Se instalează un rezervor de apă la Spitalul județean Argeș

Marţi, 03 August 2021 23:30

Investiție importantă la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Consilierii județeni argeșeni au aprobat realizarea obiectivului de investiție: ”Instalare rezervor stocare apă din sursă proprie la Spitalul Județean Argeș”. Valoarea totală a investiției este de 455.678,896 lei, din care construcții-montaj  în valoare de 178.616,581 lei. Durata estimată de realizare este de 120 de zile lucrătoare.

Fostul director general al DGASPC Argeş – surpriză de la colegi, la final de mandat

Marţi, 03 August 2021 23:23

Începând din data de 1 august, Iuliana Matei nu mai este director general al DGASPC Argeş. A revenit pe postul de director adjunct al instituţiei, iar vineri, în ultima zi de manager general, Iuliana Matei a primit un cadou de suflet din partea colegilor.

„La final de mandat ca director general al DGASPC Argeș, Iuliana Matei a fost surprinsă de colegii săi, care au ținut să îi mulțumească pentru modul în care a gestionat activitatea instituției în ultimul an. Atât din punct de vedere profesional cât și uman. Iar emoțiile au fost copleșitoare. Felicitări și succes în continuare!”, au scris angajaţii DGASPC Argeş, pe Facebook.

 

 

226 elevi din Argeş nu au fost repartizaţi la liceu în prima etapă

Marţi, 03 August 2021 23:12

# Au rămas locuri libere la Colegiul Naţional Zinca Golescu din Piteşti, dar şi la alte licee de top din judeţ

226 de elevi din judeţul Argeş care au susţinut Evaluarea Naţională, au rămas nerepartizaţi în licee şi şcoli profesionale, după prima etapă de repartiţie computerizată care a avut loc pe 24 iulie. Aceşti elevi vor completa alte fişe de opţiuni şi mai au o şansă în etapa a doua, din 6 august.  După prima etapă de admitere, au rămas 145 de locuri libere la liceele din Argeş:

Click AICI pentru a vizualiza locurile libere


O adolescentă beneficiară a DGASPC Argeş – admisă cu notă mare la liceu!

Marţi, 03 August 2021 23:11

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş are cu ce se mândri! Eleva Ștefania Popa, beneficiară a Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung a reuşit să intre la liceu cu o medie foarte bună. Ştefania a fost admisă la Liceul Teoretic Dan Barbilian, din Câmpulung Muscel, cu media 8.95, obținută la Evaluarea Națională. Ştefania se alătură altor copii frumoşi, harnici şi talentaţi care beneficiază de serviciile DGASPC Argeş, şi care au obţinut rezultate foarte bune la şcoală sau în sport.

 

 

Tulpina Delta ameninţă România. Ministrul Sănătăţii: La mijlocul lui septembrie vom avea peste 1.600 de cazuri pe zi

Marţi, 03 August 2021 22:36

Ne aşteaptă o toamnă cu mari probleme din cauza ameninţătoarei tulpini Delta. După o vară în care românii au gustat din plin relaxarea, urmează un septembrie sub semnul COVID-ului. Institutul Național de Sănătate Publică estimează că numărul românilor care vor fi infectaţi cu tulpina Delta va creşte simţitor la jumătatea lunii septembrie, însă ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat că se aşteaptă ca valul IV COVID să ia amploare în România, mai devreme de 15 septembrie.

Valea Iașului - în toamnă vor începe lucrările de extindere a rețelei de gaze

Marţi, 03 August 2021 10:43

Administrația comunei Valea Iașului pregătește demararea unor investiții importante pentru comunitatea locală. Astfel, la momentul actual, Primăria Valea Iașului are în derulare achiziția unor lucrări de extindere a rețelei de canalizare, în urma cărora vor fi puși în funcțiune 2,1 km de rețea de canal.

”Lucrările presupun extinderea canalizării pe strada Bălășești, cu rețea pe o lungime de 900 de metri. În proiect este inclusă și strada Mihai Viteazul, în satul Cerbureni. Practic, vor fi puși în funcțiune 2,1 km de canalizare, prin conectarea celor două străzi la rețea”, declară primarul Cristian Enescu.

După ședința Consiliului Local Valea Iașului de la finalul lunii iulie, se va face achiziția pentru proiectul tehnic și execuția lucrărilor de forare a trei puțuri în localitate.

 

Apă de calitate mai bună la Săpata

Marţi, 03 August 2021 10:40

Administrația din Săpata a fost luate măsuri pentru îmbunătățirea calității apei livrate cetățenilor din comună. Astfel, în luna iulie a fost pusă în funcțiune stația de filtrare/demanganizare a apei și a fost înlocuit grupul de pompare al rețelei pentru satele Lipia și Găinușa. Astfel, din această vară nu vor mai fi probleme din punct de vedere al calității apei, dau asigurări autoritățile locale. Investiția realizată la stația de apă s-a ridicat la suma de 160.000 de lei, fonduri provenite din bugetul comunei.

Totodată, au demarat lucrările de reabilitare și modernizare a Școlii ”Alexandru Guță” Găinușa, profitându-se de faptul că elevii sunt în vacanță și se poate lucra fără probleme.

Primarul Nicolae Rachieru, mesaj către cetățeni: „Vă rog să înțelegeți că sistemul de aprovizionare cu apă este doar pentru consumul menajer”

Marţi, 03 August 2021 10:38

Comuna Budeasa s-a confruntat, în ultima perioadă, cu probleme mari la sistemul de alimentare cu apă. Primarul Nicolae Mihai Rachieru a luat mai multe măsuri pentru a rezolva această situație.

„În ultima perioadă ne-am confruntat cu probleme grave la sistemul de alimentare cu apă, în satul Budeasa MARE, probleme agravate și de seceta din ultimele săptămâni, dar și de unele avarii din gospodăriile cetățenilor. Tocmai de aceea, pentru a evita dezechilibrul privind alimentarea cu apă în gospodăriile de pe aleile laterale ale satului, am înlocuit și aproximativ 600 m de conductă de apă.

Angajații Primăriei și SEdC Mioveni, au intervenit pentru înlocuirea pompei din foraj cu una de putere mai mare. În urma verificărilor, s-a constat că sistemul este în parametrii normali, bazinul fiind umplut la capacitate maximă”, a precizat primarul comunei Budeasa.

 

Veteran de război din Mioveni, aniversat la 100 de ani

Marţi, 03 August 2021 10:30

 

 

Autorităţile de la Mioveni l-au sărbătorit pe maiorul (rtr) Sima Nicolae, care a împlinit vârsta de 100 de ani. Alături de un frumos tort, un buchet de flori, urări de sănătate și viață liniștită lângă numeroasa lui familie, sărbătoritul a primit și titlul de cețean de onoare, precum și o plachetă aniversară din partea primarului Ion Georgescu. Bravul veteran de război a impresionat audiența prin spiritul său încă tânăr și mintea sclipitoare.

Comunicat Asociația Investitorilor la SIF-uri (AISIF.RO)

Luni, 02 August 2021 12:42

În data de 02 august 2021, Asociația Investitorilor la SIF-uri (AISIF) a trimis conducerii SIF Banat Crișana (SIF1) o interpelare în care cere o serie de lămuriri de interes pentru toți cei care sunt acționari la SIF-uri.

Informarea solicitată de asociația noastră privește decizia de vânzare a unui hotel din Hunedoara și de două programe de răscumparare de acțiuni votate pe 27.04.2020 și 02.11.2020.

Redăm mai jos conținutul punctelor din interpelarea adresată SIF1.

1) SIF Hoteluri, care este o societate cotată deținută în proporție de 99% de SIF1, a decis vânzarea unui hotel în orașul Hunedoara.

 

Începe turneul de tenis Comesad BCR Open

Luni, 02 August 2021 11:15

În perioada 2 - 8 august, la Pitesti, la baza sportivă Comesad are loc turneul de tenis de câmp Comesad BCR Open, ediția a VIII-a.Suprafața de joc este zgura, iar premiile totale sunt de 25.000 de dolari.Turneul este organizat pentru a șasea oară în parteneriat cu BCR, și va transforma și în acest an, pentru o săptămână, Piteștiul în centrul tenisului din România.

Comesad BCR Open este singurul turneu privat 100% care se desfășoară în România și reunește pe tabloul principal sportivi din 13 țări, 8 dintre ei fiind în top 500 clasament ATP.

Atenție, piteșteni! Mașinile staționate neregulamentar vor fi ridicate

Luni, 02 August 2021 11:04

De duminică, 1 august 2021, a intrat în vigoare H.C.L. nr. 191/27.05.2021 - staționarea neregulamentară a autovehiculelor, în Pitești, va fi sancționată prin dispoziție de ridicare!

Agenții Poliției Locale Pitești sau, după caz, ai Inspectoratului Județean de Poliție Argeș vor realiza dispoziția de ridicare a autovehiculului, în condițiile art. 143 din H.G. nr. 1391/2006, iar activitatea de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar se desfășoară, în condițiile legii, de către Administrația Domeniului Public Pitești, instituție care va și gestiona depozitarea în spaţiul special amenajat din incinta Târgului Săptămânal al municipiului Pitești, aflat pe raza comunei Bradu.Au fost montate plăcuțe adiționale, în zona centrală, care semnalează restricția de staționare acolo unde aceasta este prevăzută.

 

Bazinul de înot de la Mioveni va fi deschis și în august

Luni, 02 August 2021 10:53

SEdC Mioveni anunță continuarea activității și în luna august, la Bazinul de înot Mioveni. Sunteți așteptați pentru inițiere sau relaxare la sediul bazinului situat în Bulevardul Dacia, nr. 49 (lângă noua sală a sporturilor), după următorul program:

INIȚIERE ÎNOT:

Luni, Miercuri, Vineri: 11.00 – 14.00 / 16.00 – 19.00

Marți, Joi: 11.00 – 14.00 / 16.00 – 20.00

Sâmbătă: 10.00 – 12.00

Avansări în grad și pensionări, la ISU Argeș

Luni, 02 August 2021 10:41

Momente emoționante pentru pompierii argeșeni. Pe 30 iulie, la ISU Argeș au avut loc două evenimente importante. Primul moment, a fost și cel mai emoționant, fiind vorba despre festivitatea de trecere în rezervă, cu drept de pensie, pentru doi ofițeri și 3 subofițeri din cadrul ISU ARGEȘ, începând cu data de 01 august, după cum urmează:

Colonel Petricu Dragoș, Lt. Col. Marin Teodor, Plt. Adj. Șef Muscurel Adrian, Plt. Adj. Graure Cătălin și Plt. Adj. Sava Emanoil . Cu ocazia pensionării, celor cinci cadre militare li s-au conferit diplome de apreciere, în semn de mulțumire pentru profesionalismul, curajul și implicarea de care au dat dovadă în întreaga activitate profesională desfășurată în cadrul instituției.

 

Un asistent de la Serviciul de Ambulanță Argeș – premiat de președintele Iohannis

Luni, 02 August 2021 10:33

Un număr de 45 de medici şi asistenţi medicali din mai multe judeţe ale ţării au fost decoraţi de preşedintele Klaus Iohannis cu prilejul Zilei Naţionale a Ambulanţei.

Şeful statului a acordat Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Cavaler pentru 21 de medici şi Medalia "Meritul Sanitar" clasa a III-a pentru 24 de asistenţi medicali. De la Serviciul Județean de Ambulanță Argeș a fost premiat asistentul medical Dumitru-Bogdan Crăciun.

„Felicitări, Bogdan! Un profesionist dedicat oamenilor. Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 28 iulie 2021, decretul de decorare a unor medici și asistenți medicali, cu prilejul Zilei Naționale a Ambulanței.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti - cu meniurile la vedere

Marţi, 27 Iulie 2021 14:51

# Ca să nu mai fie criticat pentru hrana proastă oferită pancieţilor, spitalul publică meniurile pe site-ul propriu

S-a dus vestea despre meniurile pe care le primesc pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti care nu sunt nici pe departe satisfăcătoare. Ani în şir bolnavii s-au plâns că primesc o zeamă lungă în loc de ciorbă, că în porţiile zilnice nu prea se regăseşte carnea. Ca să nu mai fie subiectul ironiilor în presă ori pe social-media, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a decis să publice meniurile pe siteul propriu. Nici de data aceasta n-au lipsit comentariile acide. Umblă vorba că la noul spital din Mioveni condiţiile sunt superioare, hrana bolnavilor, de asemenea.

 

S-a aprobat Ordonanța de Urgență care permite împușcarea urșilor

Marţi, 27 Iulie 2021 14:37

# Emilia Mateescu: „Trebuie să ne hotărâm dacă vrem să trăiască ursul și să nu mai trăiască omul”

Guvernul României a aprobat, în ședința de miercuri, 21 iulie, Ordonanța de Urgență privind intervenția în cazul atacurilor urșilor. Actul normativ reglementează modul de intervenție imediată asupra exemplarelor de urs aflate în intravilanul localităților ce se va efectua gradual prin alungare/capturare/relocare sau extragerea prin împușcare sau eutanasiere.

Bodo de la Proconsul s-a mutat cu familia în judeţul Argeş!

Luni, 26 Iulie 2021 14:05

# Artistul şi-a cumpărat casă în comuna Dobreşti

Bodo de la Proconsul, pe numele din buletin Bogdan Marin, a lăsat Bucureştiul pentru a se muta împreună cu familia în judeţul Argeş. Artistul şi-a cumpărat o casă la Dobreşti, iar aici a lansat un proiect de suflet, care este dedicat copiilor – un Atelier de Joacă, unde cei mici învaţă o mulţime de lucruri folositoare în viaţă.

 

Cinci medii de 10 la Definitivat în Argeș. Vezi cine sunt cadrele didactice cu nota maximă

Luni, 26 Iulie 2021 13:08

Rata de promovare la examenul naţional de Definitivat 2021 în învăţământul preuniversitar (medii mai mari sau egale cu 8) este de 72,90%, în creştere cu peste 3,5% față de anul trecut (69,17%), a anunţat Ministerul Educaţiei. Din totalul celor 7.931 de candidaţi cu lucrări evaluate, 187 au fost notaţi cu 10.

În județul Argeș, procentul de promovare la sesiunea 2021 înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar este de 71,13%. Au fost declarați promovați înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 138 de candidați cu medii între 8 și 10.

SALPITFLOR GREEN S.A angajează! Peste 20 de posturi disponibile

Miercuri, 21 Iulie 2021 09:36

SOCIETATEA SALPITFLOR GREEN S.A. din Municipiul Pitești, str. Lotrului nr.1, județul Argeș organizează la sediul său, concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a 20 de posturi vacante de lucrător salubrizare căi publice din cadrul Secției Salubrizare Căi Publice și a unui post vacant de expert achiziții publice, în cadrul Serviciului Achiziții - Tarife.

Pentru cele 20 de posturi de lucrător salubrizare căi publice - COD COR:961301- , concursul va consta în: probă practică (04.08.2021, ora 10°°) și interviu (10.08.2021, ora 10°°). Proba practică se va susține la punctul de lucru din Str. Obor, nr.3, iar interviul la sediul social din Str. Lotrului, nr.1, etajul 2.

 

Pagina 15 din 216

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea