Ursoaica relocată anul trecut din zona Cetății Poenari s-a întors... „acasă”!

Luni, 08 Aprilie 2019 12:02

# Armand Chiriloiu, directorul Direcției Silvice Argeș: „Nu rezolvăm nimic dacă nu ducem urșii undeva mult mai departe de aceste locuri”
Pentru al treilea an consecutiv, Cetatea Poenari a fost închisă vizitării tot din cauza apariției urșilor în zonă. De exemplu, anul trecut, o ursoaică şi doi pui, care reprezentau un adevărat pericol pentru turiştii aflaţi în vizită la Cetate, au fost relocaţi cu succes, în urma unor operaţiuni complexe derulate de Direcţia Silvică Argeş şi Ocolul Silvic Vidraru, în colaborare cu specialiştii I.N.C.D.S. "Marin Drăcea" - filiala Braşov.

Preoții și polițiștii au donat sânge, la Lunca Corbului

Luni, 08 Aprilie 2019 12:00

Zi simbolică, zi de bunătate și solidaritate, chiar în Postul Paștelui, la Lunca Corbului. O acțiune ce a avut ca scop donarea de sânge, acțiune desfășurată în bune condiții. Organizator, un preot din localitate. Gazdă, primarul Gheorghe Drăgan, care le-a pus, tuturor celor implicați, la dispoziție, Sala Mare a Căminului Cultural din localitate, sală aflată în imediata vechinătate a Primăriei. Au donat sânge aproximativ 40 de săteni. Inclusiv agenţii de la postul de poliţie din comună, dar şi majoritatea preoţilor de la celelalte parohii din Lunca Corbului. Totul prin truda preotului Eduard Barbu, care  ne-a mărturisit că iniţiativa aceasta, de a organiza o astfel de manifestare, nu este prima, și nu va fi nici ultima.

 

Elevii de la Alexandru Davila au sădit 150 de arbori în curtea propriei școli

Luni, 08 Aprilie 2019 11:56

#  La acțiune a participat și ”generalul” Tudosoiu
În cadrul proiectului educaţional de ecologizare a mediului „Un pom, o floare, o rază de soare”, astăzi la Şcoala Gimnazială „Alexandru Davila” Piteşti a avut loc o amplă şi inedită acţiune de împădurire. Peste 150 de arbori şi arbuşti - tuia, tei, salcie, mesteacăn, sânger, arţar - au fost sădiţi pe dealul din curtea unităţii de învăţământ, unul dintre locurile preferate ale elevilor şcolii pentru petrecerea recreaţiilor.

Alegeri la Baroul Argeș, pe 11 mai, la Ramada

Luni, 08 Aprilie 2019 11:52

Consiliul Baroului Argeș convoacă Adunarea Generală pentru alegeri în cadrul Baroului Argeş şi Filialei Argeş a Casei de Asigurări a Avocaţilor din România, cu următoarea ordine de zi:
1. Alegerea decanului Baroului Argeş;
2. Alegerea membrilor consiliului Baroului Argeş;

 

Continuă furnizarea agentului termic, în Pitești

Luni, 08 Aprilie 2019 10:26

Ca urmare a scăderii temperaturilor exterioare, din această perioadă, TERMO CALOR CONFORT S.A., a decis, la solicitarea piteștenilor, continuarea furnizării agentului termic pentru încălzirea locuințelor în regim continuu.
În perioada următoare, vom urmări evoluția temperaturilor exterioare și în funcție de aceasta adaptăm progamul de furnizare a agentului termic pentru încălzire.

Controalele desfășurate de DSP și Colegiul Medicilor în Argeș vor fi încheiate la sfârșitul lunii aprilie

Luni, 08 Aprilie 2019 10:16

Continuă, în Argeș, controalele la unitățile de chirurgie plastică și reparatorie, dermatologie, atât din spitale cât și din ambulatorii. Reamintim că, începând cu  4 martie, se organizează în județ o acțiune mixtă, formată din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și ai Colegiului Medicilor. DSP-ul va controla condițiile igienico-sanitare și cei de la Colegiul Medicilor vor face verificări pe probleme de personal.

 

ONG-ul care luptă împotriva braconajului piscicol: „Nu noi suntem plătiți de AJVPS să stăm noaptea pe apă să căutăm plase”

Luni, 08 Aprilie 2019 09:50

Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării Filiala Argeș (ANCBP) este un ONG care luptă împotriva braconajului piscicol din județ. După cum singuri precizează: „Nu noi suntem plătiți de AJVPS să stăm noaptea pe apă să căutăm plase”. Dar ei sunt cei care luptă împotriva acelor oameni care încalcă legea. Iar imaginile și videoclipurile postate pe pagina de Facebook demonstrează că se face treabă bună, chiar și voluntar.

După o pauză de 9 ani, s-a dat startul înscrierilor în Raliul Argeșului Catena - Powered by Peugeot

Luni, 08 Aprilie 2019 09:49

Sezonul 2019 al Campionatului Național de Raliuri ”Dunlop” este deschis de Raliul Argeșului Catena - Powered by Peugeot, competiție care revine în calendar după o pauză de 9 ani. Desfășurat în perioada 2-4 mai pe drumurile de asfalt din județul Argeș, inclusiv pe partea sudică a Transfăgărășanului, raliul propune un traseu de concurs interesant, diversificat, cu secțiuni înguste și înșelătoare, dar și cu porțiuni rapide sau tehnice.

 

Spitalul din Mioveni, trei zile fără curent!

Luni, 08 Aprilie 2019 09:46

Înainte de mult-așteptata sa deschidere, noul spital din Mioveni va mai trece o probă: cea a autonomiei energetice.  Astfel, instituția va fi deconectată, voluntar, de la rețeaua publică de curent, trebuind să reziste cele 72 de ore din sursele proprii. Anunțul a fost făcut de primarul orașului, Ion Georgescu, la conferința de presă a PSD , vineri.

Watt’s Up de la „Dinicu“, pregătiți pentru finala concursului de robotică de la Detroit

Luni, 08 Aprilie 2019 09:37

În luna martie, echipa Colegiului Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung a reușit să se impună  și să câștige marele premiu la cea mai importantă competiție de robotică din România. Watt’s Up de la “Dinicu“  s-a calificat, astfel, pentru Campionatul Mondial de Robotică din SUA, desfășurat în Detroit, în perioada 24-27 aprilie. În acest moment, echipa lucrează la îmbunătățirea robotului, dorind „să cucerească” cu el și America.

 

Ansamblul ”Doina Bascovului” – o nouă apariție de senzație la ”Românii au Talent”

Luni, 08 Aprilie 2019 09:32

După experienţele trăite la emisiunea lui Cătălin Măruţă, când au câştigat “Duelul Ansamblurilor”, dansatorii Ansamblului “Doina Bascovului”, al Casei de Cultură Bascov, conduși de managerul Lorena Toma, au readus spiritul folcloric, vineri seara, la PRO TV, în cadrul mega-producției “Românii au talent”. Dansatorii de la “Doina Bascovului” ne-au făcut, în ultimul an, să fim mândri că suntem argeşeni şi că avem onoarea să putem urmări asemenea demonstraţii de virtuozitate şi talent. Seara de vineri, a fost una cu totul special pentru dansatorii argeşeni. Aceştia au  avut parte de o apariţie de senzaţie la “Românii au talent”, cel mai urmărit şi apreciat spectacol de televiziune din România.

Sesizări la Parchet pentru persoanele branșate ilegal la utilități, la Bradu

Luni, 01 Aprilie 2019 21:28

În zilele de 5 și 6 martie, Poliția Locală Bradu, împreună cu reprezentanți din cadrul SC APA CANAL 2000 SA, au efectuat controale pe Str. Principală, în vederea depistării gospodăriilor racordate ilegal la sistemul de canalizare al comunei. Cu această ocazie au fost depistați mai mulți proprietari neracordați la sistem, dar și cetățeni branșați ilegal.

 

O „altfel” de Simfonie a Lalelelor. Sorin Apostoliceanu: „Nu vrem să politizăm absolut deloc Simfonia Lalelelor!”

Luni, 01 Aprilie 2019 21:16

Simfonia Lalelelor, ediția a 42-a, se va desfășura în acest an în perioada 12-14 aprilie. Manifestarea de tradiție a Piteștiului va avea loc între Piața Vasile Milea și Complexul Expozițional „Casa Cărții”. Față de anii precedenți, în ediția din acest an au fost produse câteva schimbări organizatorice. Cea mai importantă dintre ele este desființarea scenei pentru oficialități. Va fi  montată o nouă scenă la „Casa Cărții”, care va fi pusă la dispoziția copiilor pentru ca cei mici să prezinte programele artistice pregătite cu ocazia evenimentului.

Concursul de fotografie „Simfonia Lalelelor prin ochii tăi”, ediția I

Luni, 01 Aprilie 2019 21:15

Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, organizează, în perioada 12-16 aprilie 2019, prima ediție a Concursului de Fotografie, intitulat “Simfonia Lalelelor prin ochii tăi”, în vederea obținerii de imagini artistice de la manifestările culturale, care se desfășoară sub egida Simfoniei Lalelelor, eveniment emblematic al municipalității.
Câștigătorii vor fi premiați cu diplome, daruri cu simbolurile Simfoniei Lalelelor, iar lucrările premiate vor fi publicate în Albumul „Simfonia Lalelelor prin ochii tăi”, ediția I.

 

Doi tineri deținuți le-au vorbit elevilor din Mioveni despre greșelile care i-au adus în spatele gratiilor

Luni, 01 Aprilie 2019 20:03

# Proiectul „Viitor pentru Tineri”, susținut la Mioveni
Peste 200 de elevi din Mioveni au participat, săptămâna trecută, la o acțiune tematică de conștientizare și dezvoltare personală educativ-formativă, în cadrul proiectului "Viitor pentru Tineri", coordonat de consilierul educativ George Nilă. La finalul evenimentului, a avut loc și lansarea volumului de poezii ”Emoții”, autor insp. principal de poliție Andrei Stancu.

Elevi din Corbi, la Bruxelles

Luni, 25 Martie 2019 15:51

# Aceștia au onorat o invitație a europarlamentarului Mircea Diaconu
Șapte elevi ai Școlii Gimnaziale ,,Naum Râmniceanu" Corbi  (Școala Gimnazială Stănești și Școala Gimnazială Corbi) au fost  invitați la Bruxelles pentru vizitarea Parlamentului European și a altor obiective de aici.

 

A fost inaugurată „Galeria inspectorilor şefi” la sediul IPJ Argeş

Luni, 25 Martie 2019 14:50

# Printre cei care au fost prezenți la eveniment s-au numărat și patru generali
Săptămâna trecută,  în prezenţa unora dintre cei care au condus Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş a fost inaugurată „Galeria inspectorilor şefi”. Manifestarea a fost realizată, în cadrul inspectoratului, cu portretele inspectorilor şefi care au condus instituţia din anul 1989 până în prezent. Printre cei care au răspuns invitaţiei actualului inspector şef, se numără şi patru generali.

Apă Canal 2000 SA Piteşti a premiat câștigătorii concursului de fotografie „Apă pentru toţi”

Luni, 25 Martie 2019 14:47

# Între 25-27 martie - „Ziua  Porţilor Deschise” la Uzina de apă Budeasa şi Staţia de epurare Piteşti 
Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, sărbătorită în întreaga lume pe 22 martie, societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti a organizat două acţiuni, după cum urmează:
1. concursul de fotografie „Apă pentru toţi“, la care au participat 463 de elevi de la 50 unităţi de învăţământ din municipiul Piteşti şi alte 23 localităţi argeşene;
2.  Zilele Porţilor Deschise - în perioada  25 - 27 martie 2019 grupuri de elevi şi cadre didactice vor vizita Uzina de Apă Budeasa şi staţiile de epurare din Piteşti şi Topoloveni.

 

Porți deschise și la Stația de epurare Mioveni

Luni, 25 Martie 2019 14:45

Ziua Mondială a Apei este marcată anual și la Mioveni, printr-o serie de acţiuni de educaţie în rândul elevilor. Pe 22 martie, a avut loc o campanie de informare a elevilor despre importanţa apei chiar în incinta Staţiei de Epurare din Mioveni. Aproximativ 150 de copii și cadre didactice de la școlile și gradinițele din oraș au participat la această campanie. Grupurile de elevi şi cadre didactice au avut posibilitatea să viziteze Staţia de Epurare şi totodată să afle de unde vine apa, cum devine potabilă și ce se întâmplă cu ea după ce o uzăm. Aceștia au înțeles importanța stațiilor de epurare și fluxul tehnologic al tratării apei uzate. Pe tot parcursul evenimentului, obiectivele au fost vizitate în grupuri organizate la fața locului, cu îndrumători - specialiști din cadrul stației de epurare a apelor uzate a orașului.

Dragoș Pătraru, în dialog cu piteștenii: „Oamenii care știu să spună povești vor avea, în continuare, un viitor”

Luni, 25 Martie 2019 14:35

„Am venit să ne întâlnim cu oamenii, dar să vedem cine nu are serviciu, că la ora asta, la 11.00 dimineața, oamenii sunt la muncă. Înțeleg că sunt tineri, studenți și o să avem cu cine să stăm de vorbă”, susținea Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii „Starea Nației”, înainte de a intra în sala Bibliotecii „Dinicu Golescu” Argeș. Însă, surpriză! Sala era arhiplină, la eveniment participând persoane de toate vârstele, de la liceeni până la pensionari.

 

Pagina 8 din 150

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea