Argeșenii se tem de pesta porcină! Alarme false de porci morți la Țițești și Bascov

Luni, 01 Octombrie 2018 16:33

Pe 27 septembrie, pesta porcină africană (PPA) era semnalată în 223 de localități din 13 județe, cu 952 de focare, dintre care 15 în exploatații comerciale și 72 de cazuri de mistreți, a anunțat Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). În total, au fost eliminați 323.754 de porci afectați de boală.

Primele doze de vaccin au ajuns în Argeș

Luni, 01 Octombrie 2018 16:25

3400 de doze de vaccin antigripal au sosit deja în Argeș și au fost distribuite. Județul nostru mai așteaptă alte trei tranșe de doze cu vaccin antigripal, pentru ca numărul de doze primit să ajungă la 63.538. Potrivit DSP Argeș, conform graficului transmis de Ministerul Sănătății au sosit 3.400 de doze de vaccin antigripal în județul Argeș. Campania de vaccinare gratuită a MS împotriva gripei de sezon vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon.

 

29 de medici veterinari argeșeni, nemulțumiți de legea salarizării

Luni, 01 Octombrie 2018 16:22

Legea salarizării a trezit nemulțumiri și în rândul medicilor veterinari argeșeni, care au acționat în instanță Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș. 29 de medici veterinari argeșeni, prin Sindicatul Medicilor Veterinari Argeș au deschis o acțiune în instanță, la Tribunalul Argeș, încă din mai 2018. Aceștia solicită anularea dispoziției 01.03.2018 prin care au fost stabilite salariile de bază începând cu 01.01.2018. Ei cer obligarea emiterii unei decizii noi prin care salariul de bază să fie stabilit începând cu 01.01.2018 la nivelul anului 2022 nivel majorat.

Medicii militari au oferit consultații gratuite

Luni, 01 Octombrie 2018 16:21

Medicii de la Spitalul Militar din Pitești au ieșit din nou în mediul rural. Aceștia au desfășurat o nouă acțiunea, de data aceasta la Căldăraru. Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Ion Jianu” Piteşti a derulat în comuna Căldăraru, campania umanitară „Uniţi sub tricolor prin sănătate” (susţinută de Direcţia Medicală a Ministerului Apărării Naţionale). Policlinica ad-hoc a fost amenajată la Căminul Cultural.

 

Simona Brătulescu a prins viteză

Luni, 01 Octombrie 2018 16:14

Simona Brătulescu, ”zeița” Consiliului Județean Argeș, chiar a prins viteză. Este din ce în ce mai vizibilă, nu ratează aproape nicio zi de comună, dar nici evenimente la care, deși îmbrăcată bine, poate face o baie. De public, desigur. Așa a fost și duminică, 23 septembrie, la Câmpulung, unde vicepreședinta CJ-ului a fost prezentă, printre motoare încinse și bărbați și mai și, pentru a-i premia pe câștigătorii etapei de alergătură în coastă.

Pe 3 octombrie - protest în fața Ministerului Justiției

Luni, 01 Octombrie 2018 16:11

# După protestul de la Spitalul Penitenciarului Mioveni, urmează altul în plan național

Angajații din sistemul penitenciar ies în stradă, în fața Ministerului Justiției, miercuri, 3 octombrie. Decizia aparține Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor care prin sindicatele afiliate au organizat numeroase forme de protest săptămâna trecută.

 

Argeșul se pregătește de Referendum

Luni, 01 Octombrie 2018 16:08

# Pe 6 și 7 octombrie, argeșenii sunt așteptați la vot
Pe 6 şi 7 octombrie va avea loc referendumul pentru redefinirea familiei. Și în Argeș sunt luate măsuri cu privire la eveniment, spre exemplu, pe data de 5 octombrie, elevii vor pleca acasă la ora 18, restul orelor din respectiva zi urmând a fi ulterior recuperate. Referendumul familiei are loc în datele de 6 și 7 ocombrie și se referă la schimbarea definiției constituționale a familiei. Până acum, Constituția prevedea că familia se bazează pe căsătoria între soți, iar modificarea ar înlocui acest cuvând, cu ideea că soții pot fi doar un bărbat și o femeie.

Tot mai mulţi părinţi aleg să îşi ducă copiii la Lexford Castel

Luni, 01 Octombrie 2018 16:02

Lexford Castel devine, pe zi ce trece, unul dintre cele mai de succes proiecte private din domeniul educaţiei. Început ca o grădiniţă privată, Lexford Castel a ajuns, în prezent, şcoală gimnazială cu clasele I-VIII, în care elevii au parte de un proces educaţional bazat pe cunoaştere, dezvoltare şi perfecţionare individuală şi de grup. Ca urmare a performanţelor obţinute de-a lungul timpului de elevii şi de cadrele didactice de la Lexford Castel, şcoala primară a primit, anul acesta, acreditare şi a fost autorizată şcoala gimnazială.

 

Donează sânge! Salvează o viață

Luni, 01 Octombrie 2018 15:01

# Peste 80 de persoane au făcut un gest de milostenie
În protoieria Mioveni din cadrul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, s-a desfășurat, săptămâna trecută, încă o etapă a campaniei naționale ,,Donează sânge! Salvează o viaţă!”. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Spitalului Orășenesc ,,Sf. Spiridon” din Mioveni, sub directa coordonare a Sectorului social-filantropic și de misiune al Eparhiei.  Acțiunea a fost posibilă cu ajutorul Centrului de Transfuzii Sanguine din municipiul Pitești, care s-a deplasat în Mioveni cu o echipă mobilă.

Alexandru Ciurea: ”Dacă ne izolăm în tabletă, în telefon, creierul se îmbolnăveşte”

Luni, 01 Octombrie 2018 14:58

# Un Doctor Honoris Causa al Universității din Pitești, avertizează!
Personalitate a neurochirurgiei româneşti și internaţionale, profesorul Alexandru Vladimir Ciurea este membru al Academiei de Ştiinţe Medicale, preşedinte al Comisiei Naţionale de Neurochirurgie, fost şef al Secţiei de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni, profesor de Neurochirurgie şi îndrumător de teze de doctorat la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti. În primăvara acestui an, a devenit Doctor Honoris Causa al UPIT. Prof. univ. dr. Cirea ne îndeamnă să o lăsăm mai moale cu tablet și telefonul, care pot si factori de risc pentru îmbolnăvire.

 

Fiica patronului de la Vinalcool, prima la examenul de notar

Luni, 24 Septembrie 2018 18:57

Duminica trecută, pe 16 septembrie, Camera Notarilor Publici din Pitești a afișat rezultatele examenului pentru accesul în cadrul profesiei. Motiv pentru care, în familia doctorului Marian Drăgușin, managerul Vinalcool, a fost mare bucurie. Pentru că fiica omului de afaceri, Claudia-Maria, era în fruntea listei celor admiși. Acesta este rezultatul unui efort prelungit, ținând cont că tânăra notăriță a absolvit  două facultăți prestigioase:

Un piteștean, campion la box în Ucraina

Luni, 24 Septembrie 2018 18:46

În perioada 13-16 septembrie, la Mykolaev, în Ucraina, a avut loc un turneu internaţional de box la care au participat şi componenţii lotului naţional de juniori ai României. La această întrecere, piteşteanul Adrian Preda a ocupat locul 1, la categoria 54 kg. După întrecerea din ţara vecină, pugilistul pregătit de antrenorul Ioniţă Mărăşescu a rămas în pregătire la Brăila alături de ceilalţi componenţi ai lotului naţional. Sportivul legitimat la clubul FC Argeş va reprezenta ţara noastră la Campionatul European rezervat juniorilor, competiţie care va avea loc în Rusia, în perioada 8-17 octombrie. A.V.

 

SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A SPORTULUI, MARCATĂ ȘI LA MIOVENI

Luni, 24 Septembrie 2018 18:38

În perioada 24 – 29 septembrie, are loc “SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A SPORTULUI”, un program finanţat cu sprijinul Comisiei Europene, cofinanţat de Programul Erasmus+ al Uniunii Europene, Ministerul Tineretului şi Sportului şi coordonată de Federaţia Română Sportul pentru Toţi. La Mioveni, activitătile organizate în aceastã perioadă vor fi coordonate de Asociatia Judeteană „Sportul pentru Toti - Argeş”, în parteneriat cu

Raed Arafat a premiat, la Mioveni, cei mai buni pompieri din ţară

Luni, 24 Septembrie 2018 15:17

Cei mai buni salvatori din ţară au fost, săptămâna trecută, timp de două zile, în competiţie la Mioveni! Cele mai bune 13 echipaje de salvatori din inspectoratele pentru situații de urgență Argeș, Călărași, Dolj, Gorj, Dâmbovița, Iași, Bihor, Brașov, Neamț, Alba, Mureș, București-Ilfov și Vâlcea și-au arătat cunoștințele și abilitățile în stăpânirea tehnicilor pentru descarcerare și acordarea primului ajutor. Cea de a VII-a ediții a Competiției Naționale de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat a fost organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș, în parteneriat cu

 

Referendumul pentru redefinirea familiei va dura două zile

Luni, 24 Septembrie 2018 15:14

# Acest scrutin ar costa aproximativ 43 de milioane de euro

Referendumul pentru redefinirea familiei va avea loc  de-a lungul a două zile - pe 6 și pe 7 octombrie, a anunțat premierul Viorica Dăncilă. CCR a avizat favorabil demersul pentru redefinire a familiei și revizuire a Constituției. În acest moment, sunt îndeplinite toate criteriile legale pentru organizarea referendumului. Conform legii, Guvernul are obligația de a organiza acest scrutin, pentru care au semnat peste 3 milioane de cetățeni.

Pe 25 septembrie s-a instituit „Ziua Dăruirii”

Luni, 24 Septembrie 2018 15:12

Senatul a adoptat, propunerea legislativă privind instituirea ”Zilei Dăruirii” pe 25 septembrie.  „Ziua Dăruirii înseamnă a încorpora soluții de tipul: donații de bani, alimente, produse, timp, activități de voluntariat, promovarea produselor locale, prin schimburile de produse între comunitățile locale, dezvoltarea spiritului civic în cadrul comunităților locale, încurajarea de donare de sânge”, enumeră inițiatorul propunerile de ‘activități’ ce ar putea să aibă loc în această Zi a Dăruirii.

 

Militarii de la Câmpulung au revenit acasă

Luni, 24 Septembrie 2018 15:08

După aproximativ şapte luni de misiuni în deșertul arzător al Afganistanului, militarii musceleni din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” au revenit în efectiv complet înapoi acasă. Aceștia au ajuns ultimii acasă aducând cu ei şi drapelul de luptă.
Reveniţi teferi acasă, militarii au vorbit despre întreaga perioadă trăită departe de familie, dar şi cu o teamă permanent. “Am avut o misiune destul de dificilă, însă au fost colegi cu misiuni mult mai dificile.

Fostul adjunct al Poliției Mioveni, împuternicit șef la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase

Luni, 24 Septembrie 2018 12:44

La decizia fostului inspector șef al IPJ Argeș, Bogdan Berechet, de la 1 noiembrie 2017 s-a produs o„ rocadă” între adjunctul Poliţiei Mioveni, comisarul şef Alin Stan, și șeful Secției de Poliție Rurală Bascov, comsiarul şef Marius Aioanei. Dacă comisarul șef Aioanei încă se mai află împuternicit la Poliția Mioveni, ca adjunct, nu același lucru putem spune și despre comisarul șef Stan, care imediat după expirarea perioadei de interimat la Secția de la Bascov a plecat. Recent, Alin Stan a fost împuternicit șef la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. A.V.

 

Comisarul Daniel Serghie, noul șef al Secției de Poliție Bascov

Luni, 24 Septembrie 2018 12:41

La Secția de Poliție Rurală Bascov, considerată una dintre cele mai dificile secții din punct de vedere a situației operative, urmează să fie numit un nou șef după ce a fost promovat concursul. Pe data de 19 septembrie, la concursul organizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, în vederea ocupării funcţiei vacante de conducere de şef sectie I la Secţia nr 3 Poliţie Rurala Bascov, au participat trei candidați. Doi dintre ei au obținut sub nota 5, respectiv 4,36 și 3,8. Cel de-al treilea candidat a fost declarat admis cu nota 8,93.

Noi categorii de personal didactic – incluse la plata cu ora

Luni, 17 Septembrie 2018 18:42

Revine plata cu ora! Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a semnat ordinul pentru aprobarea Normelor metodologice privind salarizarea prin plata cu ora pentru personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi control, precum şi pentru cadrele didactice metodiste din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi unităţile conexe.

 

Pagina 7 din 138

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea