Dr. Daniel Uscatu, coordonatorul Laboratorului de testare COVID-19 de la Județean: ”În acest moment lucrăm 300 – 400 de teste pe zi”

Luni, 10 August 2020 23:11

În Laboratorul de testare pentru detecția SARS-Cov-2 al Spitalului Județean Argeș se lucrează în acest moment aproape 400 de teste pe zi.
“În Laboratorul de Biologie Moleculară al Spitalului Județean de Urgență Pitești avem un aparat Real – Time PCR performant. Laboratorul respectă criteriile de bio-siguranță atât la nivel național, cât și internațional. Toate cadrele medicale au pregătirea și experiența necesară în stabilirea diagnosticului. În acest moment lucrăm 300 – 400 de teste pe zi. Firește că am depășit capacitatea de prelucrare a laboratorului, dar prin ture suplimentare încercăm să facem față acestei testări.

Primarul Ion Dumitru: „Nu am COVID. Am în gât ceva. Sunt foarte slăbit”

Luni, 10 August 2020 23:09

Primarul de la Albota, Ion Dumitru, este în continuare internat la Spitalul Colentina. Confirmat pozitiv cu COVID-19 în urma unei testări făcute la Pitești, edilul Ion Dumitru a avut parte de o mare surpriză după ce s-a internat la București. „Nu pot să vorbesc. Nu am COVID. Am în gât ceva. Sunt foarte slăbit. Aici nu mi-a găsit nimic sau așa cred. Sunt încă internat”, ne-a precizat, pe 7 august, primarul Ion Dumitru.

 

 

Angajații de la AJF Argeș - în continuare în șomaj tehnic

Luni, 10 August 2020 22:59

# Președintele Corneliu Sorescu: „S-ar putea să nu se înceapă competițiile nici măcar la Liga a III-a”

Angajații de la Asociația Județeană de Fotbal Argeș sunt  în șomaj tehnic încă din perioada stării de urgență, mai precis de la 1 aprilie. Forul condus de Corneliu Sorescu și-a suspendat activitatea și a apelat la această formă de venit plătită de stat, în șomaj tehnic fiind 5 persoane angajate la AJF Argeș, în frunte cu președintele.

FC Argeş a făcut deja primele transferuri după ce echipa a promovat în Liga 1

Luni, 10 August 2020 22:40

FC Argeș a revenit în Liga 1 după 11 ani, iar antrenorul Ionuț Badea e decis să facă un sezon remarcabil pe prima scenă. Echipa alb-violetă a început pregătirile pentru Liga 1, reușind să transfere primii jucători. "Nu vom face foarte multe schimbări. La FC Argeș așteptările vor fi mereu mari, indiferent de jucătorii care vor îmbrăca acest tricou. Am semnat cu Mediop și Honciu, de la Călărași, urmează să mai perfectăm încă câteva transferuri până la finalul săptămânii. Vom aduce sub cinci jucători. La postul de portar ne-am gândit intens. E posibil ca la Liga 1 să folosim pe altcineva și celor tineri să le oferim șansa să joace, dar încă deliberăm", a spus Ionuț Badea, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

 

Universitatea Politehnică din București dorește să integreze în comunitatea academică elevi argeșeni

Luni, 10 August 2020 22:37

Loredana-Cristina DASCĂLU este o iubitoare a județului Argeș care și-a lansat romanul ”Gânduri pentru tine” în  orașul Topoloveni  și a scris diverse articole în presa locală. Loredana este o adevărată sursă de inspirație și un exemplu în privința performanțelor academice, atât în România, cât și în străinătate, finalizând studiile cu burse în Paris, în Londra și în Lima, Peru – America Latină.

Medici noi la Spitalul Județean de Urgență Pitești

Luni, 10 August 2020 22:36

În această perioadă în care Spitalul Județean de Urgență Pitești are nevoie de cadre medicale pe specialitățile necesare privind supravegherea și tratarea cazurilor COVID, echipa de medici și asistente a spitalului continuă să se întărească. Din această lună, medicul specialist neurochirurg Alex Tudor Goleșteanu va lucra la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Acesta a profesat ca medic specialist neurochirug la Spitalul Județean de Urgență Brăila și la Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar-Arseni" București.

 

DSP Argeș: „Nu mai avem medici infecționiști sau pneumologi ca să mai deschidem o unitate COVID pentru forme medii sau grave”

Luni, 10 August 2020 22:35

Dr. Sorina Honțaru, directoarea DSP Argeș, ia în calcul identificarea unei noi unități care să fie transformată în centru de izolare și tratament pentru COVID-19, așa cum a fost organizat căminul Primăriei Pitești, aflat lângă sediul Poliției Locale. Se merge pe această variantă, ci nu pe o unitate sanitară în care să se interneze pacienți cu forme medii sau grave, din lipsă de medici infecționiști sau pneumologi.

Continuă înnoirea parcului auto la Inspectoratul de Poliție Județean Argeș

Luni, 10 August 2020 22:33

# Peste 60 de autospeciale au ajuns în Argeș în ultimele luni

Au fost aduse autospeciale noi la  la Inspectoratul de Poliție Județean Argeș. Vineri, 7 august, un număr de 40 de autoturisme au  intrat în dotarea Inspectoratului, contribuind astfel la îmbunătăţirea capacităţii de răspuns, precum și la creșterea gradului de siguranță pentru polițiștii care intervin la evenimente.
IPJ Argeș  a recepționat un lot de 40 de autospeciale noi, Dacia Logan, care vor fi repartizate structurilor de ordine publică, atât din mediul mediul urban, cât și din mediul rural, respectiv una Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș.

 

Rezultatele testelor pentru detecția covid -19, eliberate și în limba engleză!

Luni, 10 August 2020 22:31

Încă de pe 16 iulie 2020, la Spitalul Județean de Urgență Pitești se efectuează, și la cerere, teste pentru detecția noului coronavirus. Recoltarea probelor se realizează de către personalul sanitar din cadrul instituției, în spațiul destinat internărilor de zi a pacienților fără suspiciune de infectare cu SARS CoV-2(zona UPU), de luni până vineri, în intervalul orar 8:30- 11:00. Probele sunt procesate de către personalul din cadrul COMPARTIMENTULUI DE BIOLOGIE CELULARĂ SI MOLECULARĂ al Serviciului de

La mulți ani, domnule profesor Petre Popa!

Luni, 10 August 2020 22:19

Profesorul universitar doctor Petre Popa împlinește, săptămâna aceasta, pe 16 august, 85 de ani. Personalitate care a marcat, definitiv și hotărâtor, locurile pe unde a trecut, în special Argeșul și reședința sa, Piteștiul. Munca-i, titanică, voluntară, în folosul comunității, va fi încununată, în curând, prin tipografierea Enciclopediei Argeșului și Muscelului (vol I-IV). Profesorul Petre Popa a reușit, ca un conducător de oști, pe timpuri, să mobilizeze!

 

Situația cazurilor COVID-19 la centrele DGASPC Argeș

Marţi, 04 August 2020 15:52

 

A fost făcută publică situația cazurilor COVID-19 la nivelul serviciilor de tip rezidențial pentru copii și adulți din subordinea DGASPC Argeș. Astfel, de la declararea pandemiei și până în prezent, situația cazurilor COVID-19 la nivelul celor 21 de servicii de tip rezidențial pentru copii și adulți din subordinea D.G.A.S.P.C.Argeș este următoarea:

- 63 de angajați confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2 (din care 42 pozitivi în prezent), din totalul de 921 de angajați;
- 90 de beneficiari confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2 (din care 69 mai sunt pozitivi în prezent), din totalul de 845 de beneficiari. Inițial, din persoanele asistate, depistate pozitiv cu noul coronavirus, patru au fost minori, însă, în urma retestărilor, au devenit negativi.

 

Minoră umilită, în plina zi, în Pitești. Poliția s-a autosesizat

Marţi, 04 August 2020 14:50

 

 

Polițiștii din Pitesti s-au sesizat, pe 3 august, în cazul unor imagini, difuzate online, cu o adolescentă de 14 ani batjocorită și lovită de o altă minoră. În imagini se vede cum fata este pusă în genunchi, trantită de pe o banca, jignită și amenințată. Scenele umilitoare ar fi avut loc în cartierul pitestean Craiovei. Imaginile ar fi fost filmate în urmă cu două săptămâni. Agresoarele fetei ar fi avut 14 și 16 ani.

 

Poliția s-a sesizat din oficiu. „În urma apariţiei, în cursul serii de 03 august a.c., în spatiul public, a unor imagini privind două ipostaze în care o minoră a fost agresată, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe și amenințare. În cauză se desfășoară cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate, în vederea stabilirii împrejurărilor în care evenimentele s-au petrecut și luarea măsurilor legale care se impun, la acest moment verificările fiind încă în desfășurare”, informează IPJ Argeș.

IPJ Argeș recomandă minorilor și adulților deopotrivă, ca, în situația în care asistă la un astfel de comportament din partea minorilor, să sesizeze faptele organelor de poliție și să nu contribuie, prin atitudinea pasivă, la escaladarea comportamentului agresiv.

 

Prefectul Soare, despre numărul mare de cazuri COVID: „Testăm mai mult decât Bucureștiul”

Marţi, 04 August 2020 13:52

 

În județul Argeș, conform datelor furnizate astăzi de Direcția de Sănătate Publică Argeș, au fost diagnosticate cu infecția COVID-19 un număr de 3607 persoane. Prefectul Emanuel Soare precizează că în județ se efectuează un număr foarte mare de teste, de aici și numărul ridicat de persoane confirmate.

 

„Suntem într-o perioadă destul de dificilă având în vedere numărul mare de cazuri pe care îl raportăm în fiecare zi. Suntem în topul județelor ca număr de cazuri pe care le raportăm. Sunt multe diferențe între județul nostru și altele, din perspectiva multitudinii vectorilor care transmit acest virus. Facem foarte multe teste. Cele pe care noi le putem contabiliza sunt cele din cele trei laboratoare de testare, care funcționează la capacitate maximă în fiecare zi, iar unori au nevoie de reparații și întreținere. Suntem cu mult peste media județelor la numărul de teste. Am depășit de mult 20.000 de teste efectuate. Raportat la numărul populației, din datele primare pe care le avem, sunt sigur că testăm mai mult decât testează Bucureștiul”, a precizat Emanuel Soare la conferința de presă a Instituției Prefectului Argeș.

Preşedintele Sindicatului Sanitas Argeş, Doina Fănică: „Personalul este epuizat. Este obosit fizic, psihic, moral!”

Luni, 27 Iulie 2020 21:13

Membrii Federației Sanitas din România au protestat, săptămâna trecută, în fața Guvernului față de modul în care sunt tratate toate categoriile profesionale din domeniile aflate de mai bine de patru luni în prima linie a luptei cu noul coronavirus.

 

Universitatea Pitești a cumpărat table de… 90.000 lei

Luni, 27 Iulie 2020 21:08

Universitatea din Pitești nu se joacă. La începutul lunii iulie a cumpărat table de scris de 90.000 lei, sumă fără TVA. Mai mici, mai mari. Cele mari au dimensiunea de 3 metri lungime și 3,45 metri înălțime. Tot ceea ce urmează este ce și studenți să se ridice la aceleași valori…

Peste 200 de testări la cerere pentru COVID-19, într-o săptămână, la Spitalul Județean

Luni, 27 Iulie 2020 21:07

În perioada 16 – 23 iulie, la Spitalul Județean de Urgență Pitești s-au efectuat, la cerere,  202 testări pentru COVID-19. Dintre persoanele testate, 45 au ieșit pozitive, conform informațiilor furnizate de Cristina Cazacu – purtătorul de cuvânt al unității sanitare. Vorbim despre persoane care au solicitat contracost respectivul test din diferite motive, fie pentru că au dorit să plece în călătorii  în afara țării sau au vrut să afle  dacă sunt bolnave.

 

Argeșenii vor primi câte 2000 de lei ca să-și instaleze garduri electrice împotriva urșilor

Luni, 27 Iulie 2020 20:49

Locuitorii din zonele în care urșii le produc pagube în gospodării vor primi bani de la ministerul Mediului pentru a instala garduri electrice în jurul proprietăților. Banii fac parte dintr-un program lansat de minister în dezbatere publică și care are ca obiectiv împiedicarea incidentelor tot mai dese provocate de urși. Programul este adresat populației din 26 de județe, inclusiv Argeș.

PSD Argeș: „10 cauze majore care arată cum a eșuat guvernarea PNL în gestionarea pandemiei”

Luni, 27 Iulie 2020 20:42

PSD a precizat 10 cauze majore care arată cum a eșuat guvernarea PNL în gestionarea pandemiei și cum au făcut liberalii din România ”ciuma COVID a Europei:
1. Restricții ilegale și neconstituționale
2. Refuzul testării massive
3. Măști care nu protejează, vândute la suprapreț

 

Ultimele lucrări în cadrul reamenajării scuarului de pe Calea București s-au încheiat

Luni, 27 Iulie 2020 20:33

Ultimele lucrări în cadrul reamenajării scuarului de pe Calea București s-au încheiat, rondul din sensul giratoriu fiind transformat într-un nou colț de verdeață în zona de trafic intens. Pe lângă realizarea sistemului de irigare subteran, aici au fost plantați patru arbori ornamentali - trei exemplare din specia Aceri Palmatum Dissectum și un Cedru Deodara Pendula - și 24 de ierburi decorative Pennisetum Alopecuriodes. A fost așternut un strat de scoarță decorativă și s-au plantat peste 2000 de răsaduri de flori, precum și 350 mp de gazon.

Până pe 13 august, la Pitești, tratamente prin stropiri contra dăunătorilor

Luni, 27 Iulie 2020 20:31

Conform recomandărilor primite din partea Unității  Fitosanitare  Argeş, Primăria Municipiului Piteşti, prin S.C SALPITFLOR GREEN SA, anunţă:
În perioada 21.07 – 13.08.2020 se vor executa  tratamente fitosanitare prin stropiri cu mijloace terestre contra dăunătorilor plantelor. Aceste tratamente se efectuează la arborii şi arbuştii ornamentali din parcurile, grădinile publice, aliniamentele stradale și în zonele verzi de pe raza Municipiului Piteşti.

 

Pagina 1 din 173

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea