Universitatea Craiova - FC Argeș, în primul meci din play-off

Marţi, 08 Martie 2022 12:31

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat marți programul primei etape din play- off și play-out. Cele opt partide se vor desfășura pe durata a patru zile. Partida Universitatea Craiova - FC Argeș a fost programată pentru vineri, 11 martie, de la ora 20.30.

Alb-violeții vor începe lupta pentru calificarea într-o cupă europeană de pe locul 4, cu 24 de puncte, cu trei mai puțin decât oltenii care se situează pe ultima treaptă a podiumului.

Performanța se plătește la Pitești. Bonus de peste 300.000 de euro pentru intrarea în play-off

Marţi, 08 Martie 2022 12:11

 

FC Argeș și-a asigurat prezența în play-off după ce a învins în deplasare pe FC Botoșani, cu scorul de 2-1. Ca să reușești în viață, pe lângă muncă și ambiție, îți trebuie și un pic de noroc. Iar norocul a fost de partea echipei argeșene. A fost o calificare dramatică, dar meritată!

După înfrângerea cu U Craiova 1948 și egalul cu Chindia Târgoviște, alb violeții mai aveau doar șanse minime de a intra în play-off. Vulturii au arătat că pentru ei imposibilul este posibil, iar ceea ce părea a fi doar o sfărâmă de speranță a devenit realitate. După înfrângerea suferită la Craiova au urmat șapte meciuri fără înfrângeri, dintre care două egaluri și cinci victorii. Dintre victorii amintim pe cele cu Farul Constanța (1-0), FCSB (1-0 și pe cea de ieri, 7 martie, cu Botoșani (2-1).

 

Curtea de Apel Pitești și Tribunalul Argeș fac angajări

Marţi, 08 Martie 2022 10:40

Curtea de Apel Pitești, cu sediul în Piteşti, str. Victoriei, nr. 22, organizează  la sediul acesteia, în data de 21 martie 2022, ora 10.00, CONCURS pentru ocuparea unor posturi vacante de personal contractual, pe perioadă nedeterminată :

Curtea de Apel Pitești – 1 post MUNCITOR CALI FICAT, treapta I - specializare electrician, instalator, lăcătuș mecanic, lucrător în construcții, electrotehnist, mecanic mașini și utilaje

Adrian Miuțescu l-a scos pe Emanuel Soare la femei

Luni, 07 Martie 2022 14:31

De Mărțișor, deputatul Adrian Miuțescu, peședintele încă nedeclarat al partidului „Forța Dreptei”, filiala Argeș, a ieșit la o baie de mulțime. Pe o vreme cam mohorâtă, dar cu primăvara-n suflet Miuțescu l-a luat cu sine și pe prietenul Emanuel Soare (care încă n-a anunțat că a intrat în Forța Dreptei, dar e pe cale…) și au făcut o plimbare prin centrul Piteștiului.

Au oferit mărțișoare doamnelor și domnișoarelor, au schimbat câteva vorbe și și-au reactivat calitățile de cuceritori cu vorbe atent alese pentru a le măguli pe femei, că doar nu-i în fiecare zi 1 martie…

 

Argeșeanul Valeriu Gheorghiță - funcție cheie, sub umbrela SRI!

Luni, 07 Martie 2022 13:49

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, argeșean la origine, a fost înlocuit de premierul Nicolae Ciucă din funcția de președinte al Comitetului Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare anti-COVID, dar s-a ales tot cu o poziție privilegiată. Mai nou, Gheorghiță este comandant al Spitalului Clinic de Urgență „Prof. dr. Agrippa Ionescu”, lucrând sub umbrela Serviciului Român de Informații, deoarece acest spital este al SRI-ului.

„Parcursul meu profesional atinge o altă etapă. O etapă care mă onorează, dar care mă și responsabilizează, în egală măsură. Numirea mea în funcția de comandant al Spitalului Clinic de Urgenţă Prof. Dr. Agrippa Ionescu deschide un alt drum al provocărilor, însă împreună cu întreaga echipă de conducere și personalul medical vom duce mai departe tradiția acestei unități medicale de renume”, a transmis Valeriu Gheorghiță.

Dănuț Dinu: „Rușii sunt la pământ”. Așa să fie?!...

Luni, 07 Martie 2022 13:45

Fostul polițist Dănuț Dinu a comentat pe pagina sa de socializare pe tema războiului dintre Rusia și Ucraina. Încă din primele zile de război, Dinu a explicat că Rusia va pierde confruntarea deoarece armata rusă nu este motivată să lupte, în timp de armata ucraineană este dârză și s-a mobilizat exemplar, ca să nu mai vorbim de civilii care au luat armele și au dovedit mare curaj.

Mai mult, Dănuț Dinu a vorbit despre faptul că România nu riscă să fie atacată de Vladimir Putin, că tot se vorbește că țara noastră ar putea fi țina rușilor. De reținut, opiniile fostului polițist sunt oarecum avizate, dacă ne gândim că Dinu a participat în teatrele de operațiuni militare din Bosnia și Kosovo, deci știe cu ce se mănâncă războiul.

 

Se ridică o nouă biserică în Pitești. Puteți contribui!

Luni, 07 Martie 2022 13:34

# Paraclisul Mucenicilor de la Pitești - începutul lucrărilor în 2022

Acum aproape un an, de ziua Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia, Înalt Prea Sfințitul Arhiepiscop Calinic punea piatra de temelie pentru noua biserică a Mucenicilor de la Pitești.

Anul acesta împreună cu o echipă de oameni inimoși și harnici dar și susținuți de eforturile și osteneala ctitorilor s-au reluat lucrările la zidirea Bisericuței Mucenicilor de la Pitești, ridicată în cinstea și cinstirea celor ce au trecut prin prigoana și teroarea trăite aici.

Primarul din Slobozia a oferit flori de 1 martie

Luni, 07 Martie 2022 13:28

 

O întâmplare frumoasă, mai ales că domnul primar nu a anunțat pe nimeni din presă cu privire la intențiile sale. Rețelele de socializare sunt pline de politicieni care zâmbesc frumos spre obiectiv, de câteva ori, folosind (culmea!) același buchet.

Ei bine, redactorii ATITUDINE ÎN ARGEȘ chiar treceau prin zonă când Petre Funie, ”înarmat” cu un braț întreg de flori, ura o primăvară frumoasă doamnelor și domnișoarelor din comună. Un gest frumos, discret, elegant. Felicitări, domnule primar!

 

Șase unități de învățământ din Argeș - dispuse să organizeze centre de zi pentru refugiații din Ucraina

Luni, 07 Martie 2022 13:20

Șase unități de învățământ din Argeș s-au declarat dispuse să organizeze centre de zi pentru copiii refugiați din Ucraina. Este vorba de cinci grădinițe și un colegiu, potrivit unui anunț făcut de Asociația Școlilor Particulare și instituțiile de învățământ membre.

La nivel național sunt 160 de unități care pot primi peste 1.300 de copii și tineri refugiați din Ucraina. Beneficiarii vor avea parte de activități indoor și outdoor, asistență psihologică și lecții de limba română., potrivit Edupedu.ro.

Unitățile de învățământ din județul Argeș care au răspuns acestui proiect sunt:

Sala Sporturilor Mioveni va găzdui Turneul Final al Cupei României la volei feminin

Luni, 07 Martie 2022 13:05

În perioada 19-20 martie, se va desfășura Turneul Final al Cupei României la volei feminine.Competiția se va desfășura la Sala Sporturilor Mioveni. Campioana CSM Târgoviște, vicecampioana CSM Volei Alba Blaj, CSO Voluntari și Rapid București sunt echipele care se vor lupta în Final 4ul Cupei României, organizat de FRV la Mioveni în weekend-ul de peste două săptămâni.

Deja au fost trase la sorți și meciurile din semifinale:

Sâmbătă, 19 martie:

15:00 – CSO Voluntari – CSM Volei Alba Blaj

18:00 – CSM Târgoviște – Rapid București

Final ava avea loc duminică, 20 martie, de la ora 19:00.

 

 

O mașină din cinci a fost respinsă la verificarea inițială efectuată în reprezentanțele RAR, în 2021

Luni, 07 Martie 2022 13:00

În anul 2021, Registrul Auto Român a fost în controale la service-uri, în trafic, a verificat practicile din stațiile ITP și a sporit gradul de vigilență în cazul autovehiculelor second hand care solicită obținerea Cărții de Identitate a Vehiculului (CIV) în România.

Inspectorii RAR au controlat, din punct de vedere tehnic, în trafic 75.600 de vehicule (comparativ cu 64.096 în anul 2020), la nivelul întregii țări. În urma controalelor, s-a constatat că 46,39% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme. Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete. În cazul a 4.941 de vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.

Argeșeanul Adrian Mutu a debutat la FC Rapid cu o victorie

Luni, 07 Martie 2022 12:45

Începând de săptămâna trecută, argeșeanul Adrian Mutu este noul antrenor principal al FC Rapid București, înlocuindu-l din funcție pe  Mihai Iosif. Mutu a semnat un contract valabil până în vara anului viitor și s-a arătat ambițios pentru a pregăti echipa din Giulești pentru noi succese.

"Rapid este un club important al României, mă bucur să fiu aici, dar în acelaşi timp sunt concentrat să facem treabă bună şi să reuşim să avem rezultate şi mai bune de-acum încolo. Rapid are un spirit unic, construit de-a lungul atâtor ani, cu nişte suporteri ce transmit acea pasiune, pe care am văzut-o întotdeauna în tribune. Au fost alături de noi atunci când am jucat cu echipa naţională în Giuleşti. Este o mare responsabilitate, rezultatele din trecut şi istoria ne obligă să dăm sută la sută pentru acest club”, a declarat Adrian Mutu, la semnarea contractului., potrivit Adevărul.ro.

Adrian Mutu a debutat ca antrenor la Rapid București cu o victorie, 1-0 cu Academica Clinceni.

 

Sorin Pătrașcu a primit, post mortem, Titlul de Cetățean de Onoare al comunei Lunca Corbului

Luni, 07 Martie 2022 11:21

Sorin Gh. Pătrașcu, copilotul argeșean al elicopterului prăbușit săptămâna trecută a primit, post mortem, Titlul de Cetățean de Onoare al comunei natale, Lunca Corbului. Tânărul pilot militar era mândria familiei și a localității. Copilot al elicopterului IAR 330 – Puma ce s-a prăbuşit miercurea trecută în zona Cogealac din judeţul Constanţa, locotenentul Sorin Pătraşcu era cunoscut și pentru spiritul său caritabil, implicându-se frecvent în campanii umanitare pentru copiii cu boli grave. Locotenentul Sorin Pătraşcu îşi dona constant o parte din salariu pentru copiii cu boli grave, având zeci de astfel de fapte caritabile în ultimii şase ani.

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului – alături de refugiații ucraineni

Luni, 07 Martie 2022 10:59

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Social, Filantropic și de Misiune, la îndemnul și cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic, a organizat săptămâna trecută o colectă de ajutoare pentru refugiații ucraineni.

În urma apelului de a fi solidari cu cei aflați în război, credincioșii și preoții argeșeni și musceleni, dimpreună cu numeroși voluntari au strâns ajutoare constând în: alimente neperisabile, conserve, apă, pampers, lapte praf, dulciuri, obiecte de igienă personală, lenjerii, pilote, care au fost oferite către centrele stabilite de către Sectorul Social, Filantropic și de Misiune, coordonat de părintele consilier, Andrei Diaconescu.

 

CS Mioveni pune baza sportivă la dispoziția refugiaților din Ucraina

Luni, 07 Martie 2022 10:58

Primăria Mioveniului s-a implicat activ în susținerea refugiaților ucraineni și cu poporul din Ucraina, trimițând deja numeroase ajutoare umanitare.  Acum șu clubul de fotbal al orașului s-a alăturat eforturilor autorităților locale. În condițiile în care n-are forța financiară a cluburilor importante, precum FCSB, CFR Cluj sau CSU Craiova, gruparea argeșeană s-a oferit să pună la dispoziție baza sportivă aflată la aproximativ 4,5 kilometri de oraș. Locația poate găzdui aproximativ 40 de persoane.

"Ajutăm cum putem și cu ce putem. La baza noastră, aflată chiar în oraș, putem primi cam 40 de persoane. Pregătim și paturi suplimentare. Am anunțat deja Primăria, care a identificat și alte locații unde vor fi cazați refugiați, dacă e nevoie", a declarat președintele Dumitru Olteanu (foto), pentru Gazeta Sporturilor.

Câmpulungenii, oameni cu suflet mare, își oferă casele pentru refugiații din Ucraina!

Luni, 07 Martie 2022 10:55

Războiul dintre Rusia și Ucraina a mobilizat România în mod exemplar! Din toate colțurile țării au plecat tiruri cu alimente, pături, haine și medicamente spre Ucraina și spre vămile țării noastre prin care au venit ucrainienii care au fugit din calea războiului. Argeșul a răspuns prezent chemării de a-i ajuta pe vecinii de peste graniță. Dar poate cea mai impresionantă a fost reacția oamenilor din Câmpulung. Într-un oraș sărăcit, unde șomajul e spaima,  iar infrastructura e vai mama ei – domnește empatia și inima bună a oamenilor care au donat alimente, pături și haine noi, medicamente și produse de igienă, ba chiar s-au oferit să găzduiască în casele lor familii de refugiați. Aceste gesturi sunt semne clare că municipiul Câmpulung nu mai trebuie izolat de bunăstare, de investitori, de administrația locală.

 

Program de lucru prelungit, în Argeș, la Pașapoarte

Joi, 03 Martie 2022 13:19

 

 

Începând de luni, 7 martie și până la sfârșitul acestei luni, la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Argeș se va lucra de la ora 8 până la ora 20, la toate ghișeele. Angajații vor lucra în două schimburi de câte 8 ore.

Este nevoie de programare pentru eliberarea de pașaport. Programarea se face exclusiv prin completarea formularului on-line de pe platforma https://www.epasapoarte.ro/, informează Instituția Prefectului Argeș

 

Începe, în Argeș, Stagiul Național de Formare și Reconfirmare al Unităților Canine de Intervenție la Avalanșă

Joi, 03 Martie 2022 12:26

 

 

Între 4-13 martie, la Cabana Capra Transfăgărășan, la o altitudine de 1.700 metri, se va desfășura Stagiul Național de Formare și Reconfirmare al Unităților Canine de Intervenție la Avalanșă, forma de specializare în meseria de salvator montan.

Stagiul este organizat de către Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România împreună cu Consiliul Județean Argeș prin Salvamont Argeș, sub egida Departamentului pentru Situații de Urgență.

 

Pe parcursul a zece zile, unitatea canină (conductor + câine) trebuie să progreseze în așa fel încât la examenul final să dovedească capabilitatea accesului oriunde în zona montană, să execute misiunea de salvare prin găsirea a minimum două victime umane îngropate în zăpadă pe o suprafață de 2 hectare, după care să arate că se poate retrage în siguranță.

 

Argeșean mort în tragedia aviatică de la Constanța

Joi, 03 Martie 2022 08:59

Opt militari au murit în catastrofele aviatice din seara zilei de 2 martie.

Un avion MIG 21 Lancer, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, s-a prabusit. Elicopterul IAR 330 PUMA care a plecat în căutarea lui, imediat dupa dispariția avionului de pe radar, s-a prăbusit și el în aceeași zonă.

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene și Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Constanța continuă cercetarea împrejurărilor în care s-a produs accidentul, transmite MAPN.

Opt militari au pierit în urma celor doua tragedii. Printre ei s-a aflat și un argeșean: locot. Pătrașcu Sorin, copilot, în vârstă de 27 ani.

Piesă de teatru, pusă în scenă de copii, despre faptele de violență

Miercuri, 02 Martie 2022 15:12

"Legea este cea mai grea lecție, pentru că, deși nu ți-o predă nimeni, dai examen din ea după vârsta de 14 ani, examen la care nu poți copia pentru că ți se va spune: 'Ești pe cont propriu, de acum, copile!".

Pornind de la acest amănunt, în județul nostru a fost lansată la Teatrul Davila, de către Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, campania "LAW IS COOL!". Este vorba de o campanie de informare și responsabilizare pentru reducerea faptelor de violență din mediul școlar.

 

Pagina 12 din 232

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea