Ion Mînzînă: „Voi propune ca salarizarea membrilor ATOP să reprezinte 0,01% din salariul președintelui”

Miercuri, 03 Martie 2021 16:11

# Decizie fără precedent, la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică! # În prezent, indemnizația este 10% din salariul lunar al președintelui CJ Argeș # De la 1080 de lei la 1 leu, pe ședință!!!

Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș, va lua o măsură drastică în ceea ce privește modul în care erau plătiți membri Autorității Teritoriale de Ordine Publică. Și asta după ce PSD-ul nu a reușit să obțină și locurile PNL-ului în cadrul ei, ca urmare a faptului că în Codul Administrativ este stipulat că numărul consilierilor județeni din ATOP este stabilit în funcție de configurația politică rezultată la ultimele alegeri locale.

Consilierii județeni liberali au votat împotriva unui proiect de hotărâre pentru că nu și-au verificat... e-mail-ul

Miercuri, 03 Martie 2021 14:07

Consilierii județeni liberali au uitat să facă o propunere pentru Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate Argeș din motivul că nu și-au verificat poșta electronică. Da, citiți bine! Deși, CJ Argeș a trimis o adresă, pe e-mail, încă din noiembrie, către PNL Argeș, privind nominalizarea unui reprezentant în acest Consiliu de Administrație,  liberalii nu au făcut nicio propunere. Așa se face, că în ședința ordinară Consiliului Județean Argeș, liberalii au constatat că

 

Proiectul de reabilitare a Cetății Poenari a ajuns la Ministerul Fondurilor Europene

Miercuri, 03 Martie 2021 13:55

# Se semnează actul adițional la contractul de finanțare

Proiectul de reabilitare și conservare a Cetății Poenari a ajuns la Ministerul Fondurilor Europene, unde urmează, în perioada următoare, să se semneze actul adițional la contractul de finanțare ca urmare a faptului că au crescut cheltuielile neeligibile și s-au modificat termenii de realizare a investiției.

Încep lucrările de restaurare la Galeria de Artă din Pitești

Marţi, 02 Martie 2021 14:03

# Licitația a fost câștigată încă din iunie 2019, iar până în prezent a fost realizat doar proiectul tehnic # Sorin Ivașcu, directorul executiv al CJ Argeș: „Așteptăm și noi, cu interes și cu emoții, să vină constructorul”

Proiectul de restaurare a Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer Cumpăna” ar trebui să înceapă de luni, 1 martie. Totuși, conducerea Consiliului Județean are mari emoții privind modul în care se vor realiza lucrările la fostul sediu al Primăriei Pitești. Mai ales că proiectul tehnic al investiției a fost realizat, cu greu,  pe parcursul

 

Alarmant! Președintele CJ Argeș: „Din analizele făcute, vom primi cu peste 400 de miliarde mai puțin față de bugetul anului 2020”

Luni, 01 Martie 2021 19:59

Președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă, a atras atenția consilierilor județeni, la ultima ședință ordinară a instituției, asupra faptului că bugetul județului va fi mult mai mic față de cel de anul trecut. Amintim că proiectul de buget pentru anul 2020 se ridică la 327,7 milioane lei.

„Aș vrea să vedem și ce demersuri s-au făcut la nivelul Guvernului României pentru a primi sume în județul Argeș, în cadrul bugetului consolidat al României? Din analizele făcute, la această oră, județul Argeș va primi mai puțin cu peste 400 de miliarde (lei vechi) față de bugetul anului 2020”,a precizat Ion Mînzînă.

A.V.

Primăria Bradu a cedat Primăriei Pitești teren pentru realizarea unui sens giratoriu la intrarea în Târgul Săptămânal

Luni, 01 Martie 2021 18:14

Prin hotărâre de Consiliu Local, Primăria Bradu a trecut două terenuri din domeniul public al comunei în domeniul public al municipiului Pitești, pentru amenajarea unui sens giratoriu la intersecția Căii Craiovei cu DJ 659 și DN 65. Este vorba despre un imobil teren în suprafață de 65 mp, categoria de folosință curți-construcții și a imobilului teren în suprafață de 133 mp, categoria de folosință curți-construcții, ambele situate în intravilanul comunei Bradu, punctul intersecție DJ 659 - strada Calea Craiovei, în comuna Bradu. Lucrarea este făcută de Primăria Pitești în colaborare cu Primăria Bradu și Consiliul Județean Argeș. Pentru această investiție, Primăria Bradu a pus la dispoziție o parte din teren, ce aparține domeniului public al localității. Lucrarea are ca scop fluidizarea traficului rutier.

 

 

Creșa din Geamăna (Bradu) este aproape finalizată

Luni, 01 Martie 2021 13:09

Lucrările sunt aproape de finalizare la creșa din Geamăna.

”Vom avea o creșă modernă, cu toate dotările necesare, atât pentru micuți, cât și pentru cadrele didactice. Din toamnă, odată cu începerea noului an școlar, o vom putea da în folosință”, transmite primarul Dan Stroe.

Societatea Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni a reparat defecțiunile apărute la locurile de joacă

Luni, 01 Martie 2021 11:25

Săptămâna trecută, societatea Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni a reparat mai multe defecțiuni apărute la locurile de joacă din oraș. „Revenim la dumneavoastră cu rugămintea de a respecta indicațiile de pe pancartele informative ce privesc condițiile de utilizare a echipamentelor montate la aceste locuri de joacă. Folosirea abuzivă și necorespunzătoare (peste vârstă/greutate admisă) poate duce la defecțiuni și, mai rău, la vătămarea corporală a copiilor noștri. Va mulțumim că ne ajutați să menținem orașul nostru curat și sigur și vă asigurăm de cooperarea și disponibilitatea noastră”, au transmis reprezentanții SEdC locuitorilor orașului Mioveni.

 

Gelu Tofan - ales ca prim înlocuitor de drept al primarului Gentea

Luni, 01 Martie 2021 11:21

# Nici când candidează de unul singur, liberalul nu e votat de toată lumea

Consiliul Local Pitești a ales, în ședința ordinară de joi, 25 februarie, înlocuitorul de drept al primarului Cristian Gentea. În urma înțelegerii din cadrul Coaliției de Dreapta (PNL – USR PLUS), s-a stabilit ca Gelu Tofan să fie cel căruia îi va delega primarul Gentea dreptul de semnătură pe perioada când va fi plecat în concediu, delegații sau pentru alte situații. Cu toate că a candidat de unul singur, Gelu Tofan nu a fost ales de toți consilierii locali piteșteni.

Jale la concursul pentru postul de jurist de la Primăria Moșoaia

Miercuri, 24 Februarie 2021 13:44

# Candidații au obținut sub 30 de puncte la proba scrisă

După ce Adrian Frîntură, actualul viceprimar al comunei Moșoaia, și-a dat demisia din funcția de jurist, postul a rămas vacant. Astfel, la începutul anului Primăria Moșoaia a organizat concurs pentru ocuparea, pe perioadă nedeterminată, a funcției publice de execuție de consilier juridic, clasa I, grad profesional superior. Pentru a participa la concurs, candidații trebuiau să dețină studii universitare de licență absolvite cu diploma de

 

Emilia Mateescu vine la Prefectură pe 5 martie

Marţi, 23 Februarie 2021 23:35

Noul prefect al județului, Emilia Mateescu, va fi instalat la conducerea instituției în jurul datei de 5 martie. Pentru că așa prevede legislația. Prin Ordonanța de Urgență nr. 4 din 27 ianuarie 2021 (care modifică și completează o altă Ordonanță privind Codul administrativ), se modifică statutul prefectului și subprefectului,  în sensul că ”Funcțiile de prefect și subprefect sunt funcții de demnitate publică”. Același articol de Ordonanță (Art. 250) prevedea, până acum, că ”Funcțiile de prefect și de subprefect sunt funcții din categoria înalților funcționari publici”. Tot în  actul legislativ amintit mai sus este specificat că ”Prevederile art. 250 se aplică începând cu 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.”  Actul a fost publicat în Monitorul Oficial din 3 februarie 2021, așa că, aproximativ pe 5 martie, lume nouă la Prefectură.

 

Patru poduri noi, complex sportiv și extinderea rețelei de gaze - proiectele principale ale anului la Valea Iașului

Marţi, 23 Februarie 2021 23:26

La Primăria din Valea Iașului se lucrează intens. Autoritățile au în vedere mai multe proiecte, pentru unele dintre acestea fiind, déjà, depuse documentații la Compania Română de Investiții. Proiectele au în vedere amenajarea a patru poduri pe Valea Borovineștilor, introducerea canalizării în satele Bărbălătești, Borovinești, Cerbureni și Ungureni, realizarea unui complex sportiv în satul Ungureni și asfaltarea a 17 km de drumuri comunale. În paralel, reprezentanții administrației din Valea Iașului au în lucru documentații pentru alte lucrări de interes public.

 

Mioveni: Plata online și pentru persoane juridice

Luni, 22 Februarie 2021 13:56

Începând cu data de 18 februarie 2021, firmele (persoanele juridice) pot achita taxele și impozitele datorate către bugetul local al orașului Mioveni utilizând plata electronică online. Primăria Oraşului Mioveni a implementat procedura care permite plata electronică prin Sistemul Naţional Electronic de Plată Online (denumit SNEP) folosind cardul bancar, prin www.ghiseul.ro.

 

Dezbatere publică privind propunerea de sistematizare a circulației în cartierul Găvana

Luni, 22 Februarie 2021 13:47

Una dintre zonele cele mai aglomerate ale municipiului Pitești este cartierul Găvana, în care locuiesc multe familii tinere, iar solicitările transmise către municipalitate din partea rezidenților acestei zone, în sensul găsirii unor soluții de fluidizare a traficului rutier și a circulației pietonale, au fost numeroase.
În cartierul Găvana se află grădinițe, școli și licee, ai căror elevi au nevoie de spațiu adecvat de circulație pe trotuare, iar problema ocupării acestora de mașini parcate neregulamentar, precum și cea a conflictelor frecvente apărute între conducătorii auto prinși în traficul prea aglomerat la orele de vârf necesită măsuri specifice de remediere, cât mai eficiente în condițiile date.

 

Primarul din Băbana, un nou apel la curățenie

Luni, 22 Februarie 2021 09:29

#Bebe Ivan: „Am găsit facturi CEZ, pantofi de la Mihai Albu, mătăniile lui Becally…”

 

Administrația locală din Băbana a trecut, din nou, la strângerea gunoaielor aruncate în zona drumului județean 703E. Primarul Vasile Bebe Ivan a făcut inventarul celor găsite pe domeniul public și a spus și cine sunt "campioni" la aruncat gunoaie unde nu trebuie. Gestul este meritoriu, însă e regretabil faptul că, la interval din ce în ce mai scsrte, trebuie repetat.

 

Bebe Ivan: ”Am repetat strângerea gunoaielor aruncate în zona drumului județean 703E, pe unde circulă concetățenii noștri, călători prin Băbana și alții care au sau nu probleme în zonă! Am găsit facturi CEZ, telefonie mobilă, mătăniile lui Becally, aparatul de făcut selfy al renumitei vedete "Dana Criminala", pantofi cu toc de la Mihai Albu, etc, etc. "

Noi investiții în educație, în comuna Budeasa

Miercuri, 17 Februarie 2021 09:19

Primarul comunei Budeasa, Nicolae Rachieru, are în desfășurare mai multe investiții foarte importante.  Dintre acestea amintim pe cele privind  reabilitarea Grădiniței Calotești, sala de sport și căminul cultural.
„Vreau să finalizez grădinița de la Calotești. Suntem în linie dreaptă. Într-o săptămâna, o să semnez contractul pentru restul lucrărilor de executat, partea Primăriei. A fost un proiect finanțat în parteneriat cu ministerul Educației prin Programul Operațional Regional. Aș vrea să mut copiii acolo cât se poate de repede. De asemenea, avem sala de sport, finanțată prin Compania Națională de Investiții.

 

Săpata - proiecte pentru infrastructura localității

Marţi, 16 Februarie 2021 19:17

# Laurențiu Micu - apel pentru colectarea selectivă a deșeurilor

Aflat, deja, la al treilea mandat, primarul localității Săpata, Laurențiu Micu, asigură buna circulație în comună cu utilaje proprii și se gândește la proiectele aflate în realizare. Pentru că se lucrează în continuare la modernizarea Căminului Cultural Săpata, investiția apropiindu-se de final.
De asemenea, au fost achiziționate o parte dintre costumele populare pentru ansamblul căminului cultural și materialele necesare pentru desfășurarea taberei anuale de pictură pe sticlă.

Finanțarea pentru gaze, unul dintre principalele obiective la Dârmănești

Marţi, 16 Februarie 2021 19:15

Administrația din Dârmănești și-a propus ca principal obiectiv în acest an atragerea finanțării în vederea introducerii în localitate a rețelei de distribuție gaze naturale. Investiția, estimată la aproximativ 5 milioane de euro depășește cu mult posibilitățile financiare ale comunei, astfel că se caută surse de finanțare guvernamentale sau europene.

 

Ana Stan: „Votul nostru a fost viciat. Nu am avut libertatea de a alege”

Marţi, 16 Februarie 2021 17:21

# „Nu se pune semnul egal între atitudinea mea din aceste zile și intenția de a pleca în altă parte”

După ce și-a anunțat demisia din Consiliul Local Pitești, Ana Stan va pleca și din PNL. Fostul consilier local a explicat o parte dintre motivele care au stat la baza deciziei de a accepta propunerea lui Dănuț Dinu de a candida la  funcția de viceprimar, deși partidul din care făcea parte avea deja desemnat un om care să îl reprezinte.

Mihăilescu și-a început activitatea la Primărie. Tofan - abia pe 22 februarie

Marţi, 16 Februarie 2021 13:10

# Până atunci, liberalul trebuie să se suspende din funcția deținută anterior

Gelu Tofan (PNL) și Mihai Mihăilescu (USR PLUS) sunt noii viceprimari ai municipiului Pitești. Dacă Mihailescu și-a început deja activitatea ca viceprimar încă de săptămâna trecută, nu același lucru putem spune și de liberalul Gelu Tofan. Acesta își va prelua atribuțiile în cadrul administrației locale abia pe 22 februarie. Până atunci trebuie să-și rezolve problemele la fostul loc de muncă, pentru a evita anumite incompatibilități.

 

Pagina 4 din 153

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea