Cristian Gentea, la depunerea jurământului: "Sunt un om de echipă și voi conduce Piteștiul numai în echipă"

Joi, 19 Noiembrie 2020 11:45

Cristian Gentea, primarul ales al municipiului Pitești, a depus joi, 19 noiembrie, jurământul de onoare alături de consilierii locali aleși. Dintre cei 23 de consilieri locali piteșteni au fost prezenți în sală 19, unul a depus jurământul online, iar alți trei au fost absenți.

La eveniment au fost prezenți prefectul Emanuel Soare, vicepreședintele CJ Argeș - Marius Nicolaescu, parlamentari, oameni de afaceri, rectori sau susținători și apropiați ai aleșilor locali.

"Sunt un om de echipă și voi conduce Piteștiul numai în echipă. Iar echipa mea va fi formată din fiecare salariat al Primăriei și fiecare consilier local, fie ca mă place, fie că nu. Este de datoria mea să îi conving pe toți că sunt omul de care este nevoie la momentul de față la Primăria Pitești. Vom fi o echipă și la succes, și la eșec", a precizat primarul Cristian Gentea.

Primăria Pitești mută ghișeele pentru taxe și impozite din sediul central la „Casa Cărții”

Miercuri, 18 Noiembrie 2020 14:04

Începând cu data de 23.11.2020, activitatea de administrare a impozitelor și taxelor locale în cazul persoanelor fizice și juridice se va muta din strada Victoriei nr. 24 (camera 46 și 40) și din strada Victoriei nr. 7, bl.89, sc. C, parter, în imobilul „Casa Cărții” situat în bulevardul Republicii nr. 81, bloc G1 parter (fostul spațiu expozițional).

Astfel, activitatea de încasare, declarare în evidență, scoatere din evidență, eliberare certificate de atestare fiscală și registratură se va desfășura în acest spațiu.

În acest sens, în perioada 18.11.2020 - 20.11.2020 se va realiza mutarea posturilor de lucru, în noul spațiu, iar activitatea se va desfășura astfel:

a) activitatea de eliberare a certificatelor de atestare fiscală, în cazul persoanelor fizice și juridice, de la camera 46 se va realiza la Centrul de încasări situat în bulevardul Republicii, bl. G1, parter;

 

Scandal la Moșoaia în urma alegerii viceprimarului

Miercuri, 18 Noiembrie 2020 08:42

# Trădare la Partidul Ecologist

Săptămâna trecută, în cadrul Consiliului Local Moșoaia a fost ales viceprimarul localității. A fost o ședință cu mult scântei, cu trădări și scandal. Câștigătorul confruntării a fost liberalul Adrian Frîntură, fostul jurist al Primăriei Moșoaia, care a devenit noul viceprimar, după ce a beneficiat de voturile consilierilor PNL, USR, PMP, plus alte două voturi de la Partidul Ecologist. Alexandru Lucian Mihai, președintele PER Moșoaia, s-a declarat trădat de colegi în urma acestor alegeri. Mai ales că cei doi consilieri PER, avocata Cristina Marinac și Mihail Joltea, au votat independent de cerințele organizației județene.

Cristian Gentea depune, joi, jurământul de primar al Piteștiului

Marţi, 17 Noiembrie 2020 13:45

Cristian Gentea, primarul ales al municipiului Pitești, va depune joi, 19 noiembrie, jurământul de onoare alături de consilierii locali aleși. Evenimentul se va desfășura la ora 11.00, în Sala Filarmonicii, atunci când plenul Consiliului Local Pitești se va reuni prima dată în urma alegerilor din 27 septembrie 2020 pentru validarea și constituirea noii componențe a forului deliberativ municipal.

Manifestarea va avea loc în format restrâns, din cauza restricțiilor aflate în vigoare la acest moment privind prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.  Evenimentul va fi transmis și on line pe pagina de facebook a Primăriei Municipiului Pitești, dar și pe alte canale de presă sau rețele de comunicare.

Cristian Gentea va depune, în sfârșit, jurământul de primar al Piteștiului, după ce, pe 13 noiembrie, instanța s-a pronunțat în procesul care ținea pe loc învestirea sa. Tribunalul Argeș a validat mandatele de consilier local pentru Cornel Ionică și Dănuț Dinu. Judecătorii au decis, prin hotărâre definitivă, că cei doi pot ocupa funcția de consilier local la Pitești în viitorul mandat.

 

În luna decembrie va fi aprobat Planul Urbanistic General al orașului Mioveni

Marţi, 17 Noiembrie 2020 10:40

În ședința de Consiliu Local Mioveni, din luna decembrie, urmează să fie aprobat Planul Urbanistic General al orașului. „O veste foarte importantă și mult așteptată de o parte dintre cetățenii orașului, precum și de agenții economici și dezvoltatorii de noi zone rezidențiale! După o lungă așteptare, Planul Urbanistic General al orașului Mioveni a primit toate avizele necesare, urmând ca în cadrul ședinței din luna decembrie, PUG-ul orașului să fie aprobat și de Consiliul Local Mioveni”, a pfrecizat primarul Ion Georgescu.
A.V.

 

Consiliul Județean Argeș a alocat spitalelor o nouă tranșă de bani, în lupta împotriva COVID-19

Luni, 16 Noiembrie 2020 23:38

În contextul epidemiologic actual, sistemul de sănătate reprezintă o prioritate.  În ședința extraordinară a Consiliului Județean Argeș din 12 noiembrie s-a votat actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului, respectiv alocarea sumei de 2.673.500 lei pentru unitățile sanitare.
”În situații excepționale, trebuie să luăm măsuri excepționale. Am solicitat managerilor celor nouă spitale aflate în coordonarea Consiliului Județean Argeș să ne comunice sumele de bani de care au nevoie pentru a putea gestiona cât mai bine această criză sanitară.

 

Deficiențe la sistemul de iluminat public stradal din Ștefănești

Luni, 16 Noiembrie 2020 23:35

Nicolae Velcea (foto), noul primar de la Ștefănești, a intrat „în pâine”. Împreună cu echipa sa, acesta a descoperit mai multe deficiențe la sistemul de iluminat public stradal din oraș! „Stimați cetățeni, în urma depistării mai multor deficiențe la sistemul de iluminat public stradal, echipele Primăriei Ștefănești, împreună cu firma de mentenanță care se ocupă de iluminatul public al orașului, efectuează lucrări etapizate de remediere a acestor defecțiuni, astfel că în zonele unde se intervine pentru lucrările de reparații și întreținere la iluminatul stradal, lămpile vor fi aprinse pe timpul zilei. Lucrările de remediere au început din Zona Golești și vor continua în fiecare zonă de pe raza Orașului Ștefănești. Vă mulțumim pentru înțelegere!”,a precizat, pe Facebook,  primarul Nicolae Velcea.

SEdC Mioveni a amenajat locul de joacă pentru copii din cartierul Făget

Luni, 16 Noiembrie 2020 23:20

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L. a continuat amenajarea parcului de joacă pentru copii aflat in cartierul Făget, iar pentru siguranța copiilor, pe toată suprafața locului de joacă, s-a montat covor din tartan reducând în mod direct riscul accidentărilor. Parcul beneficiază de dotări multiple prin care este încurajată petrecerea unui timp de calitate în aer liber pentru copii. Cei mici au la dispoziție diverse echipamente precum balansoare, tobogane, leagăne și ansambluri de joacă noi.

 

Spitalul de Pneumoftiziologie din Leordeni va fi dotat cu stație de oxigen!

Luni, 16 Noiembrie 2020 23:17

# Instalația de distribuție a oxigenului medicinal este esențială pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19 # Valoarea investiției este de 300.000 lei și este asigurată exclusiv din fondurile Consiliului Județean Argeș.

Sistemul de sănătate este greu încercat în această perioadă în care trebuie să facă față avalanșei de infectări cu COVID-19. Numărul cazurilor a crescut alarmant, iar, în acest moment, unitățile sanitare sunt pline de pacienți care se luptă pentru fiecare respirație.

Dezinfectare generală la Serviciul Permise Pitești

Luni, 16 Noiembrie 2020 12:39

Se va face dezinfectare generală la Serviciul Permise de conducere și Înmatriculări autovehicule Pitești după ce un angajat a fost confirmat cu COVID-19. Un examinator a fost depistat pozitiv şi trimis în izolare. Ancheta DSP este în desfășurare. Se verifică și elevii examinați de polițistul de la Permise.

„Ancheta este în desfășurare. Cei care vor fi considerati contacți direcți vor intra in izolare, conform procedurilor. Sunt aproximativ 12 elevi evaluați. Unii au susținut examenul pentru profesioniști. Aici evaluarea durează mai mult. DSP încearcă să realizeze toate anchetele epidemiologice în maximum 24 de ore. Provocarea este destul de mare în această perioadă”, a precizat prefectul Emanuel Soare.

 

Emanuel Soare: „În județul Argeș, NU mai sunt locuri disponibile în spitale pentru pacienții COVID 19!”

Luni, 16 Noiembrie 2020 12:09

 

Situație îngrijorătoare în Argeș. Prefectul Emanuel Soare a anunțat luni, 16 noiembrie, că în spitalele din județ nu mai sunt locuri pentru pacienții COVID-19. Drept urmare, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș se va extinde numărul de locuri, cu încă 25. După ce vor fi ocupate și acestea rămâne doar posibilitatea transferului pacienților argeșeni în alte județe.

 

„În acest moment, în județul Argeș, NU mai sunt locuri disponibile în spitale pentru pacienții COVID 19! În ședința CJSU de astăzi vom extinde numărul de locuri, cu maxim 25, la PNF Câmpulung. Nu mai avem alte posibilități în județ. Rămâne transferul în alte județe”, a precizat prefectul Emanuel Soare.

Primărița Elena Lăsconi i-a eliberat din funcție pe șefii Poliției Locale și ai Pieței

Luni, 16 Noiembrie 2020 09:28

Primarul orașului Câmpulung Muscel, Elena Lăsconi, i-a dat afară pe șefii Poliției Locale și ai Pieței. Măsura a fost luată după ce aceștia nu s-au asigurat că sunt impuse regulile anti-Covid la principala piață a orașului. Edilul a închis și piața până luni, 16 noiembrie, pentru a lua măsurile de siguranță.

"La Câmpulung nu ne jucam cu sănătatea oamenilor. Am hotărât să închid piața centrală pentru că nu s-au respectat regulile. După cum știți, după ce săptămâna trecută am încercat să le redeschidem cu sprijinul prefectului, cu sprijinul DSP, al Jandarmeriei și al Poliției Municipale. Dar șeful piețelor nu a respectat regulile de a tăia cele două șiruri de geamuri pentru a se face circuit de aer.

 

Localitățile din județul Argeș unde rata de incidență a depășit pragul de 3/1000 de locuitori. Vezi ce restricții se impun

Vineri, 13 Noiembrie 2020 19:23

 

Instituția Prefectului Argeș informează că rata de incidență cumulată la nivelul județului este de 3.1/1000 de locuitori în ultimele 14 zile. Modalitatea de calcul a ratei de incidență este făcută de către Direcția de Sănătate Publică Argeș. Măsurile au intrat în vigoare începând cu data de 14 noiembrie, pentru o perioadă de 14 zile. Localitățile din județul Argeș unde unde rata de incidență a depășit pragul de 3/1000 de locuitori sunt următoarele:

Cornel Ionică și Dănuț Dinu – validați în funcția de consilier local la Pitești

Vineri, 13 Noiembrie 2020 13:20

 

Tribunalul Argeș a validat, vineri – 13 noiembrie, mandatele de consilier local pentru Cornel Ionică și Dănuț Dinu. Instanța a decis, prin hotărâre definitivă, că cei doi pot ocupa funcția de consilier local la Pitești în viitorul mandat.

„Respinge apelurile ca nefondate. Decizia se comunică de îndată de la pronunțare prefectului, secretarului general al Municipiului Pitești și intimaților Dinu Dănuț și Ionică Constantin Cornel. Definitivă. Pronunțată azi 13.11.2020 prin punerea soluției la dispoziția părților prin grefa instanței”, se arată în hotărârea Tribunalului Argeș.

Cornel Ionică, fostul primar al Piteștiului, a fost contestat de prefectul Emanuel Soare din cauza problemelor cu ANI, în timp ce contestația care-l privește pe Dănuț Dinu a fost făcută de PMP Argeș.

 

 

Oficial! Gelu Tofan - propunerea PNL pentru funcția de viceprimar la Pitești

Joi, 12 Noiembrie 2020 21:36

Gelu Tofan este, oficial, propunerea PNL pentru funcția de viceprimar la Pitești. Mihai Mihăilescu, de la USR PLUS, va fi cel de-al doilea viceprimar al municipiului. "În cadrul ședinței din seara de 12.11.2020 a BPL al PNL Pitești a fost votată intern persoana pe care liberalii o susțin să fie candidatul la funcția de viceprimar al municipiului Pitești.

Containere modulare pentru triajul pacienților - instalate la Spitalul din Câmpulung

Joi, 12 Noiembrie 2020 15:39

La sfârșitul lunii octombrie Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență a luat decizia de a solicita Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probeme Speciale dotarea spitalelor din Argeș cu containere care au posibilitate de încălzire, în vederea efectuării triajului epidemiologic în condiții decente și înocuirea corturilor în care s-a efectuat această operațiune în timpul sezonului cald. Argeșului i s-au aprobat zece containere dintre care două au fost instalate astăzi la Câmpulung Muscel, cate unul pentru Spitalul Municipal și pentru Spitalul de Pneumoftiziologie.

 

Burse acordate elevilor argeșeni din învățământul preuniversitar de stat. Iată care sunt condițiile!

Joi, 12 Noiembrie 2020 15:07

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Argeș de astăzi, 12 noiembrie 2020, condusă de președintele Ion Mînzînă, a fost aprobat proiectul de hotărâre privind acordarea burselor pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat în anul școlar 2020 – 2021, precum și regulamentul privind acordarea acestor burse.

Astfel, conform proiectului de hotărâre, pentru  anul  școlar  2020  – 2021, se  acordă  un  număr  de  200  de burse  elevilor  din  învățământul preuniversitar  de  stat, în cuantum de 200 lei/lună. Bursele se acordă, în limita fondurilor aprobate, elevilor cu domiciliul în judetul Argeş, înmatriculaţi în clasele VI-XII (clasa a V-a absolvită), la cursurile de zi ale anului şcolar curent, într-o unitate de învăţământ de pe raza județului Argeş, în funcţie de rezultatele obţinute la învăţătură.

PRIMĂRIA MIOVENI ACORDĂ AJUTOR FINANCIAR PENTRU ÎNCĂLZIREA LOCUINȚELOR

Marţi, 10 Noiembrie 2020 22:44

Primăria orașului Mioveni, prin Direcția de Asistență Socială, informează că, până pe data de 20.11.2020, va primi de la cetățenii orașului documentele justificative în vederea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinței, conform prevederilor legale privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece.
Acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei este condiționată atât de nivelul veniturilor din luna anterioară depunerii cererii, cât şi de deţinerea în proprietate a unor bunuri mobile sau imobile, prevăzute în Anexa nr.4 la H.G.nr.920/2011.

 

Timpul bun a permis continuarea lucrărilor de infrastructură în Bradu

Marţi, 10 Noiembrie 2020 22:41

Primarul reales din Bradu, Dan Stroe, alături de echipa sa, în frunte cu noul (și vechiul) viceprimar Gheorghe Negoi, după depunerea jurământului s-au reapucat de treabă. Asta și pentru că vremea le-a permis continuarea lucrărilor de infrastructură. Astfel, proiectele continuă în localitate. În această perioadă se lucrează se strada Primăverii 5, unde se fac lucrări de asfaltare și se va amenaja o parcare. De asemenea, au început lucrările de introducere a rețelei de canalizare pluvială pe strada valea Geamăna (Târg). Mai multe lucrări au fost finalizate în ultima perioadă. Printre acestea, extinderea rețelelor de gaze pe străzile: Valea Geamăna, Salcâmilor, Azur, Panselelor, Smochinului, Liliacului. S-au finalizat lucrările la rețeaua de apă și canalizare menajeră pe strada Daliei, iar pe strada Călimani au fost finalizate lucrările la canalizarea menajeră și pluvială.

Gheorghe Negoi a fost reconfirmat ca viceprimar al comunei Bradu

Luni, 09 Noiembrie 2020 22:42

Scandalurile și golănelile ar trebui să se fi încheiat la Bradu, unde primarul Dan Stroe a fost reales de aproape 70% din participanții la vot. Mai nou, a fost reconfirmat și viceprimarul, Gheorghe Negoi, cu 11 voturi dintr-un total de 15. Astfel, săptămâna trecută, La Bradu a avut loc ședința Consiliului Local pentru alegerea viceprimarului localităţii. Vechiul viceprimar, Gheorghe Negoi, a fost ales din nou viceprimar de către 11 dintre cei 15 aleşi locali.PSD are la Bradu 10 consilieri locali; deci, Negoi a fost votat şi de un consilier din opoziţie. S-a reîntregit o echipă de success, o echipă orientată spre binele locuitorilor. Spor la muncă!

 

Pagina 5 din 148

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea