Pe 1-3 iulie ne vedem pe plaja veche din Budeasa. Se apropie „FOLK IN Festival”

Marţi, 21 Iunie 2022 08:15

Spectacol garantat pe plaja Veche din comuna Budeasa, între 1-3 iulie. Trupe una și una vor lua parte la cea de-a doua ediție a „FOLK IN Festival”, după trei ani de pauză!  Haideți și voi! Biletele au fost puse în vânzare și le găsiți aici: https://www.ambilet.ro/tc.../folk-in-festival-budeasa-2022/. De asemenea, copiii cu vârsta până în 12 ani, inclusiv, au acces gratuit – cu însoțitor posesor de abonament valabil. Copiii cu vârsta peste 13 ani, inclusiv, și până în 16 ani au nevoie de abonament la preț întreg și de însoțitor.

 

Preotul-afacerist Florin Păcioianu, apariție surpriză la noua biserică de la Slănic

Marţi, 21 Iunie 2022 07:43

Praznic închinat Sfintei Treimi, la începutul săptămânii trecute, la mănăstirea argeșeană Slănic. După ani de așteptare și eforturi susținute, a fost sfințită noua biserică cu hramurile: Sfânta Treime, Nașterea Maicii Domnului și Sfântul Cuvios Teofil Mărturisitorul, ridicată în perioada anilor 1991 – 2022.

Slujba de târnosire a fost săvârșită de un sobor de ierarhi din care au făcut parte: Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscop al Râmnicului și Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului. După săvârșirea slujbei de sfințire, înalții ierarhi au oficiat Sfânta Liturghie în Altarul de Vară, fiind înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.

 

 

Trei locuri de joacă vor fi modernizate în Pitești!

Luni, 20 Iunie 2022 21:31

Primăria Municipiului Pitești informează că a fost semnat contractul pentru modernizarea a trei locuri de joacă, localizate în:

• cartier Prundu - strada Horia, Cloșca și Crișan, bl. B 16-B17;

• cartier Prundu - strada Cornel Chiriac, bl. B27A;

• cartier Trivale - strada Bradului, Școala Gimnazială „Negru Vodă” (nr. 12).

Trei elevi din Argeș, eliminați pentru că au încercat să fraudeze examenul de Bacalaureat

Luni, 20 Iunie 2022 13:35

La prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat (sesiunea iunie - iulie 2022) în județul Argeș au fost prezenți 3.824 de candidați. Au fost absenți 64 de absolvenți.

În județul nostru, în cadrul examenului, au existat mai multe tentative de fraudă. Au fost eliminați trei candidați. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

 

Un actor - noul șef al Teatrului „Alexandru Davila”

Luni, 20 Iunie 2022 13:02

 

În perioada mai-iunie 2022 s-a desfășurat concursul de proiecte de management pentru Teatrul „Alexandru Davila” din Pitești. La concurs s-a înscris un singur candidat. Este vorba despre actorul și regizorul Dan Tudor.

Pe 17 iunie s-au afișat rezultatele. Dan Tudor a devenit noul manager al teatrului piteștean, după ce a obținut nota de 9,30. La etapa I – analiza proiectului de management a fost punctat cu 9,01, iar în etapa a II-a – interviul pentru susținerea proiectului de management a primit 9,60.

Stropiri contra dăunătorilor plantelor în Pitești

Luni, 20 Iunie 2022 10:41

 

Conform recomandărilor primite din partea Unității Fitosanitare Argeș, Primăria Municipiului Pitești, prin S.C. Salpitflor Green S.A., anunță că, în perioada 20-29 iunie, se vor executa tratamente fitosanitare, prin stropiri cu mijloace terestre contra dăunătorilor plantelor, efectuate la arborii și arbuștii ornamentali din parcurile, grădinile publice, aliniamentele stradale și în zonele verzi din Pitești.

Pentru combaterea dăunătorilor, vor fi utilizate următoarele produse: MILBEKNOCK EC, MOSPILAN 20 SP + KARATE ZEON și AFFRIM, acestea având un grad de toxicitate scăzut.

 

Fântâna muzicală din Piața Primăriei a revenit la programul de vară!

Luni, 20 Iunie 2022 10:37

Odată cu venirea anotimpului cald, serile de weekend, în Pitești, oferă încă o atracție celor care și le petrec în centrul orașului: spectacolul de lumini și sunet al fântânii muzicale din Piața Primăriei!

De vineri, 17 iunie, aceasta revine la programul de vară, jocurile de apă și lumină, sincronizate cu sunetul pieselor muzicale alese, putând fi admirate, în fiecare weekend, de vineri până duminică, în intervalul orar 21:30 – 22:00.

Peste 4.200 de candidați susțin examenul de Bacalaureat în Argeș

Luni, 20 Iunie 2022 09:23

A început examenul național de Bacalaureat, sesiunea 2022. Luni, 20 iunie, are loc proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 21 iunie, se va desfășura proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 22 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării. Ultima probă scrisă, proba la Limba și literatura maternă, este programată joi, 23 iulie, dar în județul Argeș nu sunt absolvenți care să susțină această probă.

În județul Argeș, examenul de bacalaureat este organizat în 16 centre de examen, iar pentru procesul de evaluare a lucrărilor au fost desemnate 4 centre de evaluare.

 

Tabără gratuită pentru elevii din Mioveni!

Sâmbătă, 18 Iunie 2022 06:31

Performanța este răsplătită, de Primăria Mioveni! Un grup de 50 de elevi din Mioveni și însoțitorii lor, se vor afla, timp de o săptămână, la mare. Elevii selectați în această etapă sunt aceia care s-au remarcat prin rezultate foarte bune la învățătură, atât în cursul anului școlar, cât și la concursurile școlare organizate la nivel județean ori național.

În perioada 17-23 iunie, elevii din Mioveni se vor afla în tabăra organizată la Eforie Sud, umde toate cheltuielile sunt suportate de administrația locală, în semn de apreciere, dar și pentru a-i motiva în continuare pe elevii școlilor din oraș.

Dolo Trans Olimp angajează șoferi autocamion

Vineri, 17 Iunie 2022 09:05

Se caută șoferi profesioniști! Dolo Trans Olimp angajează șoferi pentru transportul de mărfuri și pentru transportul de vehicule.

Se oferă un loc de muncă stabil și un pachet salarial atractiv.

"Mărim echipa de șoferi profesioniști Angajăm șoferi autocamion pentru transportul de mărfuri și pentru transportul de vehicule", informează Dolo Trans Olimp SRL.

 

Trafic blocat pe DN 73C, în zona localității Tigveni

Vineri, 17 Iunie 2022 08:35

Update: Traficul a fost reluat.

 

Polițiștii argeșeni informează că traficul este blocat pe DN 73C, în zona localității Tigveni, în urma unei defecțiuni în timpul efectuării unui transport agabaritic.

"Defecțiunea ansamblului rutier cu care se efectua transportul agabaritic este una majoră, având loc pe DN 73C, pe raza localității Tigveni, într-o porțiune în urcare și în curbă", informează IPJ Argeș.

Centrul Mobil pentru Răspuns în Situații de Urgență vine în Argeș

Joi, 16 Iunie 2022 09:27

Cetățenii aflați în județul Argeș pot experimenta la Topoloveni, în perioada 18-19 iunie, între 12:00 - 20:00, simularea unor situații de urgență produse acasă și care le pot pune viața în pericol. Acest lucru este posibil cu ajutorul Centrului Mobil pentru Răspuns în Situații de Urgență și a cadrelor ISU Argeș instruite pentru a utiliza și prezenta simulatorul.

„Centrul este construit într-o configuraţie de semiremorcă, fiind complet autonom. Prin obiectivul său de formare a populaţiei, Centrul Mobil este dotat cu echipamente inteligente ce simulează diverse situaţii de urgenţă, incendii, situații meteo extreme sau chiar cutremure.

 

Se deschide Transfăgărășanul

Marţi, 14 Iunie 2022 20:39

Vești bune pentru iubitorii de drumeții montane. Circulaţia rutieră se redeschide pe Transfăgărăşan de miercuri, 15 iunie, începând cu ora 08:00.

Circulația va fi reluată între km 104+000 (Piscu Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă), pentru toate categoriile de autovehicule.

Transfăgărășanul se deschide, astfel, cu două săptămâni mai devreme.

Peste 4800 de elevi argeșeni susțin examenul de Evaluare Națională. Subiectele date la Limba română au avut texte suport din „Toate pânzele sus” și „Frânturi din viața lui Delavrancea”

Marţi, 14 Iunie 2022 12:00

 

Pentru susținerea examenului de Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a s-au înscris 4.866 de elevi la nivelul județului Argeș . În Argeș au fost organizate 122 de centre de examen și 4 centre de evaluare.

Pe 14 iunie s-a desfășurat prima probă scrisă, cea la limba și literatura română. Absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut proba scrisă la Evaluarea Națională 2022 au primit varianta 4 a subiectelor făcute pentru acest examen de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, instituție din subordinea Ministerului Educației.

 

Investiții de peste 930.000 de lei la Spitalul Județean Argeș

Marţi, 14 Iunie 2022 11:40

 

Realizare importantă la Spitalul Județean! Au fost finalizate lucrările de instalare a unor rezervoare care asigură în mod continuu necesarul de apă atât în caz de incendiu, cât și, la nevoie, apa de consum pentru o durată de 1-3 zile, în secțiile exterioare ale instituției: Oncologie - Infecțioase și Spitalul Județean nr. 2.

Lucrările au fost realizate cu sprijinul Consiliului Județean Argeș, valoarea investiției de la secțiile Oncologie și Infecțioase fiind de 497.506 lei (cu TVA inclus), iar valoarea investiției de la Spitalul Județean nr.2 de 438.438 lei (cu TVA inclus).

Atenție! Miercuri și joi se oprește curentul electric în Mioveni

Marţi, 14 Iunie 2022 11:22

Distribuție Oltenia anunţă o nouă întrerupere în alimentarea cu energie electrică, la Mioveni, pentru zilele de miercuri și joi.

 

-        Miercuri, 15 iunie 2022, în intervalul 09.00-16.00, vor fi afectaţi vor fi doar consumatorii din PTCZ 44 BL Colibași;

-         Joi, 16 iunie 2022, în intervalul 09.00-17.00, vor fi afectați vor fi doar consumatorii din PTA 20/0.4 Racovița 2.

Lucrările pot fi reprogramate, în situaţia în care condiţiile meteo sunt nefavorabile.

 

Laboratoarele SC Apă Canal 2000 SA Piteşti – performanţă şi competenţă

Luni, 13 Iunie 2022 10:05

 

Îndeplinirea condiţiilor de calitate pentru apa potabilă distribuită populaţiei în aria de operare a societăţii Apa Canal 2000 şi încadrarea în limitele impuse de normativele pentru evacuarea apelor uzate în reţeaua de canalizare aferentă şi din staţiile de epurare în receptorii naturali este certificată de Serviciul Laboratoare.

Pentru această activitate de monitorizare a calităţii apei potabile şi uzate, Serviciul Laboratoare care funcţionează prin Laboratorul Uzina de Apă (LUA), pus in funcţiune în 1968, şi Laboratorul Ape Uzate (LAU), pus în funcţiune în 1967 şi extins ca spaţiu în 2008, este acreditat RENAR înca din anul 1999, cu certificatul de acreditare nr. L.I.-133, celor două laboratoare fiindu-le recunoscută în prezent competenţa pentru activitatea de efectuare de încercări pentru un numar de 29 de domenii pentru LUA şi 30 pentru LAU, în acest an fiind obţinută cu succes cea de a şasea reacreditare.

Argeșean condamnat la 3 ani de închisoare pentru braconaj

Luni, 13 Iunie 2022 07:52

Un bărbat, din comuna Izvoru, a fost condamnat la trei ani de închisoare, cu executare, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de braconaj. Argeșeanul a fost încarcerat.

"În ziua de 10 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș, cu sprijinul Secției de Poliție Rurală Buzoești, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Costești, privind pe un bărbat de 34 de ani, din Izvoru, condamnat la trei ani de închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de braconaj.

 

Pregătiri la Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești pentru Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Vineri, 10 Iunie 2022 12:27

În fiecare an, pe 14 iunie, se celebrează Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.

Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești invită argeșenii să sărbătorească această zi alături de ei, donând sânge pentru că orice act de donare reprezintă șansa unui pacient la viață.

Nu vă temeți de actul donării de sânge! Ajutati Centrele de Transfuzie să mențină rezervele de sânge la nivelul normal! Astfel, la Pitești se fac ultimele pregătiri pentru ca ziua de 14 iunie să fie una perfectă. 

Campanie de colectare a deșeurilor electrice, la Bradu

Vineri, 10 Iunie 2022 12:20

 

 

În perioada 14 -17 iunie, la nivelul comunei Bradu se va desfășura, gratuit, o campanie de colectare a Deșeurilor Electrocasnice, Electronice și Electrice (DEEE).

”Predă deșeurile electrice și poți câștiga la tombolă premii constând în fier de călcat, cafetieră, cuptor cu microunde și mașină de găurit.”, transmit reprezentanții Primăriei.

 

 

Pagina 10 din 240

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea