Eveniment dedicat eroilor neamului din Primul Război Mondial, la Stolnici

Luni, 22 Octombrie 2018 17:11

Primăria și Consiliul Local Stolnici, au organizat, duminică,   21 octombrie 2018,  un eveniment dedicat eroilor neamului din Primul Război Mondial, în cadrul general al Centenarului Marii Uniri. Festivitățile au avut loc la Monumentul Eroilor din sat Stolnici, comuna Stolnici, după următorul program:
- Intonarea imnului de stat de către fanfară
- Te Deum și slujba de pomenire a eroilor

Must și oaie la proțap duminică, la Băbana

Luni, 22 Octombrie 2018 17:10

Sărbătoare în toată regula, duminică, la Băbana, în spațiul de vis-a-vis de Primărie. Fii satului s-au întâlnit la un pahar de must, la o țuică și la o porție de oaie la proțap. Amfitrionul evenimentului, ca de obicei, primarul Bebe Ivan.  Acesta s-a ocupat, cu egală atenție, de primirea invitaților, de grătar, de băuturi. Sute de săteni au participat, cu plăcere, la sărbătoarea propriei comune. Aceștia nu numai că au venit la fața locului, ci au și adus, fiecare, coșuri cu bunătăți din propriile gospodării: fructe, prăjituri, mâncare, băutură. Ziua frumoasă a fost ca un premiu acordat unei comune ai cărei reprezentanți încearcă să țină pasul cu vremurile. Felicitări!

 

Ionuț Butoi, din nou în lotul pentru Jocurile Invictus

Luni, 22 Octombrie 2018 17:02

# Plutonierul major a fost cel mai medaliat membru al echipei româneşti în ediția precedentă

În lotul României de 15 persoane pentru Jocurile Olimpice Invictus, olimpiada militarilor răniți în teatrele de operații, se află și doi argeșeni. Plutonierul major Ionuţ Claudiu Butoi, eroul muscelean rănit în 2008 în Afganistan, va participa la tir cu arcul, la fel ca şi anul trecut, când a fost cel mai medaliat membru al echipei româneşti, iar caporalul Valentin Ciolan-Uţă, din Piteşti, va concura la Sydney la mai multe discipline, printre care şi aruncarea greutăţii.

Bolnavii nu vor mai face naveta. Centru de dializă la Curtea de Argeș

Luni, 22 Octombrie 2018 17:00

Un cetățean a fost cel care a semnalat problema la Ministerul Sănătății. Iar tentativa a fost una de succes. În Spitalul din Curtea de Argeș va fi amenajat un spațiu în care bolnavii își vor face tratamentul de dializă.
La Curtea de Argeș, la acest moment, 50 de persoane sunt bolnave de diabet și dependente de insulină. Acestea trebuiau să facă naveta undeva de trei ori pe săptămână la Pitești pentru tratament. Situația se va schimbă însă în perioada următoare, tratamentul fiind posibil chiar la Curtea de Argeș.

 

Guvernul a aprobat proiectul noii Legi a pensiilor, la propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale

Luni, 15 Octombrie 2018 13:09

Proiectul de lege prevede creșteri etapizate ale punctului de pensie, până în anul 2021, pentru ca, din anul 2022, să fie aplicată noua formulă de calcul bazată pe Valoarea Punctului de Referință (VPR):
* 1.265 de lei în 2019;
* 1.775 de lei în 2020;
* 1.875 de lei în 2021, adică suma aferentă VPR nou introdus de 75 de lei, la care se adaugă majorarea de 10% aferentă sporurilor, acordului global și altor drepturi de natură salarială pentru care s-au plătit contribuții;

Câmpulungenii sunt așteptați să cumpere lemne de iarnă

Luni, 15 Octombrie 2018 13:07

# Depozitul din Câmpulung a fost aprovizionat
Vești bune pentru locuitorii din Câmpulung. Aceștia pot veni la depozitul de pe Valea Bărbușii și lua astfel lemne pentru iarnă.  Depozitul de lemne al Municipiului Câmpulung a fost aprovizionat cu material lemnos de către ocolul silvic din localitate. Doritorii pot veni să se aprovizioneze în fiecare zi, beneficiind de preţuri minime de vânzare. ”S-a aprovizionat depozitul de lemne cu material lemnos, în vederea achiziționării de către cetățeni pentru perioada de iarnă. Deci oamenii ce au nevoie de lemne, pot merge la depozit” a spus Mărgărin Blidaru (foto), viceprimarul Câmpulungului. A.I.

 

Bazinul din Curtea de Argeș este aproape gata

Luni, 15 Octombrie 2018 13:04

Locuitorii din Curtea de Argeș vor putea să înoate în bazinul pe care municipalitatea îl construiește. Complexul va avea un bazin mic și unul mare.
Lucrările la Complexul de Natație din Curtea de Argeș au intrat în linie dreaptă. În noiembrie, bazinul este așteptat să fie la dispoziția copiilor și a cetățenilor. Complexul va fi unul la dispoziția tuturor, fiind constuit atât pentru inițiere, cât și pentru performanță, respectiv relaxare.

S-a sfinţit noul sediu al Protoieriei Mioveni

Luni, 15 Octombrie 2018 13:00

Protoieria Mioveni din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului are un nou sediu administrativ. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a oficiat slujba de sfințire a clădirii care a fost reabilitată cu ajutorul Primăriei Mioveni. La acest eveniment au participat preoții din protopopiat împreună cu reprezentanți ai administrației locale și centrale.
În cuvântul rostit cu această ocazie Chiriarhul Eparhiei a vorbit despre ajutorul pe care primăria Mioveni la acordat în timp pentru construcția bisericilor din oraș între care un loc important îl ocupă Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

 

“Olimpiada deţinuţilor”, în Mioveni

Luni, 15 Octombrie 2018 12:57

Peste 100 de persoane private de libertate custodiate de penitenciarele Codlea, Craiova, Găești, București Jilava, București Rahova, Mărgineni, Mioveni, Spital Penitenciar Mioveni, Ploiești, Târgu Jiu și Timișoara au participat vineri, 12 octombrie, la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni la activitatea interpenitenciară “Olimpiada persoanelor private de libertate”, ediția a V-a.  Numit generic “Olimpiada Deţinuţilor” şi aflat la a cincea ediţie, evenimentul este organizat de Penitenciarul Mioveni în parteneriat cu Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni, Clubul Sportiv Darts Mioveni, Clubul Sportiv Mioveni, Clubul Sportiv Dacia Mioveni 2012, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș, Serviciul Umanitar pentru Penitenciare, precum și Asociația „Sfinții Spiridon și Irina” și constă în competiţii sportive: de fotbal, tenis de masă şi darts.

 

Corabia Piraţilor - la Curtea de Argeş

Luni, 15 Octombrie 2018 12:53

# În ţară mai există doar trei astfel de obiective

Argeşul, prin Curtea de Argeş se poate mândri cu o corabie a piraţilor. Vorbim despre noul loc de joacă deschis în oraşul regal. Obiectivul din Curtea de Argeş este unul unic în judeţ şi foarte rar în ţară. Spre exemplu, în ţară mai există doar două astfel de parcuri cu o corabie a piraţilor. Locul de joacă a fost montat la Curtea de Argeş şi dispune de un întreg sistem de dotări. Vorbim aşadar despre un vapor, un leagăn pentru copii, un carusel pe arcuri, un rechin pe arc, un balansoar pe arc, girafă, două balansoare de metal, doi dinozauri pe arc, aparate de fitness şi două mese de tenis.

 

Continuă acțiunea „Ghiozdanul meu”, în localitățile județului

Luni, 15 Octombrie 2018 12:50

Acțiunea social-filantropică ,,Ghiozdanul meu” desfășurată în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a ajuns săptămâna trecută într-o altă etapă. Peste 200 de elevi din localitățile argeșene Berevoiești, Bughea de Jos și Călinești au primit ghiozdane și rechizite școlare necesare pentru procesul educativ.
Evenimentul s-a desfășurat în prezența  părintelui consilier Andrei Diaconescu, ca reprezentat al Sectorului Social Filantropic și de Misiune al Eparhiei, cu sprijinul preoților din parohiile protopopiatului Câmpulung Muscel.

PRIMĂRIA MIOVENI, PARTENER ÎNTR-UN PROIECT SPORTIV ADRESAT TINERILOR

Luni, 15 Octombrie 2018 12:47

Proiectul sportiv iniţiat de Instituţia Prefectului – judeţul Argeş, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, cu sprijinul Primăriei Mioveni, Asociaţiei Sportive „Sportul pentru toţi”, Primăriei Ştefăneşti şi al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Argeş – „Intră în joc, câştigă-ţi sănătatea!” – a  ajuns la cea de-a patra ediţie. Proiectul se derulează în perioada 13 octombrie – 15 decembrie a.c..

 

După ce s-a căsătorit, Principele Nicolae a venit în Argeș

Luni, 08 Octombrie 2018 23:46

# Alături de soție, acesta s-a recules la mormântul bunicilor
Imediat după ce și-au unit destinele, Principele Nicolae a venit, alături de soția sa, la Curtea de Argeș, unde se află mormintele bunicilor și străbunicilor lui. Cei doi au lăsat aici lumânările de cununie, dar și buchetul de mireasă.
Principele Nicolae a venit la Curtea de Argeș alături de soția sa Alina, dar și alături de socrii săi. Proaspeții căsătoriți au adus cele două lumânări de la cununia religioasă.

Toamna Piteșteană 2018, 8-14 octombrie

Luni, 08 Octombrie 2018 23:43

La cea de-a 13-a ediție a manifestării tradiționale, care se desfășoară în municipiul Pitești în perioada 8-14 octombrie, și-au exprimat intenția de participare 217 producători și comercianți din Pitești, din județul Argeș și din întreaga țară, după cum urmează:
- Produse agricole = 60 producători/comercianți;
- Terase alimentație publică = 13 agenți economici;

 

A fost protest la Ministerul Justiției

Luni, 08 Octombrie 2018 23:34

# La acțiune au luat parte și reprezentați ai Sindicatului „Dreptatea 2010“

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a protestat în fața Ministerului Justiției. La protest au participat membrii din cele 32 de sindicate afiliate la Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, dar și sindicaliști din Confederația Națională Sindicală "Cartel Alfa" și Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

CASĂ JUDEȚEANĂ DE PENSII ARGEȘ ANUNȚĂ CĂ DISTRIBUIE BILETE DE TRATAMENT BALNEAR

Luni, 08 Octombrie 2018 23:18

Pentru seria 16 din acest an, ne-au mai fost repartizate 10 bilete de tratament balnear în stațiunea Neptun, hotel Doina, cu dată de plecare în 14.10.2018.
Aceste bilete se distribuie prin solicitare directă la Compartimentul bilete de tratament balnear până în data de 14.10.2018.
Contribuția individuală a unui bilet de tratament este de 50% din cuantumul brut al pensiei, inclusiv din pensia brută acordată, dacă beneficiază de drepturi de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensie.

 

Țuica PATER, marca Mărășoiu, premiată la Concursul Mondial din Bruxelles, 2018

Luni, 08 Octombrie 2018 23:17

Așa cum am mai scris, familia Mărășoiu produce, de puțin timp (pentru comercializare), singurul whisky argeșean. După eforturi considerabile, pricind autorizarea ca producător și ca antrepozit, după eforturi de marketing și promovare a produsului, după efortul de a avea un produs bun, iată, vine și recunoașterea” Țuica PATER a fost, recent, premiată la ”Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles, 2018”. O recunoaștere meritată, o recunoaștere muncită. După magiunul Bibianei Stanciulov, în sfârșit, un alt produs ”scoate capul în lume”.

Gala Educaţiei Argeşene, la semicentenarul Inspectoratului Şcolar Județean

Luni, 08 Octombrie 2018 12:21

Sub genericul “Gala Educaţiei Argeşene”,  Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a sărbătorit, vineri, 5 octombrie, de “Ziua Mondială a Educaţiei”, 50 de ani de la înfiinţare. Evenimentul a cuprins o serie de activităţi, printre care lansarea volumului monografic al instituţiei, dezvelirea unei plăci comemorative dar şi o gală de premiere prin care organizatorii şi-au propus să reunească pe toţi cei care au contribuit şi contribuie la atingerea excelenţei în învăţământul argeşean.

 

“Săptămâna Europeană a Sportului”, sărbătorită la Şcola Gimnazială „Negru Vodă” din Piteşti

Luni, 01 Octombrie 2018 16:38

Cu zâmbetul pe buze, așa au sărbătorit 80 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr 12 „Negru Vodă” “Săptămâna Europeană a Sportului”. Unitatea școlară din cartierul Trivale, condusă de directorul Aurelian Costache, a luat parte la această manifestare prin care se încearcă promovarea sportului şi a activităţii fizice. Și totul a fost o reușită, dovadă fiind chipurile vesele ale copiilor, care s-au jucat, au dansat și au făcut mișcare pe terenul de sport al școlii, sub atenta coordonare a profesorului de educație fizică și sport Andreea Popescu, organizatorul activității, dar și a educatoarelor sau învățătoarelor prezente la fața locului.

„Sărbătoarea Recoltei” de la Mioveni, o reușită!

Luni, 01 Octombrie 2018 16:34

Zeci de producători din Argeș, precum și din mai multe zone ale ţării și-au expus produsele weekendul trecut, la Mioveni, în centrul Civic al orașului, la tradiționalul târg de toamnă - "Sărbătoarea Recoltei".
Pe parcursul celor trei zile ale evenimentului au participat mii de persoane, iar aceștia au beneficiat de mai multe acțiuni.

 

Pagina 6 din 138

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea