Anunț vânzare teren în comuna Hârsești

Marţi, 21 Noiembrie 2023 12:26

 

1. Informafii generale privind autoritatea contractantă, precum denumirea, codul fiscal,adresa, numărul de telefon, fax și/sau adresa de e-mail a persoanei de contact: COMUNA Hârsești, codul fiscal 4122388, cu sediul în comuna Hârsești, strada Principală nr 414, judetul Argeș, telefon / fax 0248677374, adresa de email Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Mii de gânduri bune pentru OMUL Ion Georgescu!

Luni, 20 Noiembrie 2023 12:02

 

Articolul publicat, săptămâna trecută, în paginile acestui ziar, articol intitulat ”Câteva motive de suflet pentru eliberarea OMULUI Ion Georgescu” - a creat o adevărată furtună virtuală. Peste 125 de distribuiri și mii de comentarii în mai puțin de o săptămână. Dintre acestea, majoritatea covârșitoare au reprezentat-o mesajele de susținere, de speranță, de îmbărbătare, semn că OMUL Georgescu a lăsat o amprentă puternic pozitivă în societate.

 

Donare de sânge, la Mioveni

Luni, 20 Noiembrie 2023 11:56

 

Miercuri, 22 noiembrie, la sediul Protoeriei Mioveni, lângă Spitalul Mioveni, se va organiza o campanie de donare de sânge, începând cu ora 09.00. Scopul acestei campanii umanitare este de conștientizare a necesității donării de sânge și de completare a stocului de sânge la nivel local și național. Programările se fac la telefon 0742049518 / 0722239792.

Câteva motive de suflet pentru eliberarea OMULUI Ion Georgescu

Joi, 16 Noiembrie 2023 12:35

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, este în arest preventiv de la începutul lunii octombrie. Într-o speță ciudată, însă asta nu e treaba nostră, a jurnaliștilor, ci a magistraților. Noi, jurnaliștii, doar ne întrebăm cu privire la durata arestului și de ce acest arest nu poate fi înlocuit cu arest la domiciliu sau control judiciar. Cel arestat a contestat, de câteva ori, acestă măsură. Fără succes. De ce? Din cauza presiunii posturilor naționale de știri, care urmăresc subiectul? Justiția făcută la televizor este, din nou, la modă?... Nu știm, doar bănuim. Mai jos, câteva motive de suflet (nu juridice!) pentru care, în opinia noastră, Ion Georgescu ar trebui să beneficieze de o măsură restrictivă mai blândă.

 

 

Lecție frumoasă de viață la Parohia Turculești - Călinești

Joi, 16 Noiembrie 2023 10:29

 

# Preotul Cosmin Bologea i-a învățat pe copii să dăruiască

Internetul mai aduce, câteodată, la suprafață, fapte atât de frumoase încât merită evidențiate. Și, de multe ori, ”vinovat” de aceste fapte este preotul paroh de la Turculești (Călinești), Cosmin Vasile Bologea. Mai jos, fapta demnă este dublată de o învățătură la fel de valoroasă, menită a sădi ceva frumos în rândul copiilor și tinerilor noștri. Felicitări!

 

ÎPS Calinic va împlini 38 de ani de arhierie. Preoții din Argeș i-au urat deja „La mulți ani!”

Miercuri, 15 Noiembrie 2023 10:25

 

 

 

Pe 6 noiembrie, în Curtea de Argeș a avut loc conferința semestrială de toamnă în Cetatea Basarabilor. Cu această ocazie, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a organizat întâlnirea preoților din cele șase protopopiate ale Eparhiei, iar de la eveniment nu a putut să lipsească Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, care va împlini, în această săptămână 38 de ani de arhierie.

„Ierarhul a mulțumit slujitorilor pentru prezență, îndemnându-i să primească cu smerenie toate încercările pastorației. La rândul lor, cei prezenți au dorit să transmită Ierarhului lor un călduros ,, La mulți ani!” cu ocazia aniversărilor viitoare din zilele de 17 și 18 noiembrie când Chiriarhul Argeșean va împlini 38 de ani de arhierie și respectiv 33 de ani de când a fost așezat ca arhiereu la Curtea de Argeș”, a transmis Arhiepiscopia.

 

 

Se realizează, în Argeș, primul centru de terapie prin sport pentru copiii cu dizabilități din România

Marţi, 14 Noiembrie 2023 07:18

 

Organizația neguvernamentală de sprijin pentru copiii cu dizabilități, Climb Again, a încheiat prima etapă din construcția unui Centru de terapie prin sport și antrenament paralimpic, la Gruiu, în comuna argeșeană Nucșoara. Acolo a fost organizat deja un prim eveniment în parteneriat cu Comitetul Național Paralimpic.

Potrivit unui comunicat de presă, investiția totală pentru acest Centru va fi de 1,5 milioane euro. El are o o suprafață totală de 5 hectare, o suprafață de joacă și sport de 5.000 de mp și este dedicat atât copiilor și tinerilor cu nevoi speciale din toată țara, cât și comunității locale.

 

Mama Elodiei Ghinescu îl execută silit pe Cristian Cioacă pentru suma de 2,5 miliarde de lei

Luni, 13 Noiembrie 2023 20:23

 

Fostul poliţist Cristian Cioacă nu a plătit daunele morale pe care instanţa i-a impus să le achite mamei Elodiei Ghinescu. Iar acum, Cioacă e pe punctul de a fi executat silit chiar de fosta soacră. Astfel, a fost pus pe rol, din nou, procesul pentru recuperarea daunelor morale şi materiale. Următorul pas este executarea silită.

 

 

Elevii din pitești au plantat bulbi de lalea în Parcul Lunca Argeșului

Luni, 13 Noiembrie 2023 14:44

 

Mai mulți elevi ai Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” au plantat oeste 1500 de bulbi de lalea în Parcul Lunca Argeșului. Cu multă energie, sub atenta îndrumare a specialiștilor din cadrul Societății Salpitflor Green SA, s-au antrenat în activități de întreținere peisagistică și de plantare a mai multor soiuri de lalele.

„Harnici și plini de voie bună au plantat peste 1500 de bulbi. Elevii se vor întoarce în primăvară pentru a-și admira munca. Pentru că au învățat să planteze corect bulbi de lalea, elevilor le-au fost oferiți bulbi de Tulipa Pitești pe care îi vor planta în grădinile lor.

 

Directorii DSVSA din țară, în vizită la Mănăstirea Argeșului

Luni, 13 Noiembrie 2023 14:28

 

La începutul lunii noiembrie, sub organizarea domnului dr. Sorin Sorescu – director executiv DSVSA Argeș, a fost organizată o vizită la Mănăstirea Argeșului, delegația fiind formată din directorii DSVSA din toate județele țării. Au participat și dr. Alexandru Nicolae, președintele ANSVSA – Secretar de Stat și dr. Mihai Ponea, secretarul general al instituției

Oaspeții au fost primiți de părintele Adrian Enache, care i-a însoțit în Catedrala Voievodală, Sala Manole din Palatul Mitropolitan, Paraclisul Mănăstirii, biserica de lemn, precum și în noua Catedrală Arhiepiscopală și Necropolă Regală.

 

 

Permisul de conducere pentru categoria B ar putea fi valabil și pentru unele motociclete

Miercuri, 08 Noiembrie 2023 07:36

 

Săptămâna trecută, Senatul a adoptat o lege prin care permisul de conducere eliberat pentru categoria B este valabil şi în cazul anumitor tipuri de motociclete. Preşedintele României, Klaus Iohannis, solicitase o reexaminare pe această lege.

Condiţia pentru ca permisul să fie valabil şi pentru motociclete e ca şoferul să aibă minim 24 de ani şi să fi obţinut carnetul de conducere cu cel puţin 3 ani în urmă.

 

Meciuri de Champions League la Mioveni!

Marţi, 07 Noiembrie 2023 07:37

 

În perioada noiembrie 2023 - ianuarie 2024, echipa de volei feminin SC Prometey Dnipro, campioana națională a Ucrainei, va disputa meciurile "de acasă" din Cupa Campionilor la Sala Sporturilor Mioveni.

Campioana Ucrainei la volei feminin evoluează în grupa E, alături de echipa franceză Volero Le Cannet, echipa poloneză ŁKS Commercecon Łódź și campioana României, Alba Blaj.

 

 

Circulația pe Transfăgărășan și Transalpina s-a închis

Luni, 06 Noiembrie 2023 10:39

 

Circulaţia pe Transfăgărăşan şi Transalpina s-a închis începând de luni, 6 noiembrie, de la ora 8:00, din cauza condiţiilor meteorologice, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Având în vedere scăderea temperaturilor la altitudine, a intensificării bruște a vântului, a posibilității apariției ceții dense în orice moment al zilei și pentru siguranța participanților la trafic s-a luat decizia ca începând de luni, 06.11.2022, ora 08:00, circulația rutieră să fie interzisă

 

Târgul de Crăciun din Pitești. Informații privind înscrierea la eveniment

Joi, 02 Noiembrie 2023 11:24

Primăria Municipiului Pitești organizează, în perioada 1 decembrie 2023 - 2 ianuarie 2024, în Piața Primăriei, Târgul de Crăciun, eveniment dedicat sărbătorilor de iarnă, având ca tematică sărbătoarea Crăciunului. Cei care doresc să participe la eveniment trebuie să țină cont e mai multe informații.

La Târgul de Crăciun vor exista următoarele categorii de produse:

1. Produse alimentare: mâncare tradițională, produse alimentare tip fast-food, deserturi, produse de cofetărie și patiserie, miere, dulceață, zacuscă, prăjituri, clătite, plăcinte.

2. Băuturi: vin fiert, cafea, ciocolată caldă, ceai, limonadă, sucuri naturale.

 

Festivalul toamnei printre prichindeii de la „Luminișul Pădurii”

Joi, 02 Noiembrie 2023 10:50

A fost forfotă mare, săptămâna trecută, în curtea grădiniței cu Program Prelungit” Luminișul Pădurii” din cartierul Trivale. Sub coordonarea doamnei director Andreea Georgiana Enache și a doamnelor educatoare, preț de câteva ore curtea s-a transformat într-un decor de vis: Zâna Toamnă, baloți de paie, dovleci, costume populare, flori și alte elemente tomnatice au conturat târgul „Toamna în Luminiș”, eveniment ajuns la cea de-a doua ediție.

Standurile erau încărcate de bunătăți pregătite de părinți și bunici.

IPJ Argeș recrutează. Cererile de înscriere se depun până la 5 noiembrie

Miercuri, 01 Noiembrie 2023 06:32

 

Până la data de 5 noiembrie 2023, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș primește cereri de înscriere pentru trei dintre unitățile de învățământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne. Candidații se pot încrie la o singură școală postliceală, iar locurile scoase la concursurile de admitere sunt comune femei-bărbați.

Perioada aferentă desfășurării întregii sesiuni de recrutare este octombrie 2023 – februarie 2024, iar unitățile pentru care Serviciul Resurese Umane din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș va realiza recrutarea de candidați sunt următoarele:

 

 

Sute de copii au participat la activitățile pompierilor argeșeni

Marţi, 31 Octombrie 2023 20:14

 

 

Săptămâna trecută au avut loc mai multe activități la ISU Argeș în cadrul „Școala Altfel”. Numărul vizitatorilor a ajuns la aproximativ 1000 de persoane. Alături de cadrele didactice, cei mici, dar și cei mari au luat parte la prezentarea tehnicii de intervenție din dotarea pompierilor argeșeni, dar și la lecțiile deschise despre modul de comportare în situații de urgență, fiindu-le explicate și exemplificate manevrele principale de prim ajutor calificat în cazul unor urgențe medicale.

„Pe lângă pompieri și copii, cățelușa noastră Ela, pregătită pentru misiuni de căutare-salvare în mediul urban, s-a bucurat nespus să fie în centrul atenției vizitatorilor”, a transmis ISU Argeș.

 

 

P.S. Macarie Drăgoi, cel dintâi Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, în vizită la Muzeul Golești

Marţi, 31 Octombrie 2023 13:18

 

Săptămâna trecută, Muzeul Golești a primit o vizită de seamă. Preasfințitul Părinte Macarie, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, a venit să vadă cum avansează lucrările la gospodăria pe care a donat-o instituției cu puțin timp în urmă. A vizitat o parte din Muzeu și s-a declarat încântat de ceea ce a văzut.

Iustin Dejanu, director: ”Zi caldă de toamnă, o zi numai bună pentru o vizită specială pentru Muzeul Goleşti. Am fost onoraţi să îl avem oaspete, la Muzeul Golești, pe PS Macarie, Episcopul Europei de Nord. A venit să vadă stadiul lucrărilor la remontarea gospodăriei de Spermezeu (Bistrița Năsăud) pe care, cu multă generozitate, ne-a donat-o, suportând Sfinția Sa și toate cheltuielile de edificare.

 

 

Poliţia ar putea suspenda înmatricularea autoturismelor care au RCA-ul expirat

Marţi, 31 Octombrie 2023 10:53

 

Codul Rutier ar putea suferi unele modificări. Printre noile reglementări, se numără aceea că Poliţia va putea dispune suspendarea înmatriculării autovehiculului în cazul în care asigurarea RCA nu mai este valabilă.

În prezent, suspendarea înmatriculării poate fi dispusă în cazul în care șoferul circulă fără efectuarea la timp a inspecției tehnice periodice a autovehiculului (ITP).

Potrivit Digi24.ro, suspendarea din circulație încetează în ambele situații, în cazul în care probleme sesizate sunt remediate.

 

Focar de gripă aviară lângă județul Argeș

Luni, 30 Octombrie 2023 22:50

 

Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală a confirmat prezența virusului gripei aviare H5N1 în probele prelevate de la o pasăre dintr-o gospodărie cu 120 de păsări din localitatea Țigănești, județul Teleorman.

Imediat de la anunțarea suspiciunii, a fost activată Unitatea Operaţională Locală din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Teleorman, care a întreprins primele măsuri pentru izolarea focarului. În urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că proprietarul gospodăriei afectate vânduse unui vecin 25 de păsări.

 

 

Pagina 7 din 278

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea