Primăria din Ștefănești curăță cursurile de apă

Luni, 22 Aprilie 2019 13:45

Deși în conflict cu onor colerii de partid, primărița Ioana Jenica Dumitru, cu gândul la curățenia internă, s-a apucat să ecologizeze cursurile de apă. Astfel, două zile, săptămâna trecută, prin munca beneficiarilor de ajutor social, s-au adunat tone de gunoaie
Ioana Jenica Dumitru: A fost finalizată acțiunea de salubrizare a cursurilor de apă în Izvorani și Valea Mare, insistându-se în mod deosebit în zona podurilor, unde gunoaiele formaseră adevărate bariere și împiedicau curgerea apei.

ORAȘUL MIOVENI A PRIMIT CEA DE-A TREIA DISTINCȚIE A PREMIULUI EUROPEI

Luni, 22 Aprilie 2019 13:11

În cadrul Concursului ”Premiul Europei”, orașul Mioveni a primit cea de-a treia din cele patru distincţii ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, acordate pentru activitatea desfăşurată în slujba ideilor europene. După ce a câștigat în anul 2012 ”Diploma Europeană”, iar în anul 2013 ”Drapelul de Onoare”, anul acesta, orașul Mioveni a obținut ”PLACHETA DE ONOARE, fiind singurul din România, alături de orașele Meudon și Suresnes din Franța, Flotwedel și Rehau din Germania, Karșiyaka din Turcia și Khmelnytskyi din Ukraina.

 

Sala Polivalentă din Pitești, aprobată la finanțare de către Guvernul României

Luni, 22 Aprilie 2019 13:08

Guvernul României a aprobat în ședința de joi, 18 aprilie, prin Hotărâre de Guvern, indicatorii tehnico-economici pentru construcția Sălii Polivalente din Pitești.
Compania Națională de Investiții va începe procedurile prevăzute de lege pentru demararea investiției, respectiv licitație și desemnare constructor. Costul total al sălii care va avea circa 5.000 de locuri este de circa 95 de milioane de lei fonduri de la bugetul de stat - Compania Națională de Investiții, la care se adaugă 5 milioane de lei de la bugetul local pentru amenajarea unor parcări și a unui pasaj pietonal peste strada Basarabiei.

Trei primării din Argeș vor beneficia de servicii în sistemul integrat de cadastru și carte funciară

Luni, 22 Aprilie 2019 12:58

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat două proceduri de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 149 de unități administrativ-teritoriale (UAT). Printre acestea se numără și trei comune din județul Argeș.
ANCPI a publicat în data de 17 și 19 aprilie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), anunțul - “Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor în șapte unități administrativ-teritoriale” și anunțul - “Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor în 142 de unități administrativ-teritoriale”.

 

S-a votat bugetul oraşului Mioveni. Valoarea este de aproximativ 25 milioane euro

Luni, 22 Aprilie 2019 12:54

Bugetul Mioveniului pe anul 2019 a fost adoptat în ședința Consiliului Local de astăzi, valoarea fiind de aproximativ 25 milioane euro. Ședința finală a fost precedată de alte cinci cinci dezbateri publice, organizate în perioada 7-14 aprilie, în toate zonele și cartierele orașului, întâlniri în cadrul cărora a fost dezbătut proiectul privind bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul în curs, și au fost prezentate investițiile prevăzute pentru anul 2019. Lista de investiții cuprinde peste 110 proiecte, dintre care 52 reprezintă lucrări în curs care trebuiesc finalizate, 40 sunt investiții și lucrări noi, iar restul reprezintă dotări cu echipamente, modernizarea unor servicii și alte cheltuieli.

Consilierul local Cristian Gentea a lăsat dezbaterea bugetului Piteştiului pentru meciul Petrolul - FC Argeș

Luni, 15 Aprilie 2019 15:36

# Sabotaj sau lipsă de interes? Doar 4 din 12 consilieri locali PSD, prezenți la Pitești la dezbaterea publică a bugetului

Săptămâna trecută, dezbaterea publică pentru proiectul bugetului municipiului Pitești a început cu stângul. În primul rând, s-a evidențiat prin lipsă de interes, inclusiv a consilierilor locali PSD. Doar 4 din cei 12 aleși locali social democrați au onorat invitația primarului Cornel Ionică la dezbatere. Din totalul de 23 de consilieri piteșteni,  s-au prezentat la eveniment doar 12. Au fost prezenți, de la PSD: viceprimarul Laurențiu Zidaru, Ionuț Popescu, Mariean Neacșu și Marin Preda, iar de la ALDE consilierii Ionuț Olariu și Ionuț Zidaru.

 

„Îngerul Copiilor” implementează un sistem informatic digital în noul spital de la Mioveni

Luni, 15 Aprilie 2019 15:33

O echipă medicală de specialiști condusă de neonatologul argeșean Cătălin Cîrstoveanu, supranumit „Îngerul copiilor”, a fost la noul spital din Mioveni. Șeful Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți de la Spitalul ”Marie Curie” implementează în noul spital, alături de echipa tehnică de pe șantier, un avansat sistem informatic digital, care funcționează în prezent doar în marile spitale europene și în centre universitare din țară.

Ministrul Dezvoltării: „Vă garantez că stadionul „Nicolae Dobrin” va fi refăcut și reabilitat”

Luni, 15 Aprilie 2019 15:32

Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a fost prezent, săptămâna trecută, la Consiliul Județean Argeș pentru semnarea a 5 contracte cu finanțare europeană. Cu această ocazie, ministrul a făcut mai multe referiri și despre două dintre proiectele importante dorite de administrația piteșteană.

 

Deputatul Drăghici, mai tare ca programul ministrului Dezvoltării Regionale

Luni, 15 Aprilie 2019 15:25

# De ziua lui, Mircea Drăghici l-a adus pe viceprim-ministrul Daniel Suciu la Curtea de Argeș # Ministrul Dezvoltării: „Cred că m-a chemat ca să îi spun «La mulți ani!»”

Mircea Drăghici l-a convins pe viceprim-ministrul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, să vină, special, la Curtea de Argeș ca să semneze contractul cu finanțare europeană implementat în municipiu: ”Dezvoltarea unui sistem de transport modern, accesibil și durabil”.

Finanțare pentru modernizarea a 26 de drumuri locale în Topoloveni

Luni, 15 Aprilie 2019 15:24

La începutul lunii aprilie, primarul Gheorghiță Boțârcă a semnat la București contractul de finanțare pentru proiectul ”Modernizare drumuri locale în orașul Topoloveni”.
Proiectul este finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Valoarea totală a investiției este de peste 11,3 milioane  lei, din care MDRAP va aloca suma totală de 10,6 milioane lei, restul fiind contribuția autorității locale.

 

Primarul Ion Dumitru, lăudat de Manu: „A făcut din Albota o localitate de invidiat de orice oraș sau municipiu”

Luni, 15 Aprilie 2019 15:22

În comuna Albota, Consiliul Județean Argeș a cofinanțat proiectele “Extindere și reabilitare infrastructura de apă și apă uzată” și îmbrăcăminte voluminoasă ușoară pe “Drum local Linia Bisericii”.

Mihai Ion, primar Popești: „Proiectul de modernizare drumuri comunale este realizat în proporție de 90%”

Luni, 15 Aprilie 2019 15:18

Mai multe lucrări importante au fost făcute în ultima perioadă în comuna Popești. În vizita făcută la fața locului de conducerea Consiliului Județean au fost constatate  investiții majore în infrastructura școlară. Astfel, au fost alocate fonduri pentru modernizare școală, fosă septică școală, respective toalete interioare școală, lucrări în satul Slobozia.

 

Gheorghe Voicu, primarul comunei Bârla: „Oamenii trebuie să vadă proiectele finalizate, să simtă că le este mai bine. Aceasta este datoria noastră!”

Luni, 15 Aprilie 2019 15:11

Gheorghe Voicu este, așa cum am mai scris, singurul primar de pe valea râului Cotmeana care nu este înregimentat politic la PSD. Născut și crescut în Bârla, absolvent a două facultăți (Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti și  Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, din cadrul Universităţii de Studii Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti).  În ce măsură a reușit Gheorghe Voicu, după o primă jumătate de mandat,  să aducă bunăstare comunității sale, aflăm în interviul de mai jos, acordat săptămânalului nostru.

Investiții în infrastructura de apă și canalizare, la Râca

Luni, 15 Aprilie 2019 13:47

Conducerea Consiliului Județean a continua seria deplasărilor în teritoriu pentru a analiza la fața locului stadiul implementării proiectelor. Astfel, în urma vizitei s-a constatat că în comuna Râca, s-a investit în infrastructura de apă și canalizare. Aici au fost alocați bani de la CJ Argeș pentru: Sistem centralizat de canalizare; Stație de clorinare pentru sistemul de alimentare cu apă; Cofinanțare “Sistem centralizat de canalizare” (PNDL I); Modernizare stație de înmagazinare, pompare și stație clorinare pentru Sistemul de alimentare apă.

 

Bugetul orașului Ștefănești, în dezbatere

Luni, 15 Aprilie 2019 13:45

Locuitorii Orașului Ștefănești pot depune, în scris, propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul bugetului pe anul 2019.  Primarul Ioana Jenica Dumitru a precizat: „Propunerile, sugestiile sau opiniile se primesc prin e-mail, la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , precum şi la sediul Primăriei Orașului Ștefănești – Compartimentul Comunicare”.

Instituția condusă de argeșeanul Marius Pârvu a dat amenzi de aproape 2 milioane de lei la o singură acțiune!

Luni, 15 Aprilie 2019 13:29

# ANPC a taxat hipermarketurile pentru modul în care vindeau legume și fructe

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), instituție condusă de fostul consilier județean (PSD) Marius Pârvu, a verificat dacă sunt respectate prevederile legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea legumelor şi fructelor proaspete în marile lanțuri de magazine de tip hipermarket şi supermarket, depozite şi pieţe en-gros.

 

Campanie de prevenire a violenței în mediul școlar, la Mioveni

Luni, 15 Aprilie 2019 13:15

Săptămâna trecută, timp de două zile, aproximativ 200 de de elevi din cadrul Liceului Teoretic ”Iulia Zamfirescu” Mioveni au luat parte la o campanie iniţiată la nivelul oraşului privind prevenirea şi stoparea actelor de violenţă juvenilă în școală.
Campanie se adresează tuturor elevilor și va ajunge în toate unitățile de învățământ din Mioveni, prin intermediul acestui proiect inițiat de primăria orașului, în parteneriat cu specialiști din cadrul Direcției de Asistență Socială Mioveni, ai D.G.A.S.P.C. Arges, Poliția de Proximitate, Poliția Locală, psihologi și specialiști în comunicare.

Un nou corp de grădiniță va fi construit la Mioveni

Luni, 15 Aprilie 2019 13:14

Autoritățile locale din Mioveni au în plan o nouă investiție importantă în oraș. Este vorba de extinderea Grădiniției “Campionii”. Miercuri, 10 aprilie 2019, în prezența reprezentanților Primăriei orașului Mioveni s-au facut măsurătorile pentru cedarea amplasamenului viitoarei construcții și, în cel mai scurt timp vor începe și lucrările.
Conducerea Primăriei Mioveni speră ca prin această investiție să acopere numărul cererilor pentru preșcolari și să acorde copiilor spații moderne și condiții dintre cele mai bune. Constructorul are la dispoziție 12 luni pentru a finaliza acest proiect.

 

Primărița din Ștefănești nu se lasă dusă cu pluta

Luni, 08 Aprilie 2019 11:53

Deși mazilită de PSD Argeș, pentru moment, primărița din Ștefănești, Ioana Jenica Dumitru, își vede de treabă. Și anunță că fix 1000 de puieți de plută și salcâm vor fi plantați în următoarele zile în Orașul Brătienilor. Copacii sunt o sponsorizare primită din partea Direcției Silvice Argeș, în cadrul unui program amplu de împădurire pe care instituția îl desfășoară în oraș.

Mioveni! Primăria invită școlile la colectarea selectivă a deșeurilor

Luni, 08 Aprilie 2019 10:23

Primăria Mioveni,  în colaborare cu scolile de pe raza orașului, a implementat un proiect în vederea promovării colectării selective a deşeurilor, proiect intitulat "Verde pentru viaţă", perioada desfăşurării fiind 15 martie -15 aprilie 2019.
Scopul programului este acela de a promova colectarea selectivă a deşeurilor în rândul elevilor, dar şi al localnicilor prin diverse activități :campanii de informare pentru elevi și distribuirea de pliante tematice.

 

Pagina 4 din 119

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea