Firma Salubris adună deșeuri, la Moșoaia... de unde vrea ea!

Marţi, 09 Noiembrie 2021 08:59


La Moșoaia – satul Hințești, vinerea trecută, locuitorii au fost anunțați că se ridică deșeurile din sticlă.

Mașina de colectare a firmei Salubris S.A. a trecut, însă, ridicând deșeurile selectiv. Așa încât unii săteni au scos sticlele degeaba, trebuind, ulterior, să le care înapoi.

Managerul firmei, Gabriel Sabie, nu a putut să ne dea detalii concrete asupra a ceea ce s-a întâmplat.

Lucrările de modernizare continuă în Bradu

Marţi, 09 Noiembrie 2021 08:47

În localitatea Bradu continuă proiectele de modernizare. Infrastructura reprezintă o prioritate pentru administrația locală, condusă de primarul Dan Stroe și viceprimarul Gheorghe Negoi.

Astfel, în această perioadă se lucrează în ritm alert la proiectul „Realizarea unui zid de sprijin perimetral lacului Panduri”. S-a semnat contractul pentru „Modernizare drum local Aleea Neajlov – Dreptății”, iar în perioada următoare urmează semnarea unui contract pentru obiectivul „Amenajare trotuar pe strada Principală km 6+280 – 7 + 110 (strada Preot GH. Ionescu –CAP)”.

 

 

Conducerea Direcţiei pentru Sport Argeş: „Salarizarea este nemotivantă. Personalul este în vârstă și s-a obișnuit cu locul de muncă”

Luni, 08 Noiembrie 2021 15:45

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş a prezentat, recent, Instituției Prefectului, raportul de activitate în perioada 2020 – septembrie 2021. Dacă ar fi să nominalizăm prin ce s-a „remarcat” instituția în acest interval de timp ar fi problema puricilor apărută la Sala Sporturilor Pitești. Știrea a făcut ocolul țării, conducerea Direcției de Sport și Tineret, care administrează Sala Sporturilor, precizând în acea perioadă de timp, că nu sunt bani pentru a face deratizarea de câte ori ar trebui făcută.  Problema apărută la Sala Sporturilor din Pitești nu apare însă în raportul de activitate al Direcției. Totuși, pe lângă puținele activități sportive derulate, directorul executiv Liviu Popescu a avut curajul să evidențieze principalele dificultăți întâmpinate de instituția pe care o conduce. Vi le prezentăm și noi, exact cum au fost ele menționate în raport.

Parcul auto al SEdC Mioveni, pregătit pentru acțiunile de deszăpezire

Luni, 08 Noiembrie 2021 15:18

Planul de Intervenție și deszăpezire al societății pentru această iarnă a fost aprobat. Autoritățile locale din Mioveni au luat măsuri privind pregătirea parcului auto în vederea prevenirii și combaterii înzăpezirii drumurilor publice.

Activitatea de curățire și de transport al zăpezii de pe căile publice și de menținere în funcțiune a acestora pe timp de polei sau de îngheț, în aria administrativ teritorială a orașului Mioveni este asigurată de către S.Ed.C. Mioveni.

 

 

Ion Mînzînă – perversă pentru Dan Manu! Se desfiinţează Centrul Cultural Judeţean Argeş!

Luni, 08 Noiembrie 2021 11:05

La un an de la preluarea mandatului, preşedintele judeţului, Ion Mînzînă, a făcut marele anunţ! Se va desfiinţa Centrul Cultural Județean Argeş – instituţie de cultură înfiinţată de doctorul Dan Manu, fost lider al CJ Argeş în perioada 2016-2020. Deşi este medic de profesie şi toată lumea se aştepta să revigoreze sistemul sanitar din Argeş, Dan Manu a iubit și cultura şi a pompat bani grei în Centrul Cultural Județean, unde a numit-o directoare pe Araxi Negoşanu. De aici şi până la dezmăţ cultural pe bani publici a fost doar un pas.

Lucrările la noul corp de clădire al Spitalului Județean Argeș avansează

Luni, 08 Noiembrie 2021 10:58

# Marius Nicolaescu: „La sfârșitul anului sperăm să fim cu proiectul realizat la peste 60%”

În fiecare lună, conducerea Consiliului Județean Argeș se întâlnește, pe șantierul noului corp de clădire al Spitalului Județean de Urgență Pitești, cu echipa tehnică - constructor, proiectant, diriginte de șantier, și cu conducerea spitalului pentru a vedea care este stadiul lucrărilor, dar și pentru a discuta și a găsi soluții la problemele ce pot apărea.  

 

Comuna Bascov – 60.000 lei pentru servicii de consultanță pentru modernizare iluminat public

Miercuri, 03 Noiembrie 2021 06:54

Se cheltuie, dar va fi lumină! Pe data de 22 octombrie, Primăria Bascov (foto) a achiziționat, cu 60.000 lei fără TVA, servicii de consultanță pentru modernizarea iluminatului public în comună. Este vorba de accesarea de bani europeni așa că suma, ce părea inițial exagerată, nu mai este de domeniul fantasticului. La accesarea de bani europeni, firmele de consultanță primesc procente din valoarea proiectului. Să fie lumină!

Conducerea Primăriei Bradu: „Avem pregătite două proiecte mari pentru a le depune prin programul Anghel Saligny”

Marţi, 02 Noiembrie 2021 21:57

Administrația locală din Bradu va depune două cereri de finanţare pentru proiecte de construcţie şi modernizare a drumurilor locale prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny". Prin acest program autorităţile administraţiei publice locale pot încheia contracte de finanţare multianuală pentru a realiza lucrări pentru alimentări cu apă, canalizare, drumuri de interes local, sisteme de distribuţie a gazelor naturale, în intervalul 2021 - 2028.

În Bradu vor fi depuse două proiecte:

 

 

Firma care a lucrat la Pasajul Magnolia a primit certificat negativ de la Primăria Piteşti!

Marţi, 02 Noiembrie 2021 20:59

# Primarul Cristian Gentea (foto): „Mai urmează și alte certificate negative...”

Aşa cum ameninţa încă din luna iulie, primarul Piteştiului, Cristian Gentea (foto), a acordat primul certificat negativ. „Beneficiar” este firma care a lucrat la Pasajul Magnolia, de care edilul a fost foarte nemulţumit. În vara acestui an, Gentea spunea că va acorda certificate negative firmelor care execută lucrări la Piteşti şi care fac treabă de mântuială. „În sfârșit s-a dat primul certificat negativ. Este vorba despre firma care a lucrat la Pasajul de la Magnolia, firmă care ne-a mâncat sufletul. Am spus în repetate rânduri că nu sunt mulţumit de felul în care s-au desfăşurat lucrările. Mai avem probleme cu acestă firmă și la două grădinițe. Mai urmează și alte certificate negative pentru firmele care nu respectă clauzele contractuale. Acesta e doar începutul”, a declarat primarul Gentea, la conferinţa de presă.


 

Încep lucrările la două podețe din Săpata

Luni, 01 Noiembrie 2021 22:01

# Școala primară a fost modernizată (foto)

La Săpata se lucrează. Localitatea are un buget destul de mic, însă voință mare. În scurt timp vor începe lucrările de construcție a două podețe în zonele Ciobești și Dragomirești. Actualele căi de acces sunt degradate și necesită reabilitarea de la zero. Autorizațiile de construire au fost eliberate, iar autoritățile din Săpata se află acum în perioada de achiziție a lucrărilor.

 

 

Oarja – Strada Cireșului a fost asfaltată și amenajată

Luni, 01 Noiembrie 2021 22:00

În Oarja, primăria a finalizat lucrările de asfaltare şi modernizare la o nouă stradă. Infrastructura rutieră se află pe lista de priorităţi a primarului Constantin Bîlea, care a spus că procesul de modernizare continuă. Strada Cireşului a fost complet asfaltată şi amenajată cu tuia, bănci, coșuri de gunoi,  pentru a arăta ca în secolul XXI.  După lucrările de asfaltare şi modernizare, strada Cireşului din comuna Oarja bate multe străzi din multe oraşe mari pentru că lucrările au fost făcute ca la carte. Primarul Bîlea spune că aşa îşi doreşte să arate cât mai multe străzi din comună şi că va continua să modernizeze infrastructura rutieră pentru ca toţi locuitorii comunei, dar şi cei care tranzitează Oarja, să beneficieze de drumuri  civilizate. Răspunzătoare pentru această lucrare efectuată ca la carte și pentru multe altele este SC DRUMARG TOP 2005. Compania lucrează cu profesionişti  din domeniul construcţiilor şi execută lucrări de calitate, ceea ce face din Drumarg Top 2005 un partener de afaceri credibil şi ofertant.

Primarul Cristian Gentea: „Facem creșă pe terenul de sport de la Maria Teiuleanu!”

Luni, 01 Noiembrie 2021 21:51

# Edilul a vorbit cu ministrul Sorin Cîmpeanu, pentru a convinge CA-ul colegiului să accepte construcţia creşei

Primarul Piteştiului, Cristian Gentea, a reuşit să convingă Consiliul de Administraţie al Colegiului Economic „Maria Teiuleanu” să accepte construcţia unei creşe pe terenul de sport. Iniţial, CA-ul a dat aviz negativ acestui proiect, dar Gentea l-a sunat pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, căruia i-a solicitat ajutorul. După intervenţia ministrului, CA-ul Colegiului „Maria Teiuleanu” a acordat aviz favorabil. Edilul a anunţat că documentaţia este gata, trebuie doar să vină finanţarea de la Compania Naţională de Investiţii, iar lucrările pot începe.

 

Popești - asfalt și canalizare, două atribute ale civilizației

Luni, 01 Noiembrie 2021 14:34

Lansarea programului guvernamental ”Anghel Saligny” este așteptată cu interes de administrațiile publice locale în contextul în care de mai bine de un an de zile proiectele de investiții nu au beneficiat de oportunități de finanțare. Reprezentanții Primăriei Popești au pregătit mai multe proiecte pentru a fi depuse în cadrul acestui program.

”Avem două proiecte pentru canalizare, vom introduce canalizarea în toate cele patru sate ale comunei, dar în etape, câte două sate pe fiecare proiect. De asemenea, avem în vedere modernizarea ulițelor și a drumurilor locale. Tot așa, am separat obiectivele. Avem un proiect pentru asfaltarea a opt străzi în lungime totală de 4 km și un altul, pentru asfaltarea a încă 14 străzi, în lungime totală de aproximativ 4 km. Vom depune toate aceste proiecte”, declară primarul Ion Mihai pentru ziarul „Viata satului”.

 

MIOVENI: IMPOZITELE ȘI TAXELE POT FI ACHITATE ȘI ONLINE

Luni, 01 Noiembrie 2021 14:30

Conducerea Primăriei Mioveni informează contribuabilii că impozitele şi taxele locale pot fi achitate şi online. Plata se poate face utilizând cardul bancar, accesând site-ul www.ghiseul.ro, secţiunea ”Plata cu autentificare”, după selectarea "Primăria oraşului Mioveni" din lista de instituţii. Plata taxelor şi impozitelor, precum şi a amenzilor, utilizând cardul bancar prin Sistemul Național Electronic de Plată Online(SNEP) este disponibilă 7 zile din 7. Pentru plățile efectuate cu carduri prin intermediul ghișeului virtual de plăţi la adresa de internet www.ghiseul.ro – Primăria oraşului Mioveni, contribuabilii nu datorează comision. Informaţii suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0348/455.666 sau pe e-mail, la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .


 

Piteștiul - exemplu de bună practică în parteneriatul administrației cu mediul de afaceri!

Luni, 01 Noiembrie 2021 14:27

Acord de parteneriat strategic la nivelul județului Argeș! Președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR), Ioan Lucian, a participat, ca inițiator, la semnarea Acordului de Parteneriat între organizațiile patronale și corpurile profesionale din județul Argeș care doresc să-și unească eforturile în apărarea și reprezentarea intereselor membrilor săi. Semnatarii sunt, alături de UNPR, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură, Asociația de Turism și Ecologie pentru Tineret „Zimbrul Carpatin”, Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș și Baroul Argeș.

 

Reparații la un număr de 16 unități de învățământ din Pitești

Luni, 01 Noiembrie 2021 10:50

 

Ca urmare a finalizării licitației pentru o nouă etapă de reparații curente la un număr de 16 unități de învățământ, pe 29.10.2021, au fost semnate contractele de lucrări cu ofertanții declarați câștigători - SC DAVID GENERAL GLOBAL SRL, SC BOGJOINERY PROD-INDUSTRIAL SRL, SC PROMEK TOOLS SRL, SC NADAL VOLT ENERGY SRL, SC RO CONSTRUCT CENTER S.R.L., SC DANICONVAL SRL, SC NEW MAR CONSTRUCT SRL - în valoare totală de 2.153.731,81 de lei.

 

Firmele au ca termen de finalizare a lucrărilor două luni de la transmiterea ordinului de începere a acestora, unitățile de învățământ care vor beneficia de reparații și îmbunătățiri fiind următoarele:

 

Pe masa consilierilor județeni au ajuns numeroase cereri de finanțare prin programul național ”Anghel Saligny”

Luni, 25 Octombrie 2021 19:21

Pe 28 octombrie se desfășoară o nouă ședință ordinară a COnsiliului Județean Argeș. Pe masa consilierilor județeni se află mai multe proiecte de hotărâri, printtre ele fiind mai multe cereri de finanțare prin programul național ”Anghel Saligny”.

Ordinea de zi

1. Procesul - verbal al şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Argeş din data de 27.09.2021.

2. Procesul - verbal al şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Argeş din data de 06.10.2021.

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea Statului de funcții al Spitalului de Pediatrie Pitești.

CJ Argeș - vizită de lucru la Spitalul de Recuperare Brădet

Luni, 25 Octombrie 2021 18:30

# Primul proiect pe fonduri europene (exercițiul financiar 2016 - 2020) care se va încheia  anul acesta

Lucrările de reabilitare de la Spitalul de Recuperare Brădet, unitate sanitară aflată în administrarea Consiliului Județean Argeș, se apropie de final. Joi, 21 octombrie, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș Marius Nicolaescu a mers la fața locului pentru a analiza modul în care constructorul a respectat obligațiile contractuale.

 

Preţul energiei termice a crescut cu 48% la Pitești

Luni, 25 Octombrie 2021 12:26

Preţul local al energiei termice facturate populaţiei a crescut, la Piteşti, cu 48%, începând din această lună, ajungând la 385 de lei pe gigacalorie.

„Având în vedere creşterea majoră a preţului la gazele naturale şi energia electrică înregistrate cu data de 01.10.2021, TERMO CALOR CONFORT S.A. a recalculat preţurile la energia termică pentru apă caldă de consum şi încălzire, rezultând un preţ de producere, transport, distribuţie şi furnizare de 645,3 lei/Gcal, preţul vechi fiind 439,34 lei/Gcal.

Primăria Municipiului Pitești continuă instalarea insulelor destinate deșeurilor reciclabile în cartierul Prundu

Luni, 25 Octombrie 2021 12:11

Săptămâna trecută au fost montate alte 9 pubele pentru colectarea deșeurilor reciclabile din plastic/metal, hârtie/carton și sticlă - trei insule, în trei platforme de colectare a deșeurilor unde există containere îngropate, din cartierul Prundu, și anume: bloc B15, B31- Lidl și B30- intersecția dintre Bd. Basarabiei cu Bd. Petrochimiștilor.

Primăria Municipiului Pitești a achiziționat, la începutul lunii august, 36 de pubele pentru colectarea deșeurilor reciclabile, dintre care 15 au fost montate în data de 11.08.2021 în cinci platforme din cartierele Craiovei și Prundu, alte 12 au fost montate în data de 30.09.2021 în patru platforme din cartierele Prundu, Războieni și Craiovei, în data de 20.10.2021 continuând montarea celorlalte 9 pubele, în trei platforme din cartierul Prundu.

 

Pagina 2 din 164

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea