Doi senatori PNL și doi senatori PSD - efort pentru salvarea Bisericii „Sfânta Treime” din Golești, patrimoniu românesc

Miercuri, 13 Septembrie 2023 09:58

 

# Senatul a votat favorabil

Alina Gorghiu este criticabilă pentru multe. Pentru că se bagă în toate și dorește să dea impresia că se pricepe la toate. Și nu e așa. Însă pentru ceea ce a făcut în Senat, zilele trecute, merită toată aprecierea. Chiar aplauze. Aplauze și pentru senatorul Bica, aplauze și pentru cei doi senatori PSD Argeș care se numără printre inițiatori. Aplauze!

Cu 85 de voturi „pentru” , 1 „contra” și 2 „abțineri”, plenul Senatului a votat, săptămâna trecută, propunerea legislativă inițiată pentru a se asigura fonduri necesare de la bugetul de stat pentru restaurarea și conservarea bisericii „Sfânta Treime” din Golești, obiectiv din patrimoniul național.

Judecătoria Pitești rămâne în grevă!

Miercuri, 13 Septembrie 2023 09:41

 

O instanță din Argeș face notă discordantă și a decis să continue protestul declanșat la începutul verii, din cauza modificărilor pe care Guvernul intenționează să le facă la pensiile de serviciu ale magistraților. Protestul a fost extins și în legătură cu problema drepturilor salariale ale judecătorilor, procurorilor și personalului din sistemul judiciar.

Judecătoria Pitești menține suspendarea parțială a activității și extinde actiunea de protest în legătură cu posibilele modificări la drepturile salariale ale magistraților: “Judecătorii Judecătoriei Pitești, în Adunarea Generală, au decis, cu majoritatea voturilor, continuarea, pe durată nedeterminată, în aceleași condiții, a acelorași forme de protest”

 

 

Modificări legislative prezentate la ultima ședință de Guvern. Niciun centru de servicii sociale nu va mai funcționa fără verificări în teren

Marţi, 12 Septembrie 2023 21:20

 

Legislația în baza căreia funcționează centrele de servicii sociale pentru persoanele cu dizabilități, persoane vârstnice dependente și celelalte servicii sociale va fi reformată din temelii. Niciun centru nu va mai funcționa fără verificări în teren.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale împreună cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse au inițiat modificarea legislației privind asistența socială din România, după cazurile deosebit de grave descoperite în ultimele luni. Modificările au fost prezentate în primă lectură în timpul ședinței de Guvern din 8 septembrie 2023.

 

Procedură de selecție a șefilor din marile parchete

Marţi, 12 Septembrie 2023 20:38

 

Ministerul Justiției a declanșat procedura pentru numirea în funcții de conducere la PICCJ, DNA și DIICOT. Sunt disponibile patru posturi de șef de secție in PICCJ, trei funcții de procuror șef secție în DNA, o funcție de adjunct al DIICOT și trei funcții de șef secție în DIICOT

Ministerul Justitiei condus de Alina Gorghiu (foto) a anuntat luni, săptămâna trecută, declanșarea procedurii de selecție pentru mai multe funcții de șef de secție în PICCJ, DNA și DIICOT, precum și pentru o funcție de adjunct al DIICOT (rămasă neocupată la precedenta selecție).

 

 

Cursuri gratuite la Centrul Cultural Mioveni

Marţi, 12 Septembrie 2023 13:51

 

 

Centrul Cultural Mioveni oferă, pentru anul școlar 2023 – 2024, următoarele cursuri gratuite destinate copiilor:

- Balet - de la 4 ani;

- Canto muzică ușoară - de la 6 ani;

- Canto muzică populară - de la 6 ani;

- Chitară - de la 10 ani;

- Dans modern/sportiv - de la 6 ani;

 

Actorul Dragoş Bucur şi-a făcut casă în Argeş, la Dobreşti!

Marţi, 12 Septembrie 2023 12:00

 

# E vecin cu Bodo, de la Proconsul

Actorul Dragoş Bucur, soţia sa Dana Nălbaru şi cei trei copii ai lor au dat viaţa mondenă din Bucureşti, pe traiul liniştit de la ţară. Cei cinci s-au mutat în comuna Dobreşti, unde şi-au construit o casă cochetă. Lucrările nu s-au finalizat încă, bun prilej pentru ca Dragoş Bucur să se apuce de vloguri şi să le arate urmăritorilor săi cum e viaţa la ţară, în Argeş. ”Rurality Show” pe YouTube e noul proiect al actorului, iar aventurile prezentate sunt cu totul speciale pentru familia Bucur-Nălbaru.

 

 

Magistrat: „La Judecătoria Topoloveni situația este delicată”

Luni, 11 Septembrie 2023 19:40

 

# Instanța funcționează doar cu judecători delegați

Judecătoria Topoloveni, se confruntă, de ceva timp, cu lipsa judecătorilor. Problemele au apărut după ce două judecătoare au ieșit la pensie în luna iulie. Pentru scurt timp, instanța a funcționat doar cu judecătorul Alexandru Viorel Chilom. De la 1 septembrie a plecat și acesta, după ce a devenit procuror. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii l-a numit în funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

 

Prefectul Radu Perianu, mesaj la deschiderea noului an școlar: „Să spuneți un NU categoric tentațiilor periculoase”

Luni, 11 Septembrie 2023 12:24

 

La nivelul județului Argeș, pentru deschiderea noului an școlar, au fost mobilizați 430 de polițiști și jandarmi. Ofițeri și subofițeri de la mai multe structuri, Ordine și Siguranță Publică, Poliție Rutieră, Siguranță Școlară, s-au asigurat că școlile încep în liniște.

 

Prefectul Radu Perianu a precizat că a emis un nou ordin pentru funcționarea unei Comisii mixte de control în unitățile școlare din Argeș.

 

Șeful ISJ Argeș, mesaj cu prilejul începerii cursurilor: „Dacă vreți sa să fiți printre cei mai buni 1%, faceți lucrurile altfel decât le fac 99%”

Luni, 11 Septembrie 2023 12:15

 

Peste 2,9 milioane de elevi și copii de grădiniță au început luni, 11 septembrie, școala. Este al doilea an consecutiv când anul școlar este organizat pe module de învățare. Primul modul începe din 11 septembrie și ține până vineri, 27 octombrie, potrivit calendarului oficial.

Dumitru Tudosoiu, inspectorul școlar general de la ISJ Argeș, a transmis un mesaj special elevilor.

„Dimineață cu un soare frumos de toamnă, aer proaspăt și ceva mai mult. ”Ceva mai mult" seamănă cu sentimentul pe care îl avem când stăm pe țărm și ascultăm, pur și simplu. Crește o energie, apa își adună forțele și ridică un val, care te poate purta dacă știi cum să ,,mergi cu el" într-o experiență de fiecare dată altfel.

Începe Romanian Science Festival. Vor fi evenimente științifice în Pitești, Mioveni, Rucăr și Câmpulung

Luni, 11 Septembrie 2023 11:42

Între 13-16 septembrie, va avea loc a patra ediție a Romanian Science Festival Argeș. Școlile, profesorii și elevii din județ sunt invitați să participe la patru evenimente științifice în Pitești, Mioveni, Rucăr și Câmpulung Muscel.

Romanian Science Festival se va desfășura în Argeș după următorul program:

- 13 Septembrie, 10.00 -14.00  - Caravana Romanian Science Festival la Rucăr, organizată la Liceul Tehnologic Victor Slăvescu (intrare liberă);

 

Mobilizare exemplară la Școala Gimnazială Mihai Eminescu din Pitești

Luni, 11 Septembrie 2023 11:09

 

Mai multe lucrări importante au fost realizate în această vară la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” din Pitești. Părinții elevilor, dar și alte persoane fizice, cât și juridice s-au mobilizat și au contribuit la finalizarea unor obiective majore pentru procesul educațional.

Au fost reabilitate grupurile sanitare, holul de la parterul corpului central și amfiteatrul.

O nouă acțiune de dezinsecție, în Pitești

Luni, 11 Septembrie 2023 10:35

 

În noaptea de luni, 11 septembrie, spre marți, 12 septembrie, de la ora 22:00 până la ora 05:00, vor fi executate servicii de dezinsecție pentru combaterea populațiilor de insecte vectoare de maladii transmisibile și generatoare de disconfort (insecte zburătoare și târâtoare: căpușe, țânțari, muște etc).

În acest scop, sunt utilizate două tunuri de pulverizare vapori de substanță pentru dezinsecție, cu o rază de acțiune de până la 50 m, destinate acoperirii zonelor cu arbori și spații verzi, precum parcurile, străzile și aleile din jurul clădirilor.

 

Târgul de meșteșuguri și produse tradiționale - ROD CU SPOR, ediția a II-a, la Muzeul Golești!

Luni, 11 Septembrie 2023 10:28

În perioada 6 - 8 octombrie va avea loc Târgul de meșteșuguri și produse tradiționale -  ROD CU SPOR, ediția a II-a, la Muzeul Golești!

Zeci de producători din Argeș și din județele învecinate vin cu fructe, legume și cele mai bune produse din carne și lactate. De asemenea, vizitatorii pot întâlni la târg meșteri populari din domenii precum țesut, cusut, olărit, sculptură, păpuși, pictură pe sticlă.

Vor întreține atmosfera două nume mari ale muzicii folk Ducu Bertzi și Florin Chilian, dar și cunoscuta interpretă de muzică populară Niculina Stoican împreună cu Ansamblul “Doina Argeșului”.

Centrul Cultural Mioveni, gazda unui vernisaj inedit de pictură

Joi, 07 Septembrie 2023 10:31

 

În data de 11 septembrie, ora 16.00, la sediul Centrului Cultural Mioveni va avea loc vernisajul de pictură “File din Istoria Musceleană”. Se dorește promovarea istoriei Muscelului în tot județul Argeș. În cadrul acestui eveniment vor expune pictorii din Asociația de Arte Vizuale “I.D.Negulici”, din Câmpulung.

Cenaclul de Arte Plastice “I.D.Negulici” Câmpulung, cuprinde un număr de 38 de membrii - artiști plastici care îşi continuă activitatea cu râvnă şi spor, acest fapt fiind demonstrat prin rezultatul bogat al activităților culturale aferente anului 2022 (tabără de creaţie, expoziţii şi multe alte acţiuni).

 

 

Circulația rutieră va fi închisă, pentru o zi, pe Transfăgărășan

Joi, 07 Septembrie 2023 10:30

Duminică, 10 septembrie 2023, circulația rutieră va fi închisă, pentru toate categoriile de autovehicule, pe DN 7C (Transfăgărășan), în intervalul orar 06:00 – 16:00, pe tronsonul aferent județului Argeș ce este cuprins între km 108 (Cabana Capra) și km 116+808 (Tunelul Bâlea Lac), având în vedere traseul și programul competiției sportive de maraton, constând în cinci tipuri de probe de alergare TRANSMARATON – Ediția a XII-a.

 

Vă recomandăm să respectați toate regulile de circulație, să circulați prudent, să nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante în trafic și să respectați indicațiile polițiștilor rutieri, care se vor afla în teren.

Echipele DTO Rally vor lua startul, în această săptămână, la Acropolis Rally din Grecia

Marţi, 05 Septembrie 2023 18:52

 

 

Echipajele DTO Rally vor participa între 7-10 septembrie la Acropolis Rally Grecia, etapă din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC). Va fi prima prezență în cea mai importantă competiție la nivel mondial pentru echipajele Cristian Dolofan/Traian Pavel și Eugen Cărăgui/Robert Fus.

Echipajele DTO Rally au participat în trecut la etape internaționale în Ungaria, Bulgaria, Austria sau Croația, însă niciodată în WRC. Pentru cei patru membri ai grupării piteștene, cursa va fi o experiență unică datorită anvergurii evenimentului, urmând a aborda cu entuziasm zilele petrecute pe drumurile din zona centrală a Greciei, fără presiunea unui rezultat. Acropolis Rally va marca debutul acestora în WRC. Echipajele DTO vor concura cu două modele Citroën C3 Rally2.

 

 

Pe 8 septembrie va fi organizată Ziua Comunei Lunca Corbului

Marţi, 05 Septembrie 2023 11:49

 

Pe 8 septembrie va fi mare sărbătoare în localitatea Lunca Corbului. Cu ocazia „Zilei Comunei”, primarul Gheorghe Drăgan a pregătit mai multe surprize localnicilor. Petrecerea va fi susținută de următorii artiști: Gemele Neacșu, Mariana Stan, Monik Angels, Daniela Gyorfy, Cristi Dules și Emilia Ghinescu.

 

Zoo Pitești vă așteaptă!

Luni, 04 Septembrie 2023 20:02

 

De la 1 septembrie 2023, Grădina Zoologică Pitești va fi deschisă pentru vizitatori în intervalul orar 10:00 - 19:30. Ultimele bilete se eliberează la ora 19:00. În zilele de luni, Grădina Zoologică este închisă.

Vă reamintim că prețul unui bilet este de:

8 lei – adulți;

4 lei - copii cu vârsta de peste 3 ani/elevi/studenți/pensionari;

4 lei / persoană - pentru grupuri organizate de peste 10 persoane.

Se oferă GRATUITATE pentru copiii până în 3 ani, persoanelor cu dizabilități și însoțitorilor acestora. ZOO Pitești vă așteaptă!

 

 

Câinii vor fi dresaţi pentru a găsi urşii din pădurile României

Luni, 04 Septembrie 2023 12:50

# Dresarea va costa peste 335.000 de lei

Vom avea câini dresaţi care să găsească urşii din pădurile României, iar dresarea lor va fi plătită din fonduri europene. Institutul Naţional De Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Dracea” din Braşov a lansat o licitație electronică pentru achiziția de dresaj canin în cadrul proiectului „Implementarea Planului național de acțiune pentru conservarea populației urs brun din România”. Dresarea va costa 335.425 lei, cu tot cu TVA.

La început de an bisericesc, ÎPS Calinic s-a aflat în mijlocul obștii de la mănăstirea argeșeană Robaia

Luni, 04 Septembrie 2023 12:45

Noul an bisericesc a început pe 1 septembrie 2023 şi se va încheia pe data de 31 august 2024. La început de an bisericesc, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, s-a aflat în mijlocul obștii monahale de la mănăstirea argeșeană Robaia. Chiriarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în Altarul de Vară aflat în curtea mănăstirii, fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

 

Pagina 13 din 280

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea