Concurs și spectacole de Dragobete. Căsătorie pentru o zi la Pitești

Vineri, 18 Februarie 2022 08:49

De Dragobete, iubește românește! Dacă ești îndrăgostit, dacă iubești sau pur și simplu vrei să te plimbi, vino la Piteșyi, în Piața Primăriei, pe 24 februarie și bucură-te de o zi specială.

Între orele 11:00-15:00 te așteptăm în Piața Primăriei, să îți unești destinul cu persoana iubită pentru 24 de ore. Concursul zilei va avea ca premiu o cină romantică! Ce trebuie să faci? Te fotografiezi cu iubita sau iubitul pe 24 februarie în Piața Primăriei și atașezi fotografia la postarea noastră în secțiunea comentarii. Premiul va fi oferit cuplului cu cele mai multe like-uri la fotografia atașată.

Universitatea din Pitești – locul 25 pe țară în topul Cybermetrics

Miercuri, 16 Februarie 2022 08:03

Ediția ianuarie 2022 a topului internațional Cybermetrics plasează UPIT pe locul 25 între cele 98 de instituții de învățământ superior din România evaluate. Pentru această ediție au fost analizate performanțele a peste 31.000 de universități la nivel global.

CLICK AICI pentru a vizualiza topul universităților din România
 

Câmpulungul și cinci localități limitrofe – fără apă, după o avarie majoră

Marţi, 15 Februarie 2022 12:41

 

Municipiul Câmpulung și o parte dintre localitățile limitrofe au rămas fără apă la robinete în urma unei avarii care a apărut la conducta de aducțiune apă brută de pe teritoriul comunei Lerești. În cursul nopții trecute, o avarie majoră a lăsat fără apă locuitorii municipiului Câmpulung și ai comunelor limitrofe - Valea Mare Pravăț, Bughea de Sus, Bughea de Jos, Schitu Golești și, parțial, Lerești.

SC EDILUL CGA SA a intervenit pentru remedierea avariei. “Din cauza unei avarii la conducta de aducțiune apa brută de pe teritoriul comunei Lerești, locuitorii municipiului Câmpulung și comunelor limitrofe Valea Mare Pravăț, Bughea de Sus, Bughea de Jos, Schitu Golești și parțial Lerești vor rămâne fără apă potabilă. Angajații SC EDILUL CGA SA au intervenit de la orele 01.00 noaptea, pentru remedierea avariei. Dacă nu vor apărea probleme neprevăzute, lucrările se vor finaliza în jurul orei 21.00.

Ministrul Educației vrea reintroducerea probelor pentru competențe la BAC!

Marţi, 15 Februarie 2022 11:11

# După doi ani de pauză, elevii ar putea susține din nou competențele digitale și lingvistice.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat la Digi24.ro că își dorește ca Bacalaureatul din 2022 să cuprindă și probele de competențe digitale și lingvistice, la care s-a renunțat timp de doi ani, din cauza pandemiei. În 2020 și din 2021 elevii de clasa a XII-a nu au mai susținut aceste probe, ci li s-au echivalat cu medii școlare din anii de liceu.

“Îmi doresc ca măcar examenele naționale să fie derulate complet, inclusiv cu probe de competențe și în condiții de normalitate, pentru a vedea cu adevărat unde suntem, cât am pierdut. Dacă nu vedem, oricât de trist ar fi să vedem cât de mult am pierdut, nu putem să avem deciziile corecte pentru a recupera aceste pierderi”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

 

Ministrul Educației a anunțat că anul scolar s-ar putea reorganiza pe trimestre!

Marţi, 15 Februarie 2022 10:59

Schimbări importante pentru elevi și profesori! Anul școlar 2022-2023 ar putea începe pe 5 septembrie și s-ar putea încheia pe 16 iunie, potrivit unei propuneri a ministerului Educației, Sorin Cîmpeanu. Oficialul și-a nuanțat declarațiile și a anunțat că anul școlar ar putea fi reorganizat pe trimestre, renunțându-se astfel la cele două semestre. E o schimbare majoră care s-ar putea produce după 24 de ani de când fostul ministru al Educației, Andrei Marga a renunțat la trimestrele școlare.

Se închide circulația în urma modernizării barierei de pe strada Lânăriei

Marţi, 15 Februarie 2022 10:55

 

Bariera de pe strada Lânăriei din Pitești va fi modernizată. Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a anunțat că în perioada 28 februarie – 8 martie, traficul rutier în zonă va fi închis.

„Încep lucrările la bariera de la Lânăriei. Între 28 februarie și 8 martie se închide zona aceea, se închid șine, tot. Bineînțeles va trebui și noi să închidem traficul în zonă. Discutam cu cei de la poliție și vom anunța zilele următoare. Din autostradă se va interzice traficul mașinilor mari. Va fi deviat traficul greu în zona respectivă”, a precizat primarul Piteștiului.

 

Universitatea din Pitești și-a făcut trust media!

Marţi, 15 Februarie 2022 09:53

# UPIT Media - un nou început: puternic, dinamic, complex și gata de noi provocări!

Eveniment important pentru Universitatea din Pitești! Instituția de învățământ superior și-a făcut trust media. Astfel, sub numele de UPIT Media, care ani de zile a fost publicație online, apare în Argeș un trust de presă care tratează teme de interes pentru mediul academic, dar și pentru societatea civilă și mediul de afaceri.

Pas important pentru preluarea celor 17 hectare de la stadionul „Nicolae Dobrin”

Marţi, 15 Februarie 2022 08:41

A fost făcut un nou pas important pentru preluarea terenului de la stadionul „Nicolae Dobrin”. După multe încercări, terenul de 17 hectare de lângă stadion ar putea să treacă, în sfârşit, în domeniul public al municipiului Pitești.

„Suntem pe drum cel bun cu preluarea celor 17 hectare de la stadion. În sfârșit, Hotărârea de Guvern a plecat de la Ministerul Sporturilor. Sunt niște observații la Dezvoltare, observații numai de formă, nu de fond. Am discutat cu dl ministru Novac. A spus că imediat ce aceste solicitări de modificare ajung la Ministerul Sportului, în cel mai scurt timp vor fi  implementate și retransmise la Dezvoltare. După Dezvoltare, la Finanțe deja am discutat  cu dl ministru și avizul ne va fi dat foarte rapid. Rămâne Justiția, după care promovarea în Guvern. Avem mare nevoie de ele pentru terminarea proiectului Stadionului Nicolae Dobrin și a celui de atletism”, a precizat primarul Cristian Gentea.

 

Şeful Statului Major al Apărării, argeșeanul Daniel Petrescu – întâlnire cu comandantul suprem al Forţelor Aliate în Europa

Marţi, 15 Februarie 2022 08:15

Săptămâna trecută, generalul Daniel Petrescu, Şeful Statului Major al Apărării, a avut o întâlnire cu generalul Tod D. Wolters, comandantul suprem al Forţelor Aliate în Europa. Cei doi au discutat despre situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, dar și despre măsurile pentru consolidarea posturii NATO de descurajare şi apărare în această zonă.

"Corelat condiţiilor mediului de securitate, vom continua şi adapta pregătirea cu militarii americani, o pregătire care s-a materializat, de-a lungul timpului, şi în misiuni comune în diferite teatre de operaţii. Totodată, vom întări camaraderia dintre

Sala Polivalentă din Pitești va fi gata în aprilie

Luni, 14 Februarie 2022 17:39

Lucrările la Sala Polivalentă se afla într-un stadiu avansat. Primarul Cristian Gentea a anunţat că în luna aprilie vor fi finalizate lucrările. Baza sportivă are o capacitate de circa 4200 de locuri și va putea găzdui competiții de nivel național și internațional, precum și evenimente culturale (simpozioane, concerte sau târguri de profil).

”Sala Polivalentă se finalizează în luna aprilie, dar partea noastră cu parcarea din zona Basarabiei, zona din față a intrării oficiale, zidul de sprijin ne aparține și le vom finaliza”, a menționat primarul Cristian Gentea.

A.V.


 

Bunuri de peste 24 de milioane de lei - indisponibilizate de polițiștii argeșeni

Luni, 14 Februarie 2022 15:24

 

În anul 2021, prin activitățile desfășurate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, au fost dispuse măsuri de indisponibilizare pentru bunuri în valoare de 24.739.480 de lei. Astfel, a fost recuperată suma de 9.715.060 de lei (din care 6.465.120 de lei reprezintă sume plătite în condițiile art. 10 din Legea 241/2005), se arată în raportul de activitate al IPJ Argeș.

 

În cadrul activităților de cercetare penală complexe, a fost documentată activitatea infracțională a unor persoane, 21 dintre aceste persoane fiind reținute și cercetate pentru infracțiuni de natură economică (6 în stare de arest preventiv/domiciliu, 15 sub control judiciar). Pe parcursul urmăririi penale, au fost efectuate 174 de percheziții domiciliare (ceea ce reprezintă + 100%, comparativ cu anul 2020).

A crescut numărul de infracțiuni în Argeș

Luni, 14 Februarie 2022 15:07

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş a fost sesizat de comiterea a 13.439 de infracţiuni, cu 4% mai multe faţă de anul 2020, se arată în raportul de activitate al instituției pe anul 2021.

Evoluția infracționalității a fost influențată, în principal, de faptul că anul 2020 a fost marcat de restricțiile de deplasare, impuse de starea de urgență, situația operativă înregistrând valori mai mici în acest interval de timp, față de perioada similară a anilor anteriori.

Astfel, raportat la perioada similară a anilor anteriori, aceasta a scăzut cu 3,7% față de anul 2019, respectiv cu 4,1%  față de anul 2018. În ceea ce privește infracțiunile comise cu violență (omor, tentativă de omor), din cele 9 infracțiuni de omor sesizate, 4 au fost comise în locuințe, 2 stradale, iar în trei cazuri, faptele au fost comise asupra unor rude sau afini. Cele 7 infracțiuni de tentativă de omor au survenit în urma unor conflicte spontane.

 

Numărul accidentelor grave produse în Argeș a scăzut, în 2021, cu 32%

Luni, 14 Februarie 2022 14:56

Inspectoratul de Poliție Județean Argeș și-a prezentat raportul de activitate pe parcursului anului 2021. Anul trecut, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, structurile Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au desfășurat 685 de acțiuni de amploare și 4.518 controale.

În urma acestora, au fost constatate peste 2.000 de infracțiuni. Peste 40% dintre ele au fost descoperite în flagrant delict. Efectivele de siguranţă publică şi patrulare au intervenit la aproape 22.500 de apeluri primite prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgenta 112. Majoritatea apelurilor (59%) au provenit din mediul rural, iar restul din mediul urban.

Vești bune! Mai mulți examinatori în Argeș

Luni, 14 Februarie 2022 14:27

 

A crescut numărul de examinatori la Serviciul Permise, pentru sâmbătă, 19 februarie. Astfel, opt polițiști vor fi trimiși să îi ajute pe cei din Argeș. În total, sâmbătă vor fi în teren 13 examinatori, informează Instituția Prefectului Argeș.

„Măsura a fost luată ca să reducem timpul de așteptare pentru testare. Facem demersuri și pentru alte măsuri care au același scop, reducerea perioadei de programare în vederea susținerii probei practice pentru obținerea permisului de conducere. Le vom anunța pe măsură ce se vor materializa”, informează prefectul Radu Perianu.

A.V.

 

 

Peste 41.000 de apeluri la 112 au fost primite, anul trecut, de IPJ Argeș

Luni, 14 Februarie 2022 12:22

Peste 41.000 de apeluri prin Sistemul Național Unic Apeluri de Urgență 112, au fost primite de Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, pe parcursul anului 2021. Aproape 22.500 de apeluri au necesitat verificări, efectuate de polițiștii de ordine publică și cei rutieri. Dintre acestea cele mai multe - 59%, au provenit din mediul rural, iar restul din mediul urban, informează IPJ Argeș.

Persoanele cu deficiențe de auz și sau de vorbire pot solicita ajutor în situații de urgență printr-un serviciu dedicat, care le permite să relaționeze prin mesaje cu autoritățile. Serviciul se numește SMS 113, este gratuit și a fost implementat de Serviciul de Telecomunicații Speciale încă din anul 2015. Pentru a beneficia de acest serviciu de mesagerie de urgență, este necesară înregistrarea persoanelor cu deficiențe de auz și sau de vorbire și a numerelor de telefon mobil pe care le utilizează în baza de date a Sistemului național unic pentru apeluri de urgență.

Primarul Ion Georgescu – agresat de Stelică Crăciun: „Este un incident care m-a șocat”

Sâmbătă, 12 Februarie 2022 00:47

 

Ion Georgescu, primarul din Mioveni, a fost agresat vineri seara de Stelică Crăciun, în biroul de la Primărie. Acesta ar fi intrat neanunțat în biroul său, fiind însoțit de alți bărbați. Primarul susține că a fost agresat fizic și verbal de Stelică Crăciun. În acest sens, Ion Georgescu a depus o plângere la poliție.

 

„În jurul orei 21:15 m-am pomenit cu Stelică Crăciun și cu încă un domn la mine în birou, începând să-l înjure pe fostul comisar Mihalcea și pe mine. A fost o mică altercație în birou, în care postul de pază a reușit să îl scoată afară din birou. Am chemat Poliția orașului Mioveni.

 

CS Mioveni – șase meciuri fără înfrângere

Miercuri, 09 Februarie 2022 20:10

 

CS Mioveni continuă șirul rezultatelor bune. Echipa din Mioveni a obținut un punct în meciul cu Farul Constanța. Jocul s-a terminat la egalitate, scor 1-1.

CS Mioveni i-a încurcat pe constănțeni, aceștia nu au reușit să își consolideze poziția în zona de play-off, dând astfel o mână de ajutor și lui FC Argeș. În etapa următoare, pe 13 februarie, va avea loc derby-ul Argeșului. CS Mioveni se va deplasa în Trivale pentru a evolua împotriva lui FC Argeș.

 

CS Mioveni – Farul Constanța 1-1. Ambele goluri ale meciului s-au marcat în prima repriză. Mioveni-ul a deschis scorul în minutul 20, prin Scarlatache. Constănțenii au restabilit egalitatea în minutul 38, prin Adrian Petre, cu un șut din interiorul careului.

Chindia - FC Argeș 1-1. Piteștenii rămân cu șanse de calificare în play-off

Miercuri, 09 Februarie 2022 17:35

FC Argeș - un nou pas greșit în lupta pentru play-off! Chindia Târgoviște și FC Argeş s-au înfruntat la Ploieşti, în etapa cu numărul 25 din Liga 1.

Meciul s-a terminat la egalitate, 1-1, după un joc echilibrat. Chindia a deschis scorul în minutul 21, prin Marco Dulca. Argeșul a egalat, în repriza secundă, prin voleul lui Ișfan, din minutul 64. Chindia a irosit, în minutul 83, ultima oportunitate a meciului, prin Popa.

După acest rezultat, FC Argeș ocupă locul 8 în clasament, cu 35 de puncte, după 25 de meciuri jucate, fiind la egalitate cu Rapid și Farul.

 

FC Argeș a luat atacant de la Farul Constanța

Luni, 07 Februarie 2022 18:34

Farul Constanța și FC Argeș au ajuns la un acord privind împrumutul atacantului George Ganea la formația din Trivale.

Fotbalistul a fost prezentat oficial la clubuul piteștean.

Conform FC Argeş, atacantul a semnat un contract pe 1 an şi 6 luni, cu posibilitate de cumpărare la finalul înţelegerii.

În vârstă de 23 de ani, George Ganea a evoluat pentru formația din Constanța în 85 de partide în perioada februarie 2019 - februarie 2022, reușind să înscrie 10 goluri. În această ediție de campionat, fiul lui Ionel Ganea a evoluat la Farul în 14 meciuri și a marcat 2 goluri.

Meditații gratuite pentru copii în biserica Sf. Ierarh Nicolae din Turculești - Călinești

Luni, 07 Februarie 2022 13:19

Biserica Sf. Nicolae din Turculeşti-Călineşti este la aproape 17 kilometri de Piteşti, pe DN7 Piteşti-Bucureşti, la șosea, într-o zonă pitorească, înconjurată de case simple, dar plăcute.

Preotul Cosmin Bologea a început, de câțiva ani, proiectul unui centru social pentru bătrâni şi copii, cu şase camere, cabinet medical şi sală de curs. Până la finalizarea centrului, preotul pune biserica la dispoziţia elevilor din localitate, pentru ca aceştia să poată face meditaţii. În fiecare sâmbătă, biserica din Turculeşti se umple de copii. Matematică, română dar și activități recreative sunt derulate aici, spre bucuria părinților. Cei mici vin cu mintea dar și cu inima deschisă.

 

Pagina 14 din 232

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea