Alexandra, o minune de copil de la Liceul Teoretic Ion Mihalache Topoloveni

Miercuri, 24 Mai 2023 08:16

Performanța începe cu o pasiune. Și cu o echipă: elev-profesor. Se întâmplă însă, ca uneori să fie chiar doi profesori, atunci când competiția este interdisciplinară! Este și cazul Olimpiadei de Cultură și spiritualitate românească, o competiție unde cei mai talentați elevi de la română și religie se întâlnesc pentru o confruntare de idei pe baza textului literar, pentru o amplă exegeză a textului religios, dar și pentru dezvoltarea propriei identități spirituale. Ideea de bază a întâlnirii este comuniunea, participanții fiind conștienți că toți aparțin acestui minunat spațiu românesc și că sunt datori să manifeste înțelegere, toleranță și respect față de valorile acestui popor, indiferent de conjunctura interreligioasă sau interconfesională a zonei din care provin.

 

Începe Raliul Argeșului

Miercuri, 24 Mai 2023 08:02

# Interviu cu Traian Pavel, Rally manager: „Superspeciala din jurul stadionului Nicolae Dobrin va putea fi urmărită atât vineri, cât și sâmbătă”

Piața Primăriei Pitești este, din nou, gazda prezentării oficiale a echipajelor participante la Raliul Argeșului. Cel mai mare eveniment de motorsport din Argeș va începe joi, 25 mai, de la ora 19:00. Sâmbătă, 27 mai, distracția se mută pe Transfăgărășan. Din cauza condițiilor de pe sectorul de drum cuprins între Conacul Ursului și Cabana Capra, Raliul Argeșului 2023 nu se poate desfășura pe această porțiune a Transfăgărășanului. Circulația publică nu poate fi permisă mai departe de Conacul Ursului în urma aluviunilor de pe drum și a pericolului existent în urma avalanșei din această iarnă. Proba va fi scurtată pentru a asigura condiții optime de securitate pentru echipaje și spectatori.

 

Fiecare elev din Mioveni poate beneficia de 12 ședințe gratuite de înot

Miercuri, 24 Mai 2023 07:56

# Peste 400 de elevi participă la cursuri gratuite de înot

Primăria oraşului Mioveni şi Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L. au încheiat un nou parteneriat cu şcolile din oraş, referitor oferirea gratuită a unei sesiuni de 12 şedinţe de înot pentru elevi, aceştia fiind grupaţi în funcţie de vârstă şi de programul şcolar. Parteneriatul își propune promovarea educației fizice și sportului pentru elevii din oraș. Astfel, peste 400 de elevi de ciclul primar și gimnazial au început de ieri cursurile gratuite de iniţiere oferite în cadrul Bazinului de Înot Didactic şi de Agrement Mioveni, aflat în administrarea societăţii noastre. Elevii provin de la școlile și liceele din oraș şi se pregătesc sub îndrumarea a doi instructori specializaţi şi vor beneficia de asistență medicală pe durata desfășurării cursurilor de inițiere. S.Ed.C Mioveni pune la dispoziţia elevilor şi mijloc de transport gratuit pentru deplasarea către şi dinspre Bazinul Didactic de Înot.

TURNEU DE FOTBAL la Complexul Marcea din Ștefănești - “FC ARGES SUMMER CUP UNDER 7”

Marţi, 23 Mai 2023 22:55

În perioada 26-28 mai 2023, la complexul sportiv Marcea se desfasoara turneul  de fotbal FC ARGES Summer Cup Under 7.  Turneul reunește cele mai importante echipe de fotbal din toata țara, totalizând un numar de 130 de jucători, cu vârstă până în 7 ani. Pasionați de fotbal, tinerii jucători au un singur țel, să câștige turneul de fotbal FC Argeș Summer Cup Under 7’.

Competiția este organizată cu susținerea Lucaffe, Gourmet Italia, FC Argeș, Asociația Oamenilor din Argeș, Macron, în parteneriat cu Primăria Municpiului Pitești.

Le urăm mult succes tuturor participanților și vă așteptăm alături de noi!

 

Echipa de fotbal din Bascov - locul I în Campionatul sub 19 ani

Marţi, 23 Mai 2023 14:58

Zi de neuitat, marțea trecută, pentru sportul din comuna Bascov si din județul Argeș. Echipa fanion a localității, ACS UNIREA BASCOV, a reușit o mare performanță: clasarea pe primul loc în Campionatul Național de Fotbal - U19. În finala disputată pe Arena Centrală din Rm Vâlcea, ACS UNIREA BASCOV - CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ 3-0 .

În aceeași seară, la sediul Primăriei Bascov, tinerii fotbaliști, antrenorii, staff-ul tehnic și conducerea clubului, în prezența reprezentanților Primăriei si Consiliului Bascov ,a suporterilor ,admiratorilor si a reprezentanților jucătorilor, au fost primiți cu entuziasm și apreciere pentru această frumoasă performanță. 

Echipa de oină de la CS Dacia Mioveni 2012 - rezultate extraordinare

Marţi, 23 Mai 2023 12:33

Oinistele CS Dacia Mioveni 2012 au câștigat,  în data de 13 mai,  ediției 2023 a ”Cupei Reginei”, după ce au câștigat împotriva echipei ACS Galicea Mare. Echipa de la Mioveni a avut onoarea de a fi premiată și felicitată pentru câștigarea „Cupei Reginei” la Oină de Principesa Margareta și Prințul Radu al României!

 

De asemenea, întoarsă acasă, echipa de oină, antrenată de prof. Filofteia Dumitru, a fost felicitată și în ședința Consiliului Local Mioveni pentru câștigarea ”Cupei Reginei”.

 

O nouă campanie de recrutare în Armata Română! Posturi disponibile şi în Argeş!

Luni, 22 Mai 2023 15:06

În perioada 22 mai - 30 iunie, Ministerul Apărării Naţionale va derula o nouă campanie de recrutare şi selecţie pentru cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă. Salariile pornesc de la 2.236 de lei. Sunt disponibile 2.187 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi), în unităţi militare din Bucureşti şi 38 judeţe, printre care şi în judeţul Argeş. Potrivit Jurnalul Naţional.ro, judeţele unde se poate aplica pentru un post de rezervist voluntar sunt:

Ilfov, Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.

Expoziția „Piteștiul de altă dată - File din istoria veche, medievală și modernă a orașului”

Luni, 22 Mai 2023 13:02

Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala județeană Argeș, a organizat, săptămâna trecută, expoziția intitulată „Piteștiul de altă dată - File din istoria veche, medievală și modernă a orașului”. Evenimentul a fost dedicat aniversării a 635 de ani de la prima atestare documentară a municipiului și Zilei Eroilor. La manifestare au participat Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș și istoricul Cornel Popescu, directorul Muzeului Județean Argeș

„Apreciez dedicarea și forța de muncă de care Asociația, condusă de colonel în rezervă Nicolae Mazilu, dă dovadă în organizarea acestor gen de acțiuni. Sigur că trăim într-o eră a globalizării, dar asta nu ar trebui să ne împiedice să punem accent pe tradițiile noastre, să nu ne uităm nicio clipă istoria, pentru că fără eroii noștri, fără sacrificiul lor, astăzi nu am fi fost aici. Am fost bucuros să văd mulți copii în corul care a cântat în deschiderea evenimentului”, a precizat Adrian Bughiu.

 

 

 

Taberele de vară Logiscool Pitești!

Luni, 22 Mai 2023 11:40

 

Taberele de vară sunt aici! Fie că își doresc să creeze jocuri video, să dezvolte site-uri web sau să programeze roboți, copiii vor găsi la Logiscool Pitești toate resursele necesare pentru a-și atinge obiectivele.

Sunt organizate următoarele tabere de vară:

- Logicamps Robotică: copiii învațăcomplexitatea viitoarelor provocări inginerești în timp ce își construiesc proprii roboți - tabăra de robotică LEGO WE DO SPACE și LEGO EV3;

- Copiii explorează motorul de creare a jocurilor Roblox Studio, concentrându-se pe design sau pe crearea de jocuri – tabăra ROBLOX GAME DESIGN;

 

- Copiii se familiarizează cu programarea și gândirea algoritmică, codarea vizuală, designul de jocuri sau chiar crearea de aplicații, în timp ce se distrează – tabăra ANDROID APP.

Se oprește apa potabilă în zona de sud a municipiului Piteşti

Luni, 22 Mai 2023 11:19

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va executa în data de 23 mai 2023, între orele 9 – 20, lucrări de igienizare a rezervorului de înmagazinare a apei din staţia de pompare Dârzului, fiind afectaţi utilizatorii din zona de sud a municipiului Piteşti situaţi pe: Platoul Prundu, Str. Prelungirea Craiovei, DN 65B.

În intervalul orar menţionat furnizarea apei potabile va fi întreruptă sau se va face la presiune scăzută.

„Ne cerem scuze faţă de consumatorii afectaţi de lipsa apei potabile şi îi asigurăm că echipa operaţională care efectuează lucrările va face tot posibilul pentru finalizarea intervenţiilor în cel mai scurt timp, încercând să reducă la minimum intervalul orar în care consumatorii sunt afectaţi, depunând eforturi susţinute pentru asigurarea funcţionalităţii sistemului de alimentare cu apă în condiţii de calitate şi de siguranţă.

 

S-a modernizat locul de joacă pentru copii din cartierul Găvana

Luni, 22 Mai 2023 10:44

Joia trecută, pe 18 mai 2023, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor la locul de joacă din cartierul Găvana, situat pe strada Mircea Eliade. Cetățenii și copiii din zonă se pot bucura acum de un spațiu de recreere și relaxare dotat cu echipamente de joacă moderne, diferite ca structură și funcționalitate, bănci noi, coșuri de baschet, teren sportiv și un covor elastic de cauciuc (tartan), care asigură o suprafață sigură pentru protecția la impact.

Locul de joacă poate fi folosit de 234 de utilizatori simultan. 

Primarul Cristian Gentea: „La mulți ani, Pitești! La mulți ani, piteșteni!”

Luni, 22 Mai 2023 10:30

Municipiul Pitești a împlini 635 de ani de la prima atestare documentară. Cu această ocazie, primarul Cristian Gentea a transmis piteștenilor un mesaj special.

„Ca piteștean, îmi iubesc orașul pentru istoria sa, pentru personalitățile sale, chiar dacă arhitectura, clădirile vechi n-au rezistat vremurilor. Încăpățânarea locuitorilor de aici de a se adapta la orice schimbare cu optimism demonstrează că au avut dreptate să rămână aici: Piteștiul a avut și are pentru ce să fie îndrăgit! Tradiția acestui loc ne obligă să gândim și să generăm dezvoltarea continuă a orașului nostru, pentru a ne simți bine acasă cu toții: seniori sau tineri.

 

"Sold out" la Raliul Argeșului. 80 de echipaje vor lua startul

Luni, 22 Mai 2023 08:31

Raliul Argeșului este „sold out” după ce a atins numărul maxim admis de echipaje înscrise în competiție. 80 de echipaje vor lua startul.

În 2023, la aniversarea a cinci ani de la revenirea pe principala scenă a raliurilor din România, Raliul Argeșului stabilește un record. Evenimentul organizat de ACS DTO Rally atinge borna maximă admisă de echipaje care pot lua startul în competiția care se desfășoară și pe Transfăgărășan.

Ilariu Isac, inițiatorul Simfoniei Lalelelor, a devenit Cetățean de onoare al municipiului Pitești!

Vineri, 19 Mai 2023 20:14

Pe 19 mai 2023, în cadrul Ședinței festive a Consiliului Local, organizată la Filarmonica Pitești cu ocazia împlinirii a 635 de ani de la prima atestare documentară a orașului, i-a fost acordat titlul de ,,Cetățean de onoare” domnului Ilariu Isac, inițiatorul manifestării dendro-floricole ,,Simfonia Lalelelor”. Inclus în „Dicționarul Personalităților din România. Biografii Contemporane” din 2015, profesorul universitar doctor Ilariu Isac a fost, de asemenea, recunoscut drept Ambasador Emerit al Spiritualității Românești Contemporane (2020) și Mentor Inspirațional al României Contemporane (2022), fiind și Cetățean de Onoare al Comunei Voinești – Dâmbovița.

Cariera sa remarcabilă în domeniul horticulturii și al viticulturii a înregistrat numeroase realizări, printre care menționăm:

 

Topul școlilor de șoferi din Argeș, în funcție de promovare

Joi, 18 Mai 2023 08:28

Pe parcursul anului 2022, în Argeș au funcționat 88 de școli de șoferi, conform datelor centralizate de Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări. A fost realizată și o analiză care arată cât de performante sunt aceste școli, în funcție de promovabilitatea la prima examinare.

Radiografia școlilor de șoferi din Argeș. Nu mai puțin de 88 de societăți sau persoane fizice autorizate activează în domeniul școlilor auto. Numărul lor ajunge, la nivel național, la 2.806. Documentul face referire la rata de promovare la primul examen pentru fiecare școală în parte, adică la candidații care au trecut de testarea teoretică și proba practică din prima, între 1 ianuarie – 31 decembrie 2022. Rezultatele includ toate categoriile auto, dar categoria B în special.

Povestea de aur a elevului din Argeș care s-a calificat la trei olimpiade naționale într-un an

Miercuri, 17 Mai 2023 14:57

Emanuel Mazăre, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Alexandru Odobescu” din Pitești, a obţinut, recent, premiul I şi medalia de Aur la Olimpiada Națională de Matematică. În acest an, argeșeanul s-a calificat la trei olimpiade naționale.

Pasionat de matematică, Emanuel Mazăre a câștigat mai multe concursuri de profil la gimnaziu, iar seria succeselor sale continuă și în liceu. În luna aprilie a acestui an, Emanuel a obţinut, alături de ieșeanul Radu Ionuț Stoleriu, cel mai mare punctaj din ţară la clasa a IX-a, 26 puncte din 28 posibile, la Olimpiada Națională de Matematică. Doar un mic detaliu, care nu a fost înțeles întru totul, i-a luat șansa de a obține punctajul perfect.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! TOMOGRAFIA COMPUTERIZATĂ DENTARĂ

Miercuri, 17 Mai 2023 13:47

Este o investigație medicală imagistică de ultima generație, non-invazivă, care se realizează în câteva secunde și cu un nivel minim de radiații, oferind imagini detaliate ale oaselor maxilar și mandibular.

Informațiile obținute utilizând tomografia computerizată sunt tridimensionale și ajută medicul specialist în punerea unor diagnostice corecte sau stabilirea unui plan optim de tratament.

Cu ajutorul CT-ului dentar pot fi depistate: tumori, infecții din sfera buco-maxilo-facială, se pot face măsurători precise ale suprafețelor osoase, pot fi apreciate densitatea osoasă și volumul osos, pot fi evidențiate fracturile radiculare.

 

„Dansul Florilor”, ediția 35 – sute de sportivi din toată țara vor concura, dansând, de Zilele Piteștiului!

Miercuri, 17 Mai 2023 12:52

Concursul Național de Dans Sportiv „Dansul Florilor”, ajuns la ediția cu numărul 35, se va desfășura sâmbătă, 20 mai, și duminică, 21 mai, la Sala Sporturilor din Pitești. Concursul este organizat de către Centrul Cultural Pitești, alături de școala de dans „Total Dance”, avându-l coordonator pe managerul clubului, dansatorul Alfred Schieb, campion național, instructor și arbitru internațional de dans sportiv.

 

 

La Mulți Ani, Nicolae Mecu!

Miercuri, 17 Mai 2023 06:50

Pe 17 mai îi urăm multă sănătate și putere de muncă celui mai important, probabil,  istoric literar român din zilele noastre, călineșteanului Nicolae Mecu.

Musceleanul nostru s-a născut în satul Gorganu, comuna Călineşti, în data de 17 mai 1945. Editor, critic și istoric literar, cercetător științific la Institutul de Istorie și Teorie Literară „G. Călinescu” al Academiei Române, în cadrul căruia coordonează departamentul Ediții critice și istorie literară, și profesor îndrumător asociat al Școlii doctorale a Facultății de Litere, la Universitatea din București. Dedicat în particular cercetării activității lui G. Călinescu și editării critice a operei acestuia, a publicat totodată o serie de volume personale și colective de istorie a literaturii române moderne.

Concert extraordinar THE MOTANS la Zilele Municipiului Pitești, ediția 31

Miercuri, 17 Mai 2023 06:42

Orașul nostru împlinește 635 de ani de atestare documentară. Un oraș cu o vârstă venerabilă, însă un oraș tânăr prin spirit. Zilele urbei vin cu multe concerte, cu expoziții, cu multe activități. Iată, mai jos, programul acestora.

Joi, 18 mai:

• Vernisaj „Tradiție și creativitate” - expoziție open-air de proiecte realizate, în cadrul Anualei de Arhitectură Oltenia-Muntenia, organizatori: Ordinul Arhitecților din România, filiala Muntenia Vest - Parc „Lunca Argeșului”;

• 19:00 - 21:00: Concert aniversar - 16 ani de activitate a Filarmonicii Pitești, invitați: Trupa „Brio Sonores” - Filarmonica Pitești.

 

Pagina 17 din 278

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea