Agenția Fiscală de la Mioveni funcționează din data de 25 octombrie

Luni, 29 Octombrie 2012 23:59

# AUTORITĂȚILE LOCALE S-AU ȚINUT DE CUVÂNT! După aproape un an de demersuri făcute de autoritățile locale de la Mioveni pentru reînființarea Agenției Fiscale din localitate, aceasta a fost redeschisă începând cu data de 25 octombrie 2012.
Pentru început se vor elibera doar chitanțe și adeverințe fiscale, urmând ca până la sfârșitul anului să existe și departamentul de trezorerie.
Înainte de a fi desfiinţată, agenţia din Mioveni deservea şapte primării, Uzina Dacia şi 14 furnizori externi ai acesteia, Penitenciarul Colibaşi şi Platforma Institutului de Cercetări Nucleare şi Fabrica de Combustibil Nuclear.

Cheltuielile de dezvoltare ale Piteştiului n-au ajuns nici măcar la jumătatea nivelului programat pentru acest an

Luni, 29 Octombrie 2012 23:59

# Cine e vinovat de nerealizarea investiţiilor promise de municipalitate? # Promisiuni de campanie electorală expirate. Pe linie de dezvoltare, investiţiile care ar fi trebuit realizate  în Piteşti până la 30 septembrie 2012 au fost finalizate doar în proporţie 55,83% . Dacă ne raportăm la întregul an însă, situaţia este si mai îngrijorătoare. Din lipsă de timp si de strategie, nu prea sunt șanse ca până la sfârşitul lui 2012 să se mai schimbe radical lucrurile. Până una-alta, s-a spulberat şi iluzia că cele peste 100 de locuinţe sociale promise de autorităţile locale în tronsonul A din blocul G1-Războieni s-ar fi putut transforma, anul acesta, în realitate

 

Domeniul Public al Piteştiului rămâne fără o stradă şi fără scările de la stadion

Luni, 29 Octombrie 2012 23:59

# Municipalitatea nu a atacat cu recurs hotărârea Judecătoriei. De ce?... Ca să nu rămână fără terenul revendicat în instanţă de cel care a şi câştigat procesul, municipalitatea va trebui să negocieze cu proprietarul pentru achiziţionarea terenului, sau pentru un eventual schimb, astfel încât scările care coboară spre cartierul Banat şi spaţiul din imediata vecinătate a Stadionului (care funcţionează ca parcare pentru tiruri şi ca spaţiu de manevre pentru şcolile de şoferi) să-şi poată păstra destinaţia pe care încă o mai au.

Primăria Lerești refuză să pună în aplicare o decizie a CNSC

Luni, 29 Octombrie 2012 23:59

Așa cum am scris și în unul din numerele trecute ale publicației noastre, primăria Lerești riscă să piardă peste 80 miliarde lei vechi, bani europeni nerambursabili. Bani pe care Uniunea Europeană i-a alocat printr-un proiect integrat pe măsura 322, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Valoarea estimată a proiectului, fără TVA, este de 9.892.569 lei. Obiectul contractului îl constituie execuţia de lucrări de construcţii de drumuri şi clădiri, alimentare cu apă şi canalizare, furnizare de bunuri, aparatură de uz casnic, produse de curăţat, echipament pentru terenuri de joacă şi echipament electronic.

 

”Marea asfaltare” de la Curtea de Argeș, din nou la CNSC

Luni, 29 Octombrie 2012 23:59

# Totuși, nu răspunde nimeni pentru doi ani pierduți din cauza incompetenței?... Lupta pentru milioanele de euro puse la bătaie de municipalitate este departe de a se fi sfârșit. Războiul s-a mutat de la comisia de evaluare a ofertelor la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) după care, probabil, va lua drumul Curții de Apel. Astfel, în data de 7 mai a.c., clasamentul făcut la momentul deschiderii ofertelor financiare arăta astfel:

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a participat la Conferinţa Mediafax „Food Retail în România”

Luni, 29 Octombrie 2012 23:59

# Daniel Constantin: ”Un angajament politic pe care noi l-am făcut, Uniunea Social Liberală, îl reprezintă reabilitarea sistemului de irigaţii.” Daniel Constantin: Astăzi ne-aţi lansat oportunitatea de a vorbi despre oportunităţi şi provocări în agricultură şi industrie alimentară. În primul rând, cea mai mare oportunitate pe care o are România, chiar dacă există, şi păreri pro şi contra, eu cred că cea mai mare oportunitate este aceea ca suntem stat membru al Uniunii Europene, lucru care ne oferă, din punctul meu de vedere mult mai multe avantaje decât dezavantaje. Eu cred că dacă

 

Reţeaua de alimentare cu apă şi de canalizare trece de la SC Apă Canal 2000 în domeniul public al Municipiului Piteşti

Luni, 29 Octombrie 2012 23:57

# Preluare, fără plată, la domeniul public. # Concurs la Apă Canal pentru administratori independenți. # Începutul sfârșitului în relația Mujea-Pendiuc? Luna aceasta, după două şedinţe de consiliu local, una ordinară şi una extraordinară, municipalitatea a preluat bunurile rezultate din investiţiile efectuate de S.C. Apă Canal 2000 SA în cadrul Măsurii Ex – ISPA  „Reabilitarea staţiei de epurare a apelor uzate, a sistemului de canalizare şi a reţelei de alimentare cu apă potabilă în municipiul Piteşti”. Reţeaua ajunge astfel în domeniul public. AGA Apă Canal 2000 S.A. organizează selecție de

Consiliul Judeţean Argeş afectează grav atragerea de fonduri europene

Luni, 29 Octombrie 2012 23:53

Cu un lider al Consiliului Judeţean suspectat de fraudarea fondurilor europene în cateva cazuri şi cu zeci de primării acuzate de nereguli la cheltuirea banilor europeni, Argeşul se situează pe un loc fruntaş între judeţele unde USL şi-a făcut de cap cu banii publici europeni, şi mai mult ca sigur va apărea şi în raportul de ţară ca exemplu negativ. Aceste lucruri afectează grav imaginea României, şi nu numai. Lipsa fondurilor europene şi a capacităţii de a le cheltui corect ne face pe noi românii să plătim adevărate biruri nu Uniunii Europene, ci mai degrabă camarilei PSD, abonată la lucrările pe fonduri europene şi bani publici.

 

Lactag S.A. și Express 95 Comimpex sunt câștigătorii licitației Lapte-Corn în Argeș

Luni, 22 Octombrie 2012 14:51

În data de 18.10.2012 au fost desemnați câștigătorii licitațiilor deschise cu etapa finală licitație electronică, organizate pentru atribuirea contractelor de funizare a produselor lactate și de panificație în cadrul programului “Lapte - Corn”, în anul scolar 2012-2013.
Pentru produse lactate, câștigătoare a fost desemnată firma S.C. LACTAG S.A. COSTEȘTI, cu un preț de 0,61 lei/produs lactat, fără TVA, iar la produse de panificație - S.C. EXPRESS’95 COMIMPEX S.R.L. PODENI, cu un preț de 0,3 lei/produs de panificație, fără TVA.

Chiloţei şi sutiene, la... toamnele piteştene

Luni, 22 Octombrie 2012 14:33

Ceea ce se dorea a fi un eveniment de tradiţie,  „Toamna Piteşteană”, la  a VII-a ediţie, a devenit, ca în fiecare an, o ţigănie curată. Deşi la sfârşitul manifestărilor de acest gen, primarul Pendiuc a promis, în fiecare an, pentru anul următor, o organizare mai bună şi lipsa chiloţeilor şi mărgeluţelor din centrul Piteştiului, din păcate, şi acum am avut parte de portofele, mărgele, chiloţei şi sutiene, afişate şi oferite spre vânzare, la rang de produse agricole.

 

Înfrăţire inedită la Oarja! Mircea Andrei şi Cătălin Teodorescu au întâmpinat delegaţia din Letonia

Luni, 22 Octombrie 2012 14:27

Vineri, o însemnată delegaţie din Letonia s-a aflat la Oarja, pentru a concretiza înfrăţirea dintre comuna argeşeană şi localitatea Pargaujas. Primarul Constantin Bâlea a avut alături de el viceprimarul şi consilierii săi locali, iar delegaţia letonă a fost, de asemenea, compusă din primar, viceprimar şi specialişti în finanţe, cultură şi educaţie.

Laurenţiu Micu, primarul comunei Săpata, a început procesul de modernizare a localității

Luni, 22 Octombrie 2012 14:18

La nici o jumătate de an de când a fost instalat în funcţie, noul primar al comunei Săpata, Laurenţiu Micu, a luat lucrurile în serios şi a început procesul, promis din campanie, de modernizare şi înfrumuseţare a localității. Fără să mai stea să se obişnuiască cu fotoliul de primar sau să adulmece administraţia locală, cum fac majoritatea primarilor din primul tur, Laurenţiu Micu a început în forţă lucrările de modernizare şi înfrumuseţare a comunei pe care o administrează. Primul lucru pe care l-a făcut a fost modernizarea primăriei, care arăta mai rău ca o cârciumă, fiind introdus şi un sistem de supraveghere video şi alarmă pentru prevenirea oricărei încercări de distrugere. Totodată s-a amenajat şi o parcare în faţa primăriei, astfel această clădire recăpătându-și, și prin noul aspect, statutul de instituţie publică. 

 

Pasarela care leagă DN 73 de Dacia va fi gata la sfârşitul lunii viitoare

Luni, 15 Octombrie 2012 00:00

# Varianta de legătură DN73 –Uzina Dacia, o lucrare de peste 70,5 milioane lei. Lucrările la varianta de legătură DN73 – Uzina Dacia au intrat pe ultima sută de metri. Investiţia, în valoare de peste 70 de milioane de lei, are termen de finalizare data de 28 noiembrie 2012. În curând însă urmează a fi demarate şi lucrările de amenjare și modernizare a tronsoanelor Pitești - Mărăcineni și Mărăcineni - Piscani din DN 73.
Săptămâna trecută, în zona noii pasarele peste calea ferată de la Mioveni, a avut loc anunţata conferință de prezentare a stadiului lucrărilor la varianta de

Licitația gigant de la Direcția Apelor Argeș, contestată de o firmă din... Veneția

Luni, 08 Octombrie 2012 00:00

# La cei peste 1.100 miliarde lei vechi aspiră o singură asociere de firme din Argeș. Așa cum am scris și într-un număr antyerior al publicației noastre, pe portalul public de licitații, Direcția Apelor Argeș-Vedea a postat un anunț care a făcut senzație. Lucrarea licitată poartă numele de ”Amenajarea râului Argeș pe sectorul baraj Golești-baraj Ogrezeni în vederea stabilizării albiei, jud. Argeș, Dâmbovița și Giurgiu”.
Prețul este cu totul atractiv, și asta pentru că valoarea estimată a lucrării este de 88,913,969.93 RON – sumă fără TVA, adică un total de peste 110.000.000 lei noi. Procedura este de licitație deschisă, criteriul de atribuire fiind cel al prețului cel mai scăzut.

 

La Costești se asfaltează de zor

Luni, 08 Octombrie 2012 00:00

# Primarul Baicea tace... și le face. Ion Baicea: ”Țin să mulțumesc noului Consiliu Local pentru buna colaborare”. ”Marea asfaltare” – un termen care trebuia regăsit, în teren, în toate orașele județului. Numai că… la Curtea de Argeș au trecut doi ani de contestații și neînțelegeri, la Topoloveni se pare că sunt unele încurcături în proiectul tehnic. Iată că la Costești, cu o firmă din afara județului, considerată autsaideră la momentul licitației, lucrurile merg ca… turnate. Pentru că, profitând și de vremea bună, sub privirile critice ale edilului, se toarnă asfalt de zor. Au fost ”rezolvate” străzile Târlești, Datcului și Duzilor – în cartierul Telești, iar în Costești străzile Pieței și Necșulești. Tot aici constructorul a terminat amenajarea celor trei parcări mari. Se pregătește, după spusele dirigintelui de șantier, să intre în reabilitare strada Râului.

Constructorii argeșeni se grăbesc la licitații pentru ultimele lucrări ce pot fi executate anul acesta

Luni, 08 Octombrie 2012 00:00

# Zeus, firma omului de afaceri Grigore Dobre, a câștigat o licitație de lucrări oferind... jumătate din prețul estimat. Timpul frumos al toamnei dă prilej atât autorităților locale cât și constructorilor să mai facă ceva lucrări pe ultima sută de metri. și, cum criza a împuținat atât banii cât și comenzile, toți se grăbesc să muncească.

 

Fosta organizaţie de la PRM, actual USL, ne-a scumpit gunoiul

Luni, 01 Octombrie 2012 00:00

# Preţul a crescut de la 5,7 lei/persoană/lună, la 7,1 lei/persoană pe lună fără TVA la oraşe, iar la comune de la 30 lei/an de gospodărie, a ajuns la 36 lei/an/persoană. # Gabriel Moiceanu (foto): „Delegarea serviciului de salubrizare este un proiect de succes” # Ducele de Albota: “La gunoi s-a angajat toată fosta organizaţie de la PRM. Mai avem să-l angajăm pe Vadim”. În timp ce oraşul este într-o perioadă de greve la Arpechim și Lisa Draxlmaier, şefii de la judeţ se laudă cu delegarea serviciului de salubrizare. Nu am înţeles foarte bine care ar fi

Marea asfaltare de la Curtea de Argeș, în fața celui de-al patrulea eșec

Luni, 01 Octombrie 2012 00:00

# Costinel Vasilescu (foto), fost viceprimar al orașului: ”Dacă și de această dată se anulează procedurile, voi începe să strâng semnături pentru demiterea conducerii Primăriei”. Se întâmplă din nou! Aproape că ne-am plictisit să consemnăm eșecurile unui proiect care se dorea grandios, un proiect destinat îmbunătățirii nivelului de trai al cetățenilor din Curtea de Argeș. ”Marea asfaltare” a constituit un subiect fierbinte încă din anul 2010, an în care a fost semnat contractul de finanțare. Subiectul a fost întors pe toate părțile în campania electorală din vara acestui an, fiind, de fapt, unul din punctele de ”bătaie” ale fostului și actualului primar, Nicolae Diaconu.

 

Direcția Apelor pregătește a doua licitație gigant din această toamnă

Luni, 01 Octombrie 2012 00:00

# Este vorba de achiziționarea de utilaje multifuncționale necesare activității de exploatare # Valoarea estimată de achiziție se ridică la peste 30.000.000 lei noi. Acum câteva numere, săptămânalul ”Atitudine în Argeș” a publicat un material referitor la licitația lansată de Direcția Apelor, în valoare de  peste 1.100 MILIARDE LEI vechi, bani care  au pus pe jar întreaga comunitate de afaceri a județului. Pe portalul public de licitații, Direcția Apelor Argeș-Vedea a postat un anunț care a făcut senzație. Lucrarea licitată poartă numele de ”Amenajarea râului Argeș pe sectorul baraj Golești-baraj Ogrezeni în vederea stabilizării albiei, jud. Argeș, Dâmbovița și Giurgiu”.

Primarul de la Miceşti a stat, la o şedinţă la prefectură, să analizeze cadourile primite de la italieni

Luni, 24 Septembrie 2012 13:55

Săptămâna trecută, Instituția Prefectului din Județul Argeș,  Consiliul Judeţean Argeş şi Asociația “Comunitatea Montană Iezer Muscel” în parteneriat cu Punctul de lucru Europa pentru Cetăţeni Bucureşti, a organizat o sesiune de informare în cadrul Programului Europa pentru Cetăţeni ai Uniunii Europene. Evenimentul a avut loc în Sala Mare a CJ şi tema centrală a fost prezentarea mecanismului şi a beneficiilor activităţii de înfrăţire a localităţilor din ţara noastră cu localităţi din alte ţări ale UE. Acţiunea şi-a propus stimularea şi facilitarea încheierii de acorduri şi înfrăţiri între unităţile administrativ-teritoriale

 

Pagina 177 din 198

«ÎnceputAnterior171172173174175176177178179180UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea