Sala Sporturilor din Mioveni – în grafic

Luni, 11 Ianuarie 2021 13:49

Construcția Sălii Sporturilor din Mioveni avansează, conform graficului de execuție, încă din primele zile ale acestui an. După finalizarea lucrărilor, sportul argeșean va beneficia de o sală polivalentă modernă ce va îndeplini standardele naționale și internaționale pentru organizarea de competiții sportive indoor.
În prezent, se lucrează la finalizarea pereților cortină și a tâmplăriei exterioare, continuă finisajele atât la exterior cât și la interior, se lucrează la rețelele de instalații exterioare și se execută circuitele electrice pentru iluminat.

Primăria Pitești - modalitatea de plată a impozitului aferent anului fiscal 2021

Luni, 11 Ianuarie 2021 13:43

# Pentru plata până la data de 31 martie 2021 inclusiv, se acordă o bonificaţie de 10%.
Impozitele pe clădiri, pe terenuri şi pe mijloacele de transport, aferente anului fiscal 2021, se pot plăti în două rate egale până la data de:
• 31 martie 2021 inclusiv;
• 30 septembrie 2021 inclusiv.

 

Fost director al DSP Argeș – numit coordonatorul Compartimentului A.T.I din cadrul Spitalului Mioveni

Luni, 11 Ianuarie 2021 12:47

 

Col. (r) dr. Guiță Alexandru, medic primar anestezie și terapie intensivă, fost director DSP Argeș în perioada stării de urgență, a devenit coordonatorul Compartimentului A.T.I din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni.

 

Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, dr. Guiță Alexandru se bucură de o vastă experiență pe mai multe paliere ale sectorului medical, atât în sectorul de stat, cât și în mediul privat. Timp de 8 ani, (în perioada 1993-2001), a fost ofițer-medic Anestezie Terapie Intensivă la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Ion Jianu” din Pitești, iar din 2001 și până în anul 2010 a ocupat funcția de Șef al Secției de A.T.I., urmând ca timp de 8 ani să treacă în portofoliu, funcția de Director General al aceleiași unități medicale. A fost și director executiv la Direcția de Sănătate Publică Argeș, în perioada 16 aprilie- 2 iulie – 2020.

Deszăpezirea în Pitești: au fost folosite 18 utilaje, fiind împrăștiate 191 tone de material antiderapant

Luni, 11 Ianuarie 2021 12:38

Administrația locală piteșteană, prin Salpitflor Green S.A, a intervenit, în cursul nopţii de duminică spre luni, pentru deszăpezirea străzilor din municipiul Pitești, acţiunea de curăţare a zăpezii continuând şi în cursul dimineţii. Pentru combaterea poleiului și curățarea zăpezii, de duminică, de la ora 20:00, până luni dimineaţa, la ora 08:00, au fost folosite 18 utilaje şi a fost răspândită o cantitate de 191 tone de material antiderapant.

Echipele de deszăpezire au intervenit cu prioritate pe arterele principale, pe pante, pe rampe, la trecerile de pietoni, în stațiile de autobuz și pe trotuare.

„La această oră, se acționează în continuare, atât pe arterele principale, cât și pe cele secundare, pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții bune. Facem apel către conducătorii auto să circule cu atenție și să contribuie la evitarea blocajelor prin parcarea mașinii cu discernământ și prin păstrarea benzii întâi liberă pentru intervenția mai ușoară a mașinilor și a utilajelor”, informează Primăria Pitești.

 

Cătălina Dumitrașcu, adjuncta de la ISJ Argeș, a donat plasmă

Vineri, 08 Ianuarie 2021 23:32

Argeșul se află printre județele fruntașe în ceea ce privește numărul donatorilor de plasmă. Săptămâna trecută a donat plasma și consilierul local piteștean Cătălina Dumitrașcu, inspectorul școlar general adjunct al ISJ Argeș.

# „Vă invit să cugetați și să acționați!”

„Pandemia cu Covid 19 ne-a schimbat viețile. Dar asta nu înseamnă că nu stă în puterea noastră să luptăm și să schimbăm, acolo unde se poate, lucrurile. Această postare este despre ce putem face noi: Ai fost diagnosticat cu Covid 19? Mergi și doneaza plasmă! E aproape o obligație în timpurile pe care le trăim. Ai prieteni sau cunoștințe care au pierdut lupta cu virusul? E o motivație în plus să te gândești să schimbi lucrurile în bine! Din fericire, în Argeș, oamenii au înțeles importanța acestei donări; programări sunt făcute până pe 20 ianuarie, iar personalul medical nu trimite pe nimeni înapoi.

Cătălin Costescu - în locul lui Cristian Dumitru în Consiliul Local Pitești

Marţi, 29 Decembrie 2020 14:51

În afară de Lucrețiu Tudor, primarul Cristian Gentea l-a cooptat în echipa sa și pe Cristian Dumitru, aflat pe lista PSD pentru Consiliul Local Pitești. Cristian Dumitru a devenit consilier tehnic la cabinetul primarului, dându-și demisia din funcția de consilier local. Locul său în Consiliul Local Pitești va fi luat de economistul Cătălin Costescu (foto sus), cel care va bifa al doilea mandat consecutiv. Costescu se află pe lista de supleanți cu care PSD a candidat în Pitești la alegerile locale din septembrie 2020.

 

Noii viceprimari ai Piteștiului vor fi aleși în ianuarie

Marţi, 29 Decembrie 2020 14:44

În luna ianuarie vor fi aleși, în sfârșit, viceprimarii municipiului Pitești. Până atunci se așteaptă validarea de către instanță a ultimilor doi consilieri locali PSD. Precizăm că Radu Bănică și Cătălin Costescu i-au luat locul în Consiliul Local Pitești lui Cristian Dumitru, numit consilir al primarului, și lui Lucrețiu Tudor, desemnat administrator public al municipiului.

61 de primării cu edili PSD, din Argeș, NU AU PRIMIT NIMIC!…

Luni, 28 Decembrie 2020 14:52

# Simona Bucura Oprescu (foto): ”Guvernul PNL a comis un abuz uriaș!”

Pe final de an, Executivul liberal a alocat sume pentru echilibrarea bugetelor locale, în condițiile în care numai în Argeș au fost zeci de primării care au solicitat sprijin financiar pentru a putea plăti indemnizațiile persoanelor cu handicap și ale însoțitorilor acestora.
Numai că banii s-au dat pe criterii strict politice!

 

Doi deputați de Argeș, funcții importante în Parlament

Luni, 28 Decembrie 2020 14:51

Simona Bucura Oprescu, deputat de Argeș al PSD, a fost aleasă în funcția de președinte al Comisiei de Administrație Publică din cadrul Camerei Deputaților, una dintre cele mai importante din Parlament. Este o recunoaștere a activității desfășurate de către PSD Argeș și a rezultatelor obținute în alegerile locale și parlamentare din acest an. În acest fel, parlamentarii, Consiliul Județean și primarii, alături de ceilalți aleși ai PSD, vor face echipă și vor putea lucra împreună pentru a duce Argeșul pe primul loc!
Alte 7 comisii din Camera Deputaților au, de asemenea, președinți din rândurile parlamentarilor PSD. De asemenea, deputatul argeșean Nicolae Georgescu (foto) a fost desemnat vicelider al Grupului Parlamentar al PSD.

 

Proiectul de “Conservare și consolidare a Cetății Poenari” s-a votat cu un million de lei mai puțin

Luni, 28 Decembrie 2020 14:42

# La patru ani de la proiectul inițial, cheltuielile neeligibile au crescut de peste 14 ori

A fost nevoie de două ședințe ale Consiliului Județean Argeș pentru a se vota proiectul privind “Conservarea și consolidarea Cetății Poenari”. Pe 23 decembrie 2020, în cadrul ședinței ordinare a CJ Argeș s-a votat proiectul de hotărâre privind aprobarea Documentației de avizare a Lucrărilor de Intervenție actualizată pentru proiectul Cetății Poenari, finanțat din fonduri europene și din bugetul Consiliului Județean Argeș.  Reamintim că în ședința ordinară a Consiliului Județean Argeș, din 25 noiembrie, același proiect a fost retras în urma unor mari semne de întrebare în rândul consilierilor județeni privind creșterea extraordinară a costurilor.

 

MIOVENI: ADMINISTRAȚIA LOCALĂ ȘI-A PREZENTAT BILANȚUL ANULUI 2020

Luni, 28 Decembrie 2020 14:28

Conducerea Primăriei Mioveni a prezentat, marți, 22 decembrie, într-o conferinţă de presă, bilanţul instituției pentru anul în curs și proiectele pentru oraș. Edilul din Mioveni a fost însoțit de secretarul oraşului, Ionuţ Badea, de directorul  Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Mioveni, Marius Lupu, de directorul  Direcției de  Investiții, Dezvoltare, Patriomoniu și Fonduri Europene,  Dan Proca, de  Arhitectul Șef  al Primăriei Mioveni, Dan Popescu, de directorul SEDC Mioveni, Nicolae Tudose, de directorul  Servicii Generale Mioveni, Alin Albu și de către managerul  Spitalului Orașenesc Mioveni,  Horia Trăilă. Iată, în continuare, doar câteva din cifrele care înseamnă activitatea întregii instituții într-un an de zile.

Concluzii, la sfârșit de an, la Primăria Bradu

Luni, 21 Decembrie 2020 22:39

Primarul comunei Bradu, Dan Stroe a susținut, joia trecută, ultima  conferință de presă din acest  an.”2020 a fost pentru noi un an bun atât pe partea de administrație cât și pe partea politică. Am avut două rânduri de alegeri. Brădenii ne-au dat votul în număr mare și avem majoritate în CL. Pentru prima dată, la Bradu, un partid politic are 66% în CL. Astfel, avem 10 consilieri social democrați dintr-un total de 15,  PMP are 3 consilieri (printre care și Florin Frătică) și PNL 2 consilieri.

 

S-a efectuat recepția lucrărilor la DJ 702 A Ciupa - Rătești

Luni, 21 Decembrie 2020 22:37

# Porțiunea de drum asfaltată pornește de la limita județului Dâmbovița, străbate comuna Rătești și asigură accesul la autostrada A1

Joi, 17 decembrie 2020, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor pentru modernizarea drumului județean DJ 702 A Ciupa - Rătești. Sectorul de drum modernizat, în lungime de 2,596 km, este de interes interjudețean întrucât face legătura între județul Dâmbovița și județul Argeș. Astfel, porțiunea de drum asfaltată pornește de la limita județului Dâmbovița, străbate comuna Rătești și asigură accesul la autostrada A1, București - Pitești.  

Ședință importantă a Consiliului Local Pitești!

Luni, 21 Decembrie 2020 22:36

# Încep lucrările de reabilitare pe mai multe străzi din Pitești
# Se va vota și începerea investiției: „Transformare Cămin C3 – Liceul Tehnologic Dimitrie Dima, în clădire de locuințe sociale”.
Pe 23 decembrie are loc o nouă ședință de Consiliu Local al municipiului Pitești. Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte de hotărâri privind aprobarea  documentației de avizare pentru diverse lucrări de investiții. Consilierii locali piteșteni urmează să aprobe următoarele:

 

A fost aprobat noul Plan Urbanistic al orașului Mioveni

Luni, 21 Decembrie 2020 22:34

# Ion Georgescu: „Fără motive plauzibile sau explicații pertinente, consilierii PNL și USR-PLUS au refuzat să aprobe PUG-ul”

Consiliul Local Mioveni a aprobat noul Plan Urbanistic al Orașului. Noua documentație se poate descărca și analiza accesând site-ul primăriei. Odată aprobat de către Consiliul Local al orasului MIOVENI, Planul Urbanistic General constituie documentaţia de bază pentru elaborarea şi corelarea politicilor locale de dezvoltare şi pentru eliberarea certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construire.  Totodată, Planul Urbanistic General, va condiţiona aprobarea de către Consiliul Local Mioveni a documentaţiilor PUZ, PUD.

 

Dănuț Bica: „Voi rămâne același parlamentar implicat și activ”

Luni, 21 Decembrie 2020 22:30

Săptămâna trecută, în cadrul ședinței festive a Biroului Electoral de Circumscripție Județean nr. 3 Argeș, Dănuț Bica a primit certificatul doveditor al alegerii sale în funcția de senator.  „Cu acest prilej doresc să le mulțumesc încă o dată tuturor argeșenilor care au acordat voturile lor candidaților propuși de PNL. Un gând de recunoștință îl adresez și colegilor liberali care au muncit în campania electorală, unii dintre ei fiind alături de noi și la evenimentul de aseară. În mandatul care va începe în data de 21 decembrie, voi rămâne același parlamentar implicat și activ, preocupat în permanență de adoptarea unei legislații corecte și benefice pentru modernizarea României, de promovarea intereselor argeșenilor și de susținerea dezvoltării județului nostru”, a precizat Bica.
Tot săptămâna trecută, Bica a participat la ultima ședință a plenului Camerei Deutaților din legislatura 2016-2020. Cu această ocazie, și-a luat rămas bun de la colegi și de la membrii staff-ului tehnic.

 

Obiectiv îndeplinit! Gazele au ajuns în primele case din Clucereasa!

Luni, 21 Decembrie 2020 22:00

În cartierul Clucereasa din Mioveni, după racordarea individuală a gospodăriilor, gazele au ajuns în casele cetățenilor.
„Pentru a vă bucura cât mai rapid de acest confort, fiecare proprietar are obligația să ia legătura cu reprezentanții companiei Distrigaz Sud pentru a încheia un contract de furnizare a gazelor si pentru a depune documentația necesară”, informează Primăria Mioveni.

Municipiul Pitești este reprezentat în Comitetul Director Național al Asociației Municipiilor din România

Duminică, 20 Decembrie 2020 22:23

Municipiul Pitești este reprezentat, din 17 decembrie 2020, în Comitetul Director Național al Asociației Municipiilor din România, asociație apolitică ce cuprinde 103 municipii și sectoare ale Bucureștiului. ”Ca membru în Comitetul Director al acestui important for al administrației publice locale din România, voi contribui la îmbunătățirea cadrului normativ și organizatoric al autorităților locale, la dezvoltarea parteneriatelor economice, culturale și administrative ale Piteștiului cu organizații interne și internaționale. Este un start bun pentru anii viitori, mai ales ținând cont de faptul că jumătate din totalul actualilor primari se află la primul mandat, așa cum sunt, de altfel, și eu, și ne propunem să facem administrația mai eficientă!”, a transmis primarul Cristian Gentea.

 

 

Noi achiziții la Salubritate - utilaje moderne, prietenoase cu mediul înconjurător!

Marţi, 15 Decembrie 2020 22:27

În contextul unei preocupări tot mai accentuate de a proteja mediul înconjurător, Salubritate 2000 S.A., operator al serviciului de salubrizare în municipiul Pitești, a achizitionat, în luna decembrie a acestui an, pentru asigurarea calității serviciului prestat, două Autogunoiere Compactoare 15 mc marca Scania model P280, dotate cu motoare pe combustibil alternativ CNG (Gaz Natural Comprimat).

Reamintire! 28 decembrie este ultima zi de depunere a declarației pentru stabilirea taxei de salubrizare!

Luni, 14 Decembrie 2020 23:11

Primăria Municipiului Pitești, prin Direcția Impozite și Taxe Locale, reamintește piteștenilor că, în urma modificărilor adoptate prin HCL nr. 392 din data de 26.11.2020, a fost prelungit termenul de depunere a declarațiilor de stabilire a taxei de salubrizare până la data de 28 decembrie a anului curent. De asemenea, termenul de plată a taxei de salubrizare pentru lunile noiembrie și decembrie 2020 a fost prelungit până la data de 31 martie inclusiv, fără penalități.

 

Pagina 2 din 148

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea