PITEȘTI - GRAFICUL DE COLECTARE A DEȘEURILOR RECICLABILE - LUNA SEPTEMBRIE

Luni, 07 Septembrie 2020 23:24

Salubritate 2000 S.A., operator al serviciului de salubrizare în zona de sud a municipiului Pitești, aduce în atenția abonaților casnici graficul de colectare a deșeurilor reciclabile pentru luna septembrie, după cum urmează:

În atenția foștilor angajați ai Uzinei Dacia!

Joi, 03 Septembrie 2020 14:47

Compania Dacia anunță că, în urma procesului de digitalizare, foștii salariati care au nevoie de adeverințe și alte documente doveditoare ale calității angajat al Automobile Dacia le vor putea ridica, începând cu data de 1 septembrie 2020, de la noul birou destinat acestor solicitări, deschis la Poarta 2 de pe Platforma Dacia.

Programul de lucru pentru eliberarea adeverințelor de vechime este cuprins în intervalul orar 09.00 – 12.00, doar în zilele de marți și joi.
Până la această data, în ultimii 9 ani, biroul a funcționat la parterul Casei de Cultură a Sindicatelor Mioveni, însă de la începutul acestei luni, activitatea s-a mutat pe Platforma Uzinei Dacia Mioveni, Poarta 2.

 

Ministrul Transporturilor - implicat într-un accident rutier în județul Argeș

Marţi, 01 Septembrie 2020 09:13

Mașina în care se afla ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost implicată duminică, 30 august, într-un accident rutier pe DN7, în zona localităţii Drăganu, din judeţul Argeş, informează ministerul de resort.

"În cursul zilei de ieri, 30 august 2020, pe drumul de întoarcere de la Zalău la Bucureşti, autovehiculul în care se afla ministrul Lucian Bode a fost implicat pe
DN7, în zona localităţii Drăganul din judeţul Argeş, într-un eveniment rutier. Menţionăm că ministrul Lucian Bode nu se afla la volanul maşinii, acesta fiind
pasager. În urma acestui eveniment ministrul Lucian Bode nu a necesitat îngrijiri medicale, iar celelalte persoane implicate în evenimentul rutier nu au necesitat internare", precizează reprezentanţii ministerului Transporturilor.

Trimis în judecată pentru înșelăciune. I-a păcălit cu un utilaj de brichetat

Luni, 31 August 2020 22:59

A plătit în avans prețul unui utilaj de brichetat și s-a ales cu... nimic. Administratorul unei firme din comuna Merișani a fost înșelat cu suma de peste 364.000 lei. Înșelăciunea a avut loc în cursul lunii aprilie 2014,  când, în urma unui proiect finanţat de Uniunea Europeană, SC Anepal Ambalaje SRL, din comuna Merişani,  a demarat procedura de achiziţie a unui utilaj de brichetat. În urma licitației, a fost declarată câștigătoare societatea administrată de Marinică Bozdoro. Deși cumpărătorul a achitat întreaga suma de 346.418,8 lei, conform facturilor emise în baza contractului, vânzătorul nu a mai livrat utilajul contractat.

 

Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș: „Mersul pe munte nu e ca în Cișmigiu sau ca în Trivale”

Luni, 31 August 2020 22:57

# „Se pleacă pe Moldoveanu ca la târgul de la Domnești”, mai spune șeful Salvamont Argeș

Mișcarea în natură, mai ales pe munte, este sănătate curată. De aceea tot mai multe persoane aleg să meargă în drumeții! Iar în ultima perioadă numărul celor care au ales peisajele spectaculoase ale munților este din ce în ce mai mare. Dar există și o problemă. Foarte mulți pleacă la drum fără echipament, fără nici cea mai mică pregătire. Astfel, au crescut și numărul intervențiilor salvamontiștilor.

Campanie umanitară la Parohia ”Sf. Ierarh Nicolae” Turculești - Călinești

Luni, 31 August 2020 13:27

Acţiune umanitară, reluată, cu obiectivul de reducere a riscului de abandon şcolar pentru copiii din familii defavorizate. Locația campaniei: parohia Călinești, sat Turculești. Inițiator: preotul Cosmin Bologea.

 

Mini-parcul din zona Bd. I.C. Brătianu a fost reamenajat

Luni, 31 August 2020 13:26

Mini-parcul din zona Bd. I.C. Brătianu, blocurile Aa, Ac, A1-5, a fost reamenajat, finalizându-se, astfel, lucrările ce au inclus reabilitarea parcării aferente blocurilor respective. Au fost realizate alei noi, mobilier urban și un sistem de iluminat public cu lămpi LED. S-au montat, de asemenea, aparate fitness și a fost pregătit terenul dedicat spațiului verde.  Acesta va completa, în scurt timp, coloritul viu al părculețului în care, deja, copiii și părinții se bucură de ultimele zile de vară.

Faptă demnă de remarcat! Un grup de localnici din Băbana a renovat, benevol, stația de maxi-taxi

Luni, 31 August 2020 13:17

Așa cum am menționat și în titlu, câțiva localnici, din Băbana, au făcut muncă comunitară. Gratuit și, mai ales, de bună voie, ceea ce merită aplauze! Fapta, rară, a fost propusă de primarul Bebe Ivan, cel care a și menționat cele întâmplate pe pagina sa de socializare.
Bebe Ivan: ”Iată, un grup de cetățeni a răspuns provocării mele de a moderniza stația maxi-taxi de lângă casa lor, mai exact în satul Lupueni!
Mulțumesc: Stan Anton, Georgel Popa, Ady Stan, Ionut & Diana  Popa,  Luminița Nichita, Radu Ion, Stan Gheorghe, Bănescu Alina!”
Le muțumim și noi pentru gestul atât de rar și demn de toată lauda. Un exemplu!

 

Școala ”Gheorghe Gomoiu” - meditații la matematică și română

Luni, 31 August 2020 13:14

Centrul Educațional " Gheorghe Gomoiu" din PITEȘTI vine în sprijinul elevilor din ciclul primar (cls. 0-IV) și gimnazial (cls.V-VIII)oferind un program de meditații la următoarele discipline: MATEMATICĂ  și LIMBA ROMÂNĂ.
Perioada pandemiei pentru mulți copii și părinți nu este una ușoară, ci o adevărată provocare , mai ales în ceea ce privește derularea programului școlar în mediul on-line, motiv pentru care, acum, în prag de începere a noului an școlar, se

Ministerul Educației: 55% dintre părinți doresc revenirea la cursurile față în față, iar 31% optează pentru sistemul hibrid

Luni, 31 August 2020 12:16

 

Ministerul Educației și Cercetării, prin Unitatea de Cercetare în Educație din Cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație, și MKOR Consulting – agenție de cercetare de piață - au lansat studiul „Back to School Post-Covid”. Studiul s-a derulat în rândul părinților copiilor din învățământul preuniversitar,în perioada 26 iulie - 3 august 2020, pentru a afla care sunt așteptările și temerile lor referitoare la modul de desfășurare a noului an școlar. A fost realizat pe un eșantion de 1.067 de respondenți, reprezentativ pentru populația părinților care au cel puțin un copil înregistrat în sistemul educațional din România în anul școlar 2020-2021, după ciclul de învățământ al copilului, mediul de rezidență (rural - urban) și distribuție geografică (regiuni de dezvoltare).

 

Peste 30 de argeșeni și-au dedicat o zi de weekend celor care au nevoie de transfuzii

Luni, 31 August 2020 11:25

 

Centrele de transfuzie sanguină din întreaga țară au fost deschise și sâmbătă, după cum v-am informat, pentru donatorii de sânge și plasmă convalescentă COVID-19. Mai mulți oameni inimoși, gata să ajute, au răspuns invitației de a dona sange. Peste 30 de persoane și-au dedicat o zi de weekend celor care au nevoie de transfuzii.

Astfel, în urma acțiunii în județul nostru au răspuns pozitiv 31 de argeșeni. La Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești au donat sânge 23 de persoane, dintre care o persoană a donat plasmă. Vorbim despre o asistentă medicală, donator vindecat de COVID-19.

 

De asemenea, au mai fost 8 donatori de sânge la Laboratorul de Transfuzie Sanguină de la Câmpulung.

La Mulți Ani, Constantin Nicolescu!

Luni, 31 August 2020 09:16

Cel mai puternic pesedist al Argeșului (după opinia multora) împlinește, săptămâna aceasta, 75 de ani!
Data nașterii: 1 septembrie 1945 în comuna Mihăiești, județul Argeș; al șaptelea născut într-o familie cu 11 copii.
Starea civilă: Căsătorit; trei copii
Activitate politică:
• Din 7 ianuarie 1995 – membru a PDSR, primvicepreședinte al Organizației Județene Argeș;
• Din 1996 – Membru al Biroului Executiv Central al PDSR, activând în cadrul Departamentului pentru Industrii al Consiliului Național al PSD;

 

La Mulți Ani, Ion BURNEI!

Luni, 31 August 2020 09:15

# Pitesti, Arges, 4 septembrie 1950
Farmacist, om de afaceri, parlamentar.
Stare civilă: căsătorit, un copil: Burnei Cristina Monica, farmacist
Studii şi specializări
1974: Farmacist - licenţiat al Universităţii "Carol Davilla"din Bucureşti
2003: Licenţiat în ştiinţe politice - Universitatea creştină "Dimitrie Cantemir" Bucureşti
2009: Licenţiat în ştiinţe juridice - Universitatea "Hyperion" Bucureşti

Se caută muncitori pentru realizarea secțiunii de Autostradă Pitești – Curtea de Argeș

Sâmbătă, 29 August 2020 09:13

 

Astaldi, societatea constructoare a tronsonului de autostradă Pitești-Sibiu, Secțiunea 5: Curtea de Argeș-Pitești, angajează personal. Sunt necesari oameni pentru mai multe activități. „Vă facem cunoscut că societatea noastră, care are în execuție secțiunea 5 de autostradă: Curtea de Argeș – Pitești, km 92+600 – km 122+950, este interesată de angajarea de personal localnic, în vederea executării lucrărilor.

 

Apel de la Centrul de Transfuzii! Argeșenii pot dona sânge și sâmbătă – 29 august

Joi, 27 August 2020 11:22

 

 

Centrul de Transfuzie Sanguină Argeș face un apel către cetățeni să dea o mână de ajutor, în această perioadă de excepţie generată de contextul epidemiologic actual.

Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești și Laboratorul de Transfuzie de la Câmpulung vor fi deschise pentru donatori și sâmbătă, 29 august a.c., în intervalul orar 8.00-13.00. Directorul instituției dr. Monica Chiran, ne-a declarat că s-a decis, la nivel de țară, prelungirea programului și într-o zi de weekend cu speranța că astfel ar veni să doneze și persoane care în timpul săptămânii lucrează și nu pot lipsi de la serviciu.

 

Ședință importantă la Prefectura Argeș: se decid măsurile pentru începerea noului an școlar

Joi, 27 August 2020 10:27

 

Astăzi, 27 august, are loc o ședință la Instituția Prefectului, cu toți factorii responsabili, pe tema modului în care va începe noul an școlar în județul nostru. Înainte de această întâlnire, Elena Liliana Murguleț, noul inspector general de la ISJ Argeș, va participa și la o videoconferință organizată de Ministerul Educației. În urma acestor discuții, urmează să se aprobe mai multe măsuri pentru ca noul an școlar să înceapă în siguranță în Argeș.

 

„Avem o ședință, cu mai mulți factori de decizie de la deconcentrate. De asemenea, doamna inspector general va face o prezentare cu privire la începerea noului an școlar și o prezentare cu situația de pe fiecare școală. După această ședință de astăzi, vom vedea ce măsuri vom dispune”, a precizat subprefectul Corneliu Cîrstea.

 

Control în Bazarul Gheorghe Lazăr

Luni, 24 August 2020 20:32

Ca urmare a acțiunii polițiștilor locali din cadrul Compartimentului Activități Comerciale și Siguranță Rutieră, din data de 19.08.2020, în Bazarul „Gheorghe Lazăr” din municipiul Pitești, au fost verificați mai mulți agenți economici, ce aveau expuse în exterior, pe domeniul public, diferite produse (greble, ustensile, etc.) ce încurcau traficul pietonal și rutier.

Aproape 100 de autospeciale noi au ajuns la Inspectoratul de Poliție Județean Argeș

Luni, 24 August 2020 20:11

Săptămâna trecută, încă 20 de autospeciale noi au intrat în dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, contribuind astfel la îmbunătăţirea capacităţii de răspuns, precum și la creșterea gradului de siguranță pentru polițiștii care intervin la evenimente. Aproximativ 100 de autospeciale au ajuns la Poliția Argeș, în această perioadă.

 

Un piteștean încearcă de 14 ani să înscrie boxa apartamentului în cartea funciară

Luni, 24 August 2020 20:08

# Vasile Zarioiu: „M-am adresat  de mai multe ori la OCPI și la ANCPI, dar degeaba. Nu i-a interesat”

Vasile Zarioiu locuiește într-un apartament din Pitești încă din anul 1970. Tot de atunci folosește și boxa aferentă locuinței sale. Totuși, în anul 2006 când a făcut cadastru apartamentului nu i-a fost înscrisă și boxa în cartea funciară, pe motiv că nu are acte de proprietate și pentru aceasta. De atunci , piteșteanul se luptă cu instituțiile statului pentru a i se face dreptate, în contextul în care, în acte boxa a rămas a nimănui, însă în realitate tot el o folosește. Au trecut 14 ani, iar Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Argeș i-a precizat recent, pe 15 iunie 2020, că toate sesizările viitoare pe care le va face către instituție, pe această speță, vor fi clasate.

Elena Liliana Murguleț, noul inspector general de la Învățământ, anunță schimbări

Luni, 24 August 2020 20:06

Noul inspector general școlar, profesorul Liliana-Elena Murguleț este născută, crescută și formată în Argeș. Așa încât, nu se poate spune că este o găselniță a PNL, sau că aceștia nu au fost în stare să nominalizeze pe cineva din județ. Au nominalizat – în cazul de față – pe cineva din județ, cu performanțe câștigate în afara cadrului politic, ceea ce este mult mai bine. După cum a declarat și domnia sa în ziua accederii pe fotoliul abia părăsit de Tudosoiu: ”nu văd altă variantă, alt drum, pentru școala argeșeană decât calea performanței”.

 

Pagina 6 din 180

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea