Topoloveni - O nouă campanie de sterilizare a câinilor

Luni, 15 Aprilie 2019 15:17

În perioadele 15-24 aprilie și 6-17 mai 2019, va avea loc sterilizarea gratuită a câinilor și pisicilor cu și fără stăpân. Acțiunea se va desfășura la demisolul Primăriei Topoloveni, de luni până vineri orele 09-17.00 și este un proiect al organizației Eduxanima susținut de PETA Germania, partener fiind Primăria orașului Topoloveni. Alte servicii medicale GRATUITE oferite animalului adus pentru sterilizare: operații – tumori/hernii/alte probleme operabile, microcipare, deparazitare externă. Se asigură transport animale GRATUIT pentru persoanele care dețin mai multe animale și care nu au mijloc de transport, în limita posibilităților. Programări la telefon 0756309390.

 

Piteșteanul Teofil Vlad și drumul său către Everest

Luni, 15 Aprilie 2019 13:22

Alpinistul român Teofil Vlad, care a cucerit recent Vârful Pumori din Himalaya (7.160 metri), a plecat la sfârșitul lunii martie într-o expediţie care are ca obiectiv escaladarea celui mai înalt vârf de pe planetă, Everest (8.848 metri). Expediţia piteșteanului va dura mai bine de două luni şi jumătate. Argeșeanul este cunoscut și pentru alte ascensiuni spectaculoase. În trecut, acesta a urcat pe Nanga Parbat (8126 m) și pe Ama Dablam (6812 m), alte două vârfuri din Munții Himalaya.

 

Pe 16 aprilie, instanța decide dacă Transfăgărășanul va fi deschis mai devreme de 1 iulie

Luni, 15 Aprilie 2019 13:19

Procesul intentat de mai mulți agenți de turism împotriva Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru deschiderea Transfăgărășanului mai devreme de 30 iunie se apropie de final. Dosarul a rămas în pronunțare. Magistrații Curții de Apel Pitești au amânat pronunțarea pentru marți, 16 aprilie. Pe parcursul procesului, CNAIR a trebuit să răspundă și la mai multe întrebări cu privire la decizia instituției de a deschide Transfăgărășanul abia la 1 iulie, după ce instanța a admis unuia dintre reclamanți proba cu interogatoriu. Mai mulți oameni de afaceri din Argeș au chemat în judecată CNAIR cerând modificarea regulamentului de funcționare al DN 7C – Transfăgărășan.

Doi tineri instituționalizați, aur și argint la lupte greco-romane

Luni, 15 Aprilie 2019 13:17

Ambiție, talent și multă muncă! Este cheia succesului pentru doi sportivi de la Centrul de Tip Familial Găvana care au luat medalii la un concurs national la lupte, desfășurat la începutul lunii aprilie în Constanța.
Pe 6 aprilie, Ionuț Sandu, de 16 ani, și Robert-Marian Duțu, de 14 ani, au reușit să stea mândri pe podium la un concurs national. Ionuț a obținut locul I, iar Robert - locul al II-lea la Memorialul pentru Cupa orașului Ovidiu la lupte, în județul Constanța.

 

La Mioveni se desfășoară campania umanitară ,,Venim în casa ta de Paște”

Luni, 15 Aprilie 2019 13:13

Primăria Mioveni, Centrul Cultural, în parteneriat cu unitățile de învățământ din oraș, Poliția Română, Poliția Locală și Detașamentul de Pompieri Mioveni organizeazĂ campania umanitară ,,Venim în casa ta de Paște”. Cei interesaţi sunt aşteptaţi la Centrul Cultural Mioveni, Corp B(sediul de lângă Poliția Locală), de luni – vineri, între orele 08.00 – 16.00 cu produse alimentare neperisabile, jucării, rechizite școlare, obiecte electrocasnice şi haine noi. Campania se derulează  în perioada 7-21 aprilie 2019, ajutoarele urmând a fi distribuite unor familii nevoiaşe aflate în evidenţa Direcției de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei oraşului Mioveni, în pragul Sărbătorilor Pascale.

 

Tradiția continuă la Pitești! Culoare, fantezie și distracție la cea de-a 42-a ediție a Simfoniei Lalelelor

Luni, 15 Aprilie 2019 12:57

Weekend-ul trecut s-a desfășurat ediția a 42-a a celei mai iubite sărbători a Piteştiului şi una dintre cele mai cunoscute expoziţii dendro-floricole din România - Simfonia Lalelelor. Evenimentul a fost deschis, la fel ca în ultimii ani, de o tradiţională paradă a florilor, la care au luat parte sute de copii, studenţi, elevi şi preşcolari de la unităţi de învăţământ din municipiul Piteşti, dar şi din alte localităţi ale judeţului Argeş. Carele alegorice au fost și de data aceasta principala atracție, alături de micuții îmbrăcați colorat și reprezentând primăvara, prin costumele purtate.

 

Ursoaica relocată anul trecut din zona Cetății Poenari s-a întors... „acasă”!

Luni, 08 Aprilie 2019 12:02

# Armand Chiriloiu, directorul Direcției Silvice Argeș: „Nu rezolvăm nimic dacă nu ducem urșii undeva mult mai departe de aceste locuri”
Pentru al treilea an consecutiv, Cetatea Poenari a fost închisă vizitării tot din cauza apariției urșilor în zonă. De exemplu, anul trecut, o ursoaică şi doi pui, care reprezentau un adevărat pericol pentru turiştii aflaţi în vizită la Cetate, au fost relocaţi cu succes, în urma unor operaţiuni complexe derulate de Direcţia Silvică Argeş şi Ocolul Silvic Vidraru, în colaborare cu specialiştii I.N.C.D.S. "Marin Drăcea" - filiala Braşov.

Preoții și polițiștii au donat sânge, la Lunca Corbului

Luni, 08 Aprilie 2019 12:00

Zi simbolică, zi de bunătate și solidaritate, chiar în Postul Paștelui, la Lunca Corbului. O acțiune ce a avut ca scop donarea de sânge, acțiune desfășurată în bune condiții. Organizator, un preot din localitate. Gazdă, primarul Gheorghe Drăgan, care le-a pus, tuturor celor implicați, la dispoziție, Sala Mare a Căminului Cultural din localitate, sală aflată în imediata vechinătate a Primăriei. Au donat sânge aproximativ 40 de săteni. Inclusiv agenţii de la postul de poliţie din comună, dar şi majoritatea preoţilor de la celelalte parohii din Lunca Corbului. Totul prin truda preotului Eduard Barbu, care  ne-a mărturisit că iniţiativa aceasta, de a organiza o astfel de manifestare, nu este prima, și nu va fi nici ultima.

 

Elevii de la Alexandru Davila au sădit 150 de arbori în curtea propriei școli

Luni, 08 Aprilie 2019 11:56

#  La acțiune a participat și ”generalul” Tudosoiu
În cadrul proiectului educaţional de ecologizare a mediului „Un pom, o floare, o rază de soare”, astăzi la Şcoala Gimnazială „Alexandru Davila” Piteşti a avut loc o amplă şi inedită acţiune de împădurire. Peste 150 de arbori şi arbuşti - tuia, tei, salcie, mesteacăn, sânger, arţar - au fost sădiţi pe dealul din curtea unităţii de învăţământ, unul dintre locurile preferate ale elevilor şcolii pentru petrecerea recreaţiilor.

Alegeri la Baroul Argeș, pe 11 mai, la Ramada

Luni, 08 Aprilie 2019 11:52

Consiliul Baroului Argeș convoacă Adunarea Generală pentru alegeri în cadrul Baroului Argeş şi Filialei Argeş a Casei de Asigurări a Avocaţilor din România, cu următoarea ordine de zi:
1. Alegerea decanului Baroului Argeş;
2. Alegerea membrilor consiliului Baroului Argeş;

 

Continuă furnizarea agentului termic, în Pitești

Luni, 08 Aprilie 2019 10:26

Ca urmare a scăderii temperaturilor exterioare, din această perioadă, TERMO CALOR CONFORT S.A., a decis, la solicitarea piteștenilor, continuarea furnizării agentului termic pentru încălzirea locuințelor în regim continuu.
În perioada următoare, vom urmări evoluția temperaturilor exterioare și în funcție de aceasta adaptăm progamul de furnizare a agentului termic pentru încălzire.

Controalele desfășurate de DSP și Colegiul Medicilor în Argeș vor fi încheiate la sfârșitul lunii aprilie

Luni, 08 Aprilie 2019 10:16

Continuă, în Argeș, controalele la unitățile de chirurgie plastică și reparatorie, dermatologie, atât din spitale cât și din ambulatorii. Reamintim că, începând cu  4 martie, se organizează în județ o acțiune mixtă, formată din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și ai Colegiului Medicilor. DSP-ul va controla condițiile igienico-sanitare și cei de la Colegiul Medicilor vor face verificări pe probleme de personal.

 

ONG-ul care luptă împotriva braconajului piscicol: „Nu noi suntem plătiți de AJVPS să stăm noaptea pe apă să căutăm plase”

Luni, 08 Aprilie 2019 09:50

Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării Filiala Argeș (ANCBP) este un ONG care luptă împotriva braconajului piscicol din județ. După cum singuri precizează: „Nu noi suntem plătiți de AJVPS să stăm noaptea pe apă să căutăm plase”. Dar ei sunt cei care luptă împotriva acelor oameni care încalcă legea. Iar imaginile și videoclipurile postate pe pagina de Facebook demonstrează că se face treabă bună, chiar și voluntar.

După o pauză de 9 ani, s-a dat startul înscrierilor în Raliul Argeșului Catena - Powered by Peugeot

Luni, 08 Aprilie 2019 09:49

Sezonul 2019 al Campionatului Național de Raliuri ”Dunlop” este deschis de Raliul Argeșului Catena - Powered by Peugeot, competiție care revine în calendar după o pauză de 9 ani. Desfășurat în perioada 2-4 mai pe drumurile de asfalt din județul Argeș, inclusiv pe partea sudică a Transfăgărășanului, raliul propune un traseu de concurs interesant, diversificat, cu secțiuni înguste și înșelătoare, dar și cu porțiuni rapide sau tehnice.

 

Spitalul din Mioveni, trei zile fără curent!

Luni, 08 Aprilie 2019 09:46

Înainte de mult-așteptata sa deschidere, noul spital din Mioveni va mai trece o probă: cea a autonomiei energetice.  Astfel, instituția va fi deconectată, voluntar, de la rețeaua publică de curent, trebuind să reziste cele 72 de ore din sursele proprii. Anunțul a fost făcut de primarul orașului, Ion Georgescu, la conferința de presă a PSD , vineri.

Watt’s Up de la „Dinicu“, pregătiți pentru finala concursului de robotică de la Detroit

Luni, 08 Aprilie 2019 09:37

În luna martie, echipa Colegiului Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung a reușit să se impună  și să câștige marele premiu la cea mai importantă competiție de robotică din România. Watt’s Up de la “Dinicu“  s-a calificat, astfel, pentru Campionatul Mondial de Robotică din SUA, desfășurat în Detroit, în perioada 24-27 aprilie. În acest moment, echipa lucrează la îmbunătățirea robotului, dorind „să cucerească” cu el și America.

 

Ansamblul ”Doina Bascovului” – o nouă apariție de senzație la ”Românii au Talent”

Luni, 08 Aprilie 2019 09:32

După experienţele trăite la emisiunea lui Cătălin Măruţă, când au câştigat “Duelul Ansamblurilor”, dansatorii Ansamblului “Doina Bascovului”, al Casei de Cultură Bascov, conduși de managerul Lorena Toma, au readus spiritul folcloric, vineri seara, la PRO TV, în cadrul mega-producției “Românii au talent”. Dansatorii de la “Doina Bascovului” ne-au făcut, în ultimul an, să fim mândri că suntem argeşeni şi că avem onoarea să putem urmări asemenea demonstraţii de virtuozitate şi talent. Seara de vineri, a fost una cu totul special pentru dansatorii argeşeni. Aceştia au  avut parte de o apariţie de senzaţie la “Românii au talent”, cel mai urmărit şi apreciat spectacol de televiziune din România.

Sesizări la Parchet pentru persoanele branșate ilegal la utilități, la Bradu

Luni, 01 Aprilie 2019 21:28

În zilele de 5 și 6 martie, Poliția Locală Bradu, împreună cu reprezentanți din cadrul SC APA CANAL 2000 SA, au efectuat controale pe Str. Principală, în vederea depistării gospodăriilor racordate ilegal la sistemul de canalizare al comunei. Cu această ocazie au fost depistați mai mulți proprietari neracordați la sistem, dar și cetățeni branșați ilegal.

 

O „altfel” de Simfonie a Lalelelor. Sorin Apostoliceanu: „Nu vrem să politizăm absolut deloc Simfonia Lalelelor!”

Luni, 01 Aprilie 2019 21:16

Simfonia Lalelelor, ediția a 42-a, se va desfășura în acest an în perioada 12-14 aprilie. Manifestarea de tradiție a Piteștiului va avea loc între Piața Vasile Milea și Complexul Expozițional „Casa Cărții”. Față de anii precedenți, în ediția din acest an au fost produse câteva schimbări organizatorice. Cea mai importantă dintre ele este desființarea scenei pentru oficialități. Va fi  montată o nouă scenă la „Casa Cărții”, care va fi pusă la dispoziția copiilor pentru ca cei mici să prezinte programele artistice pregătite cu ocazia evenimentului.

Concursul de fotografie „Simfonia Lalelelor prin ochii tăi”, ediția I

Luni, 01 Aprilie 2019 21:15

Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, organizează, în perioada 12-16 aprilie 2019, prima ediție a Concursului de Fotografie, intitulat “Simfonia Lalelelor prin ochii tăi”, în vederea obținerii de imagini artistice de la manifestările culturale, care se desfășoară sub egida Simfoniei Lalelelor, eveniment emblematic al municipalității.
Câștigătorii vor fi premiați cu diplome, daruri cu simbolurile Simfoniei Lalelelor, iar lucrările premiate vor fi publicate în Albumul „Simfonia Lalelelor prin ochii tăi”, ediția I.

 

Pagina 1 din 143

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea