O primăriță îl bate (pe linie de partid, desigur), pe senseiul Valeca, președintele PSD Argeș

Luni, 27 Mai 2019 16:10

Criza politică din Ștefănești este departe de a se fi terminat. Din păcate, bătălia a afectat, déjà, viața locuitorilor, pentru că multe capitol bugetare au rămas suspendate sau chiar nevotate. Iar legea este făcută așa încât să permită mai mult blocarea activităților, decât continuarea lor. Ca de obicei, președintele PSD Argeș, amână. Este bun la amânări. Doar că, în unele cazuri, așteptarea produce efecte nedorite. Iar primărița nu pare dornică să aștepte la nesfârșit…

Ion Georgescu, primarul de la Mioveni: „Din septembrie, centrul orașului va avea o altă față”

Luni, 27 Mai 2019 16:08

Săptămâna trecută, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost prezent în Argeș. Cu această ocazie, ministrul a dat asigurări că în toamna acestui an , Bulevardul Dacia din Mioveni va fi asfaltat. CNAIR a aprobat proiectul de asfaltare a Drumului Național 73D, pe întreaga porțiune a Bulevardului Dacia, care cuprinde aproximativ 9 km.
Conform ministrului Transporturilor, lucrările de asfaltare la Bulevardul Dacia vor începe după finalizarea proiectului de reconfigurare a sensului giratoriu din intersecția DN 73 (Pitești-Câmpulung) cu DN 73D (Bulevardul Dacia - Mioveni).

 

Decizie importantă privind terenul de la Baza Sportivă „Aripi”! S-a stabilit o comisie de negociere

Luni, 27 Mai 2019 16:01

O parte importantă din baza sportivă  „Aripi” a fost retrocedată, după ce Primăria Pitești a pierdut un proces definitiv. Instanța de judecată a dispus punerea în posesie  a suprafeței de 2.483 mp pe terenul de fotbal de la Școala Nr. 11 „Mihai Eminescu”! În ședința de joi a Consiliului Local Pitești, aleșii locali au aprobat propunerea de înființare a unei comisii de negociere cu proprietarii suprafeței respective. Comisia are mandat de a negocia una dintre cele două variante propuse: schimb de teren sau achiziționarea terenului de către primărie la valoarea pieței.

La ultima ședință de Consiliu Județean, președintele Manu i-a tăvălit atât de rău pe liberali, încât aceștia și-au luat jucăriile și au părăsit sala

Luni, 27 Mai 2019 15:55

# Procesul verbal al unei ședințe cu... scântei # Pe 30 mai, o nouă Ședință de Consiliu Județean Argeș

Joi, 30 mai, este convocată o nouă ședință a Consiliului Județean Argeș. La întrunirea din 24 aprilie, adică la ultima ”ordinară”, s-a lăsat cu scântei, în special din cauza felului țepos al președintelui Dan Manu de a conduce ”ostilitățile”, liberalii fiind obișnuiți să mai lălăie și ei, încurajați, în trecut, de stilul ceva mai ”mămos” ale lui Constantin Nicolescu și Florin Tecău.

 

În sfârșit, o veste bună pentru șoferi! A fost reparat Drumul Sticlelor, din Ștefănești

Luni, 27 Mai 2019 15:52

Drumul Sticlelor, administrat de Primăria Ștefănești, face legătura între orașul menționat (din Șoseaua București-Pitești) și Capitala județului, peste barajul din Tudor Vladimirescu. Este o rută alternativă pentru toată zona, în vederea evitării traficului, de multe ori aglomerat, de la Podul Viilor. Drumul Sticlelor, realizat, ca investiție, în mandatul de primar al liberalului Dorin Bărbuceanu, se umpluse de gropi. Găuri adânci, unele chiar adâncite și lărgite special, în vederea reparării.

Omul de afaceri Constantin Pănescu, refuzat a doua oară de Primăria Pitești

Luni, 27 Mai 2019 15:23

După ce s-a respins posibilitatea unui schimb de terenuri, între municipalitate și firma Metabet, acum s-a refuzat și concesionarea terenului aferent CET Nord Găvana. La ultima ședință de Consiliu Local Pitești, din luna mai, Primăria a refuzat concesionarea terenului pe care se află CET Nord Găvana către societatea Metabet, firma familiei omului de afaceri Constantin Pănescu. Municipalitatea a motivat că terenul se află în procedură de reamenajare.

 

Comitetul Înalţilor Responsabili cu Inspecţia Muncii s-a reunit la București

Luni, 20 Mai 2019 23:07

Comitetul Înalţilor Responsabili cu Inspecţia Muncii (SLIC), organism responsabil cu avizarea tuturor problemelor legate de aplicarea, de către statele membre, a legislației comunitare privind sănătatea și securitatea la locul de muncă, s-a reunit la București, în contextul deținerii de către România a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Pitești - plata cu cardul contactless în autobuze

Luni, 20 Mai 2019 23:05

Pitești - cel de-al șaptelea oraș din România care introduce plata cu ajutorul cardurilor contactless în mijloacele de transport public, în baza unei soluții implementate de Banca Comercială Română și Publitrans 2000.

 

Alina Nicolau, reconfirmată în funcția de director general al Regiei Județene de Drumuri Argeș

Luni, 20 Mai 2019 23:04

Alina Nicolau, fostul director general al Regiei Județene de Drumuri Argeș, este noul director al aceleiași instituții. Comisia de selecție și evaluare, stabilită de Consiliul de Administrație, a afișat, pe data de 14 mai, rezultatul final al concursului de selecție pentru această funcție. Alina Nicolau a ocupat, de-a lungul timpului, diverse funcții de conducere, începând cu cea de șef de district, apoi de director de producție, director tehnic și, din 18.05.2015, director general.

Bebe Ivan, primarul din Băbana: ”Anul acesta, tot ce fac este de campanie electorală!”

Luni, 20 Mai 2019 22:36

Primarul din Băbana, Bebe Ivan, este dezamăgit de câțiva dintre consăteni. Pentru că, pe măsură ce se apropie alegerile, fiecare pas al său este măsurat și comentat. Edilul se întreabă, pe bună dreptate, dacă nu cumva activitatea gospodărească, în părag de alegeri, nu cade în derizoriu

 

Blocaj prelungit la Primăria Ștefănești. Ioana Dumitru: „Din cauza unor interese de clică, orașul Ștefănesti încă nu are buget și nici viceprimar votat”

Luni, 20 Mai 2019 22:30

Se prelungește blocajul politic la Primăria Ștefănești. Din păcate, primii afectați sunt cetățenii, pentru că lipsa de la ședințe a consilierilor duce la imposibilitatea punerii în aplicare a unor proiecte. Imaginea postată, în după amiaza zilei de vineri, săptămâna trecută, de edil, este sugestivă. Ca și textul ce o însoțește.

Atenție! Săptămâna aceasta se stropesc arborii și zonele verzi

Luni, 20 Mai 2019 12:50

Conform recomandărilor primite din partea Unității  Fitosanitare  Argeş, Primăria Municipiului Piteşti prin S.C SALPITFLOR GREEN SA, anunţă:
În perioada 21.05 - 31.05.2019 se vor executa tratamente fitosanitare prin stropiri cu mijloace terestre contra bolilor și dăunătorilor plantelor. Aceste tratamente se efectuează la arborii şi arbuştii ornamentali din parcurile, grădinile publice, aliniamentele stradale și în zonele verzi de pe raza Municipiului Piteşti.

 

Ședință de Colegiu Prefectural, luni, 20 mai

Luni, 20 Mai 2019 12:41

Luni, 20 mai 2019, este organizată o ședință a Colegiului Prefectural Argeș. Ordinea de zi este una... fără cuvinte: un raport al Direcției Județene pentru Sport, un raport al Direcției Județene pentru Cultură. Și ”Diverse”, desigur. Primarii se vor înghesui, cu siguranță, să se adape din cele două teme propuse. Mai ales cei din PSD, care se vor putea mândri, la oraș, cu înfrângerea repurtată de Liviu Dragnea vineri, în județ. De aceștia, vor putea râde cei din PNL, care sunt puțini, sau cei din alte partide, care sunt deloc. Deci, ne vedem luni, la ședința pe cultură și sport...

Unde se vrea, se poate! Comuna cea mai săracă din Argeș - iluminare LED, gaze, canalizare!

Luni, 13 Mai 2019 12:25

Bebe Ivan, primarul din Băbana, nu este numai un om inimos, dar este și foarte bun gospodar. Se judecă cu instituțiile statului pentru localitatea sa. Îi educă pe săteni – este campion al colectării selective a deșeurilor. Mai nou, a publicat lista investițiilor planificate pentru anul acesta. Iluminare LED, școli, grădinițe, asfalt, gaze, canalizare etc.  Și toate acestea în comuna cu cel mai mic venit, pe cap de locuitor, din Argeș. Poate mai învață și alții, deși e greu de crezut...

Click AICI pentru a vedea investițiile programate în comuna Băbana

 

Primarul Ion Georgescu: „Sunt aleși locali la Mioveni care abia acum descoperă faptul că aici se construiește un spital”

Luni, 13 Mai 2019 12:12

Gura lumii nici pământul n-o astupă! Mai mulți consilieri locali de la Mioveni, din opoziție, s-au apucat să distribuie pe rețelele de socializare informaţii apărute, cu mai mult timp în urmă pe Internet, cum că unele costuri de achiziţie ale unor echipamente pentru spital ar fi prea mari. Primarul Ion Georgescu a arătat transparență totală și a explicat din nou cârcotașilor cum stau lucrurile la noul spital de la Mioveni.

În pas cu tehnologia! Mioveniul, primul Smart City din județ

Luni, 13 Mai 2019 12:05

Săptămâna trecută, a avut loc, la Mioveni, lansarea proiectului pilot Smart City - soluție inteligentă pentru iluminat public lămpi LED, supraveghere video – management rutier, free wi-fi, panou LED - Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Mioveni.
Proiectul a constat în montarea a 126 de lămpi LED cu cosum redus, care au o putere care variază între 20 și 90 W, în funcție de nivelul la care sunt reglate, montarea a 17 camere CCTV de supraveghere video - rezoluție 1920x1080/60fps cu sistem infrared, un stâlp

 

Primăria Săpata semnat contractul de finanțare pentru asfaltarea a 5 km drumuri comunale

Luni, 13 Mai 2019 10:56

Pentru administrația locală din comuna Săpata, anul  2019 va fi, cu siguranță, anul întocmirii de noi proiecte.  În afara investițiilor  bine stabilite, ce vor începe în această primăvară, conducerea Primăriei își propune întocmirea documentațiilor pentru o serie de obiective ce vizează în special modernizarea infrastructurii.Comuna Săpata face pași siguri către o comună în care locuitorii pot beneficia de un nivel de trai tot mai bun.

Primăria Căteasca acordă, din 2019, stimulente pentru nou-născuți

Luni, 13 Mai 2019 10:53

La propunerea primarului Comunei Căteasca, prin Hotărârea Consiliului Local nr.6/21.02.2019, s-a aprobat acordarea unui stimulent financiar pentru nou-născuți, în cuantum de 1000 lei. Pentru a beneficia de această sumă, persoanele interesate se pot adresa Compartimentului de Asistență Socială din cadrul Primăriei Căteasca.

 

Programare online pentru căsătorii, la Primăria Mioveni

Luni, 13 Mai 2019 10:53

De la începutul anului și până în prezent, prin intermediul aplicației lansată de Biroul Stare Civilă în orașul Mioveni și care permite înscrierea și programarea online a căsătoriilor, 91 de cupluri au apelat la această metodă, rapidă și comodă.
Pentru cei care încă nu cunosc detalii despre acest serviciu, aplicația se găsește pe site -ul www.emioveni.ro , secțiunea Utile - Rezervare Căsătorii, iar cei care accesează aplicația trebuie doar să completeze un formular electronic, unde aleag data și ora disponibilă la care doresc oficierea căsătoriei.

Licitație uriașă la Apele Române - Argeș

Luni, 13 Mai 2019 10:38

# Instituția cumpără motorină de circa 6 milioane lei!
Se pregătește, zilele acestea, o achiziție uriașă, în curtea  Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea (ABAAV). Instituția dorește să achiziționeze motorină pentru consumul aferent a doi ani, iar valoarea carburantului este de aproape 60 de miliarde de lei vechi. Firma câștigătoare va trebui să transporte marfa (EURO 5) la depozitul din Valea Mare (lângă Câmpulung), în tranșe de maxim 20.000 litri. Componenta financiară are o pondere de 95% din total, restul de 5% fiind determinat de durata de livrare. ABAAV a scos, recent,la licitație și spații din albia râurilor aflate în administrare, pentru exploatarea de agregate, dar și servicii de reparare a parcului auto.

Click AICI pentru vizualizare document.

 

 

Pagina 3 din 119

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea