Donează sânge, iar restaurantul „Politică și Delicatețuri” te poate răsplăti cu un desert din partea casei

Luni, 17 Ianuarie 2022 12:23

# Aplicația mobilă destinată donării de sânge – BlooDoChallenge - disponibilă la Centrele de Transfuzie Sanguină Pitești și Câmpulung

# Aduni puncte în aplicație, iar restaurantul „Politică și Delicatețuri” te poate răsplăti cu un desert din partea casei

BlooDoChallenge, o aplicație mobilă destinată donării de sânge este disponibilă, încă de la sfârșitul anului trecut, la Centrul de Donare și Transfuzie Sanguină Pitești și la Centrul de Transfuzie Sanguină Argeș – Câmpulung. Descarcă acum aplicația și fi alături de clubul donatorilor de sânge!

Spitalul de la Leordeni funcționează la o capacitate de 81 de paturi pentru spitalizare

Luni, 17 Ianuarie 2022 12:03

Începând cu 11 ianuarie 2022, Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni funcționează la o capacitate de 73 de paturi pentru spitalizare continuă și 8 paturi pentru spitalizarea de zi. Situația este următoarea: 20 paturi pentru pacienții TBC; 34 paturi pentru pacienții de pneumologie; 19 paturi pentru pacienții COVID-19; 8 paturi pentru spitalizare de zi-pacientii non-covid (programari la nr. tel: 0248/653694).

De asemenea, precizăm că de la începutul acestui an Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni și-a redeschis activitatea laboratorului de analize medicale și BK către toti pacientii non-covid.

 

Școlile se vor închide când spitalele COVID vor fi ocupate 75%

Luni, 17 Ianuarie 2022 11:38

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit noi reguli de funcționare a școlilor în valul 5 COVID. Conform noilor directive, nu mai contează incidența în fiecare localitate, nici rata de vaccinare a profesorilor din fiecare unitate de învățământ, ci gradul de ocupare al paturilor COVID din spitale.

 

La un grad de ocupare de 75%, școlile trec în online și se redeschid în format fizic atunci când spitalele sunt ocupate 70%.

ANALIZE ȘI INVESTIGAȚII MEDICALE DE LABORATOR GRATUITE, LA MIOVENI!

Luni, 17 Ianuarie 2022 11:30

Spitalul Orășenesc Mioveni oferă pacienților și tuturor cetățenilor interesați, pachetul de servicii medicale de bază în asistență medicală ambulatorie de specialitate pentru specialitățile paraclinice.

Conform contractului încheiat prin Casa Națională de Sănătate Argeș, în baza biletului de trimitere de la medicul de familie, ori de la medicul specialist, Spitalul Orășenesc Mioveni realizează gratuit analize medicale de laborator.

 

Compania Elfi din Albota estimează pentru 2022 o cifră de afaceri în creştere cu 20%

Luni, 17 Ianuarie 2022 11:27

Compania Elfi din Albota, unul dintre cei mai importanţi producători de hârtie igienico-sanitară de pe piaţa locală, estimează pentru acest an o cifră de afaceri în creştere cu 20%, faţă de 30 de milioane de lei anul trecut, potrivit oficialilor companiei.

„Contextul pandemic a venit şi cu efecte pozitive asupra comportamentului consumatorilor, făcându-i pe aceştia mai responsabili, ducând la o reducere a risipei de produse achiziţionate şi la creşterea preferinţei pentru produse autohtone.

Continuă campania de colectare a brazilor de sărbători, la Bradu, și în această săptămână

Luni, 17 Ianuarie 2022 11:22

Până vineri, 21 ianuarie 2022, Primăria Bradu va continua desfășurarea campaniei de colectare a brazilor de sărbători.

„Locuitorii care doresc să-i arunce, o pot face depozitându-i pe domeniul public, în dreptul gospodăriei. Colectarea va avea loc după următorul program:

luni - str. Principală;

marți - Bradu de Jos;

miercuri - Bradu de Sus;

joi - Geamăna - sat;

vineri - Platoul Geamăna.

 

Klaus Iohannis a promulgat noul Cod Rutier!

Luni, 17 Ianuarie 2022 11:08

# Din 2022, noi reguli la examenul pentru obţinerea permisului de conducere

Ѕăptămâna trecută, președintele României, Klaus Iohannis,  a promulgat noul Cod Rutier, care prevede reguli extra pentru obținerea permisului de conducere. Din acest an, educația rutieră și acordarea primului ajutor vor fi introduse, obligatoriu, în pregătirea pentru obținerea permisului auto.

Dănuț Dinu, despre scandalurile care au zguduit Poliția Română: „Ceea ce se întâmplă azi în Poliție e rodul nesimțirii în care ne scufundăm de aproape 30 de ani”

Luni, 17 Ianuarie 2022 10:56

Ѕăptămâna trecută, Poliția Română a ținut prima pagină cu subiecte dramatice, care arată cel puțin incompetență. Cazul interlopilor de la Bolintin-Vale care terorizează de ani buni întreaga comunitate și pentru care nu se aplică legea a degenerat cu proteste în stradă a sute de oameni după ce un locuitor a fost ucis.

De asemenea, cazul de la București când un polițist a accidentat mortal o fetiță de 13 ani chiar pe trecerea de pietoni demonstrează că uniforma MAI nu e pentru toți. Cercetăriile vor stabili vinovații, dar adevărul este că vor cădea multe capete. Dănuț Dinu, polițist de carieră și fost consilier local în CL Pitești, a comentat pe contul de socializare, despre ultimele evenimente din Poliție.

 

Scandalul burselor școlare! IȘJ Argeș este împotriva protestului elevilor

Sâmbătă, 15 Ianuarie 2022 13:43

 

Elevii din toată țara vor participa la un protest în masă privind modificarea pragului minim pentru acordarea burselor de merit. Astfel, în perioada 17-18 ianuarie 2022, în județul Argeș se vor desfășura două acțiuni prin intermediul cărora se dorește aplicarea unei presiuni publice, pentru a putea remedia în timp util hotărârea luată de Ministerul Educației Naționale.

Pe 17 ianuarie, această acțiune va fi pusă în aplicare de către elevii reprezentanți din licee, anunță Consiliul Județean al Elevilor Argeș (unica structură de reprezentare a elevilor din județ). În schimb, pe 18 ianuarie, elevii argeșeni vor purta obiecte vestimentare de culoare roșie la orele de curs.

Șefa IȘJ Argeș, precizări în cazul elevilor care au băut în școală: „Alcoolul era pus într-o sticlă de Pepsi”

Miercuri, 12 Ianuarie 2022 14:54

 

Mai mulți elevi de la Colegiul Tehnic Câmpulung au consumat băuturi alcoolice în incinta unității de învățământ. Unuia dintre ei i s-a făcut rău și a fost condus la spital. Elevii au fost prinși că au consumat alcool de profesorii unității școlare care au chemat la fața locului salvarea și poliția.

Situația a ajuns și în atenția IPJ Argeș, după ce unul dintre elevi a acuzat o stare de rău, ca urmare a faptului că ar fi consumat alcool, alături de alți colegi.

„În ziua de 12 ianuarie a.c., în jurul orei 10.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au fost sesizați, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că, unui elev din cadrul unei unități de învățământ liceal din municipiul Câmpulung i s-ar fi făcut rău, ca urmare a faptului că ar fi consumat alcool, alături de alți colegi.

 

Lac poluat în comuna Bradu

Marţi, 11 Ianuarie 2022 23:48

# Dan Stroe: „Avem toleranță zero față de cei care nu respectă mediul înconjurător”

În ziua de 4 decembrie 2021, mai mulți cetățeni de pe strada Heleșteului au semnalat faptul că pe luciul de apă al lacului comunal, lac ce poartă același nume, au apărut mai multe pete cu aspect de produs petrolier ce pune în pericol fauna acvatică. Au fost anunțate autoritățile locale din Bradu care s-au deplasat de urgență la fața locului.

Retrospectiva anului 2021! Cele mai importante subiecte apărute în „Atitudine în Argeș”

Marţi, 11 Ianuarie 2022 11:00

Săptămânalul „Atitudine în Argeș” a realizat, în exclusivitate, numeroase subiecte de impact pentru spațiul public argeșean. Vă prezentăm în cele ce urmează o retrospectivă a celor mai importante articole, reportaje și anchete realizate de echipa „Atitudine în Argeș” în anul 2021.

Nr. 650 – „Patronul Hotelului Muntenia, suspect într-un dosar de evaziune fiscală și spălarea banilor”

Omul de afaceri Dragoș Diaconescu, patronul Atu Casino și al Hotelului Muntenia, a fost vizat, în 2021, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală și spălarea banilor.  În cauză, pe 10 februarie 2021, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat 12 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Argeş, Constanţa şi Iaşi.

 

Dispare vacanța intersemestrială! Profesor argeșean: ”Va fi foarte greu pentru elevi să reziste 15 săptămâni. E o aberație, o nebunie!”

Marţi, 11 Ianuarie 2022 10:18

Urmează o perioadă epuizantă pentru elevi și profesori. 15 săptămâni de școală, fără vacanță, pentru gimnaziu și liceu și 14 săptămâni – pentru clasele primare și preșcolari. Perioada este, de departe, un atentat la calitatea învățământului, într-o perioadă în care școala a fost supusă unor experimente cu rezultate dramatice. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a decis să renunțe la vacanța intersemestrială, astfel că elevii vor învăța, fără pauză, până pe 15 aprilie, când vor intra în vacanța de primăvară.

TE AȘTEPTĂM ÎN ECHIPA LOGISCOOL!

Marţi, 11 Ianuarie 2022 10:15

Școala LOGISCOOL Pitești  își reîncepe activitatea și vă invită într-o nouă călătorie pentru a vă descoperi pasiunile pentru programare și robotică.

LOGISCOOL România, lider în programe edu-tech pentru copii,  va începe o nouă campanie de înscrieri și reînscrieri la cursurile de programare, atât online cât și la sediu, respectând toate normele de siguranță în vigoare.

Ce pregătește echipa Logiscool Pitești pentru semestrul al doilea al anului școlar 2021-2022?

 

Vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani începe în a doua jumătate a lunii ianuarie

Luni, 10 Ianuarie 2022 23:38

Copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani ar putea fi vaccinați anti-COVID în a doua jumătate a lunii ianuarie, imediat după ce sosesc dozele de vaccin. Pentru aceste grupe de vârste se va folosi doza de Comirnaty (Pfizer). Vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile.

„Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani va începe în România după recepționarea dozelor necesare. Estimăm să primim aceste doze în a doua jumătate a acestei luni”, au precizat reprezentanții CNCAV., potrivit Digi24.ro.

Fosta primăriță de la Ștefănești - Revelion în Franța, la Paris

Luni, 10 Ianuarie 2022 19:37

Ioana Jenica Dumitru, fosta primăriță a orașului Ștefănești, a petrecut Anul Nou departe de România. Vacanțele în străinătate nu mai sunt o extravaganță, deci faptul că Jenica a mers la Paris nu ar trebui să ne surprindă prea tare.

Lumea bună e pentru toți, chiar și pentru o fostă primăriță care, fiind consilier local la Ștefănești, postează pe Facebook platouri cu prăjituri fine și sticle de vin scumpe ca să vadă și prietenii virtuali de la Blocuri, cei care se zbat în sărăcie, cum trăiește cea care le-a promis câte-n lună și-n stele, dar care n-a reușit să-i ridice prea tare pe ei...

 

Mioveni: Centrul de Vaccinare Racovița, vaccinare directă sau cu programare

Luni, 10 Ianuarie 2022 14:51

# Instituția are un nou program de funcționare!

Persoanele care vor să se imunizeze o pot face ca și până acum, prin prezentare directă sau cu programare la Centrul de Vaccinare Racovița, după următorul program: LUNI - VINERI între orele 14.00 - 20.00; SÂMBĂTĂ - DUMINICĂ între orele 08.00 - 14.00. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0790.238.745.

Slujbă, de Bobotează, la Băbana. La fântâna de lângă primărie s-a luat apă sfințită dar și pachete cu mâncare

Luni, 10 Ianuarie 2022 13:49

 

 

Primăria din Băbana a marcat, frumos, momentul tradițional al Bobotezei. La fântâna de lângă instituție s-a ținut, de către preoții locului,  o slujbă de sfințire a apei, la care au participat numeroși localnici. Edilul șef – Bebe Ivan a reușit să strângă bani și pentru oferirea, celor prezenți, a câte unui pachet cu alimente de sezon.

Bebe Ivan: „Așa este, împreună cu colegii din primărie am donat, fiecare după posibilități și am reușit, astfel, să oferim celor prezenți la slujbă  un mic pachet cu alimente. Mulțumesc și pe această cale echipei instituției, care a dat dovadă, ca și în alte rânduri, de un suflet mare.”

 

S-a stins focarul de pestă porcină de la Grădina Zoologică Pitești

Luni, 10 Ianuarie 2022 13:40

De săptămâna trecută a fost stins focarul de pestă porcină de la Grădina Zoologică Pitești. Astfel, în județul Argeș nu mai există niciun focar activ de pestă porcină africană. Ultimul caz a fost confirmat la la porcii vietnamezi de la Grădina Zoologică Pitești. Din păcate, boala a omorât toți cei 63 de porci de la Grădina Zoologică.

Pe acest subiect am discutat cu Nușa Popescu, administratorul Grădinii Zoologice Pitești care ne-a confirmat că focarul a fost stins.

Cinci centre de evaluare a pacienților confirmați cu COVID-19 vor funcționa în Argeș

Luni, 10 Ianuarie 2022 13:36

Spitalele din România se organizează în aceste zile pentru a putea îngriji avalanşa de pacienţi COVID-19 care se prognozează în valul 5, una dintre preocupări fiind înfiinţarea centrelor de evaluare şi tratament antiviral.

Cinci centre de evaluare a pacienților confirmați cu COVID19/OMICRON vor funcționa în județul Argeș. Ele vor fi deschise la spitale și rolul este de a reduce presiunea pusă pe unitățile de primiri urgențe. În centre vor ajunge cazurile ușoare și medii.

Lista centrelor avizate de către Direcția de Sănătate Publică Argeș este următoarea:

 

Pagina 17 din 232

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea