O persoană a fost mușcată de viperă în Munții Făgăraș. Intervin salvatorii montani

Vineri, 08 Iulie 2022 17:44

O persoană a fost mușcată, vineri, de viperă în Munții Făgăraș, în zona Cascadei Capra, informează Salvamont Argeș.

La fața locului intervine o echipă de salvatori montani aflată în serviciu la Baza de salvare montană Cota 2000 împreună cu echipajul SMURD.

Foto: descriptiv.

 

Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii - solicitat la Spitalul Județean Argeș

Joi, 07 Iulie 2022 17:20

Dr. Andrei Gaitan (foto), medic ORL-ist la Spitalul Județean de Urgență Pitești, acuză instituția de management defectuos și tratament preferențial. Medicul susține că încearcă de cinci ani să obțină o locuință de serviciu în Pitești având domiciliul în București.


Pe fir a intervenit și Instituția Prefectului Argeș care solicită Consiliului Județean Argeș numarul locuințelor de serviciu disponibile în județ pentru medici. Prefectul Radu Perianu susține că va fi trimis corpul de control al Ministerului Sănătății la Spitalul Județean de Urgență Pitești, în urma problemelor semnalate de dr. Andrei Gaitan.

 

Ministrul Educației pune tunurile pe primarii care nu plătesc bursele elevilor!

Miercuri, 06 Iulie 2022 18:53

# ”Nu plăteşti burse elevului, se cheamă deturnare de fonduri”

Ministerul Educaţiei intră în forță peste primarii care refuză să plătească burse elevilor. În acest sens, ministrul Sorin Cîmpeanu pregătește o reformă care va fi aplicată în sistemul de alocare a burselor școlare. Va crește bugetul pentru burse, iar edilii care nu plătesc vor fi sancționați.

 

Adoptați un câine din adăpostul Mioveni! Adopția este GRATUITĂ!

Miercuri, 06 Iulie 2022 17:58

1. Alegeți câinele pe care doriți să-l adoptați dintre cei disponibili pentru adopție. Vă așteptăm în adăpostul nostru din cartierul Racovița, (cca 500 m de la baza pantei care urcă spre Institutul de Cercetări Nucleare, stânga pe drumul cu porţi metalice - v. indicator) unde vă așteaptă peste 500 de patrupede.

2. Depuneți o cerere la secretariatul societății din str. Carol Davila, nr. 4, sau completați formularul de adopție direct la adăpost.

 

 

Niciun liceu din Argeș nu apare în TOP 20 - cele mai bune licee din România după mediile de la BAC!

Miercuri, 06 Iulie 2022 14:26

Site-ul Edupedu.ro a realizat un clasament al celor mai bune licee din țara noastră, după mediile obținute la Bacalaureat. În Top 20 se află licee din București, Cluj-Napoca, Iași, Râmnicu-Vâlcea, Craiova, Brașov, Galați, Bacău, Arad și Suceava. În acest an, Argeșul nu figurează în acest top.

Clasamentul la nivel national este următorul:

CLICK AICI pentru vizualizare

 

Vacanță judecătorească în iulie-august

Miercuri, 06 Iulie 2022 13:04

În această perioadă, la Curtea de Apel Piteşti vor fi soluţionate cauzele având caracter urgent

Pentru a facilita o cât mai corectă înţelegere a specificului activităţii instanţelor de judecată pe perioada vacanţei judecătoreşti, Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Curţii de Apel Piteşti este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele aspecte privitoare la natura cauzelor care au termene de judecată în perioada 11 iulie - 22 august 2022. În perioada vacanţei judecătoreşti, la Curtea de Apel Piteşti vor fi soluţionate cauzele având caracter urgent, menționează  purtătorul de cuvânt al instituției,  judecătorul Ion Rebeca. Dintre acestea, vă prezentăm în continuare, cu titlu exemplificativ, cele mai frecvente categorii de cauze şi datele şedinţelor, defalcate pe secţiile instanţei:

 

Elevii de la Școala „Nicolae Bălcescu” din Pitești - campioni la Olimpiada Națională a Sportului Școlar!

Miercuri, 06 Iulie 2022 12:55

Performanța lui David Popovici la Campionatele Mondiale arată că sportul este încă cel mai bun ambasador al României peste hotare. Generații întregi s-au mândrit cu sportivii de aur, dar nu putem ignora realitatea de azi, când sportul este subfinanțat, când tinerii nu mai sunt atrași să facă mișcare, când orele de educație fizică de la școală sunt tratate cu superficialitate de elevi. Și în acest context deloc favorabil, eforturile unor profesori scot la lumină adevărați campioni chiar în Argeș. Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Pitești a obținut rezultate frumoase la Olimpiada Națională a Sportului Școlar, prin munca unor elevi talentați și a unor profesori devotați vocației.

 

Agenția pentru Protecția Mediului: „Poluarea aerului nu constituie o problemă majoră în Argeș”

Miercuri, 06 Iulie 2022 09:01

În anul 2021 și până în iunie 2022, indicele general de calitate a aerului a avut valori de la 1 (bun) și 3 (moderat), în majoritatea punctelor de monitorizare din județ, informează Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Argeș.

Rețeaua de monitorizare a calității aerului din Argeș este formată dintr-un număr de șapte stații fixe automate, incluse în Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului.  Locațiile stațiilor sunt: Pitești, Bdul Bălcescu, bloc L5; Pitești, Str. Victoriei nr. 20; Budeasa, Școala Valea Mărului; Călinești, Școala Radu Negru; Oarja – Primărie; Câmpulung, Calea Pietroasa; Curtea de Argeș, str. Negru Vodă, nr. 131.

 

 

UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI - UNIVERSITATE CU GRAD RIDICAT DE ÎNCREDERE - ADMITERE 2022

Marţi, 05 Iulie 2022 08:38

DE CE UPIT?

- prima instutiție de învățământ superior argeșeană

- universitate cu grad ridicat de încredere

- toate nivelurile de studii: licență-masterat-doctorat și colegiu terțiar

- cadre didactice cu competențe profesionale și științifice de înalt nivel

- admitere online fără taxă de înscriere

 

Alin Stoica - procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti până la sfârșitul anului

Marţi, 05 Iulie 2022 08:37

Ședință importantă a Secției pentru procurori, din cadrul  Consiliul Superior al Magistraturii. S-au luat mai multe decizii importante pentru justiția din Argeș. Săptămâna trecută, li s-au prelungit delegările în funcție, cu unanimitate de voturi, la trei procurori din județ.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât prelungirea delegării lui Alin Stoica în funcția de procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti. Acesta va ocupa funcția pentru următoarele șase luni, începând cu data de 1 iulie. O decizie similară s-a dat și în cazul procurorului Constantin Cosmin Puiulescu, căruia i s-a prelungit delegarea, tot cu șase luni, în funcția de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni.

 

Niciun liceu din Argeș cu promovare 100% la Bacalaureat!

Luni, 04 Iulie 2022 11:25

 

 

În urma afișării rezultatelor finale la Bacalaureat, niciun liceu din Argeș nu a reușit să obțină o promovabilitate de 100% pentru toți candidații. La nivelul județului Argeș, rata de promovare pentru absolvenții clasei a XII-a este de 76.81%, după cum urmează:

- pentru absolvenții cursurilor de zi: 77.27%

- pentru absolvenții cursurilor seral: 32.14%2

- pentru absolvenții cursurilor de frecvență redusă: 30.77%.

Totodată, precizăm faptul că, pentru județul Argeș, variația ratei de promovare față de rezultatele inițiale (înainte de contestații) este de 3.36%.

Sute de credincioși au participat la hramul Catedralei din Mioveni

Luni, 04 Iulie 2022 10:56

# Spectaculosul locaş de cult este cel mai mare din cuprinsul Eparhiei Argeşului şi Muscelului.

 

Orașul Mioveni a îmbrăcat, miercurea trecută, haine de sărbătoare. Catedrală construită în centrul urbei, închinată Sf. Ap. Petru şi Pavel, şi-a sărbătorit hramul. Sute de credincioşi au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

 

Momentul a fost deosebit pentru comunitatea orașului Mioveni datorită faptului că Ierarhul Argeșean a săvârșit și slujba de sfințire a unei troițe din lemn care a fost așezată în curtea bisericii. Aceasta a fost executată de meșterul  argeșean Nicolae Baicu din Rădești și a fost realizată cu sprijinul financiar al primăriei orașului Mioveni.

 

Peste 90.000 de pensionari argeseni vor beneficia în luna iulie de un ajutor financiar de 700 lei

Luni, 04 Iulie 2022 10:50

Ajutorul financiar de 700 lei, reglementat prin oug nr.74/2022, se acordă o singură dată, în luna iulie, acelor beneficiari ai căror venituri lunare cumulate sunt mai mici de 2.000 de lei. Un număr de 90.636 de pensionari argeseni vor beneficia de acest ajutor financiar.

 

Sunt avute în vedere următoarele categorii de venituri:

- pensiile din sistemul public de pensii și din sistemele neintegrate sistemului public de pensii, care se plătesc în luna iulie 2022;

- venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se plătesc în luna iulie 2022 prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale;

- venituri din indemnizația socială pentru pensionari;

- venituri din salarii și asimilate salariilor, realizate în luna aprilie 2022.

Angajări din sursă externă, la Poliția Argeș

Luni, 04 Iulie 2022 09:35

Dintre cele 11 posturi scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă, unul este pentru ofițer specialist I la Serviciul Criminalistic, Identificări Judiciare, linia de muncă - detecția comportamentului simulat, iar 10 sunt pentru agenți de poliție – ajutori șef post din specialitatea ordine publică, în mediul rural. Posturile vacante, de ajutor de șef de post, sunt în localitățile Râca, Miroși, Aninoasa, Țițești, Vedea, Cocu, Micești, Băiculești, Valea Danului și Sălătrucu.

 

ATENȚIE! Perioada de recrutare se va încheia în ziua de 12 iulie 2022, la ora 16:00. Înscrierea se poate face inclusiv în zilele nelucrătoare.

 

Universitatea din Pitești -târg de oferte educaționale în centrul Piteștiului

Miercuri, 29 Iunie 2022 18:33

Până joi, 30 iunie, Universitatea din Pitești își prezintă oferta educațională în centrul Piteștiului.

În fața Bibliotecii “Dinicu Golescu din Pitești” reprezentanții UPIT au oferit de miercuri, 29 iunie, detalii despre programele de licență, masterat sau doctorat la toate facultățile din cadrul universității, la admiterea din anul universitar 2022-2023.

Pe 30 iunie este ultima zi de desfăşurare a târgului de oferte educaționale.

În acest weekend toate drumurile duc la Budeasa, la FOLK-IN Festival!

Miercuri, 29 Iunie 2022 13:53

 

Mii de persoane sunt asteptate în acest weekend în comuna Budeasa, la cea de-a doua editie a Festivalului FOLK-IN. Nume mari ale muzicii folk sunt asteptate să urce pe scenă, vineri - 1 iulie, și sâmbără - 2 iulie.

Cu prilejul acestui eveniment a fost organizată și o conferință de presă, susținută de primarul comunei Budeasa, Nicolae Rachieru, alături de artistul Cristian Dumitraşcu si de Mihai Capet, unul dintre organizatorii festivalului.

 

Au început Zilele orașului Mioveni - distracția revine în forță!

Miercuri, 29 Iunie 2022 11:34

# Pregătiți-vă pentru întâlnirea cu Matteo și Feli Donose

Vă invităm la Mioveni, unde veți avea parte de un weekend încărcat în evenimente artistice și activități menite să vă deconecteze de la cotidian, dedicate aniversării celor 537 de ani de atestare documentară a orașului. Zilele orașului au început  în weekendul 24-26 iunie și vor continua în perioada 2-3 iulie.

Pregătiți-vă pentru întâlnirea cu Matteo și Feli Donose, dar și pentru o experiență unică, ce vă va uimi prin splendoarea poveștilor cântate într-un mod autentic de Lupii lui Calancea cu Surorile Oșoianu.

Hrană caldă pentru beneficiarii centrului pentru persoane cu dizabilități din Călinești

Marţi, 28 Iunie 2022 20:46

Masa bucuriei frățești, la parohia Turculești! Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, prin Sectorul Social, Filantropic şi de Misiune, a desfăşurat o acţiune socială la parohia Turculești, protoieria Topoloveni. Părintele slujitor Cosmin Bologea a oferit hrană caldă pentru beneficiarii centrului pentru persoane cu dizabilități din localitatea Călinești.

”Valoarea pe care o are făptura umană înaintea lui Dumnezeu, așa cum este ea creată încă de la început, adică trup și suflet este evidentă din însuși faptul că Domnul nostru Iisus Hristos a venit să mântuiască nu numai sufletul, ci și trupul omului, împovărat de păcate și suferințe”, informează Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

 

Bine ai venit la Dacia Mioveni, Sarah Darie!

Marţi, 28 Iunie 2022 20:41

Continuă transferurile pentru echipa de handbal din Mioveni. Pivotul naționalei de Juniori a României, Sarah-Aida Darie, vine cu exuberanța tinereții în echipa SC Dacia Mioveni 2012, în noul sezon al Ligii Florilor. Talentata Sarah are 20 de ani și prezența ei în echipa din Mioveni punctează și criteriile U21.

A început handbalul la vârsta de 7 ani la CSS Galati. A continuat la CS Handbal ART Galati, la CSM Târgu Mureș și la Corona Brasov. Calitățile arătate pe teren au adus-o în atenția selecționerilor naționalei de junioare, cu care a participat la Jocurile Mediteraneene din Muntenegru în 2018 (locul 2), la Campionatul European de Junioare din Slovenia in 2019 (locul 11), Campionatul European de Tineret din Ungaria, în 2019 (locul 5) și la Campionatul European din Slovenia in 2021 (locul 5).

 

S-a prelungit detașarea unui judecător de la Tribunalul Argeș la CSM

Marţi, 28 Iunie 2022 19:33

Vești bune pentru judecătorul Nicolae Constantin din cadrul Tribunalului Argeș. În cadrul secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, desfășurată săptămâna trecută, s-a luat decizia prelungirii detaşării acestuia la CSM pentru o perioadă de trei ani, începând cu data de 2 iulie. Nicolae Constantin este un judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Argeş.

A.V.

 

Pagina 8 din 240

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea