Drumurile din Budeasa sunt supravegheate video

Luni, 15 Ianuarie 2024 12:04

 

Drumurile publice din Budeasa sunt monitorizate de noul sistem de supraveghere video implementat de Primăria Budeasa prin PNRR.

Este vorba despre un sistem integrat care va putea semnala rapid încălcările legislației și ale bunului simț! Este și cazul unui bărbat, care a fost filmat când arunca gunoiul pe marginea drumului dintre Budeasa și Pitești.

Tarifele de acces la Bazinul Didactic de Înot de la Mioveni

Luni, 15 Ianuarie 2024 11:56

Tarifele practicate la Bazinul de Înot Mioveni, aprobate prin hotărâre de Consiliu Local Mioveni, pentru anul 2024, sunt următoarele:

Cursuri de inițiere înot, cu instructor de înot:

- bilet intrare curs copii: 30 lei/oră;

- bilet intrare curs adulți: 40 lei/oră;

- abonament curs copii: 230 lei/10 ședințe/30 de zile.

- abonament curs adulți: 320 lei/10 ședințe/30 de zile.

 

DJ 503 - cel mai lung drum modernizat cu fonduri europene

Joi, 21 Decembrie 2023 08:19

“Modernizare DJ 503 limita județului Dâmbovița – Slobozia – Rociu – Oarja – Catanele (DJ 702 G – km 3+824) km 98+000 – 140+034 (42,034 km)” este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră pe fonduri europene.

 

Este al 10 (zecelea) proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020 în judeţul Argeş. Face legătura între A1 și județul Dâmbovița și trece prin următoarele comune: Căteasca, Oarja, Teiu, Rociu, Negrași, Mozăceni și Slobozia. Total locuitori – 17.859 locuitori.

Continuă lucrările de asfaltare la Budeasa

Miercuri, 20 Decembrie 2023 16:07

 

Lucrările de asfaltare sunt în toi la Budeasa. Proiectul „Modernizare drumuri comunale în comuna Budeasa”, prevede modernizarea aleilor: Iorgulești, Poiana Țapului, Prunilor, Teilor, Croitori, Cireșului , precum și modernizarea drumului comunal DC 223 Ciubotea.

„În comuna noastră a început asfaltarea drumurilor pentru care am obținut finanțare prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny” Este vorba de proiectul “Modernizare drumuri comunale în comuna Budeasa” prin care vom moderniza șapte străzi, pe o lungime de aproximativ 5,4 km.

 

 

Locuitorii din Mioveni pot depune gratuit deșeuri voluminoase, textile sau DEEE la punctul înființat în cartierul Racovița

Miercuri, 13 Decembrie 2023 14:24

 

A fost reluată activitatea de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase, deșeurilor textile și deșeurilor de echipamente electrice și electronice provenite de la persoanele fizice de pe raza orașului Mioveni.

Cetățenii le vor putea depune la punctul înființat în acest scop în cartierul Racovița, str. Piscul Ilinii, oraș Mioveni, județul Argeș (la cca 500 m de la baza pantei care urcă spre Institutul de Cercetări Nucleare - fosta Rampă de gunoi). Orarul de funcționare a punctului de colectare separată a deșeurilor este: luni: 09.00 – 12.00 și joi: 14.00 - 17.00.

 

Proiect uriaș, pe fonduri nerambursabile, la Bradu

Miercuri, 13 Decembrie 2023 14:18

 

Administrația locală din Bradu a punctat, din nou, decisiv. Prin fonduri nerambursabile, va construi un Centru pentru recuperarea copiilor cu dizabilități. Un exemplu clar că, dacă edilii sunt puși pe treabă, chiar și într-o localitate bogată se caută alte surse.

Dan Stroe, primar: ”Stimați brădeni, în prezența ministrului familiei, tineretului și egalității de șanse, doamna Natalia – Elena Intotero, am semnat contractul de finanțare pentru proiectul derulat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru construirea unui “Centru de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități”, proiect în valoare de 1.928.017,76 lei.”

 

 

Instanța a respins cererea prefectului de strămutare a dosarului fostului primar din Vlădești

Marţi, 12 Decembrie 2023 11:26

 

Cristian Dică Hristu, fostul primar de la Vlădești, a cerut în instanță anularea ordinului emis de prefect prin care i-a fost încetat mandatul de primar. De asemenea, și prefectul Radu Perianu a cerut strămutarea dosarului. Dacă în cazul strămutării cauzei, judecătorii au respins definitiv, pe 29 noiembrie, cererea prefectului, în celălalt dosar continuă judecata, următorul termen fiind stabilit pe 12 ianuarie.

Primarul din Băbana este atât de fericit că i se repară drumul, încât a pus niște betoane la imaginea de copertă pe facebook

Marţi, 12 Decembrie 2023 08:34

 

Cum să nu îl îndrăgești pe Bebe Ivan? Om sufletist, primul care se înscrie la evenimente caritabile, șoferul propriei comunități atunci când ninge și trebuie deszăpezit, bucătarul aceleiași comunități atunci când au prilejul să mai și petreacă. Primarul unei comune sărace, în care, însă, se întâmplă cam aceleași lucruri ca în una cu mulți bani. Pentru că se muncește, pentru că bătutul la uși închise nu e pentru toată lumea.

 

 

Lista celor nouă localități care vor primi bani de la Consiliul Județean Argeș

Luni, 11 Decembrie 2023 18:35

 

Pe 12 decembrie, de la ora 12:00, va avea loc o nouă ședință extraordinară a Consiliului Județean Argeș. La ultimul punct de pe ordinea de zi se află și un proiect de hotărâre privind actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Argeș, pe anul 2023. Cu această ocazie, consilierii județeni urmează să decidă cum vor fi repartizate pe comune sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, dar și fondul constituit la dispoziția Consiliului Județean Argeș din cota de 6% din impozitul pe venit. Astfel, vor fi luate decizii importante pentru nouă localități din județ.

 

O primărie din Argeș angajează contabil

Luni, 11 Decembrie 2023 16:16

 

Primăria Oarja a scos la concurs un post de inspector clasa I, grad profesional debutant, în cadrul Compartimentului Contabilitate. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 27 decembrie.

Condiţiile necesare în vederea participării la concurs sunt:

- studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă;

- domeniu de studiu: știinte economice (domeniu fundamental).

 

 

Proiect pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu”

Luni, 11 Decembrie 2023 15:33

 

Consiliul Județean Argeș a aprobat vineri, 8 decembrie, proiectul de hotărâre privind aprobarea participării la “Programul privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice”, gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu în vederea realizării proiectului Reabilitare și eficientizare energetică la “Biblioteca Județeană Dinicu Golescu” și a cheltuielilor legate de proiect. Proiectul va fi depus în vederea obținerea finanțării.

 

Gelu Tofan, moment de sinceritate: „Mi-am sacrificat și cariera politică pentru a susține acest program”

Marţi, 05 Decembrie 2023 11:14

 

Gelu Tofan, viceprimarul liberal al Primăriei Pitești, și-a arătat susținerea față de programul electoral al primarului Cristian Gentea. Pus pe făraș de PNL, Gelu Tofan a avut un moment de sinceritate la prezentarea raportului de activitate al primarului municipiului Pitești.

„Pe o scară de la 1 la 10, bilanțul pe care l-ați prezentat se încadrează la nota 10. În ultimii ani cred că s-au văzut lucruri și se văd în continuare. Eu personal, în calitate de viceprimar, cred că mi-am sacrificat și cariera politică pentru a susține acest program. Vă urez să aveți un an și mai bun decât cei avuți până acum și împreună să ajungem la 100% proiecte. S-au făcut lucruri interesante și importante pentru Pitești”, a precizat Gelu Tofan, dovadă că alianța dintre PNL și PSD a existat și la Pitești, nu doar la nivel național.

A.V.

 

 

Cristian Gentea: „Piteștiul se schimbă în bine, pe zi ce trece”

Marţi, 05 Decembrie 2023 11:09

 

„Chiar dacă o să fiu acuzat de lipsă de modestie, ca simplu cetățean părerea mea este că Piteștiul se schimbă în bine, pe zi ce trece! Nu o spun numai eu, o spun mulți cetățeni cu care intru în contact și în piață, și în supermarket, și pe șantiere”, așa și-a început prezentarea raportului de activitate, pe anul 2023, primarul Cristian Gentea.

Pe partea de transport, Piteștiul se remarcă cu unul dintre cele mai noi parcuri auto din România, urmând să fie achiziționate și alte autobuze. De asemenea, Trivale a devenit singurul cartier al unui oraș din România cu platforme de containe îngropate cu colectare selectivă pe cinci fracții.

 

Locuitorii din comuna Bogaţi trăiesc la fel ca în Evul Mediu!

Luni, 04 Decembrie 2023 15:06

 

Primarul Ion Gârleanu conduce comuna Bogaţi de pe vremea când mulţi dintre noi eram copii. Şi după ani de administraţie, oamenii trăiesc precum se trăia în Evul Mediu. Sincer vorbind, localitatea arată ca după o luptă cu turcii, dar cetăţenii plătesc taxe şi impozite ca în 2023. Scriam recent că edilul Gârleanu a tăiat panglica la deschiderea unui supermarket în comună, dar ignoră de ani buni proiecte de infrastructură de care cetăţenii au reală nevoie.

Liberala Liliana Ungureanu a postat pe Facebook un mesaj în care-l trage de urechi pe primar pentru jalea care domneşte pe drumurile din comună.

 

 

De la 1 decembrie nu se mai ridică deșeurile vegetale din gospodării la Bradu

Marţi, 28 Noiembrie 2023 16:20

 

 

Ultimele zile, la Bradu, pentru colectarea deșeurilor vegetale din gospodării. De la 1 decembrie este interzisă depozitarea acestora pe domeniul public.

„Stimați brădeni, vă informez că începând cu data de 1 decembrie 2023 SC HCB CONTRACT INVESTMENT SRL nu va mai ridica deșeurile vegetale (iarbă, crengi etc.) provenite din gospodării. Persoanele care continuă să le depoziteze pe domeniul public după această dată riscă să fie sancționate contravențional, cu amenzi începând de la 500 de lei, până la 1000 de lei. Vă mulțumesc pentru înțelegere și colaborare!”, a transmis primarul Dan Stroe.

 

 

Radu Perianu, despre protestele organizate în mai multe instituții publice: „Cred că ar trebui majorate salariile”

Marţi, 28 Noiembrie 2023 08:25

 

Salariații Direcţiilor de Sănătate Publică, ai Caselor Judeţene de Pensii, ai Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS), precum și ai instituțiilor prefectului din toată țara continuă protestele spontane faţă de nivelul salarizării din sistem. Situația este întâlnită și în Argeș în rândul angajaților din aceste instituții. Oamenii sunt nemulțumiți de diferenţele salariale din sistem și de condiţiile de muncă.

 

 

SEdC Mioveni: „Suntem pregătiți pentru primii fulgi de zăpadă!”

Marţi, 28 Noiembrie 2023 06:29

 

Autoritățile locale de la Mioveni sunt gata pentru perioada de iarnă. Au fost achiziționate materiale antiderapante, iar utilajele de intervenție sunt pregătite.

„În depozite avem pregătite materialele antiderapante: sare, nisip, clorură de calciu granule și inhibitor, cantitățile existente urmând să fie suplimentate în funcție de necesitate. De asemenea, sunt pregătite 29 de utilaje (tractoare cu lamă sau plug, Unimog cu lamă sau sărăriță, basculante, ATV și diverse autoutilitare), iar lucrătorii din teren vor acționa manual, acolo unde este necesar.

 

Pitești. Se extinde rețeaua de apă și canalizare menajeră pe încă două străzi!

Luni, 27 Noiembrie 2023 22:23

 

Societatea Apă Canal 2000 SA a început lucrările pe cele două șantiere: în Balotești – rețea de canalizare pe 175 de metri, o stație de pompare și peste 400 de metri de conducte de apă și de refulare - și în strada Ștefan Ciobanu – rețea de canalizare menajeră pe 215 metri.

Cei doi constructori, Vys Construct Select 2007 și Daficom Construct Instal, vor devansa termenele de finalizare, așa încât lucrările vor terminate în 2 săptămâni în strada Ștefan Ciobanu și până la sfârșitul acestui an, în Balotești!

 

 

Ședință fierbinte de Consiliu Local la Pitești

Luni, 27 Noiembrie 2023 12:25

# Impozite majorate cu 500%. Vezi pentru cine!

Ședință maraton de Consiliu Local, săptămâna aceasta, pe 28, la Primăria Pitești. Cu 83 de puncte pe ordinea de zi. Și nu una cu decizii ușoare, pentru că, la multe puncte, este vorba de sancțiuni aplicate celor ce nu își îngrijesc proprietățile. Cu toții am fost deranjați, în numeroase cazuri, de proprietăți abandonate. Iată, însă, că autoritatea executivă dorește majorarea impozitului, pentru acestea, cu 500%. Mai jos, lista celor ce vor intra în colimator:

Culmea administraţiei! Primarul Ion Gârleanu, de la Bogaţi, a tăiat panglica la deschiderea unui supermarket

Miercuri, 22 Noiembrie 2023 10:06

 

La Bogaţi, administraţia merge ca pe roate! Primarul Ion Gârleanu a tăiat panglica la deschiderea unui supermarket şi, la cum a tratat subiectul, înţelegem că acest episod e un mare succes pentru edil. În campania de la localele din 2024, supermarketul de la Bogaţi, precis va fi printre realizările primarului…

 

 

Pagina 4 din 197

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea