Topul liceelor din Argeș după ultima medie de admitere

Miercuri, 20 Iulie 2022 08:20

Săptămâna trecută au fost publicate rezultatele repartizării computerizate pentru admiterea la liceu. Potrivit acestora, Colegiul Național "Ion C. Brătianu" și Colegiul Național "Zinca Golescu" rămân pe primele două locuri în preferința elevilor, la nivelul județului Argeș. În acest an rezultatele obținute de elevi la Evaluarea Națională au fost vizibil superioare celor din anii anteriori. Acest lucru s-a observat și la mediile de admitere la principalele licee din județ unde s-a înregistrat o creștere a acestora.

 

Schimbări importante la Bacalaureat! Ce anunță ministrul Sorin Cîmpeanu?

Miercuri, 20 Iulie 2022 07:56

Elevii care vor susține examenul de Bacalaureat în anul 2027 vor avea parte de alte probe față de ce se întâmplă în prezent. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vrea să revoluționeze Bac-ul (care nu s-a schimbat din 1995) și să propună un model european. La prima vedere, noul Bacalaureat va fi mai complicat.

Prima noutate e că elevii vor susține o probă scrisă comună la limba română, matematică, istorie și geografie și surprizele nu se opresc aici. Urmează două probe de competențe la două limbi străine, probă de competențe digitale, probă scrisă la limba maternă, pentru minoritățile naționale, și o probă scrisă la o disciplinele din cadrul profilului.

 

 

Premierul Ciucă: „1 miliard de euro va ajunge la primării și IMM-uri!”

Marţi, 19 Iulie 2022 09:02

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că va adopta o Ordonanță de Urgență, prin care va aloca suma de un miliard de euro către primării și IMM-uri pentru a trece pe energie verde. Oferta e foarte generoasă, întrucât primarii pot investi acești bani în școli, spitale, iluminat public sau în alte instituții locale. Deocamdată Ciucă nu a precizat sursa de finanțare.

”Este o OUG foarte importantă, care asigură o finanțare de un miliard de euro. 500 de milioane sunt destinate autorităților locale pentru producția de energie verde și vor putea să investească acești bani în iluminat public, încălzire etc. Alte 500 de milioane sunt destinate IMM-urilor, iar banii pot fi utilizați pentru eficientizarea halelor de producție și producerea de energie verde pentru consum propriu.”, a declarat primul-ministru Nicolae Ciucă., potrivit Știripesurse.ro.

Aveți grijă pe cine primiți în casă! Doi hoți au păcălit mai mulți bătrâni prin metoda „Electrica”

Marţi, 19 Iulie 2022 08:40

S-au dat drept reprezentanți ai unei societăți de furnizare energie electrică și au furat din casele oamenilor. Doi bucureșteni au apelat la metoda „Electrica” pentru a-și convinge victimele, majoritatea persoane de peste 70 de ani, să îi primească în locuințe.  Sub pretextul că fac o verificare la contor și la instalațiile de energie electrică, aceștia au pătruns în interiorul locuințelor. Au distras atenția victimelor și au plecat din case cu diferite sume de bani. Pe parcursul a două zile, doi argeșeni au căzut victime hoților. Un furt similar a avut loc și în data de 11 mai 2022.

 

Laboratoarele SC Apă Canal 2000 SA Piteşti – performanţă şi competenţă

Marţi, 19 Iulie 2022 08:22

Îndeplinirea condiţiilor de calitate pentru apa potabilă distribuită populaţiei în aria de operare a societăţii Apa Canal 2000 şi încadrarea în limitele impuse de normativele pentru evacuarea apelor uzate în reţeaua de canalizare aferentă şi din staţiile de epurare în receptorii naturali este certificată de Serviciul Laboratoare.

Pentru această activitate de monitorizare a calităţii apei potabile şi uzate, Serviciul Laboratoare care funcţionează prin Laboratorul Uzina de Apă (LUA), pus in funcţiune în 1968, şi Laboratorul Ape Uzate (LAU), pus în funcţiune în 1967 şi extins ca spaţiu în 2008, este acreditat RENAR înca din anul 1999, cu certificatul de acreditare nr. L.I.-133, celor două laboratoare fiindu-le recunoscută în prezent competenţa pentru activitatea de efectuare de încercări pentru un numar de 29 de domenii pentru LUA şi 30 pentru LAU, în acest an fiind obţinută cu succes cea de a şasea reacreditare.

 

La ce licee au intrat cei 17 elevi din Argeș cu media 10 la Evaluarea Națională

Luni, 18 Iulie 2022 19:53

Au fost publicate rezultatele repartizării computerizate la liceu. În Argeș au fost repartizați computerizat 3.477 de elevi (94,2%)  în învățământul liceal din totalul de 3.693 de elevi cu opțiuni completate. În județul nostru au rămas de repartizat la liceu 216 elevi (5,8%), conform datelor publicate de Ministerul Educației.

Doisprezece elevi au intrat la liceu cu media de admitere 10

Doisprezece elevi din Argeș au intrat la liceu cu media de admitere 10 (formată din media generală la evaluarea națională - 80% și media generală de absolvire a claselor V-VIII - 20%). În continuare, vă prezentăm pentru ce licee au optat copiii de 10 ai Argeșului: 8 elevi s-au înscris la Colegiul Național “Ion C. Brătianu” Pitești (cinci la specializarea Matematică-Informatică și trei la Științe ale naturii), câte un elev s-a înscris la Colegiul Național “Dinicu Golescu” Câmpulung (specializarea Matematică-Informatică), la Colegiul Național “Alexandru Odobescu” Pitești (specializarea Matematică-Informatică) și la Colegiul Național “Zinca Golescu” Pitești (specializarea Științe ale Naturii). De asemenea, un elev a optat pentru Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din București (specializarea Matematică-Informatică).

 

Trei zile și trei nopți de distracție la Analogue Festival

Luni, 18 Iulie 2022 19:32

Unii dintre cei mai importanți artiști ai momentului, atât la nivel național, cât și internațional, se vor afla la Mioveni, în această toamnă. Bucură-te de muzică între 2-4 septembrie, pe Platoul Făget din Mioveni la Analogue Festival.

La prima ediție a festivalului vor participa: Asaf Avidan, B.U.G. Mafia, Dubioza kolektiv, Jessie Ware, JP Cooper, Morcheeba Band, Rudimental, Subcarpați, Deliric x Silent Strike, GOLAN, Irina Rimes, Moonlight Breakfast, NANE, The Motans, Zdob și Zdub, BRUJA, Catalina Cara, El Nino, Maria Hojda Official și TM Groove.

 

Mioveni - lotul de handbal a început pregătirea pentru sezonul din Liga Florilor

Luni, 18 Iulie 2022 16:37

Săptămâna trecută,  lotul echipei de handbal a C.S. Dacia Mioveni 2012 s-a reunit la Sala Sporturilor din localitate, pentru a începe pregătirea sezonului 2022-2023 din Liga Florilor! Surpriza reunirii a fost prezența profesorului Ion Mihăilă, care a preluat funcția de director tehnic al secției de handbal.

Conducerea clubului le-a urat bun venit noilor handbaliste care s-au alăturat echipei și ”bun revenit” jucătoarelor care și-au dorit să continue sub culorile alb-abastre în Liga Florilor.

Miercuri s-a efectuat vizita medicală, după care s-a intrat în programul de pregătire pentru noul campionat, a cărui primă etapă este anunțată pentru data de 28 august.

 

 

Pe 19 iulie se afișează rezultatele de la Titularizare

Luni, 18 Iulie 2022 14:32

 

În această săptămână, în Argeș peste 850 de persoane așteaptă rezultatele de la examenul de Titularizare. La proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2022, s-au înscris, în județul nostru 851 de candidați, dintre care 135 de candidați proveneau din promoția curentă.

 

La nivel județean sunt disponibile doar 47 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, informează ISJ Argeș. Astfel că lupta pentru ocuparea acestor posturi este una aprigă.

Adjunctul poliției Mioveni – premiat de ministrul de interne, Lucian Bode

Luni, 18 Iulie 2022 13:37

Adjunctul Poliției Mioveni, comisar șef Tinca Ion Dragoș, a fost premiat, săptămâna trecută, în cadrul ceremoniei festive desfășurate cu prilejul Zilei Ministerului Afacerilor Interne de către ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

La începutul acestei veri, dl. comisar șef a salvat de la înec doi copii, în zona BEMO, iar pentru curajul de care a dat dovadă, a fost răsplătit în cadrul galei de joia trecută.

 

 

Trei echipaje ale DTO Rally Team vor lua startul la Raliul Sibiului

Miercuri, 13 Iulie 2022 10:20

Se apropie Raliul Sibiului! Între 14 și 16 iulie, se desfășoară la Sibiu o nouă etapă a Campionatului Național de Raliuri 2022. Organizatorii Raliului Sibiului pregătesc o nouă ediție de colecție, cu mult spectacol pe probele senzaționale de macadam pregătite pentru competitori! S-au înscris la competiție 70 de echipaje, dintre care 58 echipaje la Campionatul Național de Raliuri și 12 echipaje la Campionatul Național de Raliuri 2.

La start va lua parte si DTO Rally Team, prin echipajele:

 

Meditații gratuite la Mioveni pentru sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat

Marţi, 12 Iulie 2022 14:26

Administrația locală a orașului Mioveni și Inspectoratul Școlar Județean Argeș vin în sprijinul absolvenților de clasa a XII-a din Mioveni, care se pregătesc pentru sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat.

 

Începând cu data de 14 iulie și până pe 11 august, profesori voluntari vor oferi în mod gratuit sesiuni de pregătire la disciplinele de examen - limba română, matematică, biologie, etc.

Cursurile se vor organiza de două ori pe săptămână, în intervalul orar 12.00 - 16.00, la Centrul Cultural Mioveni.

 

CS Dacia Mioveni 2012: „Forța unui club sportiv vine de la oamenii care iubesc și susțin sportul”

Marţi, 12 Iulie 2022 13:19

Clubul Sportiv Dacia Mioveni 2012 se mișcă bine, atât pe piața transferurilor, cât și în privința sponsorilor. Sponsori importanți pentru mișcarea sportivă, unde cheltuielile – atunci când îți propui să faci și performanță – pot fi ridicate. „Forța unui club sportiv vine de la oamenii care iubesc și susțin sportul”, informează reprezentanții CS Dacia Mioveni 2012.

Ion Georgescu, primarul orașului: „Mă bucur când reușim să atragem lângă noi oamnei care iubesc sportul! Vectrum Solutions s-a alăturat familiei Dacia Mioveni și va contribui, alături de ceilalți parteneri, la reușitele echipei noastre de handbal”.

 

Atenție! Sterilizare gratuită animale la Călinești!

Marţi, 12 Iulie 2022 11:30

Programul de Sterilizare Gratuită pentru câini și pisici se va derula în CĂLINEȘTI , jud. Argeş, în zilele de 13-14, 18-19 si 27-28 Iulie, între orele 09.00-17.00.

„Locație: fostul Dispensar veterinar, Gorganu, Călinești. Sterilizările se efectuează NUMAI în baza programărilor făcute la nr. de telefon 0756309390”, informează Eduxanima.

Animalul adus pentru sterilizare va beneficia și de alte servicii medicale gratuite:

- Operații: tumori/hernii/alte probleme operabile;

- Deparazitare externă.

 

 

 

Cardul european de sănătate - util în concediu

Marţi, 12 Iulie 2022 11:07

Ținând cont că tot mai multi români aleg sa meargă în concediu în străinătate, este bine de știut că în țările care fac parte din Uniunea Europeană puteți beneficia de asistență medicală gratuită în baza cardului european de sănătate. Pot beneficia de acest document toți cetățenii care au calitatea de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate și fac dovada achitării la zi a contribuției. Astfel, nu mai este obligatoriu să încheiați o poliță de asigurare cu o firmă specializată. Puteți să solicitați la Casa de Sănătate la care sunteți luați în evidență să vă emită un card european de asigurări sociale de sănătate. La Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate din Argeș s-au primit câteva sute de solicitări în acest an.

 

Două licee tehnologice din Argeș, în TOP 50 pe țară, după media de la Bacalaureat!

Marţi, 12 Iulie 2022 08:43

Două licee tehnologice din Argeș figurează în Top 50 la nivel național după media de la Bacalaureat. Este vorba de Liceul Tehnologic „Ferdinand I”, Curtea de Argeș și Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel”, Domnești.

Topul a fost realizat de Edupedu.ro și au fost luate în considerare numai liceele tehnologice cu peste 40 de candidați.

Liceul Tehnologic „Ferdinand I”, Curtea de Argeș a avut o promovabilitate de 70.8%, cu media 6.85.

Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel”, Domnești a avut o promovabilitate de 63.5%, cu media 6.33.

 

 

 

Emoții pentru profesori! Începe examenul scris la Titularizare

Marţi, 12 Iulie 2022 08:16

Miercuri, 13 iulie, are loc proba scrisă a examenului de Titularizare, pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar. Proba începe la ora 9.00, iar candidații trebuie să fie prezenți în sala de examen între orele 7.00 și 8.00. Cei care nu sunt în sală înainte de a fi deschis plicul cu subiecte nu mai pot susține proba scrisă, după cum a anunțat Ministerul Educației. În toate sălile de concurs vor fi instalate camere audio-video de supraveghere.

 

ATENȚIE! Apă Canal 2000 S.A. îndeamnă la reducerea consumului de apă!

Luni, 11 Iulie 2022 11:15

 

Societatea Apă Canal 2000 SA Pitești aduce la cunoștință beneficiarilor săi că, în perioadele de secetă prelungită, orice consum exagerat poate conduce la presiune scăzută sau chiar la lipsa apei pentru o parte din consumatorii branșați la rețeaua publică de alimentare cu apă potabilă.

 

În ultimele zile, societatea Apă Canal 2000 SA Pitești a luat măsuri pentru utilizarea la maximum a capacităților de producție, transport și distribuție a apei potabile. Cu toate acestea, în anumite zone din aria de operare, au apărut disfuncționalități în asigurarea continuă a apei potabile pentru care nu există soluții tehnice de rezolvare imediată. Ca urmare, pentru a evita avariile repetate datorate creșterii presiunii în rețeaua de distribuție, precum și furnizarea restricționată a apei potabile, rugăm consumatorii să nu utilizeze în exces apa potabilă pentru a nu priva alți beneficiari de minimul necesar util fiecărei gospodării.

 

Noi decizii ale Comisiei de circulație pentru traficul rutier din Pitești

Luni, 11 Iulie 2022 11:06

Comisia de circulație a Piteștiului a luat o serie de măsuri pentru traficul rutier. Vom avea noi treceri de pietoni și limitatoare de viteză. De menționat, mare parte dintre măsurile propuse au fost respinse.

1. Amplasarea unei treceri pentru pietoni pe carosabilul străzii Câmpului, după intersecția cu Aleea Soarelui, precum și montarea mai multor limitatoare de viteză. AVIZAT trecerea pentru pietoni (fără limitatoare)

2. Amplasarea a două limitatoare de viteză pe carosabilul Aleii Stadionului, unul pe coborâre, în zona stadionului și unul pe pantă, în apropierea intersecției cu Intrarea Macului. AVIZAT un singur limitator în dreptul stadionului

Continuă întâlnirile de lucru cu reprezentanții comunității piteștene

Luni, 11 Iulie 2022 10:01

 

Joi, 7 iulie, a avut loc o consultare publică între executivul Primăriei Pitești și reprezentați ai asociațiilor de proprietari din zonele: Centru, Calea București și Popa Șapcă. Peste 100 persoane au venit la întâlnirea cu primarul Cristian Gentea, viceprimarul Gelu Tofan, administratorul public Lucrețiu Tudor și directorii societăților și serviciilor primăriei. Scopul întâlnirii de lucru a fost cunoașterea în detaliu a problemelor existente în zonă, identificarea nevoilor cetățenilor și prioritizarea lor, precum și găsirea de comun acord a soluțiilor concrete. Au fost prezentate proiectele municipale de investiții pe termen scurt și mediu, proiecte în derulare sau a căror execuție va începe în curând.

 

Pagina 7 din 240

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea