Au început înscrierile la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

Luni, 19 Iulie 2021 14:22

Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2021 este programată în perioada august-septembrie 2021. Înscrierile pentru examen au loc în perioada 19-26 iulie. Toți absolvenții de clasa a XII-a din promoția actuală, dar și din promoțiile mai vechi care nu au susținut examenul sau care nu au obținut note de trecere, se pot înscrie acum pentru a susține probele.

Oameni de afaceri din Argeș pe cel mai înalt vârf al Africii

Luni, 19 Iulie 2021 13:39

Echipa ”4 pentru Kilimanjaro” formată din Marian Anghelescu,  Ion Brănescu, George Stan și  Johnny Brănescu  au înălțat tricolorul românesc pe cel mai înalt vârf al Africii, Uhuru Peak - 5895m.

 

20 DE ANI DE ISTORIE FOTBALISTICĂ LA MIOVENI!

Luni, 19 Iulie 2021 13:30

Marți, 13 iulie, într-o atmosferă de mare sărbătoare, pe Stadionul Orășenesc, administrația publică din oraș și comunitatea locală au sărbătorit aniversarea celor 20 de ani de la înființarea Clubului Sportiv Mioveni.
Foști și actuali antrenori, foști și actuali conducători ai clubului, membrii inițiatori, cei care au pus piatra de temelie a clubului, personalități din lumea sportului la nivel local și național, care și-au pus amprenta la dezvoltarea CS Mioveni din 2001 și până în prezent, au fost prezenți la sărbătoarea sportului de performanță din Mioveni.

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni: Ce se întâmplă când aruncăm uleiul uzat în canalizare?

Luni, 19 Iulie 2021 13:30

Pe lângă faptul că este unul dintre cei mai mari poluatori, având efecte devastatoare în contact cu apa sau solul, așa cum am mai spus în materialele anterioare, de această dată dorim să atragem atenția asupra efectelor pe care le are acest deșeu asupra rețelei de canalizare și asupra stației de epurare.
Un obicei total greșit, și din păcate foarte des întâlnit în gospodării, este acela de a arunca uleiul alimentar uzat la chiuvetă sau în vasul de toaletă, având impresia că astfel dispare, “dizolvat” de detergenți. Nimic mai greșit!

 

Miuţescu ne umple de lapte şi miere dacă va câştiga şefia PNL Argeş!

Luni, 19 Iulie 2021 09:23

 

# Promite bunăstare pentru copiii şi părinţii noştri

# Disperare fără limite: Miuțescu promite și instituții regionale

E campanie internă pentru alegerile din PNL Argeş care vor avea loc sâmbătă, 24 iulie. Preşedintele Adrian Miuţescu luptă pentru un nou mandat la conducerea organizaţiei judeţene, căci unde e mai bine decât lângă ciolan?

Patru ani în care va ocupa funcţii publice bine plătite, patru ani de putere absolută, patru ani de vis – ar fi cel mai mare cadou pentru Miuţescu.Şi pentru că ştie ce-l aşteaptă dacă va câştiga, liderul PNL Argeş lansează declaraţii şi mai incitante decât cele pe care le-am auzit în campania de la parlamentare.

Atenție, șoferi! Au fost montate noi semne de circulație în zona centrală a orașului Mioveni

Luni, 19 Iulie 2021 09:19

 

Pentru fluidizarea traficului şi siguranţa circulaţiei rutiere din zona Casei Cultură a Sindicatelor “Dacia”, începând de miercuri, 14 iulie 2021, au fost montate noi indicatorelor de “SENS UNIC” și “INTERZIS”.

 

Mai precis, în parcarea din spatele Casei Sindicatelor Dacia, cu intrare din strada Radu Cel Frumos(zona magazinului Materna cu legatură spre Strada Tudor Mușatescu) a fost montat indicatorul de “SENS UNIC”, iar la intrarea din strada Tudor Mușatescu spre zona magazinului Materna, a fost montat semnul “INTERZIS”.

 

Instituția Prefectului lansează proiectul „Vaccinare în zi de sărbătoare”

Luni, 19 Iulie 2021 09:14

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care domiciliază în mediul rural și pentru a facilita accesul acestora la imunizare împotriva COVID – 19, Instituția Prefectului Argeș a demarat proiectul ”Vaccinare în zi de sărbătoare”.

Astfel, echipe mobile din centrele de vaccinare se vor deplasa în localitățile din județul Argeș în care se desfășoară evenimente precum: zilele comunelor, târguri, festivaluri, fără a se limita la acestea și vor vaccina toți doritorii.Persoanele interesate trebuie să se prezinte doar cu cartea de identitate și se pot imuniza cu serul Pfizer – BioNTech sau Johnson & Johnson. Prima localitate în care va demara proiectul este comuna Brăduleț. Așadar, toate persoanele care doresc să se vaccineze sunt așteptate marți, 20 iulie 2021, între orele 09:00 – 14:00 la Târgul de Sfântul Ilie organizat în satul Brădetu din comuna Braduleț.

A fost desemnată noua conducere a Tribunalului Argeș

Luni, 19 Iulie 2021 09:10

Începând cu data de 16 iulie, Tribunalul Argeș are o nouă conducere. În funcția de președinte este judecătoarea Andreea Monica Prunaru ( foto), numită de Secţia pentru Judecători a CSM pe o perioadă de trei ani, ca urmare a promovării concursului de ocupare a funcţiilor de conducere, iar ca vicepreşedinte – judecătoarea Alina Mihaela Achim, delegată de Secţia pentru Judecători a CSM pe o perioadă de șase luni. Amintim că funcția de președinte a Tribunalului Argeș a rămas vacantă după ce judecătoarea Mariana Vârgă a ieşit la pensie.

De asemenea, precizăm că în perioada vacanței judecătorești, până la data de 29 august 2021, la Tribunalul Argeş se vor judeca numai cauzele cu caracter urgent, după cum urmează:

 

Fiul lui Dănuţ Dinu a absolvit Academia de Poliţie!

Luni, 19 Iulie 2021 09:01

Consilierul local din CL Piteşti, Dănuţ Dinu, este tare mândru de băiatul său cel mare. Alexandru Dinu a absolvit Academia de Poliţie, urmând tradiţia din familie. Dănuţ Dinu a fost poliţist, dar şi tatăl acestuia a lucrat în MAI.

„Felicitări, Alexandru! 4 ani de Academie...Să porți haina cu mândrie si demnitate! Mult succes, dle. Subinspector! Am onoarea!”, a scris Dănuţ Dinu, pe Facebook.

Apă Canal 2000 SA - informare privind furnizarea serviciului de apă potabilă în Poiana Lacului

Luni, 19 Iulie 2021 08:26

În urma discuţiilor purtate atât la sediul S.C. Apă  Canal 2000 S.A. Piteşti , cât şi la sediul Primăriei Poiana Lacului  cu privire la furnizarea apei potabile în satele din această comună, s- a stabilit de comun acord şi s-a încheiat un parteneriat între cele două entităţi începând cu data de 18.07.2021, orele 23.30 care prevede furnizarea alternativă de 36 de ore a apei, pe perioada în care se înregistrează temperaturi ridicate.

 

Apă Canal 2000 SA: "În perioadele de secetă prelungită, orice consum exagerat poate conduce la presiune scăzută"

Luni, 19 Iulie 2021 07:18

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti aduce la cunoştinţa beneficiariilor săi ca, în perioadele de secetă prelungită, orice consum exagerat poate conduce la presiune scăzută sau chiar la lipsa apei pentru o parte din consumatorii branşaţi la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă.

În ultimile zile, societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti a luat măsuri pentru utilizarea la maximum a capacităţilor de producţie, transport şi distribuţie a apei potabile.

Emanuel Mazăre, elevul olimpic la matematică, premiat de Primăria Pitești

Joi, 15 Iulie 2021 15:02

Municipalitatea piteșteană încurajează performanța și, dacă legislația în vigoare permite, aceasta poate acorda premii cu ocazia înregistrării unor rezultate deosebite obținute de către elevii piteșteni.

Astăzi, 15 iulie 2021, primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a oferit, în cadrul ședinței de Consiliu Local, un premiu special, pentru recunoașterea unei performanțe de excepție și pentru stimularea unui număr cât mai mare de copii și tineri în atingerea unor rezultate meritorii.

 

UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI - UNIVERSITATE CU GRAD RIDICAT DE ÎNCREDERE – ADMITERE 2021

Joi, 15 Iulie 2021 14:34

DE CE UPIT?

prima instutiție de învățământ superior argeșeană

universitate cu grad ridicat de încredere

toate nivelurile de studii: licență-masterat-doctorat și colegiu terțiar

cadre didactice cu competențe profesionale și științifice de înalt nivel

admitere online fără taxă de înscriere

Doi procurori au fost numiți cu delegare la șefia unor parchete din Argeș!

Marţi, 13 Iulie 2021 08:50

Continuă seria delegărilor în funcții de conducere făcute în magistratura argeșeană. Ultimele două au avut loc zilele trecute și au vizat numirea provizorie, pe câte 6 luni, dar cu drept nelimitat de prelungire, a șefilor parchetelor din Pitești și Costești. Începând cu 15 iulie, procurorul Nicolae Argeșanu își va continua activitatea de prim procuror al Parchetului Judecătoriei Pitești și prin delegare în funcție, deși a mai deținut această poziție și anterior, cu mandat întreg. Tot cu aceeași dată își va continua activitatea în funcția de prim procuror al Parchetului Judecătoriei Costești și procuroarea Alexandra Ciofrângeanu.

 

 

Rectorul UPIT, despre noul cămin studențesc: „Se înscrie la categoria «lungește-mi, Doamne, boala»”

Marţi, 13 Iulie 2021 07:55

Întârzie începerea lucrărilor la viitorul cămin studențesc al Universității din Pitești, proiect realizat prin Compania Națională de Investiții. Deși contractul de finanțare a fost semnat încă din luna aprilie, până în acest moment lucrările bat pasul pe loc.
Licitația pentru proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Construire cămin studențesc – Universitatea din Pitești, str. Târgul din Vale nr. 1” a fost atribuită asocierii dintre SPS Petrolservice S.R.L. (lider), Costruzioni Generali Sud, Photovoltaic Systems SRL și SC Aspect Tehnic Grup SRL (subcontractant).

Alina Manea, după ce a fost numită inspector general la ISJ Argeș: „Am venit om și vreau să plec om”

Luni, 12 Iulie 2021 22:26

Profesoara Alina Manea, fosta directoare a Colegiului „Ion C. Brătianu” a fost numită, prin ordin de ministru, în funcția de inspector școlar general al județului Argeș.  Aceasta va asigura interimatul până la organizarea unui concurs. Alina Manea a înlocuit-o în funcție pe Liliana Murguleț, care a fost înlăturată subit după ce i-a fost cerută demisia de senatoarea Alina Gorghiu, în urma unor acuzații nedovedite că ar fi implicat „politicul în școală și elevii în politică”. Din acest motiv, profesoarei Alina Manea i se reproșează faptul că a acceptat funcția de inspector școlar general.

 

 

Ministrul Educaţiei: „Profesorii care au avut erori mari de evaluare nu vor mai corecta niciodată”

Luni, 12 Iulie 2021 22:24

Profesorii-evaluatori de la Bacalaureat sau Evaluarea Națională care „au greșit flagrant” în corectarea lucrărilor candidaților cu diferențe uriașe de puntaj ar putea „să nu mai corecteze vreodată” lucrări sau „cel puțin să nu mai corecteze până când nu dovedesc că vor putea să facă evaluări corecte”, a declarat vineri seară ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

A crescut rata de promovare la Bacalaureat în Argeș, după contestații

Luni, 12 Iulie 2021 22:19

Peste 50.000 de note au fost modificate la nivel național în urma contestațiilor depuse la Bacalaureatul 2021, iar în 16 situații notele au fost modificate cu 3 sau 4 puncte, conform informațiilor furnizate de ministrul Educației. În urma analizei contestațiilor, rata de promovare anul acesta la examenul de Bacalaureat a fost de 69,8%.

 

Argeșul a scăpat de rușine! Niciun liceu din județ nu a avut rată de promovabilitate zero

Luni, 12 Iulie 2021 22:16

Corpul de control al Ministerului Educației va investiga situația ratei de promovare zero din cele 36 de licee, unde niciun candidat nu a reușit să treacă de examenul de Bacalaureat 2021. La nivelul județului Argeș nu există astfel de cazuri!
„Au fost 42 de licee cu rata de promovare zero, în urma contestațiilor au rămas 36 de licee dintr-un număr de 21 de județe. Există licee care au rată de promovare zero pentru al doilea an consecutiv. O măsură precum aceea grosieră de nealocare a cifrei de școlarizare pentru liceu nu este o soluție.

Încep examenele de definitivat și de titularizare

Luni, 12 Iulie 2021 22:12

Examenul de definitivat urmează să debuteze săptămâna viitoare, în data de 14 iulie. În Argeș, centrul de examen este Colegiul Național „Alexandru Odobescu”. Sunt 209 candidați înscriși pentru 34 de discipline. Între 15-21 iulie are loc evaluarea, iar între 21-22 iulie se depun contestațiile. În perioada 22-28 iulie se rezolvă aceste contestații și se va afișa rezultatele finale. În legătură cu examenul de titularizare, acesta va fi susținut pe 21 iulie. Pe 27 iulie se vor afișa rezultatele inițiale. Urmează apoi perioada de contestație, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 3 august.
A.V.

 

Pagina 9 din 209

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea