Percheziții în Argeș! Persoane bănuite de trafic de droguri

Vineri, 28 Ianuarie 2022 13:39

 

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat, pe 27 ianuarie, un număr de trei percheziţii domiciliare, în județul Argeș, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de substanțe cu efect psihoactiv.

Perchezițiile s-au desfășurat în localităţile Piteşti, Budeasa și Băbana, la locuinţele a trei persoane, bănuite de trafic de droguri.

Profesiile juridice, în pandemie! Interviu cu avocata Elena Iulia Ștefănescu

Miercuri, 26 Ianuarie 2022 07:16

Pandemia declanșată de răspândirea virusului SARS-CoV-2 si de mutațiile sale a determinat apariția mai multor schimbări în viața economico-socială a acestei țări, dar și în justiție. Despre acest subiect, am stat de vorbă cu doamna avocat ELENA IULIA ȘTEFĂNESCU, care își exercită profesia de circa 25 ani în Baroul Argeș, cunoscută pentru prestațiile sale în justiție.

# Doamna avocat Ștefănescu, cum a modificat pandemia de COVID-19 activitatea avocaților?

- Activitatea avocaților a suferit modificări în sensul că această situație a generat o reorganizare a activității noastre prin informatizare accelerată. A trebuit să ne modificăm modul de lucru cu publicul și cu dosarele instanței utilizând foarte mult internetul și mijloacele de comunicare online. A trebuit să ne obișnuim să studiem dosarele online întrucât o perioadă de timp, în cursul anului 2020, accesul în instanță a fost restricționat și nu a mai putut fi posibil studiul dosarelor în arhive. În momentul de față, studierea dosarelor în arhivă poate avea loc în baza unei programări prealabile care se efectueaza tot online.

 

Un polițist din Argeș a devenit erou pe drumul de la serviciu spre casă

Marţi, 25 Ianuarie 2022 10:35

 

 

Agentul șef principal Leonard Anghel, din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș, se întorcea în această dimineață spre casă, după schimbul de noapte, când a observat un accident cu pieton pe str. Calea Câmpulung, din municipiul Pitești.

Polițistul a oprit imediat mașina și a ajutat victima. Agentul a asistat-o pe victimă și a sunat la 112 pentru a anunța evenimentul și a chema un echipaj medical.

Judecătorul Gabriel Săndulescu rămâne vicepreședinte al Curții de Apel Pitești

Marţi, 25 Ianuarie 2022 10:01

# Magistratul a renunțat la cererea de transfer la o instanță militară

La începutul acestui an s-a produs rocada în fruntea Curții de Apel Pitești. În fruntea instanței a fost numită, după ce a promovat concursul, judecătoarea Emilia Raluca Trandafir, cea care ocupa până la sfârșitul anului trecut funcția de vicepreședinte.

În locul ei a fost numit în cele din urmă judecătorul Marius Gabriel Săndulescu, fost președinte al instanței argeșene în ultimii șase ani, între 2015-2021.

 

25 ianuarie - ultima zi în care profesorii argeșeni se pot înscrie la concursul de directori de școli

Marţi, 25 Ianuarie 2022 09:32

# Peste 100 de posturi vacante în Argeș

Inspectoratul Școlar Județean Argeș a publicat lista cu unitățile de învățământ din unde au rămas vacante funcții de conducere în urma desfășurării primei sesiuni a concursului. Conform informațiilor furnizate de profesoara Alina Manea (foto), șefa ISJ Argeș, au rămas vacante în județ un număr de 104 posturi, dintre care 85 de director și 19 de director adjunct. Până pe 25 ianuarie, profesorii argeșeni se pot înscrie la a doua sesiune a concursului de directori de școli. Proba scrisă va avea loc pe 18 februarie, iar interviul va fi susținut între 16-25 martie.

Percheziții în Argeș la persoane bănuite că au obținut împrumuturi prin documente false

Marţi, 25 Ianuarie 2022 08:35

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, efectuează 5 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite de obținerea unor împrumuturi prin utilizarea unor documente false.
Prejudiciul estimat, până în prezent, este de aproape 500.000 de lei.

Perchezițiile au loc la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune și uz de fals.

 

Klaus Iohannis a eliberat din funcție un judecător argeșean

Marţi, 25 Ianuarie 2022 08:00

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat, pe 20 ianuarie, 18 decrete referitoare la pensionarea mai multor magistrați din țară. Printre aceștia s-a aflat și Georgeta Corina Nuță, judecător de la Curtea de Apel Pitești.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului i-a eliberat din funcţie pe: Loredana-Gabriela Ulici – judecător la Judecătoria Sighetu Marmaţiei, Diana-Maria Sima – judecător la Curtea de Apel Alba Iulia, Raluca Maria Cîrjan – judecător la Curtea de Apel Bucureşti, Cristina-Mariana Timofte – judecător la Curtea de Apel Suceava, Adinela Dejenariu – judecător la Judecătoria Făgăraş, Niculina Corduneanu – judecător la Judecătoria Hunedoara,

Spitalul Militar Pitești a prezentat raportul de autoevaluare pe anul trecut

Luni, 24 Ianuarie 2022 19:30

Săptămâna trecută, comandantul Spitalului Militar de Urgență Dr. Ion Jianu Pitești, colonel medic Gheorghe Tudor a prezentat misiunile instituției medicale, activităţile şi obiectivele de performanţă pentru perioada evaluată, precum și obiectivele pentru anul în curs. Autoevaluarea activității unității medicale a avut loc, în data de 19 ianuarie, în prezența șefului Direcției Medicale, general maior medic conferențiar universitar doctor Dragoș Marian Popescu.

 

MEDIC TÂNĂR, SPECIALIST ÎN UROLOGIE, LA SPITALUL MIOVENI

Luni, 24 Ianuarie 2022 19:28

Echipa medicală a Spitalului Mioveni s-a îmbogățit cu un nou membru. Este vorba despre dr. Burtea Florian Gabriel, medic specialist urolog. Acesta a absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București, urmând rezidențiatul în cadrul Spitalului ”Prof. Dr. Theodor Burghele” din București. Potrivit conducerii spitalului, dr. Florian Gabriel Burtea și-a început deja activitatea, iar programul de lucru pentru Ambulatoriu este următorul:

Instituția Prefectului Argeș a premiat UMANITATEA

Luni, 24 Ianuarie 2022 11:55

 

Prefectul Radu Perianu a premiat pe 24 ianuarie, de Mica Unire, persoanele din Sistemul Național de Apărare și Ordine Publică și ai Serviciului Salvamont Argeș care au demonstrat ce înseamnă să fii într-adevăr om. Argeșenii care au acționat fără ezitare pentru binele altora!

„Trăim printre oameni. Relațiile dintre noi, oamenii, sunt compuse din gesturi. Unele banale, altele urâte, altele sublime. Cred că de prea multe ori sunt promovate gesturile pe care nu ar trebui să le acceptăm. Noi, astăzi, am ales să scoatem în prim-plan momente care ne arată că oamenii sunt frumoși. Am premiat umanitatea.

 

Fiica unui fost senator argeșean - promovată judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Luni, 24 Ianuarie 2022 11:38

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat, săptămâna trecută, listele finale cu magistrații care au promovat la Înalta Curte de Casație și Justiție. Printre ei s-a aflat și un judecător de la Curtea de Apel Pitești. Este vorba despre Elena Diana Ungureanu, fiica lui Constantin Tămagă – fost parlamentar și prefect al județului. Aceasta a fost promovată în funcţia de judecător la ÎCCJ – Secţia de contencios administrativ si fiscal, începând cu data de 1 februarie 2022.

De-a lungul timpului, judecătoarea Elena Diana Ungureanu a fost detașată la Institutul Naţional al Magistraturii, iar mai apoi în cadrul Comisiei Europene - Direcţia Generală de Justiţie şi Consumatori.

Ședință importantă la DSVSA Argeș pe tema gripei aviare

Luni, 24 Ianuarie 2022 11:22

La sediul Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeș a avut loc, săptămâna trecută,  o ședintă de lucru privind evoluția gripei aviare. La întâlnire au participat reprezentanți ai DSVSA Argeș, cât și reprezentanți din cadrul mediului de afaceri din sectorul avicol.

Au fost discutate, în contextul epidemiologic alarmant privind severitatea evoluției gripei aviare înalt patogene în țările din Uniunea Europeana, inclusiv țări vecine României, noile aspecte legislative și instrucțiunile transmise de către ANSVSA.

 

Peste 270 de animale au fost adoptate, anul trecut, din adăpostul de la Mioveni

Luni, 24 Ianuarie 2022 10:54

Pe parcursul anului trecut, au fost adoptați peste 270 de câini de la Baza de gestionare a câinilor fără stăpân Mioveni.

„Cu sprijinul asociațiilor pentru protecția animalelor cu care colaborăm am reușit să dăm spre adopție peste 270 de câini în decursul anului trecut. Din păcate, slaba informare din rândul populației privind necesitatea sterilizării și lipsa unei culturi pe tema adopției fac ca adăposturile să fie mereu pline. Lansăm un nou apel către dvs. pentru a ne sprijini în demersul de a găsi stăpâni pentru câinii pe care noi îi avem în adăpost.

ADI Servsal, două proceduri de atribuire prin licitație publică pentru delegarea serviciului de colectare-transport a deșeurilor

Luni, 24 Ianuarie 2022 10:42

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Servsal Argeș, în baza prerogativelor conferite de Statut, derulează, în această perioadă 2 proceduri de atribuire prin licitație publică pentru delegarea serviciului de colectare-transport a deșeurilor, în numele și pe seama :

 

-unităților administrativ-teritoriale care fac parte din Zona Câmpulung, respectiv: Municipiul Câmpulung și comunele: Albeștii de Muscel, Aninoasa, Berevoiești, Boteni, Bughea de Jos, Bughea de Sus, Cetățeni, Dâmbovicioara, Dragoslavele, Godeni, Lerești, Mioarele, Poienarii de Muscel, Rucăr, Schitu Golești, Stoenești, Valea Mare Pravăț, Vlădești<

-unităților administrativ-teritoriale care fac parte din Zona Centrală, respectiv: orașele Ștefănești, Mioveni și Topoloveni și comunele: Albota, Bradu, Căteasca, Moșoaia, Oarja, Poiana Lacului, Rătești, Săpata, Vedea, Bascov, Băbana, Budeasa, Cocu, Cotmeana, Cuca, Drăganu, Mălureni, Micești, Ciomăgești, Merișani, Morărești, Uda, Mărăcineni, Bălilești, Coșești, Davidești, Dârmănești, Hârtiești, Vulturești, Mihaești, Stâlpeni, Țițești, Beleți-Negrești, Bogați, Boțesti, Călinești, Dobrești, Leordeni și Priboieni.

 

Lămpi de iluminat – distruse în comuna Budeasa

Marţi, 18 Ianuarie 2022 11:15

Mai multe lămpi de iluminat au fost distruse în comuna Budeasa de niște persoane certate cu Legea. Conducerea Primăriei Budeasa susține că făptașii nu vor rămâne nepedepsiți pentru prejudicial creat.

„AȘA NU! Nu așa îți arăți curajul sau revolta vizavi de sistem (deși dacă ajungi să faci astfel de lucruri, este evident că nu înțelegi ce înseamnă lupta împotriva sistemului). Doar distrugi niște bunuri pentru care vei fi tras la răspundere, cheltuiești bani publici pentru a achiziționa altele și îi faci pe cei din jurul tău să aibă de suferit. Poliția locală nu poate păzi peste 600 de lămpi de iluminat, dar asta nu înseamnă că faptele de acest fel rămân nepedepsite!”, se arată în postarea, de pe Facebook, a Primăriei comunei Budeasa.

Dr. Viorel Enache: „Centrele de evaluare COVID au un rol esențial pentru prevenirea spitalizărilor și deceselor”

Luni, 17 Ianuarie 2022 19:51

Dr. Viorel Enache, președintele Comisiei pentru Sănătate a Consiliului Județean Argeș, susține că odată cu înființarea centrelor de evaluare COVID a fost realizat un obiectiv important din planul de măsuri propuse de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pentru combaterea pandemiei de coronavirus!

„Aceste centre de evaluare au un rol esențial pentru prevenirea spitalizărilor și deceselor, alături de creșterea capacității de testare prin includerea medicilor de familie și farmaciilor și de aprobarea antiviralelor pentru tratamentul timpuriu. Este o schimbare de abordare, în care noul ministru al Sănătății pune un accent puternic pe prevenirea cazurilor grave, spre deosebire de predecesorii săi care nu au luat nicio măsură în acest sens, punând accentul doar pe restricții și sancțiuni.

 

Prefectul Radu Perianu, despre testarea prin RT PCR la ambulanță: „Persoanelor li se recoltează mai întâi pentru test rapid”

Luni, 17 Ianuarie 2022 18:50

Mai mulți argeșeni au atras atenția, pe grupul de facebook „Pitești, orașul meu!” de lipsa testării RT PCR la ambulanțele din județ.

„Aș dori să știu unde ne putem adresa, cine este responsabil de lipsa testelor PCR la serviciul de ambulanță atunci când cineva sună pentru că are simptome. Situația nu este nouă și nici normală, teste rapide se pot face din farmacie și știm cu toții că rezultatele acestor teste sunt îndoielnice. Având în vedere că în alte localități, de exemplu București, serviciul de ambulanță face teste PCR, am motive să cred că este o decizie locală, poate legată de costuri, însă în dezavantajul cetățenilor și sănătății publice. Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri”, a întrebat o persoană pe grupul de Facebook.

O familie din Argeș a solicitat în instanță ca tezele să fie susținute online de către copiii lor

Luni, 17 Ianuarie 2022 18:49

# Tribunalul Argeș le-a respins cererea. S-a făcut recurs

Pe rolul instanțelor argeșene se judecă un dosar, intentat de o familie din Pitești, împotriva Colegiului Național Zinca Golescu. Părinții a opt copii, dintre care doi sunt elevi ai respectivei unități de învățământ, solicită ca fiii lor lor să fie scutiți de prezența fizică la școală și să susțină tezele online. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Argeș. Săptămâna trecută, instanța le-a respins, însă, cererea. În cauză a fost depus recurs.

 

Proiect transfrontalier dus la capăt cu succes. 400 de cadouri pentru copiii și bătrânii din Moldova

Luni, 17 Ianuarie 2022 17:20

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă s-a inițiat un proiect educațional transfrontalier, „Prietenia-Punte peste Prut’’, la care au participat următoarele instituții din județul Argeș: Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Casa Corpului Didactic Argeș, Școala Gimnazială ’’Tudor Vladimirescu’’, Școala Gimnazială ’’Marin Preda’’, Școala Gimnazială "Ion Pilat’’, Școala Gimnazială ’’I.C. Lăzărescu’’, Școala Gimnazială ’’Mircea Ghițulescu’’ , Școala Gimnazială ’’Matei Basarab’’, Liceul Teoretic ’’Iulia Zamfirescu’’, Liceul Tehnologic Nr 1 Mărăcineni și Parohia ’’Sfântul Nicolae’’ din Turculești.

Sorin Cîmpeanu, despre funcționarea școlilor: „În ziua de joi a fiecărei săptămâni, stabilim scenariul pentru săptămâna următoare!”

Luni, 17 Ianuarie 2022 14:26

În contextul în care Ministerul Sănătății și Ministerul Educației au decis ca școlile să funcționeze fizic sau online, în funcție de gradul de ocupare al spitalelor COVID, iar cu 75% paturi ocupate – se închid școlile, avem noi informații despre termenele la care se vor lua deciziile. Șeful Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că ziua de joi a fiecărei săptămâni este ziua de referință pentru a stabili scenariul din săptămâna următoare.

 

Pagina 16 din 232

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea