Braconaj piscicol descoperit la Barajul Golești

Luni, 22 Mai 2017 23:08

Joi, 18 mai 2017,  inspectori din cadrul Asociației Naționale a Combaterii Braconajului și a Poluării - Argeş, cu sprijinul poliţiştilor din Ștefănești și Călinești au desfăşurat o amplă acţiune  în  zona  barajului Goleşti, având ca obiectiv  combaterea braconajului piscicol.  În urma acestei acţiuni, reprezentanţii ANCBP au descoperit doi indivizi ce braconau cu  doua setci tip monofilament de aproximativ 150 de metri fiecare. Cei doi suspecţi au fost preluaţi de poliţişti pentru continuarea cercetărilor, plasele au fost distruse prin ardere si tot peștele prins in setci, eliberat. Aceste acţiuni vor urma si în perioada imediat următoare, în toate barajele de acumulare  din judeţul nostru.

Autoturism furat, identificat în Pitești de Poliția Locală

Luni, 22 Mai 2017 23:07

Miercuri, 17.05.2017, 0rele 03,00 un echipaj al Politiei Locale Piteşti aflat in serviciul de patrulare in zona Prundu, mai precis parcarea blocului D2, a semnalat unele zgomote ciudate dintr-un autoturism Dacia 1310. Din cauza faptului ca toate geamurile autoturismului erau acoperite de diferite obiecte vestimentare, poliţiştii au devenit bănuitori. In autoturism au fost identificaţi 3 tineri,

 

Pensionarii pot pleca la mare cu ajutorul biletelor de la Casa Județeană de Pensii Argeș

Luni, 22 Mai 2017 23:04

În data de 17.05.2017 ne-au fost alocate 53 de bilete pentru seria 6 şi în alte staţiuni decât cele aflate în proprietatea CNPP, pentru care s-a finalizat  procedura de achiziţie publică.
Staţiunile în care ne-au fost alocate bilete  de tratament sunt: Buziaş, Slănic Prahova, Târgu Ocna, Căciulata (hotel Traian), Bălţăteşti, Neptun, Ocna Şugatag.
Datele de prezentare în staţiune sunt în perioada 23 – 26 mai 2017.
Eliberarea biletelor se va face în perioada 18 – 23 mai  conform planificării care va fi anunţată telefonic  fiecărui beneficiar.

VICTORIE PENTRU HANDBALISTELE DIN MIOVENI

Luni, 22 Mai 2017 21:28

Astăzi, echipa de handbal a CS Dacia Mioveni 2012, pregatită de Daniel Gheorghe şi Georgianos Macri a câştigat  partida din ultima etapă din sezonul regulat de Handbal - Divizia A. Gruparea din Mioveni a reuşit să se impună în faţa adversarelor de la ACS Crisul Crisineu Cris, scor final 30-27. Meciul, găzduit de Sala Sporturilor din Piteşti, a fost dominat în totalitate de echipa din Mioveni. Conducerea clubului le felicită pe fete pentru această victorie.

 

Echipa Primăriei Mioveni, de neînvins

Luni, 15 Mai 2017 11:46

Vinerea trecută, de la ora 17.00, echipa de fotbal a Primăriei Mioveni a câștigat în deplasare cel de-al patrulea meci (retur) din grupă în Cupa Asociaţiei Oraşelor din România la minifotbal, cu  echipa Primăriei Bolintin - Vale, scor 8-1. Reamintim că echipa din Mioveni este  neînvinsă până în prezent și ocupă primul loc în grupă. Până acum, a câștigat cu 14-1 în fața echipei Primăriei Bolintin-Vale (tur), cu 3-0, la masa verde, în fața echipei Primăriei Topoloveni şi cu 9-2 cu echipa Primăriei Răcari.
Următoarea partidă va fi vineri, 19 aprilie a.c., de la ora 17.00, pe terenul sintetic acoperit La Balon, de lângă Școala Generală „George Topârceanu” din Mioveni, cu echipa Primăriei Topoloveni.

Crosul ”Campioniii Bucuriei”, la Bradu, un eveniment desfășurat sub înaltul patronaj al IPS Calinic

Luni, 15 Mai 2017 11:14

# Următoarea etapă -  pe 16 mai, în parohia Bădești din protopopiatul Mioveni
Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului organizează, în lunile mai și iunie, competiția sportivă numită: crosul ,,Campionii Bucuriei”. A doua etapă din acest an s-a desfășurat în comuna Bradu din protopopiatul Pitești și a reunit la start peste 250 de elevi din clasele V-VIII ale Școlilor Generale din comunele Bradu și Albota.
Evenimentul sportiv a fost organizat cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, prin implicarea directă a Părintelui Protosinghel, Consilier Caliopie Cristian Ichim, coordonator al proiectului general ,,Campionii Bucuriei”.

 

Ceremonie la Universitatea din Pitești

Luni, 15 Mai 2017 09:06

# Instituția va decerna  titlul  de DOCTOR HONORIS CAUSA academicianului Florin Gheorghe FILIP # Ceremonia va avea loc luni, 15 Mai 2017, începând cu ora 14,00, în Sala Senatului (Rectorat, parter), Târgul din Vale, nr.1, Piteşti.
Florin Gheorghe Filip (n. 25 iulie 1947, București) este de profesie inginer, membru titular (membru corespondent din 1991, titular din 1999) și vicepreședinte timp de 10 ani (din 2000, reales in 2002 și 2006) al Academiei Române. De asemenea, este membru de onoare al Academiei de Științe Tehnice din România și membru de onoare al Academiei de Științe a Moldovei.

Cursuri gratuite de înot pentru elevii din Mioveni

Luni, 08 Mai 2017 13:59

Societatea Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni și Primăria orașului Mioveni au continuat şi în acest an parteneriatul încheiat cu şcolile din oraş care presupune oferirea gratuită a unei sesiuni de 12 ședinţe de înot pentru elevi, aceştia fiind grupaţi în funcţie de vârstă şi de programul şcolar.
Dacă anul trecut numărul beneficiarilor era de 100, anul acesta 235 de elevi de ciclu primar și gimnazial participă la cursurile gratuite de înot și inițiere oferite în cadrul parteneriatului.

 

Bilete de tratament la Casa Județeană de Pensii Argeș

Luni, 08 Mai 2017 13:55

La sediul institutiei s-a afișat repartiția biletelor de tratament balnear  pentru seria 6, datele de prezentare în stațiune fiind în perioada 23 - 26 mai 2017. Repartiția poate fi consultată și pe site-ul instituției, www.cjparges.ro.
Au fost alocate automat 55 de bilete de tratament balnear pe baza cererilor înregistrate bilete de tratament în următoarele stațiuni: 1 Mai, Amara, Bala, Covasna, Olănești, Moneasa și Pucioasa.

A primit 1.000 de lei la 100 de ani

Luni, 08 Mai 2017 13:52

# Primarul din Budeasa, Nicolae Rachieru, a premiat o localnică centenară. Edilul șef al comunei Budeasa, Nicolae Rachieru, a premiat cu suma netă de 1.000 de lei o localnică din localitate, devenită, recent, centenară. Elisaveta Ban a primit cu bucurie premiul oferit din partea Primăriei și Consiliului Local Budeasa, împreună cu un tort dulce. A suflat cu hotărâre în lumânări și a primit, senină, urările de sănătate și viață lungă ale reprezentantului administrației locale. Urări pe care i le adresăm și noi, din inimă!

 

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş: 2 Mai - Ziua Naţională a Tineretului

Luni, 08 Mai 2017 13:44

Cu prilejul Zilei Naţionale a Tineretului 2 Mai, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş s-a implicat alături de Casa de Cultură a Studenţilor Piteşti în organizarea manifestării „Caravana Tinereţii” şi a iniţiat o întâlnire cu reprezentanţii organizaţiilor de tineret din judeţ în vederea lansării concursului local de proiecte de tineret.
Întâlnirea a avut loc la sediul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Argeş, fiind prezente şapte organizaţii neguvernamentale: AIESEC Piteşti, Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Argeş, Asociaţia de Turism si Ecologie pentru Tineret Zimbrul Carpatin, Fundaţia Compartir, Asociaţia Culturală „Teatrul pentru Toţi”, Asociaţia Terapie Ocupaţională pentru Copii şi Adulţi Argeş, Asociaţia DoxDomia.

Gianny Bănuță, din Pitești, a câștigat „Chefi la cuțite”

Luni, 08 Mai 2017 13:33

Emisiunea „Chefi la cuţite” de la Antena 1 și-a desemnat recent câștigătorul celui de-al treilea sezon. Iulian Bănuță, zis Chef Gianny, a fost anunțat drept câștigător al emisiunii – concurs, fiind premiat cu 30.000 de euro.
Iulian Bănuță  a început să descopere tainele bucătăriei acum 18 ani. Povestea lui de viață începe trist și lacrimile îi inundă fața atunci când își aduce aminte. Mama lui nu l-a vrut și, adesea, îl dădea afară din casă”, scriu jurnalistii Antenei 1 privitor la povestea de viață a piteșteanului. Iată ce a declarat mai exact chef Gianny:

 

Sărbătoarea narciselor de la Negrași, un eveniment de înaltă ținută

Luni, 08 Mai 2017 11:44

# Dan Manu, președintele CJ Argeș: Revin aici, în comuna Negrași, cu mare bucurie. Aici a fost primul meu loc de muncă…. # Constantin Alexandru, primarul comunei Negrași: Adresez, pe această cale, și o rugăminte Consiliului Județean Argeș, să ne ajute să asfaltăm acest drum către Poiana Narciselor…

Rezervația naturală "Poiana cu narcise Negraşi" este situată în lunca râului Dâmbovnic, în comuna Negraşi, jud. Argeș  și este cea mai sudică poiană cu narcise a României.  Rezervaţia Poiana cu narcise Negraşi reprezintă o relicvă naturală din cuaternar, a fost declarată rezervație naturală la data de 24 iunie 1966 și este ocrotită pentru valoarea științifică deosebită a speciei dar și pentru valoarea peisagistică a covorului cu narcise.

Regal Automobilistic la Muzeul Judeţean Argeş, ediţia a IX-a

Luni, 24 Aprilie 2017 13:21

Vineri, 28 aprilie 2017, ora 10.00, Muzeul Judeţean Argeş – Secţia Muzeul Sportului Argeşean Campionii oferă publicului vizitator prilejul de a asista la o întâlnire cu maşinile de rally, piloţii lor şi maşini istorice din cadrul Retroclub România.
Începând cu ora 10.00, curtea Muzeului Judeţean Argeş va deveni pentru câteva ore o pistă de rally, unde maşinile de curse care au participat în campionatele naţionale de anul acesta vor fi însoţite de piloţii lor, aceştia vor oferi celor prezenţi autografe şi o scurtă plimbare în lumea automobilismului.

 

ECHIPA DE FOTBAL A PRIMĂRIEI MIOVENI, PRIMA VICTORIE LA ”CUPA A.O.R”

Luni, 24 Aprilie 2017 13:17

Vineri, 21 aprilie, s-a  dat  startul celei de-a II-a ediții a Cupei “Asociaţiei Oraşelor din România la Minifotbal”, competiție care se deșfășoară la nivel national.
Astfel, în prima zi a competiției, echipa de fotbal formată din angajați ai Primăriei Mioveni a disputat prima partidă din grupă, contra echipei Primăriei din orașul Bolintin -Vale.

Tenismenii din Mioveni, pe podium

Luni, 24 Aprilie 2017 13:16

Vitrina cu trofee a secţiei de tenis de câmp de la CS Dacia Mioveni 2012 a devenit mai bogată. Participanți recent la  mai multe competiții (organizate de Federația Română de profil), sportivii din Mioveni au obținut rezultate foarte bune. Astfel, Flavia Ogrezeanu (8 ani) a obținut primul loc la Cupa Nitech (București).
De asemenea,  Matei Seciu(12 ani), Mihai Ciungu(16 ani) au obținut locul al doilea, iar Damian Dobre (12 ani)  a obținut locul al treilea la  Cupa Micii Ași  (Curtea de Argeș).

 

Piteștiul chiar a fost în sărbătoare! Simfonia Lalelelor, ediția cu numărul 40, un eveniment frumos!

Luni, 24 Aprilie 2017 13:11

Deși vremea a fost destul de capricioasă, mii de oameni s-au bucurat, după puteri, de manifestările celei de-a 40-a ediții a Simfoniei Lalelelor, prima ediție cu intrare liberă, atât pentru expozanți cât și pentru vizitatori.
Un efort major, susținut. Sute de oameni au lucrat timp de câteva săptămîni pentru punerea la punct a detaliilor evenimentului, la cele trei care alegorice pe care vizitatorii le-au putut vedea  în deschiderea celei de-a 40-a ediţii a Simfoniei Lalelelor, eveniment desfăşurat în perioada 21 - 23 aprilie. Doar pentru realizarea celor trei care au fost folosite mii de flori şi plante ornamentale.    

Hai la Corbi de 1 Mai!

Luni, 24 Aprilie 2017 11:33

Comuna Corbi este prima comunitate selectată în programul de dezvoltare rurală - Antreprenorești - Adoptă un Sat! Antreprenorești-Adoptă un Sat s-a născut din dorul de viață la țară al celor care se întristează atunci când văd România rurală pustiită  și, iată, invită pe toți iubitorii de natură, de frumos și de tradiții în comuna Corbi.
Comunitatea din Corbi s-a pregătit să  arate cele mai frumoase locuri și oameni din comună, dar și să ne facă cunoscut gustul produselor locale. Uite cu ce ne așteaptă:

 

Baroul Argeş a continuat seria activităţilor de informare juridică în şcolile şi liceele din judeţ

Luni, 10 Aprilie 2017 13:59

În baza unor activităţi de voluntariat, în cadrul unui proiect de informare al elevilor iniţiat de agenţia de presă londoneză News247, în parteneriat cu următoarele instituţii publice din judeţ: ISJ Argeş, IPJ Argeş, Curtea de Apel Piteşti, Baroul Argeş, alături de un grup activ de avocaţi, a continuat activităţile de informare ale elevilor argeşeni.
Astfel, în echipe formate de câte doi avocaţi au mers, în cursul orelor de dirigenţie, pentru a putea atrage atenţia asupra introducerii materiilor juridice în curricula şcolară.

Hai la spectacol, la Mioveni ! UN ALT COPIL DIN MIOVENI ARE NEVOIE DE AJUTOR! DAVID CIOBOTARU ARE DOAR 3 ANI!

Luni, 10 Aprilie 2017 13:50

DAVID CIOBOTARU are doar 3 ani şi este din oraşul Mioveni. El a fost diagnosticat de curând cu un handicap grav – epilepsie intractabilă şi retard mintal sever pentru care necesită o intervenţie la nivelul creierului.
Intervenţia se poate face la  BRAIN Institute, un centrul specializat în neurochirurgie dezvoltat în parteneriat cu Spitalul Monza, din Bucureşti. După cum ştiţi, e nevoie de mulți bani pentru  o astfel de operaţie  şi de tratament (10.000 lei). Bani pe care  familia lui David nu şi-i poate permite.

 

Pagina 1 din 108

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea