Campanie de dezinsecţie, dezinfecție și deratizare la Mioveni

Luni, 06 Iulie 2020 12:45

Primăria Mioveni vă informează că, în perioada 6 – 13 iulie, SC CORAL IMPEX SRL va efectua servicii de dezinsecţie, dezinfecție și deratizare în următoarele locații: pe domeniul public, platforme pentru colectarea deșeurilor, scări de bloc (subsol și casa scării), gospodării individuale, instituții de învățământ și clădiri ale instituțiilor publice.
Substanțele utilizate sunt:

S.Ed.C Mioveni a realimentat cu soluție dezinfectantă dispenserele montate la fiecare scară de bloc din oraș

Luni, 06 Iulie 2020 12:43

În vederea combaterii și prevenției infecțiilor cu virusul COVID-19, Primăria orașului Mioveni prin SC Servicii Edilitare pentru Comunitate informează că începând de vineri, 3 iulie, dispenserele montate la fiecare scară de bloc, vor fi realimentate cu soluție dezinfectantă.

 

Lovitură de teatru! Sorina Honțaru se poate întoarce la DSP Argeș

Joi, 02 Iulie 2020 11:51

 

Pe 2 iulie, instanța s-a pronunțat în dosarul privind detașarea dr. Sorina Honțaru, de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș la DSP Galați. Tribunalul Argeș a admis cererea de suspendare a executării Ordinului emis de ministrul Sănătății. Astfel, Sorina Honțaru rămâne director la DSP Argeș până la soluţionarea de catre instanţa de fond a cererii de anulare a respectivului ordin. Tot astăzi, directorul interimar al DSP Argeș, Alexandru Guiță, și-a dat demisia din funcție, invocând motive personale.

În acest moment, Sorina Honțaru se află în concediu, urmând ca de săptămâna viitoare să revină în funcție. „S-a suspendat ordinul de plecare la DSP Galați. Teoretic este celălalt ordin, care era înainte de a fi destituită. Rămâne  de văzut, partea juridică nu o știu foarte bine pentru că nu am mai trecut prin așa ceva până acum”, ne-a precizat dr. Sorin Honțaru.

Pacienții cazați la corturi, mutați la etajul 8 al Spitalului Județean Argeș

Miercuri, 01 Iulie 2020 10:59

 

În contextul creșterii numărului de cazuri COVID-19, Direcția de Sănătate Publică Argeș (DSP) a avizat extinderea zonelor-tampon pentru pacienții care prezintă simptomatologie ce ridică suspiciunea de infecție cu SARS CoV-2 și care sunt testați prin RT- PCR.

 

Astfel, de ieri, 30 iunie, pacienții care erau cazați la corturile din curtea Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP) au fost transferați, după prelevarea probelor pentru detecția noului coronavirus, în zona nou amenajată pe tronsonul mare de la etajul opt al clădirii unității sanitare, în fostul spațiu al Secției MEDICALĂ II.

 

Argeș: Cea mai mică rată de promovare a Bacalaureatului din ultimii șase ani

Marţi, 30 Iunie 2020 15:10

 

În Argeș, rata de promovare, înainte de contestații, este de 62.90%, conform datelor publicate de Ministerul Educației. Este cea mai mică rată de promovare din ultimii șase ani.

În județul nostru, dintre cei 5085 de candidați înscriși la BAC au fost prezenți doar 4852. Au promovat examenul 3052 de candidați. Au fost doi elevi cu media 10: unul de la Colegiul Național „I.C. Brătianu” și altul de la Colegiul Național „Zinca Golescu”. De asemenea, au mai fost:

- 231 de candidați cu medii între 9,5 – 9,99;

- 437 cu medii între 9 -9,49;

- 500 cu medii între 8,5-8,99;

- 497 cu medii între 8 și 8-8,49;

- 403 cu medii între 7,5-7,99;

- 341 cu medii între 7 – 7,49;

Arhimandritul Caliopie a intrat în campanie electorală… pentru postul de episcop vicar

Luni, 29 Iunie 2020 22:19

# Pe site-ul Arhiepiscopiei, Caliopie apare cu ”predici alese” încărcate și pe youtube

E clar, arhimandritul Caliopie a intrat, de ceva timp, în campanie electorală. Internă, desigur, pentru că nu candidează la vreo funcție publică, ci la cea de episcop vicar, pe locul lăsat liber, în urmă cu zece ani, de Nicolae Brânzea.
Caliopie a devenit, anul acesta, un monstru sacru al internetului: facebook cu mii de prieteni, pagină proprie. Cuvântările sale au sute de like-uri și zeci de distribuiri.

 

Admitere liceu 2020: criteriile de departajare la repartizarea computerizată

Luni, 29 Iunie 2020 22:08

Etapa de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat pentru candidații din seria curentă se va face în perioada 2-8 iulie, iar pe 10 iulie va avea loc comunicarea rezultatelor candidaților. La repartizarea computerizată pot exista însă situații în care elevi iau aceeași medie generală de admitere. Tot mai mulți părinți întreabă care sunt criteriile de departajare în aceste cazuri, iar compania care administrează softul de repartizare a realizat în 2017 un ghid explicativ, valabil și pentru sesiunea din acest an.
În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:

Opt elevi argeșeni, înscriși la sesiunea specială a Evaluării Naționale

Luni, 29 Iunie 2020 22:02

În contextul epidemiologic actual, Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, a aprobat un ordin privind organizarea sesiunilor speciale de Evaluare Națională și Bacalaureat pentru absolvenții care nu vor putea participa la prima sesiune, în vederea asigurării egalității de șanse.
La aceste sesiuni speciale vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale.

 

Procesul grupului ce acționa prin metoda ”Accidentul” în Pitești, în pronunțare la Tribunalul Argeș

Luni, 29 Iunie 2020 22:00

# Cel mai mare prejudiciu produs unei familii din Pitești, în acest dosar, a fost de  20.000 lei, 400 de dolari și 20 de euro.

Judecătorii  Tribunalului Argeș se pregătesc să se pronunțe în dosarul grupului infracțional organizat din Medgidia, care acţiona prin metoda „Accidentul”, în Pitești. Șase inculpați au înșelat prin această metodă mai mulți piteșteni. Victimele au picat în „plasa” escrocilor pe parcursul a trei zile. Inculpații au acționat inclusiv în noaptea de Înviere. Aceștia au obținut, în acest fel, peste 100.000 lei. În dosar s-au constituit ca părți vătămate șapte piteșteni.

Informaţii utile absolvenţilor promoţiei 2020

Luni, 29 Iunie 2020 21:55

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj în cuantum de 250 lei/ lună, pentru o perioadă de 6 luni, dacă se înregistrează la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă din raza căreia îşi au domiciliul, în termen de 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoană în căutarea unui loc de muncă.

 

Din iulie, cardul național de asigurări de sănătate își prelungește, din nou, valabilitatea

Luni, 29 Iunie 2020 21:51

O nouă Hotărâre, aprobată de Guvern, stabilește un nou termen de valabilitate a cardului național de asigurări de sănătate. Documentul, care pana în prezent avea o valabilitate de 7 ani, se va putea utiliza în continuare încă 7 ani.  Conform precizărilor legislative, ”termenul de valabilitate a cardurilor naționale emise până la data de 31 decembrie 2014 este de 14 ani de la data emiteri”.

Locurile de joacă pentru copii din Mioveni au trecut printr-un amplu proces de dezinfectare

Luni, 29 Iunie 2020 14:39

# Continuă acțiunea de curățenie în oraș
Începând de vineri, 26 iunie, parcurile, locurile de joacă pentru copii, zonele de recreere din orașul Mioveni, au trecut, din nou, printr-un amplu proces de dezinfectare.
„Acționăm pentru sănătatea comunității noastre, pentru a crește gradul de siguranță, iar toate echipamentele din parcuri, locuri de joacă, vor fi curățate și dezinfectate, acțiune care va fi reluată periodic. În același timp, vom continua și acțiunile permanente de curățare și întreținere a spațiilor verzi. Facem apel către toți cetățenii responsabili din orașul Mioveni, să respecte cu strictețe regulile de distanțare socială și de igienă cerute de situația epidemiologică actuală”, informează S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni .

 

S-a redeschis Târgul Săptămânal la Pitești

Luni, 29 Iunie 2020 14:38

Începând de vineri, 26 iunie 2020, Primăria Municipiului Pitești a hotărât redeschiderea Târgului Săptămânal, care va fi accesibil cetățenilor după următorul program:
• luni - joi, între orele 07:00 și 19:00; • vineri, ora 07:00 - duminică, ora 15:00.
Au fost luate măsurile necesare pentru curățarea și dezinfectarea întregii zone, vizitatorii fiind rugați să respecte normele în vigoare privind distanțarea socială, precum și purtarea măștilor și aplicarea regulilor de igienă necesare pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Bazinele de agrement din cadrul ștrandurilor Trivale și Costache Negri sunt deschise!

Luni, 29 Iunie 2020 14:33

Primăria Municipiului Pitești anunță deschiderea bazinelor de agrement din cadrul ștrandurilor Trivale și Costache Negri, începând de vineri, 26.06.2020. Bazinele vor fi deschise zilnic, între orele 08:00 și 20:00. Ștrandurile au fost reabilitate și pregătite pentru ca, la deschiderea sezonului, piteștenii să beneficieze de cele mai bune condiții. Au fost dezinfectate suprafețele și apa din bazine și au fost asigurate măști și mănuși de protecție pentru angajați.

 

Se deschid creșele în Mioveni pe perioada verii

Luni, 29 Iunie 2020 12:31

După întâlnirea organizată săptămâna trecută, la Mioveni, între reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, inclusiv inspectorul general Dumitru Tudosoiu și inspectorul Violeta Toma, și personalul tuturor instituțiilor de învățământ preșcolar din Mioveni, de comun acord, respectând toate măsurile de protecție sanitară și normele prevăzute de contextul epidemiologic actual, s-a luat decizia redeschiderii creșelor și grădinițelor cu program prelungit pe perioada verii, din unitățile “Tic Pitic”, „Campionii” și „Florile Soarelui”.

15 ani de neurochirurgie la Pitești!

Luni, 22 Iunie 2020 13:56

# Două persoane se află, de la început, la cârma secției: prof. univ. dr. Mihai Popescu (foto), secondat de asistenta-șefă, Cornelia Dinculescu

S-au împlinit, în primăvara  aceasta,  15 ani de când, la Pitești, există neurochirurgie! Iar secția de specialitate, din cadrul Spitalului Județean Argeș, face, de multe ori, notă discordantă cu restul unității. Pentru că, aici, e curat! Pentru că sălile operatorii sunt la un alt nivel (atât ca amplasament, cât și ca performanțe), unde persoanele străine nu sunt primite, așa cum este normal! Pentru că medicina se face pe bune, pentru că asistentele sunt prezente și săritoare. Pentru că aici s-au făcut, de la înființare, aproape 10.000 de intervenții chirurgicale!

 

Adoptă un câine de la Adăpostul Mioveni!

Luni, 22 Iunie 2020 13:53

SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni administrează baza de gestionare a câinilor fără stăpân din orașul Mioveni, serviciu ce acționează în interesul comunității locale. Iubitorii de animale își pot găsi un prieten loial pe viața. Toate animalele oferite spre adopție sunt consultate de medicul veterinar al unității, deparazitate, vaccinate antirabic, sterilizate și microcipate. Dacă doriți să adoptați un câine, puteți fie contacta telefonic la numărul 0736.002.557, fie direct la adăpost, în cartierul Racovița, punctul Valea Popii. Adopția este GRATUITĂ.

Continuă decolmatarea rigolelor și canalelor pluviale din cartierul Colibași

Luni, 22 Iunie 2020 13:52

Angajații sectorului Salubrizare – Spații Verzi, din cadrul S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L., continuă acțiunile de curățare a acostamentelor precum și decolmatarea rigolelor și canalelor pluviale din cartierul Colibași. Acțiunile vor continua până la finalizarea decolmatării tuturor canalelor pluviale de la nivelul orașului și cartierele adiacente. Pentru ca ne dorim un oraș curat, venim cu rugămintea și către dumneavoastră, cetățenii, să nu mai aruncați deșeurile rezultate din gospodărie în locuri nepermise. Toate acestea sunt in beneficiul orașului nostru. Dacă avem un oraș mai curat și îngrijit, avem și o viața mai sănătoasă. La nivelul societății este instituit un serviciu de permanență în scopul intervenției prompte, iar cetățenii au la dispoziție un DISPECERAT NON-STOP prin numerele de telefon: 0348.457.102; 0736.202.067. Orice sesizare va fi verificată de către echipele noastre din teren.

 

Hai la Muzeul Golești!

Luni, 22 Iunie 2020 13:11

E clar! Conducătorii Muzeului Golești sunt la zi cu tehnologia informației, cu modul, actual, de comunicare. Vizitatorii s-au înmulțit până la câteva zeci de mii, copiii vin să petreacă, alături de părinți, câteva ore în aer și în iarbă. Iar Muzeul știe să îi atragă, știe să își vândă marfa. Iată cum sună un astfel de anunț, recent postat pe paginile de socializare:

Argeș: 42 de medii de 10 la Evaluarea Națională. Vezi rezultatele pe unități școlare

Luni, 22 Iunie 2020 13:03

 

 

Au fost afișate rezultatele la examenul de Evaluare Națională pentru absolvenții claselor a VIII-a. Este vorba despre rezultatele înainte de contestații. În Argeș au fost înregistrate 42 de medii de 10. În premieră, rezultatele la examenele naționale au fost publicate cu anonimizarea numelui și prenumelui candidatului pentru respectarea Regulamentului privind protecția datelor. În cele ce urmează vă redăm mediile de 10, pe unitățile școlare din județ:

ȘCOALA GIMNAZIALĂ "MIRCEA CEL BĂTRÂN" PITEȘTI – 7 elevi

ȘCOALA GIMNAZIALĂ "MIHAI EMINESCU" PITEȘTI – 6

ȘCOALA GIMNAZIALĂ "MATEI BASARAB" PITEȘTI – 3

 

Pagina 10 din 180

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea