Pitești, în Divizia A la șah!

Miercuri, 11 Octombrie 2023 13:51

În perioada 9 - 15 octombrie, se desfășoară, în stațiunea Bușteni, Campionatul Național pe echipe masculine Divizia A, la șah. Piteștiul este reprezentat la aceasta competiție prestigioasă de ACS Alfil Pitești.

Această deplasare a fost realizată cu sprijinul total al Primăriei Municipiului Pitești, prin aprobarea proiectului de finanțare.

Echipa este compusă din: Miroiu George Catălin, Sanz Daniel, Foișor Ovidiu, Costin Alexandru, Veneteanu Mihai, Capragiu Matei, Stancu Ovidiu și Rădulescu Andrei.

Profesor din Piteşti: “În România, avem o şcoală ca o Cenuşăreasă”

Miercuri, 11 Octombrie 2023 10:20

 

Săptămâna trecută, pe 5 octombrie a fost Ziua Educaţiei. Mesajele politicienilor au curs. Cu toţii au lăudat profesorii şi au vorbit despre cât de importantă este şcoala. Dar numai în zilele festive şi în campania electorală educaţia e pusă în frunte. Pentru că observăm că, de 30 de ani, învăţământul este cel mai subfinanţat domeniu, iar profesorii şi elevii sunt mereu ignoraţi. Cele mai multe reforme şi cei mai mulţi miniştri i-a avut Educaţia.

Am stat de vorbă cu o profesoară care predă la o şcoală gimnazială din Piteşti, despre calitatea şcolii româneşti şi am aflat că a fi profesor, azi, nu mai este o virtute.

 

 

Prim procurorul Parchetului Judecătoriei Câmpulung va ieși la pensie

Marţi, 10 Octombrie 2023 17:56

 

Mai mulți procurori și-au depus cererile de eliberare din funcție. Pe 10 octombrie 2023, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Klaus Iohannis, președintele României, a propunerii de pensionare a șase procurori.

Printre cei care vor să iasă la pensie se află și doi procurori argeșeni.

IPJ Argeș: Au fost înregistrate mai puține infracțiuni de violență în familie

Marţi, 10 Octombrie 2023 17:36

 

Violenţa în familie include o multitudine de acte de violenţă de limbaj, gestică sau alte forme de violenţă psihică și fizică. Efectele violenţelor în familie sunt dintre cele mai grave. Aceasta afectează buna dezvoltare psihomotorie a copiilor. precum şi viaţa normală a adulţilor. În primele opt luni ale anului 2023, au fost înregistrate 1.100 de infracțiuni de violență în familie, cu 3,6% mai puține față de aceeași perioadă a anului 2022, a transmis IPJ Argeș.

Între ianuarie și august 2023 au fost emise 188 de ordine de protecție provizorii, dintre care 85 % au fost confirmate de procuror. În 220 de cazuri, victimele au refuzat emiterea unui ordin de protecție provizoriu. În această perioadă au fost emise de către instanța de judecată 226 de ordine de protecție definitive.

 

În Argeș a fost depistată cea mai mare captură de ecstasy din România. Valoarea drogurilor este de 4 milioane de euro

Marţi, 10 Octombrie 2023 16:44

 

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au desfășurat o operațiune de investigație amplă, în cadrul căreia a fost capturată o cantitate record de pastile de tip ecstasy, în valoare de aproximativ 4.000.000 de euro.

La data de  10 octombrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a doi bărbați, cetățeni turci, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Un fost polițist solicită demisia șefului Poliției Locale Pitești și se autopropune în locul lui

Marţi, 10 Octombrie 2023 16:43

 

Săptămâna trecută a făcut furori cazul primarului Ion Georgescu de la Mioveni care a fost arestat preventiv fiind acuzat de trafic de influență. Edilul a fost denunțat la DNA de către fostul polițist Valerică Nicolae, actualul șef al Poliției Locale Pitești, că a primit bani pentru a o angaja pe fata lui ca medic chirurg la Spitalul Mioveni. Nu intrăm în mai multe amănunte pe acest subiect, justiția își va face treaba cu siguranță. Dar au apărut voci, inclusiv din cercul polițiștilor, fie ei și pensionari, care cer demisia directorului Poliției Locale Pitești, care a recunoscut, prin denunțul făcut, că a dat mită.

 

 

Rezultatele concursului de promovare a judecătorilor la instanțele din Argeș

Marţi, 10 Octombrie 2023 10:39

 

Mai puțin de jumătate dintre posturi au fost ocupate în urma concursului de promovare efectivă a judecatorilor organizat la nivel național. Deși au fost puse la bătaie 500 de locuri de către Consiliul Superior al Magistraturii, în competiție au intrat inițial 332 de judecători. Dintre aceștia doar 199 de judecători au ocupat posturi.

În Argeș nu au fost ocupate toate locurile scoase la concurs de către Tribunalul Specializat în Argeș. La nivlul acestui județ cel mai mare punctaj a fost obținut de către judecătoarea Beatrix-Yvonne Vesna Piess-Malimarcov cu 98,44 puncte. Aceasta a fost promovată de la Tribunalul Vâlcea la Curtea de Apel Pitești, Secția I Civilă.

 

Avocații din Argeș au fost în grevă o zi. Ar putea urma și alte acțiuni de protest

Marţi, 10 Octombrie 2023 10:35

 

# Decanul Baroului Argeș, av.Dragoș Nicolescu: ”Ne-am bucurat de prezența reprezentanților Parchetelor, DIICOT și DNA precum și ai IPJ Argeș”

Grevă elegantă, de o zi, pe 4 octombrie, în rândul avocaților. Protestul lor a evidențiat, în întreaga țară și, în special, în Baroul Argeș, unitatea dintre membrii acestei nobile profesii. Împreună au fost discutate problemele parteneriatului indispensabil pentru justiție dintre avocați și magistrați, subliniindu-se vulnerabilizarea accentuată a însuși dreptului la apărare garantat prin Constituție.

 

 

Au început nominalizările la Premiul Mentor pentru excelență în educație 2023

Marţi, 10 Octombrie 2023 09:57

 

Zece profesori și antrenori vor primi și în acest an distincția Premiul Mentor pentru excelență în educație. Premiul constă dintr-un trofeu realizat de artistul sticlar Ioan Nemțoi și o sumă în valoare de 8.000 de lei, se arată într-un comunicat emis de Fundația Pentru Comunitate.

Programul se organizează de 14 ani din dorința de a atrage atenția opiniei publice asupra acelor profesori, educatori, antrenori, mentori, care au avut un rol important în viața discipolilor lor. Sunt profesori care au descoperit și au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii pași, al căror devotament și entuziasm au contribuit esențial la dezvoltarea, punerea în valoare a talentelor lor.

 

Handbal de națională la Mioveni!

Luni, 09 Octombrie 2023 11:33

 

Naționala României de handbal feminin, revine la Mioveni! ROMÂNIA - BOSNIA HERȚEGOVINA, partida din cadrul preliminariilor Campionatului European de handbal feminin 2024, va avea loc pe 11 octombrie de la ora 17:30, la Sala Sporturilor Mioveni.

Biletele se găsesc online pe www.bilet.ro si la casieria sălii, doar în ziua meciului.

Prețuri: 80 lei / 60 lei / 40 lei

 

 

Festivalul „Toamna piteșteană”, ediția a XVII-a: 12 - 22 octombrie 2023!

Luni, 09 Octombrie 2023 11:31

Peste 150 de comercianți, majoritatea producători locali, sunt înscriși la participarea, în acest an, la târgul tradițional al produselor de toamnă, ce va avea loc în perioada 12 – 22 octombrie, la Pitești!

Cea de-a 17-a ediție a festivalului „Toamna piteșteană” se va desfășura în zona centrală a orașului, iar produsele comercializate vor fi din categoria celor de sezon: legume și fructe - proaspete și conservate, miere și dulcețuri, must, ceaiuri de plante, produse din lavandă, flori de toamnă.

Profesorii - obligaţi prin lege să participe la cursuri de prim ajutor! În realitate, e vrăjeală!

Joi, 05 Octombrie 2023 11:04

 

Profesorii din învăţământul preuniversitar vor fi obligaţi să participe regulat la cursuri de prim ajutor. Potrivit Edupedu.ro, cursul face parte din formarea continuă a cadrelor didactice. Şi totuşi, Ministerul Educației a transmis că elevii și profesorii nu vor avea parte de cursuri de prim ajutor nici în acest an şcolar.

Art. 188 – „(11) Pentru personalul din învățământul preuniversitar, formarea continuă va include, în mod obligatoriu și periodic, un curs de prim ajutor”, se arată în Legea învățământului preuniversitar, conform sursei citate.

 

 

Specialist în Medicină de Urgență la Spitalul din Mioveni

Marţi, 03 Octombrie 2023 22:11

 

Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni are un nou medic coordonator. Este vorba de Alin Constantin Radu, medic cu specializarea în Medicină de Urgență.

Alin Constantin Radu este argeșean, are 33 de ani și este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie din Craiova. Experiența acumulată ca rezident în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova și ca medic specialist în cadrul Unității Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență Alexandria este îmbogățită permanent prin participarea la cursuri și stagii de perfecționare.

 

Argeşeanul Daniel Petrescu, şeful Statului Major al Apărării: „România și NATO trebuie să se pregătească pentru o confruntare pe termen lung cu regimul Federației Ruse”

Marţi, 03 Octombrie 2023 06:29

 

Generalul Daniel Petrescu, şeful Statului Major al Apărării, a vorbit la Forumul Euroatlantic de Reziliență, organizat la București, despre acţiunile Rusiei în războiul cu Ucraina, acţiuni care afectează direct România. “România și NATO trebuie să se pregătească pentru o confruntare pe termen lung cu regimul Federației Ruse” – a spus Petrescu.

„Războiul a revenit în Europa. E un război ales de Rusia, care pentru Ucraina e un război de supraviețuire națională și o luptă pentru valorile occidentale. Nu vedem finalul acestui război acum și, în timp ce admirăm reziliența societății ucrainene în fața atacurilor ruse, trebuie să ne pregătim și noi pentru o confruntare pe termen lung cu regimul Federației Ruse.

 

 

Au început cursurile gratuite la Centrul Cultural Mioveni

Luni, 02 Octombrie 2023 21:11

 

Centrul Cultural Mioveni organizează mai multe cursuri gratuite destinate copiilor, pentru anul școlar 2023 – 2024. Programul acestora este următorul:

Luni: Canto muzică ușoară: 10:00-18:00; Dans modern-sportiv: 17:00-19:00;

Marți: Canto muzică populară: 10:00-16:00; Pictură: 16:00-19:00;

Miercuri: Pian: 14:00-19:00; Mandolină: 16:30-18:30; Dans modern sportive: 17:00-19:00;

 

O nouă campanie de sterilizare a câinilor și pisicilor la Budeasa

Luni, 02 Octombrie 2023 18:22

 

La Budeasa, ultima campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor, din acest an, se va desfășura duminică 8 octombrie. Campania se va desfășura în satul Budeasa Mare, în incinta Complexului Național Sportiv Bascov-Budeasa.

„Pentru a vă înscrie cătelul sau pisica, fie le puteți contacta pe doamna Florina (0740413532) sau doamna Flavia (0742992210) , fie puteți lasă un comentariu la postarea de pe pagina de Facebook a Primăriei Budeasa. Un efort comun pentru un viitor mai bun!”, informează Primăria Budeasa.

 

 

Atenție! Avocații argeșeni, în grevă

Luni, 02 Octombrie 2023 11:16

# 4 octombrie a fost declarată „o zi fără avocați”

Avocații din Baroul Argeș vor protesta în ziua de miercuri, 4 octombrie. În această zi, nici un avocat nu va asigura asistență judiciară și nu va intra în sălile de judecată, cu excepția analizării măsurilor preventive în cazurile penale. Avocații argeșeni se raliază colegilor din țară, care au decis să tragă un semnal de alarmă cu privire la disfuncționalitățile frecvente pe care le întâmpină în desfășurarea activităților judiciare în plan local.

Tinerii de succes ai Argeșului! Emil Cențiu, angajat la o bancă de investiții din Londra: „Vin în țară doar în vacanță”

Joi, 28 Septembrie 2023 12:54

 

Zilele trecute, Romanian Science Festival (RSF) a adunat în Argeș mai mulți tineri cercetători și profesioniști din diferite domenii, care au venit din șapte țări special pentru acest eveniment. Festivalul a fost și în acest an o reușită. Sute de voluntari, alături de mentorii RSF și profesorii coordonatori, au arătat celor interesați frumusețea științelor. Cu această ocazie, au participat și mai mulți tineri argeșeni, care au plecat din țară pentru a studia în străinătate și au reușit să-și facă o carieră în domeniul dorit.

 

 

Fostul ministru al Mediului nu se lasă! Va depune un proiect pentru controlul populaţiei de urşi!

Miercuri, 27 Septembrie 2023 10:44

 

Săptămâna viitoare, senatorul UDMR Tanczos Barna (fostul ministru al Mediului) va depune un proiect de lege pentru a controla fenomenul de extindere a habitatelor de urs brun. Barna vrea reintroducerea vânătorii pe baza unei cote stabilite.

Argeşenii sunt interesaţi de acest proiect, deoarece urşii au făcut ravagii în multe gospodării. Din păcate aceste animale s-au înmulţit necontrolat încât au ajuns chiar şi în sudul judeţului.

 

Şeful ISJ Argeş, Dumitru Tudoiu: “Cea mai mare problemă o reprezintă consumul de droguri pentru copii de la vârste din ce în ce mai mici”

Miercuri, 27 Septembrie 2023 08:43

 

Săptămâna trecută, Dumitru Tudosoiu, inspectorul şcolar general al ISJ Argeş, a vorbit la un post local de televiziune despre situaţia consumului de droguri în şcoli şi licee şi despre măsurile care ar trebui luate pentru a ne proteja copiii de droguri.

“Cea mai mare problemă, într-adevăr, şi pe buzele tuturor o reprezintă (din păcate pentru noi toţi) consumul de droguri pentru copii de la vârste din ce în ce mai mici. Şcoala trebuie să fie foarte atentă. Fiecare diriginte trebuie să-şi cunoască foarte bine elevii de la clasă.

 

 

Pagina 11 din 280

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea