Tinerii de succes ai Argeșului! Emil Cențiu, angajat la o bancă de investiții din Londra: „Vin în țară doar în vacanță”

Joi, 28 Septembrie 2023 12:54

 

Zilele trecute, Romanian Science Festival (RSF) a adunat în Argeș mai mulți tineri cercetători și profesioniști din diferite domenii, care au venit din șapte țări special pentru acest eveniment. Festivalul a fost și în acest an o reușită. Sute de voluntari, alături de mentorii RSF și profesorii coordonatori, au arătat celor interesați frumusețea științelor. Cu această ocazie, au participat și mai mulți tineri argeșeni, care au plecat din țară pentru a studia în străinătate și au reușit să-și facă o carieră în domeniul dorit.

 

Fostul ministru al Mediului nu se lasă! Va depune un proiect pentru controlul populaţiei de urşi!

Miercuri, 27 Septembrie 2023 10:44

 

Săptămâna viitoare, senatorul UDMR Tanczos Barna (fostul ministru al Mediului) va depune un proiect de lege pentru a controla fenomenul de extindere a habitatelor de urs brun. Barna vrea reintroducerea vânătorii pe baza unei cote stabilite.

Argeşenii sunt interesaţi de acest proiect, deoarece urşii au făcut ravagii în multe gospodării. Din păcate aceste animale s-au înmulţit necontrolat încât au ajuns chiar şi în sudul judeţului.

 

 

Şeful ISJ Argeş, Dumitru Tudoiu: “Cea mai mare problemă o reprezintă consumul de droguri pentru copii de la vârste din ce în ce mai mici”

Miercuri, 27 Septembrie 2023 08:43

 

Săptămâna trecută, Dumitru Tudosoiu, inspectorul şcolar general al ISJ Argeş, a vorbit la un post local de televiziune despre situaţia consumului de droguri în şcoli şi licee şi despre măsurile care ar trebui luate pentru a ne proteja copiii de droguri.

“Cea mai mare problemă, într-adevăr, şi pe buzele tuturor o reprezintă (din păcate pentru noi toţi) consumul de droguri pentru copii de la vârste din ce în ce mai mici. Şcoala trebuie să fie foarte atentă. Fiecare diriginte trebuie să-şi cunoască foarte bine elevii de la clasă.

 

Posturi din sursă externă, scoase la concurs, la Penitenciarul Mioveni

Luni, 25 Septembrie 2023 11:51

 

# Ai nevoie doar de diploma de Bacalaureat!

La nivel național au fost scoase la concurs pentru ocupare, din sursă externă, 35 posturi vacante de agent operativ, doar bărbați, pentru unitățile penitenciare. Câte cinci posturi vizează Penitenciarul Mioveni, Giurgiu și Rahova și câte patru Penitenciarul Arad, Jilava, Constanța – Poarta Albă, Gherla și Tulcea.

Penitenciarul Mioveni scoate la concurs, din sursă externă, cinci posturi de agent operativ. Condiţiile specifice de ocupare a postului sunt:

 

A început Săptămâna Europeană a Sportului

Luni, 25 Septembrie 2023 11:46

# Cros la Pitești

În perioada 23 – 30 septembrie 2023, se desfășoară, în toate țările Uniunii Europene, ediția din acest an a evenimentului Săptămâna Europeană a Sportului.

Piteștiul este unul dintre zecile de orașe românești în care acest proiect își propune să atragă peste 100.000 de oameni, la nivel național, care să facă mai multă mișcare. Săptămâna Europeană a Sportului a fost deschisă, la Pitești, prin organizarea unor activități sportiv-demonstrative, sâmbătă, 23 septembrie, în Piața Primăriei.

Săptămâna Europeană a Sportului, marcată și la Mioveni

Luni, 25 Septembrie 2023 11:41

Primăria orașului Mioveni se alătură ediției din acest an a proiectului România Be Active – Săptămâna Europeană a Sportului, care se va desfășura în perioada 23 - 30 septembrie. „Sport sub orice formă, la orice vârstă și pentru toată lumea” – acesta este mesajul Be Active.

Proiectul european "Săptămâna Europeană a Sportului" promovează un stil de viață activ și sănătos, contribuind la conștientizarea importanței sportului și a vieții active pentru sănătatea și starea de bine a comunităților.

 

Profesor din Argeş: “Cele cinci module ale anului şcolar îi derutează pe elevi!”

Miercuri, 20 Septembrie 2023 12:09

 

A început anul şcolar 2023-2024, o nouă provocare pentru elevi, părinţi şi profesori. Avem module de studiu şi vacanţe fără număr, ceea ce îi nemulţumeşte în primul rând pe dascăli care au parte de elevi debusolaţi. Am stat de vorbă cu un profesor care predă la o şcoală din Argeş, mai precis din mediul rural, şi care ne-a spus că nu este mulţumit de felul în care a fost structurat anul şcolar.

 

Programe de formare psihopedagogică pentru profesori la Centrul Universitar din Pitești

Miercuri, 20 Septembrie 2023 12:01

 

În anul academic 2023-2024, Universitatea Națională de Științe și Tehnologie Politehnica București - Centrul Universitar din Pitești are programe de formare psihopedagogică pentru profesori. În acest an universitar, 56 de universități vor organiza programe de formare psihopedagogică pentru profesori. Comparativ cu anul trecut, avem pe listă nou înfiinţata Universitate Națională de Științe și Tehnologie Politehnica București Centrul Universitar din Pitești.

Astfel, potrivit Edupedu.ro, universitățile pot organiza probele din cadrul examenelor pentru obținerea gradelor didactice II și I, pentru personalul didactic din învățământul preuniversitar.

 

 

Pictoriţa Mihaela Viorela Martin a umplut de culoare Grădiniţa din comuna Băbana!

Marţi, 19 Septembrie 2023 12:29

 

În prima zi de şcoală, prichindeii de la Grădiniţa cu program normal din comuna Băbana au avut parte de o surpriză în culori! Pictoriţa Mihaela Viorela Martin a pictat mai multe tablouri care au înfrumuseţat unitatea de învăţământ. S-a implicat voluntar în acest proiect şi a promis că va continua această colaborare.

Pentru că e nevoie să-i învăţăm pe copii să iubească armonia şi culorile, pictoriţa Mihaela Viorela Martin a pictat cu drag pentru ca preşcolarii să se înveselească zi de zi când vin la grădiniţă. Deşi are o agenda încărcată, doamna Mihaela Viorela Martin s-a bucurat să se întoarcă în copilărie şi să redea în culori vii, bucuria vârstelor mici.

 

DTO Rally a încheiat prima participare în Campionatul Mondial de Raliuri

Marţi, 19 Septembrie 2023 08:43

 

# Cristian Dolofan și Traian Pavel au încheiat toate probele speciale la bordul Citroën-ului C3 Rally2

DTO Rally a fost prezentă în perioada 7-10 septembrie 2023 la WRC Acropolis Rally, competiție organizată la cel mai înalt nivel în cadrul Campionatului Mondial de Raliuri. După multiple sezoane în România și participări ocazionale în etape internaționale, două echipaje au luat startul în „Raliul Zeilor” din Grecia, o cursă renumită pentru dificultatea sa, dar și pentru duritatea probelor speciale.

Cristian Dolofan & Traian Pavel și Eugen Cărăgui & Robert Fus au concurat cu modele Citroën C3 Rally2 în cadrul categoriei RC2, unde un număr de 34 de echipaje s-au aliniat la start.

 

 

Ion Sănduloiu: „Vârful Moldoveanu a ajuns să fie tratat ca o femeie ușoară”

Marţi, 19 Septembrie 2023 07:40

 

În ultimii ani s-a observat o creștere a numărului de persoane care urcă pe munte. Din păcate, mulți nu își dau seama de pericolul la care se expun pe traseele montane dacă merg fără echipament sau chiar fără o minimă pregătire. Astfel, apar incidentele, unele dintre ele chiar mortale.

„Vârful Moldoveanu a ajuns să fie tratat ca o femeie ușoară, unde toți cred că pot... Atenție, se poate muri extraordinar de ușor în Făgăraș, cu atât mai mult pe Moldoveanu...”, a precizat, pe Facebook, Ion Sănduloiu (foto), directorul Salvamont Argeș.

 

Trei clase de a VIII-a de la „Marin Preda” s-au mutat la „Nicolae Simonide”

Luni, 18 Septembrie 2023 12:14

 

# Din noiembrie ar putea fi relocat tot gimnaziul

Lucrările de reabilitare de la unitățile de învățământ din Pitești obligă unele școli la măsuri drastice. Astfel, pentru desfășurarea orelor în condiții normale, unele clase au fost relocate la alte școli din municipiu. Pentru început, situația este întâlnită la Școala Gimnazială „Marin Preda” unde trei clase de a VIII-a au fost relocate la Școala Gimnazială „Nicolae Simonide”. Și este doar începutul.

 

O legendă dispare. Sperăm să apară alta, mai frumoasă!

Luni, 18 Septembrie 2023 11:29

 

# Începe demolarea stadionului ,,Nicolae Dobrin”

Săptămâna trecută, reprezentanții Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului au semnat contractul de ,,Desființare imobil Sportiv Nicolae Dobrin din strada Nicolae Dobrin nr.10, Municipiul Pitești”, în vederea realizării, pe același amplasament, a obiectivului de investiții ,,Construire Stadion Nicolae Dobrin, strada Nicolae Dobrin nr.10, Municipiul Pitești”.

Executantul este Asocierea Hyatt Development 2011 Pro Fortuna Construct, reprezentată prin Lider de asociere Hyatt Development 2011. Valoarea contractului este de 4 563 096,33 lei, iar durata execuției contractului de demolare este de 6 luni de la primirea ordinului de începere a lucrărilor.

 

MASTER GRATUIT PENTRU TINERII DIN MIOVENI!

Joi, 14 Septembrie 2023 14:31

 

Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică propune tinerilor din Mioveni, pentru cel de-al 13-lea an consecutiv, programul de master CONCEPŢIE ŞI MANAGEMENT ÎN PRODUCTICĂ(CMP)

CMP este un program de masterat de tip complementar şi este destinat absolvenţilor studiilor de licenţă (3 sau 4 ani), din domeniile: inginerie industrială, economic, inginerie și management. Este adaptat cerinţelor pieţei actuale din România, orientat fiind în special pe implementarea şi utilizarea tehnicilor de management, concepția de produse sau servicii noi şi creşterea performanţelor organizaţionale prin inovare.

 

 

Hai la Ziua Comunei Leordeni!

Joi, 14 Septembrie 2023 13:49

 

Comuna Leordeni împlinește o frumoasă vârstă. Cu 586 de ani de la prima atestare documentară, Leordenii se pot mândri că sunt printre primele localități rurale din Argeș ca vechime.

”Sâmbătă – 16 septembrie 2023, ora 15:00, avem deosebita plăcere de a vă invita să participați la manifestările dedicate Zilei Comunei Leordeni, care vor avea loc la Centrul Cultural Multifuncțional Budișteni.Vă așteptăm cu drag!”

PRIMAR, IBRIC MARIAN!

 

Mioveni. Ziua de Curățenie Națională 2023

Joi, 14 Septembrie 2023 08:07

 

Pe 16 septembrie, orașul Mioveni se alătură campaniei “Ziua de Curățenie Națională 2023” organizată de asociația “Let’s Do It, Romania!”, acțiune care se desfășoară simultan în alte 191 de țări care au aceeași misiune: o lume cu mai puține deșeuri.

Voluntarii din Mioveni sunt invitați pe 16 septembrie să redea frumusețea naturii, să strângă deșeurile, dar și să petreacă o zi alături de oameni dornici să facă fapte bune. Pentru înscrieri și informații apelați numărul de telefon 0348/455.444, interior 111.

 

Excursiile în afara localității, pe banii părinților, ar putea fi interzise în cadrul programului „Școala altfel”

Joi, 14 Septembrie 2023 07:24

 

Un nou proiect de metodologie de organizare a programului ”Școala altfel” a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Educației. În proiect se precizează că participarea la Programul naţional "Şcoala altfel" este obligatorie atât pentru elevi, cât şi pentru toate cadrele didactice din unitatea de învăţământ.

De asemenea, se menționează că excursiile în afara localității, pe banii părinților, ar putea fi interzise.

 

Ministrul Sănătăţii, despre testarea antidrog în şcoli: „Trebuie să venim cu un pachet de măsuri, nu doar cu o singură măsură”

Miercuri, 13 Septembrie 2023 14:29

 

Începutul noului an şcolar, dar şi o serie de evenimente tragice care au avut loc în ultima perioadă aduc în lumină o nouă temă pe agenda decidenţilor: testarea antidrog a elevilor. Cum va fi implementată această procedură, rămâne de văzut. Deocamdată proiectul e doar o discuţie, dar ar putea căpăta o formă viabilă, dacă autorităţile sunt realmente îngrijorate de amploarea consumului de droguri în rândul tinerilor.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a făcut o serie de referiri despre felul în care ar putea avea loc testarea antidrog a elevilor:

 

 

ATENŢIE, şoferi! 800 de radare inteligente vor fi amplasate pe autostrăzi, drumuri naționale și drumuri județene

Miercuri, 13 Septembrie 2023 14:28

 

CNAIR anunţă că, în 2024, 800 de radare inteligente vor fi amplasate pe autostrăzi, drumuri naționale și drumuri județene, cu scopul de a avea mai multă siguranţă în trafic. După cum titrează Bugetul.ro, proiectul presupune amplasarea a 300 de radare mobile și a cel puţin 500 de radare fixe. Important de ştiut, programul va fi operațional în anul 2026.

Cum va funcţiona acest sistem de radare? Ei bine, atunci când un radar va depista depășirea limitei de viteză, acesta va captura o imagine cu șoferul și numarul de înmatriculare al maşinii, potrivit obiectiv-online.ro. Imaginea va fi trimisă către un centru de monitorizare și organele competente vor emite sancțiuni.

 

Petrecere frumoasă pe valea Cotmenei, de Sfânta Maria, la Lunca Corbului!

Miercuri, 13 Septembrie 2023 10:04

 

A fost sărbătoare și în localitatea Lunca Corbului. Cu ocazia “Zilei Comunei”, primarul Gheorghe Drăgan a pregătit mai multe surprize localnicilor prezenți în număr mare la eveniment.

În primul rând, a adus în fața localnicilor pe fruntașii județului. Din aceștia, mulți au avut cuvinte de laudă pentru comună și pentru lucrurile bune care se întâmplă aici. Investițiile realizate în comună cu fonduri de la bugetul local, național și cu sprijinul Consiliului Județean vorbesc de la sine privind buna gospodărire a localității. Iar momentele de bucurie vorbesc despre căldura oamenilor locului în care călușul este la loc de cinste.

 

 

Pagina 12 din 280

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea