Începe apelul în dosarul „Alcoolemiilor”

Luni, 16 August 2021 20:27

# În primă instanță, șase dintre cei șapte inculpați au fost condamnați pentru infracțiuni de corupție

Începe apelul în dosarul „Alcoolemiilor”! Primul termen de judecată a fost stabilit pe 3 noiembrie la Curtea de Apel Pitești. Precizăm că în martie 2021, Tribunalul Argeș i-a condamnat, în primă instanță, pe șase dintre cei șapte inculpați pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție. Decizia nu este definitivă, ea fiind contestată de inculpați.

Este vorba despre dosarul în care au fost trimiți în judecată de procurorii DNA, în iunie 2017, următoarele persoane: Gheorghe Milandru, dr. Nicușor Stănculeț, de la Serviciul de Medicină Legală Argeș, foștii polițiști - Dănuț Aurelian Dăscăleasa, Lucian Popa, Dumitru Stoian, Constantin Viorel Bădescu și Cornel Șchiopu.

Doi frați – cercetați pentru ultraj. Au amenințat polițiștii cu toporul

Luni, 16 August 2021 20:20

Doi frați din comuna Bascov au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti pentru comiterea infracțiunii de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.. Cei doi au amenințat cu acte de violență și cu moartea doi agenți de poliție, un jandarm și un polițist local, în timp ce aceștia se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu. De asemenea, inculpații au amenințat oamenii legii cu un topor și cu un par.

Incidentul a avut loc pe 11 iulie a.c., atunci când dispecerul de la Poliția municipiului Pitești a anunțat patrula mixtă despre faptul că în com. Bascov, a avut loc un conflict în familie. Patrula formată din doi agenți de poliție, un jandarm și un polițist local s-au deplasat la adresa indicată cu un echipaj al poliției. Ajunși la locație, organele de ordine publică au fost întâmpinate de către apelantă și familia ei.

 

Schimbări în funcțiile de conducere la instanțele din Argeș

Marţi, 10 August 2021 23:59

# Vezi cine are concursul luat și cine a fost delegat pe funcție # Judecătoria Topoloveni – fără conducere

Pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii au fost publicate, la începutul lunii august, funcțiile de conducere de la Curtea de Apel Pitești, dar și de la celelalte instanțe din raza sa de activitate. În continuare, vă prezentăm cine conduce instanțele din Argeș, pe ce perioadă au concurs pe post sau pe ce perioadă au fost delegați în funcție.

Fotbal. Bradu, Liga a III-a - echipa caută noi jucători

Luni, 09 August 2021 23:03

# Campionatul va începe pe data de 28 august

Din data de 12 iulie au fost reluate pregătirile pentru primul an al clubului în Liga a III-a. Formația din Bradu este încă în căutare de jucători, aâat seniori cât și jucători ”under”, care trebuie să joace obligatoriu în teren – jucători născuți în 2001 și 2002. La primul antrenament au fost prezenți 27 de jucători.

 

Argeşeanul Bogdan Berechet este noul şef al Poliţiei Capitalei

Luni, 09 August 2021 22:59

Comisarul-şef Bogdan Berechet este noul şef al Poliţiei Capitalei, după ce a obţinut cel mai mare punctaj la concursul pentru ocuparea funcţiei. Bogdan Berechet (nepotul chestorului general Nicolae Berechet) a fost numit, anul trecut, şef interimar al Poliţiei Capitalei, de către fostul ministru de Interne, Marcel Vela.

Când nu sunt singur?

Luni, 09 August 2021 22:50

Cred nestrămutat, că cea mai critică situație din viața omului, critică? nu!, nenorocită de la un capăt la altul este atunci când noi rămânem singuri. Singuri în fața noastră înșine, în fața altor semeni ai noștri, oricare ar fi ei, de la rudenii până la prietenii cei mai apropiați, declarați și acceptați, este starea de înstrăinare, cea mai înspăimântătoare din câte pot fi pe pământ.

 

Ștefănești - 569 de ani de atestare documentară

Luni, 09 August 2021 22:48

Localitatea Ștefănești a împlinit 569 de ani, o vârstă venerabilă. Mai tânără decât localitățile învecinate (Pitești – atestare documentară la 1388, Călinești – 1388, Topoloveni – 1421), Ștefăneștiul se impune însă printr-o istorie cu greutate: leagăn al Brătienilor și Goleștilor, zonă în care au deținut vii domnitori și mari boieri.

Ministrul Educaţiei: „Mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderea școlii cu prezență fizică pentru toți elevii”

Luni, 09 August 2021 22:11

# Sorin Cîmpeanu: Metodologia de admitere la liceu nu va fi modificată!

Elevii care vor absolvi clasa a VIII-a în vara anului 2022 nu vor susţine examen de admitere la liceu. Pentru ei rămâne valabilă Evaluarea Naţională şi repartizarea computerizată în clasa a IX-a, în ciclul liceal sau profesional. Şi totuşi, Evaluarea Naţională de anul viitor va avea noutăţi.

 

Ministrul Educaţiei: „Anul şcolar se va prelungi! Vacanţa de vară se va scurta!”

Luni, 09 August 2021 22:06

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, revine cu ideea de prelungire a anului şcolar, aşa cum a anunţat în urmă cu ceva timp. Cîmpeanu susţine că „suntem printre ultimele ţări europene din punctul de vedere al duratei cursurilor” şi că, pentru a regla diferenţele între ce se întâmplă aici şi în alte state, „vacanţa de vară ar trebui să fie mai scurtă”. Subiectul a suscitat interesul părţilor implicate, iar ministrul Educaţiei s-a declarat, din nou, hotărât să prelungească anul şcolar.

Artroscop de ultimă generație la Spitalul din Mioveni! Primele operații s-au făcut deja!

Vineri, 06 August 2021 13:42

Începând cu această săptămână, Compartimentul de Ortopedie din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni are în dotare  un artroscop de ultimă generaţie. Investiţia reprezintă un pas important pentru orașul Mioveni și zonele limitrofe, întrucât persoanele cu probleme ale articulaţiilor au acum şansa de a se trata prin metode moderne şi pe plan local, evitând astfel deplasările către alte spitale din ţară.

Aparatul permite efectuarea unor intervenţii chirurgicale prin altă metodă decât cea clasică, micşorând durata de recuperare postoperatorie a pacientului şi reducând simţitor riscul infecţiilor.

 

S-a semnat contractul de proiectare pentru noul stadion „Nicolae Dobrin”!

Vineri, 06 August 2021 13:37

# Un cadou pentru piteșteni, în ziua în care FC Argeș împlinește 68 de ani!

Câștigătorul licitației privind proiectarea noului stadion este Asocierea S.C. TECON S.R.L. (Ofertant lider) - S.C. POPP & ASOCIATII S.R.L. (Ofertant) - S.C. SAM PROIECT GRUP S.R.L. (Subcontractant) - S.C. MC GENERAL CONSTRUCT ENGINEERING S.R.L. (Subcontractant) S.C. BB&ASOCIATII DESIGN SRL (Subcontractant).

„Am semnat contractul de proiectare pentru noul Stadion "Nicolae Dobrin"! Este un semn de bun augur pentru că s-a întâmplat chiar în momentul aniversar al echipei noastre de suflet, când FC Argeș împlinește 68 de ani! Este un cadou pentru noi, toți piteștenii!”, a precizat primarul Cristian Gentea.

Se instalează un rezervor de apă la Spitalul județean Argeș

Marţi, 03 August 2021 23:30

Investiție importantă la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Consilierii județeni argeșeni au aprobat realizarea obiectivului de investiție: ”Instalare rezervor stocare apă din sursă proprie la Spitalul Județean Argeș”. Valoarea totală a investiției este de 455.678,896 lei, din care construcții-montaj  în valoare de 178.616,581 lei. Durata estimată de realizare este de 120 de zile lucrătoare.

 

Fostul director general al DGASPC Argeş – surpriză de la colegi, la final de mandat

Marţi, 03 August 2021 23:23

Începând din data de 1 august, Iuliana Matei nu mai este director general al DGASPC Argeş. A revenit pe postul de director adjunct al instituţiei, iar vineri, în ultima zi de manager general, Iuliana Matei a primit un cadou de suflet din partea colegilor.

„La final de mandat ca director general al DGASPC Argeș, Iuliana Matei a fost surprinsă de colegii săi, care au ținut să îi mulțumească pentru modul în care a gestionat activitatea instituției în ultimul an. Atât din punct de vedere profesional cât și uman. Iar emoțiile au fost copleșitoare. Felicitări și succes în continuare!”, au scris angajaţii DGASPC Argeş, pe Facebook.

 

226 elevi din Argeş nu au fost repartizaţi la liceu în prima etapă

Marţi, 03 August 2021 23:12

# Au rămas locuri libere la Colegiul Naţional Zinca Golescu din Piteşti, dar şi la alte licee de top din judeţ

226 de elevi din judeţul Argeş care au susţinut Evaluarea Naţională, au rămas nerepartizaţi în licee şi şcoli profesionale, după prima etapă de repartiţie computerizată care a avut loc pe 24 iulie. Aceşti elevi vor completa alte fişe de opţiuni şi mai au o şansă în etapa a doua, din 6 august.  După prima etapă de admitere, au rămas 145 de locuri libere la liceele din Argeş:

Click AICI pentru a vizualiza locurile libere


 

O adolescentă beneficiară a DGASPC Argeş – admisă cu notă mare la liceu!

Marţi, 03 August 2021 23:11

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş are cu ce se mândri! Eleva Ștefania Popa, beneficiară a Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung a reuşit să intre la liceu cu o medie foarte bună. Ştefania a fost admisă la Liceul Teoretic Dan Barbilian, din Câmpulung Muscel, cu media 8.95, obținută la Evaluarea Națională. Ştefania se alătură altor copii frumoşi, harnici şi talentaţi care beneficiază de serviciile DGASPC Argeş, şi care au obţinut rezultate foarte bune la şcoală sau în sport.

 

Tulpina Delta ameninţă România. Ministrul Sănătăţii: La mijlocul lui septembrie vom avea peste 1.600 de cazuri pe zi

Marţi, 03 August 2021 22:36

Ne aşteaptă o toamnă cu mari probleme din cauza ameninţătoarei tulpini Delta. După o vară în care românii au gustat din plin relaxarea, urmează un septembrie sub semnul COVID-ului. Institutul Național de Sănătate Publică estimează că numărul românilor care vor fi infectaţi cu tulpina Delta va creşte simţitor la jumătatea lunii septembrie, însă ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat că se aşteaptă ca valul IV COVID să ia amploare în România, mai devreme de 15 septembrie.

 

Valea Iașului - în toamnă vor începe lucrările de extindere a rețelei de gaze

Marţi, 03 August 2021 10:43

Administrația comunei Valea Iașului pregătește demararea unor investiții importante pentru comunitatea locală. Astfel, la momentul actual, Primăria Valea Iașului are în derulare achiziția unor lucrări de extindere a rețelei de canalizare, în urma cărora vor fi puși în funcțiune 2,1 km de rețea de canal.

”Lucrările presupun extinderea canalizării pe strada Bălășești, cu rețea pe o lungime de 900 de metri. În proiect este inclusă și strada Mihai Viteazul, în satul Cerbureni. Practic, vor fi puși în funcțiune 2,1 km de canalizare, prin conectarea celor două străzi la rețea”, declară primarul Cristian Enescu.

După ședința Consiliului Local Valea Iașului de la finalul lunii iulie, se va face achiziția pentru proiectul tehnic și execuția lucrărilor de forare a trei puțuri în localitate.

Apă de calitate mai bună la Săpata

Marţi, 03 August 2021 10:40

Administrația din Săpata a fost luate măsuri pentru îmbunătățirea calității apei livrate cetățenilor din comună. Astfel, în luna iulie a fost pusă în funcțiune stația de filtrare/demanganizare a apei și a fost înlocuit grupul de pompare al rețelei pentru satele Lipia și Găinușa. Astfel, din această vară nu vor mai fi probleme din punct de vedere al calității apei, dau asigurări autoritățile locale. Investiția realizată la stația de apă s-a ridicat la suma de 160.000 de lei, fonduri provenite din bugetul comunei.

Totodată, au demarat lucrările de reabilitare și modernizare a Școlii ”Alexandru Guță” Găinușa, profitându-se de faptul că elevii sunt în vacanță și se poate lucra fără probleme.

 

Primarul Nicolae Rachieru, mesaj către cetățeni: „Vă rog să înțelegeți că sistemul de aprovizionare cu apă este doar pentru consumul menajer”

Marţi, 03 August 2021 10:38

Comuna Budeasa s-a confruntat, în ultima perioadă, cu probleme mari la sistemul de alimentare cu apă. Primarul Nicolae Mihai Rachieru a luat mai multe măsuri pentru a rezolva această situație.

„În ultima perioadă ne-am confruntat cu probleme grave la sistemul de alimentare cu apă, în satul Budeasa MARE, probleme agravate și de seceta din ultimele săptămâni, dar și de unele avarii din gospodăriile cetățenilor. Tocmai de aceea, pentru a evita dezechilibrul privind alimentarea cu apă în gospodăriile de pe aleile laterale ale satului, am înlocuit și aproximativ 600 m de conductă de apă.

Angajații Primăriei și SEdC Mioveni, au intervenit pentru înlocuirea pompei din foraj cu una de putere mai mare. În urma verificărilor, s-a constat că sistemul este în parametrii normali, bazinul fiind umplut la capacitate maximă”, a precizat primarul comunei Budeasa.

Veteran de război din Mioveni, aniversat la 100 de ani

Marţi, 03 August 2021 10:30

 

 

Autorităţile de la Mioveni l-au sărbătorit pe maiorul (rtr) Sima Nicolae, care a împlinit vârsta de 100 de ani. Alături de un frumos tort, un buchet de flori, urări de sănătate și viață liniștită lângă numeroasa lui familie, sărbătoritul a primit și titlul de cețean de onoare, precum și o plachetă aniversară din partea primarului Ion Georgescu. Bravul veteran de război a impresionat audiența prin spiritul său încă tânăr și mintea sclipitoare.

 

Pagina 7 din 209

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea