S. Ed. C. Mioveni - utilaj performant achiziționat pentru curățenie

Marţi, 26 Martie 2024 08:52

 

Dacă, până zilele trecute, curățenia stradală mecanizată se realiza cu ajutorul celor două automăturători, societatea noastră a achiziționat încă un utilaj: un aspirator electric potrivit pentru curățarea trotuarelor și aleilor, fiind foarte silențios și dotat cu filtru de praf, care reține cel putin 99,999% din particulele mai mari de 0,5 microni.

Printre avantajele acestui aspirator amintim costurile de operare foarte reduse datorită alimentării electrice, autonomie mare - care îl face perfect pentru sesiuni de lucru fără prea multe întreruperi pentru golirea containerului, putere mare de aspirare, fiind și prietenos cu mediul.

 

Lucrări importante de infrastructură, la Bradu, în acest moment!

Luni, 25 Martie 2024 09:15

În Bradu se lucrează neîntrerupt la investițiile în derulare, dar și la noi proiecte demarate pentru localitate. Printre cele mai importante proiecte se numără cele de infrastructură, care asigură confort și siguranță locuitorilor, dar și cele în educație, un domeniu prioritar pentru edilul Dan Stroe, care își dorește învățământ de calitate pentru copiii și tinerii din localitate.

Se continuă amenajarea trotuarului pe străzile din Bradu, urmând construirea acestuia între strada Buna Vestire și Drumul Scoarței. În luna martie va avea loc licitația privind lucrările la trotuar în zona Valea Geamăna (fosta Moară) până la Pasarelă (DN 65 B), pe partea dreaptă, de la Pitești spre Suseni. Strada Triumf urmează să fie modernizată, va fi introdusă rețeaua de canalizare pluvială, iar drumul va fi asfaltat.

 

Investiții importante în comuna Budeasa. Nicolae Rachieru: „Depunem toate eforturile pentru rezolvarea dorințelor comunității”

Luni, 25 Martie 2024 09:04

 

Nicolae Mihail Rachieru, primarul comunei Budeasa, a prezentat raportul de activitate pe anul trecut. În 2023 au fost finalizate mai multe investiții și au fost începute mai multe proiecte importante.

Proiecte prin PNRR

Astfel, din fonduri europene nerambursabile, au fost finanțate următoarele:

- PNRR/2022/C10 – Achiziție softuri și echipamente pentru dezvoltare sistem inteligent de management local in comuna Budeasa;

- PNRR/2022/C10 - Modernizarea și extinderea sistemului de supraveghere în comuna Budeasa;

- PNRR/2022/C10 – Amenajare piste pentru circulația bicicletelor în comuna Budeasa;

- PNRR/2022/C15 - Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din Comuna Budeasa.

Bradu - listă uriașă de investiții programate pentru acest an

Marţi, 19 Martie 2024 10:27

 

La Bradu chiar se muncește serios, localitatea se află în permanentă dezvoltare și modernizare, iar primarul Dan Stroe se asigură că toate cerințele și necesitățile locuitorilor sunt realizate. De la modernizarea străzilor la extinderea rețelei de canalizare pluvială și a rețelei de alimentare cu apă, amenajarea trotuarelor și a altor noi locuri de joacă și fitness până la extinderea iluminatului public, toate acestea reprezintă priorități pentru primarul Dan Stroe și sunt pe lista investițiilor publice planificate pentru anul 2024.

 

 

Pe 1 aprilie începe depunerea de proiecte pentru eficientizarea energetică a clădirilor publice

Marţi, 19 Martie 2024 08:49

 

Între 13-14 martie, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, a participat la o întâlnire de lucru privind oportunităților de finanțare din cadrul Programului Regional Sud-Muntenia 2021-2027, destinată consiliilor judeţene din regiunea Sud-Muntenia.

„Consiliul Județean Argeș este pregătit să depună noile proiecte pentru exercițiului financiar 2021 – 2027 și să se mențină în top, în Regiunea de Dezvoltare Sud – Muntenia, în ceea ce privește atragerea fondurilor europene nerambursabile. Este cunoscut faptul că în exercițiul financiar ce se încheie, Consiliul Județean Argeș a luat cei mai mulți bani europeni din istoria acestui județ”, a precizat vicepreședintele Marius Nicolaescu.

 

Iată cum va arăta, în viitor, primăria MIoveni!

Marţi, 19 Martie 2024 08:15

 

A început renovarea energetică la corpul vechi al clădirii Primăriei Mioveni. Iată cum va arăta, la final, instituția. Vă prezentăm câteva imagini cu viitoarea fațadă a instituției, care va rezulta la finalul proiectului “Execuție sistem optimizare costuri cu energia electrică la sediul Primăriei orașului Mioveni”, proiect finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență, în valoare de aproximativ 6,9 milioane lei.

Proiectul presupune realizarea unor lucrări de renovare energetică la corpul vechi al clădirii Primăriei Mioveni și instalarea unor echipamente pentru furnizarea de energie verde. Acest proiect va fi urmat de altul similar, care se va aplica la unitățile de învățământ din oraș.


 

 

Încă un vis împlinit la Lerești! Sală de sport modernă, dată în folosință!

Luni, 18 Martie 2024 20:52

 

# Obiectivul a beneficiat de o finanțare guvernamentală de 8,8 milioane de lei

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc, la Lerești, inaugurarea unei săli moderne de sport. Darea în folosință a sălii a avut loc în prezența ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu.

Administrația locală condusă de primarul Marian Toader a reușit să acceseze pentru acest obiectiv o finanțare guvernamentală, prin Compania Națională de Investiții, de 8,8 milioane de lei. Construcția sălii de sport - care are și tribună cu 180 de locuri - a început în 1 februarie 2023, lucrările fiind gata într-un timp record.

 

O creșă din Pitești va fi complet reabilitată termic și modernizată

Luni, 18 Martie 2024 19:17

 

Proiect important pentru sistemul educațional din Pitești: semnarea contractului de execuție lucrări! Miercuri, 13 martie 2024, a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor aferente proiectului prin care Creșa nr. 8 din Smeurei va beneficia de o renovare energetică amplă și de modernizare, cu sprijinul fondurilor europene din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul renovării.

 

 

Sala de sport din comuna Albota - gata în două luni

Luni, 18 Martie 2024 16:11

 

Sala de sport din comuna Albota, care i-a dat mari bătăi de cap primarului Ion Dumitru, va fi gata în două luni. Chiar secretarul de stat Vlad Ștefan Niculae (care a vizitat comuna argeşeană) a fost de părere că proiecul se va finaliza în cel mult opt săptămâni.

“Am fost vizitați de domnul secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor și Administrației Publice, Vlad Ștefan Niculae, care a dorit să vadă modul în care decurg lucrările la Sala de Sport. S-a ajuns la concluzia că, în ritmul în care se desfășoară acestea, sala va fi dată în folosință în cel mult 2 luni de zile. Mulțumim domnului secretar de stat Vlad Ștefan Niculae, Ministerului Dezvoltării și CNI pentru sprijinul acordat la realizarea acestui obiectiv!”, a scris primarul, Ion Dumitru, pe pagina de socializare.

 

S-a inaugurat sediul Judecătoriei Costești. Președintele CSM: „Atractivitatea instanţei pentru judecători va creşte”

Luni, 18 Martie 2024 15:02

 

Pe 15 martie 2024 a fost inaugurat noul sediu al Judecătoriei Costești. Investiția de 22 milioane de lei a fost demarată în ianuarie 2022, fiind finanțată de Banca Mondială.

Activitatea la Judecătoria Costești urmează să înceapă în perioada următoare. Instituția a funcționat, până în prezent, într-un imobil construit între anii 1941-1963, cu destinație de casă de cultură. În anul 1994, construcţia a fost supusă unui proces de remodelare ca urmare a transformării ei în sediu de judecătorie, iar de atunci nu au mai fost efectuate lucrări de modernizare.

 

 

Lucrare PERFECTĂ la Spitalul de Pediatrie Pitești

Luni, 18 Martie 2024 14:33

Cu zâmbetul pe buze! Așa s-a reinaugurat, pe 12 martie, etajul șase al Spitalului de Pediatrie Pitești, un proiect al Asociației Medici pentru România împreună cu Fundația Kaizen, care a fost principalul partener, contribuind cu jumătate din suma necesară.

În urma investiției, care a fost în total de 700.000 de euro, a fost renovată și modernizată secția destinată tratării cazurilor grave, pentru copii până la trei ani, din cadrul unității medicale din Pitești. Lucrările au fost realizate de firma piteșteană Casa Perfectă Eurodecor împreună cu Hospital Technical Solutions, pe partea medicală, iar proiectarea de INSTPRO CAD SRL.

Au început lucrările în zona Costache Negri – Parcul Ștrand, în cadrul proiectului „Construire Complex Sportiv“

Luni, 18 Martie 2024 14:12

 

Proiectul finanțat de Ministerul Dezvoltării Locale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții „C.N.I.” S.A. are o valoare totală de 3.226.917,53 lei fără TVA (3.840.031,86 lei cu TVA).

Execuția lucrărilor va fi asigurată de firma Colen Impex S.R.L. din Ploiești, iar durata de implementare este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Complexul sportiv, destinat în special competițiilor sportive juvenile și antrenamentelor, va include un teren de fotbal de 35 x 45 m, o sală de recuperare sportivă, vestiare, o tribună acoperită cu 190 de locuri și amenajări exterioare pentru curte.

 

 

La Pitești, copiii au plantat copaci în Lunca Argeșului

Luni, 18 Martie 2024 13:30

 

Săptămâna trecută, pe 12 martie, Ziua Gărzii de Mediu a fost marcată, la Pitești, printr-o acțiune educativă de îngrijire și protejare a mediului, organizată în cadrul unui parteneriat între Garda de Mediu Argeș, Agenția de Protecție a Mediului, Primăria Municipiului Pitești, prin Salpitflor Green S.A., și Școala Gimnazială „Marin Preda” din Pitești.

În cadrul acestei acțiuni comune, angajați ai societății Salpitflor și echipa Gărzii de Mediu, alături de 30 de elevi din clasele primare ale școlii nr. 10, au plantat, în Parcul „Lunca Argeșului”, 23 de arbori de frasin, mesteacăn sau platan.

 

Campanie de colectare GRATUITĂ a deșeurilor voluminoase și DEEE, în Pitești!

Joi, 14 Martie 2024 09:52

 

Primăria Municipiului Pitești, prin Salubritate 2000 S.A., organizează, în luna martie, prima campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase și DEEE, de anul acesta, pentru locuitorii municipiului Pitești.

Campania se derulează începând de joi, 28 martie, ora 14:00, până vineri, 29 martie, ora 13:00.

Piteștenii pot depozita deșeurile voluminoase, precum și deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în containerele special puse la dispoziție în următoarele puncte de colectare:

 

 

Canalizare și stație de epurare a apelor uzate la Băbana

Miercuri, 13 Martie 2024 13:27

 

Deși comună săracă, dacă ne luăm după încasări, iată că, la Băbana, lucrurile se mișcă bine. Pentru că peste 35 de milioane de lei vor veni aici, grație proiectelor finanțate din surse guvernamentale sau europene.

„Principalele investiții care se vor derula în această perioadă cu bani guvernamentali sau europeni vizează introducerea rețelei de canalizare și stație de epurare a apelor uzate în satul Groși, rețea de canalizare menajeră și racorduri în satele Băbana, Cotmenița și Ciobănești, reabilitarea unor drumuri, reabilitarea energetică a clădirii primăriei, dotarea școlilor cu mobilier, materiale didactice și echipamente IT, construirea unui centru de colectare a deșeurilor prin acord voluntar”, detaliază primarul Bebe Ivan pentru Viața Satului.


 

Anunț important pentru utilizatorii serviciului de transport local de persoane!

Miercuri, 13 Martie 2024 11:16

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești, împreună cu Operatorul regional Publitrans 2000, vă aduc la cunoștință că, începând cu data de 18 martie, indicativele liniilor metropolitane vor fi modificate prin adăugarea literei “M”, facilitând astfel o identificare mai precisă în raport cu liniile urbane.

De asemenea, linia M6B va fi operațională pe traseul Izvorani - Ștefănești blocuri.

 

Munca la negru – sancționată de inspectorii ITM Argeș

Luni, 11 Martie 2024 14:50

 

Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii stabilite atât prin lege cât și prin Programul Cadru de Acțiuni al Inspecției Muncii pentru anul 2024, aprobat de Inspectorul General de Stat, în perioada 22.02-01.03.2024, s-a desfășurat Campania Națională pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care desfășoară activități de Protecție și Gardă cod CAEN 8010.

 

Opoziția din Consiliul Județean „doarme”, atât fizic, cât și online

Miercuri, 06 Martie 2024 11:11

 

Pe 29 februarie a avut loc o nouă ședință ordinară a Consiliului Județean Argeș. Așa cum ne-am obișnuit, încă din anul 2020, legea permite ca astfel de ședințe să fie organizate atât cu prezență fizică, cât și pe online. Astfel încât sunt consilieri județeni care nu au participat de cinci ori, fizic în sală, la ședințele CJ Argeș. Mulți dintre ei intră doar online, având și camera oprită. Răspund „prezent”,ca la școală, la începutul ședinței, după care fiecare își vede de treabă.

 

Piteștiul a fost premiat pe scena Operei Naționale a României, în cadrul „Galei Cercetării Românești”!

Marţi, 05 Martie 2024 13:13

 

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a decernat, marțea trecută, pe 27 februarie 2024, premiile pentru merite deosebite și rezultate excepționale în cercetarea românească.

A doua ediție a „Galei Cercetării Românești” a notat o premieră: pe lângă recompensarea celor mai importante 11 proiecte de știință și tehnologie generate de cercetătorii de elită ai României, au fost oferite 5 Premii de excelență, dintre care unul a venit la Pitești!

 

Au început lucrările de reabilitare pentru clădirea teatrului ”Așchiuță”

Luni, 04 Martie 2024 16:43

 

Preşedintele CJ Argeş, Ion Mînzînă, a anunţat, la sfârșitul săptămânii trecute, că au început lucrările pentru consolidarea și reabilitarea clădirii Teatrului pentru Copii și Tineret “Așchiuță”. Lucrările vor dura maxim un an.

“Am semnat, împreună cu Dan Tudor, managerul de la Teatrul Alexandru Davila Pitesti, ordinul de începere a lucrărilor și de predare a imobilului către antreprenor.

Nu vă ascund faptul că suntem în proceduri destul de avansate și sperăm să avem finanțare și pentru reabilitarea Teatrului Alexandru Davila!

 

 

Pagina 2 din 198

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea