Primarul Nicolae Rachieru, mesaj către cetățeni: „Vă rog să înțelegeți că sistemul de aprovizionare cu apă este doar pentru consumul menajer”

Marţi, 03 August 2021 10:38

Comuna Budeasa s-a confruntat, în ultima perioadă, cu probleme mari la sistemul de alimentare cu apă. Primarul Nicolae Mihai Rachieru a luat mai multe măsuri pentru a rezolva această situație.

„În ultima perioadă ne-am confruntat cu probleme grave la sistemul de alimentare cu apă, în satul Budeasa MARE, probleme agravate și de seceta din ultimele săptămâni, dar și de unele avarii din gospodăriile cetățenilor. Tocmai de aceea, pentru a evita dezechilibrul privind alimentarea cu apă în gospodăriile de pe aleile laterale ale satului, am înlocuit și aproximativ 600 m de conductă de apă.

Angajații Primăriei și SEdC Mioveni, au intervenit pentru înlocuirea pompei din foraj cu una de putere mai mare. În urma verificărilor, s-a constat că sistemul este în parametrii normali, bazinul fiind umplut la capacitate maximă”, a precizat primarul comunei Budeasa.

Veteran de război din Mioveni, aniversat la 100 de ani

Marţi, 03 August 2021 10:30

 

 

Autorităţile de la Mioveni l-au sărbătorit pe maiorul (rtr) Sima Nicolae, care a împlinit vârsta de 100 de ani. Alături de un frumos tort, un buchet de flori, urări de sănătate și viață liniștită lângă numeroasa lui familie, sărbătoritul a primit și titlul de cețean de onoare, precum și o plachetă aniversară din partea primarului Ion Georgescu. Bravul veteran de război a impresionat audiența prin spiritul său încă tânăr și mintea sclipitoare.

 

Comunicat Asociația Investitorilor la SIF-uri (AISIF.RO)

Luni, 02 August 2021 12:42

În data de 02 august 2021, Asociația Investitorilor la SIF-uri (AISIF) a trimis conducerii SIF Banat Crișana (SIF1) o interpelare în care cere o serie de lămuriri de interes pentru toți cei care sunt acționari la SIF-uri.

Informarea solicitată de asociația noastră privește decizia de vânzare a unui hotel din Hunedoara și de două programe de răscumparare de acțiuni votate pe 27.04.2020 și 02.11.2020.

Redăm mai jos conținutul punctelor din interpelarea adresată SIF1.

1) SIF Hoteluri, care este o societate cotată deținută în proporție de 99% de SIF1, a decis vânzarea unui hotel în orașul Hunedoara.

Începe turneul de tenis Comesad BCR Open

Luni, 02 August 2021 11:15

În perioada 2 - 8 august, la Pitesti, la baza sportivă Comesad are loc turneul de tenis de câmp Comesad BCR Open, ediția a VIII-a.Suprafața de joc este zgura, iar premiile totale sunt de 25.000 de dolari.Turneul este organizat pentru a șasea oară în parteneriat cu BCR, și va transforma și în acest an, pentru o săptămână, Piteștiul în centrul tenisului din România.

Comesad BCR Open este singurul turneu privat 100% care se desfășoară în România și reunește pe tabloul principal sportivi din 13 țări, 8 dintre ei fiind în top 500 clasament ATP.

 

Atenție, piteșteni! Mașinile staționate neregulamentar vor fi ridicate

Luni, 02 August 2021 11:04

De duminică, 1 august 2021, a intrat în vigoare H.C.L. nr. 191/27.05.2021 - staționarea neregulamentară a autovehiculelor, în Pitești, va fi sancționată prin dispoziție de ridicare!

Agenții Poliției Locale Pitești sau, după caz, ai Inspectoratului Județean de Poliție Argeș vor realiza dispoziția de ridicare a autovehiculului, în condițiile art. 143 din H.G. nr. 1391/2006, iar activitatea de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar se desfășoară, în condițiile legii, de către Administrația Domeniului Public Pitești, instituție care va și gestiona depozitarea în spaţiul special amenajat din incinta Târgului Săptămânal al municipiului Pitești, aflat pe raza comunei Bradu.Au fost montate plăcuțe adiționale, în zona centrală, care semnalează restricția de staționare acolo unde aceasta este prevăzută.

Bazinul de înot de la Mioveni va fi deschis și în august

Luni, 02 August 2021 10:53

SEdC Mioveni anunță continuarea activității și în luna august, la Bazinul de înot Mioveni. Sunteți așteptați pentru inițiere sau relaxare la sediul bazinului situat în Bulevardul Dacia, nr. 49 (lângă noua sală a sporturilor), după următorul program:

INIȚIERE ÎNOT:

Luni, Miercuri, Vineri: 11.00 – 14.00 / 16.00 – 19.00

Marți, Joi: 11.00 – 14.00 / 16.00 – 20.00

Sâmbătă: 10.00 – 12.00

 

Avansări în grad și pensionări, la ISU Argeș

Luni, 02 August 2021 10:41

Momente emoționante pentru pompierii argeșeni. Pe 30 iulie, la ISU Argeș au avut loc două evenimente importante. Primul moment, a fost și cel mai emoționant, fiind vorba despre festivitatea de trecere în rezervă, cu drept de pensie, pentru doi ofițeri și 3 subofițeri din cadrul ISU ARGEȘ, începând cu data de 01 august, după cum urmează:

Colonel Petricu Dragoș, Lt. Col. Marin Teodor, Plt. Adj. Șef Muscurel Adrian, Plt. Adj. Graure Cătălin și Plt. Adj. Sava Emanoil . Cu ocazia pensionării, celor cinci cadre militare li s-au conferit diplome de apreciere, în semn de mulțumire pentru profesionalismul, curajul și implicarea de care au dat dovadă în întreaga activitate profesională desfășurată în cadrul instituției.

Un asistent de la Serviciul de Ambulanță Argeș – premiat de președintele Iohannis

Luni, 02 August 2021 10:33

Un număr de 45 de medici şi asistenţi medicali din mai multe judeţe ale ţării au fost decoraţi de preşedintele Klaus Iohannis cu prilejul Zilei Naţionale a Ambulanţei.

Şeful statului a acordat Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Cavaler pentru 21 de medici şi Medalia "Meritul Sanitar" clasa a III-a pentru 24 de asistenţi medicali. De la Serviciul Județean de Ambulanță Argeș a fost premiat asistentul medical Dumitru-Bogdan Crăciun.

„Felicitări, Bogdan! Un profesionist dedicat oamenilor. Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 28 iulie 2021, decretul de decorare a unor medici și asistenți medicali, cu prilejul Zilei Naționale a Ambulanței.

 

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti - cu meniurile la vedere

Marţi, 27 Iulie 2021 14:51

# Ca să nu mai fie criticat pentru hrana proastă oferită pancieţilor, spitalul publică meniurile pe site-ul propriu

S-a dus vestea despre meniurile pe care le primesc pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti care nu sunt nici pe departe satisfăcătoare. Ani în şir bolnavii s-au plâns că primesc o zeamă lungă în loc de ciorbă, că în porţiile zilnice nu prea se regăseşte carnea. Ca să nu mai fie subiectul ironiilor în presă ori pe social-media, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a decis să publice meniurile pe siteul propriu. Nici de data aceasta n-au lipsit comentariile acide. Umblă vorba că la noul spital din Mioveni condiţiile sunt superioare, hrana bolnavilor, de asemenea.

S-a aprobat Ordonanța de Urgență care permite împușcarea urșilor

Marţi, 27 Iulie 2021 14:37

# Emilia Mateescu: „Trebuie să ne hotărâm dacă vrem să trăiască ursul și să nu mai trăiască omul”

Guvernul României a aprobat, în ședința de miercuri, 21 iulie, Ordonanța de Urgență privind intervenția în cazul atacurilor urșilor. Actul normativ reglementează modul de intervenție imediată asupra exemplarelor de urs aflate în intravilanul localităților ce se va efectua gradual prin alungare/capturare/relocare sau extragerea prin împușcare sau eutanasiere.

 

Bodo de la Proconsul s-a mutat cu familia în judeţul Argeş!

Luni, 26 Iulie 2021 14:05

# Artistul şi-a cumpărat casă în comuna Dobreşti

Bodo de la Proconsul, pe numele din buletin Bogdan Marin, a lăsat Bucureştiul pentru a se muta împreună cu familia în judeţul Argeş. Artistul şi-a cumpărat o casă la Dobreşti, iar aici a lansat un proiect de suflet, care este dedicat copiilor – un Atelier de Joacă, unde cei mici învaţă o mulţime de lucruri folositoare în viaţă.

Cinci medii de 10 la Definitivat în Argeș. Vezi cine sunt cadrele didactice cu nota maximă

Luni, 26 Iulie 2021 13:08

Rata de promovare la examenul naţional de Definitivat 2021 în învăţământul preuniversitar (medii mai mari sau egale cu 8) este de 72,90%, în creştere cu peste 3,5% față de anul trecut (69,17%), a anunţat Ministerul Educaţiei. Din totalul celor 7.931 de candidaţi cu lucrări evaluate, 187 au fost notaţi cu 10.

În județul Argeș, procentul de promovare la sesiunea 2021 înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar este de 71,13%. Au fost declarați promovați înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 138 de candidați cu medii între 8 și 10.

 

SALPITFLOR GREEN S.A angajează! Peste 20 de posturi disponibile

Miercuri, 21 Iulie 2021 09:36

SOCIETATEA SALPITFLOR GREEN S.A. din Municipiul Pitești, str. Lotrului nr.1, județul Argeș organizează la sediul său, concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a 20 de posturi vacante de lucrător salubrizare căi publice din cadrul Secției Salubrizare Căi Publice și a unui post vacant de expert achiziții publice, în cadrul Serviciului Achiziții - Tarife.

Pentru cele 20 de posturi de lucrător salubrizare căi publice - COD COR:961301- , concursul va consta în: probă practică (04.08.2021, ora 10°°) și interviu (10.08.2021, ora 10°°). Proba practică se va susține la punctul de lucru din Str. Obor, nr.3, iar interviul la sediul social din Str. Lotrului, nr.1, etajul 2.

Fostul procuror general Mihail Aldea - numit şeful secţiei urmărire penală la Parchetul Curții de Apel Piteşti

Marţi, 20 Iulie 2021 19:00

Procurorul Mihail Aldea nu mai este procuror general la Parchetul Curții de Apel Pitești. După două mandate în această funcție, Mihail Aldea a rămas în cadrul aceliași unități de parchet, dar ca şef al secţiei urmărire penală. Săptămâna trecută, Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât să îl delege pe acesta în noua funcție începând cu 15 iulie. „Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcţia de procuror-şef Secţie urmărire penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti a domnului ALDEA MIHAIL, procuror la această unitate de parchet, începând cu data de 15.07.2021, până la ocuparea funcţiei prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)”, se arată în hotărârea CSM.

 

Un nou șef la Serviciul Dezvoltare şi Managementul Proiectelor de la Primăria Pitești

Marţi, 20 Iulie 2021 14:26

# Adrian Oprescu (foto) și-a dat demisia
Proiectul de reabilitare și modernizare a Bazinului Olimpic din Pitești produce demisii la Primăria Pitești. Nemulțumit de modul în care decurge proiectul și de problemele apărute ca urmare a implementării lui, primarul Cristian Gentea a cerut demisia lui Adrian Oprescu din funcția de șef al Serviciului Dezvoltare și Managementul Proiectelor din cadrul primăriei, dar și a managerului de proiect Masis Kevorkian.

Studenți în practică la Avocatul Poporului Pitești

Marţi, 20 Iulie 2021 14:09

Universitatea din Pitești, prin Facultatea de Științe Economice și Drept, reia în acest an și organizează, în parteneriat cu Biroul teritorial Pitești al instituției Avocatul Poporului, un stagiu de practică pentru 16 studenți din anul II, specializarea drept (dintre care trei sunt studenți care provin din Turkmenistan iar unul din Albania).
„Practica studenților vizează: consolidarea cunoștințelor teoretice privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului; formarea abilităților în materia apărării, cunoașterii și respectării drepturilor fundamentale; dobândirea cunoștințelor profesionale în cadrul specializării pentru care se pregătesc”, ne-a precizat dr. Mihaela Stănciulescu, consilier coordonator la Biroul teritorial Pitești al instituției Avocatul Poporului.
A.V.

 

Baroul Argeș organizează examen de primire în profesia de AVOCAT, în luna septembrie

Marţi, 20 Iulie 2021 14:08

Baroul ARGEȘ anunță organizarea examenului de primire în profesia de avocat pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar și de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice, sesiunea septembrie 2021, examen organizat la nivel național, în cadrul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (I.N.P.P.A.) Data desfășurării examenului este 19.09.2021 pentru toți candidații. Examenul se va desfășura la București, în sistem fizic.

ŢEAPĂ! Niciun leu pentru EDUCAŢIE, la rectificarea bugetară!

Marţi, 20 Iulie 2021 13:02

Veste neaşteptată! Ministerul Educaţiei nu va primi niciun ban la rectificarea bugetară care ar putea avea lor în luna august. Se pare că domeniile de interes sunt altele, iar educaţia rămâne tot nefinanţată. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spunea în urmă cu o lună că va fi nevoie de suma de 150 de milioane de lei la rectificare, iar vicepremierul Dan Barna a declarat că cele trei domenii de interes la rectificare sunt: transporturi, sănătate și administraţie publică.

 

De la 1 august va fi numit un nou director general la DGASPC Argeș

Marţi, 20 Iulie 2021 11:54

 

 

Începând cu data de 1 august, Iuliana Matei își va încheia mandatul de director general al DGASPC Argeș. În locul său va fi numită o nouă persoană de Consiliul Județean Argeș. Iuliana Matei se reîntoarce pe postul de director adjunct la instituție.

„Dragi colegi,

Doresc să vă anunț pe această cale că, începând cu data de 1 august, îmi voi încheia mandatul de Director General al DGASPC Argeș. Știm cu toții că orice funcție este trecătoare și important este ca pe acolo pe unde treci să lași o imagine frumoasă în urma ta și să îți pui amprenta din punct de vedere profesional, dar mai ales uman, pe sufletele oamenilor cu care lucrezi.

Clasamentul liceelor din Argeș în funcție de promovabilitatea la Bacalaureat. Vezi cele mai bune și cele mai slabe unități școlare

Marţi, 20 Iulie 2021 07:17

În județul Argeș, rata de promovare în prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2021, după soluționarea contestațiilor, a fost de 71,73%, mai mare ca media pe țară (69,8%).
De asemenea, în județul nostru patru eleve au obținut media perfectă: Elena Hera și Ștefania Șerban - de la Colegiul Național „I.C. Brătianu” Pitești, Ioana Diana Urea - de la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” Pitești și Maria Popescu - de la Colegiul Național „Dinicu Golescu” Câmpulung.

 

Pagina 11 din 212

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea