Argeșean dispărut. A plecat voluntar de la domiciliul său

Marţi, 16 Februarie 2021 13:55

 

UPDATE: Bărbatul a fost găsit, de către echipele de căutare, într-o zona împadurită dintre localitățile Musatesti și Valea Iașului. „Este conștient, dar va fi evaluat medical de către un echipaj specializat. Nu a oferit, pana în prezent, o explicație pentru plecarea sa voluntară”, informează IPJ Argeș.

Știrea inițială: În după-amiaza zilei de 15 februarie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au fost sesizați cu privire la faptul că, în ziua de 14 februarie, DONESCU TRAIAN VALENTIN, de 44 de ani, a plecat voluntar de pe raza localității Mușătești, fără a mai reveni la domiciliu.

Semnalmente: 1,70 m înălțime, păr șaten, ochi căprui, aproximativ 70 kg greutate

Situația cazurilor COVID apărute în școlile din Argeș: 21 elevi, trei profesori și o secretară

Marţi, 16 Februarie 2021 13:16

Mai multe cazuri de elevi și profesori infectați cu noul coronavirus au fost raportate la Direcția de Sănătate Publică Argeș. Marți, 16 februarie, în 19 unități școlare din Argeș au fost confirmate: 21 de elevi infectați, trei profesori și o secretară.

În doar două unități de învățământ din Pitești au fost confirmate mai multe cazuri de COVID.

„Numărul elevilor infectați crește. Astăzi avem 19 școli cu cazuri pozitive. Sunt 21 de elevi infectați, trei profesori și o secretară. În general, există câte un caz pe școală, cu câteva mici excepții: la Școala Gimnazială Traian sunt trei cazuri pozitivi, iar la Colegiul Armand Călinescu – 2 cazuri. Sunt foarte multe cazuri de elevi care s-au pozitivat înainte de a începe școala, iar alții nu au fost deloc la școală.

 

LA MULȚI ANI, LOGISCOOL!

Marţi, 16 Februarie 2021 10:03

# Liderul în programe edu-tech pentru copii începe o nouă campanie de înscrieri la cursurile de programare

Școala LOGISCOOL  Pitești împlinește, în luna februarie, doi ani de când oferă cursuri de programare și robotică copiilor din orașul lalelelor.
LOGISCOOL România, lider în programe edu-tech pentru copii începe o nouă campanie de înscrieri la cursurile de programare, atât cursuri online cât și la sediu, respectând toate normele de siguranță în vigoare. Interactive și utile, cursurile Logiscool le oferă elevilor posibilitatea de a dezvolta noi abilități necesare unui viitor al digitalizării, indiferent de drumul pe care îl vor alege.

Dumitru Chirleșan, despre stadiul lucrărilor la Casa Universitarilor: „Eu zic că spargem ouă roșii acolo de Paște”

Marţi, 16 Februarie 2021 08:23

Lucrările de la Casa Universitarilor sunt în grafic. Dumitru Chirleșan, rectorul Universității din Pitești, este mulțumit de modul în care se lucrează.  Aflată la câteva sute de metri de centrul Piteștiului, clădirea de 823,33 mp, din str. Eroilor, este în plin proces de reabilitare și modernizare, după ce timp de 10 ani a fost lăsată de izbeliște. Reamintim că înoctombrie 2020, a fost declarat un câștigător la

 

Aproape 500 de locuri - scoase la concurs la Şcoala Militară „Basarab I” Piteşti

Luni, 15 Februarie 2021 18:57

Pentru anul de învăţământ 2021 / 2022, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti a scos la concurs aproape 500 de locuri.
Astfel, sunt disponibile 105 locuri pentru învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari. Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 28 de ani  împliniţi în cursul acestui an. Termenul limită de înscriere a candidaţilor este 29.04.2021.

Daruri din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului pentru copiii de la Spitalul Marie Curie

Luni, 15 Februarie 2021 16:22

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Asezământul Sfinții Împărați Constantin și Elena și Sfântul Ierarh Nectarie din Pitești, a desfășurat o acțiune misionară la Secția Nefrologie - stația de dializă și Oncologie Pediatrică, din cadrul spitalului bucureștean Marie Curie.
„În mijlocul pruncilor greu încercați a mers părintele Robert Nicolae, cu daruri alese si bine pregătite, pentru copii, mamele și însoțitorii lor, dar și pentru buna rânduiala în viața din spital: iconițe și cărti de rugăciune, produse igienico sanitare, de îngrijire personală, pampers, scutece absorbante, auxiliare școlare, jucării, dulciuri, fructe, apă plată, detergent și balsam de rufe, iar pentru personalul medical au daruit icoane și cărți duhovnicești”, se arată într-un comunicat emis de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

 

16 februarie 1968- 16 februarie 2021: 53 de ani de când orașul Pitești devine municipiu

Luni, 15 Februarie 2021 16:13

În anul 1968, la data de 16 februarie, ca urmare a reorganizării administrativ-teritoriale a țării, oraşul Piteşti devine municipiu, incluzând şi comunele: Bascov, Bradu, Colibaşi (în prezent cartier al Oraşului Mioveni), Mărăcineni şi Ştefăneşti (devenit ulterior oraş).
Prima atestare documentară a localității datează din 20 mai 1388, când domnul Mircea cel Bătrân întărește Mănăstirii Cozia, „o moară în hotarul Piteștilor". Atestarea documentară de la 1388 a făcut din Pitești, alături de Câmpulung, Curtea de Argeș, Brăila și Slatina, unul dintre cele mai vechi târguri. Prima menționare a Piteștiului ca oraș apare la 1 aprilie 1510, într-o carte a lui  Vlăduț.

S-au împlinit 29 de ani de la primele alegeri libere de după Revoluție, la Pitești

Luni, 15 Februarie 2021 16:11

# În 1992, primul primar al Piteștiului liber, Tudor Pendiuc
Primele alegeri locale din România, după Revoluția din decembrie 1989, au avut loc în februarie 1992, în zilele de 9 februarie (primul tur de scrutin) și 23 februarie (al doilea tur de scrutin). Au fost primele alegeri locale libere după mai bine de jumătate de secol la care participau, în alianțe și coaliții, 128 de formațiuni politice înregistrate legal în România.

 

Vrei să devii detectiv particular? Acum ai șansa

Luni, 15 Februarie 2021 14:00

În data de 12 martie, de la ora 10.00, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, se va susţine examenul pentru obţinerea atestatului de detectiv particular.
Persoanele interesate de obţinerea acestui atestat pot depune la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, până la data de 26 martie a.c. inclusiv, dosarele personale întocmite conform art. 5 şi 6 din Legea nr. 329/2003, cu completările aduse prin O.U.G. nr. 41/28.06.2016, în vederea susţinerii examenului care va avea loc în data de 4 aprilie a.c., orele 10.00 la sediul acestei instituţii.

Dr. Tudor Ionescu: „Teama de a lua COVID-ul din Spitalul de Pediatrie nu este justificată”

Luni, 15 Februarie 2021 11:26

Doar șase copii au fost confirmați cu COVID, de la începutul acestui an, toți în luna ianuarie, la Spitalul de Pediatrie Pitești. Anul trecut, au fost, în total, 1.560 de copii suspecți COVID-19 dintre care doar 139 s-au dovedit a fi pozitivi.  Dr. Tudor Ionescu, managerul Spitalului de Pediatrie Pitești, susține că teama de a lua COVID-ul din cadrul unității medicale nu este justificată.

„Există și factorul acesta, teama de spital, . Pot să vă spun că nu avem raportat niciun astfel de caz. Din toate aceste sute de cazuri, pozitivi sau suspecți, n-am avut problema asta. Teama de a lua COVID-ul din Spitalul de Pediatrie nu este justificată. Mai repede îl iei de la magazin, de la mall sau din taxi, decât din Spitalul de Pediatrie, unde totul este reglementat, nu intră nimeni fără mască, se face triajul pacienților, inclusiv triajul personalului. Toți cei care se internează se testează. Teama este nejustificată, dar există”, a spus dr. Tudor Ionescu.

 

Peste 900 milioane lei finanțare din fonduri europene pentru infrastructura de apă și canalizare din Argeș

Luni, 15 Februarie 2021 11:15

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (AM POIM), din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor europene, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Argeș.

Obiectivul proiectului, care o valoare totală eligibilă de peste 900 milioane lei, îl reprezintă îmbunătățirea infrastructurii de apă și canalizare prin creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației în 12 unități administrativ-teritoriale, astfel: UAT Albota, UAT Bascov, UAT Buzoesti, UAT Cateasca,  UAT Costesti, UAT Mosoaia, UAT Poaiana Lacului, UAT Stefanesti, UAT Stolnici, UAT Topoloveni, UAT Pitesti, UAT Bradu.

Atenție! Trafic restricționat pe DJ 703E, între Pitești și Băbana

Luni, 15 Februarie 2021 11:02

 

 

De marți, 16 februarie, și până vineri, 19 februarie, traficul pe DJ 703E, Pitești –Băbana, va fi restricționat în intervalul orar 09:00 – 12:00, pentru a permite toaletarea vegetației forestiere din proximitatea părții carosabile.

 

Urmare a Hotărârii luate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș, începând cu data de 16 februarie 2021, ora 09:00, până în data de 19 februarie 2021 ora 12:00, circulația autovehiculelor va fi restricționată pe DJ 703E, ce face legătura între Pitești și Băbana, pe tronsonul cuprins între intersecția cu strada Nicolae Labiș (varianta Trivale – Găvana) până la intersecția cu DC 163 (sat Ciocănăi, comuna Moșoaia).

 

Recomandare pentru preoţii tineri din Argeş, după tragedia de la Suceava: „Să nu facă singuri botezul”

Luni, 15 Februarie 2021 10:58

# Înalt Preasfinţitul Calinic este primul prelat care vine cu soluţii după moartea bebeluşului din Suceava

Preoții nou-hirotonisiți sunt sfătuiți să nu mai oficieze singuri botezul unor bebeluși. Recomandarea a fost transmisă de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, după tragedia de la Suceava, în care un copil a murit în urma slujbei.

Preoții au primit un set de îndrumări, prin care cei nou hirotonisiți să nu mai poată introduce copilul în cristelniță fără să fie însoțit de un preot mai experimentat. Cel cu mai multă vechime va putea introduce copilul în apa sfințită. În plus, preoții vor trebui să discute cu părinții dacă bebelușul are probleme medicale care l-ar putea face sensibil sau dacă este născut prematur.

Cristian Gentea a oferit o plachetă asociației cadrelor militare în rezervă și în retragere, în semn de prețuire

Duminică, 14 Februarie 2021 11:18

Pe 11 februarie a fost marcată aniversarea a 30 de ani de la înființarea Asociației „Organizația Județeană Argeș” Basarab I a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere. În cadrul evenimentului ce a avut loc la Cercul Militar din Pitești, primarul Cristian Gentea a oferit o plachetă membrilor asociației, în semn de prețuire, alături de cuvântul adresat celor prezenți:

„Dragi membri ai Asociației „Organizația Județeană Argeș” Basarab I a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, sunteți parte a Armatei Române, care se bucură de cel mai ridicat nivel de încredere și respect din partea populației, și reprezentați toată tradiția ostășească a românilor, pe care i-ați slujit sub drapelul național! Asociaţia dumneavoastră, care astăzi aniversează trei decenii de rezultate în parteneriate cu alte structuri asociative din sistemul de apărare, ordine publică și securitate, este continuatoarea nobilelor tradiţii ale organizaţiilor cadrelor militare în rezervă și în retragere existente pe teritoriul judeţului Argeş din anul 1864, precum şi moştenitoarea patrimoniului deţinut de acestea.

 

Încă un tânăr chirurg la Spitalul Orășenesc Mioveni!

Duminică, 14 Februarie 2021 11:11

Vă invităm să-l cunoașteți pe unul dintre tinerii chirurgi care a ales să profeseze într-un spital orășenesc din provincie, fiind atras de condițiile și aparatura medicală performantă, deși a terminat facultatea de medicină din capitală și a fost medic rezident la - IUBCV C.C. Iliescu București .

Dr. Ilie Marius Cătălin este medic specialist în Chirurgie Vasculară și face parte din echipa medicală a compartimentului de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni.

Absolvent al Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, a participat la numeroase conferințe și congrese naționale și internaționale, a efectuat stagiul de pregătire în Competențe în tehnici chirurgicale avansate, în cadrul proiectului pentru dezvoltarea medicinii de transplant și Basic Life Support. Timp de 3 ani a fost voluntar la Asociația de Ambulanță București pe autospeciala tip B și a participat la peste 600 de misiuni.

Reținut pentru trafic de droguri. Deținea substanțe în valoare de 50.000 de euro

Joi, 11 Februarie 2021 20:10

 

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - S.T. Pitești, au depistat joi, 11 februarie, un bărbat, de 40 de ani, din București, în timp ce ar fi încercat să comercializeze amfetamină.

Totodată, pentru administrarea probatoriului au fost efectuate trei percheziții domiciliare, la imobilele utilizate de cel în cauză, de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov.

 

În urma perchezițiilor au fost descoperite şi ridicate 850 gr. amfetamină, 200 gr de cannabis, aprox. 1000 gr de ciuperci halucinogene, 15 comprimate ecstasy, 5 timbre LSD, 5 gr haşiş, 60 gr. ketamină, 150 gr de substanţă pulverulentă/cristalină susceptibila a fi droguri de mare risc, 15 kituri cu miceliu (destinate creşterii ciupercilor halucinogene deja însămânţate), precum şi mai multe ustensile folosite la prelucrarea şi consumul drogurilor - 2 deshidratoare, 1 cantar electronic de precizie, 4 grindere,  51 de recipiente cu urme de fragmente vegetale, 200 de pliculete autosigilante cu urme de droguri, 3 pipe, precum şi alte obiecte şi înscrisuri cu valoare probatorie. 

 

Doar șase cazuri de copii confirmați cu COVID de la începutul anului, la Spitalul de Pediatrie

Joi, 11 Februarie 2021 19:36

Dr. Tudor Ionescu, managerul Spitalului de Pediatrie, a organizat astăzi, 11 februarie, o conferință de presă în care a oferit mai multe informații despre numărul copiilor confirmați cu COVID, la nivelul unității medicale.

„Făcând o retrospectivă a anului 2020, au fost în total 1.560 de copii suspecți COVID-19 dintre care 139 s-au dovedit a fi pozitivi. Cu un maxim de 38 cazuri COVID pozitive în luna noiembrie și 21 în decembrie. În anul 2021, în ianuarie am avut doar șase copii pozitivi, raportat la numărul de copii internați ca suspecți - 168. În luna februarie, până în prezent, din 61 de copii internați suspecți nu există niciun caz pozitiv”, a precizat dr Tudor Ionescu.

Argeșean reținut pentru ultraj asupra unui pădurar

Marţi, 09 Februarie 2021 14:00

 

Un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din Șuici a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a lovit un pădurar.  Argeșeanul a fost surprins luni, 8 februarie, în fondul forestier, cu o căruță și o drujbă de un pădurar. Între cei doi s-a iscat un conflict, iar pădurarul a fost lovit cu biciul și cu pumnii de celălalt bărbat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj.

 

În ziua de 08 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au fost sesizaţi prin 112 cu privire la o stare conflictuală petrecută pe raza comunei Cicăneşti, în cadrul căreia un pădurar ar fi fost lovit de către o persoană pe care a găsit-o în pădure. 

 

ISJ Argeș: „Aproape 98% dintre elevi vin la școală în prezență fizică”

Marţi, 09 Februarie 2021 12:14

 

Școala a început fără probleme deosebite în județul Argeș. Conform datele furnizate de Elena Murguleț, inspectorul școlar general al ISJ Argeș, 450 de unități de învățământ sunt în scenariul 1 (ceea ce însumează o populație școlară de 83.837 de elevi, care au mers la școală), 44 de unități de învățământ funcționează în scenariul 2 (ceea ce însumează o populație școlară de 4.646 elevi. Cu observația că o parte dintre ei, cei de nivel preșcolar, primar, și cei din anii terminali vin la școală în prezență fizică - 2867 de elevi. Restul de 1.779 de elevi învață online), respectiv scenariul 3 în care funcționează unitățile școlare din comuna Cuca (51 de elevi învață online).

Industriașul Gheorghe Badea sprijină echipa F.C. Argeș!

Luni, 08 Februarie 2021 23:48

# Inițiativa, confirmată în cadrul întâlnirii organizate de Primăria Pitești

Reprezentanții mediului de afaceri local au răspuns invitației executivului Primăriei Municipiului Pitești, astăzi, 2 februarie 2021, când a avut loc, în Sala de Consiliu a Primăriei Pitești, prima întâlnire organizată de către administrația locală în vederea inițierii unui parteneriat solid cu mediul de afaceri, prin cunoașterea priorităților reciproce și prin conlucrare în adoptarea unor strategii care pot genera progres în Pitești.

 

 

Pagina 6 din 194

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea