Proiect de reabilitare și eficientizare energetică la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 28 Martie 2022 11:30

Proiect important la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Arges. Instituția a solicitat Consiliului Județean Argeș, în luna martie, suma de 317.000 lei pentru întocmirea documentațiilor tehnice necesare proiectului “Reabilitarea și eficientizarea energetică a Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș”. Pe 28 martie, consilierii județeni urmează să aprobe alocarea sumei de bani pentru demararea acestui proiect.

A.V.

Controale finalizate cu dosare penale pentru furt de apă şi facturi emise de peste 320.000 lei

Luni, 28 Martie 2022 11:21

Acţiunile de control ale S.C. Apă Canal 2000 S.A. derulate de la începutul anului 2022 au vizat zonele: Bradu (Platoul Prundu-Craiovei), Piteşti (Platoul Găvana, Zona Căpitan Cuţui, Zona Pieţei Ceair) şi utilizatorii debranşaţi din toată aria de operare.

 

Pe perioada 01.01. - 21.03.2022 S.C. Apă Canal 2000 S.A., prin personalul de specialitate din cadrul Serviciului Control, a efectuat un număr de 170 de verificări, principalele neconformităţi constatate fiind următoarele: 11 by-passuri, 13 branşamente de apă clandestine, 45 de racorduri de canalizare clandestine, 4 utilizatori cu sigiliul rupt, 6 utilizatori la care s-a constatat apometrul blocat şi intervenţie neautorizată asupra acestuia, 3 utilizatori debranşati care beneficiau de apă la data controlului şi 28 de surse proprii necontorizate şi nedeclarate la operator pentru facturarea cantităţii de canal.

 

A murit fosta contabilă-șefă a Bibliotecii Județene Argeș

Vineri, 25 Martie 2022 13:44

 

 

Cu profund regret vă aducem la cunoștință trecerea la cele veșnice a Elenei Roceanu, fosta contabilă-șefă a Bibliotecii Județene Argeș. Dumnezeu să-i lumineze calea spre eternitate!

Slujba de înmormântare va avea loc duminică, după ora 11:00, la Biserica ”Nașterea Maicii Domnului” din satul Căteasca, comuna Căteasca.

 

Prefectul Radu Perianu a oferit diplome pentru voluntarii pandemiei

Joi, 24 Martie 2022 13:43

 

Instituția Prefectului Argeș a premiat, joi – 24 martie, spiritual civic. Un număr de 140 de diplome au fost oferite pentru voluntarii pandemiei de COVID-19.

„Am organizat o festivitate în care au primit diplome voluntarii care au fost anul trecut la Direcția de Sănătate Publică Argeș. Am premiat astăzi spiritul civic! Am susținut mereu că tinerii sunt un plus în orice echipă și evenimentul de astăzi a fost o confirmare a acestui fapt. Acum vorbim la trecut despre situațiile în care numărul solicitărilor de testare era atât de mare încât Serviciul de Ambulanță lucra cu marea majoritatea a echipajelor pentru acest lucru. Sau cum se făceau anchete epidemiologice 24 de ore din 24.

 

Smiley și Theo Rose, în concert de Simfonia Lalelelor

Joi, 24 Martie 2022 13:26

# Simfonia Lalelelor, ediția 45 – în premieră, în mijlocul naturii: atracții pentru toate vârstele, transport gratuit spre Parcul „Lunca Argeșului”.

Cea de-a 45-a ediție a expoziției dendro-floricole internaționale „Simfonia Lalelelor”, organizată, în premieră, în mijlocul naturii, în Parcul „Lunca Argeșului”, se va desfășura în perioada 15 – 17 aprilie, tematica acestui an fiind „Înflorirea speranței / Bloom of Hope”. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 15 aprilie, la ora 12:00, inaugurarea expoziției fiind urmată de un spectacol în aer liber al Filarmonicii Pitești, dedicat ediției, susținut în Parcul „Lunca Argeșului”!

Baroul Argeș - proiect ”Fii avocat în școala ta!”

Miercuri, 23 Martie 2022 10:28

Baroul Argeș activează în derularea proiectului UNBR ”Fii avocat în școala ta!” în unitățile de învățământ gimnazial și liceal din județul Argeș prin validarea unei echipe de proiect formată din 72 de avocați voluntari coordonați de avocatul Dragoș Nicolescu- Prodecanul Baroului Argeș.

La data de 01.03.2022 Baroul Arges a încheiat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș  un protocol de colaborare, care are ca scop ”implementarea eficientă a proiectelor de educație juridică non-formală în învățământul preuniversitar din județul Argeș, prin facilitarea accesului elevilor la cunoștințe elementare în privința drepturilor și responsabilităților lor, dar și a răspunderii lor civile și penale”.

 

Fostul deputat de Argeș, Cristian Boureanu, escapadă romantică în Italia!

Miercuri, 23 Martie 2022 07:53

Fostul deputat și președinte al PDL Argeș, Cristian Boureanu, și-a petrecut săptămâna trecută în Italia, alături de frumoasa lui iubită, Cristina Belciu. Actriță și model, Cristina a participat la o serie de shooting-uri foto în Italia și l-a luat și pe Boureanu cu ea, ca să-i țină de urât.

Cei doi se iubesc de la finele anului trecut și chiar dacă înte ei este o diferență de 24 de ani, Cristi și Cristina nu se sfiesc să arate lumii că sunt împreună. Și cum rețelele sociale sunt cel mai rapid și la îndemână mijloc de promovare,  Cristina Belciu a postat o fotografie în care apare alături de Boureanu.

Argeșean trimis în judecată după ce a braconat un căprior

Miercuri, 23 Martie 2022 07:49

# Asociația Vânătorilor și Pescarilor Gorunul Brătia s-a constituit parte civilă cu suma de 5.000 de euro

Polițiștii argeșeni au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj. Un bărbat a fost depistat pe 20 aprilie 2021 de un paznic de vânătoare în timp ce avea asupra sa un sac din plastic în care se afla o piele de căprior. Paznicul a anunțat organele de poliţie. În cele din urmă, bărbatul a predat poliţiştilor un cadavru de animal sălbatic, specia căprior, de aproximativ 10 kg. Acesta ar fi capturat animalul cu o zi înainte, transportându-l la locuinţa sa unde l-a sacrificat cu scopul de a îl găti.

 

 

Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni – locul I la concursul de robotică NEXTLAB.TECH

Marţi, 22 Martie 2022 07:27

Victorie uriașă! Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni a obținut cel mai mare punctaj la concursul de robotică NEXTLAB.TECH. Competiția a reunit peste 44 000 de elevi și peste 1600 de școli. Menționăm că mai multe școli din Argeș au participat la acest concurs, care – din acest an – va deveni olimpiadă și va beneficia de finanțare din partea Ministerului Educației, până acum fiind finanțat numai de mediul privat.

 

S-a publicat calendarul simulărilor pentru clasele a VIII-a și a XII-a!

Marţi, 22 Martie 2022 07:26

Ministerul Educației a publicat calendarul simulărilor pe care le vor susține anul acesta, elevii claselor a VIII-a și a XII-a. Astel, simulările pentru Bacalaurat încep pe 28 martie, în timp ce simulările dedicate Evaluării Naționale debutează pe 4 aprilie.

Calendarul simulărilor pentru BAC 2022:

 

 

Medici noi la Spitalul din Mioveni

Luni, 21 Martie 2022 19:32

# Echipa a fost completată cu Andreea Savu - specialist Pediatrie și Tudor Mihai Constantin - Anestezie și Terapie Intensivă

În echipa medicală a Spitalului Orășenesc Mioveni au intrat doi noi doctori: Andreea Savu, medic specialist Pediatrie și Tudor Mihai Constantin - Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).

Andreea Savu a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și a urmat apoi stagiul de pregătire pe specialitate în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu" București.

 

CURS DE PROGRAMARE și ROBOTICĂ GRATUIT, la Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș!

Luni, 21 Martie 2022 14:19

În perioada martie - mai 2022, Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” organizează CURS DE ROBOTICĂ pentru copiii cu vîrstele între 7-12 ani. Printre proiectele ce vor fi realizate pe durata cursului, se numără: diferite jocuri, de la simple la jocuri mai complexe cu mai multe personaje, niveluri etc.(dezvoltate în Scratch); o stație meteo ce măsoară temperatura și umiditatea aerului, presiunea atmosferică si afișează datele sau le transmite pe Web; un ceas electronic ce afișează ora exactă și data și se poate programa; un semafor inteligent. Activitățile sunt GRATUITE! Locurile sunt LIMITATE! Cursul se va desfășura cu respectarea măsurilor de siguranță, în contextul pandemiei de COVID-19

 

 

Balul copiilor speciali! Marcel Pavel și Maria Constantin, în concert la Curtea de Argeș

Luni, 21 Martie 2022 12:20

În această săptămână se va desfășura primul Bal caritabil din Curtea de Argeș, ce are ca scop susținerea copiilor cu dizabilități din medii defavorizate! Balul copiilor speciali este organizat de Asociația Autism și Terapii Complementare Curtea de Argeș și va avea loc la Hotelul Posada, pe 23 martie, de la ora 17.00.

Spectacolul este unul garantat! Marcel Pavel și Maria Constantin au răspuns pozitiv invitației organizatorilor. Evenimentul va avea parte de muzică bună oferită de oameni minunați, de artiști consacrați, care s-au implicat sufletește în cadrul proiectului.

Victorie la Tribunalul Vâlcea! Dr. Tiberiu Irimia a câștigat procesul cu firma Titidan

Luni, 21 Martie 2022 11:47

 

Doctorul Tiberiu Irimia a câștigat, la Tribunalul Vâlcea, procesul cu Titidan. Instanța a decis, pe 18 martie 2022, anularea autorizației de construire nr.191 din 2018 emisă de Primarul Municipiului Pitești. Hotărârea nu este definitivă.

Este vorba despre ansamblul clădire mixtă 2S+P+10E cu locuințe colective și spații comerciale, realizat în centrul Piteștiului, lângă Centrul de Afaceri. Deși blocul este finalizat, urmează de văzut ce va aduce nou hotărârea instanței, după ce va rămâne definitivă!

 

Bazinul Olimpic din Pitești a împlinit 38 de ani!

Luni, 21 Martie 2022 11:31

Pe 21 martie 1984 era inaugurat Bazinul Olimpic (Complexul Olimpic de Natație) Pitești. Aniversarea găsește instituția închisă – pentru renovare și modernizare – cu speranțe de redeschidere abia la primăvara viitoare.

La ora actuală sunt în desfășurare două proiecte, unul cu fonduri europene, de modernizare, montare sistem panouri solare și eficiență energetică, și altul cu fonduri de la bugetul local, prin care este vizată reabilitarea propriu-zisă a clădirii. Primele lucrări începute la Bazinul Olimpic au fost cele de modernizare.

Tânăr - salvat de la moarte de dr. Alexandru Stoian de la Spitalul Județean

Miercuri, 16 Martie 2022 12:36

Un pacient, în vârstă de 21 de ani, aflat în stare critică, a fost adus în luna februarie la Spitalul Județean de Urgență Pitești prin transfer de la un alt spital din județ.

Deși șansele de supraviețuire ale tânărului, victimă a unui accident rutier, erau aproape nule, medicul Alexandru Stoian (foto), de la Spitalul Județean, a reușit să îi salveze viața. Un rol important l-au avut și specialiștii din ATI, acolo unde pacientul a fost spitalizat inițial.

La începutul lunii martie, tânărul a fost externat.

 

Doliu la FC Argeș. A murit Ion "Ață" Voicu

Marţi, 15 Martie 2022 22:29

Suflarea fotbalistică argeșeană este în doliu. FC Argeș se desparte de un fost jucător care a scris istorie pentru alb-violeți.

Fostul fundaș Ion "Ață" Voicu a murit, marți seara, la vârsta de 61 de ani. "Aţă" a jucat la FC Argeș, timp de opt ani. A bifat 200 de meciuri în prima divizie şi a înscris 4 goluri.

"Drum lin printre stele, Ion Voicu! Clubul FC Argeș regretă trecerea în neființă a fostului fundaș Ion Voicu. "Ață", așa cum era cunoscut de prieteni, a făcut primii paşi în fotbal în 1974 sub îndrumarea antrenorului Mihai lanovschi. După un rodaj în Divizia C, la Muscelul Câmpulung, Voicu a ajuns la FC Argeş în 1983. "Aţă" a jucat pentru clubul nostru timp de opt ani, bifând 200 de meciuri în prima divizie și 4 goluri. Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a transmis FC Argeș.

De la 1 aprilie, procurorul Marius Ștefan - noul șef al DNA Pitești

Marţi, 15 Martie 2022 17:53

 

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât astăzi, 15 martie,  cu unanimitate de voturi,  delegarea în funcţia de procuror-şef al Serviciului Teritorial Piteşti din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a procurorului Marius Ștefan.

Acesta va conduce DNA Pitești de la 1 aprilie, fiind numit în funcție pe o perioadă de șase luni.

 

Simfonia Lalelelor se va desfășura, în premieră, în Parcul Lunca Argeșului!

Marţi, 15 Martie 2022 16:43

# Vedeta ediției din acest an este laleaua ce poartă numele orașului: Tulipa Pitești!

Simbolul vieții culturale a municipiului Pitești, festivalul „Simfonia Lalelelor” revine, în acest an, într-o ediție inedită, organizată în mijlocul naturii, în Parcul Lunca Argeșului, unde au fost plantați, pentru bucuria localnicilor și a turiștilor, aproximativ 60 de mii de bulbi de lalea. Spectacolul de culoare și frumusețe generat de sărbătoarea florilor cuprinde manifestări diverse, unele cu tradiție, precum expoziția și târgul de flori, dar și atracții noi, pentru toate vârstele: evenimente culturale – conferințe, lansări de carte etc. - și de divertisment, zonă de food și de picnic, dar și spectacole în aer liber.

 

Judecătorul Ciprian Tița, președintele Tribunalului Specializat Argeș, dorește să candideze la viitorul CSM

Marţi, 15 Martie 2022 13:16

Presedintele Tribunalului Specializat Argeș, judecătorul Ciprian Tița, și-a anunțat intenția de a candida pentru viitorul Consiliu Superior al Magistraturii, cel care își începe activitatea în 2023. Lumea Justiției (www.luju.ro) prezintă scrisoarea judecătorului Ciprian Tița, prin care acesta își anunță colegii despre candidatura pentru noul CSM:

“O justiție modernă și eficientă este în primul rând o justiție unită, care înseamnă obiective comune pentru întreaga magistratură

Dragi colegi, vreau să …imi exprim pe această cale intenția de a candida la Consiliul Superior al Magistraturii din partea Tribunalelor, cu gândul că a fi membru ales în Consiliul Superior al Magistraturii presupune a fi în primul rând judecător, un judecător aflat în slujba cetățenilor și a magistraților din întreg sistemul judiciar.

 

Pagina 6 din 228

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea