Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a venit la Turculești (Călinești) pentru a binecuvânta Centrul de Zi din curtea bisericii

Luni, 03 Iulie 2023 12:37

 

Sute de credincioși, din tot județul, au ținut să vină duminică, 2 iulie, la Turculești (comuna Călinești), la biserica Sf. Nicolae al cărei paroh este inimosul preot Cosmin Bologea.

Alături de acesta și de un sobor de preoți, a slujit Înalt Prea Sfințitul Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului. Au fost așezate și dăruite, spre închinare, Moaștele Sfântului Ioanichie cel Nou de la Muscel și ale Sfântului Pantelimon.

Zile de voie bună la Mioveni! Localitatea a împlinit 538 de ani de la prima atestare documentară

Luni, 03 Iulie 2023 12:28

Lidia Buble, Mihai Mărgineanu, Generic, Steliana Sima și Maria Constantin - au urcat pe scena din Mioveni, spre încântarea publicului

Săptămâna trecută, între 29 iunie și 2 iulie, Centrul Cultural Mioveni, alături de Primăria orașului și Consiliul Local, a organizat  "Zilele Orașului Mioveni", zile care au marcat 538 de ani de la prima atestare documentară a localității. Joia trecută, orașul a îmbrăcat haine de sărbătoare.

Catedrala construită în centrul urbei, închinată Sfinților Apostoli Petru şi Pavel, şi-a sărbătorit hramul. Foarte mulţi credincioşi au participat la Sfânta Liturghie, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. În final, a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru toți ctitorii și binefăcătorii bisericii trecuți la Domnul.

 

Cinci medii de 10 la BAC în Argeș. Cei mai mulți elevi sunt de la „Brătianu”

Luni, 03 Iulie 2023 12:05

Ministerul Educației a publicat luni, 3 iulie, pe site-ul dedicat, rezultatele inițiale, înainte de contestații, de la probele examenului național de bacalaureat.

La nivel național au promovat 91.246 de candidați (87.226 de candidați din promoția curentă, respectiv 4.020 din promoțiile anterioare) din totalul celor 125.352 de candidați prezenți, rezultând o rată cumulată de promovare de 72,8%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 78,4% (în ușoară creștere față de sesiunea din anul anterior - 78,3%). 

Anunț privind afișarea publică a documentelor tehnice ale cadastrului

Miercuri, 28 Iunie 2023 15:21

 

Anunț prealabil privind afișarea publică a documentelor tehnice ale cadastrului

OCPI ARGEȘ anunță publicarea documentelor tehnice ale cadastrului pentru sectoarele cadastrale nr. 20, 21, 24, 25 și 35, pe o perioadă de 60 de zile calendaristice, conform art.14 alin.(1) și (2) din Legea cadastrului și a publicității imobiliare nr.7/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Data de început a afișării: 07.07.2023;

Data de sfârșit a afișării: 04.09.2023;

 

19 medii de 10 în Argeș, la Evaluarea Națională. Cei mai mulți elevi sunt de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”

Miercuri, 28 Iunie 2023 13:02

 

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2023 au fost publicate miercuri, 28 iunie, de Ministerul Educației, pe portalul evaluare.edu.ro. Dintre cei 154.115 elevi prezenți, 117.507 au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), rezultând o rată de 76,2%. Au obținut media 10 un număr de 429 candidaţi.

 

În județul Argeș, 77,5% dintre candidați, peste media națională, au luat medii mai mari decât 5. Au fost și 19 elevi care au luta media 10. În acest sens, Argeșul a fost depășit doar de județele Iași – 28 de candidați au luat 10 pe linie, Cluj – 24 și Dolj -23, fiind la egalitate cu județele Vâlceași Timișoara, fiecare cu câte 19 elevi cu media 10.

Lege. Părinţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav!

Marţi, 27 Iunie 2023 19:33

 

Veşti bune! Săptămâna trecută, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul prin care se aprobă legea care instituie dreptul părinților de a beneficia de concediu și indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav. Părinţii pot lua acest concediu dacă au copii cu vârsta de maxim 12 ani.

„Art. 26. - (1) Asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 12 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani”, arată proiectul de lege, potrivit Stiripesurse.ro.

 

 

Ce spune ministrul Ligia Deca despre majorările salariale din Educaţie?

Luni, 26 Iunie 2023 21:45

 

De la 1 ianuarie 2024, profesorii vor primi salarii mai mari, dar subiectul este încă sensibil deoarece se fac tot felul de speculaţii pe această temă. Ministerul Educației, Ligia Deca, a declarat că se va merge pe trei scenarii de grile şi că s-a discutat, în linii mari, despre o echivalență cu anumite poziții din grila de la sănătate.

“A fost organizată la Ministerul Muncii o întâlnire cu liderii federațiilor sindicale, așa cum am agreat, s-a discutat calendarul de lucru, formatul, urmează ca fiecare sindicat să-și desemneze o echipă tehnică care, alături de reprezentanții Ministerului Muncii și ai Ministerului Educației, să lucreze concret.

 

PSD Argeș: „Modernizarea Transfăgărășanului este o prioritate pentru noi”

Luni, 26 Iunie 2023 21:41

 

# Anul trecut a fost turnat covor asfaltic pe 20 de kilometri de pe Transfăgărășan, iar anul acesta sunt programate noi lucrări de asfaltare

Circulația pe Transfăgărășan (DN7C) a fost redeschisă între Piscul Negru (km 104) și Cabana Bâlea Cascadă (km 130+800).Pe acest sector de drum circulația va fi permisă doar pe timpul zilei (între orele 7.00 – 21.00), iar în cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar, până când vremea va permite redeschiderea drumului în condiții de siguranță.

 

Primăria Mioveni trimite elevii merituoși la mare

Luni, 26 Iunie 2023 11:14

 

Elevii cu rezultate deosebite la concursurile școlare și olimpiadele naționale au fost răsplătiți de Consiliul Local Mioveni printr-o excursie de șapte zile la mare, în stațiunea Eforie Sud.

„Ca în fiecare an, păstrând tradiția, elevii din unitățile de învățământ din Mioveni, cu merite deosebite la învățătură, care au obținut rezultate deosebite la concursuri școlare și olimpiade naționale, în cursul anului școlar 2022 - 2023, au fost răsplătiți de Consiliul Local Mioveni printr-o excursie de șapte zile la mare, în stațiunea Eforie Sud”, a transmis Primăria Mioveni.

 

Primarul de la Coşeşti a fost socru mare!

Luni, 26 Iunie 2023 11:02

 

Eveniment de poveste în familia primarului Nicolae Pană! Săptămâna trecută, Horia, fiul cel mare al edilului, s-a căsătorit civil cu aleasa inimii lui, Cristina! Mirii au strălucit în cea mai frumoasă zi din viaţa lor şi au fost înconjuraţi de familie şi de prieteni!

Le dorim şi noi “Casă de Piatră” şi o viaţă frumoasă împreună.

 

 

Trei zile de voie bună la Mioveni

Luni, 26 Iunie 2023 10:50

# Generic, Steliana Sima și Maria Constantin - printre artiștii invitați

Timp de trei zile, între 29 Iunie și 2 Iulie, Centrul Cultural Mioveni, alături de Primăria orașului și Consiliul Local organizează "Zilele Orașului Mioveni", sărbătoare care marchează 538 de ani de la prima atestare documentară a localității.

Programul tuturor activităților îl regăsiți mai jos:

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! MĂSEAUA DE MINTE

Joi, 22 Iunie 2023 11:34

 

Măseaua de minte este cel de-al treilea molar pe care majoritatea îl avem și apare în general între 17 și 25 de ani.

Măseaua de minte este adesea problematică deoarece:

- de obicei, molarii de minte nu pot fi igienizați corespunzător fiind poziționați ultimii pe arcada dentară;

- măseaua se poate dezvolta anormal, neavând spațiu suficient pentru a erupe;

- în procesul de erupție, molarii de minte pot afecta dinții vecini.

 

În urmă cu trei luni a fost numită în funcția de judecător, iar acum va fi președinte al Judecătoriei Curtea de Argeș

Miercuri, 21 Iunie 2023 20:59

 

An extraordinar pentru o judecătoare din Argeș! La câteva luni de la numirea în funcția de judecător va ajunge președinte de instanță. Secția pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a propus, în ședința desfășurată pe 15 iunie, delegarea judecătoarei Maria Cosmina Naiba în funcția de președinte al Judecătoriei Curtea de Argeș, începând cu data de 11 iulie 2023. Aceasta a fost numită în funcție pe o perioadă de șase luni, urmând să îl înlocuiască pe judecătorul Corneliu-Adrian Stana a cărui delegare în funcție nu a mai fost prelungită.

Elevii lotului național la matematică în vizită la Mănăstirea Argeșului

Miercuri, 21 Iunie 2023 11:31

 

În perioada 7-13 iunie 2023, în municipiul Curtea de Argeș s-a desfășurat pregătirea lotului național care va reprezenta România la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru juniori din Albania.

Cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, elevii și profesorii însoțitori au vizitat vechea Catedrală Mitropolitană, Palatul Mitropolitan, parcul Mînăstirii Argeșului, Muzeul Arhiepiscopal, precum și noua Catedrală Arhiepiscopală și Necropolă Regală, aducând rugăciune de mulțumire Bunului Dumnezeu pentru rezultatele obținute. Totodată s-au rugat la moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia, ocrotitoarea copiilor, pentru reușită la Olimpiadă (preluare Arhiepiscopia Argeșului).

 

 

Reguli noi pentru admiterea la liceu în anul şcolar 2023-2024

Marţi, 20 Iunie 2023 21:26

 

În acest an, admiterea în clasa a IX-a se va desfăşura după noi reguli. Pentru prima dată după mulţi ani, elevii vor intra la liceu doar pe baza rezultatelor obţinute la Evaluarea Naţională. Mediile din gimnaziu nu vor mai fi luate în considerare.

”Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial o reprezintă media generală la Evaluarea Națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională”, se arată într-un ordin semnat anul trecut de fostul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

 

Permisul de conducere pentru categoria B - valabil şi în cazul anumitor tipuri de motociclete

Luni, 19 Iunie 2023 11:38

 

Săptămâna trecută, Camera Deputaţilor a adoptat cu 261 de voturi "pentru" şi o abţinere, un proiect de lege care prevede ca permisul de conducere eliberat pentru categoria B să fie valabil şi în cazul anumitor tipuri de motociclete. Condiţia este ca posesorul permisului să aibă vârsta de minim 24 de ani împliniţi, iar permisul eliberat pentru categoria B să fi fost obţinut cu cel puţin trei ani în urmă.

 

S-a deschis Transalpina!

Luni, 19 Iunie 2023 11:37

Vinerea trecută, s-a deschis circulaţiei rutiere DN 67C – Transalpina, considerat cel mai frumos drum din România. Şoseaua traversează Munţii Parâng de la Nord la Sud, fiind paralelă cu Valea Oltului şi Valea Jiului.

Este permis traficul numai pentru autoturismele cu MTMA de maximum 3,5 tone.

„Având în vedere specificul acestui drum montan aflat la mare altitudine este importantă respectarea condițiilor impuse pentru a nu exista evenimente nedorite”, a anunţat DRDP Craiova.

Rezultate admirabile pentru karatiștii de la CS Dacia Mioveni 2012

Luni, 19 Iunie 2023 11:32

 

Opt sportivi ai secției de karate de la CS Dacia Mioveni 2012 au concurat, pe 10 iunie, la Cupa Cetatea desfășurată la Turnu Măgurele. Cupa Cetatea este o puternică competiție de verificare, la care au participat 150 de sportivi din 11 cluburi (CS Cetatea, CS Teleorman, CS Seiken, CS Alex Dojo, FC Arges, CS Dacia Mioveni 2012, Samurai Dojo, Universitatea Craiova, LPS Petrache Triscu, CS Jion, CS Bushi).

Patru dintre sportivii antrenați de maestrul emerit al sportului, sensei Sebastian Ene (6 dan), au intrat pentru prima dată la o competiție oficială și au obținut rezultate admirabile, la fel ca sportivii noștri experimentați:

 

Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer - Cumpăna” va fi redeschisă publicului în 2024

Joi, 15 Iunie 2023 08:54

 

Lucrările privind restaurarea Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer - Cumpăna” sunt în grafic. Proiectul urmează să fie finalizat la sfârșitul acestui an, însă Galeria va fi redeschisă spre vizitare abia în 2024. După ce va fi reabilitată, clădirea va intra o perioadă de câteva luni în carantină pentru crearea unui microclimat interior stabil pentru depozitarea lucrărilor de artă.

Folk și rock pe malul lacului Budeasa, în acest weekend

Miercuri, 14 Iunie 2023 17:44

În acest week-end începe Budeasa Festival! Trupe folk și rock vor concerta, între 16-17 iunie, pe plaja veche din Budeasa. Porțile festivalului se deschid vineri, de la ora 15:00.

Primarul Nicolae Mihail Rachieru, vicepreședintele CJ Argeș Adrian Bughiu și Mihai Capet, organizatorul Budeasa Festival și Stonebird Festival, au susținut miercuri, 14 iunie, o conferință de presă despre festivalul care va avea loc în perioada următoare. Organizatorii au pus la dispoziție pentru participanți o zonă pentru camping și parcare. Zona de parcare este pe partea dreaptă spre Pitești, în zona școlii și a sălii de sport sau în curtea Complexului Național Sportiv de la Baza Nautică. Participanții care stau în apropiere, în Pitești, sunt rugați să vină fără mașină, pentru a fi evitată aglomerația.

 

Pagina 9 din 272

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea