Dani Mocanu și fratele său – trimiși în judecată în urma scandalului de la benzinărie

Marţi, 15 Noiembrie 2022 16:35

 

Cântărețul Dani Mocanu, fratele său Ionuț Nando Mocanu și alți doi prieteni ai acestora au fost trimiși în judecată în urma scandalului iscat la o benzinărie din Pitești. Incidentul a avut loc în această vară, pe 23 august, atunci când cântăreţul de manele Dani Mocanu împreună cu mai mulți indivizi din grupul său au atacat cu brutalitate un alt bărbat, care a ajuns de urgenţă la spital.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a finalizat urmărirea penală și a dispus trimiterea în judecată a unui număr de patru inculpaţi, din care:

- un inculpat, în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârșirii în concurs real infracțiunilor de tentativă la omor; tulburarea ordinii şi liniştii publice; lovire sau alte violenţe, infracţiuni care sunt prevăzute de art. 32 alin. 1 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal; art. 371 Cod penal; art. 193 alin. 2 Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal;

 

Mioveni. 270 de persoane s-au testat împotriva cancerului colorectal! Campania continuă!

Marţi, 15 Noiembrie 2022 10:41

# Cabinetul pentru testare este în Colibaşi, lângă Şcoala Generală

Așa cum v-am informat, proiectul „Furnizarea serviciilor de sănătate din programele de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al leziunilor precanceroase colorectale – ROCCAS II - Sud-Muntenia”, derulat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman în baza unui acord cu Institutul Clinic Fundeni, Fundaţia Renaşterea și Instituția Prefectului Argeș, a ajuns și  în oraşul Mioveni.

 

Terenul de sport al școlii din Moșoaia nu va mai fi pe câmp

Marţi, 15 Noiembrie 2022 08:34

La o zi distanță după ce redactorii „Atitudine în Argeș” au scris că terenul de sport al Școlii Gimnaziale Moșoaia” se află pe câmp, conducerea primăriei a început procedurile necesare pentru împrejmuirea sa. Mai bine mai târziu decât niciodată!


Spuneam în ediția trecută că au trecut 10 luni de la renovarea terenului de sport de la școala din Moșoaia, de către un ONG, interval în care Primăria nu a găsit timpul necesar nici măcar de a-l împrejmui.

Deși este situat lângă școală, terenul de sport zici că este al nimănui, fiind situat pe un câmp. Iată că autoritățile locale au luat în sfârșit măsuri.

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, prezent la împlinirea a 103 ani de educație la Liceul Odobescu

Luni, 14 Noiembrie 2022 21:12

Colegiul Național Alexandru Odobescu, una dintre cele mai prestigioase unități de învățământ liceal din țară, a aniversat 103 ani de educație de calitate!
”Liceul de Matematică și Fizică nr.1 Pitești”, cum se numea când l-am absolvit eu, mi-a oferit cele mai frumoase momente în anii adolescenței și m-a pregătit pentru cele mai mari satisfacții ale vieții profesionale!  La mulți ani și multe generații de absolvenți de elită!” – Cristian Gentea, primarul Municipiului Pitești.

 

Experiențe inedite, în Italia, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Băiculești

Luni, 14 Noiembrie 2022 16:14

 

O echipă de elevi de la Școala Gimnazială Băiculești a participat, în perioada 6-12 noiembrie, în orașul italian Milano, la „Short-term exchange of groups pupils programme”, o serie de activități de formare înscrise în cadrul proiectului internațional „Cut! Preventing alcohol abuse among pre-adolescents 2021-1-PL01-KA220-SCH-000024118”, finanțat prin programul Erasmus+.

 

Scopul proiectului este de conștientizare, în rândul elevilor, a efectelor nocive ale abuzului de alcool asupra organismului, dar și de îndrumare spre promovarea unui stil de viață sănătos, atât pentru ei cât și pentru familiile și comunitatea din care fac parte, și creșterea calității procesului instructiv educativ prin formarea continuă la nivel european.

Clinica Dr. TEO - ORTODONȚIA

Luni, 14 Noiembrie 2022 11:35

Sănătatea zâmbetului fiecăruia contează la orice vârstă și în orice situație.  Succesul tratamentului ortodontic este de a creea un echilibru perfect între toate părțile din cavitatea orala.  Ortodontia nu se aplica doar pentru aliniamentul perfect al dintilor ci ajunge să fie o componentă importantă în rezolvarea multor afecțiuni, cum ar fi:
• Anomalii ale articulației temporo-mandibulare;
• Defecte osoase scheletale maxilare și/sau mandibulare;
• Completează tratamentul protetic permițând efectuarea unor lucrări perfecte din punct de vedere estetic și funcțional.

 

Un argeșean – printre candidați în Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării

Luni, 14 Noiembrie 2022 11:32

Opt candidaţi s-au înscris pentru două posturi de membru în Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Printre aceștia se află și avocata Mariana Vârgă, fosta președintă a Tribunalului Argeș.

Fosta judecătoare și-a dat demisia, încă de la sfârșitul lunii octombrie, din partidul Alianța Pentru Patrie. Motivele plecării sale din partidul lui Codrin Ștefănescu sunt următoarele: „Nu se respecta nici Statutul, nici programul partidului. Iar eu lupt pentru țara mea, nu pentru interese de grup!”, ne-a precizat Mariana Vârgă.

Acum aceasta vrea să facă din nou justiție. Primul său obiectiv este CNCD, acolo unde își dorește să lupte împotriva discriminării.

După ce a cochetat și cu politica, Mariana Vârgă și-a lansat candidatura, din partea societății civile, pentru un loc în conducerea CNCD.

UPIT a sărbătorit 60 de ani de existență! Și viitorul sună bine: toate drumurile duc spre o Universitate Națională

Luni, 14 Noiembrie 2022 11:14

 

 

Și a fost Gala UPIT 60, la Filarmonica Pitești! Moment aniversar la care au luat parte, alături de comunitatea academică argeșeană, invitați de marcă.  Rând pe rând, au luat cuvântul Gigel Paraschiv - secretar de stat la ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu - fost ministru al Educației și președintele Consiliului Național al Rectorilor, Tudor Prisecaru – secretar de stat la Ministerul Cercetării, Mihnea Costoiu - rectorul Universității Politehnica București, Anton Hadăr – președinte Federației Naționale Sindicale Alma Mater, Valentin Popa – rectorul Universității din Suceava, Carol Schnakovszky – rectorul Universității din Bacău și mulții alții. Au fost prezenți și au vorbit despre importanța universității pentru mediul argeșean Cristian Gentea – primarul Piteștiului, prefectul Radu Perianu, Adrian Bughiu - vicepreședintele CJ Argeș și Dumitru Tudosoiu, inspectorul școlar general al județului. Un discurs aparte, plin de replici speciale și tâlcuri, l-a avut și ÎPS Calinic.

 

Aur și pietre prețioase în valoare de aproape două milioane de lei, scoase la licitație de către ANAF

Luni, 14 Noiembrie 2022 11:07

ANAF organizează, în perioada imediat următoare, licitații publice pentru vânzarea de obiecte din metale și/sau pietre prețioase care au un preț cumulat de pornire a licitațiilor de aproape două milioane de lei.

 

„Pentru licitațiile care se vor organiza în București, la sediul ANAF din str. Dimitrie Gerota nr. 13, sector 2, în data de 23.11.2022, prețul total de pornire a licitațiilor pentru 34 de gropuri care cuprind obiecte din aur, argint și pietre prețioase este de peste 1,5 milioane de lei. De asemenea, astfel de acțiuni de valorificare a bunurilor intrate în proprietatea privată a statului prin licitație publică vor avea loc și în Târgu Jiu sau Brașov, astfel:

Cristian Gentea propune elaborarea unei platforme civice pentru educație

Luni, 14 Noiembrie 2022 10:58

Cristian Gentea, primarului municipiului Pitești, a propus Universității din Pitești realizarea Consiliului de Susținere Publică a Educației și elaborarea unei platforme civice în acest sens, două dintre proiectele pe care și le-a asumat încă din perioada campaniei electorale din 2020. În cei doi ani de mandat, edilul susține că a reușit să mențină activ dialogul între primărie și principalii contributori la procesul educațional. De asemenea, a sprijinit și promovat activitățile cu caracter educativ la nivelul municipiului. S-a mizat, astfel, pe implicarea activă a structurilor academice în toate proiectele importante pentru Pitești și în deciziile locale.

„Sunt foarte atașat de învățământ, educație și cercetare, așa încât, în urmă cu doi ani chemam universitarii să fie alături, să facem mai mult pentru noi toți. Dincolo de pregătirea educațională și de formarea cunoștințelor, trebuie să formăm și caractere. Să facem așa încât absolvenții de liceu să fie atrași să rămână să studieze aici, studenții să nu migreze, tinerii să nu plece din oraș!

 

Baze pentru o viitoare colaborare între mediul de afaceri argeșean și cel grec

Luni, 14 Noiembrie 2022 10:48

 

Timp de două zile, o delegație oficială a Municipiului Meteora, Regiunea Tesalia din Grecia, condusă de primarul Alekos Theodoros s-a aflat la Mioveni.

Vizita a reprezentat un prim pas care va sta la baza viitorului Acord de Cooperare și Înfrățire dintre cele două administrații, proceduri care au demarat în urma discuțiilor celor două părți.

Cu o economie locală susținută în general din turism, servicii și agricultură, Meteora este al doilea marea centru al ortodoxiei din Grecia după Athos, reușind să atragă anual peste 2 milioane de turiști, mai mult de 10% dintre aceștia fiind români.

Testări gratuite de Ziua Mondială a Diabetului, la Mioveni

Luni, 14 Noiembrie 2022 10:44

Locuitorii din Mioveni își pot testa gratuit glicemia luni, 14 noiembrie 2022, în intervalul orar 11.00-17.00, în cadrul unei campanii a Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România Filiala Argeș și Spitalului Orășenesc Mioveni, în parteneriat cu Primăria Orașului Mioveni.

În acest scop vor fi amenajate de administrația locală două centre de testare situate în următoarele locații: fostul Centru Cultural Mioveni, (bl. V2b - parter) și clădirea stadionului, lângă Piața Agroalimentară „Dacia”.

Procedura de măsurare a glicemiei este simplă, nedureroasă și gratuită.

 

Medic de la Spitalul Județean Argeș – arestat preventiv pentru 30 de zile

Joi, 10 Noiembrie 2022 14:59

 

Tribunalul Argeș a dispus joi, 10 noiembrie, arestarea preventivă pentru 30 de zile a doctoriței Liliana Berca, medic de medicină internă,  specializarea Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Aceasta este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (24 de acte materiale). Hotărârea instanței nu este definitivă, urmând să fie contestată la Curtea de Apel Pitești! Dacă decizia instanței va rămâne la fel, urmează ca doctoriței să i se suspende contractul de muncă.

„În baza art.226 alin.1 C.pr.pen. admite propunerea formulată de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Tribunalul Arge?. În baza art.226 alin.2 C.pr.pen., rap.la art.223 alin.2 C.pr.pen. şi art.202 C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatei B.L.I., cercetată pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata (24 de acte materiale), prev. de art. 289 al. 1 Cp rap. la art. 35 al. 1 Cp cu aplic. 6 din Legea 78/2000. pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.11.2022 şi până la data de 09.12.2022 inclusiv. În baza art.275 alin.3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.”, se arată în decizia Tribunalului Argeș.

Percheziții la Spitalul Județean Argeș. Un medic a fost reținut

Miercuri, 09 Noiembrie 2022 17:16

Două percheziții au fost făcute în cursul zilei de miercuri,  9 noiembrie, la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Este vorba despre un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție.

Un medic al unității medicale a fost reținut pentru 24 de ore pentru luare de mită. Conform informațiilor noastre, este vorba despre Liliana Berca, medic în secția de Diabetologie a Spitalului Județean Argeș.

 

DTO Rally caută mecanici de curse!

Miercuri, 09 Noiembrie 2022 13:14

DTO Rally Team își completează echipa de mecanici de curse!

Candidatul ideal trebuie sa fie:

- pasionat de sportul cu motor

- bine organizat si atent la detalii

- disponibil pentru deplasări la evenimente sportive (in tară și in afară)

- cunoscător al principiilor de funcționare mecanice si electrice

- posesor de permis, cat B

„Oferim:

- salariu fix + diurna pentru deplasare la curse;

- training la locul de munca cu privire la particularitățile motorsportului.”, informează conducerea DTO Rally.

Viitorul cămin de la UPIT a revenit la viață! 150.000 de lei pentru a muta o conductă de sub locul unde se construiește clădirea

Miercuri, 09 Noiembrie 2022 10:39

La viitorul cămin de la Universitatea din Pitești a apărut o problemă similară cu cea de la Sala Polivalentă. Dacă la Pitești Arena s-a descoperit că pe sub teren trecea o reţea de canalizare pluvială, a cărei mutare a costat municipalitatea în jur de 11 milioane de lei, la căminul care urmează a fi construit în Târgu din Vale s-a găsit sub pământ o conductă care făcea imposibilă realizarea obiectivului. Din fericire, costul mutării ei nu se ridică la nivelul milioanelor de lei, fiind doar de 150.000 de lei, conform conducerii UPIT.

 

Clinica Dr. TEO - IMPLANTUL DENTAR

Miercuri, 09 Noiembrie 2022 08:48

Clinica Dr. TEO - IMPLANTUL DENTAR
• Implantul dentar reprezintă soluția cea mai sigură, modernă și conservatoare pentru înlocuirea unui dinte,  rata de succes  a acestuia ajungând până la 98%.
• Alegerea implantului dentar se face individualizat, în funcție de nevoile fiecărui pacient, iar cum majoritatea pacienților nu se pot resemna cu lipsa unui dinte prea mult timp este necesar reducerea acestor etape pentru a-și putea recăpăta zâmbetul cât mai repede.
• În funcție de tipul de implant folosit, procesul de integrare poate varia, iar pe lângă acest factor se adaugă experiența medicului, starea de sanătate a pacientului și respectarea regulilor de igiena orala.

Slujbă de resfințire a bisericii parohiei Priboienii de Jos, protoieria Topoloveni

Miercuri, 09 Noiembrie 2022 08:06

# Printre preoți - și afaceristul Florin Păcioianu

După șapte ani de lucrări executate la biserica satului, locuitorii de pe Valea Cârcinovului au primit în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, care a săvârșit slujba de târnosire a acestui sfânt locaș de rugăciune.
Momentul ales a fost deosebit datorită faptului că biserica cu hramul Nașterea Maicii Domnului din comuna Priboieni a aniversat 100 de ani de la punerea pietrei de temelie în ziua de 17 aprilie 1922. Pentru a marca împlinirea unui veac de la începerea lucrărilor de construire a bisericii parohiale, în curtea bisericii a fost înălțată o cruce comemorativă din piatră de Albești-Muscel. …

 

Primarul de la Vlădești a picat examenul la gramatică

Marţi, 08 Noiembrie 2022 08:59

Supărat că nu a fost invitat de către directorul școlii din localitate la „Festivalul Toamnei”, Cristian Dică Hristu, primarul de la Vlădești, a simțit nevoia să certe cadrul didactic pe rețelele de socializare. Edilul și-a permis chiar să amenințe susținând, pe Facebook, că în urma lipsei de colaborare dintre cele două părți, primărie și școală, vor avea de suferit copiii.
Iar postarea primarului a avut un puternic impact emoțional, mai ales din punct de vedere gramatical. În cinci propoziții au fost făcute cel puțin șapte greșeli de scriere. Nici nu mai vorbim despre diacritice. Despre virgule, nici atât! „Trebuia chemat urgent la școală și băgat direct în clasa a doua”, vorba unui consătean al primarului.  Că tot era supărat edilul că nu a fost chemat la evenimentul desfășurat la școala din Vlădești! În concluzie, edilul mulțumește celorlalte cadre didactice care ”FACE” tot posibilul să mențină colaborarea dintre instituții.
A.V.

 

Mioveni - campanie gratuită de sterilizare

Marţi, 08 Noiembrie 2022 07:44

În perioada 22-23 noiembrie se va derula o nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor de rasă comună, cu sau fără stăpân.
Campania este organizată cu sprijinul Asociației Tierhilfe Hoffnung – adăpostul de câini Smeura.
Acțiunea va avea loc începând cu ora 9.00, pe platoul Făget.

 

Pagina 7 din 251

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea