Autorităţile din Mioveni încurajează adopţia maidanezilor. Taxa de adopţie s-a micşorat de la 130 lei, la 65lei!

Miercuri, 02 Octombrie 2013 19:39

Autorităţile locale din oraşul Mioveni vin în sprijinul celor care vor să facă adopţii, astfel taxa de 130 de lei reprezentând cheltuielile medicale şi de întreţinere administrate câinelui aflat în adăpost  va fi de 65 de lei, începând cu 27 septembrie 2013. Această măsură reprezintă îndemnul autorităţilor locale din oraşul Mioveni, care vor să simplifice procedura. Atenţie însa, noua lege impune obligaţii clare pentru cei care vor să ia un câine acasă.
Pe lângă dovada că au suficient spaţiu şi banii necesari ca să-l întreţină, oamenii trebuie să ştie că riscă amenzi şi chiar dosar penal, dacă îl abandonează pe strada.

Lipsa cadastrului îngreunează munca inspectorilor APIA

Miercuri, 02 Octombrie 2013 19:36

# Fermierii argeșeni urmăriți din satelit dacă spun adevărul sau mint despre culturile lor. Fermierii argeșeni trăiesc de câteva luni în plin Big Brother, după ce reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură  s-au dotat cu aparatură de teledetecție. Mai precis, culturile declarate de agricultori pot fi urmărite prin satelit dacă sunt sau nu acolo unde spun ei și mai ales dacă sunt cultivate cu ce spun că ar fi, ca să poată să primeacă subvențiile respective. De ceva timp, inspectorii de la control muncesc pe ortofotoplanuri ca să le compare cu situația din teren. Am găsit la lucru o echipă

 

Ambasadorul Braziliei în România a vizitat Mioveniul

Miercuri, 02 Octombrie 2013 19:15

Ambasadorul Braziliei în România, Raymundo Santos Rocha Magno,  a făcut o vizită oficială în judeţul Argeş, iar ca principal loc de discuţii şi dezbateri a fost aleasă Primăria Mioveni, acolo unde ambasadorul a fost întâmpinat de primarul oraşului Ion Georgescu, dar şi de  mai mulţi oameni din mediul de afaceri şi academic din Argeş,

Servicii online pentru pensionari(i)... internauţi

Miercuri, 02 Octombrie 2013 18:58

Casa Judeţeană de Pensii Argeş testează în aceaste zile un program prin care pensionarii pot completa formulare dintrect pe Internet, prin intermediul unor conturi proprii, cu ajutorul unor parole! Având în vedere că accesul la internet în rândul populaţiei de vârsta a treia este limitat, iar ORIZONT-ul de deschidere ... destul de îndepărtat,  rămâne de văzut câţi dintre beneficiarii optimistului proiect vor opta pentru serviciile online.
Casa Naţională de Pensii lucrează la un nou proiect,  numit ORIZONT, gândit să pună la dispoziţia cetăţenilor, contribuabililor şi beneficiarilor sistemului

 

Nicolae Tudose, despre Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Valea Argeşelului şi Muscelului: ,,Pentru noi, ca principal operator de servicii, este un pas mare, este, practic, o provocare”

Miercuri, 02 Octombrie 2013 17:23

Nicolae Tudose, directorul S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, principalul operator regional de servicii al Asociaţiei de  Dezvoltare Intercomunitară Valea Argeşelului şi Muscelului 2013, se declară încrezător în potenţialul societăţii spunând că dispune de capital, utilaje, echipamente şi personal specializat în desfăşurarea eficientă a serviciilor publice din cadrul asociaţiei.
# Ca principal operator de servicii de apă – canal al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Valea Argeşelului şi Muscelului 2013, spuneţi-ne care sunt avantajele înfinţării acestei asociaţii?

Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni: ”Eu am un angajament cu locuitorii oraşului Mioveni şi, dacă e să mai continui după 2016, voi continua tot aici”

Luni, 23 Septembrie 2013 00:00

Aşa cum reiese şi din interviul de mai jos, Ion Georgescu se defineşte cel mai mult prin dragostea faţă de semenii săi, în special faţă de conlocuitori, pentru care spune că nu ar lăsa Mioveniul pentru nici o altă funcţie mai înaltă.

”Vreau ca de sărbătorile de iarnă să fac o bucurie tuturor elevilor şi copiilor prin punerea în funcţiune a Palatului Copiilor”

# Domnule primar vă rog să-mi spuneţi care sunt principalele investiţii ce se desfăşoară, în momentul de faţă, în oraşul Mioveni.

 

Carmen Arsene, preşedinte FNPA: “În Piteşti nu sunt 8000 de câini!”

Luni, 23 Septembrie 2013 00:00

# Evaluări contradictorii ale numărului maidanezilor. Câinii din Piteşti, număraţi prin metoda Gipson. După ce primarul Tudor Pendiuc a anunţat că Piteştiul  va face pasul către  aplicarea legii câinilor fără stăpân şi a avansat o cifră îngrijorătoare a numărului maidanezilor pe care-i are oraşul, Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor vine cu propriile estimări, la jumătatea celor anunţate de autorităţile locale -  cel mult 4000 de câini fără stăpân. Pentru a-şi susţine cifrele, FNPA a demarat, săptămâna trecută, procesul de numărare a câinilor, utilizând metoda Gipson, care are o eroare de 8-10%.

De luna viitoare, haosul de la Podul Viilor se reduce la jumătate

Luni, 23 Septembrie 2013 00:00

Viceprimarul Cornel Ionică anunţă că, cel târziu, pe 5 octombrie, podul de peste râul Argeș va fi redat circulației, atât rutiere, cât și pietonale. Traficul deviat în perioada  lucrărilor va reveni la normal. Asta nu înseamnă că vom scăpa definitiv de haosul creat în zonă, pentru că lucrările la podul peste râul Doamnei continuă, acestea urmând să se încheie în jurul datei de 20 noiembrie, “cu o lună și jumătate mai devreme decât termenul  prevăzut în contract”, aşa cum precizează viceprimarul.  C.S.

 

Investiţii solide în comuna Valea Iaşului

Luni, 23 Septembrie 2013 00:00

# Şcoala, cultura, sănătatea, drumurile şi reţelele de utilităţi – principalele obiective ale edilului şef din Valea Iaşului. Comuna Valea Iaşului, după cum ne-a informat primarul Nicolae Barbu, a demarat o serie de modificări, de îmbunătăţiri în mai toate domeniile necesare comunităţii, astfel încât această comună să devină cu adevărat o cumună europeană. ,,Ne aflăm în faza în care derulăm multele proiecte pe care le avem de îndeplinit. Aş începe cu drumurile, pentru că, de curând, am semnat contractul de atribuire a licitaţiei pentru asfaltarea Drumului Comunal 258 ce face

Primarul din Băiculești a vândut gogoși invitaților

Luni, 23 Septembrie 2013 00:00

Edilul din Băiculești, Nicolae Dragnea, mai cunoscut în localitate sub numele de „Economistul”, a organizat cea de-a doua ediție a Zilei Comunei. Contrar așteptărilor, lumea a onorat invitația acestuia. Cei de la Consiliul Județean i-au trimis și ceva ajutor: formația Doina Argeșului și trupa Star Fix, care să presteze gratis. În acest fel, distracția n-a costat mai mult de 20.000 lei, ne asigură primarul Dragnea. În condițiile în care drumurile din localitatea lui sunt vraiște și nici școlile nu se simt prea bine, edilul merge pe ideea “pâine și circ”. Apropo de pâine! În ziua petrecerii, s-au vândut 7000 de gogoși, susține primul om al comunei. Prin urmare, după calculele sale avizate de economist, i-a rezultat un număr de peste 1000 de invitați la Ziua Comunei.   Ana Luca

 

Al doilea proiect câştigat de Centrul Cultural Mioveni anul acesta

Luni, 23 Septembrie 2013 00:00

# „Managementul integrat al Patrimoniului cultural. Laborator de bună practică”. Vineri, 20 septembrie, la Centrul Cultural Mioveni a avut loc conferinţa de lansare a proiectului „Managementul integrat al Patrimoniului cultural. Laborator de bună practică”, finanţat de A.F.C.N. Centrul Cultural Mioveni derulează în perioada 4 – 8 noiembrie 2013, proiectul „Managementul integrat al Patrimoniului cultural. Laborator de bună practică”, aria tematică: Management cultural şi formare profesională. Proiectul este finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (A.F.C.N.) şi are drept parteneri: Primăria

Noile opţionale pentru clasele primare nu vor putea fi studiate de la începutul anului şcolar

Luni, 16 Septembrie 2013 12:59

# Florin Gardin, inspector general ISJ Argeş: ”Cel mai devreme, abia în aprilie, grupele de opţionale vor putea funcţiona aşa cum trebuie”. Noile competenţe pe care Ministerul Educaţiei vrea să le dezvolte copiilor încă din şcoala primară, cu ajutorul cursurilor opţionale, n-au şanse să se concretizeze în următoarea jumătate de an. Doar unul din cele trei opţionale introduse de anul acesta are manual gratuit şi, în plus,  învăţătorii vor avea parte de ceva bătaie de cap până la formarea grupelor. Conducerea ISJ Argeş crede că lucrurile se vor clarifica abia în aprilie, când manualele vor fi asigurate şi grupele vor fi formate.

 

Pentru fiecare câine eutanasiat, municipalitatea va cheltui peste 100 de lei

Luni, 16 Septembrie 2013 12:47

# Tudor Pendiuc, despre Legea privind gestionarea câinilor fără stăpân: “Este o lege bună, dar care nu va rezolva, în totalitate, problema”. La nivelul Primăriei Piteşti s-a discutat deja un plan de măsuri pentru punerea în aplicare a legii care permite eutanasierea câinilor fără stăpân. Deşi a anunţat că rezultatele punerii în practică a prevederilor noului act normativ se vor vedea din mai 2014, primarul Tudor Pendiuc a explicat că legea nu va rezolva, totuşi, problema maidanezilor şi a anunţat că va cere în şedinţă de  consiliu local majorarea amenzilor  pentru cei care abandonează câini.

Reprezentanţii autorităţilor locale şi oamenii de afaceri s-au plâns Ministrului Muncii

Luni, 16 Septembrie 2013 12:42

# Gheorghe Badea, preşedintele CCI Argeş: “Ne-a deranjat lipsa de transparenţă în procesul regionalizării” # Virgil Dumitru, preşedintele AOA Argeş: ”Legile nu sunt corelate” # Viceprimarul Cornel Ionică: “Licitaţiile se contestă într-un ritm ce nu poate fi controlat”. Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a participat, săptămâna trecută, la un seminar despre eficientizarea măsurilor de control în domeniul inspecţiei muncii, găzduit de Universitatea Constantin Brâncoveanu, seminar ce a urmat vizitei efectuate de reprezentanta Guvernului  la uzina

 

Dublă sărbătoare, de Sfănta Mărie Mică, la Lunca Corbului

Luni, 16 Septembrie 2013 12:39

Duminică, 8 septembrie, Lunca Corbului a îmbrăcat straie de sărbătoare cu prilejul zilei comunei și inaugurarea terenului de fotbal, evenimente ce au adunat sute de oameni, atât din localitate, dar şi din întreg judeţul. Cu ocazia inaugurării, primarul Gheorghe Drăgan a organizat un meci amical cu echipa comunei Stolnici, meci ce a fost câștigat de către echipa gazdă cu scorul de 1-0. 

Hârsești, realizări şi probleme

Luni, 16 Septembrie 2013 12:35

La Hârsești, există o mare problemă de ani de zile, legată de tăierile de copaci din zăvoaiele care se află în proprietatea localnicilor.
Polițiștii îi amendează, pentru că îi prind cu lemne tăiate și nemarcate, însă nu au ce să facă mai departe. Localnicii care și-au primit pădurea de la primărie au solicitat Ocolului Silvic Costești și, mai nou celui de la Poiana Lacului, de care aparțin, să vină să ia în administrare locul, însă nu s-a întâmplat nimic. Așa că, dacă taie lemnele și sunt nemarcate, oamenii sunt pasibili de dosar penal. Ceea ce s-a și întâmplat; în prezent, câteva sute dintre aceștia au

 

Pendiuc îl duce cu vorba pe arhiepiscopul Calinic din mandat în mandat

Luni, 16 Septembrie 2013 12:21

Primarul Tudor Pendiuc este la un pas să fie afurisit pe vecie de către mai-marii Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, pe principiul că “fiecare pasăre pe limba ei piere”.  Prin urmare, începând cu cel de-al doilea mandat,  longevivul edil al municipiului a promis că va da Bisericii argeșene loc de pomenire și de catedrală. Dar cum și minciuna e o vorbă, catedrala a ajuns itinerantă; fiind mutată cam peste tot prin Pitești, însă niciodată nu a fost stabilit acest lucru, spun surse de la Curtea de Argeș. Majoritatea locurilor puse la dispoziție erau terenuri aflate în litigiu, iar preoții au refuzat din start astfel de oferte.

Coloană de 15 km. pe Dealul Negru pentru 200 de metri de covor asfaltic

Luni, 16 Septembrie 2013 12:19

# Cei de la Drumuri Naționale își  bat joc, în continuare,  de nervii șoferilor. Săptămâna trecută a fost una de coșmar pentru cei care au tranzitat aglomerata rută Pitești – Râmnicu Vâlcea, și asta din cauza crasei incompetențe a responsabililor de la Drumuri Naționale. Pentru turnarea a 200 metri de covor asfaltic aceștia au ”reușit” performanța de a bloca efectiv circulația din ambele sensuri, la orele după amiezii, când oamenii pleacă de la muncă. Adică atunci când se aglomerează mai tare. Coloanele formate spre Pitești și spre Sibiu au ajuns la lungimi de 15 km., astfel că, pentru cei câțiva metri

 

Cerșetorii, dați afară din Băbana printr-un anunț

Luni, 16 Septembrie 2013 12:17

Primarul din Băbana, Bebe Ivan, este cam printre puținii edili din țară care au scăpat de câinii vaganbonzi, prin metode ortodoxe, dar a scăpat și de cerșetori.  Un anunț postat în comuna  sa ne spune că nici măcar cerșetorii nu sunt bineveniți acolo. Motiv pentru care aceștia au migrat spre zonele din Pitești, unde sunt amendați frecvent de către oamenii legii. Chiar de curând, edilul a mers la Poliție ca să anuleze niște amenzi în valoare de jumătate de miliard pe numele unei femei nevoiașe din Băbana, prinsă la cerșit în Pitești, în zona în care, de obicei, stau prostituatele. Și pentru că se afla acolo,

Primarul Piteștiului cere eutanasierea câinilor nerevendicaţi

Luni, 09 Septembrie 2013 13:04

# ”Să  ni se dea lege și, în două luni, veți vedea că facem ordine în Pitești! # FNPA: „Sub pretextul plasării oamenilor deasupra animalelor, unii politicieni ridică uciderea în masă a câinilor fără stăpân la rang de virtute”. Nenorocirea petrecută, săptămâna trecută, în Bucureşti ar putea aduce modificări importante în legislaţia privind câinii fără stăpân. Printre vocile care cer o astfel de schimbare se numără şi cea a primarului Piteştiului, Tudor Pendiuc, care spune că singura soluţie viabilă pentru rezolvarea problemei maidanezilor este ca animalele care sunt bolnave sau agresive şi cele

 

Pagina 164 din 197

«ÎnceputAnterior161162163164165166167168169170UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea