Raportul pe anul 2011 al Curții de Conturi explodează în capul primăriilor și instituțiilor publice din Argeș

Luni, 11 Februarie 2013 14:18

#  Primăriile Călinești, Căteasca și Nucșoara, în topul negativ al neregulilor # La S.C. Apă Canal 2000 S.A. - probleme grave în gestiune. Pe site-ul Curții de Conturi a României (www.curteadeconturi.ro) a fost publicat Raportul pentru anul 2011, defalcat pentru fiecare județ, precum și Raportul privind finanțele publice locale. În acestea sunt evidențiate neregulile găsite la controalele efectuate în anul 2011. Raportul este unul lung, neregulile multe, cifrele imputabile au multe zerouri. Rămâne de văzut câte din aceste rubrici vor rămâne în picioare. Pentru că vor urma, inevitabil, procese peste procese.

Autorităţile locale din Curtea de Argeş pregătesc un nou jaf din banii publici?

Luni, 04 Februarie 2013 15:27

# Serviciul Public de Gospodărire Comunală intenţionează să cumpere motorină la 7,2 lei/litru. O poveste care a început în urmă cu câţiva ani de zile la Curtea de Argeş, în speţă la SPGC, scoasă la iveală de săptămânalul ,,Atitudine în Argeş” care, din păcate, continuă, iar principalii protagonişti nu au nici o reţinere de a juca, în continuare, rolul personajului negativ.
O poveste cu final tragic pentru banul public, ce se desfăşoară sub ochii întredeschiși ai autorităților locale și ai organelor de control care, de cele mai

 

,,Sunt organe abilitate care, la un moment dat, fac exces de zel şi dau zeci şi zeci de amenzi”

Luni, 04 Februarie 2013 15:17

# De vorbă cu omul, profesorul şi primarul Dorin Bărbuceanu. # Aproape 100 de societăţi comerciale de pe raza Ştefăneştiului au intrat în insolvenţă în anul 2012. Săptămâna trecută am avut o discuţie cu prim-gospodarul oraşului Ştefăneşti, Dorin Bărbuceanu, iar principalele teme au fost reprezentate de problemele actuale ale societăţii româneşti, problemele actuale ale administraţiei din Ştefăneşti, dar şi de realizările şi proiectele din cadrul Primăriei Ştefăneşti.

Teren concesionat la tarife derizorii

Luni, 04 Februarie 2013 15:14

# Consilierul local Mariean Neacşu spune că organele de cercetare  ar trebui să se sesizeze din oficiu. Cu sprijinul Consiliului Local Piteşti, SC Milomar Auto Parts SRL a reuşit  concesionarea unui teren intravilan, în zona  Depou, la doar 0.49 euro/mp/lună,  fără TVA (aprox 2,2 lei/mp/lună), în condiţiile în care până şi pensionarii plătesc mai mult la închirierea sau concesionarea terenurilor aferente garajelor autorizate pe domeniul public. 

 

Publitrans cumpără motorină de peste 200 miliarde lei vechi pentru anul 2013

Luni, 04 Februarie 2013 14:57

# Directorul Manuel Rotaru: ”Cantitatea  conține și o marjă de siguranță, datorită proiectului «Zona Metropolitană»” Firmă având ca unic acționar Consiliul local al Municipiului Pitești, Publitrans 2000 S.A. se aprovizionează, în fiecare an, cu cantități impresionante de combustibil, cantități menite să asigure necesarul de consum pentru întregul an. Suma prevăzută în Caietul de Sarcini pentru licitația de anul acesta este de 17.000.000 lei noi fără TVA, sumă care poate varia, potrivit directorului general, Manuel Rotaru, datorită punerii în aplicare a proiectului ”Zona Metropolitană”.  Din Asociaţia

Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni: “Este de datoria mea să fac auzite problemele locuitorilor oraşului”

Luni, 04 Februarie 2013 14:42

În prima şedinţă de Consiliu Prefectural din acest an, primarul oraşului Mioveni a ridicat problema radarelor amplasate pe varianta de legătură DN73 –Uzina Dacia, o investiţie spectaculoasă, de peste 70 de milioane de lei, care tinde să devină inutilă din cauza unor restricţii de trafic. Pentru că limita de viteză este de 50 km/h şi, mai mult, în orele de trafic intens, radarele îi pândesc pe şoferii care apasă mai tare pedala de acceleraţie,  puţini se mai încumetă să folosească autostrada suspendată

 

Proiecte ambiţioase la Lunca Corbului

Luni, 28 Ianuarie 2013 23:58

# Conform primarului, anul 2013 va aduce o îmbunătăţire considerabilă a infrastructurii comunei. Gheorghe Drăgan, edilul comunei Lunca Corbului, şi-a propus ca şi anul acesta să facă investiţii consistente în infrastructură, întrucât majoritatea proiectelor de investiţii propuse  vizează introducerea reţelelor de utilităţi şi reabilitarea drumurilor.

Mariean Neacşu propune o nouă zonare a municipiului Piteşti

Luni, 28 Ianuarie 2013 23:54

# Consilerul PP-DD sugerează că, deşi e necesară, o nouă  zonare  e  ignorată de autorităţi în dezinteresul bugetului local: “În multe oraşe din ţară a fost reactualizată zonarea! Numai Piteştiul nu doreşte acest lucru!” Mariean Neacşu a revenit, recent, cu propunerea făcută în luna mai 2011 privind o nouă zonare a municipiului Piteşti. Consilierul local PP-DD spune că măsura este mai mult decât necesară, pornind de la  ideea că impozitul pe terenurile situate în intravilan se stabileşte anual, în sumă fixă, pe metrul pătrat, în mod diferenţiat, pe cele patru zone (A,B,C şi D), iar

 

Tudor Pendiuc: “Sunt situaţii în care nu avem soluţii!”

Luni, 28 Ianuarie 2013 23:52

# Piteştenii, aşteptaţi cu rezolvări la problemele ce depăşesc autorităţile locale. Amânat de mai multe ori din cauza polemicilor iscate pe marginea sa, proiectul privind închirierea locurilor de parcare, deşi gândit după un model care în câteva oraşe funcţionează,  n-are soluţii pentru problemele ce apar la Piteşti. Autorităţile locale recunosc, până una-alta, că n-au rezolvări pentru toate situaţiile depistate pe teren şi  aşteptă (şi acum, la mai bine de doi ani de la  începerea consultărilor cu cetăţenii pe marginea  acestui proiect) ca soluţiile să vină de la piteşteni.

Anul acesta, în opt sate din comuna Merişani vor fi introduse reţele de apă şi canalizare

Luni, 28 Ianuarie 2013 23:49

# Curtea de Conturi a constatat o risipă majoră a banului public în mandatul trecut # Până în momentul de faţă, localitatea nu beneficiază de nici un metru de reţea pentru alimentare cu apă. La nici 15 km de Piteşti, către municipiul Curtea de Argeş, se află comuna Merişani de la care, ţinând cont că este aproape de oraş, aşteptările sunt mult mai mari în ceea ce priveşte infrastructura, faţă de celelalte cumune mai izolate de civilizaţie. Numai că localitatea, la ora actuală, parcă s-ar afla în  Evul Mediu, dacă ne raportăm la nivelul infrastructurii.

 

Băiculești: o localitate ce privește, cu speranță, spre viitor

Luni, 28 Ianuarie 2013 23:46

# Niculaie Dragnea, primarul comunei: ”Am câștigat alegerile la o diferență de doar șase voturi... Am însă multe de făcut aici, pentru toți oamenii din comună.” Comuna Băiculeşti este situată în partea central-vestică a judeţului Argeş, la 26 de Km de municipiul Piteşti şi la 8 Km de municipiul Curtea de Argeş, de-a lungul șoselei naționale ce leagă cele două municipii. Deşi fără foarte mulţi locuitori, comuna este împărţită în 10 sate: Alunișu, Anghinești, Argeșani, Băiculești (reședință), Mănicești, Stejari, Tutana, Valea Brazilor, Valea lui Enache, Zigoneni. Despre problemele şi speranţele de mai bine ale comunităţii am discutat cu proaspătul primar al  urbei, Niculaie Dragnea.

Valea Iașului speră la conturi pline în urma unei tranzacții imobiliare de răsunet

Luni, 28 Ianuarie 2013 23:37

# Internațional Lazăr Company este dispusă să își extindă afacerile pe teritoriul localității # Primar Nicolae Barbu: ”Suntem hotărâți să accesăm fonduri europene pentru a putea completa nevoile de finanțare ale comunei”. Comuna Valea Iaşului este constituită din 9 sate (Valea Iaşului, Bădila, Bărbălăteşti, Borovineşti, Cerbureni, Mustăţeşti, Ungureni, Ruginoasa, Valea Uleului) ce se întind pe o suprafaţă totală de 2.717 ha, unde sunt amplasate 885 de gospodării şi circa 1000 de locuinţe. Datorită apropierii de zona montană, comuna Valea Iaşului reprezintă o cale de

 

Noi tensiuni între DJTS şi Primăria Piteşti

Luni, 21 Ianuarie 2013 23:35

# Laurenţiu Achimescu îl acuză pe Tudor Pendiuc de lipsa oricărei viziuni în abordarea Programului ”Piteşti – oraş european al sportului în 2013”. Încă de anul trecut, reprezentanţii  DJTS şi-au manifestat nemulţumirile vizavi de atitudinea edilului şef al Piteştiului, atunci când primarul a “uitat” să menţioneze  şi meritul  Direcţiei Judeţeane pentru Tineret  la obţinerea de către Piteşti a titlului de  “Oraş european al sportului în 2013”. De data aceasta, Laurenţiu Achimescu îi sugerează  edilului Piteştiului să dea dovadă de mai multă flexibilitate.

Mega-licitație de peste 3 milioane de euro la Primăria Pitești

Luni, 21 Ianuarie 2013 23:23

Criza e criză, însă lucrările de construcții scoase la licitație de stat rămân adevărate mine de aur pentru firmele de specialitate. Pentru că la stat mai este ceva loc de negociere, pentru că la stat se mai poate discuta de o suplimentare, o atenție. Una din aceste mine de aur a fost scoasă zilele trecute la lumină de Primăria Pitești.

 

Pasajul Podul Viilor, ”prioritatea” municipalităţii de câţiva ani încoace, fost din nou reportat, tot ca “prioritate”, pentru 2013

Luni, 21 Ianuarie 2013 23:20

# Din nou blocaj, din nou prioritate. Deşi vorbim de mai bine de o jumătate de an de guvernare USL-istă,  vina pentru nerealizarea, nici în 2012, a pasajului rutier Podul Viilor e imputată tot guvernelor PDL. În ultimii ani, construirea pasajului a tot fost amânată, iar anul acesta autorităţile locale au redeschis subiectul, menţionând  proiectul (a câta oara!), ca o prioritate a municipalităţii pentru anul in curs.

1100 de piteşteni care s-au grăbit să-şi achite impozitele locale la început de an trebuie să-şi recupereze sumele plătite în plus

Luni, 21 Ianuarie 2013 22:45

Consilierul PP-DD este de părere că, la Piteşti, autoritatea executivă a dat  dovadă de o grabă nejustificată atunci când a propus majorarea prin indexare cu 10% a impozitului pe clădiri şi a impozitului pe terenuri, readuse ulterior la nivelul celor de anul trecut.
De săptămâna trecută, piteştenii care şi-au achitat taxele şi impozitele majorate pot să-şi recupereze diferenţa plătită în plus, de la Primărie, asta după ce  Consiliul Local Piteşti a hotărât menţinerea obligaţiilor la bugetul local pentru anul în curs la la nivelul celor  din 2012. Persoanele fizice care până în data de

 

Licitația gigant de la Direcția Apelor își va desemna, zilele acestea, un câștigător

Luni, 21 Ianuarie 2013 22:45

# Cei peste 1.100 de miliarde lei vechi ar putea da de lucru, o bună bucată de timp, tuturor constructorilor din Argeș. Lucrarea licitată, despre care am mai scris în numerele trecute ale publicației,  poartă numele de ”Amenajarea râului Argeș pe sectorul baraj Golești-baraj Ogrezeni în vederea stabilizării albiei, județele Argeș, Dâmbovița și Giurgiu”. Prețul este cel care a pus pe jar toți oamenii de afaceri care au tangență cu construcțiile, și asta pentru că valoarea estimată a lucrării este de 88,913,969.93 RON – sumă fără TVA, adică un total de peste 110.000.000 lei noi.

Buget 2013. Cum se împart banii?

Luni, 14 Ianuarie 2013 23:58

# România va avea, în 2013, un buget de 46 de miliarde de euro şi cheltuieli totale în valoare de 49 de miliarde de euro. # Fiecare român datorează 2.500 de euro, în acest moment, datoria publică a României ridicându-se la 51 de miliarde de euro, a declarat premierul Victor Ponta. România va avea, în 2013, un buget de 46 de miliarde de euro şi cheltuieli totale în valoare de 49 de miliarde de euro. Anul acesta, deficitul bugetar va fi de 3 miliarde de euro. Iată cum se va împărţi bugetul din 2013, conform raportului premierului Victor Ponta:

 

Mariean Neacşu spune că autorităţile locale “maschează” nerealizările din programul de investiții pe anul 2012

Luni, 14 Ianuarie 2013 23:58

# Consilierul PP-DD susţine că datele prezentate de Direcţia Economică a Primăriei Piteşti sunt “nereale” # Cel mai vocal consiler local al Piteştiului se arată intrigat de faptul că Piteştenilor nu li se arată cum s-au cheltuit banii publici. Mariean Neacşu cere, făra ca cineva să-l ”audă”, o situaţie a realizării lucrărilor de investiţii (capital), cuprinse în programul pe anul 2012. Veniturile realizate de municipalitate în 2012 au depăşit cu 25% nivelul estimat în bugetul local pe anul trecut. Un mister neelucidat de consilierii locali din afara majorităţii USL-iste şi, probabil,  la fel

Regionalizarea, explicată de politicienii puterii şi opoziţiei

Luni, 14 Ianuarie 2013 23:45

# Tudor Pendiuc combătea, din opoziţie, ideea regionalizarii, iar la un an de la acele declaraţii, cu partidul la guvernare, revine şi spune că regionalizarea este o necesitate. Urât, moncher! # Constantin Nicolescu, politician cu state vechi, îşi păstrează şi la putere declaraţiile despre regionalizare făcute din opoziţie # Cătălin Bulf: “Noi am primit moştenire o ţară de la părinţi, bunici şi străbunici. Ce lasăm moştenire copiilor? O regiune?” Am extras câteva declaraţii despre regionalizare făcute de preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, primarul Piteştiului

 

Pagina 174 din 198

«ÎnceputAnterior171172173174175176177178179180UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea