O viață nouă pentru biserica ”Sfinții Voievozi Mihail și Gavril” din Valea Călinești

Miercuri, 12 Aprilie 2023 20:14

# De Sfintele Sărbători Pascale poți contribui și tu la renașterea monumentului istoric

După ani de frământări, biserica din Călinești-Vale începe să arate așa cum s-a dorit. Lăcașul, monument istoric, este așezat în partea centrală a satului Valea Călinești, pe un platou situat în stânga pârâului Râncăciov.

Biserica este ridicată, așa cum rezultă din pisania veche, la 1735. Tradiția vorbește și despre existența, anterior, a unei biserici mici din lemn, care a adăpostit slujbele din sat înaintea acesteia.

Biserica construită din 1735 este grav avariată de cutremurul din 14 octombrie 1802.

 

Mii de PET-uri au fost adunate din lacul Pitești

Miercuri, 12 Aprilie 2023 20:09

În ultimele zile o cantitate foarte mare de PET-uri s-a adunat în acumularea Pitești (Prundu), fiind o sursă de poluare a apei și având un aspect neplăcut.

Într-o singură zi, 6 salariați ai Sistemului de Gospodărire a Apei Argeș au strâns din lac 350 de kg de pet-uri. Acțiunea de colectare a deșeurilor din apă a fost una foarte dificilă pentru că s-a făcut manual, din bărci, iar gunoiul a fost transportat la mal sac cu sac. Pe lângă acestă muncă, din bugetul instituției a fost achitat și costul predării acestora la depozitul de deșeuri.

 

Ministrul Mediului vrea cotă de vânătoare de peste 400 de exemplare la ursul brun! ONG-urile de profil se opun

Miercuri, 12 Aprilie 2023 13:36

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunţat că va cere reintroducerea unei cote de vânătoare de peste 400 de exemplare la ursul brun, așa cum era înainte de 2016. În anii trecuţi, urşii au făcut prăpăd în gospodării şi livezi şi chiar au ucis oameni. Nici Argeşul nu a fost scutit de pagube şi pierderi de vieţi omeneşti. Ministrul a spus în repetate rânduri că viaţa oamenilor are prioritate şi chiar a încercat o serie de măsuri pentru a elimina urşii agresivi. Mai nou, Barna vrea măsuri mai dure, dar organizaţiile de mediu sar ca arse.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Fațetele dentare

Miercuri, 12 Aprilie 2023 12:21

Fațetele dentare stau la baza unei proceduri de înfrumusețare dentară care implică aplicarea unor “proteze” subțiri din porțelan sau material compozit pe suprafața dinților. Aceste “proteze”sunt proiectate să acopere imperfecțiunile dentare, cum ar fi petele, fisurile, decolorările și denivelările, astfel încât să obțineți un zâmbet mai strălucitor și mai uniform.

Procedura de aplicare a fațetelor dentare începe prin pregătirea dinților existenți prin îndepărtarea unei mici cantități de smalț dentar de pe partea frontală a acestora. Această etapă este importantă pentru a asigura o aderență mai bună a fațetelor și pentru a obține un aspect natural.

 

 

Peste 340 de elevi participă, la Pitești, la Olimpiada Națională de Geografie

Marţi, 11 Aprilie 2023 12:55

 

Inspectoratul Școlar Județean Argeș și-a deschis larg porțile pentru a primi participanții la cea de-a 41-a ediție a Olimpiadei Naționale de Geografie. La această competiție, desfășurată la Pitești, au luat parte 342 de elevi și 90 de cadre didactice din toată țara.

Prima probă scrisă a fost susținută luni, 10 aprilie, la Colegiul Național ”Ion I. C. Brătianu”. Subiectele și baremele au fost publicate de organizatori pe pagina olimpiadei, găzduită pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Argeș. Luni după-amiază, după susținerea primei probe, a avut loc și festivitatea deschiderii Olimpiadei Naționale la Geografie la Casa Sindicatelor Pitești.

Vescan și Ștefan Bănică Jr. - spectacol de zile mari în Parcul Lunca Argeșului

Marţi, 11 Aprilie 2023 08:55

# Și alți artiști consacrați vor cânta la eveniment!

# Programul Simfoniei Lalelelor

La o săptămână după Sărbătorile Pascale ortodoxe, comunitatea piteșteană va celebra o nouă ediție a Simfoniei Lalelelor, evenimentul reprezentativ pentru Pitești, supranumit, datorită festivalului dendro-floricol cunoscut în toată țara, „Orașul lalelelor”!

Ediția a 46-a a Simfoniei Lalelelor stă sub semnul jubileului, în primăvara lui 2023 împlinindu-se 50 de ani de la înflorirea primelor lalele plantate în Pitești! Tematica expoziției florale a festivalului din acest an va fi, prin urmare, „Pitești, de 50 de ani, Orașul lalelelor!”, iar manifestările artistice și culturale prilejuite de Simfonia Lalelelor 2023 vor contribui la celebrarea unei jumătăți de secol de când lalelele înfloresc în orașul nostru.

 

 

Bazinul Olimpic din Pitești va fi inaugurat după Sărbătorile de Paște

Marţi, 11 Aprilie 2023 08:11

# David Popovici și Robert Glință, printre invitați

Veste bună pentru iubitorii sportului din Argeș! Bazinul Olimpic din Pitești va fi, în sfârșit, inaugurat. Evenimentul va avea loc miercuri, 19 aprilie, de la ora 10:00. David Popovici și Robert Glință se numără printre cei invitați la inaugurarea bazinului.

Cele două proiecte desfășurate la Bazinul Olimpic Pitești, cel de creștere a eficienței energetice și cel privind reabilitarea propriu-zisă, au fost finalizate.

Comuna Valea Iașului a împlinit 500 de ani de atestare documentară

Luni, 10 Aprilie 2023 19:24

Pe data de 4 aprilie 2023 s-au împlinit  500 de ani de la prima atestare documentară a localității Valea Iaşului. Situată într-un cadru natural pitoresc, care în mod special iarna aduce aminte de peisajele din poveştile copilăriei, comuna Valea Iaşului are o istorie bogată şi interesantă care merită a fi reconstituită şi cunoscută în detaliu.

Prima atestare documentară a satului Valea Iașului apare într-un hrisov din 4 aprilie 1523 emis de domnitorul Radu de la Afumaţi (decembrie 1522-ianuarie 1529) prin care întărea stăpânirea Mânăstirii Argeş asupra unor sate, bălţi şi mori.

 

Omul de afaceri Nicolae Ivănescu – condamnat definitiv

Luni, 10 Aprilie 2023 11:17

#  I-a fost anulat permisul de conducere

# Inculpatul va presta și muncă în folosul comunității

Dosarul în care afaceristul Nicolae („Nenea”) Ivănescu a fost acuzat de săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă a ajuns la final! Pe 7 aprilie, Curtea de Apel Pitești l-a condamnat definitiv la 2 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendare. Instanța a respins apelul lui Ivănescu și a majorat de la 25.000 euro la 30.000 euro daunele morale la care a fost obligată apelanta parte responsabilă civilmente - SC Euroins România Asigurare Reasigurare SA - faţă de două dintre părţile civile din cauză.

Amintim că pe 14 aprilie 2023 se împlineau opt ani de la accidentul auto, în urma căruia Ivănescu a lovit cu autoturismul un pieton, în zona Pieţei Ceair. La început a părut un accident uşor, iar pietonul a refuzat transportul la spital pentru un control amănunţit. Pe parcursul aceleași zile, după câteva ore, situația victimei s-a agravat, fiind adus de urgență la spital. Bărbatul a murit la 10 zile de la producerea accidentului.

Se sfinţeşte locul unde se va construi mănăstirea de la Vlădeşti, închinată lui Neagoe Basarab!

Luni, 10 Aprilie 2023 11:06

Pe 1 mai, IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, alături de un sobor de preoți, diaconi și călugari din țară și din Sfântul Munte Athos, vor săvârși prima Sfântă Liturghie pe locul unde se va construi mănăstirea de călugări, cu tipic atonit din comuna Vlădeşti.

Se va sfinți locul unde va fi pusă piatra de temelie pentru noul ansamblu monaha., De asemenea, va fi instalat primul egumen al obștei monahale.

 

Handbalistele de la Națională au fost în vizită la Colegiul „Zinca Golescu”

Luni, 10 Aprilie 2023 10:59

Aflate la Pitești, cu ocazia meciului cu selecționata Portugaliei în barajul pentru calificarea la Campionatele Mondiale din acest an, membrele lotului național de Handbal al României și-au făcut timp pentru a vizita pe elevii Colegiului Național „Zinca Golescu”. Primite cu aplauze la scenă deschisă, handbalistele de la națională au avut prilejul, săptămâna trecută, să îi cunoască pe tinerii ce sunt deja calificați la Mondiale, în competițiile de robotică la cere au luat parte. Sportivele au petrecut aproximativ o jumătate de oră la liceu, au primit câte un buchet de flori, după ce, anterior, participaseră și la o acțiune la primăria din oraș.

Adrian Bughiu, vicepreședintele CJ Argeș, s-a întâlnit cu șeful Afacerilor Economice și Comerciale al Ambasadei Greciei în România

Luni, 10 Aprilie 2023 10:50

 

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, președintele CCIA Argeș, George Caval, și directorul general Simion Zamfir s-au întâlnit cu Pantelis Giannoulis, șeful Biroului pentru Afaceri Economice și Comerciale al Ambasadei Greciei în România.

Principalul obiectiv al întâlnirii l-a constituit identificarea unor modalități concrete care să conducă la consolidarea și dezvoltarea relațiilor economice și comerciale dintre mediul de afaceri argeșean și cel grec.

În cadrul întâlnirii, vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu a vorbit despre deschiderea pe care administrația județeană o are pentru colaborarea cu Grecia în diverse domenii - cultural, educațional și economic.  

 

MEGA EVENIMENT ÎN BOXUL PROFESIONST, ORGANIZAT LA MIOVENI!

Joi, 06 Aprilie 2023 07:18

Centura Mondială la Categoria Mijlocie - IBA World Title Middleweight Divison se pune la bătaie, la Mioveni!

La Sala Sporturilor Mioveni se va organiza, în data de 5 mai 2023, o gala de box profesionist în cadrul căreia se vor lupta unii dintre cei mai titrați pugiliști români. Adversarii lor vor fi boxeri de talie internațională, cu palmaresuri bogate. Evenimentul va avea loc la Sala Sporturilor Mioveni și va aduce în premieră în România Centura Mondială la Categoria Mijlocie - IBA World Title Middleweight Division, pentru care se vor lupta Flavius Biea, unul dintre cei mai bine clasați români în topul Mondial și argentinianul Juan José Velasco, deținător a numeroase titluri internaționale. Meciul dintre cei doi, pentru titlul Mondial IBA, se va disputa pe durata a 12 reprize.

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Măseaua de minte

Miercuri, 05 Aprilie 2023 08:29

Măseaua de minte este cel de-al treilea molar pe care majoritatea îl avem și apare în general între 17 și 25 de ani.

Măseaua de minte este adesea problematică deoarece:

• de obicei, molarii de minte nu pot fi  igienizați corespunzător fiind poziționați ultimii pe arcada dentară;

• măseaua se poate dezvolta anormal, neavând spațiu suficient pentru a erupe;

• în procesul de erupție, molarii de minte pot afecta dinții vecini.

 

Autoutilitară de 70.000 de euro pentru Salvamont Argeș

Marţi, 04 Aprilie 2023 14:14

 

Parcul auto al Salvamont Argeș, Serviciu Public finanțat de Consiliul Județean Argeș, a fost îmbunătățit cu o autoutilitară nou nouță.

Este vorba despre un SUV Ford Raptor, extrem de puternic, care va permite transportul de materiale și salvatori montani cât mai aproape de zonele unde sunt necesare intervențiile în masivul Făgăraș. Autoturismul Ford a fost achiziționat în urma unei licitații, contra sumei de aproximativ 350.000 lei.

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, a predat, din partea Consiliului Județean, cheile pentru noua autoutilitară, directorului Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, și lui Cristian Toma, șef Serviciu Salvamont Argeș.

Concert caritabil „Un zâmbet pentru ERIKA”, la Universitatea din Pitești

Marţi, 04 Aprilie 2023 12:45

 

Un suflet de copil are nevoie de noi! În acest sens, Universitatea din Pitești organizează marți, 11 aprilie, de la ora 17:00, un eveniment caritabil, în Amfiteatrul Șerban VALECA (sala 3.40), situat în Corpul Central.

Scopul concertului caritabil „Un zâmbet pentru ERIKA” este de a întinde o mână de ajutor, în pragul Sărbătorilor Pascale, micuței Erika Duminică, în vârstă de 8 ani (fetița profesoarei Ramona Duminică de la Facultatea de Științe Economice și Drept din cadrul UPIT). Fata se află la tratament într-o clinică din Turcia!

 

Curtea de Conturi avertizează: România riscă noi sancţiuni din cauza gropilor de gunoi neconforme

Marţi, 04 Aprilie 2023 12:41

Curtea de Conturi a desfăşurat, în perioada 10 ianuarie-30 mai 2022, o misiune de audit de conformitate cu tema „Evaluarea riscului de infringement împotriva României privind gropile de gunoi din marile oraşe”, pentru perioada 2015-2021, la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Administraţia Naţională pentru Protecţia Mediului, Garda Naţională de Mediu, Administraţia Fondului pentru Mediu, şapte unităţi administrativ-teritoriale judeţene şi locale (Argeş, Bihor, Braşov, Constanţa, Iaşi, Neamţ şi Municipiul Bucureşti) şi Agenţii judeţene pentru protecţia mediului. A fost vizat și județul Argeș.

 

Când vor intra în vigoare noile forme de Evaluare Naţională, admitere la liceu şi Bacalaureat?

Marţi, 04 Aprilie 2023 11:01

Potrivit noilor legi ale educaţiei, se schimbă din temelii examenele naţionale care se adresează absolvenţilor claselor a VIII-a şi a XII-a. Dar noile forme de Evaluare Naţională, admitere la liceu şi Bacalaureat nu vor intra în vigoare mai devreme, în 2027. Practic, elevii care intră în clasa a V-a şi a IX-a în anul şcolar 2023-2024 vor fi primii elevi care vor beneficia de schimbări. Totuşi, ministrul Ligia Deca admite că aceste noi examene ar putea fi introduse chiar mai târziu de 2027.

 

 

Șoferii care nu își plătesc amenzile în 60 de zile pot rămâne fără permis

Marţi, 04 Aprilie 2023 08:58

Un nou proiect care îi vizează pe conducătorii auto se află în dezbatere la Camera Deputaţilor. Parlamentarii PSD-PNL vor ca şoferii care nu îşi plătesc amenzile în maxim 60 de zile, să rămână fără permis de conducere. De asemenea, conducătorii auto care vor fi sancţionaţi prin suspendarea permisului, vor recupera dreptul de a conduce după ce vor achita amenzile restante.

Acest proiect apare ca urmare a faptului că România are un nivel scăzut de achitare a amenzilor rutiere., potrivit G4Media.

Sponsor important pentru echipa de handbal a Mioveniului

Luni, 03 Aprilie 2023 17:00

Binecunoscuta companie argeșeană, Dolo Trans Olimp, se alătură sponsorilor care susțin echipa de handbal CS Dacia Mioveni 2012!

Managerul companiei, Cristian Dolofan, a răspuns invitației făcută de conducerea clubului și s-a întâlnit cu echipa și staff-ul tehnic la Sala Sporturilor Mioveni.

”Sportul și activitatea antreprenorială împărtășesc valori comune, ca spiritul de competiție, perseverența, munca, solidaritatea, implicarea socială. Îmi place sportul în general, consider că ne disciplinează și ne responsabilizează. Eu practic motorsportul și skiul.

 

 

Pagina 6 din 263

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea