Pe 1 Decembrie se aprinde iluminatul festiv la Mioveni

Luni, 28 Noiembrie 2022 12:13

Începând cu data de 1 Decembrie, Mioveniul va intra sub spiritul sărbătorilor de iarnă! De Ziua Națională a României, de la ora 18:00, în Centrul Civic, se vor aprinde luminițele de Crăciun.

De 1 Decembrie vor fi organizate și mai multe evenimente dedicate Zilei Naționale a României. Programul manifestărilor:

- ora 11:00 – depuneri de coroane la Monumentele Eroilor  din cartierele Racovița, Făget, Colibași, Clucereasa și de la Școala „Liviu Rebreanu” Mioveni.

- ora 13:00 –  depuneri de coroane la Monumentul Eroilor din Centrul Civic. Defilare militară și monumente artistice.

Spitalul Mioveni a fost premiat la Gala „România modernizată cu fonduri europene”

Luni, 28 Noiembrie 2022 11:51

# Managerul Mircea Stoian: „Am atras și fonduri europene, dar și medici”

Spitalul Orășenesc Mioveni a fost premiat pentru proiectul intitulat „Creșterea capacității de gestionare a crizei cauzată de virusul COVID – 19 prin dotarea cu aparatură medicală a unității spitalicești”, proiect finanțat cu fonduri europene.

Joi, 24 noiembrie 2022, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) s-a organizat Gala „România modernizată cu fonduri europene”, eveniment în cadrul căruia au fost premiate 14 proiecte de succes, finanțate cu fonduri europene 2014–2020 din POCU, POIM, POAT, POC, POR și POCA, în contextul asigurării îndeplinirii obligațiilor de comunicare ale României, în calitate de stat membru UE, precum și pentru îndeplinirea obligațiilor de comunicare aferente programelor operaționale și autorităților de management.

 

Rezultatele extraordinare pentru echipele de oină din cadrul CS Dacia Mioveni 2012

Luni, 28 Noiembrie 2022 11:41

Rezultate extraordinare pentru secția de oină a CS Dacia Mioveni 2012 la Campionatul Național de Oină în sală Senioare și Junioare I, desfășurat pe 19 noiembrie în Vatra Dornei. Sportivele de la Mioveni s-au întors acasă cu rezultate extraordinare. Echipa de oină junioare I a câștigat titlul național, iar echipa de senioare a CS Dacia Mioveni 2012 a reușit să ajungă în finală, devenind vicecampioană națională.

Rezultate la Junioare I:

ACS Avântul Frasin - CS Dacia Mioveni 2012 - 0-10

Someșul Cășeiu - CS Dacia Mioveni 2012 - 0-8

ACS Șoimii Târgu Lăpuș - CS Dacia Mioveni 2012 - 0-8

O nouă ședință a Consiliului Județean Argeș. Vezi ordinea de zi

Luni, 28 Noiembrie 2022 11:07

# Stația de epurare de la Spitalul Călinești dar și propunerea de cumpărare a unor terenuri la Pitești – două puncte fierbinți pe ordinea de zi

 

Se convoacă Consiliul Judeţean Argeş în şedinţă ordinară pentru data de 28.11.2022, ora 15:00, atât cu participarea fizică a consilierilor județeni în sala de ședințe din Bulevardul Republicii, nr. 71, cât și în sistem on - line, pentru aprobarea mai multor proiecte. Unele dintre acestea chiar interesante.

Se pare că Spitalul Călinești va avea, în sfârșit, canalizare și stație de epurare. Se mai dorește alcătuirea unei comisii de negociere în vederea achiziționării unor terenuri necesare amenajării unei parcări pentru Centrul de Transfuzie Sanguină Argeș.

 

Sistarea furnizării apei potabile în comuna Bascov, în data de 28 noiembrie

Luni, 28 Noiembrie 2022 10:32

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile în comuna Bascov, în ziua de luni 28.11.2022, între orele 9 - 16, fiind afectaţi utilizatorii situaţi pe străzile Serelor şi Mierluşeşti.

„Oprirea furnizării apei este necesară pentru execuţia lucrărilor de racordare a reţelei noi de apă la intersecţia străzii Serelor cu strada Mierluşeşti. Ne cerem scuze faţă de abonaţii afectaţi de această oprire şi îi rugăm să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.”, informează conducerea societățiii Apă Canal 2000 SA.

Cristian Dolofan și Traian Pavel participă la o competiție sportivă în Croația

Vineri, 25 Noiembrie 2022 15:49

 

Deși Campionatul Național de Raliuri Betano 2022 a ajuns la final, echipa DTO Rally continuă competițiile. Echipajul format din Cristian Dolofan și Traian Pavel este prezent, în acest weekend, în Croația, la Rally Show Santa Domenica, una dintre cele mai vizitate competiții de raliu din Europa Centrală. După un sezon dedicat macadamului, echipajul DTO Rally Team s-a întors pe suprafața sa favorită.

„Participările internaționale nu se opresc aici pentru sportivii din România! Cristian Dolofan și Traian Pavel vor fi prezenți în acest weekend în Croația, la Rally Show Santa Domenica, după un sezon dedicat macadamului, echipajul DTO Rally Team întorcându-se pe suprafața sa favorită. Le urăm mult succes celor doi. Max gas!”, a transmis Federația Română de Automobilism Sportiv.

 

Aruncarea de gunoi pe spațiul public este aspru sancționată!

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:30

# Primarul din Băbana a ajutat la depistarea unui astfel de caz

Rețelele sociale au început să joace un rol tot mai mare, nu numai în modă sau în publicitate, ci și în viața de zi cu zi. Iată, mai jos, cum o postare pe o astfel de rețea a dus la sesizarea unei instituții a statului și la repararea unei acțiuni urâte. Ce s-a întâmplat? Un cetățean a observat cum dintr-un camion se descarcă și aruncă gunoi pe domeniul public, mai exact pe marginea unui drum. Imagine pe care o regăsim în majoritatea localităților din țară. Doar că cetățeanul respectiv a filmat totul, apoi, cu ajutorul primarului din Băbana, Bebe Ivan, a fost sesizată Garda de Mediu. Un gest de normalitate care, dacă ar fi făcut mai des, ne-ar ajuta să mai scăpăm de munții de gunoaie care ne înconjoară. Felicitări tuturor celor implicați!

În atenția posesorilor de mașini din Argeș! Poliția rutieră poate ridica și vehiculele parcate pe trotuare

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:22

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede că Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe trotuar, nu numai a celor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă.

„Acest proiect, iniţiat în 2019 pentru a corecta o inadvertenţă din Codul rutier, a fost cerut de primari de toate culorile politice, care s-au confruntat şi se confruntă cu un fenomen extrem de nociv: blocarea utilizării trotuarelor. Sunt oameni în vârstă, persoane cu dizabilităţi, mame şi copii mici nevoiţi să meargă pe carosabil pentru că trotuarele sunt ocupate ilegal de maşini.

 

ADIO vizite non-stop în spitale! Ministerul Sănătății a lansat un proiect prin care restricționează vizitele aparținătorilor

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:14

Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică un proiect de ordin privind stabilirea programului de vizite în unităţile sanitare publice. În acest sens, fiecare pacient va primi, la internare,  un cod numeric unic care va fi comunicat aparţinătorilor. Pacienții nu mai pot fi vizitați la orice oră în spitale. Programul pentru vizitatori va fi de luni până vineri între orele 15.00 – 20.00, iar în zilele de sâmbătă şi duminică între orele 10.00 – 20.00. Durata vizitei va fi de 30 de minute.

Elevii navetiști vor primi o sumă forfetară pentru transport

Joi, 24 Noiembrie 2022 16:02

# După cum a anunțat prefectul Radu Perianu, aproape 10% din elevii argeșeni fac naveta la școală

Săptămâna trecută, Guvernul a adoptat o OUG care prevede acordarea unei sume forfetare pentru elevii care fac naveta la școală. Suma acordată elevilor navetiști va crește de până la 4 ori. Astfel, se acordă o sumă forfetară lunară de 60 de lei/lună pentru distanţa de până la 3 km, iar pentru distanţele ce depăşesc 3 km, suma de 60 lei/lună se suplimentează cu 6 lei/lună pentru fiecare kilometru. Menționăm faptul că elevii vor beneficia de plata în avans a sumei forfetare.

 

După 15 ani, Filarmonica Pitești va avea un nou pian de concert!

Joi, 24 Noiembrie 2022 16:01

Un nou pian pentru Filarmonica Pitești! Conducerea instituției de cultură a semnat contractul pentru achiziția pianului YAMAHA C7X SERIES, în valoare de 255.246,12 lei, inclusiv TVA. Banii vin din fonduri de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

„Mă bucur că, în perioada următoare, marii pianiști ai României, respectiv ai lumii, vor avea la dispoziție un asemenea pian”, a precizat Gabriel Niță (foto), managerul Filarmonicii Pitești.

Ministerul Educației, amendat după ce a eliminat bursele rurale pentru liceeni și bursele de merit pentru elevii de clasa a V-a

Joi, 24 Noiembrie 2022 16:00

Se face dreptate! Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a amendat Ministerul Educației cu suma de 10.000 de lei, după ce ministerul a eliminat  bursele rurale pentru liceeni și bursele de merit pentru elevii de clasa a V-a.

„Fapta Ministerului Educației Naționale prin care a eliminat acordarea bursei de ajutor social elevilor care învață într-o unitate școlară aflată într-o altă localitate, decât cea de domiciliu, constituie faptă de discriminare potrivit art. 1 alin. (2) lit. e., art. 2 alin. (1), alin. (3), art. 10 lit. h, art. 11 alin. (1). Se sancționează cu amendă contravențională în cuantum de 10.000 de lei Ministerul Educației Naționale, se stabilește un termen de monitorizare de 6 luni pentru eliminarea faptei de discriminare.”, a anunțat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării , într-un comunicat de presă, citat de Edupedu.ro.

 

 

Dacia Mioveni are antrenor de națională!

Joi, 24 Noiembrie 2022 15:15

Robert Licu, „Tunarul” naționalei din anii ’90, este noul antrenor principal al Daciei Mioveni!

Profesorul Robert Ioan Licu, 53 de ani, antrenor maestru cu specializarea handbal, a semnat cu clubul nostru pentru preluarea băncii tehnice a echipei de handbal.

Robert Licu, fostul inter dreapta al Naționalei României, este unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei naționale, cu 1054 de goluri în 254 de selecții. Are o vastă experiență ca jucător, fiind dublu campion național, câștigător a două Cupe ale României, dar și medaliat cu bronz la Campionatul Mondial cu echipa națională.

Târg de Crăciun cu Ducu Bertzi și Gașca Zurli! Piteștiul se pregătește pentru sărbătorile de iarnă!

Joi, 24 Noiembrie 2022 15:11

Suntem tot mai aproape de sărbătorile de iarnă, așa că pregătirile sunt pe ultima sută de metri. A început numărătoarea inversă pentru deschiderea Târgului de Crăciun. Una câte una, căsuțele, bradul, decorațiunile, proiecțiile și luminile recuceresc Piața Primăriei pentru a transforma centrul orașului într-un cadru de poveste.

Târgul de Crăciun va fi deschis miercuri, 30 noiembrie 2022, la ora 18:00, de sărbătoarea Sfântului Andrei, alături de invitatul special, Ducu Bertzi, ale cărui colinde vor răsuna în centrul orașului, iar, odată cu acest eveniment, va avea loc aprinderea luminițelor festive.

Târgul te așteaptă cu multe surprize pentru întreaga familie, zilnic, până în 02.01.2023! Vei găsi decorațiuni pentru casă, obiecte de artizanat, dulciuri, jucării pentru cei mici, cadouri și obiecte hand-made. Căsuța lui Moș Crăciun va fi deschisă pentru fotografii și relaxare, într-un decor magic, în timp ce, în Atelierul lui Moș Crăciun, cei mici vor învăța lucruri noi, prin activități specifice sărbătorilor de iarnă.

 

Clinica de medicină dentară Dr. TEO: Albirea cu laserul Biolase

Joi, 24 Noiembrie 2022 15:02

Un zâmbet alb și strălucitor crește încrederea în sine oricui la orice vârstă. Pentru a obține un zâmbet perfect și luminat una din procedurile cele mai rapide de estetică dentară profesională și cu rezultate eficiente este albirea cu laserul Biolase.

Beneficii ale procedurii de Albire Dentară Profesională:

• Poate oferii dinților  o nuanță  de 4-6 nuanțe mai deschisă;

• Procedură rapidă (aproximativ 20 de minute pentru ambele arcade);

 

Atac al unui urs într-o gospodărie din Câmpulung! Cum au intervenit autoritățile

Marţi, 22 Noiembrie 2022 16:14

S-a întors ursul la Câmpulung! Un exemplar de urs brun a intrat, în data de 21 noiembrie,  într-o gospodărie, aflată la ieșirea din municipiu, pe Valea Unchiașului, unde a distrus cotețul porcilor. La fața locului au fost prezenți primarul Elena Lasconi, jandarmi, polițiști, un echipaj SMURD și un inspector al Gărzii Forestiere.  Din fericire, nu s-a întâmplat nimic grav, animalul fiind îndepărtat în pădure.

S-a constatat, însă, că primarul municipiului Câmpulung nu încheiase un contract de prestări servicii, pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun, cu gestionarul fondului de vânătoare, respectiv cu AJVPS Argeș, conform OUG 81/2021. Dacă situația ar fi fost mai gravă, putea avea loc o tragedie.

Acțiunea echipei de intervenție, constituită la Câmpulung, a fost explicată pe larg de Garda Forestieră Ploiești. 

 

Dolo Trans Olimp angajează mecanici auto!

Vineri, 18 Noiembrie 2022 09:47

 

Dolo Trans Olimp angajează mecanici auto cu experiența, pentru service-ul de camioane situat in com. Bradu/Argeș!

Cerințe:
* Experiență relevantă în domeniu;
* Responsabilitate, implicare, punctualitate.


Vi se oferă:
* Condiții foarte bune de lucru;
* Salariu motivant.

Pentru detalii, puteți suna la nr. de telefon: 0752495860.

Bogdan Olar, inspectorul șef al ISU Argeș, a trecut în rezervă

Miercuri, 16 Noiembrie 2022 14:21

Inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, Bogdan Olar, a trecut în rezervă, începând de miercuri, 16 noiembrie. Până la organizarea unui nou concurs, interimatul va fi asigurat de colonelul Alin Berevoescu, prim adjunct al ISU Argeș.

„Sunt mândru că am făcut parte din Inspectoratul pentru Situații de Urgență și salut cu respect și onoare viața de pompier. Fiecare sirenă, alarmă vor trezi în mine emoția unui militar adevărat.”, a precizat colonelul Bogdan Olar.

În urmă cu 25 de ani, Bogdan Olar ieșea de pe băncile Liceului militar Constantin Brâncoveanu Ploiești și urma să aleagă arma „Pompieri” la Academiei de Poliție Al. I. Cuza. Și-a început cariera la Detașamentul de Pompieri Pitești. A fost absolvent și al Cursului de Expert al Mecanismul European de Protecție Civilă și membru al echipei naționale de căutare-salvare urbană RO – USAR, certificată INSARAG pentru participarea la misiuni internaționale, sub egida ONU, în cazul producerii unor dezastre majore.

 

Târg de joburi și internship-uri, la Universitatea din Pitești

Miercuri, 16 Noiembrie 2022 13:33

 

Universitatea din Pitești organizează joi, 17 noiembrie 2022, între orele 10.00-14.00, Career Hub - Târgul de Joburi și Internship-uri pentru studenții și absolvenții UPIT, dar și pentru elevii din liceele argeșene. Evenimentul se desfășoară la sediul Universității din Pitești, Corpul central, Strada Târgu din Vale, nr.1.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș (C.C.I.A. Argeș), Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș și Asociația Studențească AIESEC.

 

Career Hub-UPIT este unul dintre cele mai importante evenimente de carieră dedicat studenților și absolvenților UPIT, respectiv angajatorilor, care facilitează întâlnirea cererii cu oferta de locuri de muncă și stagii de internship.

Un angajat al Primăriei Pitești - reținut în dosarul blocului construit ilegal

Marţi, 15 Noiembrie 2022 17:48

Continuă cercetările în dosarul privind construcția unui bloc de locuințe din Pitești, zona Tancodrom. După ce în februarie 2022, dezvoltatorul imobiliar în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, acum a venit rândul și altor persoane să răspundă pentru faptele lor.

Luni, 14 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești și au reținut doi bărbați, de 53 de ani, din Pitești și de 51 de ani, din București, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual.

Este vorba despre reprezentantul autorității administraţiei publice care a emis autorizaţia de construire și un specialist în domeniul lucrărilor de construcţii.

 

Pagina 6 din 251

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea