Au început lucrările de reabilitare pentru clădirea teatrului ”Așchiuță”

Luni, 04 Martie 2024 16:43

 

Preşedintele CJ Argeş, Ion Mînzînă, a anunţat, la sfârșitul săptămânii trecute, că au început lucrările pentru consolidarea și reabilitarea clădirii Teatrului pentru Copii și Tineret “Așchiuță”. Lucrările vor dura maxim un an.

“Am semnat, împreună cu Dan Tudor, managerul de la Teatrul Alexandru Davila Pitesti, ordinul de începere a lucrărilor și de predare a imobilului către antreprenor.

Nu vă ascund faptul că suntem în proceduri destul de avansate și sperăm să avem finanțare și pentru reabilitarea Teatrului Alexandru Davila!

 

În comuna Budeasa va fi amenajat un teren de sport

Luni, 04 Martie 2024 16:32

 

# Proiect de 147.000 de euro

Veste importantă pentru locuitorii comunei Budeasa. În paralel cu lucrările de modernizare a infrastructurii de drumuri și canalizare, cu modernizarea școlilor, continuă în localitate și amenajarea unor zone pentru petrecerea timpului liber. Săptămâna trecută, Primarul Nicolae Mihai Rachieru a semnat contractul pentru amenajarea unui teren de sport în satul Gălășești.

 

 

Din această săptămână se pot face nominalizări pentru „Gala Excelenței în Argeș”

Joi, 29 Februarie 2024 13:19

 

 

Consilierii județeni au votat, pe 29 februarie, regulamentul de desfășurare a evenimentului „Gala Excelenței în Argeș'” prin care se dorește promovarea argeșenilor care au obținut rezultate de excepție, recunoscute la nivel național și internațional, pe parcursul anului 2023. Consiliul Județean Argeș va decerna premiile în cadrul unei ceremonii, care va avea loc pe 28 martie și la care vor participa personalități din mediul universitar, cultural, economic, administrativ, sănătate, sport, turism etc.

 

Percheziții în Argeș. Mai multe firme nu au plătit contribuțiile și asigurăriile sociale pentru angajați

Joi, 29 Februarie 2024 10:57

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au desfășurat joi, 29 februarie, șase percheziții, în județele Argeș, Ilfov și în municipiul București, în două dosare penale privind persoane juridice care nu ar fi efectuat plata contribuțiilor și asigurăriilor sociale pentru angajați.

„În cele două dosare penale, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, conform art. 6¹ din Legea nr. 241/2005, constând în aceea că cele două societăți ar fi reținut, fără a plăti, sau ar fi încasat, fără a plăti, în cel mult 60 de zile de la termenul de scadență prevăzut de lege, impozitele şi/sau contribuţiile cu reținere la sursă pentru angajați, fiind prejudiciat bugetul consolidat al statului”, transmite IPJ Argeș.

 

Campania de colectare pentru deșeurile biodegradabile, în Budeasa

Miercuri, 28 Februarie 2024 13:07

 

În perioada 5-11 martie 2024 se va organiza în comuna Budeasa campania de colectare pentru deșeurile biodegradabile, conform următorului program:

- 05 martie - satul Valea Mărului - colectarea va începe la ora 09:00 de la aleea Stoienești către limita cu satul Calotești;

- 06 martie - satul Gălășești - colectarea va începe la ora 09:00 de la limita cu satul Rogojina(Albeasca) către Centru Cultural Valea Mărului;

 

Cheltuieli de 726.000 de lei pentru organizarea Simfoniei Lalelelor

Miercuri, 28 Februarie 2024 08:35

 

Consilierii locali piteșteni vor vota, pe 29 februarie, devizul estimativ de cheltuieli, de 726.000 lei pentru organizarea celei de-a 47-a ediție a festivalului „Simfonia Lalelelor”. Finanțarea cheltuielilor se face atât din bugetul local, cât și din sume provenite din sponsorizări. Este unul dintre cele mai așteptate evenimente locale și regionale și se va desfășura între 19 și 21 aprilie 2024.

Organizat în Parcul Lunca Argeșului, dar și în zona centrală a orașului, evenimentul devenit simbol identitar pentru comunitatea piteșteană va cuprinde, pe lângă expoziția de aranjamente florale și

 

 

Campanie de sterilizare gratuită a câinilor şi pisicilor la Mioveni

Miercuri, 28 Februarie 2024 08:11

 

Primăria Oraşului Mioveni şi Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, cu sprijinul Asociației Tierhlife Hoffnung desfășoară:

CAMPANIA DE STERILIZARE GRATUITĂ a CÂINILOR ŞI PISICILOR, acțiune menită să ducă la scăderea numărului animalelor fără stăpân de pe stradă.

Data: miercuri, 6 martie 2024, între orele 9:00 - 15:00.

Locaţie: Zona de picnic Făgetu – Mioveni.

Programare şi alte informaţii la tel. 0733.438.006

 

Noile numere de telefon ale compartimentelor Primăriei Pitești, funcționale

Marţi, 27 Februarie 2024 07:33

 

 

Reamintim faptul că sediul de funcționare al Primăriei Pitești se mută, temporar, la Centrul de Calcul din Bd. Republicii, în prezent având loc operațiunile de mutare a compartimentelor Primăriei în noua locație, situație care poate genera, pentru o scurtă perioadă de timp, unele disfuncționalități ale activității, ce vor fi gestionate cât mai eficient pentru a avea un impact minimal în activitatea instituției, cu un disconfort cât mai redus pentru cetățeni.

 

 

”Școala altfel” și ”Săptămâna verde” - Porți deschise la Apă Canal 2000 SA Pitești

Marţi, 27 Februarie 2024 07:15

 

Societatea Apă Canal 2000 SA Pitești vine și în acest an în întâmpinarea unităților de învățământ prin deschiderea porților stațiilor de tratare a apei potabile și stațiilor de epurare, având în vedere că în perioada 11 septembrie 2023 – 26 aprilie 2024 se desfășoară Programele Naționale "Școala altfel" și "Săptămâna verde".

În acest sens, elevii și cadrele didactice de la unitățile de învățământ din județul Argeș au posibilitatea să viziteze aceste obiective și totodată să afle detalii despre istoria alimentării cu apă a orașelor Pitești, Costești și Topoloveni, precum și informații despre procesele de potabilizare a apei şi respectiv tratare a apelor uzate menajere.

 

Cresc salariile la Primăria Pitești de la 1 martie. Ce lefuri vor avea șefii instituțiilor din subordine

Luni, 26 Februarie 2024 12:03

A fost publicat proiectul privind majorarea salarizării angajaților Primăriei Pitești începând cu 1 martie. Pe 29 februarie, consilierii locali piteșteni vor vota în cadrul ședinței de Consiliu Local, mai multe proiecte de hotărâre ce vizează stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Pitești și din serviciile publice aflate în subordinea Consiliului Local. Cresc lefurile angajaților cu 10%. Nu vor crește, însă, și salariul primarului (31.050 lei), viceprimarilor (27.600 lei) sau administratorului public al orașului (26.200 lei).

 

Începe modernizarea DJ 731 D în comuna Dârmănești

Luni, 26 Februarie 2024 11:40

 

Pe 29 februarie va avea loc o nouă ședință de Consiliu Județean Argeș. În cadrul întâlnirii, consilierii județeni vor dezbate și vota mai multe proiecte de hotărâre.

Unul dintre acestea vizează aprobarea proiectului tehnic, detaliile de execuție și devizul general pentru lucrarea de modernizare a DJ 731 D, în comuna Dârmănești, cu o lungime de 2,8 km. Valoare totală a acestei investiții este de 19.631.426,34 lei cu TVA, fiind derulată pe o perioadă de 12 luni.

Cartier nou în Pitești

Miercuri, 21 Februarie 2024 11:46

 

De fapt, este vorba de fosta colonie ACH, de pe malul Argeșului, unde, până recent, rețelele de utilități erau aproape inexistente, nu mai vorbim de asfalt sau altele. Se ajunge la o normalitate care, însă, a fost destul de greu de atins.

Cristian Gentea, primar: ”Am introdus rețeaua de apă și canalizare în fosta colonie Hidroconstrucția, așa cum am spus. Urmează ca cetățenii să-și facă branșamentele individuale. De asemenea, pe aleile donate domeniului public, rețeaua electrică este deja instalată, iar locatarii se pot racorda pe fiecare gospodărie. După 30 de ani, cetățeni, Primărie, reprezentanți ai deținătorilor de rețele publice - împreună am reușit să dezvoltăm încă un cartier în Pitești!”

 

 

Din 26 februarie, Primăria Pitești va funcționa la Centrul de Calcul

Marţi, 20 Februarie 2024 09:09

 

Primăria Pitești va funcționa, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare energetică a clădirii din Piața Primăriei, la Centrul de Calcul din Bulevardul Republicii! În curând, se dă startul lucrărilor de reabilitare enegetică a clădirii situate în str. Victoriei, nr. 24 - sediul Primăriei Municipiului Pitești, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană. În consecință, începând cu data de 26 februarie 2024, Primaria Municipiului Pitesti va funcționa, până la finalizarea proiectului, în imobilul situat în Bd. Republicii, nr. 71, cunoscut drept „CENTRUL DE CALCUL”.

Programul „BEBELUȘUL” va intra în vigoare la Mioveni de la 1 martie

Marţi, 20 Februarie 2024 08:43

 

Programul „BEBELUȘUL”, adoptat de Consiliul Local Mioveni, se aplică doar copiilor născuți începând cu data de 1 Martie 2024 și nu se aplică retroactiv celor născuți înainte de această data! Condiția esențială este ca cel puțin unul dintre părinți să aibă domiciliul stabil în orașul Mioveni, de cel puțin 1 an (12 luni anterior depunerii cererii).

Prin acest program, Primăria Mioveni acordă un stimulant financiar, sub forma unui tichet în cuantum de 3000 lei net, fiecărui nou-născut în cazul nașterii înregistrate la maternitatea Spitalului Mioveni sau 2000 lei net fiecărui nou-născut în cazul nașterii înregistrate la alte maternități din țară sau din străinătate.

 

 

Coridoarele Penitenciarului Mioveni, reabilitate de deținuți

Luni, 19 Februarie 2024 13:40

 

# Sub îndrumarea afenților constructori, mai mulți deținuți au contribuit la reabilitarea coridoarelor din cadrul Penitenciarului Mioveni.

„Pentru că suntem mândri de ceea ce am realizat, am decis să vă arătăm rezultatul final al unei lucrări desfășurate în penitenciar. Cu eforturile echipei de deținuți și sub îndrumarea agenților constructori, am reușit să îndepărtăm straturile de zugrăveală moștenite dintr-o altă eră. Acum, coridoarele noastre sunt dotate cu semnalizatoare moderne care ne ghidează spre ieșire, iar pereții sunt de un alb imaculat.

 

Momente emoționante la Consiliul Județean Argeș. Ion Mînzînă i-a avut alături pe foștii președinți și prefecți ai județului

Luni, 19 Februarie 2024 12:32

 

Finalizarea proiectului de reabilitarea a Palatului Administrativ a fost un bun prilej pentru conducerea actuală a Consiliului Județean de a organiza „Ziua Porților Deschise”. VIneri, 16 februarie, au răspuns invitației lui Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, majoritatea foștilor președinți și prefecți ai județului de după 1990, vizibil emoționați dar și încântați de faptul că astfel au avut ocazia să se reîntâlnească după foarte mulți ani, dar și să vadă locurile în care au muncit. La eveniment a participat și prof. dr. arh. Mircea Ochinciuc, arhitectul Palatului Administrativ, care a revăzut, după mai bine de 50 de ani, clădirea construită după proiectul său.

 

 

Achiziție importantă pentru administrația din Bradu

Luni, 12 Februarie 2024 18:03

 

S-a realizat, la Bradu, recepția unui microbuz nepoluant. Autovehiculul a fost achizișionat, prin Planul Național de Redesare și Reziliență al României (P.N.R.R) și a costat 1.230.675,00 lei, fără TVA. În costul de achiziție al microbuzului este inclus și costul unei stații de reîncărcare lentă.

„Stimați brădeni, am făcut recepția microbuzului nepoluant achiziționat prin Planul Național de Redesare și Reziliență al României. Achiziția a fost efectuată prin P.N.R.R C10 - Fondul local - “Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante)” având la bază contractul de finanțare Nr.134676/28.11.2022.

 

Cristian Gentea, mesaj către consilieri: „Dacă bugetul acesta nu e bun pentru Pitești, atunci e problema dumneavoastră”

Luni, 12 Februarie 2024 15:07

 

 

# Buget record la Pitești. Creștere de 68% la secțiunea dezvoltare

Consilierii locali au votat, pe 8 februarie 2024, proiectul de buget al municipiului Pitești pentru 2024! Bugetul total al municipiului Piteşti, inclusiv bugetul creditelor interne, este în sumă de 1.056.628,60 de mii de lei, dintre care secţiunea de funcţionare 505.849,60 de mii de lei și secţiunea de dezvoltare: 550.779,00 de mii de lei. Pentru secţiunea de dezvoltare au fost repartizate sumele astfel: 145.398 de mii de lei - active nefinanciare (investiţii buget local); 396.821 de mii de lei - proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile și credit intern; 8.560 de mii de lei - transferuri din bugetul local pentru dezvoltare.

 

 

Bugetul orașului Mioveni s-a aprobat cu unanimitate de voturi

Luni, 12 Februarie 2024 15:07

 

Bugetul orașului Mioveni pe anul 2024 a fost aprobat de Consiliul Local, cu unanimitate de voturi. Bugetul orașului, compus din cheltuieli de funcționare și alocări pentru investiții, este de 225.585 mii lei. Cheltuielile de dezvoltare pe anul 2024 însumează 85.697 mii lei, cuprinzând sume consistente de la bugetul local pentru finalizarea proiectelor începute, cât și fonduri nerambursabile pentru investiții publice noi.

Cele mai mari investiții în 2024 se vor regăsi în proiectul de transport public, în lucrări de infrastructură, extinderea rețelelor de utilități, proiecte de mediu și sustenabilitate energetică, educație, sănătate, cultură și pentru autorități executive.

 

Casa Județeană de Pensii oferă bilete de tratament balnear

Luni, 12 Februarie 2024 13:44

 

Casa Județeană de Pensii Argeș oferă beneficiarilor sistemului public de pensii următoarele informații:

- În anul 2024 vor fi 19 serii de bilete de tratament balnear, cu date de plecare in 19 februarie, 6 martie, 22 martie, 7 aprilie, 23 aprilie, 9 mai, 25 mai, 10 iunie, 26 iunie, 12 iulie, 28 iulie, 13 august, 29 august, 14 septembrie, 30 septembrie, 16 octombrie, 1 noiembrie, 17 noiembrie si 3 decembrie.

Aceste informatii sunt afisate la sediul institutiei si pe site, unde persoanele interesate pot consulta și Criteriile de acordare a biletelor de tratament balnear pentru anul 2023 și lista stațiunilor, precum și alte informații utile.

 

 

Pagina 3 din 198

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea