Doar 2 şcoli din Argeş sunt incluse în Programul „Masa caldă”

Marţi, 31 August 2021 08:00

Prea mult zgomot pentru nimic! Aşa am putea califica declaraţiile belicoase ale guvernanţilor noştri care s-au lăudat că vor asigura elevilor din România o masă caldă la şcoală. În realitate, numărul beneficiarilor este extrem de mic, iar sumele alocate ajung doar pentru primele 67 de zile din semestrul I.

Primarul Cristian Gentea: „Am adus 600.000 de euro la F.C. Argeș, în afară de banii Consiliului Local”

Marţi, 31 August 2021 07:59

Cristian Gentea, primarul Piteștiului, evită să mai comenteze, în spațiul public, jocul echipei FC Argeș. Edilul susține că se ocupă doar să aducă contracte de sponsorizare în cadrul clubului. Acesta susține că la FC Argeș s-a depășit deja bugetul de 3 milioane stabilit la începutul campionatului.

 

Studenţii de la Universitatea din Piteşti au încheiat campania arheologică de la Buridava!

Luni, 30 August 2021 21:46

Final de campanie arheologică încununată de succes pentru studenţii Universităţii din Piteşti! La începutul lunii august, studenţii de la specializarea Istorie, din cadrul Facultăţii de Teologie, Litere, Istorie şi Arte, alături de decanul Constantin Bărbulescu au început săpăturile pe situl de la Buridava - Ocnele Mari, din judeţul Vâlcea.

ATENȚIE! La BAC-ul de toamnă, contestațiile pot fi depuse numai în ziua de 31 august

Luni, 30 August 2021 21:21

În județul Argeș, examenul de Bacalaureat (sesiunea august-septembrie), s-a desfășurat în 5 centre de examen, după cum urmează:

- Liceul Tehnologic ”Dacia”, Pitești

- Colegiul Tehnic Câmpulung

- Colegiul Național ”Vlaicu Vodă”, Curtea de Argeș

- Liceul Teoretic ”Ion Barbu”, Pitești

- Colegiul Tehnic ”Costin D. Nenițescu”, Pitești

 

Ministrul Educaţiei va permite organizarea festivităţilor de deschidere a anului şcolar!

Luni, 30 August 2021 21:20

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că va permite organizarea festivităţilor de deschidere a anului şcolar 2021-2022, pe data de 13 septembrie. Evenimentele vor putea avea loc în spații exterioare, cu o durată de maxim o oră și jumătate. De asemenea, participanţii vor fi obligaţi să poarte măşti de protecţie.

Primarul Ion Dumitru: „Nea’ Becali, să îți iau lâna de pe oi...”

Luni, 30 August 2021 13:57

De la administraţie şi politică la fotbal e doar un pas! O demonstrează primarul Ion Dumitru de la Albota care nici nu a mai înfierat vreun rival politic, nici nu a mai comentat despre probleme administrative, ci s-a focusat pe fotbal. Aşa că l-a luat la un rost virtual pe Gigi Becali care se laudă cu afacerile din fotbal, dar nu şi cu rezultatele. Şi cum ducele de Albota ştie bine cu se mănâncă fotbalul, a marcat!

„Se laudă Becali că luat 5 milioane de euro pe Moruțan. Nea’ Becali, să îți iau lâna de pe oi, laudă-te că joci în liga europeană, asta ne dorim noi de la voi! Am fost fan F.C. Argeș și așa mor! A doua echipă preferată a fost Steaua, acum va fi Rapid. Faptul cum l-au primit fanii Rapidului pe Hagi, m-a determinat să devin unul dintre susținătorii lor. Știu că pentru tine, ciobănaşule, nu e nicio pierdere, pentru mine, cât voi mai avea de trăit, e un câștig! Hai FC Argeș, hai Rapid, hai și CS Mioveni!”, a scris ducele de Albota, pe pagina de socializare.

 

Medicii de familie vor primi 60 de lei pentru vaccinarea acasă și 40 de lei pentru vaccinarea în ambulatoriu

Luni, 30 August 2021 13:05

Veste importantă pentru medicii de familie! Guvernul a adoptat o nouă ordonanţă care vizează administrarea vaccinului anti-COVID de către medicii de familie, care vor fi remuneraţi în acest sens, cu sume de până la 50% mai mari. De exemplu, dacă mediul efectuează un vaccin la domiciliu va primi suma de 60 de lei/persoană vaccinată, iar dacă realizează vaccinarea în ambulatoriile de specialitate, medicul de familie va primi 40 de lei. În aceşti bani sunt incluse atât consultaţia medicală, cât şi raportarea şi monitorizarea reacţiilor adverse postvaccinale.

Ceartă între primarul de la Arefu și senatoarea Șoșoacă pe tema urșilor

Luni, 30 August 2021 12:01

Senatoarea Diana Șoșoacă a postat, duminică, pe pagina sa de Facebook o filmare de pe Transfăgărășan, acolo unde a întâlnit o ursoaică cu doi pui. Parlamentarul a atras atenția asupra pericolului la care se supune omul atunci când se apropie de urși.

 

„Problema este că nu-i hrănește absolut nimeni. Ursoaica își apără puii. Nu vă dați jos din mașină. Sunt periculoși chiar dacă sunt mici. (…) Problema este că ar trebui hrăniți. S-a găsit aici un urs mort de foame, iar un alt pui cu capul crăpat de un topor”, spunea senatoarea Diana Șoșoacă.

 

Rock simfonic la finalul stagiunii estivale a Filarmonicii Pitești

Luni, 30 August 2021 11:46

 

Stagiunea estivală a Filarmonicii Pitești se încheie joi, 2 septembrie. După un concert educativ și o seară de jazz&popp, a venit rândul rockului simfonic să fie prezent pe scena filarmonicii.

 

Joi, de la ora 19.00, În Sala Simfonia a Centrului Multifuncțional, orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Mihail Ștefănescu, va interpreta pagini de mare popularitate din lumea rockului: Deep Purple - Smoke on the water, Medley - The blues brothers și Beatles, Michael Jackson - Thriller, Sabin Pautza - Oldies and Goodies I, The Ricketts - A tribute to Elvis, Queen - Another one bites the dust și We will rock you, Guns and Roses - Sweet child o'mine și Rolling Stones - Satisfaction.

Cristian Gentea – întâlnire cu ambasadorul României la ONU

Luni, 30 August 2021 11:43

# Cei doi au fost colegi de facultate

Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a primit, săptămâna trecută, vizita lui Ion Jinga, ambasadorul României la Organizația Națiunilor Unite. “Am primit, cu bucurie, vizita bunului meu prieten și fost coleg de facultate, Ion Jinga, Ambasador extraordinar și plenipotențiar, Reprezentant Permanent al României la ONU! De fiecare dată când se întoarce acasă, mă vizitează. Și, de fiecare dată, sunt onorat!”, a scris Cristian Gentea pe pagina sa de Facebook.

 

Posibil disconfort olfactiv în cartierul Prundu

Luni, 30 August 2021 11:42

SC Apă Canal 2000 SA aduce la cunoştinţă publică că, începând cu data de 01.09.2021, în zona riverană Staţiei de Epurare Piteşti, situată în cartierul Prundu, există posibilitatea apariţiei unui disconfort produs de mirosuri caracteristice nămolului deshidratat rezultat din staţia de epurare.

Începând cu data menţionată se va desfăşura activitatea de încărcare a nămolului deshidratat în vederea eliminării.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi mulţumim pentru înţelegere!”, informează conducerea SC Apă Canal 2000 SA.

Centrul Cultural Mioveni caută voluntari

Luni, 30 August 2021 11:39

Îți place să socializezi, să dezvolți abilități de comunicare și organizare, ai peste 16 ani, dispui de timp şi vrei să te implici în activități cultural-artistice? Te invităm în echipa de voluntari a Centrului Cultural Mioveni! Centrul Cultural Mioveni caută voluntari în vederea participării la evenimentele cultural-artistice organizate în orașul Mioveni. Alătură-te echipei noastre dacă dispui de timp liber și te interesează să lucrezi într-un mediu plăcut, interactiv, în care să-ți dezvolți abilitățile.

 

Protoieria Topoloveni - Campionii Bucuriei Sociale

Luni, 30 August 2021 11:34

Pe 24 august, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Topoloveni, în care parohiile din Cercul nr. III pastoral: Leordeni, Nicolae Crețulescu, Ciulnița Eustatiade, Glâmbocata I, Budișteni și Glâmbocata II, au dăruit alimente celor aflați în dificultate.

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni.

Primarul din Priboieni – naș la o nuntă de aur

Luni, 30 August 2021 10:57

 

# Celebrul tenor Florin Georgescu – recital la petrecerea soților Mazilu

Un cuplu care sărbătorește o aniversare de 50 de ani de căsnicie, merită să aibă parte de o petrecere de neuitat.

Doi oameni care au supraviețuit împreună multor suișuri și coborâșuri specifice unei relații sunt demni de admirat. Mai ales în contextul în care cuplurile, azi, greu depășesc un prag de maxim 5 ani.

Iar aniversarea căsătoriei reprezintă acel moment cand îți poți reînnoi promisiunea făcută față de sufletul pereche, când te poți bucura alături de familie și prieteni.

 

Peste 1.800 de hectare de păduri din Argeș au fost incluse în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine

Luni, 30 August 2021 10:37

 

Peste 2.200 de hectare de păduri de stat administrate de Romsilva, din judeţele Argeş şi Prahova, au fost incluse în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine, a anunţat, recent, într-un comunicat de presă Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Este vorba despre 1.831,16 hectare de păduri de stat administrate de Direcția Silvică Argeș și alte 396 hectare păduri de stat administrate de Direcția Silvică Prahova. Pădurile respective sunt administrate de ocoalele silvice Aninoasa, Domnești, Mușătești și Vidraru în județul Argeș și ocoalele silvice Azuga, Doftana și Sinaia în județul Prahova.

Baroul Argeș a organizat o nouă ediție a Turneului național de tenis al avocaților

Luni, 30 August 2021 10:04

 

În perioada 26-29 august, a avut loc Turneul național de tenis de câmp al avocaților organizat de Baroul Argeș. Evenimentul, ajuns la cea de-a IV-a ediție, s-a desfășurat la Tenis Club AS Pitesti.

La eveniment au participat președintele Uniunii Nationale a Barourilor din România, Traian Briciu, și vicepreședintele Daniel Fenechiu. Printre cei care au luat parte la turneu au fost și av. Luminița Ioana, decanul Baroului Argeș, dar și av. Dragos Nicolescu, prodecanul aceleiași instituții.

 

Primarul din Bradu a oficiat cununia propriului băiat!

Luni, 30 August 2021 09:53

 

Bucurie mare în familia primarului din Bradu, Dan Stroe. Fiul acestuia, Bogdan, s-a căsătorit, vineri, cu aleasa inimii sale, Andreea. Alături le-au fost nașii, Bogdan și Claudia Soare, părinții, rudele, prietenii. Primarul din Bradu a fost cel care a oficiat cununia propriului băiat, moment emoționant pentru un părinte. Invitații au mers apoi, alături de tinerii căsătoriți și au petrecut, până dimineață, la un restaurant din apropiere.

Casă de piatră Andreea și Bogdan Stroe!

Studiul de oportunitate pentru trenul metropolitan – amânat până în 2022

Luni, 30 August 2021 09:37

 

# Cu acești bani urmează să fie achiziționat un container pentru săli de clasă

În cadrul ședinței Consiliului Local Pitești, desfășurată în data de 26 august, s-a tras un semnal de alarmă de către profesoara Alina Manea, șefa Inspectoratului Școlar Județean Argeș.

 

Inspectorul școlar general a venit cu solicitarea ca municipalitatea să achiziționeze de urgență două containere modulare care să fie folosite drept săli de clasă pentru Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” și „Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân”. Solicitarea a venit ca urmare a unor reglementări care prevedeau reducerea efectivului de elevi din clasa a V-a la maximum 29.

 

Cultură de canabis, descoperită de polițiști la Lerești

Joi, 26 August 2021 11:38

 

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat o percheziție domiciliară, miercuri - 26 august, în localitatea Lerești, la o locație frecventată de patru persoane, bănuite de trafic de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna mai 2021 și până în prezent, patru persoane, cu vârste cuprinse între 33 și 65 de ani, cu domiciliul în București, ar fi cultivat cannabis, în localitatea Lerești și l-ar fi comercializat, în județul Argeș și municipiul București.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite mai multe plante de cannabis, ajunse la maturitate, fragmente de substanță vegetală, precum și instalații artizanale de creștere a plantelor.

Salpitflor Green S.A. organizează licitații și negocieri pentru spațiile comerciale și terenurile existente în piețele și târgul săptămânal din Pitești

Miercuri, 18 August 2021 08:42

Societatea Salpitflor Green S.A. organizează licitații publice și negocieri pentru spațiile comerciale și terenurile existente în piețele și târgul săptămânal al municipiului Pitești, în data de 26.08.2021.

Termenul limită de depunere a dosarelor este data de 20.08.2021, ora 15.00.

Licitațiile se vor ține la sediul societății din strada Lotrului, Nr. 1, etajyl II, cam. 1, joi, începând cu ora 9.00, conform graficului și la ora stabilită la depunerea dosarelor.

 

Pagina 6 din 209

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea