”Să învățăm pentru viitor!” Meditații gratuite pentru micuți organizate la Parohia Turculești

Luni, 04 Martie 2019 15:12

Preotul Cosmin Bologea, din parohia Turculești (Călinești), nu este la prima inițiativă interesantă. Menționăm doar desele incursiuni prin localitate pentru distribuirea ajutoarelor pe care le primește de la credincioși dar și implicarea, anul trecut, în ridicarea, de la zero, a unei locuințe pentru un sătean rămas pe drumuri. Astăzi, însă, este vorba de inițierea unui program destul de elaborat, program ce implică, în fiecare sâmbătă, meditații gratuite pentru micuți. Matematică și română, deocamdată, iar în viitorul apropiat, și engleză. Plus activități didactice recreative.

ÎPS Calinic: „E bine să amânăm?”

Luni, 04 Martie 2019 15:11

Cel mai bun lucru pentru noi oamenii este să facem amânări multe şi folositoare vieţii noastre. Să amânăm felul nostru de a ne mânia. Să amânăm graba la răspunsuri pripite şi războinice. Să amânăm masa de seară pentru dimineaţa zilei următoare. Să amânăm răzbunarea şi graba de a ponegri pe ceilalţi oameni. Mai mult, să amânăm pofta de a judeca pe alţii şi de a intra în cămara sufletelor pentru a întina viaţa celorlalţi.

 

În 2018, s-a dispus achitarea a 40 de inculpați, în 30 de cauze, la nivelul Parchetelor din Argeş

Luni, 04 Martie 2019 15:03

În februarie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, condus de procurorul general Mihail  Aldea, și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2018.  La prezentarea bilanțului a onorat cu prezența și procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr.
Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti are în subordinea sa două parchete de nivel judeţean, respectiv Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, precum şi 10 unităţi locale de parchet.

Magistraţii au protestat din nou pe scările Curţii de Apel Piteşti

Luni, 04 Martie 2019 15:02

Săptămâna trecută, magistraţii au protestat iar pe scările Curţii de Apel Piteşti, alăturându-se în acest fel manifestărilor organizate simultan în toată ţara.
Judecători şi procurori, au stat timp de câteva minute, afişând pancarte pe care scria: ”Respectaţi avizul Comisiei de la Veneţia”, „Procuror independent”, „Justiţie independentă”. Trecătorii s-au oprit şi au scandat : „Cinste lor, cinste magistraţilor!” Protestul a venit ca urmare a manifestărilor din întreaga ţară. Magistraţii cer abrogarea Ordonanţei de Urgenţă 7/2019.

 

Firma fraților Rădulescu a dat în judecată Prefectura și Primăria Pitești

Luni, 04 Martie 2019 14:48

# Trimis în instanță de Prefectura Argeș, dezvoltatorul care construiește Maia Căpitan Cuțui dă mingea peste fileu

Tenis cu trimiteri în instanță, între Prefectura Argeș, Primăria Pitești și firma familiei Rădulescu. În data de 19.11.2018, Instituția Prefectului Argeș a deschis, la Tribunalul Argeș, o acțiune în contencios administrativ şi fiscal (Dosar 6544/109/2018) împotriva Consiliului Local al Municipiului Pitești, care are calitatea de pârât, pentru anularea actului administrativ H.C.L. NR.169/24.04.2017, 202/28.06.2018 (P.U.Z. Căpitan Cuțui).

Școala Gheorghe Gomoiu din Călinești organizează examene Cambridge English

Luni, 04 Martie 2019 14:46

# Examenul poate înlocui o probă de BAC

Școala Gheorghe Gomoiu, din Călinești, aduce, în această primăvară, noutăți educative: în colaborare cu European Examinations Centre, organizează examene Cambridge English

 

Proiectul de Lege privind câinii salvamontişti, pas important pentru promulgare

Luni, 25 Februarie 2019 15:50

# Povestea câinilor de avalanșă din Argeș

Săptămâna trecută, în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din cadrul Camerei Deputaților s-a discutat Proiectul de Lege privind câinii salvamontişti. Inițiativa îi aparține parlamentarului argeșean Simona Bucura-Oprescu, cu sprijinul conducerii Salvamont Argeș. Proiectul de Lege a fost readus în discuție după ce a fost uitat prin sertarele din Parlament de mai bine de un an.

Bătrână sărbătorită de Primăria Vedea la împlinirea unui secol de viață

Luni, 25 Februarie 2019 15:32

Sărbătoare unică la Primăria Vedea! Primarul Niculae Dochinoiu, consilieri locali și localnici au trăit un moment emoționant, , sâmbătă, 16 februarie, alături de Constantina Costache care a împlinit 100 de ani.
Familia și edilul localității au organizat un moment special în sala de festivități a Primăriei Vedea unde rudele, aleșii locali i-au spus femeii cuvinte emoționante și i-au adus flori și cadouri.

 

Cupa României la Box pentru Juniori se desfășoară la Pitești

Luni, 25 Februarie 2019 15:31

Consiliul Local Pitești a aprobat, pe 21 februarie, proiectul privind organizarea finalei competiției Cupa României la Box Juniori – masculin. Cupa României la Box pentru Juniori se desfășoară la Pitești, în perioada 12 – 17 martie 2019, în parteneriat cu Federația Română de Box. Competiția va fi organizată la Sala Sporturilor din Pitești.
Finanțarea cheltuielilor pentru organizarea competiției se va face de la bugetul „Fotbal Club Argeș”. Consilierii locali piteșteni au aprobat suma de 37.280 de lei pentru organizarea sa. „Am avut rezultate foarte bune la box. Trebuie să le creăm tinerilor nostri niște condiții… Am stabilit ca această competiție să se desfășoare la Pitești, între 12-17 martie”, a precizat primarul Piteștiului, Cornel Ionică.

Trei lei au fost aduși de la Oradea la ZOO Pitești

Luni, 25 Februarie 2019 15:30

Noi locatari, la ZOO Pitești! Grădina Zoologică din Pitești este mai bogată de săptămâna trecută, cu trei exemplare de lei. Animalele au fost aduse de la Zoo Park Hunyadi Arkan din Oradea, în urma unei donații. Animalele, un mascul și două femele, sunt în vârstă de un an și jumătate. Ele se numesc Martin, Perla și Lesy. Cei trei lei vor sta în carantină pentru o perioadă de 30 de zile, timp în care nu vor fi expuși publicului, informeaza Primaria Pitesti. Apoi, progresiv, vor fi familiarizați cu amplasamentul. De asemenea, vor intra in contact si cu celelalte două exemplare ale grădinii Zoologice din Pitești, veteranii Gheorghiță și Elena.

 

Directorul Sever Stanciu, de la Garda Forestieră Ploiești, implicat într-un accident rutier

Luni, 25 Februarie 2019 15:23

# În urma accidentului, acesta s-a ales cu șase coaste fisurate
Sever Stanciu, directorul de la Direcția de Implementare și Avizare din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, a fost implicat, săptămâna trecută, într-un accident rutier, pe raza județului Prahova. În urma accidentului, acesta s-a ales cu mai multe coaste fisurate. 

Garda Forestieră Argeș, amenzi de 769.000 lei în 2018

Luni, 25 Februarie 2019 15:21

În anul 2018, Garda Forestieră Județeană (GFJ) Argeș a efectuat 326 de controale de regim silvic și materiale lemnoase, fiind descoperită o cantitate de 497,12 mc de arbori tăiați ilegal. Instituția condusă de Alin Mihai (foto) a constatat anul trecut 191 de contravenții, din care 11 date de poliție, în valoare totală de 769.000 lei. Anul trecut, Garda Forestieră Argeș a făcut și 10 sesizări penale în urma controalelor desfășurate. Valoarea prejudiciilor din infracțiuni se ridică la suma de 212.811 lei.

 

Procurorii din Argeș își suspendă activitatea timp de mai multe zile

Luni, 25 Februarie 2019 15:18

# Protest faţă de modificările aduse legilor justiţiei

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești și cei ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș îşi suspendă activitatea timp de mai multe zile. Este o formă de protest faţă de modificările aduse legilor justiţiei.

Trei veterani de război, omagiați în comuna Bogați

Luni, 25 Februarie 2019 15:09

Primăria Bogați și Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi au omagiat miercuri, 20 februarie, mai mulți veterani de război. Cei trei veterani de război din Bogați, căpitani în retragere, fac parte din puținii soldați români rămași în viață, care au luptat pe câmpurile de luptă din cel de-Al Doilea Război Mondial.
Căpitanii în retragere Gheorghe Bratu, Gică Popescu și Ion Zaharia reprezintă surse de inspiraţie pentru generaţiile tinere, poveştile lor regăsindu-şi ecoul şi astăzi. Cei trei au povestit participanților la eveniment câte puțin din amintirile cu care au rămas după acele perioade crâncene.

 

Două concerte Paula Seling, în aceeași zi, la Mioveni!

Luni, 25 Februarie 2019 14:38

# Numeroasele solicitări au convins-o pe Paula Seling să mai susțină un concert la Mioveni
De Ziua Internațională a Femeii, doamnele și domnișoarele din orașul Mioveni, și nu numai, sunt invitate la un spectacol organizat de Centrul Cultural, Primăria orașului și Consiliul Local Mioveni. Cunoscuta interpretă Paula Seling, împreună cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii din Râmnicu Vâlcea, va susține un super concert pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor „Dacia” din Mioveni, miercuri, 6 martie 2019, de la ora 19.00. Prețul unui bilet este de 10 lei.

Echipa de Tenis de masă a CS Mioveni, fără înfrângere

Luni, 25 Februarie 2019 14:36

Echipa de tenis de masă a CS Mioveni a încheiat sezonul regulat al Superligii Masculine pe locul întâi, fără înfrângere, reușind 14 victorii din tot atâtea partide.
În returul Superligii, desfășurat zilele acestea la Buzău, CS Mioveni a debutat cu 4 victorii consecutive, câștigate cu scorul de 5-0 contra echipelor Gloria Bistrița, Pristavu Câmpulung, Top Star Constanța și Politehnica Cluj Napoca.

 

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită la Pitești

Luni, 18 Februarie 2019 23:01

# Apă Canal 2000 SA organizează concursul de fotografie „Apă pentru toţi“
Societatea Apă Canal 2000 SA aduce la cunoştinţă că în data de 22 martie 2019 se aniversează Ziua Mondială a Apei având tema „Apa este un drept universal“. Cu această ocazie, societatea organizează două acţiuni în cadrul Programului Educaţional Piky. Una dintre ele este concursul de fotografie „Apă pentru toţi“, la care pot participa elevii din clasele I-XII de la unităţile de învăţământ din judeţul Argeş.

Doi argeșeni, trimiși în judecată pentru contrabandă cu țigări

Luni, 18 Februarie 2019 22:53

# Dețineau peste 342.000 de țigarete ilegal
Doi argeșeni au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul vamal. Victor Ionuț Paraschiv și Veronica Șelăvîrtea au fost depistați, în septembrie 2018, în flagrant de polițiști în timp ce desfășurau activități de contrabandă cu țigări. Cei doi au fost prinși, în preajma unui stadion de fotbal dintr-o comună din Argeș, în timp ce împărțeau marfa.

 

Ion Mînzînă - „doctorul” cu… șapcă de la Consiliul Județean Argeș

Luni, 18 Februarie 2019 15:46

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, l-a însoțit săptămâna trecută pe Dan Manu, în vizita de la blocul alimentar al Spitalului de Pediatrie Pitești. Cei doi au fost echipați corespunzător, ca și restul participanților la eveniment, cu mască, halat şi cipici la intrarea în unitate. În schimb, Mînzînă s-a mai remarcat și prin șapca sa. Îmbrăcat cu halat și cu ochelarii la ochi, vicepreședintele CJ Argeș avea ipostaza unui adevărat doctor, fapt remarcat și de Dan Manu.  „I-ar sta bine ca doctor”, i-a precizat președintele CJ Argeș, în timpul vizitei de la Spitalul de Pediatrie! Pe fază au fost și ceilalți participanți care l-au completat imediat pe Manu: „șapca face totul”! A.V.

Peste 180.000 de lalele vor înfrumuseța municipiul Pitești!

Luni, 18 Februarie 2019 15:37

Peste 180.000 de lalele vor înfrumuseța Piteștiul, începând cu luna  aprilie. Lalelele, simbolul municipiului, au fost plantate în aproape tot orașul. În Pitești au fost plantate, în toamna anului 2018,  nu mai puțin de 180.000 de bulbi de lalele. Au fost amenajate în mod special următoarele zone: Parcul Fortuna, Grădina Publică, zona Primărie, zona Curtea de Conturi, Parcul Central, Parcul Prundu, Parcul Lunca Argeșului, Parcul Ștrand, Parcul Trivale, Parcul Făget și sensurile giratorii.

 

Pagina 10 din 150

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea