Pitești, Bradu, Mărăcineni și Bascov sunt primele localități în care va funcționa serviciul de transport public în regim intercomunitar

Luni, 05 Aprilie 2021 13:34

# Și-au exprimat deja intenția de a intra în zona metropolitană: Ștefănești, Moșoaia și Oarja, Albota, Budeasa și Merișani
Pitești, Bradu, Mărăcineni și Bascov sunt primele localități în care va funcționa serviciul de transport public în regim intercomunitar.  Primul pas a fost făcut: consiliile locale au votat pentru asociere.
Proiectul de hotărâre inițiat de primarul Cristian Gentea, privind  asocierea Municipiului Pitești cu alte unități administrative teritoriale în scopul constituirii asociației de dezvoltare  intercomunitară de utilitate publică pentru serviciul de transport în comun, a fost votat de toți consilierii locali, din toate grupurile politice.

Locuri noi de parcare, în zona Expo Parc!

Luni, 05 Aprilie 2021 13:30

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a creat și marcat, în zona Expo Parc, după instituirea sensului unic, 51 de noi locuri de parcare, pe străzile Florilor și Pictor Nicolae Grigorescu.  De asemenea, odată cu lărgirea Bd. I. C. Brătianu, a fost creată o a treia bandă de circulație, pe virajul la dreapta către clădirea Prefecturii, fiind, astfel, marcate alte noi 6 locuri de parcare în zonă.
Acțiunea va continua și în celelalte cartiere din oraș, următorul fiind Găvana, acolo unde este deja în dezbatere instituirea sensului unic.

 

În Lunca Argeșului vor fi spectacole de teatru și film, concerte!

Luni, 05 Aprilie 2021 13:27

Administrația piteșteană s-a întâlnit cu reprezentanții mediului de afaceri din alimentație publică și servicii hoteliere pentru  a trasa o strategie de proiectare a viitoarei zone de agrement din parcurile de pe malul Argeșului.  La întâlnirea cu reprezentanții HoReCa au participat primarul Cristian Gentea, viceprimarii Gelu Tofan și Mihai Mihăilescu, administratorul public Lucrețiu Tudor, precum și arhitectul șef Ruxandra Cruțescu, alături de toți directorii de servicii din Primărie, demonstrând mediului de afaceri interesul uriaș pe care administrația locală îl acordă dezvoltării Piteștiului ca oraș în care tinerii să-și dorească să rămână.

Bugetul orașului Mioveni pe anul 2021 va fi votat săptămâna aceasta

Luni, 05 Aprilie 2021 13:24

# Iată lista cu principalele investiții pe care Consiliul Local le propune spre realizare.

La dezbaterea interactivă penntru prezentarea bugetului pe 2021, la Mioveni, au participat consilierii locali, șefii direcțiilor și birourilor ai aparatului de specialitate cadrul primăriei, reprezentanții serviciilor publice din subordinea Consiliului Local și, bineînțeles, primarul Ion Georgescu. Consilierii locali au venit cu observații și propuneri legate de alcătuirea bugetului, iar cetățenii și-au exprimat propunerile direct în comentariile la transmisia live a dezbaterii, de unde sunt centralizate și supuse analizei pentru a fi discutate în comisiile de buget ale consiliului local. Propunerea pentru bugetul orașului pe anul 2021 poate fi consultată și analizată online

 

Sală de sport la Corbi, prin Compania Națională de Investiții

Luni, 05 Aprilie 2021 13:21

O reușită a proaspetei primărițe din Cobi: finanțarea unei săli de sport școlare prin CNI. Lucrările au început în luna martie și se vor termina în februarie 2022.
Anca Baciu, primar: ”Au început lucrările de construire la Sala de sport școlară din satul Corbi, punctul Zăvoi Frasini.  Multumim C.N.I. pentru finanțare! Avem o agendă plină. Am mai formulat solicitări la CNI pentru reabilitare Cămine Culturale, reabilitare școli și grădinițe. Dorim, pentru fiecare clasă de școală, table inteligente, internet, laptopuri.” Alte priorități ale administrației locale: finalizarea proiectului de canalizare în comună, un proiect care presupune costuri uriașe, costuri care, însă, nu o sperie pe tânăra și inimoasa primăriță din Corbi. Felicitări!

Bunăstarea locuitorilor, o prioritate pentru primarul Dan Stroe din Bradu

Luni, 05 Aprilie 2021 13:18

# Iată lista investițiilor de anul acesta

Deși este și pandemie și autoritățile locale se concentrează în primul rând pe gestionarea situației, investițiile nu au stagnat în localitatea Bradu. Bunăstarea locuitorilor reprezintă o prioritate pentru primul gospodar al comunei, primarul Dan Stroe. Edilul prezintă lista investițiilor și proiectelor care urmează să fie realizate în acest an. ”Avem multe proiecte și în acest an, dezvoltarea și creșterea bunăstă- rii comunei și a locuitorilor săi reprezentând o prioritate pentru mine. Suntem o echipă care este pusă în slujba cetățeanului și care va munci pentru modernizarea localității”, declară primarul Dan Stroe.

 

Pitești – dezbatere pentru bugetul Municipiului

Luni, 05 Aprilie 2021 13:15

# Cetățenii Piteștiului pot consulta proiectul de buget pe site-ul primăriei

Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local se află în perioada de dezbatere a bugetului municipiului pentru 2021. În acest sens, miercuri, 7 aprilie, de la ora 15:00, în Sala Mare a Filarmonicii, va avea loc o nouă întâlnire în cadrul dezbaterii. Sunt invitați, alături de executiv și consilierii locali, reprezentanții asociațiilor de proprietari, ai asociațiilor reprezentative pentru diverse categorii de cetățeni, ai mediului de afaceri. Întâlnirea va avea loc doar în condițiile stabilite de legislația actuală, cu respectarea cu strictețe a măsurilor de protecție, dacă situația epidemiologică permite. Cetățenii Piteștiului pot consulta proiectul de buget pe site-ul primăriei: informații publice, informații bugetare, bugetul local, buget proiect 2021. Propunerile, cu referința „buget”, pot fi trimise pe adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Transportul public va fi extins în zona metropolitană!

Marţi, 30 Martie 2021 12:33

Pitești, Bradu, Mărăcineni și Bascov sunt primele localități în care va funcționa serviciul de transport public în regim intercomunitar.  Primul pas a fost făcut: consiliile locale au votat pentru asociere.

Proiectul de hotărâre inițiat de primarul Cristian Gentea, privind  asocierea Municipiului Pitești cu alte unități administrative teritoriale în scopul constituirii asociației de dezvoltare  intercomunitară de utilitate publică pentru serviciul de transport în comun, a fost votat de toți consilierii locali, din toate grupurile politice.

Este al doilea proiect major pentru dezvoltarea zonei metropolitane, votat fără părtinire politică de întregul consiliu local din Pitești!

Primul a fost cel de susținere a investițiilor financiare ale municipiului Pitești și cofinanțarea de către Consiliul Local a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Argeş în perioada 2014-2020.

 

Liberalii argeșeni se laudă că au votat pentru transportul public metropolitan

Luni, 29 Martie 2021 22:57

# În Bradu și Mărăcineni ar fi putut sta acasă, PSD având majoritate

Autobuzele Publitrans vor avea trasee dinspre Pitești spre localitățile Bascov, Bradu și Mărăcineni, după înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești.
Liberalii argeșeni au ținut să comunice, la sfârșitul săptămânii trecute, că au votat transportul public de călători. Ba chiar au luat-o ca pe o victorie, deși au făcut ceva normal, adică doar au votat:

Spitalul Orășenesc Mioveni face angajări! Peste 20 de posturi sunt vacante

Luni, 29 Martie 2021 22:51

Spitalul Orășenesc Mioveni organizează concurs pentru ocuparea a 24 de posturi vacante contractuale pe perioadă nedeterminată. Este nevoie de 8 posturi  de asistent medical generalist, un post - asistent medical generalist debutant, un post - asistent medical Laborator, un post - asistent medical Radiologie, infirmieră - 10 posturi, îngrijitoare - 1 post, brancardier - 2 posturi .
Condiții specifice de ocupare a posturilor:

 

Emilia Mateescu, despre întâlnirea privind secțiunea 5 a autostrăzii Sibiu-Pitești: „Primarii au zis că se apucă de treabă!”

Luni, 29 Martie 2021 22:35

Săptămâna trecută, Emilia Mateescu – prefectul județului s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunelor Băiculești, Bascov, Merișani, ai municipiilor Curtea de Argeș și Pitești pentru deblocarea unor sincope apărute în cadrul lucrărilor la secțiunea 5 (Curtea de Argeş-Piteşti) din Autostrada Sibiu-Pitești. La întâlnire au mai luat parte și membri ai Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Argeș și reprezentanți ai unor mandatari CNAIR (Asocierea Primul Meridian SRL – Stocad Proiect SRL – SCA „Teaha & Füzesi” – „Portnoi și Asociații” SPARL).

Primarul Ion Dumitru: „Asociația Comunelor din România, filiala Argeș, este printre primele cinci din România”

Luni, 29 Martie 2021 22:32

Săptămâna trecută a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Comunelor din România (ACoR), filialaArgeș. Ion Dumitru, primarul de la Albota, a fost  reales în funcția de președinte al ACOR Argeș. De asemenea, prim-vicepreședinte a fost ales primarul Leau Vasile de la Boteni, iar vicepreședinți: primarii Nicolae Dascălu – Mărăcineni, Marian Toader – Lerești, Nicolae Rachieru – Budeasa, Bebe Ivan – Băbana și Gheorghe Stancu – Bascov.
„Asociația Comunelor din România, filiala Argeș, este printre primele cinci din România. Am contribuit la elaborarea Codului Administrativ, dar și a altor legi importante, și suntem mereu preocupați să găsim, în măsura în care se poate, soluții cu privire la problemele cu care se confruntă localitățile rurale din județ și nu numai” - Ion Dumitru, primar Albota, președinte ACoR, filiala Argeș.

 

 

Mioveni: dezbatere publică, online, pentru proiectul de buget din anul 2021

Luni, 29 Martie 2021 22:26

Miercuri, 31 martie 2021, de la ora 17.00, în sala de spectacole a Centrului Cultural Mioveni va avea loc dezbaterea publică ce va fi transmisă live pe pagina de Facebook a Primăriei Mioveni: https://www.facebook.com/primariaorasuluimioveni.
La această dezbatere publică sunt invitaţi să participe, în limita locurilor disponibile în sală, cu respectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, toți cei interesaţi: persoane fizice şi juridice, organizaţii ale societăţii civile, societăţi comerciale, reprezentanţi ai instituţiilor publice interesate etc.

ȘTEFĂNEȘTI - PROGRAM PRELUNGIT LA TAXE SI IMPOZITE LOCALE

Luni, 29 Martie 2021 22:24

Administrația locală vine în sprijinul cetățenilor din orașul Ștefănești care doresc să beneficieze de reducerea de 10%, pentru plata integrală a impozitelor, până la data de 31 martie 2021. Astfel, conducerea Primăriei Orașului Ștefănești a stabilit ca în zilele de  29, 30 și 31 martie 2021, casieriile Biroului Taxe și Impozite Locale să aibă program de lucru prelungit, atât pentru punctul de încasare din zona Blocuri, cât și pentru cel de la sediul Primăriei Orașului Ștefănești. Programul este următorul:
Luni - 29.03.2021: 08:00 - 18:00
Marti - 30.03.2021: 08:00 - 18:00
Miercuri - 31.03.2021: 08:00 - 18:00

 

După ce a anunțat scăderea indemnizației membrilor ATOP, Ion Mînzînă a „uitat” să introducă proiectul în ședința din luna martie

Miercuri, 24 Martie 2021 14:00

La ședința de Consiliu Județean Argeș, din luna februarie, președintele Ion Mînzînă anunța triumfător că la următoarea întâlnire va lua o decizie fără precedent în ceea ce privește modul în care sunt plătiți membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).  Drept urmare, la ședința din 25 februarie, a fost scos, de pe ordinea de zi, proiectul privind desemnarea a șase consilieri județeni ca membri ai ATOP. Și asta pentru ca la ședința din luna martie să se stabilească noua indemnizație a membrilor acestui organism, dar și reprezentanții săi. Doar că… surpriză!

Dotări din fonduri nerambursabile pentru Căminul Cultural Bârla

Marţi, 23 Martie 2021 13:27

# Instrumente muzicale, instalație de sonorizare, războaie de țesut,  materiale pentru atelierul de pictură
Noi pași în cadrul proiectului de modernizare și dotare a Căminului Cultural Mozăceni Vale. Proiectul este finanțat din fonduri europene și contribuția autorităților locale. Lucrările de reamenajare și modernizare a clădirii căminului au fost finalizate anul trecut, iar acum se află în plină desfășurare procesul de dotare a căminului. ”S-a făcut achiziția de instrumente muzicale și cea a instalației de sonorizare.

 

Pe site-ul Primăriei Corbi au fost publicate conturile în care cetățenii pot plăti impozitele și taxele

Marţi, 23 Martie 2021 11:28

Pentru a da posibilitate oamenilor de a-și achita taxele și impozitele online, conducerea administrației din Corbi a găsit o soluție. Pe site-ul Primăriei au fost publicate conturile în care cetățenii pot face direct plăți, comunicându-li-se, în prealabil, la cerere, suma respectivă pe care o au de achitat, la care, evident, pentru această perioadă se aplică și reducerea de 10%.

Prefectul județului Argeș - o nouă întâlnire pentru rezolvarea problemelor apărute la Secțiunea 5 a Autostrăzii Sibiu-Pitești

Luni, 22 Martie 2021 19:35

# Constructorul pregătește șantierul la Merișani, pentru tronsonul Curtea de Argeș-Pitești

Prefectul Emilia Mateescu a stabilit, pe 23 martie, o  nouă întâlnire cu primarii de la Bascov, Merișani și Băiculești pentru deblocarea unor sincope apărute în cadrul lucrărilor la tronsonul 5 (Curtea de Argeş-Piteşti) din Autostrada Sibiu-Pitești. La discuții va lua parte și mandatarul expropriatorului. Se încearcă identificarea tuturor persoanelor care urmează să primească despăgubiri în urma procedurilor de expropriere.

 

 

Dârmănești - se așteaptă sprijinul Consiliului Județean pentru finalizarea unor investiții

Luni, 22 Martie 2021 14:22

Investițiile pentru care Primăria Dârmănești a cerut sprijin financiar Consiliului Județean Argeș sunt canalizarea de la Negreni-Piscani, continuarea lucrărilor la sala de sport, reabilitarea Căminului Cultural Dârmănești, regularizarea Văii Rizii prin consolidarea ambelor maluri cu gabioane pe o lungime de aproximativ 2 km, asfaltarea a două drumuri („Zetreanu” și „Briceag”) și amenajarea unui teren de sport cu suprafață sintetică la Școala Dârmănești.

Plata online a taxelor și pentru persoane juridice, la Mioveni!

Luni, 22 Martie 2021 14:17

Începând din această lună, firmele (persoanele juridice) pot achita taxele și impozitele datorate către bugetul local al orașului Mioveni utilizând plata electronică online. Primăria Oraşului Mioveni a implementat procedura care permite plata electronică prin Sistemul Naţional Electronic de Plată Online (denumit SNEP) folosind cardul bancar, prin www.ghiseul.ro.

 

Pagina 2 din 153

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea