ITM Argeș anunță angajatorii să ridice carnetele de muncă

Luni, 08 Aprilie 2019 10:13

ITM Argeş revine şi anunţă toţi angajatorii de pe raza judeţului Argeş pentru ridicarea carnetelor de muncă închise la 31.12.2010 ca urmare a abrogării dispoziţiilor Decretului nr.92/1976 privind carnetul de muncă. Aceştia sunt rugaţi să se prezinte la ghişeele operaţionale ale instituţiei, de luni până joi între orele 0800-1630, vineri între orele 0800-1400 pentru ridicarea carnetelor de muncă pe baza procesului-verbal de predare-primire întocmit către ITM Argeş. De asemenea şi persoanele fizice care nu şi-au ridicat carnetele de muncă se pot adresa  la ITM Argeş pentru ridicarea  acestora. Menţionăm că în arhiva instituţiei încă se mai află un număr de  15162 carnete de muncă.

Consiliul Județean Argeș susține dezvoltarea satului argeșean - Slobozia 2019

Luni, 08 Aprilie 2019 09:54

Conducerea Consiliului Județean Argeș a continuat seria vizitelor în teritoriu pentru a verifica stadiul implementării proiectelor. Astfel, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, vicepreședintele Ion Mînzînă și administratorul județului, Maria Dinu, au efectuat o vizită în comuna Slobozia.
Aici, Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura școlară, alocând bani pentru reabilitarea și modernizarea școlilor din comuna Slobozia, astfel:
- Reamenjare și modernizare Grădinița Nr. 2

 

În Pitești, o nouă linie de transport de călători

Luni, 08 Aprilie 2019 09:53

Începând cu data de 06.04.2019, piteștenii vor putea ajunge la Grădina Zoologică din Trivale și prin intermediul noii linii de transport, înființată de către S.C Publitrans 2000 S.A.: «Teatrul „Alexandru Davila” - Grădina Zoologică». În zilele de sâmbătă şi duminică, autobuzele vor pleca din staţia Teatru „Alexandru Davila” pe următorul traseu: Teatrul „Alexandru Davila”  – Strada Smeurei – Bulevardul Libertăţii – Grădina Zoologică. Plecările vor fi la interval de o oră, după următorul program: plecări din staţia Teatru „Alexandru Davila”: 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30, 15:30, 16:30. Plecări de la Grădina Zoologică - Trivale: 11:00, 12:00, 13.00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00. Vă prezentăm şi harta traseului, împreună cu staţiile pentru linia amintită.

Victorie pentru Cornel Ionică la Tribunalul Argeș: „Sunt primarul legitim”

Luni, 08 Aprilie 2019 09:47

Tribunalul Argeș a admis vineri, 5 aprilie, cererea de suspendare a ordinului emis de prefectul județului. De luni, 7 aprilie, Cornel Ionică a revenit în funcția de primar al municipiului Pitești. 
„Admite cererea. Suspendă executarea Ordinului Prefectului nr. 87/19.03.2019, până la soluţionarea definitivă a acţiunii în anulare. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Argeş.”, se arată în hotărârea instanței.

 

Comuna Băiculești - vizitată de reprezentanții Consiliului Județean Argeș

Luni, 08 Aprilie 2019 09:39

# Au fost vizitate obiectivele finanțate, dar au fost discutate și proiectele de viitor

Conducerea Consiliului Județean Argeș a continuat seria deplasărilor în teritoriu pentru a analiza la fața locului stadiul implementării proiectelor. Astfel, președintele Dan Manu, vicepreședintele Ion Mînzînă și administratorul județului, Maria Dinu, au efectuat o vizită de lucru în mai multe localități, printre care și Băiculești.

Cetatea Poenari va fi închisă până la sfârșitul anului 2020

Luni, 08 Aprilie 2019 09:35

# Încep lucrările de conservare și consolidare a Cetății

La sfârșitul lunii martie, s-a luat măsura închiderii Cetății Poenari, pe o perioadă nedeterminată, după ce angajaţii instituţiei au sesizat apariția urşilor la baza scărilor. În calitate de administrator al Cetăţii Poenari, Muzeul Judeţean Argeş a făcut solicitări scrise Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, Direcţiei Silvice Argeş şi Instituţiei Prefectului Argeş pentru a se întreprinde toate măsurile necesare, conform atribuțiilor legale, în vederea evitării producerii unor incidente grave.

 

Primărița din Ștefănești, mai ”bărbată” ca mulți colegi

Luni, 01 Aprilie 2019 21:30

# Ioana Dumitru: ”Vom continua salubrizarea orașului în paralel cu aplicarea de AMENZI!”

Deși femeie după toate canoanele, iată că primărița din Ștefănești demonstrează, încă o dată, că este… bărbată! Spre deosebire de majoritatea primarilor în funcție, care nu o fac pentru a nu-și pierde din votanți, edilul șef din Ștefănești a început să dea amenzi… pentru gunoi!

Dr. Viorel Enache: „CJ Argeș a cheltuit 5,9 milioane pentru achiziționarea de aparatură medicală”

Luni, 01 Aprilie 2019 21:22

Medicul Viorel Enache, consilier judeţean, a făcut mai multe precizări la conferința de presă a PSD Argeș pe tema salariilor din sistemul medical, dar și despre investițiile din unitățile sanitare din județ.  Acesta a precizat că salariile medicilor sunt acum la nivelul altor țări din Uniunea Europeană. Dr. Enache recunoaște că acesta este doar un pas spre mai bine, adevărata problemă fiind acum investițiile în infrastructura sanitară.

 

Lucrarea de regularizare a pârâului Bascov va fi realizată în 2019

Luni, 01 Aprilie 2019 21:09

# Lista obiectivelor de investiții propuse de ABA Argeș-Vedea
Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea are în lucru mai multe lucrări propuse pentru a fi realizate în acest an. O parte dintre ele au fost începute încă din 2018.
O lucarare începută anul trecut este „Reegularizare râu Cotmeana la Lunca Corbului și pârâu Vârtej, afluent al râului Cotmeana, în localitatea Băbana”. Valoare totală investiție: 2.735.185 lei, bani de la bugetul de stat.  În acest an mai este un rest de executat de 500.000 lei.

Lista marilor proiecte ale Primăriei Pitești prin fonduri europene

Luni, 01 Aprilie 2019 20:07

# Vedeți ce proiecte a depus administrația locală pentru finanțare și care dintre ele sunt în stadiu de implementare

Primăria Pitești și-a prezentat principalele proiecte, finanțate prin fonduri europene. Fie că vorbim despre modernizarea serviciului de transport public local de călători, de autobuze electrice sau ecologice, de realizare de noi parcuri, reabilitări de clădiri, proiectele municipalității sunt unele mărețe care vor schimba Piteștiul din temelii. O parte din ele sunt, deja, în stadiu de implementare. Astfel, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 au fost depuse sau urmează a fi depuse următoarele proiecte.

 

Au fost evacuate de pe domeniul public primele mașini abandonate. Primăria Pitești anunță că urmează și altele

Luni, 01 Aprilie 2019 20:05

Primăria Pitești ia măsuri în privinţa maşinilor abandonate pe domeniul public. Miercuri, 27 martie, a avut loc o primă acțiune de ridicare a acestor autovehicule.
Administrația Domeniului Public Pitești, împreună cu Poliția Locală Pitești, a desfășurat o acțiune de ridicare de pe domeniul public a două autoturisme abandonate.  Mașinile au fost duse în parcul auto de la Târgul Săptămânal. În 2019 au existat, în evidența Poliției Locale Pitești, 97 de mașini abandonate pe raza municipiului.

DSP Argeș, în inspecție la noul spital de la Mioveni

Luni, 01 Aprilie 2019 19:58

Pe șantierul noului spital din Mioveni s-a desfășurat săptămâna trecută o vizită a reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Argeș. Cum momentul inaugurării uneia dintre cele mai moderne unități spitalicești din țară este din ce înc e mai aproape, o echipă de specialiști din cadrul DSP Argeș, condusă de directorul dr. Sorina Honțaru, s-a aflat în inspecție pe șantierul noului spital.

 

Primarul din Valea Iașului reia eforturile de înfrățire cu localități din Republica Moldova

Luni, 01 Aprilie 2019 19:55

S-a împlinit, luna trecută, un an de la semnarea primelor Declarații de Unire din Argeș, la Corbi și Valea Iașului, cu ocazia semnării acordurilor  de înfrăţire şi parteneriat între localitățile argeşene  şi comuna Baimaclia, din Republica Moldova – cu comuna Corbi, și Baimaclia și Fîrlădeni – cu comuna Valea Iașului.  Pentru acest eveniment, moldovenii au înfruntat  vremea rea și au venit de peste Prut cu inima deschisă, atât la Corbi cât și la Valea Iașului.

Investițiile în infrastructura rutieră sunt prioritare la Negrași, în 2019

Luni, 01 Aprilie 2019 19:43

În comuna Negrași, au fost realizate investiții în învățământ, sănătate și infrastructură. Autoritățile locale au pus accent alături de Consiliul Județean Argeș și pe infrastructura sanitară. Astfel, în comuna Negrași, funcționează două dispensare, în satul Bârlogu și în satul Negrași, care asigură serviciile medicale necesare pentru comunitate. Dintre acestea, dispensarul din satul Negrași a fost construit prin programul guvernamental PNDL II și prin cofinanțarea Consiliului Județean Argeș. Astfel, unitatea sanitară este una modernă, dotată cu aparatură medicală performantă. În cadrul dispensarului, funcționează mai multe cabinete, printre care și unul de stomatologie.

 

Imaginea Câmpulungului, un întreg șantier

Luni, 01 Aprilie 2019 19:38

Dacă procesul de reabilitare din Piața Centrală a municipiului s-a finalizat, cel de-al doilea proiect avut în vedere a transformat centrul Câmpulungului într-un adevărat șantier. Modernizarea și reamenajarea pieței primăriei se afla încă la stadiul de repaus, la mai bine de șase luni de la demararea celei de a doua lucrări. Proiectul ar putea să nu fie finalizat până la organizarea evenimentelor pentru zilele municipiului, ceea ce ar încurca putin socotelile administrației locale.

Consiliul Județean Argeș a demarat lucrările de asfaltare a DJ Băiculești - Curtea de Argeș

Luni, 01 Aprilie 2019 19:35

Consiliul Județean Argeș a demarat seria lucrărilor de infrastructură rutieră pentru anul 2019. Astfel, din această săptămână, Regia Județeană de Drumuri Argeș a început pregătirea infrastructurii pentru asfaltarea drumului județean 704H, Băiculești – Curtea de Argeș.

 

Primarul Ion Georgescu a primit distincția: „Performanță și succes în administrația publică””

Luni, 01 Aprilie 2019 19:32

În perioada 24-26 martie 2019, Mioveniul a fost reprezentat de primarul Ion Georgescu la Gala „A.O.R. – 25 de ani de activitate”, eveniment organizat, în capitală, de către Asociaţia Oraşelor din România. Manifestarea a reunit primari şi alţi participanţi din oraşele din întreaga ţară şi principalii parteneri de dialog din cadrul ministerelor şi comisiilor parlamentare, conform "Programului Adunării Generale AOR 2019”.

,,Soluții de tratare a deșeurilor pentru evitarea de la depozitare și atingerea țintelor de asumat”, aplicate în Argeș

Luni, 01 Aprilie 2019 08:58

ADI SERVSAL Argeș şi Consiliului Județean Argeș au organizat, miercuri, 27 martie, un amplu eveniment intitulat ,,Soluții de tratare a deșeurilor pentru evitarea de la depozitare și atingerea țintelor de asumat”.
Evenimentul a cuprins, pe lângă expuneri teoretice asupra problemei în cauză, susținute de Gabriel Moiceanu - director executiv ADI SERVSAL Argeș, Ion Mînzînă – vicepreşedinte CJ Argeş și Edmund Piess - director general Geocycle, și o vizită în teren, la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Depozitul Ecologic Pitești-Albota.

 

Topoloveni - două imobile ANL, pregătite pentru vânzare

Luni, 25 Martie 2019 16:19

Joi, 21 martie 2019, ora 14.00, la sala de ședințe a Primăriei Topoloveni, consilierii locali s-au întâlnit în ședință ordinară de consiliu local a lunii martie.
Pe ordinea de zi au fost înscrise următoarele puncte:
• Apartamentarea imobilelor ANL 2 și ANL 3 situate în orașul Topoloveni, încheierea actelor de apartamentare în formă autentică, precum și pentru împuternicirea unor persoane din cadrul primăriei care să semneze actele de apartamentare;

Încep lucrările de reabilitare a străzilor din Pitești

Luni, 25 Martie 2019 16:01

Mai multe lucrări importante sunt aproape de a începe în Pitești. Municipalitatea informează care este stadiul procedurilor de atribuire a lucrărilor de reabilitare a mai multor străzi din oraș. Lucrările cu operatorii economici desemnați câștigători în urma licitaților vor fi semnate numai după aprobarea bugetului Municipiului Pitești, pe anul 2019. Tot în acest an vor începe lucrările la proiectul „Sală de sport Liceul Teoretic Ion Cantacuzino”, cu o valoare 1.827.686,49 lei cu TVA. În cazul acestui proiect procedura este în derulare, depunerea de oferte fiind stabilită pe 25 martie.

 

Pagina 5 din 119

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea