Trafic restricționat pe Autostrada București - Pitești

Vineri, 05 August 2022 08:58

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul este restricționat pe autostrada București - Pitești.

Vineri, 5 august, între orele 07.00 – 15.00, circulația va fi restricționată pe a doua bandă pe A1București –Pitești,  pe sensul către Pitești, între kilometrii 38 – 39+500, în zona localității Găiseni, județul Giurgiu, pentru colectarea nisipului din zona mediana.

Două note de 10 la examenul de definitivat în Argeș

Joi, 04 August 2022 16:29

 

Joi, 4 august, s-au afișat rezultatele finale la examenul de definitivat. Rata finală de promovare înregistrată la examenul național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2022), în județul Argeș, după soluționarea contestațiilor, este 69,33% (în creștere cu 3,69 puncte procentuale, comparativ cu rezultatele inițiale – 65,64).

 

Astfel, după evaluarea contestațiilor depuse, 113 de candidați au fost promovați, având medii mai mari sau egale cu 8 (opt), în condițiile în care, după afișarea primelor rezultate, fuseseră declarați promovați 107 de candidați.

 

Campanie de dezinsecţie și deratizare în Mioveni

Joi, 04 August 2022 16:07

În perioada 10 – 16 august 2022, administrația din Mioveni, prin intermediul unei societăți de profil, specializată în activități de dezinsecție și deratizare, va demara o amplă campanie la nivelul orașului împotriva căpușelor, larvelor, țânțarilor și altor insecte dăunătoare mediului.

De asemenea, în subsolurile și pe scările de bloc vor avea loc tratamente de deratizare și igienizare, motiv pentru care administratorii sau președinții asociațiilor de proprietari/locatari sunt rugați să asigure curățenia acestor spații comune, pentru un efect cât mai puternic al substanțelor aplicate.

O femeie din Pitești - amendată pentru că ținea într-un apartament 18 pisici

Joi, 04 August 2022 14:49

# Zeci de pisici într-un apartament! Vecinii au chemat poliția, fiind îngroziți de miros!

O femeie din Pitești a fost amendată de polițiști pentru că ținea într-un apartament 18 pisici. S-a constatat că felinele nu aveau asigurate condițiile corespunzătoare în ceea ce privește spațiul. Proprietara a primit trei amenzi în valoare totală de 4.000 lei.

Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, împreună cu reprezentanţi ai Primăriei Piteşti şi ai Poliţiei Locale Piteşti, au efectuat o verificare într-un imobil din municipiul Piteşti, în care proprietara deţinea 18 pisici, deoarece vecinii s-au arătat deranjaţi de zgomotul şi mirosul care răzbăteau din apartamentul cu pricina.

 

Toamna începe cu Analogue Festival

Joi, 28 Iulie 2022 13:50

Unii dintre cei mai importanți artiști ai momentului, atât la nivel național, cât și in-ternațional, se vor afla la Mioveni, în această toamnă. Bucură-te de muzică între 2-4 septembrie, pe Platoul Făget din Mioveni la Analogue Festival.

La prima ediție a festivalului vor participa: Asaf Avidan, B.U.G. Mafia, Dubioza kolektiv, Jessie Ware, JP Cooper, Morcheeba Band, Rudimental, Subcarpați, Deliric x Silent Strike, GOLAN, Irina Rimes, Moonlight Breakfast, NANE, The Motans, Zdob și Zdub, BRUJA, Catalina Cara, El Nino, Maria Hojda Official și TM Groove.

 

Nu irosiți apa, folosiți-o cu măsură! Recomandarea societății Apă Canal 2000 SA Pitești în perioadele de secetă prelungită

Joi, 28 Iulie 2022 07:37

Având în vedere situația hidrometeorologică existentă în această perioadă, precum şi atenţionările organismelor de specialitate şi recomandările autorităţilor locale şi naţionale, rugăm consumatorii să utilizeze rațional apa potabilă pentru a evita furnizarea apei cu program şi a nu priva alţi beneficiari de minimul necesar util fiecărei gospodării.

Societatea Apă Canal 2000 SA recomandă utilizatorilor să folosească apa cu măsură și face apel către clienții care desfășoară activități agricole sau de grădinărit să reducă la minimum utilizarea apei potabile din rețeaua publică pentru aceste lucrări și să folosească apa din sursele proprii (de ex. fântâni).

 

 

Primăria Mioveni acordă şi în acest an „primul ghiozdan” elevilor din clasa pregătitoare!

Miercuri, 27 Iulie 2022 07:16

Consiliul Local Mioveni a aprobat, în şedinţa de săptămâna trecută, acordarea unui ghiozdan echipat cu cele necesare, elevilor care vor începe clasa pregătitoare în şcolile din Mioveni, pe 5 septembrie 2022. Acţiunea s-a bucurat de mare succes şi anul trecut, atât părinţii cât şi copiii apreciind eforturile administraţiei locale.  „Unul din cele 16 puncte de pe ordinea de zi, se referă la aprobarea acordării pentru anul școlar 2022- 2023 a pachetului cu rechizite școlare ”Primul meu Ghiozdan” copiilor înscriși în clasa prăgătitoare la unitățile de învățământ de pe raza orașului Mioveni; Așa cum am procedat și anul trecut, încercăm să încurajăm frecventarea cu regularitate a şcolii şi reducerea ratei abandonului şcolar.  Acest „prim ghiozdan” cuprinde necesarul unui elev pentru a păși pragul școlii: caiete, penar, creioane colorate, acuarele, instrumente de scris, etichete, bloc de desen.”, a anunţat viceprimarul Mioveniului, Ciprian Ţurlea.

Sorin Cîmpeanu: „Vrem să dispară învăţământul simultan!”

Marţi, 26 Iulie 2022 21:18

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a fost întrebat de ce în proiectul „România Educată” nu se menţionează nimic de învăţământul simultan, o practică des întâlnită în mediul rural, chiar şi în Argeş. Cîmpeanu a declarat în acest sens că intenţionează să desfiinţeze acest sistem de învăţământ simultan.

În mediul rural, în şcolile unde sunt prea puţini elevi pentru a putea crea o clasă, un singur profesor sau învăţător predă la două clase, din ani diferiţi, în acelaşi timp. Astfel, calitatea învăţământului scade simţitor, dar din păcate aceasta este o realitate în multe şcoli din Argeş şi din întreaga ţară.

 

 

Ion Sănduloiu, director Salvamont Argeș: „În lac glaciar nu se pescuiește și nu se înoată”

Marţi, 26 Iulie 2022 20:31

Muntele înseamnă o sursă de aer curat, de viață, de frumos. Iar în ultimii ani numărul celor care au ales peisajele spectaculoase ale munților este din ce în ce mai mare. Dar există și probleme! Pe de o parte foarte mulți pleacă la drum fără echipament, fără nici cea mai mică pregătire, iar pe de altă parte puțini dintre cei care pășesc pentru prima dată în această zonă știu să respecte muntele și tot ce înseamnă el.

Oamenii urcă pe munte în număr din ce în ce mai mare, iar zonele cele mai atractive sunt lacurile glaciare. Recent, lângă Lacul Capra, un lac glaciar pe versantul de sud al masivului Făgăraș, campează  un număr din ce în ce mai mare de turiști. Un lucru care arată că oamenii iubesc frumosul! Dar apar și problemele! Unii turiști s-au apucat să pescuiască, iar alții să înoate! Lucru care este de fapt interzis.

Unde se face testare gratuită pentru cancerul colorectal în Argeș

Marţi, 26 Iulie 2022 16:19

Încă de la sfârșitul anului trecut în Argeș este în derulare un program de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament al leziunilor precanceroase colorectale. 12 500 de argeșeni cu vârste de la 50 de ani până la 74 de ani pot beneficia de testare în acest program. Testarea este gratuită!

„Se schimbă medicii din programul de testare gratuită pentru cancerul colorectal. 17 doctori din Argeș vor începe să facă această analiză. Ei îi vor înlocui pe cei cu care a început proiectul anul trecut. Pentru că vrem ca de acest program să poată beneficia cât mai mulți argeșeni, es-te nevoie și de o acoperire mai mare a județului. Astfel, după 6 luni schimbăm lista medicilor.

 

 

Localităţi din 17 judeţe au restricţii la consumul de apă din cauza secetei! Argeşul, pe listă!

Marţi, 26 Iulie 2022 14:35

17 judeţe din România, printre care şi Argeşul, au restricţii de consum a apei potabile, din cauza secetei, după cum a anunţat Administraţia Naţională Apele Române. Autorităţile atrag atenţia asupra faptului că populația ar trebui să folosească rațional resursele de apă. În total, 214 localităţi din ţară sunt în această situaţie. Localitățile care au consumul de apă restricționat sunt din județele: Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Sibiu, Hunedoara, Ilfov, Argeș, Giurgiu, Dâmbovița, Ialomița, Dolj și Bihor.

 

Poşta Română a lansat primele cutii poştale digitale

Marţi, 26 Iulie 2022 14:17

Poşta Română a lansat, primele cutii poştale digitale dintr-un total de 3.000 de astfel de lockere, care urmează a fi instalate în perioada următoare pe întreg teritoriul țării, informează reprezentanţii companiei. Cutiile de acest gen reprezintă o soluţie de procesare pentru operaţiuni de distribuire de colete, cu sau fără ramburs, ele fiind accesibile clienţilor în regim self-service, non-stop. Mai exact, acestea oferă posibilitatea destinatarilor trimiterilor poştale să-şi ridice coletul oricând doresc, eliminând, astfel, constrângerile legate de intervalul orar de distribuire de către salariaţii poştali sau de timpul de aşteptare pentru ridicarea trimiterilor de la ghişeul poştal. Avizarea clienţilor care au de ridicat un colet, se va face prin sms sau e-mail. În plus, destinatarii pot face plata direct la POS-ul integrat pe care-l posedă cutia digitală, aceasta fiind dotată şi cu un ecran tactil ce oferă o interacţiune intuitivă cu utlizatorul.

 

S-a cântat ”Mulți ani trăiască” pe terenul de handbal

Marţi, 26 Iulie 2022 13:21

Miercurea trecută s-a cântat ”Mulți ani, trăiască!” în Sala Sporturilor Mioveni pentru Judith Vizuete, handbalista care aduce în centrul echipei CS Dacia Mioveni exuberanța și energia catalană. Judith a împlinit 27 de ani. Aflată în cantonament la Mioveni cu echipa națională de junioare a României, băimăreanca Alisia Boiciuc a fost și ea aniversată, tot miercuri, la împlinirea vârstei de 17 ani.

Le spunem și aici, ”La mulți ani!” și le urăm cât mai multe realizări în handbal și în viață!

Eugen Antonescu - noul șef al Gărzii Forestiere Argeș

Luni, 25 Iulie 2022 20:06

Din 15 iulie, Garda Forestieră Argeș are un nou șef. Eugen Antonescu a fost numit pe o perioadă de 6 luni, ce poate fi prelungită până la organizarea concursului, în funcția de șef birou la Garda Forestieră Județeană Argeș. Acesta l-a înlocuit din funcție pe Mihai Alin, a cărui detașare nu a mai fost prelungită.

Eugen Antonescu, în vârstă de 43 de ani, lucrează de 16 ani în cadrul instituției. A mai condus Garda Forestieră Argeș în urmă cu câțiva ani când a câștigat postul la concurs,  însă instituția a trecut apoi printr-un proces de reorganizare.

 

 

A doua serie de copii din Mioveni a plecat în tabără, la mare!

Luni, 25 Iulie 2022 15:17

După elevii cu rezultate foarte bune, a fost rândul sportivilor legitimați la cluburile din Mioveni, care au obținut în acest an clasări pe podiumurile competițiilor naționale și in-ternaționale, să se bucure de o săptămână pe plaja Marii Negre. Printre aceștia se află campionii secțiilor de judo, karate, echipa de oină, dar și echipa de robotică care a re-prezentat orașul la competiția Nextlab.Tech. Tabăra de la Eforie este oferită, an de an, gratuit de Consiliul Local Mioveni, copiilor mer-ituoși din oraș.

Oare câți locuitori mai are Piteștiul?

Luni, 25 Iulie 2022 14:41

# La ultimul recensământ, capitala Argeșului avea 170.000 de persoane

Recensământ 2021-2022: datele preliminare arată că Piteștiul are o rată de recenzare de 90,05%.

Conform ultimelor informații primite de la Direcția Județeană de Statistică Argeș, în Pitești, la data de 19 iulie 2022, au fost validate în urma autorecenzării, 71.541 de chestionare și 57.572 de chestionare completate de recenzori la domiciliu.

 

 

Puncte de prim ajutor și de distribuire a apei potabile, în caz de caniculă, în Pitești

Luni, 25 Iulie 2022 14:38

La nivelul municipiului Pitești, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a stabilit reactivarea punctelor de acordare a primului ajutor și distribuire de apa potabilă, la următoarele instituții:

- Primăria Municipiului Pitești - Zona Centru, intrarea B;

- Liceul Teoretic „Ion Barbu” – Cartierul Banat – Exercițiu;

- Liceul Tehnologic „Dimitrie Dima” – Cartierul Războieni ;

 

Directorul general al Agenției Nucleare Europene – în vizită la Universitatea din Pitești

Duminică, 24 Iulie 2022 20:24

 

Eveniment special la Universitatea din Pitești. Luni, 25 iulie, în Corpul Central al universității, se va desfășura un eveniment organizat de Agenția Nucleară și pentru Deșeuri Radioactive din România împreună cu UPIT. În cadrul manifestării, vor participa și excelența sa William Magwood, IV, director General al Agenției Nucleare Europene și Aleshia Duncan, secretar adjunct pentru Politică și Cooperare Internațională în domeniul Energiei Nucleare din cadrul Departamentului de Energie al SUA.

 

În cadrul întâlnirii, sala 3.40 a Universității din Pitești se va numi „Amfiteatrul Șerban Constantin VALECA”, în memoria fostului ministru al Cercetării și senator argeșean. De asemenea, va fi dezvelită și o placă comemorativă „In Memoriam Șerban Constantin VALECA”.

 

Percheziții la o secție de poliție din Argeș. Un polițist ar fi suflat în etilotest în locul șoferului

Miercuri, 20 Iulie 2022 13:53

 

Mai multe percheziții domiciliare au avut loc marți, 19 iulie, în cadrul unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului, fals intelectual, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și fals în declarații. Două percheziții au avut loc la sediul unei secții de poliție din Argeș, se arată într-un comunicat de presă emis de DGA.

Dosarul penal a avut la bază denunțul formulat ca urmare a unui apel la Call Center-ul Direcției Generale Anticorupție 0800.806.806, cât și o sesizare a Inspectoratului de Poliție Județean Argeș către unitatea de parchet competentă.

Au fost aduși la audieri doi polițiști, un elev al unei școli de poliție și tatăl acestuia. Unul dintre agenții de poliție ar fi suflat în etilotest în locul șoferului. Față de cei doi polițiști s-a dispus și măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Gheorghe Dinescu, impresii de la mare din Bulgaria: „Ne-au depășit la toate capitolele, inclusiv la autostrăzi!”

Miercuri, 20 Iulie 2022 11:15

Peședintele PNȚCD Argeș, Gheorghe Dinescu, și-a petrecut concediul în Bulgaria, așa cum fac milioane de români, de ani buni. Dar cum Dinescu e un iubitor de patrie, a postat pe Facebook un mesaj din care răzbate un adevăr de necontestat. Bulgarii sunt mai tari decât românii la turism!

”Vă salut de pe litoralul bulgăresc, pentru că aici îmi permit și eu, după un an de muncă, să mă relaxeaz. Dacă rămâneam pe litoralul românesc, în loc de 8 nopți aici, stăteam o noapte la Mamaia! Bă, trădătorilor, ne-ați distrus definitiv! În anii 80, când eu eram ospătar (că mie nu îmi este rușine să spun ce meserie aveam pe vremea lui Ceaușescu, nici turnător n-am fost la Secu) pe litoralul românesc, de bulgari ca și turism și comerț nu auzisem. Acum ne-au depășit la toate capitolele, inclusiv la autostrăzi! Așa că treziți-vă, nație română!”, a scris Gigi Dinescu, pe pagina sa de socializare.

 

Pagina 6 din 240

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea