Emanuel Mazăre, elevul olimpic la matematică, premiat de Primăria Pitești

Joi, 15 Iulie 2021 15:02

Municipalitatea piteșteană încurajează performanța și, dacă legislația în vigoare permite, aceasta poate acorda premii cu ocazia înregistrării unor rezultate deosebite obținute de către elevii piteșteni.

Astăzi, 15 iulie 2021, primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a oferit, în cadrul ședinței de Consiliu Local, un premiu special, pentru recunoașterea unei performanțe de excepție și pentru stimularea unui număr cât mai mare de copii și tineri în atingerea unor rezultate meritorii.

UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI - UNIVERSITATE CU GRAD RIDICAT DE ÎNCREDERE – ADMITERE 2021

Joi, 15 Iulie 2021 14:34

DE CE UPIT?

prima instutiție de învățământ superior argeșeană

universitate cu grad ridicat de încredere

toate nivelurile de studii: licență-masterat-doctorat și colegiu terțiar

cadre didactice cu competențe profesionale și științifice de înalt nivel

admitere online fără taxă de înscriere

 

Doi procurori au fost numiți cu delegare la șefia unor parchete din Argeș!

Marţi, 13 Iulie 2021 08:50

Continuă seria delegărilor în funcții de conducere făcute în magistratura argeșeană. Ultimele două au avut loc zilele trecute și au vizat numirea provizorie, pe câte 6 luni, dar cu drept nelimitat de prelungire, a șefilor parchetelor din Pitești și Costești. Începând cu 15 iulie, procurorul Nicolae Argeșanu își va continua activitatea de prim procuror al Parchetului Judecătoriei Pitești și prin delegare în funcție, deși a mai deținut această poziție și anterior, cu mandat întreg. Tot cu aceeași dată își va continua activitatea în funcția de prim procuror al Parchetului Judecătoriei Costești și procuroarea Alexandra Ciofrângeanu.

 

Rectorul UPIT, despre noul cămin studențesc: „Se înscrie la categoria «lungește-mi, Doamne, boala»”

Marţi, 13 Iulie 2021 07:55

Întârzie începerea lucrărilor la viitorul cămin studențesc al Universității din Pitești, proiect realizat prin Compania Națională de Investiții. Deși contractul de finanțare a fost semnat încă din luna aprilie, până în acest moment lucrările bat pasul pe loc.
Licitația pentru proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Construire cămin studențesc – Universitatea din Pitești, str. Târgul din Vale nr. 1” a fost atribuită asocierii dintre SPS Petrolservice S.R.L. (lider), Costruzioni Generali Sud, Photovoltaic Systems SRL și SC Aspect Tehnic Grup SRL (subcontractant).

 

Alina Manea, după ce a fost numită inspector general la ISJ Argeș: „Am venit om și vreau să plec om”

Luni, 12 Iulie 2021 22:26

Profesoara Alina Manea, fosta directoare a Colegiului „Ion C. Brătianu” a fost numită, prin ordin de ministru, în funcția de inspector școlar general al județului Argeș.  Aceasta va asigura interimatul până la organizarea unui concurs. Alina Manea a înlocuit-o în funcție pe Liliana Murguleț, care a fost înlăturată subit după ce i-a fost cerută demisia de senatoarea Alina Gorghiu, în urma unor acuzații nedovedite că ar fi implicat „politicul în școală și elevii în politică”. Din acest motiv, profesoarei Alina Manea i se reproșează faptul că a acceptat funcția de inspector școlar general.

 

Ministrul Educaţiei: „Profesorii care au avut erori mari de evaluare nu vor mai corecta niciodată”

Luni, 12 Iulie 2021 22:24

Profesorii-evaluatori de la Bacalaureat sau Evaluarea Națională care „au greșit flagrant” în corectarea lucrărilor candidaților cu diferențe uriașe de puntaj ar putea „să nu mai corecteze vreodată” lucrări sau „cel puțin să nu mai corecteze până când nu dovedesc că vor putea să facă evaluări corecte”, a declarat vineri seară ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

 

A crescut rata de promovare la Bacalaureat în Argeș, după contestații

Luni, 12 Iulie 2021 22:19

Peste 50.000 de note au fost modificate la nivel național în urma contestațiilor depuse la Bacalaureatul 2021, iar în 16 situații notele au fost modificate cu 3 sau 4 puncte, conform informațiilor furnizate de ministrul Educației. În urma analizei contestațiilor, rata de promovare anul acesta la examenul de Bacalaureat a fost de 69,8%.

Argeșul a scăpat de rușine! Niciun liceu din județ nu a avut rată de promovabilitate zero

Luni, 12 Iulie 2021 22:16

Corpul de control al Ministerului Educației va investiga situația ratei de promovare zero din cele 36 de licee, unde niciun candidat nu a reușit să treacă de examenul de Bacalaureat 2021. La nivelul județului Argeș nu există astfel de cazuri!
„Au fost 42 de licee cu rata de promovare zero, în urma contestațiilor au rămas 36 de licee dintr-un număr de 21 de județe. Există licee care au rată de promovare zero pentru al doilea an consecutiv. O măsură precum aceea grosieră de nealocare a cifrei de școlarizare pentru liceu nu este o soluție.

 

Încep examenele de definitivat și de titularizare

Luni, 12 Iulie 2021 22:12

Examenul de definitivat urmează să debuteze săptămâna viitoare, în data de 14 iulie. În Argeș, centrul de examen este Colegiul Național „Alexandru Odobescu”. Sunt 209 candidați înscriși pentru 34 de discipline. Între 15-21 iulie are loc evaluarea, iar între 21-22 iulie se depun contestațiile. În perioada 22-28 iulie se rezolvă aceste contestații și se va afișa rezultatele finale. În legătură cu examenul de titularizare, acesta va fi susținut pe 21 iulie. Pe 27 iulie se vor afișa rezultatele inițiale. Urmează apoi perioada de contestație, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 3 august.
A.V.

Profesoara Florica Dumitru a preluat atribuțiile de director la Colegiul Național „Ion C. Brătianu”

Luni, 12 Iulie 2021 21:28

A fost numit un nou director la Colegiul Național „Ion C. Brătianu”. După ce profesoara Alina Manea, fosta directoare de la „Brătianu”, a fost numită prin ordin de ministru la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș, locul său la liceu a fost luat de profesoara de biologie Florica Dumitru, care a ocupat funcția de director adjunct până acum. Ea va avea delegare de atribuții de director până în momentul scoaterii la concurs a funcției.

 

Mama unei profesoare de la Universitatea din Piteşti, proaspăt licenţiată în Jurnalism!

Luni, 12 Iulie 2021 20:53

Mama unei profesoare de la Universitatea din Piteşti a trecut prin emoţii uriaşe, la examenul de licenţă. Daniela Dumitru a absolvit specializarea Jurnalism din cadrul UPIT şi a dovedit că are o voinţă de fier, la o vârstă la care mulţi îşi pregătesc retragerea din activitate. De unde atâta voinţă? Probabil că doamna a fost motivată de propria fiică, Ioana Dumitru, care este lector universitar doctor la Universitatea din Piteşti, la Catedra de Psihologie.

Ateliere pentru copii la Biblioteca Orășenească Topoloveni

Luni, 12 Iulie 2021 20:35

Biblioteca Orășenească Topoloveni vă invită ca timp de o saptamana să îi aduceți pe cei mici la activitățile pregatite pentru ei. În perioada 12-16 iulie vor fi organizate mai multe ateliere. În funcție de numărul de copii înscriși, vor fi ținute atelierele pe grupe de vârstă. Biblioteca Orășenească Topoloveni te invită să înscrii copilul la unul dintre atelierele: Viața în culori; Dincolo de poze (editare foto); Creativitatea și joaca senzorială; Călătorie în jurul lumii. Pentru informații suplimentare cât și pentru înscriere sunteți așteptați la bibliotecă.

 

 

Pitești. Încă o diplomă de „Piteștean Centenar”

Luni, 12 Iulie 2021 20:30

Doamna Maria Badea s-a născut în luna iunie a anului 1921, în județul Dâmbovița, a trăit și a muncit în orașul în care locuiește, municipiul Pitești, și are, astăzi, un copil, doi nepoți și cinci strănepoți, alături de care și-a celebrat aniversarea unui secol de viață!
Primarul Cristian Gentea a fost onorat să îi ofere piteștencei centenare diploma însoțită de flori, dar și de cadoul în bani pe care, prin HCL nr. 17/26.01.2012, administrația locală din Pitești îl acordă fiecărei persoane care îndeplinește condițiile prevăzute de respectiva hotărâre.

SUPER EVENIMENT SPORTIV ȘI CULTURAL LA MIOVENI!

Luni, 12 Iulie 2021 20:24

Marți, 13 iulie, Primăria orașului,Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu CS Mioveni vor organiza o serie de manifestări dedicate sărbătoririi a 20 de ani de la înființarea clubului sportiv și marcării Zilei Internaționale a Tinerilor Talentați.
Cu această ocazie va avea loc și prezentarea oficială a lotului de jucători ai CS Mioveni pentru anul competițional 2021-2022, o întâlnire a personalităților din lumea sportului locale și naționale care și-au pus amprenta la dezvoltarea clubului și a echipei de fotbal.

 

Operație în premieră pentru Spitalul Orășenesc Mioveni

Luni, 12 Iulie 2021 20:07

A fost marcată o noua premieră la Spitalul Orășenesc Mioveni. De data aceasta, este vorba despre o operație de artroplastie totală de genunchi (protezarea totală a genunchiului) prin apord minim invaziv (subvast), ce a permis pacientului să se mobilizeze imediat după operație (timpul de recuperare fiind scurtat semnificativ).

Fostul inspector şcolar general, Florin Gardin - 45 de ani de la terminarea Colegiului Pedagogic!

Marţi, 06 Iulie 2021 22:34

Săptămâna trecută, Florin Gardin, fost inspector şcolar general al ISJ Argeş, a sărbătorit revederea de 45 de ani de la terminarea liceului. Gardin a absolvit Colegiul Pedagogic „Carol I”, din Câmpulung Muscel în anul 1976. Florin Gardin a ocupat funcţia supremă în Inspectoratul Şcolar Argeş, cu ani în urmă, fiind susţinut de PNL. Gardin a fost şi consilier local la Piteşti, iar în 2020 a fost numit director la Casa Corpului Didactic Argeş. La acest moment, Casa Corpului Didactic este condusă de un alt manager.
Ştefan Butnaru

 

 

 

Școlile din Argeş unde s-au obţinut cele mai mici medii la Evaluarea Naţională

Luni, 05 Iulie 2021 22:29

# Din totalul de 172 de unităţi de învăţământ, 83 au bifat rezultate de la 1.00 la 2.99

În acest an, Evaluarea Naţională s-a dovedit foarte dificilă pentru elevii din Argeş. Comparativ cu anii trecuţi, numai 6 elevi au obţinut medii de zece, înainte de contestaţii, iar medii de la 1.00 la 2.99 s-au luat în 83 de şcoli. Absolvenţii de clasa a VIII-a din 2021 reprezintă o generaţie de sacrificiu. Primii care au făcut clasa pregătitoare, primii care începeau fiecare an şcolar fără manuale. Tot ei au experimentat luni de zile, timp de doi ani, şcoala online. Deci nu-i de mirare că unităţi de învăţământ bine cotate au avut elevi cu rezultate foarte proaste.
Vă prezentăm lista şcolilor, unde elevii au obţinut medii de la 1.00 la 2.99:

Ministrul Educaţiei: De anul viitor, lucrările de la examenele naţionale vor fi corectate online

Luni, 05 Iulie 2021 22:27

# Sorin Cîmpeanu este surprins că 20.000 de elevi de clasa a VIII-a au contestat rezultatele de la Evaluarea Naţională

20.000 de elevi au contestat rezultatele de la Evaluarea Naţională, iar acest aspect i-a dat de gândit ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. De anul viitor, Cîmpeanu propune o nouă modalitate de a corecta lucrările de la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, dar şi de la evaluările naţionale pe care le susţin elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a.

 

La o şcoală din ARGEŞ - toţi elevii au fost absenţi la Evaluarea Naţională!

Luni, 05 Iulie 2021 22:26

Record! Niciun elev nu a participat la Evaluarea Naţională din acest an, la Şcoala Gimnazială Lăzăreşti, din comuna Schitu Goleşti. Nouă elevi au absolvit clasa a VIII-a la această unitate de învăţământ, dar niciunul dintre ei nu a participat la nicio probă de examen. Pentru toţi aceştia, şcoala s-a încheiat, niciunul dintre elevi nu îşi va continua studiile.
Ştefan Butnaru

A început vacanța judecătorească! La Curtea de Apel Pitești vor fi soluționate doar cauzele urgente

Luni, 05 Iulie 2021 22:24

În perioada vacanţei judecătoreşti, între 12 iulie – 29 august 2021, la Curtea de Apel Piteşti vor fi soluţionate cauzele având caracter urgent. Programul cu publicul al Biroului Arhivă şi Registratură al instanţei va fi în fiecare zi de joi, începând cu data de 12.07.2019, între orele 8.00 - 12.00.
Dintre cauzele care au caracter urgent, vă prezentăm în continuare, cu titlu exemplificativ, cele mai frecvente categorii de cauze şi datele şedinţelor, defalcate pe secţiile instanţei:

 

Pagina 17 din 216

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea