Haideți la film! „Corpus Christi” și „Profuʼ” – la Cinematograful „București”

Miercuri, 21 Octombrie 2020 09:58

 

Noi filme, în acest weekend, la Cinematograful „București”. Sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 18.00, va fi proiectat „Corpus Christi”, un film inspirat din fapte reale, nominalizat la Oscar și câștigător a 10 premii la Polish Film Awards. Filmul a avut premiera în România în această lună (09.10.2020). Se prezintă povestea lui Daniel, care tocmai a ieșit dintr-un centru de reeducare pentru minori. Ajuns într-un mic orășel din Polonia, Daniel se îmbracă în haine preoțești și pretinde că este trimisul Bisericii. Apariția unui preot carismatic cu viziuni moderne este o oportunitate pentru comunitatea locală care începe un proces de vindecare după o tragedie recentă.

 

Până la sfârșitul anului, UPIT va obține autorizația ISU pentru corpul central

Miercuri, 21 Octombrie 2020 08:59

Noul corp al Universităţii Piteşti, din Târgul din Vale, a trebuit adaptat conform cerinţelor ISU. Lucrările se află pe ultima sută de metri, iar conducerea UPIT consideră că în luna decembrie se va obține mult dorita autorizație ISU. Iar costurile au fost unele imense, de aproximativ 6 milioane de lei.
„O să terminăm clădirea nouă de remediat ISU, încât în decembrie să avem autorizație pe ea. Da, am reușit să facem rost de suma pentru remedierea ISU, de aproximativ 6 milioane de lei. Eu zic că trebuia făcută că altfel stăteam cu o clădire nouă nefolosită. 25 de mii de mp de spațiu de învățământ nefolosit, era păcat. Acum trebuie să o echipăm complet, modern”, a precizat Dumitru Chirleșan, rectorul UPIT .

 

Noi schimbări la conducerea Spitalului Câmpulung

Marţi, 20 Octombrie 2020 07:48

Elena Lăsconi și-a preluat, luni - 19 octombrie, mandatul de primar. Una dintre primele decizii ale sale, în calitate de edil al municipiului Câmpulung, a fost legată de Spitalul Municipal.

Trei magistrați argeșeni candidează pentru Înalta curte de Casație și Justiție

Luni, 19 Octombrie 2020 21:41

Aglomerație de judecatori care candidează pentru promovarea la Înalta Curte de Casație și Justiție. Consiliul Superior al Magistraturii a publicat,  recent, tabelul cu toți cei 46 de magistrati care s-au înscris pentru cele 14 posturi scoase la concurs la instanța supremă încă din 15 septembrie 2020.
Concursul se desfășoară în perioada septembrie 2020 – februarie 2021 și are două probe:

 

S-a înființat Poliția Animalelor

Luni, 19 Octombrie 2020 21:37

Guvernul a aprobat înfiinţarea Poliţiei Animalelor, care va avea structuri în toate judeţele, va funcţiona cu 488 de angajaţi şi 88 de medici veterinari şi va fi dotată la cel mai înalt nivel, pentru a putea interveni de urgenţă în salvarea animalelor, a anunțat joi ministrul de interne, Marcel Vela (foto).
„Odată cu apariţia acestei ordonanţe de urgenţă în Monitorul Oficial, Poliţia Animalelor va fi operaţională, va avea 488 de angajaţi plus 88 de medici veterinari, va avea structuri în toate judeţele şi vom aplica legea în acest domeniu în care România a fost extrem de deficitară.

Situația posturilor de procuror vacante la nivelul unităților de Parchet din Argeș

Luni, 19 Octombrie 2020 21:33

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat, pe 6 octombrie, situația posturilor de procuror vacante la nivelul unităților de Parchet din județul Argeș. Astfel, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești sunt trei posturi de conducere vacante din patru, iar la posturile de execuție din cele nouă prevăzute sunt toate ocupate, fiind chiar un procuror peste schema prevăzută în cadrul instituției. Conform CSM, gradul de ocupație este de 85,71%.

 

Omul de afaceri Dumitru Grecu: „CNAIR are ca obiectiv distrugerea turismului românesc”

Luni, 19 Octombrie 2020 21:22

Dumitru Grecu, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism din România şi unul dintre cei mai importanţi investitori din turismul argeşean a reacționat dur cu privire la închiderea circulației rutiere pe Transfăgărașan. Precizăm că CNAIR a transmis într-un comunicat de presă că începând de marți, 20 octombrie, circulația rutieră va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe anumite sectoare ale DN7C (Transfăgărășan) și DN67C (Transalpina), după cum urmează: - DN 7C între km 104+000 (Piscu Negru) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascada); - DN 67C - între km 34+800 (Rânca) şi km 79+200 (Curpat).

Medicul Alina Martău, de la UPU Pitești: „Personalul medical este epuizat. Cât va mai rezista?”

Luni, 19 Octombrie 2020 21:18

Doctorița piteşteancă Alina Mărtău, medic la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Argeș, a făcut o analiză, pe pagina sa de Facebook, a ceea ce a determinat explozia de cazuri pozitive din ultima perioadă. Medicul atrage atenția că personalul medical este epuizat, existând oricând posibilitatea de a nu mai rezista.
„Numărul celor infectați cu SARS-CoV-2 este in crestere continuă. Daca facem o analiză a celor 7 luni de pandemie, putem vedea ce a deteminat în mare parte explozia de cazuri pozitive. Ce a lipsit sau a fost defectuos in deciziile trasate de părțile responsabile cu combaterea infecției covid?

 

Rectorul UPIT, despre Laurențiu Baranga: „E de noaptea minții, parcă nu îmi vine să cred”

Luni, 19 Octombrie 2020 13:30

# Fostul şef al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a absolvit și două cursuri postuniversitare la UPIT # „S-o fi înscris la modulul psihopedagogic, probabil, în anii ăia”, precizează rectorul Dumitru Chirleșan

Cazul diplomă falsă la nivel înalt! Laurențiu Baranga, numit în luna septembrie în funcția de președinte al Oficiului Național de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, a fost  acuzat de înșelăciune după ce și-ar fi falsificat diploma de bacalaureat.

 

Intervenție chirurgicală în premieră la Spitalul Județean de Urgență Pitești!

Luni, 19 Octombrie 2020 13:08

Săptămână trecută, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP) a fost efectuată, în premieră pentru județul Argeș, o nouă intervenție chirurgicală. Medicul care a realizat prima dacriocistorinostomie transnazală sub control endoscopic de la SJUP este doctorul Andrei Găitan (ORL), unul dintre cei mai tineri, dar extrem de competenți medici care activează în cadrul unității noastre. Din echipa medicală au mai făcut parte dr. Paula Stoica (ORL), dr.Simona Dumitrescu (anestezie), având suportul oftalmologic al dr. Mădălina Georgescu.

 

Groupe Renault România o nouă sponsorizare pentru școlile din Argeș

Luni, 19 Octombrie 2020 13:02

În actualul context pandemic, în care școlile depun toate eforturile pentru asigurarea condițiilor igienico-sanitare pentru elevii care le trec pragul, Inspectoratul Școlar Județean Argeș continuă să vină atât în întâmpinarea elevilor aflați în scenariul verde, cât și al școlilor din care aceștia provin.
Astfel, în urma parteneriatului încheiat cu Groupe Renault România, prin implicarea directă a domnului Christophe Dridi, directorul grupului, s-a obținut pentru școlile care au nevoie stringentă în perioada următoare sponsorizarea cu 17.800 măști și dezinfectant pentru mâini și suprafețe din partea următoarelor firme: Automobile Dacia,

Slujire Arhierească la parohia Zăvoi din municipiul Pitești

Luni, 19 Octombrie 2020 12:54

# Cu aceeași ocazie a fost sfințit noul Așezământ Social Filantropic „Sf. Ierarh Nicolae”

Credincioșii parohiei Zăvoi din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului au îmbrăcat, la sfârșitul săptămânii trecute, haine de sărbătoare. Aceștia au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată în curtea bisericii de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Sfințită în anul 2016, biserica de lemn cu hramurile Nașterea Maicii Domnului și Sf. Mina, Victor și Vichentie, a fost construită ca o necesitate pentru credincioșii aflați în zona fostei colonii muncitorești a orașului Pitești.

 

Daniel Constantin - impus de Orban în Argeș la parlamentare. Vezi lista completă

Luni, 19 Octombrie 2020 09:29

După ce nu a prins un loc pe liste la București, Daniel Constantin va candida pe listele PNL Argeș la Camera Deputaților. Informația a fost confirmată, duminică seara, de premierul României. Orban susţine că la filiala de la Argeş a susţinut candidatura lui Daniel Constatin care la rândul său a fost alături de PNL . „La Argeş eu am susţinut candidatura lui Daniel Constantin care este colegul nostru, este vicepreşedintele al PNL  A fost alături de noi într-un moment decisiv în care am reuşit învestirea Guvernului după ce Pro România luase decizia de a nu mai susţine învestirea. Deci Daniel Constantin este candidat la Argeş. De altfel el este argeşean şi este un candidat puternic…” a declarat Ludovic Orban.

Piteștean reținut pentru înșelăciune și fraude informatice

Vineri, 16 Octombrie 2020 08:55

În seara zilei de joi, 15 octombrie, polițiștii din Argeș au depistat, în flagrant delict, un bărbat, de 31 de ani, din Pitești, bănuit de înșelăciuni și fraude informatice, imediat după obținerea unei sume de bani. Bărbatul a fost reținut.

"Din cercetări a rezultat că, în perioada septembrie-octombrie a.c., cel în cauză ar fi obținut bani, reprezentând aconturi pentru servicii de transport rutier de marfă, despre care ar fi indus în eroare solicitanții unor asemenea servicii. Bărbatul ar fi contactat persoane care utilizau bursa de transport, prin intermediul căreia erau solicitate servicii de transport rutier de marfă, pe care i-ar fi indus în eroare, pretinzând că ar avea calitatea de reprezentant al unor prestatori de servicii de transport, cu scopul de a-și însuși sumele de bani", informează IPJ Argeș.

 

Biserica Schitului din Stoenești - distrusă de flăcări

Vineri, 16 Octombrie 2020 08:24

Un incendiu devastator a avut loc, în această dimineață, la biserica Schitul Sfântul Ierarh Modest din comuna Stoenești. Biserica din lemn a ars în întregime.

"În această dimineață, iîn jurul orei 05:30 s-a produs un incendiu în comuna Stoenești la Schitul Sfântul Ierarh Modest. S-au deplasat trei autospeciale de intervenție, o ambulantă SMURD de prim ajutor  și o autospeciala de prima intervenție și comanda, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu  produs la o biserică construită din lemn.

Angajări din sursă externă la Penitenciarul Mioveni

Vineri, 16 Octombrie 2020 08:16

Penitenciarul Mioveni a scos la concurs 6 posturi din sursă externă. Este vorba de cinci posturi agenţi şi unul de ofiţer. Înscrierile se fac până la data de 26 octombrie, inclusiv.

Într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre Penitenciarul Mioveni anunţă noi angajări din sursă externă, după ce în luna septembrie a mai scos la concurs 22 de posturi de agenţi, tot din sursă externă.

 

Octogenar din Curtea de Argeș dispărut de acasă și căutat de poliție

Joi, 15 Octombrie 2020 15:37

 

În ziua de 13 octombrie, ZINCA GHEORGHE, de 82 de ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliul său, de pe raza municipiului Curtea de Argeş, fără a mai reveni.

Semnalmente: înălțime 1,60 m , greutate aproximativ 55 kg, astenic, păr alb, tuns poartă mustaţă.

Vestimentație la momentul plecării: pantalon de culoare negru, vestă fâș de culoare neagră, căciulă neagră, încălțat cu galoși din cauciuc de culoare neagră.

 

Persoanele care pot da relaţii despre persoana în cauză sunt rugate să anunţe Serviciul Unic Apeluri de Urgenţă 112 sau să ia legătura cu Poliția Municipiului Curtea de Argeş, telefon 0248 721 519.

Deputatul Mircea Drăghici - condamnat la 5 ani de închisoare

Joi, 15 Octombrie 2020 15:14

Deputatul Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, a fost condamnat, joi – 15 octombrie, de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la 5 ani de închisoare în dosarul subvențiilor. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. Drăghici a fost găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, dar și pentru delapidare.

Magistrații ÎCCJ l-au condamnat pe Mircea Gheorghe Drăghici la 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate și i s-au interzis dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale.

De asemenea, Drăghici a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare.Cele două pedepse au fost contopite, astfel că Mircea Drăghici urmează să execute pedeapsa de 4 ani de închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, astfel că totalul pedepsei va fi de 5 ani de închisoare.

 

Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă funcționează la capacitate maximă. Toate paturile sunt ocupate

Miercuri, 14 Octombrie 2020 17:23

 

Creștere alarmantă a numărului de pacienți diagnosticați cu noul coronavirus, la nivel național! Acest lucru a dus la ocuparea multor Secții de Terapie Intensivă din țară. În contextul dat, Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă, amplasată în curtea Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP), funcționează, din nou, la capacitate maximă. De această dată, la Pitești, toți pacienții tratați în Unitate au fost aduși cu ambulanțele, prin transfer, de la spitale din Ialomița, Sibiu, București, Vâlcea și Caraș-Severin.

Numire politică la Serviciul de Permise. Un ofițer din Capitală a fost numit în fruntea instituției

Marţi, 13 Octombrie 2020 13:27

O nouă schimbare la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Argeș! Odată cu ieșirea la pensie, pe 15 iulie, a comisarului șef Emil Angheloiu, atribuțiile instituției au fost preluate de comisarul-șef Marian Ivan. Doar că acesta a primit, în ultimele luni,numiri în funcție doar pe câte 30 de zile. Din câte se pare, Ivan nu a fost pe placul liberalilor, care i-au tot căutat un înlocuitor.  Și se pare că l-au găsi,t în cele din urmă. Tot pe la București, nu de alta dar se pare că s-a creat o modă printre liberali de a-i readuce în județ pe oamenii plecați la Capitală. Pentru că duminică, 11 octombrie, lui Ivan îi expiră din nou numirea, de luni în fruntea SPCRPCIV Argeș a fost numit ofițerul Cornel Matei, care a lucrat în ultima perioadă la Direcţia Regim Permise de conducere a municipiului Bucureşti.
A.V.

 

Pagina 1 din 180

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea