124 de câini și pisici au fost sterilizate în cadrul campaniei gratuite de la Mioveni

Joi, 25 August 2022 08:08

Timp de trei zile, pe platoul Făget, s-a desfășurat campania gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor cu sau fără stăpân, în cadrul căreia au fost sterilizate 124 de capete (câini și pisici de rasă comună), cu sau fără stăpân.

Acțiunea a fost organizată de Primăria orașului Mioveni, Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL și Asociația Tierhilfe Hoffnung – adăpostul de câini Smeura, căreia îi mulțumim din suflet pentru ajutor.
Operațiile au fost efectuate în două clinici veterinare mobile.
Mulțumim, de asemenea, și locuitorilor care au înțeles că sterilizarea în masă este singura soluție pentru se limita abandonul puilor rezultați din înmulțirea necontrolată a câinilor și pisicilor, dar și în vederea menținerii sănătății populației canine și feline din orașul nostru.

Pe 31 august vor fi afișate primele rezultate la BAC-ul de toamnă

Miercuri, 24 August 2022 10:15

După finalizarea probelor scrise la examenul național de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022, urmează desfășurarea probele de evaluare a competențelor (lingvistice și digitale). Acestea sunt programate în intervalul 22 - 29 august (cu excepția zilelor de 27 și 28 august). Amintim că pentru susținerea probelor scrise, în județul Argeș s-au înscris 1115 candidați, dintre care 680 candidați din promoția curentă, respectiv 435 candidați din promoțiile anterioare.

 

Primele rezultate vor fi afișate pe data de 31 august 2022, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, atât în format fizic, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

 

Ministrul Educaţiei - decizie privind examenul de admitere la liceu, în colegiile naţionale!

Miercuri, 24 August 2022 09:11

Ministrul Sorin Cîmpeanu a discutat cu sindicatele din educaţie despre măsurile pe care trebuie să le ia în contextul organizării examenelor de admitere în colegiile naţionale. Părţile implicate au agreat varianta pe care o consideră corectă şi care dă şanse elevilor buni şi foarte buni de a accede la liceele de top. Noile măsuri vor fi aplicate din vara lui 2024.

„Posibilitatea legală a organizării concursului propriu de admitere la nivel de colegiu (nu numai la nivelul colegiilor naționale), cu condiția ca această admitere să fie organizată imediat după susținerea examenului de Evaluare Națională, se constituie într-o veritabilă șansă suplimentară pentru ca elevii să poată fi admiși în colegiile dorite, fiind în același timp o oportunitate unică pentru acele colegii care își doresc și își asumă selecția în vederea susținerii performanței prin inițierea unui număr important de clase de excelență/specializare în rețeaua unităților de învățământ preuniversitar de stat.

 

CS Mioveni a rămas fără antrenor

Marţi, 23 August 2022 13:44

CS Mioveni a anunțat marți, 23 august, că s-a despărțit amiabil de antrenorul Alexandru Pelici. Echipa argeșeană e ultima în Liga 1, cu doar un punct în 6 etape.

Pelici era cel mai longeviv antrenor din Liga 1. El a promovat cu CS Mioveni în Liga 1 la finalul sezonului 2020-2021 și a salvat-o de la retrogradare în sezonul trecut.

Conducerea clubului se află în tratative pentru aducerea unui nou antrenor. Favorit să preia echipa este Flavius Stoican, conform digisport.ro.

Stoican a mai antrenat-o pe CS Mioveni între octombrie 2012 şi mai 2013, pe parcursul a 17 etape. În prezent, acesta este liber de contract.

 

DTO Rally Team se pregătește pentru Raliul Iașului

Marţi, 23 August 2022 10:27

 

Orașul celor 7 coline va găzdui, în perioada 2-4 septembrie, ediția a 38-a a întrecerii automobilistice de tradiție din Iași. Așteptarea se apropie de final pentru piloți, copiloți, arbitri, oficiali FRAS și, nu în ultimul rând, pasionați de motosport. Până la ediția din acest an a Raliului Iașului au rămas doar câteva zile.

 

Organizatorii au pregătit multe noutăți pentru concursul de la începutul lunii septembrie. Locațiile principale, probele, comandamentul vor fi pregătite ca pentru o competiție de mare anvergură. Cele 9 probe se vor desfășura pe parcursul a 3 zile, de vineri până duminică. La start vor participa și trei echipaje ale DTO Rally Team. Echipa argeșeană va fi reprezentată de: Cristi Dolofan/Traian Pavel (Citroen C3 Rally 2); Eugen Caragui/Robert Fus (Peugeot 208 R5 T16); Bogdan Năstase/Delia Năstase (Mitsubishi Lancer Evo).

Măsurători cadastrale în Budeasa

Marţi, 23 August 2022 10:21

În această săptămână, între 22-26 august, în intervalul orar 09:00-17:00, urmează să se desfășoare măsurători cadastrale în satul Budeasa Mică, Strada Principală.

„Măsurătorile vor viza gospodăriile situate pe partea dreaptă, numerotate cu numere pare. Avem rugămintea de a asigura accesul, pe proprietatea dumnevoastră, a echipelor din teren și menționăm că acestea vor fi însoțițe în permanență de un reprezentant din cadrul primăriei. După efectuarea măsurătorilor, aveți obligația de a pune la dispoziție toate actele de proprietate și de stare civilă!”, informează Primăria Budeasa.

 

Analogue Festival bate la ușă! Vezi programul spectacolelor

Marţi, 23 August 2022 09:09

Mai sunt câteva zile până la organizarea celui mai mare festival din județul Argeș. Între 2 și 4 septembrie 2022, pe Platoul Făget din Mioveni (județul Argeș), se va desfășura Analogue Festival, cu sprijinul Primăriei Mioveni și al Centrului Cultural din Mioveni. Participanții la festival vor putea alege dintre cele 3 scene muzicale, ateliere de creație și multe zone de relaxare și de digitalizare, pentru o conexiune cât mai reală între oameni cu preocupări și valori comune.

Organizatorii au anunţat programul artiștilor pe zile și preţul biletelor de o zi (140 lei). Biletele pe zile și abonamentele cu acces de 3 zile sunt disponibile online pe Bilete.ro, Ia Bilet, Entertix si Eventim, dar vor putea fi achiziţionate și direct de la intrare, în zilele de festival,în limita stocului disponibil.

Primăria Pitești dă 8.000 de euro pentru un teren de 74 mp

Luni, 22 August 2022 14:58

 

# Municipalitatea vrea să amenajeze o parcare pe terenul respectiv

Pe 24 august se desfășoară ședința ordinară a Consiliului Local Pitești. Municipalitatea dorește înființarea unei parcări publice în strada Trivale, în zona Bisericii Advetiste, care va funcționa în regim de parcare cu plată. De asemenea, administrația locală va cumpăra un teren de 74 mp, situat pe strada Tudor Vladimirescu, necesar pentru amenajarea unei parcări aferente blocurilor de locuințe P10-11 și P12. Deși proprietarii au cerut 10.000 de euro pentru această suprafață, comisia de negociere a Primăriei a reușit să bată palma cu aceștia pentru suma de 8.000 de euro. În continuare, vă prezentăm ordinea de zi a ședinței:

 

Spectacolele pentru copii din Parcul ”Lunca Argeșului” - o reușită

Luni, 22 August 2022 13:02

Parcul „Lunca Argeșului” a vibrat, săptămâna trecută, la cele două evenimente dedicate copiilor: concertul educativ al Filarmonicii Pitești și spectacolul Centrului Cultural „Hello, Summer!”

Muzică, dans și, mai ales, sute de copii încântați, alături de familiile lor, au animat Parcul „Lunca Argeșului” în seara de 18 august, când au avut loc două spectacole deosebit de frumoase, pentru copii: „Hello, Summer!” și concertul educativ al Filarmonicii Pitești.

Începe o nouă ediție a Turneului național de tenis al avocaților

Joi, 18 August 2022 21:24

În perioada 25-28 august, la complex Star din Bascov, are loc a V-a ediție a Turneului național de tenis al avocaților, organizat de Baroul Argeș. Sub numele „Avocații joacă tenis”, turneul va reuni la start peste 45 de avocați, din toate barourile din țară. Aceștia se pot înscrie la următoarele categorii: simplu (-45, +45, începători și avansați, masculin și feminin) sau dublu (începători și avansați, masculin, feminin și mixt).

„Împlinim 5 ani! 5 ani de tenis și prietenie în jurul cărora se adună în fiecare an noi prieteni! Și creștem în continuare! Cele 6 terenuri de tenis și noi, organizatorii, vă așteptăm!”, au precizat reprezentanții Baroului Argeș.

A.V.

 

Eveniment inedit, de Ziua Limbii Române, la Pitești!

Joi, 18 August 2022 08:21

# Concurs de dezbateri, susținut de liceenii Piteștiului

În acest an, pe 31 august, municipalitatea le propune piteștenilor nu doar o celebrare tradițională a Zilei Limbii Române, ci un eveniment în egală măsură festiv și educativ: un concurs de dezbateri, susținut de liceenii Piteștiului, reprezentanți ai generației X!

Găzduit de Filarmonica Pitești și organizat de Consiliul Județean al Elevilor Argeș - unica structură de reprezentare a elevilor argeșeni din învățământul preuniversitar - și de Centrul de Tineret OVD Argeș - asociație non-guvernamentală cu scop filantropic, în parteneriat cu Primăria Pitești, evenimentul va pune în discuție o temă de dezbatere actuală și provocatoare: cât de reală este amenințarea de a ne pierde autenticitatea limbii, prin acceptarea noutăților apărute în vorbirea și în scrierea zilelor noastre?

 

În septembrie reîncepe proiectul „Fii Avocat în Școala Ta!”

Miercuri, 17 August 2022 21:17

Pe 3 septembrie va avea loc, la Biblioteca „Victor Anagnoste” din Palatul de Justiție, o conferință de presă privind lansarea celei de a 2-a ediții a Proiectului FAST – Fii Avocat în Școala Ta!”, ce a fost inițiat de Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR)  și implementat de avocații voluntari din barourile din țară.

Încurajați de succesul repurtat în cursul anului școlar anterior și având în vedere începerea pe data de 5 septembrie a noului an, UNBR va marca, printr-un eveniment special, debutul acestei noi ediții. Vor participa personalități ale profesiei de avocat, invitați din cadrul inspectoratelor județene, dar și coordonatorii echipelor de implementare de la nivelul fiecărui județ și chiar elevi – destinatari ai efortului depus de avocați.

 

 

S-au pus în vânzare biletele de o zi, la Analogue Festival din Mioveni

Miercuri, 17 August 2022 14:05

# Vezi care este programul artiștilor pe zile

Între 2 și 4 septembrie 2022, pe Platoul Făget din Mioveni (județul Argeș), se va desfășura Analogue Festival, cu sprijinul Primăriei Mioveni și al Centrului Cultural din Mioveni.

Participanții la festival vor putea alege dintre cele 3 scene muzicale, ateliere de creație și multe zone de relaxare și de digitalizare, pentru o conexiune cât mai reală între oameni cu preocupări și valori comune.

Bodo de la Proconsul, experienţă neplăcută la o echipă de fotbal din Piteşti: „Nevastă-mea a primit poze porno pe grupul părinților”

Miercuri, 17 August 2022 08:29

De câţiva ani, Bodo de la Proconsul, soţia şi cei doi băieţi ai cuplului s-au mutat în comuna Dobreşti, din judeţul Argeş. Viaţa la ţară le prieşte de minune celor patru, aşa că nu mai simt nevoia să se întoarcă în Capitală, decât în vizită. Dar, deşi traiul simplu şi mâncarea sănătoasă sunt apreciate de familie, Bodo a recunoscut că a avut parte şi de neplăceri în Argeş. Un episod greu de digerat s-a petrecut la o echipă de fotbal din Piteşti, unde au activat băieţii artistului.

„Dani și Filip au jucat fotbal la Academia ,,Mircea Rădulescu’, în Voluntari. Mutându-ne, am încercat să dăm băieții la o echipă de fotbal din Pitești, cu renume, cu nume… în fine, nu contează. Așa am intrat noi în grupul părinților, pe WhatsApp și primește nevastă-mea niște poze porno pe grupul părinților. Ia uite, prietene, ce am aici: henț-careu direct! Și atunci am spus penalty, cartonaș roșu echipa și am luat copiii repede de acolo. Dacă pe grupul părinților e așa, atunci e nasol. Am retras copiii de acolo.

 

 

SEdC Mioveni anunță o nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor

Miercuri, 17 August 2022 08:13

Servici Edilitare pentru Comunitate Mioveni SEL anunță că în perioada 16 -18 august se va derula o campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor cu sau fără stăpân. Campania este organizată cu sprijinul Primăriei Mioveni și Asociației Tierhilfe Hoffnung – adăpostul de câini Smeura. Acțiunea are loc începând cu ora 9.00, pe platoul Făget. Programările se fac la numărul de telefon 0748.144.644, în intervalul orar 8.00 – 16.00.

Sponsor de marcă pentru echipa de handbal CS Dacia Mioveni 2012!

Marţi, 16 August 2022 10:24

 

CS Dacia Mioveni 2012 a încheiat un nou parteneriat pentru performanță, cu un sponsor de marcă! Săptămâna trecută, la Sala Sporturilor Mioveni, compania Euro Tehno Group, distribuitor autorizat al mărcilor de autovehicule Volkswagen, Volkswagen Autovehicule Comerciale, Audi și SEAT în Arges, Dâmbovița și Otopeni-Ilfov , reprezentată de directorul general domnul Ion Bălîngă, a semnat un acord de sponsorizare pentru echipa de handbal CS Dacia Mioveni 2012, care va evolua în Campionatul Național de Handbal, Liga Florilor.

Compania Euro Tehno Group a fost înfiinţată în anul 2001 și se poziţionează în topul distribuitorilor și serviciilor auto din judeţele Argeş și Dâmboviţa dar și în Otopeni - Ilfov, cu mărcile Volkswagen, Audi şi SEAT.

 

Rectorul UPIT, Dumittru Chirleșan, a fost numit membru în Consiliul de Administrație al Nuclearelectrica

Marţi, 16 August 2022 10:20

 

Modificări în Consiliul de Administrație Nuclearelectrica. Adunarea Generală a Acționarilor l-a numit pe Dumitru Chirleșan, rectorul Universității din Pitești, în calitate de membru provizoriu al Consiliului de Administratie. Numirea a fost făcută începând cu data de 10 august pentru o perioadă de patru luni.

S-a dispus și prelungirea cu două luni a mandatului lui George Sergiu Niculescu, începând cu 29 august. În cadrul întâlnirii s-a decis și revocarea lui Șerban Constantin Valeca din funcția de membru al Consiliului de Administrație ca urmare a decesului acestuia.

A început BAC-ul de toamnă

Marţi, 16 August 2022 08:53

Examenul național de Bacalaureat 2022, sesiunea august-septembrie, a început marți, 16 august, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Miercuri, 17 august, se va desfășura proba obligatorie a profilului, iar joi, 18 august, va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării. Ultima probă scrisă, proba la Limba și literatura maternă, este programată vineri, 19 august, dar în județul Argeș nu avem absolvenți care să susțină această probă.

În județul Argeș, examenul de bacalaureat este organizat în 5 centre de examen, după cum urmează: Colegiul Tehnic ”Costin D. Nenițescu” Pitești; Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Pitești; Liceul Tehnologic ”Dimitrie Dima” Pitești; Liceul Tehnologic ”Ferdinand I” Curtea de Argeș; Liceul Tehnologic ”Dan Barbilian” Câmpulung.

 

Echipa DTO Rally Team a făcut spectacol la Raliul Moldovei

Marţi, 16 August 2022 08:51

Între 5-7 august, s-a desfășurat Raliul Moldovei, etapa a şasea a Campionatului Naţional de Raliuri Betano. Un total de 52 de echipaje, dintre care 5 străine (din Turcia, Bulgaria și Italia), au fost prezente la startul festiv care s-a dat în Piața Tricolorul din Bacău în fața a mii de spectatori. La start au luat parte și mai multe echipaje ale DTO Rally Team.

Revenit la competiţia din Bacău după patru ani de pauză, Simone Tempestini a câştigat pentru a treia oară în carieră Raliul Moldovei. Podiumul general de la Bacău a fost completat de Sebastian Barbu şi de Andrei Gîrtofan. Avantajul final dintre Tempestini şi Barbu a fost de 01:41,9, în timp ce faţă de Gîrtofan a avut un avantaj de peste 3 minute. 

Camion plin cu lemne – confiscat de jandarmii argeșeni

Miercuri, 10 August 2022 10:41

Jandarmii argeșeni au „ajutat” un transportator să rămână fără camion și fără lemnele transportate ilegal. Autocamionul folosit la transportul ilegal și o cantitate de 25,449 metri cubi lemn (molid) au fost ridicate în vederea confiscării de către jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Arefu.

Pe 9 august, în jurul orei 10.30, jandarmii aflați în serviciul de patrulare pe raza localității Arefu, în zona Vidruța s-au intersectat cu un autocamion care transporta material lemnos rotund, de esență molid.

 

Pagina 11 din 246

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea