Se caută fonduri europene pentru consolidarea și punerea în valoare a Castrului Roman Jidova

Luni, 03 Aprilie 2023 17:02

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, împreună cu managerul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu, și Sorin Ivașcu, director executiv Direcția Strategii, Sinteze, Proiecte cu Finanțare Internațională din cadrul CJ Argeș, au avut, săptămâna trecută, o întâlnire cu specialiști la Castrul Roman Jidova. Grupul de lucru a avut drept obiectiv stabilirea liniilor directoare pentru întocmirea documentelor necesare accesării de fonduri europene în noul exercițiu financiar european pentru consolidarea și punerea în valoare a castrului roman, care ar putea intra și în patrimoniul UNESCO.

Mioveni. Şedinţă extraordinară de Consiliu Local. Un singur punct pe ordinea de zi!

Luni, 03 Aprilie 2023 09:39

Consiliul Local Mioveni se întrunește în ședință extraordinară luni, 3 aprilie, de la ora 11.00, prin intermediul unei platforme online de videoconferință.

Ordinea de zi:

1. Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul oraşului Mioveni privind asocierea Unității Administrativ - Teritoriale a Orașului Mioveni, prin Consiliul Local al orașului Mioveni, în calitate de membru fondator (asociat) cu Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Davidești, în vederea constituirii Asociației de Dezvoltare Intracomunitară cu denumirea ”Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Trans EcoMiodav”, persoană juridică de drept privat și de utilitate publică, pentru a presta serviciul public de transport public local.

Ordinea de zi a şedinţei se aduce la cunoştinţa locuitorilor orașului Mioveni şi este publicată pe site-ul oficial al instituţiei: www.emioveni.ro, potrivit dispoziţiilor art. 135 alin. (4) și alin. (5) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare.

 

Joi, ședinţă ordinară a CJ Argeș

Miercuri, 29 Martie 2023 08:33

# Va fi prezentat raportul de activitate al Președintelui pentru anul 2022

Consiliul Judeţean Argeş este convocat, în şedinţă ordinară, pentru data de joi, 30.03.2023, ora 12.00, atât cu participarea fizică a consilierilor județeni în sala de ședințe din Bulevardul Republicii, nr. 71, cât și în sistem on – line.

Ordinea de zi conține numeroase proiecte, multe vizând funcționarea instituțiilor din subordine. Dintre celelalte, mai interesante:

- Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului ”Digitalizarea colecțiilor de artă din patrimoniul Muzeului Județean Argeș” și asigurarea cofinanțării.

 

Membrii echipei de robotică de la "Zinca" - premiați de municipalitate

Marţi, 28 Martie 2023 16:18

În cadrul ședinței Consiliului Local Pitești, din data de 28 martie, membrii echipei de robotică „TehnoZ”, elevi ai Colegiului Național „Zinca Golescu”, au fost recunoscuți, alături de profesorii lor îndrumători, pentru performanța de a se clasa pe primul loc la Campionatul Național de Robotică 2023, competiție în care au concurat cu alte 80 de echipe!

Cei 11 liceeni campioni (Păun Robert Cristian - cls. a X-a C, Olaru Bianca Elena, Creață Irina Elena, Cruceru Vlad Andrei, Roșu Robert Ștefan, Deaconu Patrick Ștefan – cls. a XI-a D, Manda Ștefan Eduard, Popidan Andrei Cristian, Preoteasa Mihai Alexandru, Licu Arina Andreea, Pavel Alexandru Gabriel – cls. a XII-a D) împreună cu mentorii lor – student Ghiță Andreea, prof. coordonator Ghiordunescu Grațiela și prof. coordonator Constantinescu Cristina – au primit, în aplauzele asistenței, Diplome de Excelență, invitații la meciul echipei de baschet FC Argeș din acest weekend și, prin Hotărâre de Consiliu Local, câte un premiu în valoare de 1.500 de lei.   

 

Primăria Stolnici a câștigat, definitiv, procesul cu AFIR

Marţi, 28 Martie 2023 15:27

S-a terminat procesul dintre Primăria Stolnici și Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Pe 21 martie, administrația locală a câștigat procesul al cărui miză era suma de 150.000 de lei. Recursul făcut de AFIR a fost respins ca nefondat de către Curtea de Apel Pitești.

Amintim că, în anul 2017, Primăria Stolnici a încheiat cu AFIR un contract în urma căruia a obținut o finanţare nerambursabila pentru proiectul „Modernizare drum comunal DC 139”. Au fost derulate procedurile specifice încheierii unui contract de achiziţie publică, iar în anul 2018 contractul a fost atribuit unei firme. Fiecare document sau acțiune întreprinsă a fost verificată și avizată de AFIR, tranșele de plată fiind acordate conform prevederilor impuse prin contractul de finanţare și a eligibilităţii cheltuielilor efectuate.

Popești. Bani pentru asfaltări

Marţi, 28 Martie 2023 15:16

4,2 km de drumuri din comuna Popești vor fi asfaltați în perioada următoare. Primarul Ion Mihai a semnat, în luna februarie, contractul de finanțare a lucrărilor prevăzute în proiectul aprobat în cadrul Programului ”Anghel Saligny”.  Vor fi asfaltate străzile Biserica Veche în satul Purcăreni, Antenelor în satul Slobozia, Canalului în satul Popești și Afinului în satul Palanga. ”Urmează licitația pentru lucrările de execuție. Ministerul Dezvoltării finanțează cu 40 de miliarde de lei vechi investițiile în infrastructura de drumuri, iar din bugetul local vom asigura cofinanțarea proiectului în valoare de 11 miliarde de lei”, precizează primarul Ion Mihai (foto).

Pe plan local – conform ziarului Viața Satului - se lucrează la Căminul Cultural Popești, investiție derulată cu fonduri locale și sprijinul Consiliului Județean. De asemenea, după data de 1 martie vor fi executate lucrări de pietruire a drumurilor locale neasfaltate și va începe curățenia de primăvară.

 

Angajaţii Primăriei Bogaţi şi asistenţii personali nu au primit voucherele de vacanţă pe 2022!

Marţi, 28 Martie 2023 14:34

La Bogaţi, e sărăcie mare! Angajaţii primăriei şi asistenţii personali ai persoanelor cu handicap nu au primit nici până azi voucherele de vacanţă pe 2022, deşi Guvernul a anunţat că bugetarii vor primi tichete de vacanţă şi în 2023. Deşi problema s-a discutat în Consiliul Local, primarul Ion Gârleanu doarme în şoşoni.

„La Primăria Bogați nu s-au dat voucherele asistenților personali și angajaților nici acum pentru anul 2022, deși am semnalat în multe ședințe de Consiliu Local nerespectarea acestui drept al fiecărui angajat din sistemul bugetar.”, a scris pe pagina sa de Facebook, Liliana Ungureanu, o rivală a edilului.

O singură şcoală din Argeş va fi reabilitată din punct de vedere seismic!

Marţi, 28 Martie 2023 12:25

Mai multe şcoli din întreaga ţară care sunt încadrate la grad seismic ridicat vor fi reabilitate, împreună cu sediul Ministerului Educaţiei. Unităţile de învăţământ vizate se află în judeţele Argeş, Botoşani, Dolj, Ialomiţa, Iaşi, Sibiu, Teleorman, Tulcea, Vaslui şi municipiul Bucureşti.

Potrivit Edupedu.ro, în judeţul Argeş, Clădirea Şcolii Gimnaziale Caloteşti Corp B, din comuna Budeasa, va beneficia de consolidare seismică şi renovare energetică moderată.

Deocamdată nu s-a anunţat când vor începe lucrările, nici cât vor dura. (Foto generic)

 

 

Pitești. Marți - ședință ordinară a Consiliului Local

Luni, 27 Martie 2023 12:27

# Pe ordinea de zi - informare privind starea economică, socială și de mediu a Municipiului Pitești pe anul 2022

Marți va avea loc o nouă ședință a Consiliului Local Pitești. Mai jos, punctele mai interesante cuprinse în proiectul ordinii de zi.

Proiect de hotarâre inițiat de primar privind organizarea concursului “Cea mai frumoasă și cea mai curata asociație de proprietari din Municipiul Pitești” Ediția a XI-a.

Proiect de hotarâre inițiat de primar privind organizarea ”Simfoniei Lalelelor” – ediția a 46-a.

Proiect de hotarâre inițiat de primar privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu elaborat în vederea realizarii investiției ”Desființare clădiri existente, construire imobil locuințe colective și împrejmuire” pe terenul situat în intravilanul municipiului Pitești, str. Pictor Nicolae Grigorescu nr.33.

La Mioveni s-a deschis o nouă filială a Camerei de Comerț România-China

Luni, 27 Martie 2023 11:35

Din 22 martie, Camera de Comerț și Industrie România-China și-a deschis în România filiala cu numărul 29, la Mioveni. Înființată în urmă cu 24 de ani, Camera Bilaterală de Comerț și Industrie România China este cea mai puternică și activă cameră de comerț din România.

După ce chinezii de la Geely au venit la Renault și, implicit, pe platforma Dacia, acum la Mioveni s-a deschis filiala argeșeană a Camerei de Comerț și Industrie ”România-China”. Președintele filialei a fost aleasă Mădălina Georgescu.

La evenimentul prilejuit de constituirea filialei Argeș a Camerei de Industrie România-China, eveniment găzduit de Centrul Cultural Mioveni, au fost prezenți dl. Song Xianmao - consilier Secția Economică și Comercială din cadrul Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, alături de dl. Zhu Konglai, prim-secretar și Yang Yang- secretar al Secției Economică și Comercială de la Ambasada Chinei, Nicolae Vasilescu – președinte Camera de Comerț și Industrie România-China, Iurii Danilishin - Camera de Comerț și Industrie Moldova-China, George Caval – președinte Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, Georgeta Negru – director Direcția Finanțelor Publice Argeș și Cristian Nevzoreanu – director Direcția de Afaceri Publice și Comunicare al Grupului Renault în România și mulți alți reprezentanți ai mediului privat și administrativ.

 

Ambasadorul Republicii Turcia în România, în vizită la Primăria Pitești și la CJ Argeș

Luni, 27 Martie 2023 11:28

 

# „În Turcia obișnuim să spunem că prietenii români ne sunt frați”, a precizat ambasadorul

Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Turcia în România, Excelența Sa Özgür Kıvanç, a efectuat, săptămâna trecută, o vizită oficială în județul Argeș la invitația deputatului PSD de Argeș, Nicolae Georgescu – președinte Grupul Parlamentar de Prietenie România-Turcia.

Özgür Kıvanç, împreună cu alți reprezentanți ai Ambasadei și oameni de afaceri turci, s-a întâlnit la Primăria Pitești cu primarul Cristian Gentea, prim-vicepreședinte al PSD Argeș, și la Consiliul Județean cu Marius Nicolaescu, vicepreședinte CJ și al PSD Argeș.

 

Discuția de la Primăria Pitești a fost centrată pe consolidarea cooperării dintre municipalitate și alte orașe similar din republica Turcia.

La Mioveni se lucrează pentru finalizarea Podului de la Racovița și introducerea de gaze la Făgetu

Miercuri, 22 Martie 2023 10:24

# Interviu cu primarul Ion Georgescu.

Orașul constructorilor Daciei arată, de câțiva ani, diferit. Arată bine, se văd urmele lăsate de oamenii gospodari. Centru iluminat frumos, bulevard bine structurat, Catedrală, Sala Sporturilor, Bazin de Înot și, bineînțeles, deja celebrul Spital. Toate într-un oraș tânăr, în care trecerea de la economia comunistă la cea capitalistă s-a făcut cu bine. În Mioveni sunt firme puternice, începând cu Uzina Dacia, desigur, ce dă 4% din  PIB-ul României. Realizările au, însă, în spate, probleme care trebuie rezolvate. Iar șeful echipei de rezolvare este – normal – primarul. Ion Georgescu și-a rupt din programul aglomerat pentru a ne spune câteva cuvinte.

 

De parcă le are pe toate făcute, Primăria Costești bagă, din nou, bani la lăutari!

Miercuri, 22 Martie 2023 08:38

Locuitorii orașului Costești se pot plânge de multe, însă nu se pot plânge de faptul că Primăria nu le organizează petreceri. Ba chiar le organizează ca și când ar fi o administrație bogată. Sau una care nu mai are pe ce să cheltuie banii. Lunile februarie și martie au fost, și anul acesta, bogate în achiziții… de efect. Primăria a cumpărat, cu 22.500 lei, serviciile formației ”Nostalgy”, pentru data de 1 iunie (ziua orașului). Pentru sunet s-au cheltuit 15.000 lei. Iar pentru ”interpretare artistică, poezie, teatru”, de la ”Music Art by Fuego” mai dă primăria 10.000 lei. Vorbim de sume fără TVA, încredințare directă.

 

O suprafață de 928 de hectare de pădure din Argeș va fi regenerată în acest an. Lista localităților

Marţi, 21 Martie 2023 12:42

Peste 22.000 de hectare vor fi regenerate în acest an, în România, prin Programul de regenerare a pădurilor, a anunţat Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, într-un răspuns la o întrebare adresată de senatorul argeșean Dănuț Bica. În 2023, la nivelul județului Argeș a fost programată pentru regenerare o suprafață de 928,29 ha. Din acest punct de vedere, Argeșul se claseasă în primele cinci județe ca suprafață planificată pentru a fi regenerată.

 

 

La Ștefănești, Monumentul Eroilor de lângă primărie este vandalizat de.... primărie!

Marţi, 21 Martie 2023 10:20

#Dă-le, Doamne, minte, că prostie au ei!

Internetul este înțesat de plângerile locuitorilor din Ștefănești: apă, gaze, canal, iluminat public, gunoi și câini. Primăria? Își vede de treburile ei. Una din acestea, spre exemplu, a fost cumpărarea, în 2021, a 20 de steaguri cu 270 lei bucata. Până aici, fie. Unde credeți, însă, că s-a găsit primăria să monteze două dintre steaguri? Pe Monumentul Eroilor de lângă instituție. Banda metalică cu care au fost prinse steagurile degradează monumentul, atât prin frecare cât și prin rugina care curge pe numele eroilor. Ce mai contează că numele acestora au fost acoperite, parțial, de această bandă? Ce contează că acest sistem degradează, la fiecare bătaie de vânt, monumentul? Să fie steaguri, că responsabililor li se fâlfâie...

Nu se face așa, domnilor, nu vă mai bateți joc!

 

Stolnici. 10 proiecte finanțate cu fonduri europene

Marţi, 21 Martie 2023 07:05

Administrația publică a comunei Stolnici a obținut finanțare din fonduri europene (PNRR, AFM) pentru peste 10 proiecte, acestea aflându-se în diverse stadii de implementare. Ultimul proiect pentru care primarul Sevastian Pupăză Roșu a semnat contractul de finanțare este cel pentru realizarea bazei de date GIS la nivelul comunei.

Pe baza acestui proiect, cetățenii vor avea acces la o platformă de date deschise, unde vor putea consulta informații disponibile la nivel de localitate din diverse domenii: registrul agricol, urbanism, colectarea taxelor și impozitelor, rețele edilitare etc.

 

Șase școli din învățământul special vor fi dotate cu bani din PNRR

Luni, 20 Martie 2023 13:33

Săptămâna trecută, Consiliul Județean Argeș a aprobat, în ședința extraordinară, un proiect de hotărâre pentru dotarea școlilor din învățământul special din județ cu fonduri europene prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Concret, cele șase unități de învățământ din subordinea Consiliului Județean Argeș vor fi dotate cu materiale didactice, echipamente digitale și mobilier pentru sălile de clasă. Prin proiectul propus vor fi dotate cu mobilierul necesar  dar și cu echipamente informatice (digitale, IT) 46 săli de clasă și două laboratoare de informatică, vor fi echipate cu materiale didactice 15 cabinete de asistență psihopedagogică și 3 cabinete/săli pentru activități sportive pentru activitățile cu elevii cu cerințe educaționale speciale.

 

Primarul din Bogați, încăierat, pe facebook, de localnici

Joi, 16 Martie 2023 07:42

# Un internaut: Cine mai crede în Moș Gerilă?!Poate noi ăștia de la Bogați!

Asfalt, gaze, apă canal. Apoi pot urma și altele. Primarul din Bogați se laudă, însă, că face sală de sport cu tribune în localitate. Nici nu a prins, bietul om, să se împăuneze cu proiectul, că localnicii l-au încăierat cu ale lor, cu cele enumerate mai sus. Și mare dreptate au. Poate citește și domnul primar, că ia, de aproape 20 de ani salariu, în fiecare lună, pentru a satisface doleanțele cetățenilor.

 

 

Domnești. Finanțare de 3,8 milioane de lei pentru asfaltare

Miercuri, 15 Martie 2023 09:55

Primarul din Domnești vine, pentru locuitori, cu vești bune la început de primăvară: 8 străzi vor fi asfaltate cu bani europeni:

Ion Smădu (foto): ”Stimați locuitori ai comunei Domnesti! Așa cum mi-am propus încă de la începutul mandatului,infrastructura rutieră din comună va fi prioritatea numărul unu.În acest sens, cu mândrie vă pot spune că astăzi (joia trecută), la Ministerul Dezvoltării am semnat contractul în valoare de 3,8 milioane de lei(treizeci și opt de miliarde lei vechi) pentru finanțarea lucrărilor de asfaltare al celui de-al doilea lot de străzi. Din acest lot fac parte următoarele opt străzi: Transilvaniei, Octavian Goga, Serg. Ștefan Petrescu, Anton Pann, Iazului, Petre Ionescu Muscel, Tudor Vladimirescu și Frații Andreiaș.Vă mulțumesc pentru încrederea care mi-ați acordat-o în vederea transformării comunei noastre într-o comună europeană! Cu dragoste și respect al dumneavoastră primar - Ion Doru Smădu!”

 

 

Administrația județeană a alocat un buget de un milion de lei pentru unitățile de cult

Marţi, 14 Martie 2023 14:35

S-a dat stratul înscrierilor la finanțări nerambursabile pentru ONG-uri! Consiliul Județean Argeș finanțează din bugetul județului și în acest an proiectele menite să implice tinerii în activități care să le dezvolte capacitățile și aptitudinile. În 2023, bugetul alocat este de 2.100.000 lei, pentru proiecte din domeniile:  tineret, cultură și mediu; sport; unități de cult; - din care: 400.000 lei - tineret, cultură, mediu;  700.000 lei - sport;  1.000.000 lei - unități de cult.

Timp de o lună de zile, până pe 30.03.2023, ora 12:00, persoanele și ONG-urile interesate pot depune proiecte pentru finanțare, în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.  Selecția și evaluarea proiectelor, în vederea obținerii finanțării nerambursabile, se va face de către comisiile de evaluare și contestații, în perioada 31 martie – 21 aprilie 2023.

 

 

Pagina 3 din 186

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea