Dosar penal pentru transport ilegal de lemne. Camionul a fost confiscat

Sâmbătă, 28 Mai 2022 13:48

Jandarmii argeșeni din cadrul Postului Montan Arefu au depistat, pe raza comunei Sălătrucu, în data de 27 mai, un șofer care transporta material lemnos fără a avea documente. Bărbatul s-a ales cu dosar penal, iar camionul încărcat cu lemne a fost confiscat.

„La solicitarea justificată a oamenilor legii, șoferul autocamionului, un bărbat de 38 de ani din Valea Iașului, nu a prezentat documentele legale care să însoțească transportul întrucât nu deținea niciun document. În această situație, la fața locului a fost solicitată prezența lucrătorilor de poliție, cât și a reprezentanților Ocolului Silvic Șuici pentru întreprinderea demersurilor legale”, arată Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș.

Cinci proiecte pentru programul de bugetare participativă. Alege-l pe cel mai interesant

Sâmbătă, 28 Mai 2022 13:33

Pentru prima dată, piteștenii au putut propune proiecte pentru dezvoltarea municipiului, în cadrul programului de bugetare participativă. Astfel, au fost depuse 17 proiecte în cadrul programului, dintre ele fiind declarate eligibile doar cinci. În final, trebuie ales doar unul dintre ele. Iar acesta va fi ales tot de piteșteni. Etapa de vot se va desfășura exclusiv online pe platforma https://eportal.primariapitesti.ro/dm_pitesti/servicii.nsf/pagini/portal+bugetare+participativa, în perioada 28 mai - 25 iunie 2022. Pentru a vota este necesară crearea unui cont pe platformă sau autentificarea, dacă ai deja unul. Între 27 iunie – 08 iulie va fi perioada de analiză și publicarea listei finale cu proiectele câștigătoare.

 

CERTIFICATELE DE CAZIER JUDICIAR SE ELIBEREAZĂ ȘI LA POLIȚIA ORAȘULUI MIOVENI

Joi, 26 Mai 2022 09:18

Începând cu luni, 30 mai, persoanele interesate pot solicita și obține certificate de cazier judiciar și certificate de integritate comportamentală, adresându-se și Poliției Orașului Mioveni, la ghișeul de lucru cu publicul, după următorul program: Luni, Marți, Joi și Vineri  - în intervalul orar: 08.30 – 11.00 sau Miercuri – în intervalul orar: 15.00-17.30.

Obținerea certificatului de cazier judiciar/certificatului de integritate comportamentală se face personal sau prin împuternicit (cu procură notarială sau împuternicire avocațială), prin prezentarea la ghișeele de lucru cu publicul, în timpul programului, indiferent de domiciliul ori locul nașterii titularului.

Karatiștii de la CS Dacia Mioveni 2012 s-au întors cu medalii de la Campionatul European WSF!

Miercuri, 25 Mai 2022 09:25

În perioada 20-22 mai, la Kranevo (Albena) - Bulgaria, a avut loc cea de-a XII-a ediție a Campionatului European de Karate WSF, la care au participat peste 420 de sportivi din 17 țări, pe multiple probe de kumite.

 

Sportivii de la CS Dacia Mioveni 2012, antrenați de sensei Sebastian Ene, au avut un parcurs deosebit. La cadeți feminin, Olar Raluca a cucerit la categoria+54 de kg o medalie de aur. De asemenea, cu echipa României de cadete a devenit campioană europeană. La proba de kumite WKF s-a plasat pe poziția a treia.

 

Ziua Comunei Bradu - în acest weekend, cu artiști de marcă

Miercuri, 25 Mai 2022 08:38

Primăria și Consiliul Local vă invită la Ziua Comunei Bradu, care vine după doi ani de pauză și va avea loc sâmbătă, 28 mai 2022, începând cu ora 12.00. Pe scena evenimentului care va fi amenajată la Baza Sportivă Bradu vor urca artiști de top din România, care vor satisfice toate gusturile și preferințele tuturor categoriilor de vârstă.

Dan Stroe, primar: ”În această ediție v-am pregătit și o surpriză de muzică populară și anume “Taraful Brădenii”, care reunește exclusiv artiști care locuiesc în comuna noastră. Evenimentul se va încheia ca de fiecare dată cu un superb foc de artificii. Vă așteptăm cu drag!”


 

Program PILOT. Care sunt școlile din Argeș în care se va organiza testarea standardizată

Marţi, 24 Mai 2022 11:03

În șapte unități de învățământ din județul Argeș va avea loc testarea standardizată la limba română și matematică, program ce se organizează în 329 de școli din toată țara, în perioada 30 mai – 10 iunie. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că testarea standardizată nu este obligatorie pentru elevi, deci nu există sancțiuni pentru neparticiparea la testare.

 

Criteriile prin care au fost alese școlile pentru pilotarea testelor standardizate au fost:

 

Prefectul Radu Perianu: „Prin profesia mea de bază, avocatura, am văzut vieți distruse de consumul de droguri”

Marţi, 24 Mai 2022 10:42

S-a făcut un protocol, între Instituția Prefectului Argeș și Agenția Națională Antidrog, prin Centrul Regional Antidrog Pitești, pentru desfășurarea de activități de prevenire și combatere a consumului de narcotice.

Radu Perianu, prefectul județului: ”Am semnat astăzi (vineri, n.r.) un protocol important, o colaborare cu Agenția Națională Antidrog. Este esențial să intervenim eficient în combaterea consumului de narcotice. Și pentru că mereu am afirmat că este mai bine să prevenim decât să ajungem să tratăm, e un principiu pe care aș vrea să îl aplic și acum. Prin profesia mea de bază, avocatura, am văzut vieți distruse de consumul de droguri. Parteneriatul ne oferă un cadru legal ca să cooperăm și să desfășurăm activități de prevenire în acest domeniu. Scopul este să reducem cererea și oferta de droguri. Sunt convins că voi avea o colaborare bună cu Centrul Regional Antidrog Pitești condus de comisarul de poliție Daniel Gheorghe.”.
Protocolul de colaborare se circumscrie Strategiei naționale în domeniul drogurilor 2022-2026 de consolidare a parteneriatului cu instituțiile si autoritățile publice la nivel central și local, în vederea eficientizării demersurilor de prevenire a consumului și traficului ilicit de droguri.

Registrator medical din Argeș - reținut în dosarul „Vaccinare la chiuvetă”

Marţi, 24 Mai 2022 09:49

 

 

Vaccinarea la chiuvetă face noi victime! Un registrator medical de la un centru de vaccinare din Argeș a fost reținut, luni - 23 mai, pentru 24 de ore. În cauză mai sunt cercetate alte 22 de persoane.

 

În dosarul, instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, fals informatic, abuz în serviciu, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals.

 

Registratorul medical este acuzat că a primit diferite sume de bani și chiar voucherele aferente vaccinării  pentru a atesta în fals vaccinarea mai multor persoane.

 

Fostul parlamentar de Argeș, Cristian Boureanu, s-a întâlnit cu Laura Dincă, după despărțirea de Cristina Belciu!

Marţi, 24 Mai 2022 08:40

Încurcate sunt căile Domnului! Fostul deputat de Argeș, Cristian Boureanu, trăiește, la extreme, dragostea. Recent, s-a despărțit de fotomodelul Cristina Belciu, cu care s-a iubit cinci luni, dar Boureanu a ținut prima pagină a ziarelor mondene cu vestea că s-a întâlnit cu fosta iubită, Laura Dincă, alături de care a trăit o poveste de dragoste de aproape șapte ani. E drept, pe Laura a întâlnit-o întâmplător într-un restaurant, dar gurile rele vorbesc pe la colțuri...

Boureanu a fost surprins la un restaurant din zona de nord a Bucureștiului, alături de Laura Dincă. Aceștia s-au revăzut întâmplător, chiar Boureanu venind la masa unde Laura stătea alături de o prietenă.

 

Pe 26 mai - atelier gratuit pentru gravide şi proaspetele mămici, la Spitalul Mioveni

Marţi, 24 Mai 2022 08:34

Spitalul Orăşenesc Mioveni organizează joi, 26 mai, începând cu ora 9.00, un atelier gratuit pentru gravide şi proaspetele mămici, avându-i ca lectori pe dr. Mariana Pîrvan – medic neonatolog, dr. Andree Savu - medic specialist pediatru și Loredana Tătărăscu – specialist consultant în lactaţie, acreditat IBCLC. Răspunsuri la întrebările legate de prima lună de viață a bebelușului , dar şi alte sfaturi utile, îndeosebi despre îngrijirea corectă a acestuia vor fi oferite la acest interesant atelier de către cei trei specialişti. Participarea se face doar pe bază de înscriere, la recepţia spitalului, numărul de locuri fiind limitat! Detalii și programări la numărul de telefon: 0372.791.212.

 

 

Fost șef de secție de la Spitalul Județean Argeș, declarat INCOMPATIBIL de ANI!

Luni, 23 Mai 2022 15:19

Un fost șef de secție de la Spitalul Județean de Urgență Pitești a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate. Este vorba despre medicul Daniel Blăjan, fost șef al Secției de Cardiologie, care în timp ce ocupa funcția de conducere în cadrul SJU era și administrator al unei societăți comerciale.

„S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 iulie 2017 – 13 mai 2019, întrucât a exercitat simultan funcțiile de Șef Secție Cardiologie în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești și administrator al unei societăți comerciale, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 95/2006 coroborate cu prevederile art. 185, alin. (15) din același act normativ”, a anunțat ANI, prin integritate.eu.

Pilotul Sebastian Barbu a câştigat Raliul Argeşului. Trei premiere pe podium

Luni, 23 Mai 2022 11:09

 

Pilotul Sebastian Barbu a câştigat duminică, 22 mai, Raliul Argeşului, etapa a treia a Campionatului Naţional de Raliuri Betano. După această etapă, Andrei Gîrtofan este noul lider al clasamentului general. Clasamentul final de la Raliul Argeșului:

1. Sebastian Barbu și Iancu Bogdan;

2. Andrei Gîrtofan / Doru Vraja;

 

3. Mihai Manole / Marc Banca.

 

Ghid chirii 2022: Ce obligații fiscale au cei care realizează venituri din închirierea imobilelor sau a camerelor în scop turistic

Luni, 23 Mai 2022 10:19

 

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a actualizat Ghidul fiscal al contribuabililor persoane fizice care realizează venituri din închirierea și subînchirierea bunurilor mobile și imobile și din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală.

Acesta este disponibil pe portalul www.anaf.ro, în secțiunea Asistență Contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative, la următorul link: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Ghid_chirii_2022_05.pdf.

Guvernul a aprobat scutirea de la plata impozitului și a taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei

Luni, 23 Mai 2022 10:02

Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, scutirea de la plata impozitului și a taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei.

De la 1 iunie, pentru suma rezultată din majorarea salariului de bază de la 2.550 de lei, la 2.750 de lei brut pe lună, nu se va datora impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. De această măsură vor beneficia și persoanele nou angajate între 1 iunie și 31 decembrie.

 

A început înscrierea la Bacalaureat 2022

Luni, 23 Mai 2022 09:42

 

Elevii de clasa a XII-a se pot înscrie la examenul de Bacalaureat 2022 în perioada 23-27 mai 2022. Astfel, candidații vor completa partea I a cererii de înscriere. Cei care solicită recunoașterea / echivalarea unor probe susținute în anii anteriori / sesiunile anterioare completează partea I și partea a II-a din cererea de înscriere. Amintim că elevii de clasa a XII-a termină cursurile pe 27 mai, conform calendarului oficial.

Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală are loc în perioada 6-8 iunie, iar evaluarea competențelor digitale, 9-10 iunie. Evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională (proba C) se va face între 13 și 16 iunie. 

LA MULȚI ANI, PITEȘTI!

Luni, 23 Mai 2022 09:26

 

Cu aceste cuvinte a început ședința festivă ce a marcat cei 634 de ani de atestare documentară. Ședința a avut loc în Sala Mare a Primăriei Pitești. Deși într-adevăr mare, sala a rămas, de această dată, mică.

Delegații din Maroc, Moldova, Palestina, Serbia - au fost prezente, dar și prefectul județului, Radu Perianu, parlamentari, primari, consilieri locali, rectorii celor două Universități din oraș, directorii instituțiilor de cultură și mulți, mulți alții.

 

A început „Pitești Fest”. Vezi programul evenimentelor

Joi, 19 Mai 2022 11:19

Începe cea de-a 30-a ediție a Zilelor Municipiului Pitești. Anul acesta, municipalitatea a pregătit multe surprize piteștenilor, dar și un concert extraordinar marca Andra & Randi, prezentator fiind Cătălin Măruță.

Majoritatea evenimentelor vor avea loc în parcul Lunca Argeșului, la fel cum s-a întâmplat și de Simfonia Lalelelor, dar vor fi organizate manifestări și pe centrul pietonal, Parcul Trivale, Grădina de Vară sau Filarmonica Pitești. De asemenea, în perioada 20-22 mai va fi transport gratuit prin curse regulate oferite de Publitrans, programate din 30 în 30 de minute, de la Teatrul „Al. Davila” până în Parcul „Lunca Argeșului” și retur!

Aventura Parc – zonă nouă de agrement în Parcul „Lunca Argeșului”!

Joi, 19 Mai 2022 11:07

Jocul în aer liber și bucuria de a face sport în natură, alături de prieteni, sunt atribute ale copilăriei cu o mare importanță în dezvoltarea celor mici. Municipalitatea piteșteană pune la dispoziția tuturor o nouă zonă de relaxare și de activități sportive, în Parcul „Lunca Argeșului”, acolo unde, începând din 17 mai 2022, a fost amplasat „Aventura Parc” – spațiu distractiv și inovator, dedicat copiilor și adolescenților.

Având mai multe trasee, destinate tuturor vârstelor, începând cu cei care au împlinit 5 ani, Aventura Parc dezvoltă spiritul sportiv, mobilitatea și agilitatea. Liniile de parcurs sunt diferențiate, în funcție de dificultate, pe vârste și nivel de pregătire, astfel:

 

Peste 4 milioane de euro pentru argeșenii răniți și pentru rudele celor care au murit în incendiul de la Colectiv

Miercuri, 18 Mai 2022 13:24

# Cinci argeșeni au supraviețuit după ce au stat săptămâni întregi în spital în urma incendiului # Doi argeșeni și-au pierdut viața în urma tragediei

Final de drum în dosarul Colectiv, după 6 ani și jumătate de la tragedie. Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat pe inculpaţi la un total de 60 de ani de închisoare cu executare, aproape la jumătate faţă de pedepsele cumulate în prima instanţă, care însumau 113 ani de închisoare cu executare. În urma apelului, unii dintre inculpați au primit pedepse chiar mai mici decât perioada în care au așteptat verdictul. S-a făcut dreptate!?

 

Revoluție în EDUCAȚIE! Ministrul Cîmpeanu vrea să introducă testări pilot anuale, pentru toți elevii!

Miercuri, 18 Mai 2022 08:56

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, e pus pe fapte mari. Acesta a anunțat că intenționează să introducă până la sfârșitul anului o testare-pilot la limba română și matematică pentru toți elevii. Excepție fac elevii din clasele a VIII-a și a XII-a. De asemenea, elevii de liceu for fi evaluați și la istorie. În acest sens, ordinul de ministru a fost deja pus în dezbatere.

Anul acesta, evaluările-pilot se vor face în câte 7 unități de învățământ, din fiecare județ. Testele vor fi elaborate de o companie privată, o platformă ed-tech de măsurare a performanței educaționale.

 

Pagina 1 din 229

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea