medicii din București când aud de Spitalul Județean Argeș îl numesc Spitalul Morgă”

Luni, 10 Decembrie 2018 23:09

Piteștenii sunt nemulțumiți de serviciile medicale de la Spitalul Județean Argeș. Pe grupul de Facebook – „Pitești, orașul meu”, o postare referitoare la încrederea argeșenilor în personalul Spitalului Județean a strâns zeci de comentarii, majoritatea dintre ele negative. Printre acuzații putem aminti celebra șpagă sau lipsa de interes a medicilor sau asistentelor față de pacienții spitalului.

Primarul din Băbana cere sprijinul Guvernului pentru finalizarea unei lucrări

Luni, 10 Decembrie 2018 23:01

# Opt case, din localitate, în pericol de prăbușire
Opt case, din localitatea Băbana, sunt în pericol de prăbușire. O porțiune de teren a luat-o la vale, versantul ajungând aproape de gardul gospodăriilor. Primăria a primit ajutor de la Guvern, aproape 1 miliard de lei vechi. Soluția adoptată, însă, implică cheltuieli mult mai mari. Lucrările au început, fără însă a se cunoaște, cu certitudine, dacă se vor primi și diferențele bănești, diferențe déjà solicitate și justificate.

 

Primarul din Băbana a dat în judecată Statul Român pentru terenul de sub Unitatea Militară

Luni, 10 Decembrie 2018 22:53

De peste trei ani, bătăiosul primar din Băbana, Bebe Ivan, se judecă cu Statul Român, pentru a câștiga niște drepturi. Nu pentru sine, ci pentru comuna pe care o conduce. Este vorba de terenul de sub Unitatea Militară din localitate, teren de care localnicii au fost văduviți, în anii 80, de guvernul comunist.
Bebe Ivan, primar, Băbana: ”În 1984, prin Decret Prezidențial, terenul – fost al oamenilor, a fost alocat Unității Militare din localitate. Este vorba de 10 hectare, pe care, acum, eu nu le mai pot da persoanelor îndreptățite la reconstituirea dreptului de proprietate”.

Doctorul Eduard Morlova a lipsit de la o ședință de consiliu local pentru că nu și-a găsit înlocuitor la Spitalul de Pediatrie

Luni, 10 Decembrie 2018 22:48

Numărul mare de urgențe de la Spitalul de Pediatrie Pitești l-a făcut pe medicul Eduard Morlova să lipsească, în calitate de consilier local, de la unele ședințe de Consiliu Local Pitești. Cu alte cuvinte doctorul a ales să pună accent pe meseria care l-a consacrat. Eduard Morlova este unul dintre cei mai apreciați medici pediatri din județ. De altfel, acesta s-a remarcat și în Consiliul Local Pitești prin luările sale de poziție punctuale și concrete.

 

Programul de colectare a deșeurilor reciclabile pentru luna decembrie, la Pitești

Luni, 10 Decembrie 2018 10:07

S.C. Salubritate 2000  S.A.  aduce în atenția abonaților casnici din Municipiul Pitești, graficul de colectare a deșeurilor reciclabile pentru luna decembrie.
# Luni, 10.12.2018, străzile:  Caporal Dogaru, Constantin Stere, Dârzul, Dimitrie Boteanu, Emil Racoviță, Nicolae Brânzeu, Nicolae Iorga, Ștefan Ciobanu, Vasile Militaru, Victor Bilciurescu.

Acordul de mediu pentru autostrada Sibiu-Pitești nu va fi emis în acest an

Luni, 03 Decembrie 2018 16:09

Construcția autostrăzii Pitești – Sibiu pare să nu mai înceapă niciodată. După nenumărate studii de fezabilitate, licitații și promisiuni electorale, autostrada care va lega Muntenia de Transilvania pare să fi intrat într-o amânare continuă. Fie că este vorba de acorduri de mediu sau de birocrație, lipsa de implicare a dus ca, după aproape zece ani, proiectul să devină aproape un vis pentru români

 

Comuna Rătești - investiții de importanță majoră

Luni, 03 Decembrie 2018 16:04

Proiectele de investiții în educație, sănătate și infrastructură reprezintă prioritățile mandatului conducerii Consiliului Județean Argeș. Prin alocarea de fonduri importante, Consiliul Județean Argeș a implementat proiecte care vizează aceste domenii. Datorită finanțărilor acordate de C.J., astăzi, în comuna Rătești, școlile au toaletele în interior și încălzire centrală, iar dispensarele au fost modernizate. De asemenea, au fost alocate fonduri pentru sistemul de alimentare cu apă.

Salarii mai mari pentru 29 de medici veterinari argeșeni

Luni, 03 Decembrie 2018 15:59

# Instanța a obligat Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș să emită o nouă decizie de salarizare

Mai mulți medici veterinari argeșeni au acționat în instanță Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș fiind nemulțumiți de modul în care a fost aplicată Legea salarizării. 29 de medici veterinari argeșeni, prin Sindicatul Medicilor Veterinari Argeș, au deschis o acțiune în instanță, la Tribunalul Argeș, în care solicitau anularea dispoziției prin care au fost stabilite salariile de bază începând cu 1 ianuarie 2018.

 

Consiliul Local Pitești, aviz favorabil pentru construirea unui hotel la Pitești

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:58

La ultima ședință de Consiliu Local Pitești s-a aprobat un Plan Urbanistic de Detaliu  pentru realizarea  unui hotel în zona Turcești din municipiul Pitești. Consilierii locali și primarul Cornel Ionică s-au declarat încântați de proiectul investitorului. „Este vorba despre o persoană de 26 de ani care vrea să realizeze un hotel la Pitești. Va fi realizat în zona Turcești”. La ședința de Consiliu Local s-a aprobat PUD-ul pentru un teren în suprafață de 9.817 mp, situat în intravilanul municipiului, pe strada Turcești. Proprietarul terenului este societatea Celand CI Estate și supercificar Construmat & VOS din Pitești.  Regimul de înălțime propus pentru hotel este Ds+P+2E.
A.V.

Bișniță la Spitalul Județean Argeș! Serviciile RMN - numai contra cost!

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:58

Serviciile medicale RMN de la Spitalul Județean Argeș sunt numai contracost. Cei opt medici care lucrează pe secție au refuzat să încheie contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate Argeș pentru ca pacienții care vin să plătească serviciile. Mai mult, chiar dacă își fac o programare la Județean, unele persoane așteaptă până la 3-4 luni până le vine rândul. În schimb, medicii respectivi au contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru un spital privat cu care colaborează.

 

Primăria Băbana luptă pentru recuperarea banilor luați din cont de romii din Costești

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:54

# Luptă, cu miză de peste 3 miliarde, la instanțe și executor

Primăria Băbana se luptă, îndârjit pentru recuperarea celor peste 3 miliarde de lei vechi ce i-au fost luați, din cont, de romii din Costești, în păguboasa afacere numită, generic, la nivel de județ, ”Șanțul”. Cu ani în urmă, încercând implementarea unui program de incluziune socială, Consiliul Județean a reușit, prin ambiguitate, să facă mult rău administrațiilor locale. Litigiul a pornit de la firma Venus Holdrung, care a facturat, primăriei din localitate, trei miliarde de lei vechi pentru șanțuri săpate de-a lungul drumurilor județene.

Primăria Pitești pune la bătaie peste 15,6 milioane lei pentru reabilitarea a 17 străzi

Luni, 26 Noiembrie 2018 15:33

Mai multe străzi din Pitești vor fi reabilitate la începutul anului viitor. Un număr de 17 străzi vor fi scoase spre atribuire în perioada următoare urmând a fi semnate contractele de lucrări. Reabilitarea străzilor va costa Primăria Pitești peste 15,6 milioane de lei. Licitațiile pentru o parte dintre aceste străzi, 12 dintre ele, au fost contestate anul acesta, existând plângeri chiar la Consiliul Concurenței, motiv pentru care procedurile se vor relua.

 

„Am trecut de cel mai greu pas pentru realizarea Sălii Polivalente”

Luni, 26 Noiembrie 2018 14:57

# Spune primarul Cornel Ionică, după vizita de la Ministerul Dezvoltării

Săptămâna trecută, primarul Cornel Ionică împreună cu directorul Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Pitești, Constantin Zichil, și cu proiectanții Sălii Polivalente au fost prezenți la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Acolo, aceștia au avut de trecut peste cel mai greu pas – obținerea avizului tehnico interministerial - pentru realizarea Sălii Polivalente.

Podul de peste Barajul din Prundu a fost redeschis circulației

Luni, 26 Noiembrie 2018 14:55

# Deputatul Ionuț Moșteanu, interpelare în Parlament pe termenul de execuție a lucrărilor

Săptămâna trecută, Drumul Sticlelor, cel care face legătura, direct, între Ștefănești și Pitești, a fost redeschis. De fapt, drumul nu a fost niciodată închis, ci numai podul de peste Barajul Prundu. Acesta a fost închis, pentru reparații, de la sfârșitul lunii mai, anul curent. Închiderea podului s-a resimțit, toată vara, prin aglomerarea, uneori greu de suportat, a nodului rutier de la Podul Viilor.

 

Consiliul Județean repartizează bani pentru comune! Vezi ce investiții sunt finanțate!

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:22

La ședința ordinară de Consiliului Județean Argeș, din 23 noiembrie 2018, urmează să se aprobe proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului pe anul 2018. Mai multe primării din Argeș vor primi sume de bani pentru investiții! UAT-urile vor beneficia de repartizarea unor cote defalcate din impozit pe venit din fondul constituit la dispozitia Consiliului Judetean. Astfel, CJ Argeș a alocat pentru 56 de comune suma de 5.747.560 lei pentru mai multe lucrări de investiții.

Parcări noi cu plată în Pitești

Luni, 19 Noiembrie 2018 15:53

Administrația locală propune transformarea mai multor locuri de parcare din oraș în parcări cu plată. Consilierii locali vor vota în următoarea ședință dacă cele trei parcări din zona centrală vor rămâne sau nu gratuite. În urma analizei, specialiștii au propus ca locurile de parcare din B-dul I.C. Brătianu, lângă restaurantul Colibri (7 locuri), Str. Panselelor (19 locuri), Str. Armand Călinescu (29 de locuri) să fie cu plată. Potrivit proiectului de hotărâre, „vor fi sistematizate prin delimitarea pe partea carosabilă a fiecărui loc în parte și montarea de indicatoare de avertizare și ghidare către aparatele de autotaxare (parcometre) din proximitate, pentru încasarea tarifului de parcare.
Mai mult, tarifele vor rămâne la fel ca și în celelalte zone din oraș, acestea putând fi achitate la parcometrele din zona respectivă sau prin SMS. M.M.

 

Primăria Băbana, victorie de palmares împotriva Prefecturii Argeș

Luni, 19 Noiembrie 2018 15:49

Totul a început de la un control al Curții de Conturi din anul 2015. Instituția a găsit, la Primăria Băbana, cheltuieli de cca. 10.000 lei, făcute pentru acordarea de cadouri copiilor din localitate. Și a decis că nu sunt legale. Așa încât a recomandat recuperarea acestora. Instanța a considerat că hotărârea de Consiliu Local este legală, hotărâre care prevedea acordarea de astfel de cadouri. Pentru că proveneau dintr-un excedent bugetar. Primarul, ca să respecte legea, a dat în judecată Consiliul Local, pentru recuperarea sumei.

Autorităţile din Mioveni se pregătesc pentru iarnă

Luni, 19 Noiembrie 2018 15:41

Autoritățile din Mioveni au pregătit planul de intervenție pentru sezonul rece, care a intrat în vigoare din 16 noiembrie. Pentru contracararea efectelor ninsorii si poleiului, la Mioveni s-au procurat stocuri din următoarele materiale: sare - 300 tone, nisip - 350 tone. Cantitatea de material antiderapant se va suplimenta în caz de necesitate.
Amintim că rețeaua de străzi a orasului Mioveni este de 487.202 mp, iar reţeaua de alei de acces, parcări, trotuare, aflate în administrația Consiliului Local Mioveni este în lungime de aproximatv 61 km, din care 41,14 km străzi și 14,59 km trotuare.

 

Pagina 10 din 119

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea