Salvamontiștii, sabotați de parlamentari

Luni, 17 Decembrie 2018 15:43

Salvamontiştii care merg la intervenţii stau blocaţi în trafic pentru că parlamentarii se opun ca maşinile lor să fie dotate cu girofar. În urmă cu un an, un camion plin cu militari s-a răsturnat în comuna Dragoslavele, iar atunci salvatorii au ajuns târziu pentru că drumul era plin de semafoare. Se lucra, iar cum salvamontiştii nu au prioritate în trafic, nu au putut trece pe roşu. Şi nici să circule cu viteză prea mare. Mai bine de o oră, victimele au stat în râpă, pentru că echipele de la SMURD şi Ambulanţă nu au avut dotările şi nici pregătirea necesară să coboare.

Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcție a președintelui Tribunalului Argeș

Luni, 17 Decembrie 2018 15:37

Judecătoarea Valerica Vîrtopeanu, președintele Tribunalului Argeș, a ieșit la pensie. Pe 13 decembrie, Klaus Iohannis, președintele României, a semnat decretul privind eliberarea acesteia din funcția de judecător, prin pensionare, începând cu data de 15 decembrie.
De asemenea, președintele Iohannis a semnat în aceeași zi și decretul privind eliberarea din funcție prin pensionare, tot cu data de 15 decembrie, a unui alt magistrat argeșean.

 

Marius Ștefan, încă un mandat în fruntea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș

Luni, 17 Decembrie 2018 15:36

Concursul pentru șefia Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș i-a adus față în față pe actualul prim procuror Marius Ștefan și pe Antonia Diaconu, cea care a condus Parchetul Judecătoriei Pitești timp de șase ani. Sursele noastre ne-au precizat că prim procuror la Parchetul Tribunalului Argeș a rămas Marius Ștefan, cel care a promovat cu brio examenul.

Concert extraordinar în noaptea dintre ani la Pitești

Luni, 17 Decembrie 2018 15:31

Pentru cei care vor să petreacă noaptea dintre ani în aer liber la Pitești, Primăria va organiza, ca în fiecare an, concert și un foc de artificii. Piteștenii se vor bucura de o seară inedită, de Revelion, în Piața Primăriei. Administrația locală va organiza în noaptea dintre ani un concert cu doi artiști consacrați. Alina Eremia va da startul petrecerii, iar seara se va încheia cu un super concert al Alexandrei Ungureanu. De la ora 00:00, odată cu trecerea în noul an, piteștenii se vor bucura de un superb foc de artificii!

 

Copiii îşi pun talentul la „bătaie” la atelierele lui Moș Crăciun, de la Muzeul Golești

Luni, 17 Decembrie 2018 15:28

În aceste zile, la atelierele lui Moș Crăciun de la Muzeul Golesti toată lumea e ocupată. Se fac păpuși, globulețe sau măști și se pictează farfurii, care vor înfrumuseța sfânta masă de Crăciun. „La Muzeul Golești, noi am deschis atelierul lui Moș Crăciun. Ne pregătim să întâmpinăm sărbătorile de iarnă. Atelierul lui Moș Crăciun constă în ateliere pe care le facem împreună cu cei mici, alături de care facem diverse podoabe, globuțele sau cadouri pe care copiii pot să le pună sub brad pentru apropiații lor. Mai pregătim și o expediție de măști pentru că masca populară tradițională este foarte spectaculoasă și foarte iubită de copii. Cei care vin la ateliere vor învăța să facă și măști și dacă vor fi doritori vom face și un astfel de atelier”, a precizat Iustin Dejanu, directorul Muzeului Golești.

Pe 21 decembrie, primarii din Argeş se întrec la tăiat de porci la Golești

Luni, 17 Decembrie 2018 15:04

Pe 21 decembrie, va avea loc o nouă ediție a Ignatului la Muzeul Golești. Primarii argeşeni se vor întrece în priceperea măcelarilor şi în greutatea porcilor. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Argeș, în parteneriat cu Asociația Comunelor din România, filiala Argeș. De 4 ani, tradiționala tăiere a porcilor de la Muzeul Golești a devenit şi un eveniment caritabil.

 

Gala 10 pentru Argeș transformată într-o petrecere de „nuntă”

Luni, 17 Decembrie 2018 13:38

Consiliul Județean Argeș a organizat cea de-a treia ediție a Galei 10 pentru Argeș. În acest an, totul s-a transformat într-o veritabilă petrecere de nuntă, cu lăutari, hore și... chefuială. Mai mult, „petrecerea” organizată de Manu a fost spartă de primarul comunei Mărăcineni, care la un moment dat i-a „furat” aproape trei sferturi din invitați.

Conducerea Dacia, întâlnire cu autoritățile din Argeș

Luni, 17 Decembrie 2018 13:35

Săptămâna trecută, la Instituția Prefectului Argeș a avut loc o întâlnire între reprezentanții administrației județene și reprezentanții conducerii Uzinei de Automobile Dacia-Renault, cu ocazia numirii noului director general al Uzinei. Christophe Dridi, în prezent director executiv al Uzinei Vehicule Dacia şi membru în comitetul de management al companiei va ocupa funcţia de Director General al Automobile Dacia şi al Groupe Renault România începând din 1 ianuarie 2019. Dridi va prelua această responsabilitate de la Jerome Olive, care a avut un mandat interimar începând cu luna septembrie a acestui an.

 

Edward Sanda și Ruby, de Revelion, la Mioveni

Luni, 17 Decembrie 2018 13:19

Revelionul 2019 îi va găsi pe locuitorii din Mioveni sub o ploaie de artificii și efecte pirotehnice, la un super concert! Mioveniul va petrece în ultima seară din an, în Centrul Civic, pe muzica artiștilor Daniela Cernea, Edward Sanda și Ruby! Startul distracției va fi dat începând cu ora 22.00. ”Vă dăm întâlnire luni, 31 decembrie, ora 22.00, în Centrul Civic al orașului să petrecem împreună la cumpăna dintre ani sub o ploaie de artificii și efecte pirotehnice și să întâmpinăm Anul Nou pe muzica artiștilor Daniela Cernea, Edward Sanda și Ruby”, a precizat Ion Georgescu, edilul de la Mioveni.

Daniel Constantin va fi adus cu mandat la instanță, în dosarul fostului ofițer SRI Daniel Dragomir

Luni, 10 Decembrie 2018 23:15

Fostul ministru al Agriculturii și fost deputat de Argeș, Daniel Constantin, urmează să fie adus cu mandat la Curtea de Apel București. Acesta va fi audiat pe 23 ianuarie în dosarul fostului ofițer SRI Daniel Dragomir. Judecătorul a dispus, la ședința de vineri, 7 decembrie, de la Curtea de Apel București, ca pentru termenul următor Daniel Constantin să fie citat „cu mandat cu aducere cu însoțitor”. De asemenea, magistratul a stabilit că acesta va trebui să explice, sub sancțiunea amenzii, la termenul din 23 ianuarie de ce nu s-a prezentat la termenul anterior.

 

Moș Nicolae a venit și la compartimentul de Recuperare Neuromotorie din cadrul Spitalului de Pediatrie

Luni, 10 Decembrie 2018 23:08

Pe 6 decembrie, s-a simțit spiritul lui Moș Nicolae și la Spitalul de Pediatrie. Moșul a venit la copiii internați în compartimentul de Recuperare Neuromotorie din cadrul Spitalului de Pediatrie. Și nu cu nuielușa, ci cu multe cadouri.
A fost un moment oportun pentru a oferi, din suflet, cadouri pentru 18 copilași din cadrul compartimentului Recuperare Neuromotorie. Darurile au fost oferite cu sprijinul unei persoane cu suflet mare care nu a vrut să-și divulge identitatea.

Virgil Baciu, la Alba Iulia: ”100 de corbeni pentru 100 de ani de la Marea Unire”

Luni, 10 Decembrie 2018 23:06

Primarul comunei argeşene Corbi, Virgil Baciu, a organizat de 1 Decembrie o deplasare la Alba Iulia, capitala Marii Uniri, cu ocazia sărbătorii Centenarului. Aproximativ o sută de localnici din Corbi l-au însoţit pe edil în Cetatea Alba Iulia, ”înarmaţi” cu steaguri tricolore şi îmbrăcaţi în portul popular traditional al zonei din care provin. ”Oastea” condusă de primarul din Corbi a fost remarcată de majoritatea participanților din Capitala Unirii. Mai mult, manifestația a fost postată pe pagina de Facebook a edilului Virgil Baciu cu comentariul ”Patriotism corbenesc la Alba Iulia!”

 

Concert de colinde, în Catedrala ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Mioveni

Luni, 10 Decembrie 2018 23:04

Duminică, 16 decembrie, de la ora 17.30, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, împreună cu Primăria orașului Mioveni și Școala Populară de Arte Pitești vă invită la concertul de colinde - ”Deschide ușa creștine!”. Odată cu sărbătorile de iarnă, este vremea colindelor, iar tradiția rămâne încă vie pe aceste meleaguri argeșene. Obiceiuri vechi de sute de ani renasc în aceste zile, aduse din nou la viață de tineri și bătrâni, deopotrivă, iar comunitatea din Mioveni contribuie din plin la păstrarea tradițiilor.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Calinic Argeșeanu - Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, concertul de colinde va avea loc în Catedrala ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Mioveni. Intrarea este liberă!

Proiect pentru dezvoltarea competențelor asistenților sociali din mediul rural, la Universitatea din Pitești

Luni, 10 Decembrie 2018 23:00

Universitatea din Pitești va găzdui, în perioada 10-12 decembrie, prima întâlnire de lucru în cadrul proiectul Empowering Practitioners in Social Work from Rural Communities – EPSWRA - Împuternicirea practicienilor în asistență socială din comunitățile rurale.
Valoarea noului proiect, finanțat în cadrul programului Erasmus+, Acțiunea Cheie 2 - Parteneriate Strategice pentru Educația Adulților – Schimb de bune practici, este de aproximativ 150.000 de euro. Coordonarea este asigurată de Facultatea de Științe ale educației, Științe sociale și Psihologie, prin Departamentul de Psihologie, Științe ale comunicării și Asistență socială.

 

Mii de oameni, la cea de-a treia ediție a Târgului de Crăciun de la Mioveni

Luni, 10 Decembrie 2018 22:46

Concerte și artiști celebri, colinde, vin fiert, produse tradiționale, cadouri speciale, jucării de tot felul – au fost elementele care au adus magia Crăciunului la Mioveni. Mii de oameni au participat, pe parcursul a patru zile, la Târgul de Crăciun de la Mioveni. Cea de-a treia ediție a Târgului de Crăciun a debutat de Moș Nicolae, pe 6 decembrie, fiind deschisă de corul Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea. Aceștia au introdus publicul în atmosfera sărbătorilor de iarnă cu un inedit concert de colinde. Pe scenă au urcat și micii artiști ai Centrului Cultural Mioveni, dar și Moș Crăciun și spiridușii acestuia.

Jucătorii de la FC Argeș își primesc de sărbători salariile restante

Luni, 10 Decembrie 2018 22:43

La ședința extraordinară de Consiliu Local Pitești, de săptămâna trecută, s-a votat suplimentarea bugetului Fotbal Club Argeș cu suma de 504.600 lei.
Mai precis, clubul a solicitat suplimentarea bugetului cu suma de 4.600 lei primită sub formă de sponsorizări pentru susținerea activității echipei de baschet. De asemenea, s-a aprobat suplimentarea cu 500.000 de lei, bani ce vin în completarea veniturilor Fotbal Club Argeș pentru atingerea obiectivelor din programul de activități aprobat pentru anul 2018 pe secții sportive.

 

”Thor” de Pitești! Tigrișorul este atracția momentului la ZOO Trivale

Luni, 10 Decembrie 2018 22:29

Grădina Zoologică din Piteşti are, din august, un nou membru. Este vorba despre un pui de tigru născut în captivitate şi ai cărui părinţi pot fi vizitaţi, de asemenea, la Zoo Trivale. De Sfântul Nicolae, micuțul jucăuș a primit din partea piteștenilor numele de Thor. Primăria Pitești a realizat pe pagina de facebook a instituției un sondaj propunând, pentru numele unui pui de tigru, patru variante: Thor, ASH, Beluga și Dexter. Cu 55% din voturile exprimate a fost ales numele Thor. Tigrișorul este atracția momentului la Grădina Zoologică din Trivale.

Mii de oameni s-au înghesuit la sfințirea noii catedrale din Curtea de Argeș

Luni, 10 Decembrie 2018 10:24

Mii de credincioși au venit, pe 7 decembrie, la Curtea de Argeș unde a avut loc sfințirea Altarului noii Catedrale Arhiepiscopale din Curtea de Argeș, cu hramurile Sfânta Mucenița Filofteia și Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril. Slujba de sfinţire a catedralei a fost oficiată în aer liber de un sobor de preoţi, în frunte cu Arhiepiscopul Calinic, fiind urmată de prima liturghie oficiată în noul lăcaş de cult.

 

A fost sfințit un monument închinat eroilor, la Mioveni

Luni, 03 Decembrie 2018 16:16

De sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, în curtea Bisericii "Sfântul Ilie" din cartierul Clucereasa, a fost sfinţit un monument, în formă de cruce, închinat eroilor din oraşul Mioveni, care şi-au dat viaţa pentru ţară. Monumentul din lemn a fost cioplit de meşterul Ion Rodoş. La eveniment au participat invitați din Republica Moldova, Federația Rusă, Grecia, Franța, parlamentari, consilieri locali și reprezentanți ai administrației locale a orașului Mioveni. Ansamblul „Dorulețul” al Centrului Cultural Mioveni a susținut un scurt program de cântece patriotice.

Gimnastele de la Onix Dance s-au calificat la Dance World Cup Canada

Luni, 03 Decembrie 2018 16:13

Gimnastele de la Onix Dance s-au calificat la Dance World Cup Canada. O antrenoare ambițioasă, Elena Cristina Zgreabăn, și câteva fetițe talentate și la fel de ambițioase au arătat că se poate face performanță și la Pitești. Ele vor participa la concursul internațional din Canada, o competiție importantă în domeniul acro-dansului, care se va desfășura în perioada 28 iunie - 6 iulie 2019.

 

Pagina 8 din 145

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea