Numire politică la Serviciul de Permise. Un ofițer din Capitală a fost numit în fruntea instituției

Marţi, 13 Octombrie 2020 13:27

O nouă schimbare la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Argeș! Odată cu ieșirea la pensie, pe 15 iulie, a comisarului șef Emil Angheloiu, atribuțiile instituției au fost preluate de comisarul-șef Marian Ivan. Doar că acesta a primit, în ultimele luni,numiri în funcție doar pe câte 30 de zile. Din câte se pare, Ivan nu a fost pe placul liberalilor, care i-au tot căutat un înlocuitor.  Și se pare că l-au găsi,t în cele din urmă. Tot pe la București, nu de alta dar se pare că s-a creat o modă printre liberali de a-i readuce în județ pe oamenii plecați la Capitală. Pentru că duminică, 11 octombrie, lui Ivan îi expiră din nou numirea, de luni în fruntea SPCRPCIV Argeș a fost numit ofițerul Cornel Matei, care a lucrat în ultima perioadă la Direcţia Regim Permise de conducere a municipiului Bucureşti.
A.V.

Ca să înțeleagă și fraierii care nu știu în română, consilierul județean PNL Eugen Nae lucrează la ”Senate of Romania”

Marţi, 13 Octombrie 2020 13:21

Eugen Nae, celebrul consilier județean al PNL, persoană politică ce a marcat o premieră județeană, se grăbește să își marcheze teritoriul precum un carierist de senzație. Premiera a fost înregistrată în 2018, odată cu plecarea șefului său, Iani Popa, de la PNL la ALDE. Consilierul județean Eugen Nae rămăsese angajatul senatorului, deși funcționa pe ștatele liberalilor. Întrebat de această situație, la timpul respectiv, Nae Eugen s-a declarat liberal pur-sânge, dar:

 

Directorul CAS Argeș – confirmat cu COVID-19

Marţi, 13 Octombrie 2020 12:16

 

Cristian Mitrofan, directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate Argeș, a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Liberalul a fost internat la Spitalul din Valea Iașului.

„Prieteni dragi, astăzi e marți 13, și din păcate nu am scăpat nici eu și am fost confirmat pozitiv de COVID-19. Am făcut preventiv toate analizele la spitalul din Mioveni iar seara am primit rezultatul. Starea mea de sănătate este stabilă în acest moment, nu am nicio problemă importantă și sunt internat în spitalul de la Valea Iașului pentru o perioadă cât mai scurtă, sper.

Atât la Mioveni cât și la Valea Iașului, am fost primit și îngrijit exemplar și pe această cale adresez mii de mulțumiri cadrelor medicale și întregului personal!Acest virus e perfid și deși m-am protejat tot timpul, tot s-a "agățat" de mine.

Simona Bucura Oprescu - confirmată cu COVID-19

Marţi, 13 Octombrie 2020 07:53

Simona Bucura Oprescu a fost confirmată pozitiv cu COVID - 19. Deputatul argeșean este internat la spitalul din Mioveni.

"Mă alătur miilor de români confirmați pozitiv de Covid19. Starea mea de sănătate este stabilă în acest moment și sunt internată în spitalul de la Mioveni unde am mare încredere în profesionalismul cadrelor medicale care au tratat cu succes până acum sute de alți pacienți.

Nu am pus la îndoială nicio clipă existența acestui coronavirus. Nu o faceți nici voi! Protejați-vă cât mai bine pentru siguranța voastră și a celor din jur!  Să dea bunul Dumnezeu să fiți feriți de acest inamic invizibil care produce atâta suferință! Multă sănătate tuturor!", a transmis deputatul argeșean, pe Facebook.

 

Poliția Locală Pitești - verificări pentru respectarea măsurilor de combatere a pandemiei de COVID

Luni, 12 Octombrie 2020 14:09

Săptămâna trecută, agenții din cadrul Compartimentului Activități Comerciale - Poliția Locală Pitești - au derulat o amplă acțiune de verificare a mai multor agenți economici și producători agricoli, atât în Bazarul Gheorghe Lazăr și Piața Ceair, cât și în zonele adiacente. Astfel, au fost aplicate mai multe avertismente verbale și 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 2000 lei, conform H.C.L. nr. 197/2017 privind efectuarea de comerț neautorizat și o sancțiune conform O.G. 99/2000, pentru lipsă autorizație privind desfășurarea activității de bar/restaurant. De asemenea, au fost efectuate verificări privind respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de SARS-CoV-2.  Menționăm faptul că Poliția Locală a Municipiului Pitești va monitoriza și va desfășura astfel de acțiuni, în toate cartierele orașului.

Adriana Molfea, managerul Spitalului Județean Argeș: „Nu mai avem personal infectat”

Luni, 12 Octombrie 2020 14:04

În țară, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 este în creștere. Săptămâna trecută, pentru prima dată de la debutul pandemiei, în țara noastră a fost depășit pragul de 3.000 de îmbolnăviri pe zi. Din fericire, situația în județul nostru este încă sub control, nefiind remarcată o creștere a cazurilor. Așa se face că în Spitalul Județean Argeș nu exista la sfârșitul săptămânii trecute  (vineri, 9 octombrie n.r.) personal medical infectat cu COVID-19.

 

20 de ani de învățământ superior medical la Universitatea din Pitești

Luni, 12 Octombrie 2020 14:03

Pe 9 octombrie, Universitatea din Pitești a sărbătorit 20 de ani de învățământ superior medical, eveniment organizat de Colectivul Programului de Studiu de Licență "Asistență Medicală Generală" din cadrul Facultății de Științe, Educație Fizică și Informatică. Evenimentul a reunit, în sala de festivități a Universității din Pitești, reprezentanți ai lumii medicale și academice, precum și studenți la specializarea asistență medicală.

Alexandru Cumpănașu: „Câmpulung Muscel e plin de droguri și interlopi”

Luni, 12 Octombrie 2020 13:56

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Pitești şi poliţişti din cadrul IPJ Argeş au efectuat, săptămâna trecută, un număr de 13 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Câmpulung, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de efectuare fără drept de operațiuni comerciale cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație conform legii și trafic de droguri de risc.

 

Graficul de colectare a deșeurilor reciclabile în Pitești - luna octombrie

Luni, 12 Octombrie 2020 13:51

Salubritate 2000 S.A., operator al serviciului de salubrizare în zona de sud a municipiului Pitești, aduce în atenția abonaților casnici graficul de colectare a deșeurilor reciclabile pentru luna octombrie, după cum urmează:
• Luni, 12 și 26 octombrie, străzile: 9 Mai, Abatorului, Abatorului (intrarea), Alexandru Odobescu, Alexandru Sahia, Armand Călinescu, Banu Mărăcine, Caporal Dogaru,  C-tin Mile, C-tin Hamangiu,  C-tin Stere, Dârzul, Dealurilor, Dimitrie Boteanu, Emanoil Bârzotescu, Emil Racoviţă,     Exerciţiu, Intrarea Valea Geamăna, Lotrului, Mică, Morile de Apă, Primăverii, Prundu Mic, Rahovei, Războieni, Războieni (aleea), Romeo Tuţă (slt.), Sever Niculescu (maior), Ştefan Ciobanu, Târgu din Vale, Urmuz (intrarea), Vasile Militaru, Victor Bilciurescu.

Nereguli descoperite de inspectorii DSVSA Argeș

Luni, 12 Octombrie 2020 13:45

# Au fost confiscate produse alimentare de origine animală în valoare de 20.000 lei

În contextul actual al evoluției pandemiei  COVID – 19 , pentru evitarea diseminării virusului, cât și pentru protecția populației și a personalului propriu, DSVSA Arges și-a adaptat activitatea,astfel încât în toate unitățile care produc, procesează,depozitează,transportă și comercializează produse alimentare de origine animală și nonanimală să fie prezenți  permanent medici veterinari, pe toată perioda de lucru. În cazul fermelor de animale, asistența medicală veterinară este asigurată de personalul propriu, sub supravegherea medicilor veterinari oficiali.

 

Taxele de talon, permis de conducere și numere roșii nu se mai plătesc la ghișeu

Luni, 12 Octombrie 2020 13:45

Instituția Prefectului Argeș vă reamintește că, începând cu data de 1 octombrie, plățile aferente operațiunilor de înmatriculare și permise nu se mai plătesc la ghișeu. Astfel, tarifele reprezentând contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor de circulație provizorie și a permiselor de conducere se vor încasa exclusiv în contul BCR: RO94RNCB0082000367331018, beneficiar: Regia Autonomă - Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), utilizând mijloacele de plată: virament, mijloace de plată online, Sistemul național electronic de plată online (S.N.E.P) – ghișeul.ro, mandat poștal.

Orban: „Voi propune sistarea evenimentelor private. Reprezintă una din principalele surse de îmbolnăvire”

Luni, 12 Octombrie 2020 13:39

 

Premierul Ludovic Orban susține că evenimentele private sunt principala sursă de îmbolnăvire și nu exclude interzicerea acestora.

„O restricție pe care am gândit-o: voi propune sistarea evenimentelor private. Este clar că reprezintă una din principalele surse de îmbolnăvire. Sau revenirea la 20 de persoane. Sunt foarte mulți organizatori de evenimente care nu respectă regulile. E posibil să nu mai permitem. (...) Fie revenim la 20 de persoane, se fac în familie, sau sunt anumite voci care vor interzicerea”, a declarat luni Ludovic Orban, conform hotnews.ro.

Guvernul se pregătește pentru prelungirea stării de alertă care ar putea veni cu noi restricții.

 

Școală în tinda Bisericii din Expo Parc

Luni, 12 Octombrie 2020 13:39

Biserica și Școala, ca factori educaționali decisivi, au responsabilitatea de a spori cooperarea în vederea educării și formării copiilor și a tinerilor pentru o viață armonioasă în familie şi în societate. Parohia ”Izvorul Tămăduirii” din Municipiul Pitești a organizat, săptămâna trecută, în incinta bisericii din Expo Parc, pregătire cu elevii care doresc să-și actualizeze cunoștințele la Limba și Literatura Română.

Celebrul medic Dan Florin Străjean – posibilă colaborare cu Spitalul din Mioveni

Luni, 12 Octombrie 2020 13:30

Discuții avansate, la Mioveni, pentru ca pacianții, în viitor să poată beneficia de experiența doctorului  Dan Florin Străjean, medic primar, cu o activitate prodigioasă de peste 25 ani în obstetrică-ginecologie și învățământul universitar, anunţă primarul Ion Georgescu.
Ion Georgescu, primar: ”În viitorul apropiat, Spitalul Orășenesc Mioveni ar putea beneficia de experiența și contribuția profesională a domnului doctor Dan Florin Străjean, medic primar, cu o activitate prodigioasă de peste 25 ani în obstetrică-ginecologie și învățământul universitar.

 

ANI a sesizat Parchetul în cazul directoarei APIA Argeș, Mariana Pană

Miercuri, 07 Octombrie 2020 11:19

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești în cazul Marianei Pană, director executiv în cadrul Centrului Județean Argeș al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, cu privire la săvârșirea infracțiunii de conflict de interese penal, respectiv „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”.

„În exercitarea atribuțiilor de serviciu aferente funcției de director executiv, persoana evaluată a îndeplinit un act prin care s-a obținut un folos de natură patrimonială pentru sora sa, prin emiterea și semnarea unei Decizii, conform căreia, începând cu data de 25 noiembrie 2019, sora persoanei evaluate este numită în funcția publică de execuție de consilier superior la APIA Centrul Județean Argeș – Centrul Local Costești”, arată ANI într-un comunicat.

Topul „rușinii”. Candidații la primăriile din Argeș cu cele mai slabe rezultate

Marţi, 06 Octombrie 2020 08:17

La alegeri, întotdeauna există favoriți și candidați care speră să facă o figură frumoasă. Doar că atunci când se înscriu prea multe persoane în cursa electorală, există și riscul să cazi în ridicol și să obții aproape o duzină de voturi.  Astfel, în Argeș, conform rezultatelor publicat pe roaep.ro, există candidați la primărie care au obținut mai puține voturi  chiar decât voturile nule înregistrate în respectiva localitate.

 

Topul celor mai iubiți primari

Marţi, 06 Octombrie 2020 08:15

# Topul celor mai iubiți primari. Cele mai bune rezultate obținute de edilii argeșeni la alegerile locale

 

Au existat primari, în localitățile din Argeș, care au câștigat alegerile locale, din 27 septembrie, fără prea multe emoții.  Săptămânalul „Atitudine în Argeș” a realizat un top al celor mai bune rezultate obținute de edilii argeșenii la alegerile locale.

 

1. Hârtieşti – Ion Cosmin Ştefan (foto) (PNL): 90,16%;
2. Lereşti – Marian Toader (PSD): 88,82%;
3. Poienarii de Argeş – Dragoş Boncea (ANŢ): 88,52%.
4. Ciofrângeni – Dorin Florin Panțeru (PSD): 86,35%;

Grădinița cu Program Prelungit ”Primii Pași” va fi reabilitată

Luni, 05 Octombrie 2020 22:19

# Valoarea totală a proiectului este 1.571.904,65 lei

Primăria Municipiului Pitești a semnat Contractul de finanțare nerambursabilă pentru proiectul „Reabilitare și modernizare Grădinița cu Program Prelungit *Primii Pași*”.
Valoarea totală a proiectului este 1.571.904,65 lei, din care finanțarea nerambursabilă acordată este de 1.540.466,56 lei, sumă care reprezintă 98 % din valoarea cheltuielilor eligibile, contribuția proprie fiind de 31.438,09 lei, iar durata de implementare a acestuia este de 14 luni.

 

Începând cu 7 octombrie, angajații din Sănătate ar putea declanșa grevă japoneză

Luni, 05 Octombrie 2020 21:38

Consiliul Național al Federației SANITAS a analizat cele mai importante probleme cu care se confruntă salariații din sistemele de Sănătate, aflate de mai bine de 7 luni în prima linie a luptei cu noul virus SARS-COV-2.
Printre acestea se numară „întârzierea nepermisă în acordarea drepturilor salariale cuvenite și/sau acordarea neunitară a acestora la nivelul aceluiași tip de unități sanitare/de asistență medico-socială/de asistență socială și/sau pentru același tip de activitate” și „organizarea deficitară a circuitelor/activităților specifice în spitalele COVID/suport COVID, chiar și după 7 luni de la începutul pandemiei, situație care duce inevitabil la infectarea la locul de muncă a colegilor”.

SEdC Mioveni: Modalități de transmitere a indexului

Luni, 05 Octombrie 2020 21:34

SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL asigură citirea apometrelor din data de 27 a fiecărei luni până în ultima zi a lunii, în cartierele Făget, Clucereasa, Racovita, Colibași, zona caselor din Mioveni, blocuri și agenți economici. „În perioada menționată un operator al societății noastre va citi apometrele manual și inclusiv pe cele cu modul electronic.

 

Pagina 2 din 180

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea