În atenția deținătorilor de câini de pe raza comunei Budeasa

Luni, 21 Februarie 2022 13:27

Primăria comunei Budeasa atrage atenția deținătorilor de câini de pe raza comunei, că au obligația să asigure cazarea și întreținerea acestora, astfel încât animalul să nu poată părăsi necontrolat curtea sau locuința și că este interzisă lăsarea liberă sau nesupravegheată a câinilor în locurile publice. În caz de nerespectare a celor menționate mai sus, aceștia urmând să fie sancționați conform prevederilor legii nr.61/1991, cu amendă cuprinsă între 100-500 lei.

De asemenea, având în vedere că problema câinilor fără stăpân se agravează pe zi ce trece, Primăria face un apel către cetățeni și îi îndeamnă pe aceștia să nu mai hrănească animalele de pe stradă.

Primarul Piteștiului anunță reorganizarea societăților din subordinea primăriei

Luni, 21 Februarie 2022 13:25

 

Cristian Gentea a anunțat că reorganizarea societăților din subordinea primăriei, pentru a eficientiza serviciile către cetățeni, reprezintă unul dintre obiectivele sale.

„Reorganizarea logistică și patrimonială a societăților din subordinea primăriei în scopul eficientizării serviciilor către cetățeni a intrat pe agenda mea de lucru! Vor începe proiecte importante în municipiu. De exemplu: Punctul Verde de colectare a deșeurilor reciclabile sau serele de producție și cercetare dendrofloricolă din zona Târgul din Vale! Împreună cu reprezentanții societăților primăriei inventariem, regândim și reamenajăm spațiile de lucru!”, a precizat primarul Cristian Gentea.

 

 

 

O nouă dezbatere despre soarta Pădurii Trivale

Luni, 21 Februarie 2022 13:24

 

 

Săptămâna trecută s-a desfășurat o dezbatere informală despre soarta Pădurii Trivale. Amintim că se dorește realizarea unui proiect de extindere și reabilitare a zonei de agrement Parc Trivale, prin fonduri europene. La întâlnire au participat consilieri locali piteșteni, conducerea Primăriei Pitești, prin primar și viceprimari, dar și directorul Ocolului Silvic Pitești. Informația a fost făcută publică de consilierul local liberal Răzvan Șerbănoiu, pe Facebook, dezamăgit de așa zisa dezbatere. PNL-ul ar vrea să facă Pădure Parc pe o suprafață de circa 50 hectare, în schimb PSD-ul dorește ca întreaga pădure să fie pădure-parc.

Elena Lasconi: „Am moștenit o struțocămilă”

Luni, 21 Februarie 2022 12:46

 

Săptămâna trecută, municipiul Câmpulung a rămas fără apă potabilă, timp de o zi, după ce a avut loc o avarie majoră la o conductă care alimentează orașul. Până s-a remediat, temporar, problema, apa a fost distribuită oamenilor cu ajutorul pompierilor şi asistenţilor sociali.

„Avariile vor continua, nu am niciun dubiu. Nu mă mai uit în trecut, deși mă înfurie lipsa de interes pentru infrastructura orașului a foștilor. Soluții există. Sunt complicate pentru că am moștenit și o “struțocămilă”-Edilul 69% al nostru și 31% al unui privat. Al cui a fost interesul să vândă în 2007 acțiunile Edilul? Cine a avut de câștigat? Tot niște “băieți deștepți”. De ce ne încurcă? De exemplu prin PNRR nu putem obține fonduri europene pentru că o condiție obligatorie este ca firma de apă-canal să fie 100% a UAT Câmpulung.

 

Fostul șef al Poliției Mioveni - premiat de primarul Ion Georgescu

Vineri, 18 Februarie 2022 09:05

În cadrul ședinței ordinară din luna februarie a Consiliului Local Mioveni, desfășurată joi seara, administrația locală l-a premiat pe comisarul șef Cristian Mihalcea. Fostul șef al Poliției Mioveni a primit o plachetă de onoare și o distincție, cu ocazia pensionării, pentru întreaga sa activitate profesională.

"În deschiderea ședinței, în numele administrației orașului, în semn de mulțumire și apreciere pentru întreaga sa activitate profesională, desfăsurată timp de 38 de ani, dintre care mai bine de 20 de ani la conducerea poliției orașului Mioveni, am oferit o plachetă de onoare și o distincție domnului comisar șef Cristian Mihalcea, cu ocazia pensionării.

Cristian Gentea: "Atenție cum construiți în Pitești!"

Vineri, 18 Februarie 2022 08:59

Primarul Cristian Gentea continuă controalele pe șantierele din Pitești. Edilul avertizează constructorii să respecte legea!

"În urma unui control în teren, în cartierul Tudor Vladimirescu, la unul dintre constructorii de locuințe colective, am ajuns la concluzia că este nevoie să revin cu același mesaj: atenție cum construiți în Pitești! În cazul de față, fără spațiul verde și locurile de parcare aferente, conform legii, numărului de locuințe, nicio comisie din primărie nu va semna documentele de recepție și edificare a construcției!

 

Salariații din CJ Argeș și din instituțiile subordonate ar putea să-și ia ADIO de la tichetele de vacanță!

Marţi, 15 Februarie 2022 14:18

Liderul Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, taie în carne vie! După ce a pus tunurile pe instituțiile de cultură, pe ai căror manageri i-a acuzat că au cheltuit sume uriașe de bani, Mînzînă, continuă aroganțele și economiile pe spinarea tuturor angajaților din aparatul CJ-ului, dar și din instituțiile subordonate. De fapt, dacă e s-o spunem pe-a dreaptă, șeful județului încearcă să stopeze risipa banilor publici, care s-a practicat cu dragă inimă anterior. Cu toate că, acordarea tichetelor de vacanță e un drept legal al bugetarilor pentru care chiar PSD-ul a luptat.

Comuna Săpata a primit de la Consiliul Județean 147.000 lei pentru extinderea unei rețele de apă și modernizarea drumurilor

Marţi, 15 Februarie 2022 10:48

Extinderea rețelei de alimentare cu apă și modernizarea unui drum local sunt obiectivele pentru a căror realizare conducerea Primăriei Săpata a solicitat - și a și primit! -  sprijinul Consiliului Județean în acest an. Forul județean a alocat comunei, prin bugetul deja votat, sumele de 100.000 lei pentru extinderea rețelei de apă și 47.000 le pentru modernizarea drumului.

În afara acestor investiții, administrația locală urmărește demararea proiectelor depuse în programele cu finanțare guvernamentală și europeană, respectiv asfaltarea drumului din satul Drăghicești (Programul ”Anghel Saligny”) și modernizarea iluminatului public și reabilitarea energetică a Școlii ”Dumitru Udrescu” Săpata (Administrația Fondului pentru Mediu).

 

Peste 500.000 lei de la Consiliul Județean Argeș merg, anul acesta, spre Primăria Rociu

Marţi, 15 Februarie 2022 10:04

Primăria Rociu este una dintre fruntașele la partea de proiecte depuse, în căutarea finanțării. Iată că, pentru unele dintre acestea, s-au și găsit bani.

Noul buget al Consiliului Județean Argeș prevede: Canalizarea și epurarea apelor uzate menajere în satele Șerbănești și Gliganu de Sus, - 100 mii lei; Construire grădiniță cu 3 grupe - 100 mii lei; Lucrări de reparații curte sediul Primăriei Rociu - 100 mii lei; Modernizare strada Cosarailor, L=1.100 km - 82 mii lei; Dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în comuna Rociu și localitățile aparținătoare (Gliganu de Jos, Gliganu de Sus, Rociu, Șerbănești) - 125 mii lei. În total: 507.000 lei.

Primăria Țițești vrea să concesioneze peste 120 de hectare de pajiști!

Marţi, 15 Februarie 2022 09:51

Primăria Țițești vrea să concesioneze peste 120 de hectare de pajiști. Acestea sunt împărțite în mai multe trupuri, astfel:

- Bucșenești, suprafață 10,2546ha

- Valea Stânii, suprafață 3,9575ha

- Valea Mănăstirii, suprafață 26,6388ha

 

Drumul judeţean 704I Arefu-Lac Vidraru-Cumpăna a devenit, din nou, drum forestier

Marţi, 15 Februarie 2022 09:01

UPDATE: Luni, 14 februarie 2022, o delegația de la Consiliului Județean Argeș a mers în teren pentru a vedea, la fața locului, starea drumului județean DJ 704I Arefu (DN7C) - Lac Vidraru-Cumpăna (DN7C), în lungime de 21,5km.


Alături de delegația din care au făcut parte vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, consilierii județeni Eleodor Olavi Nițescu (PSD), Marius Postelnicescu (PNL) și Bogdan Ivan (PRO România) s-au aflat și directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri Argeş, Alina Nicolau, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Piteşti, Gheorghe Mihăiţă și reprezentanți ai Direcției Silvice Argeș.


Concluzia acestei vizite este că starea drumului este foarte deteriorată și că trebuie găsite variante pentru modernizarea lui într-un termen cât mai rapid astfel încât să fie integrat într-un circuit turistic în condiții de siguranță. În acest sens, conducerea executivului și-a exprimat disponibilitatea ca o delegație a Consiliului Județean să poarte discuții și cu Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării pentru a identifica și alte posibile surse de finanțare.

Adrian Bughiu: „Ne dorim să ieșim din anonimat”

Marţi, 15 Februarie 2022 08:38

În acest an, bugetul alocat domeniului cultural reprezintă 7% din bugetul întreg al Consiliului Județean, adică 42.865.000 lei. CJ Argeș are în subordine, în acest moment, șase instituții de cultură. De la 1 aprilie vor rămâne cinci după finalizarea comasării dintre Centrul Cultural și Școala Populară de Arte și Meserii. Bugetele alocate instituțiilor de cultură sunt: Muzeul Județean - 6.660.000 lei, Muzeul Golești - 7.170.000 lei, Teatrul Al. Davila - 16.440.000 lei (3.380.000 lei Capital), Centrul Cultural  - 4.300.000 lei, Școala Populară de Arte și Meserii - 2.465.000 lei, Biblioteca Județeană - 5.830.000 lei.

 

Un singur consilier local s-a abținut de la votul bugetului record al municipiului Pitești

Luni, 14 Februarie 2022 16:24

Săptămâna trecută, a fost aprobat bugetul record al municipiului Pitești. Bugetul este de 709 milioane lei, mai mare cu 40% față de cel de anul trecut, diferența provenind în cea mai mare parte din proiectele pe fonduri europene și alte scheme de finanțare urmărite de municipalitate. Aproape toți consilierii locali au susținut proiectul de buget. Doar Răzvan Șerbănoiu s-a abținut de la vot, susținând că trage un semnal de alarmă pentru a nu se mai repeta istoria de anul trecut, când deși au fost prinse în buget studii de oportunitate pentru Spitalul Municipal, pentru trenul cu hidrogen, studiu de fezabilitate pentru parcul industrial etc., acestea nu s-au realizat din diferite motive.

Primăria Pitești va achiziționa un teren pentru amenajarea sensului giratoriu de la Târgul Săptămânal

Luni, 14 Februarie 2022 14:20

# Se vor realiza două benzi de circulație pe sensul de intrare în intersecție dinspre DN 65

Prin contractul încheiat între Administrația Domeniului Public Pitești, în calitate de beneficiar și General Trust Argeș – lider de asociere, HVID Consulting Group, în calitate de executanți, s-a contractat lucrarea de amenajare a unui sens giratoriu la intersecția străzilor DN 65 – DJ659 – strada Primăverii și Calea Craiovei. Lucrarea este una necesară ținând cont că în zonă traficul este îngreunat.

 

A fost votat bugetul de venituri și cheltuieli al Județului Argeș pe anul 2022

Luni, 14 Februarie 2022 14:14

# 31 de proiecte CU FINANȚARE DIN FONDURI EUROPENE # 4 proiecte prin PNDL II  # Din bugetul local si din excedentul bugetului local vor fi finanțate 10 proiecte de infrastructură rutieră și alte 5 proiecte prin transferuri cheltuieli de capital din SANATATE # 25.258,00 mii lei finanțare pentru spitale # Bugetul județului Argeș pe anul 2022 este de 612.530,00 mii lei.

Analizând Proiectul Bugetului local de Venituri și Cheltuieli pe anul 2022, se constată o creștere a propunerilor la veniturile și cheltuielile AFERENTE SECȚIUNII DE DEZVOLTARE, astfel:

Bugetul Mioveniului, votat în unanimitate!

Luni, 14 Februarie 2022 14:13

# Varianta ocolitoare a orașului – din nou în discuție

Consiliul Local Mioveni, întrunit, săptămâna trecută în ședință extraordinară, a aprobat în unanimitate Bugetul de Venituri și Cheltuieli al UATO Mioveni pe anul 2022, în sumă de 164.705,49 mii lei.

În deschiderea ședinței dl Ciaușu Ion a depus jurământul de ales local, în urma validării mandatului de consilier local de către Judecătoria Pitești. În urma jurământului și prin îndeplinirea procedurilor legale, Ciaușu Ion a ocupat postul din Consiliul Local Mioveni lăsat liber de Bogdan Minciunescu, care a renunțat la mandat pentru a putea ocupa funcția de subprefect de Argeș.

 

Ce pregătește primărița Elena Lasconi pentru Câmpulung, în 2022?

Luni, 14 Februarie 2022 14:12

# Bugetul se anunță a fi cel mai mic din ultimii trei ani # Elena Lasconi: ”Veți vedea cea mai mare transformare în bine a orașului”

Vineri, 11 februarie, Consiliul Local Câmpulung a votat bugetul municipiului pe anul 2022. În joc sunt venituri de 14 milioane de euro și un excedent de 4 milioane de euro, sume care nu o mulțumesc pe primărița Elena Lasconi. Aceasta a declarat că se bazează pe atragerea de fonduri europene în valoare de 150 de milioane de lei, pentru a realiza investiții importante la Câmpulung, bugetul din 2022 fiind cel mai mic din ultimii trei ani.

Toleranță zero, la Budeasa, față de cei care aruncă gunoiul pe domeniul public

Luni, 14 Februarie 2022 12:29

În ultima perioadă, Poliția Locală Budeasa a acordat o atenție sporită depistării gropilor de gunoi ad-hoc și au aplicat sancțiuni usturătoare celor care au aruncat deșeuri în zone nepermise.

Astfel, în timpul activităților de patrulare, polițiștii locali au descoperit un depozit ilegal de deșeuri în zona barajului. Aceștia au efectuat demersuri în vederea identificării provenienței acestor deșeuri și nu a durat foarte mult până când autorul faptei a fost descoperit. Acesta a fost sancționat, conform HCL 77/2021, cu suma de 2.000 de lei, fiind dispusă ca măsură complementară și salubrizarea zonei.

 

Lucrări importante finalizate în 2021 la Dârmănești, planuri îndrăznețe pentru 2022

Marţi, 08 Februarie 2022 09:18

 

# Primarul Emilian Ciolan:  ”2021 a fost un an greu!”

La Dârmănești, primarul Emilian Ciolan se simte motivat la intrarea în noul an, având lucrări de finalizat și proiecte îndrăznețe  pentru 2022.

În luna decembrie a anului trecut, stadiul lucrărilor la terenul de sport din incinta şcolii de centru din Dârmănești ajunsese la 70%. De asemenea, tot la Școala Dârmănești se lucra la o platformă de acces și la o parcare, iar centrala termică de la Primărie urma să fie înlocuită cu una mai eficientă.

Fântâna de la Ilma, din comuna Bradu, va fi sfințită de Izvorul Tămăduirii

Marţi, 08 Februarie 2022 08:30

Vești bune pentru locuitorii comunei Bradu! După ce lucrarea de forare a unui puț de mare adâncime pentru furnizarea apei potabile în zona lacului Ilma a fost realizată încă din toamna anului trecut, în zonă vor continua și alte lucrări importante. Administrația locală dorește amenajarea trotuarului, precum și asfaltarea străzii Lacului. Aceste lucrări se doresc a fi realizate până la Paște. De asemenea, pe 29 aprilie, de sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, se va sfinți apa, la fântâna de la Ilma, din satul Bradu de Sus.

 

Pagina 10 din 177

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea