Marți, dezinsecție la Bradu

Luni, 20 Iulie 2020 13:07

# Localnicii sunt sfătuiți să rămână, dimineața și seara, în locuințe
La Bradu, localitate limitrofă Piteștiului, se fac, de mai multe ori pe an, dezinsecții. Marți este programată una dintre acestea, dacă vremea o va permite. DanStroe, primar:  Dragi brădeni, marți, 21 iulie, pe raza localității Bradu se vor efectua servicii de dezinsecție prin pulverizare aeriană pentru combaterea tânțarilor. Pentru o eficiență maximă, intervenția se va face dimineața și seara.

Stolnici - lucrările la Dispensarul Uman, din centru, sunt în grafic

Luni, 20 Iulie 2020 13:06

În comuna Stolnici se lucrează pe mai multe fronturi. La asfalt, la gaze, la proiectul de canalizare, la școli, la iluminatul stradal. Lucrări demne de o localitate cu buget mult mai mare. Edilii sunt, însă, atenți la orice sursă de finanțare, bugetul propriu fiind, desigur, insuficient.

 

Primarul din Mioveni îndeamnă la îngrijirea proprietăților

Luni, 20 Iulie 2020 12:56

Toţi proprietarii de teren au, prin lege, obligaţia de a îl curăţa, de a tăia vegetaţia şi îngriji copacii de pe suprafaţa deţinută. Legislaţia de mediu, hotărâri ale Consiliului Local și regulamentul-cadru al serviciului de salubrizare al localităţilor prevăd aceste obligaţii, a căror neîndeplinire se sancţionează cu amenzi.

În toamnă, se vor finaliza lucrările de la „San Siro”

Luni, 20 Iulie 2020 12:12

Lucrările de amenajare a terenului de sport de pe strada Florilor, din apropierea Școlii Gimnaziale „Marin Preda”, cunoscut piteștenilor sub denumirea „San Siro”, se desfășoară conform graficului stabilit, în perioada următoarelor două luni îndreptându-se către finalizare. S-a încheiat turnarea stratului suport și împrejmuirea completă a terenului, o suprafață de circa 1000 m.p. urmând să fie acoperită cu un covor cauciucat vopsit în 6 straturi de vopsea acrilică în vederea realizării unui teren de sport multifuncțional pentru mini fotbal, tenis de câmp, baschet și handbal.

 

Calea București - sistem de irigare subteran

Luni, 13 Iulie 2020 15:57

# Salpitflor plantează, în această perioadă, peste 130.000 de răsaduri de flori
Primăria Municipiului Pitești, prin S.C. Salpitflor Green S.A., a continuat lucrările de amenajare a scuarului de pe Calea București, fiind realizate sistemul de irigare subteran și montarea a 350 mp de rulou gazon pentru rondul din sensul giratoriu. Se plantează, de asemenea, aici, 2000 de răsaduri de flori, precum și arbori și ierburi decorative.

Bârla - comuna ce va fi asfaltată aproape total

Luni, 13 Iulie 2020 15:10

Administrația din Bârla, în frunte cu primarul Gheorghe Voicu, profită de timpul favorabil pentru a termina investițiile începute. Privirea, însă, este, tot timpul, spre viitor.
Gheorghe Voicu: ”Săptămâna trecută am depus la Compania Națională de Investiții, documentația pentru finanțarea integrală a celor 16,5 km de drumuri comunale. Acestea sunt distribuite în toate satele comunei Bârla, acolo unde a fost introdusă rețeaua de apă. Am încredere că în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții Guvernului, vom obține finanțarea pentru ca, în curând, cetățenii comunei noastre să se poată bucura de o viață civilizată.”

 

Bogaţi. Încep lucrările la Centrul Cultural!

Luni, 13 Iulie 2020 15:08

Momente de sărbătoare în comuna argeşeană Bogaţi. Edilul Ion Gârleanu îşi vede visul cu ochii, joia trecută fiind începute, în mod oficial, lucrările la Centrul Cultural din comună, un edificiu grandios, exact cum locuitorii comunei merită. A fost turnată piatra de temelie, moment emoţionant, mai ales că acest moment este aşteptat de 13 ani, în 2007 fiind depus proiectul. La ceremonia de la Bogați au fost prezenți mai mulți lideri județeni de seamă.

La Săpata - lucrări de asfaltare sau pietruire în toate satele comunei

Luni, 13 Iulie 2020 15:07

Primăria Săpata a finalizat, în urmă cu puțin timp, proiectul de modernizare a 5 km. de drumuri comunale, proiect realizat cu fonduri nerambursabile atrase. În scurt timp, vor începe lucrări de întreținere pentru drumurile neasfaltate, piatra pentru acestea fiind deja cumpărată. Laurențiu Micu, primar: Avem o parte din utilaje în dotare proprie și, cu ajutorul unui alt utilej, pe care îl vom închiria, vom repara dreumurile locale neasfaltate. Este vorba de lucrări de reparații pe care le facem anual, până vom avea posibilitatea de a le asfalta și pe acestea.” Așa cum am mai scris, drumul județean ce traversează localitatea este iluminat, în momentul de față, cu lămpi LED. Se lucrează la modernizarea Căminului Cultural din localitate.

 

Lucrări de infrastructură avansate la Bascov!

Luni, 13 Iulie 2020 14:54

# Piloni de susţinere de 15 metri montaţi la noul pod de la Scheau # A fost finalizată asfaltarea străzilor din Glâmboc și străzile Azurului și Măceșului

Continuă în ritm susţinut şi lucrările de construcţie a noului pod din satul Scheau, ce are ca scop asigurarea traversării pârâului Valea Scheau în condiţii de siguranţă, dar şi amenajarea albiei în vederea prevenirii inundaţiilor în zonă. După ce au fost realizate zidurile de sprijin, muncitorii au montat pilonii şi chesoanele de susţinere, care, pentru siguranţa construcţiei, ajung până la o adâncime de 15 m.

O nouă investiţie în Bascov cu fonduri europene

Luni, 13 Iulie 2020 14:53

# S-a semnat contractul pentru amenajarea a trei noi locuri de joacă

La sfârșitul lunii iunie, conducerea Primăriei Bascov a semnat contractul de pro- iectare şi execuţie pentru amenajarea unor noi spaţii de joacă în comună. O mare parte din banii necesari sunt asiguraţi prin Măsura M8/6B „Investiţii în crearea şi dezvoltarea infrastructurii culturale şi de agrement”, din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală - PNDR, conform indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului, valoarea proiectului fiind de 282.261,15 lei.

 

Treceri noi de pietoni în comuna Bradu

Luni, 13 Iulie 2020 14:50

După ce am obținut avizul de la Serviciul Rutier Argeș și Regia Județeană de Drumuri Argeș, au fost marcate mai multe treceri de pietoni pe DJ 659 Pitești - Ștefan cel Mare”, transmite Gheorghe Militaru, șeful Poliției Locale Bradu:
Acestea sunt amenajate în următoarele zone:

SEdC Mioveni a demarat o acțiune de recondiţionare a mobilierului stradal

Luni, 13 Iulie 2020 14:21

S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L. a demarat, prin personalul de specialitate, o serie de activităţi privind recondiţionarea mobilierului stradal de la nivelul întregului oraș. „Precizăm faptul că intervenţiile constau în completarea elementelor lipsă din componenţa obiectelor de mobilier, repararea celor deteriorate și vopsirea acestora. Pe aceasta cale, venim cu rugămintea către dumneavoastră, cetățenii, sa păstrați în bune condiții bunurile de pe domeniul public, iar dacă surprindeți încălcări ale conduitei civice, vă rugăm să le aduceți imediat la cunoştinţa Poliţiei Locale Mioveni, la telefon 0348/445.855, pentru a lua măsurile necesare”, precizează reprezentanții SEdC Mioveni.

 

Pitești - montarea celor 67 de containere îngropate este aproape finalizată

Luni, 13 Iulie 2020 14:11

Contractul de furnizare și montaj al celor 67 de containere îngropate și al utilajului de ridicare a acestora se apropie de finalizare.
În zilele de 2 și 3 iulie se desfășoară probele de funcționare și compatibilitate, precum și instruirea personalului care va opera utilajul de ridicare.

GRAFICUL DE COLECTARE A DEȘEURILOR RECICLABILE ÎN PITEȘTI - LUNA IULIE

Luni, 13 Iulie 2020 14:10

Salubritate 2000 S.A., operator al serviciului de salubrizare în zona de sud a municipiului Pitești, aduce în atenția abonaților casnici graficul de colectare a deșeurilor reciclabile pentru luna iulie, după cum urmează:

 

Digitalizare la SC Apă Canal 2000 SA – servicii la distanță și soluții inovative

Luni, 13 Iulie 2020 14:02

Operatorul Regional SC Apă Canal 2000 SA Pitești implementează în prezent un proiect de digitalizare a activității, proiect ce urmărește consolidarea capacității de a asigura calitatea și accesul la serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare printr-un sistem informatic integrat pentru gestionarea online și în timp real a tuturor categoriilor de documente. Pentru a veni în sprijinul clienților/beneficiarilor, diverse documente (facturi, situații de plată, înștiințări, avize, etc.) vor fi transmise și electronic (e-mail) prin grija compartimentelor funcționale în care se emit.

Zeci de persoane, internate în secția externă COVID-19 pentru pacienții asimptomatici

Luni, 06 Iulie 2020 13:06

# Căminul Primăriei Pitești, transformat în secție a Spitalului Județean Argeș

Începând cu data de 1 iulie, în cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești, funcționează o unitate de izolare și tratament pentru pacienții confirmați cu infecția SARS-Cov-2 asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară. Locația pentru această unitate a fost pusă la dispoziția SJU cu titlu gratuit de către Primăria Pitești și, prin eforturile susținute ale întregului colectiv al spitalului. În această unitate au fost deja transferați primii pacienți încă de săptămâna trecută. De asemenea, și la Câmpulung s-a deschis o astfel de unitate, mai exact într-un corp al Spitalului de Pneumoftiziologie Câmpulung, înainte celei de la Pitești.

 

Instituția Prefectului Argeș: „Se constată o prezență mult mai numeroasă a exemplarelor de urs comparativ cu anul precedent”

Luni, 06 Iulie 2020 12:57

# Patru argeșeni – grav răniți de urs, în 2019

Urșii coboară tot mai des aproape de gospodăriile oamenilor și atacă tot ce le iese în cale. Sunt numeroase sesizări ale autorităților locale și județene legate de această problemă ce pare să nu își găsească rezolvare. De asemenea, odată cu deschiderea Transfăgărășanului crește riscul de a se produce incidente nedorite, mai ales că pe acest sector de drum ursul se comportă ca la el acasă.

Primarul Dan Stroe: „Investițiile în comuna Bradu continuă în ritm susținut”

Luni, 06 Iulie 2020 12:55

# Sens giratoriu la intrarea în Târgul Săptămânal

În localitatea Bradu continuă proiectele de modernizare. Infrastructura reprezintă o prioritate pentru primarul Dan Stroe, care vrea să le asigure cetățenilor cele mai bune condiții de trai. ”Chiar dacă în ultimele luni am traversat cu toții o perioadă dificilă, investițiile în comuna Bradu au continuat în ritm susținut”, declară primarul Dan Stroe.
Investițiile din această perioadă:

 

Primăria Pitești a prelungit termenul de depunere a declarației fiscale pentru taxa de salubrizare

Luni, 06 Iulie 2020 12:50

Primăria Municipiului Pitești anunță prelungirea perioadei de depunere a declarației fiscale pentru stabilirea taxei de salubrizare pentru persoane fizice.
Astfel, declarațiile vor putea fi depuse până la data de 30.09.2020, dar se pot depune și prin mijloacele de transmitere la distanță: prin fax (la numărul 0248.21.21.66); prin poștă (pe adresa Pitești, str.Victoriei, nr.24; prin intermediul site-ului web al instituției, disponibil la adresa www.primariapitesti.ro, opțiunea Servicii electronice - Depunere ONLINE.Declarația TAXĂ SALUBRIZARE.

Localitățile afectate de inundații au solicitat peste 21 milioane de lei pentru refacerea obiectivelor calamitate

Luni, 06 Iulie 2020 12:46

UPDATE: Alte nouă UAT-uri din Argeș, afectate de inundații, au depus documentațiile pentru obținerea unui sprijin financiar din partea Guvernului. În total sunt 19 localități care au solicitat în total 21,14 milioane lei. Numai 10 nu au depus documentația, cel mai probabil pentru că valoarea pagubelor a fost una mică.

Textul inițial: În Argeș au existat 29 de localități afectate de inundațiile din luna iunie. Instituția Prefectului Argeș a făcut din timp demersurile pentru obținerea unui sprijin financiar din partea Guvernului. Doar 10 UAT-uri au transmis însă în timp util documentațiile complete, prin care se solicită sprijin financiar pentru refacerea obiectivelor de infrastructură afectate.

 

Pagina 5 din 142

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea