Când se aprinde iluminatul festiv la Pitești. Ducu Bertzi - spectacol în Piața Primăriei

Duminică, 30 Octombrie 2022 21:15

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași rapizi, iar autoritățile locale de la Pitești pregătesc cu atenție ultimele detalii. În acest an revine și Târgul de Crăciun, în Piața Primăriei, care va începe pe 30 noiembrie. Vor exista 40 de căsuțe la Târgul de Crăciun Pitești, care vor fi dedicate activităților specifice sezonului.

Tot pe 30 noiembrie se va aprinde și iluminatul festiv. Va avea loc și un spectacol, iar cap de afiș este Ducu Bertzi, unul dintre cei mai iubiți artiști de muzică folk.

Debut cu victorie pentru Marius Croitoru. FC Argeș câștigă meciul de la Arad

Duminică, 30 Octombrie 2022 20:30

Victorie pentru Marius Croitoru la debutul ca antrenor la FC Argeș. Echipa piteșteană se impune cu 1-0 în meciul cu UTA, în etapa cu numărul 16 din Superligă.

În urma victoriei de la Arad, formația din Trivale ajunge pe locul 8 în Liga 1, cu 20 de puncte, la trei puncte distanță de ultimul loc din play-off, ocupat în acest moment de Petrolul Ploiești.

Golul victoriei a fost înscris de Garita, în minutul 27, după o cursă extraordinară făcută de acesta. UTA Arad a terminat meciul în 9 jucători, după ce Șteau (min. 86) și Erico (min. 90+3) au văzut cartonașul roșu.

 

Macadamul brașovean, punctul final pentru sezonul 2022 de raliuri

Joi, 27 Octombrie 2022 08:20

De-a lungul existenței sale de peste jumătate de secol, Raliul Brașovului a oferit o alternanță deosebită a drumurilor de asfalt și de macadam numeroaselor echipaje prezente, în cadrul  îndrăgitului eveniment automobilistic de la poalele Tâmpei. În perioada 27-29 octombrie, are loc  ediția 51 a celui mai longeviv raliu românesc. Raliul Brașovului marchează, astfel, și finalul sezonului de raliuri în România. Pentru această ediție, organizatorul brașovean a decis să readucă în program drumurile forestiere din jurul Brașovului, macadamul fiind prezent pentru ultima oară la ediția din 2019.

Clinica Dr. TEO - zâmbim oricând împreună!

Miercuri, 26 Octombrie 2022 12:48

 

Clinica Dr. TEO integrează toate specializările aferente stomatologiei: implantologie, chirurgie, pedodonție, endodonție microscopică, ortodonție, protetică, estetică dentară, parodontologie precum  si servicii conexe asociate: laborator digital de tehnica dentara si radiologie dentara (radiografii retroalveolare, radiografii panoramice, COMPUTER TOMOGRAF).

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Telefon: 0736/407.404

 

Noul pod din Budeasa Mică a fost deschis circulației!

Miercuri, 26 Octombrie 2022 12:20

 

Astăzi, 26 octombrie, noul pod din Budeasa Mică a fost deschis circulației. Atenție, șoferi! În zonă  lucrările vor continua și în perioada următoare.

„Am fost pe teren pentru a vedea la fața locului stadiul lucrărilor. Am constatat că termenul de execuție este avansat și că s-au turnat ambele straturi de asfalt. Preconizăm că lucrările vor fi finalizate în aproximativ o lună. În această perioadă vor mai fi amenajate zidurile de sprijin din amonte.Vă mulțumesc pentru înțelegerea de care ați dat dovadă în această perioadă!”, a precizat Nicolae Rachieru, primarul comunei Budeasa.

 

 

Elevii de 10 de la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat vor primi 2000, respectiv 5000 de lei din partea Guvernului!

Miercuri, 26 Octombrie 2022 08:53

Guvernul a aprobat cuantumul sumelor pe care le vor primi elevii care au obţinut medii maxime la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat. 237 de elevi din toată ţara au luat media 10 la Evaluarea Naţională şi 222 de absolvnţi de liceu au luat 10 la BAC. Lista elevilor de 10 ar trebui aprobată până pe 18 noiembrie. Potrivit Edupedu.ro, elevii merituoşi vor primi stimulente financiare mai mari decât se acordă elevilor care obţin premii la olimpiadele naţionale. Este vorba de 2000 de lei pentru elevii de 10 de la Evaluarea Naţională şi 5000 de lei pentru elevii cu 10 la BAC.


 

 

Piteștiul se pregătește pentru Târgul de Crăciun!

Marţi, 25 Octombrie 2022 21:03

În perioada 30.11.2022 - 02.01.2023, revine Târgul de Crăciun Pitești, în Piața Primăriei, realizat în parteneriat cu Târgul de Crăciun Sibiu. Participanții care doresc să își desfășoare activitatea în căsuțele din Piața Primăriei Pitești își pot depune solicitările pe platforma electronică dedicată. Înscrierile se pot face până luni, 31.10.2022. Selecția comercianților va avea loc până marți, 15.11.2022. Selecția se bazează pe calitatea produselor și a serviciilor oferite. Anul acesta, vor exista 40 de căsuțe la Târgul de Crăciun Pitești, dedicate activităților specifice sezonului sărbătorilor de iarnă.

O parte din Închisoarea Piteşti ar putea fi dărâmată pentru a face loc unui proiect imobiliar!

Marţi, 25 Octombrie 2022 08:46

# Maria Axinte cere de urgenţă ajutor!

Maria Axinte, fondatoarea Memorialului „Închisoarea Piteşti”, cere de urgenţă ca întreaga clădire a fostului penitenciar din cartierul Negru Vodă din Piteşti să fie trecută în rândul monumentelor istorice, pentru a evita demolarea anumitor părţi, care aparţin mai multor proprietari. Există riscul ca parte din clădire să intre pe mâna rechinilor imobiliari. La acest moment, clădirea administrativă a fostului penitenciar comunist a fost transformată în muzeu. Recent, aici a fost înfiinţat Muzeul Comunismului pentru Copii, unic în Europa.

 

Karatiștii de la CS Dacia Mioveni 2012 s-au întors cu medalii de la Craiova

Luni, 24 Octombrie 2022 21:40

Karatiștii de la CS Dacia Mioveni 2012, antrenați de sensei Sebastian Ene, s-au întors cu mai multe medalii de la Campionatul Național de Copii, Minicadeți și Cupa României WSF. Competițiile s-au desfășurat în perioada 14-16 octombrie, la Craiova. Au participat aproximativ 300 de sportivi din 26 de cluburi.

Rezultatele obținute de sportivii de la CS Dacia Mioveni 2012 sunt următoarele:

1. Croitoru Raisa - kumite wkf minicadeti -52 kg medalie de aur, kumite shobu ippon - medalie de bronz.

2. Vlad Oana - kumite wkf cadeți -47 kg medalie de aur, kumite shobu ippon medalie de aur

 

Focul lui Sumedru, la Mioveni

Luni, 24 Octombrie 2022 13:20

Marți, 25 octombrie, în ajunul sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, în orașul Mioveni se va respecta tradiția Focului lui Sumedru, sărbătoare cu o vechime de peste 2.000 de ani în cultura tradițională a satului românesc.

Ca în fiecare an, focuri simbolice vor fi aprinse doar în locurile amenajate și supravegheate de reprezentanții S.V.S.U. Mioveni, alături de cei ai primăriei și Centrului Cultural Mioveni.

 

Prefectul Radu Perianu: „Școlile din Argeș nu se vor închide!”

Luni, 24 Octombrie 2022 11:29

 

Prefectul Argeșului, Radu Perianu, a participat la videoconferința condusă de primul ministru. Așa cum a transmis Nicolae Ciucă în presa centrală, școlile din toată țara vor rămâne deschise.

În acest context, prefectul Radu Perianu a declarat că a discutat cu reprezentanții IȘJ Argeș, care au dat asigurări că școlile vor funcționa fizic și că elevii vor avea căldură în clase.

Zilele Școlii Gimnaziale ,,Dumitru Udrescu" din Săpata și Târgul Toamnei, ediția 2022

Luni, 24 Octombrie 2022 11:24

 

 

Vineri, 21 octombrie, cu mic, cu mare, locuitorii comunei Săpata au participat cu drag la o deosebită sărbătoare: Zilele Școlii Gimnaziale ,,Dumitru Udrescu" și Târgul Toamnei, ediția 2022.

„Alături de părinți și bunici, îndrumați de cadrele didactice, elevii și preșcolarii celor două școli din comunitate (Școala Gimnazială ,,Dumitru Udrescu" și Școala Primară ,,Înv. Alexandru A.Guță" Găinușa-Săpata) s-au întrecut pe ei înșiși, exprimând în toate bucuria de a participa la acest eveniment.

 

BURSE PENTRU ELEVII DIN MIOVENI. CRITERII GENERALE DE ACORDARE

Luni, 24 Octombrie 2022 11:19

Primăria și Consiliul Local Mioveni vor acorda pentru anul școlar 2022-2023(semestrul al doilea) burse elevilor care frecventează unitățile de învățământ din oraș.

Bursele sunt împărțite în mai multe categorii cu valori diferite, precum burse de performanță, burse de merit, burse de studiu și burse sociale.

Iată care sunt condițiile de acordare a acestora:

1.Bursele de performanţă se acordă astfel:

1.1 Elevii premiaţi la etapele naționale ale competițiilor școlare naționale, organizate de Ministerul Educației şi elevii care s-au calificat în loturile de pregătire organizate de Ministerul Educației pentru competiţiile internaționale.

Au fost finalizate lucrările din jurul Sălii Polivalente din Pitești

Luni, 24 Octombrie 2022 11:14

Au fost finalizate amenajările exterioare și parcările suplimentare de la Sala Polivalentă Pitești. Astfel, s-a trecut și de ultimul hop, iar zona din jurul obiectivului a fost reconfigurată. Urmează ca în această săptămână să fie recepționate lucrările. Iar în scurt timp va avea loc mult așteptata inaugurare!

„Am efectuat o nouă vizită în teren la Pitești Arena! Foarte important este faptul că ne-am încadrat în termenele propuse!Așadar, toate lucrările ce ne revin au fost efectuate, iar zona din jurul Sălii Polivalente a fost reconfigurată! Săptămâna viitoare urmează recepția, iar apoi suntem gata de mult așteptata inaugurare! Vreau să îi felicit pe toți cei implicați în bunul mers al lucrărilor!”, a precizat primarul Cristian Gentea.

 

Primarul Nicolae Rachieru: „Îi felicit pe reprezentanții mediului de afaceri pentru faptul că luptă să reziste pe o piață tot mai impredictibilă”

Luni, 24 Octombrie 2022 10:54

 

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș a organizat, săptămâna trecută, Topul Firmelor din Argeș 2022, o radiografie a celor mai performante firme din Argeș pe baza rezultatelor financiare centralizate din anul anterior.

Evenimentul, ajuns anul acesta la cea de-a XXVII-a ediție, a fost onorat de prezența numeroasă a celor mai importante companii din Argeș, a reprezentanților Camerei de Comerț și Industrie a României (în persoana președintelui Mihai Daraban, a secretarului general Ovidiu Silaghi și a consilieruluiȘerban Mihăilescu), a reprezentanților administrației locale - Consiliul Județean Argeș, Instituția Prefectului Județul Argeș, Primăria Municipiului Pitești, Inspectoratul Școlar Județean Argeș și a reprezentanților mediului academic – Universitatea din Pitești. De asemenea, au răspuns invitației parlamentari de Argeș sau primari.

Târg de toamnă - de succes! - la Școala Minulescu din Pitești

Luni, 24 Octombrie 2022 10:48

Târgul de toamnă ,,Ca la bunica acasă”, organizat, joia trecută, la Școala Gimnazială „Ion Minulescu” Pitești s-a dovedit o experiență antreprenorială de succes pentru elevi.

Primarul Cristian Gentea, prezent la acest eveniment, a transmis aprecierea sa elevilor, profesorilor și părinților pentru implicarea în acest proiect de antreprenoriat, care încurajează bucuria copiilor de a fi expozanți și vânzători. Cu această ocazie, edilul a menționat includerea Școlii Gimnaziale ,,Ion Minulescu” în Planul național de redresare și reziliență – renovare energetică, însemnând lucrări de reabilitare și termoizolare în unitatea de învățământ pentru creșterea eficienței energetice.

 

Eduard Novak, ministrul Sportului, în vizită în Argeș

Luni, 24 Octombrie 2022 10:43

 

Eduard Novak, ministrul Sportului, efectuează o serie de deplasări  și vizite în teritoriu, cu scopul de a promova Strategia Națională pentru Sport. Este vorba despre un document strategic cadru, elaborat de Ministerul Sportului, în colaborare cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Iar ministrul Eduard Novak împreună cu fosta campioană mondială și olimpică la gimnastică Silvia Stroescu vor sosi și la Pitești, pe 24 octombrie.

Ministrul Sportului va vizita Prefectura, Consiliul Județean Argeș și Primăria Pitești, unde va avea loc și o conferință de presă, de la ora 12.00. Apoi va vizita sediul CSM Pitești, unde va avea loc o întâlnire cu sportivii argeșeni, Sala Polivalentă și Școala „Ion Minulescu” Pitești, unde are loc proiectul „Hercules”- inițiere volei.

Notă internă, la DGASPC Argeș! Documentele trebuie aduse la conducere de către salariați conform unui program

Luni, 24 Octombrie 2022 10:34

# Dacă ai întârziat la semnat, vei fi sancționat!

O notă internă, semnată de directorul general Tatiana Eftime, a pus pe jar salariații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Argeș! O parte dintre ei consideră că sunt puși la zid, după ce directorul a stabilit o abatere disciplinară nouă pentru salariați. Tatiana Eftime a dat o notă internă prin care s-a stabilit un program în vederea aprobării/avizării/semnării de către conducere, reprezentată atât de director, cât și de directori adjuncți, a tuturor documentelor rezultate din îndeplinirea atribuțiilor de serviciu de către salariații DGASPC Argeș. Programul de semnat a fost stabilit astfel: luni – joi, între orele 8:00 – 14:00 și vineri, între orele 8:00-11:00.

 

1400 de locuri noi de muncă la Pitești. Au început lucrările pentru Argeș Mall

Luni, 24 Octombrie 2022 09:24

 

Prime Kapital a propus, în urmă cu patru ani, la Pitești, un proiect de regenerare urbană prin reconversia unei zone industriale de aproximativ 13 hectare, din mijlocul orașului, într-un spațiu modern și atractiv. Joi, 20 octombrie 2022, proiectul celei mai mari investiții private din Pitești, din ultimii 30 de ani, trece în faza de execuție!

Pe suprafața platformei industriale din cartierul Tudor Vladimirescu, compania va dezvolta un centru comercial, investiție ce va genera, în mod direct, 1.400 de noi locuri de muncă. De asemenea, va fi rezolvată o necesitate de infrastructură rutieră în zonă, prin construirea pasarelei auto-pietonale care va fluidiza traficul și va lega cartierul Tudor Vladimirescu de restul orașului. Vor fi eliminate și riscurile la care se supun piteștenii, în fiecare zi, în zona trecerii la nivel cu calea ferată. După finalizarea pasarelei, în 2023, aceasta va fi cedată autorităților locale în mod gratuit.

Atenție, copii! Secția de karate de la CS DACIA Mioveni 2012 organizează înscrieri

Miercuri, 19 Octombrie 2022 14:10

Secția de karate a clubului sportiv CS DACIA Mioveni 2012 organizează înscrieri pentru copiii care au vârsta de peste șase ani, adolescenți, dar și pentru tinerii care au trecut de majorat. Cursurile sunt gratuite.

”Vă oferim educație, disciplină și performanță, prin practicarea unui sport adus la rang de artă! Alege să fii parte dintr-un colectiv cu rezultate remarcabile la nivel național și internațional!”, informează CS DACIA Mioveni 2012 .

Antrenori: Sebastian Ene - 5 Dan antrenor emerit, maestru al sportului și Ciprian Bohaciu - 4 Dan. Contact: 0721236051 – sensei Sebastian Ene.

 

Pagina 9 din 251

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea