Regulile de înscriere la clasa pregătitoare

Luni, 08 Februarie 2021 23:39

Înscrierile în clasa pregătitoare 2021 încep pe 15 martie și se termină pe 29 aprilie, în prima etapă de înscriere în învățământul primar. Ministerul Educației a publicat în dezbarere publică proiectul de Metodologie de înscriere în clasa pregătitoare, care prevede că părinții află pe 20 mai 2021 dacă cei mici au fost înmatriculați la școala dorită, informează edupedu.ro. Școlile afișează atunci listele cu candidații înmatriculați și numărul de locuri rămase libere după prima etapă. Copiii vor fi repartizați aleatoriu în clasele pregătitoare și anul acesta, pentru ca părinții să nu poată alege învățătoarea copilului și să fie eliminate situațiile de clase pe care foarte mulți părinți încearcă să își înscrie copii.

Un parlamentar de Argeș îl ia la întrebări pe ministrul Sănătății

Luni, 08 Februarie 2021 15:05

# ”Numărul medicilor în școli nu este nici pe departe suficient!...”

Deputatul (PSD) Simona Bucura-Oprescu i-a adresat, săptămâna trecută, o întrebare ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Aceeași întrebare i-a fost adresată și ministrului Educației, Sorin Câmpeanu.
Parlamentarul de Argeș le solicită celor doi să arate cum vor gestiona reîntoarcerea elevilor în școli, în condițiile în care numărul cabinetelor medicale în unitățile de învățământ, dar mai ales

 

O nouă spălătorie auto din Piteşti a fost descoperită cu branşament ilegal de apă

Luni, 08 Februarie 2021 14:50

S.C. Apă Canal 2000 S.A. continuă campania de identificare a consumatorilor care fraudează consumul de apă. Astfel, după ce în prima jumătate a lunii ianuarie 2021 au fost identificaţi doi agenţi economici – o spălătorie auto şi un restaurant, care deţineau instalaţii clandestine de ocolire a contorului de apă, în urma unei acțiuni de control care s-a desfășurat în data de 5 februarie la un agent economic cu profil de activitate „Spălătorie auto” de pe raza municipiului Piteşti, zona

La Universitatea din Pitești semestrul al doilea se desfășoară tot online

Luni, 08 Februarie 2021 14:48

La Universitatea din Pitești (UPIT) s-a stabilit ca activitățile didactice din semestrul al doilea să se desfășoare exclusiv online la toate programele de studii din cadrul facultății. Decizia s-a bazat pe răspunsurile cadrelor didactice, care în proporție de 60% au ales varianta online, și pe cele ale studenților, care au ales varianta online în proporție de peste 76%. Decizia a fost validată și de Consiliul de Administrație al UPIT.

 

Amenzi usturătoare la Bradu pentru cei certați cu legea

Luni, 08 Februarie 2021 14:07

# ATENȚIE! Nu mai aruncați gunoaie pe domeniul public al comunei! Riscați să fiți drastic sancționați!

În seara de 5 ianuarie 2021, la ora 21:26, D.I.I. din comuna Mozăceni, județul Argeș, a fost surprins de către camerele video amplasate pe strada Cetului, din Bradu, în timp ce arunca gunoaie din autoturismul propriu. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 500 de lei, potrivit H.C.L.Bradu nr.107 din 2018 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea localității, precum și constatarea faptelor ce constituie contravenții.

Cum vor merge elevii argeșeni la școală

Sâmbătă, 06 Februarie 2021 11:47

# Program defalcat de intrare la ore

Ministerul Educației a publicat, pe Edu.ro, lista cu fiecare localitate din fiecare județ în parte și scenariul în care se încadrează, pentru ca elevii, profesorii și părinții să știe cu exactitate modul în care se redeschid școlile. Astfel, în Argeș doar localitatea Cuca se află în scenariul roșu (4 unități școlare).

De asemenea, mai sunt 20 de localități (90 de unități școlare) în scenariul galben: Cotmeana, Tigveni, Șuici, Bogați, Leordeni, Valea Danului, Bughea de Sus, Domnești, Cicănești, Ștefan cel Mare, Vedea, Dragoslavele, Bradu, Slobozia, Merișani, Vulturești, Căteasca, Negrași, Mozăceni și Curtea de Argeș.

Restul localităților din Argeș se încadrează în scenariul verde.

 

Emanuel Soare: „Mă voi programa la vaccinare la sfârșitul lunii februarie”

Marţi, 02 Februarie 2021 14:48

# Emanuel Soare face un apel către argeșeni să dea prioritate la programare pentru vaccinare persoanelor vulnerabile
Prefectul Emanuel Soare face un apel către argeșeni să dea prioritate la programare pentru vaccinare persoanelor vulnerabile. Acesta a răspuns și la întrebarea privind data la care urmează să se vaccineze anti-COVID. „Am spus că mă voi vaccina și voi face lucrul acesta public pentru a fi un exemplu și pentru a motiva pe ceilalți să se vaccineze. Din păcate însă, numărul de doze este limitat și pe acest număr limitat concurează mai multe categorii. Vorbim de persoane cu vârsta de peste 65 de ani, care sunt cele mai expuse la

Curtea Constițională a amânat o decizie pe legea ce îi privește pe evazioniști, inițiată de fostul deputat Cătălin Rădulescu

Marţi, 02 Februarie 2021 14:47

# Sesizările de neconstituționalitate vor fi dezbătute pe 17 februarie

Curtea Constituţională a României a amânat pentru data de 17 februarie dezbatere  sesizărilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Guvernului şi Avocatului Poporului asupra legii prin care evazioniştii scapă de închisoare. Pe 17 decembrie 2020, Instanţa supremă a decis sesizarea Curţii Constituţionale în legătură cu neconstituţionalitatea proiectului adoptat de Camera Deputaţilor de modificare a Legii 241/2015 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, care prevede că se poate aplica o amendă în locul închisorii în cazul persoanelor acuzate de o evaziune fiscală de până la 100.000 de euro care achită integral prejudiciul.

 

La Bradu va fi deschis un centru de vaccinare împotriva COVID-19

Luni, 01 Februarie 2021 14:42

Autoritățile locale din Bradu vor asigura amenajarea unui centru de vaccinare împotriva COVID-19 la Baza Sportivă, în incinta sălii de sport. Centrul de vaccinare este alcătuit din cinci încăperi, potrivit spuselor responsabilului din partea Primăriei, Ionuț Nae: sală de așteptare, recepție, triaj, sală de vaccinare, sală post-vaccinare, dar și un hol cu un circuit unic direcțional.

Să-i cunoaștem, să-i apreciem. Dr Cătălin Stoian, medic specialist ortopedie/traumatologie la Mioveni

Luni, 01 Februarie 2021 14:41

Vă invităm să-l cunoașteți pe dr. Stoian Cătălin, medic specialist Ortopedie și Traumatologie. Dr. Stoian Cătălin face parte din echipa medicală a compartimentului Ortopedie și Traumatologie din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, iar împreună cu dr. Barbu Sorin, medic specialist ortoped au efectuat prima intervenție de Artroplastie de șold (proteză de șold) prin abord anterior minim invaziv, din spital. Este absolvent al UMF Carol Davila București, a efectuat rezidențiatul la Spitalul Foișor din București, iar timp de doi ani a colaborat cu Spitalul Foișor București, Spitalului CF2 București și Regina Maria din capitală.

 

Abator închis după ce a deversat sânge în pârâul Bascov

Luni, 01 Februarie 2021 14:38

Scandal la Bascov! Proprietarul unui abator şi a unei carmangerii a fost acuzat că deversa în pârâul Bascov sânge şi mizeria rezultată de tăierea şi procesarea porcilor. Garda de Mediu şi Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea au făcut controale la respectiva societate.
„Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea, prin reprezentanții serviciului Inspecția Bazinală a Apei, a continuat și în data de 29 ianuarie 2021, investigațiile privind poluarea pârâului Bascov, prin efectuarea unui

ISU Argeș - 16.837 de intervenții la situații de urgență în 2020

Luni, 01 Februarie 2021 13:47

# Misiuni îndeplinite cu succes anul trecut
Vineri, 29 ianuarie 2021, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru BUGHIU, a participat la prezentarea raportului de evaluare a rezultatelor activităților desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș în anul 2020.
Din cauza pandemiei de COVID 19, anul 2020 a fost un an de cumpănă pentru fiecare dintre noi, dar mai ales pentru cei aflați în linia întâi în lupta împotriva acestui virus periculos.

 

Bilanțul instanțelor de judecată din Argeș! Numărul de cauze intrate la nivelul Curții de Apel Pitești a scăzut cu peste 27%

Luni, 01 Februarie 2021 13:37

# Trei magistrați argeșeni au primit sancțiuni disciplinare, în 2020

Pe 29 ianuarie, a avut loc Adunarea Generală a judecătorilor Curţii de Apel Piteşti în cadrul căreia a fost aprobat, în unanimitate, Raportul privind activitatea desfăşurată de Curtea de Apel Piteşti şi de instanţele din circumscripţia sa în anul 2020. Având în vedere necesitatea prevenirii răspândirii infecţiilor respiratorii cauzate de virusul COVID-19, precum şi a asigurării sănătăţii şi securităţii în muncă la nivelul personalului Curţii de Apel Piteşti, şedinţa s-a desfăşurat în sistem online, Raportul de bilanţ fiind pus la dispoziţia magistraţilor, în timp util, prin intermediul reţelei de intranet a instanţei.

SOLIDARI ÎN TIMPUL PANDEMIEI - INFORMARE ŞI SPRIJIN AL COMUNITĂŢII ZĂVOI (ȘTEFĂNEȘTI) PENTRU SĂNĂTATE ŞI EDUCAŢIE

Luni, 01 Februarie 2021 13:35

# 150 de familii vulnerabile au primit pachete cu produse alimentare de bază și produse de igienă, inclusiv măști de protecție și spirt

Primăria Ștefănești, în parteneriat cu Consiliul Europei și Comisia Europeană în cadrul Programului ROMACT, a finalizat implementarea proiectului SOLIDARI ÎN TIMPUL PANDEMIEI. MĂSURI DE INFORMARE ŞI SPRIJIN AL COMUNITĂŢII ZĂVOI PENTRU SĂNĂTATE ŞI EDUCAŢIE.

În cadrul proiectului s-a derulat o campanie de sprijinire a persoanelor din comunitățile Zăvoi și Blocuri prin prisma pandemiei de Covid-19. 150 de familii vulnerabile au primit pachete cu produse alimentare de bază și produse de igienă, inclusiv măști de protecție și spirt. În paralel a avut loc o campanie de informare şi prevenţie împotriva virusului.

 

F.C. Argeș - achiziție de suflet pentru piteșteni - Mario Tudose!

Luni, 01 Februarie 2021 13:31

# Cu această ocazie  au fost prezentați Pablo de Lucas și Deian Boldor
Mario Tudose, format la Centrul de Copii și Juniori „Leonte Ianovschi”, a semnat astăzi primul lui contract de profesionist cu echipa din Trivale. Tânărul are 16 ani, promite o carieră spectaculoasă, de altfel fiind urmărit de AJAX și PSV EINDHOVEN! Martor la semnarea contractului, primarul Cristian Gentea a fost încântat de achiziție și a declarat că este „mândru că FC Argeș crește, aducând la echipă oameni de-ai locului care știu pentru ce luptă și o fac cu toată motivația!” Cu această ocazie  au fost prezentați Pablo de Lucas și Deian Boldor.

 

Tribunalul Argeș - în primele șase tribunale din țară ca volum de activitate și complexitate a dosarelor

Marţi, 26 Ianuarie 2021 15:11

# Vulnerabilitățile Tribunalului Argeș

La data de 22 ianuarie 2021, a avut loc Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Argeș, în vederea dezbaterii Raportului de activitate al instanţei pe anul 2020. La eveniment au fost prezenţi: Lidia Barac, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Justiţiei, conducerea Tribunalului Argeş şi magistraţi din cadrul instanţei, preşedinţii Judecătoriilor Piteşti, Câmpulung, Topoloveni, Curtea de Argeș, Costești: judecătorii Elena Simona Podea, Alina Elena Austrianu,  Bogdan Niculescu, Corneliu-Adrian Stana, Anca - Elena Dobre. Reamintim că începând cu luna iulie 2019, doamna judecător Mariana Vârgă ocupă funcţia de preşedinte al Tribunalului Argeș, ca urmare a promovării concursului pentru numirea în funcţii de conducere, organizat în perioada aprilie  - iunie 2019.

 

Donație importantă din partea Arhiepiscopiei Argeșului pentru o unitate medicală

Luni, 25 Ianuarie 2021 15:02

Spitalul Municipal din Curtea de Argeș a primit un electrocardiograf.
În contextul actual în care se află întreaga omenire, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul Social -Filantropic și de Misiune, a desfășurat numeroase activități social-filantropice, pentru dotarea unităților spitalicești din cuprinsul județului Argeș cu aparatură medicală și diferite materiale sanitare. În acest sens, Spitalul Municipal din orașul Curtea de Argeș a primit un electrocardiograf mobil necesar pentru unitatea de primiri urgențe în valoare de 11.000 lei. Donația a fost făcută în prezența părintelui Andrei Diaconescu, consilier responsabil de Sectorul Social al Eparhiei.

Poliția Locală Pitești, acțiuni de monitorizare a persoanelor fără adăpost

Luni, 25 Ianuarie 2021 14:58

Acțiunile Poliției Locale Pitești de monitorizare și ajutorare a celor fără adăpost se desfășoară permanent, în colaborare cu Direcția de Asistență Socială, mai ales în această perioadă cu temperaturi foarte scăzute. Astfel, săptămâna trecută, polițiștii locali au verificat toate cartierele municipiului Pitești, identificând un număr de nouă cetățeni fără adăpost, care au refuzat să fie transportați la adăpostul de noapte din zona de nord a orașului. Aceștia au primit ceai cald și biscuiți din partea polițiștilor locali și a reprezentanților D.A.S. și au fost încurajați să se protejeze de frig și îmbolnăvire, folosind serviciile puse la dispoziția lor de către asistenții sociali din centrul de noapte. Acțiuni similare vor fi desfășurate pe tot parcursul iernii și nu numai.

 

 

Un tânăr argeșean are nevoie de ajutorul nostru! Mesajul lui Ovidiu către noi

Luni, 25 Ianuarie 2021 14:21

 

Până la sfârșitul lunii octombrie, Ovidiu (Alex), 29 ani, se bucura de o viată perfectă alături de soția și copilul său de 4 anișori și credea că are tot...Asta până când a descoperit un nodul care nu s-a retras după tratament și a decis să facă mai multe investigații.

În urma investigațiilor a primit cruntul diagnostic de care se teme toată lumea, Cancer Limfatic- Limfom Hodgkin/ Reed Sterberg și a descoprit mai mulți noduli care îi pun în pericol viața, aceștia localizându-se lângă plămâni. A început imediat tratamentul cu chimioterapie la îndemnul doctorilor pentru a încerca să stopeze evoluția.

Concurs de proiecte pentru selectarea viitorului tricou de joc al FC Argeș!

Luni, 25 Ianuarie 2021 14:07

Pentru sezonul 2021, clubul FC Argeș organizează concurs de proiecte în vederea selectării viitorului tricou de joc pe care echipa noastră îl va purta în sezonul 2021. Sunt invitati să participe toți suporterii alb violeți care au aptitudini de grafică și design. Perioada de depunere a proiectelor 20 ianuarie 2021 - 20 februarie 2021.  Perioada de votare a proiectelor 25 februarie 2021 – 10 martie 2021. Machetele vor fi trimise în format editabil la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .
După expirarea termenului de depunere a proiectelor, cele mai bune creații vor fi supuse votului publicului, urmând ca designul clasat pe locul 1 sa devină tricoul oficial al clubului pentru sezonul 2021.

 

Pagina 7 din 194

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea