Partidă de foc pentru handbalistele de la CS Dacia Mioveni 2012

Luni, 25 Ianuarie 2021 13:59

Federația Română de Handbal a stabilit ca dată a Turneelor 5 și 6 din Liga Florilor perioadele 27-28 ianuarie, respectiv 2-3 februarie, ambele fiind organizate la Sala Polivalentă din București.
Echipa din Mioveni este ”gazdă” în meciul ce deschide etapa 8 contra CSM Galați. Echipa de handbal a CS Dacia Mioveni ocupă locul 11, urmată de Galați care se află pe locul 12.

Din 1 februarie - cursuri gratuite de engleză, la Corbi

Luni, 25 Ianuarie 2021 13:55

# Acestea vor fi susținute de un voluntar
La Corbi, educația ocupă un loc prioritar. Copiii sunt îndemnați să meargă la școală, sunt susținuți pentru a putea să susțină orele on-line. Au început, recent, în localityate, cursuri de karate. Iar de la începutul lunii viitoare, iată, cursuri gratuite de engleză:
Anca Alina Baciu, primar: ”Dorim să venim în sprijinul copiilor care vor să învețe limba engleză și astfel, începând cu data de 01.02.2021, orele 16.00 vom începe cursuri GRATUITE, care vor fi susținute în Căminul Cultural Corbi sau în Bibliotecă în funcție de numărul de înscrieri.
Se vor desfășura două cursuri pe săptămână în zilele de luni și miercuri. Acestea vor fi susținute de Ologu Anca – voluntar. ”
Înscrierile se pot face la sediul primăriei, telefonic 0248580005, printr-un mesaj privat pe facebook sau prin e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

Părinții din Mioveni, care pleacă la muncă în străinătate, sunt obligați să anunțe la Primărie

Luni, 25 Ianuarie 2021 13:50

Direcția de Asistență Socială din cadrul Primărie Mioveni le atrage atenția părinților care pleacă să muncească peste hotare că au obligația de a urma anumiți pași pentru siguranța copiilor pe care îi lasă în țară. În prezent, în evidențele acestui serviciu se află doar 23 de copii din Mioveni. Pentru informațiile cu privire la procedura de urmat și documentele necesare acestui demers,  părinții care intenționează să plece la munca în străinătate trebuie să se adeseze Primăriei Orașului  Mioveni.
Pentru informații suplimentare va puteti adresa Direcției de Asistentă Socială din cadrul Primariei Mioveni la telefon: 0348/455.444 (interior 109).

Petrecere într-un apartament din Pitești, spartă de jandarmi. Șase tineri - sancționați drastic

Luni, 25 Ianuarie 2021 11:32

 

În acest sfârșit de săptămână, jandarmii argeșeni alături de celelalte instituții abilitate au continuat seria acțiunilor de verificare a măsurilor de protecție sanitară impuse pe raza județului Argeș, în urma cărora au fost aplicate peste 70 de sancțiuni contravenționale, suma acestora depășind 30.000 de lei.

În noaptea de 23 spre 24 ianuarie, jandarmii argeșeni au fost sesizați despre faptul că, în cartierul Prundu din mun. Pitești, într-un apartament se ascultă muzică la volum maxim și se aud țipete. Ajunși la fața locului, jandarmii au încercat să ia legătura cu persoanele care se aflau în interior, dar fără succes.

 

Strigăt de ajutor pentru David, un îngeraș de 4 ani din Argeș

Sâmbătă, 23 Ianuarie 2021 09:52

David Andrei Voinea, un băiețel de doar 4 ani, are nevoie de ajutorul nostru. Micuțul a fost diagnosticat cu leucemie acută, iar tratamentul de care are nevoie este mult prea scump pentru posibilitățile părinților acestuia.

”Mă numesc Voinea David Andrei, am 4 anișori și în ianuarie 2021 am fost diagnosticat cu Leucemie acută limfoblastică tip I FAB. Până în această lună, copilăria mea era normală, plină de activități și prieteni. Sunt un băiețel vesel, puternic și îmi doresc să lupt în continuare pentru sănătatea mea.

Tratamentul de care am nevoie este unul de durată și foarte costisitor, de aceea apelez la voi, prietenii mei, ca să îi ajutați pe mami și tati să îmi ofere tratamentul necesar. Îmi doresc să revin sănătos acasa și să mă joc alături de prietenii mei.

Pentru că sunteti oameni minunați, puteți să mă ajutați să vin acasă”, este mesajul postat de familia micuțului.

Singura pârtie din Argeș – închisă din cauza hoților. Polițiștii argeșeni s-au autosesizat

Vineri, 22 Ianuarie 2021 11:44

Hoții au anulat sezonul de schi de pe singura pârtie din județul Argeș - Pârtia Chilii, de pe dealul Măţău, din apropiere de Câmpulung Muscel. Din păcate pentru iubitorii schiului, pârtia nu mai poate fi folosită pentru că din utilajul care nivela zona ar fi fost furate mai multe părți importante, în acest moment fiind nefuncțional.

Motivul pentru care pârtia este închisă a fost explicat de administratorii pârtiei, pe pagina de Facebook – „Pârtia Chilii Mățău”:

„Din ratracul (utilaj – n.r.) cu care se nivela pârtia au fost furate mai multe părţi esenţiale, care îl făceau funcţional. Pârtia este extrem de periculoasă fără bătătorirea zăpezii de ratrac, iar siguranta dumneavoastră este pe primul loc. Nu ne putem asuma astfel de riscuri”.

 

Mai puțin de jumătate dintre angajaţii învăţământului preuniversitar din judeţul Argeș vor să fie vaccinați

Luni, 18 Ianuarie 2021 23:48

La nivelul învățământului preuniversitar, 45,06 % dintre angajați au declarat disponibilitatea de vaccinare raportat la totalul de 292.872 de angajați în sistemul de învățământ preuniversitar (inclusiv persoanele care nu au raspuns), se arată într-un comunicat dat de Ministerul Educației. În total, 167.977 angajați din sistemul național de învățământ își declară, în prima etapă de consultare, disponibilitatea de vaccinare. Ministerul Educației a decis inițierea celei de-a doua etape de declarare a disponibilității de vaccinare, în perioada 16 ianuarie – 1 februarie 2021.

Tone de carne confiscate în Argeș, în perioada sărbătorilor de iarnă

Luni, 18 Ianuarie 2021 22:46

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș a dat publicității rezultatele controalelor desfășurate în luna decembrie în județ.  Au fost realizate 304 controale, cele mai multe fiind la unitățile de alimentație publică, supermarketuri/hypermarketuri, carmangerii, piețe, cofetării, baruri etc. Au fost confiscate 4.530 kg produse alimentare de origine animală în valoare de 27.180 lei.
Pentru neconformitățile constatate, consilierii DSVSA Argeș au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, din care 4 avertismente  scrise și  12 amenzi în valoare totală de 14.500 lei, astfel:

 

Încep cursurile de KUNG-FU la Corbi

Luni, 18 Ianuarie 2021 13:57

Începând de saptamana aceasta încep orele de KUNG FU, care vor fi susținute în Căminul Cultural Corbi.
Primul curs va fi pe data de 19.01.2021, ora 16.00, iar acesta va fi GRATUIT. Acest curs va fi destinat copiilor începând cu varsta de 5 ani la baieti și 6 ani la fete, cât și adulților, neexistând o limită maximă de vârstă. În funcție de numărul persoanelor înscrise dar și de vârsta acestora se vor forma două sau trei grupe.

La Mioveni a debutat etapa a II-a de vaccinare împotriva COVID-19

Luni, 18 Ianuarie 2021 11:40

La Mioveni a debutat Etapa a II a de vaccinare împotriva COVID-19, campanie de imunizare care se adresează persoanelor de peste 65 de ani și adulților bolnavi cronici. În urma programărilor, luni - 18 ianuarie, la Centrul de Vaccinare de la Mioveni se vor imuniza 60 de persoane.

Campania de imunizare de la Mioveni este condusă de medicul Bondoc Mihaela, coordonatoarea Centrului de Vaccinare Racovița, în colaborare cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, la care își aduc aportul și reprezentanții Primăriei Mioveni. Centrul de vaccinare împotriva COVID de la Mioveni a primit avizul DSP pentru structura amenajată de Consiliul Local în Centrul Cultural Racovița, în conformitate cu Ordinul comun 2171/181/M223/4380/21-22.12.2020.

 

Atenție! Restricții de trafic în Argeș

Luni, 18 Ianuarie 2021 11:28

Urmare a Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș nr. 2 din 12.01.2021, începând cu data de 18 ianuarie a.c., circulația autovehiculelor va fi restricționată pe DJ 703E, ce face legătura între Pitești și Băbana, pe tronsonul cuprins între intersecția cu strada Nicolae Labiș (varianta Trivale – Găvana) până la intersecția cu DC 163 (sat Ciocănăi, comuna Moșoaia).

Restristricțiile rutiere sunt preconizate a fi aplicate în perioada 18 – 29 ianuarie a.c., cu excepția zilei de duminică, 24 ianuarie a.c., însă termenul poate suferi modificări în funcție de stadiul lucrărilor.

Traficul va fi închis în intervalul orar 09:00 – 12:00, pentru a permite echipelor silvice să identifice arborii cu potențial de a pune în pericol siguranța circulației pe tronsonul în cauză și să acționeze în consecință.

Zona va fi semnalizată prin balize rutiere, iar la fața locului vor fi prezenți polițiști din cadrul Biroului Rutier Pitești. Traficul va fi deviat, în intervelul orar menționat, pe DC 163 Ciocănăi – Moșoaia și DN 67B Pitești – Moșoaia – Poiana Lacului.

De astăzi - abonamente lunare gratuite pentru elevii piteșteni

Luni, 18 Ianuarie 2021 10:50

# Elevii beneficiază de gratuitate pe toate liniile de transport din municipiul Piteşti, pe tot parcursul anului calendaristic

 

De astăzi, 18 ianuarie, elevii piteșteni au posibilitatea de a ridica abonamentele lunare gratuite pentru transportul cu autobuzul de la orice punct de vânzare bilete din municipiu! S.C. Publitrans 2000 S.A. aduce la cunoştinţă elevilor din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat că, începând cu data de 18 ianuarie 2021, se vor elibera abonamente lunare gratuite la toate cele 18 puncte de vânzare bilete şi abonamente din municipiul Piteşti, existente în staţiile de autobuz.

Eliberarea abonamentelor elevilor se face în baza carnetului de elev emis de unitatea de învăţământ, vizat prin ştampilă pentru anul în curs, copie şi original. Reamintim faptul că elevii beneficiază de gratuitate pe toate liniile de transport din municipiul Piteşti, pe tot parcursul anului calendaristic (inclusiv în vacanţele şcolare).

 

Alex Pîrvu - revenire în forță pe scena Filarmonicii Pitești

Luni, 18 Ianuarie 2021 10:45

 

Pe 14 ianuarie, Filarmonica Pitești a susținut primul concert simfonic cu public, după o perioadă destul de lungă în care acest lucru nu a fost posibil din cauza pandemiei. Și ca evenimentul să fie cu adevărat special, a fost un concert intitulat „Tinere Talente”. Pe scenă s-au regăsit soliștii Aida Popa (violoncel), Inya Cutova (pian), Larisa Nicolae (vioară), Flavius Ilie (nai), Denisa Dumitrache (voce), Alex Pîrvu (voce) sub bagheta dirijorului Tiberiu Dragoș Oprea.

Risc ridicat de avalanşe în Munţii Făgăraş

Luni, 18 Ianuarie 2021 10:40

În Munţii Făgăraş, la Bâlea Lac, stratul de zapadă a depăşit 2 metri şi este cel mai consistent din ţară, iar riscul de producere a avalanşelor se menţine ridicat, la nivelul 4 pe o scară de la 1 la 5.

Salvamontiștii argeșeni atrag atenţia că la supraîncărcări oricât de mici, dar şi spontan, pe pantele suficient de înclinate, stratul instabil din partea superioară poate aluneca peste cel vechi, declanşând avalanşe de dimensiuni medii şi mari.

Formațiunile Salvamont Argeș împreună cu Unitatea Câini de Avalanșă Salvamont sunt pregătite să intervină în caz de producere a avalanşelor.

 

Începe vaccinarea în centrele din Pitești. 180 de persoane – programate în prima zi

Luni, 18 Ianuarie 2021 10:35

 

 

 

 

Centrul de vaccinare pus la dispoziție de municipalitatea din Pitești, situat în str. Eroilor, nr. 26-28, funcționează începând de luni dimineață!

 

Medicul coordonator este dr. Mariana Boșneag, Președintele Asociației Medicilor de Familie din Argeș. Luni, 18 ianuarie, la ora 08:00, a început vaccinarea. 180 de argeșeni sunt programați la vaccinare în prima zi.

Musceleanul Viorel Jinga, rectorul Universității Carol Davila – Doctor Honoris Causa la UPIT

Luni, 18 Ianuarie 2021 10:21

În ședința festivă a Senatului Universității din Pitești a avut loc, săptămâna trecută, un eveniment exceptional. A fost acordată cea mai înaltă distincție academică, titlul de DOCTOR HONORIS CAUSA, profesorului universitar doctor Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” din București, în semn de prețuire și apreciere pentru rezultatele la nivel de excelență în mediul academic, precum în plan profesional și managerial. La eveniment, alături de comunitatea academică, au fost prezenți reputate personalități cu recunoaștere internațională din domeniul medical românesc, senatori, reprezentantul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, reprezentanți ai administrației locale.


Rectorul Dumitru Chirleșan a apreciat disponibilitatea necondiționată a profesorului Viorel Jinga de a se alătura comunității academice a Universității. Acesta a susținut că distinsul profesor poate fi numit un ambasador al mediului academic argeșean. „Sunt mândru că dumnealui a acceptat propunerea noastră. Îi doresc din suflet doar sănătate pentru că restul le face dumnealui cu prisosință.”, a precizat rectorul Dumitru Chirleșan.

 

AFLĂ CUM ȘI UNDE SE VOR VACCINA VÂRSTNICII ȘI CEI CARE SUFERĂ DE BOLI CRONICE

Joi, 14 Ianuarie 2021 09:17

Instituția Prefectului Argeș informează că, din data de 15 ianuarie, va începe în județ activitatea de vaccinare pentru categoriile de persoane din etapa a II-a. În primă fază, vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții de peste 65 de ani și adulții care suferă de boli cronice.

În categoria bolilor cronice se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA).

Persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste se pot programa la vaccinarea împotriva COVID utilizând oricare dinte următoarele modalități: 

Retrospectivă 2020. Principalele dosare trimise în judecată de către procurorii DNA Pitești

Marţi, 12 Ianuarie 2021 16:06

La începutul anului 2020, procurorul Simona  Ștefania Constantinescu a fost numită în fruntea  Serviciului Teritorial Pitești al Direcției Naționale Anticorupție pentru o perioadă de trei ani. Era un moment dificil pentru DNA Pitești care se confrunta cu o criză de procurori, având patru posturi vacante în acel moment. Dosarele de corupţie erau instrumentate de o singură persoană - procurorul şef Simona Ştefania Constantinescu. Ulterior, au fost delegați la Serviciul Teritorial Pitești alți doi procurori: Daniel Constantin și Ioan Ulici. Iar acest lucru s-a simțit imediat.

 

Traseele montane din județul Argeș - închise! Salvamont Argeș: „Avem foarte multe apeluri”

Marţi, 12 Ianuarie 2021 09:25

# Risc de avalanșă de gradul 4 în Munții Făgăraș # Salvamont Argeș: „Avem foarte multe apeluri”

La altitudini de peste 1.800 de metri, în Munţii Făgăraş sau Munții Bucegi, riscul de producere a unor avalanşe este foarte mare, de gradul 4 din 5, iar sub această altitudine este de gradul 3. De aceea traseele montane din județul Argeș, care acced către creasta Făgărașului, precum și traseul de creastă al Făgărașului, Iezerului, Pietrei Craiului și Leaotei sunt și vor rămâne închise până la sfârșitul iernii. Potecile nu mai sunt vizibile, la fel ca și marea majoritate a semnelor de marcaj, abordarea fiind strict alpină. Iar acest subiect a creat diverse polemici între montaniarzi.

Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima” are, de săptămâna trecută, condiții optime de încălzire!

Luni, 11 Ianuarie 2021 14:13

Din 6 ianuarie, Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima” a fost branșat la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice pentru încălzire. Elevii și profesorii se vor putea întoarce în școală, odată cu reînceperea cursurilor în regim normal, cu siguranța că își vor desfășura activitatea didactică în condiții foarte bune.
A fost efectuată o lucrare de amploare, care a constat în montarea unui racord tur/retur de Dn 110 pentru rețeaua de încălzire pe o lungime de 60 m, precum și a unui contor Kamstrup Dn 50.

 

Pagina 8 din 194

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea