Căminul școlar al Liceului cu Program Sportiv „Viitorul” a fost reabilitat!

Luni, 04 Octombrie 2021 10:26

 

Pe 29 septembrie a avut loc recepția lucrărilor aferente proiectului <>.

Valoarea contractului a fost de 5.159.276,83 lei inclusiv TVA, executantul lucrărilor fiind SC DELTA TERMO CONSTRUCT SRL.

Lucrările au constat în recompartimentarea spațiilor interioare pentru crearea de noi funcțiuni: băi, apartamente, camere de cazare, spații de recreere, spații servicii întreținere, precum și dotarea acestora cu mobilier.

Primăria Ștefănești a cumpărat, de 100.000 lei, coșuri de gunoi și bănci de parc

Luni, 04 Octombrie 2021 10:16

# Pe internet, coșurile de gunoi cumpărate cu 600 lei se găsesc cu 230 lei

 

Cine spune că Primăria Ștefănești este săracă, minte. Un atribut al civilizației este gunoiul, iar o societate dezvoltată produce multe deșeuri. Orașul Brătienilor a cumpărat, recent, 50 de coșuri de gunoi și 100 de bănci stradale. Achiziția a costat 102.900 fără TVA. Băncile au costat 730 ron fără TVA bucata. Ei bine, coșurile au fost de senzație, costând fix 600 lei fără TVA bucata. Am căutat, pe internet, produse cu aceeași descriere și am găsit cu 230 lei fără TVA. Scump gunoiul, mai scump coșul. Prea scump...

 

Lucrări realizate de SEdC Mioveni

Luni, 04 Octombrie 2021 09:54

# Au fost finalizate lucrările de amenajare peisagistică la parcul adiacent Sălii Sporturilor – montare gazon

În ultima săptămână, muncitorii de la SEdC Mioveni, prin angajații de la serviciile apă-canal, întreținere patrimoniu, iluminat public, salubritate și spații verzi, au realizat mai multe lucrări edilitare, noi sau în continuare. Iată care sunt acestea:

 

→ au fost finalizate lucrările de amenajare peisagistică la parcul adiacent Sălii Sporturilor – montare gazon.

→ lucrări de reparații a mobilierului urban – parc Casa de Cultură Dacia.

→ lucrări de verificare și curățare a sistemului de canalizare pe străzile Ivașcu Golescu și Mănăstirii din Făget;

320 de familii din Bradu au primit ajutoare de la Uniunea Europeană

Miercuri, 29 Septembrie 2021 15:39

# Oamenii sunt așteptați, în continuare, să-și ridice pachetele

Primăria Bradu a început, din luna septembrie, acţiunea de distribuire a produselor alimentare și a produselor de igienă, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. Fiecare beneficiar final primește un pachet care conține produse alimentare și unul cu produse de igienă. La Bradu s-au acordat pachete pentru 320 de familii, iar alte 50 de familii sunt așteptate, în continuare, să le ridice.

 

 

Regia Autonomă de Drumuri Argeș câștigă, pe linie, la CNSC

Miercuri, 29 Septembrie 2021 10:51

# Cinci firme au contestat deciziile drumarului

La jumătatea lunii septembrie, după ce a luat în considerare toate documentele depuse, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis să acorde dreptate Regiei de Drumuri Argeș. Două asocieri – în total cinci firme – au încercat să împiedice rezultatul procedurii, însă fără succes.

Prin contestația nr. 1326/19.07.2021, înregistrată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor cu nr. 37402/20.07.2021, formulată de SC EM PRIME CONSTRUCT SRL, în calitate de lider al asocierii SC EM PRIME CONSTRUCT SRL – CAPITAL VISION SRL, împotriva rezultatului procedurii  emisă de REGIA AUTONOMĂ JUDEȚEANĂ DE DRUMURI ARGEȘ RA, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii de atribuire, prin licitație deschisă, derulată online, pe loturi, în vederea atribuirii contractului de achiziții publice având ca obiect „Servicii de proiectare fazele Proiect Tehnic și Detalii de Execuție (PT+DE+CS), Asistență Tehnică din partea proiectantului și Execuție lucrări pentru:

La Bradu începe campania de colectare a crengilor rezultate din toaletarea pomilor

Marţi, 28 Septembrie 2021 15:16

Primăria Comunei Bradu anunță începerea campaniei de colectare a crengilor rezultate din toaletarea pomilor. În lunile octombrie și noiembrie, se vor ridica crengile rezultate din curățarea pomilor, arborilor sau arbuștilor, dar nu și din defrișări. Acțiunea se derulează în toată comuna. Brădenii sunt rugați să scoată crengile pe domeniul public din faţa propriilor gospodării.

 

Noi parcări cu plată la Pitești

Marţi, 28 Septembrie 2021 15:05

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Pitești, din 30 septembrie, se află un proiect de hotărâre inițiat de primarul Cristian Gentea care prevede înființarea, exploatarea și întreținerea unor parcări cu plată în municipiu. Se dorește ca Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești să exploateze două parcări în regim de parcări cu plată. Este vorba despre parcarea situată pe Bulevardul Eroilor, vizavi de Parcul din Grădina Publică, și despre parcarea situată pe Calea București, în zona Filarmonicii Pitești.

CJ Argeș se pregătește pentru sezonul rece. Pentru această iarnă se alocă 15,3 milioane de lei

Luni, 27 Septembrie 2021 16:13

Consiliul Județean Argeș se pregătește de iarnă. Pe 27 septembrie, consilierii județeni au votat proiectul de hotărâre privind aprobarea devizului estimativ si a planului de actiune pentru prevenirea şi combaterea înzăpezirii şi poleiului pe drumurile şi podurile judeţene din judeţul Argeş pentru iarna 2021 – 2022. Administrația județeană consideră că pentru sezonul rece este necesară suma de 15.310.756,95 lei (cu TVA).

 

 

Consilierii județeni solicită creșterea perioadelor de garanție pentru proiectele de infrastructură

Luni, 27 Septembrie 2021 15:11

În județul Argeș, în luna septembrie, s-a predat amplasamentului către constructor pentru realizarea obiectivului :”Modernizare DJ 703B Pădureți (DJ679) – Costești (DN 65A), KM 48+975 – 59+287, L=10,312 KM la Lunca Corbului și Costești”. Pornind de la acest proiect de infrastructură, care va avea doar trei ani de garanție a lucrărilor, consilierul județean Bogdan Ivan a ridicat, într-o ședință a CJ Argeș următoarea situație:

 

Ministrul Educaţiei anunţă vacanţă prelungită pentru elevi şi preşcolari!

Luni, 27 Septembrie 2021 14:58

# Cîmpeanu: „Anul acesta să facem tot posibilul să avem școală fizică”

Infectările cresc rapid la nivel naţional, iar închiderea şcolilor este iminentă! În acest context, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre posibilitatea ca elevii să intre în vacanţă, în loc să se închidă şcolile şi să treacă în online. La fel s-a întâmplat şi anul şcolar trecut, când copiii (excepţie clasele a VIII-a şi a XII-a, care au învăţat online) au avut o vacanţă de patru săptămâni în luna aprilie, vacanţă care nu era prevăzută în structura anului școlar.

 

 

Chioșcurile fără forme legale din Pitești sunt ridicate de către municipalitate!

Luni, 27 Septembrie 2021 10:34

 

Primăria Municipiului Pitești a efectuat o verificare a celor aproximativ 380 de construcții provizorii situate pe domeniul public al municipiului Pitesti, în urma acesteia fiind identificate 30 de „chioșcuri” care nu mai dețin forme legale de ocupare a domeniului public.

Pentru acestea, conform procedurii aprobate, a fost efectuată verificarea situatiei juridice a terenurilor pe care sunt amplasate, precum și a situației juridice și tehnice a construcțiilor provizorii.

Președintele CJ Argeș, despre situația COVID în Argeș: „Marea noastră problemă este lipsa cadrelor medicale”

Luni, 27 Septembrie 2021 10:23

La ședința extraordinară a Consiliului Județean Argeș, din data de 13 septembrie, președintele Ion Mînzînă a făcut mai multe precizări privind modul în care este gestionată situația COVID în spitalele din județ.

„Din informatiile pe care le am la dispoziție suntem pregătiți, așa cum am fost și până acum, marea noastră problemă este lipsa cadrelor medicale, avem adrese înaintate către Ministerul Sănătății, către Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru a găsi modalitatea prin care să ocupăm posturi. Solicităm medici ATI, medici infecțioase, rezidenți, etc. La ora aceasta avem un deficit de medici ATI, Spitalul Județean Argeș este acoperit, alte spitale care lucrează tot în felul acesta mai au mici probleme.

 

Primăriţa de la Câmpulung s-a văitat „la Măruţă” că are salariul prea mic!

Marţi, 21 Septembrie 2021 15:50

Primăriţa Elena Lasconi de la Câmpulung Muscel s-a întors pe micile ecrane, pentru a face parte dintr-un nou proiect PRO TV. Lasconi va fi ofiţer de stare civilă în emisiunea „Căsătoriţi pe nevăzute”, un show matrimonial care a avut premiera pe 7 septembrie. Dincolo de faptul că Lasconi n-a dovedit nimic în calitate de primar, deşi a trecut un an de mandat, USR-ista a continuat vrăjelile pe sticlă la postul care a consacrat-o. Lasconi i-a mărturisit lui Cătălin Măruţă chiar şi salariul pe care-l încasează ca edil al Câmpulungului, arătându-se nemulţumită de leafa de primar.

 

Veşti bune pentru părinţi! Primarul Piteştiului: ”Încă două noi creșe vor fi construite în Pitești!”

Marţi, 21 Septembrie 2021 15:36

Primarul Cristian Gentea a anunţat că la Piteşti vor fi construite două noi creşe. Una dintre locaţii este în zona Inspectoratului Școlar, pe Exerciţiu, iar alta în Găvana 2, în vecinătatea complexului Albina. Finanţarea celor două obiective va fi asigurată de Ministerul Dezvoltării. Vestea construirii unor noi creşe vine ca o salvare pentru părinţi. Din an în an, locurile din creşe sunt tot mai puţine. De menţionat, consilierii locali au votat în unanimitate proiectul de hotărâre.

Ne şi mirăm că băieţii de la PNL şi USR nu s-au tras de şireturi cu primarul Cristian Gentea, aşa cum obişnuiesc să procedeze când vine vorba de proiecte importante pentru comunitate.

 

 

Ion Georgescu, primar Mioveni: „Aceasta este oare mult-promisa «Românie Educată»”?

Marţi, 21 Septembrie 2021 15:31

Primarul de la Mioveni, Ion Georgescu, a făcut mai multe precizări pe problemele apărute odată cu începerea noului an școlar.

„A început un nou an școlar. Cu multe probleme, însă! În plină pandemie, Guvernul Cîțu a alocat Educației doar 2,5% din PIB. În aceste condiții, investițiile sunt extrem de mici, pentru că peste 70% sunt cheltuieli cu salariile.

Peste 200 de școli nu au autorizaţia de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică.

 

Consilierii PNL-USR promit transport pentru elevi către şcolile din Piteşti! Vise taică, vise...

Luni, 20 Septembrie 2021 15:54

# La Piteşti nu s-a putut da nici măcar un ghiozdan elevilor de pregătitoare!

Că tot a început anul şcolar, agenda politicienilor a cuprins un subiect fierbinte: viitorul copiilor şi al şcolii. Unii n-au lăsat demagogia nici în prima zi de şcoală şi nu ne aşteptăm s-o facă vreodată. Îi cunoaştem prea bine pe ai noştri din Argeş... Din nou, mediul virtual a fost sufocat de mesaje care mai de care, unii chiar s-au întrecut în a mai promite SF-uri, încurcând festivităţile şcolare cu nesimţita campanie electorală. De exemplu, consilierii PNL-USR din CL Piteşti au promis transport pentru elevi către şcolile din Piteşti, cum se întâmplă la Cluj! Staţi cuminţi, în curând, aleşii locali de dreapta vor promite şi UNTOLD la Piteşti...

 

 

Drumul județean DJ 703B Pădureți (DJ679) - Costești (DN 65A) va fi asfaltat

Luni, 20 Septembrie 2021 15:19

# Valoarea totală a investiției este de 25.005.988,00 lei

Săptămâna trecută, președintele Ion Mînzînă și funcționarii din aparatul tehnic al Consiliului Județean Argeș  au fost prezenți la Primăria Lunca Corbului unde au avut loc procedurile privind predarea amplasamentului către constructor pentru obiectivul :”MODERNIZARE DJ 703B PĂDUREȚI (DJ679) – COSTEȘTI (DN 65A), KM 48+975 – 59+287, L=10,312 KM LA LUNCA CORBULUI ȘI COSTEȘTI”.

 

Consiliul Județean, luat la rost pe tema drumurilor jalnice din Argeş!

Marţi, 14 Septembrie 2021 23:17

# De ce să faci drumuri pentru nişte fraieri care oricum te votează?

În ultima vreme, Consiliul Judeţean se laudă pe reţelele sociale cu lucrările care se efectuează pe drumurile din Argeş. Din păcate, zeci de alte drumuri judeţene zac uitate de administraţia PSD, de ani buni. Primarii ridică din umeri şi spun că drumurile sunt în subordinea CJ, iar CJ-ul încearcă să facă minuni cu două roabe de asfalt. Însuşi instituția vizată, se împăunează cu lucrări de infrastructură, dar la cum cunoaştem noi, ca ziarişti, drumurile din Argeş, credem că echipa PSD – care e la manșă - a mers în campaniile electorale cu avionul, nu cu autoturismul.

 

Ședință extraordinară de Consiliu Local Pitești pe 15 septembrie

Luni, 13 Septembrie 2021 21:27

Este convocat Consiliul Local Pitești miercuri, 15 septembrie în ședință extraordinară cu următoarea ordine de zi :

1. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea alipirii unor terenuri situate în intravilanul municipiului Pitești, cartier Găvana, “Complex Albina”.

2. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind prelungirea unor contracte de închiriere pentru unități locative construite prin Agenția Națională pentru Locuințe, situate în municipiul Pitești, Aleea Căminelor nr.25, bl.1 ANL și Aleea Negoiu nr.5, bl.2 ANL.

La Mioveni se desfășoară o nouă ediție a Săptămânii Europene a Mobilităţii

Luni, 13 Septembrie 2021 14:38

În perioada 16 – 22 septembrie, La Mioveni are loc o nouă ediție a Săptămânii Europene a Mobilităţii. În fiecare an se pune accentul pe o anumită temă legată de mobilitatea durabilă, iar cea din acest an este "Siguranță și sănătate prin mobilitate durabilă".

Scopul Campaniei este de promovare a formelor alternative de transport ecologic și de a sublinia faptul că mobilitatea sporeşte în mod clar calitatea vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice, a accidentelor şi la reducerea numărului persoanelor obeze.

 

Pagina 4 din 164

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea