Secțiile noului Spital din Mioveni, finalizate în procent de peste 80%

Luni, 04 Martie 2019 15:00

Pe șantierul noului spital din Mioveni s-a desfășurat săptămâna trecută o vizită tehnică! Managerul de proiect și reprezentanții constructorului au prezentat consilierilor locali din Mioveni stadiul lucrărilor și termenele de execuție.
Noul spital din Mioveni este în linie dreaptă! „Majoritatea secțiilor sunt finalizate în procent de peste 80%”, precizează reprezentanții Primăriei Mioveni. Investiţia totală se ridică la 68 de milioane de euro şi va fi finalizată în acest an.

Se urmărește construcția a încă 100 de locuințe sociale în Topoloveni

Luni, 04 Martie 2019 14:57

Joi, 28 februarie 2019, ora 14.00, la sala de ședințe a Primăriei Topoloveni, consilierii locali s-au întâlnit în ședința ordinară pe luna februarie. Cu acest prilej, au  analizat și dezbătut următoarele proiecte de hotărâri:
• trecerea imobilelor ”Infrastructură de transport în lungime de 3 km și Pod peste râul Neajlovel, km 0+449 situate pe teritoriul Comunei Căteasca” din domeniul public al orașului Topoloveni, județul Argeș, în domeniul public al Comunei Căteasca, județul Argeș;

 

Buldoexcavator achiziționat cu fonduri europene, la Săpata

Luni, 25 Februarie 2019 15:26

În momentul de faţă, la Săpata, prin grija primarului Laurenţiu Micu, sunt în derulare o serie de proiecte pentru locuitorii comunei şi implicit pentru dezvoltarea acesteia. Rezultatele au început deja să apară, edilul comunei Săpata, Laurențiu Micu, a reușit să doteze Primăria cu un buldoexcavator nou-nouț. Utilajul va fi folosit în cadrul serviciului de gospodărire comunală al Primăriei Săpata și va fi de mare ajutor la diverse lucrări prin localitate. Primarul nu a folosit bani de la bugetul local pentru achiziție, ci fonduri europene, buldoexcavatorul fiind cumpărat prin Grupul de Acțiune Locală (GAL) “Ținutul Verde”, din care comuna Săpata face parte.
L.S.

Proiecte importante derulate în comuna Bogați!

Luni, 25 Februarie 2019 15:07

# Edilul Ion Gîrleanu: „Avem proiecte destul de curajoase”
Primarul de la Bogați, Ion Gârleanu, este pregătit pentru investiții importante în localitatea pe care o conduce. Se are în vedere ducerea la bun sfârșit a proiectelor deja începute și începerea unor lucrări noi.

 

Scandalul extinderii cimitirului din Bradu se prelungește

Luni, 25 Februarie 2019 15:04

# Preotul din Geamăna: „Nu mai avem  loc pentru înmormântări... Trebuie să găsim, urgent, o soluție” # Primarul nu mai vrea să audă de proiect
Așa cum s-a mai scris, potențiala expansiune a terenului pentru cimitirul din Geamăna, a născut multe controverse, una dintre acestea fiind legată de faptul că vânzătorul este rudă îndepărtată a primarului în funcție.

Oamenii de încredere ai lui Frătică dispar din Consiliul Local Bradu

Luni, 25 Februarie 2019 15:00

# Țîță se duce după Țîcă, din data de 28 februarie

Din ultima zi a lui ianuarie, Consiliul Local Bradu s-a… maturizat. Pentru că Țîcă a fost exclus…. Mai exact, Cristinel Soare, consilier PAM, partid condus, la Bradu, de Florin Frătică, a părăsit scena politică a localității. Găsit incompatibil de ANI încă din anul 2014 întrucât în perioada 2008 – 2013 a deținut funcția de consilier local dar și de angajat cu carte de muncă în cadrul primăriei, Soare a tot contestat decizia ANI, reușind să mai fie consilier local până la data de 31 ianuarie a.c.

 

Primăria Băbana - proiect uriaș de alimentare cu gaze

Luni, 25 Februarie 2019 14:06

# Lucrarea va costa circa 3 milioane de euro!

Edilii din Băbana se luptă pentru implementarea unui proiect uriaș, cel de alimentare cu gaze a întregii localități. Proiectul urmărește alimentarea cu gaze a tuturor satelor. Conducta ar urma să ajungă chiar și în cătunele izolate. Este vorba de 1550 de case, acestea fiind toate gospodăriile din comună.
Bebe Ivan, primar: Este un proiect de durată, dar trebuia să încercăm să profităm de această oportunitate. Am făcut procedura pe SEAP, am făcut constractul... durează 60 de zile acum...
Este vorba de Fondul de Investiții creat de Guvern, din care, fiecare localitate va beneficia de plata a unul, maxim două proiecte.

Primarul Comunei Corbi – semnal de alarmă. Creșterea salariului minim în domeniul construcțiilor, dezastru pentru primării

Luni, 18 Februarie 2019 22:49

Creșterea salariului minim în domeniul construcțiilor va aduce cheltuieli în plus pentru primăriile din Argeș. Deși, acestea deja sunt copleșite din cauza majorările salariale ale angajaților, de la 1 ianuarie, localitățile trebuie să renegocieze contractele cu firmele de construcții, fapt ce va duce, în unele cazuri, și la dublarea cheltuielilor. Edilul comunei Corbi a tras un semnal de alarmă în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, dând exemplu un caz pe care îl are în localitatea pe care o păstorește.

 

Trei spitale din Argeș ar putea oferi servicii cât unul regional

Luni, 18 Februarie 2019 15:48

# Dan Manu: „Așteptăm Spitalul de la Mioveni să vedem cu ce noutăți vine”

Săptămâna trecută, la Spitalul de Pediatrie Pitești s-a dat în folosință noua bucătărie. Blocul alimentar al unității medicale a fost reabilitat în totalitate și dotat cu echipamente performante. Cu această ocazie, reprezentanții mass media au fost invitați să facă o vizită la noua bucătărie a unității alături de conducerea Consiliului Județean Argeș și a Spitalului. În cadrul vizitei, Dan Manu a explicat cum ar putea județul Argeș să aibă un spital regional.

Întâlnire importantă la Mioveni cu directorul general de la Dacia

Luni, 18 Februarie 2019 15:30

Joi, 14 februarie 2019, la sediul Primăriei oarșului Mioveni a avut loc o întrevedere între conducerea companiei auto și reprezentanții administrației publice.
Amintim că Christophe Dridi ocupă funcţia de director general al Automobile Dacia şi al Groupe Renault România de la 1 ianuarie 2019, iar aceste întrevederi între conducerea Dacia şi autorităţile locale au caracter periodic şi vizează buna cooperare dintre companie şi comunitatea locală.
Potrivit edilului din Mioveni, deschiderea de care a dat dovadă noul director general Christophe Dridi demonstrează implicarea companiei în susținerea și dezvoltarea unor obiective în interesul comunității din Mioveni, din care și Uzina Dacia face parte de peste 50 de ani.

 

A.D.I. SERVSAL implementează, în 2019, sistemul ”Plătește pentru cât arunci”

Luni, 18 Februarie 2019 14:50

# Se continuă proiectul de schimbare a sistemului de colectare de la platformă la individual (pubelă) pentru UAT-urile din etapa I

Miercuri, 13 februarie, în cadrul conferinței de presă a Consiliului Județean Argeș, Gabriel Mioceanu, directorul executiv al ADI SERVSAL Argeș, a prezentat bilanțul activității pentru anul 2018, precum și obiectivele propuse pentru anul 2019.
Astfel, potrivit directorului executiv al ADI SERVSAL Argeș, începând cu anul 2019, conform OUG 74/2018 , aprobată prin Legea 31/2019, se vor aplica tarife diferențiate pe fiecare flux de deșeu colectat (rezidual, biodegradabil, hârtie/carton, plastic/metal și sticlă.

Raportul Instituției Prefectului pentru 2018 este gata. Jale la examenul pentru obținerea permisului de conducere, în Argeș

Luni, 18 Februarie 2019 14:49

Instituția Prefectului Argeș a publicat, recent, Raportul de Activitate pentru anul trecut. Realizări, nerealizări, multe activități, întâlniri, discuții. În cele de mai jos, vom trata numai două direcții și anume activitatea de fond funciar precum și pe cea de la serviciul de permise.

 

Au fost montate 30 de containere noi cu sistem special de etanșare, la Pitești

Luni, 18 Februarie 2019 14:46

S.C. Salubritate 2000 S.A. continuă programul de modernizare și înlocuire a containerelor de depozitare a gunoiului menajer. În acest sens au fost amplasate 30 de containere de suprafață, din care 20 cu o capacitate de 3mc și 10 cu o capacitate de 2.25mc. Acestea sunt dotate cu un sistem de etanșare care nu permite răspândirea deșeurilor pe suprafața platformei, previne actele de vandalism și împiedică accesul persoanelor care răscolesc prin containere după materiale reciclabile.

Mișcări de trupe în Consiliul Local Bradu. Țîță (Stancu Alexandru), cel mai proaspăt consilier local, își pierde mandatul în favoarea lui Florentin Luca

Luni, 18 Februarie 2019 14:44

Partidul pentru Argeș și Muscel (PAM), după ce a înfrânt răsunător la alegerile locale din vara lui 2016, a devenit, brusc, istorie. Mircea Andrei, motorul unicului partid local din România, s-a recunoscut învins și a plecat la București, pentru a putea fi mai aproape de milioanele de dolari din conturile proprii.
Totul a început în penultima lună a anului 2017, când doi consilieri locali (din PAM) de la Bradu au fost demişi. Ordinul de încetare a mandatului a fost semnat pe data de 17 noiembrie de către conducerea Prefecturii Argeş.

 

Primăria Poiana Lacului se judecă cu firma Petroconstruct pentru lucrări de asfaltare

Luni, 11 Februarie 2019 23:14

# După patru ani de proces, încă nu s-a stabilit vinovatul

Așa cum am mai scris, s-au scurs peste patru ani de proces, la Tribunalul Argeș,  pentru asfaltarea - necorespunzătoare, din punct de vedere al primarului localității - unor drumuri locale. Ion Dumitrache (foto), primarul comunei Poiana Lacului: ”Mai aveam de plată 1.500.000 de lei. Pe străzile pe care am considerat că asfaltul nu este bun, nu am făcut plata! Când mergeam, pe acolo, cu mașina, asfaltul se exfolia, se lua pe roțile mașinii, pur și simplu. Domnul Bulf a luat lucrarea, după care a dat și la alții, la alte firme de construcții să lucreze acolo.”

Mai multe lucrări, în derulare în comuna Râca

Luni, 11 Februarie 2019 23:12

Finalizarea proiectelor aflate în derulare la nivelul comunei constituie principalul obiectiv al administrației comunei Râca pentru anul în curs.
Comuna Râca este una dintre localitățile din Argeș care au obținut fonduri pentru proiecte derulate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDL). Primarul Georgel Burcea ne-a declarat că, prin PNDL1, sunt gata în proporție de 90% lucrările la rețeaua de canalizare. Edilul spune că, în curând, se vor termina și cei 28 de km de rețea.

 

Salariile de la Consiliul Județean, aspru criticate de președintele PSD Pitești

Luni, 11 Februarie 2019 21:41

Președintele PSD Pitești, Cristian Gentea, a criticat dur mărirea de salarii de la Consiliul Județean Argeș. Vă reamintim că președintele CJ Argel, Dan Manu, a mers și anul acesta pe creșteri maxime, pentru toți angajații din aparatul propriu. Consilierul local piteștean și președintele PSD Pitești, Cristian Gentea, susține că la Primăria Pitești nu se va proceda la fel. Acesta mai susține că mărirea de salarii "la maxim" la toată lumea nu va face bine nimănui din administrația publică locală. "Mărirea de salarii pe maxim, la toată lumea la fel, nu rezolvă nimic. Este o porcărie și îmi asum ce zic. Ăla care face treabă, nu va mai face văzând că și ceilalți au salariul cât el. La Primăria Pitești nu s-a procedat în felul acesta", a declarat Gentea.
M.M.

Un nou proiect dedicat copiilor la Biblioteca Comunală ”Artur Silvestri” Săpata

Luni, 11 Februarie 2019 21:37

“Ora să ȘTIM” este un nou proiect dedicat copiilor la Biblioteca Comunală "Artur Silvestri" Săpata. Proiectul are ca bază metodologia STEM (prescurtarea din limba engleză pentru Știință, Tehnică, Inginerie și Matematică) și se desfășoaraă în 12 judete, printre care și Argeșul. Proiectul se desfășoară pe două grupe, fiind adresat copiilor cu vârste 3-6 ani și celor cu vârste 7-10 ani. Startul proiectului s-a dat pe 1 februarie și are loc la nivel național, timp de 6 luni. Este vorba de derularea primei etape a proiectului, în parteneriat cu Bibliotecile Comunale din Aninoasa, Beleţi-Negreşti, Bradu, Buzoeşti, Hârseşti, Săpata, Merişani, Rucăr, Vlădeşti şi Lereşti la nivelul județului Argeş, cât şi în toată țara.

 

Un nou sistem de iluminat stradal, realizat cu fonduri nerambursabile, în Topoloveni

Luni, 11 Februarie 2019 21:29

Potrivit rezultatului verificării de conformitate administrativă și eligibilitate (CAE) transmis de ADR Sud Muntenia, a fost admisă cererea de finanțare pentru Proiectul ”Crearea sistemului de iluminat stradal-rutier și ornamental-parcuri, cu corpuri de iluminat tip LED și telegestiune, în UAT Topoloveni”.
Astfel, proiectul trece în următoarea etapă a procesului de evaluare și selecție, respectiv evaluarea tehnică și financiară.
Scopul proiectului este de creștere a eficienței energetice în sistemul de iluminat public stradal și ornamental, îndeosebi unde se înregistrează consumuri energetice mari.

La Mioveni, impozitele și taxele locale pot fi achitate și online

Luni, 11 Februarie 2019 15:36

Reamintim că impozitele şi taxele locale din Mioveni pot fi achitate şi online. Plata se poate face utilizând cardul bancar, accesând site-ul www.ghiseul.ro, secţiunea plata fără autentificare şi selectând “Primăria oraşului Mioveni” din lista de instituţii. Pentru plățile efectuate cu carduri prin intermediul ghișeului virtual de plăţi la adresa de internet www.ghiseul.ro – Primăria oraşului Mioveni, contribuabilii nu datorează comision. Plata taxelor şi impozitelor, precum şi a amenzilor utilizând cardul bancar prin Sistemul Național Electronic de Plată Online (SNEP) este disponibilă 7 zile din 7. De menționat faptul că această aplicație online este benefică și în cazul plății amenzilor contravenţionale, care pot fi achitate în termenul de 48 ore, chiar dacă este zi nelucrătoare.

 

Pagina 5 din 117

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea