Schimbare la conducerea Casei de Cultură a Studentului

Luni, 20 August 2018 14:18

# Daniel Ionescu (foto) a intrat în concediu de creştere a copilului
După ce Dan Oprea a adevenit noul director al DJST Argeș, o altă schimbare a avut loc în instituţiile subordonate Ministerului Tineretului şi Sportului la nivel județului. La Casa de Cultură a Studentului, Daniel Ionescu – directorul instituţiei a intrat în concediu de creştere a copilului, iar Florin Ciucă, angajat în cadrul instituției, este noul director interimar.

Vor fi construite trei complexe de locuințe protejate în centrele DGASPC Argeș

Luni, 20 August 2018 14:13

Țara noastră și-a luat angajamentul să asigure tranziția de la un sistem bazat pe îngrijiri de tip rezidențial la unul bazat pe servicii alternative comunitare. Conform Programului Operațional Regional 2014-2020, în intervalul 2015 - 2023,România şi-a asumat reducerea numărului persoanelor adulte cu dizabilități din instituțiile de tip vechi. Astfel, s-a trecut la procesul de dezinstituționalizare, în sensul transferului treptat a persoanelor cu dizabilități asistate în locuințe protejate, dezvoltate în comunitate. În mod obligatoriu transferul este însoțit de dezvoltarea de servicii care sprijină integrarea și participarea în comunitate.

 

Victimele minore, depistate în cazul de sclavie de la Gămăcești, în continuare în centrul de plasament

Luni, 20 August 2018 14:10

# Iuliana Matei (foto), director adjunct la DGASPC Argeş: „Sunt progrese vizibile în ceea ce îi privește”
În urma desciderilor efectuate în 2016 în comuna Berevoești, satul Gămăcești, față de două victime minore s-a luat măsura plasamentul într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş. Reprezentanţii instituţiei au preluat pe 13 iulie 2016 doi copii, unul de 11 ani şi celălalt de 13 ani, pentru care s-a stabilit măsura de plasament în regim de urgenţă. S-a luat această măsură pe motiv că familia naturală nu se poate ocupa în mod corespunzător de îngrijirea lor.

Mike Terrana și Dave Evans, vedetele festivalului Stonebird, rămași impresionați de Corbi

Luni, 20 August 2018 14:08

Între 10-12 august, la Corbi, aproape de cea mai veche mănăstire rupestră din România, a avut loc cel mai mare festival rock din mediul rural din România. Vedetele Stonebird Festival au fost Dave Evans, primul solist al legendarei trupe AC/DC, şi bateristul american Mike Terrana. Primarul Virgil Baciu a dat, din nou, o lecție multor edili din județ și din țară prin deschiderea și implicarea sa în organizarea evenimentului, dar și prin dorința de promovare a comunei pe care o păstorește.

 

Echipa de handbal a Piteștiului a dat drumul la treabă

Luni, 20 August 2018 14:03

Publicația noastră vă informa, în premieră, despre faptul că după ani buni, handbalul masculin renaște în județ. Acum, vă prezentăm și planurile echipei, dar și modul în care aceasta a dispus deja primele partide.
CSU Pitești este formația care a renăscut la Pitești. După ani buni în care handbalul masculin a dispărut de pe harta Argeșului, iată că acum a renăscut. La CSU Pitești, clubul Ministerul Educației și Cercetării, club care se află în subordinea Universității din Pitești, a fost înființată echipa de handbal masculin.

A început sesiunea de toamnă a bacalaureatului

Luni, 20 August 2018 14:02

Bacalaureatul de toamnă începe luni, 20 august, cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română. În Argeș, la examen, au fost înscrişi un număr de 1.411 candidaţi. Totuși, din experiența ultimilor ani, nu toți cei înscriși iau parte și la probe.
Calendarul probelor la examenul de Bac 2018, sesiunea august-septembrie, va fi următorul:

 

Eveniment dedicat Zilei Medicinei Militare

Luni, 20 August 2018 13:55

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu” Pitești, împreună cu Asociația „Organizația Județeană Argeș Basarab I a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere”, organizează simpozionul tematic „Onoare și Respect Personalului Medical din Garnizoana Pitești”, dedicat  Zilei Medicinei Militare, în data de 21 august 2018, ora 10.30, în Sala de Festivități a Cercului Militar Pitești. Evenimentul organizat în contextul Centenarului Marii Uniri din 1918, la împlinirea a  156 de ani de la înființarea Corpului Ofițerilor Sanitari și a Direcției Generale a Serviciului Sanitar Român, va reuni personalitățile vieții militare și civile ale județului Argeș.

Pieleanu vs Gherghe, lupta pentru șefia IPJ Argeș

Luni, 20 August 2018 13:52

# Cine stă mai bine la nivel de susținere politică
Lupta se încinge pentru șefia Poliției Argeș. Postul de inspector șef a fost la concurs, iar înscrierile deja s-au finalizat. Actualul șef al Poliției Argeș, Tudorel Pieleanu – omul trimis de Carmen Dan și Liviu Dragnea în Argeș, respectiv Gabriel Gherghe – actualul adjunct al instituției, se luptă pentru marele post. Rămâne de văzut cine va câștiga...

 

Catedrala Arhiepiscopală și-a sărbătorit hramul

Luni, 20 August 2018 13:48

# Mii de pelerini din întreaga țară au participat la eveniment

Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Curtea de Argeș și-a sărbătorit hramul. Mii de pelerini veniți din întreaga țară au avut ocazia de a se închina la moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia care au fost scoase în pridvorul paraclisului arhiepiscopal.
Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în baldachinul din fața Catedralei Arhiepiscopale.

Dosarul „Balastiera TGM” - aproape de a fi trimis în judecată

Luni, 20 August 2018 13:43

Conform surselor noastre, în această toamnă, urmează a fi trimis în judecată dosarul „Balastiera 2”, caz care vizează și firma TGM. Dosarul a fost deschis pentru cercetări încă din 2013, iar printre persoanele cercetate se găsește și numele fostului polițist Laurențiu Bălan (foto). Acesta e acționar al TGM, una dintre firmele circuitului infracțional. Surse judiciare precizează că cercetările sunt aproape de a fi finalizate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, fiind efectuate în acest sens toate expertizele de specialitate.

 

Eroii Primului Război Mondial comemorați și în comuna Săpata

Luni, 20 August 2018 13:38

Eroii Primului Război Mondial au fost comemorați miercuri, 15 august, în zi de mare sărbătoare, de Sf. Maria, și în comuna Săpata. La Monumentul Eroilor din localitate, președintele CJ Argeș, Dan Manu, și primarul Laurențiu Micu au aprins Flacăra Centenarului. Un sobor de preoți a oficiat slujba de pomenire, slujbă în cadrul căreia au fost citite numele tuturor eroilor. Urmașilor acestor eroi le-au fost acordate Diplome Centenare în semn de omagiu pentru sacrificiul înaintașilor lor. Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a felicitat întreaga comunitate pentru păstrarea vie a memoriei înaintașilor lor, cu atât mai mult cu cât la eveniment au participat și foarte mulți copii ce au susținut un scurt moment artistic. L.S.

Stagiu de pregătire în Moldova pentru fotbaliștii din Mioveni

Luni, 20 August 2018 13:31

În perioada 13 - 18 august, grupa de sportivi născuţi în anul 2004 ai Centrului de Copii şi Juniori CS Mioveni s-a aflat în Republica Moldova, unde a executat un stagiu de pregătire centralizată la Şcoala Sportivă din Măgdăceşti. Lotul din Mioveni  a fost însoţit de antrenorii Marius Stoica, Iulian Preda şi Cătălin Constantin. În afară de cantonament, echipa de fotbal a susținut și două meciuri amicale, cu juniorii de la  Chişinău şi cei de la  Măgdăceşti. Reamintim că în perioada 22 - 28 iulie a.c., fotbaliştii de la Şcoala Sportivă din Măgdăceşti au fost prezenţi și ei la Mioveni. Localitățile Măgdăceşti şi Mioveni sunt de 2 ani înfrăţite, iar cele două grupări sportive promovează un schimb de experienţă între sportivi.

 

Până în septembrie ISJ Argeș va premia elevii de 10 la BAC și Evaluarea Națională

Luni, 13 August 2018 23:44

Guvernul României oferă bani elevilor care au obținut note maxime la Evaluarea Naţională şi la examenul de Bacalaureat în sesiunea de vară. Cei care au obținut 10 la Evaluarea Națională primesc 1.000 de lei, iar elevii care tocmai au terminat liceul și au luat examenul de Bacalaureat cu notă maximă, primesc câte 3.000 de lei.  În Argeș, elevii de 10 vor fi premiați până la începutul lunii septembrie, conform celor precizate de Eugenia Jianu (foto), inspector general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş. În județul nostru sunt 16 elevi care au obținut nota 10 la Evaluarea Națională și nouă elevi care au luat nota maximă la Bacalaureat. „Se premiază copii care au luat 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat. Până la 1 septembrie ar trebui făcută premierea. În curând vom stabili data exactă. Cel mai probabil evenimentul se va desfășura la sediul IȘJ Argeș”, a precizat Eugenia Jianu. A.V.

Școala Lexford Castel se extinde

Luni, 13 August 2018 23:42

Școala Lexford Castel, deținută de avocatul și politicianul Cătălin Gherzan, și Școala Muzicando, a binecunoscuților Adina Sima și Marcelo, au fuzionat. Noua instituție va lucra, sub denumirea Lexford Castel, în Expo Parc, într-o clădire nouă, în care va funcționa un after school. Tot aici, va începe să funcționeze o grădiniță, bineînțeles, la standardele Lexfosd. Copiii de la Muzicando, dar și noii înscriși, vor beneficia de dotări de excepție, de un mediu curat și prietenos.

 

Teste medicale gratuite de măsurare a tensiunii arteriale la Mioveni

Luni, 13 August 2018 23:34

Asociația pentru Sănătate, Educație și Familie – Filiala Muntenia (ASEF-FM) în colaboare cu  Institutul de Sănătate Publică București și Primăria orașului Mioveni vor organiza campania „Împreună pentru o sănătate mai bună”. În perioada 13-31 august 2018 cetățenii din Mioveni, dar și cei din zonele limitrofe, vor putea beneficia de teste medicale gratuite (determinarea procentului de grăsime din organism, tensiunea arterial și pulsoximetrie). Cele două corturi  ale asociație vor fi amplasate în zona Serviciului Fiscal Mioveni și în zona Carrefour Mioveni. Campania „Împreună pentru o sănătate mai bună” își propune îmbunătățirea sănătății populației prin informare și educare cu privire la un stil de viață sănătos, încurajând prevenirea celor mai frecvente afecțiuni moderne (boli cardiovasculare, obezitate, diabet, stres) pornind de la descoperirea cauzelor și a conștientizării factorilor de risc.

A început turneul de tenis Comesad BCR Open Piteşti

Luni, 13 August 2018 23:31

A început la Pitești, la Baza Sportivă Comesad, unul dintre cele mai importante turnee de tenis din România – Comesad BCR Open. Turneul s-a născut în urmă cu patru ani din pasiunea pentru tenis a omului de afaceri Sorin Dumitru.
În perioada 13-19 august, cocheta arenă situată pe Aleea Petroliştilor din Pitești găzduieşte ediţia a şasea a „Comesad BCR Open”, turneu profesionist dotat cu premii în valoare de 25.000 de dolari.

 

Zilele libere pentru bugetari se vor recupera

Luni, 13 August 2018 23:23

Executivul a aprobat hotărârea prin care se oferă două zile libere bugetarilor la mijlocul lunii august, legând sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, din 15 august, de weekend. Cele două zile libere vor fi recuperate fie în două zile de sâmbătă, fie prin prelungirea programului de lucru zilnic, până cel târziu în 7 septembrie.
Printr-o hotărâre, Guvernul a decis ca zilele de 16 şi 17 august să fie zile nelucrătoare în sistemul public. După cum ştiţi, ziua de 15 august, Adormirea Maicii Domnului, se sărbătoreşte anul acesta într-o zi de miercuri, aşadar următoarele două zile, joi şi vineri, vor fi libere.

Accesul interzis la Casa Universitarilor

Luni, 13 August 2018 23:22

După ce s-a făcut curat „lună” atât în interiorul cât și exteriorul „Casei Universitarilor”, clădire aflată în administrarea Universității Pitești, a urmat și îngrădirea accesului în locație. A trecut aproape un deceniu în care clădirea a fost la discreția boschetarilor, aceștia mutându-se cu tot cu saltea și pernă în aceasta. Acum accesul a fost interzis în interiorul ei. Timp de câteva zile, personalul Universității a lucrat la realizarea gardului în jurul clădirii. Pentru lucrările de curățenie și îngrădire a acesului în locație conducerea UPIT a trebuit să aloce peste 15.000 lei. Rectorul Dumitru Chirleșan își dorește ca până la sfârșitul anului să fie scoasă la licitație lucrarea de aducere a Casei Universitarilor în starea inițială și repararea acoperișului clădirii „la gata”. Rămâne de văzut ce se va realiza!
A.V.

 

Apă Canal 2000 SA Pitești: „Canalizarea nu este un coș de gunoi!”

Luni, 13 August 2018 23:17

Protejaţi reţeaua de canalizare şi mediul înconjurător! Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti se implică în campanii de informare şi de responsabilizare a cetăţenilor faţă de problemele de mediu, cu impact asupra condiţiilor de viaţă a populaţiei. În cele ce urmează readucem în atenţia publicului câteva aspecte legate de buna funcţionare a sistemului de canalizare.

Trei profesori de la licee cu zero absolvenți la bacalaureat au primit gradații de merit

Luni, 13 August 2018 23:13

Pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş s-au afişat, în iulie, rezultatele concursului pentru acordarea gradaţiei de merit în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2018. Din cele 293 de dosare depuse au fost aprobate pentru gradaţia de merit 238. Cele mai multe dosare aprobate au fost pentru învăţătoare - 48, educatoare - 28, personal didactic de conducere, îndrumare şi control -25, limba română - 21 şi matematică -14. Pentru un dascăl, obţinerea gradaţiei de merit îi aduce în plus la salariu 25% din salariul de bază.   

 

Pagina 10 din 138

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea