Marius Ciucă - șef al Finanțelor Argeș până la sfârșitul lunii ianuarie

Luni, 10 Ianuarie 2022 12:51

 

Potrivit Ordinului Președintelui ANAF nr. 9/06.01.2022, în perioada 07 - 31.01.2022 domnului Ciucă Mihai Marius, consilier la Serviciul colectare și executare silită persoane juridice - Administraţia judeţeană a finanţelor publice Argeş din cadrul Direcţiei generale regionale a finanţelor publice Ploieşti, i se deleagă exercitarea atribuțiilor funcției publice de conducere vacantă de șef administrație la Administraţia judeţeană a finanţelor publice Argeş din cadrul Direcţiei generale regionale a finanţelor publice Ploieşti.

 

 

Argeşul - printre județele care au pierdut cei mai mulţi angajaţi în pandemie

Luni, 10 Ianuarie 2022 10:40

Aradul, Argeşul și Brașovul au pierdut cei mai mulţi angajaţi în pandemie

În 15 județe din România au fost înregistrate scăderi ale numărului de salariaţi în perioada octombrie 2019 – octombrie 2021, conform calculelor realizate de Ziarul Financiar. Aproape 18.000 de salariați și-au pierdut locurile de muncă, în cele 15 județe, în perioada menționată, iar cele mai afectate sunt Aradul, Argeșul și Brașovul. Argeșul a pierdut 4.007 de angajați.

 

Firmă importantă din Argeș face angajări

Joi, 06 Ianuarie 2022 10:35

 

GIC NOSAG METAL SRL, companie cu peste 600 salariați, specializată în producția de subansamble auto din metal obținute prin procese de ambutisare, îndoire sârme și sudură angajeaza: presatori metale la rece și electrician întreținere.

Cerințe: Studii de specialitate în domeniu; dexteritate; seriozitate.

Beneficii: Salariu motivant; tichete de masa;transport gratuit; prime de Paște, de vacanță și de Crăciun.

La Pitești a început campania de colectare a brazilor de Crăciun!

Miercuri, 05 Ianuarie 2022 10:49

 

După trecerea sărbătorilor de iarnă, locuitorii municipiului Pitești care doresc să se debaraseze de brazii de Crăciun trebuie să stie că aceștia vor fi ridicați de către Salubritate 2000 S.A., gratuit.

Campania de colectare începe astăzi, 5 ianuarie, iar cetățenii care locuiesc la blocuri sau la case sunt rugați să depoziteze brazii lângă platformele de colectare a deșeurilor, într-un singur loc, accesibil utilajelor.

 

Construcția a șase imobile din Pitești a fost sistată până la intrarea în legalitate!

Miercuri, 05 Ianuarie 2022 10:40

 

La sesizarea Primăriei Municipiului Pitești, Poliția Locală – Departamentul Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal – a verificat șantierul din strada Zenitului, unde constructorul ridica șase imobile (parter + mansardă).

 

„Oamenii legii au constatat că se construia fără autorizație. Au fost întocmite procese - verbale de constatare și sancționare a contravențiilor, s-au aplicat, conform legii, amenzi în valoare de 6.000 de lei și i s-a pus în vedere constructorului intrarea în legalitate”, a precizat primarul Cristian Gentea.

Tarifele pentru încărcarea vehiculelor electrice - subvenționate de Primăria Pitești!

Marţi, 04 Ianuarie 2022 13:12

De la 1 ianuarie 2022, utilizatorii mașinilor electrice pot să își încarce autovehiculele la oricare dintre cele trei platforme unde sunt amplasate stații de încărcare - Piața Trivale, parcarea supraterană Bd. Maior Șonțu, parcarea din zona Teatrului „Al. Davila” – la cele mai mici prețuri de pe piață, în acest moment.

Tarifele pentru folosirea stațiilor de încărcare a mașinilor electrice, în Pitești, sunt subvenționate de către municipalitate, costul unui kilowatt fiind de 0,6833 lei, cu TVA inclus. Utilizatorii vor folosi platforma „smart” Polyfazer pentru încărcare, plata putând fi efectuată cu ajutorul cardului bancar sau prin SMS.

 

Un nou antrenor principal la echipa de volei a Daciei Mioveni

Luni, 03 Ianuarie 2022 13:56

 

Fostul internaţional Dan Gîrleanu a semnat un acord cu Dacia Mioveni pentru preluarea conducerii tehnice a echipei feminine de volei, aflată pe locul 8 în Divizia A1.

Dan Gîrleanu este instructor internaţional de volei, acreditat pe lângă FIVB. A jucat timp de zece ani (1977-1987) la CS Dinamo Bucureşti, echipa cu care a îmbrăcat de şapte ori tricoul de campion naţional.

A cucerit Cupa Cupelor cu echipa belgiană Roselare (1979) şi Cupa Campionilor Europeni cu Palma de Mallorca (1981). A jucat peste 300 de meciuri în naţionala României, cu care a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Moscova (1980), evoluând în toate cele şase meciuri.

Peste 80 de unități școlare din Argeș vor finanțare de 200.000 de euro pentru reducerea abandonului școlar

Luni, 03 Ianuarie 2022 13:18

 

 

Ministerul Educației a anunțat că 2.500 de unități de învățământ din 3.325 de școli cu risc mare de abandon școlar vor fi selectate pentru acordarea de granturi de câte 200.000 de euro pentru combaterea abandonului școlar, cu finanțare prin PNRR, în valoare de 543 de milioane de euro.

 

„Prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar vor fi acordate granturi în valoare de maximum 200.000 euro/școală pentru cel puțin 2.500 de unități de învățământ de stat, de nivel primar si gimnazial cu prioritate de intervenție ridicată, din lista celor 3.235 de școli eligibile identificate prin utilizarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE). Unitățile de învățământ care vor beneficia de aceste granturi vor fi stabilite prin ordin al ministrului educației în luna ianuarie a anului 2022. Până la finalul lunii martie 2022, primele 750 de unități de învățământ vor beneficia de finanțare”, anunță Ministerul Educației, într-un comunicat de presă.

 

Criză la Serviciul de Permise Argeș. Examinatori din Vâlcea - aduși în județ

Luni, 03 Ianuarie 2022 11:46

 

Criza de personal de la Serviciul de Permise de Conducere determină autoritățile să recurgă la ”importul” de polițiști examinatori din alte județe. În Argeș, absolvenții școlilor de șoferi au ajuns să fie examinați de polițiști din Vâlcea.

Instituția Prefectului Argeș a anunțat că a găsit o soluție, de moment, pentru a mai descongestiona din decalajul existent între momentul susținerii probei practice și a celei de traseu de către argeșenii care dau examen pentru dobândirea permisului de conducere.

La Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeș vor veni mai mulți examinatori din Vâlcea, începând cu această lună.

Se extinde reţeaua de canalizare menajeră pe strada Intrarea Nicolae Bălcescu din Piteşti

Luni, 27 Decembrie 2021 14:21

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti anunță demararea lucrărilor de extindere a rețelei de canalizare menajeră pe strada Intrarea Nicolae Bălcescu din Piteşti.

Investiţia se va derula cu finanțare din fonduri proprii și vine să rezolve o problemă foarte importantă a cetățenilor din zona respectivă. Lucrarea se va executa pe tronsoane, iar pe timpul derulării acesteia vor fi semnalizări corespunzătoare, iar circulația se va desfășura în condiții de atenție sporită.

 

Matteo și Mira vor concerta de Revelion la Pitești

Luni, 27 Decembrie 2021 13:12

Revelion 2022 – spectacol și foc de artificii în Piața Primăriei din Pitești! Pe scena amplasată în Piața Primăriei, vor concerta, în noaptea dintre ani, două nume îndrăgite ale muzicii românești: trupa „Matteo”, cu un recital live de 50 de minute, urmată de solista Mira, însoțită de instrumentiștii săi, ce va electriza atmosfera pentru încă o jumătate de oră.

În deschiderea spectacolului, la invitația municipalității, vor cânta artiști talentați din Pitești: Maria Jugănaru, finalista Superstar Romania, și formația „Andrei&Adrian Tase” (tânărul compozitor Andrei Tase, în duo alături de tatăl său, doctorul Adrian Tase).

Pompierii argeșeni au primit autospeciale noi de la „Moș Crăciun”

Luni, 27 Decembrie 2021 12:52

Prin Proiectul POR 2014-2020 – „Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale Sud, în dotarea ISU Argeș au intrat două noi autospeciale de transport victime multiple.

Acestea au fost repartizate către Detașamentele de Pompieri Pitești și Curtea de Argeș.

Fiecare are o capacitate de transport de până la 12 persoane simultan, inclusiv echipajul, iar numărul de pacienți care pot fi transportați va fi stabilit în funcție de starea lor.

 

Furturi de apă şi racorduri ilegale - depistate în zona Platoului Prundu-Craiovei

Luni, 27 Decembrie 2021 12:38

Pentru stoparea acţiunilor de consum fraudulos de apă, acţiunile de control ale S.C. Apă Canal 2000 S.A. din luna decembrie 2021 au vizat în principal zona Platoului Prundu-Craiovei, la limita între municipiul Piteşti şi comuna Bradu.

Astfel, în ultimele două săptămâni ale lunii decembrie 2021, echipele de control ale S.C. Apă Canal 2000 S.A. au identificat 22 de situaţii în care nu a fost respectată legislaţia în domeniul serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare: 5 branşamente de apă clandestine, care au fost desfiinţate imediat, 14 surse proprii de apă nedeclarate, care vor fi contorizate şi 3 apometre blocate, astfel:

Foc de artificii spectaculos în noaptea dintre ani, la Mioveni

Luni, 27 Decembrie 2021 12:30

 

 

 

 

În noaptea de Revelion 2021, locuitorii oraşului Mioveni vor avea parte de tradiţionalul foc de artificii din Centrul Civic.

 

Spectaculosul show va începe la ora 23:59. Evenimentul este oferit de Consiliul Local, Primăria oraşului și Centrul Cultural Mioveni.

 

 

SEdC Mioveni: Crește prețul la apă

Luni, 27 Decembrie 2021 12:13

 

 

Crește tariful la apă în Mioveni, începând cu 1 ianuarie.

 

„Ca urmare a creșterilor permanente de prețuri la gaze și curent electric, ne vedem nevoiți să actualizăm tariful la apa potabilă. Facem precizarea că tariful nu a mai suferit modificări din anul 2019. Astfel, vă informăm că începând cu data de 1 ianuarie 2022, va intra în vigoare prețul modificat la apa potabila produsă, transportată și distribuită în orașul Mioveni practicat de Societatea Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni Srl, de la 4,30 lei/mc, exclusiv TVA, la nivelul de 5,14 lei/mc, exclusiv TVA”, informează SEdc Mioveni.

Asociaţia Pro Infrastructura: „Cu puţin noroc vom circula pe Autostrada Sibiu-Piteşti la sfârşitul anului viitor”

Luni, 27 Decembrie 2021 11:53

 

Reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructura au precizat, pe Facebook, că lucrările pe tronsonul Sibiu-Boiţa al Autostrăzii A1 sunt în grafic. De asemenea, anul viitor s-ar putea "circula pe primii kilometri din Autostrada Sibiu-Piteşti".

"Iarna pe uliță, pardon, pe Autostrada A1 Sibiu-Boița… Șantierul avansează bine și, cu multă determinare din partea constructorului (PORR) și puțin noroc de vreme bună și dealuri ascultătoare, vom circula pe primii kilometri din Autostrada Sibiu - Pitești la sfârșitul anului viitor", potrivit Pro Infrastructura.

 

Peste 2000 de mașini verificate de RAR, în Argeș

Luni, 27 Decembrie 2021 11:41

Registrul Auto Român - reprezentanța Argeș a controlat peste 2000 de mașini, în decursul anului 2021.

„În perioada 01.01 - 15.12.2021 în județul Argeș au fost verificate 2159 de autovehicule”, se arată într-un comunicat RAR Argeș.

Dintre autovehiculele controlate, 901 au fost neconforme, 35 au fost conforme cu defect minor și 1.223 au fost conforme.

Din punct de vedere al siguranței rutiere 651 autovehicule au fost neconforme, 20 au fost conforme cu defect minor, iar 1488 au fost conforme. Totodată 54 de autovehicule au prezentat un pericol iminent de accident.

Opt copii s-au născut de Crăciun la maternitatea de la Spitalul Județean

Luni, 27 Decembrie 2021 11:12

Cel mai frumos dar de Crăciun! Opt femei au devenit mame de sărbători, la Pitești. Pruncii născuți în primele două zile de sărbătoare au adus lacrimi de fericire.

Opt bebeluși au venit pe lume de Crăciun în maternitatea Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP). Un altul, născut la domiciliu, a ajuns și el în grija cadrelor medicale, tot în zi de sărbătoare.

La SJUP au fost înregistrate, sâmbătă, 3 nașteri. Cel mai curajos a fost un băiețel al cărui plânset s-a auzit în maternitatea din Pitești la câteva minute după ora 5.

 

Primarul de la Budeasa a premiat cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie

Joi, 23 Decembrie 2021 17:46

Momente emoționante la Budeasa. Cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, au fost sărbătorite, joi - 23 decembrie, într-un cadru festiv la sediul primăriei comunei Budeasa.

"Ce poate fi mai frumos decât să celebrăm familiile care stau drept model pentru generațiile viitoare ale comunei noastre? 23 de cupluri au fost premiate la împlinirea celor 50 de ani de căsătorie, aceștia au primit diplome de fidelitate, și un premiu în bani, în valoare de 500 de lei pentru fiecare cuplu.

Acum 32 de ani, la Pitești s-a spart cu pietre firma Comitetului Municipal Piteşti al Partidului Comunist Român

Marţi, 21 Decembrie 2021 13:52

# Se împlinesc, zilele acestea, 32 de ani de la manifestările revoluționare din Pitești

Acţiunile protestatare de stradă au început la Piteşti, efectiv, în ziua de 22 decembrie 1989, în jurul orei 13, fiind direct determinate de cele întâmplate în Bucureşti. Un impact deosebit asupra stării de spirit şi a atitudinii făţişă împotriva conducerii superioare a Partidului Comunist Român l-au avut: eşecul mitingului din Capitală, sinuciderea generalului Vasile Milea, ministrul Apărării Naţionale, originar din Lereşti-Argeş, emisiunile posturilor naţionale de radio şi, mai ales, cele ale Televiziunii Române.

 

Pagina 18 din 232

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea