Figurine specifice Sărbătorilor Pascale, în centrul civic al orașului Mioveni

Vineri, 26 Aprilie 2024 14:07

 

Centrul orașului Mioveni a fost decorat cu figurine specifice Sărbătorilor Pascale. Angajații de la Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, prin Serviciul de Iluminat Public, a început instalarea ornamentelor tematice de Paște.

Astfel, centrul civic al orașului s-a îmbogățit cu mai multe figurine specifice Sărbătorilor Pascale. Platoul Casei de Cultură a devenit, din nou, un punct de atracție pentru cei mici și cei mari.

Zoo Pitești – deschisă în perioada sărbătorilor de Paște

Vineri, 26 Aprilie 2024 13:51

 

 

 

Program normal de vizitare la Zoo Pitești în preajma sărbătorilor de Paște. Grădina Zoologică Pitești va fi deschisă spre vizitare, în perioada 1-6 mai, în intervalul orar 10:00 – 19:00.

Prețul unui bilet este de 8 lei/adult, iar elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere.

Persoanele cu handicap, însoțitorii acestora și copiii cu vârsta de până la 3 ani au intrare gratuită.

 

 

 

Premieră la Spitalul Mioveni: s-a născut prima pereche de gemeni

Vineri, 26 Aprilie 2024 12:33

 

Încă o premieră a fost marcată la Spitalul Mioveni! După mai bine de patru ani de când a fost dată în folosință, miercuri, 24 aprilie, la secția de maternitate din Mioveni s-a născut prima pereche de gemeni! Părinții nu au domiciliul în oraș, dar au ales ca fetițele să fie aduse pe lume la această maternitate.

Olivia (2810 gr.) și Rebeca (2640 gr.) au văzut lumina zilei după o operație de cezariană, condusă de dr. Andreea Hodorog și dr. Sorin Liviu Pletea, specialisti în obstretică-ginecologie, alături de echipa medicală reprezentată de dr. neonatolog Mariana Pîrvan, medicii ATI-iști Mihai Tudor și Adrian Ciocănea, precum si alți asistenți medicali de specialitate din blocul operator și neonatologie.

Program extins la zona de picnic Făget începând cu 1 mai

Miercuri, 24 Aprilie 2024 08:25

 

Începând cu data de 1 mai, zona amenajată pentru desfășurarea de activități de picnic din cartierul Făget va funcționa după programul L-D: 08.00-23.00. Nu uitați că la închirierea grătarului este necesară plata unei garanții de 50 de lei, ce va fi restituită la înapoierea acestuia. Vă rugăm ca la încheierea activităţilor să colectați toate resturile de mâncare șau ambalaje și să le depuneți în containerele destinate acestor deșeuri.

Pentru sesizări în ceea ce privește buna funcționare a zonei de agrement, ne puteți contacta în dispecerat, la următoarele numere de telefon: 0348/457.102 sau 0736.202.067.

 

 

Săracu’ primar de la Bogaţi are bani doar de plombe! Asfaltarea drumurilor e numai în programul electoral

Marţi, 23 Aprilie 2024 16:40

 

 

Priveşti şi te cruceşti! În comuna Bogaţi asfaltul se toarnă cu economie, chiar dacă e an electoral. Nu vrem să ne imaginăm cum vor arăta drumurile din această localitate dacă Ion Gîrleanu mai prinde vreun mandat. Se vede că nu s-a străduit să treacă de “plombe”, deci nu-l mai trage burta la muncă.

Liliana Ungureanu, candidatul PNL la Primăria Bogaţi, îi arată pisica primarului Gîrleanu. Drumurile de la Bogaţi sunt vai de mama lor şi, totuşi, edilul bate din poartă în poartă ca să cerşească voturi.

 

Patronul firmei Andris a plătit o parte din prejudiciul din dosarul Cheresteaua. Vor fi eliberați din închisoare și copiii săi

Marţi, 23 Aprilie 2024 16:07

Curtea de Apel Pitești a dat marți, 23 aprilie, hotărârea definitivă în dosarul în care Ion Andrei, zis „Brânză”, patronul firmei Andris SRL, a fost acuzat de mai multe infracțiuni.

Amintim că  Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus, pe 28 noiembrie 2023 casarea, în parte, a hotărârii Curții de Apel Pitești din data de 3 ianuarie 2023 prin care Ion Andrei fusese condamnat la 10 ani de închisoare cu executare și a dispus rejudecarea cauzei (detalii aici). De asemenea, în aceeași dată s-a dispus și punerea sa în libertate.

Astfel, procesul a fost reluat, iar instanța s-a pronunțat printr-o hotărâre definitivă pe 23 aprilie 2024.

 

Telefon de ultimă generație, furat de la un copil de 12 ani. Polițiștii au intervenit rapid

Marţi, 23 Aprilie 2024 11:57

Un telefon mobil, în valoare de 4.000 de lei, a fost recuperat de polițiști în mai puțin de o oră de la momentul sesizării furtului. Un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din Țițești, i-a sustras telefonul unei fetițe, de 12 ani, în timp ce erau în interiorul unui magazine din Mioveni. Mama copilului a sesizat poliția, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

„În seara zilei de 22 aprilie a.c., în jurul orei 17:30, un echipaj de poliție din cadrul Poliției Orașului Mioveni a fost sesizat verbal, de către o femeie, că persoane necunoscute și-au însușit pe nedrept telefonul mobil utilizat de fiica sa, de 12 ani, în jurul orei 16:00, când cea din urmă se afla în incinta unui magazin din Mioveni”, se menționează în comunicatul emis de IPJ Argeș.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, la lansarea lui Ion Mînzînă și Cristian Gentea: „Sunteți campioni la absorbția de fonduri europene!”

Luni, 22 Aprilie 2024 21:48

 

PSD Argeș a demonstrat sâmbătă, 20 aprilie, forța unei echipe de succes pentru argeșeni. În prezența a peste 800 de delegați, a conducerii Guvernului și a Partidului Social Democrat a avut loc lansarea candidaturii președintelui PSD Argeș Ion Mînzînă pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Argeș și a prim-vicepreședintelui PSD Argeș Cristian Gentea pentru funcția de primar al municipiului Pitești.

La eveniment au fost prezenți premierul Marcel Ciolacu – președinte PSD, ministrul Muncii și Solidarității Sociale Simona Bucura-Oprescu – deputat și secretar executiv al PSD Argeș, prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea – senator, Paul Stănescu - secretar general PSD, Mihai Tudose – europarlamentar, vicepremierul României Marian Neacșu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Adrian Câciu, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării Bogdan Ivan-Gruia, reprezentanți ai mediului academic, ai mediului de afaceri, ai sindicatelor, cadrelor medicale, conducători de instituții.

 

Ion Georgescu, prezent la evenimentele culturale din Mioveni

Luni, 22 Aprilie 2024 12:38

 

La Centrul Cultural a fost organizat simpozionul aniversar "Trecut-Prezent-Viitor Colibași-Mioveni", eveniment prin care s-au marcat 35 de ani de la ridicarea comunei Colibași la rangul de oraș. Simpozionul aniversar a reunit multiple personalități marcante care au contribuit la dezvoltarea comunității, printre care foști și actuali reprezentanți ai administrației locale, reprezențanți ai bisericii, sportului, mediului de afaceri, dar și ai Uzinei de Autoturisme.

 

Direcția Silvică Argeș a obținut un important premiu internațional

Luni, 22 Aprilie 2024 11:59

Între 18-21 aprilie, s-a desfășurat la Cascais, în Portugalia, cea de-a 70-a Adunare Generală a Consiliului Internațional de Vânătoare și Conservarea Faunei Sălbatice (CIC).

La eveniment a participat și Armand Chiriloiu, în calitate de reprezentant al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva. Cu această ocazie, directorul Direcției Silvice Argeș a ridicat un important premiu. Este vorba de premiul Edmond Blanc, care se acordă pentru eforturile remarcabile depuse în conservarea faunei sălbatice și gestionarea vânatului.

 

Simfonia Lalelelor - evenimentul primăverii! „Prin fiecare petală colorată ne scriem istoria noastră”

Luni, 22 Aprilie 2024 11:28

Piteștiul a fost în sărbătoare, iar Parcul Lunca Argeșului a devenit pentru trei zile inima vibrantă a Simfoniei Lalelelor! Deschiderea oficială a celei de-a 47-a ediții a Simfoniei a debutat la Filarmonica Pitești, fiind făcută de doctorul inginer Ilariu Isac, cetățeanul de onoare al Piteștiului și președintele Societății Naționale a Pomicultorilor din România.

Spectacol extraordinar Irina Rimes și Zdob și Zdup

Joi, 18 Aprilie 2024 13:31

 

 

# Programul Simfoniei Lalelelor

Între 19 - 21 aprilie, va avea loc ediția cu numărul 47 a Simfoniei Lalelelor! Organizat de către Primăria Municipiului Pitești, prin S.C. Salpitflor Green S.A., S.P.E.P. Pitești, A.D.P. Pitești, Centrul Cultural Pitești și Filarmonica Pitești, evenimentul se va desfășura în Parcul „Lunca Argeșului”, dar și în zona centrală a orașului, unde va avea loc deschiderea festivalului. Deschis printr-un concert special al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Pitești, susținut în seara de joi, 18 aprilie, în Sala Simfonia, la Centrul Multifuncțional, programul evenimentelor organizate de către municipalitate, pe parcursul celor trei zile de sărbătoare a piteștenilor, este următorul:

 

“Colibași - MIOVENI: 35 de ani de la ridicarea la rangul de oraș!“

Joi, 18 Aprilie 2024 13:31

 

Data de 19 aprilie constituie un pas major în istoria orașului Mioveni! La 19 aprilie 1989, prin Decret Prezidenţial, comuna Colibași, devine oraşul Colibaşi. 7 ani mai târziu, în 1996, ca urmare a unor demersuri făcute de către autorităţile locale, oraşul Colibaşi revine la vechea denumire, Mioveni.

Cu această ocazie, Centrul Cultural Mioveni, organizează un simpozion aniversar, vineri, 19 aprilie 2024, ora 12.00, în sala de spectacole a instituției. La eveniment vor participa personalități marcante în evoluția orașului.

 

Peste 400 de oameni au fost implicați în construcția pasarelei care leagă Argeș Mall de zona centrală a Piteștiului

Joi, 18 Aprilie 2024 12:20

 

A fost inaugurată pe 18 aprilie, pasarela auto-pietonală care face legătura între cartierul Tudor Vladimirescu și zona centrală a municipiului Pitești, prin Bulevardul Republicii. Construcția, care marchează deschiderea Argeș Mall, va fi oferită de către dezvoltatorul Prime Kapital autorităților locale pentru folosul comunității.

Pasarela auto-pietonală are o lungime totală de 450 m și este alcătuită dintr-un tronson dublu-sens cu o lungime de 186 m peste calea ferată spre strada Tg. din Vale și două tronsoane simplu sens de urcare și coborâre, cu o lungime cumulată de 264 m, paralel cu Bd. Republicii. Suprafața totală carosabilă și pietonală a pasarelei este de peste 4.000 mp.

 

Peste 400 de oameni au fost implicați în construcția pasarelei, pentru care s-au folosit 3.500 mc de beton (echivalentul a aproximativ 50 de case) și peste 2.000 de tone de metal.

 

Impresionantă expoziție de grădini de flori, la Simfonia Lalelelor

Joi, 18 Aprilie 2024 11:05

Proiectul „Grădina mea – florile Piteștiului” continuă: mini-grădinile amenajate de preșcolari și elevi piteșteni vor putea fi admirate la „Simfonia Lalelelor” 2024!

În cadrul celei de-a 47-a ediții a „Simfoniei Lalelelor”, Parcul „Lunca Argeșului” va găzdui, în zona dintre scenă și pavilionul expozițional, o impresionantă expoziție de grădini de flori, amenajate cu pasiune și inovație de elevi, preșcolari și cadre didactice din 29 de unități de învățământ din Pitești.

Copii și tineri plini de energie și talent s-au implicat voluntar în acest proiect eco-friendly și vor utiliza materiale prietenoase cu mediul pentru a crea grădinile lor unice.

Persoanele care nu deţin asigurare medicală vor avea aceleaşi drepturi ca persoanele asigurate

Miercuri, 17 Aprilie 2024 11:13

 

Se anunţă schimbări importante la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Preşedintele CNAS, Valeria Herdea, a declarat că de la 1 iulie 2024, persoanele neasigurate vor avea aceleaşi drepturi ca şi persoanele asigurate. Cine va plăti cheltuielile neasiguraţilor? Banca Mondială. Aici miroase a campanie electorală şi a împrumut barosan făcut de statul român.

„Să ştiţi că în sistemul medical, întâmplător sau nu, există şi bani. Unul dintre lucrurile pe care mi le doresc este să ajutăm medicii să găsească acei bani şi să poată să-şi dezvolte serviciile. La 1 iulie 2023, contractul nou pentru care s-a muncit

 

 

Nouă probe speciale pentru Raliul Argeșului, cel mai important eveniment de motorsport al județului

Marţi, 16 Aprilie 2024 16:19

 

# Un format diferit pentru Raliul Argeșului CATENA - Powered by Citroën în 2024

# Echipajele vor parcurge mai mulți kilometri de probă specială în cursa din perioada 9-11 mai 2024

Tradiția începută în 2019, când Raliul Argeșului a revenit în Campionatul Național de Raliuri, continuă și în 2024, cu o nouă ediție a celui mai mare eveniment de motorsport din județul Argeș. Competiția atât de îndrăgită de fanii din Pitești, Câmpulung sau Curtea de Argeș este programată în perioada 9-11 mai. Organizatorul ACS DTO Rally Team a pregătit un total de 9 probe speciale în Raliul Argeșului.

Mai puțini consilieri locali în trei localități din Argeș!

Marţi, 16 Aprilie 2024 14:21

 

 

A fost emis Ordinul de prefect prin care se stabilește numărul membrilor Consiliilor Locale din județul Argeș. Modificări importante apar într-un oraș și două comune.

Astfel, orașul Costești va avea 15 membri ai Consiliului Local, în loc de 17 așa cum a fost în 2020. Tot despre o scădere este vorba și în comuna Domnești, acolo unde Consiliul Local va fi format de 11 consilieri, cu doi mai puțini față de 2020.

Comuna Mioarele va avea Consiliu Local format din 9 persoane. În 2020 erau 11. Modificările au apărut ca urmare a datelor Institutului Național de Statistică.

Cei mai mulți consilieri locali, 23 de membri, va avea Consiliul Local Pitești. La polul opus sunt nouă localități cu cel mai mic număr de consilieri, respective câte 9 persoane: la Albeștii de Muscel, Boțești, Ciomăgești, Dâmbovicioara, Mioarele, Nucșoara, Poienarii de Argeș, Râca și Teiu.

 

Dumitru Chirleşan, prorector al Universității Politehnica București

Marţi, 16 Aprilie 2024 13:17

 

# Conducere nouă la Centrul Universitar Pitești

Schimbare importantă la vârful Universităţii Naţionale Politehnica Bucureşti, Centrul Universitar Piteşti. Rectorul Dumitru Chirleşan a anunţat că a preluat funcţia de prorector al POLITEHNICA București, pentru un mandat de cinci ani. Chirleşan a condus Universitatea din Piteşti timp de 8 ani, iar managementul său a fost încărcat de rezultate foarte bune. La conducerea Centrului Universitar Pitești a fost numit Cristian Negrescu, cu rangul de prorector coordinator. Din echipa managerială mai fac parte Alin Mazăre, vicepreședinte al Senatului și prorectorul Tudor Petrescu.

 

Gheorghiță Boțârcă a fost desemnat de PSD să candideze pentru un nou mandat de primar

Luni, 15 Aprilie 2024 11:30

Numele primarului Gheorghiță Boțârcă este sinonim cu modernizarea și dezvoltarea Topoloveniului. Nu întâmplător orașul de pe Valea Cârcinovului se numără printre așezările urbane din România cu cea mai puternică dezvoltare, totul grație proiectelor cu fonduri locale, județene, guvernamentale și europene pe care administrația Gheorghiță Boțârcă le-a implementat.

Este firesc, așadar, ca Gheorghiță Boțârcă să se bucure de un grad mare de încredere și apreciere din partea locuitorilor, iar astăzi a fost desemnat să candideze pentru un nou mandat de primar din partea PSD.

 

Pagina 1 din 281

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea