Tribunalul a decis! Nouă foști parlamentari de Argeș își vor recupera pensiile speciale

Luni, 07 Noiembrie 2022 18:45

# Fostul deputat Sandu Nichita află în decembrie dacă va primi înapoi indemnizația
Zece foști parlamentari de Argeș au dat în judecată Camera Deputaților și Senatul pentru a-și recupera pensiile speciale. Până în prezent, nouă foști reprezenți ai județului în Parlament au câștigat la Tribunalul Argeș dreptul de repunere în plată a indemnizațiile cuvenite în baza Legii privind statutul senatorilor și deputaților. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. În privința celui de-al zecelea fost parlamentar de Argeș, instanța se va pronunța în dosar abia pe 8 decembrie. Iulian Cristache, Adrian Duță, Filip Georgescu, Georgiu Gingăraș, Gheorghe Marin, Nicolae Ionescu, Ion Burnei, Constantin Tămagă, Nițu Vasile și  Sandu Nichita au reclamat pierderea indemnizațiilor de plată pentru limită de vârstă, toți fiind la pensie.

Se oprește apa în comuna Poiana Lacului

Luni, 07 Noiembrie 2022 18:16

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va executa din data de 08.11.2022, ora 16:00, până la data de 09.11.2022, ora 24:00, lucrări pentru remedierea unei avarii survenite în staţia de pompare Sămara din comuna Poiana Lacului.

În perioada menţionată alimentarea cu apă potabilă va fi întreruptă, fiind afectaţi utilizatorii situaţi pe străzile Dealul Viilor-Lunca, Dealul Viilor, Dealul Oraşului, Metofu şi în satul Sămara.

Apă Canal 2000 SA îşi cere scuze pentru disconfortul creat abonaţilor afectaţi de această oprire.

 

A murit preotul Gheorghe Bărănescu, fostul primar de la Băiculești

Luni, 07 Noiembrie 2022 16:11

 

Preotul Gheorghe Bărănescu, fostul primar al comunei Băiculești, a încetat din viață. Trupul neînsuflețit va fi depus la Mănăstirea Tutana.

„Cu durere în suflet vă anunțăm că Preotul Bărănescu Gheorghe s-a mutat la cele veșnice! Trupul va fi depus la Mănăstirea Tutana până miercuri dimineața, după aceea va fi mutat la Biserica din Vale până joi când va fi înhumarea la ora 12! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a anunțat, în această dimineață, familia preotului.

Zis și „Popa Vijelie”, Gheorghe Bărănescu a fost primarul comunei Băiculești timp de patru mandate. De numele preotului Bărănescu se leagă și reabilitarea Mănăstirii Tutana, al cărei preot paroh a fost. Episodul reabilitării mănăstirii a fost povestit și de ÎPS Calinic.

Atelier gratuit pentru gravide şi proaspetele mămici, la Spitalul Mioveni

Luni, 07 Noiembrie 2022 14:11

Spitalul Orăşenesc Mioveni și Asociația "Hello Mama" organizează pe 16 noiembrie, de la ora 10.00, un atelier gratuit pentru gravide şi proaspetele mămici, avându-i ca speakeri pe dr. Mariana Pîrvan – medic neonatolog, dr. Andreea Savu - medic specialist pediatru și Loredana Tătărăscu – specialist consultant în lactaţie, acreditat IBCLC.
Răspunsuri la întrebările legate de prima lună de viață a bebelușului, dar şi alte sfaturi utile, îndeosebi despre îngrijirea corectă a acestuia vor fi oferite la acest interesant atelier de către cei trei specialişti. Participarea se face doar pe bază de înscriere, la recepţia spitalului, numărul de locuri fiind limitat! Detalii și programări la numărul de telefon: 0372.791.212.

 

Primarul Piteștiului a făcut cumpărături de la Târgul de Toamnă școlar

Luni, 07 Noiembrie 2022 12:13

Putem spune că a devenit deja o tradiție la Pitești, Târgul de Toamnă în unitățile școlare.  Activitate încurajată de conducerea Primăriei Pitești. S-a întâmplat vineri, într-o frumoasă zi de toamnă.

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea: ”Am participat cu interes la evenimentul antreprenorial organizat la Școala ”Nicolae Simonide”. Elevi, părinți, cadre didactice s-au implicat și au realizat atât produse tradiționale din fructe și legume, cât și obiecte hand-made pe care le-au expus la vânzare. Îi felicit pe toți pentru activitățile de antreprenoriat și integrare în comunitate!”.

Patru sportive din Mioveni selectate în lotul național de oină

Luni, 07 Noiembrie 2022 11:43

Patru sportive ale CS Dacia Mioveni 2012, Farcaș Georgiana, Pantazoiu Ștefania, Crețu Alexia și Manea Ștefania, au făcut parte din echipa lotului național de oină care a participat în Republica Moldova la tradiționala Cupă a Unirii.


Prof. Filofetia Dumitru, antrenorul secției de oină a CS Dacia Mioveni 2012, a fost și antrenorul echipei naționale de oină – feminin. Competiția s-a derulat în data de 22 octombrie, la Chișinău - Ghidighici.
Echipa națională feminină de oină a României a câștigat Cupa Unirii, dar cel mai valoros câștig l-a avut sportul nostru național, care a unit pentru aceeași pasiune, români cu români.

 

Zece elevi de la Școala Gimnazială Băiculești merg în Italia, în cadrul unui proiect Erasmus+

Duminică, 06 Noiembrie 2022 11:58

 

O echipă de zece elevi de la Școala Gimnazială Băiculești participă, în perioada 6-12 noiembrie, în orașul italian Milano, în cadrul proiectul international Erasmus + „Cut! Preventing alcohol abuse among pre-adolescents 2021-1-PL01-KA220-SCH-000024118”.

Sunt implicați opt parteneri din șase țări europene, România fiind reprezentată de elevii Școlii Gimnaziale Băiculești. Copiii sunt însoțiți de profesorul Cosmin Mazilescu - inițiatorul și coordonatorul proiectului și de profesoara Camelia Pătru. În cadrul proiectului mai participă trei instituții de învățământ din Italia și câte una din Polonia, Franța, Belgia și Grecia.

Elevii Liceului "Dinu Lipatti" au pictat locul de joacă de la Spitalul de Pediatrie

Duminică, 06 Noiembrie 2022 11:14

Spitalul de Pediatrie va avea unul din cele mai frumoase locuri de joacă din județ, pentru că, de săptămâna trecută, curtea interioară a spitalului a devenit o adevărată lume de basm.

În urma unei investiții prin care la spital a fost amenajat un bazin pentru rezerva de apă, a fost construit și un zid de susținere a dealului din spatele spitalului. Acest zid a devenit o carte de povești, prin munca de mai bine de o lună a elevilor și profesorilor de la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești. Zi de zi, grupe de câte 40 de copii au pictat zidul care a devenit o operă centrală a acestui spațiu care este deja în curs de transformare într-un loc de joacă destinat copiilor internați la Spitalul de Pediatrie.  

 

Mioveni: De la 1 noiembrie se depun cererile pentru subvenții la încălzire

Duminică, 06 Noiembrie 2022 11:12

 

# Pentru a putea beneficia de ajutoare, cei care le solicită trebuie să aibă venituri maxime de 1.386 lei/membru de familie

Direcția de Asistenţă Socială din Primăria Mioveni primește, începând din 1 noiembrie 2022, cereri pentru acordarea ajutorului vizând încălzirea locuinţei pentru sezonul rece.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei se acordă începând cu luna depunerii cererii, pentru cei care au depus documentele până la data de 20 a lunii respective, începând cu luna următoare pentru cei ce au depus documentele după data de 20 a lunii, începând cu luna depunerii cererii pentru beneficiarii de ajutor social al căror drept este stabilit începând cu acea lună, indiferent de data depunerii cererii.

Expoziția de fotografie „Puncte de vedere, de Mihaela Stănciulescu - la Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea

Miercuri, 02 Noiembrie 2022 13:32

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea prezintă expoziția „Puncte de vedere”, disponibilă în perioada 9 -23 noiembrie 2022. Expoziția prezintă o selecție de fotografii, realizate de Mihaela Stănciulescu, din arhiva personală. Vernisajul va avea loc miercuri,  9 noiembrie a.c., începând cu ora 18:00, la sediul Fundației, situată în Pitești, str. Armand Călinescu nr.2 .

 

Pe 9 noiembrie va avea loc Gala UPIT 60

Miercuri, 02 Noiembrie 2022 11:02

Universitatea din Pitești celebrează 60 de ani de învăţământ universitar în judeţul Argeș! Astfel, la 1 octombrie 1962, prin deschiderea Institutului Pedagogic de 3 ani (facultăţile Filologie, Matematică, Ştiinţe naturale), oraşul Piteşti devenea Centru Universitar. Pentru a marca șase decenii de activitate, conducerea UPIT organizează un eveniment aparte. Astfel, pe 9 noiembrie va avea loc Gala UPIT 60. Va fi o zi plină de evenimente.

Clinica Dr. TEO - zâmbim oricând împreună!

Miercuri, 02 Noiembrie 2022 08:21

 

Clinica Dr. TEO a adus pe piața de profil un nou concept: OPEN TO SEE care întărește încrederea pacienților prin transparența actului medical și siguranța că necesitățile lor le sunt îndeplinite. De aceea, pentru fiecare caz în parte echipa de medici concepe un plan de tratament individualizat,
care ține cont atât de particularitățile clinice, cât și de dorințele și așteptarile pacientului.

Tel.: 0736/407.404, 0786/529.684

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

O nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor la Mioveni

Miercuri, 02 Noiembrie 2022 07:27

În perioada 22-23 noiembrie, în perimetrul zonei de picnic Făget, se va derula o nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor de rasă comună, cu sau fără stăpân. Campania este organizată cu sprijinul Asociației Tierhilfe Hoffnung – adăpostul de câini Smeura. Programările se fac la numărul de telefon 0733.438.006, în intervalul orar 8.00 – 16.00.

Fostul arbitru internațional, Alexandru Tudor, naș de botez, la Pitești

Marţi, 01 Noiembrie 2022 13:47

Fostul internațional al fluierului, Alexandru Tudor (Brad Pitt al arbitrajului) a devenit, la sfârșitul săptămânii trecute, părinte spiritual pentru micuța Roberta Ioana Enache. Este vorba de fetița antrenorului de fotbal Robert Enache, care antrenează echipa de tineret a clubului F.C. Argeș. Creștinarea s-a făcut la biserica din Hințești (Moșoaia), apoi petrecerea s-a mutat la Restaurantul Capitol.
Alexandru Dan Tudor  s-a retras din activitatea de arbitraj, în prezent fiind angajat al clubului FCSB. Este arbitrul cu cele mai mai multe partide de Liga I, 382. Se află pe lista FIFA din 2001.

 

Universitatea din Pitești și Universitatea Politehnica din București negociază crearea unei Universități Naționale

Marţi, 01 Noiembrie 2022 12:46

Universitatea din Pitești și Universitatea Politehica din București au început negocierile în vederea constituirii unei Universități Naționale. Prima întâlnire a avut loc săptămâna trecută, iar din partea UPIT au participat rectorul Dumitru Chirleșan și președintele Senatului universitar Mihaela Diaconu. În fața conducerii UPB, cei doi au susținut ideea menținerii autonomiei Centrului Universitar Pitești. Noțiunea de ,, Universitate Națională” este un concept nou în sistemul educational din România și, pentru a putea fi pus în practică, este nevoie de noi reglementări legislative.

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Marţi, 01 Noiembrie 2022 12:39

CAFENEAUA LITERARĂ - 20 ani!

Între reviste s-a impus,
Are mulţi cititori fani,
În top să fie mereu sus,
Multe numere, mulţi ani!

ÎNCHISOAREA PITEŞTI

S-ar putea rău să ne pară,
Dacă-i dărâmată,
La câţi hoţi avem în ţară
Trebui`…reformată!

 

Copiii care fac sport ar putea primi tichete în valoare de 150 de lei pe lună

Luni, 31 Octombrie 2022 22:22

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat un proiect de lege care prevede că, de la 1 ianuarie anul viitor, copiii care sunt legitimați la un club sportiv și fac sport de performanță vor primi tichete în valoare de 150 de lei pe lună, bani care pot fi folosiți pentru achiziționarea de echipamente sportive.
Legea va ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. Interesant este că Guvernul a dat aviz negativ acestui proiect de lege, sub motivația că:
“Executivul are obligația de a conduce politica bugetară în mod prudent, iar adoptarea inițiativei legislative ar influența negativ țintele deficit bugetar asumate pentru anul 2021 (…)”.

Ministrul Eduard Novak a fost ”branduit” cu simbolurile CS Dacia Mioveni 2012

Luni, 31 Octombrie 2022 16:33

Supercupa României la Volei Feminin, organizată pentru prima dată în acest an în format Final 4, a reunit la Sala Sporturilor Mioveni cele mai bune patru echipe ale sezonului trecut: CSM Volei Alba Blaj, CSM Târgoviște, CSO Voluntari și CSM Lugoj. CSM Lugoj s-a impus cu 3-0 (25-21, 25-22, 25-22) în finala cu CS Voluntari câștigând primul trofeu din istoria sporturilor de echipă din Lugoj.

 

Spitalul Municipal Pitești – între vis și realitate

Luni, 31 Octombrie 2022 11:14

# În ianuarie 2023 va fi gata studiul de oportunitate

Firma care realizează studiul de oportunitate pentru Spitalul Municipal Pitești a făcut, săptămâna trecută, o vizită în teren, pe strada Depozitelor, în Lunca Argeșului II, acolo unde ar putea să fie construită unitatea spitalicească. Contractul pentru realizarea studiului de oportunitate a fost semnat, încă din luna septembrie, cu firma Ingineria Italia SRL. Data de 13 ianuarie reprezintă termenul final pentru predarea studiului de oportunitate.

“Am avut și o întâlnire cu reprezentanții care elaborează PUG-ul și am cerut, în mod special, ca această zonă să fie trecută în viitorul PUG ca servicii medicale”, a precizat viceprimarul Gelu Tofan în cadrul unei conferințe de presă de la Primăria Pitești.

ATENȚIE, șoferi! Ѕe schimbă regulile de circulație în sensul giratoriu!

Luni, 31 Octombrie 2022 10:45

Parlamentul vrea să modifice Codul Rutier și să schimbe regulile de circulație în sensul giratoriu, în ideea că actuala definiție ar provoca confuzie printre șoferi și din această cauză – multe accidente rutiere.

Prevederile legale incidente în cazul circulaţiei în sens giratoriu sunt lipsite de claritatea necesară unor norme juridice (…). Sunt susceptibile să dea naştere la numeroase interpretări din cauza cărora se produc accidente de circulaţie în sensurile giratorii.

 

Pagina 8 din 251

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea