FC Argeș retrage definitiv tricoul cu numărul 10. Gentea: „Nu merită nimeni să îmbrace acest tricou”

Joi, 26 Octombrie 2023 13:11

 

Joi, 26 octombrie 2023, la 16 ani de la moartea marelui fotbalist Nicolae Dobrin, clubul FC Argeș anunță retragerea definitivă a tricoului cu numărul 10. Propunerea a fost inițiată de primarul Cristian Gentea.

 

„Am propus Consiliului Director al Asociației Campionii FC Argeș ca începând de astăzi să fie retras tricoul cu numărul 10 pe care l-a purtat Nicolae Dobrin. Din punctul meu de vedere nu merită nimeni să îmbrace acest tricou și să rămână al cui știe toată lumea că l-a respectat”, a precizat primarul Cristian Gentea, în cadrul unei conferințe de presă.

Protest la Casa Județeană de Pensii Argeș. Angajații sunt nemulțumiți de salarii

Joi, 26 Octombrie 2023 11:41

 

Angajații din mai multe case județene de pensii au organizat, joi, 26 octombrie, proteste spontane. Aceștia sunt nemulțumiți că salariile sunt sub nivelul celor din casa națională de pensii.

Funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Casei Județene de Pensii Argeș au organizat joi dimineața, în jurul orei 10.00, un protest în fața instituției.

Măsura este legată de parcursul legislativ al proiectului de lege privind completarea art. 141 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în sensul în care „personalul caselor teritoriale de pensii să beneficieze, prin asimilare, de aceleași drepturi salariale ca personalul din cadrul CNPP, stabilite potrivit legislației privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”.

 

Rezultate de excepție pentru sportivii din Oarja

Miercuri, 25 Octombrie 2023 10:39

 

Recent, la Complexul Sportiv Apollo din Capitală, s-a desfășurat cea de-a X-a ediţie a competiției internaționale de karate kyokushin, cunoscută sub numele de ROMANIAN OPEN – Bucharest Challenge Cup! A fost o competiție cu 470 sportivi din 49 de cluburi, reprezentând 12 ţări!

Toţi cei prezenţi în data 14 octombrie 2023, în Sala Apollo din Capitală, au reuşit să facă aşa cum ne-au obişnuit an de an, o competiţie de top, cu un nivel al sportivilor foarte ridicat, la proba de kata, dar mai ales la cea de kumite! Şi pentru sportivii din Oarja rezultatele au fost foarte bune.

 

Nu mai sunt bani pentru salariile profesorilor! Ministra Educaţiei cere 9 miliarde de lei la rectificare

Luni, 23 Octombrie 2023 13:26

 

Ministrul Educației, Ligia Deca, va cere 9 miliarde de lei la rectificarea bugetară. Ministerul nu mai are bani pentru salariile profesorilor, burse și utilități.

“Am cerut sumele pentru a putea onora obligațiile noastre în ce privește salariile, odată cu intrarea în vigoare a măririlor salariale, care pe medie sunt undeva între 25 și 30% pentru tot personalul din învățământ.

Am cerut aproape 9 miliarde de lei. Din care aproximativ 3,8 miliarde, da, sunt obligațiile vizând salariile. Deci ce ne trebuie în plus până la finele anului pentru a putea plăti drepturile salariale.”, a declarat ministra Ligia Deca.

 

 

Hai la Focu’ lu’ Sumedru!

Luni, 23 Octombrie 2023 11:54

 

Focul lui Sumedru sau Focul de Sâmedru este o tradiție românească, veche de două mii de ani. În noaptea de 25 spre 26 octombrie, dinaintea sărbătorii Sfântului Dimitrie (Dumitru), apărătorul păstorilor, se aprind focuri și tinerii se adună în jurul acestora. Pe vremuri, focurile se aprindeau pe dealuri pentru a fi observate de la distanță. În foc se punea și tulpina unui copac tăiat din pădure, ca simbol al zeului care moare și renaște în fiecare an.

În jurul focului se strâng oamenii satului și împart dulciuri copiiilor ca semn de mulțumire. În altă viziune, se dau covrigi, mere și must pentru pomenirea celor morți. Există o legendă care spune că scopul focului este de a alunga spiritele rele.

 

19 CUPLURI VOR FI PREMIATE DE ZIUA NAȚIONALĂ, LA MIOVENI

Joi, 19 Octombrie 2023 07:11

 

A devenit deja o tradiție ca autoritățile din Mioveni să premieze cuplurile din oraș care, în cursul anului, și-au aniversat “Nunta de Aur”.

Pentru acest an, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni vor acorda unui număr de 19 cupluri care au împlinit 50 ani de căsătorie neîntreruptă un premiu simbolic, plus 500 lei și o diplomă aniversară, în semn de recunoștință pentru modelul pe care îl oferă generațiilor viitoare. Evenimentul va avea loc de Ziua Națională a României.

 

 

Fundația Leul Albastru organizează cursuri de acordare a primului ajutor, cu finanțare din partea Consiliului Județean Argeș

Miercuri, 18 Octombrie 2023 13:13

 

# 50 de persoane din comunitatea argeșeană vor fi instruite pentru a acorda primul ajutor în situații de urgență medicală

# Proiectul ”Eroii Argeșului” are drept scop creșterea accesului la servicii de sănătate pentru situații de urgență

Consiliul Județean Argeș susține inițiativele sănătoase! Fiecare curs de prim ajutor începe cu un joc de cunoaștere care dezvăluie motivațiile participanților de a învăța să acorde primul ajutor. Mai mult decât dorința de a dobândi noi deprinderi, cei mai mulți dintre ei își doresc să ajute. Lăudabil, ei își dedică o zi pentru a se pregăti să intervină în situații de urgență medicală.

Un piteşean a fost condamnat la închisoare cu executare, după ce şi-a bătut soţia!

Marţi, 17 Octombrie 2023 19:46

 

La începutul lunii octombrie, un piteştean a fost condamnat la doi ani și 11 luni de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate în mod ilegal în variantă agravantă, deoarece a sechestrat și cele două fiice minore. Bărbatul şi-a bătut soţia şi a muşcat-o de faţă, provocându-i leziuni grave. Sentinţa dată de Judecătoria Piteşti nu este definitivă.

Faptele de violenţă s-au petrecut pe 10 aprilie 2023, în jurul orelor 1:00.

 

 

Refugiu montan modern lângă vârful Negoiu, la peste 2000 metri

Marţi, 17 Octombrie 2023 15:38

 

S-a deschis și finalizat în întregime noul refugiu montan Scara, amplasat în locul vechiului refugiu, în Șaua Scării, la altitudinea de 2.146 m, aproape de Vârful Negoiu (2.535 metri) și Custura Sărății.

Lucrările pentru refugiul Scara au început în vara anului 2021 cu eliberarea platformei refugiului dezafectat și cu pregătirea fundației pentru amplasarea noului refugiu. Proiectul este rezultatul colaborării unei echipe care cuprinde arhitecți, ingineri, montaniarzi, ONG-uri, instituții publice și private.

 

Renault Engineering Day, la Centrul Universitar Pitești

Marţi, 17 Octombrie 2023 13:16

 

Renault Group România și Centrul Universitar Pitești organizează prima ediție a Renault Engineering Day. Evenimentul se desfășoară miercuri, 18 octombrie 2023, în intervalul orar 10:00-14:00, în Corpul Central.

Studenții vor avea cel mai bun prilej de a cunoaște îndeaproape lumea tehnologiei auto. Echipele formate din 80 de ingineri, experți și manageri din cadrul Renault Group România prezintă studenților meseriile, stagiile de practică și toate oportunitățile de dezvoltare a carierei în domeniul ingineriei automotive.

 

 

Pitești, în Divizia A la șah!

Miercuri, 11 Octombrie 2023 13:51

În perioada 9 - 15 octombrie, se desfășoară, în stațiunea Bușteni, Campionatul Național pe echipe masculine Divizia A, la șah. Piteștiul este reprezentat la aceasta competiție prestigioasă de ACS Alfil Pitești.

Această deplasare a fost realizată cu sprijinul total al Primăriei Municipiului Pitești, prin aprobarea proiectului de finanțare.

Echipa este compusă din: Miroiu George Catălin, Sanz Daniel, Foișor Ovidiu, Costin Alexandru, Veneteanu Mihai, Capragiu Matei, Stancu Ovidiu și Rădulescu Andrei.

Profesor din Piteşti: “În România, avem o şcoală ca o Cenuşăreasă”

Miercuri, 11 Octombrie 2023 10:20

 

Săptămâna trecută, pe 5 octombrie a fost Ziua Educaţiei. Mesajele politicienilor au curs. Cu toţii au lăudat profesorii şi au vorbit despre cât de importantă este şcoala. Dar numai în zilele festive şi în campania electorală educaţia e pusă în frunte. Pentru că observăm că, de 30 de ani, învăţământul este cel mai subfinanţat domeniu, iar profesorii şi elevii sunt mereu ignoraţi. Cele mai multe reforme şi cei mai mulţi miniştri i-a avut Educaţia.

Am stat de vorbă cu o profesoară care predă la o şcoală gimnazială din Piteşti, despre calitatea şcolii româneşti şi am aflat că a fi profesor, azi, nu mai este o virtute.

 

 

Prim procurorul Parchetului Judecătoriei Câmpulung va ieși la pensie

Marţi, 10 Octombrie 2023 17:56

 

Mai mulți procurori și-au depus cererile de eliberare din funcție. Pe 10 octombrie 2023, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Klaus Iohannis, președintele României, a propunerii de pensionare a șase procurori.

Printre cei care vor să iasă la pensie se află și doi procurori argeșeni.

IPJ Argeș: Au fost înregistrate mai puține infracțiuni de violență în familie

Marţi, 10 Octombrie 2023 17:36

 

Violenţa în familie include o multitudine de acte de violenţă de limbaj, gestică sau alte forme de violenţă psihică și fizică. Efectele violenţelor în familie sunt dintre cele mai grave. Aceasta afectează buna dezvoltare psihomotorie a copiilor. precum şi viaţa normală a adulţilor. În primele opt luni ale anului 2023, au fost înregistrate 1.100 de infracțiuni de violență în familie, cu 3,6% mai puține față de aceeași perioadă a anului 2022, a transmis IPJ Argeș.

Între ianuarie și august 2023 au fost emise 188 de ordine de protecție provizorii, dintre care 85 % au fost confirmate de procuror. În 220 de cazuri, victimele au refuzat emiterea unui ordin de protecție provizoriu. În această perioadă au fost emise de către instanța de judecată 226 de ordine de protecție definitive.

 

În Argeș a fost depistată cea mai mare captură de ecstasy din România. Valoarea drogurilor este de 4 milioane de euro

Marţi, 10 Octombrie 2023 16:44

 

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au desfășurat o operațiune de investigație amplă, în cadrul căreia a fost capturată o cantitate record de pastile de tip ecstasy, în valoare de aproximativ 4.000.000 de euro.

La data de  10 octombrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a doi bărbați, cetățeni turci, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Un fost polițist solicită demisia șefului Poliției Locale Pitești și se autopropune în locul lui

Marţi, 10 Octombrie 2023 16:43

 

Săptămâna trecută a făcut furori cazul primarului Ion Georgescu de la Mioveni care a fost arestat preventiv fiind acuzat de trafic de influență. Edilul a fost denunțat la DNA de către fostul polițist Valerică Nicolae, actualul șef al Poliției Locale Pitești, că a primit bani pentru a o angaja pe fata lui ca medic chirurg la Spitalul Mioveni. Nu intrăm în mai multe amănunte pe acest subiect, justiția își va face treaba cu siguranță. Dar au apărut voci, inclusiv din cercul polițiștilor, fie ei și pensionari, care cer demisia directorului Poliției Locale Pitești, care a recunoscut, prin denunțul făcut, că a dat mită.

 

 

Rezultatele concursului de promovare a judecătorilor la instanțele din Argeș

Marţi, 10 Octombrie 2023 10:39

 

Mai puțin de jumătate dintre posturi au fost ocupate în urma concursului de promovare efectivă a judecatorilor organizat la nivel național. Deși au fost puse la bătaie 500 de locuri de către Consiliul Superior al Magistraturii, în competiție au intrat inițial 332 de judecători. Dintre aceștia doar 199 de judecători au ocupat posturi.

În Argeș nu au fost ocupate toate locurile scoase la concurs de către Tribunalul Specializat în Argeș. La nivlul acestui județ cel mai mare punctaj a fost obținut de către judecătoarea Beatrix-Yvonne Vesna Piess-Malimarcov cu 98,44 puncte. Aceasta a fost promovată de la Tribunalul Vâlcea la Curtea de Apel Pitești, Secția I Civilă.

 

Avocații din Argeș au fost în grevă o zi. Ar putea urma și alte acțiuni de protest

Marţi, 10 Octombrie 2023 10:35

 

# Decanul Baroului Argeș, av.Dragoș Nicolescu: ”Ne-am bucurat de prezența reprezentanților Parchetelor, DIICOT și DNA precum și ai IPJ Argeș”

Grevă elegantă, de o zi, pe 4 octombrie, în rândul avocaților. Protestul lor a evidențiat, în întreaga țară și, în special, în Baroul Argeș, unitatea dintre membrii acestei nobile profesii. Împreună au fost discutate problemele parteneriatului indispensabil pentru justiție dintre avocați și magistrați, subliniindu-se vulnerabilizarea accentuată a însuși dreptului la apărare garantat prin Constituție.

 

 

Au început nominalizările la Premiul Mentor pentru excelență în educație 2023

Marţi, 10 Octombrie 2023 09:57

 

Zece profesori și antrenori vor primi și în acest an distincția Premiul Mentor pentru excelență în educație. Premiul constă dintr-un trofeu realizat de artistul sticlar Ioan Nemțoi și o sumă în valoare de 8.000 de lei, se arată într-un comunicat emis de Fundația Pentru Comunitate.

Programul se organizează de 14 ani din dorința de a atrage atenția opiniei publice asupra acelor profesori, educatori, antrenori, mentori, care au avut un rol important în viața discipolilor lor. Sunt profesori care au descoperit și au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii pași, al căror devotament și entuziasm au contribuit esențial la dezvoltarea, punerea în valoare a talentelor lor.

 

Handbal de națională la Mioveni!

Luni, 09 Octombrie 2023 11:33

 

Naționala României de handbal feminin, revine la Mioveni! ROMÂNIA - BOSNIA HERȚEGOVINA, partida din cadrul preliminariilor Campionatului European de handbal feminin 2024, va avea loc pe 11 octombrie de la ora 17:30, la Sala Sporturilor Mioveni.

Biletele se găsesc online pe www.bilet.ro si la casieria sălii, doar în ziua meciului.

Prețuri: 80 lei / 60 lei / 40 lei

 

 

Pagina 10 din 280

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea