Vicepreședintele CJ Argeș: „Argeșul este pe primul loc în regiunea Sud Muntenia la atragerea de fonduri pentru investiții”

Luni, 24 August 2020 19:52

Ion Mînzînă, vicepreședintele CJ Argeș, a fost în teren pentru a verifica stadiul lucrărilor de modernizare a drumului județean 703 B.
„Argeșul este pe primul loc în regiunea Sud Muntenia la atragerea de fonduri pentru investiții. Astăzi am verificat stadiul lucrărilor de modernizare a drumului județean 703 B Serbanesti-Silistea km 70+ 410-77+ 826, unde se toarnă asfalt pe o lungime de 7,4 km si fac șanțuri și podiști în comunele Căteasca și Rociu. Valoarea investiției este de 14.440.072 lei cu TVA”, a precizat Ion Mînzînă, candidat din partea PSD pentru funcția de președinte al CJ Argeș.

Pe 26 august, o nouă ședință a Consiliului Județean Argeș

Luni, 24 August 2020 19:43

# Iată proiectele de pe ordinea de zi

Miercuri, 26 august, are loc o nouă ședință a Consiliului Județean Argeș. Aceasta va fi ținută, începând cu ora 12, prin mijloace electronice
PROIECT AL ORDINII D E ZI :
1. Procesul - verbal al şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Argeş din data de 30.07.2020.
2. Procesul - verbal al şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Argeş din data de 17.08.2020.
3. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de școlarizare al Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești pentru anul școlar 2020-2021.

 

Primarul de la Albota: „Nimic din ceea ce am realizat nu am făcut fără să mă consult cu oamenii!”

Luni, 24 August 2020 11:37

Ion Dumitru, primarul comunei Albota și președinte al Asociației Comunelor din România, filiala Argeș, a spus că, de când este primar, mereu oferta sa electorală a fost depășită după patru ani. Bugetul localității este mic, dar s-a zbătut să facă rost de bani europeni, de la bugetul național sau din alte surse cu care a reușit să îndeplinească obiective importante.

Lucrările de execuție a obiectivului Sală de sport Liceul Teoretic „Ion Cantacuzino” sunt aproape de finalizare

Luni, 17 August 2020 21:56

Lucrările de execuție a obiectivului Sală de sport Liceul Teoretic „Ion Cantacuzino” sunt aproape de finalizare, noua construcție având o suprafață totală de 581,39 mp, cu o valoare totală a investiției de 1.693.205 lei cu TVA. Lucrarea este făcută pe structură metalică, din grinzi cu închideri laterale și panouri OLTPAN pentru acoperiș, cu tâmplărie exterioară din PVC, pardoseală din PVC tip tarkett, instalație electrică, placarea cu gresie și faianță a grupurilor sanitare, dar și montare tâmplărie exterioară și interioară.

 

Modernizarea comunei Bradu continuă. Ce lucrări se efectuează în această perioadă

Luni, 17 August 2020 13:50

La Bradu, una dintre puținele comune din județ care arată ca un oraș, continuă proiectele de modernizare. Primarul Dan Stroe și-a propus să ducă la îndeplinire toate obiectivele pe care le are și care contribuie la dezvoltarea necontenită a localității.
Mai multe lucrări care să conducă la sporirea condițiilor de trai ale locuitorilor au fost finalizate, iar altele sunt în plină desfășurare în acest moment, în timp ce administrația publică din comună pregătește și alte investiții noi:

Se extinde rețeaua de gaze la Costești

Luni, 10 August 2020 23:03

În orașul Costești se desfășoară în această perioadă mai multe lucrări importante. Una dintre cele mai importante investiții derulate o reprezintă extinderea rețelei de gaze în localitate.  „O lucrare mare pe care o avem acum în derulare și suntem  în lucru cu ea este extinderea rețelei de gaze. Deja am introdus peste 10 km de conducte în satele Broșteni și Podul Broșteni, câteva străzi în orașul Costești. Însumate sunt peste 10 km introduși, iar până la sfârșitul anului mai introducem încă 10 km.

 

Primarul de la Dârmănești: „La nivelul județului Argeș nu ai cu cine să stai de vorbă”

Luni, 10 August 2020 23:02

Primarul comunei Dârmănești, Emilian Ciolan, continuă să fie supărat după ce la nivelul județului Argeș s-a luat măsura carantinării acestei localități, dar și a comunei Bălilești. Edilul de la Dârmănești acuză, în continuare, autoritățile județene că decizia luată a fost una politică. „La nivel județului Argeș nu ai cu cine să stai de vorbă. Prefectul nu știe să dea niciun răspuns, cei de la DSP la fel (…).Atâta știu să facă, atâta pot, atâta fac”, susține primarul Emilian Ciolan.. Măsura carantinării va  expira pe data de 14 august, mai susține edilul.

Ionică, despre mandatul său de primar: „Nu am fost să tai panglici”

Luni, 10 August 2020 23:00

Cornel Ionică a explicat că mandatul său de primar e bazat pe fapte, ci nu pe participări la inaugurări de lucrări prin municipiu.
„În mandatul meu, plus interimatul acela de câțiva ani, niciodată nu m-am dus să îmi pun eșarfă sau să tai panglici la inaugurări. Am fugit de lucrul acesta.  Nu îi place nimănui. Decât am anunțat: s-a terminat lucrarea sau am semnat contractul etc”, a precizat edilul Cornel Ionică.

 

Musceleanul Corneliu Cîrstea - noul subprefect al județului

Luni, 10 August 2020 22:55

Musceleanul Corneliu Cîrstea a fost numit subprefect, cu atribuții de prefect, în Argeș, printr-o hotărâre de Guvern emisă pe 7 august. Corneliu Cârstea a fost, în 2016, pentru o perioadă de timp, subprefect interimar al Capitalei.
Tot pe 7 august, Emanuel Soare și Adrian Bughiu au fost demiși din funcțiile de prefect, respective subprefect .De precizat că Emanuel Soare a fost demis după ce a fost desemnat candidatul PNL la Consiliul Județean Argeș.

S-au încheiat lucrările de reabilitare a străzii Nicolae Dobrin, din Pitești

Luni, 10 August 2020 22:53

Lucrările de reabilitare a străzii Nicolae Dobrin s-au încheiat, fiind realizate lucrări de asfaltate a unor porțiuni mari din carosabil. De asemenea, la sfârșitul săptămânii trecute s-au finalizat și marcajele rutiere. În perioada următoare, se continuă acțiunea de executare a marcajelor în următoarele zone: Bd Petrochimiștilor, strada Schitului, strada Nicolae Labiș, strada Ion Minulescu. Rugăm participanții la trafic să circule cu prudență pentru evitarea evenimentelor nedorite.

 

Important! La Bradu, taxele și impozitele locale, dar și amenzile, pot fi plătite și ONLINE! Fără comision!

Luni, 10 August 2020 22:25

Primăria comunei Bradu oferă alternativa plății electronice a impozitelor și taxelor locale, precum și a amenzilor, cu cardul bancar, prin Internet și POS fără comision. Începând cu 18 iunie 2020, Primăria comunei Bradu este înregistrată în Sistemul Naţional Electronic de Plată online (SNEP) a taxelor şi impozitelor utilizând cardul bancar, care se poate accesa la adresa de internet: www.ghiseul. ro, secţiunea Impozite și taxe locale.

A început reamenajarea scuarului de pe panta Calea Craiovei, la Pitești

Luni, 10 August 2020 22:23

Primăria Municipiului Pitești, prin S.C. Salpitflor Green S.A., a demarat acțiunea de reamenajare a scuarului de pe panta Calea Craiovei, intersecție cu Bd Frații Golești.
Lucrările vor consta în montarea a 400 mp rulouri de gazon, dar și în plantarea unor răsaduri de flori, cu palete cromatice spectaculoase, care vor înfrumuseța zona pe tot parcursul sezonului cald. De asemenea, au fost montate 70 aspersoare inteligente cu funcție de irigare (selectivă) prevăzute cu senzori de ploaie. În cursul zilei de ieri s-au efectuat reglajele și verificările de funcționare. Sistemul de irigare subteran funcționează pe bază de programator cu baterie, nefiind necesară alimentarea la rețeaua de curent electric.

 

Primarul comunei Moșoaia, Ion Necula: „Locuitorii comunei își doresc o administrație transparentă și eficientă”

Luni, 27 Iulie 2020 21:09

# Domnule primar să începem cu întrebarea de la care toti cetățenii comunei așteaptă un răspuns: de ce ați plecat de la PSD și ați ales să candidați din partea PNL la alegerile locale?

Lucrări de reparații a carosabilului în zona Pieței Agroalimentară Dacia din Mioveni

Luni, 27 Iulie 2020 20:53

S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L. execută, prin personalul de specialitate, lucrări de reparații a carosabilului, reabilitare a trotuarelor și bordurilor din zona Pieței Agroalimentară Dacia. Pentru ca intervențiile să se desfășoare în condiții optime, participanții la trafic sunt rugați să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenție sporită în zona unde se execută lucrările.

 

Consiliul Județean Argeș va aloca un spațiu Biroului Teritorial Pitești al Avocatului Poporului

Luni, 27 Iulie 2020 20:52

# Noul sediu al instituției, coordonată de Mihaela Stănciulescu, va fi pe str. George Coşbuc

Pe 30 iulie, de la ora 12.00, se desfășoară, prin mijloace electronice, o nouă ședință ordinară a Consiliului Judeţean Argeş.  Vor fi analizate de consilierii județeni un număr de 24 de proiecte de hotărâri. Printre acestea se află și cel privind atribuirea în folosință gratuită Instituţiei Avocatului Poporului a unui spațiu aflat în domeniul public al județului Argeș.

Vizită de lucru la noua Sală Polivalentă din Pitești

Luni, 27 Iulie 2020 20:50

# Valoarea investiției este estimată la circa 90 de milioane de lei, din care șase milioane reprezintă contribuția de la bugetul local

O echipă de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Pitești a efectuat o vizită de lucru în teren și a verificat stadiul lucrărilor la noua Sală Polivalentă. Potrivit reprezentanților societății constructoare, lucrările se desfășoară conform graficului înainte stabilit, în această perioadă executându-se foraje de stabilizare a terenului.

 

Șapte locuri de joacă vor fi reamenajate, în Pitești, până în toamnă

Luni, 27 Iulie 2020 20:47

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a predat amplasamentele pentru șapte locuri de joacă din Pitești care urmează a fi reamenajate până la finalul lunii septembrie.  Contractul, în valoare de 2.399.554,37 lei (2.855.469,70 lei inclusiv TVA) presupune parcurgerea mai multor etape: achiziția echipamentelor (termen de 40 zile), pregătirea amplasamentului, montajul echipamentelor, turnarea de covor elastic (tartan).

Primăria Pitești anunță închiderea bazinelor și a Târgului Săptămânal, până pe 9 august

Luni, 27 Iulie 2020 20:38

Primăria Municipiului Pitești, în conformitate cu prevederile Hotărârii Nr. 25 din data de 22.07.2020 adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș, anunță intensificarea măsurilor de monitorizare a respectării și aplicării regulilor stabilite pentru limitarea propagării virusului SARS-CoV-2.

 

Proiect cu fonduri nerambursabile de 98%, semnat pentru Pitești

Luni, 27 Iulie 2020 20:36

În data de 22.07.2020, a fost semnat Contractul de finanțare nerambursabilă pentru proiectul „Realizarea de puncte de transfer pentru integrarea operațională a transportului public urban și periurban”. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Obiectivul specific 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe Planurile de mobilitate urbană durabilă.

Primarul Mioveniului, apel pentru respectarea cu strictețe a măsurilor impuse de autorități

Luni, 27 Iulie 2020 20:34

# Ion Georgescu: „Fiți atenți, fiți responsabili, rămâneți sănătoși!”

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, reînnoiește apelul făcut anterior pentru responsabilitate și solidaritate socială.
”Stimați concetățeni, mă bucur să constat că măsurile preventive adoptate în ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență Mioveni sunt aplicate și respectate de majoritatea locuitorilor orașului.

 

Pagina 10 din 148

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea