SEdC Mioveni oferă spre închiriere mijloace de transport

Luni, 22 Martie 2021 14:13

S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate S.R.L. oferă spre închiriere mijloace de transport pentru efectuarea de curse în trafic intern și internațional. „Având în vedere experiența personalului care efectuează cursele și autocarele pe care le deținem, vă asigurăm că deplasările se vor realiza în condiții de confort și deplină siguranță. Tarifele practicate de societatea noastră sunt negociabile, în funcţie de numărul de kilometri şi de durata deplasării”, informează conducerea SEdC Mioveni. Pentru detalii referitoare la oferta de preț sau orice alte informații: 0348.445.885; 0736.002.553 sau la adresa str. Carol Davila, nr. 4, oraș Mioveni.

Administrația piteșteană dorește ca fotbalul și atletismul să aibă stadioane dedicate, omologate pentru competiții internaționale!

Luni, 22 Martie 2021 14:01

# Primarul Cristian Gentea lansează dezbaterea publică – Stadioane moderne din fonduri CNI!
Dacă în acest moment, în municipiul Pitești, sunt în desfășurare lucrările de construcție la obiectivul de investiții “Sală polivalentă” pentru competiții de handbal, baschet, tenis de masă, tenis de câmp, box și lupte, investiție finanțată de Compania Națională de Investiții, nici fotbalul și atletismul nu vor fi lăsate să se desfășoare în condiții mediocre.
Astfel, tot prin Compania Națională de Investiții, la Pitești se vor construi două noi obiective de investiții:

 

Pitești. Actualizarea Planului Urbanistic General

Luni, 22 Martie 2021 13:57

Planul Urbanistic General (PUG) este documentul esențial pentru strategia de dezvoltare a Piteștiului pentru următorii 10 ani minimum!
Primăria Municipiului Pitești realizează actualizarea PUG-ului în consultare cu Ordinul Arhitecților - filiala Argeș, Uniunea Arhitecților din România, filiala Argeș-Vâlcea, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș și, desigur, cu societatea civilă.

Ședință extraordinară de Consiliu Local Pitești convocată de consilierii PNL și USR

Luni, 22 Martie 2021 12:25

 

# Ordinea de zi are două puncte: alegerea reprezentanților AGA la Termo Calor și Apă Canal

Ședință extraordinară de Consiliu Local convocată de consilierii PNL și USR piteșteni. Aceștia, în număr de 12 (dintr-un total de 23) au stabilit că e nevoie de o extraordinară pe data de luni, 22 martie, ora 15, cu numai două puncte pe ordinea de zi:

1. Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentanților Municipiului Pitești în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C. Termo Calor Confort S.A. Pitești;

2. Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentanților Municipiului Pitești în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C. Apă Canal 2000 S.A. Pitești.

 

Premieră la Instituția Prefectului Argeș: audiențe cu publicul în sistem on-line

Luni, 22 Martie 2021 10:59

De săptămâna trecută au fost reluate audiențele la Instituția Prefectului Argeș. De asemenea, începând cu această săptămână, vor fi organizate, pentru prima dată la Prefectura Argeș, și audiențe cu publicul în sistem on-line.

„Am reluat audiențele fizice pentru a răspunde cât mai bine nevoilor cetățenilor județului Argeș. De săptămâna viitoare, pentru prima dată în istoria județului nostru, la Instituția Prefectului se vor organiza audiențe cu publicul în sistem online. Îi invit pe cetățenii interesați să se programeze la audiențe (prezență fizică sau online) prin e-mail la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ”, a precizat prefectul Emilia Mateescu.

Șefii Consiliului Județean Argeș au nouă consilieri. Vezi care sunt aceștia

Miercuri, 17 Martie 2021 14:29

Conducerea Consiliului Județean Argeș și-a stabilit oamenii alături de care va face echipă în următoarea perioadă. Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș, are, în acest moment, cinci consilieri personali, în timp ce vicepreședinții și-au luat fiecare câte doi consilieri. O parte dintre aceștia au fost numiți cu o jumătate de normă, alți cu normă întreagă, în ciuda faptului că președintele CJ Argeș tot declară în spațiul public că bugetul instituției a scăzut considerabil. Dacă sunt consilieri puțini sau mulți, asta urmează să vedem!

 

Noul prefect face nefăcutele prefecților anteriori: intră în zona minată a fondului funciar și a exproprierilor pentru autostradă

Marţi, 16 Martie 2021 14:11

# Avem, în sfârșit, și altceva decât depuneri de coroane și Coronavirus la Prefectură

Venirea unui nou prefect este încărcată, de ani buni, de așteptări și speranțe. Nominalizările ultimului deceniu s-au însumat într-un punct comun: lipsa de interes sau necunoașterea fondului funciar, cu probleme amânate, unele de trei decenii, de la Revoluție.
Emilia Mateescu are, însă, un atu: vine dintr-o

Alimentare cu apă, reparații drumuri, extinderea rețelei de gaze naturale, la Valea Iașului

Marţi, 16 Martie 2021 14:09

Așa cum este de așteptat, la Valea Iașului se lucrează de zor. Mai ales că este vorba de o comună ce beneficiază de venituri superioare mediei din județ. Rețeaua de gaze a localității  va fi în curând extinsă. Administrația locală a obținut în luna februarie avizul pentru realizarea lucrărilor, urmând ca în primăvară acestea să înceapă propriu-zis.
”Extinderile se vor face pe străzile Mihai Viteazul (1,1 km – 48 gospodării), strada Rogoz (800 metri – 23 gospodării), strada Bălășești (800 metri – 13 gospodării) și strada Teilor (245 metri – 6 gospodării). Vom face dosarele pentru fiecare gospodărie, urmează licitația și apoi sperăm să dăm drumul cât mai repede la lucrări”, declară primarul Cristian Enescu.

 

Continuă lucrările de cadastru, la Săpata

Marţi, 16 Martie 2021 14:08

De la 1 martie a demarat o nouă campanie de depunere a cererilor unice pentru subvențiile agricole și zootehnice. Fermierii interesați de obținerea subvențiilor pot solicita adeverințe la Primăria Săpata, urmând ca documentele să fie transmise online către centrele APIA. Solicitările pentru subvențiile în agricultură pot fi depuse până la data de 15 mai. De altfel, la nivel local, sectorul agricol pare să meargă din ce în ce mai bine.

Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer - Cumpăna" intră în reabilitare!

Luni, 15 Martie 2021 14:21

Pe 11 martie, reprezentanții  Primăriei Pitești, delegați de primarul Cristian Gentea (viceprimarii Mihai Mihăilescu și Gelu Tofan, Cristi Dumitru - consilierul primarului pe probleme tehnice și directorul Direcției Tehnice - Iulian Chiriță) s-au întâlnit cu reprezentanții  Consiliului Județean Arges și constructorul AMPCANTIERI pentru o primă evaluare a modului în care se va desfășura, pe spațiul municipalității, organizarea de șantier pentru lucrarea de restaurare.

 

Primăria Municipiului Pitești anunță deschiderea primului parc de agrement pentru câinii de companie

Luni, 15 Martie 2021 14:19

În Parcul Lunca Argeșului, pe o suprafață de 600 mp, câinii pot socializa într-un spațiu dedicat.
Proprietarii animalelor de companie vor putea să îl folosească, respectând regulile, potrivit legislației în vigoare.
Un al doilea spațiu de acest gen va fi amenajat în parcul de la BCR și, în funcție de cerințele și nevoile piteștenilor, în curând se va putea deschide un al treilea spațiu și în Parcul Ștrand.

Proiect european de 5 milioane de euro pentru dezvoltarea oraşului Topoloveni

Luni, 15 Martie 2021 14:07

Primăria Topoloveni a câştigat un proiect european de 24,6 mil. lei (5 mil. euro) pentru  construirea a şapte clădiri cu 96 de locuinţe sociale şi modernizarea infrastructurii străzilor ’’Visarion Sachelarie’’ şi ’’Livezilor’’. Implementarea proiectului ’’Dezvoltare durabilă şi creşterea calităţii vieţii în oraşul Topoloveni prin abordarea integrată a măsurilor de regenerare urbană’’ se va face într-o perioadă de 62 de luni. Proiectul a primit finanţare în cadrul Axei prioritare 13 - ’’Sprijinirea regenerării oraşelor mici şi mijlocii’’, Prioritatea de investiţii 9b - ’’Oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică şi socială a comunităţilor defavorizate din regiunile urbane şi rurale’’, Obiectivul specific 13.1 - ’’Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România’’.

 

MIOVENI. CONTRIBUABILII CARE ÎŞI ACHITĂ IMPOZITUL PÂNĂ LA 31 MARTIE BENEFICIAZĂ DE REDUCERI

Luni, 15 Martie 2021 14:06

Impozitul pe clădiri se plăteste anual, în două rate egale, până la data de 31 martie și 30 septembrie, inclusiv. Pentru plata cu anticipație, până la data de 31 martie a impozitului pe clădiri, teren și mijloace de transport datorat, pe anul 2021, de către persoanele fizice, Primăria Mioveni acordă o bonificație de 10%, iar pentru persoanele juridice se acordă o bonificație de 5%.

Piața Primăriei este, din nou, deschisă piteștenilor

Vineri, 12 Martie 2021 15:37

 

# Cristian Gentea: „Piața arată foarte bine... A început să îmi placă”

Recepția lucrării de reabilitare a Pieței Primăriei a avut loc vineri, 12 martie, în prezența reprezentanților municipalității piteștene, ai Inspectoratului de Stat în Construcții, ai Inspectoratului de Poliție, ai Direcției Culte și Patrimoniu dar și ai altor societăți. A participat, de asemenea, constructorul SC Tehno Fluid Solutions – lider asociere.

Proiectul, început acum un an, a presupus refacerea zonei pietonale prin montarea de pavaj ornamental din dale de granit 25-25 cm, lucrările incluzând strat de șapă semi-umedă de înaltă rezistență pentru granit, dale din beton de ciment, strat din piatră spartă, strat din balast, nisip anticapilar cu grosimea de 5 cm. Suprafața totală a intervenției este de 11.550 mp, din care bordură granit 1.165 ml, spațiu verde 3038,7 mp, granit 7019,4 mp, pavele 620 mp, piatră recompusă 872,2 mp, bordură granit 1.165 ml, glaf granit bănci și parapeți beton 278,3 ml.

 

Raportul Curții de Conturi! Prejudicii uriașe la Mozăceni, Davidești și Suseni

Marţi, 09 Martie 2021 14:26

Curtea de Conturi a României a făcut public, recent, raportul privind finanțele publice locale pe anul 2019 la nivelul județului Argeş. Din verificările efectuate la cele 48 entităţi din județ supuse auditului/controlului până la data raportului, au rezultat venituri totale suplimentare estimate de 3.144.000 lei, din care 485.000 lei accesorii fiscale, precum şi prejudicii totale de 4.750.000 lei, din care 93.000 lei majorări de întârziere.
De asemenea, s-au reţinut abateri financiar-contabile de la legalitate şi regularitate, precum şi cazuri de nerespectare a principiilor de economicitate, eficienţă şi eficacitate în utilizarea fondurilor publice şi în administrarea patrimoniului public şi privat al unităţilor administrativ-teritoriale, cuantificate la un nivel estimat de 75.392.000 lei.

Lucrări importante în comuna Bradu

Marţi, 09 Martie 2021 13:58

# Dan Stroe, primar:  „Voi  ține cont de părerea locuitorilor și de necesitățile acestora”
Investițiile continuă și în acest an în localitatea Bradu. Bunăstarea locuitorilor reprezintă o prioritate pentru primarul Dan Stroe. În prezent se lucrează la canalizarea pluvială de la Târgul Săptămânal, pe partea stângă, până la Valea Geamăna, lucrarea se apropie de finalizare.
Și pe străzile Paltinului și Smeurei au început lucrările la canalizarea pluvială, iar după finalizarea acestora, străzile vor fi asfaltate. Pe strada Merilor se lucrează la canalizarea pluvială și se va extinde și rețeaua de apă și canalizare.

 

Ion Mînzînă: „Am cerut un audit la nivelul unităților spitalicești pentru a vedea cum au fost cheltuite sumele alocate de Consiliul Județean!”

Luni, 08 Martie 2021 17:45

Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș a cerut un audit la cele nouă unități sanitare aflate în rețeaua Consiliului Județean Argeș, respectiv: Spitalul Județean de Urgență Pitești, Spitalul de Pediatrie Pitești, Spitalul de Recuperare Brădet, Spitalul PNF „Sf. Andrei” Valea Iașului, Spitalul PNF Leordeni, Spitalul Orășenesc „Regele Carol I” Costești, Spitalul de Psihiatrie „Sf. Maria” Vedea, Spitalul de Boli Cronice Călinești, și Spitalul de Boli Cronice și Geriatrie „Constantin Bălăceanu Stolnici” Ștefănești.

„Am cerut un audit la nivelul instituțiilor spitalicești pentru a vedea cum au fost cheltuite sumele de bani alocate de Consiliul Județean”, a precizat Ion Mînzînă, în cadrul unei emisiuni la Argeș TV.

Expoziție de sezon la Muzeul Județean Argeș: „PORTRET DE FEMEIE ÎN ARTA NAIVĂ ROMÂNEASCĂ”

Luni, 08 Martie 2021 14:09

Muzeul Județean Argeș vă invită luni, 8 martie 2021, ora 11.00, într-un refugiu de calm, armonie și comuniune, la vernisajul expoziției „Portret de femeie în arta naivă românească”. Expoziția, face referire la femeie și la preocupările ei, dezvăluie contribuția fiecărui artist, la materializarea prin pictură sau sculptură a unei sărbători atât de prețioase, luna martie, dedicată femeii.

 

Primarul Cristian Gentea propune majorarea impozitului pe clădiri și terenuri neîngrijite cu 500%

Luni, 08 Martie 2021 13:41

Proiectul de hotărâre, inițiat de către primarul municipiului Pitești și propus Consiliului Local, privind aprobarea „Regulamentului de stabilire a criteriilor și a procedurii de încadrare în categoria „neîngrijite” a clădirilor/terenurilor situate în intravilanul Municipiului Pitești în vederea majorării impozitului pentru acestea cu 500%”, poate fi consultat pe site-ul Primăriei Pitești.

SEdC Mioveni oferă spre închiriere autovehicule și utilaje

Luni, 08 Martie 2021 10:33

SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni oferă spre închiriere autovehicule și utilaje pentru efectuare a diferite lucrări în domeniul construcțiilor civile, industriale si edilitare.
- buldoexcavator JCB 3C - cupă multifuncțională, 2m, braț lucru 5,4m, cupă excavare de 30 și 60cm;
- buldoexcavator 3CX - cupă multifuncțională, 2,1m, braț de lucru pentru încărcat, capacitate până la 1tonă, cupă excavare de 30 și 60cm;
- încărcător frontal Bobcat - labe de încărcare până la 600 kg;

 

Pagina 3 din 153

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea