Gala 10 pentru Argeș transformată într-o petrecere de „nuntă”

Luni, 17 Decembrie 2018 13:38

Consiliul Județean Argeș a organizat cea de-a treia ediție a Galei 10 pentru Argeș. În acest an, totul s-a transformat într-o veritabilă petrecere de nuntă, cu lăutari, hore și... chefuială. Mai mult, „petrecerea” organizată de Manu a fost spartă de primarul comunei Mărăcineni, care la un moment dat i-a „furat” aproape trei sferturi din invitați.

Conducerea Dacia, întâlnire cu autoritățile din Argeș

Luni, 17 Decembrie 2018 13:35

Săptămâna trecută, la Instituția Prefectului Argeș a avut loc o întâlnire între reprezentanții administrației județene și reprezentanții conducerii Uzinei de Automobile Dacia-Renault, cu ocazia numirii noului director general al Uzinei. Christophe Dridi, în prezent director executiv al Uzinei Vehicule Dacia şi membru în comitetul de management al companiei va ocupa funcţia de Director General al Automobile Dacia şi al Groupe Renault România începând din 1 ianuarie 2019. Dridi va prelua această responsabilitate de la Jerome Olive, care a avut un mandat interimar începând cu luna septembrie a acestui an.

 

Edward Sanda și Ruby, de Revelion, la Mioveni

Luni, 17 Decembrie 2018 13:19

Revelionul 2019 îi va găsi pe locuitorii din Mioveni sub o ploaie de artificii și efecte pirotehnice, la un super concert! Mioveniul va petrece în ultima seară din an, în Centrul Civic, pe muzica artiștilor Daniela Cernea, Edward Sanda și Ruby! Startul distracției va fi dat începând cu ora 22.00. ”Vă dăm întâlnire luni, 31 decembrie, ora 22.00, în Centrul Civic al orașului să petrecem împreună la cumpăna dintre ani sub o ploaie de artificii și efecte pirotehnice și să întâmpinăm Anul Nou pe muzica artiștilor Daniela Cernea, Edward Sanda și Ruby”, a precizat Ion Georgescu, edilul de la Mioveni.

Daniel Constantin va fi adus cu mandat la instanță, în dosarul fostului ofițer SRI Daniel Dragomir

Luni, 10 Decembrie 2018 23:15

Fostul ministru al Agriculturii și fost deputat de Argeș, Daniel Constantin, urmează să fie adus cu mandat la Curtea de Apel București. Acesta va fi audiat pe 23 ianuarie în dosarul fostului ofițer SRI Daniel Dragomir. Judecătorul a dispus, la ședința de vineri, 7 decembrie, de la Curtea de Apel București, ca pentru termenul următor Daniel Constantin să fie citat „cu mandat cu aducere cu însoțitor”. De asemenea, magistratul a stabilit că acesta va trebui să explice, sub sancțiunea amenzii, la termenul din 23 ianuarie de ce nu s-a prezentat la termenul anterior.

 

Moș Nicolae a venit și la compartimentul de Recuperare Neuromotorie din cadrul Spitalului de Pediatrie

Luni, 10 Decembrie 2018 23:08

Pe 6 decembrie, s-a simțit spiritul lui Moș Nicolae și la Spitalul de Pediatrie. Moșul a venit la copiii internați în compartimentul de Recuperare Neuromotorie din cadrul Spitalului de Pediatrie. Și nu cu nuielușa, ci cu multe cadouri.
A fost un moment oportun pentru a oferi, din suflet, cadouri pentru 18 copilași din cadrul compartimentului Recuperare Neuromotorie. Darurile au fost oferite cu sprijinul unei persoane cu suflet mare care nu a vrut să-și divulge identitatea.

Virgil Baciu, la Alba Iulia: ”100 de corbeni pentru 100 de ani de la Marea Unire”

Luni, 10 Decembrie 2018 23:06

Primarul comunei argeşene Corbi, Virgil Baciu, a organizat de 1 Decembrie o deplasare la Alba Iulia, capitala Marii Uniri, cu ocazia sărbătorii Centenarului. Aproximativ o sută de localnici din Corbi l-au însoţit pe edil în Cetatea Alba Iulia, ”înarmaţi” cu steaguri tricolore şi îmbrăcaţi în portul popular traditional al zonei din care provin. ”Oastea” condusă de primarul din Corbi a fost remarcată de majoritatea participanților din Capitala Unirii. Mai mult, manifestația a fost postată pe pagina de Facebook a edilului Virgil Baciu cu comentariul ”Patriotism corbenesc la Alba Iulia!”

 

Concert de colinde, în Catedrala ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Mioveni

Luni, 10 Decembrie 2018 23:04

Duminică, 16 decembrie, de la ora 17.30, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, împreună cu Primăria orașului Mioveni și Școala Populară de Arte Pitești vă invită la concertul de colinde - ”Deschide ușa creștine!”. Odată cu sărbătorile de iarnă, este vremea colindelor, iar tradiția rămâne încă vie pe aceste meleaguri argeșene. Obiceiuri vechi de sute de ani renasc în aceste zile, aduse din nou la viață de tineri și bătrâni, deopotrivă, iar comunitatea din Mioveni contribuie din plin la păstrarea tradițiilor.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Calinic Argeșeanu - Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, concertul de colinde va avea loc în Catedrala ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Mioveni. Intrarea este liberă!

Proiect pentru dezvoltarea competențelor asistenților sociali din mediul rural, la Universitatea din Pitești

Luni, 10 Decembrie 2018 23:00

Universitatea din Pitești va găzdui, în perioada 10-12 decembrie, prima întâlnire de lucru în cadrul proiectul Empowering Practitioners in Social Work from Rural Communities – EPSWRA - Împuternicirea practicienilor în asistență socială din comunitățile rurale.
Valoarea noului proiect, finanțat în cadrul programului Erasmus+, Acțiunea Cheie 2 - Parteneriate Strategice pentru Educația Adulților – Schimb de bune practici, este de aproximativ 150.000 de euro. Coordonarea este asigurată de Facultatea de Științe ale educației, Științe sociale și Psihologie, prin Departamentul de Psihologie, Științe ale comunicării și Asistență socială.

 

Mii de oameni, la cea de-a treia ediție a Târgului de Crăciun de la Mioveni

Luni, 10 Decembrie 2018 22:46

Concerte și artiști celebri, colinde, vin fiert, produse tradiționale, cadouri speciale, jucării de tot felul – au fost elementele care au adus magia Crăciunului la Mioveni. Mii de oameni au participat, pe parcursul a patru zile, la Târgul de Crăciun de la Mioveni. Cea de-a treia ediție a Târgului de Crăciun a debutat de Moș Nicolae, pe 6 decembrie, fiind deschisă de corul Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea. Aceștia au introdus publicul în atmosfera sărbătorilor de iarnă cu un inedit concert de colinde. Pe scenă au urcat și micii artiști ai Centrului Cultural Mioveni, dar și Moș Crăciun și spiridușii acestuia.

Jucătorii de la FC Argeș își primesc de sărbători salariile restante

Luni, 10 Decembrie 2018 22:43

La ședința extraordinară de Consiliu Local Pitești, de săptămâna trecută, s-a votat suplimentarea bugetului Fotbal Club Argeș cu suma de 504.600 lei.
Mai precis, clubul a solicitat suplimentarea bugetului cu suma de 4.600 lei primită sub formă de sponsorizări pentru susținerea activității echipei de baschet. De asemenea, s-a aprobat suplimentarea cu 500.000 de lei, bani ce vin în completarea veniturilor Fotbal Club Argeș pentru atingerea obiectivelor din programul de activități aprobat pentru anul 2018 pe secții sportive.

 

”Thor” de Pitești! Tigrișorul este atracția momentului la ZOO Trivale

Luni, 10 Decembrie 2018 22:29

Grădina Zoologică din Piteşti are, din august, un nou membru. Este vorba despre un pui de tigru născut în captivitate şi ai cărui părinţi pot fi vizitaţi, de asemenea, la Zoo Trivale. De Sfântul Nicolae, micuțul jucăuș a primit din partea piteștenilor numele de Thor. Primăria Pitești a realizat pe pagina de facebook a instituției un sondaj propunând, pentru numele unui pui de tigru, patru variante: Thor, ASH, Beluga și Dexter. Cu 55% din voturile exprimate a fost ales numele Thor. Tigrișorul este atracția momentului la Grădina Zoologică din Trivale.

Mii de oameni s-au înghesuit la sfințirea noii catedrale din Curtea de Argeș

Luni, 10 Decembrie 2018 10:24

Mii de credincioși au venit, pe 7 decembrie, la Curtea de Argeș unde a avut loc sfințirea Altarului noii Catedrale Arhiepiscopale din Curtea de Argeș, cu hramurile Sfânta Mucenița Filofteia și Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril. Slujba de sfinţire a catedralei a fost oficiată în aer liber de un sobor de preoţi, în frunte cu Arhiepiscopul Calinic, fiind urmată de prima liturghie oficiată în noul lăcaş de cult.

 

A fost sfințit un monument închinat eroilor, la Mioveni

Luni, 03 Decembrie 2018 16:16

De sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, în curtea Bisericii "Sfântul Ilie" din cartierul Clucereasa, a fost sfinţit un monument, în formă de cruce, închinat eroilor din oraşul Mioveni, care şi-au dat viaţa pentru ţară. Monumentul din lemn a fost cioplit de meşterul Ion Rodoş. La eveniment au participat invitați din Republica Moldova, Federația Rusă, Grecia, Franța, parlamentari, consilieri locali și reprezentanți ai administrației locale a orașului Mioveni. Ansamblul „Dorulețul” al Centrului Cultural Mioveni a susținut un scurt program de cântece patriotice.

Gimnastele de la Onix Dance s-au calificat la Dance World Cup Canada

Luni, 03 Decembrie 2018 16:13

Gimnastele de la Onix Dance s-au calificat la Dance World Cup Canada. O antrenoare ambițioasă, Elena Cristina Zgreabăn, și câteva fetițe talentate și la fel de ambițioase au arătat că se poate face performanță și la Pitești. Ele vor participa la concursul internațional din Canada, o competiție importantă în domeniul acro-dansului, care se va desfășura în perioada 28 iunie - 6 iulie 2019.

 

SIF Moldova a cumpărat 24 de hectare de teren la Popești, pentru o cultură intensivă de arbuști fructiferi

Luni, 03 Decembrie 2018 16:12

SIF Moldova (SIF2), emitent care gestionează active de circa 2 miliarde lei, mizează puternic pe culturi de afine în contextul în care în vara anului 2018 a achiziţionat un teren de circa 24 hectare în Popeşti, judeţul Argeş, pe care vrea să dezvolte a treia fermă şi consideră că investiţia aduce randamente mai mari decât cele de la bursa de la Bucureşti. Totodată societatea, conform zf.ro,  are în derulare ultimele operaţiuni pentru achiziţia a încă unui teren în Argeş, unul de 10 hectare, după ce în august a majorat capitalul social al companiei care se ocupă de afacerile cu afine cu 3,3 mil. lei la 22 mil. lei, sumă vărsată integral pentru finanţarea investiţiei.

Reclamat pentru conflict de interese, directorul Viorel Badea nu a primit niciun răspuns de la ANI

Luni, 03 Decembrie 2018 16:07

Directorul de la Direcția Generală pentru Evidența Populației Argeș, Viorel Badea, a fost reclamat, în urmă cu mai bine de un an, de către conducerea Consiliului Județean Argeș pentru confict de interese la Agenția Națională de Integritate. Totul s-a întâmplat în momentul în care a izbucnit scandalul între Viorel Badea, Maria Dinu și conducerea Consiliului Județean Argeș. Până în prezent, inspectorii ANI nu au precizat concluziile raportului întocmit în urmă cercetărilor făcute. Directorul Viorel Badea a fost chemat la ANI doar pentru a i se aduce la cunoștință că a fost reclamat, în rest nu a mai primit niciun detaliu în plus despre dosarul în cauză.

 

Primăria Bogaţi a comemorat-o pe Elena Chiriţă, eroina din localitate

Luni, 03 Decembrie 2018 16:01

Primăria Bogaţi a organizat saptămâna trecută o acţiune de comemorare şi cinstire a unei fiice a satului devenită eroină naţională, dar care este mai puţin cunoscută publicului larg. La Bogaţi a fost marcată săptămâna trecută personalitatea celei care a fost Elena Chiriţă, născută în localitate, în satul Suseni, pe data de 30 noiembrie 1917, cu un an înainte de Marea Unire.

Flacăra Centenarului a poposit, de Sfântul Andrei, la Hârsești

Luni, 03 Decembrie 2018 15:56

Vinerea trecută, în zi de mare sărbătoare, Sfântul Andrei - Ocrotitorul României, comuna Hârsești a celebrat Centenarul Marii Uniri. La Monumentul Eroilor din satul Martalogi, au fost omagiați eroii căzuți în Primul Război Mondial. La ceremonie, au participat, alături de localnici și de primarul Ionel Moloiu, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, vicepreședintele Ion Mînzînă, vicepreședintele Senatului - senatorul Șerban Valeca, prefectul Emilian Dragnea, senatorul Cristina Stocheci, consilieri județeni și primari și viceprimari argeșeni, printre care cei din Lunca Corbului, Stolnici sau Bârla.

 

Un general cât un Centenar, celebrat la Mioveni

Luni, 03 Decembrie 2018 15:45

Joi, 29 noiembrie 2018, la Muzeul Cula Racovița din Mioveni, generalul de brigadă în retragere Constantin Năstase, în vârstă de 103 ani, a fost celebrat cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Locul nu a fost ales întâmplător. Muzeul Cula Racovița constituie creația generalului Năstase și prezintă o parte din viaţa acestuia.
Pentru devotamentul și pasiunea cu care a împărtășit tinerelor generații spiritul și mândria de a fi argeșean, pentru promovarea identității și unității poporului român, punând la loc de cinste istoria și cultura națională, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, i-a înmânat generalului Năstase Diploma Omagială, Medalia Centenară și Tricolorul Regal, pe care generalul l-a îmbrățișat și l-a sărutat.

Dezbatere pe tema „Reflecție asupra globalizării”, la Mioveni

Luni, 03 Decembrie 2018 15:39

Unul dintre proiectele din cadrul programului EUROPA PENTRU CETĂȚENI implementate de orașul Mioveni este proiectul WISE ”WILE INNOVATING AND STRENGTHENING EUROPE” (Inovând și consolidând Europa). Este vorba despre un proiect dezvoltat în multiparteneriat cu 15 țări europene: Franța, Italia, Slovenia, Muntenegru, Albania, Portugalia, Belgia, Bulgaria, Croația, Olanda, Spania, Macedonia, Serbia, Grecia, Cehia.

 

Pagina 144 din 281

«ÎnceputAnterior141142143144145146147148149150UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea