Sponsor de marcă pentru echipa de handbal CS Dacia Mioveni 2012!

Marţi, 16 August 2022 10:24

 

CS Dacia Mioveni 2012 a încheiat un nou parteneriat pentru performanță, cu un sponsor de marcă! Săptămâna trecută, la Sala Sporturilor Mioveni, compania Euro Tehno Group, distribuitor autorizat al mărcilor de autovehicule Volkswagen, Volkswagen Autovehicule Comerciale, Audi și SEAT în Arges, Dâmbovița și Otopeni-Ilfov , reprezentată de directorul general domnul Ion Bălîngă, a semnat un acord de sponsorizare pentru echipa de handbal CS Dacia Mioveni 2012, care va evolua în Campionatul Național de Handbal, Liga Florilor.

Compania Euro Tehno Group a fost înfiinţată în anul 2001 și se poziţionează în topul distribuitorilor și serviciilor auto din judeţele Argeş și Dâmboviţa dar și în Otopeni - Ilfov, cu mărcile Volkswagen, Audi şi SEAT.

Rectorul UPIT, Dumittru Chirleșan, a fost numit membru în Consiliul de Administrație al Nuclearelectrica

Marţi, 16 August 2022 10:20

 

Modificări în Consiliul de Administrație Nuclearelectrica. Adunarea Generală a Acționarilor l-a numit pe Dumitru Chirleșan, rectorul Universității din Pitești, în calitate de membru provizoriu al Consiliului de Administratie. Numirea a fost făcută începând cu data de 10 august pentru o perioadă de patru luni.

S-a dispus și prelungirea cu două luni a mandatului lui George Sergiu Niculescu, începând cu 29 august. În cadrul întâlnirii s-a decis și revocarea lui Șerban Constantin Valeca din funcția de membru al Consiliului de Administrație ca urmare a decesului acestuia.

 

A început BAC-ul de toamnă

Marţi, 16 August 2022 08:53

Examenul național de Bacalaureat 2022, sesiunea august-septembrie, a început marți, 16 august, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Miercuri, 17 august, se va desfășura proba obligatorie a profilului, iar joi, 18 august, va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării. Ultima probă scrisă, proba la Limba și literatura maternă, este programată vineri, 19 august, dar în județul Argeș nu avem absolvenți care să susțină această probă.

În județul Argeș, examenul de bacalaureat este organizat în 5 centre de examen, după cum urmează: Colegiul Tehnic ”Costin D. Nenițescu” Pitești; Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Pitești; Liceul Tehnologic ”Dimitrie Dima” Pitești; Liceul Tehnologic ”Ferdinand I” Curtea de Argeș; Liceul Tehnologic ”Dan Barbilian” Câmpulung.

Echipa DTO Rally Team a făcut spectacol la Raliul Moldovei

Marţi, 16 August 2022 08:51

Între 5-7 august, s-a desfășurat Raliul Moldovei, etapa a şasea a Campionatului Naţional de Raliuri Betano. Un total de 52 de echipaje, dintre care 5 străine (din Turcia, Bulgaria și Italia), au fost prezente la startul festiv care s-a dat în Piața Tricolorul din Bacău în fața a mii de spectatori. La start au luat parte și mai multe echipaje ale DTO Rally Team.

Revenit la competiţia din Bacău după patru ani de pauză, Simone Tempestini a câştigat pentru a treia oară în carieră Raliul Moldovei. Podiumul general de la Bacău a fost completat de Sebastian Barbu şi de Andrei Gîrtofan. Avantajul final dintre Tempestini şi Barbu a fost de 01:41,9, în timp ce faţă de Gîrtofan a avut un avantaj de peste 3 minute. 

 

Camion plin cu lemne – confiscat de jandarmii argeșeni

Miercuri, 10 August 2022 10:41

Jandarmii argeșeni au „ajutat” un transportator să rămână fără camion și fără lemnele transportate ilegal. Autocamionul folosit la transportul ilegal și o cantitate de 25,449 metri cubi lemn (molid) au fost ridicate în vederea confiscării de către jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Arefu.

Pe 9 august, în jurul orei 10.30, jandarmii aflați în serviciul de patrulare pe raza localității Arefu, în zona Vidruța s-au intersectat cu un autocamion care transporta material lemnos rotund, de esență molid.

UPDATE - Tragedie în Bascov! Un bărbat a omorât cinci persoane

Miercuri, 10 August 2022 09:41

 

UPDATE: În urma cercetărilor la fața locului, victimele au fost găsite cu urme de violență, nefiind vorba despre înjunghiere.

 

„În cursul nopţii de 09/10 august 2022, în urma desfăşurării cercetării la faţa locului, audierii mai multor martori precum şi a persoanei bănuite de săvârşirea faptei cercetate (violenţă în familie în varianta omor calificat, împrejurările reţinute fiind: cu premeditare, asupra a două sau mai multor persoane, prin cruzimi), persoană care a dobândit succesiv calitatea de suspect, apoi inculpat în cauză, s-a dispus de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş reţinerea preventivă a acesteia pentru durata de 24 de ore. Faţă de victimele identificate, inculpatul avea calitatea de fiu, frate şi, respectiv, unchi. În cursul zilei de azi, 10 august 2022, urmează ca inculpatul să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunere de luare faţă de acesta a măsurii arestării preventive”, informează IPJ Argeș. 

 

Undă verde pentru construirea noului mall din Pitești

Marţi, 09 August 2022 17:50

Noul mall din cartierul piteștean Tudor Vladimirescu intră în linie dreaptă. Primăria Pitești a eliberat autorizațiile pentru construirea centrului comercial.

Lucrările vor debuta la data de 1 octombrie 2022.

„Au fost eliberate autorizațiile pentru obiectivul „Construire pasaj rutier și pietonal peste calea ferată și organizare de șantier”, respectiv „Construire centru comercial P+M+1E parțial și funcțiuni complementare (amenajare și construire zone tehnice, amenajare parcări, amenajarea incintei cu spații verzi și plantare, alei carosabile și pietonale, platforme, împrejmuire, post trafo, amplasare totem și semnale publicitare, organizare de șantier, amenajare accesuri, cabină poartă, copertine cărucioare, 1833 locuri de parcare ().

Trei zile și trei nopți de muzică rock la Stonebird Festival, în comuna Corbi

Marţi, 09 August 2022 17:31

 

Între 12-14 august, în comuna Corbi se desfășoară cea de-a IV-a ediție a Stonebird Festival. Doar câteva zile ne mai despart până la ediția din acest an, unde vor fi prezente 15 formații importante ale rock-ului.

Nicu Covaci, liderul și fondatorul trupei Phoenix, a venit marți, 9 august, la Pitești la conferința de presă prilejuită de Stonebird, cel mai mare festival rock din mediul rural din România.

„Sunt foarte plăcut impresionat că ne-ați invitat. Admir eforturile pe care le faceți pentru un asemenea eveniment. Sunt fericit să fiu aici. Să vedem ce putem să facem pentru marele public!”, a precizat Nicu Covaci.

 

La Pitești, liderul Pheonix a mai anunțat că vrea să organizeze un concert la care să ia parte toți cei care au făcut parte din trupă, de-a lungul timpului. „Pheonix împlinește anul acesta 60 de ani. Aș vrea să fac un concert în care să îi invit pe cei care au făcut parte din trupă”, a mai adăugat artistul.

 

Săptămâna Mondială a Alăptării - marcată la Spitalul Județean

Vineri, 05 August 2022 11:30

Și anul acesta, la Spitalul Județean de Urgență Pitești, cu sprijinul asociației SAMAS, organizație non-guvernamentală dedicată sănătății mamei și sugarilor din România, este marcată Săptămâna Mondială a Alăptării.

Au devenit mămici de curâd, iar grija lor cea mai mare este cum să își hrănească/îngrijească, în mod corect, pruncii. Întâlnirile cu specialiștii, în secția de Obstetrică-Ginecologie, de la etajul 4 al SJUP, s-au dovedit extrem de benefice pentru mămicile vizibil emoționate, care au primit răspunsuri la toate întrebările legate de alăptare sau orice alte neclarități pe care le aveau cu privire la îngrijirea nou-născuților. 

Trafic restricționat pe Autostrada București - Pitești

Vineri, 05 August 2022 08:58

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul este restricționat pe autostrada București - Pitești.

Vineri, 5 august, între orele 07.00 – 15.00, circulația va fi restricționată pe a doua bandă pe A1București –Pitești,  pe sensul către Pitești, între kilometrii 38 – 39+500, în zona localității Găiseni, județul Giurgiu, pentru colectarea nisipului din zona mediana.

 

Două note de 10 la examenul de definitivat în Argeș

Joi, 04 August 2022 16:29

 

Joi, 4 august, s-au afișat rezultatele finale la examenul de definitivat. Rata finală de promovare înregistrată la examenul național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2022), în județul Argeș, după soluționarea contestațiilor, este 69,33% (în creștere cu 3,69 puncte procentuale, comparativ cu rezultatele inițiale – 65,64).

 

Astfel, după evaluarea contestațiilor depuse, 113 de candidați au fost promovați, având medii mai mari sau egale cu 8 (opt), în condițiile în care, după afișarea primelor rezultate, fuseseră declarați promovați 107 de candidați.

Campanie de dezinsecţie și deratizare în Mioveni

Joi, 04 August 2022 16:07

În perioada 10 – 16 august 2022, administrația din Mioveni, prin intermediul unei societăți de profil, specializată în activități de dezinsecție și deratizare, va demara o amplă campanie la nivelul orașului împotriva căpușelor, larvelor, țânțarilor și altor insecte dăunătoare mediului.

De asemenea, în subsolurile și pe scările de bloc vor avea loc tratamente de deratizare și igienizare, motiv pentru care administratorii sau președinții asociațiilor de proprietari/locatari sunt rugați să asigure curățenia acestor spații comune, pentru un efect cât mai puternic al substanțelor aplicate.

 

O femeie din Pitești - amendată pentru că ținea într-un apartament 18 pisici

Joi, 04 August 2022 14:49

# Zeci de pisici într-un apartament! Vecinii au chemat poliția, fiind îngroziți de miros!

O femeie din Pitești a fost amendată de polițiști pentru că ținea într-un apartament 18 pisici. S-a constatat că felinele nu aveau asigurate condițiile corespunzătoare în ceea ce privește spațiul. Proprietara a primit trei amenzi în valoare totală de 4.000 lei.

Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, împreună cu reprezentanţi ai Primăriei Piteşti şi ai Poliţiei Locale Piteşti, au efectuat o verificare într-un imobil din municipiul Piteşti, în care proprietara deţinea 18 pisici, deoarece vecinii s-au arătat deranjaţi de zgomotul şi mirosul care răzbăteau din apartamentul cu pricina.

Toamna începe cu Analogue Festival

Joi, 28 Iulie 2022 13:50

Unii dintre cei mai importanți artiști ai momentului, atât la nivel național, cât și in-ternațional, se vor afla la Mioveni, în această toamnă. Bucură-te de muzică între 2-4 septembrie, pe Platoul Făget din Mioveni la Analogue Festival.

La prima ediție a festivalului vor participa: Asaf Avidan, B.U.G. Mafia, Dubioza kolektiv, Jessie Ware, JP Cooper, Morcheeba Band, Rudimental, Subcarpați, Deliric x Silent Strike, GOLAN, Irina Rimes, Moonlight Breakfast, NANE, The Motans, Zdob și Zdub, BRUJA, Catalina Cara, El Nino, Maria Hojda Official și TM Groove.

 

 

Nu irosiți apa, folosiți-o cu măsură! Recomandarea societății Apă Canal 2000 SA Pitești în perioadele de secetă prelungită

Joi, 28 Iulie 2022 07:37

Având în vedere situația hidrometeorologică existentă în această perioadă, precum şi atenţionările organismelor de specialitate şi recomandările autorităţilor locale şi naţionale, rugăm consumatorii să utilizeze rațional apa potabilă pentru a evita furnizarea apei cu program şi a nu priva alţi beneficiari de minimul necesar util fiecărei gospodării.

Societatea Apă Canal 2000 SA recomandă utilizatorilor să folosească apa cu măsură și face apel către clienții care desfășoară activități agricole sau de grădinărit să reducă la minimum utilizarea apei potabile din rețeaua publică pentru aceste lucrări și să folosească apa din sursele proprii (de ex. fântâni).

 

Primăria Mioveni acordă şi în acest an „primul ghiozdan” elevilor din clasa pregătitoare!

Miercuri, 27 Iulie 2022 07:16

Consiliul Local Mioveni a aprobat, în şedinţa de săptămâna trecută, acordarea unui ghiozdan echipat cu cele necesare, elevilor care vor începe clasa pregătitoare în şcolile din Mioveni, pe 5 septembrie 2022. Acţiunea s-a bucurat de mare succes şi anul trecut, atât părinţii cât şi copiii apreciind eforturile administraţiei locale.  „Unul din cele 16 puncte de pe ordinea de zi, se referă la aprobarea acordării pentru anul școlar 2022- 2023 a pachetului cu rechizite școlare ”Primul meu Ghiozdan” copiilor înscriși în clasa prăgătitoare la unitățile de învățământ de pe raza orașului Mioveni; Așa cum am procedat și anul trecut, încercăm să încurajăm frecventarea cu regularitate a şcolii şi reducerea ratei abandonului şcolar.  Acest „prim ghiozdan” cuprinde necesarul unui elev pentru a păși pragul școlii: caiete, penar, creioane colorate, acuarele, instrumente de scris, etichete, bloc de desen.”, a anunţat viceprimarul Mioveniului, Ciprian Ţurlea.

 

Sorin Cîmpeanu: „Vrem să dispară învăţământul simultan!”

Marţi, 26 Iulie 2022 21:18

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a fost întrebat de ce în proiectul „România Educată” nu se menţionează nimic de învăţământul simultan, o practică des întâlnită în mediul rural, chiar şi în Argeş. Cîmpeanu a declarat în acest sens că intenţionează să desfiinţeze acest sistem de învăţământ simultan.

În mediul rural, în şcolile unde sunt prea puţini elevi pentru a putea crea o clasă, un singur profesor sau învăţător predă la două clase, din ani diferiţi, în acelaşi timp. Astfel, calitatea învăţământului scade simţitor, dar din păcate aceasta este o realitate în multe şcoli din Argeş şi din întreaga ţară.

 

Ion Sănduloiu, director Salvamont Argeș: „În lac glaciar nu se pescuiește și nu se înoată”

Marţi, 26 Iulie 2022 20:31

Muntele înseamnă o sursă de aer curat, de viață, de frumos. Iar în ultimii ani numărul celor care au ales peisajele spectaculoase ale munților este din ce în ce mai mare. Dar există și probleme! Pe de o parte foarte mulți pleacă la drum fără echipament, fără nici cea mai mică pregătire, iar pe de altă parte puțini dintre cei care pășesc pentru prima dată în această zonă știu să respecte muntele și tot ce înseamnă el.

Oamenii urcă pe munte în număr din ce în ce mai mare, iar zonele cele mai atractive sunt lacurile glaciare. Recent, lângă Lacul Capra, un lac glaciar pe versantul de sud al masivului Făgăraș, campează  un număr din ce în ce mai mare de turiști. Un lucru care arată că oamenii iubesc frumosul! Dar apar și problemele! Unii turiști s-au apucat să pescuiască, iar alții să înoate! Lucru care este de fapt interzis.

 

Unde se face testare gratuită pentru cancerul colorectal în Argeș

Marţi, 26 Iulie 2022 16:19

Încă de la sfârșitul anului trecut în Argeș este în derulare un program de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament al leziunilor precanceroase colorectale. 12 500 de argeșeni cu vârste de la 50 de ani până la 74 de ani pot beneficia de testare în acest program. Testarea este gratuită!

„Se schimbă medicii din programul de testare gratuită pentru cancerul colorectal. 17 doctori din Argeș vor începe să facă această analiză. Ei îi vor înlocui pe cei cu care a început proiectul anul trecut. Pentru că vrem ca de acest program să poată beneficia cât mai mulți argeșeni, es-te nevoie și de o acoperire mai mare a județului. Astfel, după 6 luni schimbăm lista medicilor.

 

Localităţi din 17 judeţe au restricţii la consumul de apă din cauza secetei! Argeşul, pe listă!

Marţi, 26 Iulie 2022 14:35

17 judeţe din România, printre care şi Argeşul, au restricţii de consum a apei potabile, din cauza secetei, după cum a anunţat Administraţia Naţională Apele Române. Autorităţile atrag atenţia asupra faptului că populația ar trebui să folosească rațional resursele de apă. În total, 214 localităţi din ţară sunt în această situaţie. Localitățile care au consumul de apă restricționat sunt din județele: Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Sibiu, Hunedoara, Ilfov, Argeș, Giurgiu, Dâmbovița, Ialomița, Dolj și Bihor.

 

 

Pagina 1 din 236

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea