Fii cool, nu fi penal! Peste 400 de elevi - prezenți la dezbaterea „Drogul, calea spre infern”

Marţi, 14 Martie 2023 11:52

 

În prezența a peste 400 de elevi, Baroul Argeș, în parteneriat cu ISJ Argeș, a organizat luni, 13 martie, la Filarmonica Pitești, conferința-dezbatere " Drogul, calea spre infern”. La eveniment a participat și prof.univ. dr. Cătălin Țone, șef Serviciu Antidrog București, autorul volumului "Marijuana, drumul spre Iad ", un volum care reflectă drama tinerilor distruși de dependența “albă”.

Tema abordată a fost una extrem de serioasă pentru că realitatea ”morții albe” este amenințătoare în rândul tinerilor.

Dezbaterea a fost moderată de av. Dragoș Nicolescu - Coordonatorul Proiectului din Baroul Argeș și de av. Luminița Ioana - Coordonatorul Departamentului de Educație Juridică din U.N B.R.

Profesor din Piteşti: „Legile educaţiei sunt făcute pe genunchi, cu un pahar de vin alături”

Marţi, 14 Martie 2023 08:17

Legile educaţiei au ieşit la lumină, după ani în care ni s-a promis că „România Educată” va fi salvarea sistemului de învăţământ. În realitate, ministrul Ligia Deca a reuşit să isterizeze întreaga populaţie. Legile se dovedesc neclare şi încă pline de surprize neplăcute pentru elevi şi profesori. Iar Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul rămân adânc afectate de noile directive. Iar profesorii îşi fac cruce de ceea ce le-a fost dat să afle.

Am stat de vorbă cu o profesoară de matematică de la o şcoală gimnazială din Piteşti, pe care am întrebat-o despre noile legi ale educaţiei. Şi, aşa cum anticipam, părerile nu sunt tocmai roz.

 

 

Simfonia Lalelelor din acest an se va desfășura la începutul lunii mai!

Luni, 13 Martie 2023 19:58

Evenimentul emblematic al Piteștiului, Simfonia Lalelelor, ajuns la cea de-a 46-a ediție, va fi organizat în mijlocul naturii, în Parcul Lunca Argeșului, dar și în zona centrală a orașului, noutatea acestui an fiind perioada în care se va desfășura: 5 – 7 mai.

Schimbarea perioadei tradiționale a festivalului florilor a fost decisă având în vedere atât sărbătorile religioase ale primăverii, cât și posibilitatea de a ne bucura, la începutul lui Florar, de Lunca Argeșului, parcul care oferă un cadru optim expozițiilor și spectacolelor în aer liber!

Vom reveni cu detalii despre programul Simfoniei Lalelelor, ediția 46!

CJ Argeș va sprijini financiar secția de bob de la CS Muscel

Luni, 13 Martie 2023 19:18

Ion Mînzănă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, a avut o întâlnire cu Iulian Daniel Păcioianu, antrenorul lotului olimpic de bob și al CS Muscel. CJ Argeș caută soluții pentru a sprijini secția de bob a clubului din Câmpulung. În ultimii ani, sportivii legitimați la CS Muscel au obținut rezultate de excepție pentru țara noastră la competițiile internaționale. Iar anul acesta au început în forță! În februarie, muscelenii Mihai Cristian Tentea și Daroczi Ciprian au devenit campioni europeni de juniori Under-26 la Wintenberg, iar echipajul de bob 4 persoane (cu pilotul Mihai Tentea și împingătorii Ciprian Daroczi, Mihai Păcioianu și George Iordache - toți legitimați la CS Muscel) au adus României argintul și bronzul la cele două etape din Cupa Europei, pe aceeași pârtie.

 

 

Bilete online la Pitești Arena!

Luni, 13 Martie 2023 17:07

Pentru a asigura o experiență plăcută și fără probleme în timpul meciurilor găzduite de Sala Polivalentă „Pitești Arena”, municipalitatea recomandă spectatorilor pasionați de evenimente sportive să achiziționeze biletele online, accesând site-ul www.biletesmart.ro/pitesti/.

Cei care doresc să cumpere biletele în format fizic sunt rugați să își achiziționeze biletele de la casieria Sălii Polivalente cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea evenimentului.

 

Consiliul Județean a refuzat să dea 400 de euro/mp pentru a achiziționa un teren în Pitești

Luni, 13 Martie 2023 10:50

 

# Nu s-au înțeles la preț!

 

Consiliul Județean Argeș și-a manifestat intenția de a cumpăra două terenuri, în suprafață de 665 mp și respectiv 64 mp, situate în vecinătatea Centrului de Transfuzie Sanguină Pitești, care erau necesare pentru amenajarea unei parcări în zonă. În cele din urmă, comisia de negociere a ajuns la un acord de cumpărare doar în privința terenului în suprafață de 64 mp, situat pe Aleea Doctor Ioan Cantacuzino din Pitești. CJ Argeș va scoate din buzunar, pentru acesta, suma de 16.000 euro, echivalentul a 250 euro/mp.

 

Eveniment organizat de Baroul Argeș

Luni, 13 Martie 2023 10:28

În cadrul Proiectului Fii Avocat în Școala Ta , Baroul Argeș în parteneriat cu ISJ Argeș  organizează luni, 13 martie 2023,  orele 13:00 la sediul Filarmonicii din Pitești  conferința-dezbatere ”Drogul, calea spre infern”.  Evenimentul este dedicat elevilor din liceele din Pitești.  În cadrul evenimentului va avea loc prezentarea cărții  ”Marijuana, drumul spre Iad”  de către autorul cărții,  prof.univ.dr. Catalin Țone.

Senatoarea Cristina Stocheci – conferențiar universitar la UPIT

Miercuri, 08 Martie 2023 10:44

La începutul acestui an, senatoarea Cristina Mariana Stocheci a participat la un concurs pentru un post de conferențiar la Universitatea din Pitești. Așa cum era de așteptat, ținând cont și de pregătirea sa profesională remarcabilă, parlamentarul argeșean a fost declarat admis, reușind să urce în ierarhia academică: de la șef de lucrări/lector universitar la conferențiar universitar. Cristina Stocheci va preda 11 ore pe săptămână în cadrul Facultății de Științe, Educație Fizică și Informatică  - Departamentul de Asistență Medicală și Kinetoterapie. Conform planului de învățământ, aceasta se va ocupa de următoarele discipline: Îngrijiri calificate ale bolnavului critic (ATI și urgențe medicale)”, „Îngrijiri calificate în medicina de familie” și „Îngrijiri calificate în oncologie”.

 

 

Spectacol de Ziua Femeii, în Piața Primăriei din Pitești!

Marţi, 07 Martie 2023 15:48

Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, vă invită să luați parte la un eveniment special dedicat Zilei Internaționale a Femeii: spectacolul „Iubita mea!”.

Evenimentul va avea loc în Piața Primăriei din Pitești, pe data de 8 martie 2023, de la ora 17:00. Recitalul muzical va fi susținut de membri ai Grupului Folk „P620” (coordonator Andrei Bulf): Bianca Stoenescu, Andra Stan, Stelian Necșoi. Prezintă studenta la actorie Lorena Dicu.

Pentru a face această zi și mai specială, în cadrul spectacolului se va desfășura și o tombolă, cu premii atractive:

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! ORTODONȚIA

Marţi, 07 Martie 2023 10:32

Sănătatea zâmbetului fiecăruia contează la orice vârstă și în orice situație.  Succesul tratamentului ortodontic este de a creea un echilibru perfect între toate părțile din cavitatea orala.  Ortodontia nu se aplica doar pentru aliniamentul perfect al dintilor ci ajunge să fie o componentă importantă în rezolvarea multor afecțiuni, cum ar fi:

• Anomalii ale articulației temporo-mandibulare;

• Defecte osoase scheletale maxilare și/sau mandibulare;

• Completează tratamentul protetic permițând efectuarea unor lucrări perfecte din punct de vedere estetic și funcțional.

 

Andrei Gheorghe – noul prim procuror al Parchetului Judecătoriei Pitești

Marţi, 07 Martie 2023 10:05

Andrei Mihai Gheorghe, fost adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, îl înlocuiește în funcția de prim procuror pe Nicolae Argeșanu, după ce acesta a fost numit în cadrul DNA Pitești. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii l-a delegat pe Andrei Gheorghe la conducerea unității de parchet de la 1 martie, pentru o perioadă de șase luni. Alături de acesta, conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești va fi asigurată și de prim procurorul adjunct Daniela Felicia Ciocîrlan.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcția de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a domnului GHEORGHE MIHAI ANDREI, procuror în cadrul acestei unități de parchet, începând cu data de 01.03.2023, până la ocuparea funcției prin concurs sau examen, în condițiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.”, se arată în hotărârea CSM.

S-a înființat serviciul de Call Center al societății Apă Canal 2000 SA Piteşti

Luni, 06 Martie 2023 12:40

Preocupată de îmbunătăţirea relaţiei cu beneficiarii săi şi de a ţine pasul cu timpurile moderne pe care le trăim, societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti vine în sprijinul cetăţenilor şi anunţă înfiinţarea serviciului de Call Center, care este funcţional de la începutul lunii martie.

0248 223 237 este numărul de telefon dedicat platformei de Call Center, disponibil 24 de ore din 24.

Oricine va suna la acest număr poate primi informaţii despre racordarea la reţelele de apă şi de canalizare, obţinerea avizelor, contracte, facturi şi modalităţi de plată, tarife, lucrări programate şi avarii, programare citire contoare, etc.

 

Fonduri de la Ministerul Dezvoltării pentru consolidarea și reabilitarea clădirii Centrului de Diagnostic și Tratament Pitești

Luni, 06 Martie 2023 12:33

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat lista - sinteză a investițiilor finanțate prin Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic. În această listă se regăsește și proiectul Consiliului Județean Argeș care vizează consolidarea și reabilitare corpului C3 al Centrului de Diagnostic și Tratament Pitești. Aici își desfășoară activitatea mai multe cabinete medicale, secția de dializă a Spitalului Județean de Urgență Pitești și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Argeş.

Deputatul Adrian Miuţescu a ieşit în campanie electorală, dar l-a uitat acasă pe şeful Emanuel Soare!

Luni, 06 Martie 2023 12:31

Pentru deputatul Adrian Miuţescu, ziua de 1 Martie a fost un bun prilej pentru a se întâlni cu cetăţenii din Curtea de Argeş. Înarmat cu câteva mărţişoare, dar şi cu câţiva colegi din partidul Forţa Dreptei, Miuţescu a vorbit despre valorile de dreapta cu doamnele şi domnişoarele şi nu numai. Ciudat lucru, l-a uitat acasă pe Emanuel Soare, preşedintele Forţa Dreptei Argeş, care n-a bifat ziua de 1 Martie în interesul partidului.

Nu demult, Soare era mereu la braţul lui Adrian Miuţescu, pe când cei doi erau mari şi tari în Argeş. Mai nou, se observă o oarecare distanţare între cei doi.

 

Ocolul Silvic Muntenia a fost amendat cu 60.000 de lei, iar exploatatorul cu 18.000 de lei

Luni, 06 Martie 2023 11:20

# Cazul exploatării forestiere care ar fi afectat habitatul aspretelui

ONG-ul de mediu Agent Green a sesizat autoritățile că din cauza unei exploatări forestiere din Munţii Făgăraş, s-ar fi produs poluare pe râul Vâlsan, fiind puse în pericol ultimele exemplare de asprete. Pe 26 februarie, cincisprezece voluntari ai ONG-ului au protestat împotriva exploatării forestiere din Valea Vâlsanului. După eforturile acestora au venit și răspunsurile autorităților competente, care au descoperit mai multe nereguli. Ocolul Silvic Muntenia, care asigură serviciile silvice pentru acea suprafață de fond forestier, a fost amendat cu 60.000 de lei, iar agentul economic, SC Trei Brazi SRL din Câmpulung, care a desfășurat activități forestiere a fost amendat cu 18.000 de lei. De asemenea, Comisariatul Judeţean Argeş al Gărzii Naţionale de Mediu a sesizat și organele de cercetare penală.

Ing. Dimitrie Dima - 100 de ani de la dispariția geniului argeșean

Luni, 06 Martie 2023 11:05

 

Dimitrie Dima s-a născut la Pitești, la 9 august 1876, pe strada Sfânta Vineri. Aici a terminat clasele primare și gimnaziul, condus de Toma Trifonescu (figură importantă a învățământului argeșean). Deși provenea dintr-o familie modestă, tatăl său având un mic depozit de lemne, reușește să facă liceul la Zürich. În anul 1895 se înscrie la facultatea de construcții a Institutului Politehnic din Zürich, patru ani mai târziu obținând diploma de inginer-constructor la Universiatea Tehnică Ducală din Darmstadt- Germania, unde a fost numit și președinte al Asociației studenților latini din Germania.

 

Atenție! Alimentarea cu apă potabilă va fi întreruptă pe strada Victor Slăvescu din Pitești

Luni, 06 Martie 2023 10:42

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti informează locuitorii din zona străzii Victor Slăvescu, din Pitești, cu privire la faptul că în data de 07.03.2023, în intervalul orar 9:00 - 17:00, va fi oprită alimentarea cu apă potabilă.

Oprirea este necesară în vederea cuplării reţelei de alimentare cu apă nou executate la reţeaua existentă.

„Facem precizarea că noua rețea de alimentare cu apă este executată în cadrul Contractului de lucrări nr. 270/2022 –  CL5.3 – „Reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă şi canalizare în municipiul Pitești - Zona Sud‟, aferent  „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Argeș, în perioada 2014 – 2020‟ – Cod MySMIS2014 + 149090, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Împreună cu echipa constructorului, limităm pe cât posibil disconfortul locuitorilor din zonă și îi asigurăm că vom face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în timp operativ”, informează conducerea  Apă Canal 2000 SA.

Primele meciuri, în alb și violet, la Pitești Arena

Sâmbătă, 04 Martie 2023 11:42

 

Pitești Arena este gata de primele meciuri în alb și violet. Duminică, luni și marți, noua sală polivalentă a orașului nostru va găzdui trei meciuri ale echipelor FC Argeș, la baschet masculin și volei feminin. Iată și programul:

Duminică, 5 martie, ora 12:00 – FC Argeș Volei vs. CSM Lugoj (Divizia A1, Etapa 21);

Luni, 6 martie, ora 18:00 – FC Argeș Basketball vs. CS Dinamo București (Liga Națională, TOP 10);

Marți, 7 martie, ora 18:30 – FC Argeș Volei vs. CSM Lugoj (Cupa României).

 

Experți în gestiunea deșeurilor, în vizită la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor din Albota

Sâmbătă, 04 Martie 2023 11:28

În aceste zile s-a desfășurat, la Pitești, Conferința Națională a Federației Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară (FADI) cu tematica "Economia Circulară în Practică - Provocări și Soluții pentru Gestionarea Deșeurilor Municipale". Evenimentul a adunat la Pitești experți din domeniul gestionării deșeurilor, precum și reprezentanți ai ADI-urilor si autorităților publice, pentru a discuta problemele actuale și soluțiile viitoare în acest domeniu.

După ce au fost organizate grupuri de lucru pe diverse teme de actualitate, experți din toată țara au vizitat, împreună cu Gabriel Moiceanu, președinte Federației Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară (FADI)  și Director Executiv al ADI SERVSAL ARGEȘ, Centrul de Management Integrat al Deşeurilor din Pitești- Albota.

Apel umanitar! O fetiță, în vârstă de 8 ani, are nevoie de ajutorul nostru

Sâmbătă, 04 Martie 2023 10:50

Erika Andreea Duminică, o fetiță de doar 8 ani, are nevoie de ajutorul nostru. Copila a fost depistată cu o boală teribilă.

Dumitru Chirleșan, rectorul Universității din Pitești, a lansat un apel pentru ca oamenii să vină în ajutorul micuței.

"Dragii mei,

Fac din nou apel la sufletul vostru. Știu că putem ajuta. Ați mai făcut-o. Mult, puțin, un gând bun, o rugăciune, ce, cât și cum puteți.

 

Pagina 9 din 263

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea