Fostul procuror general Mihail Aldea - numit şeful secţiei urmărire penală la Parchetul Curții de Apel Piteşti

Marţi, 20 Iulie 2021 19:00

Procurorul Mihail Aldea nu mai este procuror general la Parchetul Curții de Apel Pitești. După două mandate în această funcție, Mihail Aldea a rămas în cadrul aceliași unități de parchet, dar ca şef al secţiei urmărire penală. Săptămâna trecută, Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât să îl delege pe acesta în noua funcție începând cu 15 iulie. „Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcţia de procuror-şef Secţie urmărire penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti a domnului ALDEA MIHAIL, procuror la această unitate de parchet, începând cu data de 15.07.2021, până la ocuparea funcţiei prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)”, se arată în hotărârea CSM.

Un nou șef la Serviciul Dezvoltare şi Managementul Proiectelor de la Primăria Pitești

Marţi, 20 Iulie 2021 14:26

# Adrian Oprescu (foto) și-a dat demisia
Proiectul de reabilitare și modernizare a Bazinului Olimpic din Pitești produce demisii la Primăria Pitești. Nemulțumit de modul în care decurge proiectul și de problemele apărute ca urmare a implementării lui, primarul Cristian Gentea a cerut demisia lui Adrian Oprescu din funcția de șef al Serviciului Dezvoltare și Managementul Proiectelor din cadrul primăriei, dar și a managerului de proiect Masis Kevorkian.

 

Studenți în practică la Avocatul Poporului Pitești

Marţi, 20 Iulie 2021 14:09

Universitatea din Pitești, prin Facultatea de Științe Economice și Drept, reia în acest an și organizează, în parteneriat cu Biroul teritorial Pitești al instituției Avocatul Poporului, un stagiu de practică pentru 16 studenți din anul II, specializarea drept (dintre care trei sunt studenți care provin din Turkmenistan iar unul din Albania).
„Practica studenților vizează: consolidarea cunoștințelor teoretice privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului; formarea abilităților în materia apărării, cunoașterii și respectării drepturilor fundamentale; dobândirea cunoștințelor profesionale în cadrul specializării pentru care se pregătesc”, ne-a precizat dr. Mihaela Stănciulescu, consilier coordonator la Biroul teritorial Pitești al instituției Avocatul Poporului.
A.V.

Baroul Argeș organizează examen de primire în profesia de AVOCAT, în luna septembrie

Marţi, 20 Iulie 2021 14:08

Baroul ARGEȘ anunță organizarea examenului de primire în profesia de avocat pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar și de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice, sesiunea septembrie 2021, examen organizat la nivel național, în cadrul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (I.N.P.P.A.) Data desfășurării examenului este 19.09.2021 pentru toți candidații. Examenul se va desfășura la București, în sistem fizic.

 

ŢEAPĂ! Niciun leu pentru EDUCAŢIE, la rectificarea bugetară!

Marţi, 20 Iulie 2021 13:02

Veste neaşteptată! Ministerul Educaţiei nu va primi niciun ban la rectificarea bugetară care ar putea avea lor în luna august. Se pare că domeniile de interes sunt altele, iar educaţia rămâne tot nefinanţată. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spunea în urmă cu o lună că va fi nevoie de suma de 150 de milioane de lei la rectificare, iar vicepremierul Dan Barna a declarat că cele trei domenii de interes la rectificare sunt: transporturi, sănătate și administraţie publică.

De la 1 august va fi numit un nou director general la DGASPC Argeș

Marţi, 20 Iulie 2021 11:54

 

 

Începând cu data de 1 august, Iuliana Matei își va încheia mandatul de director general al DGASPC Argeș. În locul său va fi numită o nouă persoană de Consiliul Județean Argeș. Iuliana Matei se reîntoarce pe postul de director adjunct la instituție.

„Dragi colegi,

Doresc să vă anunț pe această cale că, începând cu data de 1 august, îmi voi încheia mandatul de Director General al DGASPC Argeș. Știm cu toții că orice funcție este trecătoare și important este ca pe acolo pe unde treci să lași o imagine frumoasă în urma ta și să îți pui amprenta din punct de vedere profesional, dar mai ales uman, pe sufletele oamenilor cu care lucrezi.

 

Clasamentul liceelor din Argeș în funcție de promovabilitatea la Bacalaureat. Vezi cele mai bune și cele mai slabe unități școlare

Marţi, 20 Iulie 2021 07:17

În județul Argeș, rata de promovare în prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2021, după soluționarea contestațiilor, a fost de 71,73%, mai mare ca media pe țară (69,8%).
De asemenea, în județul nostru patru eleve au obținut media perfectă: Elena Hera și Ștefania Șerban - de la Colegiul Național „I.C. Brătianu” Pitești, Ioana Diana Urea - de la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” Pitești și Maria Popescu - de la Colegiul Național „Dinicu Golescu” Câmpulung.

Ministrul Educaţiei: ”Din 2023 am putea avea examen de admitere la liceu!”

Luni, 19 Iulie 2021 16:24

O nouă surpriză pentru elevi! Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că liceele pot organiza admitere pentru clasa a IX-a. Nu se va renunţa însă la Evaluarea Naţională. La acest moment nu e nimic bătut în cuie, dar Cîmpeanu spune că admiterea ar putea avea loc începând din anul 2023. Vestea pare să nu-i încânte nici măcar pe profesori. La acest moment, nu se ştie dacă elevii care vor susţine admitere, vor trece şi prin Evaluarea Naţională.

 

TOP 10 şcoli din Piteşti, după mediile de la Evaluarea Naţională!

Luni, 19 Iulie 2021 14:24

Am realizat pentru cititorii noştri topul celor mai bune şcoli din municipiul Piteşti, după rezultatele obţinute la Evaluarea Naţională. Cele mai mari medii s-au înregistrat la următoarele unităţi de învăţământ:
1. Şcoala Gimnazială „Ion Pilat”
2. Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”
3. Şcoala Gimnazială „Marin Preda”

Au început înscrierile la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

Luni, 19 Iulie 2021 14:22

Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2021 este programată în perioada august-septembrie 2021. Înscrierile pentru examen au loc în perioada 19-26 iulie. Toți absolvenții de clasa a XII-a din promoția actuală, dar și din promoțiile mai vechi care nu au susținut examenul sau care nu au obținut note de trecere, se pot înscrie acum pentru a susține probele.

 

Oameni de afaceri din Argeș pe cel mai înalt vârf al Africii

Luni, 19 Iulie 2021 13:39

Echipa ”4 pentru Kilimanjaro” formată din Marian Anghelescu,  Ion Brănescu, George Stan și  Johnny Brănescu  au înălțat tricolorul românesc pe cel mai înalt vârf al Africii, Uhuru Peak - 5895m.

20 DE ANI DE ISTORIE FOTBALISTICĂ LA MIOVENI!

Luni, 19 Iulie 2021 13:30

Marți, 13 iulie, într-o atmosferă de mare sărbătoare, pe Stadionul Orășenesc, administrația publică din oraș și comunitatea locală au sărbătorit aniversarea celor 20 de ani de la înființarea Clubului Sportiv Mioveni.
Foști și actuali antrenori, foști și actuali conducători ai clubului, membrii inițiatori, cei care au pus piatra de temelie a clubului, personalități din lumea sportului la nivel local și național, care și-au pus amprenta la dezvoltarea CS Mioveni din 2001 și până în prezent, au fost prezenți la sărbătoarea sportului de performanță din Mioveni.

 

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni: Ce se întâmplă când aruncăm uleiul uzat în canalizare?

Luni, 19 Iulie 2021 13:30

Pe lângă faptul că este unul dintre cei mai mari poluatori, având efecte devastatoare în contact cu apa sau solul, așa cum am mai spus în materialele anterioare, de această dată dorim să atragem atenția asupra efectelor pe care le are acest deșeu asupra rețelei de canalizare și asupra stației de epurare.
Un obicei total greșit, și din păcate foarte des întâlnit în gospodării, este acela de a arunca uleiul alimentar uzat la chiuvetă sau în vasul de toaletă, având impresia că astfel dispare, “dizolvat” de detergenți. Nimic mai greșit!

Miuţescu ne umple de lapte şi miere dacă va câştiga şefia PNL Argeş!

Luni, 19 Iulie 2021 09:23

 

# Promite bunăstare pentru copiii şi părinţii noştri

# Disperare fără limite: Miuțescu promite și instituții regionale

E campanie internă pentru alegerile din PNL Argeş care vor avea loc sâmbătă, 24 iulie. Preşedintele Adrian Miuţescu luptă pentru un nou mandat la conducerea organizaţiei judeţene, căci unde e mai bine decât lângă ciolan?

Patru ani în care va ocupa funcţii publice bine plătite, patru ani de putere absolută, patru ani de vis – ar fi cel mai mare cadou pentru Miuţescu.Şi pentru că ştie ce-l aşteaptă dacă va câştiga, liderul PNL Argeş lansează declaraţii şi mai incitante decât cele pe care le-am auzit în campania de la parlamentare.

 

Atenție, șoferi! Au fost montate noi semne de circulație în zona centrală a orașului Mioveni

Luni, 19 Iulie 2021 09:19

 

Pentru fluidizarea traficului şi siguranţa circulaţiei rutiere din zona Casei Cultură a Sindicatelor “Dacia”, începând de miercuri, 14 iulie 2021, au fost montate noi indicatorelor de “SENS UNIC” și “INTERZIS”.

 

Mai precis, în parcarea din spatele Casei Sindicatelor Dacia, cu intrare din strada Radu Cel Frumos(zona magazinului Materna cu legatură spre Strada Tudor Mușatescu) a fost montat indicatorul de “SENS UNIC”, iar la intrarea din strada Tudor Mușatescu spre zona magazinului Materna, a fost montat semnul “INTERZIS”.

Instituția Prefectului lansează proiectul „Vaccinare în zi de sărbătoare”

Luni, 19 Iulie 2021 09:14

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care domiciliază în mediul rural și pentru a facilita accesul acestora la imunizare împotriva COVID – 19, Instituția Prefectului Argeș a demarat proiectul ”Vaccinare în zi de sărbătoare”.

Astfel, echipe mobile din centrele de vaccinare se vor deplasa în localitățile din județul Argeș în care se desfășoară evenimente precum: zilele comunelor, târguri, festivaluri, fără a se limita la acestea și vor vaccina toți doritorii.Persoanele interesate trebuie să se prezinte doar cu cartea de identitate și se pot imuniza cu serul Pfizer – BioNTech sau Johnson & Johnson. Prima localitate în care va demara proiectul este comuna Brăduleț. Așadar, toate persoanele care doresc să se vaccineze sunt așteptate marți, 20 iulie 2021, între orele 09:00 – 14:00 la Târgul de Sfântul Ilie organizat în satul Brădetu din comuna Braduleț.

 

A fost desemnată noua conducere a Tribunalului Argeș

Luni, 19 Iulie 2021 09:10

Începând cu data de 16 iulie, Tribunalul Argeș are o nouă conducere. În funcția de președinte este judecătoarea Andreea Monica Prunaru ( foto), numită de Secţia pentru Judecători a CSM pe o perioadă de trei ani, ca urmare a promovării concursului de ocupare a funcţiilor de conducere, iar ca vicepreşedinte – judecătoarea Alina Mihaela Achim, delegată de Secţia pentru Judecători a CSM pe o perioadă de șase luni. Amintim că funcția de președinte a Tribunalului Argeș a rămas vacantă după ce judecătoarea Mariana Vârgă a ieşit la pensie.

De asemenea, precizăm că în perioada vacanței judecătorești, până la data de 29 august 2021, la Tribunalul Argeş se vor judeca numai cauzele cu caracter urgent, după cum urmează:

Fiul lui Dănuţ Dinu a absolvit Academia de Poliţie!

Luni, 19 Iulie 2021 09:01

Consilierul local din CL Piteşti, Dănuţ Dinu, este tare mândru de băiatul său cel mare. Alexandru Dinu a absolvit Academia de Poliţie, urmând tradiţia din familie. Dănuţ Dinu a fost poliţist, dar şi tatăl acestuia a lucrat în MAI.

„Felicitări, Alexandru! 4 ani de Academie...Să porți haina cu mândrie si demnitate! Mult succes, dle. Subinspector! Am onoarea!”, a scris Dănuţ Dinu, pe Facebook.

 

Apă Canal 2000 SA - informare privind furnizarea serviciului de apă potabilă în Poiana Lacului

Luni, 19 Iulie 2021 08:26

În urma discuţiilor purtate atât la sediul S.C. Apă  Canal 2000 S.A. Piteşti , cât şi la sediul Primăriei Poiana Lacului  cu privire la furnizarea apei potabile în satele din această comună, s- a stabilit de comun acord şi s-a încheiat un parteneriat între cele două entităţi începând cu data de 18.07.2021, orele 23.30 care prevede furnizarea alternativă de 36 de ore a apei, pe perioada în care se înregistrează temperaturi ridicate.

Apă Canal 2000 SA: "În perioadele de secetă prelungită, orice consum exagerat poate conduce la presiune scăzută"

Luni, 19 Iulie 2021 07:18

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti aduce la cunoştinţa beneficiariilor săi ca, în perioadele de secetă prelungită, orice consum exagerat poate conduce la presiune scăzută sau chiar la lipsa apei pentru o parte din consumatorii branşaţi la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă.

În ultimile zile, societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti a luat măsuri pentru utilizarea la maximum a capacităţilor de producţie, transport şi distribuţie a apei potabile.

 

Pagina 16 din 216

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea