A început sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2020

Luni, 24 August 2020 20:05

# Peste 1400 de candidaţi s-au înscris la examen în Argeș

Peste 1400 de candidaţi s-au înscris în Argeș la sesiunea din august-septembrie a examenului de bacalaureat 2020. Pentru cei 1404 de candidați argeșeni au fost stabilite în județ 14 centre.

În judeţul Argeş, la prima probă scrisă a examenului național de bacalaureat (sesiunea august - septembrie 2020), proba E).a) - Limba și literatura română, desfășurată pe 24 august, au participat 371 de candidați din 480 înscriși. Totul s-a desfăşurat conform metodologiei, nu au fost incidente, nu au fost elevi eliminaţi, nu au existat candidaţi cu temperatură peste 37,3 ̊C.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, după următorul calendar:

Robert Sigartău: ,,Să ne dea o șansă argeșenii și piteștenii! Noi nu venim cu gargară, venim cu modele de bune practici”

Luni, 24 August 2020 19:35

Secretarul general al PNL, deputatul Robert Sigartău, s-a aflat săptămâna trecută la Pitești pentru a susține echipa PNL la Primăria Pitești. Liberalii vin în fața oamenilor cu exemplele de succes ale propriilor administrații și pot dovedi că se poate și la Pitești, și în Argeș, să faci performanță, nu doar politica vorbelor goale, a declarat Sigartău.
Sigartău a venit cu cifre concrete care demonstrează diferența de performanță și viziune între ceea ce s-a făcut la Pitești și în Argeș, și ceea ce au reușit să facă administrațiile liberale. 

 

Consiliul Local Mioveni, sprijin financiar pentru Centrul de Zi "Aripi pentru Îngeri"

Luni, 24 August 2020 19:32

Pentru a veni în sprijinul părinților copiilor cu autism din Mioveni, care beneficiază de terapii specializate în cadrul Centrul de Zi "Aripi pentru Îngeri" din Mioveni, Consiliul Local a acordat sprijin financiar cu scopul de a se suplimenta orele de terapie pe perioada pandemiei. Suportul financiar a fost acordat în baza parteneriatului dintre primăria Mioveni și Asociația "Zâmbește și Dăruiește" către Centrul de Zi "Aripi pentru Îngeri" care oferă terapii de specialitate unui numără de 60 de beneficiari cu autism din oraș.

Dumitru Tudosoiu – ultima zi în fruntea ISJ Argeș

Marţi, 18 August 2020 11:25

 

Schimbare în fruntea Inspectoratului Școlar Județean Argeș! După 6 ani petrecuți în fruntea instituției lui Dumitru Tudosoiu i-a expirat mandatul.

 

„Astăzi, în ultima zi a mandatului în funcția de inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Argș, permiteți-mi să vă adresez gândurile mele cele mai bune și frumoase, îndreptate deopotrivă către colegi, elevi, părinți, reprezentanți mass-media și către toți argeșenii, în slujba cărora își desfășoară activitatea această instituție”, a precizat Diumitru Tudosoiu.

 

Vindea țigări de contrabandă în Uzina Dacia Mioveni

Luni, 17 August 2020 21:57

# Foști angajați de la Automobile Dacia, trimiși în judecată pentru furt și contrabandă cu țigări

Doi foști angajați de la SC Automobile Dacia SA au fost trimiși recent în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru săvârşirea infracţiunilor de furt și de contrabandă. Cei doi sunt acuzați că au furat mai multe piese auto. Unul dintre inculpați ar fi vândut chiar țigări de contrabandă în interiorul Uzinei. Faptele pentru care sunt acuzați inculpații s-ar fi petrecut în anul 2018.

Sponsorizare de 100.000 de euro pentru FC Argeș

Luni, 17 August 2020 14:28

 

Cristian Gentea, președintele PSD Pitești și al clubului FC Argeș, are vești bune pentru piteștenii care iubesc echipa care l-a dăruit țării pe inegalabilul Nicolae Dobrin. Gentea a transmis o veste extraordinară, chiar de ziua sa de naștere.

 

“Vă mulțumesc cu recunoștință pentru toate mesajele frumoase transmise astăzi și vă urez ca toate gândurile bune să vi se întoarcă înzecit! Împărtășesc cu dumneavoastră unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care această zi mi le putea aduce! 100.000 euro - bani asumați prin contractul semnat azi dimineață cu reprezentanții companiei Getica 95 și virați deja în conturile F.C. Argeș! Această sumă reprezintă prima sponsorizare majoră a echipei noastre de suflet, atrasă după promovarea în Liga I. Am discutat pe îndelete în ultimele zile cu reprezentanții companiei - cel mai mare furnizor de energie electrică de pe piața concurențială a României și am reușit să îi conving că încrederea acordată echipei noastre va fi răsplătită prin victorii, aplauze și motive de mândrie!

 

Poliția Locală Pitești - acțiuni zilnice pentru prevenirea Covid

Luni, 17 August 2020 13:54

În cursul săptămânii trecute, agenți din cadrul Serviciului Siguranță Publică, Serviciului Siguranță Rutieră, dar și din cadrul Compartimentului Activități Comerciale au derulat campanii de informare și conștientizare a populației, atât în parcuri, cât și în zonele aglomerate ale Municipiului Pitești.
Astfel, au fost aplicate mai multe avertismente verbale și 8 sancțiuni contravenționale cetățenilor care nu respectau măsurile de conduită socială și prevenție - evitarea aglomerării, păstrarea distanței de 1,5 metri între cetățeni, purtarea măștii de protecție.

Ecografii mamare gratuite în comuna Bradu

Luni, 17 August 2020 13:49

Primarul comunei Bradu, Dan Stroe a anunțat că a fost demarată o campanie de ecografii mamare gratuite pentru femeile din comună, cu scopul de a aduce un plus de siguranță acestora, având în vedere incidența mare a cancerului mamar în rândul femeilor din România.
Dan Stroe: ”În România, peste 80% din cazurile de cancer de sân sunt depistate în stadiu avansat, fiind o cauză importantă a mortalității în rândul persoanelor de sex feminin... Înscrie-te pentru o ecografie mamară GRATUITĂ!”

 

Călineșteanul Sebi David - prezentatorul emisiunii ”De VORBĂ CU Artiștii”

Luni, 17 August 2020 13:47

Sebi David va începe din această toamnă un mega proiect de televiziune în București. Artistul a obținut acest post de prezentator la începutul lunii.
,,Este o mare realizare pentru mine să fiu gazda emisiunii ,,De VORBĂ CU Artiștii", mi-am dorit mereu să fiu și prezentator pe lângă cariera mea artistică. V-am mai spus, când simți ca ești iubit de bunul Dumnezeu nu îți mai trebuie nimic. Este o producție mare, o productie  Arti Acada, difuzată  în fiecare săptămână.
Doamne Ajută la toată lumea și să ne vedem cu bine!

Direcția pentru Sport caută parteneri pentru organizarea de activități la Centrul de Tineret Pitești

Luni, 17 August 2020 13:45

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş caută parteneri, persoane fizice autorizate sau persoane juridice, ONG, pentru organizarea activităților în cadrul Centrului de Tineret Pitești, situat în incinta Sălii Sporturilor Pitesti, str. Nicolae Dobrin, nr. 12.
„Activitățile vizate sunt cele de informare și documentare, consiliere și consultanță în diverse domenii, cu prioritate consiliere și orientare în carieră, respectiv educație nonformală și sportive de masă. Perioada de desfășurare a activităților este august – decembrie 2020. Programul de lucru va fi stabilit în funcţie de solicitări şi necesităţi, inclusiv sâmbăta şi duminica, la nevoie. Cei interesați ne pot contacta la sediul DJST Arges din Pitesti, str. Griviței, nr. 1 -3 sau la tel 0742112308. Persoana de contact este Bocanu Simona, consilier pe probleme de tineret”, a precizat Adrian Bughiu (foto), directorul adjunct de la DJST Argeș.

 

Cristian Gentea: ”Țin să vă mulțumesc pentru tot și vă aștept alături de FC Argeș! Și alături de mine!”

Luni, 17 August 2020 13:39

Candidatul PSD pentru Primăria Pitești, Cristian Gentea, a dezvăluit, săptămâna trecută, mai multe dintre planurile de viitor pe care le are pentru F.C. Argeș, echipa sa de suflet, echipă ce a reintrat în prima divizie.

Mioveniul este tot mai aproape de Liga Florilor!

Luni, 17 August 2020 13:35

Federația Română de Handbal a anunțat astăzi, într-o videoconferință cu reprezentanții cluburilor, data la care se va desfășura Turneul Final de Promovare în Liga Florilor.
Turneul se va desfășura la Cheile Grădiștei, în condiții speciale de siguranță sanitară, timp de 5 zile, în perioada 1 - 5 septembrie. Cele 6 echipe care au confirmat participarea se vor bate pentru cele 4 locuri promovabile în compania selectă a echipelor din prima Ligă Națională de Handbal.
S-au stabilit 2 grupe, astfel:
Grupa 1: CSM Galați, CSU Știința București, Dacia Mioveni
Grupa 2 :HCF Piatra Neamț, Activ Prahova Ploiești, Crișul Chișineu-Criș.
Echipa de handbal din Mioveni a beneficiat de o campanie de transferuri destul de valoroasă în această perioadă, iar speranțele pentru promovare sunt mari.

 

20 august 1968 - 52 de ani de la Inaugurarea Întreprinderii de Autoturisme Piteşti

Luni, 17 August 2020 11:35

Anul acesta se împlinesc 52 de ani de la intrarea în fabricație a primului automobil Dacia. Mai exact, pe data de 11 mai 1968 începea construcția primei Dacia 1100. Primele exemplare au ieșit pe poarta uzinei pe data de 3 august 1968, dar inaugurarea oficială a fabricii avea să se facă pe 20 august, în cinstea sărbătorii de 23 august din acel an. Povestea Dacia începuse ceva mai devreme, în primele luni ale anului 1967, când a început construcția Uzinei de Autoturisme Pitești. Aceasta a fost finalizată într-un timp record, în mai puțin de un an și jumătate.

Micii bicicliști au fost instruiți de polițiștii argeșeni

Joi, 13 August 2020 13:39

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş, împreună cu poliţiştii Compartimentului de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii Argeş au purtat discuții cu cei mai mici participanți la trafic și cu părinți și bunici ai acestora, pentru a preveni implicarea copiilor în accidente rutiere. Cei mai mici participanți la trafic sunt, în unele ipostaze, copiii care se deplasează pe bicicletă, uneori chiar pe drumul public.

Pentru a evita ca aceștia să fie implicați în evenimente rutiere, polițiștii argeșeni au desfășurat activități pe raza municipiului Pitești, cu scopul de a face copiii să conștientizeze pericolul la care se expun când circulă pe drumul public, dar și pentru a transmite însțitorilor și părinților cum să îi instruiască pe cei mici cu privire la respectarea regulilor de circulație.

 

Dr. Daniel Uscatu, coordonatorul Laboratorului de testare COVID-19 de la Județean: ”În acest moment lucrăm 300 – 400 de teste pe zi”

Luni, 10 August 2020 23:11

În Laboratorul de testare pentru detecția SARS-Cov-2 al Spitalului Județean Argeș se lucrează în acest moment aproape 400 de teste pe zi.
“În Laboratorul de Biologie Moleculară al Spitalului Județean de Urgență Pitești avem un aparat Real – Time PCR performant. Laboratorul respectă criteriile de bio-siguranță atât la nivel național, cât și internațional. Toate cadrele medicale au pregătirea și experiența necesară în stabilirea diagnosticului. În acest moment lucrăm 300 – 400 de teste pe zi. Firește că am depășit capacitatea de prelucrare a laboratorului, dar prin ture suplimentare încercăm să facem față acestei testări.

Primarul Ion Dumitru: „Nu am COVID. Am în gât ceva. Sunt foarte slăbit”

Luni, 10 August 2020 23:09

Primarul de la Albota, Ion Dumitru, este în continuare internat la Spitalul Colentina. Confirmat pozitiv cu COVID-19 în urma unei testări făcute la Pitești, edilul Ion Dumitru a avut parte de o mare surpriză după ce s-a internat la București. „Nu pot să vorbesc. Nu am COVID. Am în gât ceva. Sunt foarte slăbit. Aici nu mi-a găsit nimic sau așa cred. Sunt încă internat”, ne-a precizat, pe 7 august, primarul Ion Dumitru.

 

 

Angajații de la AJF Argeș - în continuare în șomaj tehnic

Luni, 10 August 2020 22:59

# Președintele Corneliu Sorescu: „S-ar putea să nu se înceapă competițiile nici măcar la Liga a III-a”

Angajații de la Asociația Județeană de Fotbal Argeș sunt  în șomaj tehnic încă din perioada stării de urgență, mai precis de la 1 aprilie. Forul condus de Corneliu Sorescu și-a suspendat activitatea și a apelat la această formă de venit plătită de stat, în șomaj tehnic fiind 5 persoane angajate la AJF Argeș, în frunte cu președintele.

FC Argeş a făcut deja primele transferuri după ce echipa a promovat în Liga 1

Luni, 10 August 2020 22:40

FC Argeș a revenit în Liga 1 după 11 ani, iar antrenorul Ionuț Badea e decis să facă un sezon remarcabil pe prima scenă. Echipa alb-violetă a început pregătirile pentru Liga 1, reușind să transfere primii jucători. "Nu vom face foarte multe schimbări. La FC Argeș așteptările vor fi mereu mari, indiferent de jucătorii care vor îmbrăca acest tricou. Am semnat cu Mediop și Honciu, de la Călărași, urmează să mai perfectăm încă câteva transferuri până la finalul săptămânii. Vom aduce sub cinci jucători. La postul de portar ne-am gândit intens. E posibil ca la Liga 1 să folosim pe altcineva și celor tineri să le oferim șansa să joace, dar încă deliberăm", a spus Ionuț Badea, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

 

Universitatea Politehnică din București dorește să integreze în comunitatea academică elevi argeșeni

Luni, 10 August 2020 22:37

Loredana-Cristina DASCĂLU este o iubitoare a județului Argeș care și-a lansat romanul ”Gânduri pentru tine” în  orașul Topoloveni  și a scris diverse articole în presa locală. Loredana este o adevărată sursă de inspirație și un exemplu în privința performanțelor academice, atât în România, cât și în străinătate, finalizând studiile cu burse în Paris, în Londra și în Lima, Peru – America Latină.

Medici noi la Spitalul Județean de Urgență Pitești

Luni, 10 August 2020 22:36

În această perioadă în care Spitalul Județean de Urgență Pitești are nevoie de cadre medicale pe specialitățile necesare privind supravegherea și tratarea cazurilor COVID, echipa de medici și asistente a spitalului continuă să se întărească. Din această lună, medicul specialist neurochirurg Alex Tudor Goleșteanu va lucra la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Acesta a profesat ca medic specialist neurochirug la Spitalul Județean de Urgență Brăila și la Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar-Arseni" București.

 

Pagina 7 din 180

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea