Schimbări de conducere la spitalele din Câmpulung și Curtea de Argeș

Luni, 25 Mai 2020 21:13

UPDATE: În cele din urmă, la Spitalul Municipal Câmpulung a fost menținut în funcție managerul Nicolae Alexe, iar la Spitalul Curtea de Argeș a fost numit o nouă conducere, în fruntea unității medicale fiind numit medicul ginecolog Florian Badea.

Spitalele, care au fost preluate de către Ministerul Sănătăţii în perioada de urgenţă, au revenit în subordinea şi sub autoritatea administraţiilor locale (consilii judeţene, primării, etc), începând cu starea de alertă.

Primăria Berevoești a dat în judecată firma de salubritate a lul Văsâi

Luni, 25 Mai 2020 21:06

La sfârșitul lunii aprilie, pe rolul Tribunalului Argeș a fost înregistrat un dosar care are ca obiect ”obligația de a face”. În rolul de reclamant: Primăria Berevoești, iar în rolul de pârât, S.C. Financiar Urban, firma celebrului Gheorghe Văsâi. Primăria Berevoești solicită, prin intermediul instanței, recuperarea de la firma lui Gigi Văsâi a sumei de 138 milioane de lei vechi, reprezentând plăți făcute nelegal. La acestea se adaugă majorări de întârziere de 3348 lei. Florin Proca, primar (foto stânga): ”Într-adevăr, am acționat în judecată pe S.C. Financiar Urban pentru o factură mai mare decât trebuia, emisă cu ceva timp în urmă. La un control al Curții de Conturi s-a descoperit diferența, așa încât, acum, pentru a îndrepta eroarea, ne judecăm!”

 

Noi măsuri la Tribunalul Argeș, în perioada stării de alertă

Luni, 25 Mai 2020 21:01

Președinta Tribunalului Argeș, judecătoarea Mariana Vârgă (foto luju.ro), a făcut cunoscute, prin intermediul unui comunicat de presă, principalele reguli și măsuri care au fost instituite, pe perioada stării de alertă, în cadrul instanței județene și a gudecătoriilor de pe raza județului, în actualul context epidemiologic. Principalele măsuri administrative adoptate au fost:

Forțe proaspete la Inspectoratul de Poliție Argeș

Luni, 25 Mai 2020 14:38

81 de elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina vor efectua, în perioada 18 mai – 15 august a.c.,  stagiul de practică la Inspectoratul de Poliție Județean Argeș. Pentru 32 de fete şi 49 de băieţi urmează  aproape treisprezece săptămâni de practică în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

 

CSM stabilește dacă va prelungi delegarea în funcție a procurorului general adjunct al Parchetului Curții de Apel Pitești

Luni, 25 Mai 2020 14:34

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va analiza în cadrul ședinței din 26 mai, cu începere de la ora 10.00, mai multe propuneri de prelungire a unor delegări pentru trei procurori care își desfășoară activitatea în județul Argeș.

Trei directori executivi la Direcția de Sănătate Publică Argeș, într-o săptămână

Luni, 25 Mai 2020 14:31

#  Detașată la DSP Galați, Sorina Honțaru s-a internat la Județean acuzând probleme de sănătate, provocate de stres

Detașarea Sorinei Honțaru la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, de către ministrul Nelu Tătaru, a creat o situație delicată în acest județ, grav afectat de pandemia de coronavirus. Și asta pentru că dr. Honțaru nu s-a prezentat la postul de la Galați, începând cu data de 20 mai, acuzând mai multe probleme de sănătate, probleme care au determinat-o să se interneze la Spitalul Județean Argeș pentru analize suplimentare.

 

Calendarul oficial Bacalaureat 2020: înscrierile încep pe 3 iunie

Luni, 25 Mai 2020 14:24

A fost aprobat calendarul pentru Bacalaureat 2020 Acesta prevede că probele scrise rămân conform formei iniţiale. Afişarea rezultatelor are loc pe 30 iunie. Săptămâna trecută, la nivelul județului Argeș a avut loc o ședință online cu toți directorii școli în care s-au purtat discuții legate de pregătirea  examenelor naționale: Evaluarea Națională și Bacalaureatul.

Se deschid târgurile în Argeș

Luni, 25 Mai 2020 14:20

Pe 22 mai, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș s-a stabilit redeschiderea târgurilor în județul Argeș. Autoritățile publice locale vor urmări ca, în perioada stării de alertă, activitatea de comerț desfășurată în piețele agroalimentare și în târgurile de pe raza administrativ-teritorială a județului Argeș se va desfășura cu respectarea următoarelor obligații:

 

Au fost puse în funcțiune două noi semafoare cu buton pentru pietoni, la Pitești

Luni, 25 Mai 2020 14:19

Primăria Municipiului Piteşti a pus în funcţiune două noi semafoare cu buton pentru pietoni, în următoarele zone: • la trecere pietoni pentru acces în parcul Ştrand, strada Costache Negri; • la trecere pietoni pentru acces în parcul Ştrand, strada Gheorghe Şincai;
Începând cu data de 25 mai cele două semafoare vor avea regim normal de funcţionare, pietonii apăsând butonul de cerere şi apoi așteptând secundele indicate de numărător până la apariţia culorii de traversare. Montarea acestor semafoare va crește siguranţa persoanelor care tranzitează zona, dar şi a celor care locuiesc sau işi desfăşoară activitatea în preajmă.

La Parohia Turculești s-au făcut cele 300 de teste rapide pentru depistarea virusului COVID 19

Luni, 25 Mai 2020 14:13

# Acțiunea filantropică “ ÎMPREUNĂ PENTRU A FI BINE” continuă cu noi acțiuni. Teste rapide au fost donate la Mioveni și Călinești

Parohia Turculești a fost, așa cum am mai scris, din nou, în primul rând. Atât în sufletele oamenilor cât și prin acțiunile neostenite ale preotului Cosmin Bologea care, în fiecare zi, are programate acțiuni filantropice, ia pulsul comunității sale și se implică în ajutorarea celor ce reclamă diferite lipsuri sau neputințe.

 

Șapte argeșeni, vindecați de COVID-19, au donat plasmă la Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești

Luni, 25 Mai 2020 12:11

Șapte persoane care s-au vindecat de COVID-19 şi au dezvoltat anticorpi pentru SARS-CoV-2 au donat până în prezent plasmă la Centrul de Transfuzie Sanguină din Pitești. Aparatul de plasmafereză poate ajuta la vindecarea pacienților COVID, prin tratamentul cu plasmă umană hiperimună colectată de la convalescenţi. Acest lucru este posibil datorită unor oameni altruiști, care au fost de acord să doneze plasmă pentru vindecarea semenilor lor, infectați cu virusul COVID-19.

Dr. Gabriel Copciag: „Toți pacienții care se vor interna la Spitalul Județean vor fi testați”

Luni, 25 Mai 2020 12:09

# Laboratorul de testare pentru detecția coronavirusului, autorizat de DSP

Pe 22 mai, laboratorul de biologie moleculară al Spitalului Județean de Urgență Pitești a primit autorizație sanitară de funcționare. Autorizația a venit ca urmare a adresei Serviciului de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale (SPIAAM) trimisă către Direcția de Sănătate Publică Argeș(DSP).

 

Tratament cu plasmă hiperimună la Spitalul Mioveni!

Luni, 25 Mai 2020 12:06

În premieră pentru sistemul medical argeșean, pe 22 mai, la Spitalul Orășenesc Mioveni a fost aplicat tratamentul cu plasmă hiperimună, prelevată de la donatorii vindecați de COVID-19. Acesta este cel mai nou tratament, folosit de medici, în paralel cu medicamentele deja administrate, pentru a ameliora starea de sănătate a pacienților infectați cu noul coronavirus, internați la ATI. Dozele de plasmă hiperimună se obțin prin intermediul echipamentului de plasmafereză de la Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești.

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a donat 150 de teste rapide pentru secția de Boli Infecțioase a Spitalului Mioveni

Marţi, 19 Mai 2020 15:51

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Social, Filantropic și de Misiune a desfășurat o nouă activitate pentru ajutorarea unităților spitalicești, dar și a credincioșilor care au avut de suferit în această perioadă de pandemie. Părintele consilier Diaconescu Andrei a fost prezent la Spitalul Orășenesc din Mioveni – Secția Boli Infecțioase, unde a dăruit 150 de teste rapide pentru detectarea virusului COVID-19!

 

Examenele pentru obținerea permisului auto se reiau din iunie

Luni, 18 Mai 2020 21:43

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor informează că, începând cu 18 mai se vor relua treptat activitățile de relații cu publicul la toate serviciile publice comunitare, cu excepția celor aflate în zone cu restricții - carantinate. Activitățile se vor soluționa doar în baza programărilor online. Accesul în incinta sediilor se va face controlat, în grupuri mici, formate din 5-10 persoane.

Nicio suspiciune de pestă porcină, în Argeș, la porcii domestici

Luni, 18 Mai 2020 14:03

În Argeș nu mai există niciun focar de pestă porcină la porcii domestici, în schimb mai sunt 16 focare la porcii mistreți din fondurile de vânătoare. Conform directorului DSVSA Arges, Dumitru Sorin Sorescu (foto), în județ nu mai există nici măcar un caz de suspiciune de pestă porcină.

 

Primăria Municipiului Pitești a desfășurat, în intervalul 13 - 15 mai, ample acțiuni de dezinfecție

Luni, 18 Mai 2020 13:44

În contextul trecerii la starea de alertă, după data de 15 mai 2020, care presupune o mai mare mobilitate a cetățenilor, atât în localitate, cât și în afara ei, Primăria Municipiului Pitești a desfășurat, în intervalul 13 – 15 mai, ample acțiuni de dezinfecție a orașului, menite să prevină răspândirea epidemiei de COVID-19.

S-a redeschis Grădina Zoologică

Luni, 18 Mai 2020 13:40

# Zoo Pitești oferă publicului posibilitatea de a cunoaște și admira peste 1790 de animale, păsări și pești

Grădina Zoologică Pitești s-a redeschis, începând de sâmbătă, 16 mai 2020, urmând să funcționeze conform programului de vară – de marți până duminică inclusiv, între orele 10:00-19:30 (ultimul bilet de intrare se eliberează la ora 18:00).

 

S-au redeschis parcurile din Pitești

Luni, 18 Mai 2020 13:39

Primăria Municipiului Pitești anunță, în contextul ridicării restricțiilor impuse de starea de urgență, redeschiderea parcurilor din oraș, atât a celor mari, precum parcul Ștrand și parcul Lunca Argeșului, cât și a celor din centru și din cartiere.
Începând de sâmbătă, 16.05.2020, a fost permis accesul publicului în interiorul parcurilor, atât pentru relaxare și plimbări, cât și pentru activități sportive.

Sistemele instalate pentru lupta împotriva COVID 19 se păstrează

Luni, 18 Mai 2020 13:37

# Dozatoarele pentru dezinfectant vor rămâne la dispoziția asociațiilor de proprietari
Printre măsurile aplicate de către Primăria Municipiului Pitești, prevăzute de ordonanțele militare emise în timpul stării de urgență pe teritoriul României, s-a numărat și montarea dozatoarelor cu dezinfectant la intrarea în scările de bloc din municipiu, urmată de realimentarea periodică a acestora cu substanță dezinfectantă, asigurată tot de către municipalitate.

 

Pagina 1 din 168

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea