Pasarela care leagă DN 73 de Dacia va fi gata la sfârşitul lunii viitoare

Luni, 15 Octombrie 2012 00:00

# Varianta de legătură DN73 –Uzina Dacia, o lucrare de peste 70,5 milioane lei. Lucrările la varianta de legătură DN73 – Uzina Dacia au intrat pe ultima sută de metri. Investiţia, în valoare de peste 70 de milioane de lei, are termen de finalizare data de 28 noiembrie 2012. În curând însă urmează a fi demarate şi lucrările de amenjare și modernizare a tronsoanelor Pitești - Mărăcineni și Mărăcineni - Piscani din DN 73.
Săptămâna trecută, în zona noii pasarele peste calea ferată de la Mioveni, a avut loc anunţata conferință de prezentare a stadiului lucrărilor la varianta de

Licitația gigant de la Direcția Apelor Argeș, contestată de o firmă din... Veneția

Luni, 08 Octombrie 2012 00:00

# La cei peste 1.100 miliarde lei vechi aspiră o singură asociere de firme din Argeș. Așa cum am scris și într-un număr antyerior al publicației noastre, pe portalul public de licitații, Direcția Apelor Argeș-Vedea a postat un anunț care a făcut senzație. Lucrarea licitată poartă numele de ”Amenajarea râului Argeș pe sectorul baraj Golești-baraj Ogrezeni în vederea stabilizării albiei, jud. Argeș, Dâmbovița și Giurgiu”.
Prețul este cu totul atractiv, și asta pentru că valoarea estimată a lucrării este de 88,913,969.93 RON – sumă fără TVA, adică un total de peste 110.000.000 lei noi. Procedura este de licitație deschisă, criteriul de atribuire fiind cel al prețului cel mai scăzut.

 

La Costești se asfaltează de zor

Luni, 08 Octombrie 2012 00:00

# Primarul Baicea tace... și le face. Ion Baicea: ”Țin să mulțumesc noului Consiliu Local pentru buna colaborare”. ”Marea asfaltare” – un termen care trebuia regăsit, în teren, în toate orașele județului. Numai că… la Curtea de Argeș au trecut doi ani de contestații și neînțelegeri, la Topoloveni se pare că sunt unele încurcături în proiectul tehnic. Iată că la Costești, cu o firmă din afara județului, considerată autsaideră la momentul licitației, lucrurile merg ca… turnate. Pentru că, profitând și de vremea bună, sub privirile critice ale edilului, se toarnă asfalt de zor. Au fost ”rezolvate” străzile Târlești, Datcului și Duzilor – în cartierul Telești, iar în Costești străzile Pieței și Necșulești. Tot aici constructorul a terminat amenajarea celor trei parcări mari. Se pregătește, după spusele dirigintelui de șantier, să intre în reabilitare strada Râului.

Constructorii argeșeni se grăbesc la licitații pentru ultimele lucrări ce pot fi executate anul acesta

Luni, 08 Octombrie 2012 00:00

# Zeus, firma omului de afaceri Grigore Dobre, a câștigat o licitație de lucrări oferind... jumătate din prețul estimat. Timpul frumos al toamnei dă prilej atât autorităților locale cât și constructorilor să mai facă ceva lucrări pe ultima sută de metri. și, cum criza a împuținat atât banii cât și comenzile, toți se grăbesc să muncească.

 

Fosta organizaţie de la PRM, actual USL, ne-a scumpit gunoiul

Luni, 01 Octombrie 2012 00:00

# Preţul a crescut de la 5,7 lei/persoană/lună, la 7,1 lei/persoană pe lună fără TVA la oraşe, iar la comune de la 30 lei/an de gospodărie, a ajuns la 36 lei/an/persoană. # Gabriel Moiceanu (foto): „Delegarea serviciului de salubrizare este un proiect de succes” # Ducele de Albota: “La gunoi s-a angajat toată fosta organizaţie de la PRM. Mai avem să-l angajăm pe Vadim”. În timp ce oraşul este într-o perioadă de greve la Arpechim și Lisa Draxlmaier, şefii de la judeţ se laudă cu delegarea serviciului de salubrizare. Nu am înţeles foarte bine care ar fi

Marea asfaltare de la Curtea de Argeș, în fața celui de-al patrulea eșec

Luni, 01 Octombrie 2012 00:00

# Costinel Vasilescu (foto), fost viceprimar al orașului: ”Dacă și de această dată se anulează procedurile, voi începe să strâng semnături pentru demiterea conducerii Primăriei”. Se întâmplă din nou! Aproape că ne-am plictisit să consemnăm eșecurile unui proiect care se dorea grandios, un proiect destinat îmbunătățirii nivelului de trai al cetățenilor din Curtea de Argeș. ”Marea asfaltare” a constituit un subiect fierbinte încă din anul 2010, an în care a fost semnat contractul de finanțare. Subiectul a fost întors pe toate părțile în campania electorală din vara acestui an, fiind, de fapt, unul din punctele de ”bătaie” ale fostului și actualului primar, Nicolae Diaconu.

 

Direcția Apelor pregătește a doua licitație gigant din această toamnă

Luni, 01 Octombrie 2012 00:00

# Este vorba de achiziționarea de utilaje multifuncționale necesare activității de exploatare # Valoarea estimată de achiziție se ridică la peste 30.000.000 lei noi. Acum câteva numere, săptămânalul ”Atitudine în Argeș” a publicat un material referitor la licitația lansată de Direcția Apelor, în valoare de  peste 1.100 MILIARDE LEI vechi, bani care  au pus pe jar întreaga comunitate de afaceri a județului. Pe portalul public de licitații, Direcția Apelor Argeș-Vedea a postat un anunț care a făcut senzație. Lucrarea licitată poartă numele de ”Amenajarea râului Argeș pe sectorul baraj Golești-baraj Ogrezeni în vederea stabilizării albiei, jud. Argeș, Dâmbovița și Giurgiu”.

Primarul de la Miceşti a stat, la o şedinţă la prefectură, să analizeze cadourile primite de la italieni

Luni, 24 Septembrie 2012 13:55

Săptămâna trecută, Instituția Prefectului din Județul Argeș,  Consiliul Judeţean Argeş şi Asociația “Comunitatea Montană Iezer Muscel” în parteneriat cu Punctul de lucru Europa pentru Cetăţeni Bucureşti, a organizat o sesiune de informare în cadrul Programului Europa pentru Cetăţeni ai Uniunii Europene. Evenimentul a avut loc în Sala Mare a CJ şi tema centrală a fost prezentarea mecanismului şi a beneficiilor activităţii de înfrăţire a localităţilor din ţara noastră cu localităţi din alte ţări ale UE. Acţiunea şi-a propus stimularea şi facilitarea încheierii de acorduri şi înfrăţiri între unităţile administrativ-teritoriale

 

Amânat de patru ani, pasajul Podul Viilor n-are noroc nici sub guvernarea USL

Luni, 24 Septembrie 2012 13:53

# Lucrările ar fi trebuit să înceapă toamna aceasta, dar rămân în faza de poveste. “Sabotat” de Ministerul (PDL-ist) al Transporturilor, cel mai mare proiect de infrastructură al Piteştiului se împleticeşte şi sub orânduirea USL-istă. Aşa că, anunţat la început de an, pentru a patra oară,  ca  mare proiect de infastructură al Piteştiului,  pasajul  n-are nicio şansă  să-şi vadă începute lucrările în 2012. În cele mai optimiste calcule, poate, poate construcţia va începe la primăvară, că doar n-au intrat zilele-n sac!

În această toamnă se lansează “apelul” de proiecte POR pentru reabilitarea termică a blocurilor

Luni, 24 Septembrie 2012 13:50

# O nouă etapă de iluzii la Pitești. # nveloparea, cel mai devreme din... 2014. Intenţii au mai fost, totul e să trecem de faza proiectelor. În urma precedentului program similar de acum trei ani, la Piteşti, din sutele de blocuri înscrise pentru reabilitare, doar 11 au primit promisiuni de finanţare, iar când a fost vorba de concretizarea programului, numai în două cazuri s-a şi trecut la fapte. Cele mai multe asociaţii de proprietari şi-au luat gândul de la pomul lăudat şi s-au apucat de reabilitare pe cont propriu, împestriţând Piteştiul de la un capăt la altul. Rămâne de văzut dacă tot tam-tamul iscat de POR va avea ca finalitate reabilitarea termică a mai mult de două blocuri şi dacă lucrările vor presupune mai mult decât lipirea polistirenului pe faţade.

 

Atribuțiile Adrianei Croitoru la Agenţia de Mediu: verificarea parcului auto

Luni, 24 Septembrie 2012 12:11

Adriana Croitoru, de două săptămâni, a revenit la Agenţia de Mediu, iar de atunci flutură stindardul PC-ului prin Agenţie. Împreună cu directoarea Mariana Ionescu (fostă PD, fostă UNPR, acum USL), în biroul acesteia, beau cafele şi  fumează de parcă Agenţia de Mediu ar fi cârciumă şi nu o instituţie publică unde trebuie să se fumeze în locuri special amenajate. Şi mai stau cu ochii ţintă, ca vulturii înfometaţi, pe biroul directoarei adjuncte Sorina Marin, monitorizând când vine, pleacă de la muncă, cine intră, cine iese, etc., doar, doar şi-o prezenta demisia. Le asigură compania o altă prietenă de la Partidul Conservator, Dudău Emilia, secretară la APIA Argeş, cu care Agenţia de Mediu este în litigiu de doi ani.

“Am avut de gestionat evenimente în patru luni cât alţi prefecţi în patru ani”

Luni, 17 Septembrie 2012 12:05

# Interviu cu prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare. Prefectul Cristian Soare vorbeşte, la patru luni de mandat, despre situaţiile dificile pe care a trebuit să le gestioneze la cele două scrutine pe care le-a avut de organizat, dar se arată rezervat în comentariile referitoare la costurile, dezamăgirile şi felul în care a avut de suferit imaginea României de pe urma Referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu.

 

Amenzile pentru ilegalităţile administratorului, suportate de locatari

Luni, 17 Septembrie 2012 11:53

# La 82 de ani, Ioana Badea e acuzată de evaziune fiscală, înşelăciune şi delapidare. Ilegalităţile sesizate de către o parte dintre membrii Asociaţiei de Proprietari Victoria – Centru (blocul de deasupra Librăriei Eminescu) au ajuns pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. Mai mult, oamenii au solicitat Primăriei suspendarea atestatului de administrator al Ioanei Badea, ca urmare a mai multor nereguli ce ar fi  fost săvârşite de aceasta în activitatea financiar-contabilă şi acuză autorităţile locale că deşi au fost sesizate asupra respectivelor probleme, tolerează ilegalităţile comise în interiorul asociaţiei. Bătrâna neagă faptele pentru care este acuzată şi speră ca ancheta să lămurească lucrurile.

Mii de oameni au fost prezenți la Ziua Comunei Bascov

Luni, 17 Septembrie 2012 11:48

# Nici măcar vremea capricioasă nu i-a împiedicat pe bascoveni să participe la ziua comunei lor. Duminică, 16 septembrie, Bascovul a îmbrăcat straie de sărbătoare cu prilejul celei de-a  VI – a ediţii a Zilei Comunei. Evenimentul s-a desfăşurat, ca în fiecare an, pe islazul Aninoasa din satul Brăileni şi, chiar dacă vremea nu a fost atât de prietenoasă cu bascovenii, acest eveniment, ca de fiecare dată, a adunat mii de oameni care au asistat la concertele de muzică uşoară şi populară susţinute de numeroşi artişti.

 

Noutăți de la poliție: câte un polițist alocat fiecărei școli și întoarcerea șefilor de post

Luni, 10 Septembrie 2012 13:18

Polițiștii argeșeni au prezentat cele două mari schimbări care au loc în această perioadă în cadrul instituției. Șeful IPJ Argeș, comisarul șef Dumitru Nicolae, a prezentat mai întâi o situație a infracționalității în școli, care a crescut în ultimul an la 56 de infracțiuni, cele mai multe fiind loviri și furturi. Pentru a preveni asemenea acte în noul an școlar, oamenii legii vor fi prezenți, prin echipaje de poliție națională și poliție locală, zilnic, începând cu prima zi de şcoală, în zona intrărilor în unităţile de învăţământ, în intervalele orare în care elevii intră sau ies de la cursuri, urmând să fie supravegheate, de

“Termo Calor Confort se îndreaptă spre moarte sigură”

Luni, 10 Septembrie 2012 13:05

Consilierul local  Mariean Neacşu spune că municipalitatea poate, dar nu vrea să ajute furnizorul local de agent termic. Potrivit consilierului local PP-DD Mariean Neacşu, majorarea de  2 milioane de lei a capitalului social al Termo Calor Confort este insuficientă pentru redresarea financiară a furnizorului local de agent termic, în condiţiile în care solicitările acestuia au fost de 4 ori mai mari. Deşi primarul Tudor Pendiuc spune că bugetul local nu permirte o majorare mai mare de capital în acest caz, consilierul PP-DD îl contrazice, spunînd că este vorba de rea-voinţă şi că o

 

Bilanţul mandatului trecut al primarului Pendiuc: 51% pierdere de apă din reţea, 245 lei gigacaloria şi 34,48% pierderi de energie termică în reţea

Luni, 10 Septembrie 2012 12:29

# Piteştiul este pe locul șase în ţară la pierderile de apă din reţea, cu 51% pierderi declarate în anul 2011 # 0% fonduri accesate în Piteşti prin POS Mediu pentru reabilitarea sistemului de termoficare urbană în scopul conformării la legislația de mediu. Institutul pentru Politici Publice (IPP) a dat publicităţii ultimul bilanţ de măsurare a performanţei primarilor din mandatul 2008-2012, în furnizarea de servicii publice către cetăţeni, prezentând informaţii detaliate despre calitatea şi costurile principalelor servicii de utilităţi publice: alimentarea cu apă şi canalizare, salubrizare, iluminat public, termoficare, administrarea spaţiilor verzi, infrastructura de drumuri.

Maşinile parcate neregulamentar, ridicate selectiv

Luni, 10 Septembrie 2012 12:27

# Din patru maşini parcate aiurea în aceeaşi zonă, doar una dispare. Cea mai scumpă! Vigilenţa Poliţiei Locale a crescut din 3 septembrie, dată de la care a fost reluată activitatea de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar. Poliţiştii locali stau cu ochii pe zonele deficitare la capitolul parcări, unde întotdeauna se găsesc şoferi disperaţi care să-şi lase maşinile şi pe locurile nemarcate. Nu toţi sunt însă pasibili de amendă!
Parcarea Muntenia, ora 14.40, miercuri, 5 septembrie 2012. Una din cele patru maşini parcate neregulamentar în apropiere de terasa KFC e ridicată de

 

Din octombrie, Primăria Pitești închiriază locuri de parcare

Luni, 10 Septembrie 2012 12:16

Primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc, a anunțat că municipalitatea începe să închirieze locuri de parcare pentru cetățeniii orașului. Primii care vor beneficia de această posibilitate vor fi piteștenii care au pe lângă blocuri suficiente locuri de parcare. Acțiunea va începe în luna octombrie, iar prețul de închiriere a unui loc de parcare pentru cetățeni nu va depăși, spune edilul, 120 de lei pe an. Prin această decizie, municipalitatea speră să disponibilizeze cât mai multe locuri de parcare pentru populație, eliminând mașinile care sunt socase la vânzare, remorcile și vehiculele comerciale parcate în parcările din preajma blocurilor. Detaliile închirierii locurilor de parcare vor fi stabilite de către municipalitate inclusiv prin consultarea cu cetățenii, pentru găsirea celei mai bune soluții.    A.V.

Iani Popa s-a supărat pe redacţia Atitudine în Argeş. Offf...

Luni, 03 Septembrie 2012 13:16

# Vicepreședintele C.J. Iani Popa, la conferinţa CJ Argeş, avea copii xerox ale articolelor din ziar. Iani Popa, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, e deranjat vizibil de un pasaj dintr-un articol de săptămâna trecută din ziarul nostru, articol în care relatam că acesta a venit la o conferinţă de presă şi a dat citire câtorva rânduri. Iată ce l-a deranjat foarte tare pe Iani Popa: „Iani Popa întârzie, conferinţa începe cu Florin Tecău şi câţiva şefi ai instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean. Subiectul dezbătut -  „Sărbătorile Argeşului şi Muscelului”. Vine şi Iani Popa cu o întârziere de

 

Pagina 117 din 137

«ÎnceputAnterior111112113114115116117118119120UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea