La Spitalul de la Valea Iașului vor fi înființate trei posturi pentru medicii rezidenți

Miercuri, 21 Aprilie 2021 07:32

Luni, 19 aprilie, în ședința Consiliului Județean Argeș urmează să se aprope statul de funcţii al Spitalului de Pneumoftiziologie „Sf. Andrei” Valea Iașului. Conform acestui proiect de hotărâre urmează să se înființeze și trei posturi de medici rezidenți, anul I. De asemenea, un post de medic rezident, anul I, deja aprobat se va transforma în post de medic rezident, anul II. În acest moment, unitatea medicală are, în total, 181 de posturi ocupare și 24 vacante. Dintre cele vacante, regăsim posturile de medic șef secție Pneumologie I, II și III și de medic specialist la secția Pneumologie I. De asemenea, la Compartimentul Pneumologie TBC sunt cele mai multe  posturi vacante de asistent medical generalist – trei - și de  infirmiere – patru posturi.
A.V.

Zeci de avocați au protestat în fața Tribunalului Argeș

Marţi, 20 Aprilie 2021 13:56

# Decanul Luminița Ioana: „Apărarea are nevoie de apărare!” # Baroul Argeș: „O serie de aspecte obișnuite ale muncii avocatului au fost considerate infracțiuni…”

Săptămâna trecută a avut loc o acțiune de protest a avocaților din Braroul Argeș, protest ce s-a desfășurat în fața Tribunalului. Zeci de avocați au ținut să fie prezenți, însă forma de protest a acestora a fost una plină de decență, elegantă chiar.
Acțiunea a avut scopul de a atrage atenția sistemului judiciar și a opiniei publice cu privire la  calificarea ca infracțiuni a demersurilor făcute de avocați în consilierea și reprezentarea clienților lor.

 

A fost scos la concurs postul de manager la Teatrul ”AL. Davila”

Marţi, 20 Aprilie 2021 13:52

# Constantin Cotimanis: „Cu siguranță, voi candida!”

Pe 24 martie, conducerea CJ Argeș a prelungit cu încă 60 de zile interimatul lui Constantin Cotimanis în fruntea Teatului Alexandru Davila, urmând ca în această perioadă să se scoată postul la concurs. Zis și făcut! Încă din 12 aprilie au fost aduse la cunoștința publică condițiile de participare la concurs, dintre care amintim:

Elena Murguleț, șefa ISJ Argeș: „Rugămintea mea către toți partenerii educaționali este să mergem să ne vaccinăm”

Marţi, 20 Aprilie 2021 13:07

 

În ultimul timp, se observă o uşoară creştere a numărului angajaților din unitățile de învățământ din Argeș care vor să se vaccineze anti-COVID-19. Elena Murguleț, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Argeș, a transmis marți, 20 aprilie, un mesaj către toți profesorii și toți argeșenii.

 

„În județul Argeș, procentul de vaccinare este peste 43%, în creștere de la o săptămână la alta. Ideea este că dacă nu conștientizăm că profesorii, și nu numai ei, toată populația trebuie să intre într-un proces de vaccinare, nu o să fim în siguranță. Întoarcerea la școală presupune siguranță. Siguranța din clase este în strânsă dependență cu acționarea cadrului didactic și a tuturor celorlalte categorii de personal. Rugămintea mea către toți partenerii educaționali este să mergem să ne vaccinăm. Cuvântul de ordine este vaccinare.

 

Conducerea ISJ Argeș: „Simularea de bacalaureat nu ne-a adus satisfacțiile pe care noi le-am fi dorit”

Marţi, 20 Aprilie 2021 12:32

 

La simularea examenului de bacalaureat, în județul Argeș, rata de promovare înregistrată a fost de sub 41%. Pentru că rezultatele au fost mult sub așteptări, Inspectoratul Școlar Județean Argeș a pus accent, în continuare, pe orele remediale.

 

„Simularea de bacalaureat nu ne-a adus satisfacțiile pe care noi le-am fi dorit. Faptul că avem o promovabilitate de 41%, nu ne mulțumește sub nicio formă. Asta înseamnă că trebuie să accentuăm cu orele remediale, ceea ce am și făcut. După cum știți, există un proiect national de desfășurare a unor ore remediale, pe care noi l-am extins dincolo de nivelul gimnazial și către cel de nivel liceal”, ne-a precizat profesoara Elena Murguleț, inspectorul școlar general.

Săptămâna aceasta, campanie de plantare arbori la Oarja

Marţi, 20 Aprilie 2021 12:06

# Sunt așteptați voluntari de oriunde, în 22 aprilie, cu lopeți și măști de protecție
Primarul comunei Oarja, Constantin Bâlea, îi invită pe locuitorii comunei să participe la o campanie de plantare a unor arbori în localitate. Sunt bineveniți însă și voluntari de oriunde, oameni care vor dori să ajute.

 

Liberalii și useriștii argeșeni modifică regulamentul de organizare de la FC Argeș

Marţi, 20 Aprilie 2021 08:09

Consilierii locali PNL și USR PLUS din Consiliul Local Pitești au inițiat un proiect de hotărâre pentru modificarea regulamentului de organizare și funcționare de la Fotbal Club Argeș. Apostoliceanu Sorin, Coteț Mihai, Chivu Virgil - Dumitru, Gherase Ionuț, Irimia Tiberiu, Mihăilescu Mihai-Ioan, Nedelcu Darius-Sebastian, Tofan Gelu, Șerbănoiu Răzvan au depus proiect pentru modificarea HCL nr.405/2010 privind înfințarea Clubului Sportiv ”Fotbal Club Argeș”. Mai precis se dorește ca cei cinci membri din Consiliul de Administrație al clubului, doi consilieri locali și 3 specialiști, să fie numiți doar prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Pitești. Până acum doar doi membri erau numiți prin hotărâre a Consiliului Local Pitești, restul prin dispoziție a primarului municipiului.
A.V.

Fostul primar din Corbi, Virgil Baciu, primește mulțumiri de peste Prut

Marţi, 20 Aprilie 2021 08:04

Virgil Baciu, primarul de legendă din Corbi, dar și prosper om de afaceri, a donat localității Coșcălia, din Republica Moldova, 90 de lămpi LED pentru iluminatul public. Recent, primărița din Coșcălia i-a adresat, public, mulțumiri, în urma finalizării proiectului de extindere a rețelei.
”Primar Elena Eșanu-Popescu:
Stimați Coșcălieni!
Extinderea iluminatului stradal pe tot teritoriul localității a fost posibil datorită finanțării din bugetul local și participării la concursul de proiecte în cadrul Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural, gestionat de Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură.

 

Dr. Mihai Dinu: „Medicii de la Spitalul Județean de Urgență Pitești mi-au pus bisturiul în mână”

Luni, 19 Aprilie 2021 18:50

# „Dr. Gabriel Copciag este mentorul meu”, mai spune tânărul medic
Spitalul Județean de Urgență Pitești continuă prezentarea tinerilor  medici care au ales să profeseze la această unitate medicală. De această dată este vorba despre dr. ortoped Mihai Dinu.  Născut la Caracal, acesta a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Craiova. Prima parte a rezidențiatului a parcurs-o la Spitalul Clinic Județean de Urgența Craiova, iar cea de-a doua la Spitalul Județean din Pitești. Din luna februarie a.c., lucrează alături de cei care i-au pus, pentru prima oară, bisturiul în mână și pe care îi consideră mentori.

 

ÎPS Calinic și prințul Nicolae al României - în vizită la salvamontiștii din Târgu Jiu

Luni, 19 Aprilie 2021 17:17

# Nicolae al României dorește să urmeze cursurile autorizate pentru a deveni salvator montan
Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai, a făcut joi, 15 aprilie, o vizită la Salvamont Târgu Jiu, fiind însoţit de către ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, și de Retevoi Valentin – Șeful Salvamont Nucșoara. La Baza de Salvare Montană din Târgu Jiu aceștia au fost întâmpinați de profesorul Sabin Cornoiu, Președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România.

 

Hai la Zoo Pitești!

Luni, 19 Aprilie 2021 12:00

# Biletul pentru adulți este 8 lei, iar pentru elevi 4 lei

Înfiinţată în 1950 în Ştrand, pe malul drept al râului Argeş era un colţ zoologic cu cuşti improvizate unde vieţuiau urşi carpatini, vulpi şi lupi. Inundaţiile din 1970 şi, mai ales, apa care a dat năvală peste parc, a facut ca aceste animale, puţine la număr, să fie mutate la Grădina Zoologică din Parcul Trivale.
Grădina Zoologică poate fi vizitată de marți până duminică între orele 10-19,30. Ultimul bilet de intrare se eliberează la ora 19.
Lunea este închis.

Campania „Vinerea Verde” continuă în Pitești!

Luni, 19 Aprilie 2021 11:59

Angajații din subordinea Primăriei Municipiului Pitești susțin inițiativa Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, lansată sub forma unei campanii de încurajare a utilizării transportului alternativ de către cetățenii orașelor din România în scopul reducerii poluării și, implicit, a emisiilor de carbon.
Astfel, alături de salariații administrației locale care s-au înscris în campania „Vinerea Verde” sunt invitați cât mai mulți piteșteni, care doresc să contribuie, prin renunțarea la transportul cu mașina personală în ziua de vineri a fiecărei săptămâni și prin alegerea unei alte modalități de a veni la serviciu – mers pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun, la trecerea spre o mobilitate urbană cu emisii scăzute, cât mai aproape de zero.

 

Aurul și diamantele se găsesc la Pitești!

Luni, 19 Aprilie 2021 11:58

Săptămâna trecută, a avut loc un nou eveniment cu valoare de simbol: 65 de cupluri din comunitatea piteșteană, care aniversează peste o jumătate de secol de căsătorie, au fost premiate de autoritățile locale.
Premierea a avut loc la Filarmonica Pitești, începând cu ora 10:00, fiind desfășurată în serii de câte 20 de persoane pe oră, conform prevederilor legale în contextul epidemiologic actual.

Doi judecători - în luptă pentru funcția de președinte al Tribunalului Argeș

Luni, 19 Aprilie 2021 11:53

În această perioadă se desfășoară examenul pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor, În județul nostru, cel mai interesant examen se desfășoară la Tribunalul Argeș, unde sunt doi candidați pe post. Pe de o parte o avem pe actuala șefă a Tribunalului, judecătoarea Andreea Monica Prunaru (foto), în prezent delegată în această funcție pe o perioadă de 6 luni, iar pe de altă parte, pe colega sa, judecătoarea Elena Cornelia Olteanu. Ar mai fi dorit să participe la același examen și judecătorul Constantin Bogdan Ion, tot de la Tribunal, dar acesta s-a retras din competiție, chiar înainte ca examenul să înceapă propriu zis.

 

 

Platformă online de pregătire pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională, lansată de Consiliul Național al Elevilor

Luni, 19 Aprilie 2021 11:42

Consiliul Național al Elevilor a anunțat, săptămâna trecută, lansarea unei noi platforme de e-learning, “Vreau la examen“, realizată pentru pregătirea elevilor care susțin Bacalaureatul și Evaluarea Națională. Organizația arată într-un comunicat de presă că a luat această inițiativă în condițiile în care o astfel de platformă nu a fost creată de autorități, deși ea este prevăzută de Lege.

Platforma are conținut propriu, dar și conținut pe care îl va prelua din surse externe, precum testele de antrenament pe care le publică Ministerul Educației. Platforma conține lecții prezentate schematic, la materii precum Limba și literatura română, Matematică, Istorie și altele. Săptămânal, vor fi adăugate testele de antrenament publicate de către Ministerul Educației.  Platforma poate fi accesată pe bază de înregistrare, la adresa: https://cne.vreaula.ro/login.

Se suspendă activitatea la Neurologie și Recuperare Medicină Fizică și Balneologie, de la Spitalul din Mioveni

Luni, 19 Aprilie 2021 10:38

Din 17 aprilie, activitatea medicală a Compartimentelor de Neurologie și Recuperare Medicină Fizică și Balneologie din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni se suspendă timp de 30 de zile. Decizia a fost luată ca urmare a necesitații sprijinirii în activitate a Secției Boli Infecto-Contagioase și A.T.I COVID.

„Întreg personalul medical din cele două compartimente, Neurologie, respectiv Recuperare Medicină Fizică și Balneologie va fi redirecționat către secția de Boli Infecțioase timp de 30 de zile. Dacă însă, situația o va cere și vor fi în continuare solicitări pe secția de Boli Infecțioase, este posibil ca perioada de închidere a celor două compartimente să se prelungească.

 

Elevii argeșeni - pe locul trei la nivel național ca rezultate obținute la simularea Evaluării Naționale

Luni, 19 Aprilie 2021 10:32

 

Cele mai bune rezultate din ultimii 6 ani, la nivel național, au fost obținute la simularea Evaluării naționale, din luna martie. 65,6% dintre elevii de clasa a VIII-a participanți au luat peste media 5. Potrivit calendarului de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a (EN VIII) în anul 2021, pe 16 aprilie au fost comunicate rezultatele obținute de elevii care au participat la probele scrise (29 – 31 martie 2021).

Centralizarea datelor comunicate de inspectoratele școlare județene relevă următoarele rezultate – procentul notelor mai mari sau egale cu 5: Limba și literatura română: 71,17% (88 de elevi au obținut nota 10); Matematică: 59,77% (980 de elevi au obținut nota 10); Limba și literatura maternă: 79,49% (22 de elevi au obținut nota 10). Procentul elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5 a fost de 65,6%. Un număr de 25 de elevi au obținut media 10.

Se aprobă bugetul județului Argeș

Luni, 19 Aprilie 2021 10:28

În ședința Consiliului Județean Argeș de luni, 19 aprilie, se va aproba bugetul de venituri și cheltuieli al județului Argeș pe anul 2021. Cum PSD are majoritate în CJ Argeș, bugetul va fi aprobat fără mari emoții.

Totalul veniturilor judeţului Argeş pe anul 2021 se ridică la suma de 409 milioane de lei, care se împarte în două secţiuni, secţiunea de funcţionare (273.600.000 lei) şi secţiunea de dezvoltare (135.544.000 lei).

În proiectul de hotărâre care va fi dezbătut de consilierii județeni se propune anularea utilizării sumei de 4.000.000 lei pentru gol de casă repartizată prin Hotărârea Consiliului Județean Argeș nr. 1/08.01.2021privind utilizarea excedentului bugetar pentru acoperirea temporară a golurilor de casă în anul 2021.

 

Iuliana Matei, directorul DGASPC Argeș: „Nu se pune problema de concediere”

Luni, 19 Aprilie 2021 10:18

# Reorganizare în domeniul asistenței sociale

Continuă procesul de reformă în domeniul asistenţei sociale, privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului. La nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș se vor reorganiza unele servicii sociale din subordinea instituției. Judeţul Argeş s-a înscris pe lista prioritizării închiderii centrelor de plasament cu șapte centre rezidenţiale.

 

Dintre acestea, un centru de tip rezidențial clasic (din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copii cu Dizabilități Câmpulung) a fost închis în anul 2020 prin înființarea unei case de tip familial (în parteneriat public-privat cu Fundația SERA România). Pentru trei centre rezidențiale de tip clasic (din cadrul Complexului de Servicii pentru Copii cu Dizabilități Costești, Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Rucăr și Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung) sunt în derulare proiecte finanțate în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Apa potabilă - sistată în zona Eremia Grigorescu din Pitești

Miercuri, 14 Aprilie 2021 10:06

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile în municipiul Piteşti, în ziua de joi, 15 aprilie, între orele 9.00 – 16.00. Sunt afectaţi următorii utilizatori din zona Eremia Grigorescu:

 

- blocurile: P1, P2, P3, P4, P5, P6, P7, P7A, P9, P30;

- case str. Trandafirilor;

- bl. ARG1, Coral;

- P.T. 206.

Oprirea furnizării apei este necesară pentru execuţia de lucrări în cadrul proiectului „Înlocuirea conductei de apă OL DN 150 mm şi a branşamentelor aferente bl. P3 - PT206, str. Eremia Grigorescu, mun. Piteşti, jud. Argeş“.

 

Pagina 1 din 194

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea