Ziua Comunei Băbana. Locuitorii vor beneficia de picnic gratuit

Miercuri, 19 Iulie 2023 08:41

Picnic gratis, joi, 20 iulie, pentru locuitorii din comuna Băbana la Târgul de Sf. Ilie. Va fi mare sărbătoare în comuna din apropierea Piteștiului, informează primarul Bebe Ivan.

După o pauză de 2 ani, cauzată de pandemie, se reia  Sărbătoare de Sfântul Ilie și Ziua Comunei Băbana. Programul zilei începe dimineața, de la ora 9:00, cu o slujbă la marea sărbătoare a Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, la Troița din satul Groși.

Fundația Leul Albastru crește competențele de acordare a primului ajutor în comunitățile argeșene

Marţi, 18 Iulie 2023 21:35

 

# 200 de elevi de liceu și din comunități rurale dezavantajate vor învăța să acorde primul ajutor și măsuri de auto-ajutorare în situații de urgență în cadrul proiectului Fii EROU în comunitatea ta! # Proiectul este derulat de Fundația Leul Albastru, în perioada iulie – decembrie 2023, cu sprijinul Fundației Orange # Valoarea totală a proiectului este 51.000 lei.

Pitești, 11.07.2023 iulie. Fundația Leul Albastru anunță lansarea proiectului ”Fii EROU în comunitatea ta!”, menit să trezească spiritul civic în comunitatea argeșeană. Proiectul se va desfășura în perioada iulie-decembrie 2023, cu sprijinul financiar al Fundației Orange.

 

 

Echipa de handbal din Mioveni s-a întărit în vederea atacării noului campionat

Marţi, 18 Iulie 2023 11:40

 

 

Duminica trecută, handbalistele și staff-ul tehnic au avut prima întâlnire în noua formulă de echipă cu care vor participa în ediția 2023-2024 a Campionatului Național de Handbal Feminin ”Liga Florilor”.

Pentru că la Sala Sporturilor Mioveni a fost zi de meciuri în cadrul Campionatului European de Handbal Feminin U19, întâlnirea a avut loc la Primăria Mioveni.

O prezență surpriză în rândul jucătoarelor a fost interul dreapta, Alina Ilie, care s-a decis să intre în echipă. Vâlceancă, Alina vine de la Gloria Buzău și are mare poftă de handbal, după o accidentare care a ținut-o departe de teren.

 

Legea pentru reducerea vârstei standard de pensionare pentru argeșenii din zona Pitești-Bradu a fost promulgată!

Luni, 17 Iulie 2023 21:31

 

Așa cum v-am informat, Camera Deputaților a adoptat PL-x nr. 155/2023 pentru modificarea art. 65, alin. (5), din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii.

Legea, care îi vizează și pe argeșenii din zona Pitești-Bradu, a fost promulgată!

Este vorba despre Legea 212/2023 promulgată prin decretul 989/2023.

 

 

La Tribunalul Argeş se vor judeca numai cauzele cu caracter urgent

Luni, 17 Iulie 2023 15:15

 

În perioada vacanței judecătorești, 17 iulie – 3 septembrie 2023, la Tribunalul Argeş se vor judeca numai cauzele cu caracter urgent. În funcție de secție, acestea sunt:

- Secţia civilă: ordin de protecție; suspendare executare silită; măsuri asiguratorii; ordonanţă preşedinţială; suspendare executare hotărâre; suspendare executare act administrativ; achiziții publice; măsuri de protecție specială - Legea nr. 272/2004 privind protecția şi promovarea drepturilor copilului şi Legea nr.273/2004 privind procedura adopției.

Golf 6 GTI, convertit la vehicul electric

Luni, 17 Iulie 2023 14:31

Un Volkswagen Golf 6 GTI, autovehicul făcut pentru competiții sportive, a fost convertit la propulsie electrică cu echipament Tesla. Proiectul a fost inițiat de către pilotul Sorin Ghișoi pentru a promova cursele automobilistice eco.

În 2023, în urmă cu câteva luni, mașina a trecut printr-un nou proces de reconstrucție. Noul proiect a fost realizat de o echipă de cinci persoane, coordonată de Vlad Turcescu, în vârstă de 25 de ani, manager tehnic la o firmă din Pitești al cărei principal obiectiv este convertirea vehiculelor cu motoare cu ardere internă în mașini electrice.

 

Puncte de hidratare și prim-ajutor în Mioveni, pe timpul caniculei

Luni, 17 Iulie 2023 11:28

 

 

Având în vedere temperaturile caniculare și avertizările emise de ANM, Primăria Mioveni aduce la cunoștință cetățenilor faptul că, la nivelul orașului, au fost instituite cinci puncte de hidratare, în următoarele locații:

• Primăria orașului Mioveni – Bulevardul Dacia, nr. 1;

• Piaţa Agroalimentară Dacia – Str. Pieţei, nr. 1;

• Policlinica Mioveni – Str. Cărăneşti, nr. 1;

• Spitalul Orășenesc Mioveni – Bulevardul Dacia, nr. 131A

• Centrul de Permanență – Str. Mânăstirii, nr. 81A (Făget).

 

Exerciţiu la Spitalul Județean de Urgență Pitești privind pregătirea în caz de incendiu

Luni, 17 Iulie 2023 11:18

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeș a desfăşurat, săptămâna trecută, un exercițiu cu forţe și mijloace în teren la Spitalul Județean Argeș, alături de personalul medical și auxiliar al unității medicale. În cadrul acestei activități, nu au fost implicați activ pacienții. Scopul acestuia a fost pregătirea pentru intervenţiile în situaţiile de urgenţă reale, ce ar putea apărea la un astfel de obiectiv. Scenariul exercițiului a presupus o situație de urgență produsă pe timpul unor lucrări la rețeaua de gaze a Spitalului Județean, unde a avut loc o explozie urmată de incendiu într-un spațiu al construcției.

 

 

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea avertizează: „Pericol de înec în lacurile de acumulare și cursurile de apă”

Luni, 17 Iulie 2023 11:17

 

Scăldatul în lacurile de acumulare și în cursurile de apă, este periculos. Se recomandă populației să aleagă pentru îmbăiere și recreere ștrandurile și zonele special amenajate.

„Lacurile de acumulare sau râurile (aval de baraje), reprezintă un pericol atât din cauza cauza curenților care se formeză în timpul deversărilor şi al funcţionării hidrocentralelor cât și a colmatării şi a vegetaţiei din apă. Persoanele care se află la plajă, la scăldatsau practică pescuitul în zonele neamenajate, în special în aval de lacurile de acumulare, se expun pericolului de înec în cazul apariției unor viituri, personalul tehnic al barajelor din administrarea ABA Argeș -Vedea neputând vizualiza și alarma întreaga zonă din aval. Aceluiași risc se expun și cei care se încumetă să practice sporturi nautice cu ambarcațiuni, deși acest lucru este interzis pe lacurile de acumulare”, atenționează Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea.

 

Sexy de Ștefănești

Luni, 17 Iulie 2023 11:05

 

Luna august este una plină de noroc pentru locuitorii comunei mai sus menționate. A, scuze, oraș... Cu noroc, pentru că vine Seeexyyyy! Nu mai vine Vijelie, ca anul trecut, însă va veni Julia Jianu, de la trupa Sexy, Minodora și alți artiști pentru care localnicii își vor da ochii peste cap. Ca la orice zi de comună bogată, distracția se va încheia cu un foc de artificii. Apoi, cu capul plin de muzică și strălucire, localnicii se vor întoarce pe ulițele lor – unele încă neasfaltate sau fără toate utilitățile. Ah, seeexyyy!

 

 

Două noi tabere de vară pentru copii la Muzeul Golești

Luni, 17 Iulie 2023 10:55

 

Două noi tabere de vară încep luni, 17 iulie 2023 la Muzeul Golești – tabăra de șah și tabăra de orientare și învățare. O adevărată vânătoare de comori etnografice e gata să fie descoperită de copii, folosind informații și hărți, iar tablele de șah așteaptă cuminți să înceapă jocul dezvoltării minții, strategia și anticipația.

Înscrieri la telefon – 0248 266 364.

Programul taberelor de vară de la Muzeul Golești este unul generos și poate fi consultat pe pagina de internet.

 

Povestea elevului argeșean care a obținut patru medalii de aur și una de argint la matematică, în 2023

Marţi, 11 Iulie 2023 20:54

 

David Vlad Marghidan, elev al Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” din Pitești, a obținut medalia de aur, la sfârșitul lunii iunie, la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori din Tirana (Albania). Tânărul argeșean, în vârstă de 15 ani, a fost liderul lotului național al României. A fost a patra medalie de aur obținută în acest an școlar.

”Este un rezultat de care m-am bucurat foarte mult. A fost o onoare pentru mine că am facut parte din Lotul Olimpic al României de Juniori și că împreună cu colegii mei am reprezentat România la această competiție de nivel internațional”, mărturisește David.

 

Centrul Universitar Pitești - ADMITERE 2023

Marţi, 11 Iulie 2023 11:05

 

# Începând cu anul universitar 2023-2024, Universitatea din Pitești devine Centrul Universitar Pitești (CUPIT) din cadrul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București (prin comasare cu Politehnica București).

ARGUMENTE pentru alegerea Centrului Universitar Pitești (CUPIT)

• toate nivelurile de studii: licență – masterat - doctorat și colegiu terțiar

• cadre didactice cu competențe profesionale și științifice de înalt nivel

• locuri subvenționate

• burse de studiu

Așezământ Social-Filantropic sfințit la Turculești

Luni, 10 Iulie 2023 22:16

 

În Duminica a IV-a după Rusalii, parohia Turculeşti din comuna argeșeană Călineşti, protopopiatul Topoloveni, a îmbrăcat haine de sărbătoare. Credincioșii din această localitate, dar și din alte zone ale județului Argeș, au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului.

Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, Ierarhul a săvârșit și o slujbă de pomenire pentru toți ctitorii și binefăcătorii bisericii trecuți la Domnul. Au fost așezate și dăruite, spre închinare, Moaștele Sfântului Ioanichie cel Nou de la Muscel și ale Sfântului Pantelimon.

 

Rezultate finale! 21 de medii de 10 în Argeș la Evaluarea Națională

Luni, 10 Iulie 2023 21:21

 

S-au afișat rezultatele finale la Evaluarea Națională, iar pentru elevi urmează acum repartizarea la liceu. Elevii care au absolvit clasa a VIII-a și au susținut Evaluarea Națională vor completa opțiunile în fișele de admitere la liceu, în prezența părintelui și a dirigintelui, în perioada 6-17 iulie 2023. Repartizarea computerizată are loc pe data de 19 iulie. Elevii trebuie să știe că orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită! De asemenea, numărul redus de opțiuni completate poate conduce la nerepartizarea computerizată a candidatului! În perioada 20 - 25 iulie se vor depune dosarele de înscriere la unităţile de învăţământ la care candidaţii au fost repartizaţi.

Rezultate finale la Bacalaureat. Șase medii de 10 în Argeș

Luni, 10 Iulie 2023 21:18

 

Au fost afișate rezultatele finale de la sesiunea iunie - iulie 2023 a Bacalaureatului. În Argeș, procentul final de promovare a fost de 78,42%. Din totalul celor 4.194 de candidați înscriși la examenul maturității au promovat 3172 de candidați. În ceea ce privește doar seria curentă, atunci procentul de promovare a fost de 82,79%.

În Argeș au fost șase medii de 10, iar elevii provin de la următoarele unități de învățământ:

- Colegiul Național ”Ion C. Brătianu” Pitești = 3 medii;

- Colegiul Național ”Vlaicu-Vodă” Curtea de Argeș = 1 medie;

- Liceul Teoretic ”Dan Barbilian” Câmpulung = 1 medie;

- Colegiul Național ”Dinicu Golescu” Câmpulung = 1 medie.



 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Bruxismul

Miercuri, 05 Iulie 2023 12:17

 

Bruxismul este o afecțiune al cărei principal simptom este scrâșnitul dinților sau, pur și simplu, încleștarea maxilarelor. De multe ori, bruxismul rămâne nediagnosticat până la apariția problemelor dentare pe fondul acestei tulburări, întrucât frecarea repetată a dinților unii de alții poate duce la deteriorarea smalțului și apariția de fisuri sau carii dentare.

Bruxismul nocturn se manifestă doar în timpul somnului, pacientul neavând posibilitatea de a-și controla mișcările. Boala devine mai accentuată în stările stresante sau momentele cu încărcătură emoțională deosebită.

O fetiță de 13 ani din Bradu, campioană europeană la Brazilian Jiu Jitsu

Marţi, 04 Iulie 2023 16:00

 

Brazilian Jiu-Jitsu este un sport aflat în plin proces de recunoaștere în România, cu o largă răspândire la nivel mondial. Sofia Ana-Maria Ghiță din Bradu practică acest sport la academia MatSide Pitești. De curând, clubul a participat la Campionatul European de Jiu Jitsu Brazilian, cu un număr de 9 sportivi, dintre care 7 copii si cei doi antrenori ai clubului, de unde s-au întors cu mai multe medalii de aur și argint.

 

Doi meșteri populari din Argeș au primit titlul de Tezaur Uman Viu

Marţi, 04 Iulie 2023 15:30

 

Argeșul a obținut încă două titluri de Tezaur Uman Viu! Este vorba despre meșterii populari Marilena Iosifaru din Corbeni și Tică Vasile de la Galeșu, care activează de 15 ani în cadrul Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești. Dosarele au fost întocmite de Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, sub coordonarea managerului Elena Iagăr.

Titlurile au fost acordate de Comisia Națională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial pentru 2023.

 

Continuă înscrierile pentru concursul de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”

Marţi, 04 Iulie 2023 12:19

 

Până pe 9 iulie 2023, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, candidații care doresc să urmeze programele de studii universitare de licență organizate de Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” pot depune cererea de înscriere la concurs. Cererea-tip se transmite, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare, însoțită, după caz, de consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare.

Recrutarea candidaților se realizează de structurile de resurse umane ale unităților teritoriale ale Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, precum și de structurile de resurse umane din Aparatul Central al inspectoratelor generale, potrivit organizării administrativ-teritoriale și specialității pentru care optează candidații – poliție, poliție de frontieră, jandarmi, pompieri și de domiciliul/reședința înscrise în cartea de identitate.

 

Pagina 16 din 280

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea