Ministrul Educației a anunțat că anul scolar s-ar putea reorganiza pe trimestre!

Marţi, 15 Februarie 2022 10:59

Schimbări importante pentru elevi și profesori! Anul școlar 2022-2023 ar putea începe pe 5 septembrie și s-ar putea încheia pe 16 iunie, potrivit unei propuneri a ministerului Educației, Sorin Cîmpeanu. Oficialul și-a nuanțat declarațiile și a anunțat că anul școlar ar putea fi reorganizat pe trimestre, renunțându-se astfel la cele două semestre. E o schimbare majoră care s-ar putea produce după 24 de ani de când fostul ministru al Educației, Andrei Marga a renunțat la trimestrele școlare.

Se închide circulația în urma modernizării barierei de pe strada Lânăriei

Marţi, 15 Februarie 2022 10:55

 

Bariera de pe strada Lânăriei din Pitești va fi modernizată. Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a anunțat că în perioada 28 februarie – 8 martie, traficul rutier în zonă va fi închis.

„Încep lucrările la bariera de la Lânăriei. Între 28 februarie și 8 martie se închide zona aceea, se închid șine, tot. Bineînțeles va trebui și noi să închidem traficul în zonă. Discutam cu cei de la poliție și vom anunța zilele următoare. Din autostradă se va interzice traficul mașinilor mari. Va fi deviat traficul greu în zona respectivă”, a precizat primarul Piteștiului.

 

Universitatea din Pitești și-a făcut trust media!

Marţi, 15 Februarie 2022 09:53

# UPIT Media - un nou început: puternic, dinamic, complex și gata de noi provocări!

Eveniment important pentru Universitatea din Pitești! Instituția de învățământ superior și-a făcut trust media. Astfel, sub numele de UPIT Media, care ani de zile a fost publicație online, apare în Argeș un trust de presă care tratează teme de interes pentru mediul academic, dar și pentru societatea civilă și mediul de afaceri.

Pas important pentru preluarea celor 17 hectare de la stadionul „Nicolae Dobrin”

Marţi, 15 Februarie 2022 08:41

A fost făcut un nou pas important pentru preluarea terenului de la stadionul „Nicolae Dobrin”. După multe încercări, terenul de 17 hectare de lângă stadion ar putea să treacă, în sfârşit, în domeniul public al municipiului Pitești.

„Suntem pe drum cel bun cu preluarea celor 17 hectare de la stadion. În sfârșit, Hotărârea de Guvern a plecat de la Ministerul Sporturilor. Sunt niște observații la Dezvoltare, observații numai de formă, nu de fond. Am discutat cu dl ministru Novac. A spus că imediat ce aceste solicitări de modificare ajung la Ministerul Sportului, în cel mai scurt timp vor fi  implementate și retransmise la Dezvoltare. După Dezvoltare, la Finanțe deja am discutat  cu dl ministru și avizul ne va fi dat foarte rapid. Rămâne Justiția, după care promovarea în Guvern. Avem mare nevoie de ele pentru terminarea proiectului Stadionului Nicolae Dobrin și a celui de atletism”, a precizat primarul Cristian Gentea.

 

Şeful Statului Major al Apărării, argeșeanul Daniel Petrescu – întâlnire cu comandantul suprem al Forţelor Aliate în Europa

Marţi, 15 Februarie 2022 08:15

Săptămâna trecută, generalul Daniel Petrescu, Şeful Statului Major al Apărării, a avut o întâlnire cu generalul Tod D. Wolters, comandantul suprem al Forţelor Aliate în Europa. Cei doi au discutat despre situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, dar și despre măsurile pentru consolidarea posturii NATO de descurajare şi apărare în această zonă.

"Corelat condiţiilor mediului de securitate, vom continua şi adapta pregătirea cu militarii americani, o pregătire care s-a materializat, de-a lungul timpului, şi în misiuni comune în diferite teatre de operaţii. Totodată, vom întări camaraderia dintre

Sala Polivalentă din Pitești va fi gata în aprilie

Luni, 14 Februarie 2022 17:39

Lucrările la Sala Polivalentă se afla într-un stadiu avansat. Primarul Cristian Gentea a anunţat că în luna aprilie vor fi finalizate lucrările. Baza sportivă are o capacitate de circa 4200 de locuri și va putea găzdui competiții de nivel național și internațional, precum și evenimente culturale (simpozioane, concerte sau târguri de profil).

”Sala Polivalentă se finalizează în luna aprilie, dar partea noastră cu parcarea din zona Basarabiei, zona din față a intrării oficiale, zidul de sprijin ne aparține și le vom finaliza”, a menționat primarul Cristian Gentea.

A.V.


 

Bunuri de peste 24 de milioane de lei - indisponibilizate de polițiștii argeșeni

Luni, 14 Februarie 2022 15:24

 

În anul 2021, prin activitățile desfășurate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, au fost dispuse măsuri de indisponibilizare pentru bunuri în valoare de 24.739.480 de lei. Astfel, a fost recuperată suma de 9.715.060 de lei (din care 6.465.120 de lei reprezintă sume plătite în condițiile art. 10 din Legea 241/2005), se arată în raportul de activitate al IPJ Argeș.

 

În cadrul activităților de cercetare penală complexe, a fost documentată activitatea infracțională a unor persoane, 21 dintre aceste persoane fiind reținute și cercetate pentru infracțiuni de natură economică (6 în stare de arest preventiv/domiciliu, 15 sub control judiciar). Pe parcursul urmăririi penale, au fost efectuate 174 de percheziții domiciliare (ceea ce reprezintă + 100%, comparativ cu anul 2020).

A crescut numărul de infracțiuni în Argeș

Luni, 14 Februarie 2022 15:07

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş a fost sesizat de comiterea a 13.439 de infracţiuni, cu 4% mai multe faţă de anul 2020, se arată în raportul de activitate al instituției pe anul 2021.

Evoluția infracționalității a fost influențată, în principal, de faptul că anul 2020 a fost marcat de restricțiile de deplasare, impuse de starea de urgență, situația operativă înregistrând valori mai mici în acest interval de timp, față de perioada similară a anilor anteriori.

Astfel, raportat la perioada similară a anilor anteriori, aceasta a scăzut cu 3,7% față de anul 2019, respectiv cu 4,1%  față de anul 2018. În ceea ce privește infracțiunile comise cu violență (omor, tentativă de omor), din cele 9 infracțiuni de omor sesizate, 4 au fost comise în locuințe, 2 stradale, iar în trei cazuri, faptele au fost comise asupra unor rude sau afini. Cele 7 infracțiuni de tentativă de omor au survenit în urma unor conflicte spontane.

 

Numărul accidentelor grave produse în Argeș a scăzut, în 2021, cu 32%

Luni, 14 Februarie 2022 14:56

Inspectoratul de Poliție Județean Argeș și-a prezentat raportul de activitate pe parcursului anului 2021. Anul trecut, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, structurile Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au desfășurat 685 de acțiuni de amploare și 4.518 controale.

În urma acestora, au fost constatate peste 2.000 de infracțiuni. Peste 40% dintre ele au fost descoperite în flagrant delict. Efectivele de siguranţă publică şi patrulare au intervenit la aproape 22.500 de apeluri primite prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgenta 112. Majoritatea apelurilor (59%) au provenit din mediul rural, iar restul din mediul urban.

Vești bune! Mai mulți examinatori în Argeș

Luni, 14 Februarie 2022 14:27

 

A crescut numărul de examinatori la Serviciul Permise, pentru sâmbătă, 19 februarie. Astfel, opt polițiști vor fi trimiși să îi ajute pe cei din Argeș. În total, sâmbătă vor fi în teren 13 examinatori, informează Instituția Prefectului Argeș.

„Măsura a fost luată ca să reducem timpul de așteptare pentru testare. Facem demersuri și pentru alte măsuri care au același scop, reducerea perioadei de programare în vederea susținerii probei practice pentru obținerea permisului de conducere. Le vom anunța pe măsură ce se vor materializa”, informează prefectul Radu Perianu.

A.V.

 

 

Peste 41.000 de apeluri la 112 au fost primite, anul trecut, de IPJ Argeș

Luni, 14 Februarie 2022 12:22

Peste 41.000 de apeluri prin Sistemul Național Unic Apeluri de Urgență 112, au fost primite de Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, pe parcursul anului 2021. Aproape 22.500 de apeluri au necesitat verificări, efectuate de polițiștii de ordine publică și cei rutieri. Dintre acestea cele mai multe - 59%, au provenit din mediul rural, iar restul din mediul urban, informează IPJ Argeș.

Persoanele cu deficiențe de auz și sau de vorbire pot solicita ajutor în situații de urgență printr-un serviciu dedicat, care le permite să relaționeze prin mesaje cu autoritățile. Serviciul se numește SMS 113, este gratuit și a fost implementat de Serviciul de Telecomunicații Speciale încă din anul 2015. Pentru a beneficia de acest serviciu de mesagerie de urgență, este necesară înregistrarea persoanelor cu deficiențe de auz și sau de vorbire și a numerelor de telefon mobil pe care le utilizează în baza de date a Sistemului național unic pentru apeluri de urgență.

Primarul Ion Georgescu – agresat de Stelică Crăciun: „Este un incident care m-a șocat”

Sâmbătă, 12 Februarie 2022 00:47

 

Ion Georgescu, primarul din Mioveni, a fost agresat vineri seara de Stelică Crăciun, în biroul de la Primărie. Acesta ar fi intrat neanunțat în biroul său, fiind însoțit de alți bărbați. Primarul susține că a fost agresat fizic și verbal de Stelică Crăciun. În acest sens, Ion Georgescu a depus o plângere la poliție.

 

„În jurul orei 21:15 m-am pomenit cu Stelică Crăciun și cu încă un domn la mine în birou, începând să-l înjure pe fostul comisar Mihalcea și pe mine. A fost o mică altercație în birou, în care postul de pază a reușit să îl scoată afară din birou. Am chemat Poliția orașului Mioveni.

 

CS Mioveni – șase meciuri fără înfrângere

Miercuri, 09 Februarie 2022 20:10

 

CS Mioveni continuă șirul rezultatelor bune. Echipa din Mioveni a obținut un punct în meciul cu Farul Constanța. Jocul s-a terminat la egalitate, scor 1-1.

CS Mioveni i-a încurcat pe constănțeni, aceștia nu au reușit să își consolideze poziția în zona de play-off, dând astfel o mână de ajutor și lui FC Argeș. În etapa următoare, pe 13 februarie, va avea loc derby-ul Argeșului. CS Mioveni se va deplasa în Trivale pentru a evolua împotriva lui FC Argeș.

 

CS Mioveni – Farul Constanța 1-1. Ambele goluri ale meciului s-au marcat în prima repriză. Mioveni-ul a deschis scorul în minutul 20, prin Scarlatache. Constănțenii au restabilit egalitatea în minutul 38, prin Adrian Petre, cu un șut din interiorul careului.

Chindia - FC Argeș 1-1. Piteștenii rămân cu șanse de calificare în play-off

Miercuri, 09 Februarie 2022 17:35

FC Argeș - un nou pas greșit în lupta pentru play-off! Chindia Târgoviște și FC Argeş s-au înfruntat la Ploieşti, în etapa cu numărul 25 din Liga 1.

Meciul s-a terminat la egalitate, 1-1, după un joc echilibrat. Chindia a deschis scorul în minutul 21, prin Marco Dulca. Argeșul a egalat, în repriza secundă, prin voleul lui Ișfan, din minutul 64. Chindia a irosit, în minutul 83, ultima oportunitate a meciului, prin Popa.

După acest rezultat, FC Argeș ocupă locul 8 în clasament, cu 35 de puncte, după 25 de meciuri jucate, fiind la egalitate cu Rapid și Farul.

 

FC Argeș a luat atacant de la Farul Constanța

Luni, 07 Februarie 2022 18:34

Farul Constanța și FC Argeș au ajuns la un acord privind împrumutul atacantului George Ganea la formația din Trivale.

Fotbalistul a fost prezentat oficial la clubuul piteștean.

Conform FC Argeş, atacantul a semnat un contract pe 1 an şi 6 luni, cu posibilitate de cumpărare la finalul înţelegerii.

În vârstă de 23 de ani, George Ganea a evoluat pentru formația din Constanța în 85 de partide în perioada februarie 2019 - februarie 2022, reușind să înscrie 10 goluri. În această ediție de campionat, fiul lui Ionel Ganea a evoluat la Farul în 14 meciuri și a marcat 2 goluri.

Meditații gratuite pentru copii în biserica Sf. Ierarh Nicolae din Turculești - Călinești

Luni, 07 Februarie 2022 13:19

Biserica Sf. Nicolae din Turculeşti-Călineşti este la aproape 17 kilometri de Piteşti, pe DN7 Piteşti-Bucureşti, la șosea, într-o zonă pitorească, înconjurată de case simple, dar plăcute.

Preotul Cosmin Bologea a început, de câțiva ani, proiectul unui centru social pentru bătrâni şi copii, cu şase camere, cabinet medical şi sală de curs. Până la finalizarea centrului, preotul pune biserica la dispoziţia elevilor din localitate, pentru ca aceştia să poată face meditaţii. În fiecare sâmbătă, biserica din Turculeşti se umple de copii. Matematică, română dar și activități recreative sunt derulate aici, spre bucuria părinților. Cei mici vin cu mintea dar și cu inima deschisă.

 

ATENȚIE! Tratamente fitosanitare, în Pitești, între 7-16 februarie

Luni, 07 Februarie 2022 12:01

Primăria Municipiului Pitești, prin Salpitflor Green S.A, anunță că, în perioada 07.02.2022 - 16.02.2022, în baza buletinului de avertizare numărul 18, din 16.11.2021, emis de Unitatea Fitosanitară Argeș, se vor executa tratamente fitosanitare prin stropiri cu mijloace terestre împotriva dăunătorilor (tratament de iarnă) la plante, la arborii și arbuștii din parcurile, grădinile publice, aliniamentele stradale şi în zonele verzi de pe raza municipiului Piteşti.

Tratamentele se fac pentru combaterea formelor hibernante de dăunători, când temperaturile sunt cuprinse între 5°-10°C. Pentru efectuarea tratamentului fitosanitar se folosește produsul Mospilan 20 SG 0,450kg/ha + 0,5% adjuvant Toil.

Aproximativ 300 de persoane au beneficiat de testare gratuită de tip RT - PCR, la Spitalul Județean

Luni, 07 Februarie 2022 11:38

Argeșenii au luat cu asalt punctul de testare, înființat la Spitalul Judeţean de Urgență Piteşti( SJUP). Numai duminică, 156 de persoane cu simptome specifice SARS- CoV-2 au trecut pragul containerului cu numărul 1 din curtea unității sanitare, unde au beneficiat de testare gratuită de tip RT- PCR.

Deși au fost înființate și alte centre în județ, argeșenii au optat să ajungă la punctul de recoltare de la SJUP. Astfel, personalul medical a lucrat la foc continuu, pentru a face față tuturor solicitărilor. Reamintim că sâmbătă, în prima zi de funcționare a acestui punct de recoltare, 117 persoane au beneficiat de testare gratuită de tip RT- PCR.

 

Cîmpeanu: „Școlile rămân deschise pentru că trebuie să rămână deschise. Școala online, un adevărat dezastru”

Sâmbătă, 05 Februarie 2022 12:41

Ministrul Educației, Ѕorin Cîmpeanu, a declarat că, în România, școlile nu se vor mai închide decât izolat, acolo unde sunt cazuri COVID. Ѕăptămâna trecută, puțin peste 2 % din numărul total de clase funcționau online, iar Cîmpeanu a declarat cu subiect și predicat că predarea online a fost un dezastru, chiar și în țările care se credeau pregătite pentru a face față provocărilor.

„Ne dorim să putem să eliminăm școala online”

“Școlile rămân deschise pentru că trebuie să rămână deschise, pentru că niciunde în Europa nu se mai închid. Sunt state care nici nu prea le-au avut închise și bine au făcut. Este e o problemă de viitor al acestei națiunii. Este o problemă de echilibru între risc și beneficiu. Beneficiul școlilor deschise este incomensurabil. Acum sunt 3576 clase online, adică puțin peste 2 %. 

Prepeliță ține cu dinții de scaunul de antrenor. Suporterii îi cer, în continuare, demisia

Joi, 03 Februarie 2022 12:23

 

FC Argeș și antrenorul Mihai Ianovschi au ajuns la un acord pentru încetarea colaborării pe cale amiabilă. În schimb, Andrei Prepeliță parcă ține cu dinții de scaunul de antrenor. Suporterii alb-violeți îi cer, în continuare, demisia,

„Rezultatele din ultimele etape, dar mai ales jocul mediocru al echipei noastre au pus pe gânduri o mare parte din cei ce conduc destinele Argeșului. Mihăiță Ianovschi dovedește încă o dată că modul în care a fost crescut de tatăl și bunicul său în spiritul alb violet îl obligă să iasă din scenă cu fruntea sus decât să se zbată în mediocritate. În schimb, celălalt actor al acestui joc de prost gust încearcă din toate puterile să țină cu dinții de un post de care a demonstrat în mod constant ca nu este demn, norocul fiind de fiecare dată o invariabilă în atingerea anumitor obiective.

 

Pagina 10 din 228

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea