Dr. Ligia Rob - un nou mandat de medic-șef la Centrul de Sănătate Mintală

Marţi, 28 Iunie 2022 09:24

Doi medici-șefi urmează să fie validați în funcție în cadrul ședinței Consiliului Județean Argeș din data de 30 iunie. Este vorba despre validarea rezultatului obținut de dr. Ligia Rob în urma examenului pentru ocuparea funcției de medic-șef - Centru de Sănătate Mintală din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești. A fost singura candidată pe funcție. Aceasta a promovat concursul din data de 9 iunie, obținând, astfel, un nou mandat de medic șef la CSM Pitești.

De asemenea, urmează să fie validat rezultatul obținut de dr. Mădălina Zamfir în urma susținerii examenului pentru ocuparea funcției de medic-șef - Secție ORL din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești. A fost singura candidată.

A.V.

Programul „Masă caldă în școli” va ajunge în 300 de unități de învățământ din toată țara

Marţi, 28 Iunie 2022 08:11

# Tariful pe meniu va crește de la 10 la 15 lei

Ministerul Educației intenționează ca din această toamnă să extindă programul „Masă caldă în școli”, de la 150 la 300 de școli din întreaga țară. Beneficiari sunt preşcolarii şi elevii din unităţi de învăţământ preuniversitar de stat. De asemenea, va crește și tariful care va fi alocat fiecărui meniu, la 15 lei, în prezent fiind de 10 lei.

În anul școlar 2021-2022 numai două școli din Argeș au beneficiat de masă caldă. Este vorba de Școala Gimnazială Nr.1 Valea Mare Pravăț și Școala Gimnazială Vulpești, din comuna Buzoești. Rămâne de văzut dacă alte școli din Argeș vor beneficia de acest program începând din 5 septembrie.

 

 

 

DTO Rally Team a început pregătirile pentru sezonul de macadam 2022

Luni, 27 Iunie 2022 15:32

# Între 14-16 iulie se desfășoară Raliul Sibiului

Cei mai buni piloți din țară sunt așteptați, între 14 și 16 iulie, la Sibiu pentru o nouă etapă a Campionatului Național de Raliuri 2022. Organizatorii Raliului Sibiului pregătesc o nouă ediție de colecție, presărată cu mult spectacol, pe probele senzaționale de macadam pregătite pentru competitori!

Pregătirile au intrat în linie dreaptă. Înscrierile pentru etapa a V-a a Campionatului Național de Raliuri Betano au început de săptămâna trecută.

 

CSM va stabili cine va rămâne în funcția de procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti

Luni, 27 Iunie 2022 15:20

Ședință importantă a Secției pentru procurori, din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Trei procurori din Argeș vor afla, pe 28 iunie, dacă li se vor prelungi delegările în funcțiile de conducere.

În cadrul ședinței se va analiza propunerea de prelungire a delegării în funcția de procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti a lui Alin Stoica, procuror în cadrul acestei unități de parchet. De asemenea, s-a propus și prelungirea delegării  a lui Cosmin Constantin Puiulescu în funcția de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni. CSM va analiza și dacă Mihail Aldea va rămâne procuror șef Secție urmărire penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești. Astfel, în această săptămână vor fi luate decizii importanțe pentru unitățile de parchet din Argeș.

A.V.

 

 

Ministrul Educației: „Profesorii care au înregistrat diferenţe de punctaj la grilă nu vor mai corecta”

Luni, 27 Iunie 2022 11:57

# Sorin Cîmpeanu: „Se confirmă slaba calitate a educației în mediul rural”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pune tunurile pe profesorii care fac greșeli la corectarea lucrărilor de la Evaluarea Națională. În anii trecuți au existat erori majore în acest sens, iar Cîmpeanu a semnalat probleme chiar la corectarea grilelor din acest an. Din 2023, dascălii incriminați nu vor mai corecta. Același lucru l-a spus ministrul și anul trecut, dar n-am auzit ca vreun profesor cu „antecedente” să fi fost ținut pe tușă.

”În judeţul Dâmboviţa, în care am avut evaluare digitală, doar 7 lucrări din aproape 4.000 de lucrări au înregistrat diferenţe mai mari de un punct între evaluatorul 1 şi evaluatorul 2. Fiind corectare digitală, sistemul a remarcat instantaneu diferenţe mai mari de un punct şi le-a redirecţionat către alţi doi evaluatori. Aceste lucruri au putut fi reglate într-o manieră cât se poate de eficientă.

Argeș. Școlile cu elevii care au obținut cele mai slabe rezultate la Evaluarea Națională

Luni, 27 Iunie 2022 11:51

Evaluarea Națională s-a încheiat cu rezultate meritorii pentru elevii din Argeș. 17 absolvenți de clasa a VIII-a au obținut medii maxime în acest an. De asemenea, s-au înregistrat 59 de note de 10 la proba de Limba Română și 150 de note de 10 la proba de Matematică. La polul opus, numeroși elevi au dat foile goale, fiind notați cu 1 și 2 atât la proba de limba română, cât și la cea de matematică.

Vă prezentăm mai jos lista cu școlile în care au învățat cei mai nepregătiți elevi din Argeș:

 

Argeș - Rata de promovabilitate la Bacalaureat a fost de 73,4%. Niciun candidat cu media 10

Luni, 27 Iunie 2022 11:28

 

# Cea mai mare medie din județ îi aparține unui elev de la Colegiul Național „Alexandru Odobescu”

În acest an s-a înregistrat cea mai mare rată de promovabilitate a examenului de Bacalaureat din ultimii 10 ani (înainte de soluționarea contestațiilor). Ministerul Educației a publicat luni, 27 iunie, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022.

Astfel, la nivelul candidaților din promoția curentă s-a înregistrat la nivelul județului Argeș o rată de promovabilitate de 78,6%. În această privință, Argeșul ocupă locul 13 la nivel național, la egalitate cu Alba.

Dacă includem și candidații din promoțiile trecute, în Argeș rata de promovabilitate este de 73,4%, mai mare față de cea de anul trecut (71,8%).

Argeșul – locul II pe țară la numărul mediilor de 10 obținute la Evaluarea Națională!

Duminică, 26 Iunie 2022 20:05

Evaluarea Națională s-a încheiat cu un succes răsunător pentru Argeș! 17 elevi au obținut medii maxime, situând județul nostru pe locul II la nivel national, după București și la egalitate cu Clujul. Ѕurpriza în acest an o reprezintă doi elevi care au învățat la școli din mediul rural (Albota și Corbi) și care au reușit să obțină note de 10 și la limba română și la matematică.

Anul trecut numai 6 elevi din Argeș reușeau să ia medii maxime la Evaluarea Națională. În acest an, Argeșul se mândrește cu 17 medii de zece:

Școala Gimnazială „Mircea Cel Bătrân” Pitești - trei medii de zece;

Colegiul Național „Dinicu Golescu” Câmpulung – două medii de zece;

Colegiul Național „Zinca Golescu” Pitești – o medie de zece;

Liceul Teoretic „Ion Mihalache” Topoloveni - o medie de zece;

 

 

Piteșteanul Robert Glință, al 5-lea în lume la proba de 50 m spate

Sâmbătă, 25 Iunie 2022 19:36

UPDATE: Răsturnare de situaţie în proba în care a concurat Robert Glinţă. Americanul Justin Ress, iniţial descalificat după finala probei de 50 m spate de la CM de nataţie, pe care o câştigase, a făcut contestaţie şi a avut câştig de cauză, astfel că rezultatul său este recunoscut, a anunţat FINA. Ca urmare a acestei decizii, Robert Glinţă coboară pe locul cinci.

TEXTUL INIȚIAL: Glință și-a încheiat, sâmbătă seara, prezența în probele de natație de la Campionatul Mondial de înot pentru seniori de la Budapesta.

Piteșteanul a obținut un nou rezultat foarte bun. Glință s-a clasat pe locul 4 în finala probei de 50 m spate. A fost la 6 sutimi de medalie.

ISU Argeș angajează șoferi. Zeci de posturi – scoase la concurs

Sâmbătă, 25 Iunie 2022 13:07

 

La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeș sunt scoase la concurs 25 de posturi de conducător auto (autospeciale)!

Alege și tu să fii salvator! Dacă ai vârsta între 18 și 35 de ani (împliniți în anul participării la concurs), diplomă de bacalaureat și permis de conducere categoriile B și C, atunci înscrie-te la concurs!

 

Un argeșean la conducerea IPJ Gorj

Sâmbătă, 25 Iunie 2022 12:38

Comisarul şef Cristian Eduard Bîlă a fost numit pe postul de inspector șef al Inspectoratului Județean de Poliție Gorj, începând cu data de 24 iunie. Împuternicirea acestuia este pentru o perioadă de 6 luni, cu posibilitate de prelungire. Înainte de numire, argeșeanul a deținut funcția de şef al Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Argeş.

 

Comisarul a mai activat, în perioada 2019-2020, ca adjunct al IPJ Olt pe linia de ordine publică, iar în 2016-2017, tot ca adjunct la IPJ Olt, dar pe linie de investigaţii criminale şi economice.

Primarul Ion Georgescu a testat ochelarii care simulează efectele consumului de alcool și droguri

Sâmbătă, 25 Iunie 2022 12:20

 

 

Specialiștii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CRPECA) Pitești desfășoară mai multe activități de prevenire a consumului de droguri, în perioada 24-25 iunie, în cadrul festivalului Rock*N Ride de la Mioveni.

Sub mottoul Agenției Naționale Antidrog „UNIȚI PENTRU VIAȚĂ!”, Centrul Regional Antidrog Pitești, condus de comisarul de poliție Daniel Gheorghe, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeș și Primăria Orașului Mioveni, derulează, în acest weekend,  activități de prevenire a consumului de droguri în cadrul Festivalului Rock*N Ride din zona de picnic Făget-Mioveni.

 

„Să pui semnul egalităţii între elevi doar pentru a nu-i leza emoţional pe cei care se străduiesc mai puţin - o inechitate, o lipsă de verticalitate!”

Joi, 23 Iunie 2022 08:34

# Spune o profesoară din Pitești despre interzicerea festivităților de premiere

Imediat după încheierea anului școlar, o profesoară care predă la o școală gimnazială din Bacău a devenit virală în mediul online, după ce a lansat o petiție pentru interzicerea premierii elevilor, pe motiv că elevii cu rezultate slabe la învățătură sunt lezați la vederea colegilor lor cu rezultate bune și foarte bune care primesc diplome și premii. Reacțiile au fost dintre cele mai diverse. Unii au fost de accord cu argumentele profesoarei de la Bacău, alții dimpotrivă. Din nou un subiect care are în prim-plan elevul, într-un val de frământări ale unora și ale altora care vor să revoluționeze cu orice preț școala în esența ei.

Fostul senator de Argeș, Mircea Diaconu, s-a mutat în casa părintească din comuna Vlădești!

Miercuri, 22 Iunie 2022 14:00

 

Actorul Mircea Diaconu, fost senator de Argeș și fost europarlamentar, s-a mutat împreună cu soția sa în casa părintească din Vlădești, Argeș. Bun actor, politician... politician, Mircea Diaconu s-a dovedit sensibil la evocarea copilăriei pe care și-a petrecut-o în comuna Vlădești.

Într-un interviu pentru Antena Stars, Mircea Diaconu a povestit că provine dintr-o familie de preoți, generații întregi slujind lui Dumnezeu chiar în biserica din sat.

 

În cabinetul medical al unui liceu din Piteşti au fost descoperite medicamente expirate

Miercuri, 22 Iunie 2022 09:10

Instituţia Prefectului Argeș a demarat, recent, o serie de controale în unitățile de învățământ din judeţ. În timpul controalelor de la creșe, grădinițe, școli și licee, comisia de control a întâmpinat mai multe situaţii inedite. La una dintre unitățile de învățământ, reprezentanții comisiei au fost opriți la poartă de un paznic, care le-a spus că nu pot intra, pentru că se așteaptă un mare control de la Prefectură. La o altă unitate şcolară, un profesor a fost găsit în timp ce fuma alături de elevi în curtea instituției. Pe lângă aceste incidente, au fost descoperite la unităţile şcolare din judeţ şi alte nereguli, fiind acordate mai multe amenzi.

Doctorul Marian Drăgușin - nemulțumit de falsa știre a prăbușirii Poștei

Miercuri, 22 Iunie 2022 08:38

# Marian Drăgușin: ”Se prăbușește mintea unor oameni care aruncă informații false!”

”Se prăbușește Poșta veche din Pitești! Pompierii din Argeş s-au deplasat de urgenţă în centrul Piteștiului, pe bulevardul Republicii, la clădirea Poştei Române. O bucată din acoperişul de la intrare s-a prăbuşit!” – așa a sunat, săptămâna trecută, o știre preluată de multe instituții de presă. Era vorba, de fapt, de o bucată din tencuiala tavanului de deasupra intrării în clădirea sus amintită, o intrare nefolosită de câțiva ani. Răspândirea titlului, ”Se prăbușește Poșta Română”,  a creat îngrijorare și confuzie. Undele seismice ale (ne)știrii l-au afectat, în mod direct, pe omul de afaceri Marian Drăgușin, care deține clădirile vecine. Telefonul acestuia s-a înroșit de apeluri, atât de la prieteni cât și de la oficiali. Contactat telefonic, doctorul Marian Drăgușin ne-a precizat:

 

 

Campanie de sancționare a faptelor antisociale, în Pitești!

Marţi, 21 Iunie 2022 20:18

Poliția Locală Pitești a demarat o campanie de trei luni, în timpul verii, pentru diminuarea comportamentului antisocial în rândul tinerilor!

În cadrul campaniei, vor fi depistați și sancționați cei care se fac vinovați de:

• consum de alcool pe domeniul public;

 

Spectacol la Mioveni! Dueluri roată la roată, drifturi spectaculoase, motoare turate și mașini care accelerează foarte rapid!

Marţi, 21 Iunie 2022 12:11

Cea de-a doua etapă a Campionatului Național de Rallycross se va desfășura la Mioveni, în weekendul 25-26 iunie, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. Organizatorii acestei spectaculoase competiții auto sunt Asociația Sportivă Sprint Club în parteneriat cu Centrul Cultural Mioveni, Primăria orașului, Consiliul Local și SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL.

 

 

Elevii olimpici se pot înscrie la ce liceu doresc, până la 1 septembrie!

Marţi, 21 Iunie 2022 12:03

Elevii care au obținut rezultate meritorii la olimpiadele naționale și internaționale și care au absolvit clasa a VIII-a se pot înscrie la ce liceu doresc. Sunt vizați elevii care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate și finanțate de Ministerul Educației sau au obținut premiile I, II sau III la competiții internaționale recunoscute de Ministerul Educației. Avantajul este că olimpicii sunt înmatriculați peste numărul maxim de elevi în clasă, deci nu iau locul nimănui. Înscrierea și repartizarea absolvenților se realizează până la data de 31 august 2022.

Admiterea la liceu s-ar putea schimba din temelii!

Marţi, 21 Iunie 2022 11:32

# Ministrul Educației: „Veți vedea și soluțiile pe care le propunem”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că va schimba modalitatea de admitere a elevilor la liceu. De ani buni, Evaluarea Națională nu mai este considerată eficientă, astfel că s-a adus în discuție probabilitatea introducerii unui examen de admitere în clasa a IX-a. Săptămâna trecută, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a adus în discuție tema admiterii. Iar viitoarele generații de elevi ar putea beneficia din plin de alte tipuri de examene.

 

 

Pagina 9 din 240

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea