Iată unde poți plăti taxele, la Pitești

Marţi, 16 Februarie 2021 08:58

Direcția Impozite și Taxe Locale reamintește piteștenilor programul centrelor de încasări deschise în municipiu, precum și serviciile oferite de acestea cetățenilor.
Astfel, pentru persoanele care doresc să depună sau să ridice anumite documente, din categoria serviciilor nedigitalizate încă, sau pentru cei care nu aleg, din varii motive, serviciile on-line de plată a taxelor și impozitelor locale, municipalitatea pune la dispoziție 6 centre de încasări sau de primire/eliberare documente, după cum urmează:

SEdC Mioveni - servicii de curățenie pe scara blocului

Luni, 15 Februarie 2021 16:21

S.Ed.C. Mioveni prestează servicii de curățenie pe scara blocului, cât și de mentenanță și igienizare a subsolului blocului. Prețurile nu conțin TVA și sunt valabile începând cu data de 1 ianuarie 2020. „Pentru mai multe informații nu ezitați să ne contactați la nr. de telefon: 0348/445.885 sau 0799.009.312. Vă reamintim că subsolul blocului, cu toate instalațiile aferente, reprezintă proprietate comună a tuturor locatarilor, cu drepturile și obligațiile stabilite de lege, iar orice operațiune tehnică asupra subsolului se face cu participarea tuturor proprietarilor”, informează SEdC Mioveni.

 

Dotări moderne cu aparatură medicală pentru secția COVID a Spitalului din Mioveni

Luni, 15 Februarie 2021 11:08

Aparatură de specialitate și echipamente medicale în valoare de milioane de euro au ajuns în dotarea secției COVID de la Mioveni, prin fonduri nerambursabile. Până pe data de 30.04.2021, UATO Mioveni implementează proiectul finanțat din fonduri nerambursabile denumit ”Consolidarea capacității sistemului medical de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19, în județul Argeș”, Axa Prioritară 9 ”Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID -19, (OS 9.1) ”Creșterea capacității de gestionare a crizei COVID-19”, în valoare de 19.991.581,80 lei, echivalentul a 4,1 milioane euro.

Prin intermediul acestuia, administrația locală a avut oportunitatea de a dota Spitalul Orășenesc Mioveni cu echipamente medicale și aparatură, necesare tratării pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Fără surprize! Tofan și Mihăilescu - noii viceprimari ai Piteștiului

Miercuri, 10 Februarie 2021 19:50

Fără surprize, la alegerea celor doi viceprimari ai municipiului Pitești. Plecați cu prima șansa, Gelu Tofan (PNL) și Mihai Mihăilescu (USR PLUS) au fost aleși, prin vot secret, viceprimari.

În  această seară,  în sedința extraordinară a Consiliului Local Pitești, s-a luat act de alegerea celor doi. După exercitarea votului de către consilierii locali piteșteni, primul clasat a fost Gelu Tofan de la PNL cu 13 voturi, urmat de Mihai Mihăilescu-USR-12 voturi, Dumitru Tudosoiu-PSD -11 voturi și Ana Stan PNL-10 voturi.

„Este un început pentru Pitești care, pentru prima dată după decembrie ’89 are un viceprimar liberal”, a spus Gelu Tofan. De asemenea, MIhai Mihăilescu a declarat : "Sunt deschis la o colaborare sinceră și loială cu domnul primar. Vrem să facem lucruri bune pentru cetățenii municipiului Pitești, să implementăm proiecte bune pentru cetățenu și cred că numai lucrând împreună vom reuși".

 

Averile consilierilor județeni. Află care sunt persoanele cu cele mai multe datorii, dar și cele mai bogate!

Miercuri, 10 Februarie 2021 08:56

# Consilier latifundiar, cu zeci de terenuri

Componența Consiliului Județean Argeș este formată din membrii a patru partide: PSD (majoritate) - 17 consilieri județeni, PNL –  11 consilieri județeni, USR PLUS -  4 consilieri județeni și PRO România – 2 consilieri județeni.  În prim planul administrativ al județului găsim oameni cu venituri substanțiale, cu terenuri moștenite, care dețin colecții impresionante de bijuterii, dar și persoane îngropate în datorii. Săptămânalul „Atitudine în Argeș” vă prezintă declarațiile de avere a persoanelor, care au obținut un mandat de consilier județean în Argeș, dar și pe cea a președintelui Consiliului Județean Argeș.

Primăria Pitești prinde, din nou, trenul european!

Marţi, 09 Februarie 2021 12:03

# A fost semnată finanțarea realizării parcului Lunca Argeșului III, prin POR 2014-2020!

Municipiul Piteşti va primi 19.081.866,99 lei, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), pentru realizarea parcului Lunca Argeșului III.
Contractul de finanțare a fost semnat de către ministrul  Cseke Attila, în cadrul programului destinat modernizării infrastructurii educaţionale, creşterii calităţii vieţii şi dezvoltării activităţii unor întreprinderi mici şi mijlocii.

 

Încă două străzi vor fi asfaltate la Corbi

Marţi, 09 Februarie 2021 11:57

Primăria comunei Corbi, veste bună pentru localnici. Dacă, în ultimele două mandate, fostul primar, Virgil Baciu, a făcut minuni pe partea de insfrastructură și nu numai, iată, ritmul a fost preluat cu succes. După victoria obținută pentru cererea de racordare la gaze, apare, imediat, ceva nou, care denotă o linie hotărâtă pentru comună: Proiectul “Reabilitarea și modernizarea străzilor Ureanu și Valea Mare (DC 272B ) și amenajarea văii în satul Stănești, comuna Corbi, județul Argeș” a primit finanțare prin Compania Natională de Investitii (C.N.I.).
Valoarea reabilitărilor și modernizărilor se ridică la suma de 4.731.291 lei. Următoarea etapă este procedura de achiziție pe platforma SICAP.

Marți, ședință extraordinară de Consiliu Județean

Luni, 08 Februarie 2021 14:59

Consilierii județeni sunt convocați marți, 9 februarie, ora 12, pentru aprobarea listei provizorii de Investiții pentru 2021. Iată, mai jos, această listă și sumele prevăzute a fi alocate:

CLICK AICI PENTRU VIZUALIZARE

 

 

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L. a început lucrările specifice de întreținere și toaletare a spațiilor verzi

Luni, 08 Februarie 2021 14:49

De săptămâna trecută, profitând de vremea frumoasă de afară, SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L. a început lucrările specifice de întreținere și toaletare a spațiilor verzi . Lucrarea este executată de personalul calificat al societății și se desfașoară pentru început în zona A-uri. De asemenea, SEdC Mioveni a început și lucrările de balastare: pe Aleea Primaverii și pe str. George Topârceanu din oraș.

Angajare la Primăria Pitești

Luni, 08 Februarie 2021 14:41

Primăria Municipiului Piteşti organizează, în data de 10.03.2021, ora 10.00, la sediul său din strada Victoriei nr. 24, concurs de recrutare pentru ocuparea, pe perioadă nedeterminată, a unei funcții publice de execuție vacante, cu durată normală a timpului de muncă, de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână, de inspector, clasa I, gradul profesional debutant din cadrul Direcției Administrație Publică Locală-Biroul de Aplicare a Legilor Proprietății, Registul Agricol.
Condițiile specifice pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care participă la concurs pentru ocuparea postului vacant, sunt:

 

Ping-pong, în instanță, cu validarea mandatului de consilier local a lui Radu Bănică

Marţi, 02 Februarie 2021 14:35

# Acesta a depus jurământul abia în 21 ianuarie

După ce Lucrețiu Tudor a fost numit în funcția de administrator public/city manager al muncipiului Pitești, acesta a trebuit să renunțe la funcția de consilier local. Locul acestuia a fost luat de Radu Bănică (foto), următorul pe lista supleanţilor PSD  la alegerile locale. Radu Bănică a fost consilier local și în mandatul trecut. De asemenea, în anul 2019 acesta a ocupat și funcția de director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Argeş.

Forțe proaspete! Gabriel Niță - noul manager al Filarmonicii Pitești

Luni, 01 Februarie 2021 14:54

# Mădălin Sandu: „Este cel mai potrivit pentru a prelua managementul instituției”

Schimbare la Filarmonica Pitești! După ce Jean Dumitrașcu și-a dat demisia din funcția de manager,  ca urmare a neînțelegerilor cu sindicatul, începând cu data de 4 februarie în fruntea instituției urmează să fie numită o nouă persoană. Au fost făcute mai multe propuneri, iar primarul Cristian Gentea, conform unor surse din cadrul Primăriei Pitești, ar fi dat curs celei a sindicatului Filarmonicii, care l-a propus în funcție pe Gabriel Niță. Acesta ar urma să devină managerul interimar al instituției pentru următoarele patru luni. Gabriel Niță este angajat al Filarmonicii Pitești de patru ani, ocupând în prezent funcția de secretar marketing. Tânăr de perspectivă, având doar 29 de ani, el este licențiat în „Științele comunicării”, fiind și absolventul unui master în „Comunicare Organizațională”.

 

La Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni s-a pus în funcțiune noua stație de oxigen!

Luni, 01 Februarie 2021 14:43

# Instalația de distribuție a oxigenului medicinal este esențială pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19

Din 25.07.2020 și până în prezent, la Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni au fost internați 535 de pacienți infectați cu SARS – CoV – 2
Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni, unitate sanitară aflată în coordonarea Consiliului Județean Argeș, a fost dotat cu stație de oxigen. Noua stație, pusă în funcțiune astăzi, are 65 de prize pentru distribuția oxigenului medical și deservește saloanelor de la parter și etajul 1. Valoarea investiției a fost de 353.404 lei și a fost asigurată din fondurile Consiliului Județean Argeș.

Recensământul populației a fost amânat pentru 2022 și va fi realizat online

Luni, 01 Februarie 2021 13:34

Recensământul populației României, programat pentru 2021, va fi amânat cu un an din cauza pandemiei. Autoritățile au decis că este mai bine ca recensământul să nu aibă loc anul acesta, pentru că foarte multe persoane sunt în izolare sau în carantină instituționalizată și recenzorii s-ar putea  îmbolnăvi ușor.
Andrei Tudorel, președintele INS România: “Nu era indicat ca în această etapă să mergem, chiar și la o mică parte din populație să culegem aceste date pe teren la ușa fiecărei locuințe”.

 

Ședință de Consiliu Județean cu 32 de puncte pe ordinea de zi

Miercuri, 27 Ianuarie 2021 13:52

# Numeroase clădiri și terenuri se dau în administrare unităților subordonate # Va fi dat citirii un raport privind copiii părăsiți în unitățile sanitare din Argeș, pe anul 2020

Consiliul Judeţean Argeş este convocat în şedinţă ordinară pentru data de 29.01.2021, ora 11,00, prin mijloace electronice (on-line). Pe ordinea se zi sunt 32 de puncte, printre care și cele privind desemnarea reprezentanților CJ Argeș în ATOP dar și în Consiliul de Administrație al  CAS. Mai multe clădiri și terenuri sunt date în administrare instituțiilor subordonate, se modifică proiecte de drumuri , se sprobă proiectul tehnic pentru Galeria de Artă etc. Iată, mai jos, toate aceste propuneri.

 

Nicolae Tudose - încă patru ani în fruntea SEdC Mioveni

Marţi, 26 Ianuarie 2021 14:59

Nicolae Tudose a fost mandatat de Consiliul Local Mioveni să conducă pentru încă patru ani Societatea Servicii Edilitare pentru Comunitate, cea care gestionează serviciile publice din oraș. Propunerea unui nou mandat a venit de la primarul Ion Georgescu. În plenul Consiliului Local, cei trei consilieri USR-PLUS s-au abținut de la vot, propunând un mandat pe doar un an. „Mi-am dorit să rămân aici. În 2010, am fost cel care, împreună cu domn primar Ion Georgescu, am pus umărul la înființarea acestei societăți Servicii Edilitare și din 2010 până acum am extins permanent obiectul de activitate... Va fi, probabil, ultimul meu mandat! Vreau să rămână ceva în urmă!”, a precizat Nicolae Tudose. Primarul Ion Georgescu a avut și el un mesaj pentru Nicolae Tudose: „Să țină societatea pe linia de plutire. Să aibă grijă de salariați, să le ofere toate drepturile și să nu scadă calitatea. Să-și propună, zi de zi, mai mult cu costuri mai mici!”.

 

La loc comanda! Alexandru Vâjan s-a întors în fruntea Gărzii de Mediu Argeș

Marţi, 26 Ianuarie 2021 14:08

Alexandru Vâjan s-a întors la conducerea Gărzii de Mediu Argeș, după ce la sfârșitul lunii august 2020 fusese detașat tocmai la Buzău. Detașarea a durat doar trei luni, pe 19 noiembrie revenind pe funcția de comisar șef la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Argeș. În cele trei luni, interimatul a fost asigurat de Ioan Ene, cel care a mai condus instituția în urmă cu mai mulți ani.  Deși liberalii argeșeni au încercat să-i facă bagajele comisarului-șef Alexandru Vâjan și să îl trimită cât mai departe de Argeș, în cele din urmă s-au ales tot cu acesta!

Post scos la concurs la Primăria Pitești

Marţi, 26 Ianuarie 2021 13:52

Primăria Municipiului Piteşti organizează concurs de recrutare pentru ocuparea, pe perioadă nedeterminată, a unei funcții publice de execuție vacante, cu durată normală a timpului de muncă, de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână, de inspector, clasa I, gradul profesional superior din cadrul Direcției Administrație Publică Locală-Biroul Cadastru și Evidență Patrimoniu. Probele de concurs se vor desfășura la sediul Primăriei Municipiului Pitești din str. Victoriei nr. 24, după cum urmează: 22.02.2021, ora 10.00 – proba  scrisă; 25.02.2021, ora 10.00 – interviul. Perioada de depunere a dosarelor de înscriere la concurs este 20.01.2021-08.02.2021.

 

Taxele, impozitele și amenzile se pot plăti online, la Bradu

Marţi, 26 Ianuarie 2021 13:04

# Consiliul Județean Argeș dorește să extindă proiectul și să implementeze acest sistem în 84 primării și 18 instituții subordonate.

Din acest an, cetățenii comunei Bradu își pot plăti sumele datorate către bugetul local (taxele şi impozitele, amenzile) și online, prin intermediul platformei “ghiseul.ro”. Acest lucru este posibil în urma parteneriatului pe care Consiliul Județean Argeș îl are cu Primăria Bradu.

Ședință de Consiliu Local Pitești, cu scântei

Luni, 25 Ianuarie 2021 16:53

# Orașul încă nu are viceprimari, PSD încă nu are majoritate # Câțiva consilieri locali vor încerca instituirea regimului de arie naturală protejată de interes național și declararea ca rezervație naturală pentru Pădurea Trivale

Se anunță, pentru joi, o ședință cu scântei de Consiliu Local Pitești. Sursele noastre susțin că PSD face eforturi majore pentru a putea numi unul sau ambii viceprimari, deși nu are majoritate, iar șansele, cel puțin matematic, sunt în tabăra adversă. Câțiva consilieri locali (Apostoliceanu Sorin, Coteț Mihai, Dumitrașcu Maria-Cătălina, Irimia Tiberiu-Gabriel, Stan Ana, Șerbănoiu Răzvan Ionuț, Tofan Gelu, Miu Barbu, Chivu Virgil-Dumitru, Gherase Ionuț, Mihăilescu Mihai-Ioan, Nedelcu Darius-Sebastian și Plecanciuc Florin)  vor propune  instituirea regimului de arie naturală protejată de interes național și declararea ca rezervație naturală pentru Pădurea Trivale.

 

Pagina 5 din 153

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea