Simfonia Lalelelor, ediția a 47-a, se va desfășura între 19 - 21 aprilie 2024!

Marţi, 30 Ianuarie 2024 15:39

 

Primăria Municipiului Pitești anunță că perioada în care se va desfășura cea de-a 47-a ediție a festivalului „Simfonia Lalelelor”, unul dintre cele mai așteptate evenimente locale și regionale, va fi între 19 și 21 aprilie 2024.

Organizat în Parcul Lunca Argeșului, dar și în zona centrală a orașului, evenimentul devenit simbol identitar pentru comunitatea piteșteană va cuprinde, pe lângă expoziția de aranjamente florale și târgul dendro-floricol, numeroase activități artistice, culturale și educative - simpozion științific, ateliere pentru copii, concursuri tematice, concerte și spectacole de muzică și dans, precum și multe alte surprize, organizate pe parcursul a trei zile pline de bucurie și energie pozitivă.

 

Cursuri de înot la Mioveni. Vezi tarifele

Marţi, 30 Ianuarie 2024 12:46

 

O oportunitate unică de dezvoltare și distracție! Cursurile de inițiere la Bazinul de Înot Mioveni se desfășoară sub îndrumarea a doi instructori, iar la înscriere puteți opta pentru oricare dintre aceștia: George Grigore - 0723 588 361 și Ștefan Covălcescu - 0754 240 141.

„Colegii noștri Ștefan și George vă așteaptă să învățați mișcările de bază ale înotului, sport ale cărui beneficii sunt de necontestat. Nu există bucurie mai mare pentru cei mici decât aceea de a se juca și de a se distra alături de prietenii lor, practicând un sport, în acelasi timp”, precizează SEdC Mioveni.

 

 

Obligațiile proprietarilor de câini

Marţi, 30 Ianuarie 2024 11:40

 

 

Singura solutie pentru a ține sub control situația câinilor fără stăpân este de a acționa asupra cauzei: înmulțirea necontrolată a câinilor, ai căror pui ajung pe stradă. Pe lângă microcipare și vaccinare/deparazitare periodică, deținătorii de câini mai au o altă obligație majoră: STERILIZAREA.

„Problema câinilor fără stăpân este greu a fi stopată, cauza acestui fenomen găsindu-se în numărul mare de câini nesterilizaţi care se împerechează necontrolat, atât câini cu stăpân cât și fără. Este foarte important ca fiecare stăpân de câine să știe că înmulțirea lor, fără a avea drept se montă, este ilegală.

 

Argeșul are vicecampion balcanic la primul campionat de ciclocros organizat vreodată

Marţi, 30 Ianuarie 2024 09:05

 

Pe 20 ianuarie 2024, la Vatra Dornei, a avut loc prima ediţie a Campionatului Balcanic de Ciclocros şi de asemenea ultima etapă din Cupa României la Ciclocros, Vatra Dornei CX Cup, în sezonul 2023-2024.

Pe zona pietonală din faţa Centrului Muzeal Palatul Dornelor si-au dat întâlnire cei mai buni rideri de ciclocros din Balcani. Ei au avut de parcurs un traseu tehnic, acoperit de zăpadă, prin vechiul parc al staţiunii Vatra Dornei. La start au fost prezenţi sportivi din 5 naţiuni balcanice: România, Albania, Serbia, Moldova şi Bulgaria. Românii au dominat prima ediţie din istorie a Campionatului Balcanic de Ciclocros, câştigând 11 medalii, dintre care 5 de aur!

 

 

Parohia Turculești-Călinești. Zeci de copii au primit haine noi, de iarnă

Luni, 29 Ianuarie 2024 12:56

 

A dărui, ceva, din inimă, este deosebit de frumos. A vedea, însă, lumină de bucurie în ochii unor copii, este divin! Așa ceva s-a întâmplat, recent, la micuța parohie a Turculeștilor, din comuna Călinești, păstorită de inimosul preot Cosmin Bologea. Câteva zeci de haine de iarnă și seturi de îmbrăcăminte au fost dăruite unor copii care aveau nevoie de ele și care s-au bucurat ”ca niște copii”, cu acea bucurie sinceră pe care numai copiii o pot avea.

 

Lista celor 20 antibiotice care pot fi eliberate din farmacie fără rețetă, în doză de urgență

Luni, 29 Ianuarie 2024 12:48

 

Un ordin emis de Ministerul Sănătății reglementează condițiile în care farmaciștii pot să le elibereze clienților anumite antibiotice și în lipsa unei rețete. Doar 20 de antibiotice figurează în lista celor care pot fi eliberate, în regim de urgență și în doze pentru doar 48 ore, din farmacie fără rețetă.

Este vorba doar de situațiile în care pacientul nu a reușit să ajungă la medic, iar situația solicită un astfel de medicament.

 

 

Elevi argeșeni premiați de polițiști după ce au înapoiat un telefon găsit în parc

Luni, 29 Ianuarie 2024 08:12

 

Doi elevi de la o școală din Pitești au înapoiat un telefon pe care l-au găsit și au fost felicitați de polițiștii argeșeni. Pentru gestul adolescenților, polițiștii argeșeni le-au înmânat celor doi băieți diplome de apreciere. Denis și David, elevi în clasa a VIII-a, la Școala Gimnazială Ion Pillat din Pitești, au găsit un telefon mobil, sâmbătă, 20 ianuarie, în zona unui parc din cartierul Craiovei. Fără să stea pe gânduri, au făcut tot ce le-a stat în putință, pentru a găsi proprietarul și a-l restitui.

 

Lista școlilor din Argeș care vor beneficia de laboratoare inteligente, finanțate prin PNRR

Joi, 25 Ianuarie 2024 08:54

 

Mai multe unități de învățământ din Argeș vor beneficia de câte un laborator inteligent. Ligia Deca, ministrul Educației, a fost prezentă săptămâna trecută în Argeș unde a precizat că a semnat 36 de contracte pentru laboratoare inteligente (Smart Lab), finanțate prin PNRR. Inspectoratul Școlar Județean Argeș ne-a pus la dispoziție lista unităților școlare care beneficiază de acest proiect:

 

 

Avocatul Poporului solicită Primăriei Curtea de Argeș să protejeze Ansamblul Bisericii Sân Nicoară

Miercuri, 24 Ianuarie 2024 10:06

 

Biserica Sân Nicoară, din Curtea de Argeş, realizată în secolul XIV într-un stil bizantin unic, se ruinează în fiecare an, iar instituțiile statului nu fac nimic concret pentru a schimba situația.

Ruinele bisericii Sân Nicoară se află în centrul orașului regal Curtea de Argeș. Din vechea biserică de odinioară au mai rămas doar câteva ziduri și o parte dintr-un turn. Interiorul ruinelor este vandalizat și lăsat în soarta naturii. Ansamblul, inclus în lista monumentelor istorice, și terenul aferent fac parte din domeniul public al municipiului Curtea de Argeș.

 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului - sprijin financiar pentru Spitalul de Pediatrie din Pitești

Marţi, 23 Ianuarie 2024 13:04

 

Pe lângă noua clinică medicală amenajată de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului în cadrul parohiei piteștene Mavrodolu, care funcționează de la începutul anului 2024 în baza parteneriatului încheiat cu Dr. Irimia, o clinică privată din Pitești, la îndemnul și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, la finalul anului trecut, în baza unui nou parteneriat încheiat cu Spitalul de Pediatrie din Pitești și Asociația ,,Medici pentru România”, a fost organizat concertul caritabil de colinde „Dar din dar”, cu strângere de fonduri pentru susținerea lucrărilor de reamenajare a etajului 6 din cadrul unității medicale.

 

 

Diploma de absolvire a liceului și diploma de Definitivat vor conține cod QR

Marţi, 23 Ianuarie 2024 06:52

 

Din acest an, diploma de absolvire a liceului și diploma de Definitivat pentru profesori vor conține cod QR. Din 2025, toate actele de studii vor conţine acest cod.

„La inițiativa Ministerului Educației, începând cu anul 2024, ca o dovadă a transformării digitale pe care o traversăm împreună, diploma de absolvire a liceului, precum și certificatul de acordare a definitivării în învățământ urmează să conțină, ca element distinctiv, și un cod QR, urmând ca această măsură să fie extinsă cu anul școlar următor, adică 2024-2025, pentru toate formularele actelor de studii”, au transmis reprezentanții Guvernului, potrivit Edupedu.ro.

 

Farmaciile pot elibera antibiotice, fără reţetă, numai în regim de urgenţă

Luni, 22 Ianuarie 2024 13:10

 

Farmaciile din România pot elibera antibiotice, fără reţetă, numai în regim de urgenţă şi doar în doza necesară pentru cel mult 72 de ore, precizează un ordin al Ministerului Sănătăţii, publicat în Monitorul Oficial. În plus, clientul trebuie să dea o declaraţie pe proprie răspundere că nu a ridicat medicamentele respective şi din altă farmacie. În rest, antibioticele se eliberează doar cu reţetă şi într-o cantitate care să nu depăşească dozele necesare până în ultima zi a tratamentului, conform indicaţiilor medicului. Reţeta se reţine în farmacie şi poate fi eliberată fracţionat doar în cadrul aceleiaşi unităţi.


 

 

Apel al Poliției Locale Pitești către cetățeni: nu încurajați cerșetoria!

Luni, 22 Ianuarie 2024 13:04

 

În perioada 12 - 16 ianuarie 2024, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au acționat în vederea depistării, identificării și sancționării persoanelor care practică cerșetoria pe domeniul public din municipiul Pitești.

Pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, conform Legii 61/1991 rep., în perioada mai sus menționată, au fost întocmite 24 de sancțiuni contravenționale. Persoanele care au fost amendate au între 40 și 65 de ani, majoritatea dintre acestea fiind din Merișani, Ciumești sau Crâncurile (jud. Dâmbovița). Reamintim că, pentru apelarea la mila publică, sancțiunea contravențională este cuprinsă între 100 și 500 de lei.

 

Doctorul radiolog care în timpul liber îmbracă costumul de salvator montan

Marţi, 16 Ianuarie 2024 14:30

 

Victor Pănuș este medic radiolog intervenționist, dar și asistent universitar la Catedra de Anatomie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Pentru că iubește muntele încă din copilărie, având o pasiune pentru cățărat și alpinism, a decis să se alăture echipei Salvamont Argeș și să îi ajute în activități. A luat parte la acțiuni mai întâi ca aspirant, iar din 2022, după absolvirea mai multor etape de evaluare, a obținut diploma de calificare în profesia de salvator montan, ca voluntar.

 

 

Un sculptor argeșean la ”Vorbește lumea”, la PRO TV

Marţi, 16 Ianuarie 2024 08:43

 

# Din dălțile lui Marian Baciu, din Călinești, ies adevărate opere de artă!

Unde credeți că a poposit, recent, echipa de filmare a emisiunii ”Vorbește lumea”? Ei bine, la Călinești, la casa sculptorului Marian Baciu. Și a filmat acolo mult și bine, pentru că a avut ce filma! Din dălțile călineșteanului nostru ies adevărate opere de artă, iar vestea i s-a dus, iată, până la Capitală. Marian Baciu s-a școlit în tainele scuplturii la Alprom și, după ani, a ajuns la cote înalte la secția de sculptură de la Muncitoarea – Topoloveni.

 

Cursuri de înot la Bradu

Marţi, 16 Ianuarie 2024 07:55

 

S-au reluat cursurile de înot la Bradu. ”De săptămâna trecută, s-au reluat antrenamentele la secţia de înot, unde vom colabora şi în acest an cu cele două antrenoare, Nicoleta Dubiţ şi Roxana Ţancă. Vă aşteptăm la cursurile de înot ce se desfăşoară la piscina din centrul SPA al bazei noastre sportive, unde putem oferi toate condiţiile pentru iniţierea în tainele acestei discipline, pentru copii şi nu numai,” a declarat Ionuţ Nae, directorul CS Real Bradu. Detalii suplimentare puteţi afla de la Nicoleta Dubiţ (0721.548.590) şi Roxana Ţancă (0740.669.657).

 

 

Apă Canal 2000 SA recomandă: Protejaţi contoarele de apă împotriva îngheţului!

Marţi, 16 Ianuarie 2024 07:42

 

Apă Canal 2000 SA aduce la cunoştinţa utilizatorilor necesitatea luării de măsuri de protejare a instalaţiilor de alimentare cu apă pentru a evita apariţia problemelor legate de îngheţul acestora.

După cum prevede şi regulamentul serviciului, utilizatorii au obligaţia de a asigura protecţia şi integritatea fizică a contorului de apă, a vanelor ce echipează branşamentul şi a căminului aferent. În cazul funcţionării anormale în condiţii de îngheţ, reparaţiile şi/sau înlocuirea contorului sunt efectuate de Operator pe cheltuiala exclusivă a utilizatorului.

 

Restricții la Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești: donatorii noi pot fi amânați temporar

Luni, 15 Ianuarie 2024 12:24

 

# Fac excepție de la reguli cei care donează prin afereză, cei cu RH negativ și cei care fac programare online

Argeșenii au venit în număr mare să doneze sânge la începutul lunii ianuarie. Numărul donatorilor a crescut considerabil aproape în toate judeţele ţării după ce valoarea tichetelor de masă a crescut de la 69 de lei la 280 de lei. În Argeș, numărul donatorilor de sânge s-a dublat.

Trebuie să ne adaptăm în fiecare zi la datele problemei”, susțin reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) Argeș, care au stabilit mai multe criterii de selectare a donatorilor:

 

Ion Sănduloiu a oferit insigna de specialist „conductor câine avalanșă și mediu natural" lui Raed Arafat

Luni, 15 Ianuarie 2024 11:50

# Salvamont Argeș a primit două autospeciale moderne

Două autospeciale pentru intervenții în zone greu accesibile, în valoare totală de 210.000 euro, au fost alocate județului Argeș. Acestea au intrat începând de vineri, 12 ianuarie, în dotarea Serviciului Public Județean Salvamont Argeș.

La venirea lor în județ, Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeș i-a prezentat președintelui Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă unul dintre ansambluri.

Anul 2024 a venit cu echipament nou pentru ISU Argeș

Luni, 15 Ianuarie 2024 11:46

ISU Argeș începe acest an cu tehnică nouă de intervenție, achiziționată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din fonduri europene nerambursabile și din fonduri bugetare.

În dotarea ISU Argeș au intrat mai multe echipamente:

- Ambulanță pentru transportul pacienților cu risc biologic: Asigură transportul, evaluarea, monitorizarea, intervenția și tratamentul asupra unui pacient cu risc biologic, fiind echipată cu aparatura medicală necesară asistării pacientului în stare critică;

- Container medical (suport logistic): Vine în sprijinul unităților sanitare cu paturi și/sau Puncte Medicale Avansate tip II prin suplimentarea cu aparatură medicală;

 

Pagina 6 din 280

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea