Începe înscrierea în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2022-2023

Marţi, 15 Martie 2022 12:31

Ministerul Educației a anunțat că pe pe 28 martie va începe înscrierea elevilor în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2022-2023. Nu sunt modificări substanțiale comparativ cu modul în care s-a derulat înscrierea în anii trecuți.

“Începând cu 28 martie putem spune că se dă startul înscrierilor pentru clasa pregătitoare. Săptămâna viitoare vom discuta în Comisia de Dialog Social, iar până pe 28 martie trebuie să parcurgem toate aceste etape pentru ca pe 28 martie să putem da starul înscrierilor în clasa pregătitoare.

 

Ion Dumitru: o parte din ,,atotștiutorii“ noștri au devenit comentatori ai războiului, deși ei habar nu au unde este Kievul!

Marţi, 15 Martie 2022 09:27

Primarul din Albota nu poate sta deoparte. Pentru că, toată viața, a fost un om implicat. Și cum, în tinerețe, a umblat prin lume cu serviciul, ”ducele” de Albota stă destul de bine cu geografia. Mult mai bine decât mulți ”analiști” politici, de război sau de toți dracii – că acum se pricep toți la toate. Exagerările sau temerile nejustificate ale populației sunt comentate, pe pagina proprie de socializare, de Ion Dumitru.

Ion Dumitru: ”Scriam mai des pe Facebook , dar am ajuns la concluzia că orice aș scrie este de multe ori în zadar. Unii aleg să facă ce vor, indiferent de rezultat!  Să stai la coadă în PECO, o noapte , să votezi aur  și câte alte aberații le trec prin cap, te fac să crezi că muncești degeaba. O să mai scriu!  Aștept, pentru că o parte din ,,atotștiutorii“  noștri au devenit comentatori ai războiului, deși ei habar nu au unde este Kievul!”

 

Proiect de lege în România. Bărbaţii între 18 şi 60 de ani intră în rezerva generală, în caz de război

Marţi, 15 Martie 2022 08:28

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunțat că Guvernul intenționează să adopte un proiect de lege care să stipuleze ca bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani să intre în rezerva generală, în caz de război.

Astfel, bărbații cu obligaţii în îndeplinirea îndatoririlor militare sunt cei care îndeplinesc serviciul militar sau în rezervă şi cei incorporabili, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 35 de ani, dar şi cei între 35 şi 60 de ani.

 

Asistent social din Argeș, în finala Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială

Luni, 14 Martie 2022 19:38

Marți, 15 martie 2022, va avea loc la Ateneul Român, Gala Națională a  Excelenței în Asistență Socială. Gazdă a acestui eveniment va fi ca în fiecare an, Andreea Marin-Ambasadorul Excelenței în Asistență Socială.

Organizat de Colegiul Național al Asistenților Sociali (CNASR), cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenței Sociale și aflat la a VIII-a ediție, evenimentul  recompensează performanța și excelența celor mai merituoși asistenți sociali, instituții guvernamentale și neguvernamentale, personalități și jurnaliști implicați în campanii sociale.

 

Primarul de la Budeasa a oferit flori de 8 martie

Luni, 14 Martie 2022 15:19

 

Nicolae Rachieru, primarul de la Budeasa, a oferit flori doamnelor și domnișoarelor din comună cu ocazia zilei de 8 martie. Un gest frumos și elegant!

„Păstrez tradiția și sunt alături de doamnele și domnișoarele din comuna noastră, cu gânduri de bine, speranță și optimism. Mame, soții, fiice, bunici, surori, vă mulțumim și vă suntem recunoscători pentru grija pe care ne-o purtați zi de zi!”, a transmis primarul Nicolae Rachieru.

Marius Ștefan ar putea deveni procuror șef la DNA Pitești

Luni, 14 Martie 2022 13:26

Surprize, surprize la DNA Pitești! Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va stabili, pe 15 martie, care va fi noua conducere a Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Piteşti. Și asta după ce s-a constatat că pe ordinea de zi a ședinței se află o cerere formulată de Simona Ștefania Constantinescu, procurorul șef al DNA Pitești, de încetare a mandatului său din fruntea instituției, deși acesta expira abia pe 29 ianuarie 2023. În locul său ar putea fi numit procurorul Marius Ionel Ștefan, care deține în acest moment funcția de procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, funcție în care a fost delegat la 1 ianuarie 2022. Până la această dată, Marius Ștefan a fost prim-procuror al Parchetului Tribunalului Argeș.

 

CSM: 12 judecători au cerut să iasă la pensie

Luni, 14 Martie 2022 13:22

# Printre ei se află și o judecătoare de la Curtea de Apel Pitești

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii va analiza, pe 14 martie, noi solicitări de eliberare din funcție. Nu mai puțin de 12 magistrați vor să iasă la pensie. Printre ei se află și judecătoarea Teodora Gheorghe-Sorescu de la Curtea de Apel Pitești. Au formulat cereri de eliberare din funcție, ca urmare a pensionării următorii judecători: Gheorghe-Sorescu Teodora de la Curtea de Apel Pitești, Popescu Ioan – de la Curtea de Apel Timișoara, Mango Livia Marcela- judecător la Curtea de Apel Cluj, Ciobanu George - de la Curtea de Apel Craiova, Țopan Alina Camelia -judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Cluj, Ghealdîr Anișoara - de la Judecătoria Craiova, Pop Camelia Ana - delegată în funcția de președinte al Judecătoriei Satu Mare, Ilieș Ana - judecător cu grad profesional de curte de apel la Judecătoria Iași, Amza Emil-Mircea, delegat președinte al Judecătoriei Piatra Neamț, Olteanu Daniela de la Judecătoria Mediaș, Coşerea Constantin de la Judecătoria Drăgășani și Ponyiczky Gabriela, judecător cu grad profesional de curte de apel, delegată în funcţia de preşedinte al Judecătoriei Petroșani.

A.V.

Permisele de conducere expirate în starea de alertă, valabile încă 3 luni

Luni, 14 Martie 2022 13:17

Direcția Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a anunțat că permisele de conducere care au expirat în starea de alertă mai sunt valabile încă 3 luni. Pentru a evita aglomerația la ghișee, conducătorii auto sunt sfătuiți să se programeze online.

”Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor informează că, începând cu data de 09.03.2022 își încetează aplicabilitatea Hotărârea Guvernului nr.171/2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și stabilirea măsurilor ce se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

Examen auto în Argeș cu polițiști din Brașov și Dolj

Luni, 14 Martie 2022 12:44

Examinatori din Brașov și Dolj vor testa în Argeș alături de polițiștii Serviciului Permise, în lunile martie și aprilie.

Radu Perianu, prefectul județului: „Nu am uitat de ceea ce am spus la sfârșitul anului 2021, că vom încerca să găsim soluții ca să fie redusă perioada de programare pentru proba practică a obținerii permisului de conducere. Am făcut noi demersuri.

În luna martie, pe data de 19, cinci polițiști vor veni din Brașov ca sprijin pentru examinatorii argeșeni. Este vorba despre o zi de sâmbătă, iar agenții le vor verifica cunoștiințele celor care susțin examenul practic la Câmpulung.

Pe 16 aprilie, tot sâmbăta, șase examinatori din Dolj vor face testări pe trasee din Pitești. Vor lucra alături de polițiștii Serviciului de Permise Argeș. În total, vor fi 13 examinatori”.

Au început lucrările de modernizare pe strada Lânăriei. Circulația este întreruptă

Luni, 14 Martie 2022 12:38

Primăria Municipiului Pitești anunță începerea lucrărilor de modernizare a trecerii de cale ferată de pe strada Lânăriei, demers care impune închiderea traficului rutier pe tronsonul cuprins între Bd. Petrochimiștilor și sediul Distrigaz de pe strada mai sus menționată, cu excepția riveranilor de pe strada Lânăriei II.

Astfel, de luni, 14 martie 2022, începând cu ora 08:00, până pe 21 martie 2022, circulația pe acest tronson va fi întreruptă, conducătorii auto fiind rugați să folosească rute alternative pentru evitarea aglomerării traficului rutier în zonă.

 

Calinic Argeșeanul: „Să chiorăie mațele noastre de bucate puține și sărace, dar inima să fie plină de iubire, bunătate și iertare!”

Luni, 14 Martie 2022 11:57

# Postul ca stare firească

„Mă gândeam la câine, că atunci când îl doare capul, îl vedeam cum, cu oarecare tristețe se hrănea cu fire de iarbă. Nu știu de unde au scos povestea asta oamenii, dar se pare că este adevărat. Sunt și alte vietăți din lumea creată de Dumnezeu, care au un instinct perfect, întrucât în orice situație ar fi, se adaptează imediat și au o pricepere, dacă pot spune așa, de rămânem uimiți.

Cristian Gentea: "Susțin total tandemul Prepeliță-Vladoiu"

Sâmbătă, 12 Martie 2022 19:41

"La FC Argeș suntem toți o FAMILIE!", aceasta a fost reacția primarului Cristian Gentea în urma multiplelor atacuri publice. Primarului Piteștiului a mai dat asigurări ca FC Argeș va continua alături de Andrei Prepelița și de Jean Vlădoiu, cei doi având susținerea lui.

"Asa cum ați văzut, deși de aproape două luni nu merg la meciurile disputate pe teren propriu de FC Argeș, deși nu comentez nimic, eu sunt de vină pentru tot, așa cum încearcă să vă convingă anumite posturi naționale de televiziune!

 

Ana Stan refuză să intre într-o cursă incorectă

Vineri, 11 Martie 2022 14:53

 

Consilierul local Ana Stan și-a retras candidatura pentru funcția de președinte al PNL Pitești. Aceasta a constatat o serie de nereguli în procesul de organizare a alegerilor. Cum nu au fost luate măsuri pentru soluționarea lor, Ana Stan nu va mai porticipa la alegerile de sâmbătă, 12 martie.

Notărița Ana Stan a informat Biroul Permanent Județean al PNL Argeș cu privire la decizia sa. În continuare, vă prezentăm motivele care au stat în spatele retragerii candidaturii:

S-a deschis o farmacie veterinară în centrul Piteștiului

Vineri, 11 Martie 2022 10:26

 

S-a deschis Casia Vet, cea mai nouă farmacie veterinară din Pitești, cu oferte de neratat și surprize atât pentru proprietarii de animale, cât și pentru patrupezi.

Locația farmaciei este ușor de accesat, la parterul blocului din spatele restaurantului Matteo, lângă Secția de Poliție nr.1, la câțiva metri distanță de promenada pietonală a centrului orașului.

Până pe 31 mai 2022, farmacia oferă 5% reducere pentru toate achizițiile în valoare de peste 70 lei și câte o recompensă gratis pentru fiecare 3 kg de hrană uscată cumpărată.

 

Felix Goldbach a rezistat doar un an în fruntea Teatrului Davila

Joi, 10 Martie 2022 16:24

De la 1 aprilie, cu acordul părților,  va înceta contractul de manager al lui Felix Goldbach la Teatrul Al Davila.

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu și managerul Teatrului “Alexandru Davila”, Felix Goldbach, au avut o întrevedere în urma căreia au ținut să clarifice situația de la această instituție. Astfel ca urmare a solicitării scrise a dlui. Felix Goldbach, a fost emisă o dispoziție de încetare a contractului de management a domniei sale, cu acordul părților.

Avocații din Argeș se întâlnesc pe 18 martie la Ramada

Miercuri, 09 Martie 2022 10:43

# Vor fi aleși – printre altele – delegații la Congresul din 24-25 iunie 2022

CONSILIUL BAROULUI ARGEŞ, CONSILIUL FILIALEI ARGEŞ A CASEI DE ASIGURĂRI A AVOCAŢILOR DIN ROMÂNIA CONVOACĂ Adunarea Generală Ordinară a Baroului Argeş şi Adunarea Generală Ordinară a Filialei Argeş a Casei de Asigurări a Avocaţilor din România, cu următoarea ordine de zi:

1. Prezentarea raportului de activitate al Baroului Argeş/2021;

2. Prezentarea situaţiei economico-financiare a Baroului Argeş/2021;

3. Raportul Comisiei de Disciplină/2021;

 

Universitatea Craiova - FC Argeș, în primul meci din play-off

Marţi, 08 Martie 2022 12:31

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat marți programul primei etape din play- off și play-out. Cele opt partide se vor desfășura pe durata a patru zile. Partida Universitatea Craiova - FC Argeș a fost programată pentru vineri, 11 martie, de la ora 20.30.

Alb-violeții vor începe lupta pentru calificarea într-o cupă europeană de pe locul 4, cu 24 de puncte, cu trei mai puțin decât oltenii care se situează pe ultima treaptă a podiumului.

Performanța se plătește la Pitești. Bonus de peste 300.000 de euro pentru intrarea în play-off

Marţi, 08 Martie 2022 12:11

 

FC Argeș și-a asigurat prezența în play-off după ce a învins în deplasare pe FC Botoșani, cu scorul de 2-1. Ca să reușești în viață, pe lângă muncă și ambiție, îți trebuie și un pic de noroc. Iar norocul a fost de partea echipei argeșene. A fost o calificare dramatică, dar meritată!

După înfrângerea cu U Craiova 1948 și egalul cu Chindia Târgoviște, alb violeții mai aveau doar șanse minime de a intra în play-off. Vulturii au arătat că pentru ei imposibilul este posibil, iar ceea ce părea a fi doar o sfărâmă de speranță a devenit realitate. După înfrângerea suferită la Craiova au urmat șapte meciuri fără înfrângeri, dintre care două egaluri și cinci victorii. Dintre victorii amintim pe cele cu Farul Constanța (1-0), FCSB (1-0 și pe cea de ieri, 7 martie, cu Botoșani (2-1).

 

Curtea de Apel Pitești și Tribunalul Argeș fac angajări

Marţi, 08 Martie 2022 10:40

Curtea de Apel Pitești, cu sediul în Piteşti, str. Victoriei, nr. 22, organizează  la sediul acesteia, în data de 21 martie 2022, ora 10.00, CONCURS pentru ocuparea unor posturi vacante de personal contractual, pe perioadă nedeterminată :

Curtea de Apel Pitești – 1 post MUNCITOR CALI FICAT, treapta I - specializare electrician, instalator, lăcătuș mecanic, lucrător în construcții, electrotehnist, mecanic mașini și utilaje

Adrian Miuțescu l-a scos pe Emanuel Soare la femei

Luni, 07 Martie 2022 14:31

De Mărțișor, deputatul Adrian Miuțescu, peședintele încă nedeclarat al partidului „Forța Dreptei”, filiala Argeș, a ieșit la o baie de mulțime. Pe o vreme cam mohorâtă, dar cu primăvara-n suflet Miuțescu l-a luat cu sine și pe prietenul Emanuel Soare (care încă n-a anunțat că a intrat în Forța Dreptei, dar e pe cale…) și au făcut o plimbare prin centrul Piteștiului.

Au oferit mărțișoare doamnelor și domnișoarelor, au schimbat câteva vorbe și și-au reactivat calitățile de cuceritori cu vorbe atent alese pentru a le măguli pe femei, că doar nu-i în fiecare zi 1 martie…

 

Pagina 7 din 228

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea