Modernizarea podului de peste Argeş - prima săptămână de coşmar. Urmează alte 15

Luni, 11 Martie 2013 00:00

# Varianta – normală dealtfel în orice alt stat– de a se lucra noaptea, puțin probabilă. Dacă la modernizarea podului de peste râul Argeş s-ar lucra şi noaptea, durata de execuţie a lucrării s-ar înjumătăţi sau, cel puţin, s-ar reduce considerabil. La fel şi coşmarul şoferilor. Prin ţările civilizate, chiar şi pe la noi, dar prin alte oraşe, astfel de lucrări se execută  exclusiv sau mai ales în cursul nopţii, tocmai pentru a nu perturba traficul auto.  Deşi firesc ar fi fost ca municipalitatea să impună constructorului un orar de lucru care evite haosul  recent instalat in cea mai mare intersecţie a Piteştiului, autorităţile

Începe construcţia staţiunii de la Aref!

Luni, 11 Martie 2013 00:00

# Contractul de lucrări a fost atribuit singurei asocieri de firme rămase în concurs # Autorităţile se împrumută acum, în regim de urgență, cu 10 milioane de euro pentru a asigura partea de cofinanţare. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, din care fac parte comunele Cicăneşti, Brăduleţ şi Arefu, a rezolvat problema găsirii unei firme sau unei asocieri de firme care să se apuce de treabă. Și asta pentru că a găsit acea asociere, nu fără emoțiile de rigoare. Numeroși constructori interesați de suma mare din caietul de sarcini s-au apucat de calcule, descoperind însă că prețul de pornire al licitației nu putea fi oferit. Costurile de execuție ale lucrărilor prevăzute în Caietul de Sarcini erau aproape duble față de cele estimate de autoritatea contractantă.

 

Tudor Pendiuc, vocea Argeşului la masa regionalizării

Luni, 11 Martie 2013 00:00

# Primarul Piteștiului se contrazice în declarații cu senatorul Ion Popa, colegul de Alianță. Tudor Pendiuc, primarul municipiului Piteşti, s-a autopropus  ca  reprezentant al administraţiei locale din România în Comisia naţională privind regionalizarea şi descentralizarea, comisie în care edilul şef al Piteştiului a mai făcut alte două nominalizări. Cel mai vocal reprezentant al intereselor municipiului Piteşti ar putea fi un factor de influenţă în dezbaterile care vor decide modul în care va arăta harta viitoarei regionalizări. 

“Strategia este gândită pe tot parcursul anului şcolar 2013- 2014 şi sperăm ca, ulterior, să devină o uzanţă”

Luni, 11 Martie 2013 00:00

# Declară Cristian Soare, prefectul judeţului Argeş # Feed-back peste aşteptări  la iniţiativa prefectului privind revitalizarea sportului în şcoli. Iniţiativa prefectului de Argeş, Cristian Soare, privind revitalizarea sportului în şcoli, în special a sporturilor de echipă, pare să plece cu dreptul la drum. Primele întâlniri cu directorii instituţiilor de învăţământ  au fost productive, aşa că, în curând, se va trece şi la fapte. Despre ce aşteptări are de la această campanie reprezentantul guvernului în teritoriu,  aflaţi din interviul pe care prefectul Cristian Soare l-a acordat ziarului nostru.

 

Scandalul SELECTA ar putea lua sfârşit pe 27 martie

Luni, 04 Martie 2013 00:00

# Tergiversare. Al 17-lea termen de judecată pentru dosarul SELECTA. După 16 amânări, pe 27 martie 2013, Curtea de Apel București ar trebui să decidă dacă suma de 315.461,02 euro va fi recuperată de la consultantul GIE Grup Independent, consultant pe care Primăria Piteşti l-a acţionat în instanţă după ce UE i-a cerut să restituie respectiva sumă, ca urmare a efectuării unor cheltuieli neeligibile în proiectul SELECTA. “Vom şti atunci dacă banii vor fi plătiţi de consultant sau dacă vor trebui recuperaţi de la persoanele vinovate din cadrul Primăriei Municipiului Pitesti“, spune consilierul local Mariean

Licitația gigant de la Direcția Apelor se află în faza de contestații

Luni, 04 Martie 2013 00:00

# Tel Drum și Hidroconstrucția, cei doi mari perdanți nemulțumiți. Licitația cu preț de pornire absolut enorm de la Direcția Apelor, despre care am mai scris în numerele trecute ale publicației, ce poartă numele de ”Amenajarea râului Argeș pe sectorul baraj Golești-baraj Ogrezeni în vederea stabilizării albiei, județele Argeș, Dâmbovița și Giurgiu”, se află în faza de contestații. La licitație s-au înscris 11 firme sau asocieri de firme, din care o firmă a fost respinsă încă din start. Licitanții au fost (vom enumera numai liderii asocierilor): Hidroconstrucția, Dimar, Porr, Selina, Castrum Corporation, Tel Drum,

 

Marea asfaltare de la Curtea de Argeș este pe cale să înceapă... sau nu!?...

Luni, 04 Martie 2013 00:00

# Încă nu a fost atribuită dirigenția de șantier. Nu se știe din ce motive # Un pas înainte – s-a stabilit locația organizării de șantier. Primăvara înaintează cu pași mari. Gospodarii pregătesc deja lucrările de sezon. Drumarii și constructorii fac ultimele reparații la utilaje, urmând să intre ”în pâine” imediat ce vremea le va permite. ”Marea asfaltare” de la Curtea de Argeș însă...  bate încă pasul pe loc.

Primarul din Stolnici, Sevastian Pupăză, îi execută pe rău-platnicii din comună

Luni, 04 Martie 2013 00:00

# Primăria are de recuperat aproape 3 miliarde lei vechi de la o singură firmă # Concesionarul lacului de pește – pus și el la zid din cauza nerespectării clauzelor contractuale. Văzând că nu mai merge cu vorba bună, primarul comunei Stolnici, Sevastian Roșu Pupăză, a trecut la ”faza pe hârtii”, adică la întocmirea și trimiterea somațiilor de plată pentru cei care au lungit-o cu neplata datoriilor. Cel mai mare datornic din localitate este ”Agrocereal Import Export S.R.L.”, care înregistrează debite de aproape 3 miliarde de lei vechi, sumă compusă din taxe neachitate, dobânzi și penalități de întârziere.

 

Mai mult de jumătate dintre parlamentarii de Argeş, dezinteresaţi de problema regionalizării

Luni, 04 Martie 2013 00:00

Doar 7 din cei 16 senatori şi deputaţi pe care argeşenii i-au trimis în Parlament au participat la dezbaterea publică pe tema regionalizării, dezbatere organizată, săptămâna trecută, de Asociaţia Oamenilor de Afaceri Argeş, UGIR 1903, Camera de Comerţ şi Industrie, ACAROM şi Consiliul Judeţean. La dezbaterea publică pe tema regionalizării au luat parte doar  7  senatori şi deputaţi de Argeş -  Elie Zisu, Gheorghe Marin, Simona Bucura Oprescu,  Andrei

Laurenţiu Achimescu îngroapă securea războiului cu Tudor Pendiuc

Luni, 25 Februarie 2013 00:00

Directorul executiv al DJTS Argeş pare să fi uitat de supărările care, în noiembrie anul trecut, l-au făcut să-l acuze pe Tudor Pendiuc de lipsa oricărei viziuni în abordarea Programului ”Piteşti – oraş european al sportului în 2013”, după ce primarul a “uitat” să menţioneze  şi meritul  Direcţiei Judeţeane pentru Tineret  la obţinerea de către Piteşti a respectivului titlu. Deşi a aflat din presă despre vizita la Piteşti, în martie 2013, a preşedintelui  Asociaţiei Capitalelor Europene ale Sportului, vizită anunţată de Tudor Pendiuc în cadrul unei conferinţe de presă, Laurenţiu Achimescu aştepta încă, la sfârşitul săptămânii trecute, ca Primăria să înştiinţeze şi DJTS-ul cu privire la acţiunile prilejuite cu ocazia acestei vizite.

 

Licitație gigant la A.D.P.

Luni, 25 Februarie 2013 00:00

# 70 miliarde lei vechi aruncați pe piață. Vom avea drumuri mai bune?... # ...Nu!!! Punctajul pentru garanția lucrărilor este de... 5%. Începe din nou, în primăvară, nebunia pe străzile orașului. Reparații, asfaltări, borduri, firme de casă... Administrația Domeniului Public pune la bătaie aproape 70 miliarde de lei vechi pentru ”Contract proiectare și executare reabilitare străzi, parcări, alei, trotuare, căi acces și scări publice în municipiul Pitești.”

Greii construcțiilor din Argeș s-au luat la bătaie la... Șuici

Luni, 25 Februarie 2013 00:00

# Supraestimarea contractului și atribuirea acestuia ”cu dedicație” sunt numai câteva din acuzele care se aduc autorității contractante # Cu un an în urmă, licitația pentru sediul primăriei a fost câștigată la fel de... ciudat. O invitație de participare publicată pe portalul electronic de achiziții publice sub numărul 341503/03.01.2013, având ca obiect lucrările de realizare a unui ”Sistem centralizat de alimentare cu apă în satele Paltenu, Păuleni, Ianculești și cătun Moșteni, sat Șuici din comuna Șuici, județul Argeș” i-a încins pe mai toții greii construcțiilor din Argeș. Bănuielile de atribuire ”cu dedicație” dar și de supra-estimare a contractului planează asupra autorității contractante. Vă vom arăta mai jos de ce...

 

Liberalul Nicolae Bădescu a fost numit, din nou, director la AJOFM Argeş

Luni, 18 Februarie 2013 23:24

Săptămâna trecută, liberalul Nicolae Bădescu a fost numit, din nou, director la Agenţia Judeţeană pentru Ocupare şi Formare Profesională Argeş. Acesta vine din sistem, ocupând același post în perioada 2008-2009, iar anterior, între anii 2005  și 2008, fiind director adjunct al aceleiași instituții. Nae Bădescu este de profesie inginer, vechi liberal, contracandidat, în anul  2004, al lui Gheorghiță Boțârcă pentru Primăria Topoloveni.    L.G.

”Am avut un profit, în 2012, de 200% față de cel repartizat de Regia Națională a Pădurilor”

Luni, 18 Februarie 2013 23:22

# Declară Armand Chiriloiu, șeful Direcției Silvice Argeș. Anul trecut nu a fost unul deloc ușor pentru Direcția Silvică Argeș. Incendiile de vegetație din nordul județului precum și seceta prelungită din vară au afectat în mod negativ rezultatele instituției. Cu toate acestea... lucrurile au mers foarte bine, raportat la estimările Regiei Naționale a Pădurilor. Subunități cu pierderi istorice au intrat, brusc, pe profit. Direcția Silvică Argeș a realizat venituri de 200% față de cele fixate...Drept pentru care, mirați de așa o situație ”anormală”, ne-am adresat șefului instituției, ing. Armand Chiriloiu.   

 

Vicepremierul Liviu Dragnea: “Nu va fi o singură capitală într-o regiune”

Luni, 18 Februarie 2013 23:14

# Liviu Dragnea n-a ştiut nimic despre viziunea lui Pendiuc privind regionalizarea, dar a precizat că toate propunerile vor fi luate în calcul în cadrul unei largi dezbateri. Liviu Dragnea a afirmat, în premieră, la Piteşti, că viitoarele regiuni administrative ale României nu vor avea doar o singura capitală, ci mai multe centre în care vor funcţiona cele mai importante instituţii cu atribuții regionale. Numai că, potrivit aceloraşi declaraţii, nu există, la această oră, un proiect oficial de regionalizare a României

Constantin Nicolescu este sceptic în privinţa respectării calendarului regionalizării

Luni, 18 Februarie 2013 23:12

# Nicolescu: “Până n-avem Constituţia, nu putem discuta. Întâi să vedem dacă poate fi aprobată modificarea Constituţiei”. Preşedintele PSD Argeş, Constantin Nicolescu, spune că Argeşul va avea în vedere două variante referitoare  la poziţionarea strategiei  judeţului în procesul regionalizării. Una, pentru eventualitatea menţinerii celor 8 regiuni de dezvoltare ale României şi o alta, pentru cazul redesenării acestora. Deşi speră în realizarea procesului de regionalizare până la finele acestui an, Constantin Nicolescu consideră calendarul regionalizării foarte strict.

 

Primarul Tudor Pendiuc: “Care este logica celor opt regiuni de dezvoltare existente? Nu este nicio logică!”

Luni, 11 Februarie 2013 14:54

# Pendiuc, referindu-se la declaraţia  senatorului Tămagă, potrivit căreia USL nu are o strategie privind regionalizarea: „Eu îl apreciez pe domnul Tămagă. A fost sincer!”. Tudor Pendiuc luptă (de unul singur  şi  contra curentului USL) ca Argeșul să fie  partener cu județele Vâlcea, Olt, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu  într-o viitoare regiune cu centrul la Piteşti.  Edilul a făcut mai întâi un apel către presă, de la care aşteaptă susţinere, dar intenţionează să le explice şi colegilor de uniune cât de importantă este reorganizarea gândită pe criteriile sale. Deocamdată, porubelul

Comoara din muntele Buda așteaptă un investitor

Luni, 11 Februarie 2013 14:46

# Aici, pe o suprafață de 200 de hectare, subsolul conține un imens zăcământ de marmură # Primarul Nicolae Barbu: ”Probabil se vor strânge câteva sute de mii de euro care, pentru bugetul comunei, reprezintă o sumă deloc de neglijat…”. La circa 20 de kilometri de Barajul Vidraru, urmând un drum forestier destul de greu accesibil, se ajunge la Muntele Buda. Acesta, aflat pe teritoriul administrativ al comunei Arefu, ascunde în pântecele sale o bogăție rămasă neexploatată încă din timpul comunismului: marmura. Inițial, aici a fost deschisă o carieră, ale cărei urme sunt vizibile

 

Piteştiul, printre oraşele cu cel mai mare tarif la energia termică

Luni, 11 Februarie 2013 14:28

# Pentru că nu s-a investit în reducerea pierderilor pe reţea. # Mariean Neacşu (foto), consilier local: “Piteştiul are unul din cele mai mari preţuri din ţară pentru Gcal.  La Râmnicu Vâlcea, populaţia plăteşte 138 lei/Gcal. La Piteşti, 245lei/Gcal.“ Consilierul PPDD spune că unul dintre motivele menţinerii preţurilor ridicate la apa caldă şi căldură este legat  de refuzul autorităţilor locale de a investi în reabilitarea reţelelor de distribuţie a agentului termic. Mai mult, la sfârşitul anului 2012, la Piteşti ar fi  trebuit să funcţioneze un număr de 56 de centrale termice şi de cvartal.  22 dintre ele nu sunt nici la această oră finalizate. Mariean Neacşu arată ca nu s-a respectat programul de investiţii privind realizarea acestor obiective,

“Oamenii vin să îşi ceară pământurile, iar noi nu avem ce să le dăm!”

Luni, 11 Februarie 2013 14:23

# Declară Laurenţiu Micu, primarul comunei Săpata. Primarul comunei Săpata vorbeşte despre problemele oamenilor pe care-i reprezintă, despre neajunsurile primăriei şi despre planurile pe care le are pentru dezvoltarea localităţii.
# Sunteţi la primul dumneavoastră mandat de primar, dar aveţi mai bine de o jumătate de an de când sunteţi la cârma comunei Săpata. Ce probleme aţi identificat până acum, care sunt cele mai mari neajunsuri ale comunităţii pe care o reprezentaţi şi ce măsuri aţi luat în lunile care s-au scurs de la învestirea dvs. ca edil şef al acestei localităţi?

 

Pagina 173 din 198

«ÎnceputAnterior171172173174175176177178179180UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea