Bazinul de înot de la Mioveni s-a redeschis de la 1 septembrie

Luni, 03 Septembrie 2018 12:10

Închis la începutul lunii august, Bazinul de înot din Mioveni s-a aflat în revizie tehnică și a trecut printr-o serie de lucrări de întreținere, reparații, igienizare. Lucrările efectuate au presupus operațiuni de curățare a filtrelor de apă și de aer, și igienizare generală, atât în zona de înot, cât și a spațiilor de la vestiare și dușuri. De sâmbătă, 1 septembrie, bazinul a fost redeschis publicului, iar tarifele pentru intrare și prețul abonamentelor au rămas neschimbate.

Un magistrat argeșean, scrisoare deschisă către ministrul Justiției pentru susținerea procurorului general

Luni, 03 Septembrie 2018 12:02

# Peste 200 de magistrați, dintre care nouă argeșeni, printre semnatari

Antonia Diaconu (foto), procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti şi fost prim-procuror al Parchetelor de pe lângă Judecătoria Piteşti şi Judecătoria Topoloveni, este inițiatorul unei scrisori adresată ministrului Justiției, Tudorel Toader, în care este exprimată susținerea față de procurorul general Augustin Lazăr.
Scrisoarea, pornită de la iniţiativa magistratului argeșean, este rezultatul unui efort comun, la care s-au alăturat colegi din toată ţara.

 

Turiştii pun probleme în Munţii Argeşului

Luni, 03 Septembrie 2018 11:56

# Aglomeraţie, lipsă de echipament şi slabă informare – printre situaţiile create de aceștia
Turiştii profită de vremea frumoasă şi de perioada bună a anului şi dau iama pe Transfăgărăşan. Aici, zilnic, dar în special pe week-end apar fel de fel de probleme la care trebuie să facă faţă salvamontiştii argeşeni.

Elevii de 10 - premiaţi de ISJ Argeş

Luni, 03 Septembrie 2018 11:49

Săptămâna trecută a fost festivitate de premiere la Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş. Instituţia a premiat cei 25 de elevi argeşeni ce au absolvit examenele naţionale cu media 10. Au fost în total 25 de elevi ce au fost premiaţi, 16 dintre ei luat la examenul de Evaluare Naţională media 10, iar alţi nouă elevi au terminat cu media maximă examenul de Bacalaureat. Pentru respectivii elevi au fost acordate şi diferite sume de bani, câte 1000 de elevi pentru cei de la Evaluarea Naţională şi 3000 de lei pentru cei de la Bacalaureat, aceste sume de bani venind din partea Guvernului.

 

Haideți să salvăm un om tânăr! Un profesor din Pitești a aflat, în luna de miere, că are cancer în faza a IV-a

Luni, 27 August 2018 13:45

# Alexandru Păușescu a avut primele simptome la nuntă, însă n-a bănuit că e ceva atât de grav, a crezut că suferă de hemoroizi # Tătal profesorului, care ne-a vizitat la redacție, ne-a povestit drama fiului său în spitalele din România # George Păușescu mai spune că s-au cheltuit peste un miliard de lei, inclusiv darul de nuntă și că  fiul său mai are nevoie de 40.000 de euro pentru continuarea tratamentului la o clinică din Turcia

Salariile au crescut masiv în MApN

Luni, 27 August 2018 13:40

# Dacă vrei să fii rezervist, te alegi cu o sumă decentă – lunar
Ministerul Apărării Naţionale (MApN) se află în situaţia de a da salarii decente militarilor indiferent de grad, de la simplul soldat la general. O comparaţie cu anul 2017 arată că soldele au crescut în medie cu 15-20%, dar există şi situaţii în care salariile au crescut spectaculos cu până la 50 la sută.

 

„Stăteam câte opt ore la pregătire după alte șase la liceu”

Luni, 27 August 2018 13:32

# Succesul absolventei de la Zinca, prima la Academia de Poliție
Victoria - Elena Dumitrescu este cu adevărat împlinită. A avut o perioadă plină - Bac și admitere la Academia de Poliție. Peste tot a trecut cu brio, iar acum oferă tuturor rețeta proprie a succesului. Note peste 9 au fost la Bacalaureat pentru absolventa de la Zinca Golescu: 9 la Română, 9,80 la Istorie și 9,80 la Sociologie. Apoi, la Academia de Poliție, la Română a obținut 9.70, la Istorie a obținut 9,40, iar la Engleză – 10 – de altfel și singurul din țară, iar media de 9.70 – cea mai mare.

Costin-Andrei Oncescu, tânărul obișnuit cu aurul

Luni, 27 August 2018 13:31

Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii – două medalii de aur şi două medalii de argint – la a XXV-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (Central European Olympiad in Informatics – CEOI 2018), desfăşurată în perioada 12 – 18 august, la Varșovia (Polonia).  Costin-Andrei Oncescu - elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung, a fost laureat cu aur și la olimpiada de anul trecut, iar acum s-a clasat pe primul loc în ierarhia generală individuală.

 

Un argentinian a câștigat la turneul Comesad BCR Open

Luni, 27 August 2018 13:30

# Federico Coria “a predat” o adevărată lecție de tenis

Turneul de tenis Comesad BCR Open şi-a stabilit câştigătorii. Atât la dublu, cât şi la simplu, întrecerea fiind una de mare succes. La simplu s-a impus un argentinian, iar la dublu – un cuplu din România. Argentinianul Federico Coria l-a învins în două seturi, 7-5, 6-2, pe columbianul Cristian Rodriguez, în finala „Comesad BCR Open”. Coria a intrat în posesia unui CEC în valoare de 3.420 de euro și a 27 de puncte ATP.

Prefectul Emilian Dragnea: „Trebuie să atragem copiii către învățământul profesional”

Luni, 27 August 2018 13:29

În cadrul ședinței Colegiului Prefectural Argeș, de vineri, 24 august, unul dintre subiectele dezbătute a făcut referire la numărul redus de tineri care se înscriu la școlile profesionale din județ. Prefectul Emilian Dragnea a atras atenția și asupra dezinteresului firmelor de a se implica alături de autoritățile locale în dezvoltarea învățământului profesional-dual.

 

Un campion mondial, premiat cu 10.000 lei de Primăria Pitești

Luni, 27 August 2018 13:24

În şedinţa Consiliului Local Piteşti, din luna august, primarul Cornel Ionică şi consilierul Cristian Gentea, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului FC Argeş, i-au premiat pe judoka Eduard Şerban şi pe antrenorul Valentin Ioniţă. Titlul de campion mondial a fost obținut de tânărul sportiv în 2017 dar pentru că nu au existat bani prevăzuți în acest sens de către municipalitate, premierea s-a făcut în acest an. „Mai bine acum decât niciodată”, a fost și replica consilierilor locali prezenți la ședință.

Elevii din Mioveni s-au distrat în tabără la mare

Luni, 27 August 2018 13:23

Încă o serie de copii din Mioveni au încheiat sejurul oferit de autoritățile locale în tabăra de la Eforie Sud. Reamintim că în perioada 11-25 august a.c., elevii merituoşi din Mioveni, dar şi cei care provin din familii cu o situaţie financiară precară au fost trimişi în tabără la Eforie Sud de autorităţile locale. Cei 100 de tineri din Mioveni, care au beneficiat de acest program, au avut parte de activități distractive și sportive, jocuri pe plajă, vizite la diverse obiective din județul Constanța și mini excursii. Aceștia au fost la Delfinariu, la Acvariu, au vizitat Microrezervația din cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii, s-au plimbat pe Faleza Cazino Constanța, s-au plimbat cu vaporașul pe mare, cu Telegondola, au fost în parcul de distracții din Satul de Vacanță. Cheltuielile reprezentând transportul, cazarea şi toate mesele au fost suportate de Consiliul Local şi Primăria Mioveni.

 

Primăria Mioveni angajează inspector

Luni, 27 August 2018 13:22

Primăria oraşului Mioveni organizează concurs pentru ocuparea funcţiei publice de execuție temporar vacante de inspector, clasa I, gradul profesional asistent, în cadrul compartimentului Sprijin Asociații Proprietari, Fond Locativ - pe perioada concediului pentru creșterea copilului.
Condiţiile de desfăşurare a concursului sunt:

CS Dacia Mioveni, în Seria C a Diviziei A de handbal feminin!

Luni, 27 August 2018 13:21

Federaţia Română de Handbal a stabilit, ieri, componența seriei Diviziei A la handbal feminin, echipa din Mioveni fiind repartizată în Seria C. Pentru ediția de campionat 2018-2019, handbalistele din Mioveni vor juca alături de cele de la  FC Argeș, CSU Târgoviște, Național Râmnicu Vâlcea, HC Activ CSO Plopeni și LPS Târgu Jiu. Primul meci va fi jucat între CS Dacia Mioveni 2012 și FC Argeș, în data de 9 septembrie, la Pitești. Partidele se vor juca tur-retur, iar primele două clasate se vor califica mai departe. Turul va debuta în luna septembrie şi se va încheia în octombrie, iar returul va fi în perioada noiembrie – decembrie. Cel de-al doilea tur va începe în ianuarie 2019 şi va ţine până în februarie, iar ultimul retur va fi din martie, până în aprilie 2019.

 

CS Dacia Mioveni 2012 angajează kinetoterapeut

Luni, 27 August 2018 13:18

Cerințe: studii superioare absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul kinetoterapiei, autorizaţie de liberă practică. Constituie un avantaj experiența de minim 3 ani în domeniul sportiv. Candidatul trebuie să aibă bune abilități de comunicare și lucru în echipa. Efectuarea tratamentelor de kinetoterapie, fizioterapie și masaj. CV-urile se pot trimite la adresa de email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Relații suplimentare la numărul de telefon: 0732.723.126.

Deși există un anunț că apa este nepotabilă, sute de cetățeni consumă apă de la izvorul din bazarul Gh. Lazăr

Luni, 27 August 2018 13:12

# Mulți iau și pentru acasă
Bazarul Gh. Lazăr, ”la ruși”, cum știu oamenii zona, este un punct  aglomerat. Sute, chiar mii de persoane trec, zilnic, prin zonă. O bună parte dintre acestea se opresc pentru a lua o gură de apă de la celebrul izvor de aici. Administraţia Domeniului Public a amplasat însă, de ceva timp, un anunţ în care îi informează pe piteşteni că apa nu este potabilă. Conform analizelor de laborator, concentraţia de amoniu din apă depăşeşte limitele normale. Nu contează, sute de oameni vin chiar să își ia provizii pentru acasă, cu bidoane de 2l și 5 l. Pentru băut și pentru mâncare. Mulți vin cu copiii și ignoră total anunțul amplasat, la loc vizibil, pe un perete al construcției.

 

Recuperare rapidă și rezultate estetice deosebite la tratarea varicelor prin radiofrecvență la Muntenia Hospital. Acum cu 15% reducere

Luni, 27 August 2018 13:07

Muntenia Hospital din Pitești a achiziționat, de curând, un echipament performant pentru tratarea minim-invazivă a varicelor și a insuficienței venoase cronice prin ablație endovenoasă cu radiofrecvență. Până la 31 octombrie, puteți beneficia de o reducere de 15% pentru tratamentul cu radiofrecvență efectuat de dr. Claudiu Chivu, medic primar chirurgie cardiovasculară la Muntenia Hospital.

Fostul polițist Dănuț Dinu despre șeful IPJ Argeș: ”Se urmărește numirea lui Tudorel Pieleanu în gradul de chestor”

Luni, 27 August 2018 12:59

După ce a fost numit din Teleorman la conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, Tudorel Pieleanu a ajuns subiect de glume și în Consiliul Local Pitești.
După ce primarul Cornel Ionică a spus că l-a invitat pe șeful Poliției Argeș la comisia de circulație a orașului, pentru a discuta câteva propuneri pentru fluidizarea traficului, consilierul local independent Dănuț Dinu a avut o replică memorabilă. Comisar șef și fost purtător de cuvânt al IPJ Argeș, Dănuț Dinu, acum la pensie, și-a arătat pe față nemulțumirea că instituția la care a lucrat a ajuns să fie condusă de cineva din Teleorman.

 

Cotimanis și Socaciu - recitaluri cu ocazia Zilei Limbii Române

Luni, 27 August 2018 12:55

Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, organizează un spectacol literar-muzical dedicat Zilei Limbii Române- 31 august.
Evenimentul, care stă sub semnul Centenarului Marii Uniri, va avea loc vineri, 31 august, de la ora 18.00, la Centrul Multifuncțional Pitești. Manifestarea va cuprinde un recital de poezie în interpretarea actorului Constantin Cotimanis, recitaluri de muzică folk, susținute de Victor Socaciu, Tiberiu Hărăguș, Grupul Folk P620 și un recital oferit de Cvartetul Filarmonicii Pitești. Prezintă actrița Iulia Dumitru, de la Teatrul Alexandru Davila. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Pe 29 august, petrecere mare la Ziua comunei Bogați

Luni, 27 August 2018 12:43

Cea de-a VII-a ediție a Zilei comunei Bogați va avea loc miercuri, 29 august, în Parcul Tineretului. Primarul Ion Gârleanu vă așteaptă să sărbătoriți împreună, începând cu ora 16:00. Pe scenă vor urca nume mari ale muzicii, cum ar fi Constantin Enceanu, Ileana Lănceanu, Nicolae Dactcu, Sandra N, dar și Ansamblul Doina Argeşului, Grupul Vocal Pădureanca al primăriei Bogați.

 

Pagina 9 din 138

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea