19 cupluri premiate la Mioveni de Ziua Națională a României

Luni, 04 Decembrie 2023 12:38

Centrul Cultural și Consiliul Local Mioveni au organizat mai multe manifestări dedicate sărbătorii de 1 Decembrie. Ziua a început cu premierea celor 19 cupluri, care au împlinit anul acesta 50 de ani de căsătorie neîntreruptă și a continuat cu depuneri de coroane și slujbe religioase la toate monumentele din oraș. De asemenea, în Centrul Civic din Mioveni a avut loc o ceremonie religioasă și militară în cadrul căreia au fost depuse coroane de flori în cinstea celor care s-au jertfit pentru țară, continuând cu tradiționala paradă militară, în acorduri de fanfară.

Pe 30 noiembrie va avea loc Balul Bobocilor „Ion Cantacuzino”

Miercuri, 29 Noiembrie 2023 08:31

 

Liceul Teoretic „Ion Cantacuzino” din Pitești organizează Balul Bobocilor, la Magic Ballroom. Data stabilită pentru acest eveniment, care se anunță a fi unul memorabil, este 30 noiembrie 2023, de Sfântul Andrei. La eveniment vor participa artiști renumiți, care vor crea o atmosfera incendiară. Organizatorii au pregătit mai multe surprize pentru participanți. În cadrul evenimentului va fi organizată și o tombolă cu premii pentru spectatori.

 

 

Actele de studii vor avea cod QR

Miercuri, 29 Noiembrie 2023 07:00

 

De anul viitor, autorităţile intenţionează să aplice un cod QR pentru diploma de absolvire a liceului și certificatul de acordare a definitivării în învățământ. Ulterior, această măsură va fi extinsă pentru toate formularele actelor de studii.

Proiectul a fost lansat în dezbatere publică de Ministerul Educației chiar săptămâna trecută. Instituția a oferit și noi modele de tipizate pentru unele certificate profesionale sau de atestare a competențelor., potrivit Edupedu.ro.

 

Generalul argeşean Daniel Petrescu va fi schimbat de la şefia Statului Major al Apărării

Marţi, 28 Noiembrie 2023 17:17

 

Pe data de 30 noiembrie, generalul argeşean Daniel Petrescu va fi înlocuit la şefia Statului Major al Apărării, întrucât îi expiră mandatul de patru ani. Funcţia va fi preluată de generalul-locotenent Gheorghiță Vlad (foto), actual locțiitor al șefului SMAp.

Săptămâna trecută, ministrului Apărării, Angel Tîlvăr, i-a solicitat preşedintelui României, Klaus Iohannis să aleagă un înlocuitor lui Petrescu, căruia i se termină mandatul. Iar Iohannis l-a ales pe Gheorghiţă Vlad, care este membru în Consiliul Suprem de Apărare a Țării și reprezentantul României în Comitetul Militar al NATO., potrivit Antena3.ro.

 

 

Ducele de Albota: “Nu s-ar fi ajuns niciodată la acest mare jaf dacă se respecta voința alegătorilor!”

Marţi, 28 Noiembrie 2023 15:49

 

E isterie în ţară după ce DNA a descoperit că “Echipa câştigătoare” a PNL a dat un tun uriaş în pandemie, când a cumpărat vaccinuri anti-COVID fără număr. Primarul Ion Dumitru de la Albota a comentat, pe pagina sa de Facebook, că rădăcina tuturor relelor vine de la faptul că puterea în România s-a împărţit în mod nedrept.

“Am spus, cu subiect și predicat, că venirea PSD la guvernare a fost o necesitate. Nu cred că ideea a aparținut ,,porumbelului voiajor”, ci a fost constrâns să o facă. Dacă și-ar fi dorit stabilitate și guvern serios, trebuia să ia în calcul votul românilor.

 

Numele unui argeşean - implicat în scandalul vaccinurilor anti-Covid pe care s-a plătit un miliard de euro

Luni, 27 Noiembrie 2023 22:24

 

Fostul premier Florin Cîţu (PNL) şi foştii miniştri USR ai Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, au intrat în vizorul DNA, fiind acuzaţi că în pandemie au cumpărat la suprapreţ vaccinuri anti-Covid. Toată afacerea s-a ridicat la un miliard de euro. În acest scandal s-a auzit şi numele unui argeşean, care ar putea fi implicat prin prisma funcţiei pe care a deţinut-o în pandemie.

E vorba de medicul militar Valeriu Gheorghiţă, argeşean de la Izvoru, care, la vremea faptelor, era coordonatorul campaniei de vaccinare. Cel care a menţionat numele lui Gheorghiţă e fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

 

 

Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean și al PSD Argeș: ”Un tun de 1 MILIARD de euro!”

Luni, 27 Noiembrie 2023 21:21

 

Peste 50 de milioane de vaccinuri cumpărate în plus, în condițiile în care Ministerul Sănătății a anunțat că numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare comunicat de statul român Comisiei Europene era de 10,7 milioane!

”Nu am spus-o eu, sunt citate din referatul DNA pentru Florin Cîțu (PNL), Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă (USR)!

În 2019, datoria publică după guvernarea PSD era de 35,1%. În timpul Guvernului Orban (cu Cîțu ministru al Finanțelor), a explodat la 47% în 2020, apoi Cabinetul Cîțu a dus-o și el la 49% în 2021. Din banii aceștia împrumutați au cumpărat vaccinurile!

 

Pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, acasă, la Pitești, se deschide Târgul de Crăciun din Piața Primăriei!

Luni, 27 Noiembrie 2023 12:09

# Cele mai frumoase sărbători sunt cele petrecute acasă!

# Concert extraordinar de colinde, susținut de îndrăgitul artist Fuego

Vineri, la ora 18:00, dăm startul magiei de Sărbători: aprinderea luminițelor de Crăciun va fi urmată de un concert extraordinar de colinde, susținut de îndrăgitul artist Fuego. Seara festivă va continua cu un spectacol special pentru Sărbătorile de iarnă, oferit de artiștii - studenți și profesori – de la Catedra de Muzică a Centrului Universitar Pitești.

 

1 Decembrie - marcat la Mioveni cu defilare militară și fanfară

Luni, 27 Noiembrie 2023 12:06

Mioveniul marchează 1 Decembrie cu defilare militară și fanfară! Cu prilejul Zilei Naţionale a României, Centrul Cultural, Primăria orașului și Consiliul Local Mioveni invită cetățenii pe data de 1 Decembrie să se bucure de sărbătoarea tuturor românilor și să ia parte la manifestările oficiale organizate pentru marcarea acestui eveniment, cu profunde semnificaţii istorice. Ca în fiecare an, festivităţile vor începe cu ceremoniale religioase și depuneri de coroane la toate Monumentele Eroilor din cartierele orașului, urmate de evenimentul central, programat pentru ora 13.00, în Centrul Civic din Mioveni.

La Mioveni, iluminatul de sărbători se va aprinde pe 5 decembrie

Luni, 27 Noiembrie 2023 12:05

# Va avea loc și o nouă ediție a Târgului de Crăciun

Sărbătorile vin cu pași rapizi și promit multe surprize la Mioveni! Pe 5 Decembrie, în ajun de Sf. Nicolae, orașul Mioveni va intra în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Startul sezonului de iarnă se va da începând cu ora 18.00, în Centrul Civic.

 

 

Protest și la Prefectura Argeș. Angajații sunt nemulțumiți

Joi, 23 Noiembrie 2023 08:29

Joi, 23 noiembrie 2023, angajații instituțiilor prefectului din toată țara vor realiza pichete de protest!

În intervalul orar 10.00-12.00, cei peste 1400 de salariați din prefecturi, funcționari publici și personal contractual, vor înceta lucrul și vor picheta sediile tuturor instituțiilor prefectului din țară!

Sportivele de la Gymnastic Star - Bradu, calificate la Campionatul european!

Miercuri, 22 Noiembrie 2023 09:50

 

Lotul de 17 sportive a participat la Trofeul Balcanic Femi Sport 2023 cu 15 coregrafii la secțiunile: acro sport, acro dance, gimnastică ritmică și majorete, la categoriile formație, grup, solo, duo, trio. Fetele au avut cea mai bună evoluție de până acum, tehnic, artistic, sincronizare, au fost perfecte. Cea mai bună evoluție a fost punctată cu nota maximă ( 10) - coregrafia a avut ca temă holocaustul. Fetele au ridicat sala în picioare, fiind îndelung aplaudate, au fost momente unice.

 

 

Anunț vânzare teren în comuna Hârsești

Marţi, 21 Noiembrie 2023 12:26

 

1. Informafii generale privind autoritatea contractantă, precum denumirea, codul fiscal,adresa, numărul de telefon, fax și/sau adresa de e-mail a persoanei de contact: COMUNA Hârsești, codul fiscal 4122388, cu sediul în comuna Hârsești, strada Principală nr 414, judetul Argeș, telefon / fax 0248677374, adresa de email Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Mii de gânduri bune pentru OMUL Ion Georgescu!

Luni, 20 Noiembrie 2023 12:02

 

Articolul publicat, săptămâna trecută, în paginile acestui ziar, articol intitulat ”Câteva motive de suflet pentru eliberarea OMULUI Ion Georgescu” - a creat o adevărată furtună virtuală. Peste 125 de distribuiri și mii de comentarii în mai puțin de o săptămână. Dintre acestea, majoritatea covârșitoare au reprezentat-o mesajele de susținere, de speranță, de îmbărbătare, semn că OMUL Georgescu a lăsat o amprentă puternic pozitivă în societate.

 

Donare de sânge, la Mioveni

Luni, 20 Noiembrie 2023 11:56

 

Miercuri, 22 noiembrie, la sediul Protoeriei Mioveni, lângă Spitalul Mioveni, se va organiza o campanie de donare de sânge, începând cu ora 09.00. Scopul acestei campanii umanitare este de conștientizare a necesității donării de sânge și de completare a stocului de sânge la nivel local și național. Programările se fac la telefon 0742049518 / 0722239792.

Câteva motive de suflet pentru eliberarea OMULUI Ion Georgescu

Joi, 16 Noiembrie 2023 12:35

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, este în arest preventiv de la începutul lunii octombrie. Într-o speță ciudată, însă asta nu e treaba nostră, a jurnaliștilor, ci a magistraților. Noi, jurnaliștii, doar ne întrebăm cu privire la durata arestului și de ce acest arest nu poate fi înlocuit cu arest la domiciliu sau control judiciar. Cel arestat a contestat, de câteva ori, acestă măsură. Fără succes. De ce? Din cauza presiunii posturilor naționale de știri, care urmăresc subiectul? Justiția făcută la televizor este, din nou, la modă?... Nu știm, doar bănuim. Mai jos, câteva motive de suflet (nu juridice!) pentru care, în opinia noastră, Ion Georgescu ar trebui să beneficieze de o măsură restrictivă mai blândă.

 

 

Lecție frumoasă de viață la Parohia Turculești - Călinești

Joi, 16 Noiembrie 2023 10:29

 

# Preotul Cosmin Bologea i-a învățat pe copii să dăruiască

Internetul mai aduce, câteodată, la suprafață, fapte atât de frumoase încât merită evidențiate. Și, de multe ori, ”vinovat” de aceste fapte este preotul paroh de la Turculești (Călinești), Cosmin Vasile Bologea. Mai jos, fapta demnă este dublată de o învățătură la fel de valoroasă, menită a sădi ceva frumos în rândul copiilor și tinerilor noștri. Felicitări!

 

ÎPS Calinic va împlini 38 de ani de arhierie. Preoții din Argeș i-au urat deja „La mulți ani!”

Miercuri, 15 Noiembrie 2023 10:25

 

 

 

Pe 6 noiembrie, în Curtea de Argeș a avut loc conferința semestrială de toamnă în Cetatea Basarabilor. Cu această ocazie, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a organizat întâlnirea preoților din cele șase protopopiate ale Eparhiei, iar de la eveniment nu a putut să lipsească Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, care va împlini, în această săptămână 38 de ani de arhierie.

„Ierarhul a mulțumit slujitorilor pentru prezență, îndemnându-i să primească cu smerenie toate încercările pastorației. La rândul lor, cei prezenți au dorit să transmită Ierarhului lor un călduros ,, La mulți ani!” cu ocazia aniversărilor viitoare din zilele de 17 și 18 noiembrie când Chiriarhul Argeșean va împlini 38 de ani de arhierie și respectiv 33 de ani de când a fost așezat ca arhiereu la Curtea de Argeș”, a transmis Arhiepiscopia.

 

 

Se realizează, în Argeș, primul centru de terapie prin sport pentru copiii cu dizabilități din România

Marţi, 14 Noiembrie 2023 07:18

 

Organizația neguvernamentală de sprijin pentru copiii cu dizabilități, Climb Again, a încheiat prima etapă din construcția unui Centru de terapie prin sport și antrenament paralimpic, la Gruiu, în comuna argeșeană Nucșoara. Acolo a fost organizat deja un prim eveniment în parteneriat cu Comitetul Național Paralimpic.

Potrivit unui comunicat de presă, investiția totală pentru acest Centru va fi de 1,5 milioane euro. El are o o suprafață totală de 5 hectare, o suprafață de joacă și sport de 5.000 de mp și este dedicat atât copiilor și tinerilor cu nevoi speciale din toată țara, cât și comunității locale.

 

Mama Elodiei Ghinescu îl execută silit pe Cristian Cioacă pentru suma de 2,5 miliarde de lei

Luni, 13 Noiembrie 2023 20:23

 

Fostul poliţist Cristian Cioacă nu a plătit daunele morale pe care instanţa i-a impus să le achite mamei Elodiei Ghinescu. Iar acum, Cioacă e pe punctul de a fi executat silit chiar de fosta soacră. Astfel, a fost pus pe rol, din nou, procesul pentru recuperarea daunelor morale şi materiale. Următorul pas este executarea silită.

 

 

Pagina 9 din 280

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea