Investiţiile în Ştefăneşti programate anul acesta, pe apă şi canalizare, riscă să se amâne pentru anul viitor

Luni, 03 Septembrie 2012 13:04

# ”Etapa de adjudecare a licitaţiilor în România a început să se mărească şi să depăşească 7-8 luni”, Dorin Bărbuceanu, primar Ștefănești. Dacă săptămâna trecută spuneam că investiţiile în Ştefăneşti merg în linie dreaptă, iată că singura problemă pe care a întâmpinat-o administraţia locală, implicit primarul Dorin Bărbuceanu, o reprezintă întârzierea execuţiei lucrărilor pe apă şi canalizare, lucrări ce fac parte dintr-un proiect mai amplu cu finanţare europeană, în parteneriat cu S.C. Apă Canal 2000 S.A., în valoare de aproximativ 14 milioane euro. Însă segmentul de lucrări ce trebuia executat anul acesta, în valoare de 2 milioane euro, întârzie datorită perioadei foarte lungi de adjudecare a licitaţiei, asta chiar dacă au fost scoase la licitaţie încă din luna aprilie.

Prefectul, interesat de absorbţia fondurilor europene la nivel de judeţ

Luni, 03 Septembrie 2012 12:58

În cursul lunilor septembrie şi octombrie, prefectul Cristian Soare şi subprefectul Gheorghe Marin vor ajunge, împreună cu mai mulţi specialiştii din cadrul Instituţiei Prefectului, în mai multe localităţi din Argeş, pentru a sta de vorbă cu edilii locali despre stadiul proiectelor de investiţii. “Vom merge în 19 localităţi care vor grupa în sistem zonal toate cele 102 localităţi ale judeţului Argeş. La această întâlnire vor lua parte  primari, viceprimari şi alte autorităţi

 

Adriana Croitoru revine la Agenţia de Mediu

Luni, 03 Septembrie 2012 12:50

# Adriana Croitoru a promis că se va întoarece la Mediu în funcţia de secretar de stat. N-a fost să fie! Adriana Croitoru, preşedinte al Organizaţiei de Femei a Partidului Conservator Argeş, a pierdut procesul cu Agenţia Regională de Mediu Piteşti. Aceasta a dat în judecată Agenţia şi pe directorul general al acesteia pentru anularea deciziei de eliberare din funcţia de consilier superior şi obligarea pârâţilor la plata sumei de 50.000 lei, reprezentând drepturi băneşti neîncasate şi daune morale. Adi Croitou, în momentul în care s-a pus problema concursului, a început cu ameninţările de

Licitație-gigant la Direcția Apelor Argeș

Luni, 27 August 2012 22:51

# Cei peste 1.100 MILIARDE LEI vechi au pus pe jar întreaga comunitate de afaceri a județului. Pe portalul public de licitații, Direcția Apelor Argeș-Vedea a postat un anunț care a făcut senzație. Lucrarea licitată poartă numele de ”Amenajarea râului Argeș pe sectorul baraj Golești-baraj Ogrezeni în vederea stabilizării albiei, jud. Argeș, Dâmbovița și Giurgiu”.
Prețul este însă unul care a pus pe jar toți oamenii de afaceri care au tangență cu construcțiile, și asta pentru că valoarea estimată a lucrării este de 88,913,969.93 RON – sumă fără TVA, adică un total de peste 110.000.000 lei noi.

 

Inaugurarea bazei de agrement Trivale a fost amânată pentru primăvara lui 2013

Luni, 27 August 2012 22:39

# Cele trei săptămâni de întârziere anunțate de autoritățile locale s-au transformat în șase luni # Nordco, firma ”vinovată” de întârzieri, va trebui să asigure, până la primăvară, paza obiectivului. Dacă luna trecută viceprimarul Cornel Ionică anunța că inaugurarea bazei de agrement Trivale va fi amânată cu trei săptămâni din cauza întârzierilor constructorului, zilele trecute, primarul Tudor Pendiuc le-a tăiat definitiv entuziasmul celor care mai sperau ca cel puțin în toamnă să se bălăcească în ștrandul amenajat în cel mai mare cartier al Piteștiului.

Licitație cu multe tone la Penitenciarul Colibași

Luni, 27 August 2012 22:37

# 92 tone de cartofi, 20 de tone de morcovi, 8 tone sare, 8 tone zahăr, 12 tone ceapă, 24 tone carne porc... La Penitenciarul din Colibași, în privința achiziției de produse alimentare, licitațiile se desfășoară în... tone. Puține autorități publice (poate doar unitățile militare mai depășesc aceste cifre) pot înscrie la licitație achiziția a 24 tone de carne de porc, a cinci tone de margarină, opt tone de pastă de tomate etc.
Achiziția de produse alimentare este desfăcută în două licitații, una pentru cumpărarea de carne și preparate din carne, a doua pentru alte produse de tip alimentar.

 

Continuă investiţiile în oraşul Ştefăneşti

Luni, 27 August 2012 22:24

Ca în fiecare an, în perioada aceasta, oraşul Ştefăneşti se află în plin proces de modernizare prin numeroase lucrări de infrastructură. În momentul de faţă sunt în plină desfăşurare lucrările de extindere a trotuarului, lucrări ce înglobează două tronsoane. Tronsonul unu este cel de la pasarelă până la zona servisului, în proporţie de 50% este realizat, iar tronsonul al doilea, ce se desfăşoară pe o lungime de 750 m, mai exact de la zona blocuri la Valea Mare va fi finalizat în aproximativ o lună şi jumătate. În acelaşi timp, de mai bine de o lună de zile, este în plină desfăşurare lucrarea de extindere a covorului asfaltic. Această extindere se face pe străduţele care au mai rămas neasfaltate, străduţe ce nu depăşesc 700 m lungime.

Argeşul pierde un deputat. Măcar să fie ceilalți buni…

Luni, 27 August 2012 22:06

# Un deputat reprezintă 70.000 de alegători, iar un senator 160.000 de alegători. # Conform site-ului CJ Argeş, judeţul nostru avea 663.206 locuitori. # Populaţia judeţului Argeş este în scădere. Au fost date primele rezultate la recensământul populaţiei şi al locuinţelor din 2011. Populaţia este în scădere, din 663.206 locuitorideclaraţi pe site-ul Consiliului Judeţean Argeş, populaţia a ajuns la 591353 locuitori în Argeş la recensământul din anul 2011, mai puţin de 61 000 de persoane.

 

Ziua comunei Săpata, organizată de Sf. Maria, un real succes

Luni, 20 August 2012 23:58

Săptămâna trecută, pe 15 august, chiar de marea sărbătoare creştinească a Sfintei Maria, comuna Săpata a îmbrăcat haine de sărbătoare. Evenimentul a fost organizat de edilul comunei, Laurenţiu Micu, împreună cu Consiliul Local Săpata.
Acest eveniment s-a dovedit un real succes atât prin programul oferit de numeroşi artişti de muzică populară, artiști care au încins atmosfera, dar şi prin numărul mare de participanţi, atât din comună cât şi din zonele limitrofe.

Consiliul Județean a validat componenţa ATOP

Luni, 20 August 2012 23:02

La sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Argeş, a fost  validată componenţa nominală a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Argeş (ATOP). Cei validaţi sunt: Ion Cornel Lazăr (consilier judeţean USL), Constantin Dan Manu (consilier judeţean USL), Gheorghe Sîrbu (USL), Constantin Polexe (USL), Marian Fulga (PP-DD), un alt consilier judeţean de la AAM, Nicolae  Corban (reprezentant al comunităţii), Ilie Dragomir, Popescu Adrian, Gheorghe Marin (subprefect), Nicolae Dumitru (şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş), Traian Nica (reprezentant al Corpului Naţional al Politiştilor), Ion Mînzînă (şeful Serviciului Public Judeţean de Pază şi Ordine Argeş)

 

Coşmarul de pe DN 73 Piteşti-Câmpulung, departe de a se încheia

Luni, 20 August 2012 22:18

Mult promisa modernizare a DN 73 Piteşti-Câmpulung e departe nu de finalizare, ci de …demarare. Subprefectul Gheorghe Marin anunţa, săptămâna trecută, că  9 km din acest drum cu pretenţii de şosea europeană, devenit un calvar al şoferilor, au intrat în licitaţie. Mai exact, este vorba despre tronsonul cuprins între ieşirea din Piteşti şi ramificaţia spre Colibaşi.

Tribunalul Argeș, mult mai bogat decât... Finanțele

Luni, 13 August 2012 13:37

# În timp ce la Tribunal se cumpără cartușe toner de peste un miliard, la Finanțe punga e strânsă la... 200 de milioane. Sărăcie mare la instituțiile statului, inclusiv la – altădată bogatele – Finanțe. Care Finanțe cumpără cu suta, cu zecile sau chiar cu bucata. Ceea ce odată (nu mai târziu de acum câțiva ani) nu se întâmpla cu niciun chip. Nu mică ne-a fost mirarea să descoperim licitație organizată de Finanțe pentru achiziția de cartușe toner, licitație adjudecată la prețul de... 200 milioane de lei vechi. În același timp, la Tribunal, se rulează tot cu miliardul. Pentru aceleași cartușe...

 

Subprefectul de Argeș cere demisia politică a lui Traian Băsescu

Luni, 06 August 2012 14:14

Instituția Prefectului a dat publicității rezultatele finale ale votului din Argeș la referendum. Astfel, prezenţa la vot în judeţul Argeş a fost de 54,78%, peste media pe ţară de 45,92%. Au fost înscrişi în listele electorale permanente 543.735 alegători, dintre care au participat la referendum 297.877 de alegători. Numărul de voturi valabil exprimate cu DA a fost de 271.181, în procent de 91,03%. Numărul de voturi valabil exprimate cu NU a fost 23.627, în procent de 7,93%, restul de voturi, 3069, în procent de 1,03%, fiind voturi nule. Potrivit subprefectului Gheorghe Marin, prezența la vot în Pitești a fost de 49,9%, în

Neputincios în faţa câinilor fără stăpân, primarul Pendiuc dă vina pe piteşteni

Luni, 06 August 2012 14:03

Pe site-ul www.domnuleprimar.ro, la sesizările către primăria Piteşti găsim foarte multe care se referă la câinii fără stăpân. Deşi primarul Pendiuc a avut dintotdeauna ca temă de campanie rezolvarea problemei câinilor, după 20 de ani de mandat, această problemă este tot nerezolvată. Acum, cu un nou mandat în mână, primarul Pendiuc a aruncat… pisica în curtea piteştenilor.

 

"La noi s-a făcut tot ce s-a putut"

Luni, 06 August 2012 13:32

# Constantin Nicolescu recunoaște că mobilizarea de la referendum a fost totală. Conducerea Consiliului Județean Argeș a comentat rezultatele referendumului pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. Președintele PSD Argeș și al CJ, Constantin Nicolescu, s-a declarat mulțumit de prezența argeșenilor la urne, subliniind că estimase un procent situat între 51 și 55%. Nicolescu a recunoscut că s-a înșelat la nivel național, dar a explicat că se așteaptă ca rezultatul referendumului să fie luat în seamă de Curtea Constituțională, dat fiind că, așa cum spunea și vicepreședintele CJ, Ion Popa, "nici

Proiectul ce priveşte creşterea siguranţei cetăţenilor din Mioveni a intrat în linie dreaptă

Luni, 30 Iulie 2012 14:35

# S.C. Elcomex – I.E.A. S.A. – firma câstigătoare a licitaţiei pentru execuţia lucrărilor acestui proiect. Proiectul ,,Implementarea unui sistem de supraveghere video pentru creşterea siguranţei cetăţenilor din oraşul Mioveni” a intrat în linie dreaptă stabilându-se firma câstigătoare pentru execuţia lucrărilor. Astfel, cetăţenii oraşului Mioveni se vor bucura, în curând, de o mai multă siguranţă pe stradă datorită camerelor video ce vor fi montate în cadrul acestui proiect ce se desfăşoară pe fonduri europene.

 

România poate returna peste 30 milioane de euro Uniunii Europene dacă desfiinţează Agenţiile Regionale de Mediu

Luni, 30 Iulie 2012 14:33

# Dacă nu se pot schimba directorii, mai bine se reorganizează instituţiile publice. # Argeşul va pierde singura agenţie regională care mai funcţiona în judeţ. Prin proiectul de Hotărâre a Guvernului – privind Organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Mediu (ANPM) şi a instituţiilor publice aflate în subordinea acesteia – publicat în ziua de 23 iulie 2012, pe site-ul www.anpm.ro, se intenţionează desfiinţarea agenţiilor regionale.

Agenţia Fiscală din Mioveni se redeschide

Luni, 30 Iulie 2012 14:31

Săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă, Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni, a ţinut să facă un anunţ foarte important pentru locuitorii din Mioveni, dar şi pentru cei din localităţile învecinate. Edilul din Mioveni a precizat că a făcut toate demersurile necesare pentru ca Agenţia Fiscală din Mioveni să-şi reia activitatea. Astfel, Ion Georgescu a dat asigurări că în luna august se va redeschide Agenţia Fiscală din Mioveni. Totodată, edilul din Mioveni speră ca la 1 decembrie să fie dată în folosinţă şi Autostrada Suspendată ce face legătura între Automobile Dacia şi Miceşti, legătura cu DN 73.

 

Nici un sfert din investiţiile programate de municipalitate pentru anul acesta n-au fost realizate

Luni, 30 Iulie 2012 14:29

# Tronsonul A al blocului G1 Războieni e cel mai bun exemplu la acest capitol. Raportat la primul semestru al anului în curs, investiţiile municipalităţii n-au ajuns nici măcar la jumătatea celor programate, iar dacă ne raportăm la întregul an, situaţia este îngrijorătoare: sub 25% grad de realizare. Cum până la finele lui 2012 n-au mai rămas decât cinci luni, sunt slabe şanse ca Municipalitatea să mai îngraşe porcul în ajun.

Sezonul estival la baza de agrement Trivale începe... în toamnă

Luni, 30 Iulie 2012 14:26

# Până atunci vor creşte şi preturile apartamentelor din blocul consilierului PSD Adrian Prodănel. Dacă şi-au făcut calcule că vara asta se vor bălăci în cea mai nouă şi modernă bază de agrement a Piteştiului, locuitorii cartierului Trivale mai au de aşteptat. Lucrările sunt în întârziere, aşa că, până spre toamnă, cei care îşi doresc să facă plajă vor trebui să coboare în continuare la ştrandurile din Costache Negri sau Tudor Vladimirescu. Sunt şi veşti bune, însă, dar doar pentru unii! În vecinătatea viitoarelor piscine, apartamentele din blocul „Panorama Touer”, ridicat de fraţii Prodănel devin... mai rezidenţiale ca niciodată.

 

Pagina 179 din 198

«ÎnceputAnterior171172173174175176177178179180UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea