La Bradu se dau bani pentru copiii care se înscriu la școlile din comună!

Joi, 03 Decembrie 2020 08:29

Reales cu aproape 70% din voturi, primarul din Bradu, Dan Stroe, demonstrează că nu s-a culcat pe laurii victoriei. În comună se asfaltează, se extind rețelele de utilități. Și, după cumm veți vedea mai jos, se dau bani pentru nașterea copiilor dar și pentru rămânerea acestora la școli din localitate.
Dan Stroe, primar: ”Dragi brădeni, două proiecte importante sunt aproape de finalizare. Vorbim despre introducerea canalizării pluviale pe strada Principală, porțiunea Târg - fosta moară și despre asfaltarea străzii Primăverii 5, acolo unde a fost amenajată și o parcare peste canalul colector.

Incredibil! CJ Argeș trebuie să aloce 14 milioane de lei în plus la proiectul Cetății Poenari

Miercuri, 02 Decembrie 2020 11:30

# La patru ani de la proiectul inițial, cheltuielile neeligibile au crescut de peste 15 ori # Consilierii județeni au retras proiectul de pe ordinea de zi

După blocajul birocratic apărut la proiectul privind „realizarea Laboratorului de Radioterapie la Spitalul Județean de Urgență Pitești”, Consiliul Județean Argeș se confruntă cu o nouă problemă.  Cheltuielile neeligibile de la un alt proiect important al județului – „Conservarea și consolidarea Cetății Poenari” au crescut de peste 15 ori. Mai exact de la 928.479,65 lei, în proiectul inițial, la 14.526.635,02 lei. Valoare totală a proiectului este de 24.371.090,55 lei, cu TVA, față de cea inițială de 10.772.936,09  lei. Specialiștii CJ Argeș se vor întâlni miercuri, 2 decembrie, pentru a analiza și a decide soarta acestei investiții.

 

 

În atenția administratorilor/ președinților asociațiilor de proprietari din Pitești

Luni, 30 Noiembrie 2020 14:31

# Persoanele fizice atestate mai pot îndeplini funcţia de administrator până la 1 ianuarie 2021 # Desfăşurarea de către persoane fizice a activităţii de administrare a condominiilor fără atestat se sancționează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei.

Prin prezenta vă aducem la cunoștință următoarele:
Potrivit art.106 din Legea nr.196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, cu modificările și completările ulterioare, persoanele fizice atestate pentru funcţia de administrator în conformitate cu prevederile Legii nr. 230/2007 mai pot îndeplini funcţia de administrator până la 1 ianuarie 2021.

Primarul Cristian Gentea a semnat primul contract de proiectare și execuție!

Luni, 30 Noiembrie 2020 14:31

# Locuitorii din strada Grigorești vor fi feriți de inundații.

Pe data de  27 noiembrie 2020, a fost semnat contractul de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Regularizare Pârâu Velișoara Grigorești” cu operatorul câștigător al licitației, respectiv S.C. HIDRO CONSTRUCȚIA ARGEȘ S.A.
Este primul contract semnat de către primarul Cristian Gentea și soluționează, prin realizarea investiției, o problemă stringentă pentru locuitorii zonei.

 

Nou! - Sesizări on-line pe pagina de facebook a Primăriei Municipiului Pitești

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020 16:29

 

Administrația noului primar Cristian Gentea a început implementarea unei noi viziuni pentru Pitești, diferită de ceea ce a fost în trecut. În următoarea perioadă, veți constata eforturile și munca depuse de primar și angajații primăriei pentru schimbările în bine așteptate și dorite de noi toți, iar acestea se vor vedea în timp. Comunitatea va căpăta identitate și, treptat, în fiecare zi, vom crește încrederea și respectul reciproc.

 

„În acest sens, vă invităm să construim împreună căi de comunicare profesioniste, eficiente, care să vină în sprijinul dumneavoastră, prin care să putem primi operativ sesizările cetățenilor și să le trimitem în lucru pentru a rezolva problemele anunțate.

Județul Argeș – 4,83 rata de infectare la mia de locuitori. Municipiul Pitești -8,40

Miercuri, 25 Noiembrie 2020 13:28

 

Instituția Prefectului Argeș informează că rata de incidență cumulată la nivelul județului este de 4,83/1000 de locuitori în ultimele 14 zile. Calculul ratei de incidență este realizat de către Direcția de Sănătate Publică Argeș. Localitățile din județ unde unde rata de incidență a depășit pragul de 3/1000 de locuitori în ultimele 14 zile sunt următoarele:

MOŞOAIA -8.40

MUNICIPIUL PITEŞTI -8.15

ALBEŞTII DE MUSCEL -8.12

 

VALEA IAŞULUI -7.68

 

Incredibil, dar adevărat! ALDE a obținut un post de viceprimar la Bârla, deși avea un singur consilier local

Miercuri, 25 Noiembrie 2020 07:40

Încurcate sunt căile politicii! La Bârla, în urma alegerilor locale din toamna acestui an, au ieșit șase consilieri locali PNL, șase PSD și un consilier ALDE. Cel din urmă a și ieșit viceprimar, cu sprijinul consilierilor PSD.
Joi, 19.11.2020, a avut loc ședința de Consiliu Local
La punctul privind alegerea viceprimarului, au fost două propuneri și anume:

Tânăra primăriță din Corbi a înregistrat o primă victorie pentru comuna sa

Miercuri, 25 Noiembrie 2020 07:10

Primăria Corbi a demarat proiectul de distribuție gaze naturale.  În vederea susținerii acestuia, proaspăta primăriță din localitate a solicitat potențialilor  beneficiari (cei care doresc să se branseze la conducta de distribuție gaze naturale) să completeze si să depună la sediul instituției sau prin intermediul canalelor electronice de comunicare  cereri în acest sens. A fost o luptă contra cronometru pentru înregistrarea dosarului la Ministerul Dezvoltării, mai ales că, una din condiții era aceea de a însuma minim 1500 de solicitări.  Anca Baciu a decis să nu aștepte aceste cereri de la confortul fotoliului de primar, ci a mers prin localitate pentru a le aduna, ajutată de consilierii locali dar și de voluntari. De asemenea, la acțiune au contribuit și magazinele din zonă care au distribuit cererile respective. Acțiunea a fost încununată de succes! Au fost înregistrate peste 1600 de cereri și, astfel, dosarul a putut fi depus la Minister. Felicitări!

 

 

Soluții pentru implementarea noi taxe de salubrizare, la Pitești

Marţi, 24 Noiembrie 2020 11:03

UPDATE: Primarul Cristian Gentea a inițiat proiectul de hotărâre pentru modificarea unor măsuri de implementare a noii taxe de salubrizare! Astfel, concret, pentru intrarea în normalitate, indiferent de situațiile anterioare, măsurile propuse sunt:

• Cetățenii care nu au depus în termen, până la data de 30 septembrie 2020, declarațiile privind numărul de persoane plătitoare pe gospodărie, au la dispoziție o prelungire a termenului de depunere până în 28 decembrie 2020 inclusiv, fără penalități, fără riscul de a plăti pentru 7 persoane pe gospodărie. În această situație, taxa de salubrizare se va recalcula pentru noiembrie și decembrie 2020, potrivit numărului de persoane declarate;

• Cetățenii care nu au depus declarațiile, dar au plătit (cu sau fără decizie de impunere sosită) pentru 7 persoane pe gospodărie, vor depune declarația până la data de 28 decembrie 2020 și pot solicita restituirea diferenței de taxă, conform cu numărul de persoane declarate sau pot solicita compensarea taxei de salubrizare datorată pentru 2021;

Cristian Gentea, despre personalul Primăriei Pitești: „Îmi doresc să le schimb atitudinea”

Luni, 23 Noiembrie 2020 19:24

# „Sunt sectoare unde treaba nu merge”

La prima sa conferință de presă în calitate de primar al municipiului Pitești, Cristian Gentea a vorbit și despre personalul primăriei și nemulțumirile oamenilor față de unele servicii: „Îmi doresc să le schimb atitudinea. Lăsați-mă puțin și o să vedeți că se schimbă toate acestea. Cetățeanul vine că are o nevoie, nu vine de drag. Răspunsuri de genul «Nu e treaba mea!», «Întreabă în altă parte”» sau cazuri în care nu răspunde nimeni la telefon nu se vor mai întâmpla”. De asemenea, edilul susține că vor fi schimbări de conducere în unele compartimente din instituție.

 

Lucrețiu Tudor - favorit pentru a deveni city manager la Pitești

Luni, 23 Noiembrie 2020 18:25

# Gentea: „Este o variantă foarte bună, la care mă voi gândi în perioada următoare”

În ședința de Consiliu Local Pitești din luna octombrie 2020 a fost aprobat proiectul care prevedea înființarea unei funcții de administrator public/city manager.  Iar noul Cod Administrativ îi dă dreptul primarului să numească pe cineva în funcție. Primul city manager al Piteștiului ar putea fi Lucrețiu Tudor, fostul șef de la Finanţele Publice Argeş. Varianta este agreată  de primarul municipiului.

Miercuri - ședință de Consiliu Județean

Luni, 23 Noiembrie 2020 15:23

# Printre punctele de pe ordinea de zi - aprobarea achitării cotizației Județului Argeș către proiectul încă mort - ADI Molivișu

Miercuri, 25 noiembrie, de la ora 12.00, este programată o nouă ședință, prin mijloace electronice, a Consiliului Județean Argeș. Cele mai multe proiecte de hotărâre vizează desemnarea reprezentanților instituției în Consiliile de Administrație ale unităților subordinate din județ.
Punctele de pe ordinea de zi:
1. Procesul - verbal al şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Argeş din data de 02.11.2020 ora 12,00.
2. Procesul - verbal al şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Argeş din data de 02.11.2020 ora 13,00.

 

Au fost montate panouri protectoare în Piața Agroalimentară din Mioveni

Luni, 23 Noiembrie 2020 15:11

Pentru a crește siguranța cetățenilor și reduce riscul posibilelor infectări cu virusul SARS-CoV-2, în conformitate cu măsurile impuse de Ministerul Sănătățiia și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș, administrația locală a montat în Piața Agroalimentară din Mioveni panouri protectoare din pexiglas transparent care vor asigura separarea între comerciant și client. De asemenea, au fost create culoare de deplasare, s-au marcat cu săgeți indicatoare căile de intrare/ieșire, s-au afișat materiale de informare privind măsurile de protecție. „În continuare, pentru a preveni infectarea cu virusul COVID19, vă rugăm să respectați toate măsurile de siguranță sanitară, impuse de autorități”, informează Primăria Mioveni.

Măsuri pentru pregătirea parcului auto din subordinea S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni

Luni, 23 Noiembrie 2020 15:10

Autoritățile locale din Mioveni au luat măsuri privind pregătirea parcului auto din subordinea S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L. pentru viitoarele acțiuni de deszăpezire a orașului. Planul de iarnă a fost pus la punct și toate forțele implicate sunt gata, în caz de nevoie, să facă față schimbărilor climatice specifice anotimpului rece. Conform planului, pentru operativitate maximă orașul a fost împărțit în 4 zone, în fiecare zonă fiind organizată câte o echipă de deszăpezire coordonată de câte un reprezentant al Comandamentului de Intervenție al S.Ed.C Mioveni.

 

Satele Clucereasa și Făgetu și-au ales delegații pentru Consiliul Local Mioveni

Luni, 23 Noiembrie 2020 15:10

În cursul acestei săptămâni au avut loc adunările sătești pentru desemnarea delegatilor din cele doua sate ale orașului Mioveni.
Conform legii, locuitorii satelor care nu au consilieri locali aleși în consiliile locale sunt reprezentați la ședințele de consiliu de un delegat sătesc.
Astfel, cetățenii cu drept de vot din satul Clucereasa au decis să fie reprezentați în Consiliul Local Mioveni de către domnul Marian Banu, iar cei din satul Făgetul de către domnul Dumitru Olteanu. Ambele adunări s-au desfășurat în condițiile de siguranță impuse de pandemia actuală.

Toamna începe în forță la Primăria Căteasca

Luni, 23 Noiembrie 2020 14:23

Nici nu s-a (re)instalat bine în fotoliul de primar, că a și început lucrările prin comună. Rețea de canalizare în două sate, pietruire de drumuri, asfaltări  și multe alte proiecte. Liviu Năstase, primar, Căteasca: ”La Primăria Căteasca se lucrează zilnic! În satul Căteasca se lucrează la canalizare în două puncte de lucru. Au fost demarate lucrările la proiectul de canalizare în satele Căteasca și Coșeri. Având în vedere că lucrările de montare a conductelor de canalizare impun lucrări de săpătură, ne cerem scuze pentru disconfortul creat! În satul Siliștea s-au pietruit, nivelat și tasat cu cilindru compresor trei străzi în vederea asfaltării, iar în satul Gruiu s-au pietruit si nivelat două străzi și se pregătesc pentru asfaltare.”


 

Cristian Gentea: „Nu e deloc ușor să pleci din locul unde ai lucrat 33 de ani”

Luni, 23 Noiembrie 2020 11:09

 

 

Cristian Gentea, actulul primar al municipiului Pitești, s-a despărțit cu foarte mare dificultate de Institutul de Cercetări Nucleare Pitești (RATEN ICN), locul de muncă unde și-a desfășurat activitatea în ultimii 33 de ani. Cu o zi înainte de depunerea jurământului de primar, Cristian Gentea și-a luat la revedere de la colegii de la RATEN. Au fost momente grele pentru actualul edil, fapt pe care l-a recunoscut și în timpul primei sale conferințe de presă în calitate de primar al municipiului: „Mă bucur că am depus jurământului de Ziua cercetătorului și proiectantului (19 noiembrie n.r.). Îmi face mai ușor trecerea de la ziua de ieri, la ziua de astăzi. Nu e deloc ușor să pleci de undeva de unde ai lucrat 33 de ani”.

Patru consilieri locali piteșteni infectați cu COVID-19

Luni, 23 Noiembrie 2020 10:57

 

 

UPDATE: Între timp, doi dintre ei, Lucrețiu Tudor și Robert Tudorache, s-au vindecat de COVID-19. Aceștia au participat duminică, 22 noiembrie, împreună cu primarul Cristian Gentea, în piețele agroalimentare pentru a verifica dacă soluțiile găsite de municipalitate sunt cele mai potrivite contextului pandemiei și nevoilor producătorilor și comercianților.


Textul inițial: Săptămâna trecută, Cristian Gentea, primarul ales al municipiului Pitești, a depus jurământul și a preluat mandatul, alături de consilierii locali. Dintre cei 23 de consilieri locali piteșteni au fost prezenți 19 în sală, unul a depus jurământul online, iar alți trei au fost absenți. Dacă Virgil Dumitru Chivu (USR PLUS) a depus jurământul online, fiind confirmat cu COVID-19 și aflat în izolare la domiciliu, nu același lucru s-a întâmplat în cazul a altor trei consilieri locali PSD care au absentat. Vorbim de Lucrețiu Tudor, Iulian Robert Tudorache și Ionuț Cristian Dumitru, și ei infectați cu COVID-19.

 

Asfalt și canalizare pentru Colonia ACH, în 2021

Luni, 23 Noiembrie 2020 10:53

Primarul Piteştiului nu și-a uitat promisiunile din campania electorală. La prima sa conferință de presă în noua sa postură, Cristian Gentea a precizat care sunt demersurile pentru a aduce Colonia ACH la un nivel normal de viață. Cele peste 140 de familii care locuiesc în zonă nu au asfalt, apă, canalizare, gaze sau curent. Colonia s-a format în urmă cu zeci de ani, din familiile muncitorilor veniţi din toate colţurile ţării, în perioada comunistă, să lucreze la Hidroconstrucţia.

„Au trecut două luni de zile și am observant că piteștenii au așteptări de la administrația nou aleasă. Chip că până astăzi nu am avut calitatea legală ca să iau vreo măsură. Asta nu înseamnă că în acest timp am stat degeaba. Vă spun câteva din lucrurile pe care le-am făcut și câteva din lucrurile pe care le voi face în perioada imediat următoare. În campanie am rămas neplăcut surprins de cum am găsit zona numită Colonia ACH. Am găsit acolo 140 de familii care nu au condiții minime pentru un trai decent. Nu au canalizare, nu au gaze, nu au drum și când spun acest lucru nu mă refer că nu au drum asfaltat, ci că nu au drum deloc. Am mers la Cadastru și am văzut că în afara drumului principal, care nici pe departe nu ajunge până la biserica nouă din zonă, care arată senzațional, totul este privat.

Măsuri de urgență în toate piețele Piteștiului

Vineri, 20 Noiembrie 2020 23:54

Primarul Cristian Gentea a convocat, în prima zi de mandat, Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a găsi soluții rapide și eficiente de întărire a măsurilor de protecție a cetățenilor de îmbolnăvirea cu SARS CoV 2, dar și de protecție a operatorilor economici afectați de restricții. Una dintre cele mai stringente probleme este cea a funcționării în condiții speciale a piețelor agroalimentare.

Înainte de întâlnirea cu directorii serviciilor și direcțiilor din administrație, primarul a făcut o vizită de documentare în piețele din Pitești. Modul de organizare a piețelor se va schimba în cel mai scurt timp, astfel: în Găvana se vor monta corturi exterioare, așa încât producătorii și comercianții să fie distanțați, în Trivale se vor face modificări la structura superioară, vor fi îndepărtate geamurile și se vor organiza circuite de siguranță.

 

Pagina 4 din 148

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea