Conferință națională în Argeș pe tema organizării rezidențiatului

Luni, 16 Aprilie 2018 14:00

Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, va avea loc în Argeș o conferință de interes național cu două teme importante. Este vorba despre punerea în discuție a rezidențiatului în România, iar cea de-a doua temă o reprezintă sănătatea ca obligativitate în programul de învățământ. La această conferință vor fi prezenți profesori universitari din centre universitare, rectori, înalți demnitari din partea Ministerului Educației și Ministerului Educației. Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș și senatoarea Cristina Stocheci au precizat, la conferința de presă a PSD Argeș,  că a fost invitată la dezbatere și primul-ministru Viorica Dăncilă.

PROGRAM SIMFONIA LALELELOR - Ediţia a 41-a

Luni, 16 Aprilie 2018 13:54

# Joi, 19 aprilie 2018
ora 11,00: simpozion Ştiinţific International ,,Tendinţe Actuale în Ştiinţele Naturii"
Locație: Universitatea din Piteşti - Facultatea de Ştiinţe
ora 19,00: concert extraordinar dedicat ”Simfoniei Lalelelor “ susţinut de Filarmonica Piteşti
Locație: Filarmonica Piteşti

 

Împreună pentru Ana!

Luni, 16 Aprilie 2018 13:33

Este frumoasă, râde, glumeşte, dar trece printr-o perioadă mai grea decât am putea vreodată să ne imaginăm. Numele ei este Ana Maria Constantin şi a fost diagnosticată cu tumoare cerebrala maligna din creierul mic pana in creierul mare in data de 5 august. Deşi a fost operată în anul 2016 şi intervenţia a decurs bine, acum are nevoie de ajutorul nostru pentru a continua tratamentul. Familia a făcut eforturi enorme pentru ca Ana să îşi îndeplinescă visurile. Radioterapia si chimioterapia au fost facute in Turcia la spitalul Gaziosmanpaşa in Istambul. Pentru a achita tratamentul acolo au vandut apartamentul in care locuiau.

Reînhumarea, la Ștefănești, a Mariei Brătianu, moment de suflet la care a contribuit Consiliul Județean Argeș

Luni, 16 Aprilie 2018 13:32

# La eveniment au participat, alături de rude și oficialii locali, Ana Blandiana și Lucia Hossu Longin

Joi, 12 aprilie 2018, Fundaţia Academia Civică şi Memorialul Sighet au organizat, în colaborare cu Consiliul Judeţean Argeş, depunerea în cripta familiei Brătianu de la Florica a rămăşiţelor pământeşti ale Mariei Brătianu, fiica marelui istoric Gheorghe Brătianu și nepoata marelui om politic Ion I.C. Brătianu. Maria Brătianu s-a stins din viaţă în octombrie 2017 la Paris. Urna cu cenuşa Mariei Brătianu a fost depusă în cripta în care își doarme somnul de veci tatăl său, Gheorghe Brătianu.

 

Atenție argeșeni! Din luna mai, talonul mașinii se suspendă automat odată cu expirarea ITP-ului

Luni, 16 Aprilie 2018 13:27

Din data de 20 mai se va aplica suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului dacă Inspecția Tehnică Periodică (ITP) este expirată. „Polițistul vă va reține talonul și plăcuțele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă și o dovadă FĂRĂ drept de circulație, așadar nu o să mai luați mașina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeți la RAR”, avertizează MAI.

Flacăra Centenarul, aprinsă la Bogați!

Luni, 02 Aprilie 2018 13:13

Flacăra Centenarului a fost aprinsă pe 28 martie în comuna Bogați. De la elevii din clasele primare, până la veteranii de război din comună, localnicii au luat parte, cu toții, la evenimentul organizat cu această ocazie.
La biserica Sf. Parascheva din Bogați, preoții au oficiat slujba de Te Deum pentru eroii Primului Război Mondial din comună. De aici, acțiunile s-au mutat la Monumentul Eroilor, din centrul localității, unde a fost aprinsă Flacăra Centenarului de către președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, și de către primarul Ion Gârleanu.

 

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti continuă să se implice în programul educaţional „Şcoala altfel“

Luni, 02 Aprilie 2018 13:12

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti vine şi în acest an în întâmpinarea instituţiilor de învăţământ care derulează programul educaţional „Şcoala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!“, prin deschiderea porţilor Uzinei de Apă Budeasa şi staţiilor de epurare din Piteşti, Costeşti şi Topoloveni.
În acest sens, elevii şi cadrele didactice de la şcolile argeşene au posibilitatea să viziteze aceste obiective şi totodată să afle detalii despre istoria alimentării cu apă a oraşului Piteşti, precum şi informaţii despre procesele de potabilizare a apei şi de tratare a apelor uzate menajere.

Flacăra Centenarului s-a aprins la Mioveni

Luni, 02 Aprilie 2018 13:08

Având în vedere activitățile coordonate de Consiliul Județean Argeș în cadrul proiectului “România de la Argeș”, în concordanță cu manifestările cuprinse în Programul Național al manifestărilor prilejuite de aniversarea Centenarului Primului Război Mondial, activități menite să omagieze eroii care și-au pierdut viața luptând pentru libertate, credință și întregirea neamului, Primăria Mioveni în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș și Centrul Cultural Mioveni, a demarat, la nivelul orașului, o serie de acțiuni unitare sub egida Centenarului Marii Uniri.

 

CS Dacia Mioveni 2012 va juca la Sibiu în Turneul Semifinal al Diviziei Speranţe

Luni, 02 Aprilie 2018 12:58

La sediul Federaţiei Române de Volei s-au stabilit, marţi, grupele semifinale pentru echipele calificate în competiția de Speranţe. Echipa feminină a clubului din Mioveni, pregătită de profesorul Valeriu Fianu, a fost repartizată în grupa de la Sibiu. Componenţa seriei a III-a este următoarea: CSS Sibiu, CS Dacia Mioveni, CSS Lugoj, CS Ocna Mureş, CS Victoria Nădlac, CS Power Volley CSM Baia Mare. Se vor califica pentru faza finală echipele clasate pe primele două locuri din fiecare serie semifinală. Turneul va avea loc în perioada 13-15 aprilie 2018, la Sibiu.

Tribunalul Argeș oferă justițiabililor ghiduri ce conțin modele practice de cereri în materie penală și civilă

Luni, 02 Aprilie 2018 12:57

În contextul demersurilor realizate de Consiliul Superior al Magistraturii pentru a sprijini actul de justiţie, pe portalul Tribunalului Argeş, la secţiunea – „Informaţii de interes public” - sunt disponibile versiunile revizuite ale ghidurilor conţinând modele practice de cereri pentru justiţiabili, respectiv modele de acte procedurale destinate practicienilor.
Pentru a veni în întâmpinarea justiţiabililor, Consiliul Superior al Magistraturii şi Institutul Naţional al Magistraturii, cu sprijinul generos al Confederaţiei Elveţiene, în cadrul programului de cooperare elveţiano-român, pun gratuit la îndemâna justiţiabililor dar şi al practicienilor: Ghidul practic  - Modele de cereri pentru justiţiabili în materie procesual civilă şi civilă şi Ghidul practic  - Modele de cereri pentru justiţiabili în materie penală.

 

Prof. univ. dr. Vlad Alexandru Ciurea este, de vineri, Doctor Honoris Causa al Universității din Pitești

Luni, 02 Aprilie 2018 12:43

Într-un cadru solemn, dar  primitor, conducerea Universității din Pitești s-a întrunit vineri, 30 martie 2018, ora 14, la ceremonia de decernare a titlului  Doctor Honoris Causa domnului prof. univ.dr.  Alexandru Vladimir Ciurea, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Ceremonia a avut loc în Sala Senatului –Rectorat, Str. Târgul din Vale nr.1. Nu au lipsit, în afară de corpul academic, prefectul județului, membri ai Consiliului Județean, medici, profesori.

Hoții care au furat seiful Primăriei Cocu, încă neidentificați

Luni, 26 Martie 2018 13:50

În vara anului 2017, în luna iunie, mai mulți hoți au încercat să sparga casa de bani a Primăriei Cocu, dar pentru că n-au reușit au furat seiful cu totul. Iar acesta nu cântărea deloc puțin, ci mai exact… 150 de kg. Cu toate acestea, hoții nu s-au dat bătuți și au dispărut cu tot cu seiful în care se găseau doar 2.000 lei. Ca să creeze o diversiune și să „opereze” fără să fie deranjați, aceștia sunt bănuiți că au dat foc unei case nelocuite, aflată la nici 100 de metri de Primărie. Așa se face că toată lumea ajuta la stingerea incendiului, iar din sediul Primăriei dispărea seiful. La nouă luni de la săvârșirea faptelor, făptașii tot nu au fost prinși.

 

Se apropie, la Bradu, competiția națională ”Romania Grande Real Baila”

Luni, 26 Martie 2018 13:43

Pentru prima oară în Romania, Asociația Multiculturală “Dans Art Open din Romania” (DAOR), împreună cu Primăria Bradu, Consiliul Local Bradu și Clubul Sportiv Real Bradu, organizează “Romania Grande Real Baila”, eveniment ce se va desfășura pe parcursul a 4 zile, între 28 aprilie și 1 mai la Baza Sportivă de la Bradu.
Vor fi 4 zile dedicate sportului și dansurilor de expresie: 28 aprilie 2018 – Cupa Națională ,,REAL” Concurs cu caracter național/ internațional de gimnastică ritmică/obiecte – gimnastică acrobatică.

Olimpiada Națională de Mecanică se va desfășura la Mioveni

Luni, 26 Martie 2018 13:36

În perioada 2-6 aprilie, Mioveniul va găzdui Olimpida Naţională la disciplinele din  aria  curriculară „Tehnologii” -  domeniul Mecanică. Sunt aşteptaţi să participe 68 de elevi şi în jur 35 de profesori însoţitori. Festivitatea de deschidere  va avea loc luni, 2 aprilie 2018, ora 17.00, în  sala mare a Centrului Cultural Mioveni. Proba scrisă se va  desfășura marți, 3 aprilie, iar proba practică joi, 5 aprilie la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni. Premierea olimpicilor va avea loc în data de joi, 5 aprilie, la Centrul Cultural Mioveni, de la ora 18.00. Organizatorii evenimentului sunt: Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Consiliul Județean Argeș, Primăria orașului Mioveni și Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni.

 

Activități desfășurate în Argeș cu ocazia împlinirii a 168 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române

Luni, 26 Martie 2018 12:47

Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş a pregătit o serie de activităţi dedicate comunităţii locale. La 3 aprilie 2018 se împlinesc 168 de ani de la semnarea actului prin care domnitorul Grigore Alexandru Ghica a promulgat Legiuirea pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi, document care marchează întemeierea Jandarmeriei Române.

Flacăra Centenarului se aprinde la Mioveni

Luni, 26 Martie 2018 12:45

România se apropie cu pași repezi de cea mai importantă zi din existența sa ca stat unitar, suveran și independent, 1 Decembrie 2018, atunci când întreaga națiune va sărbători 100 de ani de la Marea Unire.Centenarul reprezintă și un recurs la memorie, la rememorarea faptelor înaintașilor și un prilej pentru o cuvenită reverență față de jertfele lor de pe câmpurile de luptă ale Marelui Război.

 

Primăria Pitești marchează Centenarul Unirii Basarabiei cu România

Luni, 26 Martie 2018 12:43

Primăria Municipiului Pitești marchează Centenarul Unirii Basarabiei cu România, pe 27 martie, prin organizarea unor manifestări care vor avea loc după următorul program:
# ora 11.00 - Simpozion științific dedicat Unirii  Basarabiei cu Romănia - 27 martie 1918 – 27 martie 2018, organizat de Primăria Municipiului Pitești și Facultatea de Istorie a Universității din Pitești.

Din culisele evenimentului de la Corbi! Liberalul Adrian Miuțescu a împărțit cărți de vizită colegilor din opoziție

Luni, 26 Martie 2018 12:37

Săptămâna trecută, a avut loc ceremonia semnării unui acord de înfrăţire şi parteneriat între localitatea argeşeană Corbi şi comuna Baimaclia din Republica Moldova, precum și semnarea unei declarații simbolice de unire. Evenimentul s-a remarcat și prin prezența unui număr mare de participanți.
Cu această ocazie, s-au reîntâlnit foști și actuali directori de instituții, foști edili cu actuali primari, iar alții profitând de un eveniment cu o asemenea amploare au împărțit cărți de vizită printre participanți.

 

Servicii de asistență socială și prim ajutor pentru oamenii străzii la Pitești

Luni, 26 Martie 2018 12:33

Având în vedere condiţiile meteo severe și temperaturile foarte scăzute de săptămâna trecută, Politia Locală Piteşti a acţionat pentru depistarea cetăţenilor  fără adăpost care vor fi plasaţi pe timp de noapte în centrele deschise în Pitești.
În acest sens, poliţiştii locali au patrulat în toate cartierele pentru a depista cazurile de acest fel. Acţiunile vor fi desfăşurate pe toată perioada cu vreme nefavorabilă, atât pe timp de zi cât și de noapte și are în vedere inclusiv supravegherea constantă a celor care refuză transportul în centre în nopțile cu temperaturi extreme.

„Plantăm fapte bune în România”, la Topoloveni

Luni, 26 Martie 2018 12:27

Inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat „Plantăm fapte bune în România” a ajuns și la Topoloveni. Astfel, pe baza unui acord de parteneriat încheiat între Consiliul Local Topoloveni și Asociația ECOASSIST București, la Topoloveni va avea loc o serie de lucrări de împădurire în patru etape, începând din acest an, urmând să se deruleze perioadele de întreținere până la reușita finală a împăduririlor, având ca termen data de 31 decembrie 2024. Suprafața pusă la dispoziția acestui proiect este de 10,9 hectare, pe care se vor planta 10.000 de arbori (frasin, plop și stejar roșu). Plantarea va avea loc în data de 31 martie 2018, începând cu ora 8.00, când vor participa peste 500 de voluntari din întreaga țară.  E. Vasile

 

Pagina 1 din 121

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea