Vrei la munte? Vreau la mare! Hai la ambele, la Corbi!

Luni, 29 Iulie 2019 22:06

# Piscină de dimensiuni speciale, parcare generoasă, dispoziție bună garantată!

Piscină de dimensiuni generoase, de 25X12,5 metri! Investiție de peste 300.000 euro! Șezlonguri, munte, răcoare, apă curată! Fugiți de căldură, la marea de la munte! Unde înotați vara asta? Cei mici adoră bălăceala, iar cei mari cunosc beneficiile pe care le are înotul asupra organismului. Doamnele vor la mare, domnii, la munte. Hai la ambele, la Corbi!

Două noi sărbători, la Mioveni: „Festivalul Dogarilor” și „Ziua Fiilor Satelor Racovița și Clucereasa”

Luni, 29 Iulie 2019 21:54

Orașul Mioveni va organiza, începând din acest an, două noi sărbători, care vor fi incluse în calendarul activităților culturale și anume "Festivalul Dogarilor" și "Ziua Fiilor Satelor Racovița și Clucereasa”. Prima ediție a Festivalului Dogarilor va fi integrată în cadrul manifestărilor prilejuite de Festivalul Național de Folclor Mioveni în data de 10 august 2019. Prin organizarea acestui festival se doreste promovarea tradițiilor meșteșugărești vechi precum dogăritul și crearea unui brand local pentru orașul Mioveni, cu scopul promovării patrimoniului cultural și artistic, respectiv Cula Racovița și includerea în circuitul turistic național.

 

Aplicația „Mioveni City app” – informații utile pentru cetățeni

Luni, 29 Iulie 2019 21:53

Din ce în ce mai multe persoane utilizează aplicația „Mioveni City App” care, de la lansare, în luna martie a anului 2018, a fost instalată de mii de utilizatori din Mioveni, dar și din țară! „Mioveni City App” este o platformă digitală interactivă de unde se pot afla informațiile utile precum agenda evenimentelor, ghid turistic, locații pentru petrecerea timpului liber și chiar social media sau news, însă există și un domeniu unde pot fi sesizate și raportate instant diverse incidente.

Echipa de fotbal a Primăriei Mioveni va participa la Cupa A.O.R. la Minifotbal

Luni, 29 Iulie 2019 21:50

În perioada iulie – septembrie, se desfăşoară, la nivel naţional, “Cupa A.O.R. la Minifotbal”, ediția a III-a.
Competiţia se va desfăşura folosind principiul teritorialității, meciurile de fotbal fiind organizate mai întâi pe șapte regiuni, tur – retur.
Echipa din Mioveni face parte din cea de a treia regiune, unde s-au înscris șase oraşe.

 

Voleibalistele de la CS Dacia Mioveni 2012 și-au aflat adversarii din viitorul sezon

Luni, 29 Iulie 2019 21:43

În voleiul juvenil românesc, sezonul 2019-2020 va debuta oficial în luna octombrie. Între timp, Federația Română de Volei a anunțat componența seriilor și regulamentul de desfășurare pentru noua ediție de campionat. În Divizia Junioare, Mioveniul va fi reprezentat de fetele de la CS Dacia Mioveni 2012, care vor evolua în Seria E, alături CNNT Craiova, CNMB Râmnicu Vâlcea, CSS Slatina, LPS Viitorul Pitești și CSS Târgu Jiu.

Tineri prinși cu etnobotanice pe Strada Trivale

Luni, 29 Iulie 2019 21:38

Marți, 23.07. 2019, polițiști de la Biroul Intervenție din cadrul Poliției Locale Pitești, aflați în serviciul de patrulare pe strada Trivale, au depistat trei tineri de 19, 16 și respectiv 24 de ani, care au fost surprinși fumând țigări artizanale confecționate din substanţe vegetale. Polițiștii locali au anunțat dispeceratul, respectiv Secția 3 Poliție Pitești, unde cele trei persone au fost conduse pentru continuarea cercetărilor în vederea măsurilor legale care se impun.
Menționăm faptul că Poliția Locală a municipiului Pitești desfășoară în permanență aceste acțiuni de menținere a liniștii publice în toate cartierele orașului.

 

Argeșeanul Călin Nistor rămâne șeful DNA

Luni, 29 Iulie 2019 14:17

Secția pentru procurori a CSM a decis, marți, prelungirea mandatului lui Călin Nistor în funcția de șef al DNA, a anunțat ministrul Justiției, Ana Birchall, la finalul ședinței.
Călin Nistor va ocupa funcția de șef al Direcției Naționale Anticorupție, după ce procurorii CSM au prelungit, marți, delegarea. Nistor a ocupat funcția de adjunct al DNA din luna mai 2013.

Pe 17 august, ”Întâlnirea fiilor satului Poienărei - Corbi“ - ediția a XVI-a

Luni, 29 Iulie 2019 14:14

Sâmbătă, 17 august, comuna Corbi va îmbrăca straie de sărbătoare, pentru că va avea loc „Întâlnirea fiilor satului Poienărei“, ediţa a XVI-a. Evenimentul, al cărui iniţiator a fost însuşi primarul comunei Corbi, Virgil Baciu, reunește atât fii ai satului, cât şi prieteni şi iubitori ai locului. Unul dintre scopurile sale a fost comemorarea celor ce şi-au pierdut viaţa luptând împotriva regimului comunist. Tocmai de aceea, satul Poienărei este şi sat martir, aici fiind ultima tabără de partizani, oponenţi ai regimului comunist.
Satul Poienărei, deși este un loc mirific și încărcat de istorie, intrase într-un proces de depopulare și degradare. 

 

Primarul liberal de la Bughea de Sus, sunat de jandarmi la miezul nopții ca să alunge ursul

Luni, 22 Iulie 2019 22:44

# „M-au sunat jandarmii ca «să alung» ursul cu nuiaua”
Nicolae Tarbă, primarul liberal al localității Bughea de Sus, a făcut referire, într-o conferință de presă, la problemele întâlnite de cetățenii din comună cu animalele sălbatice. Edilul consideră că autoritățile îndreptățite nu iau măsurile care se impun. După multe cereri la Prefectură sau la Ministerul Mediului, în cele din urmă a fost luat un urs din zonă și relocat.

Urșii și lupii au provocat în Argeș pagube de peste 100.000 de lei

Luni, 22 Iulie 2019 22:43

Agenția pentru Protecția Mediului Argeș a transmis situația pagubelor produse de animalele sălbatice în județ. Astfel, până la data de 15 iulie, 138 de argeșeni au fost păgubiți în urma atacurilor urșilor, lupilor sau porcilor mistreți. Valoarea totală a despăgubirilor se ridică la suma de 107.605 lei. Pagubele produse de speciile protejate – urși, lupi – se plătesc de către Ministerul Mediului, iar cele pentru speciile care nu au regim special de protecție, cum este mistrețul, de către Ministerul Apelor și Pădurilor.

 

50 de ani de la inaugurarea Combinatului Petrochimic Pitești

Luni, 22 Iulie 2019 22:25

# Arpechim furniza, după deschidere, 60% din bitumul rutier folosit în asfaltări în România.

S-au împlinit, duminică,  21 iulie, 50 de ani de la inaugurarea Combinatului Petrochimic Piteşti.
Arpechim a fost inițial proiectată ca parte a unui complex petrochimic; prima instalație a fost inaugurată în 1964, iar în 1971 rafinăria a fost integrată cu complexul petrochimic. Rafinăria Arpechim furniza, după deschidere, 60% din bitumul rutier folosit în asfaltări în România.

Uluitor!!! Un argeșean nu își poate înmatricula mașina cumpărată de la statul român, pentru că statul o verifică... să nu fie furată

Luni, 22 Iulie 2019 22:23

Un argeșean, al cărui nume nu îl vom dezvălui deocamdată, reclamă faptul că, încă de anul trecut, nu își poate înmatricula mașina, cumpărată de la ANAF Argeș, pentru că poliția o verifică... să nu fie furată!
S.C.V.: ”Este incredibil. Am cumpărat acest automobil anul trecut, în noiembrie, de la o licitație a ANAF Argeș. De atunci, la fiecare trei luni, mă înscriu, cuminte,  la coada de la Bancorex, pentru numere provizorii. Un domn polițist, de acolo, mi-a explicat că mașina se află într-o procedură de verificare, ca nu cumva să fie furată.

 

Vrei la munte? Vreau la mare! Hai la ambele, la Corbi!

Luni, 22 Iulie 2019 21:56

# Piscină de dimensiuni speciale, parcare generoasă, dispoziție bună garantată!

Piscină de dimensiuni generoase, de 25X12,5 metri! Investiție de peste 300.000 euro! Șezlonguri, munte, răcoare, apă curată! Fugiți de căldură, la marea de la munte! Unde înotați vara asta? Cei mici adoră bălăceala, iar cei mari cunosc beneficiile pe care le are înotul asupra organismului. Doamnele vor la mare, domnii, la munte. Hai la ambele, la Corbi!

O nouă amânare a procesului dintre deputatul Drăghici și o instituție de presă din Argeș

Luni, 22 Iulie 2019 21:47

La Tribunalul Argeș, este în pronunțare cauza în care deputatul (PSD) Mircea Drăghici își reglează conturile cu colega noastră, Liliana Costache. Deputatul Mircea Drăghici, deranjat de aparițiile, nu tocmai favorabile, într-un ziar electronic din Argeș (institutiilestatului.ro), a dat  instituția de presă în judecată. Parlamentarul Drăghici s-a simțit jignit și defăimat în valoare de... 220.000 de lei. Adică de 2,2 miliarde de lei vechi!

 

Rezultate foarte bune pentru CS Dacia Mioveni 2012 la Campionatele Nationale de Înot

Luni, 22 Iulie 2019 21:34

În perioada 11-14 iulie 2019, Bazinul Olimpic din Târgoviște a găzduit ediția 2019 a Campionatului Național de Înot pentru Cadeți (12-14 ani), desfășurat sub egida Federației Române de Natație, ce reunit la start 390 de sportivi de la 64 de cluburi din întreaga țară.

Un singur caz de porc mistreț, depistat cu pestă porcină în Argeș

Luni, 22 Iulie 2019 21:25

La începutul lunii iulie a fost diagnosticat și confirmat primul caz de pestă porcină africană la porci mistreţi în judeţul Argeș. A fost găsit pe raza fondului de vânătoare „25 Grădiştea”.  Deși au trecut aproape două săptămâni de atunci, nu au mai fost descoperiți alți porci mistreți infestați.
Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală din Bucuresti a confirmat prezenţa virusului pestei porcine africane (PPA) la un cadavru de porc mistreţ descoperit într-o pădure din Mihăeşti, pe raza fondului de vânătoare „25 Grădiştea”, în apropierea comunei Schitu Goleşti.

 

În Argeș sunt în vigoare 55 de ordine de protecție

Luni, 22 Iulie 2019 21:17

Începând cu luna decembrie 2018, legislaţia privind violenţa domestică a fost modificată şi completată (prin Legea nr. 174 din 13 iulie 2018), fiind reglementată modalitatea de intervenţie a poliţiştilor în cazurile de violenţă domestică şi emiterea Ordinului de protecţie provizoriu de către aceştia.

Caravana filmului românesc poposește la Topoloveni!

Luni, 15 Iulie 2019 14:04

Caravana filmului românesc ajunge la Topoloveni în data de 21 iulie 2019 cu filmul ”Filantropica”. Proiecţia, organizată în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Topoloveni, va avea loc pe platoul Casei de Cultură ”Pr. Ion Ionescu”, începând cu ora 21.00. Filantropica este un film de comedie românesc din 2002, regizat de Nae Caranfil după propriul scenariu. Rolurile principale sunt interpretate de Mircea Diaconu, Gheorghe Dinică, Mara Nicolescu, Viorica Vodă și Florin Zamfirescu.

 

La mulți ani, Octavian Mihail M. Sachelarie!

Luni, 15 Iulie 2019 14:01

Octavian Sachelarie s-a născut la Topoloveni, la data de 14 iulie 1954. Așadar, directorul Bibliotecii Județene Argeș a împlinit, la sfârșitul săptămânii trecute, 65 de ani. Împlinirea frumoasei vârste coincide și cu împlinirea a 15 ani de când este în fruntea instituției de cultură menționate.  A absolvit Liceul Teoretic, Topoloveni (1973), Universitatea din Bucureşti (1978). Stagiu în Italia (1992). Doctorat, sociologie, Bucureşti (2003). Activitate permanentă, Biblioteca Judeţeană  Dinicu Golescu Argeş: prelucrare carte (1979-1998); director adjunct (1998-2005); director (2004~). Preocupări didactice, Universitatea din Piteşti, Argeş (1998~).

Zeci de amenzi aplicate de Poliția Locală Pitești

Luni, 15 Iulie 2019 13:46

Poliția Locală Pitești a acordat zeci de amenzi pentru nerespectarea prevederilor privind depozitarea deșeurilor menajere sau în privința colectării de PET-uri de la platformele de depozitare aflate pe raza municipiului.

 

Pagina 2 din 150

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea