Ancheta deschisă în cazul copilului care a stat în cap în faţa premierul Dăncilă, încă nefinalizată

Luni, 18 Iunie 2018 22:53

Cu ocazia desfășurării Simfoniei Lalelelor, Avocatul Poporului a primit mai multe petiții din parte unor organizații în legătură cu spectacolul dat de copii la „Simfonia lalelelor” de la Piteşti, unde o fetiţă de trei ani a stat în cap, pe asfalt, în faţa tribunei oficiale unde se afla şi premierul Viorica Dăncilă. Ancheta desfășurată de instituție este aproape de a fi finalizată.  „Au fost mai multe petiții care au venit la Avocatul Poporului, la instituția centrală. La nivel teritorial nu am fost sesizați în legătură cu acest aspect.

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul copilului din Merișani pus să mănânce melci și urzici

Luni, 18 Iunie 2018 22:53

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui copil care ar fi fost umilit în curtea unei grădinițe din satul Borlești, comuna Merișani.
Minorul a fost pus să mănânce urzici, melci și să lingă pantofi. Conform unui comunicat de presă emis de Avocatul Poporului, sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor. 

 

Un urs botezat după actorul Jean Claude van Damme apare des pe Transfăgărășan

Luni, 18 Iunie 2018 14:08

Drumarii care deszăpezesc Transfăgărăşanul l-au filmat, în ultimele două zile, la Bâlea, pe un urs care este deja un obişnuit al locului. Majoritatea cabanierilor l-au botezat "van Damme", după actorul Jean Claude van Damme, care a filmat aici o reclamă în urmă cu doi ani, au anunţat reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov. Potrivit acestora, ursul a fost surprins în zona Cascadei Bâlea, loc vizitat de turişti. Ursul nu este singurul animal care merge pe Transfăgărăşan în această perioadă, când şoseaua este închisă circulaţiei maşinilor. Căprioarele pot fi des văzute în zona Transfăgărăşanului şi când circulaţia este deschisă.

”O viață cât un centenar”

Luni, 18 Iunie 2018 14:07

Sâmbătă, prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, alături de reprezentați ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Căpitan Puică Nicolae”, ai Inspectoratului de Poliție Județean Argeș și ai autorităților locale le-au făcut o vizită altor doi români care au împlinit vârsta de 100 de ani, chiar în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

 

O familie din Leordeni cu doi copii autiști are nevoie de ajutorul nostru!

Luni, 18 Iunie 2018 14:06

Familia Matei, din comuna Leordeni, satul Ciolcești, vă cere sprijinul pentru micuții Marinică și Safi. Cei doi suferă de autism și au nevoie de o operație cu celeule stem în Austria. Ionela Matei este cadru didactic în comuna Leordeni. Și-a dorit atunci când s-a căsătorit copii și Dumnezeu i-a oferit chiar doi. A născut prematur doi băieți: Marinică și Safi, care suferă de autism.

Emoții mari în familia doctorului Marian Drăgușin

Luni, 18 Iunie 2018 14:05

Cunoscutul afacerist Marian Drăgușin, proprietar al mai multor branduri de renume din județ și din țară (Vinalcool, Spicul, Telekom Argeș etc) a trecut prin mari emoții, săptămâna trecută. Pentru că, două din cele trei fete ale sale, Claudia și Ramona, au absolvit, cu brio, Facultatea de Drept din București.  Emoțiile nu au luat sfârșit, pentru că, cele două absolvente, vor susține, în curând, noi examene, pentru accederea în funcții de judecător, avocat sau notar.

 

Tineri excelenți pentru Argeș

Luni, 18 Iunie 2018 14:01

Săptămâna trecută, în prezența a 200 de tineri, Teatrul ”Al.Davila” din Pitești a găzduit cea de a VII-a ediție a evenimentului ”Tineri pentru Argeș” organizat de Organizația Pitești a Partidului Național Liberal. Proiectul, inițiat de tinerii liberali în urmă cu 7 ani, își propune să promoveze tineri care au demonstrat excelență în diverse domenii- sport, cultură, învățământ, antreprenoriat, mediul politic.
În cadrul spectacolului au fost premiați 3 elevi cu rezultate la olimpiadele și concursurile naționale de istorie, latină și limba română:

Aproape 400 de bilete în stațiuni pentru pensionarii din Argeș

Luni, 18 Iunie 2018 14:00

A fost deschisă cea de-a noua serie de locuri pentru pensionari în stațiunile balneare din țară. Casei de Pensii Argeș i-au fost repartizată pentru această serie, care are date de plecare în perioada 24 – 27 iunie, nu mai puțin de 374 de bilete. 
Destinațiile de odihnă și tratament sunt variate și cuprind următoarele stațiuni: 1 Mai, Amara, Buzias, Căciulata, Călimanesti, Covasna, Eforie Nord, Felix, Geoagiu, Govora, Herculane, Lacu Sărat, Mangalia, Moneasa, Neptun, Olănesti, Pucioasa, Saturn, Slănic Moldova, Slănic Prahova, Sovata, Târgu Ocna, Techirghiol, Tușnad și Vatra Dornei.

 

Pe 23 iunie, TOPOLOVENI SUMMER TOUR

Luni, 18 Iunie 2018 13:53

Pentru al patrulea an consecutiv, orașul Topoloveni este gazda unuia dintre cele mai îndrăgite concursuri de Mountainbike din România. Competiția ,,Topoloveni Summer Tour” adună, an de an, peste 500 de cicliști, amatori și profesioniști din toată țara, într-un eveniment devenit brand al Argeșului. Ciclismul de Topoloveni este deja binecunoscut în România, astfel că anul acesta organizatorii își doresc să bată recordul de concurenți. Evenimentul asigură entertainment atât pentru cicliști, cât și pentru suporteri, astfel că sâmbătă, 23 iunie 2018, sunteți așteptați, cu sau fără bicicletă, în Piața Primăriei din Topoloveni. Detalii și înscrieri pe www.ridersclub.ro -> Evenimente -> Topoloveni Summer Tour.

Nicole Cherry și Delia, la Zilele Orașului Mioveni

Luni, 18 Iunie 2018 13:51

Consiliul Local, Primăria Orașului și Centrul Cultural Mioveni vă invită în perioada 29 iunie – 1 iulie la  Zilele Orașului Mioveni – 533 de ani de la prima atestare documentară.
Organizatorii evenimentului alături de o serie de sponsori și instituții, care au contribuit material și logistic, propun un eveniment încarcat de nostalgie, dar și de voie bună, distracție și concerte în fiecare seară. Pe langă toate acestea, vor fi prezenți comercianți și meșteri populari veniți din toate colțurile țării, iar grătarele încinse și berea rece nu vor lipsi nici ele.

 

Campionatul național de RALLYCROSS, la Mioveni

Luni, 18 Iunie 2018 13:46

Orașul Mioveni găzduiește etapa a II-a a Campionatului Național  de Rallycross în perioada 23-24 iunie 2018,  de la ora 11.00 pe Pista Bemo și are următoarele clase: juniori, H1, H2, H3, H4, Buggy 2 și Super Buggy și echipe. La eveniment vor participa aproximativ 25 de echipaje din  București, Târgu-Jiu, Pitești, Câmpulung Muscel, Dâmbovița, Brașov, Covasna, Arad, Cluj-Napoca și Oradea. Cronometrarea se va face cu transponder pe sistem electronic ce permite o cronometrare eficientă la miime.

Elevii argeșeni așteaptă rezultatele la Evaluarea Națională

Luni, 18 Iunie 2018 13:43

# În Argeș a existat și un caz special: examen susținut din spatele gratiilor

În Argeș, 4788 de persoane s-au înscris la Evaluarea Națională. Dintre aceștia, la Limba și Literatura Română au ajuns 4716. În schimb, la Matematică au ajuns 4702 elevi. Marți, 19 iunie, se vor afișa primele rezultate și imediat se vor putea înregistra contestațiile. Unul dintre cele mai importante examene din viața oricărei persoane este Evaluarea Națională. La nivelul județului Argeș, mii de candidați au abordat extrem de serios acest pas al vieții, dorind note cât mai mari pentru a prinde un loc la liceul mult dorit.

 

Se schimbă modul de testare psihologică a polițiștilor

Luni, 18 Iunie 2018 13:41

# Noile modificări au fost publicate în Monitorul Oficial

În Monitorul Oficial au fost modificat și completat Ordinul 23/2015 privind activitatea de psihologie în Ministerul Afacerilor Interne.
Ordinul de ministru vine cu o serie de schimbări în modul de evaluare psihologică a polițiștilor, cât și în rolul pe care îl are psihologul în cadrul activităților desfășurate. În ceea ce privește evaluarea psihologică în cadrul procedurilor de resurse umane,   vor fi evaluați și polițiștii reîncadrați/rechemați în activitate, cât și personalul contractual angajat în muncă.

Performanțele Lexford Castel, apreciate de ARACIP

Luni, 18 Iunie 2018 13:35

Școala privată Lexford Castel, administrată de Cătălin Gherzan, a trecut cu brio peste evaluările comisiilor ARACIP. Au fost efectuate toate evaluările necesare pentru acreditarea și avizarea unităților școlare private, iar profesionalismul echipei de educatori, învățători și profesori de la Lexford Castel a fost răsplătit de comisia ARACIP cu acreditarea claselor 0- IV și autorizarea pentru clasele V-VIII.

 

Au început înscrierile la creșele din Pitești pentru anul 2018-2019

Luni, 11 Iunie 2018 23:01

Începând de luni, 4 iunie, au început înscrierile la creșele de stat din Municipiul Pitești pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 luni şi 3 ani. Pentru aceștia, în anul școlar 2018-2019, Primăria Municipiului Pitești pune la dispoziție 293 de locuri în cadrul celor 11 creșe care funcționează cu program prelungit.
Dosarele de înscriere pentru ocuparea unui loc în creșe pentru anul școlar 2018-2019 se vor depune la sediul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Pitești, din Bd. I.C. Brătianu, Nr.56, astfel:

Poliția Locală va avea sediul renovat

Luni, 11 Iunie 2018 22:57

Veștile sunt bune și pentru Poliția Locală Pitești, instituție ce aparține de Primăria Pitești. Așadar, în perioada următoare, la sediul instituției vor avea loc lucrări de reparație și extindere. Investiția se ridică la suma de 511.000 de lei, banii fiind aprobați de la bugetul local. În suma de care vorbim vor fi efectuare lucrări precum reparația acoperișului, supraetajare și extinderea clădirii cu un spațiu pentru activitatea de dispecerat. M.M.

 

„De pe 15 și până pe 30 iunie - NU alimentăm!”

Luni, 11 Iunie 2018 22:55

# Amenințări din cauza prețurilor mari la carburanți!

Ca și în celelalte orașe ale țării, și în Pitești, săptămâna aceasta se pune la cale o grevă. Nemulțumiți sunt șoferii, cei care au ajuns să arunce cu banii pe carburanți.
Greva are loc la nivel național, deci și în județul Argeș. Mobilizarea a debutat deja pe rețelele de socializare, apelul organizatorilor fiind acela ca în toate oraşele din ţară să nu mai alimenteze nimeni maşinile cu carburanţi în perioada 15-30 iunie.

Două posturi de notar stagiar, scoase la concurs în Pitești

Luni, 11 Iunie 2018 22:52

Institutul Notarial Român organizează la data de 12 septembrie a.c. examenul pentru dobândirea calității de notar stagiar. Înscrierile la concurs se fac în perioada 2 iulie-17 august. Astfel, în toamna aceasta, au fost scoase la concurs 43 de locuri în 15 orașe ale țării, pentru cei care vor să devină notari stagiari, conform unui anunț recent al INR. Cele mai multe locuri sunt scoase la Concurs în București - 6, Cluj - 4, Craiova - 4. În Pitești au fost destinate examenului de dobândire a calității de notar stagiar doar două locuri pentru anul 2018. A.V.

 

Omul de afaceri Ion Lazăr: „Cer 1 milion de euro pentru prejudicii morale și de imagine”

Luni, 11 Iunie 2018 22:47

# Dosarul de șantaj „Atac de Argeș”, în pronunțare!

Dosarul în care directorul publicaţiei „Atac de Argeş”, Florin Paraschivescu, este acuzat de şantaj a rămas în pronunțare. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești au cerut trei ani de închisoare cu executare pentru fiecare din cele șase infracțiuni de șantaj pentru care a fost acuzat Paraschivescu.

Directorul publicaţiei „Atac de Argeș”, Florin Paraschivescu, este cercetat pentru şantaj, fiind acuzat că a cerut bani unor oameni de afaceri şi primari din Argeș pentru a nu publica materiale despre ei.

Ecran uriaș de 15 mp montat în Piața Primăriei

Luni, 11 Iunie 2018 21:42

# Campionatul Mondial de fotbal se vede la Pitești
Vești bune pentru piteșteni. Municipalitatea a luat decizia ca Mondialul de fotbal din Rusia să se vadă la Pitești. Deja au fost întreprinse măsurile necesare pentru acest lucru. Pe 14 iunie, duelul dintre Rusia și Arabia Saudită se va vedea la Pitești. Acesta va fi meciul de debut al Mondialului 2018, Rusia fiind și țara gazdă a întrecerii.
Prin Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului, Primăria Pitești a semnat deja contractul pentru achiziția unui ecran uriaș. Acesta are 15 mp și va fi punctul de atracție în perioada 14 iunie – 15 iulie.

 

Pagina 1 din 125

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea