START renovărilor energetice prin PNRR la blocurile de locuințe din municipiul Pitești

Marţi, 21 Noiembrie 2023 20:01

 

În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C5 – Valul renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.1: Renovarea integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a clădirilor rezidențiale multifamiliale, Primăria Municipiului Pitești a semnat în data de 16.11.2023, primele 5 contracte pentru realizarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor la 5 blocuri de locuințe din municipiul Pitești, după cum urmează:

 

Ion Mînzînă - prezent la ședința Asociației Comunelor din România, filiala Argeș

Marţi, 21 Noiembrie 2023 15:23

 

# Ion Mînzînă: ”Județul nostru este pe locul IV pe țară la proiecte pe Anghel Saligny”

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a fost prezent, zilele trecute, la lucrările ședinței anuale a Asociației Comunelor din România, filiala Argeș, condusă de primarul Ion Dumitru. Pe lângă temele organizatorice, în cadrul acestei întâlniri a structurii asociative care reunește 85% din cele 102 localități din Argeș, au fost discutate și teme care vizau subiectele de actualitate, precum ordonanțele austerității și stadiul proiectelor.

 

 

A fost aprobat planul de intervenție și deszăpezire în Mioveni

Marţi, 21 Noiembrie 2023 14:57

 

S.Ed.C. Mioveni va asigura activitatea de curățire și de transport al zăpezii de pe căile publice și de menținere în funcțiune a acestora pe timp de polei sau de îngheț, în orașul Mioveni. Planul de deszăpezire valabil până la 31.03.2024 asigură menținerea drumurilor în stare de viabilitate pe timpul iernii și cuprinde mai multe măsuri privind pregătirea parcului auto în vederea prevenirii și combaterii înzăpezirii drumurilor publice din Mioveni.

 

Argeşul ar putea primi 42.000 de lei pentru proiecte de prevenire a violenţei în şcoli

Marţi, 21 Noiembrie 2023 12:40

 

Argeşul ar putea primi suma de 42.000 de lei pentru a realiza proiecte dedicate prevenirii violenţei în şcoli şi a infracţiunilor din unităţile de învăţământ. La nivel national, Ministerul Educației va aloca 1.407.473 de lei pentru cel puțin 250 de școli, care vor depune proiectele până pe 10 decembrie 2023. Potrivit Edupedu.ro, acest program are ca scop prevenirea apariţiei şi dezvoltării comportamentelor agresive, faptelor de violență și infracțiune în mediul școlar şi se adresează preșcolarilor, elevilor din învățământul primar, gimnazial, liceal și postliceal, părinților/familiilor preșcolarilor și elevilor.

 

 

Noi decizii ale Comisiei de circulație în Pitești

Luni, 20 Noiembrie 2023 12:04

# Două stații vor fi amenajate pe strada Depozitelor

În ședința Comisiei de sistematizare a circulației rutiere și pietonale organizată miercuri, 15 noiembrie 2023, au fost analizate, avizate sau respinse mai multe propuneri.

1. Amplasarea unei treceri pentru pietoni pe carosabilul străzii Avram Iancu, la intersecția cu strada Frații Golești - RESPINS

2. Amplasarea unui limitator de viteză pe carosabilul străzii Grigore Alexandrescu, nr. 11 – RESPINS

Reorganizarea bat-o vina! Argeșul, aproape să piardă și instituțiile de mediu

Miercuri, 15 Noiembrie 2023 16:13

 

De câteva zile circulă, pe mai multe rețele de comunicare, un proiect de ordonanță redactat la nivelul Ministerului Mediului, prin care Garda Națională de Mediu și Garda Forestieră Națională, precum și Agenția Națională pentru Protecția Mediului și Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate se vor comasa în opt Gărzi Regionale de Mediu, respectiv, în opt Agenții Regionale de Mediu. Conducerea noilor instituții urmează să fie asigurate de câte un comisar regional/ președinte cu rang de secretar de stat care va fi ajutat de câte un secretar general.

 

 

CJ Argeș a scos la licitație contractele pentru achiziția de mobilier și de echipamente digitale pentru învățământul special

Miercuri, 15 Noiembrie 2023 10:29

 

 

Consiliul Județean Argeșa obținut, prin PNRR finanțarea proiectului privind dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ special din subordinea sa și a Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Argeș.

Zilele trecute au fost scoase la licitație contractele privind achiziția de echipamente digitale și de mobilier pentru aceste unități de învățământ special. Valoarea totală estimată a celor două contracte este de 2 milioane de lei, plus TVA.

 

Proiect de aproape 10 milioane de euro - în derulare la Spitalul de la Valea Iașului

Miercuri, 15 Noiembrie 2023 08:47

 

# „Este vizată înlocuirea instalației electrice care este din anul 1949”, spune Marius Nicolaescu, vicepreședintele CJ Argeș

La Spitalul de Pneumoftiziologie „Sf. Andrei“ Valea Iașului s-a intrat în ultima etapă a proiectului finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare, în valoare de 9,8 milioane lei, din care 9,5 milioane lei fonduri nerambursabile. Prin intermediul proiectului „Consolidarea infrastructurii medicale pentru a face față provocărilor ridicate de combaterea epidemiei de Covid-19”, este realizată instalarea de sisteme de detectare, semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen, precum și extindere infrastructurii electrice și de fluide medicale.

 

Românii care au stagiul complet de cotizare s-ar putea pensiona mai devreme

Miercuri, 15 Noiembrie 2023 07:36

 

 

Veşti bune! Conform unui proiect de lege care se află în dezbatere publică, românii cu stagiul complet de cotizare s-ar putea pensiona mai devreme. Astfel, o persoană poate solicita pensie anticipată dacă a depășit cu cinci ani stagiul complet de cotizare, de 35 de ani sau dacă mai are cel mult cinci ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare. E vorba de 65 de ani pentru bărbați, iar la femei se stabileşte în funcție de anul nașterii.

Concluzia este că se pot pensiona anticipat femeile care au între 58 și 63 de ani şi bărbații între 60 și 65 de ani. De reţinut, proiectul prevede și unele penalizări pentru pensie limită de vârstă., potrivit G4media.ro.

 

 

Primarul Piteștiului, noi vizite în teren pe șantierele din Pitești

Marţi, 14 Noiembrie 2023 20:38

 

Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a făcut vizite, în teren, la câteva dintre investițiile ale căror lucrări sunt aproape finalizate, înainte de recepție.

Este vorba despre parcarea Bowling (stațiile de încărcare electrică și viitor sistem de irigații și gazon), terenul de sport din Prundu (realizat în urma bugetării participative) și parcarea blocului 39 (reabilitată, unde s-a reușit să suplimentarea numărului locurilor de parcare).

 

 

Noi zile libere în 2024

Marţi, 14 Noiembrie 2023 20:33

 

Zilele trecute, Ministerul Muncii a publicat hotărârea adoptată de Guvern, privind stabilirea zilelor lucrătoare în 2024. După cum am putut observa, anul viitor, românii au două noi zile libere.

Este vorba despre 16 august și 27 decembrie, care vor fi zile libere în anul 2024, cu menţiunea că acestea sunt punţi pentru alte zile - 15 august – Adormirea Maicii Domnului şi 25, 26 decembrie, astfel că noile zile libere vor fi recuperate.

 

SC Apă Canal 2000 SA recomandă: Protejați contoarele de apă împotriva înghețului!

Marţi, 14 Noiembrie 2023 19:10

 

Intrarea în sezonul de rece aduce, pe lângă bucuria aproprierii sărbătorilor de iarnă, si grija pentru ca în casele noastre să fie bine și să beneficiem de utilitățile fără de care, cu siguranță, ne-am îngreuna traiul.

Astfel, este necesar ca utilizatorii sa ia măsuri de protejare a instalațiilor de alimentare cu apă pentru a evita aparitia problemelor legate de înghetul acestora.

Dupa cum prevede si regulamentul serviciului, utilizatorii au obligația de a asigura protectia si integritatea fizică a contorului de apă, a vanelor ce echipează bransamentul și a căminului aferent. În cazul functionării anormale în condiții de înghet, reparatiile si/sau înlocuirea contorului sunt efectuate de Operator pe cheltuiala exclusivă a utilizatorului.

 

 

Lucrări importante în derulare la Mioveni

Marţi, 14 Noiembrie 2023 07:42

 

În această perioadă în Mioveni se desfășoară mai multe lucrări importante. Vor fi introduse noi rețele de gaze în Mioveni, în Făget. Investiția este de 1,8 milioane de euro și ar trebui încheiată anul viitor. Lucrările de extindere a sistemului de distribuție cu gaze naturale la Făgetu se desfășoră în ritm constant, proiectul avansând conform graficului impus. Proiectul cuprinde două componente, respectiv rețeaua de distribuție gaze și stația de reglare și măsurare a gazelor naturale.

 

Cinci proiecte eligible în cadrul bugetării participative, ediția a III-a

Luni, 13 Noiembrie 2023 15:27

 

După etapa de analiză a proiectelor depuse în cadrul acestei ediții a programului de bugetare participativă, la nivelul Municipiului Pitești, au fost declarate eligibile 5 proiecte, care vor intra în etapa de votare, începând cu data de 15 noiembrie 2023.

Cele 5 proiecte eligible sunt:

1. SMART TRASH - Containere inteligente și automate de reciclare în municipiul Pitești;

2. Toalete publice - amplasarea de toalete publice lângă locuri de joacă și parcuri;

 

 

Criză de medici ATI la Spitalul de Urgență Pitești

Luni, 13 Noiembrie 2023 14:45

 

Cel mai mare spital din județul Argeș riscă să rămână fără medici ATI! Spitalul de Urgență Pitești se confruntă cu o situație specială urmând ca de la 1 decembrie să rămână cu un singur medic în cadrul Secției Anestezie Terapie Intensivă. Se caută soluții, singura variantă posibilă fiind detașarea de medici de la alte spitale.

„Spitalul de Urgență Pitești se confruntă cu o situație specială după mișcări de personal în cadrul Secției Anestezie Terapie Intensivă care au dus la următoarea situație: din trei specialiști, unul este, la acest moment, în concediu medical, un al doilea va pleca de la data de 1 decembrie, prin demisie, și există riscul să rămână un singur doctor.

 

Se caută inspector în cadrul Compartimentului Fond Funciar

Luni, 13 Noiembrie 2023 14:39

 

Primăria Comunei Budeasa organizează concurs pentru ocuparea funcției de inspector, clasa I, grad profesional superior în cadrul Compartimentului Fond Funciar pe perioada nedeterminată. Pentru a te putea înscrie la concurs ai nevoie de studii superioare cu domneniul de licență în agronomie, horticultură, inginerie și management în agricultură și dezvoltarea rurală, drept sau științe administrative. Se mai cere o vechime în specialitatea studiilor de șapte ani și permis de conducere, categoria B. Candidații pot depune dosarul de concurs pâmă la data de 20 noiembrie, la sediul Primăriei Budeasa. Pentru informații suplimentare puteți accesa site-ul primăriei www.comunabudeasa.ro - secțiunea Informații publice/Angajări și consursuri sau puteți apela 0248 236 457 - Departamentul Resurse Umane.

 

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu: „Vechimea e importantă, dar nu e singurul criteriu care trebuie să definească experienţa”

Marţi, 07 Noiembrie 2023 12:08

 

Săptămâna trecută, Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a discutat despre realizarea salarizării din sistemul public. Ştim deja că se lucrează la Legea salarizării, iar ministrul Muncii a anunţat că se va găsi cea mai bună formă pentru ca angajaţii să primească lefurile pe care le merită.

În acest context, Simona Bucura s-a întâlnit cu reprezentanţii Avocatului Poporului, Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Consiliului Legislativ, Consiliului Naţional al Audiovizualului, Autorităţii Electorale Permanente, Consiliului Economic şi Social, Institutului Naţional de Statistică, Agenţiei Naţionale pentru Sport, Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, Rezervelor Statului şi Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

 

Continuă lucrările pentru protejarea spațiilor verzi pentru iarnă, la Mioveni

Marţi, 07 Noiembrie 2023 07:33

 

Muncitorii de la Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni desfășoară, în această perioadă, lucrări specifice pentru protejarea spațiilor verzi pentru iarnă: pregătirea plantelor sensibile la ger, îngropat și tuns trandafirii, transportul resturilor vegetale rezultate din curățirea zonelor verzi, scoaterea florilor anuale care încep să-și piardă rolul decorativ, urmând să începem și curățarea/toaletarea a copacilor de frunze și crengi uscate, pentru a îndeparta riscul bolilor și dăunătorilor.

 

 

Noi documentații DALI vor fi aprobate de Consiliul Județean Argeș

Luni, 06 Noiembrie 2023 12:03

# Proiecte la Cotmeana și Vulturești

Consiliul Județean Argeș se va întruni marți, 7 noiembrie, în ședință extraordinară pentru discutarea a trei proiecte aflate pe ordinea de zi. Este vorba despre un proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnice – faza D.A.L.I., a Devizului General și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții: „Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități Drăgolești”, din comuna Cotmeana, despre un proiect privind

Certificatele de naştere, căsătorie, divorţ şi deces vor putea fi obţinute online!

Luni, 06 Noiembrie 2023 11:24

 

Digitalizarea va cuprinde şi serviciile de stare civilă. Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunţat că certificatele de naştere, căsătorie, divorţ şi deces vor putea fi obţinute şi online.

„Acest parteneriat va face viața românilor din țară și din diaspora mai ușoară!

Din datele noastre, MAI gestionează cele mai accesate evenimente de viață de către români. 4 dintre ele – nașterea, căsătoria, divorțul și decesul – au fost digitalizate prin acest proiect.

 

 

Pagina 5 din 197

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea