Consiliul Baroului Arges, solidar cu Baroul Dolj în protestul privind organizarea deficitară a Congresului Avocaților

Luni, 20 Mai 2019 22:42

Baroul Dolj, în sedința din 16 mai 2019, a hotărât în unanimitate formularea unui protest cu privire la modalitatea deficitară în care va fi organizat Congresul Avocaților din 6-7 iunie 2019. Solidar cu acest protest a fost și Consiliul Baroului Argeș.
Nemulțumirea avocaților s-a produs ca urmare a modificării târzii și nejustificate a datei stabilite inițial pentru ședințele Consiliului Uniunii Naționale a Avocaților din România și Congresului Avocaților.

La Mioveni, impozitele și taxele locale pot fi achitate și online

Luni, 20 Mai 2019 22:38

# Pentru plata online a taxelor sau amenzilor nu se percepe nici un fel de comision bancar

Cetățenii din Mioveni pot să-şi plătească impozitele şi taxele şi de acasă, din fața calculatorului, simplu, elegant şi în doar câteva minute, prin intermediul site-ului Ghişeul.ro, care este administrat de o autoritate subordonată Guvernului României, deci transferul este garantat şi sigur.

 

Încă o promoție de absolvenți ai Facultății de Jurnalism, la UPIT

Luni, 20 Mai 2019 22:35

Promoția de absolvenți din acest an de la Facultatea de Jurnalism a participat joi, 16 mai, la cursul festiv. Studenții și-au luat rămas-bun de la profesori și de la cei care i-au îndrumat timp de trei ani. Au fost emoții mari la Jurnalism, atât de partea absolvenților, cât și a profesorilor. Au fost reamintite cele mai frumoase momente petrecute împreună.

Nunta de Aur și Nunta de Diamant, premiate de Primăria Pitești

Luni, 20 Mai 2019 22:32

În pragul unei duble sărbători, aniversarea a 631 de ani de la prima atestare documentară a Piteștiului, precum și cinstirea Sfinților Împărați Constantin și Elena, patronii spirituali ai municipiului Pitești, 28 de cupluri au fost premiate  pentru 60 de ani, respectiv 50 de ani de căsnicie neîntreruptă. În baza hotărârii Consiliului Local Pitești, primarul Municipiului Pitești, Cornel Constantin Ionică, a oferit veteranilor în ale căsniciei flori, diplome și premii în valoare de 600 de lei pentru fiecare pereche.

 

Avocatul Poporului efectuează o anchetă la DSP Argeș cu privire la apariția cazului de meningită de la „Zinca Golescu”

Luni, 20 Mai 2019 22:21

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă la Direcția de Sănătate Publică Argeș cu privire la apariția unui nou caz de meningită la o adolescentă de 16 ani. „Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 34 din Constituție, privind dreptul la ocrotirea sănătății. Mass-media a relatat cazul unei adolescente în vârstă de 16 ani, elevă la Colegiul “Zinca Golescu” din municipiul Pitești care a fost transferată de la Spitalul de Pediatrie din Pitești la Spitalul “Matei Balș” din București cu diagnosticul de meningită meningococică”, informează Avocatul Poporului.

Eveniment cu tradiție, în localitatea argeșeană Corbi. ”Rapsodia păstorească”, la cea de-a 49-a ediție

Luni, 20 Mai 2019 22:16

Primăria și  Consiliul Local Corbi, în parteneriat cu Căminul Cultural Corbi, au fost gazde bune, pentru mii de vizitatori, duminică, pe 19 mai, la cea de-a 49-a ediție a evenimentului ”Rapsodia Păstorească”. Sărbătoarea locuitorilor comunei de pe valea Râului Doamnei, a început în jurul orei 10,00 cu vizitarea muzeului local, urmată de parada cântecului, dansului şi portului popular susţinută de ansambluri cu specific păstoresc din judeţele Gorj, Olt, Vâlcea, Sibiu și Argeş, dar şi din mai multe  localităţi din Republica Moldova, respectiv din raioanele Soroca și Căușeni.

 

Ziua Muzeelor și Ziua Veteranilor de Război au fost marcate la Mioveni

Luni, 20 Mai 2019 22:13

Sâmbătă, 18 mai 2019, la Casa de Cultură Racovița, Consiliul Local, Primăria orașului și Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Asociația Ordessos au organizat „Ziua veteranilor de război” și ¨Ziua internațională a muzeelor”.

Piteștiul sărbătorește, săptămâna aceasta, 631 de ani de la prima atestare documentară

Luni, 20 Mai 2019 12:52

# Centrul Cultural Pitești marchează evenimentul printr-o serie de manifestări

Se împlinesc, pe 20 mai, 631 de ani de la prima atestare documentară a Piteștiului. Numele localității apare într-un-un hrisov al lui Mircea cel Bătrân, document prin care, la 20 mai 1388, domnitorul Ţării Româneşti  dăruia mânăstirii Cozia o „moară în hotarul Piteştilor”.  Centrul Cultural Pitești marchează evenimentul printr-o serie de manifestări, printre care:

 

Cum era de așteptat, sâmbătă seara, Lidia Buble și Holograf au făcut spectacol, în centrul Piteștiului

Luni, 20 Mai 2019 12:18

Super spectacol muzical de Zilele Municipiului Pitești. Holograf și Lidia Buble au făcut show, sâmbătă seară, pe 18 mai, pe scena amplasată în Piața Primăriei Pitești. ”Zilele Municipiului reprezintă sărbătoarea noastră, a tuturor, iar astăzi mă bucur că ați venit în număr atât de  mare la evenimentele pregătite pentru dumneavoastră. Sper să vă placă recitalul îndrăgitei artiste Lidia Buble, pentru ca apoi să urce pe scenă membrii trupei Holograf, una dintre cele mai apreciate formații din România”, a fost mesajul primarului municipiului Pitești, Cornel Ionică.

La Mulți Ani, Nicolae Mecu!

Luni, 13 Mai 2019 12:32

# Nicolae Mecu: ”…România poate fi schimbată prin regăsirea limbii, unul dintre cele mai afectate organisme vitale ale națiunii”

Nicolae V. Mecu s-a născut în satul Gorganu, comuna Călineşti, județul Muscel, 17 mai 1945. Cercetător ştiinţific gradul I, istorie şi critică literară, editor, publicist. Frate cu Marin Anton M. V. (profesor, muzică, dirijor, cor şi orchestră, literat). Liceul Pedagogic, Câmpulung, Argeş (1965), Facultatea de Litere, Bucureşti, (1972). Doctorat, filologie, Bucureşti (1999). Activitate în domeniu: Institutul de Istorie şi Teorie Literară George Călinescu al Academiei Române, Bucureşti (1972 ~), coordonator, Centrul pentru Cercetări în Istoria Literară şi Ediţii Critice.

 

Lidia Buble și Holograf la Zilele Municipiului Pitești, ediția a 27-a

Luni, 13 Mai 2019 12:29

Primăria Piteşti a stabilit programul manifestărilor care vor fi organizate cu prilejul Zilelor Municipiului Piteşti. Această a 27-a ediţie marchează împlinirea a 631 de ani de la prima atestare documentară a Piteştiului şi îi cinsteşte pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, care sînt patronii spirituali ai Piteştiului. Iată care este programul:
# Marți, 14 mai
ora 17.00 - Medalion literar-muzical, cu tema ”Piteștiul în literatură” (coordonator Mona Vâlceanu), Centrul Cultural Pitești - Sala Ars Nova

Cercul Pedagogic al Învățătorilor, la Școala Lexford Castle

Luni, 13 Mai 2019 12:15

La sfârșitul săptămânii trecute, a  avut loc, la scoala Lexford Castel, cercul pedagogic al Învățătorilor. Tema principala a discuțiilor a fost "tratarea diferențiată a copiilor in învățământul primar". Împreună cu doamna inspector Florina Biculescu a fost dezbătut proiectul Legii Învățământului. Totodată,  au fost dezbateri ample și obiective asupra modului de notare a elevilor din învățământul primar, prin note sau calificative, precum și  importanța unui număr redus de copii la clasă, temeiurile legale prin care profesorii pot fi protejați de abuzuri precum și multe altele.

 

Gimnastele din Bradu au smuls ropote de aplauze la Viena

Luni, 13 Mai 2019 10:51

În cea de-a doua parte a lunii trecute, lotul de gimnastică al CS Real Bradu a participat în capitala Austriei la „Vibe Viena“, cea mai puternică competiție de gen din lume.
A fost o experiență de neuitat nu doar pentru micile gimnaste, ci și pentru însoțitorii lor: coordonatorul lotului, Claudia Ionete, antrenorul, Daniel Ionescu, părinții care au ales să facă deplasarea pe cont propriu pentru a-și susține copiii.

Cercetător de la „Politehnica”, Doctor Honoris Causa al Universității din Pitești

Luni, 13 Mai 2019 10:36

Prof. univ. dr. ing. Constantin Vertan, de la Universitatea Politehnică București, a primit, pe 10 mai, titlul Doctor Honoris Causa al Universității din Pitești (UPIT), în semn de profundă apreciere pentru excelenţa dovedită în activitatea sa. Contantin Vertan este o personalitate recunoscută a vieții universitare și științifice internaționale. Este profesor universitar la Departamentul de Electronică Aplicată şi Ingineria Informaţiei, Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, Universitatea Politehnică Bucureşti. De asemenea, este și conducător de doctorat la Şcoala Doctorală de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale a aceleiași universități.

 

Antrenorul Daniel Oprița a fost demis de la CS Mioveni! Jucătorii au salariile blocate

Luni, 13 Mai 2019 10:35

Conducerea clubului CS Mioveni a decis să înceteze contractul cu antrenorul Daniel Oprița. Înfrângerea din ultimul meci, de pe teren propriu, cu SSC Farul i-a fost fatală.
În urma înfrângerii cu Farul Constanța, cu scorul de 2-0, clubul din Mioveni a ajuns la cinci jocuri consecutive fără victorie. Conducerea echipei a luat măsuri drastice. Jucătorii au salariile blocate, iar antrenorii Daniel Oprița şi Ştefan Nofitovici au fost demise.

Sărbătoarea narciselor de la Negrași a ajuns, duminică, la cea de-a 51-a ediție!

Luni, 13 Mai 2019 10:30

Rezervația naturală "Poiana cu narcise Negraşi" este situată în lunca râului Dâmbovnic, în comuna Negraşi,   jud. Argeș  și este cea mai sudică poiană cu narcise a României.  Rezervaţia Poiana cu narcise Negraşi reprezintă o relicvă naturală din cuaternar, a fost declarată rezervație naturală la data de 24 iunie 1966 și este ocrotită pentru valoarea științifică deosebită a speciei dar și pentru valoarea peisagistică a covorului cu narcise.

 

Memorandum pentru medicina tradițională chineză, la Mioveni

Luni, 13 Mai 2019 10:27

În perspectiva înființării la Mioveni a unui Centru de Diagnosticare și Tratament Complex de Medicină Tradițională Chineză, pe 8 mai, o echipă de specialiști din cadrul Spitalului de Medicină Tradițională al Municipiului Jinhua s-a aflat la Mioveni, în cadrul unei vizite oficiale. Echipa a fost formată din Shao Jianping - directorul general al spitalului, Kong Jiangming - directorul medical și Cheng Weizhen - directorul de îngrijiri. Aceștia au fost însoțiți de consilierul departamentului știință și tehnologie al Ambasadei Chinei în România, Zhang Jian și de Secretarul II al Ambasadei, Wan Cong.

Drumul spre satul Blaju, din Tigveni, este reabilitat

Luni, 22 Aprilie 2019 13:46

# Minune, pentru cei 25 de oameni, rămași să locuiască acolo

A început construcția Autostrăzii Sibiu-Pitești. Investiție majoră, de interes național și chiar european (Coridorul IV), amânată încă din vremea comuniștilor. Însă, pentru cei aproximativ 25 de oameni din satul Blaju, comuna Tigveni, s-a întâmplat o minune și mai mare: a început reabilitarea drumului care îi leagă de civilizație. Este vorba de aproape 4 kilometri, traseu ce, până acum, era impracticabil cam șase luni pe an, timp în care, aceste suflete, erau nevoite să supraviețuiască așa cum puteau. S-a intervenit cu utilaje grele, șoseaua este extinsă, nivelată și pietruită, cu fonduri proprii, dar și atrase.

 

Imediat după Paște, se reia judecarea dosarului Pendiuc – CNCD - Girexim

Luni, 22 Aprilie 2019 13:42

Au trecut  4 ani și 71 de termene de când se judecă, la Tribunalul București, dosarul în care Tudor Pendiuc, şi alte 13 persoane sunt inculpaţi.  Este vorba de  dosarul „Publitrans”. Faptele de care îl acuză procurorii pe fostul primar vizează încheierea, executarea şi prelungirea contractului de asociere în participaţiune între societatea Consiliului Local Piteşti, Publitrans 2000 S.A., şi societăţile comerciale private CNCD şi Girexim Universal S.A, asociere care a prejudiciat bugetul local al Municipiului Piteşti cu peste 5 milioane euro.

Călinești - o comună calamitată

Luni, 22 Aprilie 2019 13:41

Așa arată intrarea în comuna calamitată Călinești, localitate aproape lipită de Pitești și atestată documentar, fix pe același act, din 1388, cu capitala de județ. M-au întrebat câțiva prieteni, venind în vizită, acum două zile, dinspre București: ”de la chestia aia ruptă, spre Pitești, cât mai mergem?...”  Pe lângă ”chestia aia ruptă” trece, zilnic, primarul PSD al comunei, către Priboieni, localitatea în care locuiește. Șoseaua de lângă ”chestia ruptă” a fost bătută de regi și președinți. Însă, abia acum trei ani a primit vizita gazelor.

 

Pagina 6 din 150

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea