A început sesiunea de toamnă a bacalaureatului

Luni, 20 August 2018 14:02

Bacalaureatul de toamnă începe luni, 20 august, cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română. În Argeș, la examen, au fost înscrişi un număr de 1.411 candidaţi. Totuși, din experiența ultimilor ani, nu toți cei înscriși iau parte și la probe.
Calendarul probelor la examenul de Bac 2018, sesiunea august-septembrie, va fi următorul:

Eveniment dedicat Zilei Medicinei Militare

Luni, 20 August 2018 13:55

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu” Pitești, împreună cu Asociația „Organizația Județeană Argeș Basarab I a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere”, organizează simpozionul tematic „Onoare și Respect Personalului Medical din Garnizoana Pitești”, dedicat  Zilei Medicinei Militare, în data de 21 august 2018, ora 10.30, în Sala de Festivități a Cercului Militar Pitești. Evenimentul organizat în contextul Centenarului Marii Uniri din 1918, la împlinirea a  156 de ani de la înființarea Corpului Ofițerilor Sanitari și a Direcției Generale a Serviciului Sanitar Român, va reuni personalitățile vieții militare și civile ale județului Argeș.

 

Până în septembrie ISJ Argeș va premia elevii de 10 la BAC și Evaluarea Națională

Luni, 13 August 2018 23:44

Guvernul României oferă bani elevilor care au obținut note maxime la Evaluarea Naţională şi la examenul de Bacalaureat în sesiunea de vară. Cei care au obținut 10 la Evaluarea Națională primesc 1.000 de lei, iar elevii care tocmai au terminat liceul și au luat examenul de Bacalaureat cu notă maximă, primesc câte 3.000 de lei.  În Argeș, elevii de 10 vor fi premiați până la începutul lunii septembrie, conform celor precizate de Eugenia Jianu (foto), inspector general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş. În județul nostru sunt 16 elevi care au obținut nota 10 la Evaluarea Națională și nouă elevi care au luat nota maximă la Bacalaureat. „Se premiază copii care au luat 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat. Până la 1 septembrie ar trebui făcută premierea. În curând vom stabili data exactă. Cel mai probabil evenimentul se va desfășura la sediul IȘJ Argeș”, a precizat Eugenia Jianu. A.V.

Școala Lexford Castel se extinde

Luni, 13 August 2018 23:42

Școala Lexford Castel, deținută de avocatul și politicianul Cătălin Gherzan, și Școala Muzicando, a binecunoscuților Adina Sima și Marcelo, au fuzionat. Noua instituție va lucra, sub denumirea Lexford Castel, în Expo Parc, într-o clădire nouă, în care va funcționa un after school. Tot aici, va începe să funcționeze o grădiniță, bineînțeles, la standardele Lexfosd. Copiii de la Muzicando, dar și noii înscriși, vor beneficia de dotări de excepție, de un mediu curat și prietenos.

 

Teste medicale gratuite de măsurare a tensiunii arteriale la Mioveni

Luni, 13 August 2018 23:34

Asociația pentru Sănătate, Educație și Familie – Filiala Muntenia (ASEF-FM) în colaboare cu  Institutul de Sănătate Publică București și Primăria orașului Mioveni vor organiza campania „Împreună pentru o sănătate mai bună”. În perioada 13-31 august 2018 cetățenii din Mioveni, dar și cei din zonele limitrofe, vor putea beneficia de teste medicale gratuite (determinarea procentului de grăsime din organism, tensiunea arterial și pulsoximetrie). Cele două corturi  ale asociație vor fi amplasate în zona Serviciului Fiscal Mioveni și în zona Carrefour Mioveni. Campania „Împreună pentru o sănătate mai bună” își propune îmbunătățirea sănătății populației prin informare și educare cu privire la un stil de viață sănătos, încurajând prevenirea celor mai frecvente afecțiuni moderne (boli cardiovasculare, obezitate, diabet, stres) pornind de la descoperirea cauzelor și a conștientizării factorilor de risc.

A început turneul de tenis Comesad BCR Open Piteşti

Luni, 13 August 2018 23:31

A început la Pitești, la Baza Sportivă Comesad, unul dintre cele mai importante turnee de tenis din România – Comesad BCR Open. Turneul s-a născut în urmă cu patru ani din pasiunea pentru tenis a omului de afaceri Sorin Dumitru.
În perioada 13-19 august, cocheta arenă situată pe Aleea Petroliştilor din Pitești găzduieşte ediţia a şasea a „Comesad BCR Open”, turneu profesionist dotat cu premii în valoare de 25.000 de dolari.

 

Zilele libere pentru bugetari se vor recupera

Luni, 13 August 2018 23:23

Executivul a aprobat hotărârea prin care se oferă două zile libere bugetarilor la mijlocul lunii august, legând sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, din 15 august, de weekend. Cele două zile libere vor fi recuperate fie în două zile de sâmbătă, fie prin prelungirea programului de lucru zilnic, până cel târziu în 7 septembrie.
Printr-o hotărâre, Guvernul a decis ca zilele de 16 şi 17 august să fie zile nelucrătoare în sistemul public. După cum ştiţi, ziua de 15 august, Adormirea Maicii Domnului, se sărbătoreşte anul acesta într-o zi de miercuri, aşadar următoarele două zile, joi şi vineri, vor fi libere.

Accesul interzis la Casa Universitarilor

Luni, 13 August 2018 23:22

După ce s-a făcut curat „lună” atât în interiorul cât și exteriorul „Casei Universitarilor”, clădire aflată în administrarea Universității Pitești, a urmat și îngrădirea accesului în locație. A trecut aproape un deceniu în care clădirea a fost la discreția boschetarilor, aceștia mutându-se cu tot cu saltea și pernă în aceasta. Acum accesul a fost interzis în interiorul ei. Timp de câteva zile, personalul Universității a lucrat la realizarea gardului în jurul clădirii. Pentru lucrările de curățenie și îngrădire a acesului în locație conducerea UPIT a trebuit să aloce peste 15.000 lei. Rectorul Dumitru Chirleșan își dorește ca până la sfârșitul anului să fie scoasă la licitație lucrarea de aducere a Casei Universitarilor în starea inițială și repararea acoperișului clădirii „la gata”. Rămâne de văzut ce se va realiza!
A.V.

 

Apă Canal 2000 SA Pitești: „Canalizarea nu este un coș de gunoi!”

Luni, 13 August 2018 23:17

Protejaţi reţeaua de canalizare şi mediul înconjurător! Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti se implică în campanii de informare şi de responsabilizare a cetăţenilor faţă de problemele de mediu, cu impact asupra condiţiilor de viaţă a populaţiei. În cele ce urmează readucem în atenţia publicului câteva aspecte legate de buna funcţionare a sistemului de canalizare.

Trei profesori de la licee cu zero absolvenți la bacalaureat au primit gradații de merit

Luni, 13 August 2018 23:13

Pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş s-au afişat, în iulie, rezultatele concursului pentru acordarea gradaţiei de merit în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2018. Din cele 293 de dosare depuse au fost aprobate pentru gradaţia de merit 238. Cele mai multe dosare aprobate au fost pentru învăţătoare - 48, educatoare - 28, personal didactic de conducere, îndrumare şi control -25, limba română - 21 şi matematică -14. Pentru un dascăl, obţinerea gradaţiei de merit îi aduce în plus la salariu 25% din salariul de bază.   

 

Argeșeanul Robert Glință: „M-am simțit excelent la Europene”

Luni, 13 August 2018 22:00

# Medaliat cu argint la Europenele de seniori, Glință ne-a acordat un interviu în exclusivitate

Robert Glință a făcut o figură frumoasă la Campionatele Europene de Înot de la Glasgow. Argeșeanul a obținut argintul în proba de 50 m spate și a venit pe locul 4 la 100 m spate. La 50 de m spate,  Robert Glință a doborât de două ori recordul României. A făcut-o prima dată în serii, cu acel 24,59 secunde și apoi în semifinale cu incredibilul 24,12!

Debranșări cu jandarmii la Câmpulung

Luni, 13 August 2018 12:39

# Datoriile rău-platnicilor ajung și la 11.000 de lei de proprietar
La Câmpulung, mai mulți rău-platnici au fost debranșați de la apă. Și nu oricum, ci în prezența jandarmilor. În total, persoanele adunau datorii de peste 20.000 de lei. Rău platnicii au fost debranșati de la reţeaua de apă potabilă. Iar prezența jandarmilor a fost necesară pentru că cei debranșati erau cunoscuți ca fiind violenți. S-a întâmplat totul la Câmpulung. Cum furnizorul de apă potabilă de la Câmpulung Muscel are foarte mult de încasat de la populație a decis să sisteze apa către rău platnici.

 

Stagiul militar poate fi reintrodus în România

Luni, 13 August 2018 12:38

Tinerii ar putea face din nou armata obligatoriu. Anunțul vine de la nivel înalt, de la Mihai Fifor, Ministrul Apărării.  Mihai Fifor a invocat modelul altor state din zonă, cât şi faptul că serviciul militar obligatoriu a fost suspendat, nu anulat. „Este o discuţie care apare tot mai des, sunt câteva state care au stagiul militar obligatoriu. Am discutat de multe ori lucrul acesta, dar există o analiză pragmatică faţă de acest subiect. Deocamdată nu am dus în Guvern această iniţiativă şi nici nu cred că putem discuta curând. De-asta căutăm alternative, de-asta avem şi legea rezervistului voluntar” – a spus Mihai Fifor, la şedinţa de bilanţ după primele şase luni de mandat. Serviciul militar obligatoriu a fost desfiinţat prin legea 395 din 2005. Ultima încorporare a recruţilor a fost în octombrie 2006, iar pentru militarii cu termen redus, în iunie 2006.
A.I.

Stonebird Festival de la Corbi, un succes răsunător

Luni, 13 August 2018 12:36

Un Untold, de Argeș, este pe cale să se nască. Prima ediție a Stonebird Festival a fost un real succes. Acesta s-a desfășurat, în perioada 10 – 12 august, la Corbi, un loc fascinant unde tradițiile, natura, istoria și rock-ul s-au întâlnit pentru un mix perfect, prin grija primarului Virgil Baciu. Vedetele Stonebird Festival au fost Dave Evans, primul solist al legendarei trupe AC/DC, şi bateristul american Mike Terrana.

 

DSP Argeș va începe, în septembrie, controalele în școli

Luni, 13 August 2018 12:35

Direcția de Sănătate Publică Argeș va derula, în perioada 1 septembrie-15 octombrie, un control tematic care vizează respectarea legislaţiei în vigoare privind unităţile de învătământ preuniversitar şi cabinetele medicale şcolare. De asemenea, vor fi verificate toate unitățile de învățământ din județ pentru a se asigura că normele privind alimentația sănătoasă în școli sunt respectate.

FC Argeș, fără drept de promovare!

Luni, 30 Iulie 2018 14:31

# Cristian Gentea (foto), președintele FC Argeș:  „Am vorbit cu câțiva posibili finanțatori. Avem în continuare discuții cu ei”
Pe 20 iulie 2018 a fost termenul oficial până la care se putea schimba statutul juridic al FC Argeș, din public în privat, fapt ce ar fi permis dreptul clubului de a promova în Liga I. Însă acest lucru nu a fost realizabil. Astfel se face că alb-violeții chiar dacă se clasează la sfârșitul sezonului competițional pe un loc promovabil, există șanse foarte mari ca să rateze intrarea în primul eșalon. Mai multe informații despre posibilitatea promovării echipei în prima Ligă am aflat de la Cristian Gentea, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului.

 

Șahul devine obligatoriu pentru elevii scutiți de sport

Luni, 30 Iulie 2018 14:21

Elevii scutiţi la orele de educaţie fizică şi sport vor practica şahul, conform unei hotărâri a ministrului educaţiei naţionale, Valentin Popa.
”Anunţăm, cu satisfacţie, faptul că introducerea şahului în sistemul românesc de învăţământ are o nouă componentă. Ne referim la faptul că elevii scutiţi de efort la orele de educaţie fizică vor face şah. Legat de acest subiect, ministrul Educaţiei Naţionale, profesorul universitar Valentin Popa a răspuns luni favorabil solicitării formulate în acest sens de Sorin Iacoban, preşedintele Federaţiei Române de Şah, şi Ionuţ Dobronăuţeanu, preşedinte adjunct al Federaţiei Europene de Şah. Reamintim, în context, că pregătirea cadrelor didactice va fi făcută în colaborare cu Casa Corpului Didactic. Până în prezent, un număr de 2.500 de profesori de educaţie fizică şi sport au fost deja pregătiţi în acest sens”, se arată în comunicatul citat.

Șef nou la Poliția Topoloveni. Cum Mocanu a fost promovat adjunct la IPJ, Din a devenit șef la Topoloveni

Luni, 30 Iulie 2018 13:03

Poliţia Topoloveni are o nouă conducere, după ce fostul șef este adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție Argeș. Noul șef al Poliției Topoloveni este Constantin Din, cel care a fost împuternicit de inspectorul şef să îndeplinească atribuţiile de şef al Poliţiei Oraşului Topoloveni. „Prin dispoziția șefului Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, pentru asigurarea continuității actului managerial, dl. comisar șef de poliție Din Constantin a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile de șef al Poliției Orașului Topoloveni”, anunţă IPJ Argeş. Noul comandant a fost împuternicit după ce comisarul şef Florin Mocanu, cel care deţinea funcţia de conducere a fost împuternicit adjunct al inspectorului şef al IPJ Argeş. Comisarul şef Constantin Din era adjunct la Poliţia Oraşului Topoloveni din anul 2006. A.I.

 

Fata fostului vicepreședinte de la CJ Argeș, admisă, cu notă mare, la Medicină

Luni, 30 Iulie 2018 12:59

Andreea Mărășoiu, fiica actualului președinte al ATOP Argeș, a luat, din prima, la Medicină, la București. Și chiar cu notă foarte mare. Admiterea era oarecum previzibilă, pentru că domnișoara familiei Mărășoiu a obținut, și la BAC, note apropiate de 10. Părinții săi, Silvia Mărășoiu, cadru didactic, dar și Dorin Mărășoiu, consilier județean, sunt în culmea fericirii. Felicitări!

Mistreții și urșii, marile probleme de la Dâmbovicioara

Luni, 30 Iulie 2018 12:57

Primarului comunei Dâmbovicioara, Dumitru Secăreanu, i s-a pus „pata” pe urșii și mistreții din comuna. El susține că fiarele sălbatice distrug gospodăriile și deranjează turiștii din localitatea pe care o conduce, iar autoritățile locale nu iau măsuri în acest sens.

 

Pagina 1 din 129

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea