SIF Moldova a cumpărat 24 de hectare de teren la Popești, pentru o cultură intensivă de arbuști fructiferi

Luni, 03 Decembrie 2018 16:12

SIF Moldova (SIF2), emitent care gestionează active de circa 2 miliarde lei, mizează puternic pe culturi de afine în contextul în care în vara anului 2018 a achiziţionat un teren de circa 24 hectare în Popeşti, judeţul Argeş, pe care vrea să dezvolte a treia fermă şi consideră că investiţia aduce randamente mai mari decât cele de la bursa de la Bucureşti. Totodată societatea, conform zf.ro,  are în derulare ultimele operaţiuni pentru achiziţia a încă unui teren în Argeş, unul de 10 hectare, după ce în august a majorat capitalul social al companiei care se ocupă de afacerile cu afine cu 3,3 mil. lei la 22 mil. lei, sumă vărsată integral pentru finanţarea investiţiei.

Reclamat pentru conflict de interese, directorul Viorel Badea nu a primit niciun răspuns de la ANI

Luni, 03 Decembrie 2018 16:07

Directorul de la Direcția Generală pentru Evidența Populației Argeș, Viorel Badea, a fost reclamat, în urmă cu mai bine de un an, de către conducerea Consiliului Județean Argeș pentru confict de interese la Agenția Națională de Integritate. Totul s-a întâmplat în momentul în care a izbucnit scandalul între Viorel Badea, Maria Dinu și conducerea Consiliului Județean Argeș. Până în prezent, inspectorii ANI nu au precizat concluziile raportului întocmit în urmă cercetărilor făcute. Directorul Viorel Badea a fost chemat la ANI doar pentru a i se aduce la cunoștință că a fost reclamat, în rest nu a mai primit niciun detaliu în plus despre dosarul în cauză.

 

Primăria Bogaţi a comemorat-o pe Elena Chiriţă, eroina din localitate

Luni, 03 Decembrie 2018 16:01

Primăria Bogaţi a organizat saptămâna trecută o acţiune de comemorare şi cinstire a unei fiice a satului devenită eroină naţională, dar care este mai puţin cunoscută publicului larg. La Bogaţi a fost marcată săptămâna trecută personalitatea celei care a fost Elena Chiriţă, născută în localitate, în satul Suseni, pe data de 30 noiembrie 1917, cu un an înainte de Marea Unire.

Flacăra Centenarului a poposit, de Sfântul Andrei, la Hârsești

Luni, 03 Decembrie 2018 15:56

Vinerea trecută, în zi de mare sărbătoare, Sfântul Andrei - Ocrotitorul României, comuna Hârsești a celebrat Centenarul Marii Uniri. La Monumentul Eroilor din satul Martalogi, au fost omagiați eroii căzuți în Primul Război Mondial. La ceremonie, au participat, alături de localnici și de primarul Ionel Moloiu, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, vicepreședintele Ion Mînzînă, vicepreședintele Senatului - senatorul Șerban Valeca, prefectul Emilian Dragnea, senatorul Cristina Stocheci, consilieri județeni și primari și viceprimari argeșeni, printre care cei din Lunca Corbului, Stolnici sau Bârla.

 

Un general cât un Centenar, celebrat la Mioveni

Luni, 03 Decembrie 2018 15:45

Joi, 29 noiembrie 2018, la Muzeul Cula Racovița din Mioveni, generalul de brigadă în retragere Constantin Năstase, în vârstă de 103 ani, a fost celebrat cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Locul nu a fost ales întâmplător. Muzeul Cula Racovița constituie creația generalului Năstase și prezintă o parte din viaţa acestuia.
Pentru devotamentul și pasiunea cu care a împărtășit tinerelor generații spiritul și mândria de a fi argeșean, pentru promovarea identității și unității poporului român, punând la loc de cinste istoria și cultura națională, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, i-a înmânat generalului Năstase Diploma Omagială, Medalia Centenară și Tricolorul Regal, pe care generalul l-a îmbrățișat și l-a sărutat.

Dezbatere pe tema „Reflecție asupra globalizării”, la Mioveni

Luni, 03 Decembrie 2018 15:39

Unul dintre proiectele din cadrul programului EUROPA PENTRU CETĂȚENI implementate de orașul Mioveni este proiectul WISE ”WILE INNOVATING AND STRENGTHENING EUROPE” (Inovând și consolidând Europa). Este vorba despre un proiect dezvoltat în multiparteneriat cu 15 țări europene: Franța, Italia, Slovenia, Muntenegru, Albania, Portugalia, Belgia, Bulgaria, Croația, Olanda, Spania, Macedonia, Serbia, Grecia, Cehia.

 

Subcomisarul Mădălin Zamfir este noul şef al biroului Centrului Operaţional din Cadrul Poliției Argeș

Luni, 03 Decembrie 2018 15:27

Pe 27 noiembrie, subcomisarul Mădălin Zamfir, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Județean Argeș, a promovat concursul pentru funcția de şef birou Centrul Operaţional din cadrul poliției argeșene. Acesta a obţinut noua funcţie în urma concursului organizat la sediul IPJ Argeş, după ce a promovat examenul cu nota 8,64. Deși s-au înscris doi candidați, la concurs s-a prezentat doar Mădălin Zamfir.

Mii de oameni, prezenți la aprinderea luminițelor de Crăciun la Pitești

Luni, 03 Decembrie 2018 15:18

Ziua Națională a României a fost marcată la Pitești printr-o multitudine de manifestări. Flacăra Centenarului, paradă militară și muzică de fanfară, retragerea cu torțe a militarilor și, într-un final, aprinderea luminițelor de Crăciun, focurile de artificii și un concert spectaculos au fost o parte din evenimentele la care au luat parte mii de piteșteni.

 

Mioveniul a îmbrăcat straiele de sărbătoare

Luni, 03 Decembrie 2018 15:14

În An Centenar, oraşul Mioveni, prin Consiliul Local şi Centrul Cultural Mioveni, a pregătit locuitorilor şi invitaţilor o suită de manifestări culturale, artistice şi militare de mare ţinută. Coroane și jerbe de flori au fost depuse, sâmbătă, la monumentele eroilor din Mioveni, cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

Pompierul argeșean care a salvat un câine a defilat la parada de 1 Decembrie, la Arcul de Triumf

Luni, 03 Decembrie 2018 15:14

Pompierul Mugurel Costache a devenit cunoscut după ce a salvat de la moarte un câine suprins de un incendiu. Acum doi ani, prin gestul său, acela de a salva un câine de la moarte, făcându-i manevre de resuscitare, Mugurel a făcut mândră o țară întreagă, iar fapta sa a fost apreciată în întreaga lume. De 1 Decembrie, Mugurel Costache a făcut parte din cei câteva sute de pompieri cu tehnică specială care au defilat în faţa românilor, la Arcul de Triumf, alături de celelalte structuri de forţă ale ţării.

 

Începe cea de-a treia ediție a târgului de Crăciun din Mioveni

Luni, 03 Decembrie 2018 15:11

Deschiderea celei de-a treia ediții a Târgului de Crăciun din Mioveni va avea loc pe 6 decembrie, iar în zilele de 7, 8 și 9 decembrie vor fi organizate zilnic spectacole cu artiști de marcă, programe artistice și multe surprize. Una dintre cele mai iubite și mai bune voci din muzica românească, inconfundabila și inegalabila ANDRA, va concerta în cadrul Târgului de Crăciun de la Mioveni 2018.

Monumentul „Eroului Necunoscut”, inaugurat la Bascov!

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:58

Monumentul „Eroului Necunoscut” a fost inaugurat la Bascov. Edilul Gheorghe Stancu, împreună cu prefectul Emilian Dragnea, conducerea CJ Argeș, dar și primari din Argeș și din Republica Moldova au dezvelit statuia care înfățișează un soldat din Primul Război Mondial. Toată acțiunea are ca scop marcarea Centenarului Marii Uniri, totul pornind de la inițiativa primarului Gheorghe Stancu. Monumentul este dedicat eroilor căzuţi la datorie în Primul şi cel de-al doilea Război Mondial. El este amplasat la răscrucea a două drumuri importante, mai exact Piteşti - Curtea de Argeş şi Bucureşti - Râmnicu Vâlcea.

 

Connect-R vine la „Târgul de Crăciun” de la Mioveni

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:52

Nu mai este mult până când se va deschide cea de-a treia  ediția a Târgului de Crăciun de la Mioveni, într-o atmosferă magică de lumină multicoloră și bucurie. Deschiderea va avea loc pe 6 decembrie, iar în zilele de 7, 8 și 9 decembrie vor fi organizate zilnic spectacole cu artiști de marcă, programe artistice și multe surprize pentru toate vârstele.

Program special de 1 decembrie la Mioveni

Luni, 26 Noiembrie 2018 15:27

În An Centenar, Orașul Mioveni, prin Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni, a pregătit locuitorilor și invitaților o suită de manifestări culturale, artistice și militare de mare ținută. Sâmbătă, 1 decembrie, va avea loc și un spectacol folcloric de excepție susținut de către Ansamblul „Dor Bucovinean” Cernăuți, Taraful “Gabi Bunea” și Emilia Dorobanțu, alături de o serie de alți artisti. Concertul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia, de la ora 19.00, iar intrarea se va face pe bază de invitație gratuită. Invitațiile se găsesc la Centrul Cultural Mioveni și la Casa de Cultură a Sindicatelor „Dacia” Mioveni, de luni până vineri, între orele 09.00 – 16.00, în limita locurilor existente.

 

The Motans și Provincialii, concert extraordinar la Pitești

Luni, 26 Noiembrie 2018 15:25

Ziua Națională va fi sărbătorită la Pitești în Anul Centenarului prin ample evenimente cultural-artistice și activități comemorative. Manifestările se vor desfășura pe 1 decembrie în mai multe locuri din municipiu. Programul evenimentelor va cuprinde: paradă și defilare militară în zona centrală, foc de artificii, ceremonia de aprinderea a bradului de Crăciun și a iluminatului ornamental de sărbători dar și un concert extraordinar în Piața Primăriei Pitești.

A treia condamnare definitivă în dosarul „Sclavie la Berevoeşti”

Luni, 26 Noiembrie 2018 15:23

Curtea de Apel Piteşti a dat a treia condamnare în dosarul „Sclavie la Berevoeşti”. Cei șase inculpaţi au primit pedepse cuprinse între 4 şi 10 ani. La toţi inculpaţii pedepsele au fost micşorate faţă de cele date de Tribunalul Argeş, în luna mai a acestui an.
Cei șase romi de la Berevoești au fost ridicaţi de mascaţi de acasă, săptămâna trecută, după ce Curtea de Apel Piteşti a dat sentinţa definitivă şi a emis mandatele de executare.

 

Președinta Tribunalului Argeș iese la pensie!

Luni, 26 Noiembrie 2018 15:20

# Judecătoarea Mariana Vârgă (foto dreapta) va prelua conducerea instanței

Unul dintre cei mai experimentați judecători din Argeș iese la pensie! Valerica Vîrtopeanu, președinta Tribunalului Argeș, este unul dintre cei mai experimentați magistrați din județ, cu o vechime de 27 de ani în magistratură. Aceasta și-a desfășurat activitatea de judecător la Judecătoria Pitești din 1991 până în 1998, iar de atunci și până în prezent lucrează la Tribunalul Argeș, unde a îndeplinit mai multe funcții de conducere.

Antonia Diaconu și Marius Ștefan, față în față pentru șefia Parchetului Tribunalului Argeș

Luni, 26 Noiembrie 2018 15:09

A început examenul pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor și procurorilor argeșeni. Din această săptămâna candidații înscriși la concurs vor susține proiectul referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere. Astfel, concursul pentru șefia Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș îi aduce față în față pe actualul prim procuror Marius Ștefan  și pe Antonia Diaconu, cea care a condus Parchetului Judecătoriei Pitești timp de șase ani.

 

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI, MARCATĂ LA MIOVENI

Luni, 26 Noiembrie 2018 14:51

Ziua Internaţională a persoanelor cu dizabilităţi (International Day of People with Disability) este marcată în fiecare an la 3 decembrie.
Cu acest prilej, Primăria Mioveni, în parteneriat cu Asociaţia „Zâmbeşte şi Dăruieşte” va organiza marți, 4 decembrie 2018, o dezbatere publică la care vor participa specialiști în domeniu precum și persoanele vulnerabile din cadrul organizației.

Liberalii argeșeni, impasibili la acțiunea primarului de la Corbi

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:28

Liberalii argeșeni nu au reușit să discute dacă vor susține sau nu campania de strângere de semnături a edilului Virgil Baciu de la Corbi pentru proiectul „Un milion pentru Unire”. Motivul? PNL Argeș nu a mai ținut Biroul Județean Politic, unde urma să fie discutată și acțiunea primarului de la Corbi, din cauză că președintele Adrian Miuțescu era plecat într-o delegație la Helsinki.

 

Pagina 9 din 145

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea