Noua lege funciară, bătaia de cap a primarilor

Luni, 22 Septembrie 2014 00:00

# Edilii sunt presați de termen, însă nu au bani de cadastre. În data de 19 septembrie a.c., orele 10.00, la sediul Primăriei oraşului Mioveni a avut loc întâlnirea  zonală cu reprezentanţii Comisiilor Locale de Inventariere având ca obiect aplicarea legii nr.165/2013.
La întâlnire, prezidată de subprefectul județului Argeş, Ion Burnei, au fost prezenți reprezentanţii comunelor Coşeşti, Dârmăneşti, Pietroşani, Bălileşti, Hârtieşti, Tiţeşti, Stâlpeni, Davideşti, Miceşti, Vultureşti, ai oraşului Mioveni, dar şi angajaţi ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Argeş(OCPI).

Elena Udrea și PMP susțin autostrada Pitești-Sibiu

Luni, 22 Septembrie 2014 00:00

Cătălin Bulf:  “Sloganul un milion de locuri de muncă a fost un succes electoral. USL a câștigat alegerile în 2012, evident astăzi pentru toată lumea, folosind această minciună: un milion de locuri de muncă“
“Acum avem cu o sută  de mii de locuri de muncă mai puțin ca în 2012. Doamna ministru Petrescu ne atrage atenția că nu e treaba guvernului să creeze locuri de muncă.  PMP susține că se pot crea locuri de muncă și un exemplu este autostrada Pitești –Sibiu. Finanțarea acestui proiect înseamnă crearea de

 

Inaugurare în spirit popular - creştinesc la Corbi

Luni, 22 Septembrie 2014 00:00

Săptămâna trecută, joi, în comuna Corbi, mai exact în satul Corbi, pe moderna stradă Piua, a avut loc o inaugurare inedită, în spirit creştinesc. Primarul comunei Corbi, Virgil Baciu a organizat inaugurarea a doua obiective esenţiale pentru comunitatea respectivă – un pod ce traversează râul Doamnei, care va deservi generaţii peste generaţii, fiind modernizat din bani europeni  şi un drum ce a fost asfaltat,mai exact strada Piua, ce se leagă de acest pod. 

Ziua comunei Lunca Corbului la cea de-a VII-a ediţie

Luni, 15 Septembrie 2014 00:00

Luni, 8 septembrie, Lunca Corbului a îmbrăcat straie de sărbătoare cu prilejul zilei comunei, eveniment ce a adunat mii de oameni, atât din localitate, dar şi din întreg judeţul. Primarul Gheorghe Drăgan şi vicepreședintele Consilului Județean Constantin Polexe nu au uitat nici în acest an să premieze cuplurile care au împlinit 50 de ani de la căsătorie .Ansamblurile de căluşari din Lunca Corbului, Stolnici şi Bârla  nu au lipsit nici de data aceasta, oferindu-le celor prezenţi un frumos spectacol de jocuri populare.

 

Din octombrie, preţul gigacaloriei ar putea scădea cu 45 de lei

Luni, 15 Septembrie 2014 00:00

# Veşti bune pentru piteştenii rămaşi racordaţi la sistemul centralizat de termoficare # Primarul Tudor Pendiuc: ”Nu este o măsură electorală”

Luna aceasta, primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, va face Consiliului Local o propunere de reducere a tarifelor pentru energia termică, astfel încât piteştenii rămaşi în reţeaua centralizată de termoficare să treacă mai uşor de iarna care vine.
Dacă va trece de CL Piteşti, ceea ce este foarte probabil,  de la 1 octombrie, preţul gigacaloriei va scădea de la 245 la 200 de lei. Asta ar însemna

Soluția pentru dezastrul de la Podul Viilor ar putea veni de la... Primăria Ștefănești

Luni, 15 Septembrie 2014 00:00

# Drumul Sticlelor, care leagă DN 7 de Centura Pitești, este deja în procedura de licitație.

Aflat la al treilea mandat în fruntea orașului Ștefănești, profesorul de matematică Dorin Bărbuceanu încă mai calculează. Calcule de infrastructură, de ridicare a nivelului de trei, calcule de împărțire a bugetului local, de completare  a acestuia din surse noi de venit. Între aceste calcule, o rută mult așteptată atât de transportatorii care folosesc DN 7, cât și de navetiștii care,  deja pentru al doilea an, sunt nevoiți să suporte blocajele de trafic din zona

 

Primăria Mioveni îşi va extinde sediul

Luni, 15 Septembrie 2014 00:00

Lucrările de extindere la corpul B al sediului Primăriei vor începe în curând. Terenul  pe care va fi ridicat noul corp este situat lângă actualul sediul al instituţiei şi are o suprafaţă de 2509 mp. Noua clădire administrativă va avea o suprafaţă totală construită de 204,50 mp şi desfăşurată 659,46 mp(D parţial + P+M+1E+Supantă etaj). Vor fi amenajate birouri pe fiecare etaj, în parte. Astfel, la demisol,va funcţiona arhiva, la parter, va fi mutat biroul Impozite şi Taxe, iar ca noutate, tot aici va funcţiona  şi Casa Căsătoriilor.
La etajul I,vor mai exista spaţii destinate activităţilor desfăşurate în interesul cetăţenilor. Acoperirea clădirii se va face cu terasă circulabilă.

”Modernizarea și reabilitarea de străzi urbane în orașul Topoloveni” - un proiect finalizat cu succes

Luni, 15 Septembrie 2014 00:00

# Gheorghiță Boțârcă: ”Atitudinea celor de la CEZ și Distrigaz este de netolerat” # Gheorghiță Boțârcă: ”S-ar putea să fim primul oraș din țară cu blocurile anvelopate total în 2015”
Joi, 11 septembrie, în sala de ședințe a Primăriei Topoloveni s-a desfășurat o incitantă conferință de presă. Aceasta a fost susținută de primarul orașului, Gheorghiță Boțârcă, și de directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Mușat. Evenimentul a fost prilejuit de  finalizarea

 

Luminiţa Huţupan-Dinu, invitat special la deschiderea oficială a turneului de pregătire „Cupa Mioveni la Handbal”

Luni, 15 Septembrie 2014 00:00

Luminiţa Huţupan-Dinu, fosta componentă a reprezentativei României şi a echipei Oltchim Rm.Vâlcea, a fost prezentă, săptămâna trecută, la deschiderea oficială a turneului de pregătire „Cupa Mioveni la Handbal, junioare II, ediția I”.
Deschiderea oficială a turneului s-a făcut în prezenţa primarului Ion Georgescu, a conducerii CS Dacia Mioveni 2012, a consilierilor locali şi a echipelor participante, LPS Slatina, DSCL Caracal, CSS Craiova și echipa gazdă, CS Dacia Mioveni 2012.

Sorin Lupu, primarul comunei Priboieni le-a declarat război rău-platnicilor

Luni, 15 Septembrie 2014 00:00

Primăria comunei Priboieni a formulat cerere de deschidere a procedurii insolvenţei împotriva SC National Stil Co SRL şi desemnarea ca administrator judiciar a Mit Insolv SPRL.  Firma datorează bugetului comunei impozite şi taxe loale de 135.901 lei. Cererea, semnată de primarul comunei  Priboieni, Sorin Lupu,  a fost depusă la Tribunalul Specializat Argeş  în data de 9 septembrie 2014.C.S.

 

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş organizează întâlnire cu contribuabilii

Luni, 15 Septembrie 2014 00:00

Pentru a veni în întâmpinarea necesităţii permanente de îmbunătăţire a informării şi îndrumării contribuabililor şi având în vedere modificările legislative intervenite în această perioadă, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş va organiza  o întâlnire cu contribuabilii, pe următoarele teme:
• Obligaţii fiscale cu termen in luna septembrie şi octombrie;
• Reglementări cu privire la scutirea de impozit a profitului reinvestit (exemple de calcul);

Constantin Polexe:“Mie nu mi-a spus nimeni că această funcţie e obligatoriu de la un partid sau altul!”

Luni, 08 Septembrie 2014 00:00

# Vicele CJ Argeş, nici în căruţă, nici în teleguţă.

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș și secretarul general al PNL Argeș, Constantin Polexe, infirmă zvonurile potrivit cărora ar urma să facă pasul cel mare către  Partidul Liberal Reformator, mai ales că, potrivit propriilor sale afirmaţii, nici n-ar fi primit vreo ofertă oficială în acest sens.
“Deocamdată nu am decât o singură invitaţie, de la Partidul Naţional Liberal. N-am primit altă ofertă de la nici un alt partid, deci, la această oră, nu pot să

 

La Mozăceni continuă lucrările de modernizare a comunei

Luni, 08 Septembrie 2014 00:00

Primarul comunei Mozăceni, Lucian Cioran, se luptă, în continuare, pentru ridicarea nivelului de trai al consătenilor săi. Școli, terenuri de sport, drumuri, canalizare – iată numai câteva din prioritățile edilului din Mozăceni. ”Pentru anul 2014, la capitolul investiții, avem refacere drumul comunal DC 679, care, la ora actuală, este în curs de finalizare. Un alt obiectiv a fost refacerea școlii generale Babaroaga, o clădire veche; suma alocată acestei investiții este de 130 mii lei, iar acum se lucrează la acoperiș. Lucrările sunt în grafic, clădirea trebuie dată în refolosință până la sfârșitul anului. Banii sunt de la bugetul local și de la Consiliul Județean.

Invitație la petrecere! Programul manifestărilor dedicate Zilei Comunei Bălileşti, ediţia a IX-a, 28 septembrie 2014

Luni, 08 Septembrie 2014 00:00

Primarul comunei Bălilești, Ion Voican, adresează, pe această cale, o călduroasă invitație pentru participarea la evenimentele legate de Ziua Comunei. Serbarea va avea loc duminică, 28 septembrie. Iată, mai jos, desfășurătorul manifestării ce se va încheia cu un spectaculos foc de artificii.
# 10,00-13,00: întreceri
sportive la: -cros; -tenis de masă; -şah; -table

 

Nicolae Diaconu, primarul municipiului Curtea de Argeş: ,,Sunt mulţumit că mi-am dus ideile la capăt şi am putut face lucruri bune pentru comunitate”

Luni, 08 Septembrie 2014 00:00

# Nicolae Diaconu: ”S-a văzut o creştere a turiştilor, dar partea proastă este că drumurile naţionale către Curtea de Argeş sunt jalnice, atât dinspre Vâlcea cât şi dinspre Braşov”.

Aflat la jumătatea celui de-al doilea mandat, primarul Nicolae Diaconu simte, mai mult decât în primul, satisfacția lucrului bine făcut. Pentru că primul mandat a fost unul al provocărilor, al proiectelor mari începute, dar neterminate. Așa cum spune însă chiar domnia sa, oamenii au înțeles că o dezvoltare sănătoasă nu se poate face cu investiții mici, de fațadă, ci cu eforturi serioase, eforturi de durată. Fonduri europene de milioane de euro

Unităţile de învăţământ din Mioveni, pregătite pentru începerea noului an şcolar

Luni, 08 Septembrie 2014 00:00

Ne apropiem cu paşi repezi de un nou an şcolar. Până atunci, conducerea de la Mioveni, care-şi respectă elevii, părinţii şi dascălii, analizează şi dispune luarea ultimelor măsuri pentru ca totul să fie perfect când primul clopoţel va suna.
Primarul oraşului Mioveni a cerut, atât directorilor, cât şi responsabililor de şcoli din primărie, ca unităţile de învăţământ să fie verificate, de la acoperişuri, instalaţii electrice, sanitare şi de încălzire, până la toate sălile de curs, pentru a nu exista nici o surpriză, iar acolo unde sunt probleme să se ia de urgenţă

 

Se dă în folosinţă noul sistem de semaforizare de la Mioveni

Luni, 08 Septembrie 2014 00:00

Un sistem de semaforizare performant va face ca traficul la intersecția bulevardului „Dacia” cu strada „Hanu Roşu” din Mioveni să fie mult mai fluid şi mai sigur, atât pentru soferi, cât şi pentru pietoni. De asemenea, au fost  semaforizate trecerile de pietoni din zonele de intersecție ale bulevardului „Dacia” cu străzile „Eroilor”, „Pieţei” şi „Poştei”. Conducerea Primăriei face apel la conducătorii auto şi pietoni să înţeleagă importanţa respectării măsurilor preventive dispuse, deoarece se încercă găsirea soluţiei optime pentru buna funcţionare a acestui sistem electronic.  Autoritaţile au decis probarea sistemului în acest weekend, deoarece la sfârşi de săptămână traficul este mult mai lejer. Sistemul va fi dat în folosinţă în cursul acestei săptămâni.

De văzut, de remarcat! Primăria Corbi a dezvoltat un site ce bate, de departe, mai toate paginile electronice din județ

Luni, 08 Septembrie 2014 00:00

”Omul sfințește locul” spune, tare bine, un proverb autohton. Iată, pe scurt, o transpunere în realitate a acestuia: pagina electronică a Primăriei Corbi, instituție păstorită, cum nu se poate mai bine, de Virgil Baciu, depășește cu mult, din punct de vedere al complexității – dar și din punct de vedere al calității informațiilor – site-urile unor comune sau chiar unor orașe, cu pretenții, din județ. Informații actualizate, imagini live din comună, dialog cu cetățenii, numerele de telefon ale instituțiilor publice ale localității, toate - și multe altele – pot fi regăsite accesând www.primariacorbi.com

 

Oportunitate pentru producătorii agricoli şi meşterii populari din judeţ

Luni, 08 Septembrie 2014 00:00

# Producătorii agricoli şi meşterii populari din judeţ sunt aşteptaţi să-şi valorifice produsele la “Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeşelului”.
Consiliul Local, Primăria şi Centrul Cultural Mioveni în parteneriat cu  Consiliul Judeţean Argeş şi Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia Mioveni organizează în perioada 26 – 29 septembrie 2014, “Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeşelului”, manifestare ce cuprinde: Târgul Meşterilor Populari şi Sărbătoarea Recoltei.

Constantin Nicolescu a fost întâmpinat cu ropote de aplauze la întâlnirea Fiilor şi Cetăţenilor de Onoare ai Argeşului

Luni, 01 Septembrie 2014 00:00

# S-au încheiat Sărbătorile Argeşului şi Muscelului. Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti au organizat sâmbătă, 30 august 2014, în parcul domeniului Goleşti, Întâlnirea Fiilor şi Cetăţenilor de Onoare ai Argeşului, ediţia a VIII-a.  Anul acesta au fost omagiate personalităţi din domeniile: Administraţie publică locală şi centrală, Societatea civilă, Mediu de afaceri şi Tineri argeşeni de succes.La evenimentul de sâmbătă au fost invitaţi să participe toţi argeşenii care, pe parcursul celor opt ediţii,  au primit titlul de fii, cetăţeni de onoare şi excelenţă, dar şi miniștri, parlamentari, directori de instituții guvernamentale, primari, consilieri județeni și locali.

 

Pagina 148 din 197

«ÎnceputAnterior141142143144145146147148149150UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea