Proiect despre diminuarea consumului de alcool în rândul tinerilor la o școală din Argeș

Vineri, 12 Aprilie 2024 07:43

Duminică, 7 aprilie, a avut loc la Școala Gimnazială Băiculești conferinta internațională "Cut! Preventing alcohol abuse among preadolescents". Întâlnirea a avut ca scop analizarea rezultatelor obținute în proiectul internațional 2021-1-PL01-KA220-SCH-000024118  ce a vizat diminuarea consumului de alcool in randul pre-adolescenților.

La eveniment au luat parte factori de decizie, experți în politici educaționale de elaborare a curiculumului, experți în proiecte naționale și europene, psihologi, diriginți, experți în management educațional.

Explorând Rolul Inteligenței Artificiale în Combaterea Dezinformării: Sesiune Educativă la Biblioteca Județeană Argeș"

Joi, 11 Aprilie 2024 11:57

 

În era digitală, valurile de informații ne înconjoară din toate direcțiile, făcându-ne adesea să ne întrebăm: ce este adevărat și ce este fals? Biblioteca Județeană Argeș vă invită să explorăm împreună puterea și potențialul inteligenței artificiale (AI) ca scut împotriva dezinformării. Într-o lume în care știrile false se răspândesc mai repede decât adevărul, înțelegerea modului în care AI-ul poate identifica, filtra și combate informațiile false devine esențială pentru fiecare dintre noi.

 

O nouă unitate de învățământ din Pitești intră în renovare energetică

Joi, 11 Aprilie 2024 10:31

Încă o unitate de învățământ piteșteană intră în renovare energetică, finanțare obținută prin PNRR! Este vorba despre Școala Gimnazială „Tudor Mușatescu”.

Valoarea totală a acestui contract, în cadrul proiectului finanțat prin programul național, este de 4.232.000,00 de lei, fără TVA. Termenul de finalizare este martie 2025.

Am semnat pe 10 aprilie, cu câștigătorii licitației, contractul de servicii de proiectare, asistență tehnică și execuție a lucrărilor. Clădirea va beneficia de modernizarea sistemului de încălzire centrală și distribuție de apă caldă, termoizolare, panouri fotovoltaice, iluminat cu LED. Va fi instalată și o stație de încărcare pentru vehicule electrice”, a precizat primarul Cristian Gentea.

Mircea Geoană, în vizită la Pitești și Topoloveni

Joi, 11 Aprilie 2024 08:32

 

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, va fi prezent vineri, 12 aprilie 2024, în județul Argeș, la un an de la precedenta vizită în care a fost la Palatul Episcopal de la Curtea de Argeș, unde s-a întâlnit cu arhiepiscopul Calinic.

De această data vizita sa este legată de lansarea cărții: „Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO”. Evenimentul, organizat de Asociația Proiectul România 2030, România Renaște! și Editura Litera va fi susținut, în județul Argeș, în două locații.

 

 

Dr. Alexandra Ciocârlan, noul șef al Secției ATI din cadrul SJU Piteşti: "Invit colegii specialiști să ni se alăture"

Miercuri, 10 Aprilie 2024 20:41

Dr. Liana-Alexandra Ciocârlan este noul Șef al Secției de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti.

Consiliul Județean Argeș a validat în ședința de marți, 9 aprilie, rezultatul examenului pentru ocuparea acestei funcții, organizat pe 1 aprilie 2024.

Medicii de familie ar putea fi obligaţi să raporteze şoferii cu probleme psihice

Miercuri, 10 Aprilie 2024 09:33

 

Potrivit unui proiect de lege, medicii de familie ar putea fi obligaţi să trimită pacienții (conducători auto) la evaluare psihologică, în cazul în care constată că starea psihică le afectează capacitatea de a conduce. Deocamdată nu se cunosc mai multe detalii despre acest proiect.

„Orice medic, atunci când constată că o persoană, titulară a unui permis de conducere, aflată în evidența sau îngrijirea sa, prezintă simptome ce pot afecta capacitățile psihologice necesare pentru a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie, este obligat să

 

 

Un nou medic șef la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Pitești

Marţi, 09 Aprilie 2024 10:37

 

Dr. Liana Alexandra Ciocârlan va fi noul medic șef al secției Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești după ce aceasta a promovat examenul pentru ocuparea funcției.

Validarea rezultatului urmează să fie făcută în ședința extraordinară a Consiliului Județean Argeș care se va desfășura pe 9 aprilie, de la ora 12:00. Dr. Liana Alexandra Ciocârlan urmează să se alăture, astfel, echipei SJU Pitești. Pe lângă acest subiect, consilierii județeni vor dezbate și alte proiecte de hotărâre, după cum urmează:

 

Avocatul Poporului îi cere ministrului Educaţiei să elimine pragul de 30% elevi per clasă pentru burse de merit și de reziliență!

Marţi, 09 Aprilie 2024 09:39

 

# Cu această condiţie s-ar ajunge la situaţia în care toţi elevii unei clase vor primi burse

În acest an şcolar, peste 8000 de elevi cu medii de la 1 la 5 primesc burse de merit, graţie unui ordin al MEN care a fost făcut pe genunchi, între două cafele şi un coafor. Aşa a ajuns ministrul Ligia Deca să premieze analfabeţii şi să lase fără burse elevii cu medii mai mari de 9.00. Şi deci tot Ligia Deca a emis un alt ordin care vine să corecteze gafa din 2023. Dar şi aici sunt multe de spus…

 

 

Anunț al Casei Județene de Pensii Argeș

Marţi, 09 Aprilie 2024 09:36

 

Pentru seria 5 din acest an, cu date de plecare în perioada 23 – 27.04.2024, au fost repartizate, la Casa de Pensii Argeș, un număr de 65 de bilete de tratament balnear în stațiunile 1 Mai, Amara, Bala, Buzias, Covasna, Olanesti, Geoagiu Bai, Moneasa și Pucioasa. Repartiția poate fi consultată și pe site-ul instituției www.cjparges.ro

Eliberarea biletelor se face în perioada 5 – 23.04.2024, conform planificării care este anunțată telefonic fiecărui beneficiar.

Au ramas 20 de bilete pentru care nu au fost solicitări în stațiunile: Amara – 8 bilete, Covasna – 2 bilete, Bala – 2 bilete, Buzias – 2 bilete, Moneasa – 1 bilet, 1 Mai – 1 bilet si Pucioasa – 4 bilete.

 

Mioveni. A început acțiunea de plantare de arbori și arbuști ornamentali

Marţi, 09 Aprilie 2024 09:27

 

Societatea Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni anunță că a început și acțiunea de plantare de arbori și arbuști ornamentali, de diferite dimensiuni, pe bulevardul Dacia și în zona de picnic Făgetu.

Diferite specii au fost achiziționate, urmând să fie plantate în mai multe zone nou amenajate, sau în zone în care a fost înlăturată vegetația ce prezenta risc. Printre speciile ce vor înfrumuseța orașul din această primăvară. sunt menționate: azalee, forstitia, magnolia, pruni ornamentali, mesteacăn pletos sau gard viu.

 

 

Prima Campanie din România derulată în parteneriat public-privat Împotriva Abuzului asupra Animalelor

Luni, 08 Aprilie 2024 12:42

Organizaţia Eduxanima și Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş se unesc pentru a lansa o campanie crucială, pentru reducerea abuzului față de animale şi pentru conștientizarea importanţei protejării acestora  - prima campanie din România derulată în acest scop în cadrul unui parteneriat public- privat.

Sub titlul "Protejarea animalelor este datoria ta şi dreptul lor!", Campania, susţinută de PETA Germania - partener Eduxanima, își propune să inspire și să mobilizeze întreaga comunitate în lupta împotriva maltratării animalelor şi promovarea respectului și bunăstării animalelor.

Cel mai mare campionat de Ju-Jitsu găzduit vreodată în Europa a fost organizat la Pitești! UPDATE

Luni, 08 Aprilie 2024 12:24

 

# Evenimentul a umplut hotelurile din tot județul punând, totodată, Piteștiul pe o hartă onorantă

În perioada 4-7 aprilie, Pitești Arena a găzduit o competiție care va rămâne în istoria orașului, competiție la care au participat peste 1000 de sportivi din toată lumea! Cazările în hoteluri și pensiuni s-au făcut pe o rază de 100 de km!

În urma concursului, clasamentul final pe Națiuni (28 de țări) a arătat astfel:

locul 1 - Grecia, locul 2  - România, locul 3 - Ucraina.

 

Tribunalul Argeș, Penitenciarul Mioveni și Universitatea Politehnică București (Centrul Universitar Pitești) - parteneriat pentru o societate mai sigură!

Luni, 08 Aprilie 2024 09:40

 

Săptămâna trecută a fost semnat un parteneriat care va conduce la o serie de beneficii pentru noi toţi. Responsabilizare, siguranţă, empatie şi eficienţă – sunt valori care se vor regăsi în societatea noastră, graţie conlucrării dintre Tribunalul Argeș, Penitenciarul Mioveni și Universitatea Politehnică București (Centrul Universitar Pitești – Facultatea de Științe Economice și Drept). Toţi actorii implicaţi în acest proiect, promit să îşi dea mâna pentru a realiza obiective importante.

 

Descoperă Argeșul în aplicația Argeș Ghid!

Luni, 08 Aprilie 2024 09:28

 

Județul Argeș se bucură de o diversitate a resurselor turistice naturale și antropice, iar din dorința de a le face cunoscute, de a le promova cât mai mult și de a atrage turiști în județul nostru, Consiliul Județean Argeș a demarat un proiect în colaborare cu administratorii Argeș Ghid App.

Astfel, turiștii care vor să descopere județul Argeș vor putea găsi informații și destinații în aplicația pentru telefon Arges Ghid App.

 

 

Programul Simfoniei Lalelelor. Spectacol extraordinar Irina Rimes și Zdob și Zdub

Vineri, 05 Aprilie 2024 08:48

Între 19 – 21 aprilie, va avea loc ediția cu numărul 47 a festivalului emblematic al orașului nostru: Simfonia Lalelelor!

Deschis printr-un concert special al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Pitești, susținut în seara de joi, 18 aprilie, în Sala Simfonia, la Centrul Multifuncțional, programul evenimentelor organizate de către municipalitate, pe parcursul celor trei zile de  sărbătoare a piteștenilor, este următorul:

O pădure va fi plantată de la zero, de voluntari, la marginea orașului Curtea de Argeș

Joi, 04 Aprilie 2024 07:50

 

Asociația „Ajut deci exist”, cu sediul la Căsuța Armonia, împreună cu „Plantăm Speranță”, în parteneriat cu Ocolul Silvic Curtea de Argeș și Obștea Moșnenilor, alături de peste 400 de voluntari din companii, instituții, ONG-uri, elevi și studenți, vor planta o pădure de la zero, pe o suprafață de trei hectare, la Curtea de Argeș. În total vor fi plantați aproximativ 15.000 de puieți, conform adevărul.ro.

Inițiatoarea acțiunii este terapeutul și psihologul Andreea Tamaș, cea care a inițiat acum câțiva ani proiectul Casa Armonia din Curtea de Argeș, loc în care copiii cu nevoie speciale primesc susținere, sfaturi, cure de stimulare senzorială.

 

 

Argeșeanul David Motoran, un nou rezultat remarcabil la ciclism

Marţi, 02 Aprilie 2024 21:20

David Fabian Motoran a început în forță sezonul competițional la ciclism. Argeșeanul a câștigat medalia de argint la competiția UCI C1 XCO (Cross Country Olympic), care s-a desfășurat weekendul trecut în Pozarevac - Serbia.

Tânărul, în vârstă de 15 ani, a ocupat locul II la cursa generală, la categoria U17, cu doar 18 secunde în urma câștigătorului.

Poliția Locală Pitești acordă despăgubiri pentru familia polițistului local omorât în timpul serviciului

Marţi, 02 Aprilie 2024 17:57

 

Consilierii locali piteșteni au aprobat, în ședința ordinară a Consiliului Local din luna martie, acordarea unei despăgubiri în sumă de 20.000 de euro, către familia polițistului local omorât în timp ce își desfășura atribuțiile de serviciu. Banii urmează să fie acordați familiei de către Poliția Locală Pitești.

Incidentul a avut loc în seara zilei de 4 noiembrie 2023. Savaste Condoruș, angajat în cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Locale Pitești, mai avea în jur de 15 minute și ieșea din tură când a văzut, în centrul municipiului, mai mulți tineri care deranjau ordinea și liniștea publică.

 

 

Amplă acțiune de ecologizare, la Mioveni

Marţi, 02 Aprilie 2024 16:48

 

A devenit deja o tradiție ca, în fiecare primăvară, administrația locală din Mioveni, împreună cu unitățile de învățămât din oraș și o serie de parteneri, să deruleze ample campanii de ecologizare a unor zone verzi. Orașul Mioveni este mai curat cu echivalentul a 600 de saci cu deșeuri, care au fost adunați din natură de voluntarii care au răspuns apelului autorităților, sâmbătă, 30 martie 2024.

Peste 300 de elevi de la școlile și liceele din oraș, alături de consilieri locali, angajați ai Primăriei Mioveni și ai societăților din subordinea Consiliului Local, s-au mobilizat pentru a da un exemplu de spirit civic și o lecție de ecologie celor care confundă mediul înconjurător cu propriul coș de gunoi.

 

Bogdan Grigore deschide noi orizonturi la Biblioteca Județeană Argeș prin Workshop-ul de Improvizație

Marţi, 02 Aprilie 2024 11:22

 

Biblioteca Județeană Argeș a fost scena unui eveniment inedit și profund transformativ pentru comunitatea studențească locală, joi, 28 martie. Bogdan Grigore a condus un workshop de improvizație care a depășit granițele convenționale ale artei performative, transformând sala de conferințe într-un teren de joc al creativității.

Workshop-ul a avut ca scop principal îmbunătățirea abilităților de comunicare și expresie ale studenților.

 

Pagina 6 din 284

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea