S-au pus la vânzare biletele la Budeasa Festival

Luni, 03 Aprilie 2023 12:36

Din acest an Folk In Festival a devenit Budeasa Festival! Schimbarea numelui vine natural deoarece anul acesta o sa ne bucurăm pe lângă muzica folk și de acordurile chitarelor rock. Cei mai tari artiști vor fi prezenți pe plaja din Budeasa în perioada 16-17 iunie 2023!

Vor încinge atmosfera la Budeasa următorii artiști: pe 16 iunie - Claudia Serdan&Marius Keseri, Ducu Bertzi, Antract, Mircea Vintilă, și Vama, iar pe 17 iunie - Cristi Dumitrașcu&Planul B, Dinu Olărașu, Mircea Baniciu&Band, Dan Helciug, Lupii lui Calancea și Cargo.

Cristian Gentea, despre un proiect al Piteștiului: „M-a albit”

Luni, 03 Aprilie 2023 12:30

 

Bazinul Olimpic Pitești trebuia să fie inaugurat încă de la începutul acestui an. Doar că administrația locală a luat decizia să inaugureze proiectul abia după ce se obține și autorizația ISU, ultimul impediment în calea deschiderii obiectivului. Iar acest lucru se va realiza în preajma Sărbătorilor Pascale!

„Am să încep cu un subiect care m-a albit. Cu niciun obiectiv nu am avut atâtea probleme ca cel cu Bazinul. ISU e acolo! Îi înțeleg pe cei de la ISU, după ce s-a întâmplat la Colectiv suflă și în iaurt. Și eu vreau ca totul să fie în regulă. Dar mi se pare totuși că e mult prea mult. Clădirea Bazinului Olimpic nu este o clădire nouă. Nu am umblat la partea de tribună.

 

O personalitate a sportului românesc a venit alături de CS Dacia Mioveni!

Luni, 03 Aprilie 2023 12:27

Reputatul profesor Petre Berbecaru, o personalitate a sportului românesc, își aduce vasta experiență acumulată într-o viață petrecută pe terenurile de sport și la Mioveni, în calitate de consilier sportiv.

Numele lui Petre Berbecaru se confundă cu cel al handbalului vâlcean, pentru care a lucrat patru decenii și unde a contribuit la construcția legendarei echipe de handbal, Oltchim Rm. Vâlcea.

Petre Berbecaru a ajuns la Oltchim în 1982, unde în decursul anilor a îndeplinit toate funcțiile de conducere, de la secretar al clubului, vicepreședinte, antrenor secund, antrenor principal și președinte, timp în care Oltchim a bifat cele mai mari performanțe ale handbalului feminin românesc.

Viitoarea generație de Dacia Duster. Noul model va fi lansat în 2024

Luni, 03 Aprilie 2023 12:16

Au apărut primele imagini cu viitorul Dacia Duster camuflat în timpul unor teste publice, conform motor1.com. Noua generație a SUV-ului de la Mioveni va fi lansată pe piață în 2024.

Duster se pregătește să intre în cea de-a 3-a generație. Atât modelul de serie bazat pe concept Bigster, cât și a treia generație Duster vor fi produse la uzina de la Mioveni. Noua Dacia Duster 3 va fi bazată pe platforma CMF-B a Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi. Pe aceeași arhitectură sunt bazate alte modele ca Renault Captur, Renault Clio și Mitsubishi ASX, informează automarket.ro.

 

Camera de Conturi Argeș: S-au constatat prejudicii de 4,5 milioane de lei

Luni, 03 Aprilie 2023 12:12

 

În anul 2022, Camera de Conturi Argeș a cuprins în programul de control/audit un număr de 38 entități de subordonare/coordonare locală.

Din verificările efectuate asupra situațiilor financiare întocmite la 31.12.2021 la cele 38 entităţi din Argeș supuse auditului/controlului până la data raportului, au rezultat venituri totale suplimentare estimate de 1.958.000 lei, din care 560.000 lei accesorii fiscale precum şi prejudicii totale de 4.555.000 lei, din care 586.000 lei majorări de întârziere. De asemenea, în rapoartele de control/procesele-verbale de constatare întocmite s-au reţinut abateri financiar-contabile de la legalitate şi regularitate, în valoare de 21.018.000 lei.

ISU Argeș - luat cu asalt de sute de copii

Luni, 03 Aprilie 2023 10:00

Săptămâna trecută, pompierii argeșeni s-au bucurat de vizita a sute de copii în subunitățile de intervenție, cu prilejul „Școlii Altfel”. Cei mici au avut ocazia să asiste la prezentarea autospecialelor de intervenție, dar și la demonstrații cu echipamentele speciale din dotarea autospecialelor. Totodată, micuții au putut să îmbrace echipamentul salvatorilor pentru câteva momente şi să se fotografieze cu super-eroii lor.

„Vă mulțumim tuturor că ați ales și de această dată să veniți în rândul nostru și vă așteptăm cu drag data viitoare”, a transmis ISU Argeș.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Microscopul Dentar

Miercuri, 29 Martie 2023 10:20

Microscopul dentar, folosit ca instrument de lucru în stomatologie aduce schimbări majore în modul de stabilire a diagnosticului afecțiunilor dentare și în efectuarea tratamentului.

IMPORTANȚA UTILIZĂRII MICROSCOPULUI DENTAR:

• permite vizualizarea clară a dintelui și a interiorului acestuia sub o lumină intensă, se pot observa cele mai fine detalii, care de multe ori pot trece neobservate cu ochiul liber.

• este o abordare modernă și mai puțin invazivă a îngrijirii dentare, care are ca scop păstrarea structurii dintelui și conservarea țesutului, minimizând în același timp riscurile și reducând timpul de vindecare.

 

Întâlnire importantă la Curtea de Apel Pitești

Miercuri, 29 Martie 2023 08:05

Vineri, 31 martie 2023, orele 13:00, la sediul Curţii de Apel Piteşti se va desfăşura o dezbatere publică cu titlul „Comunicarea. Perspective instituţionale şi interpersonale”. La eveniment vor participa reprezentanți ai instanţelor judecătoreşti din circumscripţia teritorială a Curţii de Apel Piteşti, precum şi reprezentanţi ai unor instituţii publice din  judeţul Argeş.

 

S-au deschis înscrierile pentru Cursa Copiilor la Pitești Half Marathon!

Marţi, 28 Martie 2023 22:10

# Evenimentul va avea loc pe 7 mai 2023!

S-au deschis înscrierile pentru Cursa Copiilor la Pitești Half Marathon!  Cursa Copiilor este organizată pe trei categorii de vârstă, cea mai mică începând cu vârsta de 7 ani. Înscrierile sunt gratuite! Evenimentul va avea loc pe 7 mai 2023! Unde: Pitești - Piața Primăriei. Ora de start: 11:00 pentru toate probele copiilor. Piteşti Half Marathon este un eveniment anual, ce reunește alergători de toate vârstele și nivelurile de pregătire fizică, pentru a experimenta împreună satisfacția de a trece linia de sosire, indiferent de timpul în care au reușit să parcurgă traseul. Evenimentul este susţinut de Primăria Municipiului Piteşti, iar partener sportiv, anul acesta, este Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Argeş. www.arges-sport.ro este partener oficial media încă de la prima ediţie și susţine mişcarea, în județul Argeş. Mai multe detalii și înscrieri pe: pitestitriathlon.ro

Pitești. Deversări neautorizate în rețelele de canalizare nou executate

Luni, 27 Martie 2023 20:04

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti informează locuitorii din zona străzilor  Zenitului, N. Iorga, V. Slăvescu și Intrarea Islazului în legătură cu faptul că se desfășoară lucrări de extindere a rețelelor publice de alimentare cu apă și de canalizare.

Noile  rețele de alimentare cu apă și de canalizare sunt executate în cadrul Contractului de lucrări nr. 270/2022 –  CL5.3 – „Reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă şi canalizare în municipiul Pitești – Zona Sud”, aferent  „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Argeș, în perioada 2014 – 2020” – Cod MySMIS2014 + 149090, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

În acest context ne vedem nevoiți să precizăm faptul că, până la aprobarea recepției la terminarea lucrărilor, obiectivele de investiții executate în cadrul contractului de lucrări nu pot fi utilizate de societatea Apă Canal 2000 SA și nu se pot încheia contracte de furnizare pentru serviciile de alimentare cu apă și de canalizare.

 

 

Dumitru Tudosoiu, despre simularea examenului de BAC: „Un antrenament serios și nimic mai mult”

Luni, 27 Martie 2023 12:31

Elevii claselor a XII-a au susținut luni, 27 martie, proba scrisă la Limba și literatura română de la simularea examenului de Bacalaureat 2023. Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate pe edu.ro după ora 15.00.

Simularea examenului de Bacalaureat continuă! Proba obligatorie a profilului va fi marţi, iar miercuri - proba la alegere a profilului şi specializării. Elevii din partea minorităţilor naţionale susţin pe 30 martie proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Pe 6 aprilie vor fi comunicate rezultatele.

Un profesor din Argeş susţine restaurarea casei Elisabetei Rizea şi transformarea ei în Casă Memorială!

Luni, 27 Martie 2023 11:49

Un profesor de istorie din Argeş sprijină un demers curajos – salvarea casei Elisabetei Rizea din Nucşoara şi transformarea ei în Casă Memorială. Elisabeta Rizea rămâne o figură emblematică a rezistenţei anticomuniste, iar lupta celor implicaţi în acest proiect este de apreciat. De asemenea, şi-a anunţat susţinerea Maria Axinte, coordonatoarea Memorialului „Închisoarea Piteşti”.

Suma de 161.600 lei este necesară pentru lucrările de restaurare a gospodăriei Elisabetei Rizea din Nucşoara, prin care se doreşte transformarea acestui spaţiu într-un complex memorial.

După cum a anunţat profesorul Cătălin Nedelcu: „Maria Axinte şi Memorialul Închisoarea Piteşti ne susţin cauza, sunt prieteni CER - Nucşoara şi România au nevoie să fie reprezentate de figura atât de curajoasă a Elisabetei Rizea. Este şi un omagiu pentru multi alţi curajosi care şi-au riscat vieţile în perioada comunistă pentru a susţine grupurile de rezistenţă''.

 

A fost relansată procedura pentru finalizarea construcției Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești!

Luni, 27 Martie 2023 11:47

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că CNAIR a transmis spre validare la ANAP, documentația pentru lansarea licitației pentru finalizarea construcției tronsonului 1, Craiova-Robăneşti, parte a Drumului Expres Craiova-Piteşti. Tronsonul are 17,7 km.

„Valoarea și data limită de depunere a ofertelor vor fi vizibile după validarea anunțului de participare, iar durata noului contract de lucrări va fi de 18 luni. Perioada de garanție a lucrărilor va fi cuprinsă între 5 și 10 ani, în funcție de oferta operatorului economic declarat câștigător al licitației. Stadiul lucrărilor la data rezilierii contractului inițial (încheiat cu același constructor italian căruia i s-a reziliat contractul și pentru VO Timișoara Sud) era de 57,06%.”, a transmis ministrul Grindeanu, pe pagina sa de socializare.

Rectorul Universității din Pitești a primit ordinul “Palmes Academiques” în rang de ofițer

Luni, 27 Martie 2023 10:39

Săptămâna trecută, rectorul Universității Pitești, Dumitru Chirleșan, a primit din partea statului francez, prin intermediul Ambasadei Republicii Franceze la București, titlul „Palmes Academiques” în rang de ofițer. Este vorba despre un ordin acordat de statul francez pentru merite depuse în educație.

 

Dumitru Chirleșan: ”Am fost onorat de către statul francez, prin intermediul Ambasadei Republicii Franceze la București, cu acordarea titlului „Palmes Academiques” în rang de ofițer. Excelența Sa, distinsa doamnă Laurence AUER, Ambasador al Franței în România, mi-a făcut bucuria de a-mi înmâna titlul cu diploma și decorația aferentă. Țin să îi mulțumesc Excelenței Sale, pentru perfecta organizare a evenimentului, pentru grația și eleganța cu care a dominat atmosfera cordială, în plin spirit francofon și francofil.

 

Simfonia Lalelelor se va desfășura la o săptămână după Paște

Joi, 23 Martie 2023 15:08

Prognoza meteo a primăverii a schimbat data desfășurării Simfoniei Lalelelor 2023. Evenimentul nu se va mai desfășura în luna mai, ci la o săptămănă după Paște, între 21 – 23 aprilie!

Festivalul „Simfonia Lalelelor” este sărbătoarea care are în centrul ei cele mai delicate și mai capricioase flori – lalelele. Înflorirea lor și rezistența inflorescenței este impactată puternic de schimbările de temperatură, iar încălzirea destul de rapidă prognozată pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai, din acest an, constituie un motiv îndeajuns de serios pentru decizia municipalității de a reveni asupra perioadei anunțate pentru organizarea celei de-a 46-a ediții a festivalului.

Peste 3 milioane euro, la Pitești, pentru construirea insulelor ecologice digitalizate

Miercuri, 22 Martie 2023 13:07

Marți, 21 martie, a fost semnat de primarul Cristian Gentea contractul aferent implementării proiectului „Colectare selectivă a deșeurilor”. Se vor amenaja un număr de 116 insule ecologice digitalizate, în cadrul programului finanțat prin PNRR ce propune accelerarea procesului de extindere și modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor, cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile și tranziției la economie circulară.

„Municipiul Pitești a obținut contractul de peste 3 milioane de euro, fonduri nerambursabile, pentru construirea a 116 insule ecologice digitalizate! Prin implementarea proiectului „Colectare selectivă a deșeurilor”, avem șansa de a ne rezolva o mare problemă: în 2021, doar 13,09% din cantitatea totală de deșeuri municipale se colecta separat!”, a precizat primarul Cristian Gentea.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - IMPLANTUL DENTAR

Miercuri, 22 Martie 2023 07:50

• Implantul dentar reprezint soluția cea mai sigura, moderna și conservatoare pentru inlocuirea unui dinte,  rata de succes  a acestuia ajungând până la 98 % .

• Alegerea implantului dentar se face individualizat în funcție de nevoile fiecarui pacient iar cum majoritatea pacienților nu se pot resemna cu lipsa unui dinte prea mult timp este necesar reducerea acestor etape pentru a-și putea recăpăta zâmbetul cât mai repede .

• În funcție de tipul de implant folosit, procesul de integrare poate varia, iar pe langă acest factor se adaugă experiența medicului, starea de sanătate a pacientului și respectarea regulilor de igiena orala .

 

Școala Nicolae Bălcescu din Pitești va fi reabilitată termic

Marţi, 21 Martie 2023 21:34

# Investiția totală se va ridica la circa 1 milion de euro

Municipiul Pitești a obținut aproximativ 840.000 de euro pentru reabilitarea termică integrală a Școlii Gimnaziale Nicolae Bălcescu, fosta Școală Generală 6 din Nord! Am semnat, astăzi, 15 martie 2023, cu Administrația Fondului pentru Mediu, contractul de finanțare pentru proiectul privind creșterea eficienței energetice: ”Reabilitare termica Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu în locația din strada Negru Vodă”. Școala va beneficia de anvelopare a clădirii, sistem nou de încălzire și apă caldă de consum, sisteme alternative de producere a energiei electrice/termice, modernizare a instalației de iluminat, sistem de management energetic integrat! Valoarea contractului de finanțare reprezintă 90% din valoarea cheltuielilor eligibile, municipalitatea urmând să cofinanțeze cu 10% investiția!

 

Percheziții în Argeș! Afaceri ilegale cu deșeuri

Marţi, 21 Martie 2023 08:48

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat marți, 21 martie, un număr de 33 de percheziții domiciliare, în județele Argeș, Ilfov, Vrancea și în municipiul București. Este vizat un grup infracțional organizat care ar fi comis mai multe infracțiuni în domeniul managementului deșeurilor nepericuloase.

Activitățile se desfășoară într-o cauză având ca obiect comiterea infracțiunilor de  constituire a unui grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunilor de delapidare, înșelăciune, fals intelectual, uz de fals, instigare la fals intelectual, colectarea, transportul, valorificarea sau eliminarea de deşeuri, cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu, care poate provoca o daună semnificativă calităţii aerului, calităţii solului sau calităţii apei ori animalelor sau plantelor, deturnarea licitațiilor publice și îngroparea deșeurilor.

Școlile nu vor mai putea organiza cursuri în mai mult de două schimburi

Marţi, 21 Martie 2023 07:07

Schimbare importantă! Potrivit unui proiect de lege a educației ce urmează să intre în dezbatere parlamentară până la finalul acestei luni, şcolile nu vor mai putea organiza cursuri în mai mult de două schimburi. Multe unităţi de învăţământ sunt aglomerate şi nu pot asigura prezenţa elevilor în mai puţin de două schimburi. că Lucrurile ar trebui să se schimbe substanţial din acest punct de vedere, dar nu aflăm şi ce soluţii se impun în acest caz. Ce facem cu şcolile care au puţine săli de clasă?

„Elevii n-ar trebui să învețe la ore la care ar trebui să se odihnească. În numeroase unități de învățământ, elevii ajung să învețe în 3, chiar 4 schimburi. Or, o minimă educație psihopedagogică ne spune că acest lucru este complet dăunător”,  a spus deputatul PSD de Iași Vasile Toma., potrivit Libertatea.ro.

 

 

Pagina 7 din 263

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea