Aproape 30.000 de teste COVID au fost făcute la Spitalul Mioveni

Luni, 11 Ianuarie 2021 13:59

De la declanșarea stării de urgență și dotarea Laboratorului de Analize al Spitalului Mioveni cu echipamente de testare de tipul PCR și până la finalul anului 2020, la Mioveni au fost efectuate 28.948 de teste pentru depistarea infecției cu COVID, pentru un număr de 25.139 de persoane. Dintre cei declarați pozitivi cu noul coronavirus, aproximativ 1.000 de argeșeni au fost internați și tratați la secția Boli Infecțioase și secția ATI Covid de la Mioveni.

Campanie de colectare a brazilor, după trecerea sărbătorilor de iarnă: „Un oraș curat este un oraș cu oameni sănătoși!”

Luni, 11 Ianuarie 2021 13:59

Salubritate 2000 S.A. adună brazii de Crăciun pe care piteștenii i-au împodobit de sărbători!
Campania de colectare a început deja, iar cetățenii care locuiesc la blocuri, dar și la case, sunt rugați să depoziteze brazii lângă platformele de colectare a deșeurilor, într-un singur loc, accesibil utilajelor.
Acțiunea se va desfășura exclusiv pentru ridicarea și transportul brazilor depuși la platformele de colectare și va continua în săptămânile ce urmează, până ce toți aceștia vor fi colectați.

 

Iluminatul de sărbători rămâne aprins la Mioveni, până pe 18 ianuarie

Luni, 11 Ianuarie 2021 13:57

Sărbătorile de iarnă au fost de vis la Mioveni. Centrul orașului a devenit o adevărată feerie după aprinderea iluminatului festiv. Chiar dacă sărbătorile au trecut, autoritățile locale au decis să păstreze luminițele până la data de 18 ianuarie. „Până pe 18 ianuarie încă vă mai puteți bucura de atmosfera festivă oferită de iluminatul de sărbători!”, a transmis, pe Facebook, Ion Georgescu - primarul Mioveniului.

În 2020, părinții din Mioveni au adus pe lume 301 copii!

Luni, 11 Ianuarie 2021 13:04

Cu toate că, la nivel național se constată o scădere a natalității, orașul Mioveni își menține titualatura de "Oraș al Tineretului", în anul 2020 constatându-se o creștere a numărului de nou născuți.

Astfel, în 2020 au fost înregistrați în documentele oficiale ale administrației locale, 301 nou născuți, cu părinți domiciliați pe raza orașului Mioveni.

În paralel, la secția de maternitate a Spitalului Orășenesc Mioveni, în cursul anului 2020 au fost aduși pe lume 290 de copii, majoritatea provenind din familii care locuiesc în comunele din jurul orașului Mioveni.

 

ÎPS Calinic: „Se pune întrebarea dacă mă voi vaccina? Desigur”

Luni, 11 Ianuarie 2021 09:52

Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului anunţă că se va vaccina împotriva COVID-19 şi le cere credincioşilor să se informeze despre vaccinare doar din surse sigure şi autorizate, pentru a nu cădea victime dezinformărilor.

"Guvernul României a făcut un Site: vaccinare-covid.gov.ro, un mijloc sigur, autorizat, de informare, cu întrebări și răspunsuri pe tema vaccinării contra Covid-19, și alte nedumeriri, pentru a se primi detalii autorizate de către specialiști și nu doar date aproximative și nefondate pe adevăruri științifice, pentru a se feri lumea de capcana știrilor false care au inundat lumea. Dacă apelăm la Site-ul de mai sus, vom găsi răspuns și la întrebarea, dacă pot refuza vaccinarea, iar răspunsul este fără echivoc: vaccinarea este voluntară și ne-obligatorie. Aceasta, ca răspuns corect, pentru cine mai are nedumeriri, iar cei care se erijează în atoateștiutori, să se informeze și să citească pentru a nu avea dubii asupra fenomenului Covid-19. Campania de vaccinare este o lucrare anevoioasă și se vede clar că osteneala celor încredințați cu această lucrare salvatoare își iau în serios chemarea de îngeri ai vieții, riscându-și viața și confortul, zi de zi! Doar cei răutacioși îsi exprimă mereu nemulțumiri și folosesc cuvinte nepotrivite pentru un om educat si civilizat", se arată pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Învățământul online - prelungit până în data de 8 februarie

Duminică, 10 Ianuarie 2021 14:02

Ordonanța de Urgență nr 2 din 2021 care completează articolul 38 din Legea 55/2020 a fost publicată pe 7 ianuarie în Monitorul Oficial. Actul normativ dă posibilitatea ministrului Educației să emită un ordin prin care să suspende cursurile din școli, în format fizic în perioada 11 ianuarie-8 februarie.
Actul normativ prevede următoarele:

 

Un român vine la conducerea Dacia

Vineri, 08 Ianuarie 2021 23:24

 

# Constantin Stroe a fost ultimul român în funcția de director general

În urma organizării Groupe Renault în jurul mărcilor sale, grupate în patru unități de business - Renault,  Dacia & Lada, Alpine și New Mobility - Christophe Dridi preia, de la 1 ianuarie, responsabilitatea perimetrului industrial din România, Rusia și Maroc, în funcția de VP Global Access Industry și VP Industry Dacia și Lada. Totodată, Mihai Bordeanu este numit, începând din 1 ianuarie, în funcția de Managing Director Dacia Brand South Eastern Europe și Country Head Romania (din 1 februarie).

# Mihai Bordeanu: „Mă întorc acasă cu un sentiment de mândrie”

Este pentru prima dată din 2002 încoace când la conducerea Dacia vine un român.

Risc de avalanșă de gradul 4 în Făgăraș și Bucegi

Miercuri, 06 Ianuarie 2021 16:23

 

La altitudini de peste 1.800 de metri, în Munţii Făgăraş și Munții Bucegi, riscul de producere a unor avalanşe este foarte mare, de gradul 4 din 5.

În acest moment, stratul de zăpadă măsurat la stația meteo Bâlea Lac, la altitudine echivalentă cu Cota 2000 Transfăgărășan, este de 106 centimetri, iar riscul de avalanșă a ajuns la gradul 4, la altitudini de peste 1800 metri, și gradul 3 sub această altitudine, pe o scală 1-5, informează salvamontiștii argeșeni.

Traseele montane din județul Argeș, care acced către creasta Făgărașului, precum și traseul de creastă al Făgărașului, Iezerului, Pietrei Craiului și Leaotei sunt și vor rămâne închise până la sfârșitul iernii. Potecile nu mai sunt vizibile, la fel ca și marea majoritate a semnelor de marcaj, abordarea fiind strict alpină.

 

Restaurant din Piteşti depistat cu branşament de apă ilegal

Miercuri, 06 Ianuarie 2021 16:03

 

SC Apă Canal 2000 SA continuă campania de identificare şi sancţionare a utilizatorilor clandestini ai serviciilor prestate de societate. În urma unei acțiuni de control care s-a desfășurat în data de 6 ianuarie la un agent economic cu profil de activitate „restaurant‟ de pe raza municipiului Piteşti – zona Fraţii Goleşti, o echipă din cadrul Serviciului Control al SC Apă Canal 2000 SA a constatat că pe lângă branşamentul de apă contorizat, care făcea obiectul contractului de furnizare încheiat cu operatorul, agentul economic mai deţinea un branşament de apă necontorizat, funcţional, amplasat înainte de apometru, reprezentând lucrare clandestină de ocolire a contorului, prin care era fraudat consumul de apă. Procedura prin care s-a descoperit furtul de apă în acest caz a constat în analiza de consum a restaurantului, prin comparatie cu alţi utilizatori cu obiect de activitate similar.

 

Fiind întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de furt de apă din sistemul public, la fața locului s-a prezentat un echipaj al Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș - Poliţia Municipiului Piteşti, la solicitarea SC Apă Canal 2000 SA pentru aplicarea tuturor măsurilor legale prevăzute de Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

A început vaccinarea anti-COVID și la Mioveni

Marţi, 05 Ianuarie 2021 14:51

Conform programărilor făcute anterior, 70 de cadre medicale din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, atât din spitalul "verde", dar în special de la Secția Infecțioase și ATI Covid s-au vaccinat marți, 5 ianuarie, ca măsură concretă și eficientă de acțiune pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Aceasta este prima etapă de vaccinare, în care vor fi imunizate împotriva Covid19 cadrele medicale din spitale. Ulterior, vor fi vaccinați medicii de familie și personalul din unitatile medico-sociale.

În etapa a doua va fi imunizată populația cu grad ridicat de risc, iar în etapa a treia va fi vaccinată populația generală. Conform strategiei pentru vaccinarea împotriva COVID-19 în România vaccinarea este voluntară, neobligatorie și gratuită.

 

Vandalism în parcurile publice din municipiul Pitești

Marţi, 05 Ianuarie 2021 14:44

Datorită restricțiilor de circulație impuse în noaptea de Revelion după ora 23:00, nu au explodat, ca în trecut, zecile de coșuri de gunoi stradale, cu petarde aruncate în batjocură. În schimb, vandalismul s-a manifestat în parcurile publice din municipiul Pitești! Mobilierul și accesoriile din toaletele publice din parcuri au fost distruse, chiar și dintre cele noi, schimbate în 2020.

„Poliția locală nu poate face față singură gradului de nepăsare și lipsă de educație a persoanelor cu devieri de comportament. E nevoie și de sprijinul comunității, de atitudinea fiecărui piteștean în fața gesturilor care ne descalifică umanitatea. Prin campanii de conștientizare a responsabilității fiecăruia dintre noi și de activare a spiritului civic, ce vor fi demarate în prima parte a acestui an, intenționăm să reînviem în comunitatea piteșteană bucuria de a trăi într-un oraș curat și dorința de implicare în a menține ceea ce avem, proprietatea publică fiind, de fapt, proprietatea fiecăruia dintre noi.

Continuă vaccinarea personalului medical în Argeș

Luni, 04 Ianuarie 2021 11:01

 

Luni, 4 ianuarie, a fost reluat procesul de vaccinare a personalului medical și în Argeș. Astăzi au sosit în județ 975 de doze de vaccin de la Institutul Cantacuzino.

„Continuă procesul de vaccinare a personalului medical în centrele de vaccinare de la Spitalul Județean, Spitalul Municipal Câmpulung, Spitalul Curtea de Argeș și Spitalul Costești. Sunt programate 400 de persoane. Astăzi dimineață au sosit 975 de doze de vaccin de la Institutul Cantacuzino. Până la această oră, pentru ziua de mâine, sunt programate 450 de persoane”, a precizat prefectul Emanuel Soare.

 

Au fost programate 50 cadre medicale la Câmpulung, 60 Curtea de Arges, 60 Costești, 200la Spitalul Județean și 25 la Spitalul Militar.

 

FC Argeș începe cantonamentul de la Mogoșoaia

Luni, 04 Ianuarie 2021 09:15

FC Argeș va începe luni, 4 ianuarie, perioada de pregătire centralizată din această iarnă. Echipa argeșeană va pleca în această după-amiază în cantonament la Mogoșoaia, după aflarea rezultatelor testului COVID-19.

Alb-violeții se vor antrena la baza de pregătire a FRF până pe 12 ianuarie, urmând ca apoi să plece în Moldova pentru meciul cu FC Botoșani, din prima etapă a returului, partidă programată pe 14 ianuarie. Returul se anunță unul de foc pentru gruparea din Trivale care a terminat prima parte a campionatului pe locul 16, ultimul, cu doar 11 puncte, adunate în 15 etape.

În partea secundă a sezonului, piteștenii vor fi antrenați de cuplul Andrei Prepeliță-Mihăiță Ianovschi, care a fost instalat cu câteva zile înainte de finalul anului trecut. De partea sportivă se va ocupa Jean Vlădoiu, fostul mare fotbalist alb-violet fiind numit tot acum câteva zile în funcția de manager general al clubului FC Argeș.

Dr. Cristina Neculcea - prima persoană vaccinată anti-Covid din Argeș

Joi, 31 Decembrie 2020 11:11

Prima persoana care a fost vaccinată anti-Covid în Argeș este doamna doctor CRISTINA NECULCEA, medic primar Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești.

Printre cei vaccinați, astăzi, regăsim și pe directorul Serviciului Județean de Ambulanță, Luminița Paul, sau pe managerul Spitalului Municipal Câmpulung, medicul Mădălin Iordache, care au fost primii vaccinați în instituțiile pe care le reprezintă.

"Singurul mod în care putem trece peste această pandemie este vaccinarea. Îndemn pe toată lumea să facă acest pas. Sunt emoționată și fericită că am ajuns aici. Absolut deloc nu a durut", a precizat dr. Cristina Neculcea.

 

A început campania de vaccinare anti-Covid în Argeș

Joi, 31 Decembrie 2020 10:35

 

Campania de vaccinare anti-Covid a început și în Argeș, după ce ieri,  30 decembrie, au fost primite, la sediul DSP Argeș, primele doze de vaccin.

Primele cadre medicale s-au vaccinat la Spitalul Județean de Urgență Pitești și la Spitalul Municipal Câmpulung, în urma programărilor făcute pe platforma online pusă la dispoziție de Guvernul României. Astfel, în ultima zi a anului 2020, în Argeș a început  cea mai eficientă acțiune de combatere a pandemiei de coronavirus, care ne va ajuta să revenim la o viață normală.

Printre primii vaccinați au fost directorul Serviciului Județean de Ambulanță, Luminița Paul, doctorul Cristina Neculcea, de la secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Pitești și managerul Spitalului Municipal Câmpulung, medicul Mădălin Iordache.

Retrospectiva anului 2020! Cele mai importante subiecte publicate în „Atitudine în Argeș”

Marţi, 29 Decembrie 2020 10:48

Săptămânalul „Atitudine în Argeș” a realizat, în exclusivitate, numeroase subiecte de impact pentru spațiul public argeșean. Vă prezentăm în cele ce urmează o retrospectivă a celor mai importante articole, reportaje, anchete și interviuri realizate de echipa „Atitudine în Argeș” în anul 2020.

Nr. 597 – „Sursa izbucnirii pestei porcine la Grupul de ferme Danbred din Slobozia va rămâne o enigmă”
La începutul anului 2020 vă relatăm că din ancheta epidemiologică, derulată de specialiștii Direcției Sanitar Veterinare Argeș, nu s-a putut stabili sursa concretă a apariției virusului pestei porcine africane în fermele grupului DanBred din comuna argeșeană Slobozia.

 

Tribunalul Argeș a dezvoltat o nouă aplicație de management electronic al dosarelor

Luni, 28 Decembrie 2020 14:53

Urmare a efortului constant al specialiștilor IT pentru dezvoltarea informatică a Tribunalului Argeș, în acord cu Recomandarea nr. 51 din Raportul Comisiei privind progresele înregistrate în România în cadrul Mecanismului de cooperare și verificare, în scopul prevenirii răspândirii în rândul populației a infecțiilor cu Coronavirus (COVID-19) și pentru a veni în sprijinul justițiabililor, Tribunalul Argeș  a dezvoltat  o nouă aplicație de management electronic al dosarelor aflate pe rolul instanțelor, prin care sunt asigurate instrumentele necesare administrării electronice a dosarelor aflate pe rol, atât la nivelul justițiabililor, cât și la nivelul instanțelor, avocaților, profesiilor juridice conexe sau oricăror alți actori implicați în proces.

Fetițele de la Gymnastic Star, din Bradu, câștigătoare la Festivalul Concurs Naţional de Dans „D’Aor Grand Prix”

Luni, 28 Decembrie 2020 14:23

Fetele de la Gymnastic Star, din Bradu,  au participat la Festivalul Concurs Național de Dans „D’Aor Grand
Prix”. Fetițele din Bradu s-au întors de la cel mai mare concurs de dans cu zeci de medalii și două trofee. Brădencele noastre au demonstrat, ca de fiecare dată, că sunt învingătoare.
Premiile obținute sunt:
- 6 medalii de aur la solo
- 11 medalii de argint la solo
- 6 medalii de bronz la solo

 

Revelion fără foc de artificii, la Mioveni

Luni, 28 Decembrie 2020 14:17

Deși locuitorii din Mioveni au fost, în ultimii ani, răsfățați și cu artificii spectaculoase la miezul nopții, anul acesta, din cauza restricțiilor, artificiile nu vor mai lumina cerul.
Ion Georgescu, primarul  de la Mioveni: ”Dragi prieteni, în contextul situației actuale, având în vedere legislația privind normele de siguranță saniară, conform HG 1065/2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, anul acesta NU SE VA ORGANIZA FOC DE ARTIFICII!

Moment emoționant la Bradu. Primarul și viceprimarul au premiat cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă

Duminică, 27 Decembrie 2020 14:25

Au fost momente emoționante, la începutul lunii decembrie, la Bradu. Primarul, Dan Stroe, alături de viceprimarul Gheorghe Negoi,   a premiat 8 cupluri la împlinirea a 50 de ani de căsătorie neîntreruptă. Cuplurile care au sărbătorit Nunta de aur au fost primite cu cafea caldă, clementine și bomboane de oficialii primăriei, care le-au și înmânat dimplomele de fidelitate. Alături de diplome, fiecare cuplu a primit în dar o Crăciuniță și un premiu financiar de 400 de lei, precum și multe urări de viață lungă și multă sănătate, în semn de recunoștință pentru contribuția seniorilor la promovarea celei mai importante forme a societății umane, familia.

 

Pagina 9 din 194

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea