Fostul subprefect de Argeş, George Rizescu: „Au dispărut oamenii, domnilor, și o dată cu ei a dispărut și omenia”

Miercuri, 19 Octombrie 2022 13:38

Pandemie, război, inflaţie şi sărăcie. Cam acestea sunt temele care ne frământă de doi ani încoace. Simplii muritori, oameni care am uitat educaţia şi valorile, care trăim duşi de val, încrâncenaţi faţă de răul din lume şi totuşi, atât de puţin dispuşi să lucrăm binele.

Aştia suntem... Şi uneori mai vine cineva să ne arate, ca într-o oglindă faptele noastre. „UNDE au dispărut oamenii?”, se întreabă retoric scriitorul George Rizescu, fost subprefect al Argeşului. Să ne întrebăm şi noi, mai des, cine suntem şi de ce suntem?

Gimnastele din Pitești, medaliate la turneul internațional de la Iași!

Miercuri, 19 Octombrie 2022 12:07

Lotul de gimnastică „Olimpic Argeș Gym” al Centrului Cultural Pitești s-a întors de la Turneul Internațional ,,IAȘI TROPHY" 2022, desfășurat în perioada 7-9 octombrie, cu nu mai puțin de cinci medalii:

• 1 medalie AUR - categorie junioare IV;

• 1 medalie ARGINT - categorie junioare III;

• 3 medalii BRONZ - categorie junioare II.

 

 

Primarii din Hârsești și Stolnici – vizită la Constantin Bălăceanu-Stolnici

Miercuri, 19 Octombrie 2022 07:53

# Academicianul a împlinit 99 de ani dar lucrează încă la numeroase proiecte

Cei doi primari de pe Valea Cotmenei, Ionel Moloiu – edilul din Hârsești și Sevastian Roșu Pupăză – Stolnici au fost, săptămâna trecută, să îl vadă pe academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici. Acesta a împlinit, în luna iulie, 99 de ani și i-a primit cu multă bucurie pe cei doi, deși se afla într-o perioadă de convalescență.  Savantul și-a amintit, cu multă bucurie, perioada copilăriei și adolescenței, pe care și le-a petrecut la Stolnici, dar și de numeroasele incursiuni pe care le făcea prin Hârsești, unde poposea la prieteni de familie.

 

Un nou medic ortoped, la Spitalul Mioveni

Marţi, 18 Octombrie 2022 23:45

Un nou medic specialist ortoped activează, de săptămâna trecută, în cadrul Spitalului Orăşenesc Mioveni. Medicul Vlad Florin Obreja are 31 de ani, a terminat Universitatea de Medicina si Farmacie ,,Carol Davila” din Bucuresti şi a efectuat rezidenţiatul la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular "Foișor” Bucuresti. Este membru al Societăţii Române de Ortopedie și Traumatologie - SOROT, precum și membru al European Society of Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy (ESSKA).

Acesta va face echipă cu Theodor Popa, medic specialist Ortopedie și Traumatologie.

Pentru consultații este nevoie de programare la numărul de telefon 0372.791.212 și de bilet de trimitere de la medicul de familie/specialist.

 

 

Primăria Mioveni - ajutoare pentru încălzirea locuințelor. Acte și condiții necesare

Marţi, 18 Octombrie 2022 23:41

Primăria orașului Mioveni, prin Direcția de Asistență Socială, informează că, începând cu data de 1 noiembrie 2022, cetățenii cu venituri mici, vor putea depune dosarele pentru a beneficia de ajutorul de încălzire. Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire este de 1.386 lei/persoană, în cazul familiei, şi de 2.053 lei, în cazul persoanei singure.

Depunerea dosarelor se va face la sediul Primăriei Mioveni, de marți, 1 noiembrie, după următorul program:

 

Tatiana Eftime - singura candidată pentru funcția de director general la DGASPC Argeș

Marţi, 18 Octombrie 2022 12:43

# Proba scrisă va avea loc pe 24 octombrie

Concurs fără contracandidați, cu rezultat previzibil, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș! Tatiana Eftime, actualul director general interimar al instituției, este singurul candidat înscris la concursul organizat de Consiliul Județean Argeș. Este vorba despre un concurs de promovare, ci nu de recrutare. Adică persoanele care nu sunt numite într-o funcție publică nu au putut să se înscrie la concurs. În plus, pentru a participa la examen, trebuiau îndeplinite următoarele condiții de către candidați:

 

 

Fie iarna cât de grea... Ministrul Educaţiei dă asigurări că şcolile vor rămâne deschise!

Marţi, 18 Octombrie 2022 09:00

Au existat voci în spaţiul public care s-au exprimat pentru închiderea fizică a şcolilor şi trecerea acestora în online, pe seama preţurilor tot mai mari la energie electrică şi gaze, şi a unei necesare economii. Noul ministru al Educaţiei, Ligia Deca nu se joacă cu focul, aşa că exclude posibilitatea închiderii unităţilor de învăţământ. Experienţa din pandemie a demonstrat că şcoala online e un compromis care aduce grave deservicii elevilor.

 

Proiect Erasmus+ “Slow down Education in the Nature” ajuns la final

Marţi, 18 Octombrie 2022 08:55

În vara anului 2020, Liceul Tehnologic Topoloveni a câștigat un nou proiect Erasmus+ cu finanțare din partea Comisiei Europene prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale cu titlul „Slow down education in nature” cu numărul de referință 2020-1-LV01-KA229-077522_3.

Astfel, în perioada de implementare și desfășurare a activităților proiectului (2 noiembrie 2020 - 1 noiembrie 2022), partenerii implicați, Școala Gimnazială Stalgene din Letonia, Școala Primară Palade din Estonia, Școala Gimnazială Lazo Angelovski din Republica Macedonia de Nord și Liceul Tehnologic Topoloveni din România au desfășurat activități menite să crească gradul de

 

Semafoarele inteligente de la Piteşti nu sunt chiar aşa deştepte! Poate în 2023...

Luni, 17 Octombrie 2022 10:51

Traficul din Piteşti e un fiasco! Am spus-o de câte ori am avut ocazia, nu-i o noutate că suntem aşa vehemenţi. Altceva ne interesează de data asta. Cum putem rezolva dificultăţile din trafic fără să facem campanie electorală, cum încearcă PNL-ul? Foarte simplu! Vedem cine face parte din comisia de sistematizare a circulaţiei. Din partea CL Piteşti, nimeni alţii decât aleşii PNL şi USR, care nu au competenţe în domeniu. Deci aici ne-am lămurit. Şi tocmai un consilier liberal, Răzvan Şerbănoiu, dă vina pe semafoarele inteligente care (spune el) nu sunt chiar atât de inteligente.

Se caută medici stomatologi în Argeș. Salariul net este, în medie, de 2.000 – 3.000 de euro

Luni, 17 Octombrie 2022 10:39

Deficitul de medici la nivel naţional se agravează, în urma pandemiei de COVID-19, indiferent de specializare. Așa se întâmplă și în cazul medicului stomatolog, cele mai multe anunțuri de angajare, de pe platforma BestJobs, fiind disponibile atât în Bucureşti, cât şi în Vâlcea, Cluj, Prahova şi Argeş. Un medic stomatolog are un salariu care variază, în medie, între 2.000 şi 3.000 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online.

„Pandemia de COVID-19 a accentuat deficitul de medici la nivel naţional, indiferent de specializare. Pentru rolul de medic stomatolog în cadrul unei clinici, este necesară, pe lângă diploma în medicină dentară, şi experienţa anterioară ca medic stomatolog. Salariul net pe care îl poate accesa o persoană pentru această poziţie este, în medie, de 2.000 – 3.000 de euro şi în prezent sunt multe poziţii deschise atât în Bucureşti, cât şi în Vâlcea, Cluj, Prahova şi Argeş”, afirmă Ana Vişian, marketing manager, BestJobs pentru zf.ro.

 

Finanțări PNRR. Primăria Pitești a depus proiecte de aproximativ 43 de milioane de euro

Luni, 17 Octombrie 2022 09:46

# Vezi lista proiectelor

Pe 10 octombrie, Ministerul Dezvoltării a lansat al doilea apel de proiecte, pentru o alocare financiară de aproximativ 986 de milioane de euro. În cele 20 de minute, cât a fost deschis apelul Ministerului Dezvoltării, Primăria Municipiului Pitești, prin Serviciul Dezvoltare și Managementul Proiectelor, a depus o serie de proiecte a căror finanțare este în valoare de aproximativ 43 de milioane de euro – mai precis, 228.199.359,14 lei fără TVA.

Cele 14 proiecte depuse vor contribui la eficientizarea energetică și la consolidarea seismică a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice.

Proiectele municipiului Pitești, depuse în cadrul PNRR – COMPONENTA 5, RUNDA 2, sunt:

Un polițist din Curtea de Argeș și-a dat demisia după ce a fost arestat la domiciliu pentru trafic de influență

Luni, 17 Octombrie 2022 09:27

 

# A primit bani pentru a ajuta o persoană să obțină permisul auto

Un agent de poliţie din Curtea de Argeș a fost reținut pentru 24 de ore și apoi arestat la domiciliu pentru 30 de zile pentru trafic de influenţă. Alexandru Ionuț C., șef post poliție, este acuzat că a cerut și primit o sumă de bani de la un bărbat pentru a interveni pe lângă funcționari din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeș ca să ajute o persoană să obțină permisul auto.

 

Un polițist din Argeș - arestat la domiciliu pentru trafic de influență

Vineri, 14 Octombrie 2022 15:03

 

Un agent de poliţie din Argeș a fost reținut pentru trafic de influenţă. Alexandru Ionuț C. este acuzat că a cerut și primit o sumă de bani de la un bărbat pentru a interveni pe lângă funcționari din cadrul Serviciului Permise ca să îi ajute soția să promoveze proba practică.

În cele din urmă, pe 13 octombrie, agentul de poliție a fost reținut pentru 24 de ore în cadrul unui dosar penal, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și cumpărare de influență.

Vineri, 14 octombrie, Tribunalul Argeș a dispus faţă de polițist măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

„Poteca Zimbrilor” - traseu de agrement în Budeasa

Miercuri, 12 Octombrie 2022 13:27

Poteca Zimbrilor” este noul traseu de agrement care a fost creat în comuna Budeasa. Primăria în colaborare cu Asociația Zimbrul Carpatin au reușit marcarea a 13 kilometri ai acestei poteci de care amatorii de mișcare pot profita fie pe jos, fie cu bicicleta. Traseul este marcat din kilometru în kilometru cu borne care indică distanța parcursă, benzi orizontale alb-roșii și plăcuțe informative.

„Din dorința de a promova relieful și peisajele de care beneficiază comuna Budeasa, Primăria a acceptat provocarea realizării unui traseu de agrement, astfel, în colaborare cu Asociația Zimbrul Carpatin, formată dintr-un grup de voluntari tineri, iubitori de natură și de mișcare ce și-au propus să lege Piteștiul de munte, la pas sau pe bibicletă, a luat naștere traseul “Poteca Zimbrilor”.

 

Concurs Național de Fotografie 2022 - online

Miercuri, 12 Octombrie 2022 07:15

# Concursul se adresează tinerilor și studenților cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani

Casa de Cultură a Studenților Pitești, sub egida Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, vine cu o provocare pentru studenții și tinerii din toată țară ce sunt pasionați de arta fotografiei: Concursul Național de Fotografie 2022 – online. Ediția din acest an, organizată în perioada 30.09.2022 – 24.10.2022, aduce în atenția participanților o temă demnă de ”Anul european al tineretului” și anume: ”Generația#-Funny Time”. Câștigătorii vor fi recompensați cu premii inedite. Concursul se adresează tinerilor și studenților cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani pasionați de arta fotografiei.

 

În loc să se ocupe de treburile importante ale țării, guvernanții se țin de... rahat!

Marţi, 11 Octombrie 2022 14:58

# În Argeș, peste jumătate din gospodării sunt în această situație! # Cei care deţin o fosă septică trebuie să o declare până la 30 octombrie! Altfel, riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei.

Toți românii, indiferent că sunt persoane fizice sau juridice, care dețin „un sistem individual adecvat de epurare” (o fosă septică) au obligația de a se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate. Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 714 din 26 mai 2022, proprietarii de fose septice au obligația de înscriere în Registru „în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare și/sau epurare a apelor uzate”. În cazul celor care aveau o fosă septică sau o stație proprie de epurare la data aprobării hotărârii, termenul de înscriere în registru este de 180 de zile de la data intrării în vigoare a legii.

 

 

Echipa de oină din Mioveni este Campioană Națională!

Marţi, 11 Octombrie 2022 10:41

Echipa  de oină a C.S. Dacia Mioveni 2012 a câștigat titlul de Campioană Națională Senioare!!! Bucuria a fost întregită și de câștigarea ”Cupei Federației - 90 de ani” Echipa de oină din Mioveni a reușit din nou să fie în topul sportului nostru național, după ce a câștigat, în finala Campionatului Național de Oină Senioare, întâlnirea cu  ACS Galicea Mare, scor 4-8.

Duminică, 2 octombrie, toate drumurile au dus la Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf” București. Federația Română de Oină, aflată sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei a organizat Cupa Federației 90 de ani, atât la feminin cât și la masculin. Evenimentul s-a desfășurat în parteneriat cu Ministerul Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Federația Română de Rugby și Complexul Sportiv Național ,,Arcul de Triumf".

Cinci biserici primesc bani de la Primăria Pitești

Marţi, 11 Octombrie 2022 07:59

În ședința Consiliului Local Pitești, desfășurată pe 7 octombrie, a fost aprobată lista instituțiilor de cult care vor primi diferite sume din bugetul local al municipiului, pentru finanțări nerambursabile. Cinci biserici primesc, în total, 200.000 de lei de la Primăria Pitești. Acestea sunt:

1. Parohia „Nașterea Maicii Domnului”, Bulevardul Petrochimiștilor: 15.000 lei;

2. Parohia Prundu II („Schimbarea la Față” - foto), Str. General Dimitrie Boteanu, Nr. 5: 90.000 lei;

3. Parohia „Sf. Apostol Andrei” Papucești II, Str. Calea Drăgășani, Nr. 2A: 40.000 lei;

4. Parohia „Sf. Apostoli Petru și Pavel”, Str. Negru Vodă, Nr. 47: 35.000 lei;

5. Parohia Meculești, Str. Constantin Dobrogeanu Gherea, Nr. 6: 20.000 lei.

A.V.

 

S-a așezat piatra de temelia pentru nouă mănăstire de la Corbi

Luni, 10 Octombrie 2022 19:59

# Se dorește realizarea unei stăreții, unor chilii și a unei cantine

Pe 1 octombrie, ÎPS Teofan, Mitropolitul Modovei și Bucovinei, și ÎPS Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, au oficiat slujba de sfințire pentru noua mănăstire de la Corbii de Piatră. A fost așezată piatra de temelie pentru paraclisul noii mănăstiri care se va ridica în apropierea bisericii rupestre. Locul ales pentru noua mănăstire are o semnificație deosebită pentru Înaltpresfințitul Teofan, acesta fiind fiu al satului Corbi.

 

Pe 14 octombrie - bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, la Pitești

Luni, 10 Octombrie 2022 12:56

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș organizeaza vineri, 14 octombrie 2022, bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. Evenimentul va avea loc la nivel național și are ca scop facilitarea accesului absolvenților la locurile de muncă disponibile și interacțiunea directă cu agenții economici.

Bursa locurilor de muncă se va desfășura la Casa de Cultură a Studenților din Pitești, strada Panselelor, nr. 2, intrarea B (din strada Armand Călinescu), cu începere de la ora  09:30. Relații suplimentare privind participarea la bursă pot fi obținute la numerele de telefon 0248/222415; 0761103332, persoană de contact – Claudian Baciu. Participarea la acest eveniment este gratuită pentru toți cei interesați.

 

Pagina 10 din 251

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea