Amânat de patru ani, pasajul Podul Viilor n-are noroc nici sub guvernarea USL

Luni, 24 Septembrie 2012 13:53

# Lucrările ar fi trebuit să înceapă toamna aceasta, dar rămân în faza de poveste. “Sabotat” de Ministerul (PDL-ist) al Transporturilor, cel mai mare proiect de infrastructură al Piteştiului se împleticeşte şi sub orânduirea USL-istă. Aşa că, anunţat la început de an, pentru a patra oară,  ca  mare proiect de infastructură al Piteştiului,  pasajul  n-are nicio şansă  să-şi vadă începute lucrările în 2012. În cele mai optimiste calcule, poate, poate construcţia va începe la primăvară, că doar n-au intrat zilele-n sac!

În această toamnă se lansează “apelul” de proiecte POR pentru reabilitarea termică a blocurilor

Luni, 24 Septembrie 2012 13:50

# O nouă etapă de iluzii la Pitești. # nveloparea, cel mai devreme din... 2014. Intenţii au mai fost, totul e să trecem de faza proiectelor. În urma precedentului program similar de acum trei ani, la Piteşti, din sutele de blocuri înscrise pentru reabilitare, doar 11 au primit promisiuni de finanţare, iar când a fost vorba de concretizarea programului, numai în două cazuri s-a şi trecut la fapte. Cele mai multe asociaţii de proprietari şi-au luat gândul de la pomul lăudat şi s-au apucat de reabilitare pe cont propriu, împestriţând Piteştiul de la un capăt la altul. Rămâne de văzut dacă tot tam-tamul iscat de POR va avea ca finalitate reabilitarea termică a mai mult de două blocuri şi dacă lucrările vor presupune mai mult decât lipirea polistirenului pe faţade.

 

Atribuțiile Adrianei Croitoru la Agenţia de Mediu: verificarea parcului auto

Luni, 24 Septembrie 2012 12:11

Adriana Croitoru, de două săptămâni, a revenit la Agenţia de Mediu, iar de atunci flutură stindardul PC-ului prin Agenţie. Împreună cu directoarea Mariana Ionescu (fostă PD, fostă UNPR, acum USL), în biroul acesteia, beau cafele şi  fumează de parcă Agenţia de Mediu ar fi cârciumă şi nu o instituţie publică unde trebuie să se fumeze în locuri special amenajate. Şi mai stau cu ochii ţintă, ca vulturii înfometaţi, pe biroul directoarei adjuncte Sorina Marin, monitorizând când vine, pleacă de la muncă, cine intră, cine iese, etc., doar, doar şi-o prezenta demisia. Le asigură compania o altă prietenă de la Partidul Conservator, Dudău Emilia, secretară la APIA Argeş, cu care Agenţia de Mediu este în litigiu de doi ani.

“Am avut de gestionat evenimente în patru luni cât alţi prefecţi în patru ani”

Luni, 17 Septembrie 2012 12:05

# Interviu cu prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare. Prefectul Cristian Soare vorbeşte, la patru luni de mandat, despre situaţiile dificile pe care a trebuit să le gestioneze la cele două scrutine pe care le-a avut de organizat, dar se arată rezervat în comentariile referitoare la costurile, dezamăgirile şi felul în care a avut de suferit imaginea României de pe urma Referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu.

 

Amenzile pentru ilegalităţile administratorului, suportate de locatari

Luni, 17 Septembrie 2012 11:53

# La 82 de ani, Ioana Badea e acuzată de evaziune fiscală, înşelăciune şi delapidare. Ilegalităţile sesizate de către o parte dintre membrii Asociaţiei de Proprietari Victoria – Centru (blocul de deasupra Librăriei Eminescu) au ajuns pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. Mai mult, oamenii au solicitat Primăriei suspendarea atestatului de administrator al Ioanei Badea, ca urmare a mai multor nereguli ce ar fi  fost săvârşite de aceasta în activitatea financiar-contabilă şi acuză autorităţile locale că deşi au fost sesizate asupra respectivelor probleme, tolerează ilegalităţile comise în interiorul asociaţiei. Bătrâna neagă faptele pentru care este acuzată şi speră ca ancheta să lămurească lucrurile.

Mii de oameni au fost prezenți la Ziua Comunei Bascov

Luni, 17 Septembrie 2012 11:48

# Nici măcar vremea capricioasă nu i-a împiedicat pe bascoveni să participe la ziua comunei lor. Duminică, 16 septembrie, Bascovul a îmbrăcat straie de sărbătoare cu prilejul celei de-a  VI – a ediţii a Zilei Comunei. Evenimentul s-a desfăşurat, ca în fiecare an, pe islazul Aninoasa din satul Brăileni şi, chiar dacă vremea nu a fost atât de prietenoasă cu bascovenii, acest eveniment, ca de fiecare dată, a adunat mii de oameni care au asistat la concertele de muzică uşoară şi populară susţinute de numeroşi artişti.

 

Noutăți de la poliție: câte un polițist alocat fiecărei școli și întoarcerea șefilor de post

Luni, 10 Septembrie 2012 13:18

Polițiștii argeșeni au prezentat cele două mari schimbări care au loc în această perioadă în cadrul instituției. Șeful IPJ Argeș, comisarul șef Dumitru Nicolae, a prezentat mai întâi o situație a infracționalității în școli, care a crescut în ultimul an la 56 de infracțiuni, cele mai multe fiind loviri și furturi. Pentru a preveni asemenea acte în noul an școlar, oamenii legii vor fi prezenți, prin echipaje de poliție națională și poliție locală, zilnic, începând cu prima zi de şcoală, în zona intrărilor în unităţile de învăţământ, în intervalele orare în care elevii intră sau ies de la cursuri, urmând să fie supravegheate, de

“Termo Calor Confort se îndreaptă spre moarte sigură”

Luni, 10 Septembrie 2012 13:05

Consilierul local  Mariean Neacşu spune că municipalitatea poate, dar nu vrea să ajute furnizorul local de agent termic. Potrivit consilierului local PP-DD Mariean Neacşu, majorarea de  2 milioane de lei a capitalului social al Termo Calor Confort este insuficientă pentru redresarea financiară a furnizorului local de agent termic, în condiţiile în care solicitările acestuia au fost de 4 ori mai mari. Deşi primarul Tudor Pendiuc spune că bugetul local nu permirte o majorare mai mare de capital în acest caz, consilierul PP-DD îl contrazice, spunînd că este vorba de rea-voinţă şi că o

 

Bilanţul mandatului trecut al primarului Pendiuc: 51% pierdere de apă din reţea, 245 lei gigacaloria şi 34,48% pierderi de energie termică în reţea

Luni, 10 Septembrie 2012 12:29

# Piteştiul este pe locul șase în ţară la pierderile de apă din reţea, cu 51% pierderi declarate în anul 2011 # 0% fonduri accesate în Piteşti prin POS Mediu pentru reabilitarea sistemului de termoficare urbană în scopul conformării la legislația de mediu. Institutul pentru Politici Publice (IPP) a dat publicităţii ultimul bilanţ de măsurare a performanţei primarilor din mandatul 2008-2012, în furnizarea de servicii publice către cetăţeni, prezentând informaţii detaliate despre calitatea şi costurile principalelor servicii de utilităţi publice: alimentarea cu apă şi canalizare, salubrizare, iluminat public, termoficare, administrarea spaţiilor verzi, infrastructura de drumuri.

Maşinile parcate neregulamentar, ridicate selectiv

Luni, 10 Septembrie 2012 12:27

# Din patru maşini parcate aiurea în aceeaşi zonă, doar una dispare. Cea mai scumpă! Vigilenţa Poliţiei Locale a crescut din 3 septembrie, dată de la care a fost reluată activitatea de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar. Poliţiştii locali stau cu ochii pe zonele deficitare la capitolul parcări, unde întotdeauna se găsesc şoferi disperaţi care să-şi lase maşinile şi pe locurile nemarcate. Nu toţi sunt însă pasibili de amendă!
Parcarea Muntenia, ora 14.40, miercuri, 5 septembrie 2012. Una din cele patru maşini parcate neregulamentar în apropiere de terasa KFC e ridicată de

 

Din octombrie, Primăria Pitești închiriază locuri de parcare

Luni, 10 Septembrie 2012 12:16

Primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc, a anunțat că municipalitatea începe să închirieze locuri de parcare pentru cetățeniii orașului. Primii care vor beneficia de această posibilitate vor fi piteștenii care au pe lângă blocuri suficiente locuri de parcare. Acțiunea va începe în luna octombrie, iar prețul de închiriere a unui loc de parcare pentru cetățeni nu va depăși, spune edilul, 120 de lei pe an. Prin această decizie, municipalitatea speră să disponibilizeze cât mai multe locuri de parcare pentru populație, eliminând mașinile care sunt socase la vânzare, remorcile și vehiculele comerciale parcate în parcările din preajma blocurilor. Detaliile închirierii locurilor de parcare vor fi stabilite de către municipalitate inclusiv prin consultarea cu cetățenii, pentru găsirea celei mai bune soluții.    A.V.

Iani Popa s-a supărat pe redacţia Atitudine în Argeş. Offf...

Luni, 03 Septembrie 2012 13:16

# Vicepreședintele C.J. Iani Popa, la conferinţa CJ Argeş, avea copii xerox ale articolelor din ziar. Iani Popa, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, e deranjat vizibil de un pasaj dintr-un articol de săptămâna trecută din ziarul nostru, articol în care relatam că acesta a venit la o conferinţă de presă şi a dat citire câtorva rânduri. Iată ce l-a deranjat foarte tare pe Iani Popa: „Iani Popa întârzie, conferinţa începe cu Florin Tecău şi câţiva şefi ai instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean. Subiectul dezbătut -  „Sărbătorile Argeşului şi Muscelului”. Vine şi Iani Popa cu o întârziere de

 

În sprijinul Dacia, programul Rabla ar putea fi suplimentat din nou

Luni, 03 Septembrie 2012 13:15

Instituţia Prefectului anunţă o viitoare întâlnire între reprezentanţii Guvernului în teritoriu şi directorul general al Automobile Dacia, Jerome Olive, pentru identificarea eventualelor probleme cu care s-ar confrunta uzina de la Mioveni şi a unei posibile suplimentări cu încă 15.000 de unităţi a programului Rabla, după ce, în etapa a doua a acestui program, etapă care a început pe 8 august 2012, au fost alocate pe lângă cele 114 milioane de lei de la startul operaţiunii, alte 57 milioane de lei în vederea casării a încă 15.000 de maşini.

Investiţiile în Ştefăneşti programate anul acesta, pe apă şi canalizare, riscă să se amâne pentru anul viitor

Luni, 03 Septembrie 2012 13:04

# ”Etapa de adjudecare a licitaţiilor în România a început să se mărească şi să depăşească 7-8 luni”, Dorin Bărbuceanu, primar Ștefănești. Dacă săptămâna trecută spuneam că investiţiile în Ştefăneşti merg în linie dreaptă, iată că singura problemă pe care a întâmpinat-o administraţia locală, implicit primarul Dorin Bărbuceanu, o reprezintă întârzierea execuţiei lucrărilor pe apă şi canalizare, lucrări ce fac parte dintr-un proiect mai amplu cu finanţare europeană, în parteneriat cu S.C. Apă Canal 2000 S.A., în valoare de aproximativ 14 milioane euro. Însă segmentul de lucrări ce trebuia executat anul acesta, în valoare de 2 milioane euro, întârzie datorită perioadei foarte lungi de adjudecare a licitaţiei, asta chiar dacă au fost scoase la licitaţie încă din luna aprilie.

 

Prefectul, interesat de absorbţia fondurilor europene la nivel de judeţ

Luni, 03 Septembrie 2012 12:58

În cursul lunilor septembrie şi octombrie, prefectul Cristian Soare şi subprefectul Gheorghe Marin vor ajunge, împreună cu mai mulţi specialiştii din cadrul Instituţiei Prefectului, în mai multe localităţi din Argeş, pentru a sta de vorbă cu edilii locali despre stadiul proiectelor de investiţii. “Vom merge în 19 localităţi care vor grupa în sistem zonal toate cele 102 localităţi ale judeţului Argeş. La această întâlnire vor lua parte  primari, viceprimari şi alte autorităţi

Adriana Croitoru revine la Agenţia de Mediu

Luni, 03 Septembrie 2012 12:50

# Adriana Croitoru a promis că se va întoarece la Mediu în funcţia de secretar de stat. N-a fost să fie! Adriana Croitoru, preşedinte al Organizaţiei de Femei a Partidului Conservator Argeş, a pierdut procesul cu Agenţia Regională de Mediu Piteşti. Aceasta a dat în judecată Agenţia şi pe directorul general al acesteia pentru anularea deciziei de eliberare din funcţia de consilier superior şi obligarea pârâţilor la plata sumei de 50.000 lei, reprezentând drepturi băneşti neîncasate şi daune morale. Adi Croitou, în momentul în care s-a pus problema concursului, a început cu ameninţările de

 

Licitație-gigant la Direcția Apelor Argeș

Luni, 27 August 2012 22:51

# Cei peste 1.100 MILIARDE LEI vechi au pus pe jar întreaga comunitate de afaceri a județului. Pe portalul public de licitații, Direcția Apelor Argeș-Vedea a postat un anunț care a făcut senzație. Lucrarea licitată poartă numele de ”Amenajarea râului Argeș pe sectorul baraj Golești-baraj Ogrezeni în vederea stabilizării albiei, jud. Argeș, Dâmbovița și Giurgiu”.
Prețul este însă unul care a pus pe jar toți oamenii de afaceri care au tangență cu construcțiile, și asta pentru că valoarea estimată a lucrării este de 88,913,969.93 RON – sumă fără TVA, adică un total de peste 110.000.000 lei noi.

Inaugurarea bazei de agrement Trivale a fost amânată pentru primăvara lui 2013

Luni, 27 August 2012 22:39

# Cele trei săptămâni de întârziere anunțate de autoritățile locale s-au transformat în șase luni # Nordco, firma ”vinovată” de întârzieri, va trebui să asigure, până la primăvară, paza obiectivului. Dacă luna trecută viceprimarul Cornel Ionică anunța că inaugurarea bazei de agrement Trivale va fi amânată cu trei săptămâni din cauza întârzierilor constructorului, zilele trecute, primarul Tudor Pendiuc le-a tăiat definitiv entuziasmul celor care mai sperau ca cel puțin în toamnă să se bălăcească în ștrandul amenajat în cel mai mare cartier al Piteștiului.

 

Licitație cu multe tone la Penitenciarul Colibași

Luni, 27 August 2012 22:37

# 92 tone de cartofi, 20 de tone de morcovi, 8 tone sare, 8 tone zahăr, 12 tone ceapă, 24 tone carne porc... La Penitenciarul din Colibași, în privința achiziției de produse alimentare, licitațiile se desfășoară în... tone. Puține autorități publice (poate doar unitățile militare mai depășesc aceste cifre) pot înscrie la licitație achiziția a 24 tone de carne de porc, a cinci tone de margarină, opt tone de pastă de tomate etc.
Achiziția de produse alimentare este desfăcută în două licitații, una pentru cumpărarea de carne și preparate din carne, a doua pentru alte produse de tip alimentar.

Continuă investiţiile în oraşul Ştefăneşti

Luni, 27 August 2012 22:24

Ca în fiecare an, în perioada aceasta, oraşul Ştefăneşti se află în plin proces de modernizare prin numeroase lucrări de infrastructură. În momentul de faţă sunt în plină desfăşurare lucrările de extindere a trotuarului, lucrări ce înglobează două tronsoane. Tronsonul unu este cel de la pasarelă până la zona servisului, în proporţie de 50% este realizat, iar tronsonul al doilea, ce se desfăşoară pe o lungime de 750 m, mai exact de la zona blocuri la Valea Mare va fi finalizat în aproximativ o lună şi jumătate. În acelaşi timp, de mai bine de o lună de zile, este în plină desfăşurare lucrarea de extindere a covorului asfaltic. Această extindere se face pe străduţele care au mai rămas neasfaltate, străduţe ce nu depăşesc 700 m lungime.

 

Pagina 178 din 198

«ÎnceputAnterior171172173174175176177178179180UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea