Proiect pentru dezvoltarea competențelor asistenților sociali din mediul rural, la Universitatea din Pitești

Luni, 10 Decembrie 2018 23:00

Universitatea din Pitești va găzdui, în perioada 10-12 decembrie, prima întâlnire de lucru în cadrul proiectul Empowering Practitioners in Social Work from Rural Communities – EPSWRA - Împuternicirea practicienilor în asistență socială din comunitățile rurale.
Valoarea noului proiect, finanțat în cadrul programului Erasmus+, Acțiunea Cheie 2 - Parteneriate Strategice pentru Educația Adulților – Schimb de bune practici, este de aproximativ 150.000 de euro. Coordonarea este asigurată de Facultatea de Științe ale educației, Științe sociale și Psihologie, prin Departamentul de Psihologie, Științe ale comunicării și Asistență socială.

Mii de oameni, la cea de-a treia ediție a Târgului de Crăciun de la Mioveni

Luni, 10 Decembrie 2018 22:46

Concerte și artiști celebri, colinde, vin fiert, produse tradiționale, cadouri speciale, jucării de tot felul – au fost elementele care au adus magia Crăciunului la Mioveni. Mii de oameni au participat, pe parcursul a patru zile, la Târgul de Crăciun de la Mioveni. Cea de-a treia ediție a Târgului de Crăciun a debutat de Moș Nicolae, pe 6 decembrie, fiind deschisă de corul Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea. Aceștia au introdus publicul în atmosfera sărbătorilor de iarnă cu un inedit concert de colinde. Pe scenă au urcat și micii artiști ai Centrului Cultural Mioveni, dar și Moș Crăciun și spiridușii acestuia.

 

Jucătorii de la FC Argeș își primesc de sărbători salariile restante

Luni, 10 Decembrie 2018 22:43

La ședința extraordinară de Consiliu Local Pitești, de săptămâna trecută, s-a votat suplimentarea bugetului Fotbal Club Argeș cu suma de 504.600 lei.
Mai precis, clubul a solicitat suplimentarea bugetului cu suma de 4.600 lei primită sub formă de sponsorizări pentru susținerea activității echipei de baschet. De asemenea, s-a aprobat suplimentarea cu 500.000 de lei, bani ce vin în completarea veniturilor Fotbal Club Argeș pentru atingerea obiectivelor din programul de activități aprobat pentru anul 2018 pe secții sportive.

”Thor” de Pitești! Tigrișorul este atracția momentului la ZOO Trivale

Luni, 10 Decembrie 2018 22:29

Grădina Zoologică din Piteşti are, din august, un nou membru. Este vorba despre un pui de tigru născut în captivitate şi ai cărui părinţi pot fi vizitaţi, de asemenea, la Zoo Trivale. De Sfântul Nicolae, micuțul jucăuș a primit din partea piteștenilor numele de Thor. Primăria Pitești a realizat pe pagina de facebook a instituției un sondaj propunând, pentru numele unui pui de tigru, patru variante: Thor, ASH, Beluga și Dexter. Cu 55% din voturile exprimate a fost ales numele Thor. Tigrișorul este atracția momentului la Grădina Zoologică din Trivale.

 

Mii de oameni s-au înghesuit la sfințirea noii catedrale din Curtea de Argeș

Luni, 10 Decembrie 2018 10:24

Mii de credincioși au venit, pe 7 decembrie, la Curtea de Argeș unde a avut loc sfințirea Altarului noii Catedrale Arhiepiscopale din Curtea de Argeș, cu hramurile Sfânta Mucenița Filofteia și Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril. Slujba de sfinţire a catedralei a fost oficiată în aer liber de un sobor de preoţi, în frunte cu Arhiepiscopul Calinic, fiind urmată de prima liturghie oficiată în noul lăcaş de cult.

A fost sfințit un monument închinat eroilor, la Mioveni

Luni, 03 Decembrie 2018 16:16

De sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, în curtea Bisericii "Sfântul Ilie" din cartierul Clucereasa, a fost sfinţit un monument, în formă de cruce, închinat eroilor din oraşul Mioveni, care şi-au dat viaţa pentru ţară. Monumentul din lemn a fost cioplit de meşterul Ion Rodoş. La eveniment au participat invitați din Republica Moldova, Federația Rusă, Grecia, Franța, parlamentari, consilieri locali și reprezentanți ai administrației locale a orașului Mioveni. Ansamblul „Dorulețul” al Centrului Cultural Mioveni a susținut un scurt program de cântece patriotice.

 

Gimnastele de la Onix Dance s-au calificat la Dance World Cup Canada

Luni, 03 Decembrie 2018 16:13

Gimnastele de la Onix Dance s-au calificat la Dance World Cup Canada. O antrenoare ambițioasă, Elena Cristina Zgreabăn, și câteva fetițe talentate și la fel de ambițioase au arătat că se poate face performanță și la Pitești. Ele vor participa la concursul internațional din Canada, o competiție importantă în domeniul acro-dansului, care se va desfășura în perioada 28 iunie - 6 iulie 2019.

SIF Moldova a cumpărat 24 de hectare de teren la Popești, pentru o cultură intensivă de arbuști fructiferi

Luni, 03 Decembrie 2018 16:12

SIF Moldova (SIF2), emitent care gestionează active de circa 2 miliarde lei, mizează puternic pe culturi de afine în contextul în care în vara anului 2018 a achiziţionat un teren de circa 24 hectare în Popeşti, judeţul Argeş, pe care vrea să dezvolte a treia fermă şi consideră că investiţia aduce randamente mai mari decât cele de la bursa de la Bucureşti. Totodată societatea, conform zf.ro,  are în derulare ultimele operaţiuni pentru achiziţia a încă unui teren în Argeş, unul de 10 hectare, după ce în august a majorat capitalul social al companiei care se ocupă de afacerile cu afine cu 3,3 mil. lei la 22 mil. lei, sumă vărsată integral pentru finanţarea investiţiei.

 

Reclamat pentru conflict de interese, directorul Viorel Badea nu a primit niciun răspuns de la ANI

Luni, 03 Decembrie 2018 16:07

Directorul de la Direcția Generală pentru Evidența Populației Argeș, Viorel Badea, a fost reclamat, în urmă cu mai bine de un an, de către conducerea Consiliului Județean Argeș pentru confict de interese la Agenția Națională de Integritate. Totul s-a întâmplat în momentul în care a izbucnit scandalul între Viorel Badea, Maria Dinu și conducerea Consiliului Județean Argeș. Până în prezent, inspectorii ANI nu au precizat concluziile raportului întocmit în urmă cercetărilor făcute. Directorul Viorel Badea a fost chemat la ANI doar pentru a i se aduce la cunoștință că a fost reclamat, în rest nu a mai primit niciun detaliu în plus despre dosarul în cauză.

Primăria Bogaţi a comemorat-o pe Elena Chiriţă, eroina din localitate

Luni, 03 Decembrie 2018 16:01

Primăria Bogaţi a organizat saptămâna trecută o acţiune de comemorare şi cinstire a unei fiice a satului devenită eroină naţională, dar care este mai puţin cunoscută publicului larg. La Bogaţi a fost marcată săptămâna trecută personalitatea celei care a fost Elena Chiriţă, născută în localitate, în satul Suseni, pe data de 30 noiembrie 1917, cu un an înainte de Marea Unire.

 

Flacăra Centenarului a poposit, de Sfântul Andrei, la Hârsești

Luni, 03 Decembrie 2018 15:56

Vinerea trecută, în zi de mare sărbătoare, Sfântul Andrei - Ocrotitorul României, comuna Hârsești a celebrat Centenarul Marii Uniri. La Monumentul Eroilor din satul Martalogi, au fost omagiați eroii căzuți în Primul Război Mondial. La ceremonie, au participat, alături de localnici și de primarul Ionel Moloiu, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, vicepreședintele Ion Mînzînă, vicepreședintele Senatului - senatorul Șerban Valeca, prefectul Emilian Dragnea, senatorul Cristina Stocheci, consilieri județeni și primari și viceprimari argeșeni, printre care cei din Lunca Corbului, Stolnici sau Bârla.

Un general cât un Centenar, celebrat la Mioveni

Luni, 03 Decembrie 2018 15:45

Joi, 29 noiembrie 2018, la Muzeul Cula Racovița din Mioveni, generalul de brigadă în retragere Constantin Năstase, în vârstă de 103 ani, a fost celebrat cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Locul nu a fost ales întâmplător. Muzeul Cula Racovița constituie creația generalului Năstase și prezintă o parte din viaţa acestuia.
Pentru devotamentul și pasiunea cu care a împărtășit tinerelor generații spiritul și mândria de a fi argeșean, pentru promovarea identității și unității poporului român, punând la loc de cinste istoria și cultura națională, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, i-a înmânat generalului Năstase Diploma Omagială, Medalia Centenară și Tricolorul Regal, pe care generalul l-a îmbrățișat și l-a sărutat.

 

Dezbatere pe tema „Reflecție asupra globalizării”, la Mioveni

Luni, 03 Decembrie 2018 15:39

Unul dintre proiectele din cadrul programului EUROPA PENTRU CETĂȚENI implementate de orașul Mioveni este proiectul WISE ”WILE INNOVATING AND STRENGTHENING EUROPE” (Inovând și consolidând Europa). Este vorba despre un proiect dezvoltat în multiparteneriat cu 15 țări europene: Franța, Italia, Slovenia, Muntenegru, Albania, Portugalia, Belgia, Bulgaria, Croația, Olanda, Spania, Macedonia, Serbia, Grecia, Cehia.

Subcomisarul Mădălin Zamfir este noul şef al biroului Centrului Operaţional din Cadrul Poliției Argeș

Luni, 03 Decembrie 2018 15:27

Pe 27 noiembrie, subcomisarul Mădălin Zamfir, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Județean Argeș, a promovat concursul pentru funcția de şef birou Centrul Operaţional din cadrul poliției argeșene. Acesta a obţinut noua funcţie în urma concursului organizat la sediul IPJ Argeş, după ce a promovat examenul cu nota 8,64. Deși s-au înscris doi candidați, la concurs s-a prezentat doar Mădălin Zamfir.

 

Mii de oameni, prezenți la aprinderea luminițelor de Crăciun la Pitești

Luni, 03 Decembrie 2018 15:18

Ziua Națională a României a fost marcată la Pitești printr-o multitudine de manifestări. Flacăra Centenarului, paradă militară și muzică de fanfară, retragerea cu torțe a militarilor și, într-un final, aprinderea luminițelor de Crăciun, focurile de artificii și un concert spectaculos au fost o parte din evenimentele la care au luat parte mii de piteșteni.

Mioveniul a îmbrăcat straiele de sărbătoare

Luni, 03 Decembrie 2018 15:14

În An Centenar, oraşul Mioveni, prin Consiliul Local şi Centrul Cultural Mioveni, a pregătit locuitorilor şi invitaţilor o suită de manifestări culturale, artistice şi militare de mare ţinută. Coroane și jerbe de flori au fost depuse, sâmbătă, la monumentele eroilor din Mioveni, cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

 

Pompierul argeșean care a salvat un câine a defilat la parada de 1 Decembrie, la Arcul de Triumf

Luni, 03 Decembrie 2018 15:14

Pompierul Mugurel Costache a devenit cunoscut după ce a salvat de la moarte un câine suprins de un incendiu. Acum doi ani, prin gestul său, acela de a salva un câine de la moarte, făcându-i manevre de resuscitare, Mugurel a făcut mândră o țară întreagă, iar fapta sa a fost apreciată în întreaga lume. De 1 Decembrie, Mugurel Costache a făcut parte din cei câteva sute de pompieri cu tehnică specială care au defilat în faţa românilor, la Arcul de Triumf, alături de celelalte structuri de forţă ale ţării.

Începe cea de-a treia ediție a târgului de Crăciun din Mioveni

Luni, 03 Decembrie 2018 15:11

Deschiderea celei de-a treia ediții a Târgului de Crăciun din Mioveni va avea loc pe 6 decembrie, iar în zilele de 7, 8 și 9 decembrie vor fi organizate zilnic spectacole cu artiști de marcă, programe artistice și multe surprize. Una dintre cele mai iubite și mai bune voci din muzica românească, inconfundabila și inegalabila ANDRA, va concerta în cadrul Târgului de Crăciun de la Mioveni 2018.

 

Monumentul „Eroului Necunoscut”, inaugurat la Bascov!

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:58

Monumentul „Eroului Necunoscut” a fost inaugurat la Bascov. Edilul Gheorghe Stancu, împreună cu prefectul Emilian Dragnea, conducerea CJ Argeș, dar și primari din Argeș și din Republica Moldova au dezvelit statuia care înfățișează un soldat din Primul Război Mondial. Toată acțiunea are ca scop marcarea Centenarului Marii Uniri, totul pornind de la inițiativa primarului Gheorghe Stancu. Monumentul este dedicat eroilor căzuţi la datorie în Primul şi cel de-al doilea Război Mondial. El este amplasat la răscrucea a două drumuri importante, mai exact Piteşti - Curtea de Argeş şi Bucureşti - Râmnicu Vâlcea.

Connect-R vine la „Târgul de Crăciun” de la Mioveni

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:52

Nu mai este mult până când se va deschide cea de-a treia  ediția a Târgului de Crăciun de la Mioveni, într-o atmosferă magică de lumină multicoloră și bucurie. Deschiderea va avea loc pe 6 decembrie, iar în zilele de 7, 8 și 9 decembrie vor fi organizate zilnic spectacole cu artiști de marcă, programe artistice și multe surprize pentru toate vârstele.

 

Pagina 2 din 138

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea