Pe urmele lui Moș Crăciun, la Inspectoratul Școlar Județean Argeș

Sâmbătă, 26 Decembrie 2020 14:21

”Din cer senin, un cor divin
Se-aude lin cântând ...”.

Cu toții ne amintim cum ni se umezeau ochii de emoție când îl vedeam lângă bradul împodobit sau cum ne simțeam în brațele lui Moș Crăciun când recitam, plini de emoție, poezia, în așteptarea darului mult dorit, bine ascuns în tolba lui fermecată.

Raport alarmant al Instituției Avocatului Poporului. Aproximativ 200 de unități de învățământ din Argeș nu sunt protejate prin niciun sistem de pază

Miercuri, 23 Decembrie 2020 22:15

Instituția Avocatului Poporului – Biroul Teritorial Pitești a desfășurat, între noiembrie 2019 – martie 2020, o anchetă, în unitățile de învățământ din Argeș, care a avut ca obiect principal identificarea măsurilor de protecție care au fost sau trebuie instituite în unitățile școlare din județ pentru prevenirea și reducerea faptelor antisociale săvârșite în incinta și în zona adiacentă a acestora. Biroul Teritorial Pitești, coordonat de  Mihaela Stănciulescu (foto), a solicitat autorităților locale competente din Argeș date actualizate care vizează îmbunătățirea condițiilor de siguranță a elevilor și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și despre cum sunt asigurate aceste obiective cu mijloace de protecție și pază.

 

Spectacol online de colinde la Corbi

Marţi, 22 Decembrie 2020 09:21

Tânăra primăriță a comunei Corbi vrea să păstreze vie tradiţia colindelor în prag de sărbători, aşa că, de Crăciun, va fi organizat un spectacol online, acesta urmând să fie difuzat pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Corbi. ”In contextul epidemiologic actual, vă aducem la cunoștință că în data de 23.12.2020, începând cu orele 19.00, va avea loc un spectacol de colinde online pe pagina de Facebook a Primăriei Corbi, inițiat de Valentin Precup. Persoanele care activează în domeniul muzical și doresc să se alăture spectacolului de colinde sunt rugate să ne anunțe până la data de 20.12.2020. Ca în fiecare an Primăria Corbi dorește să mențină tradițiile, astfel, anul acesta vă așteptăm să ne urmăriți online!”, transmite primarul Anca Baciu.

 

CJSU a aprobat paisprezece centre de vaccinare împotriva COVID-19 în Argeș

Luni, 21 Decembrie 2020 22:36

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat centrele de vaccinare pentru campania de imunizare a populației din județul Argeș împotriva COVID-19, prin Hotărârea nr. 62/0912.2020, în Argeș acestea fiind în număr de paisprezece, dintre care trei în municipiul Pitești..
Hotărârea mai sus menționată stabilește și anumite măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în județul Argeș

 

 

Directorii de școli sunt obligați să raporteze la inspectorat profesorii care nu fac ore online

Luni, 21 Decembrie 2020 22:28

Directorii de școli sunt obligați să raporteze la inspectorat cadrele didactice care nu fac ore online, potrivit Ordinului de ministru nr 6.200 din 16.12.2020. Actul normativ modifică ordinul privind predarea online, dat pe 11 septembrie și adaugă această obligație directorilor de unități de învățământ. Modificarea vine dupa o lună și jumătate de la trecerea tuturor cursurilor în online. O schimbare importantă apare și pentru cadrele didactice în acest ordin dat în pragul vacanței de iarnă. Acestea au o atribuție completată prin noul ordin. Este vorba despre articolul 13 din OMEC 5.545 care a fost completat cu tipul de predare – sincron și asincron.

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit 1.200 de pachete familiilor defavorizate din județ

Luni, 21 Decembrie 2020 22:04

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul Social Filantropic și de Misiune, desfășoară în perioada 14-20 decembrie, proiectul social-filantropic ,,Bucuria Crăciunului”.
La inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, o parte din parohiile Eparhiei au contribuit financiar pentru realizarea a 1200 de pachete care conțin: dulciuri, alimente, rechizite școlare și cărți de rugăciuni.

 

Târgurile de Crăciun și grupurile de colindători, permise în județul Argeș

Luni, 21 Decembrie 2020 21:54

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Argeș a decis săptămâna trecută să permită organizarea de pieţe volante specifice sărbătorilor de iarnă, precum şi desfăşurarea obiceiurilor de sezon, transmite Agerpres.
Numărul colindătorilor dintr-un grup va fi limitat la șase iar participanții vor purta obligatoriu masca de protecție și vor păstra distanța fizică de minim 2 metri, se arată în comunicatul transmis de Instituția Prefectului Argeș. Se va respecta, totodată, programul restrictive care prevede interzicerea deplasarilor între orele 23 și 5.

Cupa României la tenis de masă, în sfârșit, la Mioveni!

Luni, 21 Decembrie 2020 21:50

Performanță remarcabilă pentru secția de tenis de masă a CS Mioveni! Sportivul Alexandru Cazacu a reușit să câștige Cupa României la tenis de masă, seniori. După cinci partide eliminatorii în cadrul competiției de la Buzău, Cazacu a învins în finală reprezentantul clubului Steaua București, cu scorul general de 3-2, obținând astfel titlul de campion pentru CS Mioveni.

 

 

Avocatul Poporului Pitești cere Ministerului Sănătății date despre testarea HIV!

Luni, 21 Decembrie 2020 21:10

Suspendarea testărilor pentru infectarea cu HIV este un risc de sănătate publică. Cei care semnalează simptomatologie specifică infectării dacă nu sunt testati imediat fie se îmbolnăvesc cu risc vital, fie ii îmbolnăvesc pe alții. Astfel, Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Piteşti, s-a sesizat din oficiu, după ce pe 3 decembrie mai multe site-uri ale mass-media centrale au transmis ştiri cu privire la situaţia persoanelor infectate cu HIV a căror viaţă riscă să fie pusă în pericol dacă nu sunt testate cât mai repede după infectare şi nu se introduce tratamentul antiretrovial.

Primăria Pitești a oferit cadouri familiilor care au nevoie de sprijin

Luni, 21 Decembrie 2020 12:06

În ajunul sărbătorilor de iarnă, municipalitatea piteșteană a oferit cadouri familiilor care au nevoie de sprijin.

Astfel, 46 de familii aflate în evidența Direcției de Asistență Socială a Municipiului Pitești, ca familii monoparentale ce beneficiază de venitul minim garantat, s-au bucurat de un „coș de Sărbători”, constând în pachete de carne, produse din carne, produse de panificație și dulciuri pentru masa de Crăciun și de Anul Nou, în valoare de 300 de lei pentru fiecare familie.

Produsele din carne și de panificație provin de la producători locali, iar în procesul de selecție al celor ce au primit acest ajutor a fost luat în considerare și aspectul frecventării cursurilor școlare de către copiii din familiile aflate în dificultate.

 

Au fost desemnați câștigătorii concursului "Descoperă apele României"

Joi, 17 Decembrie 2020 11:09

Au fost desemnați câștigătorii concursului național "Descoperă apele României"! Printre câștigători sunt și elevii de la Palatul Copiilor din Pitești. Aceștia au obținut premiul III  pentru activitatea de sărbătorire a Zilei Internaționale a Mării Negre.

"Felicitări tuturor copiilor câștigători!!! Mulțumiri și felicitări tuturor participanților, părinților și cadrelor didactice!!! Multumim si organizatorilor pentru inițiativă și turul de forță!!!", a transmis conducerea ABAAV.

”Loca” - viitorul câine de avalanșă de la Salvamont Argeș

Marţi, 15 Decembrie 2020 23:34

# Cum a pornit la drum sistemul de intervenţie cu unităţi canine în România

Loca, unul dintre puii lui Helios, câinele alături de care a pornit la drum, în urmă cu şapte ani, sistemul de intervenţie cu unităţi canine în România, a participat în acest an la "Stagiul Naţional de Formare al Unităţilor Canine  Intervenţie Avalanşă". De anul viitor, cățelușa va prelua ştafeta de la tatăl său. „În fotografie, viitorul câine de avalanșă de la Salvamont Argeș, Loca, un border collie care tocmai a împlinit un an! Aici, după un antrenament efectuat în premieră în țara noastră, de inserție/extracție prin troliere a unităților canine pentru avalanșă. Ea își va înlocui tatăl, pe Helios, după pensionare și va lucra alături de mama ei Dara, de Haiduc, un ciobanesc german și de Dingo, un malinois de 10 luni, aflat de asemenea în pregătirea salvamontiștilor argeșeni”, a precizat Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș, cel care a distribuit pe Facebook o postare a Inspectoratului General de Aviație în care apărea cățelușa Loca (foto).

 

Medicii pediatri de la Spitalul Mioveni vor lucra în două schimburi!

Marţi, 15 Decembrie 2020 23:28

Spitalul Orășenesc Mioveni va asigura servicii medicale de pediatrie, în ambulatoriu, în două schimburi. Programul în ambulatoriu după ora 16.00 va intra în vigoare, cel mai târziu, de la 1 februarie 2021.
„Având în vedere faptul că sunt non-stop conectat la viața comunității și port zi de zi discuții cu reprezentanții tuturor mediilor sociale și ai instituțiilor din oraș, vă asigur că sunt la curent cu majoritatea doleanțelor și sesizărilor venite din partea dumneavoastră. Un aspect de neglijat este reprezentat de neacoperirea totală a spectrului de servicii medicale în ambulatoriul noului spital, situație generată în principal de sistarea concursurilor de angajare pe perioada decretării stării de urgență/alertă.

Corturile amplasate în curtea Spitalului Județean, înlocuite de containere încălzite

Luni, 14 Decembrie 2020 23:25

Din grijă pentru pacienți, conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești a întreprins demersuri pentru a înlocui corturile, care nu puteau fi încălzite suficient, cu containere care să permită asigurarea unui climat adecvat pentru aceștia.
Corturile care funcționau ca punct de triere/izolare a pacienților, care se prezentau la Unitatea de Primiri Urgențe în contextul crizei provocate de noul coronavirus, au fost înlocuite cu containere încălzite.

 

Capacitate de oxigen extinsă la Spitalul Mioveni

Luni, 14 Decembrie 2020 22:58

Odată cu extinderea capacității secției ATI Covid, din cadrul Spitalului Mioveni, au fost redimensionate și instalațiile de oxigen. Pentru a asigura nu doar consumul necesar de oxigen, dar și un stoc de rezervă, primăria Mioveni și conducerea spitalului au luat decizia schimbării stocatorului de oxigen, mărindu-se astfel capacitatea de la 3.000 la 10.000 de litri. Pentru noile paturi care funcționează în cadrul secției ATI, au fost realizate noi prize de oxigen și de aer medical, lucru care crescuse considerabil consumul. În prezent situația a fost rezolvată, iar sectia ATI destinată exclusiv tratării persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 va fi funcțională la capacitate maximă începând din weekend-ul trecut.

Campanie umanitară de Crăciun, în orașul Mioveni

Luni, 14 Decembrie 2020 22:55

În perioada 8 – 18 decembrie 2020, Primăria orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni lansează campania umanitară în sprijinul copiilor cu o situație materială precară - ”Moș Crăciun vine și la tine!”.
Cei care doresc să se alăture campaniei pot dona alimente pentru masa de Crăciun, dulciuri, haine și jucării, la sediul Centrului Cultural din str. Aleea Înv. Alexandru Popescu. Nr. 5, Mioveni, de luni până joi, în intervalul orar 8.00-16.00, iar vineri între orele 8.00 – 14.00. Este important ca hainele și jucăriile să fie noi (puse în pungi) și să aibă o etichetă cu detalii despre vârsta beneficiarului. (Exemplu: haine băiat 10 ani). Campania se va desfășura cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță impuse de contextul epidemiologic!

 

Clopote noi la Biserica ”Sfinții Trei Ierarhi” din Mioveni

Luni, 14 Decembrie 2020 22:38

# Acestea au fost turnate în Austria și sunt montate pe o structură specială
După 11 ani de la construcție, Biserica ”Sfinții Trei Ierarhi” din Mioveni are, de săptămâna trecută, un deosebit ansamblu de clopote, format din trei elemente - unul de 116 kg, unul 58 kg și altul de 34 kg. Cele trei clopote au fost realizate în urma unei consultații tehnice cu echipa de arhitecți maramureșeni, cei care au proiectat și construit acest minunat lăcaș de închinare, în anul 2009.

Primarul Piteștiului a premiat 17 cupluri care au împlinit 60 de ani de căsătorie!

Luni, 14 Decembrie 2020 13:12

# 88 de cupluri au împlinit ”numai” 50 de ani

Miercurea trecută, un număr de 105 cupluri din comunitatea piteșteană, care au aniversat  peste o jumătate de secol de căsătorie, au fost premiate de autoritățile locale. 88 de cupluri au împlinit 50 de ani de căsătorie, iar 17 cupluri au aniversat 60 de ani de viață împreună.
Conform legislației în vigoare, privind desfășurarea activităților în spații publice, premierea a avut  loc în serii de câte 20 de persoane pe oră.
Diplomele de fidelitate și florile le-au fost oferite cuplurilor, în semn de apreciere pentru modelul de trăinicie pe care îl reprezintă, de către primarul Cristian Gentea.

 

Un tânăr instituționalizat, campion național la cadeți

Miercuri, 09 Decembrie 2020 08:08

Finala campionatului național individual rezervat cadeților  și seniorilor U23 s-a disputat la Constanța, în perioada 27-29 noiembrie, fiind prezenţi peste 500 de luptători de la 32 de cluburi din ţara.S-a luptat la următoarele 3 stiluri: greco-romane, lupte libere şi lupte feminine.
Clubul Sportiv Municipal Piteşti a obţinut 3 medalii de aur, 1 de argint şi una de bronz, după cum urmează: aur prin Robert Duţu la categoria 45 de kg, Denis Mihai la categoria 55 de kg şi Alexandru Ionescu la 65 de kilograme, argint prin Andrei Popescu la categoria 71 de kg, iar Andrei Burcioiu e medaliat cu bronz la 60 de kg.

Spitalul Orășenesc Mioveni își extinde gama de servicii oferite pacienților

Marţi, 08 Decembrie 2020 15:49

Începând de săptămâna aceasta, în cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni se vor oferi servicii de diagnostic și tratament pentru afecțiunile coloanei vertebrale și afecțiunile ortopedice și traumatologice ale aparatului musculo-scheletal, doi medici renumiți din cadrul Spitalului Clinic Colentina.

Dr. Mihai Măgurean, medic primar este specialist în ortopedie și traumatologie cu o bogată activitate ca și cercetător științific, acesta ocupă în prezent funcția de șef al Compartimentului de Neurochirurgie-Chirurgie spinală la Spitalul Clinic Colentina. Dr. Mihai Mardare, doctor în medicină este medic specialist în ortopedie-traumatologie, specializat la Oxford University Hospitals din Anglia, în chirurgie spinală, cu diverse stagii de pregătire în mari spitale din Marea Britanie, precum cele din Londra, Southampton sau Exeter, fiind membru EUROSPINE – Societatea Europeana de Chirurgie Spinală.

 

Pagina 10 din 194

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea