Ce îl recomandă pe Constantin Țurțulea pentru funcția de viceprimar la Câmpulung: „Că fac o echipă foarte bună cu doamna primar”

Luni, 26 Septembrie 2022 13:13

# Constantin Țurțulea de la USR – noul viceprimar de la Câmpulung

# „Viața de viceprimar este un concediu permanent”, spunea, recent, Elena Lasconi

Municipiul Câmpulung are de vineri, 23 septembrie, un nou viceprimar. Constantin Țurțulea, consilier local USR, a fost ales în această funcție, la propunerea primarului Elena Lasconi. Țurțulea l-a înlocuit pe liberalul Nicolae Zaharia, care a demisionat la sfârșitul lunii august.

Întrebat de consilierii locali câmpulungeni ce îl recomandă pentru această funcție, Constantin Țurțulea a răspuns astfel: „În primul rând cred că fac o echipă foarte bună cu doamna primar.

CJ Argeș vrea să se împrumute 26 de milioane de euro

Luni, 26 Septembrie 2022 13:00

# Un nou credit bancar

Consilierii județeni argeșeni vor analiza, în ședința din 28 septembrie, posibilitatea de a împrumuta o sumă uriașă pentru continuarea finanțării proiectelor de investiție aflate în derulare. CJ Argeș are pe ordinea de zi un proiect privind aprobarea contractării unei finanțări rambursabile interne în valoare de 129.799.000 lei (aproximativ 26 de milioane de euro) în vederea asigurării finanțării investițiilor publice de interes județean. Conform proiectului, creditul bancar în cuantum de 129.799.000 lei va avea o maturitate de 12 ani.

Perioada de grație propusă este de 3 ani la care se adaugă o perioadă de rambursare de 9 ani. Amintim că la sfârșitul lunii august 2022, CJ Argeș a aprobat contractarea unui alt împrumut pentru cofinanțarea proiectelor europene. Pentru implementarea cu succes a proiectelor de investiții care beneficiază de fonduri europene nerambursabile și pentru a nu afecta suplimentar bugetul județean pe termen scurt, mediu și lung, Consiliul Județean Argeș a contractat atunci un împrumut în cuantum de 43.227.000 lei (aproximativ 8,7 milioane euro). Astfel, dacă proiectul va fi aprobat, în anul 2022 CJ Argeș se va împrumuta aproape 35 de milioane de euro.

 

Din 26 septembrie se fac probe pentru alimentarea cu energie termică la Pitești

Marţi, 20 Septembrie 2022 10:23

TERMO CALOR CONFORT S.A. anunță că, începând cu data de 26 septembrie 2022, va proceda la încărcarea cu apă a instalațiilor de alimentare cu energie termică pentru încălzire, în vederea pregătirii rețelei de termoficare pentru sezonul rece 2022 – 2023
Furnizarea agentului termic pentru încălzire se va realiza având în vedere prevederile art. 117 din Regulamentul pentru furnizarea și utilizarea energiei termice, după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 20:00 – 06:00 a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior mai mici de 10º C.

Vești bune! Vin gazele la Făgetu!

Marţi, 20 Septembrie 2022 09:47

Încă un pas important a fost făcut zilele trecute, spre realizarea proiectului administrației locale Mioveni, privind extinderea sistemului de distribuție cu gaze naturale în satul Făgetu.

A fost finalizată etapa de depunere a ofertelor pentru licitația privind proiectarea și execuția rețelei de distribuție gaze naturale în Făgetu, la care s-au înscris opt firme. În prezent sunt analizate ofertele, iar dacă în urma selecției nu se vor depune eventuale contestații, până în luna dcembrie se vor finaliza procedurile și se va putea semna atribuirea contractului.
Durata de execuție a proiectului de extindere a sistemului de distribuție cu gaze naturale în satul Făgetu este de 16 luni de la data semnării contractului.

 

 

Pe 24 septembrie se vor colecta deșeurile textile, în Budeasa

Luni, 19 Septembrie 2022 20:23

În data de 24 septembrie, Primăria Budeasa va asigura pentru cetățenii comunei, serviciul gratuit de colectare a deșeurilor textile. Deșeurile urmează să fie ridicate de firma de salubritate din fața fiecărei porți.
„Mentionăm că în categoria deșeurilor textile se regăsesc: haine, încălțăminte, pături, prosoape, lenjerii și perdele. Nu vor fi acceptate: saltele, covoare, mochete, obiecte sanitare sau obiecte de mobilier, acestea încadrându-se în categoria deșeurilor voluminoase pentru care urmează, în cel mai scurt timp, să demarăm o altă acțiune”, informează Primăria Budeasa.

Veteran de război – sărbătorit, de autoritățile din Săpata, la împlinirea vârstei de 103 ani

Miercuri, 14 Septembrie 2022 10:40

 

Micu Laurențiu, primarul comunei Săpata, a premiat pe veteranul de război Ilie Popa, la împlinirea onorabilei vârste de 103 ani. POPA I. ILIE este singurul veteran în viață din comuna Săpata.

Distinsul veteran s-a născut la data de 11.09.1019, în satul Bănărești din localitate.

În perioada 1941-1944 a participat la cel de-Al Doilea Război Mondial, pe Frontul de Est, în Rusia, la Odessa. În februarie 1944 a fost lăsat la vatră.

 

Se apropie a treia campanie de colectare a deșeurilor voluminoase și DEEE, în Pitești!

Marţi, 13 Septembrie 2022 20:24

Vineri, 30 septembrie, va avea loc a treia campanie specială de colectare a deșeurilor voluminoase și DEEE, pe anul 2022, fiind urmată de o altă campanie în data de 16 decembrie.

Locuitorii municipiului Pitești pot depune deșeurile voluminoase, precum și deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în containerele special puse la dispoziție începând de joi, 29 septembrie, ora 14:00, până vineri, 30 septembrie, ora 14:00, în următoarele puncte de colectare:

 

În atenția locuitorilor comunei Budeasa: pe 24 septembrie se vor colecta deșeurile textile

Marţi, 13 Septembrie 2022 13:46

Cu toții avem prin dulap, de-a lungul timpului, o serie de haine vechi sau uzate. Acestea ajung să nu mai fie purtate deloc, iar în cele din urmă la coșul de gunoi. Doar că ele nu trebuie pur și simplu aruncate la un loc cu deșeurile menajere. De aceea, sâmbătă, 24 septembrie, în comuna Budeasa se va desfășura o acțiune doar de colectare a deșeurilor textile.

„În atenția locuitorilor comunei Budeasa. Sâmbătă, 24 septembrie, se vor colecta deșeurile textile. Atragem atenția cetățenilor că acestea se colectează separat, nu în sacul galben”, informează Primăria Budeasa.

A.V.

 

Mioveni. Campania de colectare gratuită a deșeurilor vegetale de la gospodăriile individuale

Marţi, 13 Septembrie 2022 13:26

Iată, mai jos, calendarul pentru luna septembrie:

Campania de colectare gratuită a deșeurilor vegetale de la gospodăriile individuale va avea loc în luna SEPTEMBRIE după următorul calendar:

-13 septembrie: Racovița și Clucereasa

- 26 septembrie: Colibași și Făget

- 27 septembrie: Racovița și Clucereasa

 

Casa cumpărată de Primăria Pitești are nevoie urgentă de reparații majore

Marţi, 13 Septembrie 2022 08:24

Primăria Pitești a cumpărat, cu aproape 1 milion de euro, clădirea din centrul orașului (fostul sediu al PDL), situată vis-à-vis de Colegiul Național Brătianu. Secolul de ierni, de veri, de zăpezi și ploi și multe altele au afectat însă destul de serios clădirea. Acoperișul este deteriorat, tavanele sunt, parțial, căzute.

Cristian Gentea, primarul Piteștiului: ”Alături de colegi din Primărie, din cadrul Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești, respectiv Salpitflor, am efectuat o vizită la „Casa Nae Dumitrescu”, monument istoric cod AG-II-m-B-13425, achiziționat recent.

 

 

Dan Stroe: „Vom fi receptivi la orice sugestie de îmbunătățire a transportului public local”

Luni, 12 Septembrie 2022 12:48

Din septembrie 2022, autobuzele Publitrans 2000 S.A Pitești au început să circule pe rutele Bradu, Mărăcineni și Bascov, ca urmare a constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești. Astfel, la nivelul comunei Bradu a fost înființată Linia 12: Pitești (Comisariat) – Bradu.

Primarul Dan Stroe ține cont de doleanțele locuitorilor, drept urmare programul transportului public local a suferit mici modificări. „Stimați brădeni, vreau să vă asigur că sunt la curent cu toate nemulțumirile unora dintre dumneavoastră în ceea ce privește programul transportului public local. Încă de la început am convenit cu operatorul de transport că, în funcție de fluxul de călători, programul de transport poate fi îmbunătățit.

Servicii conexe - Avize eliberate de SEdC. Care sunt acestea și cum pot fi obținute

Luni, 12 Septembrie 2022 12:22

Execuția lucrărilor edilitare de orice tip, în conformitate cu Legea 50/1991 privind autorizarea executărilor de construcții se face pe baza autorizației de construire eliberată de autoritatea locală, pe baza avizelor de execuție de lucrări.

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni emite mai multe tipuri de avize în vederea obținerii de către dvs. a acestor autorizații. Iată care sunt documentele necesare eliberării acestora:

Aviz execuție BRANȘAMENT ELECTRIC

 

- Cerere tip – obținută de la Ghișeul Unic al societății, parter (Strada Carol Davila, nr. 4, oraș Mioveni, jud. Argeș) sau descărcată de pe site-ul societății: http://www.sedcmioveni.ro/index.php/tipizate

- Act de identitate proprietar soț/soție, după caz sau reprezentant firmă – împuternicire (copie și original)

 

Peste 7 milioane de lei finanțare de la CJ Argeș pentru modernizarea DJ703B Pădureți-Costești

Luni, 12 Septembrie 2022 10:47

Pe 12 septembrie, se defășoară o ședință extraordinară a Consiliului Județean Argeș în care se vor vota două proiecte. Consilierii județeni vor aproba finanțarea de la bugetul local al județului Argeș a sumei de 7.268.534,24 lei pentru obiectivul de investiții ”Modernizare Dj 703b Pădureți (Dj679) – Costești (Dn 65a), Km 48+975 – 59+287, L=10,312 Km la Lunca Corbului și Costești”.

De asemenea, în ceea ce privește cel de-al doilea proiect de hotărâre, se va decide asupra revocării dreptului de administrare atribuit Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș R.A asupra sectorului din drumul județean D.J. 704 C, de la km 0+000 la km 8+861.

Mihai Alexandru Lucian a fost demis, pentru absențe, din funcția de consilier local al comunei Moșoaia

Miercuri, 07 Septembrie 2022 11:51

Telenovelă cu final neașteptat la Moșoaia. Mihai Alexandru Lucian și-a pierdut, pentru absențe, calitatea de consilier local. Culmea, pentru că, cel mai sus numit se lupta, de o bucată bună de timp, în instanțe, cu Partidul Ecologist Român. Partidul l-a demis fără a avea motive serioase, ceea ce a dus la procese. Finalul însă este altul, consilierul local lipsind... pentru că și-a găsit, de fapt, un loc de muncă în străinătate.

În Raportul de specialitate întocmit de specialiștii primăriei, se arată că ”Dl. consilier local MIHAI ALEXANDRU-LUCIAN a lipsit nemotivat consecutiv  de la ședințele de consiliu local în lunile  iunie, iulie și august 2022;

 

 

Pitești. Contracte cu finanțare nerambursabilă de aproape 30 milioane lei

Marţi, 06 Septembrie 2022 23:00

Joia trecută, pe 1 septembrie, contractele de construcție a două creșe tip, la Pitești, aprobate și finanțate prin fonduri nerambursabile, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, au fost semnate, de către primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, împreună cu ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, și în prezența premierului Nicolae Ciucă.

Contractul în valoare de 11.886.810,72 lei aferent obiectivului de investiții Proiect tip „Construire creșă mică” va fi executat pe un teren cu suprafața de 5400,00 mp, situat în cartierul Găvana II, în zona complexului „Albina”. Cu o capacitate de 40 de locuri, construcția va avea regimul de înălțime parter, separate în 3 nuclee funcționale după cum urmează:

Prefectul de Argeş: „Lucrările la autostrada Pitești-Sibiu nu sunt blocate!”

Marţi, 06 Septembrie 2022 11:06

Invitat la o emisiune TV, prefectul Radu Perianu a lămurit un subiect fierbinte care a tot ţinut prima pagină în ultima vreme. Este vorba despre faptul că, după cum spun gurile rele, lucrările la autostrada Pitești-Sibiu ar fi blocate. Ministrul Transporturilor nu a făcut un astfel de anunţ, dar cârcotaşii nu s-au lăsat convinşi de informările oficiale şi au lansat ipoteze alarmiste. În acest context, prefectul de Argeş a explicat că pe tronsonul Pitești-Curtea de Argeș se lucrează conform proiectului.

„Vreau să fie cât se poate de clar pentru toată lumea! Am fost pe șantier, se lucrează conform planului stabilit inițial pentru tronsonul Pitești-Curtea de Argeș!

 

 

Comuna Bradu dispune de o creșă modernă, cu 40 de locuri

Sâmbătă, 03 Septembrie 2022 16:15

# Investiție de 2,4 milioane de lei

Din acest an, în comuna Bradu funcționează prima creșă dedicată copiilor sub vârsta de sub 3 ani. Un obiectiv realizat al primarului Dan Stroe care și-a propus să reducă astfel migrația elevilor către creșele, grădinițele și școlile din Pitești.

Noua creșă va oferi servicii integrate de îngrijire, supraveghere și educație timpurie celor 40 de copilași înscriși. 16 cadre didactice și personal auxiliar vor asigura educația și supravegherea micuților.

Cătălina Dumitrașcu, despre programul pentru reducerea abandonului școlar: „Urmează ca Inspectoratul să semneze contractele de finanțare”

Joi, 01 Septembrie 2022 12:15

# Peste 22,2 milioane de lei pentru 32 de școli din Argeș

Vești noi despre unitățile de învățământ din Argeș care au fost selectate pentru finanțare în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS). După aproape cinci luni de la finalizarea selecției proiectelor de către Ministerul Educației, iată că urmează să se implementeze și să se semneze contractele de finanțare. Informația a fost furnizată de inspectorul școlar adjunct Cătălina Dumitrașcu la ședința Colegiului Prefectural care a avut loc săptămâna trecută.

”Sunt 32 de unități de învățământ care au obținut finanțare prin programul pentru reducerea abandonului școlar. A fost semnat contractul cu Ministerul, urmând ca Inspectoratul să implementeze și să semneze contractele de finanțare cu școlile. Ne îndreptăm cumva către atingerea acestui obiectiv de reducere a abandonului școlar”, a precizat Cătălina Dumitrașcu (foto).

 

Ruptură definitivă între PNL și USR la Câmpulung! Viceprimarul Nicolae Zaharia și-a dat demisia

Joi, 01 Septembrie 2022 11:28

Liberalul Nicolae Zaharia și-a dat demisia din funcția de viceprimar al municipiului Câmpulung, începând cu 1 septembrie. Motivele demisiei, care a fost anunțată public de acesta în ședința Consiliului Local Câmpulung de miercuri 31 august, au constat în retragerea atribuțiilor de viceprimar de către primarul localității. Nicolae Zaharia a anunțat că se întoarce la catedră ca profesor de istorie la Liceul Teoretic „Dan Barbilian”. Urmează, în perioada următoare, jocuri politice de culise pentru numirea unui nou viceprimar.

„Dragi câmpulungeni,

În această seară (31 august n.red.), în cadrul Consiliului Local, mi-am depus demisia din funcția de viceprimar. Această decizie am luat-o ca urmare a încălcării protocolului de colaborare PNL-USR de către primarul Municipiului Câmpulung prin retragerea atribuțiilor viceprimarului prevăzute în acesta.

Speranță pentru un parc de panouri fotovoltaice la Băbana

Miercuri, 31 August 2022 19:43

Recent, prin Hotărâre de Consiliu Local, edilii din Băbana și-au dat acordul pentru efectuarea unor studii de oportunitate în vederea amplasării, pe pășunea comunală, a unui parc de panouri fotovoltaice. Dacă studiul relevă această oportunitate, pentru localitatea menționată ar fi un salt financiar serios.

Bebe Ivan, primar: ”Firme de specialitate au venit, în comună, pentru a studia această oportunitate – mai bine zis viabilitatea amplasării unui parc de panouri fotovoltaice. Sunt mai multe criterii: gradul de însorire, distanța până la rețeaua națională, posibilitatea racordării la aceasta etc. Pentru comuna noastră, un asemenea parc ar fi o oportunitate serioasă de a ne completa veniturile, pentru că acestea sunt destul de mici. Aceasta este energia viitorului, iar sistemele fotovoltaice sunt din ce în ce mai bine puse la punct, așa încât sperăm să se concretizeze și la Băbana!”

 

Pagina 10 din 186

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea