Direcția Silvică Argeș - împăduriri și regenerări pe o suprafață de 367 hectare

Marţi, 13 Aprilie 2021 21:24

A început și în acest an campania anuală de împădurire de primavară. Programul lucrărilor de regenerare a pădurilor pentru fondul forestier proprietate publică a statului administrat de RNP – Romsilva, aprobat pentru anul 2021, este de 12.670 ha, din care: 8037 ha regenerări natural și 4633 regenerări artificiale. „În cazul Direcției Silvice Argeș, în fondul forestier proprietate publică a statului aflat în administrare, programul lucrărilor de regenerare a pădurilor pe anul 2021 este de 367 ha, din care: 310 ha regenerări natural și 57 ha regenerări artificiale”, se arată

Campanie umanitară, la Mioveni: „Venim în casa ta de Paște”

Marţi, 13 Aprilie 2021 15:32

Primăria și Centrul Cultural Mioveni organizează campania umanitară ,,Venim în casa ta de Paște”.
Cei interesaţi sunt aşteptaţi la Centrul Cultural Mioveni, Corp B (sediul de lângă Poliția Locală), de luni până joi, în intervalul orar 9.00-16.00, iar vineri între orele 9.00 – 14.00, cu produse alimentare neperisabile și rechizite școlare. Campania se derulează în perioada 5 - 23 aprilie 2021, ajutoarele urmând a fi distribuite, în pragul Sărbătorilor Pascale, unor familii nevoiaşe aflate în evidenţa Direcției de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei oraşului Mioveni. Informații suplimentare la numărul de telefon: 0348.445.856.

 

Retailerul grec de jucării Jumbo şi-a dublat vânzările în România, în primele trei luni ale anului

Marţi, 13 Aprilie 2021 10:37

Pieţele din România şi Cipru au înregistrat cele mai mari creşteri în primul trimestru din 2021 pentru re-tailerul grec de jucării Jumbo, magazinele din cele două ţări dublându-şi vânzările în primele trei luni din an faţă de aceeaşi perioadă a anului 2020. Jumbo a intrat în România în 2013 şi are 14 magazine, dintre care unul și la Pitești.  Pandemia de COVID-19 a influenţat puternic vânzările Jumbo, în contextul în care măsurile diferite din cele patru ţări în care grupul are prezenţă - Grecia, România, Bulgaria şi Cipru au dus inclusiv la închiderea magazinelor. Aproape toate magazinele din Grecia au rămas închise şi în martie 2021, fiind totodată piaţa pe care Jumbo are cea mai puternică prezenţă, cu 52 de magazine. Grupul grec are magazine online doar pentru pieţele din Grecia şi Cipru, astfel că expunerea în faţa schimbărilor impuse de situaţia sanitară este mare, arată zf.ro.

Drumul Crucii - refăcut în Topoloveni

Marţi, 13 Aprilie 2021 10:19

Duminica Sfintei Cruci  a fost sărbătorită într-un mod inedit la Topoloveni. În noul parc al orașului s-au sfințit crucea mare din deal și alte 13 troițe ridicate pe drumul spre parc. La eveniment au fost prezenți ambasadorul Republicii Belarus în România, un consilier al IPS Calinic, oficialitățile orașului, numeroși preoți din zonă și mulți localnici
Pe drumul ce duce din centrul orașului până în parcul unde a fost amplasată Sfânta Cruce, au fost ridicate 13 troițe ce adăpostesc cruci vechi, descoperite pe raza orașului Topoloveni, alături de icoanele ce reprezintă cele 14 momente ale drumului parcurs de Mântuitorul nostru Iisus Hristos până la Golgota. Aceste icoane au fost realizate în tehnica mozaic și vitraliu de către meşteri iscusiţi de la Iaşi, sub conducerea domnului pictor bisericesc, Virgil Moraru.

 

De 62 de ani, via și vinul sunt produse și cercetate, cu acte, la Ștefănești

Luni, 12 Aprilie 2021 22:46

La Ștefănești, vinul se produce din timpuri vechi. Domnitori, boieri sau simpli oameni stăpâneau, îngrijeau și cultivau vița de vie. Din 1959 însă, aceasta a primit un alt statut, oficial. Acum, după 62 de ani de la înființare, Institutul își caută o nouă identitate, bazată pe realitățile economice și funciare ale zilelor noastre.
Ministrul Agriculturii și Silviculturii a aprobat înființarea Stațiunii Experimentale Horti-Viticole Ștefănești regiunea Argeș prin Ordinul nr. 498890 din 15 aprilie 1959.
Scopul înființării stațiunii a fost acela de a organiza o unitate horti-viticolă model pentru zonă și, totodată, de a rezolva principalele probleme ale dezvoltării viticulturii și pomiculturii în regiunea Argeș, cu deosebire pe terenurile în pantă.

Înscrieți copilul la fotbal! Real Bradu Juniori organizează selecții”

Luni, 12 Aprilie 2021 22:18

Real Bradu Juniori organizează înscrieri. Sunt așteptați copii și tineri din următoarele categorii de vârstă: 2005, 2006,2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015. Mai multe detalii la următoarele numere de telefon: 0768.777.246; 0722.347.992; 0723.449.817.

 

Două spitale din Argeș, medaliate de Raed Arafat

Luni, 12 Aprilie 2021 22:13

Spitalul Județean de Urgență Pitești și Spitalul Orășenesc Mioveni au fost medaliate de DSU. Cele două unități medicale din Argeș au primit „Emblema de onoare a Departamentului pentru Situații de Urgență”, în semn de apreciere și respect pentru eforturile depuse de conducerea instituției și întreg personalul angajat, în lupta continuă pentru salvarea vieților omenești în contextul pandemiei de COVID-19.
Distincția pentru contribuția adusă în combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, a fost acordată cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății chiar de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat.

Se împlinesc 49 de ani de când Ceaușescu a inaugurat Autostrada A1 București-Pitești

Luni, 12 Aprilie 2021 12:44

Autostrada Bucureşti-Piteşti, cea mai veche din România, a fost construită în doar cinci ani, între 1967 şi 1972, din ordinul lui Nicolae Ceauşescu. Pe 12 aprilie s-au împlinit exact 49 de ani de la inaugurarea tronsonului București-Pitești. În 1964, Nicolae Ceauşescu solicita Direcţiei Generale a Drumurilor găsirea unei soluţii de fluidizare a traficului, dar şi mărirea vitezei de deplasare pe DN 7, între Piteşti şi Bucureşti. Studiul tehnico-economic realizat în 1966 arăta că se impune construcţia unui nou drum între Bucureşti şi Piteşti, oricare altă soluţie prelungind lungimea călătoriei cu 25 de km.

 

Viitura a făcut ravagii la Valea Iașului. Pagube de peste 850.000 de lei

Marţi, 06 Aprilie 2021 11:18

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arge a aprobat, pe 2 aprilie, lista obiectivelor de infrastructură afectate de calamități naturale, în comuna Valea Iașului. Urmează ca autoritățile județene să facă demersurile necesare în vederea promovării proiectului de hotărâre de guvern pentru susținerea finanțării aducerii la starea inițială a obiectivelor calamitate. Este nevoie de suma de 854.000 lei.
La începutul acestui an, comuna Valea Iașului a fost afectată de o viitură rapidă,, fiind afectate mai multe obiective. Conform procesului verbal de constatare și evaluare  au fost afectate următoarele:

Se caută director financiar contabil și de îngrijire, la Spitalul Județean Argeș

Marţi, 06 Aprilie 2021 10:09

Spitalul Județean de Urgență Pitești organizează concurs pentru ocuparea funcțiilor de director de îngrijiri și de director financiar contabil.
Ca să te înscrii la concurs pentru postul de director de îngrijiri trebuie să îndeplinești următoarele condiții: capacitate deplină de exercițiu; să fii asistent medical generalist principal și să ai el puțin 2 ani vechime în domeniu; să fii absolvent de învățământ universitar de lungă durată sau de scurtă durată, cu diplomă de licență/absolvire în domeniu medical.

 

Dr. Nicolai Țâbârnă: “Fiecare persoană diagnosticată la timp mă face să realizez că am ales drumul corect”

Luni, 05 Aprilie 2021 21:43

Spitalul Județean de Urgență Pitești continuă prezentarea medicilor din cadrul unității. De această dată este despre dr. Nicolai Țâbârnă, medic specialist Radiologie-Imagistică Medicală, cu competență în IRM și CT. Acesta a ajuns la unitatea noastră în plină pandemie, când activitatea Laboratorului se desfășura la foc continuu, fiind astfel un pion important al echipei medicale.
Născut în Republica Moldova, tânărul de doar 31 de ani a studiat medicina în țara natală, călcând pe urmele bunicului, respectiv tatălui său.

Medicamentele prescrise pe o rețetă se pot ridica de la orice farmacie din țară

Luni, 05 Aprilie 2021 21:42

De la 1 aprilie, medicamentele prescrise pe o rețetă se pot ridica de la orice farmacie din țară. Condiția pentru a putea beneficia de această nouă prevedere legislativă este ca persoana care ridică medicamentele să fie asigurată în sistemul de asigurări de sănătate românesc. Până acum, reţetele erau eliberate doar în judeţul cu care medicul de familie are contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Noile prevederi legislative vin în sprijinul pacienților care trebuie să ridice

 

Schimbare de conducere la Spitalul Municipal Curtea de Argeș

Luni, 05 Aprilie 2021 21:16

Pe 1 aprilie a fost numit un nou manager la Spitalul Municipal Curtea de Argeș, ca urmare a pensionării dr. Florian Badea. Acesta a fost înlocuit cu Florin Mitucă (foto), transferat din postul de director economic ocupat la Spitalul PNF Valea Iaşului. Florin Mitucă a lucrat o perioadă în sistemul bancar. Experiența în domeniul medical a căpătat-o în anii în care a fost director financiar la Spitalul Valea Iașului. Proaspăt instalat în postul de manager interimar al spitalului din Curtea de Argeș, el și-a propus să continue proiectele privind anveloparea clădirii și achiziția de echipamente medicale.

Luminița Paul, managerul Serviciului de Ambulanță Argeș: „Suntem suprasolicitați!”

Luni, 05 Aprilie 2021 21:14

Dr Luminița Paul, managerul Serviciului de Ambulanță Argeș susține că instituția pe care o conduce este suprasolicitată în ultima perioadă. „Situația este foarte grea din cauza infectărilor tot mai multe cu acest virus și a nerespectării regulilor de către populație. Chiar suntem suprasolicitați. A crescut numărul solicitărilor pentru că se testează foarte mult. Ajungem chiar la 170-200 de testări pe 24 de ore, pe lângă celelalte solicitări”, a precizat managerul SJA Argeș.

 

Judecătoarea Andreea Prunaru - noul președinte al Tribunalului Argeș

Luni, 05 Aprilie 2021 13:49

Judecătoarea Andreea Monica Prunaru a devenit, de săptămâna trecută, noul președinte al Tribunalului Argeș. Funcţia a devenit vacantă încă din luna februarie când preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare a judecătoarei Mariana Vârgă, fosta președintă a instanței argeșene. Delegarea judecătoarei Andreea Prunaru la conducerea Tribunalului va avea o valabilitate de 6 luni, cu posibilitatea prelungirii periodice a acestui termen, până la organizarea concursului pentru o numire cu mandat întreg.

Mioveni. Peste 250 de puieți de gorun, stejar și salcâm plantați de administrația locală

Luni, 05 Aprilie 2021 13:26

Luna Pădurii, eveniment care se defășoară în fiecare an între 15 martie - 15 aprilie, a fost marcată la Mioveni, miercurea trecută, printr-o acțiune de împădurire. Participanții au reușit să planteze peste 250 de puieți de gorun, stejar și salcâm, pe terasamentul aflat în spatele Sălii Sporturilor. Zona a fost special aleasă, deoarece aici, administrația locală își propune să realizeze o zonă de promenadă, un parc și mai multe terenuri de tenis de câmp, în cadrul unui proiect de dezvoltare și modernizare a zonelor de agrement. Acțiunea de împădurire a fost organizată de Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, SC Servicii Generale Mioveni și primăria orașului.  Cu fiecare copac plantat aerul din jur devine mai curat!

 

Piața Ceair va fi închisă pentru lucrări de dezinfecţie

Luni, 05 Aprilie 2021 13:14

În perioada 04.04.2021, ora 14.30, - 07.04.2021, ora 6.30, Piața Calea București (Ceair) va fi închisă pentru lucrări de dezinfecţie, dezinsecţie și deratizare.
Cetățenii municipiului Pitești își pot face aprovizionarea, în perioada în care această piață este închisă, din celelalte piețe din municipiu și anume: Smârdan, Găvana, Trivale, Traian, Războieni.  Piețele funcționează după următorul program:  • luni- vineri: 06.30-20.30   • sâmbătă: 06.30-17.30   • duminică: 06.30-14.30

 

Sediu nou pentru Avocatul Poporului, Biroul Teritorial Pitești

Marţi, 30 Martie 2021 14:36

Biroul teritorial Pitești al instituției Avocatul Poporului are un nou sediu public de lucru. Consiliul Local Pitești, în ședința ordinară de joi, 25 martie, a aprobat în unanimitatea trecerea unui spațiu, în suprafață de 52,82 mp,  de la Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești în administrarea Instituției Avocatului Poporului Pitești. Noul sediu al instituției va fi amplasat în zona Complexului Ciocârlia, pe str. Negru Vodă, nr 38. Spațiul a fost transmis pe o perioadă de 3 ani. Urmează ca în perioada următoare să se inaugureze noul sediu al instituției.

 

Dr. Mădălina Zamfir, medic ORL la Spitalul Județean Argeș: „Nu este indicat să se recolteze testul rapid singur acasă”

Marţi, 30 Martie 2021 13:49

Un fenomen periculos ia amploare în România și contribuie la creșterea alarmantă a infectărilor cu coronavirus.Tot mai mulți dintre cei care au simptomele bolii nu mai merg în centre autorizate ca să-și facă analizele și folosesc acasă teste rapide, bazate pe detecția de antigen. Problema este că nu procedeză corect și obțin un rezultat fals negative. Un experiment, realizat în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitesti, de Știrile Pro TV, a demonstrat că un pacient confirmat prin test PCR, cu coronavirus, a ieșit

Dr. Cristina Ana Ilie, medic infecționist în cadrul Spitalului Județean: ”Orice viață salvată devine o victorie”

Luni, 29 Martie 2021 22:52

În prima linie, în vreme de pandemie! De la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, dr Cristina Ana Ilie, în vârstă de 31 de ani, activează ca medic infecționist în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești. În această perioadă fără precedent, când paturile devin peste noapte neîncăpătoare și când se lucrează la foc continuu, e nevoie să renunți la aproape tot ce cândva însemna normalitate, pentru un singur scop, acela de a salva vieți.  Dr.Cristina Ana Ilie a ales acest drum. Niciodată nu i-a fost ușor, dar satisfacția pacienților vindecați, susține medicul, merită orice sacrificiu.

 

Pagina 2 din 194

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea