“Olimpiada deţinuţilor”, în Mioveni

Luni, 15 Octombrie 2018 12:57

Peste 100 de persoane private de libertate custodiate de penitenciarele Codlea, Craiova, Găești, București Jilava, București Rahova, Mărgineni, Mioveni, Spital Penitenciar Mioveni, Ploiești, Târgu Jiu și Timișoara au participat vineri, 12 octombrie, la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni la activitatea interpenitenciară “Olimpiada persoanelor private de libertate”, ediția a V-a.  Numit generic “Olimpiada Deţinuţilor” şi aflat la a cincea ediţie, evenimentul este organizat de Penitenciarul Mioveni în parteneriat cu Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni, Clubul Sportiv Darts Mioveni, Clubul Sportiv Mioveni, Clubul Sportiv Dacia Mioveni 2012, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș, Serviciul Umanitar pentru Penitenciare, precum și Asociația „Sfinții Spiridon și Irina” și constă în competiţii sportive: de fotbal, tenis de masă şi darts.

 

Corabia Piraţilor - la Curtea de Argeş

Luni, 15 Octombrie 2018 12:53

# În ţară mai există doar trei astfel de obiective

Argeşul, prin Curtea de Argeş se poate mândri cu o corabie a piraţilor. Vorbim despre noul loc de joacă deschis în oraşul regal. Obiectivul din Curtea de Argeş este unul unic în judeţ şi foarte rar în ţară. Spre exemplu, în ţară mai există doar două astfel de parcuri cu o corabie a piraţilor. Locul de joacă a fost montat la Curtea de Argeş şi dispune de un întreg sistem de dotări. Vorbim aşadar despre un vapor, un leagăn pentru copii, un carusel pe arcuri, un rechin pe arc, un balansoar pe arc, girafă, două balansoare de metal, doi dinozauri pe arc, aparate de fitness şi două mese de tenis.

 

Continuă acțiunea „Ghiozdanul meu”, în localitățile județului

Luni, 15 Octombrie 2018 12:50

Acțiunea social-filantropică ,,Ghiozdanul meu” desfășurată în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a ajuns săptămâna trecută într-o altă etapă. Peste 200 de elevi din localitățile argeșene Berevoiești, Bughea de Jos și Călinești au primit ghiozdane și rechizite școlare necesare pentru procesul educativ.
Evenimentul s-a desfășurat în prezența  părintelui consilier Andrei Diaconescu, ca reprezentat al Sectorului Social Filantropic și de Misiune al Eparhiei, cu sprijinul preoților din parohiile protopopiatului Câmpulung Muscel.

PRIMĂRIA MIOVENI, PARTENER ÎNTR-UN PROIECT SPORTIV ADRESAT TINERILOR

Luni, 15 Octombrie 2018 12:47

Proiectul sportiv iniţiat de Instituţia Prefectului – judeţul Argeş, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, cu sprijinul Primăriei Mioveni, Asociaţiei Sportive „Sportul pentru toţi”, Primăriei Ştefăneşti şi al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Argeş – „Intră în joc, câştigă-ţi sănătatea!” – a  ajuns la cea de-a patra ediţie. Proiectul se derulează în perioada 13 octombrie – 15 decembrie a.c..

 

După ce s-a căsătorit, Principele Nicolae a venit în Argeș

Luni, 08 Octombrie 2018 23:46

# Alături de soție, acesta s-a recules la mormântul bunicilor
Imediat după ce și-au unit destinele, Principele Nicolae a venit, alături de soția sa, la Curtea de Argeș, unde se află mormintele bunicilor și străbunicilor lui. Cei doi au lăsat aici lumânările de cununie, dar și buchetul de mireasă.
Principele Nicolae a venit la Curtea de Argeș alături de soția sa Alina, dar și alături de socrii săi. Proaspeții căsătoriți au adus cele două lumânări de la cununia religioasă.

Toamna Piteșteană 2018, 8-14 octombrie

Luni, 08 Octombrie 2018 23:43

La cea de-a 13-a ediție a manifestării tradiționale, care se desfășoară în municipiul Pitești în perioada 8-14 octombrie, și-au exprimat intenția de participare 217 producători și comercianți din Pitești, din județul Argeș și din întreaga țară, după cum urmează:
- Produse agricole = 60 producători/comercianți;
- Terase alimentație publică = 13 agenți economici;

 

A fost protest la Ministerul Justiției

Luni, 08 Octombrie 2018 23:34

# La acțiune au luat parte și reprezentați ai Sindicatului „Dreptatea 2010“

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a protestat în fața Ministerului Justiției. La protest au participat membrii din cele 32 de sindicate afiliate la Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, dar și sindicaliști din Confederația Națională Sindicală "Cartel Alfa" și Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

CASĂ JUDEȚEANĂ DE PENSII ARGEȘ ANUNȚĂ CĂ DISTRIBUIE BILETE DE TRATAMENT BALNEAR

Luni, 08 Octombrie 2018 23:18

Pentru seria 16 din acest an, ne-au mai fost repartizate 10 bilete de tratament balnear în stațiunea Neptun, hotel Doina, cu dată de plecare în 14.10.2018.
Aceste bilete se distribuie prin solicitare directă la Compartimentul bilete de tratament balnear până în data de 14.10.2018.
Contribuția individuală a unui bilet de tratament este de 50% din cuantumul brut al pensiei, inclusiv din pensia brută acordată, dacă beneficiază de drepturi de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensie.

 

Țuica PATER, marca Mărășoiu, premiată la Concursul Mondial din Bruxelles, 2018

Luni, 08 Octombrie 2018 23:17

Așa cum am mai scris, familia Mărășoiu produce, de puțin timp (pentru comercializare), singurul whisky argeșean. După eforturi considerabile, pricind autorizarea ca producător și ca antrepozit, după eforturi de marketing și promovare a produsului, după efortul de a avea un produs bun, iată, vine și recunoașterea” Țuica PATER a fost, recent, premiată la ”Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles, 2018”. O recunoaștere meritată, o recunoaștere muncită. După magiunul Bibianei Stanciulov, în sfârșit, un alt produs ”scoate capul în lume”.

Gala Educaţiei Argeşene, la semicentenarul Inspectoratului Şcolar Județean

Luni, 08 Octombrie 2018 12:21

Sub genericul “Gala Educaţiei Argeşene”,  Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a sărbătorit, vineri, 5 octombrie, de “Ziua Mondială a Educaţiei”, 50 de ani de la înfiinţare. Evenimentul a cuprins o serie de activităţi, printre care lansarea volumului monografic al instituţiei, dezvelirea unei plăci comemorative dar şi o gală de premiere prin care organizatorii şi-au propus să reunească pe toţi cei care au contribuit şi contribuie la atingerea excelenţei în învăţământul argeşean.

 

“Săptămâna Europeană a Sportului”, sărbătorită la Şcola Gimnazială „Negru Vodă” din Piteşti

Luni, 01 Octombrie 2018 16:38

Cu zâmbetul pe buze, așa au sărbătorit 80 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr 12 „Negru Vodă” “Săptămâna Europeană a Sportului”. Unitatea școlară din cartierul Trivale, condusă de directorul Aurelian Costache, a luat parte la această manifestare prin care se încearcă promovarea sportului şi a activităţii fizice. Și totul a fost o reușită, dovadă fiind chipurile vesele ale copiilor, care s-au jucat, au dansat și au făcut mișcare pe terenul de sport al școlii, sub atenta coordonare a profesorului de educație fizică și sport Andreea Popescu, organizatorul activității, dar și a educatoarelor sau învățătoarelor prezente la fața locului.

„Sărbătoarea Recoltei” de la Mioveni, o reușită!

Luni, 01 Octombrie 2018 16:34

Zeci de producători din Argeș, precum și din mai multe zone ale ţării și-au expus produsele weekendul trecut, la Mioveni, în centrul Civic al orașului, la tradiționalul târg de toamnă - "Sărbătoarea Recoltei".
Pe parcursul celor trei zile ale evenimentului au participat mii de persoane, iar aceștia au beneficiat de mai multe acțiuni.

 

Argeșenii se tem de pesta porcină! Alarme false de porci morți la Țițești și Bascov

Luni, 01 Octombrie 2018 16:33

Pe 27 septembrie, pesta porcină africană (PPA) era semnalată în 223 de localități din 13 județe, cu 952 de focare, dintre care 15 în exploatații comerciale și 72 de cazuri de mistreți, a anunțat Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). În total, au fost eliminați 323.754 de porci afectați de boală.

Primele doze de vaccin au ajuns în Argeș

Luni, 01 Octombrie 2018 16:25

3400 de doze de vaccin antigripal au sosit deja în Argeș și au fost distribuite. Județul nostru mai așteaptă alte trei tranșe de doze cu vaccin antigripal, pentru ca numărul de doze primit să ajungă la 63.538. Potrivit DSP Argeș, conform graficului transmis de Ministerul Sănătății au sosit 3.400 de doze de vaccin antigripal în județul Argeș. Campania de vaccinare gratuită a MS împotriva gripei de sezon vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon.

 

29 de medici veterinari argeșeni, nemulțumiți de legea salarizării

Luni, 01 Octombrie 2018 16:22

Legea salarizării a trezit nemulțumiri și în rândul medicilor veterinari argeșeni, care au acționat în instanță Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș. 29 de medici veterinari argeșeni, prin Sindicatul Medicilor Veterinari Argeș au deschis o acțiune în instanță, la Tribunalul Argeș, încă din mai 2018. Aceștia solicită anularea dispoziției 01.03.2018 prin care au fost stabilite salariile de bază începând cu 01.01.2018. Ei cer obligarea emiterii unei decizii noi prin care salariul de bază să fie stabilit începând cu 01.01.2018 la nivelul anului 2022 nivel majorat.

Medicii militari au oferit consultații gratuite

Luni, 01 Octombrie 2018 16:21

Medicii de la Spitalul Militar din Pitești au ieșit din nou în mediul rural. Aceștia au desfășurat o nouă acțiunea, de data aceasta la Căldăraru. Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Ion Jianu” Piteşti a derulat în comuna Căldăraru, campania umanitară „Uniţi sub tricolor prin sănătate” (susţinută de Direcţia Medicală a Ministerului Apărării Naţionale). Policlinica ad-hoc a fost amenajată la Căminul Cultural.

 

Simona Brătulescu a prins viteză

Luni, 01 Octombrie 2018 16:14

Simona Brătulescu, ”zeița” Consiliului Județean Argeș, chiar a prins viteză. Este din ce în ce mai vizibilă, nu ratează aproape nicio zi de comună, dar nici evenimente la care, deși îmbrăcată bine, poate face o baie. De public, desigur. Așa a fost și duminică, 23 septembrie, la Câmpulung, unde vicepreședinta CJ-ului a fost prezentă, printre motoare încinse și bărbați și mai și, pentru a-i premia pe câștigătorii etapei de alergătură în coastă.

Pe 3 octombrie - protest în fața Ministerului Justiției

Luni, 01 Octombrie 2018 16:11

# După protestul de la Spitalul Penitenciarului Mioveni, urmează altul în plan național

Angajații din sistemul penitenciar ies în stradă, în fața Ministerului Justiției, miercuri, 3 octombrie. Decizia aparține Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor care prin sindicatele afiliate au organizat numeroase forme de protest săptămâna trecută.

 

Argeșul se pregătește de Referendum

Luni, 01 Octombrie 2018 16:08

# Pe 6 și 7 octombrie, argeșenii sunt așteptați la vot
Pe 6 şi 7 octombrie va avea loc referendumul pentru redefinirea familiei. Și în Argeș sunt luate măsuri cu privire la eveniment, spre exemplu, pe data de 5 octombrie, elevii vor pleca acasă la ora 18, restul orelor din respectiva zi urmând a fi ulterior recuperate. Referendumul familiei are loc în datele de 6 și 7 ocombrie și se referă la schimbarea definiției constituționale a familiei. Până acum, Constituția prevedea că familia se bazează pe căsătoria între soți, iar modificarea ar înlocui acest cuvând, cu ideea că soții pot fi doar un bărbat și o femeie.

Tot mai mulţi părinţi aleg să îşi ducă copiii la Lexford Castel

Luni, 01 Octombrie 2018 16:02

Lexford Castel devine, pe zi ce trece, unul dintre cele mai de succes proiecte private din domeniul educaţiei. Început ca o grădiniţă privată, Lexford Castel a ajuns, în prezent, şcoală gimnazială cu clasele I-VIII, în care elevii au parte de un proces educaţional bazat pe cunoaştere, dezvoltare şi perfecţionare individuală şi de grup. Ca urmare a performanţelor obţinute de-a lungul timpului de elevii şi de cadrele didactice de la Lexford Castel, şcoala primară a primit, anul acesta, acreditare şi a fost autorizată şcoala gimnazială.

 

Pagina 10 din 142

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea