Radu Perianu – noul prefect al județului Argeș

Vineri, 22 Octombrie 2021 17:46

 

Liberalul Radu Perianu a fost numit în funcția de prefect al județului Argeș, în ședința Guvernului, de vineri – 22 octombrie, potrivit unei comunicări făcute de departamentului de presă al Executivului.

După demiterea Emiliei Mateescu, atribuțiile de prefect au fost preluate de subprefectul Lucian Ionescu. În această perioadă, activitatea Instituției Prefectului a fost coordonată, în echipă, de către cei doi subprefecți ai județului, Lucian Ionescu și Emanuel Soare. Din 22 octombrie, Argeșul va avea, din nou, prefect.

Lucrările realizate de SEdC Mioveni în ultima săptămână

Luni, 18 Octombrie 2021 22:05

În ultima săptămână, angajații SEdC Mioveni de la serviciile apă-canal, întreținere patrimoniu, iluminat public, salubritate și spații verzi au realizat mai multe lucrări edilitare, noi sau în continuare. Iată care sunt acestea:

# montarea iluminatului festiv: au fost finalizate traversările pe Bulevardul Dacia și pe strada I.C. Brătianu, iar acum se lucrează pe străzile secundare, parcuri și în cartiere;

# curățarea trotuarelor de vegetație și pregătirea arbuștilor pentru montarea ornamentelor luminoase;

 

 

Elena Lasconi se laudă că este primul primar din țară ce are… aplicație!

Luni, 18 Octombrie 2021 21:25

# Premiera… este la mâna a doua, a treia, a patra….

Elena Lasconi, vedeta de televiziune devenită primar al Câmpulungului, se laudă că este singurul primar din România care a implementat o aplicație cu de toate pentru orașul pe care îl conduce. Doar că cititorii primi ai minunatei vești au contrazis-o! Astfel de aplicații există, ce vreme bună, în Sibiu, în Cluj, în București etc. Așa că premiera cade pe planul secund. Ba nu, pe al treilea. Sau pe al patrulea. Sau…

 

Crește prețul gigacaloriei la Pitești

Luni, 18 Octombrie 2021 10:30

 

# Marți, 19 octombrie, țedință importantă de Consiliu Local Pitești

În această săptămână, pe 19 octombrie, se va desfășura o ședință extraordinară de Consiliu Local Pitești, care va avea cinci proiecte inițiate de primarul Cristian Gentea. Consilierii locali se vor întâlni pentru a stabili ce se întâmplă cu prețul gigacaloriei plătit de piteșteni în această iarnă, în urma creșterii masive a costurilor cu energia electrică și gazele. Aleșii locali urmează să decidă dacă vor majora prețul la energia termică furnizată în sistem centralizat pentru populație. Noul preț propus, conform, proiectului de hotărâre, este de 385 de lei, cu TVA, pe gigacalorie, preț ce va intra în vigoare odată cu aprobarea proiectului.

 

Stolnici - bază sportivă modernizată

Luni, 11 Octombrie 2021 23:40

Bază sportivă modernizată în sudul județului, la Stolnici.  Meciul inaugural i-a reunit, într-un amical, pe cei de la F.C. Argeș și echipa locală. Condiții bune, vreme bună, teren bun – ingredientele unui spectacol reușit, spectacol de care s-au bucurat atât localnicii cât și numeroși invitați. Sevastian Roșu Pupăză, primarul localității: ”Pentru comunitatea din localitate, finalizarea proiectului este un motiv în plus de bucurie. Echipa de fotbal a comunei, ACS Stolnici, nou promovată în Liga a IV-a , are acum o infrastructură adecvată, aşa cum e normal. Echipa de fotbal din Stolnici e formată din copii din comună şi primăria trebuie să sprijine activitatea sportivă şi să fie alături de cei care vor să facă performanţă.” La inaugurarea investiției au participat vicepreședintele Consiliului Județean, Adrian Bughiu, deputații PSD Aurel Bălășoiu și Nicolae Georgescu, primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, primarul orașului Costești, Ion Baicea, Marius Jurubiță si alți reprezentanți ai administratiei publice din localitățile vecine Hârsești și Bârla, gazdă primitoare fiindu-le primarul comunei Stolnici, Sevastian Pupăză-Roșu.

Investiție de interes pentru piteșteni

Luni, 11 Octombrie 2021 23:36

# Cristian Gentea: ”Zona Costache Negri – Parcul Ștrand va avea un complex sportiv așa cum și-l doresc cetățenii!”

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat proiectul de pe lista de sinteză a Companiei Naționale de Investiții, depus de municipalitatea piteșteană spre finanțare, în primăvara acestui an!

 

 

Plăcuțe cu numere de casă pentru locuitorii comunei Bradu

Luni, 11 Octombrie 2021 23:18

Începând cu 1 octombrie, Primăria Bradu a început distribuirea către cetățeni, în mod gratuit, a noilor numere de casă. Locuitorii comunei au doar obligativitatea de a le monta vizibil pe imobil.

„Noile plăcuțe cu numere de casă vor fi distribuite începând cu 1 octombrie. Fiecare cetățean are obligația să își monteze numărul în fața proprietății până la 31 octombrie 2021”, informează conducerea Primăriei Bradu.

 

Municipalitatea continuă reamenajarea spațiilor verzi din oraș

Luni, 11 Octombrie 2021 13:34

Primăria Municipiului Pitești, prin S.C. Salpitflor Green S.A., a finalizat o lucrare de reamenajare a spațiului verde, sensul giratoriu de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, intersecția cu strada Gârlei din Pitești.

Lucrarea de reamenajare a constat în:

- extragerea pământului până la cota 0, pentru o mai bună vizibilitate în intersecție;

- montarea unui sistem de irigații cu automatizare;

 

 

Loc de joacă modern, la Ștefănești

Luni, 11 Octombrie 2021 13:32

Primăria oraşului Ştefăneşti a semnat în data de 5 octombrie 2021 contractul de finațare pentru implementarea proiectului ,,Învăţăm şi ne jucăm în siguranţă”. Finanțarea este asigurată de către Consiliul Europei și Comisia Europeană prin programul ROMACT și este în valoare de 5000 de euro. Principalul obiectiv al proiectului îl reprezintă reabilitarea și modernizarea locului de joacă de la Şcoala Gimnazială ,,Constantin Brâncoveanu”.

 

Subprefecții Argeșului, vizită de lucru la Mioveni

Luni, 11 Octombrie 2021 13:19

Subprefecții Lucian Ionescu și Emanuel Soare, în calitate de reprezentanți ai Guvernului în teritoriu au făcut o vizită de lucru la Mioveni, pe 8 octombrie, unde au dorit să vadă cum se desfășoară activitatea, în contextul condițiilor epidemiologice actuale, la unele obiective importante din oraș.

Au fost analizate și observate condițiile și modul de lucru de la Spitalul Orășenesc Mioveni, atât de la pavilionul COVID, cât și corpul de "spital verde", precum și din Centrul de Vaccinare Racovița. Subprefecții au purtat discuții cu conducerea medicală, precum și cu medicii sau personalul medical. Pe lângă unitățile medicale, au mai fost vizitate și alte obiective printre care Piața Agroalimentara Dacia.

 

 

Două localităţi din Argeş - bani de la Guvern pentru a rezolva problema WC-urilor din curţile şcolilor!

Miercuri, 06 Octombrie 2021 14:11

Pe vremea când Argeşul era condus de doctorul Dan Manu, adică în perioada 2016-2020, se promitea că toate şcolile din mediul rural vor avea toalete decente, în interiorul unităţilor de învăţământ, că se va renunţa la WC-urile insalubre din curţile şcolilor. A făcut Manu câte ceva, a acordat primarilor finanţări pentru toalete, dar problema nu s-a rezolvat cu totul.  La acest moment, la nivel naţional, 200 de şcoli din toată ţara au WC-uri în curte. Argeşul e şi el pe lista neagră, cu şcoli care nu au toalete de bun simţ. Anul trecut, două localităţi din judeţul nostru au primit bani de la Guvern pentru amenajarea de toalete în şcoli. Şi totuşi, lucrările nu au fost realizate sau finalizate la 31.12.2020. Drept care, Guvernul alocă o nouă tranşă de bani. Potrivit Edupedu.ro, cele două şcoli din Argeş care vor primi bani sunt: Școala Gimnazială „Ion Iorgulescu“, din comuna Mihăești, care va primi suma de 106.000 lei şi Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu“, din Ștefănești, care va primi tot 106.000 lei.

Consiliul Județean Argeș se împrumută 43.000.000 lei

Miercuri, 06 Octombrie 2021 13:31

Săptămâna trecută, în ultima zi a lunii septembrie, Consiliul Județean Argeș a încărcat anunțul prin care dorește să atragă oferte în vederea contractării unui împrumut de 43.227.000 lei. Banii sunt necesari pentru asigurarea cofinanțării și prefinanțării proiectelor de folosesc bani europeni nerambursabili. Termenul limită pentru transmiterea ofertelor este 21 octombrie, iar criteriul de adjudecare va fi cel al prețului cel mai scăzut.

 

Investiții importante în comuna Bradu

Miercuri, 06 Octombrie 2021 09:35

# Patru proiecte noi – în procedură de licitație

În localitatea Bradu sunt în derulare sau în procedură de licitație mai multe lucrări. Vorbim de investiții importante care vor ajuta la dezvoltarea comunității. Astfel, pe strada Dâmbovnicului continuă amenajarea canalului Dâmbovnic pentru diminuarea riscurilor de inundații. Au fost realizate ziduri de sprijin, iar lucrările vor continua și în perioada următoare. O altă investiție aflată în desfășurare este, „Realizarea unui zid de sprijin perimetral lacului Panduri”. Urmează să fie turnate zidurile de sprijin. Lucrarea este una destul de amplă, ce se va întinde și pe parcursul anului viitor.

 

Concluzia conducerii CJ Argeș, despre Molivișu: „Nu mai avem posibilități financiare pentru a duce la bun sfârșit un asemenea proiect”

Miercuri, 06 Octombrie 2021 06:37

După ce Guvernul a adoptat proiectul de hotărâre “pentru aprobarea scoaterii definitive din fondul forestier național, cu compensare, de către Primăria comunei Arefu a terenului în suprafață de 3,0730 ha, în vederea realizării obiectivului «Construire pârtie de schi A1 Ghițu Molivișu»”, se aștepta ca proiectul să avanseze rapid de la o zi la alta. Doar că bate, din nou pasul pe loc. Și din păcate, în acest moment, nici nu sunt prea multe soluții care să îl readucă la viață. Acest lucru este recunoscut chiar de către conducerea Consiliului Județean Argeș, care este în căutarea unei surse de finanțare pentru proiect, încă de la începutul acestui an.

„Consiliul Județean Argeș nu mai are posibilități financiare pentru a duce la bun sfârșit un asemenea proiect. Și atunci încercăm variantele fonduri europene, PNDL 3 și așa mai departe. Intrăm în zona aceea în care imprevizibilul joacă un joc important”, a precizat Ion Mînzînă, la ultima ședință a CJ Argeș.

A.V.

 

 

 

Primăria Bradu a oferit un stimulent de 500 de lei pentru elevii din clasa pregătitoare

Marţi, 05 Octombrie 2021 20:08

La sfârșitul anului trecut, autoritățile locale din comuna Bradu au stabilit, prin hotărâre de Consiliu Local, ca fiecare elev care se înscrie în clasa pregătitore, să primească un stimulent financiar în valoare de 500 de lei. Măsura a fost luată tocmai pentru a încuraja părinții din Bradu să-și înscrie copiii la școlile din localitate. Astfel, de această măsură vor beneficia, începând cu acest an școlar, în jur de 50 de copii. Dan Stroe (foto), primarul comunei Bradu: ”Începând cu acest an școlar, am hotărât să dăm copiilor un stimulent din partea Primăriei Bradu ca să îi atragem să rămână și să urmeze cursurile școlilor din Bradu. Stimulentul pe care îl acordăm este în valoare de 500 de lei și se face cu angajamentul că elevul urmează cursurile școlilor din Bradu până în clasa a IV-a. Stimulentul se acordă o singură dată la înscrierea în clasa pregătitoare”.

 

Scandal în Consiliul Local Moșoaia

Marţi, 05 Octombrie 2021 13:12

# Aleșii locali au trântit o propunere ”trasă de păr” a primarului

Scandal pe cheltuirea banilor localității, marțea trecută, în Consiliul Local Moșoaia. Discuțiile au început încă de la comisii, unde s-a discutat de rectificarea bugetului. Printre altele, a venit o propunere de plată pentru schimbarea  unei conducte de apă. Nu schimbarea a iscat scandalul, ci prețul acesteia, de circa 72.000 lei pentru 350 metri (săpătura și conducta). Ghinionul conducerii primăriei: un consilier local PNL lipsea, iar viceprimarul Adrian Frântură, consilier și el, a trebuit să plece.

 

Mînzînă i-a cerut lui Bughiu fonduri europene

Luni, 04 Octombrie 2021 20:44

De când cu pandemia, ședințele Consiliului Județean Argeș se desfășoară doar online. Consilierii județeni se loghează prin mijloace electronice și intră live fiecare cum poate.  Sunt mulți care fac prezența și apoi dispar subit, închizând imaginea.

Sunt și alții care fumează în timpul discuțiilor, sunt pasageri în autoturism, unii chiar șoferi, deși o clipă de neatenție la volan ar putea să pună în pericol siguranța lor și a celorlalți participanți la trafic. În schimb, mai sunt și persoane care vor să aducă mireasma de vacanță în cadrul ședințelor.

Sedință extraordinară de Consiliu Județean pentru Ambulatoriul de la Pediatrie

Luni, 04 Octombrie 2021 13:32

Se convoacă Consiliul Judeţean Argeş în şedinţă extraordinară pentru data de miercuri, 6 octombrie, ora 10.00, prin mijloace electronice (on-line) pentru aprobarea Devizului general și a Graficului de realizare al investiției actualizate septembrie 2021 pentru proiectul cu titlul „Extinderea,modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului de Pediatrie Pitești” și a cheltuielilor legate de proiect, ulterior semnării contractului de finanțare

Propunere

ART.1. Se aprobă Devizul general - actualizat septembrie 2021 al proiectului „Extinderea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului de Pediatrie Pitești”, conform anexei nr. 1, parte integrantă din prezenta hotărâre.

 

 

Problemele din Pitești vor putea fi semnalate primăriei cu ajutorul unei aplicații de pe telefon

Luni, 04 Octombrie 2021 13:07

Primăria Pitești pregătește o aplicație pentru sesizările cetățenilor, care va fi disponibilă pentru toți posesorii de dispozitive mobile. Lucrețiu Tudor, administratorul public al orașului, a anunțat că s-a ajuns într-o etapă finală de implementare a aplicației, care va fi gata până la sfârșitul anului. Implementarea aplicației urmărește creșterea gradului încredere a cetățenilor în serviciile publice și o ușurință de interacționare a acestora cu Primăria Pitești, pentru că, în general, cetățenii fac sesizări pe diverse grupuri de facebook. Aplicația va fi disponibilă pentru telefoanele cu sistem IOS și Android și va fi interconectată și cu noul site al Primăriei municipiului Pitești.

 

Sensul giratoriu de la Târgul Săptămânal a încins spiritele în CL Piteşti!

Luni, 04 Octombrie 2021 10:31

# Consilierii PNL-USR au votat proiectul, la a doua strigare, de frica piteştenilor

Şedinţa Consiliul Local Piteşti, de săptămâna trecută s-a transformat într-un circ ieftin. Proiectul de hotărâre care prevede montarea unui sens giratoriu la Târgul Săptămânal i-a nemulţumit pe consilierii locali ai PNL şi ai USR. În timp ce primarul Cristian Gentea spunea că sensul giratoriu este foarte necesar şi foarte cerut de piteşteni, liberalii şi USR-iştii invocau motive pentru a respinge proiectul.

 

Pagina 3 din 164

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea