În spiritul Centenarului, 100 de copaci au fost plantați la Mioveni

Luni, 12 Noiembrie 2018 15:02

Zeci de puieți de stejar și de plută au fost plantați, săptămâna trecută, la Mioveni, în cadrul campaniei „100 pentru 100”, lansat de Garda Națională de Mediu, în parteneriat cu Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA, pentru a marca Centenarul Marii Uniri de la 1918.
Proiectul are ca obiectiv plantarea a câte 100 de arbori, ca număr simbolic, reprezentând Centenarul Marii Uniri, în fiecare județ al țării. Pe plan local, orașul Mioveni a fost ales drept partener al acestei acțiuni, alături de Direcția Silvică Argeș.

Pe 13 noiembrie se oprește apa potabilă în cartierul Găvana III

Luni, 12 Noiembrie 2018 15:01

Societatea Apă Canal 2000 SA va sista furnizarea apei potabile în municipiul Piteşti, în ziua de marţi, 13 noiembrie, între orele 9 – 18. Sunt afectaţi următorii utilizatori din cartierul Găvana III:
- blocurile: B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7, C1, C2, M3, M5, M7, M7A, N1, N2, Găvana Tower;
- str. Mihail Chiţescu;
- punctul termic PT 906.

 

Echipa de tenis de masă a CS Mioveni - maxim de puncte

Luni, 05 Noiembrie 2018 13:52

Echipa de tenis de masă a CS Mioveni a încheiat turul Superligii Masculine cu șapte victorii din șapte partide, reușind să obțină maximul de puncte.
Seria victoriilor perfecte obținute de echipa noastră de tenis de masă în acest tur al Campionatului Național este următoarea:
CS Mioveni - CSS Odorheiu Secuiesc (5-1),
CS Mioveni - CS Politehnica Cluj Napoca (5-0),

Pe 7 noiembrie, Târgul de Știință - ediția Tech, la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 05 Noiembrie 2018 13:50

Miercuri, 7 noiembrie 2018, începând cu ora 11.00, va avea loc la Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș, cea de-a doua ediție a Târgului de știință - ediția Tech. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Fundația Progress, Code Kids România și Simplon România, alături de partenerii locali: ROWEB, membrii echipei “Watt’s up” a Colegiului Național “Dinicu Golescu” Câmpulung și Academia Copiilor Înzestrați.

 

Nicolae Badea, fostul acționar al clubului Dinamo, s-a interesat de FC Argeș

Luni, 05 Noiembrie 2018 13:43

# FC Argeș este în căutare de finanțator! Oameni de afaceri importanți din Argeș, dar și din țară, s-au interesat despre situația clubului alb-violet.
Gruparea din Trivale nu are dreptul să promoveze în Liga I dacă la finalul campionatului se va afla pe un loc promovabil. Problema este că acest club este unul de drept public, iar în Liga I sunt admise doar cele de drept privat. Astfel, conducerea clubului dorește găsirea unui finanțator, care să dețină 51% din acțiuni, iar restul ar urma să aparțină municipalității, în acest fel obținând dreptul de promovare.

La Zoo Pitești, s-a născut un pui de tigru siberian

Luni, 05 Noiembrie 2018 11:38

Atracția de la Zoo Pitești este în această perioadă un pui de tigru siberian. Acesta are doar două luni și deja este îndrăgit de toată lumea. Puiul de tigru siberian atrage toate privirile la Zoo Pitești. Puiul este născut de curând. „Este al patrulea pui de tigru născut la Pitești. Mai avem trei femele născute acum cinci ani de zile. Acesta este un băiețel tare cuminte, jucăuș, care acum consumă carne tocată și suge la mama lui. Deocamdată, alimentația este combinată, dar ușor-ușor îi crește dentiția și putem trece la o altă alimentație” spune Nușa Popescu, directorul de la Zoo Pitești.

 

Militarul argeșean Ionuț Butoi, felicitat de prim-ministrul Viorica Dăncilă

Luni, 05 Noiembrie 2018 11:29

Echipa Invictus, care a obținut cinci medalii la Sydney, a fost primită la Guvernul României de premierul Viorica Dăncilă și Ministerul Apărării, Mihai Fifor. Felicitat pentru rezultate a fost și argeșeanul Ionuț Butoi, cel care a revenit acasă cu aurul.
În cadrul Jocurilor Invictus din Sydney, militarul argeșean Ionuț Butoi a obținut aurul la arc compus. La Guvern, militarii, în număr de 15, participanți la Jocurile Invictus au fost felicitați de Viorica Dăncilă și Mihai Fifor.

Sindicaliștii din Sănătate - încă îngrijorați din cauza legii salarizării

Luni, 05 Noiembrie 2018 11:28

La acest moment, în rândul sindicaliștilor din Sănătate există îngrijorare și nemulțumire. Se întâmplă acest lucru deoarece, în spațiul public există tot mai multe informații cu privire la posibila neaplicare a prevederilor legii salarizării în condițiile stabilite anterior. ”Negocierea contractului colectiv de muncă la nivel de sector de activitate trenează de doi ani de zile. Au început negocierile de aproximativ trei săptămâni de zile. Avem garanții de la Ministrul Sănătății că se va finaliza în termen legal de 60 de zile, această negociere” spune în Argeș, liderul Sanitas, Doina Fănică (foto). În același timp, sindicaliștii anunță că nu vor renunța la unele drepturi câștigate anterior. “Noi nu vom renunța la niște drepturi câștigate prin contractractele colective de muncă la nivel de sector de activitate. În același timp, sperăm că vor exista creșteri de la 1 ianuarie 2019” a mai adăugat Doina Fănică. A.I.

 

Vești bune pentru angajații din structurile sportive

Luni, 05 Noiembrie 2018 11:27

Amenințați tot mai mult cu descentralizarea, angajații din sport și tineret primesc o veste bună. Salariul va fi mărit cu 10% pentru angajații de la DJST Argeș, CSM Pitești, Casa Studentului și CSN Bascov. Încă din primele zile din 2018, Sindicatul Național Sport și Tineret a arătat problemele salarizarii din domeniul Sport și Tineret și a cerut soluții. Proiectul de modificare a Legii salarizarii a fost inițiat încă din aprilie, dar de abia pe 31 octombrie 2018, Camera Deputaților l-a votat.

Festivalul de modă „Culorile toamnei”, ediția a XXIII-a

Luni, 05 Noiembrie 2018 11:25

Marțea trecută, s-a desfășurat, la Pitești, ediția a XXIII-a a Festivalului Internațional de Modă ”Culorile Toamnei”, în prezența designerului Cătălin Botezatu. Fotomodele, modele, dar și mai multe eleve frumoase și talentate ale liceelor din Pitești au prezentat colecțiile tinerilor designeri.
Manifestarea a fost  găzduită de hotelul „Victoria”. În concurs au fost prezentate colecţii create de concurenţi din Piteşti, Bucureşti, Alba Iulia, Braşov, Cluj, Slatina, Sibiu, Oradea şi Timişoara.

 

Acțiune de comemorare a generalului Gheorghe Băgulescu

Luni, 05 Noiembrie 2018 11:22

Săptămâna trecută, s-au împlinit 132 de ani de la nașterea marelui patriot român, generalul Gheorghe Băgulescu.  În 1926, Băgulescu s-a căsătorit la București cu Elena Dimitriu, de naționalitate franceză. A fost înaintat la gradul de general de brigadă în trupele de munte pe 14 septembrie 1940 „ca un exemplu al îndeplinirii datoriei și tăriei de caracter. Generalul Gheorhge Băgulescu, ce a purtat actul Marii Uniri de la Alba Iulia la București, a fost comemorat joia trecută,  în Franța, la cimitirul militar Trabuquet din Menton.

Petrecere de Halloween la Lexford Castel

Luni, 05 Noiembrie 2018 11:11

Copiii înscriși la Școala Lexford, din Pitești, au petrecut, de minune, de Halloween. Pirați, prinți, prințese, zombie, cerșetoare sau vrăjitoare, cu toții s-au distrat de minune la petrecerea organizată fix pe gustul lor. Cadrele didactice s-au transformat, și ele, în personaje de poveste, spre încântarea celor mici. Decorul a fost, de asemenea, pregătit temeinic, cu pânze de păianjen, pălării de vrăjitoare și alte chestii înfricoșătoare.

 

Biserica ce poartă hramul „Preacuvioasei Sfinte Parascheva” din Rociu, a fost sfințită

Luni, 05 Noiembrie 2018 11:07

# Slujba a fost oficiată de IPS Calinic
Duminică, 4 noiembrie, începând cu ora 9.00, în comuna Rociu, sat Șerbănești,  a  avut loc slujba de sfințire a unei noi biserici,  ce poartă hramul „Preacuvioasei Sfinte Parascheva”, Această slujbă  a fost oficiată de către Înalt Preasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, împreună cu un sobor de preoți. Placa de temelie a acestui lăcaş de rugăciune a fost turnată, după cum ne-a spus primarul Bălăşoiu, în anul 1997, iar după 21 ani lăcaşul de cult a putut fi finalizat şi urmează a fi sfinţit la sfârşitul acestei săptămâni.

A început judecata în dosarul lichidatorului Dumitrana

Luni, 29 Octombrie 2018 17:19

Pe 7 iulie 2017, la Judecătoria Pitești, a fost înregistrat un dosar pe numele lichidatorului Laurențiu Dumitrana, în care acesta este cercetat pentru infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii. Lichidatorul este acuzat de procurori de bancrută frauduloasă. La mai bine de un an de la trimiterea în judecată a dosarului, instanța a decis judecarea, pe fond, a inculpatului. Primul termen al procesului a avut loc pe 25 septembrie, cauza fiind amânată la solicitarea lui Laurențiu Dumitrana de a-și angaja un avocat.

 

Un grup de pescari a populat cu pește apele din Argeș

Luni, 29 Octombrie 2018 17:17

# Pescarii argeșeni au alocat, pentru populări, aproape aceeași sumă de bani ca AJVPS Argeș

Majoritatea pescarilor din Argeș s-au strâns într-un grup, pe rețeaua de socializare Facebook, și au strâns bani ca să populeze cu pește apele din județ. Fiecare pescar a donat cât a putut ca peștele din apele Argeșului să nu dispară. O acțiune de toată lauda!

„Balul Ancheta”, un eveniment de succes

Luni, 29 Octombrie 2018 16:59

Pe 26 octombrie a avut loc, la Noul Centru de Evenimente Ramada, cea de a XVI-a ediție a „Balului Ancheta” – un dineu anual închinat celor mai importante personalități din Argeș. La fel ca în anii trecuţi şi ediţia din acest an a fost un real succes, cei mai puternici oameni din judeţ fiind invitaţi să participe la eveniment.
Camelia Bădulescu, managerul săptămânalului „Ancheta”  a organizat un eveniment extraordinar. Oamenii cu care Argeşul se mândreşte au primit aprecierea tuturor pentru ceea ce fac pentru judeţul nostru.

 

ISU Argeș selecționează tineri! Vino în marea familie a salvatorilor!

Luni, 29 Octombrie 2018 16:57

Până pe data de 23 noiembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Cpt. Puică Nicolae" al judeţului Argeş selecţionează tineri în vederea participării la concursul de admitere pentru Şcoala de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie civilă ,,Pavel Zăgănescu” Boldeşti, sesiunea ianuarie 2019. Sunt disponibile  300 de locuri, la nivel național. Durata studiilor este de 1 an.
Pentru a participa la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, persoanele care intenţionează să candideze trebuie să îndeplinească cumulativ condiţii precum:

Ionuț Butoi, medaliat la Jocurile Invictus

Luni, 29 Octombrie 2018 16:53

# Alături de echipa României, argeşeanul a obţinut aur la arc compus
Argeşeanul Ionuţ Butoi, cel care săptămâna trecută a participat la Jocurile Invictus a obţinut din nou o medalie importantă. Şi anul trecut, Butoi a urcat pe locul I.
La ediţia din acest an de la Sydney, alături de  Augustin Pegulescu și Dorin Petruț, argeşeanul Ionuţ Butoi a câştigat aurul la proba de arc compus. Militarii români - medaliaţi cu aur şi la ediţia de anul trecut, de la Toronto - i-au învins chiar pe reprezentanţii ţării gazdă, Australia.

 

Mii de oameni, la focul lui Sumedru în localitățile argeșene

Luni, 29 Octombrie 2018 16:51

Înaintea sărbătorii Sfântului Dumitru, în mai multe localităţi din Argeş, oamenii au aprins flăcări uriaşe, simbol înnoirii pământului, al purificării şi norocului. Focul lui Sumedru este o tradiţe veche de secole, aşteptată cu bucurie deopotrivă de copii şi adulţi.
Aproximativ 1.500 de locuitori ai orașului Ștefănești au răspuns invitației primarului Ioana Jenica Dumitru de a aprinde împreună tradiționalul Foc al lui Sumedru. Toți cei prezenți au fost invitați să deguste fasole cu costiță, vin fiert și ceai fierbinte.

Un singur candidat pentru funcția de adjunct al IPJ Argeș

Luni, 29 Octombrie 2018 16:50

Cel de-al doilea post de inspector şef adjunct al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş a fost scos la concurs. Înscrierile s-au făcut la Inspectoratul General al Poliţiei Române –până la data de 24 octombrie. Un singur candidat s-a înscris pentru funcția de conducere vacantă. Este vorba de comisarul șef Florin Mocanu, cel care a și deținut funcția de adjunct în ultima perioadă, fiind numit ca interimar. Cel de-al doilea post de adjunct este ocupat de comisarul șef Gabriel Gherghe, prin concurs. În ceea ce privește funcţia de inspector şef, aceasta este ocupată de Tudorel Pieleanu care în septembrie a promovat examenul.  Concursul va avea loc la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române la data de 27.11.2018, ora urmând a fi stabilită ulterior şi comunicată candidaţilor în timp util şi va consta în susţinerea unei probe unice de selecţie, respectiv interviu structurat pe subiecte profesionale. A.V.

 

Pagina 8 din 142

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea