Peste 1560 kilograme de carne de porc au fost donate centrelor din structura DGASPC Argeș

Joi, 14 Decembrie 2023 08:48

"Ignatul la Golești" - sărbătoare tradițională cu scop caritabil

Peste 1560 kilograme de carne de porc au ajuns astăzi în centrele de copii și bătrâni aflate în subordinea DGASPC Argeș, instituție subordonată Consiliului Județean Argeș.

“Ignatul la Golești” este un eveniment caritabil organizat de Consiliul Județean Argeș în parteneriat cu Asociația Comunelor din România, filiala Argeș.

Vrei să faci o faptă bună de Crăciun? Banca pentru Alimente face colectă de alimente în magazinele din Pitești

Joi, 14 Decembrie 2023 08:00

 

# Fapte pentru un viitor mai bun: 15, 16, 17 decembrie 2023 # Începe colecta națională de alimente, pentru ajutorarea familiilor nevoiașe!

Anul acesta, Asociația Eva și Prietenii din orașul Pitești a devenit partenera Băncii de Alimente București.

Cu această ocazie, pentru prima data în orașul Pitești se va desfășura campania de donare și colectare „Fapte pentru un viitor mai bun” ce are că scop combaterea risipei alimentare și sprijinirea comunităților defavorizate, organizând o colectă de mare amploare în magazinele LIDL și Auchan din PITEȘTI. DAR din DAR se face RAI!

 

 

Balul Rotary Pitești - întâlnire selectă pentru un scop nobil

Marţi, 12 Decembrie 2023 07:58

 

 

Balul de Caritate Rotary Club Pitești s-a ținut, în weekend-ul trecut, la Sala Diamond Ballroom din cadrul Hotelului Ramada.

Devenit deja tradiție în comunitatea locală, Balul Rotary marchează sfârșitul de an într-o atmosferă elegantă și rafinată.

Fiind unul dintre cele mai apreciate evenimente mondene ale anului, Balul Rotary este totodată și un eveniment caritabil prin care rotarienii încearcă să strângă fonduri pentru proiecte dedicate comunității locale. Prin acțiunile sale, prin implicarea membrilor, dar și cu sprijinul simpatizanților săi, Rotary Club Pitești a reușit să devină, de-a lungul anilor, un simbol al comunității locale.

 

Expoziția de brazi de la Târgul de Crăciun va fi oferită copiilor

Marţi, 12 Decembrie 2023 07:53

 

După cum ați observat, în cadrul Târgului de Crăciun din Piteşti se află și o expoziție inedită de brazi, decorați cu podoabe naturale, organizată de societatea Salpitflor Green SA, în colaborare cu unitățile de învățământ din municipiu. Expoziția este o premieră pentru orașul nostru, tocmai prin modul ei inedit de realizare, îmbinare și expunere. În cadrul acesteia, pot fi admirate decorațiuni naturale, picturi și obiecte de artă decorativă, realizate de către elevii din peste 50 de unități de învățământ din Pitești.

 

 

Volei masculin, din Cupele Europene, la Mioveni! Intrarea este liberă!

Marţi, 12 Decembrie 2023 07:31

 

Calificați în Optimile CEV Volleyball Cup 2024, voleibaliștii ucraineni de la SC Prometey Dnipro revin ”acasă” la Sala Sporturilor Mioveni, pentru un nou joc ce se anunță mai echilibrat decât jocul precedent cu olandezii de la Nova Tech și, ca atare, mai spectaculos.

SC Prometey Dnipro a jucat la Mioveni, în 23 noiembrie, meciul tur din șaisprezecimile CEV CUP cu Nova Tech Groningen, câștigând destul de lejer, scor 3-0 (25-21, 25-17, 25-16).

 

ÎPS Calinic: „Mă simt dator față de Sfânta Muceniță Filofteia”

Luni, 11 Decembrie 2023 20:57

 

Pe 7 decembrie, Sfânta Muceniță Filofteia a fost prăznuită în noua Catedrală Arhiepiscopală din Curtea de Argeș. Spre deosebire de anii precedenți, racla cu sfintele moaște a fost scoasă în pridvorul bisericii fiind așezată într-un baldachin de lemn special realizat pentru acest eveniment.

„Întotdeauna, în lucrările pe care le-am făcut, am întrebat-o pe Sfânta Filofteia dacă este sau nu de acord și dacă ajută sau nu”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Calinic la Sfânta Liturghie oficiată de hramul Catedralei Arhiepiscopale din Curtea de Argeș.

 

 

Vicepreședintele Curții de Apel Pitești s-a pensionat

Luni, 11 Decembrie 2023 16:37

 

# Daniel Radu - un judecător apreciat unanim

Judecătorul Daniel Radu, vicepreședinte al Curții de Apel Pitești, a depus, în această toamnă, cerere de pensionare. Aceasta a fost pusă în discuție în ședința pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Cererea fiind aprobată a fost trimisă președintelui României pentru a fi emis decretul de pensionare. Iar Decretul cu pricina a fost semnat, vinerea trecută, de Iohannis.

 

Ghetuțe noi de la jandarmii argeșeni

Luni, 11 Decembrie 2023 15:46

 

Pentru al doilea an consecutiv, jandarmii argeșeni s-au implicat în campania națională „Încalță un copil de iarnă”. Pentru aproximativ 40 de copii din zonele defavorizate ale județului Argeș, zăpada și sezonul de iarnă nu vor mai reprezenta o problemă.

Aceștia au primit în dar de la jandarmii argeșeni ghetuțe noi, care le vor aduce bucurie pe chip și în suflet. Campania, inițiată de Fundația Zurli, s-a desfășurat cu sprijinul colectivului din cadrul Școlii Gimnaziale Alexandru Davila din Pitești, care se va ocupa ca încălțămintea să ajungă la copiii defavorizați din Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sf. Filofteia Ștefănești, precum și la copiii din comuna Hârsești.

 

Noi medalii pentru gimnastele Centrului Cultural Pitești

Luni, 11 Decembrie 2023 15:35

 

În perioada 24-26 noiembrie 2023, în municipiul Sfântu-Gheorghe din județul Covasna, s-a desfășurat un dublu eveniment sportiv: Campionatul Național de Ansambluri și Festivalul Național de Gimnastică Ritmică, sub patronajul Federației Române de Gimnastică Ritmică. La eveniment, ultimul din calendarul competițional 2023, au participat patru dintre gimnastele de la Cercul de gimnastică ritmică, din cadrul Centrului Cultural Pitești, sub îndrumarea antrenoarei Nicoleta Andrei: Teodora Piuaru, Maria Baciu, Ștefania Solomonescu, Ana Maria Coman.

 

Programul spectacolelor din luna decembrie, la Pitești

Luni, 11 Decembrie 2023 15:24

Pe parcursul lunii decembrie sunt programate mai multe spectacole în Piața Primăriei Pitești și în centrul orașului. Sărbătorile de iarnă sunt întâmpinate cu următoarele evenimente:

# Miercuri, 13 decembrie, de la ora 17:00, moment artistic Palatul Copiilor - „Poveste de Crăciun”, Piața Primăriei Pitești;

# Joi, 14 decembrie, între orele 17:00 – 20:00, dansuri latino - bachata, spectacol interactiv/demonstrativ, desfășurat de Dance Flow Academy și Școala de Dance Latin Street, Piața Primăriei Pitești;

 

Campanie Umanitară la Centrul Cultural Mioveni

Luni, 11 Decembrie 2023 15:21

Centrul Cultural Mioveni dă start unei noi campanii umanitare prin care își propune să aducă bucurie de sărbători unor copii la care moșul nu poate ajunge. "Moș Crăciun vine și la tine!" este o campanie umanitară cu tradiție care, cu ajutorul voluntarilor și a donatorilor generoși, a reușit să ajungă în casele a sute de copii din Mioveni. Anul acesta, campania de strângere de donații se va derula între 06 –18 decembrie, urmând ca până în ajunul Crăciunului cadourile să fie livrate micilor destinatari.

Protest spontan la Curtea de Apel Pitești

Vineri, 08 Decembrie 2023 15:00

Pe 8 decembrie, personalul auxiliar de specialitate si conex din cadrul Curtii de Apel Pitesti a initiat un protest spontan având drept principale cauze nerespectarea hotărârilor judecătorești de către Guvernul României în ceea ce privește plata drepturilor salariale restante obținute pe cale judecătorească si neachitarea integrală a salariilor recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive și acordate prin actele administrative emise în anul 2023.

Salariații Curții de Apel Pitești au prezentat următoarele revendicari:

- plata integrală a salariilor înaintea oricăror obligații bănești ale angajatorilor;

 

Grefierii de la Judecătoria Piteşti au intrat ȋn grevă!

Vineri, 08 Decembrie 2023 13:08

 

 

 

 

Vineri, 8 decembrie, grefierii de la Judecătoria Piteşti, şi-au ȋntrerupt activitatea ȋntre orele 10.30-12.00.

Oamenii sunt revoltaţi din cauza nerespecării hotărârilor judecătoreşti, dar şi de faptul că salariile nu le-au fost plătite integral.

Astfel de proteste au avut loc şi ȋn ţară.

Preoții vor cânta colinde pentru a ajuta la dotarea Spitalului de Pediatrie Pitești

Joi, 07 Decembrie 2023 13:01

 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului pregătește un concert caritabil de colinde. Banii strânși vor fi donați pentru dotarea cu aparatură medicală a Spitalului de Pediatrie din Pitești.

A început luna sărbătorilor magice și a cadourilor sufletești. Pe 15 decembrie, de la ora 18:00, la Casa Sindicatelor din Pitești, se va desfășura concertul caritabil de colinde „Dar din dar”, cu strângere de fonduri pentru dotarea spitalului de copii din municipiu.

 

 

26 de jandarmi argeșeni au fost avansați cu prilejul Zilei Naționale a României

Luni, 04 Decembrie 2023 15:38

În contextul sărbătoririi Zilei Naționale a României, luni, 4 decembrie, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș a avut loc festivitatea de avansare în gradul militar următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, a unui număr de 26 de jandarmi/.

Patru ofițeri și 22 de subofițeri au primit o tresă în plus pe epoleți, într-un cadru festiv, de la inspectorul șef, colonel Marius - Cezar TOMA, care le-a înmânat noile grade și i-a felicitat pentru efortul depus în executarea cu succes a misiunilor încredințate.

Prefectul i-a premiat pe argeșenii care au impresionat prin faptele lor

Luni, 04 Decembrie 2023 15:04

 

Instituția Prefectului Argeș a acordat 14 medalii de onoare în cadrul ceremoniei de premiere organizată cu ocazia Zilei Naționale a României. În cadrul acestui eveniment, ajuns la cea de-a treia ediție, au fost premiați cele mai multe persoane de până acum.

„Sunt gesturi simbolice, sunt gesturi care au încărcătură sentimentală și sufletească mult mai mare decât valoarea materială. Acestea reprezintă simboluri ale recunștinței valorii dumneavoastră și a reucnoștinței noastre că dumneavoastră înțelegeți să vă comportați așa în viața de zi cu zi”, a precizat prefectul Radu Perianu.

 

 

Fostul şef al IPJ Argeş a fost avansat în grad

Luni, 04 Decembrie 2023 15:00

 

Săptămâna trecută, preşedintele Klaus Iohannis l-a avansat în grad pe argeşeanul Bogdan Berechet, actual șef al Poliției Capitalei. Mai nou, Bogdan Berechet este chestor principal cu două stele.

”Decret privind avansarea în gradul profesional de chestor principal de poliție a domnului chestor de poliție Berechet Bogdan-Alexandru din Ministerul Afacerilor Interne”, a transmis Administrația Prezidențială.

În 2019, Bogdan Berechet a fost șeful Inspectoratului Județean de Poliție Argeș.

 

Balul de Caritate Rotary Club Pitești. Toate fondurile strânse vor fi donate Spitalului din Ștefănești

Luni, 04 Decembrie 2023 13:09

Balul de Caritate Rotary Club Pitești (ediția nr. 26) se va ține anul acesta în data de 9 decembrie, la Sala Diamond Ballroom din cadrul Hotelului Ramada.

Devenit deja tradiție în comunitatea locală, Balul Rotary marchează sfârșitul de an într-o atmosferă elegantă și rafinată.

Fiind unul dintre cele mai apreciate evenimente mondene ale anului, Balul Rotary este totodată și un eveniment caritabil prin care rotarienii încearcă să strângă fonduri pentru proiecte dedicate comunității locale.

 

Programul Târgului de Crăciun de la Pitești. O ediție a spectacolelor, pe tot parcursul lunii decembrie!

Luni, 04 Decembrie 2023 12:57

În seara Zilei Naționale, de 1 Decembrie, Piteștiul a îmbrăcat haine de sărbătoare. S-a aprins iluminatul festiv și a început o nouă ediție a Târgului de Crăciun. Pe tot parcursul lunii decembrie sunt programate spectacole în Piața Primăriei și în centrul orașului care vor crea atmosfera feerică a celei mai frumoase perioade a anului.

 

Iluminatul festiv se aprinde la Mioveni în ajun de Moș Nicolae

Luni, 04 Decembrie 2023 12:39

Mioveniul va intra în spiritul sărbătorilor de iarnă. În ajun de Moș Nicolae, cu o feerie magică de lumini multicolore, dar și cu surprize pentru cei mici, sunteți așteptați în număr cât mai mare la aprinderea iluminatului festiv. Startul sezonului de iarnă se va da începând cu ora 18.00, în Centrul Civic. Autoritățile locale promit că orașul va arăta spectaculos! Locuitorii oraşului sunt așteptați pentru a se bucura de spectacolul de lumini.

 

Pagina 8 din 280

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea