Fonduri europene pentru 54 de stații de încărcare autovehicule și autobuze electrice, la Piteşti!

Luni, 15 Noiembrie 2021 15:39

Primăria Piteşti a accesat fonduri europene pentru achiziţionarea a 54 de stații de încărcare, destinate autovehiculelor și autobuzelor electrice, ce vor fi amplasate în zona Costache Negri. În această perioadă zona este demolată, fiind vorba de  471 de mp de construcții provizorii și 2 gradene din beton. Urmează să fie amenajat terenul pentru amplasarea stațiilor de încărcare autovehicule și a stațiilor de încărcare autobuze electrice, pentru amplasarea punctelor de transfer călători și a posturilor de transformare electrică.  Potrivit municipalităţii, investițiile se fac din fonduri nerambursabile, prin 4 proiecte europene.

 

Cum va arăta noul teren de sport propus de municipalitate în incinta Colegiului Economic „Maria Teiuleanu”

Luni, 15 Noiembrie 2021 13:58

Dimensiunea și marcajele terenului sunt adaptate unui teren de handbal ce va avea o suprafață de 968 mp. Terenul propus va avea o infrastructură alcătuită  din beton armat, pe strat de balast stabilizat și o suprafață de uzura din tartan. Va avea împrejmuire perimetrală din plasă împletită plastifiată și plasă de protecție textilă deasupra suprafeței de joc.  De asemenea, terenul va fi dotat cu sistem de iluminat!

 

Primăria Șuici - fruntașă la atragerea finanțărilor prin proiecte

Luni, 15 Noiembrie 2021 10:58

Extinderea rețelei de canalizare  în satele Ianculești, Paltenu, Păuleni și cătunul Moșteni reprezintă principalul proiect pe care administrația din Șuici îl va depune spre finanțare în cadrul Programului „Anghel Saligny”.

Alte două proiecte vor fi depuse pe Programul Național de Redresare și Reziliență.

Aproape 240 de hectare de pășune disponibile pentru concesiune la o primărie din Argeș

Luni, 15 Noiembrie 2021 10:57

Primaria Buzoești organizează licitație publică pentru concesionarea mai multor terenuri:

1) concesionarea proprietății imobiliare “Teren extravilan în suprafață de 44,17 ha, categoria de folosinta pasune”, satul Ionesti, judetul Arges;

2) concesionarea proprietății imobiliare “Teren extravilan în suprafață de 45,73 ha, categoria de folosinta pasune”, satul Vulpesti, judetul Arges;

 

SEdC Mioveni vă informează: „Ce să NU aruncați la toaletă”

Luni, 15 Noiembrie 2021 10:47

SEdC Mioveni se confruntă cu o nouă creștere a numărului de solicitări în ceea ce privește desfundarea canalizării, în special în zonele de blocuri, de cele mai multe ori fiind nevoie de intervenții de urgență ale echipelor noastre.

 

În majoritatea cazurilor, motivul înfundării sistemului de canalizare nu este de ordin tehnic, ci nerespectarea regulilor elementare de utilizare al sistemului de canalizare.

Mioveni: Locuitorii de la case pot scăpa gratis de deșeurile din sticlă

Luni, 15 Noiembrie 2021 10:46

Primăria orașului Mioveni și operatorul de salubritate zonal aduc la cunoștință cetățenilor orașului faptul că deșeurile și ambalajele reciclabile din sticlă – de orice formă și mărime, precum și borcane, vor fi colectate, în zilele de 23 noiembrie (Colibași și Făget) și 24 noiembrie (Racovița și Clucereasa) din fața gospodăriilor, din poartă în poartă, începând cu ora 08.00. Atenție! Nu se acceptă colectarea de geamuri, resturi de termopan, ceramică, porțelan, aceste tipuri de deșeuri nefiind incluse înregistrare în codul prestatorului de servicii! Persoanele interesate pot obţine relaţii suplimentare de la reprezentanţii Biroului Protecţia Mediului din Primăria Mioveni, sau la numărul de telefon 0348/455 444 (interior 111).

 

Salpitflor Green S.A. organizează licitații publice pentru spaţiile comerciale şi terenurile libere

Joi, 11 Noiembrie 2021 14:12

Societatea SALPITFLOR GREEN S.A. organizează licitații publice pentru spaţiile comerciale şi terenurile libere existente în pieţele şi târgul săptămânal al municipiului Pitești, în data de 25.11.2021.

Termenul limită de depunere a dosarelor este data de 19.11.2021, ora 15:00. Licitaţiile se vor ţine la sediul societății din strada Lotrului nr. 1, etajul ii, cam.1, începând cu ora 9:00, conform graficului și la ora stabilită la depunerea dosarelor. Accesul în unitate se va face conform hotărârii Guvernului nr.1130/2021 și a altor prevederi legislative valabile la data menționată.

Începe dezbaterea publică privind construirea unui spital municipal la Piteşti!

Miercuri, 10 Noiembrie 2021 07:04

# Vicele Gelu Tofan e pregătit să vândă fier vechi şi să majoreze taxele pentru a asigura funcţionarea spitalului

Consilierii locali ai PNL şi USR au anunţat că miercuri, 17 noiembrie, începând cu ora 15.00, în sala Filarmonicii Pitești va avea loc o dezbatere publică privind oportunitatea construirii unui spital municipal. Proiectul construirii unui spital municipal a fost tema din campania electorală a liberalului Sorin Apostoliceanu. Deşi a explicat că Piteştiul nu are bani pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare al unui spital, primarul Cristian Gentea a spus acum câteva luni că spitalul se va construi, dacă piteştenii vor dori acest lucru.

 

 

În conformitate cu vremurile, Primăria Ștefănești a cumpărat, de 1200 lei, hârtie igienică

Marţi, 09 Noiembrie 2021 14:02

La Primăria din Ștefănești se muncește. Recent, a fost achiziționat un sistem video de supraveghere stradală care a costat peste 200.000 lei. ”Suntem cu ochii pe voi” – par a spune oficialii instituției celor certați cu legea.

Pentru vremuri mai de... retragere, aceeași primărie a cumpărat și hârtie igienică de 1200 lei. Sau poate pentru a face față produselor de protocol achiziționate la sfârșitul lunii trecute și care au tras din bugetul local peste 1100 lei...

Firma Salubris adună deșeuri, la Moșoaia... de unde vrea ea!

Marţi, 09 Noiembrie 2021 08:59


La Moșoaia – satul Hințești, vinerea trecută, locuitorii au fost anunțați că se ridică deșeurile din sticlă.

Mașina de colectare a firmei Salubris S.A. a trecut, însă, ridicând deșeurile selectiv. Așa încât unii săteni au scos sticlele degeaba, trebuind, ulterior, să le care înapoi.

Managerul firmei, Gabriel Sabie, nu a putut să ne dea detalii concrete asupra a ceea ce s-a întâmplat.

 

Lucrările de modernizare continuă în Bradu

Marţi, 09 Noiembrie 2021 08:47

În localitatea Bradu continuă proiectele de modernizare. Infrastructura reprezintă o prioritate pentru administrația locală, condusă de primarul Dan Stroe și viceprimarul Gheorghe Negoi.

Astfel, în această perioadă se lucrează în ritm alert la proiectul „Realizarea unui zid de sprijin perimetral lacului Panduri”. S-a semnat contractul pentru „Modernizare drum local Aleea Neajlov – Dreptății”, iar în perioada următoare urmează semnarea unui contract pentru obiectivul „Amenajare trotuar pe strada Principală km 6+280 – 7 + 110 (strada Preot GH. Ionescu –CAP)”.

 

Conducerea Direcţiei pentru Sport Argeş: „Salarizarea este nemotivantă. Personalul este în vârstă și s-a obișnuit cu locul de muncă”

Luni, 08 Noiembrie 2021 15:45

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş a prezentat, recent, Instituției Prefectului, raportul de activitate în perioada 2020 – septembrie 2021. Dacă ar fi să nominalizăm prin ce s-a „remarcat” instituția în acest interval de timp ar fi problema puricilor apărută la Sala Sporturilor Pitești. Știrea a făcut ocolul țării, conducerea Direcției de Sport și Tineret, care administrează Sala Sporturilor, precizând în acea perioadă de timp, că nu sunt bani pentru a face deratizarea de câte ori ar trebui făcută.  Problema apărută la Sala Sporturilor din Pitești nu apare însă în raportul de activitate al Direcției. Totuși, pe lângă puținele activități sportive derulate, directorul executiv Liviu Popescu a avut curajul să evidențieze principalele dificultăți întâmpinate de instituția pe care o conduce. Vi le prezentăm și noi, exact cum au fost ele menționate în raport.

 

Parcul auto al SEdC Mioveni, pregătit pentru acțiunile de deszăpezire

Luni, 08 Noiembrie 2021 15:18

Planul de Intervenție și deszăpezire al societății pentru această iarnă a fost aprobat. Autoritățile locale din Mioveni au luat măsuri privind pregătirea parcului auto în vederea prevenirii și combaterii înzăpezirii drumurilor publice.

Activitatea de curățire și de transport al zăpezii de pe căile publice și de menținere în funcțiune a acestora pe timp de polei sau de îngheț, în aria administrativ teritorială a orașului Mioveni este asigurată de către S.Ed.C. Mioveni.

 

Ion Mînzînă – perversă pentru Dan Manu! Se desfiinţează Centrul Cultural Judeţean Argeş!

Luni, 08 Noiembrie 2021 11:05

La un an de la preluarea mandatului, preşedintele judeţului, Ion Mînzînă, a făcut marele anunţ! Se va desfiinţa Centrul Cultural Județean Argeş – instituţie de cultură înfiinţată de doctorul Dan Manu, fost lider al CJ Argeş în perioada 2016-2020. Deşi este medic de profesie şi toată lumea se aştepta să revigoreze sistemul sanitar din Argeş, Dan Manu a iubit și cultura şi a pompat bani grei în Centrul Cultural Județean, unde a numit-o directoare pe Araxi Negoşanu. De aici şi până la dezmăţ cultural pe bani publici a fost doar un pas.

 

Lucrările la noul corp de clădire al Spitalului Județean Argeș avansează

Luni, 08 Noiembrie 2021 10:58

# Marius Nicolaescu: „La sfârșitul anului sperăm să fim cu proiectul realizat la peste 60%”

În fiecare lună, conducerea Consiliului Județean Argeș se întâlnește, pe șantierul noului corp de clădire al Spitalului Județean de Urgență Pitești, cu echipa tehnică - constructor, proiectant, diriginte de șantier, și cu conducerea spitalului pentru a vedea care este stadiul lucrărilor, dar și pentru a discuta și a găsi soluții la problemele ce pot apărea.  

Comuna Bascov – 60.000 lei pentru servicii de consultanță pentru modernizare iluminat public

Miercuri, 03 Noiembrie 2021 06:54

Se cheltuie, dar va fi lumină! Pe data de 22 octombrie, Primăria Bascov (foto) a achiziționat, cu 60.000 lei fără TVA, servicii de consultanță pentru modernizarea iluminatului public în comună. Este vorba de accesarea de bani europeni așa că suma, ce părea inițial exagerată, nu mai este de domeniul fantasticului. La accesarea de bani europeni, firmele de consultanță primesc procente din valoarea proiectului. Să fie lumină!

 

Conducerea Primăriei Bradu: „Avem pregătite două proiecte mari pentru a le depune prin programul Anghel Saligny”

Marţi, 02 Noiembrie 2021 21:57

Administrația locală din Bradu va depune două cereri de finanţare pentru proiecte de construcţie şi modernizare a drumurilor locale prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny". Prin acest program autorităţile administraţiei publice locale pot încheia contracte de finanţare multianuală pentru a realiza lucrări pentru alimentări cu apă, canalizare, drumuri de interes local, sisteme de distribuţie a gazelor naturale, în intervalul 2021 - 2028.

În Bradu vor fi depuse două proiecte:

 

Firma care a lucrat la Pasajul Magnolia a primit certificat negativ de la Primăria Piteşti!

Marţi, 02 Noiembrie 2021 20:59

# Primarul Cristian Gentea (foto): „Mai urmează și alte certificate negative...”

Aşa cum ameninţa încă din luna iulie, primarul Piteştiului, Cristian Gentea (foto), a acordat primul certificat negativ. „Beneficiar” este firma care a lucrat la Pasajul Magnolia, de care edilul a fost foarte nemulţumit. În vara acestui an, Gentea spunea că va acorda certificate negative firmelor care execută lucrări la Piteşti şi care fac treabă de mântuială. „În sfârșit s-a dat primul certificat negativ. Este vorba despre firma care a lucrat la Pasajul de la Magnolia, firmă care ne-a mâncat sufletul. Am spus în repetate rânduri că nu sunt mulţumit de felul în care s-au desfăşurat lucrările. Mai avem probleme cu acestă firmă și la două grădinițe. Mai urmează și alte certificate negative pentru firmele care nu respectă clauzele contractuale. Acesta e doar începutul”, a declarat primarul Gentea, la conferinţa de presă.


 

 

Încep lucrările la două podețe din Săpata

Luni, 01 Noiembrie 2021 22:01

# Școala primară a fost modernizată (foto)

La Săpata se lucrează. Localitatea are un buget destul de mic, însă voință mare. În scurt timp vor începe lucrările de construcție a două podețe în zonele Ciobești și Dragomirești. Actualele căi de acces sunt degradate și necesită reabilitarea de la zero. Autorizațiile de construire au fost eliberate, iar autoritățile din Săpata se află acum în perioada de achiziție a lucrărilor.

 

Oarja – Strada Cireșului a fost asfaltată și amenajată

Luni, 01 Noiembrie 2021 22:00

În Oarja, primăria a finalizat lucrările de asfaltare şi modernizare la o nouă stradă. Infrastructura rutieră se află pe lista de priorităţi a primarului Constantin Bîlea, care a spus că procesul de modernizare continuă. Strada Cireşului a fost complet asfaltată şi amenajată cu tuia, bănci, coșuri de gunoi,  pentru a arăta ca în secolul XXI.  După lucrările de asfaltare şi modernizare, strada Cireşului din comuna Oarja bate multe străzi din multe oraşe mari pentru că lucrările au fost făcute ca la carte. Primarul Bîlea spune că aşa îşi doreşte să arate cât mai multe străzi din comună şi că va continua să modernizeze infrastructura rutieră pentru ca toţi locuitorii comunei, dar şi cei care tranzitează Oarja, să beneficieze de drumuri  civilizate. Răspunzătoare pentru această lucrare efectuată ca la carte și pentru multe altele este SC DRUMARG TOP 2005. Compania lucrează cu profesionişti  din domeniul construcţiilor şi execută lucrări de calitate, ceea ce face din Drumarg Top 2005 un partener de afaceri credibil şi ofertant.

 

Pagina 11 din 173

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea