Consiliul Județean Argeș sprijină financiar șase biserici

Luni, 01 Septembrie 2014 00:00

# Suma alocată la ședința de săptămâna trecută este de 340.000 lei. Hotărârea privind acordarea de sprijn financiar pentru unitățile de cult din județul Argeș a declanșat dispute aprinse în rândul consilierilor județeni. Banii sunt puțini și ar trebui cheltuiți prioritar pentru sănătate, susțin aceștia. Totuși, s-a aprobat hotărârea prin care sunt sprijinite financiar șase asemenea unități, sumele fiind cuprinse între 40.000 lei și 100.000lei.  (A.S.)

Circ pentru un drum județean la ultima ședință a C.J. Argeș

Luni, 01 Septembrie 2014 00:00

# Unii dintre aleșii județeni habar nu au de propunerile de pe ordinea de zi. Ședință cu scântei la ultima întrunire a consilierilor județeni de joia trecută. Doi consilieri, Iulian Prunaru (PNȚCD) și Nicușor Diaconescu (PP-DD) s-au revoltat pentru câteva subiecte aflate pe ordinea de zi. Obiecțiunile ridicate însă de aceștia s-au dovedit a fi, de fapt, izvorâte dintr-o necunoaștere crasă a subiectului.

Ca de obicei, aleșii județeni au lecturat din doi în doi propunerile de hotărâre, ridicând la fileu probleme care nu își aveau acolo nici locul și nici rezolvarea.

 

Clădirea multifunctională din Colibaşi, aproape gata

Luni, 01 Septembrie 2014 00:00

Administraţia publică din Mioveni se pregăteşte de inaugurarea unui nou obiectiv de investiţii. Noua clădirea multifuncţională va fi dată în folosinţă în luna octombrie, aceasta fiind localizată în cartierul Colibaşi. Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, si-a exprimat dorinţa de a face spaţii similare, în zona Făgetul şi Clucereasa pentru a asigura în mod echitabil servicii de calitate pentru toate cartierele oraşului.
“La dezbaterile publice pe tema bugetului oraşului Mioveni, am promis, am avut un angajament cu cetăţenii orasului nostru, că în fiecare cartier vom face astfel de spaţii.În Racoviţa există o astfel de clădire, urmează să o inauguram în luna octombrie pe acesta,la Colibaşi, şi vor urma Făgetul şi Clucereasa.

Voie bună şi distracţie la Ziua Comunei Bogaţi

Luni, 01 Septembrie 2014 00:00

# Peste o mie de localnici, de toate vârstele, au petrecut de minune, jucând ore bune pe ritmurile muzicii interpretate de artişti celebri. Sărbătoarea Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, din 29 august, reprezintă pentru cetăţenii comunei Bogaţi o zi plină de tradiţie şi o zi de reuniune. În această zi de mare sărbătoare, cetăţenii comunei Bogaţi îşi dau întâlnire în centrul comunei, în ,,Parcul Tineretului”, unde socializează şi pun la cale planuri pentru dezvoltarea comunei lor, alături de primarul lor, Ion Gârleanu, principalul organizator al acestei reuniuni. (L.G.)

 

Juniorii de la CS Mioveni 2012, la Turneul “Victor Hănescu”

Luni, 01 Septembrie 2014 00:00

Sâmbătă a început Trofeul „Victor Hănescu”, turneu de tenis pentru juniori aflat la cea de-a VIII- a ediţie, inclus în calendarul competiţional al Federaţiei Române de Tenis (FRT) şi desfăşurat, anul acesta, în perioada 30 august - 5 septembrie. Competiţia se desfăşoară la baza sportivă Tenis Club Curtea de Argeş şi este rezervată juniorilor, băieţi şi fete, pentru categoriile de vârstă 10, 12 şi 16 ani. C.S. Dacia Mioveni 2012 participă cu un numar de 5 sportivi (Ciungu Mihai - categoria 12 M, Turlea Cristian - categoria 12 M, Ciobanu Andrei - categoria 12 M, Tudose Rebeca - categoria 12 F şi Istrate Cosmin Alexandru - categoria 10 M ). La ediţia din acest an a turneului iau parte peste 100 de sportivi de la cluburi şi asociaţii sportive din toate colţurile ţării, respectiv Bucureşti, Braşov, Sibiu, Târgovişte, Buzău, Craiova, Slobozia, Râmnicu Vâlcea, Piteşti, Caracal, Iaşi şi Curtea de Argeş.

Super eveniment marca Primaria Bascov

Luni, 01 Septembrie 2014 00:00

Mare sărbătoare la sfârșit de vară, în comuna Bascov! Duminică, 31 august, pe platoul izlazului Aninoasa din satul Brăileni, a avut loc ediţia a VIII-a a celei mai mari şi mai importante manifestări cultural-artistice din localitate – Ziua Comunei Bascov.
Şi în acest an, administraţia locală, în frunte cu edilul Gheorghe Stancu, a dorit să le ofere locuitorilor comunei o zi plină de surprize și bucurie, cu nume mari ale muzicii populare româneşti.

 

Atenţie şoferi şi pietoni! Noul sistem de semaforizare din Mioveni a fost pus în funcţiune

Luni, 01 Septembrie 2014 00:00

După cum v-am informat, angajaţii societăţii Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni au lucrat la  montarea sistemelor de semaforizare.
Acest sistem de semaforizare performant va face ca traficul pe b-dul Dacia (DN 73D), cu strada Hanu Roşu, să fie mult mai fluidizat şi mai sigur, atât pentru conducătorii auto, cât şi pentru pietoni. De asemenea, au fost semaforizate trecerile de pietoni din zonele de intersecţie ale b-dul Dacia cu străzile Eroilor, Pieţei şi Poştei. Noul sistem de semaforizare, aflat în stadiu de testare în perioada 25-29 august, a fost pus în funcţiune, sâmbătă, 30 august 2014.

Venit să împartă microbuze electorale la Piteşti, Liviu Dragnea a fost huiduit de foştii salariaţi ai Arpechim

Luni, 25 August 2014 00:00

Aflat, miercuri, în vizită la Piteşti pentru distribuirea a 15 microbuze şcolare, vicepremierul Dragnea s-a lovit de furia foştilor angajaţi ai combinatului Arpechim. Foştii salariaţi  de la Arpechim au organizat o mişcare de protest chiar în Piaţa Vasile Milea, locul din care s-a făcut şi distribuirea microbuzelor către primăriile beneficiare. Protestatarii, care fac parte din grupul celor care urmează să fie executaţi silit pentru recuperarea banilor pe care i-au primit de la OMV, sub formă de prime pentru murături, şi-au exprimat indignarea faţă de Guvern şi şi-au vărsat supărarea pe vicepremierul Dragnea, în timp ce

 

Termo Calor Confort a mai pierdut 1.100 de clienţi

Luni, 25 August 2014 00:00

# Investiții enorme pentru tot mai puțini! # Sorin Apostoliceanu: “Sperăm ca, în timp, să aducem înapoi o parte dintre clienţii care s-au debranşat” 18 august a fost ultima zi în care clienţii sistemului centralizat de furnizare a energiei termice au mai putut depune cereri de debranşare de la  Termo Calor Confort. Bilanţul solicitărilor, deşi mai mic decât cel de anul trecut, e îngrijorător: 1.100 de cereri. Asta însemnă că furnizorul local de agent termic va mai funcţiona, din toamnă, cu doar  24.500 de clienţi, o cifră mult prea mică  pentru ritmul  și valoarea exorbitantă a investiţiilor în centrale termice de cartier

Începând cu 15 septembrie, la Mioveni, în gradiniţele din zona A-uri şi P-uri va funcţiona şi câte o grupă de creşă

Luni, 25 August 2014 00:00

Numeroasele solicitari adresate de Primăria oraşului Mioveni, Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Educaţiei Naţionale, referitoare la angajarea de personal prin concurs pe posturile vacante ale creşelor-cămin din oraş, au fost soluţionate. Astfel, începând cu 15 septembrie a.c. ,în grădiniţele din zona A-uri şi P-uri va funcţiona şi câte o grupă de creşă (pentru copii sub 3 ani). Părinţii interesaţi să-şi înscrie copiii la una la grupele de creşă se pot adresa, începând cu data de 1 septembrie, la Creşa din incinta Gradiniţei “Tic-Pitic”.

 

Autorităţile locale nu vor să dea amenzi, doresc însă curăţenie în acest oraş, pentru a ne respecta pe noi înşine

Luni, 25 August 2014 00:00

# În atenţia locuitorilor oraşului Mioveni. Reamintim locuitorilor oraşului Mioveni că au obligaţia de a plăti taxa specială de colectare, transport şi depozitare gunoi menajer, în cuantum de 7,5 lei/lună/persoană (90 lei/an/persoană). Această taxă este fundamentată pe necesitatea asigurării curăţeniei oraşului şi se utilizează în scopul colectării şi transportului gunoiului menajer din pubelele special amenajate, precum şi pentru depozitarea şi neutralizarea acestora la rampa ecologică.

Autobuze noi, la S.C. Publitrans 2000 S.A.

Luni, 25 August 2014 00:00

# Cel mai târziu în luna iunie, anul viitor, piteştenii vor putea circula cu noile autobuze. Prin acordul încheiat de Publitrans 2000 S.A. cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), serviciul public de transport în comun al municipiului Piteşti  va funcţiona după cele mai riguroase reguli europene
Acordul semnat de societatea Consiliului Local Piteşti responsabilă cu transportul public de călători, S.C. Publitrans 2000 S.A., cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare nu reprezintă doar finanţarea de tip credit pentru achiziţionarea celor 70 de autobuze, ci şi o monitorizare foarte atentă a

 

Ion Dumitrache, primarul comunei Poiana Lacului: “Eu cred că, întotdeauna, presa a fost prima putere în stat”

Luni, 25 August 2014 00:00

Comuna Poiana Lacului este una dinte localităţile argeşene greu încercate la inundaţiile de la sfârşitul lunii iulie.  Într-un interviu acordat săptămânalului Atitudine în Argeş, primarul comunei, Ion Dumitrache, vorbeşte despre cum a fost gestionată situaţia în localitatea pe care o păstoreşte şi despre ecourile gestului său de a construi un pod de hârtie pentru a sensibiliza autorităţile judeţene la nevoile comunei.

La Piteşti se construieşte un centru de informare turistică în valoare de peste 560 de mii de lei

Miercuri, 20 August 2014 17:42

# Bani aruncați pe un nou proiect sau utilitate publică?  În clădirea ce urmează a se construi fix în buricul târgului  vor lucra  4 angajaţi, gata să facă minuni cu promovarea obiectivelor turistice ale Piteştiului şi ale judeţului Argeş, în general.  Primarul Tudor Pendiuc  spune că  obiectivul va reprezenta ...altceva decât fostul centrul de informare al Consiliului Judeţean, prin care doar accidental călca picior de turist.

 

Primăria Pitești are bani pentru reabilitarea Colegiului Național „I.C.Brătianu”, dar n-are cu cine face treaba

Miercuri, 20 August 2014 17:39

# Pe când anunţata “listă neagră”a firmelor indisciplinate?# Tudor Pendiuc “Constructorul este execrabil!” SC Internaţional FBS Holding SRL, firma din Zalău care a câştigat licitaţia pentru reabilitarea Colegiului Național „I.C. Brătianu” continuă să dezamăgească. Dacă în urmă cu două săptămâni, primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, se plângea de  ritmul mult prea lent de lucru al executantului, săptămâna trecută a ajuns la concluzia că nu are, de fapt, pe cine să se bazeze pentru respectiva lucrare.

Comesad Energo, inclusă din greșeală în topul datornicilor ANAF

Miercuri, 20 August 2014 17:28

Topul datornicilor ANAF, publicat, în exclusivitate, de săptămânalul nostru, a stârnit reacții diverse. Mulți s-au enervat, văzându-se pe lista neagră. Alții s-au mirat, văzând parteneri de afaceri considerați ca fiind cu o situație financiară solidă. Iată că, în cazul de față, avem și o eroare. Este vorba de firma Comesad Energo, care ne-a demonstrat, cu ordinele de plată în față, că nu are nici un fel de restanțe. Plățile făcute, probabil, nu au fost procesate la timp de specialiștii din cadrul ANAF, ceea ce a dus la includerea unui bun platnic pe lista neagră.

 

Virgil Baciu a adus comuna Corbi pe harta localităţilor prospere

Miercuri, 20 August 2014 17:14

# Primarul Virgil Baciu: ”Respect programul cu care m-am prezentat în fața cetățenilor”. După ce am tot scris, de-a lungul timpului, despre numeroasele realizări administrative locale ale primarului comunei Corbi, Virgil Baciu, se poate crea impresia că bugetul acestei comune ar fi un sac fără fund sau ar fi crescut spectaculos de la momentul învestirii domniei sale în funcţia de primar, acum  aproximativ doi ani de zile. Însă, paradoxal, lucrurile nu sunt

”Niciodată nu vom fi 100% apăraţi impotriva inundaţiilor, dar efectele acestora pot fi limitate”

Miercuri, 20 August 2014 17:00

# Există un motto conform căruia „riscul zero costă infinit!”  Administraţia Bazinală de Apă  Argeş-Vedea deţine studii de fezabilitate  pentru  multe lucrări necesare  pe  cursurile de apă, realizate încă de la inundaţiile din 2005. Introducerea acestor lucrări pe lista de investiţii a tot fost însă amânată din lipsă de fonduri, iar consecinţele s-au văzut! Şi nu o dată! Recentele inundaţii de la sfârşitul lunii iulie arată că a ne rezumăm la întocmirea hărţilor de hazard, fără a şi face ceva cu ele, nu ne apără de catastrofe. Despre lucrările executate în ultimii ani pe cursurile de apă  care traversează judeţul

 

Iată care sunt primii 100 datornici ai Argeșului

Luni, 11 August 2014 22:32

# Firmele au restanțe către stat de peste 345 miliarde lei vechi. Surprize-surprize, fără zâna Andreea Marin, la publicarea de către ANAF a topului datornicilor județului. Surprize pentru că au intervenit modificări majore, în fruntea clasamentului, mai ales. În primul rând, se constată o scădere a sumei restanțelor. Nu vă îngrijorați însă, stimați cititori, este vorba numai de faptul că marii datornici sunt deja intrați până la gât în insolvență sau chiar în faliment, ceea ce a sărăcit, dacă se poate spune așa, topul cu pricina.

380 de fermieri argeşeni au primit subvenția pentru motorină

Luni, 11 August 2014 22:27

# Atenţie! Fermierilor care dau foc miriştilor li se va tăia din subvențiile pe suprafață! # Potrivit legii, beneficiarii subvenţiei au obligaţia  să utilizeze cantitățile de motorină achiziționate cu acciza redusă strict în scopul destinat conform prevederilor legale. În perioada 1-6 august 2014, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Argeş a efectuat plata aferentă cererilor depuse în trimestrul întâi al anului pentru ajutorul de stat acordat la motorina utilizată în agricultură.

 

Pagina 150 din 198

«ÎnceputAnterior141142143144145146147148149150UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea