Bârla - au fost distribuite cele 427 de pachete alimentare

Luni, 20 Iulie 2020 13:00

Săptămâna trecută, Primăria Bârla a distribuit cele 427 pachete alimentare primite în cadrul proiectului "ACORDAREA DE PACHETE CU AJUTOARE ALIMENTARE IN CADRUL POAD 2018-2021" având finanțarea de la Guvernul României și Uniunea Europeană. Beneficiarii au fost familiile și persoanele singure care au dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, persoanele dependente care se află în situații deosebite de vulnerabilitate.

 

S-a semnat contractul de finanțare pentru achiziționarea a 20 de autobuze ecologice

Luni, 20 Iulie 2020 11:17

# Vor fi montate și 40 de puncte de încărcare lentă și 4 puncte de încărcare rapidă

În data de 16 iulie a fost semnat contractul de finanțare nerambursabilă pentru proiectul „Îmbunătățirea transportului public urban de călători în municipiul Pitești”. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Obiectivul specific 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe Planurile de mobilitate urbană durabilă.

 

 

Angajări la Spitalul Mioveni. Se caută nouă medici

Vineri, 17 Iulie 2020 18:56

 

 

 

Spitalul Mioveni angajează cinci medici cu specialitatea boli infecțioase și patru medici cu specialitatea ATI. În baza prevederilor Ordinului Ministerului Sănătăţii nr.905/26.05.2020 pentru aprobarea Metodologiei privind ocuparea, fără concurs, a posturilor vacante sau temporar vacante din cadrul Ministerului Sănătăţii şi unităţilor aflate în subordinea, coordonarea şi sub autoritatea Ministerului Sănătăţii, inclusiv funcţiile publice de execuţie şi conducere, pe perioadă determinată , în contextul instituirii stă rii de alertă pe teritoriul României, conform art.ll din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Spitalul Orășenesc Mioveni demarează procedura de angajare pe perioadă determinată , fără concurs, pe perioada Stării de Alertă , personal contractual sau prestări servicii pana la data de 31.12.2020:

Topul liceelor din Argeș în funcție de media ultimului admis

Luni, 13 Iulie 2020 14:30

# Două specializări ale Colegiului Național  „Ion C. Brătianu” - în top 50 la nivel național
Elevii argeșeni au aflat la ce licee au intrat. Repartizarea computerizată a absolvenților de gimnaziu la liceu a avut loc vineri, 10 iulie.  La admiterea în liceu,  în Top 50 specializări la nivel de țară, se află și Colegiului Național  „Ion C. Brătianu” Pitești.  Acesta se află pe locul 27 cu specializarea „Matematică-informatică, ultima medie de intrare fiind 9,70. Dar și pe locul 32 cu specializarea „Științe ale naturii”, ultima medie de intrare fiind de 9,68.

 

Calendarul examenului de Bacalaureat - sesiunea de toamnă

Luni, 13 Iulie 2020 14:28

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2020 se va desfășura în perioada  24 august – 5 septembrie, anunță Ministerul Educației. Calendarul sesiunii august-septembrie 2020 a examenului național de BAC a fost aprobat prin ordin de ministru și transmis spre publicare în Monitorul Oficial.
Potrivit ordinului, înscrierea candidaților este programată în intervalul 13 - 24 iulie.

Primarul de la Mioveni - scrisoare deschisă către FRF

Luni, 13 Iulie 2020 14:26

„Nu s-au disputat decât două meciuri din acest play-off de Liga a II-a şi deja au început să apară întrebări, care nu au legătură cu fenomenul sportiv, trecut şi el prin momente foarte grele, în contextul pandemiei de coronavirus. Sunt nevoit să adresez această scrisoare deschisă oficialilor FRF, dar totodată mă adresez şi conducătorilor cluburilor angrenate în această luptă sportivă pentru promovarea în Liga I.

 

Emil Angheloiu, șeful de la Permise, iese la pensie

Luni, 13 Iulie 2020 14:16

# Începând cu 3 martie atribuțiile sale au fost preluate de comisarul-șef Marian Ivan (foto dreapta)

Comisarul șef Emil Angheloiu, de la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Argeș, iese la pensie  începând cu data de 15 iulie, la vârsta de 57 de ani. Acesta a fost înlocuit din funcție, începând cu data de 3 martie, chiar înainte de intrarea țării noastre în stare de urgență. Se pare că s-a luat această decizie în urma unui control desfășurat în cadrul instituției.

Programul Curții de Apel Pitești în perioada vacanței judecătorești

Luni, 13 Iulie 2020 14:14

În perioada vacanţei judecătoreşti, 1 -31 august, la Curtea de Apel Piteşti vor fi soluţionate cauzele având caracter urgent.  Lista celor mai frecvente categorii de cauze, defalcate pe secţii ale instanţei, poate fi consultată la adresa de internet: http://portal.just.ro/46/SitePages/acasa_default.aspx?id_inst=46.
Şedinţele de judecată se vor desfăşura în următoarele date:

 

Începe acţiunea de distribuire a produselor alimentare în municipiul Piteşti

Luni, 13 Iulie 2020 14:13

În data de 10.07.2020 va începe acţiunea de distribuire a  produselor alimentare în municipiul Piteşti (în cadrul POAD 2019-2021) în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr.84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate –POAD pentru  beneficiarii înscrişi iniţial pe liste, prevăzuți la art.3, litera a și b din Ordonanța de Urgență nr.84/2020.

Virgil Baciu: „TREBUIE SĂ OPRIM CARPATHIA SĂ PUNĂ MÂNA PE MUNȚII FĂGĂRAȘ!”

Luni, 13 Iulie 2020 14:07

# În atenția Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor!

Pe 14 septembrie 2016, Guvernul Cioloș aproba un memorandum cu privire la crearea Parcului Natural Munții Făgăraș, pe o suprafață de aproximativ 200.000 de hectare, prin inițierea unei oferte de colaborare cu diverse organizații de mediu. De proiect  s-a arătat imediat interesată Fundația Conservation Carpathia, controlată de multimiliardarul elvețian Johann Georg Wyss.

 

Protoieria Topoloveni - Campionii Bucuriei Sociale

Luni, 13 Iulie 2020 13:51

La sfârșitul lunii iunie, s-a desfășurat, în cadrul Protoieriei Topoloveni, o nouă etapă a proiectului "Campionii Bucuriei Sociale", în care parohiile din Cercul nr. 3 pastoral: Vrănești, Văleni Podgoria, Călinești Vale, Râncăciov și Gorganu de Sus au fost alături de familiile greu încercate din această perioadă, oferindu-le alimente pentru traiul de zi cu zi.

522 de ani de la atestarea certă a Mănăstirii Râncăciov

Luni, 13 Iulie 2020 13:49

# Imobilul se degradează pe zi ce trece din indiferența Arhiepiscopiei Argeșului dar și din nepăsarea guvernanților

Este cel mai vechi așezământ religios cunoscut în comuna Călinești, fiind situată în estul satului Râncăciov, la 7 km nord de vechea șosea București-Pitești.
Mănăstirea Râncăciov a fost atestată documentar pentru prima dată în hrisovul lui Radu cel Mare din 19 iulie 1498 prin care întărește mănăstirii ocină lui Cârstian și veniturile date de Vlad Călugărul, domnul Țării Românești.

 

Începe extinderea grădiniței ”Aripi Deschise”

Luni, 13 Iulie 2020 13:44

#  Proiectul beneficiază de finanțare nerambursabilă din fonduri europene

În data de 02.07.2020, a fost predat amplasamentul pentru obiectivul de investiții *Extindere spații de învățământ și administrative la Grădinița cu Program Prelungit „Aripi Deschise”*. Executantul lucrărilor este S.C. NEGREANU CONSTANCON S.R.L, valoarea contractului fiind de  1.356.888,63 lei inclusiv TVA.

Licitație la DSVSA Argeș! 12 societăți – în luptă pentru achiziționarea unui aparat PCR și a echipamentelor conexe

Luni, 06 Iulie 2020 16:23

La nivelul județului Argeș sunt trei laboratoare de testare Real Time-PCR (la Spitalul Orășenesc Mioveni, la Spitalul Județean de Urgență Pitești și la Spitalul Municipal Câmpulung). În curând, va fi gata și al patrulea laborator, la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș, după ce instituția este în proces de achiziționare a unui  aparat Real Time PCR și a echipamentelor conexe, pentru depistarea pestei porcine africană, dar care poate fi folosit și la testarea COVID-19.

 

Au reapărut focarele de pestă porcină, în Argeș, la porcii domestici

Luni, 06 Iulie 2020 16:16

Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat la porcii domesticii dintr-o exploatație nenprofesională din comuna Rucăr.
„Evoluția pestei porcine africane, pe teritoriul județului Argeș, la porcii domestici:
• 29 focare stinse de pestă porcină africană la porcii domestici în exploatații nonprofesionale;

Data la care se organizează examenul de Titularizare

Luni, 06 Iulie 2020 13:05

Legea care permite organizarea concursului de Titularizare și angajările de cadre didactice în învățământ, promulgată săptămâna trecută de președintele Iohannis, a fost publicată în Monitorul Oficial. Actul normativ deblochează astfel, pentru școli, situația impusă prin Legea 55/2020 prin care erau suspendate în perioada stării de alertă toate consursurile de angajare din instituțiile publice.

 

UPDATE! Un singur candidat - prezent la etapa specială a Bacalaureatului

Luni, 06 Iulie 2020 13:01

UPDATE: Astăzi, 6 iulie, s-a desfășurat prima probă scrisă din cadrul etapei speciale a examenului național de bacalaureat. Un singur candidat s-a înscris pentru susținerea probei de Limbă și literatură română, care a fost prezent. Nu au fost incidente, totul s-a desfășurat conform metodologiei.

Știrea inițială: Luni, 6 iulie, se desfășoară prima probă scrisă din cadrul etapei speciale a Bacalaureatului. Cinci elevi argeșeni s-au înscris pentru susținerea probei de Limba și literatura română. Amintim că la aceste etape speciale vor participa doar elevii care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale.

Calendarul sesiunii speciale a examenului național de Bacalaureat:

Apa din izvoarele din Bradu este BUNĂ DE BĂUT! Rezultatele celor mai noi analize

Luni, 06 Iulie 2020 12:53

Apa celor două izvoare din Bradu, Geamăna și Bradu de Jos, este bună de băut, conform celor mai recente analize efectuate de Primăria Bradu prin Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș. Apa puțurilor corespunde din punct de vedere fizico-chimic și bacteriologic. Astfel, sursele de apă respectă normele de calitate impuse. Analizele se fac periodic, din șase în șase luni, pentru siguranța locuitorilor care se aprovizionează cu apa izvoarelor din Bradu.

 

LA MULȚI ANI, MIOVENI!

Luni, 06 Iulie 2020 12:52

Comunitatea din Mioveni a îmbrăcat, lunea trecută, haine de sărbătoare, onorându-și protectorii spirituali, Sfinții Apostoli Petru și Pavel, bucurându-se cu smerenie și de hramul Catedralei care le poartă numele şi totodată, sărbătorind Ziua Oraşului Mioveni – 535 de ani de la prima atestare documentară.
Primarul Ion Georgescu: „Dragi locuitori ai orașului, în nume personal și în numele Consiliului Local, vă dorim succese în activitatea zilnică, perseverenţă şi performanţă, pentru că doar împreună putem contribuim la progresul, prosperarea şi promovarea oraşului nostru.

Apă Canal 2000 SA: „În perioadele de secetă prelungită, orice consum exagerat poate conduce la presiune scăzută”

Luni, 06 Iulie 2020 12:48

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti aduce la cunoştinţa beneficiarilor săi că, în perioadele de secetă prelungită, orice consum exagerat poate conduce la presiune scăzută sau chiar la lipsa apei pentru o parte din consumatorii branşaţi la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă.
În ultimele zile, societatea Apă Canal 2000 a luat măsuri pentru utilizarea la maximum a capacităţilor de producţie, transport şi distribuţie a apei potabile. Cu toate acestea, în anumite zone din aria de operare, au apărut disfunctionalităţi în asigurarea continuă a apei potabile pentru care nu există soluţii tehnice de rezolvare imediată.

 

Pagina 9 din 180

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea