Olimpiada Națională de Limba Engleză va avea loc la Pitești

Miercuri, 02 Martie 2022 08:10

Ministerul Educației a publicat calendarul olimpiadelor școlare județene și naționale pentru anul școlar 2021-2022. O parte dintre olimpiade se vor desfășura în format fizic, în timp ce altele vor avea loc online. Anul acesta, Olimpiada Națională de Limba Engleză va fi găzduită la Pitești, în perioada 17 – 22 aprilie.

Vă prezentăm mai jos calendarul olimpiadelor școlare:

Apelul la 119, pas necesar pentru combaterea violenței asupra minorilor

Marţi, 01 Martie 2022 11:56

Dezbatere importantă la Universitatea din Pitești, sâmbătă – 5 martie. Inspectoratul Școlar Județean Argeș, în parteneriat cu Instituția Prefectului Județului Argeș, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș și Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, organizează pe 5 martie 2022, începând cu ora 10:00, conferința județeană ,,STOP! Fără abuz, neglijare, exploatare - Apelul la 119, pas necesar pentru combaterea violenței asupra minorilor".

Evenimentul va avea loc Universitatea din Pitești, în Sala de festivități - str. Târgu din Vale, nr. 1, Corp Central.

 

Spitalul Județean de Urgență Pitești - sprijin pentru răniții din Ucraina

Marţi, 01 Martie 2022 11:05

 

Spitalul Județean de Urgență Pitești (SJUP), pe lângă serviciile medicale acordate pacienților, se implică activ în acțiuni menite să vină în sprijinul salvării de vieți omenești. Dacă în vârful perioadei pandemice, atunci când multe spitale din România erau blocate din cauza COVID-19, pacienți din toată țara au fost tratați la Pitești, de această dată, instituția este pegătită să acorde ajutor poporului ucrainean.

 

În acest sens, conducerea unității a luat decizia de a oferi posibilitatea ca răniţii din Ucraina, în caz de nevoie, să fie tratați în cadrul SJUP. Astfel, începând de astăzi, Spitalul Județan de Urgență Pitești este pregătit să asigure asistență medicală pentru aceștia.

Atenție! În luna martie, Garnizoana Pitești va face trageri cu armament

Marţi, 01 Martie 2022 08:49

Garnizoana Pitești informează că în fiecare zi lucrătoare din luna martie se vor executa trageri cu armamentul de pe tanc și de infanterie în poligonul Glîmbocu, din comuna Bascov.

”În poligonul de tragere de pe teritoriul comunei Bascov (Glîmbocu), în perioada 01.03 — 31.03.2022 se execută trageri cu armamentul de pe tanc și de infanterie după următorul program: între orele 08.00-16.00 în zilele de 01, 02, 07, 08, 09, 11, 14, 18, 25, 28, 29, 31.03.2022; între orele 08.00-24.00 în zilele de 03, 04, 10, 15, 16, 17, 21, 22, 23, 24, 30.03.2022.

 

Peste 150 de adăposturi de protecție civilă în Argeș. Cele mai multe sunt la Pitești

Marţi, 01 Martie 2022 08:34

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a făcut publică o listă a adăposturilor de protecție civilă din toată țară. Conform IGSU, la nivel național există 4.538 de spații în care oamenii ar putea să se adăpostească în caz de nevoie. Dintre acestea, 1.190 sunt în Bucureşti-Ilfov şi 3.348 în restul țării. În Argeș, conform listei IGSU, sunt 153 de adăposturi de protecție civilă. Cele mai multe sunt în Pitești, în număr de 108. Mai sunt: 11 în Curtea de Argeș, 8 în Mioveni, 7 în Câmpulung, 6 în Topoloveni, 4 în Moșoaia, 4 în Bradu, două în Micești, unul în Costești, unul în Oarja, unul în Suseni. Dacă ținem cont de toate adăposturile din subteran, de la blocuri, numărul acestora e mult mai mare.

Argeșeanul Daniel Petrescu, Șeful Statului Major al Apărării: „Probabilitatea ca România să fie ținta unor acțiuni ofensive ale Rusiei este minimă”

Luni, 28 Februarie 2022 11:29

 

Argeșeanul Daniel Petrescu, Șeful Statului Major al Apărării, a comentat evenimentele dramatice care se petrec în Ucraina, după atacurile violente executate de Federația Rusă. Petrescu dă asigurări că România nu poate fi ținta unor atacuri din partea Rusiei, avantajul fiind acela că țara noastră este membră NATO și deci: ”Ѕuntem beneficiari ai celor mai puternice garanții de securitate pe care le-am avut vreodată.”

„Estimările care anunțau iminența unei invazii a forțelor Federației Ruse în Ucraina s-au confirmat. Escaladarea recentă a conflictului ruso-ucrainean a adus cele două state în faza luptei armate.

 

De la 1 martie se majorează venitul minim garantat, ajutorul de șomaj și alte ajutoare sociale

Luni, 28 Februarie 2022 11:12

De la 1 martie 2022 se majorează toate beneficiile sociale acordate în România, ca urmare a majorării cu 5,1% a Indicatorul Social de Referinţă, la care se raportează ajutoarele sociale.

Potrivit Ministerului Muncii ajutorul social va crește de la 142 la 149 de lei, indemnizaţia minimă pentru creşterea copilului, de la 1.250 la 1.314 lei, iar indemnizaţia lunară pentru persoanele cu handicap se majorează de la 350 la 369 de lei (grav) și de la 265 la 279 de lei (accentuat). Dar aceste drepturi nu sunt singurele care se vor majora. Potrivit ministerului de resort, pe lisa de majorări vor fi incluse și:

Acțiuni de ecologizare în Budeasa

Luni, 28 Februarie 2022 10:51

Primăria Budeasa împreună cu beneficiarii venitului minim garantat au efectuat, săptămâna trecută, acțiuni de ecologizare în zona barajului. „Cu această ocazie, reamintim cetățenilor că aruncarea deșeurilor este interzisă și se pedepsește conform legii. De asemenea, vă rugăm ca în momentul în care surprindeți pe cineva care aruncă deșeuri în spații neamenajate, să apelați Poliția Locală (tel:0753054640) și să solicitați deplasarea de urgență a unui echipaj la fața locului”, informează reprezentanții Primăriei Budeasa.

 

 

 

Mai multe autovehicule militare NATO au fost implicate într-un accident pe Valea Oltului

Joi, 24 Februarie 2022 12:01

Un accident rutier în care a fost implicat un convoi NATO care tranzita Valea Oltului s-a produs joi, 24 februarie, în judeţul Vâlcea.

Coliziunea între trei autovehicule militare, conduse de cetăţeni americani, a avut loc la km 217 + 600 m, al DN 7 / E 81, pe raza localităţii Călineşti din Brezoi, județul Vâlcea.  Conform IPJ Vâlcea, în urma accidentului au existat doar pagube materiale, fără încărcătură militară, ale Convoiului militar NATO.

Fostul ministru de Externe al României își face casă la Brăduleț

Joi, 24 Februarie 2022 08:37

Fostul ministru de externe al României, Teodor Baconschi, a solicitat mai multe documente (autorizații) pentru ridicarea unei locuințe în frumoasa zonă a Brădetului.  Fostul demnitar calcă, astfel, pe urmele altor ”celebrități” care au construit în zonă, printre care se numără și fostul președinte al țării Emil Constantinescu.

Baconschi deține, în localitatea argeșeană, din anul 2011, un teren intravilan de 2200 m.p., dobândit prin cumpărare

 

Mariana Vârgă, fost președinte al Tribunalului Argeș: „Cătălin Predoiu acționează ca un «virus» în sistemul de justiție”

Miercuri, 23 Februarie 2022 13:40

Avocata Mariana Vârgă, fostă președintă a Tribunalului Arges, susține că proiectul de desființare a Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ), propus de ministrul Justiției Cătălin Predoiu și avizat pozitiv de CSM, reprezintă un precedent periculos pentru statul de drept din România.

Într-un punct de vedere transmis către „Lumea Justiției”, fosta judecătoare afirmă despre Predoiu că „acționează ca un virus” pentru a distruge SIIJ.

Redăm mai jos o parte din mesajul fostei președinte a Tribunalului Arges:

„Ministrul Justiției și problema suveranității României

Ministrul Justiției și alți politicieni promovează ideea pierderii suveranității României în contextul integrării în Uniunea Europeană, ceea ce este total neconstituțional!

Polițistă, care dirija traficul, lovită de o mașină în Argeș

Miercuri, 23 Februarie 2022 10:32

Un autoturism a lovit o polițistă care dirija traficul, în această dimineață, pe raza localității Ștefănești.

"În dimineața zilei de 22 februarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Ștefănești desfășurau activități de dirijare-fluidizare a traficului rutier, pe DN 7, în apropiere de intersecția cu str. Cavalerului și str. Zavoi, pe raza aceleiași localități.

În aceste condiții, un bărbat de 37 de ani, din Ștefănești, care conducea un autoturism pe DN 7, din direcția Topoloveni spre Pitești, a acroșat și accidentat ușor o polițistă, din cadrul formațiunii rutiere, care se afla în intersectie.

Din fericire, colega noastră nu a fost rănită grav, la fața locului fiind solicitat un echipaj medical, care, în urma evaluării preliminare, a rezultat că a suferit leziuni ușoare", informează IPJ Argeș.

 

Scaune cu rotile donate bolnavilor de cancer din Argeș

Marţi, 22 Februarie 2022 14:25

Bolnavii de cancer de la Spitalul „Bălcescu” au primit cinci scaune medicale cu rotile. Acțiunea de la Secția Oncologie din incinta Spitalului Bălcescu a fost desfășurată de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Așezământul "Sfinții Împărați Constantin și Elena și Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul", din Pitești.

Primarul din Băbana îi învață pe localnici… cum se face țuica!

Marţi, 22 Februarie 2022 08:56

# Bebe Ivan: „Atenție! Cine nu separă "fruntea" obține un rachiu de la care te doare capul și produce mahmureală a doua zi”

Bebe Ivan, primarul din Băbana, este o adevărată enciclopedie. Pe pagina sa de facebook puteți citi - și învăța – aproape despre orice: succesiuni, moșteniri, înmatricularea sau radierea mașinilor… și despre cum se face țuica, ce parte se aruncă pentru că este toxică. S-a grăbit să îi dea dreptate, printr-un comentariu, colegul de la Albota…

 

Fostul manager al Centrului Cultural Judeţean Argeş a trecut la DETOX!

Marţi, 22 Februarie 2022 08:44

Araxi Negoşanu, fostul manager al Centrului Cultural Judeţean Argeş, promovează pe pagina sa de socializare, de când s-a întors pe postul de șef resurse umane de la Teatrul Alexandru Davila, produse pentru detoxifiere şi îngrijirea corpului. De când nu a mai avut pe mână bani grei din bugetul Argeşului, doamna Negoşanu trece la alt nivel în viaţa profesională şi îşi încearcă norocul într-un domeniu în care se pot face bani frumoşi. Nu atât de frumoşi ca la conducerea Centrului Cultural Judeţean, dar oricum se pot câştiga sume importante de bani.

Peste 87% dintre posturile din Inspectoratul de Poliție Argeș sunt ocupate

Luni, 21 Februarie 2022 13:33

 

 

La sfârșitul anului 2021, gradul de ocupare al posturilor din Inspectoratul de Poliție Județean Argeș era de peste 87%, se arată în raportul de activitate al instituției. De asemenea, anul trecut peste 5% dintre polițiștii încadrați și-au suspendat raporturile de serviciu cu unitatea, 90% dintre aceștia cu drept de pensie.

În urma concursurilor organizate pe parcursul anului 2021, au fost ocupate 16 funcții de conducere, iar prin concursurile cu recrutare din sursă externă, au fost ocupate 26 de posturi vacante de ofiţeri de poliţie, 16 posturi de agenţi de poliţie și 7 posturi vacante de personal contractual. Începând cu data de 3 august 2021, la nivelul IPJ Argeș, a fost înființat Serviciul Pregătire Profesională, structură specializată din cadrul inspectoratului, care asigură managementul activităţilor de formare profesională.

 

Sediu de 12,8 milioane de lei pentru DNA Pitești

Luni, 21 Februarie 2022 13:26

 

# Așa va arăta noul sediu al DNA Pitești după amenajare

Investiție importantă la Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Pitești! Viitorul sediu al instituției intră într-un proces de extindere și de reparații curente.

 

DNA Pitești funcționează, în prezent, într-un spațiu închiriat, situat în zona Rolast. Instituția urmează să se mute într-o clădire ce va proaspăt reabilitată. Este vorba despre un imobil ce a aparținut Serviciului Român de Informații dar care a fost trecut, prin Hotărâre de Guvern, în 2015, în administrarea Direcției Naționale Aticorupție. Noul sediu al instituției va fi situat în municipiul Pitești, pe strada Calea Câmpulung, în zona Podul Viilor.

Sărbătorește Dragobetele și poți câștiga 500 lei

Luni, 21 Februarie 2022 13:16

Centrul Cultural Mioveni organizează, pe Facebook-ul instituției, un concurs de Dragobete. „Anul acesta, luna iubirii îți aduce un premiu special. Sărbătorește Dragobetele împreună cu noi și poți câștiga 500 lei. Ce trebuie să faci pentru a participa la concurs:

- Like paginii de facebook a Centrului Cultural Mioveni;

- Postează într-un comentariu o poză făcută de tine care simbolizează IUBIREA;

- Tag unei persoane dragi;

- Share pentru a-ți încuraja prietenii să participe și să te voteze”, informează Centrul Cultural Mioveni.

Poza cu cele mai multe like-uri câștigã premiul de 500 lei. Concursul se desfășoară în perioada 16-23 februarie 2022, ora 00:00.

 

Ministrul Cîmpeanu vrea să revoluţioneze corectarea la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat!

Luni, 21 Februarie 2022 13:11

# Ministrul Educaţiei anunţă schimbarea programelor şcolare pentru gimnaziu şi liceu

Pentru a pune capăt corecturii greşite a lucrărilor de la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, cu care învăţământul se confruntă anual, ministrul Sorin Cîmpeanu propune implementarea evaluării standardizate și în paralel computerizate la examenele naţionale, pentru început la nivel pilot. Contestaţiile au scos la iveală erori grave la corectură, chiar cu diferenţe de 3-4 puncte între nota primită îianinte şi după contestaţii.

Recensământ 2022: Primăria Mioveni caută recenzori. Se plătește bine

Luni, 21 Februarie 2022 12:55

Primăria orașului Mioveni informează că încheie contracte de prestări servicii pentru un număr de 8 recenzori pentru autorecenzarea asistată (ARA) și 26 de recenzori pentru colectarea datelor Recensământului populației și locuințelor din orașul Mioveni.

MODALITATEA DE CONTRACTARE: Contract de servicii;

PERIOADA DE CONTRACTARE A SERVICIILOR: Participarea la instruirea organizată de Unitatea Județeană de Implementare a Recensământului, la o dată comunicată ulterior; 

 

Pagina 13 din 232

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea