De 1 iunie, la Grădina Zoologică din Pitești intrarea este gratuită!

Marţi, 28 Mai 2024 11:51

Primăria Municipiului Pitești îi invită pe cei mici, alături de părinți și bunici, sâmbătă, 1 iunie, la Grădina Zoologică, unde intrarea va fi gratuită pentru toți vizitatorii.
Programul de vizitare este în intervalul orar: 10:00- 19:00.

Zoo Pitești oferă publicului posibilitatea de a cunoaște și admira peste 1790 de animale, păsări și pești, din 45 de specii, printre care enumerăm: struț Emu, păun, tigru, lei, urși, bivolul alb, căprioare, maimuțe, lupi, nutrii, capre de Camerun, papagali exotici, reptile, precum și diferite specii de păsări de pradă.
Situată în Parcul Trivale, Grădina Zoologică Pitești are o suprafata de 12 ha.
În Grădina Zoo există aproape 70 de specii de animale, păsări, reptile, papagali și pești, fiind estimat un număr total de aproape 1790 de viețuitoare. Se remarcă exemplare unice în țară precum: ursul tibetan, câinele dingo, specii rare de papagali Ara, papagali Călugăr, Kiangi, Watusii, carnivore sălbatice-lei, tigri, lupi, urși bruni, fazani din diferite specii, maimuțe etc.
Grădina Zoologică rămâne unul dintre locurile preferate de copii și părinți în zilele cu soare.

ATENTIE - 28 mai - 02 iunie 2024: ZILELE TEATRULUI PITEȘTEAN! Iată programul!

Marţi, 28 Mai 2024 11:37

 

Un eveniment inedit, desfășurat, anul acesta, în cadrul unui parteneriat între Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Județean Argeș, va avea loc în perioada 28 mai – 2 iunie, în orașul nostru: Zilele Teatrului Piteștean – o săptămână dedicată artelor dramatice, care va include nu unul, ci două festivaluri internaționale teatrale:

Festivalul Internațional de Teatru în Stradă PISTF, ediția a II-a - project manager Liviu Cheloiu;

Festivalul Internațional al Teatrului de Studio, ediția a 27-a – Teatrul „Alexandru Davila”.

Programul reprezentațiilor stradale este deschis de trupa italiană „Il Posto”, marți, 28 mai, printr-o reprezentație în premieră pentru Pitești - dans la înălțime, pe fațada teatrului „Alexandru Davila”- și va continua, în fiecare zi, până duminică, aducând în fața piteștenilor trupe românești și internaționale de teatru stradal, care vor oferi momente spectaculoase tuturor privitorilor:

Marți, 28 mai:

ora 17:30 - LOVEBAR, Trupa de teatru „Il Posto”, Italia - dans vertical - fațada Teatrului „Al. Davila”;

 

Stația PECO MOL închisă, la Călinești, după 20 de ani de funcționare, A FOST REDESCHISĂ!

Luni, 27 Mai 2024 13:34

 

# Lupta a ajuns în instanță, iar Tribunalul Argeș a suspendat măsura dispusă de ISU.

Așteptarea chinuitoare a luat sfârșit, stația MOL, din Călinești, S-A REDESCHIS. Aceasta a stat două săptămâni cu lacătul pe ușă, în urma unui control efectuat de ISU. Managerul, Cătălin Arsene, a intrat, inițial,în greva foamei, la gardul ISU, disperat de măsurile aberante instituite de reprezentanții statului român. Îngrijorați de faptul că greva se putea transforma în ceva mai serios, aceiași reprezentanți ai statului român l-au trimis acasă. Manifestările de nemulțumire au continuat chiar în benzinăria închisă, la ele participând personalul, familiile acestora, prieteni dar și clienți nemulțumiți.

Numai o şcoală din Argeş va primi finanţare în „Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) Runda a II-a – Școli mici”

Joi, 23 Mai 2024 08:16

 

Ministerul Educaţiei a publicat lista şcolilor care sunt eligibile în apelul „Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) Runda a II-a – Școli mici”.

La nivel national, 148 de şcoli mici, cu mai puţin de 50 de elevi, vor primi 1500 euro/elev. Dintre acestea, o unitate de învăţământ este din judeţul nostru. Este vorba despre Şcoala Gimnazială “Ilie Stănculescu”, din comuna Râca., potrivit Edupedu.ro.

În luna martie, Școala Gimnazială Albeştii de Argeş a fost de asemenea selectată în acest program de reducere a abandonului şcolar, participând la o altă categorie.

 

 

În anul şcolar 2024-2025, elevii au la dispoziţie 134.000 de locuri la liceu în clasa a IX-a şi 60.000 de locuri la învățământul profesional

Miercuri, 22 Mai 2024 19:15

 

Săptămâna trecută, Guvernul a aprobat proiectul de HG privind cifra de școlarizare pentru anul 2024-2025.

Astfel, Ministerul Educației a propus 134.000 de locuri la liceu în clasa a IX-a, şi încă 60.000 de locuri la învățământul profesional, potrivit Edupedu.ro.

În perioada imediat următoare, inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş va publica broşura cu locurile disponibile la liceele din judeţul nostru, pe baza căreea, absolvenţii de clasa a VIII-a îşi vor face lista cu opţiuni pentru admiterea în clasa a IX-a, după ce vor susţine Evaluarea Naţională.

 

Dublu eveniment găzduit de Universitatea Pitești

Miercuri, 22 Mai 2024 12:50

 

# Profesorul Șerban Valeca nu a fost uitat!

Vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu a fost prezent, din partea Consiliului Județean Argeș, la un dublu eveniment găzduit de Universitatea din Pitești: comemorarea a doi ani de la trecerea la cele veșnice a prof. univ. dr. Șerban Constantin Valeca și lansarea Asociației Naționale pentru Energie Nucleară - Școala Națională de Energie Nucleară. În această Asociație se reunesc 12 universități de prestigiu - printre care și Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, din care face parte Centrul Universitar Pitești.

 

 

Spaţiul de deţinere de la Miceşti al Penitenciarului Mioveni este aproape gata

Miercuri, 22 Mai 2024 07:36

 

În curând se vor încheia lucrările la spaţiile de deţinere ale Penitenciarului Mioveni din comuna Miceşti. Noua clădire va servi ca centru de comandă în administrarea terenurilor care vor fi cultivate de persoanele private de libertate. Practic, aici vor fi găzduiţi deţinuţii care au drept de muncă.

“Suntem la șantierul din Micești.

La 7 luni de la începutul acestui proiect, când în acest loc se găseau doar grajdurile pentru animalele noastre, suntem acum pe punctul de a finaliza construcția penitenciarului. conform standardelor europene.

 

Ghiozdanele elevilor sunt prea grele! Ministerul Sănătăţii vrea să ia măsuri

Marţi, 21 Mai 2024 11:18

 

Ministerul Sănătăţii cere ca directorii de şcoli să ia măsuri pentru a reduce greutatea ghiozdanelor elevilor. În acest sens, se află în dezbatere publică un proiect pentru aprobarea Normelor de igienă din pentru ocrotirea, educarea, instruirea, odihnă şi recreerea copiilor şi tinerilor.

Iniţiativa este lăudabilă, dar măsurile propuse sunt greu de aplicat. De exemplu, potrivit Edupedu.ro, una dintre propuneri ar fi ca școala să asigure dulapuri individuale pentru elevi în care să își țină manualele și caietele, sau spații pentru efectuarea temelor după școală pentru teme.

 

 

Întâlnire a doctorilor în sport, la Pitești! Fosta gimnastă Simona Amânar, printre absolvenți

Luni, 20 Mai 2024 12:19

 

Mai mulți absolvenți care în ultimii 20 de ani au obtinut titlul de doctor în domeniul sportului la Universitatea din Pitești au participat vineri, 17 mai, la un atelier științific. Proiectul a reunit și conducători de doctorate ai Școlii Doctorale Știința Sportului și Educației Fizice din Pitești, dar și studenți doctoranzi sau angajatori. Au fost prezenți Alin Mazăre, vicepreședintele Senatului Universității Naționale de Politehnica București, Tudor Petrescu, prorectorul Centrului Universitar Pitești, conducătorii de doctorate prof. univ. dr. Liliana Mihăilescu, prof. univ. dr. Ion Mihăilă, director Școala Doctorală, prof. univ. dr. Pierre de Hillerin, prof. univ. dr. Gheorghe Simion, prof. univ. dr. Vladimir Potop, prof. univ. dr. Luminița Georgescu, conf. univ. dr. Liviu Emanuel Mihăilescu, director departament EFS, conf. univ. dr. Mihai Ilie director CCPU.

 

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM! Protest, de două zile la stația PECO din Călinești închisă de ISU Argeș

Luni, 20 Mai 2024 08:07

# SE ÎNTÂMPLĂ ACUM! Protest, de două zile la stația PECO din Călinești închisă de ISU Argeș

# De abuzurile făcute aici a fost informat Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș

# Ludovic Orban, fost prim ministru al țării, s-a declarat șocat de cele auzite

Protest serios, care continuă și acum, la Călinești, în fața stației Mol care a fost închisă, practic, în urma unui control al inspectorilor ISU Argeș. La protest participă atât angajații firmei, cât și numeroși clienți, nemulțumiți de situația creată. Un abuz, așa cum a caracterizat această situație Cătălin Arsene, managerul firmei. Duminică dimineață, în timpul protestului și-au făcut apariția și un echipaj al Jandarmeriei, dar și primarul comunei, Mihai Georgescu.

 

Luni - spectacol de muzică și dans, cu și pentru tineri, de Zilele Piteștiului!

Luni, 20 Mai 2024 08:05

 

Luni, 20 mai, de la ora 17:00, pe scena din Piața Primăriei vor urca zeci de copii și tineri talentați de la școlile de dans și muzică piteștene, în cadrul unui spectacol muzical – coregrafic coordonat de Centrul Cultural Pitești. Evenimentul, dedicat Zilelor Muncipiului Pitești și coordonat de coregraful Alfred Schieb, va fi susținut de: studenți din cadrul Catedrei de Muzică a Universității de Științe și Tehnologie Politehnica București - Centrul Universitar Pitești, elevi de la Palatul Copiilor din Pitești, Grupul Folk „P620” al Centrului Cultural Pitești, cursanți ai școlilor de dans și de muzică din Pitești: „Straja Hojam”, „Aristocratique” Pitești, „Latin Street Dance” Pitești, „Dance Flow Academy” Pitești, „Musicando con Adina Sima”, „Total Dance” Pitești. Prezentator: Sebastian Raicu.

 

„Noutăţi în patologia şi tratamentul neurochirurgical” – evenimentul pe care nu trebuie să îl ratezi

Duminică, 19 Mai 2024 07:20

 

 

Spitalul Județean de Urgenţă Piteşti organizează, alături de Consiliul Judeţean Argeş, Conferinţa Internaţională Romano-Germană cu tema: „Noutăţi în patologia şi tratamentul neurochirurgical”. Evenimentul va avea loc în data de 23 mai 2024, ora 10:00, şi va fi găzduit în Sala Mare a Consiliului Judeţean Argeş, sub coordonarea domnului dr. Alexandru Tudor Goleşteanu - medic neurochirurg, în cadrul Secţiei Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti.

 

Atelier științific la Centrul Universitar Pitești

Sâmbătă, 18 Mai 2024 16:14

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, s-a numărat printre absolvenții care au obținut în ultimii 20 de ani titlul de doctor în domeniul sportului la Universitatea din Pitești și care au fost prezenți la un atelier științific la Centrul Universitar Pitești. Proiectul a reunit și conducători de doctorate ai Școlii Doctorale Știința Sportului și Educației Fizice din Pitești, dar și studenți doctoranzi sau angajatori.
 
Au fost prezenți Alin Mazăre, vicepreședintele Senatului Universității Naționale de Politehnica București, Tudor Petrescu, prorectorul Centrului Universitar Pitești, conducătorii de doctorate prof. univ. dr. Liliana Mihăilescu, prof. univ. dr. Ion Mihăilă, director Școala Doctorală, prof. univ. dr. Pierre de Hillerin, prof. univ. dr. Gheorghe Simion, prof. univ. dr. Vladimir Potop, prof. univ. dr. Luminița Georgescu, conf. univ. dr. Liviu Emanuel Mihăilescu, director departament EFS, conf. univ. dr. Mihai Ilie director CCPU.

"Sunt aici într-o dublă ipostază, și de absolvent al acestei Școli, și de reprezentant al Consiliului Județean Argeș, ca partener al proiectului. Eu am pornit acest demers nu atât dintr-o necesitate personală, cât dintr-una profesională, la momentul în care eram director executiv adjunct la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș. Culmea, la momentul în care am ajuns secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului activitatea la lucrarea de doctorat mi-a fost îngreunată. Am trecut și prin momente aparte, pentru că  am avut onoarea să îmi încep studiile doctorale împreună cu un om extraordinar, domnul profesor Nicolae Mihăilescu, apreciat de toată lumea, de la care am avut multe de învățat, mai ales în contextul în care și domnia sa condusese Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș.

A fost inaugurat Complexul de locuinte protejate si centrul de zi de la Tigveni

Vineri, 17 Mai 2024 16:59

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, președintele Consiliului Județean Argeș Ion Mînzînă, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, Romi Mihăescu și președintele ANOFM, Florin Cotoșman, au fost prezenți astăzi, la Tigveni, la inaugurarea Complexului de patru Locuințe Protejate și Centru de Zi, din satul Bălilești. La eveniment au participat și parlamentari de Argeș, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș Marius Nicolaescu, administratorul public al județului, Cristian Puiu, subprefectul Marius Pârvu, Mariana Vișan, director Direcţia Organism Intermediar Programul Operaţional Regional din cadrul ADR Sud Muntenia, consilieri județeni și autorități locale.

Acest Complex și Centru de zi din Bălilești reprezintă al doilea proiect pe fonduri europene încheiat cu succes de către DGASPC Argeș, după cel de anul trecut de la Băbana. Investiția din comuna Tigveni a avut o valoare totală de 6.152.556 lei, din care Consiliul Județean a asigurat 1.445.084 lei, restul fiind fonduri nerambursabile.

Prin proiect s-a realizat dezvoltarea unui număr de patru servicii sociale de tip Locuință Protejată pentru 32 de persoane adulte cu dizabilități dezinstituționalizate din cadrul Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională (CITO) Tigveni (care are în prezent 207 beneficiari) și a unui Centru de Zi.

"Fiecare român merită mai mult, inclusiv persoanele cu dizabilități. În România viitorului avem obligația unei Românii inclusive, o Românie cu condiții bune de viață pentru persoanele cu nevoi speciale, o Românie cu condiții bune de muncă pentru cei care lucrează în asistență socială și au grija celor mai vulnerabili decât noi. Da, România viitorului trebuie să fie o Românie în care toate aceste facilități să ducă la o viață cât mai aproape de normalitate pentru aceștia.

Felicit Consiliul Județean Argeș și DGASPC Argeș pentru că au reușit să scrie, să obțină finanțare și să ducă la bun sfârșit acest proiect astfel încât să avem aici, la Tigveni, locuințe protejate și condiții atât de bune" - Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

 

UPDATE - Salariatii STATIEI PECO inchise la Calinesti au mutat protestul in fata azilului vecin, cel din cauza caruia li s-a inchis firma

Vineri, 17 Mai 2024 12:22

UPDATE: La protestul inițiat de managerul firmei au ajuns și o parte dintre salariați, aceștia declarându-și îngrijorarea pentru situația creată, situație care ar putea duce la pierderea slujbelor. Salariații stației PECO închise, la Călinești, au continuat protestul. Vineri, după-amiază, alături de patronul firmei, intrat, la poarta ISU Argeș, în greva foamei. Sâmbătă –pentru că activele firmei trebuiau păzite și securizate – salariații și-ai continuat protestul, unul civilizat și tăcut, chiar în fața azilului din cauza căruia li s-a închis lor activitatea, azil care, se pare, funcționează fără prea multe avize din partea instituțiilor statului.

 

TEXTUL INIȚIAL: Stație PECO închisă, la Călinești, după 20 de ani de funcționare

 

Tragedia petrecută, cu ceva timp în urmă la Crevedia, a dus la multe. La modificări legislative, în primul rând. În al doilea rând, s-a trecut la controale drastice, mai ales în zona de butelii GPL. Jumătate au dispărut, fiind închise. Poate, POATE, în al treilea rând s-a lăsat loc și cu ceva abuzuri. Poate, vom vedea. Pentru că, în cazul prezentat mai jos, justiția este, cel mai probabil, cea care va trebui să se pronunțe într-o luptă dintre un particular, cu stație PECO, și instituțiile foarte, prea atente uneori, ale statului.

Încep Zilele Municipiului Pitești. Programul evenimentelor

Vineri, 17 Mai 2024 07:59

Se împlinesc, în această perioadă, 636 de ani de la prima atestare documentară a Piteștiului. A doua jumătate a lunii mai vine, la Pitești, încărcată de evenimente – culturale, artistice și sportive - oferite publicului de toate vârstele. Seria acestora va fi deschisă de sărbătoarea comunității noastre: Pitești Fest – Zilele Municipiului Pitești, ediția a 32-a.

Timp de cinci zile, între 17 și 21 mai, în Orașul Lalelelor vor avea loc manifestări diverse, sub egida Zilelor Piteștiului 2024:

 

19 mai 2024 - Pitești Half Marathon, ediția a V-a. Vezi, mai jos, toate detaliile

Joi, 16 Mai 2024 09:09

Cel mai mare eveniment de alergare pe șosea din orașul nostru și unul dintre cele mai importante evenimente sportive din regiune - Pitești Half Marathon - se va desfășura duminică, 19 mai 2024, în cadrul manifestărilor organizate sub egida Zilelor Municipiului Pitești 2024. Organizată de Pitești Triathlon Team, cu sprijinul Primăriei Pitești, manifestarea se bucură, și în acest an, de susținerea a numeroși parteneri, companii locale și naționale implicate activ în buna organizare a competiției.

Această ediție va reuni peste 240 de participanți înscriși în concurs - sportivi și pasionați ai alergării din zonă și din țară, care se vor întrece pe un traseu provocator. Zona de start / finiș va fi în Piața Primăriei din strada Victoriei, iar cele trei probe - Cursa Populară (5 km), Cros (10 km) și Semimaraton (21 km) - vor avea trasee separate și se vor parcurge doar o singură tură.

Traseul evenimentului este următorul: strada Victoriei, str. Teiuleanu, Bd. I.C. Brătianu, Calea București, str. Maternității, str. Trivale, str. Egalității, Calea Craiovei, Bd. Frații Golești.

Elevii indisciplinaţi nu mai au voie să circule cu microbuzele şcolare

Miercuri, 15 Mai 2024 12:00

 

Pe 30 aprilie, Camera Deputaţilor a adoptat, cu 239 de voturi „pentru“, zero „împotrivă“ și o abținere, o propunere legislativă care stabileşte că microbuzele şcolare nu pot transporta decât elevi şi profesori. Mai mult, elevii care nu au un comportament şi un limbaj civilizat sau care distrug bunurile din autovehicul nu vor mai avea voie să se deplaseze cu microbuzele şcolare pentru o anumită perioadă de timp.

 

 

Încă şase şcoli din Argeş - incluse în programul “Masă sănătoasă în şcoli”

Miercuri, 15 Mai 2024 07:55

 

La acest moment, 27 de unităţi de învăţământ din judeţul nostru fac parte din programul “Masă sănătoasă în şcoli”, în cadrul căruia elevii primesc zilnic pachete cu alimente sau meniuri cu mâncare gătită, în valoare de 15 lei porţia. Guvernul a extins lista unităţilor beneficiare, astfel că 6 şcoli din mediul rural au fost incluse în acest program.

După această suplimentare, la nivel national, încă 62.771 de elevi vor beneficia de masă la şcoală, iar Executivul a mai alocat suma de 97 de milioane de lei pentru finanțarea Programului național „Masă sănătoasă”, pentru anul 2024, în completarea celor aproximativ 1,02 miliarde de lei alocați printr-o hotărâre adoptată la sfârșitul lunii februarie., potrivit Edupedu.ro.

 

Universitatea Politehnica din Bucureşti, din care face parte Universitatea din Piteşti - în topul celor mai bune universităţi din ţară!

Miercuri, 15 Mai 2024 07:34

 

Universitatea Politehnica din Bucureşti, din care face parte Universitatea din Piteşti, se află pe locul 3 în Metarankingul Naţional pe anul 2023 al instituţiilor de învăţământ superior.

Menţionăm că Metarankingul Naţional este un mecanism de evaluare şi ierarhizare a universităţilor din România, bazat pe analiza unor clasamente universitare internaţionale recunoscute la nivel global de către International Ranking Expert Group, Inventory of International Rankings (IREG).

 

 

Pagina 6 din 287

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea