150 de candidați pentru șapte posturi din sursă externă la IPJ Argeș

Luni, 28 Ianuarie 2019 23:42

La Inspectoratul de Poliție Județean Argeș au fost scoase la concurs șapte posturi din sursă externă. La concurs și-au depus dosarul de înscriere 150 de candidați. Cei mai mulți candidați, circa 60 de persoane, au optat pentru cele patru posturi de la Serviciul Criminalistic.
La nivelul IPJ Argeș au fost scoase la concurs 7 posturi. Dintre acestea, două posturi vacante de ofițer de poliție au fost la Poliţia Municipiului Câmpulung - Biroul Investigaţii Criminale și  Combaterea infracţiunilor contra patrimoniului.

APIA Argeș a acționat, în instanță, Curtea de Conturi și a câștigat

Luni, 28 Ianuarie 2019 23:35

# Litigiul s-a purtat pentru plăți de aproape un milliard de lei, bani dați de APIA fermierilor

Săptămâna trecută, s-a încheiat, definitiv, un litigiu ce a zguduit, efectiv, fermierii din Argeș. Pentru că a fost vorba de sume de bani plătite, de APIA Argeș, în conturile acestora. Sume care, apoi, la controlul Curții de Conturi, au devenit pasibile de ilegalități, ba chiar purtătoare de penalități.

 

Doi judecători cu experiență, transferați la Curtea de Apel Pitești

Luni, 28 Ianuarie 2019 23:27

La 3 ianuarie 2019, Curtea de Apel Pitești avea patru posturi vacate de judecător din cele 42 înregistrate în schema de funcționare a instanței. Pe 22 ianuarie, în ședința Secției pentru judecători, Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat transferul a doi noi judecători către Curtea de Apel Pitești.
Primul judecător care va veni, începând cu data de 15 februarie, este Mirel Marian Bratu, avansat la Curtea de Apel Pitești de la Tribunalul Vâlcea. Cu o vastă experiență ca magistrat, Mirel Marian Bratu  a fost o bună parte judecător la Judecătoria Curtea de Argeș.

Un procuror de la Parchetul Curții de Apel Pitești, la conducerea Parchetului Judecătoriei Bălcești

Luni, 28 Ianuarie 2019 23:24

Consiliul Superior al magistraturii urmează să stabilească pe 28 ianuarie dacă îi va prelungi procurorului Sabinel Ion Bălmău delegarea în funcţia de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bălceşti. Anul trecut, acesta a promovat concursul devenind procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti. Imediat după numire, Sabinel Ion Bălmău a fost delegat  ca prim procuror la Parchetul Judecătoriei Bălcești, din județul Vâlcea. Înainte de a  promova concursul la Parchetul Curții de Apel Pitești, acesta a mai fost prim-procuror, tot în Vâlcea, la Parchetul Judecătoriei Drăgășani. A.V.

 

Argeșeanul Daniel Constantin, audiat în dosarul unui fost ofițer SRI

Luni, 28 Ianuarie 2019 22:45

Fostul ministru Daniel Constantin a fost audiat de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul lui Daniel Dragomir, fost  ofițer SRI. Fostul deputat de Argeș a precizat că nu îl cunoaşte pe Dragomir şi nici pe soţia sa, adăugând că nu i s-a cerut niciodată să intervină pentru Avicola Crevedia, firma lui Rami Ghaziri.
”Având în vedere că nu i-am cunoscut pe cei doi anterior (pe Daniel Dragomir şi pe soţia sa, n.r.), nu aveau cum să intervină la mine pentru Avicola Crevedia.Pe Rami Ghaziri (fostul reprezentant al Avicola Crevedia, n.r.) l-am cunoscut cu ocazia

A crescut numărul de cazuri de violență în familie. Peste 20 de intervenții în Argeș, în 2019

Luni, 21 Ianuarie 2019 14:12

#  Din 28 decembrie 2018, poliţiştii pot emite ordinul de protecţie provizoriu
Săptămâna trecută, la sediul Poliţiei Argeş a avut loc o conferinţă de presă cu noutăţi şi referiri la ordinul de protecţie provizoriu emis de poliţişti. La întâlnire au participat comisarul-şef Corina Georgescu, comisarul-şef Leonard Bâlă și agentul șef adjunct de poliție Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș.
De la 28 decembrie 2018, poliţiştii care intervin la  cazuri de violenţă domestică pot emite, după analizarea situaţiei pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile.

 

ÎPS Calinic, participant la ședința de lucru a directorilor de școli din Argeș

Luni, 21 Ianuarie 2019 14:10

În baza parteneriatului care există între Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și Inspectoratul Școlar Județean Argeș, la sfârșitul săptămânii trecute a fost organizată o ședință de lucru cu toți directorii de școli din cuprinsul Eparhiei. Evenimentul s-a desfășurat în Sala de festivități a Liceului Tehnologic ,, Mihai I ” din Curtea de Argeș în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, a domnului Tudosoiu Dumitru, inspector  școlar general în cadrul ISJ Argeș și a inspectorilor școlari de la fiecare disciplină de învățământ.

La mulți ani, Sebi David!

Luni, 21 Ianuarie 2019 14:09

În prima lună din acest an, interpretul de muzică populară, Sebi David, originar din Călineștii Muscelului, împlinește 24 de ani. După cum bine știți, el este un cunoscut rapsod, care a avut multe apariții la canalele de televiziune naționale, a participat la numeroase concursuri și festivaluri răsunătoare, a câstigat titlul de  “cel mai frumos argeșean”. Anul trecut, a lansat și o piesă cu un videoclip atipic pentru muzica populară,  care se numește “Mândro, mândra mea”. Cum el a spus,  “încă nu am realizat nimic, în comparație cu ce mi-am propus să realizez în anii ce vor urma.

 

„Luceafărul poeziei românești”, aniversat la Liceul Teoretic ”Ion Mihalache" din Topoloveni

Luni, 21 Ianuarie 2019 13:55

Marți, 15 ianuarie 2019, cu ocazia zilei de naștere a poetului Mihai Eminescu, care a fost declarată Ziua Culturii Naționale, s-a desfășurat la Biblioteca Orășenească Topoloveni, un eveniment de prezentare a unor eseuri cu caracter bibliografic și de teorie literară din operele „Luceafărului poeziei românești”. Sub coordonarea domnului profesor de filosofie Gheorghe Badea, au fost împărtășite publicului prezent la eveniment câteva opinii concentrate în jurul

Șapte posturi scoase la concurs din sursă externă la IPJ Argeș

Luni, 21 Ianuarie 2019 13:52

Poliţia Română a scos la concurs pentru încadrare directă posturi în mai multe domenii şi structuri. La Inspectoratul de Poliție Județean Argeș au fost scoase la concurs șapte posturi din sursă externă. Înscrierile se fac până marți,  22 ianuarie, la sediul instituției.
Persoanele care îşi doresc o carieră în Poliţia Română se pot înscrie la concursurile organizate pentru ocuparea a 290 de posturi scoase la concurs prin încadrare directă.

 

Sărbătoarea Micii Uniri, marcată în avans la Mioveni

Luni, 21 Ianuarie 2019 13:48

Cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la înfăptuirea Micii Uniri, de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, la Mioveni se vor organiza o serie de manifestări culturale și artistice menite să elogieze acest prim pas important pe calea înfăptuirii Statului Național Unitar Român.
Miercuri, 23 ianuarie, de la ora 11.00, în sala de spectacole a Centrului Cultural Mioveni va avea loc spectacolul intitulat ”Hai să dăm mână cu mână”, unde vor participa elevii unităților de învățământ din oraș.

Instructorii de la Bazinul de Înot din Mioveni, în căutare de înotători

Luni, 21 Ianuarie 2019 13:45

Săptămâna trecută, instructorii de la Bazinul de Înot Didactic și de Agrement Mioveni s-au întâlnit cu elevii școlilor din oraș, în încercarea de a-i convinge pe cei mici să practice înotul. Instructorii le-au explicat elevilor că foarte puține activități pentru copii aduc cu sine atâtea beneficii așa cum reușește acest sport. Pentru a analiza ofertele și programele împreună cu părinții, elevii au primit pliante informative.

 

„Infracţiunile care au ca mod de operare folosirea internetului au crescut foarte mult în Argeș”

Luni, 21 Ianuarie 2019 13:42

# Susține comisarul-şef Florin Stan, şeful Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti # La Pitești a fost demarată campania de prevenire „Sunt prudent pe internet“

În 2018, infracțiunile comise cu ajutorul internetului au fost în creștere în Argeș. Ținând cont de acest lucru, în Pitești a fost demarată campania de prevenire „ Sunt prudent pe internet“. Este vorba despre o acțiune în domeniul prevenirii și combaterii exploatării copiilor prin muncă, a violenței asupra lor și a violenței în familie. În cadrul acesteia, elevii din cadrul liceelor din Piteşti vor putea discuta cu specialiştii implicaţi aflând informații despre pericolele care pândesc pe internet.

Amendă și suspendarea permisului pentru șoferii care țin în mână telefonul mobil sau tableta, la volan

Luni, 14 Ianuarie 2019 21:52

Șoferii care țin în mână telefonul sau alte dispozitive mobile, la volan, vor fi sancționați cu 20 de puncte amendă și le va fi suspendat permisul de conducere, potrivit unui proiect de lege pus în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne.
Prin proiect se modifică legislația privind circulația pe drumurile publice și se prevede interzicerea, în timpul mersului, a ținerii în mână sau folosirii cu mâinile în orice mod nu numai a telefonului mobil, ci și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video.

 

La mulți ani, maestre!

Luni, 14 Ianuarie 2019 14:17

# La 76 de ani, poetul Dan Rotaru  este activ pe rețelele de socializare și scrie, neobosit!

Dan Rotaru nu mai are nevoie de nicio prezentare. Iubitorii de poezie îl cunosc și îl admiră necondiționat, creațiile sale, pline de sensibilitate și trăire poetică sunt binecunoscute. Poet al dragostei, Dan Rotaru a încărunțit numai în viața reală, pentru că, în poezie, este mai tânăr ca niciodată. Declarat senior al literaturii române, poetul argeșean (importat, acum multe decenii, de la vecinii din Olt) a renăscut precum o pasăre phoenix. A descoperit facebook-ul, unde își delectează cititorii cu câteva poeme în fiecare zi.

Spaima lui Nicolescu și Penescu a ajuns noul șef DNA! Călin Nistor - zeci de dosare instrumentate, nicio achitare

Luni, 14 Ianuarie 2019 14:12

Procurorul Călin Nistor, delegat la conducerea DNA, a anchetat în cei şapte ani în care activează la DNA peste 45 de dosare de corupţie. Antonie Solomon (ex-PDL), Constantin Nicolescu (PSD), Ionel Manţog (ex-PNL), Dinel Staicu sau Cornel Penescu sunt câţiva dintre politicienii şi personalităţile trimise în judecată de procurorul Călin Nistor. În niciunul dintre dosarele sonore investigate de actualul şef al DNA instanţele nu i-au achitat pe inculpaţi. Procurorul Călin Nistor a fost nominalizat de procurorul general Daniel Morar drept unul dintre cei care pot conduce DNA.

 

„Bătaia de joc la adresa pacienților și aparținătorilor în această instituție este la cote maxime”

Luni, 14 Ianuarie 2019 14:08

# Scrisoare deschisă a unui argeșean către ministrul Sănătății!

Spitalul Județean Argeș a ajuns pe harta instituțiilor medicale din România un punct negru. De curând, un argeșean s-a decis să publice o scrisoare deschisă către ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Oficialii de la Argeș au făcut-o de oaie! Primăria Curtea de Argeș mută behăitul la Curtea de Apel Pitești

Luni, 14 Ianuarie 2019 14:06

# Un fermier i-a obligat, în instanță, să concesioneze un islaz

Conflictul dintre  fermier şi administraţia locală din Curtea de Arge, nu este unul nou. În anul 2017 (iunie), după mai multe ”promisiuni”,  Daniel Petrescu şi-a luat turmele de oi şi a invadat Oraşul Basarabilor. Intenţiona să ajungă cu animalele în faţa Primăriei Curtea de Argeş. Jandarmi, poliţişti şi angajaţi ai Primăriei au fost mobilizaţi să ţină cele 600 de oi pe străzi lăturalnice, să nu blocheze căile de acces din oraş.

 

Doi consilieri prezidențiali dețin case în Argeș

Luni, 14 Ianuarie 2019 14:01

Doi dintre cei 21 de consilieri prezidențiali ai lui Klaus Iohannis dețin case pe teritoriul județului Argeș. Unul dintre ei este argeșean, originar din comuna Recea, sat Deagurile. Este vorba despre generalul Ion Oprișor. Acesta nu a uitat niciodată de unde a plecat, dovadă fiind faptul că în anul 2011, împreună cu soția sa, a achiziționat de la un localnic o casă în localitatea sa natală, Recea. Aici, soții Oprișor dețin un teren intravilan de 2.000 mp și o casă de 128 mp.
Ion Oprișor este unul dintre cei mai importanți consilieri ai președintelui  fiind responsabil în Departamentul Securității Naționale.

În august, Stonebird Festival - ediția a II-a, la Corbi. Cristi Minculescu și Bucovina, primele nume confirmate!

Luni, 14 Ianuarie 2019 13:55

Cea de-a doua ediție a primul festival de rock din mediul rural din Argeș va avea loc în perioada 9 - 11 august! Stonebird Festival va fi organizat în comuna Corbi, iar organizatorii au pregătit și în acest an un line-up cu nume sonore din România. Și-au anunțat prezența Alex Calancea Band, ZOB și The Rock – cea mai bună trupă-tribut AC/DC din Europa. Va fi prezent în premieră la Stonebird îndrăgitul Cristi Minculescu, împreună cu trupa ”Bună seara, prieteni”. Tot la Stonebird va concerta și trupa Bucovina.

 

Pagina 7 din 145

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea