Profesor din Argeș: „Ce ne facem fără teze, într-un an școlar cu cinci module și doar o singură medie?”

Marţi, 10 Mai 2022 08:02

Anul școlar 2022-2023 va reprezenta o nouă provocare pentru elevi și profesori. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a publicat deja în Monitorul Oficial noua structură a anului școlar, cu cinci module de studiu, în loc de semestre și cinci vacanțe. Dar pe elevi îi așteaptă și alte surprize, nu vor mai susține teze, ci evaluări anuale, posibil cu subiect unic, iar mediile vor fi încheiate o singură dată, la finalul anului. Este însă foarte posibil ca până în septembrie să apară alte noutăți.

Am stat de vorbă, pe temele sensibile din Educație, cu un cadru didactic care predă matematică la Școala Gimnazială „Adrian Păunescu”, din Pitești. Am aflat un punct de vedere cu privire la starea de fapt a învățământului, în contextul schimbărilor care se anunță:

SEdC Mioveni: „Venim cu rugămintea ca asociațiile de locatari să se implice în acțiunile de îngrijire a spațiilor verzi din jurul blocurilor”

Luni, 09 Mai 2022 21:58

Echipele SEdC Mioveni realizează, în această perioadă, acțiuni de cosire a spațiilor verzi (parcuri, scuaruri, aliniamente stradale, zone de agrement), dar și în spațiile verzi aferente blocurilor de locuințe.

Precipitațiile din ultima perioadă au făcut ca vegetația să fie tot mai abundentă, iar echipele lucrează intensiv. Din acest motiv, facem apel la răbdare, și venim cu rugămintea ca asociațiile de locatari să se implice în acțiunile de îngrijire a spațiilor verzi din jurul blocurilor, în sensul asigurării unei întrețineri cel puțin minimale a spațiului verde (cositul ierbii, întreținerea curățeniei).

 

 

Informaţii utile despre citirea contoarelor de apă

Luni, 09 Mai 2022 21:56

SC Apă Canal 2000 SA aduce la cunoştinţa clienţilor informaţii despre citirea contoarelor de apă şi stabilirea cantităţii de apă facturată. Cantitatea de apă facturată este înscrisă în desfăşurătorul ataşat facturii şi poate fi citită sau estimată, în funcţie de situaţia citirii apometrului. În situaţia în care apometrul a fost citit, cantitatea de apă facturată reflectă consumul înregistrat pe apometru în perioada de citire, iar dacă contorul de apă nu a putut fi citit se va factura un consum estimat.

Stabilirea cantităţii de apă facturată se face pe baza înregistrărilor apometrului prin citire de către personalul împuternicit al operatorului sau prin autocitire, caz în care clienţii sunt rugaţi ca în intervalul 20 – 30 ale lunii să transmită indexul autocitit (vizualizat pe apometru), printr-una din următoarele modalităţi disponibile:

 

Constantin Bărbulescu, decan la UPIT – mesaj de 9 mai: „A ne întoarce în istorie este ceea ce ni se întâmplă în prezent”

Luni, 09 Mai 2022 19:52

 

În fiecare an, pe data de 9 mai se aniversează Ziua Europei. Pe lângă această semnificaţie, se marchează și Ziua Independenţei României sau sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Cu această ocazie, Universitatea din Pitești a organizat o manifestare menită să celebreze această zi cu triplă semnificație. Ceremonia de la UPIT s-a bucurat de prezența a numeroase personalități din domeniul administrativ și politic.

Au participat: Cristian Gentea - primarul municipiului Pitesti, prefectul Radu Perianu, Adrian Bughiu - vicepresedintele Consiliului Judetean Arges, parlamentarii Simona Bucura Oprescu, Mircia Chelaru, Ionuț Moșteanu, Narcis Mircescu, Adrian Miuțescu și Daniel Constantin. Au mai fost prezenți Dumitru Tudosoiu – noul inspector școlar general al ISJ Argeș, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului și ai mediului academic etc.

 

Poiana Narciselor – Sărbătoarea Verde de la Negrași

Joi, 05 Mai 2022 10:56

În ziua de 8 mai se organizează, în localitatea argeșeană Negrași, Sărbătoarea Narciselor. Poiana cu narcise de la Negraşi a fost declarată rezervaţie naturală la data de 24 iunie 1966 şi este ocrotită pentru valoarea ştiinţifică deosebită a specie, dar şi pentru valoarea peisagistică a covorului cu narcise.

Iar duminică va fi sărbătoare mare în localitate. Pe lângă Sărbătoarea Verde de la Negrași va avea loc și Ziua Comunei, eveniment ajuns la cea de-a XV-a ediție.

Astfel, Primăria și Consiliul Local Negrași vă invită duminică, 8 mai, la o serbare câmpenească autentică pentru a vă bucura de frumusețea narciselor prin care natura a înzestrat pământul negrașilor. Spectacolul va fi garantat.

După o pauză de 2 ani, Dumitru Tudosoiu s-a întors în fruntea Inspectoratului Școlar Judetean Arges

Joi, 05 Mai 2022 07:50

Dumitru Tudosoiu a fost numit miercuri, 4 mai, prin Ordin de Ministru, în fruntea Inspectoratului Școlar Judetean Arges. Acesta a mai condus instituția în perioada 2014-2020.

Tudosoiu a înlocuit-o din funcție pe Alina Manea, care a condus IȘJ Argeș în ultimele 10 luni.

Numirea lui Tudosoiu este valabilă până la 31 august, înainte de începerea noului an școlar.

 

Curtea de Apel Pitești angajează

Miercuri, 04 Mai 2022 11:30

CURTEA DE APEL PITEŞTI, cu sediul în Piteşti, str.Victoriei nr.22 ORGANIZEAZĂ sediul în perioada de 04-05 iunie 2022, CONCURS pentru ocuparea următoarelor posturi :

- 2 posturi GREFIER cu studii superioare juridice, nedeterminată la Judecătoria Câmpulung

- 1 post GREFIER cu studii superioare juridice, durata nedeterminată la Judecătoria Costești

 

- 1 post GREFIER cu studii superioare juridice, durata nedeterminată la Judecătoria Horezu

 

- 1 post GREFIER cu studii superioare juridice, durata nedeterminată la Judecătoria Brezoi

- 1 post GREFIER cu studii medii, nedeterminată la Judecătoria Curtea de Argeș

Teama de urși! Apelurile de urgență au crescut cu peste 300%

Marţi, 03 Mai 2022 16:14

În ultimul an, la nivelul Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș au crescut cu 340% apelurile de urgență pentru intervențiile cauzate de urși.

„Evoluția situațiilor de urgență generate de carnivorele mari, în special urs, atunci când jandarmeria a fost solicitată pentru salvarea vieţii unor persoane, căutarea sau evacuarea lor: 2016 – 16 apeluri; 2017 – 23 de apeluri; 2018 – 31 de apeluri; 2019 – 167 de apeluri; 2020 – 184 de apeluri; 2021 – 626 de apeluri (creștere de 340% față de 2020), informează IJJ Argeș.

A.V.

 

Șeful Statului Major al Apărării, noi directive pentru armata română în contextul războiului din Ucraina!

Marţi, 03 Mai 2022 11:35

Șeful Statului Major al Apărării, generalul argeșean Daniel Petrescu, a vorbit despre noi directive pe care ar trebui să le urmeze armata română pentru a se adapta provocărilor militare actuale. Să fie oare un semnal de alarmă pe care-l transmite generalul Petrescu tuturor camarazilor lui?

„Conflictul militar din zona de proximitate a ţării noastre se dovedeşte un nedorit exemplu despre natura conflictului, dar, mai ales, despre modul de ducere a acţiunilor de luptă în mediile operaţionale actuale. Analizaţi cu mare atenţie ceea ce se întâmplă în zona de est a Europei, estimaţi potenţialele dezvoltări ale unui conflict militar având la bază exemplele reale din Ucraina şi adaptaţi-vă procedurile de lucru”, a spus Şeful Statului Major al Apărării, la o ceremonie militară de sărbătorire a Zilei Forţelor Terestre Române., potrivit Agerpress.ro.

 

A fost publicată în Monitorul Oficial hotărârea privind trecerea terenului din jurul stadionului „Nicolae Dobrin” în administrarea municipiului

Marţi, 03 Mai 2022 10:23

 

Pe 2 mai s-a publicat, în Monitorul Oficial, Hotărârea de Guvern privind cele 12 hectare adiacente terenului de joc și tribunelor actuale de la stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești.

Este vorba despre o „HOTĂRÂRE privind trecerea unui imobil din domeniul privat în domeniul public al statului și darea lui în administrarea Ministerului Sportului, prin Direcția Județeană de Sport Argeș, înscrierea unor imobile în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și darea lor în administrarea Ministerului Sportului, prin Direcția Județeană de Sport Argeș, respectiv actualizarea valorii de inventar și a datelor de identificare a unor imobile aflate în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Sportului, prin Direcția Județeană de Sport Argeș, comasarea lor, trecerea unui imobil din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Sportului, prin Direcția Județeană de Sport Argeș, în domeniul public al municipiului Pitești, județul Argeș, și modificarea anexei nr. 30 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului”.

 

Piteșteanul Robert Glință, cel mai bun sportiv din 2021!

Marţi, 03 Mai 2022 08:54

Săptămâna trecută, înotătorul piteștean Robert Glință, cetățean de onoare al municipiului, a fost desemnat de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern ca cel mai bun sportiv pe anul 2021, în cadrul unei festivităţi care a avut loc la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Alături de Glință, a fost nominalizat înotătorul David Popovici, tot ca cel mai bun sportiv al anului trecut., potrivit G4Media. Sportivul Robert Glință a dus steagul Piteștiului la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021 și are în palmares rezultate importante la Campionatele Europene: o medalie de aur, două de argint și trei de bronz.


Fiica Gabrielei Zoană reprezintă România la Summit-ul NATO pentru tineri!

Marţi, 03 Mai 2022 08:12

Maria Alexandra Dedu, fiica fostului europarlamentar Gabriela Zoană pare să-i calce pe urme mamei sale. Tânăra reprezintă România la Summit-ul NATO pentru tineri, iar primele felicitări le-a primit chiar din partea Gabrielei Zoană.

„My angel. So proud of you, Maria Alexandra!

La puțin peste 18 ani să-ți reprezinți țara la Summit-ul NATO pentru tineri înseamnă enorm!”, a scris Gabi Zoană, pe Facebook.

 

S-a sfințit apa izvorului de la lacul Ilma, din Bradu, de Izvorul Tămăduirii

Marţi, 03 Mai 2022 07:57

Zi importantă pentru locuitorii comunei Bradu, vinerea trecută, de  Izvorul Tămăduirii. Sub un cer care și-a ținut cu greu ploaia, în prezența a numeroși invitați și localnici, preotul Marian Grigore a oficiat o frumoasă și inimoasă slujbă de binecuvântare a lucrării făcute și a sfințit apa izvorului de la Ilma. Prin eforturile administrației locale din Bradu s-a amenajat acest al treilea izvor din localitate, iar edilul promite că zona va fi asfaltată, amenajată și va cuprinde un loc de joacă pentru copii și aparate de fitness. La eveniment au participat numeroși localnici, primarul, viceprimarul și consilieri locali din Bradu,  primarul de la Mioveni, Ion Georgescu, subprefectul Bogdan Minciunescu, Lucrețiu Tudor - administrator public Pitești, vicele de la Mioveni – Ciprian Țurlea, Alin Călinescu – manager Centrul Cultural Mioveni, Nicolae Tudose – director S. Ed. C. Mioveni.

Aniversarea celor 46 de ani de la inaugurarea turnului Muntenia găsește hotelul închis de circa trei ani!

Luni, 02 Mai 2022 19:08

Hotelul Muntenia, din zona ultracentrală a orașului, a fost construit pe locul unde se aflau, odată, Hotelul Splendid și Tipografia Ștefan Voiculescu. Anterior, pentru sistematizare, în imediata vecinătate a actualei structuri de primire a turiștilor, a fost demolată Biserica Sf. Nicoae (cu ceas).

Primul corp de clădire, cel cu patru etaje, a fost finalizat la 20 noiembrie 1970. La 30 aprilie 1976 era inaugurat  Hotelului Muntenia II/Turnul, din Piteşti, arhitect, Nicolae Ernst, proiect de rezistenţă, Eugeniu Dumitrache (inginer), executant, Trustul de Construcţii Argeş, director, Constantin Olteanu, şeful şantierului, Ion Vasiliu, beneficiar, Oficiul Judeţean de Turism Argeş, director, Ion Coman, primar, Valeriu Nicolescu.

 

 

Atenție! Se oprește furnizarea apei potabile în Ştefăneşti şi Căteasca

Luni, 02 Mai 2022 12:43

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile în oraşul Ştefăneşti şi în comuna Căteasca, în data de 3 mai 2022, pentru execuţia de lucrări, după cum urmează:

 

- oraşul Ştefăneşti, între orele 9 - 22: lucrări de igienizare a rezervorului de înmagazinare a apei din Staţia de pompare Valea Mare; sunt afectaţi utilizatorii din străzile Enculeşti, Valea Popii, Liviu Rebreanu, Valea Mare, Coasta Câmpului, Morii şi cartierul Compit;

- comuna Căteasca, între orele 9 - 23: lucrări de igienizare a rezervorului de înmagazinare a apei din Staţia de pompare Căteasca; sunt afectaţi utilizatorii din satul Căteasca.

Junioarele secției de volei de la CS Dacia Mioveni 2012 s-au calificat la Turneul Final

Luni, 02 Mai 2022 12:39

În perioada 27-29 aprilie, echipa de volei junioare 1 a CS Dacia Mioveni, antrenată de prof. Valeriu Fianu, a participat la Turneul Semifinal de la Bacău. La această competiție, obiectivul declarat al echipei din Mioveni a fost calificarea la Turneul Final. Iar acest lucru a fost realizat. Pe parcursul a trei zile, echipa argeșeană a câștigat toate cele trei meciuri disputate.

Echipa de junioare a CS Dacia Mioveni a câștigat cu 3-0 (25-12, 25-22, 25-15) primul meci al Turneului Semifinal cu CSȘ Tulcea. Junioarele secției de volei au câștigat și al doilea meci cu același scor: CSȘ 2 București - CS Dacia Mioveni 0-3 (24-26,15-25,15-25). În al treilea meci, voleibalistele din Mioveni au întâlnit echipa gazdă: CSȘ Bacău – CS Dacia Mioveni 1-3 (19-25, 17-25, 25-23, 26-28). Au câștigat din nou, iar acest lucru le-a adus calificarea la Turneul Final, unde clubul și-a stability deja obiectivul: clasarea pe primele 3 locuri.

 

Vandalism în Parcul „Lunca Argeșului! Primăria solicită sprijinul piteștenilor!

Luni, 02 Mai 2022 12:28

Parcul „Lunca Argeșului”, cel mai mare parc amenajat cu fonduri europene din România și unul dintre cele mai frumoase din țară, a fost creat pentru ca piteștenii și vizitatorii orașului să se poată bucura de natură, de spațiul ofertant pentru activități sportive și de timp liber și de evenimentele pe care municipalitatea le organizează în incinta acestuia. În acest sens, a fost amenajată și zona de picnic, un loc foarte apreciat de cei care doresc o ieșire la iarbă și în aer liber cu familia.

Din păcate, încă de la început, au fost semnalate acte de vandalism în incinta parcului, sub forma distrugerilor de mobilier, dar și a comportamentului necivilizat al unor cetățeni, care nu înțeleg că, pentru a ne bucura de oportunitățile pe care le oferă acest parc, trebuie să și păstrăm curățenia și să lăsăm așa cum am găsit obiectele pe care le-am folosit cu plăcere, ca și alții să poată avea aceeași satisfacție.

De 1 mai, argeșenii au sosit la UPU cu dureri din cauza exceselor alimentare și de alcool

Luni, 02 Mai 2022 12:05

Personalul din Unitatea de Primiri Urgențe a lucrat și în acest weekend la foc continuu. De 1 Mai, argeșenii au mâncat la fel de copios ca de Paște, iar solicitările ca urmare a exceselor alimentare și de alcool nu au lipsit.

 

Dacă Sărbătorile Pascale au adus în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Pitești un număr mare de pacienți din cauza exceselor alimentare sau de alcool, același lucru s-a întâmplat și în weekend. 149 de bolnavi s-au prezentat la UPU de 1 Mai, 12 dintre aceștia având nevoie de îngrijiri medicale după ce au consumat prea multă mâncare sau băutură. În schimb, duminică, nu au existat victime din accidente rutiere care să ajungă la spital.

 

Argeșean - arestat preventiv pentru ultraj. A dat cu mașina peste doi polițiști

Joi, 28 Aprilie 2022 08:10

Un bărbat din comuna Poiana Lacului a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de ultraj. Măsura arestării preventive a fost dispusă de Judecătoria Pitești.

Doi poliţişti au fost loviţi cu maşina de bărbat, care fugea, ca să nu-i fie întocmit dosar penal pentru conducere fără permis. Incidentul s-a întâmplat în zona târgului anual organizat în comună. Bărbatul este recidivist, fiind condamnat în mai multe dosare penale.

Argeșul colectează și reciclează deșeurile electrice!

Marţi, 26 Aprilie 2022 10:16

A.D.I Servsal Argeș și Eco Positive au lansat programul de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice “Argeșul RECICLEAZĂ!”.

Este vorba despre un program, care vine în sprijinul argeșenilor și autorităților locale, ce vizează implicarea și responsabilizarea tuturor în domeniul protecției mediului, prin colectarea corectă și trimiterea la reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a Deșeurilor de Baterii și Acumulatori (DBA).

 

Pagina 2 din 228

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea