Luni - ședință extraordinară de Consiliu Județean

Luni, 13 Septembrie 2021 10:05

Este convoacat  Consiliul Judeţean Argeş în şedinţă extraordinară pentru data de 13.09.2021, ora 12.00, prin mijloace electronice (on-line)

Proiectele de hotărâre ce vor fi dezbătute sunt:

1. Proiect de hotărâre privind validarea rezultatelor concursului pentru ocuparea funcției de medic șef laborator – Laborator Analize Medicale din cadrul Spitalului de Pediatrie Pitești.

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiilor tehnico-economice faza Proiect Tehnic + Detalii de executie si a Devizului General actualizat pentru obiectivul de investitii:”MODERNIZARE DJ 703B PĂDUREȚI (DJ679) – COSTEȘTI (DN 65A), KM 48+975 – 59+287, L=10,312 KM LA LUNCA CORBULUI SI COSTESTI”.


Iată pe ce a mai dat banii Consiliul Județean Argeș!

Miercuri, 08 Septembrie 2021 14:09

# 120.000  lei plus TVA pe două studii:  de trafic și de... oportunitate!

De oriunde intri în județul Argeș, starea proastă a drumurilor reușește să ducă la disperare pe șoferi. Fie că sunt drumuri naționale, fie că sunt administrate de Consiliul Județean Argeș - toate se unesc sub aceeași condiție execrabilă. Iar când intri dinspre județe precum Brașovul, disproporția este atât de mare încât poți puncta limita de hotar cu ochii închiși.

 

Primăria Bascov a cheltuit 3000 de lei, într-o zi, pe... flori!

Miercuri, 08 Septembrie 2021 10:29

În zilele de 28 și 29 august 2021, Bascov  a sărbătorit 600 de ani de la prima atestare documentară.  În cadrul evenimentului organizat cu această ocazie, au fost oferite diplome de excelență cadrelor didactice, foștilor aleși locali (primari, viceprimari, consilieri locali), preoților, dar și personalităților cunoscute și recunoscute la nivel internațional pentru performanțele lor.  O prezență onorabilă a fost cea a marelui sportiv Robert Glință, campion european la înot, reprezentant al României la Jocurile Olimpice, caruia i s a oferit o plachetă de excelență și un premiu în bani.

Proces - surpriză între Iridex Group și Primăria Rucăr

Miercuri, 08 Septembrie 2021 09:55

# Firma cere de la administrația locală peste 800.000 lei

Proces surpriză între INOVECO SRL - FOSTA IRIDEX GROUP PLASTIC SRL și Primăria Rucăr. Firma menționată cere, pe această cale, administrației locale rucărene suma de 854.011 lei plus TVA și dorește ca o instanță să se pronunțe pentru obligarea primăriei la plata acestor bani.

 

Primăria Pitești a început acţiunea de distribuire a produselor alimentare, tranșa a III-a

Marţi, 07 Septembrie 2021 13:46

Primăria Municipiului Pitești, prin Direcția de Asistență Socială, anunță că în data de 06 septembrie 2021, a început acţiunea de distribuire a produselor alimentare, tranșa a III - a, și a produselor de igienă, tranșa a IV - a, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate - POAD pentru beneficiarii înscrişi iniţial pe liste, prevăzuti la art.3, litera a și b din prezenta ordonață.

La Moșoaia, firmele cu datorii vor fi publicate pe pagina de internet a primăriei!

Marţi, 07 Septembrie 2021 13:28

În ultima ședință a Consiliului Local Moșoaia s-a luat decizia ca firmele cu datorii restante ce depășesc 300 de lei să fie publicate, într-un fel de listă a rușinii, pe pagina de internet a Primăriei.

 

Primăriţa de la Câmpulung îl copiază pe primarul Piteştiului!

Marţi, 07 Septembrie 2021 08:11

# Elena Lasconi a demolat garajele ilegale, la fel ca Gentea

În luna august, primarul Piteştiului, Cristian Gentea, a anunţat că va demola garajele construite ilegal pe domeniul public. Surprinzător, primăriţa Elena Lasconi a executat aceeaşi mişcare la Câmpulung Muscel, pe un ton patetic şi  telenovelistic, spre a impresiona electoratul. Gentea a fost mai pragmatic, doar a terminat fizică nucleară... În schimb, Lasconi a scris pagini întregi, că doar e jurnalistă şi nu-i lipsesc nici elocvența, nici darul de a scrie.

Servicii de proiectare, achiziționate de Primăria Budeasa. Investiție importantă

Luni, 06 Septembrie 2021 18:53

Investiție importantă la Budeasa! La începutul lunii septembrie 2021, au fost achiziționate, de pe SEAP, servicii privind întocmirea următoarei documentații: „Expertiza tehnică pod si drum, elaborarea documentație pentru avize și acorduri certificat de urbanism, întocmire documentație faza DALI pod și tronson drum, verificarea documentației DALI, conform temei de proiectare pentru obiectivul de investiție: «Modernizare pod pe DC220 în punctul Vădișor, sat Budeasa Mică și refacere și modernizare tronson DC220, județul Argeș»”. Contractul a fost atribuit unei societăți din București pentru suma de 80.600 lei, fără TVA.

A.V.

 

SEdC - Deșeurile voluminoase trebuie depozitate la Punctul de Colectare de la Stația de Epurare

Luni, 06 Septembrie 2021 18:06

Pentru că în ultima perioadă ne confruntăm cu o creștere a numărului de cazuri în care diferite persoane abandonează deșeuri pe domeniul public, vă reamintim că de la începutul lunii iunie, Primăria orașului Mioveni și Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni au înființat un punct de colectare pentru deșeurile voluminoase la Stația de Epurare Mioveni, tocmai pentru a încerca să stopăm acest fenomen. Deșeurile voluminoase pun în special probleme atunci când sunt aruncate la ghena de gunoi pentru că nu pot fi preluate de o autogunoieră compactoare.

ÎNTRE 7-11 SEPTEMBRIE, CAMPANIE DE DEZINSECŢIE, DEZINFECȚIE ȘI DERATIZARE ÎN MIOVENI

Luni, 06 Septembrie 2021 13:33

Primăria Mioveni anunță demararea unei noi acțiuni de dezinsecție, dezinfecție și deratizare pe domeniul public și privat al orașului, precum și în spațiile deschise ale persoanelor fizice și juridice.

Operațiunea se va desfășura în perioada 7 – 11 septembrie 2021, între orele 00.30 – 05.00 (domeniul public)/ 08.30 – 17.00 (spații închise si gospodării), în funcție de condițiile meteorologice.

Acțiunile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare vor include domeniul public, platforme pentru colectarea deșeurilor, scări de bloc (subsol și casa scării), gospodării individuale, clădiri ale instituțiilor publice.

 

Serviciile menționate sunt realizate de firma CORAL IMPEX SRL, iar substanțele utilizate sunt:

Deratizare – Colbrom Pastă;

Dezinsecție spații exterioare – Cymina Plus;

 

Investiții de 36 de milioane de lei pentru unitățile școlare din Pitești

Marţi, 31 August 2021 16:51

# Primarul Cristian Gentea (foto): „Sunt sume care spun totul despre interesul nostru pentru partea de educație” # Vezi stadiul lucrărilor

Primăria Pitești a alocat în acest peste 36 de milioane de lei pentru investiții în unitățile școlare din municipiu. Mai exact, aproape 11 milioane de lei pentru investiții finanțate doar din bugetul local (lucrări, reparații curente și proiectări) și 25,2 milioane de lei contribuții de la bugetul local la proiecte finanțate prin CNI, PNDL și POR 2014-2020. „Avem aproape 11 milioane de lei numai din bugetul local pentru unitățile de învățământ din municipiu. Mai avem 25 de milioane de lei contribuția noastră în bugetul local pentru cofinanțare. Sunt sume care spun totul despre interesul nostru pentru partea de educație. În total, sunt 36 de milioane de lei din bugetul Consiliului Local”, a precizat primarul Cristian Gentea.

Ion Mînzînă, despre proiectul Molivișu: „Situația nu este una îmbucurătoare”

Marţi, 31 August 2021 16:15

# CJ Argeș a plătit cotizația anuală de 50.000 de lei către ADI Molivișu

Proiectul Molivișu bate, în continuare, pasul pe loc. Cu toate că Guvernul a adoptat proiectul de hotărâre “pentru aprobarea scoaterii definitive din fondul forestier național, cu compensare, de către Primăria comunei Arefu a terenului în suprafață de 3,0730 ha, în vederea realizării obiectivului «Construire pârtie de schi A1 Ghițu Molivișu»”, mai sunt numeroși pași de făcut pentru ca obiectivul să intre în linie dreaptă.  Cel mai important este, probabil, găsirea unei surse de finanțări.

 

Consiliul Județean Argeș se împrumută 43 de milioane de lei

Marţi, 31 August 2021 16:14

# Ion Mînzînă: „Suntem nevoiți să avem la dispoziție sume de bani pentru fonduri nerambursabile”

Consiliul Județean Argeș a aprobat, în ședința desfășurată pe 26 august, contractarea unei finanțări rambursabile interne în valoare de 43.227.000 lei în vederea asigurării cofinanțării și prefinanțării proiectelor de interes județean finanțate din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. Astfel, Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș, a fost  împuternicit să negocieze și semneze, în numele județului Argeș, contractul de împrumut intern.

Dosare penale pentru furt de apă în comuna Bradu

Marţi, 31 August 2021 12:59

În cadrul ultimei acţiuni de control, care s-a desfăşurat în data de 19.08.2021, doi consumatori din comuna Bradu, str. Heleşteu, au fost descoperiţi cu branşamente ilegale de apă de către o echipă a Serviciului Control din cadrul SC Apă Canal 2000 SA. Unul dintre utilizatori avea, pe lângă branşamentul din contract, un by-pass prin care folosea apa necontorizată, iar cel de-al doilea, deşi a fost debranşat în anul 2013 pentru debite neachitate, a fost descoperit rebranşat atât în luna decembrie 2020 cât şi cu ocazia controlului din luna august 2021.

 

109 profesori din județ nu au tablete, telefoane, laptopuri sau internet pentru a intra la orele online!

Marţi, 31 August 2021 10:06

# Ion Mînzînă promitea la alegeri: Voi duce Argeșul pe primul loc! Argeşul – deocamdată în topul ruşinii!

De neimaginat! 109 profesori din Argeş nu au tablete, telefoane, laptopuri sau acces la internet pentru a face ore online cu elevii. La nivel naţional, judeţul nostru ocupă locul 8 în ceea ce priveşte numărul cadrelor didactice care nu au dispozitive electronice pentru a preda online. Asta înseamnă că nici în anul şcolar 2019-2020 şi 2020-2021 aceşti profesori nu au avut echipamentele necesare pentru a intra la orele online.

Patru investiții cu probleme în Pitești

Marţi, 31 August 2021 09:23

Primarul Cristian Gentea a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, stadiul unor lucrări publice din Pitești.  Pasajul Magnolia, terenul „San Siro”, Bazinul Olimpic și Grădinița „Primii Pași” sunt patru investiții cu probleme.

La Pasajul Magnolia s-a ajuns în stiuația în care administrația locală a fost nevoită să îi găsească constructorului furnizori pentru ca lucrările să fie finalizate mai repede.

 

Săpata - școlile au fost reparate cu ajutorul Consiliului Județean Argeș

Marţi, 31 August 2021 07:11

La Săpata au fost luate, recent,  măsuri pentru îmbunătățirea calității apei livrate cetățenilor din comună. Astfel, în luna iulie a fost pusă în funcțiune stația de filtrare/demanganizare a apei și a fost înlocuit grupul de pompare al rețelei pentru satele Lipia și Găinușa. Investiția realizată la stația de apă s-a ridicat la suma de 160.000 de lei, fonduri provenite din bugetul comunei.

Primăria Piteşti construieşte o nouă grădiniţă cu program prelungit!

Marţi, 31 August 2021 07:08

Primăria Piteşti, cu finanţare de la Compania Naţională de Investiţii, va construi o nouă grădiniţă cu program prelungit în cadrul Școlii Gimnaziale „Mircea Eliade”, din Bulevardul Petrochimiștilor nr. 31. Studiul de fezabilitate este în curs de elaborare. Imobilul va fi destinat unui număr de aproximativ 90-120 de copii, împărţiţi în grupe de maxim 15 preşcolari. Grădiniţa va fi complet dotată, utilată şi mobilată pentru activitaţile care se practică în grădiniţele cu program prelungit. De asemenea, clădirea va avea o bucătarie şi o sală de mese care să deservească preşcolarii şi personalul.

 

Ministrul Educaţiei: „Bursele elevilor ar putea creşte de la 100 la 500 de lei!”

Luni, 30 August 2021 13:09

# Elevii cu medii de 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat vor fi premiaţi de Guvern!

Veste bună pentru elevii cu rezultate foarte bune la învăţătură! Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că de la 10 ianuarie 2022, bursele şcolare vor creşte semnificativ. La acest moment, elevii merituoşi primesc 100 de lei lunar. Cîmpeanu spune că sumele ar putea creşte până la 500 de lei.

Aparate de iluminat cu tehnologie LED, pe bulevardul Petrochimiștilor!

Luni, 09 August 2021 23:52

Primăria Municipiului Pitești informează că, începând din 6 august 2021, pe Bd. Petrochimiștilor va începe acțiunea de înlocuire  a 120 de aparate de iluminat stradal de generație veche, cu consum mare de energie, cu aparate de iluminat cu tehnologie LED. Au fost luate în calcul la dimensionarea noului sistem de iluminare de pe Bd. Petrochimiștilor atât necesitățile vizuale ale utilizatorilor căilor de circulație, cât și posibilitatea de diminuare a consumului de energie electrică în condiții de trafic redus în anumite perioade de noapte, utilizând funcția de dimare.

 

Pagina 5 din 164

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea