Centrul Cultural Mioveni caută voluntari

Luni, 30 August 2021 11:39

Îți place să socializezi, să dezvolți abilități de comunicare și organizare, ai peste 16 ani, dispui de timp şi vrei să te implici în activități cultural-artistice? Te invităm în echipa de voluntari a Centrului Cultural Mioveni! Centrul Cultural Mioveni caută voluntari în vederea participării la evenimentele cultural-artistice organizate în orașul Mioveni. Alătură-te echipei noastre dacă dispui de timp liber și te interesează să lucrezi într-un mediu plăcut, interactiv, în care să-ți dezvolți abilitățile.

Protoieria Topoloveni - Campionii Bucuriei Sociale

Luni, 30 August 2021 11:34

Pe 24 august, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Topoloveni, în care parohiile din Cercul nr. III pastoral: Leordeni, Nicolae Crețulescu, Ciulnița Eustatiade, Glâmbocata I, Budișteni și Glâmbocata II, au dăruit alimente celor aflați în dificultate.

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni.

 

Primarul din Priboieni – naș la o nuntă de aur

Luni, 30 August 2021 10:57

 

# Celebrul tenor Florin Georgescu – recital la petrecerea soților Mazilu

Un cuplu care sărbătorește o aniversare de 50 de ani de căsnicie, merită să aibă parte de o petrecere de neuitat.

Doi oameni care au supraviețuit împreună multor suișuri și coborâșuri specifice unei relații sunt demni de admirat. Mai ales în contextul în care cuplurile, azi, greu depășesc un prag de maxim 5 ani.

Iar aniversarea căsătoriei reprezintă acel moment cand îți poți reînnoi promisiunea făcută față de sufletul pereche, când te poți bucura alături de familie și prieteni.

Peste 1.800 de hectare de păduri din Argeș au fost incluse în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine

Luni, 30 August 2021 10:37

 

Peste 2.200 de hectare de păduri de stat administrate de Romsilva, din judeţele Argeş şi Prahova, au fost incluse în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine, a anunţat, recent, într-un comunicat de presă Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Este vorba despre 1.831,16 hectare de păduri de stat administrate de Direcția Silvică Argeș și alte 396 hectare păduri de stat administrate de Direcția Silvică Prahova. Pădurile respective sunt administrate de ocoalele silvice Aninoasa, Domnești, Mușătești și Vidraru în județul Argeș și ocoalele silvice Azuga, Doftana și Sinaia în județul Prahova.

 

Baroul Argeș a organizat o nouă ediție a Turneului național de tenis al avocaților

Luni, 30 August 2021 10:04

 

În perioada 26-29 august, a avut loc Turneul național de tenis de câmp al avocaților organizat de Baroul Argeș. Evenimentul, ajuns la cea de-a IV-a ediție, s-a desfășurat la Tenis Club AS Pitesti.

La eveniment au participat președintele Uniunii Nationale a Barourilor din România, Traian Briciu, și vicepreședintele Daniel Fenechiu. Printre cei care au luat parte la turneu au fost și av. Luminița Ioana, decanul Baroului Argeș, dar și av. Dragos Nicolescu, prodecanul aceleiași instituții.

Primarul din Bradu a oficiat cununia propriului băiat!

Luni, 30 August 2021 09:53

 

Bucurie mare în familia primarului din Bradu, Dan Stroe. Fiul acestuia, Bogdan, s-a căsătorit, vineri, cu aleasa inimii sale, Andreea. Alături le-au fost nașii, Bogdan și Claudia Soare, părinții, rudele, prietenii. Primarul din Bradu a fost cel care a oficiat cununia propriului băiat, moment emoționant pentru un părinte. Invitații au mers apoi, alături de tinerii căsătoriți și au petrecut, până dimineață, la un restaurant din apropiere.

Casă de piatră Andreea și Bogdan Stroe!

 

Studiul de oportunitate pentru trenul metropolitan – amânat până în 2022

Luni, 30 August 2021 09:37

 

# Cu acești bani urmează să fie achiziționat un container pentru săli de clasă

În cadrul ședinței Consiliului Local Pitești, desfășurată în data de 26 august, s-a tras un semnal de alarmă de către profesoara Alina Manea, șefa Inspectoratului Școlar Județean Argeș.

 

Inspectorul școlar general a venit cu solicitarea ca municipalitatea să achiziționeze de urgență două containere modulare care să fie folosite drept săli de clasă pentru Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” și „Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân”. Solicitarea a venit ca urmare a unor reglementări care prevedeau reducerea efectivului de elevi din clasa a V-a la maximum 29.

Cultură de canabis, descoperită de polițiști la Lerești

Joi, 26 August 2021 11:38

 

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat o percheziție domiciliară, miercuri - 26 august, în localitatea Lerești, la o locație frecventată de patru persoane, bănuite de trafic de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna mai 2021 și până în prezent, patru persoane, cu vârste cuprinse între 33 și 65 de ani, cu domiciliul în București, ar fi cultivat cannabis, în localitatea Lerești și l-ar fi comercializat, în județul Argeș și municipiul București.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite mai multe plante de cannabis, ajunse la maturitate, fragmente de substanță vegetală, precum și instalații artizanale de creștere a plantelor.

 

Salpitflor Green S.A. organizează licitații și negocieri pentru spațiile comerciale și terenurile existente în piețele și târgul săptămânal din Pitești

Miercuri, 18 August 2021 08:42

Societatea Salpitflor Green S.A. organizează licitații publice și negocieri pentru spațiile comerciale și terenurile existente în piețele și târgul săptămânal al municipiului Pitești, în data de 26.08.2021.

Termenul limită de depunere a dosarelor este data de 20.08.2021, ora 15.00.

Licitațiile se vor ține la sediul societății din strada Lotrului, Nr. 1, etajyl II, cam. 1, joi, începând cu ora 9.00, conform graficului și la ora stabilită la depunerea dosarelor.

Începe apelul în dosarul „Alcoolemiilor”

Luni, 16 August 2021 20:27

# În primă instanță, șase dintre cei șapte inculpați au fost condamnați pentru infracțiuni de corupție

Începe apelul în dosarul „Alcoolemiilor”! Primul termen de judecată a fost stabilit pe 3 noiembrie la Curtea de Apel Pitești. Precizăm că în martie 2021, Tribunalul Argeș i-a condamnat, în primă instanță, pe șase dintre cei șapte inculpați pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție. Decizia nu este definitivă, ea fiind contestată de inculpați.

Este vorba despre dosarul în care au fost trimiți în judecată de procurorii DNA, în iunie 2017, următoarele persoane: Gheorghe Milandru, dr. Nicușor Stănculeț, de la Serviciul de Medicină Legală Argeș, foștii polițiști - Dănuț Aurelian Dăscăleasa, Lucian Popa, Dumitru Stoian, Constantin Viorel Bădescu și Cornel Șchiopu.

 

Doi frați – cercetați pentru ultraj. Au amenințat polițiștii cu toporul

Luni, 16 August 2021 20:20

Doi frați din comuna Bascov au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti pentru comiterea infracțiunii de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.. Cei doi au amenințat cu acte de violență și cu moartea doi agenți de poliție, un jandarm și un polițist local, în timp ce aceștia se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu. De asemenea, inculpații au amenințat oamenii legii cu un topor și cu un par.

Incidentul a avut loc pe 11 iulie a.c., atunci când dispecerul de la Poliția municipiului Pitești a anunțat patrula mixtă despre faptul că în com. Bascov, a avut loc un conflict în familie. Patrula formată din doi agenți de poliție, un jandarm și un polițist local s-au deplasat la adresa indicată cu un echipaj al poliției. Ajunși la locație, organele de ordine publică au fost întâmpinate de către apelantă și familia ei.

Schimbări în funcțiile de conducere la instanțele din Argeș

Marţi, 10 August 2021 23:59

# Vezi cine are concursul luat și cine a fost delegat pe funcție # Judecătoria Topoloveni – fără conducere

Pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii au fost publicate, la începutul lunii august, funcțiile de conducere de la Curtea de Apel Pitești, dar și de la celelalte instanțe din raza sa de activitate. În continuare, vă prezentăm cine conduce instanțele din Argeș, pe ce perioadă au concurs pe post sau pe ce perioadă au fost delegați în funcție.

 

Fotbal. Bradu, Liga a III-a - echipa caută noi jucători

Luni, 09 August 2021 23:03

# Campionatul va începe pe data de 28 august

Din data de 12 iulie au fost reluate pregătirile pentru primul an al clubului în Liga a III-a. Formația din Bradu este încă în căutare de jucători, aâat seniori cât și jucători ”under”, care trebuie să joace obligatoriu în teren – jucători născuți în 2001 și 2002. La primul antrenament au fost prezenți 27 de jucători.

Argeşeanul Bogdan Berechet este noul şef al Poliţiei Capitalei

Luni, 09 August 2021 22:59

Comisarul-şef Bogdan Berechet este noul şef al Poliţiei Capitalei, după ce a obţinut cel mai mare punctaj la concursul pentru ocuparea funcţiei. Bogdan Berechet (nepotul chestorului general Nicolae Berechet) a fost numit, anul trecut, şef interimar al Poliţiei Capitalei, de către fostul ministru de Interne, Marcel Vela.

 

Când nu sunt singur?

Luni, 09 August 2021 22:50

Cred nestrămutat, că cea mai critică situație din viața omului, critică? nu!, nenorocită de la un capăt la altul este atunci când noi rămânem singuri. Singuri în fața noastră înșine, în fața altor semeni ai noștri, oricare ar fi ei, de la rudenii până la prietenii cei mai apropiați, declarați și acceptați, este starea de înstrăinare, cea mai înspăimântătoare din câte pot fi pe pământ.

Ștefănești - 569 de ani de atestare documentară

Luni, 09 August 2021 22:48

Localitatea Ștefănești a împlinit 569 de ani, o vârstă venerabilă. Mai tânără decât localitățile învecinate (Pitești – atestare documentară la 1388, Călinești – 1388, Topoloveni – 1421), Ștefăneștiul se impune însă printr-o istorie cu greutate: leagăn al Brătienilor și Goleștilor, zonă în care au deținut vii domnitori și mari boieri.

 

Ministrul Educaţiei: „Mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderea școlii cu prezență fizică pentru toți elevii”

Luni, 09 August 2021 22:11

# Sorin Cîmpeanu: Metodologia de admitere la liceu nu va fi modificată!

Elevii care vor absolvi clasa a VIII-a în vara anului 2022 nu vor susţine examen de admitere la liceu. Pentru ei rămâne valabilă Evaluarea Naţională şi repartizarea computerizată în clasa a IX-a, în ciclul liceal sau profesional. Şi totuşi, Evaluarea Naţională de anul viitor va avea noutăţi.

Ministrul Educaţiei: „Anul şcolar se va prelungi! Vacanţa de vară se va scurta!”

Luni, 09 August 2021 22:06

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, revine cu ideea de prelungire a anului şcolar, aşa cum a anunţat în urmă cu ceva timp. Cîmpeanu susţine că „suntem printre ultimele ţări europene din punctul de vedere al duratei cursurilor” şi că, pentru a regla diferenţele între ce se întâmplă aici şi în alte state, „vacanţa de vară ar trebui să fie mai scurtă”. Subiectul a suscitat interesul părţilor implicate, iar ministrul Educaţiei s-a declarat, din nou, hotărât să prelungească anul şcolar.

 

Artroscop de ultimă generație la Spitalul din Mioveni! Primele operații s-au făcut deja!

Vineri, 06 August 2021 13:42

Începând cu această săptămână, Compartimentul de Ortopedie din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni are în dotare  un artroscop de ultimă generaţie. Investiţia reprezintă un pas important pentru orașul Mioveni și zonele limitrofe, întrucât persoanele cu probleme ale articulaţiilor au acum şansa de a se trata prin metode moderne şi pe plan local, evitând astfel deplasările către alte spitale din ţară.

Aparatul permite efectuarea unor intervenţii chirurgicale prin altă metodă decât cea clasică, micşorând durata de recuperare postoperatorie a pacientului şi reducând simţitor riscul infecţiilor.

S-a semnat contractul de proiectare pentru noul stadion „Nicolae Dobrin”!

Vineri, 06 August 2021 13:37

# Un cadou pentru piteșteni, în ziua în care FC Argeș împlinește 68 de ani!

Câștigătorul licitației privind proiectarea noului stadion este Asocierea S.C. TECON S.R.L. (Ofertant lider) - S.C. POPP & ASOCIATII S.R.L. (Ofertant) - S.C. SAM PROIECT GRUP S.R.L. (Subcontractant) - S.C. MC GENERAL CONSTRUCT ENGINEERING S.R.L. (Subcontractant) S.C. BB&ASOCIATII DESIGN SRL (Subcontractant).

„Am semnat contractul de proiectare pentru noul Stadion "Nicolae Dobrin"! Este un semn de bun augur pentru că s-a întâmplat chiar în momentul aniversar al echipei noastre de suflet, când FC Argeș împlinește 68 de ani! Este un cadou pentru noi, toți piteștenii!”, a precizat primarul Cristian Gentea.

 

Pagina 14 din 216

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea