Profesoara Florica Dumitru a preluat atribuțiile de director la Colegiul Național „Ion C. Brătianu”

Luni, 12 Iulie 2021 21:28

A fost numit un nou director la Colegiul Național „Ion C. Brătianu”. După ce profesoara Alina Manea, fosta directoare de la „Brătianu”, a fost numită prin ordin de ministru la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș, locul său la liceu a fost luat de profesoara de biologie Florica Dumitru, care a ocupat funcția de director adjunct până acum. Ea va avea delegare de atribuții de director până în momentul scoaterii la concurs a funcției.

Mama unei profesoare de la Universitatea din Piteşti, proaspăt licenţiată în Jurnalism!

Luni, 12 Iulie 2021 20:53

Mama unei profesoare de la Universitatea din Piteşti a trecut prin emoţii uriaşe, la examenul de licenţă. Daniela Dumitru a absolvit specializarea Jurnalism din cadrul UPIT şi a dovedit că are o voinţă de fier, la o vârstă la care mulţi îşi pregătesc retragerea din activitate. De unde atâta voinţă? Probabil că doamna a fost motivată de propria fiică, Ioana Dumitru, care este lector universitar doctor la Universitatea din Piteşti, la Catedra de Psihologie.

 

Ateliere pentru copii la Biblioteca Orășenească Topoloveni

Luni, 12 Iulie 2021 20:35

Biblioteca Orășenească Topoloveni vă invită ca timp de o saptamana să îi aduceți pe cei mici la activitățile pregatite pentru ei. În perioada 12-16 iulie vor fi organizate mai multe ateliere. În funcție de numărul de copii înscriși, vor fi ținute atelierele pe grupe de vârstă. Biblioteca Orășenească Topoloveni te invită să înscrii copilul la unul dintre atelierele: Viața în culori; Dincolo de poze (editare foto); Creativitatea și joaca senzorială; Călătorie în jurul lumii. Pentru informații suplimentare cât și pentru înscriere sunteți așteptați la bibliotecă.

 

Pitești. Încă o diplomă de „Piteștean Centenar”

Luni, 12 Iulie 2021 20:30

Doamna Maria Badea s-a născut în luna iunie a anului 1921, în județul Dâmbovița, a trăit și a muncit în orașul în care locuiește, municipiul Pitești, și are, astăzi, un copil, doi nepoți și cinci strănepoți, alături de care și-a celebrat aniversarea unui secol de viață!
Primarul Cristian Gentea a fost onorat să îi ofere piteștencei centenare diploma însoțită de flori, dar și de cadoul în bani pe care, prin HCL nr. 17/26.01.2012, administrația locală din Pitești îl acordă fiecărei persoane care îndeplinește condițiile prevăzute de respectiva hotărâre.

 

SUPER EVENIMENT SPORTIV ȘI CULTURAL LA MIOVENI!

Luni, 12 Iulie 2021 20:24

Marți, 13 iulie, Primăria orașului,Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu CS Mioveni vor organiza o serie de manifestări dedicate sărbătoririi a 20 de ani de la înființarea clubului sportiv și marcării Zilei Internaționale a Tinerilor Talentați.
Cu această ocazie va avea loc și prezentarea oficială a lotului de jucători ai CS Mioveni pentru anul competițional 2021-2022, o întâlnire a personalităților din lumea sportului locale și naționale care și-au pus amprenta la dezvoltarea clubului și a echipei de fotbal.

Operație în premieră pentru Spitalul Orășenesc Mioveni

Luni, 12 Iulie 2021 20:07

A fost marcată o noua premieră la Spitalul Orășenesc Mioveni. De data aceasta, este vorba despre o operație de artroplastie totală de genunchi (protezarea totală a genunchiului) prin apord minim invaziv (subvast), ce a permis pacientului să se mobilizeze imediat după operație (timpul de recuperare fiind scurtat semnificativ).

 

Fostul inspector şcolar general, Florin Gardin - 45 de ani de la terminarea Colegiului Pedagogic!

Marţi, 06 Iulie 2021 22:34

Săptămâna trecută, Florin Gardin, fost inspector şcolar general al ISJ Argeş, a sărbătorit revederea de 45 de ani de la terminarea liceului. Gardin a absolvit Colegiul Pedagogic „Carol I”, din Câmpulung Muscel în anul 1976. Florin Gardin a ocupat funcţia supremă în Inspectoratul Şcolar Argeş, cu ani în urmă, fiind susţinut de PNL. Gardin a fost şi consilier local la Piteşti, iar în 2020 a fost numit director la Casa Corpului Didactic Argeş. La acest moment, Casa Corpului Didactic este condusă de un alt manager.
Ştefan Butnaru

 

 

Școlile din Argeş unde s-au obţinut cele mai mici medii la Evaluarea Naţională

Luni, 05 Iulie 2021 22:29

# Din totalul de 172 de unităţi de învăţământ, 83 au bifat rezultate de la 1.00 la 2.99

În acest an, Evaluarea Naţională s-a dovedit foarte dificilă pentru elevii din Argeş. Comparativ cu anii trecuţi, numai 6 elevi au obţinut medii de zece, înainte de contestaţii, iar medii de la 1.00 la 2.99 s-au luat în 83 de şcoli. Absolvenţii de clasa a VIII-a din 2021 reprezintă o generaţie de sacrificiu. Primii care au făcut clasa pregătitoare, primii care începeau fiecare an şcolar fără manuale. Tot ei au experimentat luni de zile, timp de doi ani, şcoala online. Deci nu-i de mirare că unităţi de învăţământ bine cotate au avut elevi cu rezultate foarte proaste.
Vă prezentăm lista şcolilor, unde elevii au obţinut medii de la 1.00 la 2.99:

 

Ministrul Educaţiei: De anul viitor, lucrările de la examenele naţionale vor fi corectate online

Luni, 05 Iulie 2021 22:27

# Sorin Cîmpeanu este surprins că 20.000 de elevi de clasa a VIII-a au contestat rezultatele de la Evaluarea Naţională

20.000 de elevi au contestat rezultatele de la Evaluarea Naţională, iar acest aspect i-a dat de gândit ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. De anul viitor, Cîmpeanu propune o nouă modalitate de a corecta lucrările de la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, dar şi de la evaluările naţionale pe care le susţin elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a.

La o şcoală din ARGEŞ - toţi elevii au fost absenţi la Evaluarea Naţională!

Luni, 05 Iulie 2021 22:26

Record! Niciun elev nu a participat la Evaluarea Naţională din acest an, la Şcoala Gimnazială Lăzăreşti, din comuna Schitu Goleşti. Nouă elevi au absolvit clasa a VIII-a la această unitate de învăţământ, dar niciunul dintre ei nu a participat la nicio probă de examen. Pentru toţi aceştia, şcoala s-a încheiat, niciunul dintre elevi nu îşi va continua studiile.
Ştefan Butnaru

 

A început vacanța judecătorească! La Curtea de Apel Pitești vor fi soluționate doar cauzele urgente

Luni, 05 Iulie 2021 22:24

În perioada vacanţei judecătoreşti, între 12 iulie – 29 august 2021, la Curtea de Apel Piteşti vor fi soluţionate cauzele având caracter urgent. Programul cu publicul al Biroului Arhivă şi Registratură al instanţei va fi în fiecare zi de joi, începând cu data de 12.07.2019, între orele 8.00 - 12.00.
Dintre cauzele care au caracter urgent, vă prezentăm în continuare, cu titlu exemplificativ, cele mai frecvente categorii de cauze şi datele şedinţelor, defalcate pe secţiile instanţei:

Hai la meci în aer liber!

Luni, 05 Iulie 2021 22:16

Semifinalele și finala la Euro – pe un ecran uriaș în centrul Mioveniului
Pentru a simţi atmosfera de pe marile stadioane, administrația locală și Centrul Cultural Mioveni vor monta un ecran LED uriaş, în Centrul Civic, pe care microbiștii vor putea urmări semifinalele și finala Campionatului European de Fotbal.
Vino pe 6, 7 și 11 iulie să trăim împreună emoțiile celor mai importante partide din cadrul EURO2020!

 

ÎPS Calinic - la modă cu tehnologia! Conferința preoțească - organizată on-line

Luni, 05 Iulie 2021 21:39

Anul acesta, în Eparhia Argeșului și Muscelului conferința „Pastoral-Misionară de Primăvară 2021” a fost organizată în mijlocul verii și în format online. Înaltpreasfințitului Părinte Calinic Argeșeanul a participat la conferința preoțească prin intermediul platformei „Zoom”, arătând, astfel, că Biserica Ortodoxă are capacitatea de a lucra cu mijloacele moderne de comunicație.

Schimbare de conducere la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș

Luni, 05 Iulie 2021 21:32

Pe 1 iulie, la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș a avut loc ceremonialul de numire a locotenentului Dumitrescu Dragoș în funcția de comandant al detașamentului, ca urmare a promovării concursului de ocupare din sursă internă. La eveniment a participat și inspectorul șef al ISU Argeș, colonel Olar Bogdan. De asemenea, primarul municipiului Curtea de Argeș, Panțurescu Constantin, și-a manifestat aprecierea față de activitatea desfășurată de comanda subunități și i-a urat succes noului comandat, asigurându-l de întreg sprijinul dumnealui.

 

Directorii interimari ai școlilor vor fi numiţi de către consiliile de administraţie dacă posturile nu sunt ocupate prin concurs

Luni, 05 Iulie 2021 21:27

Senatul a adoptat, săptămâna trecută, în calitate de Cameră decizională, proiectul care prevede că directorii interimari să fie numiţi de către consiliile de administraţie ale şcolilor şi nu de inspectoratele şcolare, în cazul neocupării prin concurs a posturilor. Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii Educaţiei Naţionale, semnată de un grup de parlamentari de la USR PLUS, UDMR şi PSD, a înregistrat 75 voturi ‘pentru’, 37 ‘contra’ şi 10 abţineri.

La Mioveni au fost imunizate aproape 24.000 de persoane

Luni, 05 Iulie 2021 19:36

Conform datelor înregistrate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, în perioada 18 ianuarie – 30 iunie, la Centrul de Vaccinare din Mioveni au fost imunizate 23.997 de persoane. Din totalul persoanelor vaccinate la Mioveni, 19.130 s-au imunizat cu vaccin Pfizer, 4.052 cu AstraZeneca, 340 cu Moderna și 475 cu Janssen(Johnson & Johnson). Reamintim că din cei aproape 24.000 de oameni, 2.000 s-au vaccinat anti-COVID în cadrul campaniei de imunizare fără programare, ce s-a desfășurat în etapele 29-30 mai și 19-20 iunie 2021, la Centrul organizat în sala de sport a Școlii “Liviu Rebreanu” din localitate.

 

Spectacolul fântânii muzicale din Piața Primăriei revine la programul de vară!

Luni, 05 Iulie 2021 14:11

După o lungă perioadă în care spectacolul de lumini și sunet al fântânii muzicale din centrul municipiului Pitești nu a putut fi admirat de către piteșteni, din cauza contextului pandemic și a restricțiilor impuse de starea de alertă, aceasta revine la programul obișnuit de vară.

Astfel, de vineri, 9 iulie, în fiecare weekend, fântâna muzicală își va bucura admiratorii cu jocurile de apă și lumină, sincronizate cu sunetul pieselor muzicale alese.

Piteștenii și vizitatorii care vor să-și petreacă serile în preajma fântânii muzicale se pot bucura de acest spectacol, de vineri până duminică, în intervalul orar 21:30 – 22:00.

Direcţia de Sănătate Publică Argeș – companie de informare: „Nicio zi fără activitate fizică”

Luni, 05 Iulie 2021 12:23

Ministerul Sănătății, prin Direcţia de Sănătate Publică Arges, organizează în luna iulie 2021 campania de informare-educare-comunicare dedicată informării despre efectele activității fizice asupra organismului.

Beneficiile pentru sănătate ale activității fizice, de la cele cardiovasculare la cele mentale, sunt bine stabilite. În schimb, inactivitatea fizică, pe lângă fumat și obezitate este un factor major de risc pentru bolile netransmisibile la nivel mondial.

Estimările globale actuale arată că unul din patru adulți și 81% dintre adolescenți nu fac suficientă activitate fizică.

 

Pompierii argeșeni sunt gata să intervină la nevoie de la "Cota 0 până la Cota 2000"

Luni, 05 Iulie 2021 11:53

 

Odată cu deschiderea Transfăgărășanului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş, a operaționalizat punctul de lucru temporar pe Transfăgărășan, la Baza Salvamont ”Cota 2000”.

Ca în fiecare an, acest punct de lucru temporar asigură intervenţia în situaţii de urgenţă pe DN 7.C. - ”Transfăgărășan”, inclusiv în zona județului Sibiu (în colaborare cu ISU Sibiu) și funcționează pe perioada cât DN 7.C. - ”Transfăgărășan” va fi deschis.

Dosar penal pentru furt. A găsit un telefon în magazin și l-a băgat în propriul buzunar

Luni, 05 Iulie 2021 11:45

Un argeșean s-a ales cu dosar penal pentru furt. Acesta a găsit un telefon mobil pe un raft dintr-un magazin. În loc să ia măsuri pentru a-l înapoia proprietarului și l-a însușit fără drept. Bărbatul este cercetat acum de polițiști pentru fapta sa.

„În ziua de 04 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au fost sesizați de către o femeie, despre faptul că, în timp ce se afla într-un magazin de pe raza localității Rucăr, ar fi uitat telefonul mobil pe un raft, iar în momentul în care s-a întors să îl caute, nu l-a mai găsit. În urma activităților desfășurate de polițiști, a fost identificat un bărbat de 24 de ani, din Dragoslavele, bănuit de săvărșirea faptei, care a fost condus la sediul poliției pentru cercetări. 

 

Pagina 10 din 209

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea