Ministrul Educaţiei: „Nu suntem pregătiți din perspectiva predării online”

Luni, 13 Septembrie 2021 21:20

Cu câteva zile înainte de începerea unui nou an şcolar, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat în presa naţională că şcolile nu sunt pregătite pentru a trece la predarea online. Mai mult, oficialul a dat asigurări că va face tot posibilul pentru ca elevii să fie prezenţi fizic la cursuri, cât mai mult timp posibil. Din păcate, realitarea nu e ceea ce visează Cîmpeanu.

61% din cadrele didactice şi personalul auxiliar s-au vaccinat anti-COVID!

Luni, 13 Septembrie 2021 21:11

La nivel naţional, 61% din profesori şi angajaţii din învăţământ s-au vaccinat anti-COVID. Statistica cuprinde atât sistemul de învățământ preuniversitar de stat, cât și din sistemul de învățământ superior de stat și privat. În ultimele trei luni, imunizările au stagnat.

„Ministerul Educației face publice rezultatele raportărilor privind vaccinarea personalului din sistemul de învățământ preuniversitar (de stat) și din sistemul de învățământ superior (de stat și privat).

 

Întâlnire între primarul Cristian Gentea și ambasadorului statului Palestina

Luni, 13 Septembrie 2021 11:34

Cu prilejul Zilelor Culturii Palestiniene, eveniment desfășurat în Pitești, pentru prima dată, în perioada 11 – 12 septembrie 2021, o delegație a Ambasadei Statului Palestina la București a vizitat orașul nostru și s-a întâlnit cu reprezentanții municipalității piteștene.

Găzduită de Primăria Pitești, întâlnirea dintre membrii delegației palestiniene - Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Statului Palestina la București, E.S. domnul Issam Masalha, ministrul consilier al Ambasadei Statului Palestina la București, domnul Wael Al- Battrekhi, și reprezentanta Ambasadei Statului Palestina la București, doamna Lamis Ahmad – și executivul local a oferit prilejul consolidării relațiilor diplomatice dintre comunitatea română și cea palestiniană, bazate pe o intensă colaborare în domeniul cultural, în ultimii ani fiind realizate numeroase înfrățiri între municipii din România și Palestina.

Mesajul primarului Ion Georgescu, la început de an şcolar

Luni, 13 Septembrie 2021 11:06

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu a transmis un mesaj cu ocazia începerii noului an școlar.

“Stimaţi profesori, dragi elevi,

Începutul anului școlar 2021 - 2022 îmi oferă prilejul de a adresa cele mai sincere gânduri, urări de bine, sănătate și putere de muncă tuturor copiilor care, la primele ore ale dimineții, vor trece pragul școlii, cu bucurie, speranță și emoție, în special celor mici, la început de drum, care vor descoperi alături de cadrele didactice tainele cărților și ale învățăturii.

O comunitate solidă este clădită pe respectul faţă de şcoală, motiv pentru care trebuie să ştiţi că trăim într-un oraş în care performanţa şcolară este respectată şi răsplătită.

 

Primăria Ștefănești a dat 12.000 + TVA pentru realizarea unui site

Luni, 13 Septembrie 2021 10:59

Primăria din Ștefănești nu se înscrie în rândul administrațiilor bogate din județ. Totuși, pe portalul național electronic de licitații publice apar câteva cheltuieli care au reușit să ne pună pe gânduri. Una dintre aceste cheltuieli este făcută în data de 3 septembrie 2021, când a achiziționat servicii pentru realizarea unui site. Și pe care a dat 12000 lei +TVA. În explicația oferită pe portal se arată că ” Structura site-ului trebuie sa fie una flexibilă, intuitivă, facilă și prietenoasă pentru utilizatori, pentru a putea fi găsite cu ușurință informațiile căutate.”

Culmea, cheltuiala cu pricina este făcută în condițiile în care site-ul existent îndeplinește majoritatea cerințelor pentru cel nou, fiind unul din cele mai bune și complete site-uri ale primăriilor din Argeș. Însă dacă trebuie unul nou, asta e…

Nicolae Rachieru, primarul de la Budeasa, mesaj la deschiderea noului an școlar

Luni, 13 Septembrie 2021 10:34

Primarul Mihai Nicolae Rachieru a transmis un mesaj special elevilor, părinților și profesorilor din comuna Budeasa cu ocazia deschiderii noului an școlar. Au fost emoții mari pentru edil, mai ales că acesta a participat la deschiderea școlii și în calitate de tată.

„Dragi elevi, părinți și profesori,

Primul clopoțel a sunat și anul acesta la Budeasa, acolo unde am participat alături de alți copii și părinți emoționați la început de an școlar. Emoția a fost cu atât mai mare cu cât, de această dată, am participat și în calitate de tată. Așa cum știți, educația a constituit mereu o prioritate pentru mine și vreau să vă asigur că m-am implicat fără rezerve în susținerea învățământului și calitatea acestuia.

 

Mioveni - “Primul Ghiozdan”, măștile și dezinfectanții au ajuns deja la unitățile de învățământ

Luni, 13 Septembrie 2021 09:47

# Peste 4000 de elevi vor găsi pe bancă un ghiozdan plin cu rechizite. # Divvos Grup SRL și Francesca SA au donat materiale sanitare și dezinfectanți

Miercuri, 8 septembrie 2021,  la Primăria Mioveni a avut loc şedinţa de Consiliu Şcolar, în cadrul căreia s-au dezbătut probleme legate de măsurile administrative și sanitare privind  organizarea  începerii noului an școlar. La întâlnirea ce s-a desfășurat cu respectarea măsurilor de protecție anti-COVID-19 au participat conducerea administraţiei locale, directorii instituţiilor de învăţământ din oraș, conducerea Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Mioveni, precum și reprezentanții Poliției Române și Locale.

In Memoriam – prof.univ.dr. Ion Popescu-Sireteanu

Luni, 13 Septembrie 2021 09:44

Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș organizează, în perioada 7-20 septembrie, expoziția omagială IN MEMORIAM – prof.univ.dr. ION POPESCU- SIRETEANU (13 septembrie 1934 – 29 iulie 2021).

Din cadrul colecțiilor speciale ale Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș, se regăsesc în expoziție cărți cu dedicații și autografe, dăruite de profesorul Ion Popescu-Sireteanu bibliotecii noastre. Dintre acestea amintim: Cale și drum, Timișoara, Editura Augusta, 2001; Bucovina. Oameni și cărți, Timișoara, Editura Augusta, 2005; La porțile norocului, Iași, Editura Panfilius, 2010; Chestionar păstoresc, Pitești, Editura Tiparg, 2013; Glosar dialectic din Bucovina și Moldova, Iași, Editura Printis, 2013.

 

Și în acest an școlar sunt profesori argeșeni care vor preda doar online

Luni, 13 Septembrie 2021 09:35

Profesorii care au ”vulnerabilități” vor putea preda online în continuare, acest lucru fiind reglementat de Medicina Muncii. Astfel de cazuri regăsim și în județul Argeș.

„Am înțeles că mai sunt niște cazuri de profesori care doresc să predea în continuare online. Nu pot decât să nădăjduiesc că situațiile lor sunt absolut justificate și nu de altă natură. În zona aceasta, lucrurile sunt destul de fragile, pentru că îți spune să ai avizul de la medicina muncii. Personal, eu cunosc un caz, absolut justificat, care se încadrează exact în psihologia bolilor care ar pune în pericol viața persoanei respective. Am observat că de obicei oamenii care pledează pentru a preda online sunt și foarte preocupați să își asigure interacțiunea cu elevii la cel mai înalt nivel.

Cursurile au început online în două școli din Argeș

Luni, 13 Septembrie 2021 09:29

 

A început un nou an școlar. În județul Argeș, cursurile se vor desfășura în sistem online în două unități școlare, dintre care una dintre ele doar parțial. Nu se va putea începe fizic școala din cauza nefinalizării lucrărilor de reabilitare și igienizare. Vorbim despre Grădinița „Primii Pași” și Colegiul Tehnic „Armand Călinescu” (doar seral și postliceala).

„Avem două situații în care, începând de luni, cursurile se vor desfășura în sistem online, din motiv de nefinalizare a lucrărilor. Este vorba de Grădinița Primii Pași, cu structura din centrul orașului ( Pitești n. red.) și de Colegiul Tehnic Armand Călinescu unde se derulează lucrări, doar pentru partea de a doua șansă, cursurile seral și postliceală. În rest cursurile încep în condiții foarte bune în anumite locuri și mai puțin bune în altele. Motivele sunt în principiu insuficiența spațială din cauza COVID”, a spus prof. Alina Manea, inspector scolar general.

 

Alina Manea, șefa ISJ Argeș: „Am găsit soluții astfel încât copiii să nu stea în stradă”

Luni, 13 Septembrie 2021 09:24

 

# Containerele, care vor fi folosite drept săli de clasă la două școli din Pitești, vor fi aduse după începerea anului școlar

Două școli din Pitești au solicitat, recent, trei containere modulare care să fie folosite drept săli de clasă. Solicitarea a venit în urma unor schimbări legislative care prevedeau reducerea efectivului de elevi din clasa a V-a.

Din păcate, containerele vor fi aduse la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” (două containere) și „Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân” (un container), după începerea noului an școlar.  Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș susține că au fost găsite soluții ca elevii să nu stea în… stradă. 

Avocatul Poporului Pitești: „Au fost confirmate fapte de agresiune sexuală și abuz fizic asupra minorilor de către asistenții maternali”

Miercuri, 08 Septembrie 2021 14:13

# Se solicită evaluarea psihologică a asistenților maternali

S-a atras atenția, recent, asupra faptului că în jumătate dintre direcțiile de asistență socială și protecția copilului (DGASPC-uri) din întreaga țară au fost înregistrate sesizări pentru fapte de violență sexuală în perioada 2005-2020, în care agresorii erau angajați ai instituției, iar victimele erau minori și persoane cu dizabilități din centre sau minori aflați în asistență maternală. De asemenea, a rezultat faptul că în foarte multe astfel de cazuri, care au făcut obiectul unor cercetări la nivelul DGASPC-urilor din țară, dosarele au fost

 

Percheziții în Argeș! Prejudiciu de aproximativ 750.000 de lei

Miercuri, 08 Septembrie 2021 10:28

Miercuri dimineața, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat patru percheziții, la locuinţele unor persoane, bănuite de evaziune fiscală.

Perchezițiile au avut loc în Mioveni, Negrași și Mărăcineni, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada iulie 2014 – decembrie 2016, două persoane, de 57, respectiv 58 de ani, ambele din Mioveni, în calitate de administratori ai unei firme de transport, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă şi ar fi declarat organelor fiscale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, respectiv achiziţii de carburanți”, se arată într-un comunicat de presă emis de IPJ Argeș

Au început înscrierile pentru cursurile gratuite ale Centrului Cultural Mioveni!

Marţi, 07 Septembrie 2021 13:26

Înscrierile pentru una dintre cele 11 discipline pe care Centrul Cultural le organizează, gratuit, pentru copiii din Mioveni, au loc în perioada 1 - 30 septembrie, la sediul instituției.

Puteți opta pentru:

1. Balet (5 - 18 ani);

 

Încordează-ți mușchii la “MIOVENI STREET WORKOUT CHALLENGE”!

Marţi, 07 Septembrie 2021 13:04

Pe 11 septembrie, la Mioveni, în premieră pentru județul Argeș va fi organizată o competiție inedita de Street Workout, un sport nou și spectaculos, care devine tot mai popular în rândul tinerilor din întreaga lume!

Street Workout are la bază elemente precum flotările, tracțiunile, genuflexiunile, exerciții izometrice și pliometrice. Toate aceste exerciții sunt realizate cu ajutorul greutății corporale, sportul fiind practicat într-un parc special amenajat cu bare de tracțiuni.

150 de accidente de muncă, în Argeș, într-un an

Marţi, 07 Septembrie 2021 07:05

# Au fost înregistrate două accidente de muncă mortale și trei cu invaliditate

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș a precizat numărul de accidente de muncă înregistrate în județ, în ultimul an calendaristic. Informația a fost făcută publică, în luna august, într-o informare făcută către către Avocatul Poporului - Biroul Teritorial Pitești. „În ultimul an calendaristic au fost raportate 150 accidente de muncă dintre care două accidente de muncă mortale, trei accidente de muncă cu invaliditate, 129 accidente de muncă cu incpacitate temporară de muncă și 16 accidente ușoare”, informează ITM Argeș.

 

PSD Argeș l-a uitat pe Constantin Nicolescu?!

Luni, 06 Septembrie 2021 19:50

# Organizaţia PSD Mioveni: „LA MULȚI ANI, CAMARADE!!

Pe 1 septembrie, Constantin Nicolescu, fostul preşedinte al PSD Argeş şi al CJ Argeş, a împlinit 76 de ani. Cu ani în urmă, pe când Nicolescu făcea legea în judeţ, pe 1 septembrie era paranghelie mare atât la sediul partidului, cât şi la Consiliul Judeţean. Prietenii şi asociaţii roiau în jurul preşedintelui pentru că pe vremea aceea dădea bine să te afişezi cu tătucul Nicolescu. Dar între timp lucrurile s-au schimbat. Prea puţini sunt cei care se mai afişează cu Nicolescu. La ce bun? Nicolescu nu mai are putere, nu mai împarte funcţii, nu mai joacă banii Argeşului pe degete.

Primăria Mioveni va oferi ghiozdane elevilor din clasele pregătitoare

Luni, 06 Septembrie 2021 19:19

La Mioveni, în prima zi de școală, elevii din clasele pregătitoare vor găsi pe bancă, câte un ghiozdan, plin cu rechizite! Consiliul Local Mioveni va acorda la începutului anului școlar 2021-2022, peste 400 de pachete cu rechizite școlare, elevilor înscriși în clasa pregătitoare din unitățile de învățământ din Mioveni, în cadrul proiectului "Primul Ghiozdan"

 

Cât l-a costat pe fostul deputat de Argeş, Cristi Boureanu, despărţirea de iubita tinerică?

Luni, 06 Septembrie 2021 18:33

La începutul lunii august, presa mondenă arunca pe piaţă o veste bombă! Fostul deputat PDL Argeş, Cristian Boureanu, s-a despărţit de iubita sa cu 24 de ani mai tânără. După aproape 7 ani de relaţie, vacanţe de lux şi planuri despre nuntă şi copii, Boureanu şi Laura Dincă au decis să meargă pe drumuri separate. Motivele despărţirii nu au ajuns în presă, dar s-a aflat că Boureanu a ieşit ceva mai sărac din relaţie. Fostul parlamentar i-a cumpărat iubitei un apartament, chiar după separare. Gurile rele spun că e vorba de un apartament nou, într-o zonă rezidenţială, unde preţurile apartamentelor de două camere se ridică la peste 80-90.000 de euro.

Profesorii care au fost scutiţi de prezenţa fizică la şcoală nu mai pot preda online!

Luni, 06 Septembrie 2021 18:25

# Ministerul Educaţiei nu are prevederi speciale pentru profesorii care anul şcolar trecut au predat de acasă

În anul şcolar 2020-2021, profesorii au putut opta pentru predarea online, în schimbul prezenţei fizice la şcoală. Dascălii au prezentat directorilor de şcoli certificate medicale de risc ce atestau diverse boli cronice, pentru care profesorii – cu acordul Ministerului Educaţiei – puteau cere să predea de acasă, în sistem online.

 

Pagina 12 din 216

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea