Încă 4 terenuri de sport multifuncționale la Pitești

Luni, 24 Iulie 2023 12:12

Primarul Cristian Gentea a semnat, joia trecută, contractele pentru studiile de fezabilitate ale altor 4 proiecte de investiții din bugetul local în terenuri de sport multifuncționale!

Cristian Gentea: Terenul de sport multifuncțional din strada Târgul din Vale este cerința cetățenilor, fiind proiectul câștigător în 2023 în procesul de bugetare participativă. Celelalte 3 terenuri sunt o necesitate a unităților de învățământ - Școala Gimnazială „Ion Minulescu”, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, Școala Gimnazială „Tudor Mușatescu”. Dimensiunile terenurilor vor fi de 44 m, lungimea totală și 23 m, lățime.

Contractantul, Kreate – Studio de Arhitectura Dumitrescu & CO S.R.L are la dispoziție 2 luni pentru finalizarea studiului pentru cele 4 proiecte, valoarea fiecărui contract fiind de 50 000 lei (inclus TVA).

Pitești - eforturi pentru ridicarea nivelului de trai în colonia ACH

Luni, 24 Iulie 2023 12:11

În colonia ACH a avut loc, săptămâna trecută, recepția unui obiectiv de investiții extrem de important pentru dezvoltarea zonei, a branșamentelor electrice pentru 58 de familii ale căror amplasamente sunt pe domeniul public.

Ceea ce municipalitatea a promis, a făcut, pentru comunitatea de pe malul Argeșului!

Urmează ca fiecare proprietate să se branșeze individual la energia electrică, în cel mai scurt timp.

Așadar au acum și gaze și curent electric, urmează introducerea rețelei de apă și canalizare!

 

Pitești. Măsuri pentru fluidizarea traficului pe strada Războieni, în zona Lidl Exercițiu!

Luni, 24 Iulie 2023 12:08

Astăzi, 18 iulie 2023, au fost implementate două măsuri importante pentru a îmbunătăți circulația și siguranța pietonilor pe strada Războieni din municipiul Pitești, zona Lidl Exercițiu:

1. Punerea în funcțiune pe galben intermitent a unui nou semafor cu buton la trecerea de pietoni de pe strada Războieni, în intersecția cu strada Doctor Nicolae Crețulescu. De mâine, 19 iulie, după ora 09:00, semaforul va avea regim normal de funcționare.

Nu irosiți apa, folosiți-o cu măsură! - Recomandarea societății Apă Canal 2000 SA Pitești în perioadele de secetă prelungită

Luni, 24 Iulie 2023 11:57

Având în vedere situația hidrometeorologică existentă în această perioadă, precum şi atenţionările organismelor de specialitate şi recomandările autorităţilor locale şi naţionale, rugăm consumatorii să utilizeze rațional apa potabilă pentru a evita furnizarea apei cu program şi a nu priva alţi beneficiari de minimul necesar util fiecărei gospodării.

Societatea Apă Canal 2000 SA recomandă utilizatorilor să folosească apa cu măsură și face apel către clienții care desfășoară activități agricole sau de grădinărit să reducă la minimum utilizarea apei potabile din rețeaua publică pentru aceste lucrări și să folosească apa din sursele proprii (de ex. fântâni).

 

Pistă dublă pentru biciclete cu lungime de 3 km. în Parcul Lunca Argeșului

Luni, 24 Iulie 2023 11:55

S-au finalizat lucrările de marcare a pistelor de biciclete, în Parcul Lunca Argeșului Pitești.

Pista de biciclete se întinde pe o lungime totală de 3 kilometri și are o lățime de 2 metri, oferind suficient spațiu de siguranță pentru bicicliști de toate vârstele.

Pentru marcarea pistei de biciclete s-a utilizat vopsea bicomponentă 2k antiskid de culoare verde, aplicată la cald pe suprafața carosabilă, asigurând astfel durabilitatea și vizibilitatea în timpul utilizării.

Apă Canal 2000 SA - investiţii pentru extinderea reţelelor de apă şi de canalizare menajeră în municipiul Piteşti

Luni, 24 Iulie 2023 11:28

Societatea Apă Canal 2000 pune un accent deosebit pe reabilitarea şi dezvoltarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare a localităţilor din aria sa de operare, sens în care a implementat proiecte cu finanţare europeană, dar şi programe finanţate din surse proprii.

În programul de investiţii al societăţii pe anul 2023, pentru extinderea reţelelor de apă şi de canalizare menajeră în municipiul Piteşti au fost cuprinse mai multe lucrări, dintre care următoarele se află în stadiu avansat de realizare:

 

Popești - documentație pentru panouri fotovoltaice, pentru dotarea unei școli și pentru asfaltarea de drumuri locale

Joi, 20 Iulie 2023 11:43

 

Panourile fotovoltaice, soluția viitorului pentru energia verde, prezintă interes și pentru autoritățile din comuna Popești, mai ales în vederea scăderii costurilor cu energia electrică. La nivel local se află în lucru un proiect ce prevede montarea de panouri solare pe mai multe clădiri publice din comună. Este vorba despre localul fostei școli din satul Popești, Primăria Popești și Școala Gimnazială ”Victor Țârcovnicu” Slobozia. Potrivit proiectului, în cazul celor două unități școlare, instalații fotovoltaice ar urma să fie amplasate și în curtea imobilelor. Momentan se lucrează la documentație, solicitarea de finanțare urmând să fie depusă în cadrul PNRR.

 

Săpata. Drum asfaltat prin Programul Anghel Saligny

Miercuri, 19 Iulie 2023 08:02

 

În luna iunie, Primăria Săpata a dat startul uneia dintre cele mai importante investiții în infrastructură din ultimii ani. Este vorba despre modernizarea DC 437 în satul Drăghicești, obiectiv realizat prin Programul ”Anghel Saligny”, cu contribuția autorităților locale. Vor fi asfaltați aproximativ 3 km de drum comunal. ”Au început lucrările de modernizare a drumului cu amenajarea terasamentului, decopertarea zonelor sensibile, umplerea cu balast și montarea tuburilor pentru podețele de scurgere a apelor pluviale.

 

 

Primăria Băbana este una dintre cele patru primării care au accesat, în Argeș, programul ”Rabla Local”

Miercuri, 19 Iulie 2023 07:48

 

Primăria Băbana, alături de Primăria Pitești, Primăria Căldăraru și Primăria Valea Mare Pravăț s-a implicat în „Programul Rabla Local”, derulat de Administrația Fondului de Mediu, astfel că cetățenii din comună care dețin o mașină mai veche de 15 ani pot primi 3.000 de lei pentru casarea vehiculului, fără să fie obligați să cumpere o mașină nouă. 2.400 de lei din această sumă vor fi suportați de către AFM, iar 600 de lei de către Primărie.

 

Piteștiul va avea un nou Cetățean de Onoare!

Miercuri, 19 Iulie 2023 07:30

 

Sergiu Rizescu, supraviețuitor al detenției politice din Închisoarea Pitești, va primi recunoaștere din partea municipalității prin acordarea Titlului de Cetățean de Onoare al Piteștiului!

„Un senior al politicii românești, un bărbat remarcabil prin verticalitate, Președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România este un exemplu pentru toate generațiile!

 

 

Rețeaua de apă și canalizare va fi extinsă pe două străzi din Pitești

Marţi, 18 Iulie 2023 17:24

 

Se extinde rețeaua de apă și canalizare menajeră pe Aleea Stadionului și pe strada Narciselor!

30 de gospodării vor fi deservite în urma lucrărilor de investiții efectuate de S.C. Apă Canal 2000 SA: o stație de pompare apă uzată, 615 metri de canalizare menajeră, peste 200 de metri conductă de refulare și 300 de metri conductă de apă!

Lucrările se vor finaliza până la începutul anului viitor.

Valoarea contractului este de 1.083.999 lei.

 

Transport public local de persoane, în Pitești: ultimele autobuze MAZ ies din circulație!

Luni, 17 Iulie 2023 20:26

 

 

De miercuri, 12.07.2023, s-au retras din circulație ultimele 4 autobuze MAZ 103, care au intrat în exploatare în anul 2003, respectiv 2005, atingând un rulaj de peste 14.779.543 de kilometri. Măsura răspunde în mod pozitiv solicitărilor cetățenilor municipiului Pitești.

În prezent, flota de autobuze utilizată în transportul public local de persoane din muncipiului Pitești și din celelalte localități în care operăm este compusă dintr-un număr total de 130 de autobuze, toate dotate cu instalații de climatizare, podea coborâtă pentru accesul facil al călătorilor, platformă de acces pentru persoanele cu dizabilități și sisteme de siguranță la închiderea și deschiderea ușilor și la plecarea autobuzelor din stații.

 

 

Șeful Gărzii Forestiere Argeș, Eugen Antonescu: „Cred că problemele generate de furtul de lemn se vor reduce accelerat!”

Luni, 17 Iulie 2023 15:25

 

# Sancțiuni de aproape jumătate de milion de lei în 2023 și 7 denunțuri penale # Pădurile din Argeș vor fi monitorizate video

Moment de bilanț. Eugen Antonescu este, de un an, șeful biroului județean al Gărzii Forestiere Argeș. Este inginer silvic, cu o vechime de peste 16 ani în această instituție. Cunoaște problemele și secretele sistemului. Ne-a dezvăluit că, în ultimii ani, au intervenit multe modificări legislative, cele mai multe bune. Și speră la mai bine. Între timp, își face treaba, alături de cei nouă colegi.

Biroul Garda Forestieră Județeană Argeș, structură fără personalitate juridică, funcționează în subordinea Gărzii Forestiere Ploiești. În cadrul Biroului județean, în primul semestru al anului 2023, și-a desfășurat activitatea un număr de 10 consilieri aflați în subordinea/coordonarea șefului de birou.

 

Lucrările de modernizare a localității Bradu continuă!

Marţi, 11 Iulie 2023 19:48

 

Primarul localității Bradu, Dan Stroe, se preocupă permanent de modernizarea localității. Lucrările de infrastructură continuă și în această vară, lucrându-se pe mai multe străzi din comună.

Pe strada Bucium se va introduce rețelele de apă și canalizare, iar pe strada Dafinului și Gh. Georgescu rețeaua de canalizare menajeră. De asemenea, pe strada Gării lucrarea de introducere a canalizării pluviale este aproape de final, iar după încheierea acesteia se vor amenaja trotuare.

 

 

Amendă uriașă pentru bugetarii care cedează voucherele de vacanță contra cost

Marţi, 11 Iulie 2023 18:42

 

Angajații de la stat se pot bucura și în acest an de voucherele de vacanță oferite de Guvern, in valoare de 1.450 lei. Există și categorii de persoane care nu folosesc aceste vouchere și aleg să le vândă.

Voucherele de vacanță sunt emise anual, doar pe suport electronic, așa cum s-a întâmplat și anul trecut. Pentru cupoane nu se plătește CAS și CASS, în schimb beneficiarul trebuie să achite un impozit de 10%, adică 145 de lei.

 

Investiție de peste 10 milioane de lei la Topoloveni

Marţi, 11 Iulie 2023 17:10

 

Gheorghiță Boțârcă, primar Topoloveni, vicepreședinte PSD Argeș: ”Dezvoltăm și modernizăm orașul Topoloveni!” Încă un proiect important depus de Primăria Orașului Topoloveni a primit finanțare! Este vorba despre proiectul ”Modernizare parte carosabilă străzi în orașul Topoloveni”, finanțat prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Proiectul presupune reabilitarea și modernizarea a 5.071 metri liniari de străzi intens circulate din zona centrală a orașului: Str. Parcului, Str. Blocurilor, Str. Fundătura Pieții, Str. Învățător Biolaru, Str. Calea București, Str. Prelungirea Maximilian Popovici. ”Valoarea totală a investiției este de 10.274.180,17 lei. Urmează proiectarea și execuția. Dezvoltăm și modernizăm orașul Topoloveni!” - Gheorghiță Boțârcă.

 

 

Încep lucrări de reparații la 11 școli din Pitești!

Luni, 10 Iulie 2023 18:47

 

Municipiul Pitești investește în modernizarea infrastructurii educaționale prin lucrări de reparații la 11 unități de învățământ preuniversitar de stat. Pe 7 iulie, s-au semnat contractele de lucrări pentru trei grădinițe, patru școli gimnaziale și patru licee.

Valoarea totală a acestor lucrări se ridică la suma de 1.321.555,19 lei, inclusiv TVA. Termenul de execuție a lucrărilor este de 60 de zile, astfel încât toate reparațiile vor fi finalizate înainte de începerea anului școlar 2023-2024, în data de 11 septembrie 2023.

 

Colectarea separată a deșeurilor – primul pas spre procesul de reciclare!

Luni, 10 Iulie 2023 18:44

 

# Cum colectăm deșeurile din HÂRTIE/CARTON?

Primăria Municipiului Pitești, prin Salubritate 2000 S.A, continuă informarea și conștientizarea utilizatorilor serviciului de salubrizare, cu privire la modul de colectare separată a deșeurilor. Afișe informative au fost lipite la scările de bloc din Trivale.

Prin reciclare dăm deșeurilor o nouă întrebuințare. Colectarea separată a diferitelor tipuri de deșeuri începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare.

Deșeurile reciclabile de tip hârtie/carton se colectează în containerul inscripționat corespunzător, de culoarea ALBASTRĂ.

 

Vești bune pentru locuitorii din Bradu! 14 străzi vor fi modernizate cu fonduri nerambursabile

Miercuri, 05 Iulie 2023 12:57

 

Primarul Dan Stroe a semnat un contract de finanțare foarte important pentru comuna Bradu, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Este vorba despre un proiect pentru modernizarea a 14 străzi din localitate: introducerea rețelei de canalizare pluvială și asfaltare.

Potrivit primarului Dan Stroe, următoarele străzi vor fi modernizate: Busuioc, Aleea Busuioc, Aleea Rozelor, Crivăț, Fragilor, Frasinului, Gladiolei, Gutuiului, Margaretei, Mărgăritar, Matei Gabriel, Mesteacănului, Nucului și Violetelor.

Președinta Sanitas Argeș, față în față cu premierul Marcel Ciolacu

Marţi, 04 Iulie 2023 16:43

 

# S-a stabilit ocuparea a peste 4.000 de posturi vacante

Doina Fănică, preşedinta Sindicatului Sanitas Argeş, a fost prezentă, săptămâna trecută, la discuțiile cu premierul Marcel Ciolacu privind majorarea veniturilor pentru angajații din sănătate.

„Alături de investiții, asigurarea resursei umane motivate și adecvate este o condiție vitală pentru ca românii să beneficieze de servicii medicale de calitate. Așa cum am promis, am aprobat astăzi (30 iunie n. red.) o ordonanță de urgență prin care, începând cu 1 august, majorăm veniturile pentru angajații din sănătate care asigură gărzi și asistența medicală în zilele de weekend sau sărbători legale.

 

 

Pagina 11 din 198

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea