Rezultate simulare BAC în Argeș: O singură notă de 10 la limba română

Luni, 18 Martie 2024 15:06

 

Peste 36% dintre elevii de clasa a XII-a din Argeș nu au luat nota 5 la simularea examenului național de Bacalaureat la limba și literatura română, peste 31% dintre elevi nu au luat nota de trecere la matematică sau istorie, în timp ce peste 43% nu au luat nota 5 la disciplina la alegere a profilului și specializării, potrivit comunicatului transmis de Inspectoratul școlar Județean (ISJ) Argeș. Procentul total de promovare la nivelul județului a fost de doar 41,15%. De asemenea, niciun elev din Argeș nu a obținut media 10 la simulare. Limba română le-a creat cele mai mari probleme.

 

Festivalul „Simfonia Lalelelor” 2024

Luni, 18 Martie 2024 14:42

# Se primesc cereri pentru închirierea spațiilor comerciale. Atenție: doar până pe 25 martie!

Ediția a 47-a a festivalului „Simfonia Lalelelor” va avea loc în perioada 19 - 21 aprilie 2024, iar Parcul „Lunca Argeșului” va fi locul unde se va desfășura cea mai mare parte a evenimentelor și manifestărilor prilejuite de evenimentul-simbol al orașului nostru.

Solicitările agenților economici în vederea închirierii spațiilor de comercializare amenajate în incinta Parcului „Lunca Argeșului”, în perioada festivalului, se primesc până în data de 25 martie 2024 – ultima zi în care acestea se înregistrează.

 

Poliţiştii din M.A.I. şi poliţiştii de Penitenciare ies în stradă pe 25 martie!

Luni, 18 Martie 2024 14:40

# Angajaţii de la Penitenciarul Mioveni se alătură protestatarilor

Pe 25 martie, de Ziua Poliţiei Române, sindicaliştii din MAI, alături de Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare SNPP vor organiza un protest de amploare la care îşi anunţă prezenţa 4000 de protestatari. Dacă nu le vor fi împlinite revendicările, acţiunile vor continua în teritoriu. La acest protest vor participa şi poliţiştii de la Penitenciarul Mioveni.

“NU mai putem accepta restanțe, amânări, suspendări, prorogări, înghețări și minciuni!”, strigă poliţiştii care spun că au fost minţiţi în 2023, dar nu mai sunt dispuşi să accepte umilinţa guvernanţilor.

Traseu direct Pitești-Ștefănești cu autobuzele Publitrans

Luni, 18 Martie 2024 14:22

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești, împreună cu Operatorul regional Publitrans 2000, vă aduc la cunoștință că, începând cu data de 18 martie, indicativele liniilor metropolitane vor fi modificate prin adăugarea literei “M”, facilitând astfel o identificare mai precisă în raport cu liniile urbane. De asemenea, linia M6B va fi operațională pe traseul Izvorani - Ștefănești blocuri. Pentru a satisface cererea de transport a locuitorilor orașului Ștefănești, traseul liniei M9B va fi prelungit, având ca nou punct terminus Calea București – Pitești.

 

Zona de picnic din Mioveni este deschisă!

Luni, 18 Martie 2024 14:18

Zona de picnic din Făget –Mioveni este deschisă publicului de luni până duminică, între orele 09.00-17.00.

„Revenim cu rugămintea către cei care aleg să utilizeze facilităţile din zona de picnic să respecte regulile de funcţionare, să nu distrugă obiectele de mobilier (foişoare, toaletă, cişmea, grătare, etc.) şi să aibă un comportament decent. Nu uitați că la închirierea grătarului este necesară plata unei garanții de 50 de lei, ce va fi restituită la înapoierea acestuia. Vă rugăm ca la încheierea activităţilor, să colectați toate resturile de mâncare, ambalaje și să le depuneți în containerele special amenajate. Pentru sesizări în ceea ce privește buna funcționare a zonei de agrement, ne puteți contacta în dispecerat, la următoarele numere de telefon: 0348/457.102 sau 0736.202.067”, a transmis SEdC Mioveni.

O piteșteancă a câștigat premiul I la GastroPan, la categoria „Piesă artistică”

Luni, 18 Martie 2024 11:18

 

# Raluca s-a folosit de 11 proverbe pentru a crea o lucrare dulce

 

Raluca Ţîrcomnicu, o tânără din Piteşti, și-a îmbogățit CV-ul cu încă un premiu important la secțiunea cofetărie. La a XV-a ediție a expoziției GastroPan, desfășurată între 14-16 martie la Brașov, piteșteanca a obținut premiul cel mare la categoria „Piesă artistică”. Lucrarea care a impresionat juriul a fost compusă din produse dulci care au surprins frumusețea basmelor și a folclorului românesc, tema din acest an a concursului.

 

Încă un piteștean centenar! Felicitări distinsei doamne Velișcu Rodica pentru împlinirea vârstei de 100 de ani!

Luni, 18 Martie 2024 11:08

 

Edilul Cristian Gentea, a oferit, pe 15 martie, în numele municipalității, diploma de „Piteștean centenar” și un premiu simbolic doamnei Velișcu Rodica, în semn de respect și apreciere a comunității piteștene, pentru împlinirea unui secol de viață.

Născută la Pitești, în prima zi a anului 1924, a absolvit Liceul Economic „Teiuleanu”, în anul 1947, iar pasiunea pentru matematică a dus-o mai departe, la Școala de Statistică. Cu responsabilitate și seriozitate, Rodica Velișcu a lucrat ca statistician medical la Spitalul Județean Argeș, contribuind la dezvoltarea sistemului medical din Pitești.

 

“Urșii or să ajungă, probabil, și în București”

Marţi, 12 Martie 2024 08:15

 

# În Argeş, primarii strigă că urşii sunt o ameninţare pentru populaţie

Problema urşilor e încă de actualitate! Animalele au făcut prăpăd în multe judeţe, chiar şi în Argeş, dar autorităţile centrale nu vor să ia măsuri serioase. Primarul din Sf. Gheorghe, Antal Arpad, trage un semnal de alarmă şi spune că ar trebui să se permit vânarea urşilor. 8 oameni au fost ucişi, sute de gospodării au fost devastate, dar e linişte din partea decidenţilor.

 

 

Consiliul Județean Argeș a fost dotat cu un defibrilator extern

Marţi, 12 Martie 2024 08:10

 

Asociația „Leul Albastru" a montat în cadrul Consiliul Județean Argeș un defibrilator extern, aparat care poate fi utilizat pentru a acorda primul ajutor în caz de necesitate. Aparatul a fost achiziționat de ONG în cadrul proiectului „Eroii Argeșului” finanțat de Consiliul Județean Argeș. Tot în cadrul acestui proiect, elevi și cadre didactice de la două instituții de învățământ din județ - Liceul "Astra" și Colegiul Tehnic ”Costin D. Nenițescu” Pitești - au primit informații despre cum să acționeze în caz de urgențe medicale.

 

În lipsă de rezultate, antrenorul lui FC Argeș dă vina pe terenul de la Mioveni

Luni, 11 Martie 2024 18:36

 

# „CS Mioveni se bate la promovare și joacă pe același teren”, îi dă replica Nicolae Tudose

În lipsă de rezultate, Eugen Neagoe, antrenorul echipei FC Argeș, dă vina pe condițiile de pregătire și se declară dezamăgit de condițiile pe care le-a găsit la Mioveni unde echipa sa dispută meciurile de pe teren propriu.

De când stadionul „Nicolae Dobrin” a fost demolat pentru a se contrui o arenă ultramodernă, FC Argeș nu mai are o bază proprie și se antrenează la vecinii de la Mioveni, în condiții pe care Neagoe le consideră potrivnice.

 

 

Ministrul Muncii și președintele CJ Argeș, alături de femeile din Bradu

Luni, 11 Martie 2024 15:08

 

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, și Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș și al PSD Argeș, au ales să petreacă momente speciale de 8 Martie alături de femeile din comuna Bradu. Împreună cu primarul Dan Stroe le-au oferit doamnelor și domnișoarelor flori și le-au urat să aibă bucurii în viață și multă sănătate. Primăria și Consiliul Local Bradu au pregătit un spectacol special dedicat Zilei Internaționale a Femeii, la Căminul Cultural Bradu.

 

Meditaţii gratuite pentru elevi la Biserica ”Sfintele Femei Mironosiţe” din Piteşti!

Luni, 11 Martie 2024 15:06

 

Prin grija Înaltului Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, elevii de clasa a VIII-a au parte de meditaţii gratuite la limba română şi matematică, organizate la Biserica Sfintele Femei Mironosiţe din Piteşti, din cartierul Găvana. În acest program sunt pregătiţi 13 copii.

“Parohia Găvana IV organizează meditații gratuite pentru elevi. Dincolo de definiții, este clar că educația umanizează ființa umană încă de la naștere, adică îl face pe copil să ajungă om și să poată trăi între oameni. Poate că omul, dacă ar fi o ființă izolată, dacă ar trăi singur, atunci educația ar putea să fie facultativă sau superficială ori să lipsească de tot.

 

 

UPDATE: 30 de zile de arest preventiv pentru șefa secției de Psihiatrie de la Spitalul Județean Argeș

Vineri, 08 Martie 2024 11:20

 

UPDATE: Tribunalul Argeș a admis măsura arestului preventiv pentru 30 de zile față de Ileana-Ramona Ștefănache, șefa secției de Psihiatrie de la SJU Pitești. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Textul inițial: Medicul primar Ileana-Ramona Ștefănache, șefa secției de Psihiatrie de la Spitalul Județean de Urgență Pitești, a fost reținută pentru 24 de ore, în seara zilei de 7 martie, de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul, fiind urmărită penal cu privire la săvârşirea în formă continuată a infracţiunilor de luare de mită şi de dare de mită. Medicul urmează să fie prezentat vineri, 8 martie, Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

27 de şcoli din Argeş - incluse în Programul “Masă sănătoasă”!

Joi, 07 Martie 2024 08:39

 

# Elevii vor primi zilnic pachete cu alimente sau meniuri cu mâncare

Guvernul a aprobat lista celor 1200 de unităţi de învăţământ din toată ţara, în care se va implementa programul “Masă sănătoasă în şcoli”. Elevii care învaţă în şcolile din 27 de comune din Argeş vor primi, zilnic, pachete cu alimente sau meniuri cu mâncare, în funcţie de cum va decide fiecare şcoală.

La nivel naţional, 450.000 de copii vor primi mâncare la şcoală, fiind alocată suma de 1 miliard de lei pentru acest program.

 

 

Castrări gratuite pentru câini și pisici la Bradu!

Joi, 07 Martie 2024 08:05

 

Proprietarii de câini și pisici din localitatea Bradu vor putea să își castreze gratuit patrupedele în cadrul unei ample campanii care se va desfășura pe durata întregului an. Operațiile de sterilizare se vor efectua în două locații, respectiv în Bradu de Sus, la Baza Sportivă, și în Geamăna, în incinta Unității Militare, puse la dispoziție de către Primăria Bradu. Prima campanie de sterilizare va avea loc pe 8 martie și se va desfășura în ambele locații.

MAI scoate la concurs peste 5.000 de posturi!

Marţi, 05 Martie 2024 19:45

 

Ministerul Afacerilor Interne scoate la concurs 5.200 de funcţii vacante din cadrul structurilor din subordine. Posturile sunt din domeniile: ordine şi siguranţă publică, combaterea criminalităţii organizate, poliţie canină, formare profesională, analiză genetică şi intervenţii în situaţii de urgenţă.

„Posturile care vor fi scoase la concurs sau examen sunt din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, dar şi din cadrul altor unităţi care au nevoie de încadrarea funcţiilor pentru reducerea deficitului de personal”, a transmis MAI, într-un comunicat de presă.

 

 

Ilinca Năstăsie, fiica unui fost fotbalist, singura elevă din Argeș cu media 10 la simularea Evaluării Naționale

Luni, 04 Martie 2024 14:25

 

Dacă în 2023 elevii argeșeni au obținut 55 de note de 10 la simularea Evaluării Naționale (49 la matematică și 6 la limba și literatura română), în acest an au fost doar 13 note de 10 (8 la matematică și 5 la limba română). Scăderea vine și pe fondul notelor mult mai mici obținute de elevi la matematică, probă care le-a creat adevărate probleme.

Polițiștii rutieri ar putea fi obligați să reducă viteza indicată de radar

Luni, 04 Martie 2024 13:28

 

Un amendament adus legislaţiei rutiere indică faptul că polițiștii rutieri ar putea fi obligați să reducă viteza indicată de radar. Astfel, pentru viteze de 100 km/h inclusiv, viteza ar putea fi redusă cu 10 km/h, iar pentru viteze de peste 100 km/h, cu 10% din viteză.

Potrivit Comisarul.ro, legislația privind măsurarea vitezei cu radarul nu conferă claritatea și precizia necesare elaborării și aplicării normelor juridice.

 

 

Încep lucrările pe pârâul Valea Caselor în localitatea Dragoslavele

Joi, 29 Februarie 2024 12:59

 

În anul 2024 va începe execuția lucrărilor la obiectivul de investiții „Amenajare împotriva inundațiilor pârâul Valea Caselor în localitatea Dragoslavele, județul Argeș”, realizat de Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea.

Lucrările propuse și aprobate a se executa pentru amenajarea cursului de apă Valea Caselor în intravilanul localității Dragoslavele sunt:  regularizarea albiei pe o lungime de 4 km, consolidări de mal din ziduri de piatră (cu o inălțime de 2 metri) pe lungimea de 4 865 de metri, reabilitarea zid si subzidire pe o lungime de 1290 metri, reabilitarea căderilor existente pe o lungime de 5 metri, refacerea a 3 praguri de retenție, 32 de căderi de beton. Pârâul Valea Caselor este afluent de stânga al Râului Dâmbovița, pe teritoriul localității Dragoslavele în Județul Argeș. Amenajarea pârâului Valea Caselor și realizarea unor lucrări de protecție a albiei este necesară pentru punerea în siguranță, reducerea riscului la inundații a comunităților riverane și pentru diminuarea pagubelor produse de inundații în localitate.

A sunat alarma la baraje!

Joi, 29 Februarie 2024 09:03

 

La toate barajele din administrarea ABA Argeș-Vedea, dotate cu sisteme de alarmare, au fost acționate sirenele din dotare.

În data de 28 februarie 2024, între orele 10.00-11.00 a avut loc exercițiul de alarmare publică cu scopul de a verifica funcționarea alarmelor pe întreg teritoriul național. Astfel, sirenele din țară au emis semnalul „Alarmă la dezastre”, care presupune iminența producerii unor calamități cu impact major asupra comunităților.

 

Pagina 1 din 277

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea