Precizări cu privire la calitatea apei potabile furnizate în Pitești

Luni, 06 Septembrie 2021 14:01

Referitor la sesizările unor cetăţeni cu privire la calitatea apei furnizate, societatea Apă Canal 2000 SA face următoarele precizări:

„Apa brută provenită din râul Argeş este captată în Uzina de Apă, care dispune de o tehnologie modernă de tratare. Filiera tehnologică de tratare cuprinde mai multe etape. Preoxidarea cu dioxid de clor se realizează pentru îndepărtarea bacteriilor, virusurilor şi a unor compuşi chimici.

În apă se introduc reactivi de tratare şi, la nevoie, cărbune activ pentru îmbunătăţirea caracteristicilor organoleptice. Suspensiile formate sedimentează în cele două decantoare lamelare. Filtrarea apei se realizează în filtrele rapide cu nisip cuarţos, unde suspensiile fine sunt reţinute. Dezinfecţia se realizează prin dozarea clorului în rezervoarele de îmmagazinare astfel încât sunt distruşi agenţii patogeni. Toate substanţele de tratare sunt avizate sanitar.

Trei containere vor fi achiziționate, până pe 13 septembrie, pentru a fi folosite drept săli de clasă

Luni, 06 Septembrie 2021 13:58

Consiliul Local Pitești a alocat bani pentru achiziționarea a trei containere modulare care să fie folosite drept săli de clasă pentru Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” (două containere) și „Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân” (un container).

Amintim că profesoara Alina Manea, inspectorul școlar general al județului Argeș, a venit cu solicitarea ca municipalitatea piteșteană să achiziționeze de urgență containerele, ca urmare a unor reglementări care prevedeau reducerea efectivului de elevi din clasa a V-a la maximum 29. Acest lucru a condus la restructurarea claselor de elevi și la imposibilitatea școlarizării la o parte dintre aceștia.

 

Argeșul - în primele trei județe cu cele mai mari creșteri ale ratei de promovare la BAC, după contestații

Luni, 06 Septembrie 2021 13:57

Rata finală de promovare, înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului național de bacalaureat 2021, după soluționarea contestațiilor, este 32,9%, în creștere cu 2,6%, comparativ cu primele rezultate (30,3%), arată Ministerul Educației. În cazul a 10.886 de lucrări, notele au fost modificate. Cele mai mari creșteri ale ratei de promovare au fost înregistrate în județele Alba și Olt – 4,9%, urmate de Argeș cu 4,4%. Prin urmare, 10.531 de candidați (cu 828 mai mulți, față de prima afișare a rezultatelor) au promovat examenul în această sesiune.

Directori noi la şcolile şi liceele din judeţul Argeş!

Luni, 06 Septembrie 2021 13:24

Opt unităţi de învăţământ din Argeş vor avea manageri noi în anul şcolar 2021-2022. Numirile au fost validate pe data de 31 august de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş. Şcolile cu directori noi sunt:

Școala Nicolae Simonide, Pitești - Amalia Topliceanu

Școala Vintilă Brătianu, Ștefănești - Diana Ilie

 

Noile tarife practicate de Spitalul Orășenesc Mioveni pentru serviciile medicale și investigații paraclinice solicitate la cerere

Luni, 06 Septembrie 2021 12:48

 

Spitalul Orășenesc Mioveni a publicat lista tarifelor comune practicate în acest an pentru serviciile furnizate la cerere, după ce Consiliul Local Mioveni a aprobat o hotărâre în acest sens în ședința ordinară din luna august(HCL nr. 131/26.08.2021).

Lista include atât serviciile medicale, cât și alte servicii de care pacienții și/sau aparținătorii pot beneficia la cerere și care nu sunt acoperite de asigurarea de sănătate.

Pentru fiecare dintre serviciile la cerere se eliberează bon fiscal, iar unele dintre ele pot fi decontate de angajator, potrivit legislației în vigoare.

Noile tarife practicate de Spitalul Orășenesc Mioveni sunt afișate la sediul instituției și pot fi consultate și aici: http://spitalmioveni.ro/.../tarife-laborator-analize...

Toma Duţei, noul preşedinte al CS Dacia Mioveni: „Sarcina mea cea mai grea va fi să asigur sursele de finanţare”

Luni, 06 Septembrie 2021 12:45

De la sfârșitul lunii august, noul preşedinte al CS Dacia Mioveni 2012 este Toma Duţei, un om implicat în sportul argeşean şi care timp de mai mulţi ani a fost preşedintele clubului Dacia Piteşti.

La conferinţa de presă organizată joi, 2 septembrie, Toma Duţei a precizat care sunt planurile sale pentru clubul pe care îl conduce:

„Venirea mea la club sper să aducă un plus de valoare, atât prin faptul că am manageriat mai multe cluburi dar și pentru că am făcut sport, înțeleg sportivul și știu ce să ofer. Sarcina mea cea mai grea va fi să asigur sursele de finanţare, să fac o omogenizare între jucători, antrenori şi conducere şi într-un final să ne atingem obiectivele pe care ni le-am propus. Nu o să fie uşor. Sperăm să ajungem, cu multă ambiţie şi dăruire, acolo unde ne-am propus”, a precizat noul președinte. 

 

Lucrările la noul corp de clădire al Spitalului Județean sunt în grafic!

Joi, 02 Septembrie 2021 11:33

Conducerea  Consiliului Județean Argeș a organizat joi, 2 septembrie, o vizită de lucru la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Scopul vizitei a fost stadiul implementării proiectului “Construire corp de clădire nou la Spitalul Județean de Urgență Pitești”, care este în fază avansată de finalizare.

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș a purtat discuții cu managerul Adriana Molfea, cu directorul medical - dr. Ștefan Costin, și cu reprezentanții firmelor de construcție (asocierea de firme SC Star Trading IMPEX SRL - SC Zeus SA – SC Valah Construct Grup SRL) și proiectare (firma Eurocerad).  

FC Argeș, amical cu Rapid București în pauza din Liga 1

Joi, 02 Septembrie 2021 11:00

Profitând de pauza prilejuită de meciurile echipei naționale, FC Argeș va disputa sâmbătă, 4 septembrie, de la ora 11.00, un meci de verificare cu Rapid București.

Partida de la Pitești se va juca fără spectatori și va fi transmisă în direct pe pagina de facebook a clubului argeșean.

Cele două formații s-au întâlnit în campionat în urmă cu o lună, Rapid împunându-se în Trivale, cu 1-0, prin golul marcat de Ștefan Pănoiu.

 

Arhiepiscopia Argeșului, profit de 1,8 milioane de lei în 2020

Marţi, 31 August 2021 15:58

Conform datelor publicate de Ministerul Finanțelor, Arhiepiscopia Argeșului a avut, în anul 202, un profit de numai 1,84 milioane lei. Profit net. Sumă frumoasă, dar mai mică decât în 2019, când profitul net a fost de 2,35 milioane lei. În același timp însă, efectivul de personal a crescut de la 60 persoane (2019) la 88 persoane (2020). Firma care se ocupă cu activitatea de CAR a fost mult mai modestă, înregistrând, de-a lungul anului trecut, un profit net de numai 152.000 lei.


Doar 2 şcoli din Argeş sunt incluse în Programul „Masa caldă”

Marţi, 31 August 2021 08:00

Prea mult zgomot pentru nimic! Aşa am putea califica declaraţiile belicoase ale guvernanţilor noştri care s-au lăudat că vor asigura elevilor din România o masă caldă la şcoală. În realitate, numărul beneficiarilor este extrem de mic, iar sumele alocate ajung doar pentru primele 67 de zile din semestrul I.

 

Primarul Cristian Gentea: „Am adus 600.000 de euro la F.C. Argeș, în afară de banii Consiliului Local”

Marţi, 31 August 2021 07:59

Cristian Gentea, primarul Piteștiului, evită să mai comenteze, în spațiul public, jocul echipei FC Argeș. Edilul susține că se ocupă doar să aducă contracte de sponsorizare în cadrul clubului. Acesta susține că la FC Argeș s-a depășit deja bugetul de 3 milioane stabilit la începutul campionatului.

Studenţii de la Universitatea din Piteşti au încheiat campania arheologică de la Buridava!

Luni, 30 August 2021 21:46

Final de campanie arheologică încununată de succes pentru studenţii Universităţii din Piteşti! La începutul lunii august, studenţii de la specializarea Istorie, din cadrul Facultăţii de Teologie, Litere, Istorie şi Arte, alături de decanul Constantin Bărbulescu au început săpăturile pe situl de la Buridava - Ocnele Mari, din judeţul Vâlcea.

 

ATENȚIE! La BAC-ul de toamnă, contestațiile pot fi depuse numai în ziua de 31 august

Luni, 30 August 2021 21:21

În județul Argeș, examenul de Bacalaureat (sesiunea august-septembrie), s-a desfășurat în 5 centre de examen, după cum urmează:

- Liceul Tehnologic ”Dacia”, Pitești

- Colegiul Tehnic Câmpulung

- Colegiul Național ”Vlaicu Vodă”, Curtea de Argeș

- Liceul Teoretic ”Ion Barbu”, Pitești

- Colegiul Tehnic ”Costin D. Nenițescu”, Pitești

Ministrul Educaţiei va permite organizarea festivităţilor de deschidere a anului şcolar!

Luni, 30 August 2021 21:20

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că va permite organizarea festivităţilor de deschidere a anului şcolar 2021-2022, pe data de 13 septembrie. Evenimentele vor putea avea loc în spații exterioare, cu o durată de maxim o oră și jumătate. De asemenea, participanţii vor fi obligaţi să poarte măşti de protecţie.

 

Primarul Ion Dumitru: „Nea’ Becali, să îți iau lâna de pe oi...”

Luni, 30 August 2021 13:57

De la administraţie şi politică la fotbal e doar un pas! O demonstrează primarul Ion Dumitru de la Albota care nici nu a mai înfierat vreun rival politic, nici nu a mai comentat despre probleme administrative, ci s-a focusat pe fotbal. Aşa că l-a luat la un rost virtual pe Gigi Becali care se laudă cu afacerile din fotbal, dar nu şi cu rezultatele. Şi cum ducele de Albota ştie bine cu se mănâncă fotbalul, a marcat!

„Se laudă Becali că luat 5 milioane de euro pe Moruțan. Nea’ Becali, să îți iau lâna de pe oi, laudă-te că joci în liga europeană, asta ne dorim noi de la voi! Am fost fan F.C. Argeș și așa mor! A doua echipă preferată a fost Steaua, acum va fi Rapid. Faptul cum l-au primit fanii Rapidului pe Hagi, m-a determinat să devin unul dintre susținătorii lor. Știu că pentru tine, ciobănaşule, nu e nicio pierdere, pentru mine, cât voi mai avea de trăit, e un câștig! Hai FC Argeș, hai Rapid, hai și CS Mioveni!”, a scris ducele de Albota, pe pagina de socializare.

Medicii de familie vor primi 60 de lei pentru vaccinarea acasă și 40 de lei pentru vaccinarea în ambulatoriu

Luni, 30 August 2021 13:05

Veste importantă pentru medicii de familie! Guvernul a adoptat o nouă ordonanţă care vizează administrarea vaccinului anti-COVID de către medicii de familie, care vor fi remuneraţi în acest sens, cu sume de până la 50% mai mari. De exemplu, dacă mediul efectuează un vaccin la domiciliu va primi suma de 60 de lei/persoană vaccinată, iar dacă realizează vaccinarea în ambulatoriile de specialitate, medicul de familie va primi 40 de lei. În aceşti bani sunt incluse atât consultaţia medicală, cât şi raportarea şi monitorizarea reacţiilor adverse postvaccinale.

 

Ceartă între primarul de la Arefu și senatoarea Șoșoacă pe tema urșilor

Luni, 30 August 2021 12:01

Senatoarea Diana Șoșoacă a postat, duminică, pe pagina sa de Facebook o filmare de pe Transfăgărășan, acolo unde a întâlnit o ursoaică cu doi pui. Parlamentarul a atras atenția asupra pericolului la care se supune omul atunci când se apropie de urși.

 

„Problema este că nu-i hrănește absolut nimeni. Ursoaica își apără puii. Nu vă dați jos din mașină. Sunt periculoși chiar dacă sunt mici. (…) Problema este că ar trebui hrăniți. S-a găsit aici un urs mort de foame, iar un alt pui cu capul crăpat de un topor”, spunea senatoarea Diana Șoșoacă.

Rock simfonic la finalul stagiunii estivale a Filarmonicii Pitești

Luni, 30 August 2021 11:46

 

Stagiunea estivală a Filarmonicii Pitești se încheie joi, 2 septembrie. După un concert educativ și o seară de jazz&popp, a venit rândul rockului simfonic să fie prezent pe scena filarmonicii.

 

Joi, de la ora 19.00, În Sala Simfonia a Centrului Multifuncțional, orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Mihail Ștefănescu, va interpreta pagini de mare popularitate din lumea rockului: Deep Purple - Smoke on the water, Medley - The blues brothers și Beatles, Michael Jackson - Thriller, Sabin Pautza - Oldies and Goodies I, The Ricketts - A tribute to Elvis, Queen - Another one bites the dust și We will rock you, Guns and Roses - Sweet child o'mine și Rolling Stones - Satisfaction.

 

Cristian Gentea – întâlnire cu ambasadorul României la ONU

Luni, 30 August 2021 11:43

# Cei doi au fost colegi de facultate

Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a primit, săptămâna trecută, vizita lui Ion Jinga, ambasadorul României la Organizația Națiunilor Unite. “Am primit, cu bucurie, vizita bunului meu prieten și fost coleg de facultate, Ion Jinga, Ambasador extraordinar și plenipotențiar, Reprezentant Permanent al României la ONU! De fiecare dată când se întoarce acasă, mă vizitează. Și, de fiecare dată, sunt onorat!”, a scris Cristian Gentea pe pagina sa de Facebook.

Posibil disconfort olfactiv în cartierul Prundu

Luni, 30 August 2021 11:42

SC Apă Canal 2000 SA aduce la cunoştinţă publică că, începând cu data de 01.09.2021, în zona riverană Staţiei de Epurare Piteşti, situată în cartierul Prundu, există posibilitatea apariţiei unui disconfort produs de mirosuri caracteristice nămolului deshidratat rezultat din staţia de epurare.

Începând cu data menţionată se va desfăşura activitatea de încărcare a nămolului deshidratat în vederea eliminării.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi mulţumim pentru înţelegere!”, informează conducerea SC Apă Canal 2000 SA.

 

Pagina 13 din 216

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea