Medalii pentru karatiștii din Mioveni la Campionatul Mondial din Cehia

Luni, 19 Septembrie 2022 15:31

Karatiștii de la CS Dacia Mioveni 2012 s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Mondial de Karate WSF din Cehia, desfășurat în perioada 9-11 septembrie. La competiția din Pardubice – Cehia au luat parte 750 de sportivi din 32 de țări. Olar Raluca, Stanciu Stefan, Dumitra David au participat, din partea clubului din Mioveni, la probele de kumite WKF (luptă cu protecții – mănuși, tibiere, botoși, veste) și kumite shobu (luptă fără protecții – doar mănuși), kumite echipe și kata echipe.
„Sportivii noștri, antrenați de Sebastian ENE, antrenor emerit maestru al sportului (5 DAN), au obținut rezultate meritorii, în condițiile în care la competiția mondială au participat 750 de sportivi din 32 de țări.

Fost adjunct al Poliţiei Mioveni – condamnat

Luni, 19 Septembrie 2022 13:28

# Tribunalul Argeș a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei

Marius Ovidiu Aioanei, fostul adjunct al Poliţiei Mioveni,  a fost condamnat, pe 12 septembrie, la un an de închisoare cu suspendare. Tribunalul Argeș a admis un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Marius Aioanei cu DNA Pitești și l-a condamnat pe fostul polițist pentru pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia. Instanța a stabilit și un termen de supraveghere de 2 ani.

 

Primarul Piteştiului, somat să interzică trotinetele electrice!

Luni, 19 Septembrie 2022 13:23

Primarul Piteştiului, Cristian Gentea, este somat să interzică trotinetele electrice. Nu e prima dată când se ridică un astfel de subiect, şoferii fiind pur şi simplu isterizaţi de numărul mare de trotinete care au umplut străzile din municipiu. Din păcate, deşi traficul devine infernal la orele de vârf, cei care folosesc tronitelele electrice se dovedesc indisciplinaţi şi reprezintă (de multe ori) un adevărat pericol pentru şoferi şi pietoni. Iar în acest context, liderul PNŢCD Argeş, Gheorghe Dinescu, a postat un mesaj virulent pe pagina sa de Facebook, în care cere imperativ ca primarul Gentea să interzică trotinetele electrice.

23 septembrie – ultima zi de înscriere pentru ,,Toamna Piteșteană”

Luni, 19 Septembrie 2022 12:19

Festivalul „Toamna Piteșteană”, ediția a XVI-a, se va desfășura în perioada 6 – 13 octombrie 2022, în zona centrală a orașului, în Piața „Vasile Milea”. Înscrierile se pot face până vineri, 23 septembrie 2022, la Primăria Municipiului Pitești (Centrul de Informare pentru Cetățeni, intrarea D) sau prin e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Produsele acceptate pentru comercializare, în cadrului târgului de toamnă, sunt: fructe și legume de sezon, produse apicole și zaharoase, conserve de sezon, vin, must, produse alimentare tradiționale din carne și lapte, flori, plante medicinale.

 

Profesorii, care vor să ocupe o funcție de conducere în școlile din Argeș, vor susține proba de interviu

Luni, 19 Septembrie 2022 12:11

# Aproape jumătate dintre candidați au picat proba scrisă

În această perioadă se desfășoară a treia sesiune de ocupare a posturilor vacante de director și director adjunct. La nivelul județului Argeș au fost scoase la concurs 50 de funcții de conducere vacante, dintre care 46 pentru director și 4 pentru director adjunct. Pentru acestea s-au înscris 41 de candidați, doar că la proba scrisă s-au prezentat doar 34. Dintre ei au reușit să promoveze prima probă puțin peste jumătate. Cea mai mică notă obținută a fost 4,80, iar cea mai mare 8,40. Urmează ca profesorii declarați admiși să susțină proba de interviu, care se va desfășura între 22-29 septembrie.

Cursurile Centrului Cultural Mioveni - alternativa timpului liber pentru copii!

Luni, 19 Septembrie 2022 12:08

Centrul Cultural Mioveni a dat start unei noi sesiuni de înscriere la cursurile și programele educaționale, adresate copiilor și adolescenților, pentru anul școlar 2022-2023.

Cele 10 cursuri gratuite, oferite prin intermediul Centrului Cultural Mioveni, pot fi o alternativă sănătoasă și utilă pentru petrecerea timpului liber, într-un cadru organizat, profesionist și care pot deschide noi perspective de viitor tinerilor copiilor și tinerilor din oraș, atât din punct de vedere artistic, social cât și pentru dezvoltarea relațiilor interpersonale.

 

Elena Lasconi, ironizată după ce un proiectil a fost descoperit la o grădiniţă din Câmpulung!

Miercuri, 14 Septembrie 2022 10:16

Ca şi cum nu e destul de bombardată de ceea ce se petrece la Câmpulung, primăriţa Elena Lasconi a ajuns din nou vedetă în presa centrală după ce un proiectil a fost descoperit în subsolul Grădiniței Sf. Marina. Cetăţenii din Câmpulung au comentat cum s-au priceput mai bine, după ce Lasconi a explicat că proiectilul a fost găsit de angajaţii grădiniţei, în timp ce făceau curăţenie. Dar oare de când nu s-a mai făcut curăţenie? Întreb pentru un prieten care e mai curios din fire. Şi acelaşi lucru s-au întrebat şi unii dintre câmpulungeni.

 

Profesorii vor primi salarii de minim 4000 de lei!

Miercuri, 14 Septembrie 2022 08:11

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă veşti bune petru cadrele didactice! Salariile dascălilor vor creşte semnificativ, astfel că dascălii ar putea primi salarii de minim 4000 de lei. Dar cum de ani de zile profesorilor li se promite şi luna de pe cer, iar Educaţia e tot o Cenuşăreasă, e greu de crezut că ministrul spune adevărul până la capăt. Unde mai punem că ne paşte o criză economică zdravănă, iar guvernanţii noştri, abia dacă vor găsi ceva bănuţi prin puşculiţă.

Mai mult, Cîmpeanu nu a avansat o dată la care ar putea creşte salariile, deci nu ştie în care viitor se vor mări salariile profesorilor din România.

 

 

CRIZĂ de medici pediatri la Câmpulung!

Miercuri, 14 Septembrie 2022 08:04

E criză de medici pediatri la Spitalul Municipal din Câmpulung Muscel, iar Andrei Aron, consilierul personal a primăriţei Elena Lasconi, face apel pe Facebook pentru a găsi doctori care să trateze micii pacienţi care ajung la spital. Subiectul e deosebit de sensibil, copiii fiind o bună temă de campanie.

Din păcate, copiii din Câmpulung au avut parte de spectacole şi locuri de joacă, dar sunt vitregiţi de medici care să se ocupe de sănătatea lor.

Mai rău, niciun medic pediatru din Argeş nu s-a arătat dispus să vină la Spitalul Municipal din Câmpulung, iar singura şansă ar fi ca medici din alte judeţe să accepte să lucreze la Câmpulung.

 

Fostul prefect Emilia Mateescu a sărbătorit 20 de ani de la terminarea liceului!

Marţi, 13 Septembrie 2022 22:10

Emoţii pentru fostul prefect de Argeş, Emilia Mateescu. Săptămâna trecută, aceasta şi-a revăzut foştii colegi de liceu şi foştii profesori, după 20 de ani de la absolvirea Colegiului Național Pedagogic Carol I, din Câmpulung. Timpul a zburat, dar amintirile frumoase i-au condus pe calea succesului pe tinerii de acum 20 de ani. Emilia Mateescu şi-a împărtăşit emoţiile revederii, pe contul de socializare:

„Revederea după 20 de ani a promoției Colegiului Național Pedagogic Carol I a fost plină de emoții și voie bună!  Alături de colegii mei de liceu, majoritatea cadre didactice în școlile românești, și de dragii noștri profesori am petrecut și ne-am retrăit momente din anii de liceu.  Încă o dată caroliștii au demonstrat că educația este principala cale de evoluție și că spiritul lui Carol I este viu.  Mă simt onorată că am fost elevă a liceului pedagogic și colegă cu oameni al căror suflet formează alți oameni”.

 

Românii ar putea avea încă două zile libere din anul 2023!

Marţi, 13 Septembrie 2022 21:59

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi deputatul Alfred Simonis au depus un proiect de lege prin care cer ca zilele de 6 şi 7 ianuarie (Boboteaza şi Sf Ioan) să fie zile libere, plătite, pentru români. Proiectul a fost depus la Senat.

Dacă acest proiect va fi aprobat de Parlament, Sărbătoarea Botezului Domnului și Soborul Sf. Proroc Ioan Botezătorul – ar putea fi introduse în Codul Muncii, chiar în 2023, ca fiind zile de sărbători legale în care nu se lucrează.

A murit consilierul județean Marius Postelnicescu!

Marţi, 13 Septembrie 2022 14:34

Zi trisă pentru liberalii argeșeni: a murit Marius Postelnicescu! Este o mare pierdere pentru administraţia locală şi viaţa politică a județului Argeș.

Consilierul județean PNL Marius Postelnicescu s-a stins din viață, după o lungă suferință cu o boală nemiloasă. Fostul președinte al PNL Pitești a murit într-un spital din Brașov. Acesta avea 62 de ani!

 

Peste 100 de şcoli din Argeş nu au autorizaţie de securitate la incendiu

Marţi, 13 Septembrie 2022 13:58

Pe 5 septembrie a sunat din nou clopoţelul pentru a vesti începerea unui nou an şcolar. Dar aşa cum în România, iarna ne ia mereu prin surprindere, şi şcolile sunt surprinse când îşi redeschis porţile, iar multe dintre unităţile de învăţământ nu sunt pregătite pentru elevi. De exemplu, în Argeş, peste 100 de şcoli nu au autorizaţie de securitate la incendiu, deşi autorităţile cer imperativ aceste autorizaţii.

Dintre cele 744 de unități de învățământ din județul Argeș, 105 şcoli nu dețin autorizația de securitate la incendiu.

 

Din 15 septembrie reîncepe proiectul „Fii Avocat în Școala Ta!”

Marţi, 13 Septembrie 2022 08:15

Pe 15 septembrie, la Pitești, în amfiteatrul Colegiului Național I.C. Brătianu, la ora 16:00, este programată conferința de lansare, în județul nostru, a celei de-a doua ediții a FAST – „Fii Avocat în Școala Ta!”.

Av. Dragoș Nicolescu, coordonator FAST Baroul Argeș (foto stânga): „Voluntariatul în materia educației juridice în școli, soluție de compromis pentru o societate nepregătită din punct de vedere juridic. (…) Încurajați de succesul repurtat în cursul anului școlar anterior, ne dorim să marcăm printr-un eveniment special debutul acestei noi ediții a proiectului FAST. Suntem în egală măsură conștienți că fără dedicarea avocaților voluntari implicați în derularea proiectului și fără sprijinul si înțelegerea importantei proiectului de catre cadrele didactice,  elevii nu ar fi avut acces la informații importante pentru dezvoltarea lor.

 

 

Ce spune premierul Ciucă despre trecerea şcolilor în online? „Niciodată nu zicem «niciodată»”

Marţi, 13 Septembrie 2022 08:07

La început de an şcolar, premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat cum va proceda în cazul unui nou val al pandemiei COVID, dacă şcolile vor intra sau nu în online, aşa cum s-a mai întâmplat. Primul ministru a dat de înţeles că nu este de dorit ca şcoala din România să se întoarcă la predarea online, dar că nu se ştie ce va rezerva viitorul.

„Am discutat acest subiect atunci când s-au desfăşurat analizele, înainte de începerea anului de învăţământ. Aşa cum avem datele în momentul de faţă, nu există acest parcurs astfel încât să revenim la învăţământul online.

 

Liviu Nicolae, președintele clubului afaceriștilor liberali, l-a adus în Argeș pe ambasadorul Kazahstanului

Marţi, 13 Septembrie 2022 08:05

Ambasadorul Kazahstanului, excelența sa, Nurbakh Rustemov a efectuat, joia trecută, o vizită în municipiul Curtea de Argeș, la invitația președintelui Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali Argeș, Liviu Nicolae și cu sprijinul președintelui Senatului, Alina Gorghiu.

Excelența sa, însoțit de atașatul pe probleme economice al ambasadei, a vizitat mai multe fabrici din Curtea de Argeș dar si din Mărăcineni, fiind stabilite contacte în vederea încheierii de parteneriate între partea kazakhă și producători locali. De asemenea, delegația a făcut o oprire la mănăstirea din Curtea de Argeș si a vizitat barajul Vidraru.

Discuțiile au fost bune și productive, au fost schimbate cărți de vizită și contacte în vederea consolidării discuțiilor cu partenerii economici din Curtea de Argeș.

 

Pacienții nu trebuie să plătească testarea COVID la internarea în spital

Luni, 12 Septembrie 2022 16:43

Pacienții nu trebuie să plătească testul pentru depistarea COVID-19 la internarea într-o unitate sanitară, prevede un Ordin al Ministerului Sănătății, aprobat, săptămâna trecută, de ministrul Alexandru Rafila.

Ministerul Sănătăţii anunţă că pacienţii nu trebuie să plătească testul pentru depistarea COVID-19 la internarea într-o unitate sanitară. Ministrul Alexandru Rafila a aprobat un ordin privind unele măsuri ce se aplică de unitățile sanitare, în situații de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2. „Conform documentului, în vederea prevenirii și limitării infecţiilor asociate asistenţei medicale, unitățile sanitare publice pot organiza testarea pacienților pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul activității de screening la internare.Costurile activității de screening sunt suportate de unitatea sanitară publică din venituri proprii.”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Au fost binecuvântate lucrările de restaurare la Mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung

Luni, 12 Septembrie 2022 16:06

Praznicul închinat Nașterii Maicii Domnului a adus mare bucurie obștii monahale de la mănăstirea argeșeană Negru Vodă. După ani de așteptare și eforturi susținute, au fost binecuvântate lucrările de restaurare realizate la acest important monument istoric și de arhitectură românească. La slujba ce a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, înconjurat de un ales sobor de preoți slujitori, au asistat sute de credincioși. Alături le-au fost și președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, directorul general al ADR Sud-Muntenia, Gabriel Mușat, primari, parlamentari, reprezentanți ai administrației publice centrale și locale.

 

 

Cristina Stocheci, senator PSD de Argeș: „Noua ordonanţă de urgenţă privind plafonarea tarifelor din energie trebuie modificată!”

Luni, 12 Septembrie 2022 12:19

PSD susține corectarea ordonanței de urgență adoptată recent cu privire la prețurile la energie.

„Este important ca bisericile să fie incluse în rândul instituțiilor care beneficiază de un tariff plafonat, precum spitalele și școlile.După ce au fost închise în pandemie, nu putem accepta ca bisericile să fie din nou închise din cauza facturilor la energie. Ordonanța de urgență trebuie îndreptată și în privința plafonării tarifului la energie pentru societățile de transport public și de tratare a apei, Metrorex, unități militare. Altfel, toate aceste entități, de importanță socială evidentă, se vor găsi în imposibilitatea de a mai funcționa și a-și îndeplini rolul”, a transmis Cristina Stocheci, senator PSD de Argeș.

Un fost mare atacant al Generaţiei de Aur îl critică pe Prepeliță: „FC Argeş arată foarte rău”

Luni, 12 Septembrie 2022 11:50

 

FC Argeș a fost învinsă categoric de Farul Constanța, cu 0-3, în etapa a X-a din SuperLiga României. A fost a doua înfrângere consecutivă pentru echipa lui Prepeliță, după 0-1, pe teren propriu, cu FC Hermannstadt. Iar pentru echipa argeșeană urmează vremuri grele, urmând să întâlnească primele trei clasate din sezonul trecut, pe CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova.

Înfrângerea categorică a celor de la FC Argeș cu Farul Constanța a atras criticile lui Florin Răducioiu, fostul mare atacant al Generaţiei de Aur, care consideră că echipa argeșeană e incapabilă să arate ceva concret pe plan ofensiv. Răducioiu consideră că Prepeliță își riscă postul dacă echipa va continua în acest fel.

 

Pagina 2 din 240

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea