Șofer depistat în trafic, în Pitești, cu cinci tipuri de droguri în corp

Luni, 14 August 2023 15:57

Un argeșean care a fost oprit în trafic, în Pitești, de polițiști a ieșit pozitiv la nu mai puțin de cinci droguri. În ziua de 12 august, în jurul orei 18:00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au depistat un bărbat, de 31 de ani, din Suseni, care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influența unor substanțe cu efect psihoactiv.

„În urma testării cu aparatul DrugTest, rezultatul a indicat prezența a cinci astfel de substanțe. Ca urmare a rezultatului testării, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea confirmării prin analize de specialitate a substanței”, a transmis IPJ Argeș.

Au fost eliberate mai multe permise de conducere și certificate de înmatriculare

Luni, 14 August 2023 15:17

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) informează că numărul permiselor de conducere și cel al certificatelor de înmatriculare este în creștere comparativ cu anul 2022.

Peste 770.000 de certificate de înmatriculare și aproape 512.000 de permise conducere au fost eliberate de structurile Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări în primele șase luni ale acestui an, în creștere cu aproximativ 5% față de perioada similară a anului trecut, informează MAI.

 

Sergiu Rizescu a primit titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Piteşti

Vineri, 11 August 2023 10:56

Vineri, 11 august, a avut loc festivitatea oficială de decernare a titlului de ,,Cetățean de onoare al municipiului Pitești” domnului Sergiu George Rizescu. Evenimentul special s-a desfășurat la Memorialul Închisoarea Pitești, în prezența reprezentanților municipalității piteștene și ai presei locale, care au asistat la o lecție de istorie vie, oferită de către supraviețuitorul lungilor ani de detenție politică, Sergiu Rizescu, prin rememorarea unui trecut dureros, cu pacea sufletească a celui care a învins răul, prin suferință și credință.

Clinica de medicină dentară DR TEO: Obturația compozit

Miercuri, 09 August 2023 16:58

 

Dacă un dinte este lăsat netratat, cariile nu vor dispărea - s-ar răspândi mai adânc în interiorul acestuia. Când ajunge la țesutul pulpar (nerv) al canalului radicular, începe să provoace un adevărat disconfort, sau chiar dureri intense de dinți. Eroziunea smalțului face inevitabil ca dinții sa fie vulnerabili la acumularea plăcii și la carii.

Obturațiile dentare din compozit ajută la prevenirea acestor daune viitoare, precum și a disconfortului pe care l-ar putea aduce! Compozitul dentar este o rasina sintetica care se foloseste în stomatologie ca material restaurativ.

 

Analogue Festival: Te așteaptă trei zile de jocuri și muzică live

Marţi, 08 August 2023 18:51

 

B.U.G. Mafia, Delia, John Newman, Selah Sue, Subcarpați și Tinie Tempah deschid un line-up pe care se află 18 trupe consacrate care vor întreține atmosfera timp de trei zile, între 25 și 27 august. Startul Analogue Festival se va da pe platoul Făget de lângă Mioveni.

Pregătirile sunt în toi! Jocuri și activări spectaculoase vor transforma platoul Făget de lângă Mioveni într-un board game uriaș în ultimul weekend de vară.

Au început lucrările la baza sportivă din Prundu

Marţi, 08 August 2023 17:38

O nouă bază sportivă va fi construită în Pitești. Proiectul este realizat în colaborare cu Federația Română de Fotbal și este derulat și finanțat prin CNI.

 

Au început lucrările la baza sportivă din Prundu, de pe Aleea Anghel Saligny! Valoarea estimată a lucrărilor este de 7.651.329,00 lei fără TVA.

 

Clinica de Medicina Dentară Dr. TEO: Situații în care este recomandată extracția unui dinte

Marţi, 08 August 2023 16:51

 

Deși, în trecut, extracția dentară era o practică foarte uzuală, recurgându-se la ea de fiecare dată când pacientul resimțea o durere acută la nivelul dintelui, în prezent, datorită evoluției medicinei stomatologice, medicii încearcă pe cât posibil să salveze dintele afectat.

 

Există și cazuri în care extracția dentară este singura soluție.

Restricții de trafic pentru lucrări canalizare menajeră în municipiul Pitești

Luni, 07 August 2023 12:26

 

 

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti informează locuitorii din zona străzii Bucovina cu privire la faptul că începând cu data de luni, 7 august, va fi închis traficul rutier pe tronsonul cuprins între strada Intrarea Alunului și sensul giratoriu din zona Victoria Residence. Conform autorităților, se vor asigura rute ocolitoare prin străzile Petrochimiștilor – strada Valea Geamăna, Calea Craiovei – Dârzu.

 

Patru candidați de 10 la Titularizare, în Argeș

Luni, 24 Iulie 2023 12:14

În Argeș au susținut Titularizarea, 668 de candidați, pentru 1233 posturi/catedre/ore vacante. Pentru a obţine statutul de titular (angajarea pe perioadă nedeterminată), candidații trebuie să obţină minimum nota 7 la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 la proba scrisă.

Astfel, în județul nostru au fost 272 de candidați care au luat peste nota 7, iar 173 de candidați au obținut note între 5 și 7. Au fost și patru note de 10. La polul opus, au fost și 139 de candidați care au luat sub 5. Cea mai mica notă înregistrată în Argeș a fost de 1,30, fiind obținută de un candidat care a dat proba scrisă la matematică.

A început săptămâna micilor bucătari la Muzeul Golești

Luni, 24 Iulie 2023 11:58

La Muzeul Golești, luni, 24 iulie 2023, a început tabăra "Bucătărași pentru o săptămână".

Copiii vor învăța să facă mâncăruri și dulciuri savuroase și sănătoase, vor învăța cum să facă din prepararea mâncărurilor sănătoase un stil de viață.

 

Teren de sport - finanțat de asociația DanBred - inaugurat la Slobozia

Luni, 24 Iulie 2023 11:53

Slobozia este o localitate norocoasă. Pentru că, aici, își face puternic simțită prezența o entitate privată, ale cărei rezultate, însă, sunt puse la dispoziția cetățenilor. Vineri a fost inaugurată o nouă astfel de investiție. Este vorba despre un teren de sport pluridisciplinar, realizat după un model din țările nordice, din Danemarca mai exact, de Asociația Umanitară DanBred, chiar lângă parcul pe care l-a dat în folosință în urmă cu ceva timp. De acest teren de sport se vor putea bucura și elevii de la școala și grădinița din centrul comunei, dar și ceilalți copii din comună și este o facilitate cu atât mai importantă cu cât, nu doar că oferă posibilitatea tinerilor să facă sport, dar reprezintă și o alternativă pentru timpul liber, având în vedere că Slobozia este la o distanță totuși destul de mare de aglomerații urbane.

Hai la un handbal! Naţionala de handbal a României dispută două meciuri amicale cu Spania, la Piteşti şi Mioveni

Luni, 24 Iulie 2023 11:51

Pe 27 iulie la Pitești și pe 29 iulie la Mioveni, iubitorii handbalului vor avea ocazia să vadă, din nou, la lucru, echipa de handbal a României.

Echipa naţională se află în plină campanie de pregătire pentru Campionatul Mondial, ce va avea loc în perioada 29 noiembrie – 17 decembrie şi va fi găzduit pentru prima oară de trei ţări: Danemarca, Norvegia şi Suedia. România va juca la Herning meciurile din grupa G, alături de Danemarca, Serbia și Chile.

 

Topul liceelor și specializărilor în Argeș, după ultima medie de admitere

Luni, 24 Iulie 2023 11:48

# Unde au intrat cei 21 de elevi cu media 10 la Evaluarea Națională

Au fost publicate, săptămâna trecută, rezultatele repartizării computerizate pentru admiterea la liceu. Colegiul Național "Ion C. Brătianu" ocupă primele cinci specializări după ultima medie de admitere, fiind urmat de specializări ale Colegiul Național "Alexandru Odobescu" Pitești și ale Colegiului Național "Zinca Golescu". „Brătianu” a rămas singurul liceu din Argeș la care ultima medie de intrare a fost peste 9, mai exact 9,20. Primele 20 de specializări, în funcție de ultima medie, au fost ocupate de doar patru licee din Pitești. La polul opus, sunt 29 de specializări unde ultima medie de intrare a fost sub 5, cea mai mică fiind 1,85 la Liceul Tehnologic Vedea.

Examen de primire în profesia de avocat

Luni, 24 Iulie 2023 11:31

Uniunea Națională a Barourilor din România anunță organizarea examenului de primire în profesia de avocat (pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar) și de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice, SESIUNEA SEPTEMBRIE 2023

Data desfășurării examenului este 17 septembrie 2023, pentru toți candidații. Examenul se va desfășura la București, prin susținerea unui test grilă ce cuprinde 100 de întrebări din toate materiile de examen. Vor fi declarați admiși candidații care vor obține cel puțin 10 puncte la fiecare disciplină în parte și un punctaj total de cel puțin 70 de puncte.

 

“Bazinul de înot Mioveni va fi închis în luna august!”

Luni, 24 Iulie 2023 11:25

“Revizia tehnică anuală a instalațiilor bazinului este programată pentru luna august,timp în care se vor realiza și lucrări de curățenie și igienizare a întregului spațiu.”

“Vor fi efectuate operațiuni de curățare a filtrelor și igienizare a bazinului,precum și reparații curente,astfel încât spațiul să respecte toate cerințele de siguranță și igienă pentru cei care aleg Bazinul de Înot de la Mioveni pentru activități sportive sau recreative.”

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! TOMOGRAFIA COMPUTERIZATA DENTARĂ

Luni, 24 Iulie 2023 11:19

Este o investigație medicală imagistică de ultimă generație, non-invazivă, care se realizează în câteva secunde și cu un nivel minim de radiații, oferind imagini detaliate ale oaselor maxilar și mandibular.

Informațiile obținute utilizând tomografia computerizată sunt tridimensionale și ajută medicul specialist în punerea unor diagnostice corecte sau stabilirea unui plan optim de tratament.

Cu ajutorul CT-ului dentar pot fi depistate: tumori, infecții din sfera buco-maxilo-facială, se pot face măsurători precise ale suprafețelor osoase, pot fi apreciate densitatea osoasa și volumul osos, pot fi evidentiate fracturile radiculare.

 

O nouă campanie de sterilizare gratuită pentru câini și pisici, la Budeasa

Joi, 20 Iulie 2023 10:53

 

Vești bune! Sâmbătă, 29 iulie, se va desfășura o nouă campanie de sterilizare gratuită pentru câini și pisici. Campania se va desfășura în satul Budeasa Mare, între orele 8:00-15:00, în incinta Complexului Național Sportiv Bascov-Budeasa. Pentru a vă înscrie cătelul sau pisica, le puteți contacta fie pe doamna Florina (0740413532), fie pe doamna Flavia (0742992210).

Un efort comun pentru un viitor mai bun!

 

Ziua Comunei Băbana. Locuitorii vor beneficia de picnic gratuit

Miercuri, 19 Iulie 2023 08:41

Picnic gratis, joi, 20 iulie, pentru locuitorii din comuna Băbana la Târgul de Sf. Ilie. Va fi mare sărbătoare în comuna din apropierea Piteștiului, informează primarul Bebe Ivan.

După o pauză de 2 ani, cauzată de pandemie, se reia  Sărbătoare de Sfântul Ilie și Ziua Comunei Băbana. Programul zilei începe dimineața, de la ora 9:00, cu o slujbă la marea sărbătoare a Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, la Troița din satul Groși.

 

Fundația Leul Albastru crește competențele de acordare a primului ajutor în comunitățile argeșene

Marţi, 18 Iulie 2023 21:35

 

# 200 de elevi de liceu și din comunități rurale dezavantajate vor învăța să acorde primul ajutor și măsuri de auto-ajutorare în situații de urgență în cadrul proiectului Fii EROU în comunitatea ta! # Proiectul este derulat de Fundația Leul Albastru, în perioada iulie – decembrie 2023, cu sprijinul Fundației Orange # Valoarea totală a proiectului este 51.000 lei.

Pitești, 11.07.2023 iulie. Fundația Leul Albastru anunță lansarea proiectului ”Fii EROU în comunitatea ta!”, menit să trezească spiritul civic în comunitatea argeșeană. Proiectul se va desfășura în perioada iulie-decembrie 2023, cu sprijinul financiar al Fundației Orange.

 

Echipa de handbal din Mioveni s-a întărit în vederea atacării noului campionat

Marţi, 18 Iulie 2023 11:40

 

 

Duminica trecută, handbalistele și staff-ul tehnic au avut prima întâlnire în noua formulă de echipă cu care vor participa în ediția 2023-2024 a Campionatului Național de Handbal Feminin ”Liga Florilor”.

Pentru că la Sala Sporturilor Mioveni a fost zi de meciuri în cadrul Campionatului European de Handbal Feminin U19, întâlnirea a avut loc la Primăria Mioveni.

O prezență surpriză în rândul jucătoarelor a fost interul dreapta, Alina Ilie, care s-a decis să intre în echipă. Vâlceancă, Alina vine de la Gloria Buzău și are mare poftă de handbal, după o accidentare care a ținut-o departe de teren.

 

 

Pagina 7 din 272

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea