Argeșeni prezenți la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși de la Timișoara

Luni, 04 Septembrie 2023 12:44

Peste 3.500 de tineri cu vârste între 16 și 35 de ani au participat la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși (ITO) 2023, care s-a desfășurat în perioada 31 august – 3 septembrie la Timișoara. Delegația Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului la ITO 2023 a fost compusă din patruzeci de persoane, cadre didactice și elevi din cele cinci protopopiate ale Eparhiei, coordonați de preoții slujitori Arsulescu Sebastian, Stănescu Paul, Cristofor Ilie și Dumitrescu Alexandru. Acolo s-au bucurat de o primire călduroasă din partea gazdelor, reprezentate de părintele Ion Last și doamna profesor de Religie Nadia Stănilă, responsabili delegați pentru a se ocupa de Arhiepiscopia noastră.

Ziua Jandarmeriei Rurale, sărbătorită în compania copiilor

Luni, 04 Septembrie 2023 12:43

Ziua de 1 septembrie marchează înființarea Jandarmeriei Rurale, cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la acest moment istoric. Jandarmii argeșeni au ales să marcheze această zi în compania copiilor și a trecătorilor aflați în Parcul Trivale din municipiul Pitești. Acestora le-au fost prezentate misiunile jandarmilor argeșeni, câinii de serviciu, dar și materialele de protecție și intervenție, dar și însemnătatea istorică a acestei zile.

 

O polițistă locală - campioană națională la darts

Luni, 04 Septembrie 2023 12:41

 

Vârsta nu este o barieră! Iar cel mai bun exemplu în acest sens este Giulia Olteanu (49 de ani), care a început să joace darts la vârstă de 43 de ani iar peste șase ani a devenit campioană națională la acest sport.

Legitimată la CS Darts Mioveni, membră a lotului național feminin și polițist local de peste 17 ani, Giulia Olteanu și-a trecut în palmaresul sportiv și titlul de campioană națională la darts.

Competiția „Cupa viitorii campioni” va fi sprijinită de CJ Argeș

Luni, 04 Septembrie 2023 12:00

 

În ședința Consiliului Județean Argeș, din luna august, a fost aprobat Acordul de parteneriat în vederea organizării competiției sportive “Cupa viitorii campioni” – Ediția a II-a 2023.

„Cupa viitorii campioni” – Ediția a II-a 2023 este un proiect județean prin care Consiliul Județean Argeș împreună cu partenerii proiectului se adresează elevilor din unităților școlare din Argeș și care va cuprinde activități sportive de echipă precum: fotbal, baschet, handbal, volei, atât pentru fete cât și pentru băieți.

 

 

Bazinul de Înot Mioveni se redeschide pe 4 Septembrie!

Luni, 04 Septembrie 2023 11:59

Închis la începutul lunii august, Bazinul de înot din Mioveni s-a aflat în revizie tehnică și a trecut printr-o serie de operațiuni de curățare a filtrelor, igienizare și reparații curente. Va fi redeschis începând cu data de 4 septembrie.

27 de tineri din Argeș vor fi premiați

Luni, 28 August 2023 19:45

 

Vești bune pentru elevii de 10! Guvernul a adoptat, pe 24 august, o hotărâre privind acordarea de stimulente financiare absolvenţilor care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, sesiunea 2023, şi la examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023. La nivelul județului Argeș 27 de tineri vor fi premiați. 21 dintre ei au obținut media 10 la Evaluarea Națională, iar șase la BAC.

 

 

Mașini cu ITP fals, depistate în Argeș!

Luni, 28 August 2023 15:33

 

Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, în primele șase luni din anul 2023, 44.472 de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 44,16% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.

Se redeschid creșele din Mioveni!

Luni, 28 August 2023 11:24

 

Începând de luni, 4 septembrie 2023, DOAR CREȘELE de pe raza orașului Mioveni își vor relua activitatea la programul normal! Atenție! Decizia nu se aplică și altor unități de învățământ! Având în vedere diversele lucrări care tocmai s-au finalizat și care au constat în reaparații curente, amenajarea și modernizarea spațiilor, pentru a respecta normativele privind siguranța și sănătatea copiilor, creșele vor intra într-un amplu proces de curățenie. În toate spațiile vor fi aplicate tratamente de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, urmate de o perioadă în care substanțele folosite vor deveni inactive și total inofensive. Pentru alte informații, părinții pot lua legatura direct cu reprezentanții unităților de învățământ în cauză!


 

 

DTO Rally pornește în Campionatul Mondial de Raliuri cu două echipaje

Luni, 28 August 2023 10:55

 

# Prima prezență în cea mai importantă competiție la nivel mondial pentru echipajele Cristian Dolofan/Traian Pavel și Eugen Cărăgui/Robert Fus

Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) este visul oricărui pilot sau copilot, cu competiții legendare care au scris istorie în cei peste 50 de ani de activitate. Astfel, dorința unei participări la cel mai înalt nivel de pe glob i-a convins pe Cristian Dolofan, Traian Pavel, Eugen Cărăgui și Robert Fus că Acropolis Rally va marca debutul acestora în WRC. Etapa are loc între 7-10 septembrie.

 

30 de ore de atmosferă incendiară la Analogue Festival

Luni, 28 August 2023 10:50

 

 

A fost atmosferă incendiară la Analogue Festival, în ultimul weekend al verii. Zeci de mii de oamenii s-au distrat pe parcursul celor trei zile de festival în Platoul Făget, locul de desfășurare al celul mai important festival al județului Argeș. Pe scenă au urcat rând pe rând artiști consacrați din țară și din străinătate.

A fost un weekend de evadare, cu muzică și cultură, în mijlocul naturii. Muzica a fost pentru toate gusturile și vârstele. Nu au lipsit nici activitățile spectaculoase care au transformat platoul Făget de lângă Mioveni într-un board game uriaș. Participanții s-au putut bucura și de senzația oferită de balonul cu aer cald, iar norocoșii au prins apusul de la înălțime.

 

 

Profesorii au participat la programul de pregătire în domeniul gastronomiei sustenabile

Miercuri, 23 August 2023 21:29

 

 

 

# 16 profesori din 14 licee din țară au participat la programul de pregătire în domeniul gastronomiei sustenabile coordonat de chef Florin Kiss; # Acest program este parte a proiectului Educație pentru Gastronomie Sustenabilă, implementat de WorldSkills România și Carrefour România, cu sprijinul Fundației Carrefour din Franța; # Proiectul este adresat elevilor și profesorilor din învățământul profesional și tehnic și urmărește dezvoltarea și implementarea în școli a unei noi discipline de studiu privind reducerea risipei alimentare, prin gătit și consum responsabil; # Sub coordonarea profesorilor și a experților din domeniu, elevii pasionați de gastronomie vor putea reprezenta România la olimpiadele de meserii WorldSkills – etapele naționale, europene și internaționale.

Fost angajat la ISU - trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului

Miercuri, 23 August 2023 19:11

 

Un pompier argeșean a fost depistat de polițiști în timp ce conducea mașina sub influența alcoolului. Incidentul s-a petrecut în dimineața zilei de 2 august 2021, pe DN 65A, pe raza comunei Buzoești. Șoferul a fost oprit în trafic în jurul orei 07.30 dimineața.

Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a arătat o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, respectiv 0,59 mg/l alcool în aerul expirat. Șoferul a declarat polițiștilor că a consumat băuturi alcoolice. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că acesta a avut în sânge o alcoolemie de 1,72 g/l.

 

 

Se apropie alegerile, să ne pupăm! Șefa PNL Argeș a început să vină pe la slujbele religioase de prin județ, pe la meciuri de fotbal și pe la zilele de comună

Miercuri, 23 August 2023 10:22

 

Alegerile care se apropie au darul să îi scoată pe politicieni din casă mai des decât de obicei. Se simte apropierea ștampilei de vot și la șefa PNL Argeș, Alina Gorghiu, care a început să se ducă pe la bisericile din județ, pe la zilele de comună, ba chiar și pe la meciurile de fotbal. Totul nu din plăcere, ci ca să fie din ce în ce mai prezentă în rândul oamenilor. Trebuie să fraternizezi cu ”dușmanul”, apoi urmează alți patru ani de domnie și de bine. Pentru ei, nu pentru oameni.

Iată ce a făcut, pe plan local, pentru imagine, doamna Alina Gorghiu, săptămâna trecută:

TRANSPORT GRATUIT LA „ ANALOGUE FESTIVAL”, PE PLATOUL FĂGET

Marţi, 22 August 2023 18:14

Pregătirile pentru Analogue Festival 2023 au intrat în linie dreaptă. Pe 25 august, pe platoul Făget va începe a doua ediție a festivalului, care propune publicului evadarea în natură și muzică.

Organizatorii vin în sprijinul celor din Mioveni, dar și al celor din zonele limitrofe și oferă TRANSPORT GRATUIT, în cele trei zile ale evenimentului. Traseul microbuzelor va fi pe următoarele rute: Primăria Mioveni – Stație Școală Colibași - Platoul Făget, iar cursele se vor desfășura după următorul program:

Vineri, 25 august, sâmbătă, 26 august și duminică, 27 a

 

A început numărătoarea inversă. ANALOGUE FESTIVAL - ultimul mare festival al verii

Marţi, 22 August 2023 11:10

 

 

Mai sunt doar câteva zile până la începerea Analogue Festival, cel mai important eveniment muzical al județului Argeș. Festivalul, ajuns la a doua ediție, va avea loc între 25 și 27 august, pe platoul Făget din Mioveni. Este ultimul mare eveniment de acest gen al verii.

Pe Platoul Făget de lângă Mioveni, la circa 15 km de Pitești, timp de trei zile veți avea ocazia unei aventuri unice: concerte live susținute de 18 artiști români și internaționali, cu un mix extrem de divers de genuri și stiluri muzicale. Aceștia sunt împărțiți pe parcursul celor trei zile ale festivalului.

Cristian Cioacă află, în această săptămână, dacă va fi eliberat din închisoare

Luni, 21 August 2023 10:48

Marți, 22 august, fostul polițist Cristian Cioacă va afla dacă va fi eliberat din Penitenciarul Mioveni. Tribunalul Argeș se va pronunța asupra cererii de liberare condiționată.

Deși Comisia Penitenciarului Mioveni l-a propus pentru liberare condiționată, Judecătoria Pitești i-a respins cererea, considerând că nu au fost îndeplinite în totalitate cerințele. Unul dintre motivele care au condus la această decizie este faptul că deținutul nu a plătit niciun bănuț din despăgubirile civile datorate familiei Elodiei Ghinescu.

 

A murit Constantin Bălăceanu Stolnici. În urmă cu o lună a vizitat pentru ultima dată comuna natală

Luni, 21 August 2023 10:30

Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici a murit, duminică - 20 august, la vârsta de 100 de ani. A fost un reputat profesor și medic, academician, descendent al unei vechi familii boierești. Chiar a fost considerat ultimul boier autentic.

Medic neurolog de profesie, Constantin Bălăceanu-Stolnici a fost pionier în domeniul neurociberneticii, profesor de neuropsihologie şi anatomie a sistemului nervos, membru de onoare, printre altele, al Academiei Române.

Atenție, piteșteni! Se oprește apa pe mai multe străzi din municipiu

Vineri, 18 August 2023 11:11

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile în municipiul Piteşti, în ziua de luni, 21 august, între orele 9:00 – 13:00, fiind afectaţi utilizatorii situaţi pe străzile Velişoara şi Grigoreşti.

Oprirea furnizării apei este necesară pentru execuţia lucrărilor de racordare a conductei de apă din str. Velişoara la conducta principală.

„Ne cerem scuze faţă de abonaţii afectaţi de această oprire şi îi rugăm să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.”, transmite conducerea societății.

 

Zi de mare sărbătoare pentru locuitorii comunei Săpata!

Miercuri, 16 August 2023 10:50

 

În fiecare an, de Sfânta Maria este sărbătorită Ziua Comunei Săpata. Marți, 15 august, locuitorii din Săpata s-au adunat în număr mare să participe la sărbătoarea dedicată localității lor, mai ales că primarul Laurențiu Micu le-a pregătit o mulțime de surprize.

Printre ele s-au numărat premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie și un spectacol artistic cu muzică și dansuri populare.

Clinica de Medicină Dentară DR. TEO: IMPORTANȚA PROCESULUI DE STERILIZARE

Marţi, 15 August 2023 11:00

 

Una dintre responsabilitățile principale ale profesioniștilor din domeniul sănătății dentare este de a crea un mediu sigur și confortabil pentru pacienții lor. Aceasta presupune curățarea și sterilizarea temeinică a tuturor tipurilor de instrumente dentare, de fiecare dată când acestea sunt utilizate pe un pacient.

Obținerea unei sterilizări adecvate este un proces meticulos și există mai mulți pași care trebuie urmați fără a rata niciun pas.

 

Pagina 14 din 280

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea