Meditații gratuite pentru copii în biserica Sf. Ierarh Nicolae din Turculești - Călinești

Luni, 07 Februarie 2022 13:19

Biserica Sf. Nicolae din Turculeşti-Călineşti este la aproape 17 kilometri de Piteşti, pe DN7 Piteşti-Bucureşti, la șosea, într-o zonă pitorească, înconjurată de case simple, dar plăcute.

Preotul Cosmin Bologea a început, de câțiva ani, proiectul unui centru social pentru bătrâni şi copii, cu şase camere, cabinet medical şi sală de curs. Până la finalizarea centrului, preotul pune biserica la dispoziţia elevilor din localitate, pentru ca aceştia să poată face meditaţii. În fiecare sâmbătă, biserica din Turculeşti se umple de copii. Matematică, română dar și activități recreative sunt derulate aici, spre bucuria părinților. Cei mici vin cu mintea dar și cu inima deschisă.

ATENȚIE! Tratamente fitosanitare, în Pitești, între 7-16 februarie

Luni, 07 Februarie 2022 12:01

Primăria Municipiului Pitești, prin Salpitflor Green S.A, anunță că, în perioada 07.02.2022 - 16.02.2022, în baza buletinului de avertizare numărul 18, din 16.11.2021, emis de Unitatea Fitosanitară Argeș, se vor executa tratamente fitosanitare prin stropiri cu mijloace terestre împotriva dăunătorilor (tratament de iarnă) la plante, la arborii și arbuștii din parcurile, grădinile publice, aliniamentele stradale şi în zonele verzi de pe raza municipiului Piteşti.

Tratamentele se fac pentru combaterea formelor hibernante de dăunători, când temperaturile sunt cuprinse între 5°-10°C. Pentru efectuarea tratamentului fitosanitar se folosește produsul Mospilan 20 SG 0,450kg/ha + 0,5% adjuvant Toil.

 

Aproximativ 300 de persoane au beneficiat de testare gratuită de tip RT - PCR, la Spitalul Județean

Luni, 07 Februarie 2022 11:38

Argeșenii au luat cu asalt punctul de testare, înființat la Spitalul Judeţean de Urgență Piteşti( SJUP). Numai duminică, 156 de persoane cu simptome specifice SARS- CoV-2 au trecut pragul containerului cu numărul 1 din curtea unității sanitare, unde au beneficiat de testare gratuită de tip RT- PCR.

Deși au fost înființate și alte centre în județ, argeșenii au optat să ajungă la punctul de recoltare de la SJUP. Astfel, personalul medical a lucrat la foc continuu, pentru a face față tuturor solicitărilor. Reamintim că sâmbătă, în prima zi de funcționare a acestui punct de recoltare, 117 persoane au beneficiat de testare gratuită de tip RT- PCR.

Cîmpeanu: „Școlile rămân deschise pentru că trebuie să rămână deschise. Școala online, un adevărat dezastru”

Sâmbătă, 05 Februarie 2022 12:41

Ministrul Educației, Ѕorin Cîmpeanu, a declarat că, în România, școlile nu se vor mai închide decât izolat, acolo unde sunt cazuri COVID. Ѕăptămâna trecută, puțin peste 2 % din numărul total de clase funcționau online, iar Cîmpeanu a declarat cu subiect și predicat că predarea online a fost un dezastru, chiar și în țările care se credeau pregătite pentru a face față provocărilor.

„Ne dorim să putem să eliminăm școala online”

“Școlile rămân deschise pentru că trebuie să rămână deschise, pentru că niciunde în Europa nu se mai închid. Sunt state care nici nu prea le-au avut închise și bine au făcut. Este e o problemă de viitor al acestei națiunii. Este o problemă de echilibru între risc și beneficiu. Beneficiul școlilor deschise este incomensurabil. Acum sunt 3576 clase online, adică puțin peste 2 %. 

 

Prepeliță ține cu dinții de scaunul de antrenor. Suporterii îi cer, în continuare, demisia

Joi, 03 Februarie 2022 12:23

 

FC Argeș și antrenorul Mihai Ianovschi au ajuns la un acord pentru încetarea colaborării pe cale amiabilă. În schimb, Andrei Prepeliță parcă ține cu dinții de scaunul de antrenor. Suporterii alb-violeți îi cer, în continuare, demisia,

„Rezultatele din ultimele etape, dar mai ales jocul mediocru al echipei noastre au pus pe gânduri o mare parte din cei ce conduc destinele Argeșului. Mihăiță Ianovschi dovedește încă o dată că modul în care a fost crescut de tatăl și bunicul său în spiritul alb violet îl obligă să iasă din scenă cu fruntea sus decât să se zbată în mediocritate. În schimb, celălalt actor al acestui joc de prost gust încearcă din toate puterile să țină cu dinții de un post de care a demonstrat în mod constant ca nu este demn, norocul fiind de fiecare dată o invariabilă în atingerea anumitor obiective.

Slujbă la Paraclisul Universitar din Pitești. Sfânta Liturghie fost oficiată de ÎPS Calinic

Joi, 03 Februarie 2022 11:56

 

# Patru profesori universitari au fost premiați de Arhiepiscopie

Paraclisul Universitar din municipiul Pitești a sărbătorit miercuri, 2 februarie, hramul închinat praznicului Întâmpinării Domnului. Cei prezenți au avut ocazia să participe la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

 

În urma evenimentului, Ierarhul Argeșean a dorit să evidențieze eforturile care s-au depus în urmă cu 30 de ani pentru înființarea Facultății de Teologie ,,Sfânta Muceniță Filoteea” din municipiul Pitești, precum și rolul deosebit al dascălilor care au contribuit în timp la formarea duhovnicească a preoților, asistenților sociali și restauratorilor care au absolvit studiile teologice.

 

Percheziție în Pitești. Un tată și doi fii - reținuți pentru trafic de droguri

Joi, 03 Februarie 2022 11:32

 

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat, joi - 3 februarie, o percheziție domiciliară, în județul Argeș, la locuința unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

 

Percheziția domiciliară a avut loc în localitatea Piteşti. A fost destructurată o grupare, de tip familial, specializată în traficul de droguri de risc, respectiv canabis, precum și în efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. În urma cercetărilor, trei bărbați, un tată ( 50 de ani) și doi fii (18 și 24 de ani), au fost reținuți.

Încă trei instituții de învățământ din Argeș intră în online

Miercuri, 02 Februarie 2022 17:21

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș a decis miercuri, 2 februarie, trecerea din Scenariul 1 în Scenariul 2 a trei instituții de învățământ. Vor intra în online:

- Colegiul Național "Zinca Golescu" Pitești, timp de 10 zile

- Școala Gimnazială nr.1 Cocu, timp de 10 zile

- Grădinița cu program prelungit "Rază de Soare" Pitești, o perioadă de 7 zile.

Toate unitățile vor susține cursurile, respectiv activitățile, online începând de mâine, 3 februarie.

 

Teatrul Davila - 73 de ani de activitate. Managerul Felix Goldbach: „Fiți alături de teatru, fiți alături de cultură!”

Miercuri, 02 Februarie 2022 13:22

S-au împlinit 73 de ani de când Teatrul Muncitoresc a devenit Teatru de Stat profesionist. Cu acest prilej, Felix Goldbach, managerul Teatrului Alexandru Davila, a transmis un mesaj special:

„La ceas aniversar, când Teatrul de stat Alexandru Davila din Pitești împlinește 73 de ani de existență, sunt onorat și fericit să mă aflu aici, în calitate de manager, alături de bunii mei colegi. Împreună, ne dorim să vă aducem bucurie și speranță atunci când sunteți în sălile noastre de spectacol. Din păcate, trăim vremuri triste pentru cultură, însă noi, artiștii, nu ne pierdem niciodată speranța atunci când publicul ne este alături.

Colegiul „Alexandru Odobescu” și alte trei școli din Argeș intră în online

Marţi, 01 Februarie 2022 13:21

 

Un număr de patru unități de învățământ din județ intră în online, începând cu data de 2 februarie. Decizia a fost luată în ședința, de astăzi, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș.

Vor ține cursuri online:

- Colegiul Național “Alexandru Odobescu” Pitești- timp de 10 zile;

- Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu” Mioveni- timp de 10 zile;

 

- Școala Gimnazială „Dumitru Udrescu” Săpata, cu ambele structuri, școala gimnazială și școala primară- 7 zile.

 

În școlile din Argeș predau 168 de profesori cu vârste de peste 65 de ani

Marţi, 01 Februarie 2022 12:19

În România, avem aproximativ 8.000 de cadre didactice cu vârsta cuprinsă între 65 și 88 de ani, care încă activează la catedră, în învățământul preuniversitar. Deși legea permite ca un profesor să-și continue activitatea până la 68 de ani, în țară erau anul trecut și profesori între 84 și 88 de ani care încă predau la școlile de stat.  Potrivit unor date ale Ministerului Educației pentru anul 2021, publicate de Edupedu.ro, în Argeș 2.77% din numărul profesorilor au peste 65 de ani. Adică din cei 6058 de dascăli cât are Argeșul, 168 au vârsta ce depășește 65 de ani.

Zeci de dosare au fost respinse la concursul de directori școlari în Argeș

Marţi, 01 Februarie 2022 12:17

UPDATE: Dintre cele 106 dosare depuse la concursul de directori școlari, doar 81 de dosare au fost declarate admise. 25 dintre ele au fost respinse, din diferite motive.

Știrea inițială: În județul Argeș au fost depuse 106 dosare de înscriere la proba scrisă a concursului de directori școlari. Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Argeș, după prima sesiune a concursului, desfășurată anul trecut, au rămas vacante în județ un număr de 104 posturi, dintre care 85 de director și 19 de director adjunct.

 

Dumitru Chirleșan: „UPIT face demersurile pentru a aduce studii universitare de medicină la Pitești”

Marţi, 01 Februarie 2022 11:12

Universitatea din Pitești are ambiții mari! Rectorul Dumitru Chirleșan anunța, în luna decembrie a anului trecut, că a purtat discuții cu rectorul Universității de Medicină și Farmacie București, pentru a deschide la Pitești un program de licență pentru medicină. Proiectul e extrem de ambițios, iar rectorul UPIT a reiterat faptul că își dorește facultate de medicină la Pitești.

„Așa precum am spus în public, UPIT face deja demersurile necesare pentru a aduce studii universitare de medicină la Pitești. Cât despre Asistența Medicală Generală, acest program de studii de licență funcționează foarte bine deja... UPIT și-a înțeles rolul și e gata pentru a contribui la pregătirea resursei umane”, a comentat Chirleșan la o postare a lui Mihai Coteț, despre oportunitatea construirii unui spital municipal la Pitești.

Constantin Bărbulescu, decanul Facultății de Litere, Istorie și Arte de la UPIT: „România a simțit din plin apăsarea bocancului sovietic”

Marţi, 01 Februarie 2022 10:21

Tema unui posibil război, cu Rusia la butoane, îngrozește Europa! Marii lideri ai lumii încearcă negocieri, în speranța că vor salva Ucraina de furia lui Vladimir Putin. România stă pe un butoi de pulbere, iar ai noștri – oameni de rând sau intelectuali – se întreabă dacă ar fi mai bine de partea americanilor sau a rușilor. Istoria recentă ne-a arătat că România a avut de suferit sub ruși, dar și că americanii si marile puteri ale Europei au părăsit România, în mâinile comuniștilor, după al Doilea Război Mondial. Închisorile au fost pline de tineri, intelectuali și preoți care au așteptat, până la moarte, să vină americanii să izbăvească poporul de comunism.

 

 

Mioveni. Au fost aprobate noile criterii de acordare a burselor școlare

Luni, 31 Ianuarie 2022 20:08

Primăria și Consiliul Local Mioveni vor acorda pentru anul școlar 2021-2022(semestrul al doilea) burse elevilor care frecventează unitățile de învățământ din oraș.

Bursele sunt împărțite în mai multe categorii cu valori diferite, precum burse de performanță, burse de merit, burse de studiu și burse sociale.

Iată care sunt condițiile de acordare a acestora:

Au devenit funcționale Centrele de evaluare a pacienților diagnosticați cu COVID 19

Luni, 31 Ianuarie 2022 18:04

# De la deschidere, numeroase persoane au fost evaluate clinic în cadrul acestor locații

Centrele de evaluare a pacienților diagnosticați cu COVID 19 au intrat în funcțiune, iar persoanele cu forme ușoare și medii ale bolii au primit tratament. Este vorba despre antivirale care li se dau pacienților din farmaciile spitalelor după ce sunt evaluați de cadre medicale.

 

OFICIAL! Încep lucrările de modernizare a barierei din Lânăriei!

Luni, 31 Ianuarie 2022 14:19

Bariera de pe strada Lânăriei (zona Prundu), din Pitești reprezintă un subiect sensibil în trecutul vechilor administrații ale municipiului. Într-adevăr, bariera nu este în proprietatea municipalității, deci foștii primari Pendiuc și Ionică s-au spălat pe mâini, politicos, spre disperarea piteștenilor.

Iar edilul Cristian Gentea a venit la primărie pe un teren minat, iar zona Lânăriei a fost pe agendă încă de la începutul mandatului.

Concurs în școlile din Argeș despre ,,prevenirea violenței - bullying”

Luni, 31 Ianuarie 2022 14:06

Pe 30 ianuarie s-a sărbătorit „Ziua internațională pentru nonviolență în școală”. Pentru a marca cum se cuvine acest eveniment, polițiștii argeșeni au demarat un proiect de prevenire a violenței  în școli (bullying), ce se va desfășura, în sistem integrat cu mai multe structuri, în mai multe unități școlare din județ.

 

La nivelul județului Argeș, Biroul de Siguranță Școlară, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș, va desfășura o acțiune cu spectru larg, în școli gimnaziale, care va implica un număr mare de elevi ce vor participa la activități, în scopul formării unui comportament sănătos, prin soluționarea non-violentă a conflictelor în mediul școlar.

 

Petru-Emil Muntean, de la Spitalul Județean, un medic recunoscut internațional

Luni, 31 Ianuarie 2022 14:00

Medicul Petru Emil Muntean, de la Spitalul Județean Argeș, a fost premiat pentru activitatea sa medicală, de către American College of Chest Physicians, cu titlul FCCP. În 2020, doctorul a primit o distincție similară de la Asian Pacific Society of Respirology.

 

Dr. Muntean, specialist recunoscut international, face parte din echipa medicală a Spitalului Județean de Urgență Pitești din luna septembrie a anului 2019, în prezent fiind coordonatorul Secției de Pneumologie.

O premieră în județul Argeș. Programul de screening pentru cancerul colorectal are, de vineri, încă 5 medici participanți

Luni, 31 Ianuarie 2022 13:57

# 12 500 de argeșeni cu vârste de la 50 de ani până la 74 de ani pot beneficia de acest program

Încă cinci medici din Argeș participă, de săptămâna trecută, la programul de screening pentru cancerul colorectal. Este vorba despre medici de familie din Căteasca, Săpata, Ștefan cel Mare, Mozăceni și Slobozia.  Doctorii li se adaugă altor 10 colegi ce iau parte deja la program în zona Câmpulung.

“Deja sunt sute de persoane care au fost interesate și cărora li s-au făcut teste. Lucrurile au mers foarte bine, iar numărul solicitanților este mare, mai ales că vorbim despre oameni care au apelat la cabinete de la 1 ianuarie încoace” - Tabita Stănoiu, medic coordonator al programului.

 

Pagina 15 din 232

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea