Apele meteorice au impact asupra reţelei de canalizare?

Miercuri, 04 Mai 2022 11:12

Răspunsul la această întrebare este: Da. Apele meteorice pot influenţa buna funcţionare a reţelei de canalizare.

Apele meteorice sau pluviale sunt apele care provin din precipitaţii atmosferice, mai precis din ploi sau din topirea zăpezii de pe acoperişuri, terase, platforme industriale şi/sau curţi interioare. O mare parte a acestor ape, împreună cu apele care provin din stropirea şi spălarea drumurilor, a grădinilor sau a curţilor ajunge în reţeaua de canalizare a oraşului.

 

Sute de hectare de pășune - de închiriat de la primăriile Călinești și Poienarii de Muscel

Marţi, 03 Mai 2022 21:10

În această primăvară,  cele mai multe primării au de oferit, spre închiriere, pășunile din localitate. Crescătorii de animale interesați pot consulta, mai jos, suprafețele oferite și datele de contact.

PRIMĂRIA COMUNEI CĂLINEȘTI

Comuna Călinești, sat Gorganu NR. 407, judeţul Arges, telefon 0248/651115, fax 0248/651606, email Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , SCOATE LA LICITAȚIE PUBLICĂ: 1. INCHIRIERE PĂȘUNE COMUNALĂ, situată în comuna Călinești,județul Argeș, aparținând domeniul public al Comunei Călinești, cu destinația pășunat, având următoarele date:

 

 

Ce a fost mai întâi, oul sau găina? Primăria Ștefănești a dat mai mult pe ou. Mult mai mult!...

Marţi, 03 Mai 2022 16:27

Paștele acestui an a venit cu pregătiri – uneori – exagerate din partea administrațiilor locale. Unii au dat mult prea mult pe lumini, alții au organizat petreceri, fiecare cum s-a descurcat mai bine. Mai scump – putem spune că s-a descurcat, spre exemple, Primăria Ștefănești. Care primărie a dat... 6.500 (cca. 7700 lei cu TVA) pe... un ou. E drept, unul luminos, de mai mari dimensiuni și încadrat de doi pui. Nici puii nu mai sunt ieftini (ehee, unde sunt prețurile de altădată?!...). Aceștia au costat bugetul local peste 2200 lei bucara, adică peste 4.400 lei amândoi. Ne-a cam luat piuitul, e drept.

 

S-a finalizat proiectul privind “Creșterea eficienței energetice a Spitalului de Recuperare Brădet”

Marţi, 03 Mai 2022 13:46

Consiliul Județean Argeș a implementat proiectul „Creşterea eficienţei energetice a Spitalului de Recuperare Brădet” în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020. Obiectivul general a constat in creșterea eficienţei energetice a Spitalului de Recuperare Brădet în vederea sprijinirii tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon. Valoarea totală a contractului de finanțare a fost de 4.273.336,36 lei, din care 3.160.266,78 lei reprezintă valoarea totală nerambursabilă solicitată, iar 1.113.069,59 lei este contribuția beneficiarului.  Contractul de lucrări a fost încheiat cu Asocierea: S.C. Roloplast Tehnoconstruct S.R.L.(Lider de Asociere) - S.C. Evolution Proserv S.R.L.(Asociat), în valoare 3.494.534,31 lei, cu TVA. Lucrările de execuție au fost demarate în data de 19.04.2021 și încheiate în 09.12.2021.

 

 

Nu se vor majora taxele și impozitele la Pitești, în 2023!

Marţi, 03 Mai 2022 10:48

Săptămâna trecută, Consiliul Local Pitești a decis să nu majoreze taxele și impozitele locale ce se vor aplica anul viitor. Cu toate acestea, ele vor fi actualizate cu inflația, deci vor suferi oarecare modificări având în vedere trendul ascendent al inflației.

 

Primăria Budeasa: „S-a aprobat decontarea cadrelor didactice”

Luni, 02 Mai 2022 18:15

În urma ședinței ordinare, din data de 27 aprilie 2022, a Consiliului Local Budeasa au fost adoptate mai multe hotărâri importante:

- HCL 48 privind decontarea navetei cadrelor didactice;

- HCL 49 privind aprobarea scăderii din evidenţa fiscală a creanţelor provenind din amenzi contravenţionale pentru care s-a împlinit termenul de prescripţie a dreptului de a cere executarea silită ;

 

 

Lista unităților de cult finanțate de CJ Argeș

Luni, 02 Mai 2022 12:51

# Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului va primi 100.000 de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrală

# 800.000 de lei pentru 18 lăcașuri

A fost aprobată lista unităților de cult care vor primi sprijin financiar de la bugetul local al județului Argeș.

Consiliul Județean Argeș va aloca 800.000 de lei pentru 18 lăcașuri. Cele mai mari sume de bani, câte 100.000 de lei fiecare, vor primi Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Schitul Dragoslavele și Mănăstirea Glavacioc.

A fost inaugurat noul sistem de alimentare cu apă din comuna Șuici

Miercuri, 20 Aprilie 2022 11:14

Pe 14 aprilie, Constantin Iatagan, primarul de la Șuici, a inaugurat oficial noul sistem de alimentare cu apă din comună, în satul Valea Calului. 60 de gospodării au acum apă potabilă la robinet, prin proiectul “Sistem centralizat de alimentare cu apă în satul Valea Calului din comuna Șuici”, finanțat prin PNDL II. Consiliul Județean Argeș a susținut realizarea proiectului alocând peste 504.000 lei pentru cofinanțare, de la implementare până în prezent.

La eveniment au participat senatorul Cristina Stocheci, deputații Aurel Bălășoiu și Simona Bucura Oprescu, respectiv Adrian Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș.

Comuna Șuici are aproape 50 de kilometri de rețea de apă potabilă, la care sunt branșate peste 700 de gospodării.

 

 

Culmea lucrărilor exacte pe un șantier din Argeș. Reabilitarea de la Muzeul Județean, calculată în numere cu două zecimale

Marţi, 19 Aprilie 2022 10:22

# Cum calculezi instalații electrice la 45,06%?

Se pare că, după ce s-au fript destul de serios cu proiectul de la Molivișu, specialiștii Cosiliului Județean Argeș suflă… și la Muzeu! O vizită a vicepreședintelui instituției pe șantierul din centrul orașului Pitești s-a lăsat cu raportări de groază: 45,06% din instalațiile electrice sunt gata, sau structura de rezistență e gata în proporție de 70.91%. Nu 70%, nu 71%, clar? 70,91% fix. Nu vrem să fim cârcotași, mai ales că - atât vicele Nicolaescu cât și managerul Muzeului, Cornel Popescu – sunt persoane serioase și implicate. Însă zecimalele acelea ne-au rupt... rezistența!

 

Șoferii din România vor fi anunțați prin e-mail că le expiră rovinieta

Marţi, 19 Aprilie 2022 07:59

Reprezentanții Ministerului Transporturilor au anunțat că șoferii români vor fi înștiințați prin e-mail că le expiră rovinieta. Noua măsură ar putea intra în vigoare la sfârșitul lunii aprilie. Totuși, pentru ca șoferii să fie anunțați despre expirarea rovinietei, aceștia își vor lăsa adresele de e-mail atunci când plătesc. „Este, practic, o facilitate pentru acei șoferi uituci pentru a-i ajuta le oferim această facilitate, nu este obligatoriu, dar cei care vor își vor da adresa de e-mail iar noi le vom trimite această notificare anunțându-i că le expiră rovinieta într-o anumită perioadă.”, a declarat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt CNAIR, potrivit Digi24.ro.

 

INTERVIU CU ION GEORGESCU – PRIMARUL ORAȘULUI MIOVENI: „Tendința este de a ni se diminua veniturile”

Joi, 14 Aprilie 2022 07:05

Un primar de echipă. Un primar dedicat 100% oraşului pe care îl conduce, un primar al faptelor bune. Pe edilul de la Mioveni îl respectă și îl ascultă chiar și opoziția, ceea ce spune multe despre felul în care se ocupă de rezolvarea problemelor comunității. Mai jos, câteva dintre supărările și bucuriile lui Ion Georgescu.

# Redactor: Aveți o viață agitată și aglomerată. Edil, mediator între administrație și mediul de afaceri local, membru în foruri diverse, vârf  în PSD dar și bunic. Cum arată o zi din viața lui Ion Georgescu?

Ion Georgescu: Să știți că nu arată prea bine, și o spun fără să mă plâng. Îmi încep ziua pe la 6.30-7.00 și o termin, de obicei, la 21.30-22.00. Sunt săptămâni întregi, uneori, în care umplu cu activitate aceste ore și este nevoie de un program, puțin mai scurt, chiar sâmbăta și duminica.

Şcoala gimnazială din comuna „stăpânilor de sclavi” a pierdut o finanțare de 850.000 lei

Miercuri, 13 Aprilie 2022 14:05

# Deși se află printre unitățile cu risc ridicat de abandon școlar, conducerea școlii din Berevoești – incapabilă să realizeze un proiect pentru reducerea problemei

La sfârșitul lunii martie s-a publicat de către Ministerul Educației lista unităților de învățământ ce urmează a fi finanțate în prima etapă a Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar.

În Argeș au existat 35 de unități școlare care au depus cereri de finanțare. Dintre acestea au fost eligibile 32. Au fost 13 proiecte din „zona fără marginalizare”, 7 din „zona marginalizare la medie/zona dezavantajată” și 12 proiecte din „zona marginalizare peste medie și severă/zona marginalizată”.

 

Fostul subprefect Lucian Ionescu a dat administrația pe IT!

Miercuri, 13 Aprilie 2022 08:46

Fostul subprefect liberal Lucian Ionescu s-a întors la prima dragoste. După ce în luna ianuarie a fost schimbat din funcție și înlocuit cu Bogdan Minciunescu de la PSD, Ionescu nu și-a mai găsit locul în administrație. Să fie oare din cauză că n-a agreat-o (de la bun început) pe Alina Gorghiu la șefia PNL Argeș? Mai mult ca sigur. Am aflat însă că Lucian Ionescu s-a întors în mediul privat și lucrează în IT.

„Reluarea activității IT într-un mod intens, în ultimele luni, reprezintă pentru mine o satisfacție enormă pe care nu mă gândeam că o voi simți. Că o fi vorba de revenirea la prima dragoste, că o fi criza vârstei de mijloc, nu știu. Ce știu este că am butonat un server linux vreo 2-3 zile așa cum o făceam la 20 de ani, adică fără mâncare, fără somn, doar stricte necesități. M-am simțit ca un puștan, senzația e super! Maine, poimâine îmi trag un skateboard…”, a scris Lucian Ionescu, pe Facebook.

O nouă campanie de colectare a deşeurilor electrice la Mioveni

Marţi, 12 Aprilie 2022 19:38

În perioada 11 – 16 aprilie, va avea loc o nouă campanie de colectare gratuită a deșeurilor reprezentate de echipamente electrice și electronice, vechi sau inutilizabile.

Locuitorii orașului pot scăpa gratuit de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) participând la campania de mediu organizată de operatorul de colectare SC Save the World by Recycling SRL, în parteneriat cu Primăria orașului Mioveni.

 

 

Câștig de cauză la Curtea de Apel Pitești pentru Primăria Moșoaia, în procesul cu un localnic

Marţi, 12 Aprilie 2022 14:02

Proces cu final favorabil pentru Primăria Moșoaia. La recurs, Judecătorii Curții de Apel Pitești au dat o hotărâre total diferită față de cea a Tribunalului Argeș, în procesul dintre administrația locală din Moșoaia și o familie din comună.

Litigiul a pornit ca urmare a refuzului Consiliului Local Moșoaia de a aviza favorabil un PUZ pentru construirea unei locuințe. Cererea a fost formulată de Manolache Cristina și Manolache Nicolae Cristinel, care au dorit să ridice o casă în satul Smeura. S-a întocmit PUZ și s-a cerut certificat de urbanism și autorizație de construcție pentru imobil. Administrația din Moșoaia a avizat negativ obiectivul, așa încât s-a ajuns la proces.

Florin Tecău a fost înscăunat președinte la PER Argeș

Marţi, 12 Aprilie 2022 12:38

# Omul de afaceri Mohammad Murad: „Îi acord tot sprijinul”

Florin Tecău, fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, a fost numit în fruntea Partidului Ecologist Român filiala Argeș. Tecău și-a dat recent demisia din PSD Argeș. Numirea sa ca președinte al organizației PER Argeș a avut loc la Muzeul Județean Argeș, în prezența conducerii centrale a partidului: Dănuț Pop - președinte, Mohammad Murad - președinte executiv și Laurentiu Bondrescu - secretar general.

Ținând cont de prezența lui Mohammad Murad, la eveniment au fost prezenți pe lângă membrii PER Argeș și reprezentanți ai Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș sau oameni de afaceri din județ.

 

Se amână curățenia în noul sediu al CJ Argeș. O firmă contestă licitația

Marţi, 12 Aprilie 2022 08:20

Mai multe firme s-au „bătut” pentru a face curățenie la Centrul de Calcul din Pitești, noul sediu al Consiliului Judetean Arges. Recent, a fost scos la licitație contractul privind „servicii de curățenie pentru spațiile în care își desfășoară activitatea salariații aparținând aparatului de specialitate al CJ Argeș”. Iar firmele au fost mai interesate decât la o licitație privind asfaltarea unui drum. Șase ofertanți unici și o asociere de două firme s-au luptat pentru a câștiga licitația.

 

Curtea de Conturi: Prejudicii de 3,66 milioane de lei în Argeș

Luni, 11 Aprilie 2022 11:59

Curtea de Conturi a României a publicat rapoartele privind finanțele publice locale pe anul 2020. Camera de Conturi Argeș a desfășurat în județul nostru, în anul 2021, un număr de 48 de acţiuni din care 41 de audit financiar al conturilor de execuţie bugetară pe anul 2020, 6 acţiuni de control și respectiv o acțiune de audit al performanței.

Au rezultat 47 de entități care au fost supuse auditului/controlului. Au mai fost efectuate, la nivelul unităţilor administrativ teritoriale din judeţul Argeş, un număr de 25 de acţiuni privind verificarea modului de ducere la îndeplinire a măsurilor dispuse prin decizie.

 

Angajări la Primăria Pitești

Marţi, 05 Aprilie 2022 12:36

Se caută inspector la Serviciul Coordonare Asociații de Proprietari. Primăria Municipiului Piteşti organizează, în data de 3 mai, ora 1000, la sediul său din strada Victoriei nr. 24, concurs de recrutare pentru ocuparea, pe perioadă nedeterminată, a funcției publice de execuție vacantă, cu durata normală a timpului de muncă, de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână, de inspector, clasa I, gradul profesional principal din cadrul Direcției Servicii Publice, Achiziții-Serviciul Coordonare Asociații de Proprietari. Perioada de depunere a dosarelor de înscriere la concurs este până la 19.04.2022.

O nouă conducere la Spitalul Municipal Curtea de Argeș

Luni, 04 Aprilie 2022 09:59

De la 1 aprilie 2022 a fost schimbată conducerea Spitalului Municipal Curtea de Argeș. Noul manager al unității medicale este Andreea Gheordunescu, fosta consilieră a primarului Constantin Panțurescu, iar în funcția de director medical a fost numit medicul oncolog Otilia Chipurici. Cele două persoane au fost numite pe o perioadă de șase luni, timp în care ambele posturi urmează să fie scoase la concurs.

Andreea Gheordunescu l-a înlocuit în funcția de manager al Spitalului Municipal Curtea de Argeș pe economistul Florin Mitucă.

 

Pagina 2 din 172

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea