Avocatul Poporului: „Ideea de școală online a fost o nenorocire pentru copii”

Marţi, 09 Mai 2023 09:31

Avocatul Poporului, Renate Weber, a vorbit pentru Gândul.ro despre o temă de mare actualitate – şcoala şi copilul, în contextul unor frământări sociale şi educaţionale deosebite. Weber susţine că şcoala online pe care au făcut-o elevii în pandemie a dus la un val de violenţă în rândul copiilor şi tinerilor.

„Noi avem foarte multe teme la instituție, iar împărțirea noastră este pe diferite departamente și în cadrul instituției funcționează și Avocatul Copilului. Acolo, toate situațiile sunt în legătură cu copiii, cu minorii.

 

Nota 10 la BAC pentru elevii premianţi la concursurile și olimpiadele internaționale

Marţi, 09 Mai 2023 07:06

Potrivit Ministerului Educaţiei, elevii care au obținut premii individuale la concursurile și olimpiadele școlare internaționale își pot echivala proba scrisă de la examenul de Bacalaureat cu nota 10.

„Elevii care, în una din clasele a IX-a – a XII-a, au obținut premii individuale la concursuri/olimpiade școlare internaționale recunoscute de către MECTS au posibilitatea de a-și echivala, la cerere, proba scrisă de examen la disciplina la care au obținut premiul. Echivalarea se face cu nota maximă.”, se arată într-un document semnat de minister., potrivit Edupedu.ro.

 

Ne putem întâlni, din nou, la ceas la Trivale!

Luni, 08 Mai 2023 21:42

Din 5 mai 2023, „ceasul de la Trivale” revine în centrul Piteștiului! Este al doilea proiect pe care Rotary Club îl realizează, în decurs de un an, pe domeniul public, cu beneficii directe pentru piteșteni. După ce în septembrie, anul trecut, au marcat un traseu cu inimi roșii - Promenada Inimilor - în Lunca Argeșului, în cadrul unei campanii de încurajare a mișcării pentru sănătate, acum, în primăvara lui 2023, Piteștiul își primește „ceasul de la Trivale” înapoi, grație Rotary Club.

Cristian Gentea, primarul Piteștiului: „Mulți dintre noi, cei trecuți de prima tinerețe, ne amintim de întâlnirile de „la ceas”, și iată că, de astăzi, tinerii au ocazia să recunoască ceea ce era cândva un simbol al Piteștiului! Mulțumesc Rotary Club și domnului președinte, av. Dragoș Nicolescu!”.

Proiect de 22 milioane de euro pentru învățământul dual, la Mioveni

Luni, 08 Mai 2023 21:18

Ministerul Educației a evaluat eligibilitatea proiectelor depuse în cadrul apelului PNRR pentru programul - pilot pentru dezvoltarea consorțiilor regionale pentru învățământ dual.

Proiectul „Formare performantă în Regiunea Sud-Muntenia prin dezvoltarea rutei complete de învățământ dual la UPIT – CONSID – AG”,  propus de consorțiul al cărui lider de proiect este Universitatea din Pitești, a fost declarat eligibil. S-au obținut, astfel, 22 de milioane de euro pentru construcția unui campus la Mioveni, dotarea lui cu echipamente performante și susținerea învățământului dual în rută completă.

 

 

„Eroul din tine” – spectacol pentru elevii din Budeasa

Luni, 08 Mai 2023 07:57

Luni - 8 mai, elevii școlilor de pe raza comunei Budeasa vor avea parte de un spectacol pe cinste.

Începând cu ora 12:00, în incinta Sălii de sport a Scolii Budeasa, va avea loc spectacolul „Eroul din tine” – un spectacol unic în România, care îmbină toate caracteristicile artistice de divertisment: muzică live, dans, coregrafie, acrobație, teatru și magie.

 

Acest spectacol motivaţional inspiră copiii, tinerii și pe oricine vrea să își afle talentul cu care este înzestrat și apoi să și-l pună în slujba umanității, într-o lume în care orice abilitate poate deveni o meserie.

Mioveniul i-a purtat noroc! Flavius Biea a câştigat titlul mondial IBA la categoria mijlocie

Luni, 08 Mai 2023 07:51

Meci de box la Mioveni, cu un final grandios pentru timișoreanul Flavius Biea. Boxerul român a câştigat vineri, 5 mai, centura vacantă de campion mondial IBA la categoria mijlocie, într-un meci desfăşurat pe durata a 12 reprize, într-o gală profesionistă găzduită de Sala Polivalentă din Mioveni. Acesta l-a învins, vineri seara, la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco.

Biea a fost văzut învingător de doi dintre arbitrii-judecători (115-112 şi 116-112), în timp ce al treilea l-a creditat cu victoria pe Velasco (115-112). Pugilistul român a fost trimis la podea în repriza a şasea, iar în repriza a 11-a s-a ales cu arcada spartă, după ce a fost lovit cu capul, involuntar, de Velasco.

Flavius Biea a devenit al cincilea român campion mondial la box profesionist cu acest prilej, după Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute şi Adrian Diaconu.

 

Sute de elevi sunt așteptați, la Pitești, la Concursul Național de Chimie „Petru Poni”

Vineri, 05 Mai 2023 08:52

După două olimpiade naționale, de geografie și de limba rusă, Inspectoratul Școlar Județean Argeș va organiza, între 11-14 mai, și Concursul Național de Chimie „Petru Poni”. Sunt așteptate peste 350 de persoane să ia parte la acest concurs.

„Inspectoratul Școlar Județean Argeș este în plină desfășurare și organizare a unor evenimente importante pentru învățământ și pentru comunicatea noastră. Am debutat în Săptămâna Mare cu organizarea olimpiadei de Geografie, săptămâna trecută am avut olimpiada de limba rusă. Începând din 10 mai avem Concursul Național de Chimie Petru Poni cu o prezență mai bogată ca la Olimpiadă. Așteptăm peste 350 de copii și profesori însoțitori. Urmează ca spre vară, în lunile mai-iunie, să mai organizăm două finale naționale la caiac-canoe și la oină”, a precizat Dumitru Tudosoiu, inspectorul școlar general al ISJ Argeș.

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! PEDODONȚIA

Joi, 04 Mai 2023 21:33

Dintisorii de lapte pe langa faptul că ajută în masticația cât și dezvoltarea vorbirii la copii reprezinta și menținătorii de spațiu pentru formarea dinților definitivi.

AVANTAJELE consultului  pedodontic:

• adoptarea unei atitudini de comfort  a copilului în ceea ce privește vizita la stomatolog și sa realizeze importanta igienei orale;

• poate preveni afecțiunile dentare la copii, așa cum sunt defectele de erupție dentară care necesită tratamente ortodontice mai târziu;

• se identifică și se tratează, dacă este cazul, cariile din în stadiul incipient chiar daca dinții sunt de lapte.

 

Nouă probe speciale la Raliul Argeșului 2023

Joi, 04 Mai 2023 21:32

Ne desparte mai puțin de o lună până la startul unei noi ediții a Raliului Argeșului, cel mai mare eveniment de motorsport din județul nostru. Cu peste 20 de competiții care au avut loc începând cu 1971, evenimentul își va desfășura în perioada 26-27 mai 2023 a cincea ediție consecutivă de la revenirea din 2019.

Organizatorul ACS DTO Rally Team a pregătit un total de 9 probe speciale în Raliul Argeșului CATENA - Powered by Citroën 2023. Cu un total de peste 400 de kilometri, dintre care 120 cronometrați, competiția se va desfășura pe durata a două zile pe Transfăgărășan, pe drumurile de lângă Câmpulung și în Pitești.

 

7 mai 2023: Pitești Half Marathon, ediția a IV-a!

Miercuri, 03 Mai 2023 13:45

Aflată deja la a patra ediție, competiția Pitești Half Marathon a devenit unul dintre cele mai importante evenimente sportive din regiune, aducând laolaltă atât pasionați ai alergării, cât și sportivi profesioniști din întreaga țară. Anul acesta, evenimentul va avea loc pe 7 mai 2023, cu startul în Piața Primăriei, și va include trei probe: 5 km, 10 km și 21 km.

Competiția este organizată de Pitești Triathlon Team cu sprijinul Primăriei Pitești, care își arată astfel angajamentul față de promovarea unui stil de viață activ și sanatos, și al partenerilor, fără de care acest eveniment nu ar fi posibil. Printre aceștia, se numără atât companii locale, cât și naționale, care susțin evenimentul printr-o implicare activă.

 

 

Din 5 mai, „Dino Park” revine în Pitești!

Miercuri, 03 Mai 2023 10:28

Din 5 mai, ,,Dino Park’’ revine în Parcul „Lunca Argeșului” din Pitești. Este vorba despre expoziția captivantă de dinozauri animați, prin intermediul căreia veți putea explora istoria îndepărtată a planetei noastre!

„Atât copiii, cât și adulții vor putea observa și interacționa cu zeci de exponate noi a numeroase specii de dinozauri animați, creați de echipe de paleontologi pasionați și tehnicieni pricepuți de pe două continente - Asia și Europa. Acești animatronici respiră, se mișcă, emit sunete realiste și chiar execută comenzi, oferind astfel vizitatorilor posibilitatea unei interacțiuni apropiate de realitate cu animalele preistorice”, a transmis Primăria Pitești.

Expoziția științifică și educațională „Dino Park” va fi disponibilă pentru vizitare timp de o lună, oferind o experiență unică tuturor celor dornici de aventură, cunoaștere și distracție în aer liber!

Cursurile de Programare și Robotică de la Biblioteca Județeană - un adevărat succes

Miercuri, 03 Mai 2023 08:31

Succes deplin la Cursurile de Programare și Robotică organizate la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș. Zeci de copii, cu vârstele cuprinse între 7 și 12 ani, au învățat să construiască și să programeze. Cei mici s-au bucurat la maxim de această experiență minunată!

„Am finalizat Cursurile de Programare și Robotică pentru copii, care au pus accent pe învățare practică, combinată totodată și cu puțină distracție constructivă. Copiii au învățat să construiască și să programeze, dezvoltând abilități precum creativitatea și gândirea logică. Cursurile au fost adaptate vârstei și nivelului de cunoștințe al fiecărui copil, astfel încât să se poată bucura la maxim de această experiență educativă. Partenerii noștri au fost părinții care au înțeles importanța dezvoltării abilităților digitale pentru copiii lor, mai ales că trăim vremuri în care tehnologia avansează cu pași repezi.”, au transmis reprezentanți de la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș.

 

S-a votat! Examen de admitere la liceu pentru 50% din locuri

Miercuri, 03 Mai 2023 07:57

Săptămâna trecută, deputații din Comisia de Învățământ au abrobat proiectul de lege a învățământului preuniversitar, cu 13 voturi pentru, 4 împotrivă și o abținere. Printre amendamentele votate se numără introducerea examenului de admitere la liceu, pentru 50% din locuri, în cazul liceelor care doresc examen suplimentar.

“Ne dorim ca acest sistem să fie înțeles și, așa cum precizează și actul normativ, el nu va fi aplicat imediat, ci doar pentru elevii care intră în clasa a V-a în anul școlar următor adoptării actului normativ. Până atunci, avem timp să clarificăm, să facem metodologiile și, eventual, să și pilotăm examene. Nu ne dorim schimbări bruște, ne dorim schimbări spre binele sistemului”, a declarat ministrul Educaţiei, Ligia Deca, în cadrul dezbaterilor care au avut loc în Comisia de Învățământ., potrivit Edupedu.ro.

Rezultate remarcabile pentru sportivii de la Mioveni

Marţi, 02 Mai 2023 21:47

În perioada 21-23 aprilie la COSR Izvorani a avut loc Campionatul National de Karate Interstiluri (toate stilurile de karate) la care au participat 585 sportivi din 69 cluburi.

Sportivii CS Dacia Mioveni 2012, antrenați de sensei Sebastian Ene, au obținut rezultate deosebite:

- Olar Raluca kumite cadeți - 61kg - argint

- Catrinescu Laurențiu kumite U21 + 84 kg locul 3

- Vlad Oana kumite cadeți -47 kg locul 3

- Stanciu Stefan kumite juniori +76 kg locul V

 

Atenție! Vor fi montate radare și sisteme de monitorizare pe autostrada A1 București - Pitești

Marţi, 02 Mai 2023 10:29

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a primit trei oferte la contractul de 112 milioane lei pentru montarea de radare, sisteme de monitorizare și cântărire din mers pe Autostrăzile București – Pitești, București – Constanța, București – Ploiești și DN 1 București – Ploiești.

Ofertele sunt primite de la:

- Asocierea Asseco See SRL – Urban Scope SRL – BS Telecom Solutions doo – Asgo Telecom SRL

- Elekra Invest SRL

- Intetra Elektronik Sanayi Ve Ticaret AS – Tetra Hgs Elektronik Sistemleri Anonim Șirketi.

 

Aproape 700 de voluntari au luat parte la acțiunea de ecologizare de la Mioveni

Marţi, 02 Mai 2023 09:40

A devenit deja o tradiție ca, în fiecare primăvară, administrația locală din Mioveni, împreună cu unitățile de învățămât din oraș și o serie de parteneri, să deruleze ample campanii de ecologizare a unor zone verzi.

Orașul Mioveni este mai curat cu echivalentul a 550 de saci cu deșeuri, care au fost adunați din natură, de cei aproape 700 de voluntari, care au răspuns apelului autorităților, joi, 27 aprilie 2023.

 

 

A început asfaltarea drumului județean 703B, Lunca Corbului - Costești

Luni, 01 Mai 2023 14:26

Proiectul privind ”Modernizare DJ 703B Pădureți (DJ679) – Costești (DN 65A), km 48+975 – 59+287, L=10,312 km la Lunca Corbului și Costești” este primul proiect semnat de C.J.Argeş, finanțat prin Programul Național de Investiții "Anghel Saligny". Lucrările de modernizare cuprind refacerea fundației și turnarea a două straturi de asfalt.

“Ne - am dorit foarte mult să realizăm acest proiect. Este vorba de un drum de care vor beneficia, nu doar locuitorii din Lunca Corbului sau Costești, ci și cei din Bârla, Stolnici, Hârsești care, până acum, trebuiau să facă un ocol de 20 kilometri pentru a ajunge la Costești, unde sunt sediile unor instituții importante precum Finanțele, Judecătoria, APIA  sau la spital. Este al treilea drum județean care face legătura cu orașul Costești și care a fost modernizat, în ultimii cinci ani, de Consiliul Județean Argeș. Modernizarea infrastructurii rutiere în zona de sus a județului atrage după sine și dezvoltarea zonei”, a precizat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeş.

Proces simulat, la Universitatea din Pitești

Joi, 27 Aprilie 2023 11:36

 

Vineri, 28 aprilie 2023, de la ora 10.00, Facultatea de Științe Economice și Drept a Universității din Pitești organizează Sesiunea Internațională de Comunicări Științifice Studențești “Mediul Multi-Criză: Efectele Economice și Juridice”.

În ediția de anul acesta este organizată în premieră și o secțiune internațională din care fac parte șapte universități partenere din țări precum: Turcia, Georgia, Polonia și Republica Moldova.

În cadrul programului sunt integrate activități pentru elevi și studenți: atelier anteprenorial, proces simulat și concurs de creativitate.

 

În jur de 50 de elevi participă, la Pitești, la Olimpiada Națională de Limba Rusă Modernă

Joi, 27 Aprilie 2023 11:17

 

La Pitești, între 27-30 aprilie, se desfășoară Olimpiada Națională de Limba Rusă Modernă. La acest concurs vor lua parte 49 de elevi și 26 de cadre didactice.

Este a doua olimpiadă națională organizată la Pitești în luna aprilie. Amintim că în Săptămâna Mare s-a desfășurat Olimpiada Națională de Geografie, unde au participat 342 de elevi.

Festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naționale de Limba Rusă Modernă va avea loc în această seară, între orele 18:30-20.00, în Aula Magna a Universității Constantin Brâncoveanu din Pitești.

Gala anului în boxul profesionist este la Mioveni!

Miercuri, 26 Aprilie 2023 12:05

Orașul Mioveni devine, de la o zi la alta, un centru din ce în ce mai căutat pentru competițiile culturale dar și sportive. Iată, pe 5 mai, un eveniment sportiv de excepție. Pe 5 Mai, la Mioveni, vom striga HAI ROMÂNIA!

Ion Georgescu, primarul orașului: ”Vă așteptăm la Sala Sporturilor Mioveni pentru a fi martorii celui mai important eveniment pugilistic din acest an, în România!”

Lupta pentru centura mondiala IBA la categoria mijlocie, dintre românul Flavius Biea și argentinianul Juan Jose Velasco, într-un meci de 12 reprize. În Gala de Box de la Mioveni se vor lupta unii dintre cei mai bine cotați boxeri români, în compania unor adversari de renume din Europa și America de Sud.. Biletele se găsesc la Sala Sporturilor Mioveni și pe www.bilete.ro.

 

Pagina 10 din 269

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea