De sărbătoarea Rusaliilor, în comuna Popești e mare sărbătoare!

Luni, 10 Iunie 2019 15:22

Duminică, 16 iunie, locuitorii comunei Popești vor sărbători cea de-a treia ediție a Zilei Comunei. Evenimentul va fi organizat ca la carte de primarul Ion Mihai și de Consiliul Local al comunei. Startul evenimentului va fi de la ora 13.00. „Vino alături de noi și de invitații noștri să participăm împreună la Ziua Comunei Popești”, ne-a precizat primarul Ion Mihai.

Ziua Eroilor - marcată la Mioveni

Luni, 10 Iunie 2019 14:09

Ziua Eroilor a fost marcată joi, 6 iunie, în Mioveni prin ceremoniale religioase, depuneri de coroane de flori şi scurte programe artistice prezentate de elevi de la unitățile de învățământ din oraș. Oficialități locale, județene, parlamentari , veterani de război, cadre militare, funcționari publici  și membri ai societăților cultural – patriotice au venit să-și exprime recunoștința față de cei care au căzut de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării.
Manifestările  prilejuite de Înălțarea Domnului- Ziua Eroilor au fost organizate de către Consiliul Local, Primăria și Centrul Cultural Mioveni.

 

Câștigătorii Cupei Instituţiilor Publice din orașul Mioveni la Darts

Luni, 10 Iunie 2019 14:07

Joi, 6 iunie, reprezentanţii instituţiilor publice din Mioveni s-au  confruntat în cadrul celei de-a patra ediţii a Cupei Instituţiilor Publice din orașul Mioveni la Darts.
Concursurile s-au desfăşurat la simplu, în sistem piramidă simplă, atât feminin, cât și masculin, iar câștigătorii au fost premiaţi de organizatori. Iată câștigătorii:

Jurnaliștii argeșeni au concurat la Mioveni

Luni, 10 Iunie 2019 14:05

Săptămâna trecută, jurnaliștii din Argeș au lăsat, pentru câteva ore, reportofoanele, aparatele foto și pe cele de filmat pentru a participa la cea de-a treia ediție a Cupei Presei la Darts, eveniment organizat de către CS Darts Mioveni, cu sprijinul Consiliului Local și a Primăriei Mioveni.
Concursurile s-au desfăşurat la simplu, în sistem piramidă simplă, atât feminin, cât și masculin, iar câștigătorii au fost premiaţi de organizatori. Iată câștigătorii:

 

Peste 6.000 de intervenții operatorii la neurochirurgia Spitalului Județean!

Luni, 10 Iunie 2019 14:04

# Performanța aparține șefului Secției, prof. univ. dr.  Mihai Popescu (foto)

S-au împlinit, primăvara  aceasta,  14 ani de când, la Pitești, există neurochirurgie! Iar secția de specialitate, din cadrul Spitalului Județean Argeș, face, de multe ori, notă discordantă cu restul unității. Pentru că, aici, e curat! Pentru că sălile operatorii sunt la un alt nivel (atât ca amplasament, cât și ca performanțe), unde persoanele străine nu sunt primite, așa cum este normal! Pentru că medicina se face pe bune, pentru că asistentele sunt prezente și săritoare. Pentru că aici s-au făcut, de la înființare, mii și mii de intervenții chirurgicale!

În atenția elevilor care primesc pensie de urmaș

Luni, 10 Iunie 2019 14:02

Pentru evitarea suspendării din plată a pensiei de urmaș, reamintim copiilor care împlinesc vârsta de 16 ani în anul școlar 2018 – 2019, că au obligația de a depune adeverință de elev la Casa Judeteană de Pensii Arges. „Adeverința de elev (eliberată de unitatea de învățământ în luna în care copilul urmaș a împlinit 16 ani) și cuponul de pensie vor fi depuse în luna în care copilul urmaș a împlinit 16 ani. În cazul nerespectării acestui termen, pensia se va suspenda, reluarea în plată urmând să se facă în luna următoare prezentării documentelor solicitate, cu acordarea retroactivă a drepturilor suspendate”, informează Aida Enache, directorul Casei de Pensii Argeș.

 

Săptămâna Prevenirii Criminalității! Peste 3.000 de persoane consiliate de polițiștii argeșeni

Luni, 10 Iunie 2019 14:01

Peste 130 de acțiuni preventive în care au fost consiliate mai mult de 3.000 de persoane, sunt cifre ce reflectă efortul polițiștilor pentru liniștea argeșenilor.
Acțiunile au fost organizate de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității Argeș și de polițiștii de proximitate din cadrul celorlalte structuri, și desfășurate cu participarea polițiștilor din structurile de poliție rutieră, criminaliști, polițiști de investigații criminale, împreună cu partenerii deja tradiţionali cum sunt specialiştii D.G.A.S.P.C. Argeş, I.S.J. Argeş, A.T.O.P., alte instituţii şi organizaţii non-profit. Mai mult de 3.000 de persoane au fost consiliate de polițiști, dintre care menţionăm elevi, participanți la trafic, persoane vârstnice sau din categorii vulnerabile.

Graficul de colectare a deșeurilor reciclabile pentru luna iunie, în Pitești

Luni, 10 Iunie 2019 13:54

S.C. Salubritate 2000  S.A.  aduce în atenția abonaților casnici din municipiul Pitești, graficul de colectare a deșeurilor reciclabile pentru luna iunie.
În a II-a săptămână a lunii colectăm astfel:
Luni, 10.06.2019, străzile:  Caporal Dogaru, Constantin Stere, Dârzul, Dimitrie Boteanu, Emil Racoviță, Nicolae Brânzeu, Ștefan Ciobanu, Vasile Militaru, Victor Bilciurescu.

 

O nouă sală de sport în Pitești

Luni, 10 Iunie 2019 13:47

Școala Gimnazială ”Ion Pillat” are, oficial, sală de sport, vineri fiind efectuată recepția lucrărilor la obiectivul "Acoperire teren sport Școala Gimnazială Ion Pillat".
Valoarea totală a investiției a fost de 497.297, 54 lei și a constat în realizarea unei săli pentru elevii școlii, având o suprafață totală de 563, 41 mp.
Lucrarea este efectuată pe structură metalică, din grinzi cu închideri și învelitoare din panouri tip sandwich, cu tâmplărie exterioară din PVC, pardoseală din tartan, instalație electrică și termică. Iluminarea naturală a terenului s-a realizat prin intermediul unor luminatoare amplasate în învelitoare.

De ziua sa, Calinic a fost prezent la Parohia Lerești și la Mausoleul de la Mateiaș

Luni, 10 Iunie 2019 13:29

Pe 6 iunie, ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului a împlinit 75 de ani! De ziua sa de naștere, Părintele Arhiepiscop Calinic a preferat să fie aproape de credincioși. Acesta a oficiat slujba de Înălțare la Parohia Lereștii de Jos. Apoi s-a deplasat la Mausoleul de la Mateiaș unde a oficiat o slujbă de pomenire a eroilor căzuţi la datorie pentru apărarea ţării.

 

Primarul din Corbi a dorit să fie mai aproape de Dumnezeu... dar l-a nimerit pe Ludovic Orban

Luni, 03 Iunie 2019 23:42

Virgil Baciu, primarul din Corbi, persoană recunoscută pentru incomoditatea pe care o stârnește partenerilor politici, a mers, la sfârșitul săptămânii trecute, la București, pentru întâlnirea cu Papa. Cum, însă, până la Dumnezeu, te întâlnești cu toți sfinții, Virgil Baciu a ”stat” la o fotografie și cu președintele PNL, Ludovic Orban. Mulți spun că acolo era țarcul dracilor, dar, în fine...

Un tânăr din Pitești a absolvit Academia Forțelor Aeriene ale Statelor Unite

Luni, 03 Iunie 2019 23:40

# Petruț Ghiță a fost felicitat pentru rezultatele sale remarcabile de Donald Trump
Un tânăr pilot piteștean a absolvit Academia Forțelor Aeriene ale Statelor Unite. Pentru această reușită, Petruț Ghiță a fost felicitat de Donald Trump, președintele SUA.

Petruț Ghiță a absolvit Colegiul Național I.C. Brătianu în 2014. A urmat apoi, timp de un an, cursurile Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov. Ultiimi ani i-a petrecut la studii în SUA, fiind cadet al Air Force Academy.

 

Urmările incidentului de la Topoloveni! Traian Paparete: „Am fost ridicat de jandarmi deși aveam legitimația de presă de gât”

Luni, 03 Iunie 2019 23:37

# Acțiuni de protest în fața sediului Jandarmeriei Argeș

Urmările incidentului de la Topoloveni! Pe 17 mai, într-o vizită electorală în Argeș,  Liviu Dragnea, fostul lider PSD aflat actualmente în spatele gratiilor, a fost întâmpinat de o mână de protestatari la Topoloveni. În timp ce încercau să afişeze un banner cu mesajul "Argeşul contează, ţara n-a votat hoţi. Voi nu sunteţi România", 5 dintre aceștia au fost săltaţi de jandarmi şi duşi cu dubele la poliţie.

Program Școala de Vară / Grădinița de vară „Lexford Castel”2019

Luni, 03 Iunie 2019 23:21

Școala Gimnazială „Lexford Castel” vine în ajutorul părinților și copiilor cu un program atractiv pentru Școala de Vară / Grădinița de vară
Sub sloganul "Vacanța veselă", în perioada  17 iunie - 23 august, pe module de o săptămână, Scoala Gimnaziala  Lexford Castel  va organiza diverse programe educativ-recreative, ce se vor desfășura atât în incinta unității de învatamant, cât și în afara acesteia.

 

Casă de piatră, Ramona și Sorin!

Luni, 03 Iunie 2019 23:19

Veselie mare, la sfârşitul săptămânii trecute, în familia omului de afaceri Ion Voicu, fostul viceprimar al localității Săpata. Fiica acestuia, Ramona, l-a ales, cu acte în regulă, pe Sorin, să îi fie alături pentru restul vieții. Nașii, Mădălin și Roxana Voicu, le-au fost aproape în aceste frumoase momente speciale. Cununia religioasă a fost oficiată de preoţii Bisericii Maica Precista, din centrul Piteștiului.

Campania continuă! Să-i dăm aripi! Donația fiecăruia o șansă în plus! Bogdana a ajuns aproape de jumătatea drumului!

Luni, 03 Iunie 2019 14:42

Bogdana noastră este din Pitești, are doar 33 de ani și este de profesie economist, dar și scriitoare!  De 1 an de zile se luptă cu un diagnostic crunt, acela de necroză vasculară dar și osteoporoză post/operatorie.
Operațiile din România, 3 la număr, s-au arătat a fi un eșec pentru Bogdana noastră care se deplasează din ce în ce mai greu, în prezent fără ajutorul cârjelor ea nu se poate deplasa...”atât de tânără și cu picioare de 75 ani”, aveau să afirme specialiștii de la o clinică din Istanbul care au vazut-o și examinat-o în luna februarie!
Nu stie să mai meargă, nu știe să mai zâmbească, nu știe cum e să mai explorezi iarba și să simți finețea nisipului, este o tânără de doar 33 de ani într-un corp de 75 de ani!

 

De 1 iunie, copiii români și cei chinezi au sărbătorit împreună la Mioveni

Luni, 03 Iunie 2019 14:40

Cu ocazia aniversarii a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România si China, pentru a crea un pod între generațiile trecute și generațiile viitoare, Ambasada Republicii Populare Chineze în România și Asociația ChinaRo, în parteneriat cu Primăria orașului Mioveni, Centrul Cultural Mioveni și Institutul Confucius Sibiu, au organizat pe 1 iunie, la Mioveni, un eveniment cultural-educativ comun, pentru copiii români și chinezi.

Medalii la mondiale pentru karatiștii din Mioveni

Luni, 03 Iunie 2019 14:39

În perioada 23-26 mai, la București, s-a desfășurat Campionatul Mondial de Karate Shotokan WSF.
Rezultatele obţinute de sportivii din Mioveni fac cinste judeţului Argeş, cu atât mai mult cu cât la competiţie au participat 1500 de sportivi din 32 de ţări. Evoluţiile sportivilor antrenați de Sebastian Ene au fost spectaculoase, toți demonstrând superioritatea Şcolii de Karate de la Mioveni.

 

Sesiune Științifică Națională la Mioveni! Peste 30 de lucrări prezentate

Luni, 03 Iunie 2019 14:38

Vineri, 31 mai 2019, la Centrul Cultural Mioveni a avut loc deschiderea sesiunii științifice de primăvară a Academiei Oamenilor de Știință din România, organizată în colaborare cu Universitatea Politehnică din București, Primăria Mioveni și Incertrans  SA.
La eveniment au participat oficialități locale, județene, parlamentari, reprezentanți ai Universității Politehnica din București, ai  Academiei Oamenilor de Știință din România, studenți și profesori etc.

Sărbătoare la Apă Canal 2000 - Piky împlineşte 16 ani!

Luni, 03 Iunie 2019 13:23

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti anunţă că se împlinesc 16 ani de când desfăşoară Programul Educaţional Piky, în data de 3 iunie fiind Ziua lui Piky, mascota societăţii, marcă înregistrată la OSIM. De data aceasta, Piky va fi sărbătorit în familie. Salariaţi din cadrul societăţii, care nu au vizitat Uzina de Apă Budeasa şi Staţia de Epurare Piteşti sau care au dorit să revadă cele două obiective, îl vor însoţi pe Piky pe drumul apei, vor observa circuitul apei de la captarea, tratarea şi pomparea apei potabile până la colectarea şi epurarea apelor uzate, aflând informaţii atât despre procesele desfăşurate în cele două staţii, cât şi despre modernizarea şi retehnologizarea acestora.

 

Pagina 1 din 146

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea