Reguli noi pentru admiterea la liceu în anul şcolar 2023-2024

Marţi, 20 Iunie 2023 21:26

 

În acest an, admiterea în clasa a IX-a se va desfăşura după noi reguli. Pentru prima dată după mulţi ani, elevii vor intra la liceu doar pe baza rezultatelor obţinute la Evaluarea Naţională. Mediile din gimnaziu nu vor mai fi luate în considerare.

”Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial o reprezintă media generală la Evaluarea Națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională”, se arată într-un ordin semnat anul trecut de fostul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

 

Permisul de conducere pentru categoria B - valabil şi în cazul anumitor tipuri de motociclete

Luni, 19 Iunie 2023 11:38

 

Săptămâna trecută, Camera Deputaţilor a adoptat cu 261 de voturi "pentru" şi o abţinere, un proiect de lege care prevede ca permisul de conducere eliberat pentru categoria B să fie valabil şi în cazul anumitor tipuri de motociclete. Condiţia este ca posesorul permisului să aibă vârsta de minim 24 de ani împliniţi, iar permisul eliberat pentru categoria B să fi fost obţinut cu cel puţin trei ani în urmă.

 

S-a deschis Transalpina!

Luni, 19 Iunie 2023 11:37

Vinerea trecută, s-a deschis circulaţiei rutiere DN 67C – Transalpina, considerat cel mai frumos drum din România. Şoseaua traversează Munţii Parâng de la Nord la Sud, fiind paralelă cu Valea Oltului şi Valea Jiului.

Este permis traficul numai pentru autoturismele cu MTMA de maximum 3,5 tone.

„Având în vedere specificul acestui drum montan aflat la mare altitudine este importantă respectarea condițiilor impuse pentru a nu exista evenimente nedorite”, a anunţat DRDP Craiova.

Rezultate admirabile pentru karatiștii de la CS Dacia Mioveni 2012

Luni, 19 Iunie 2023 11:32

 

Opt sportivi ai secției de karate de la CS Dacia Mioveni 2012 au concurat, pe 10 iunie, la Cupa Cetatea desfășurată la Turnu Măgurele. Cupa Cetatea este o puternică competiție de verificare, la care au participat 150 de sportivi din 11 cluburi (CS Cetatea, CS Teleorman, CS Seiken, CS Alex Dojo, FC Arges, CS Dacia Mioveni 2012, Samurai Dojo, Universitatea Craiova, LPS Petrache Triscu, CS Jion, CS Bushi).

Patru dintre sportivii antrenați de maestrul emerit al sportului, sensei Sebastian Ene (6 dan), au intrat pentru prima dată la o competiție oficială și au obținut rezultate admirabile, la fel ca sportivii noștri experimentați:

 

Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer - Cumpăna” va fi redeschisă publicului în 2024

Joi, 15 Iunie 2023 08:54

 

Lucrările privind restaurarea Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer - Cumpăna” sunt în grafic. Proiectul urmează să fie finalizat la sfârșitul acestui an, însă Galeria va fi redeschisă spre vizitare abia în 2024. După ce va fi reabilitată, clădirea va intra o perioadă de câteva luni în carantină pentru crearea unui microclimat interior stabil pentru depozitarea lucrărilor de artă.

Folk și rock pe malul lacului Budeasa, în acest weekend

Miercuri, 14 Iunie 2023 17:44

În acest week-end începe Budeasa Festival! Trupe folk și rock vor concerta, între 16-17 iunie, pe plaja veche din Budeasa. Porțile festivalului se deschid vineri, de la ora 15:00.

Primarul Nicolae Mihail Rachieru, vicepreședintele CJ Argeș Adrian Bughiu și Mihai Capet, organizatorul Budeasa Festival și Stonebird Festival, au susținut miercuri, 14 iunie, o conferință de presă despre festivalul care va avea loc în perioada următoare. Organizatorii au pus la dispoziție pentru participanți o zonă pentru camping și parcare. Zona de parcare este pe partea dreaptă spre Pitești, în zona școlii și a sălii de sport sau în curtea Complexului Național Sportiv de la Baza Nautică. Participanții care stau în apropiere, în Pitești, sunt rugați să vină fără mașină, pentru a fi evitată aglomerația.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Situații în care este recomandată extracția unui dinte

Miercuri, 14 Iunie 2023 08:48

 

Deși, în trecut, extracția dentară era o practică foarte uzuală, recurgându-se la ea de fiecare dată când pacientul resimțea o durere acută la nivelul dintelui, în prezent, datorită evoluției medicinei stomatologice, medicii încearcă pe cât posibil să salveze dintele afectat.

Există și cazuri în care extracția dentară este singura soluție:

- În cazul unui dinte puternic afectat de carie care nu mai poate fi restaurat prin obturație ori mijloace protetice. De amintit este că procesul carios poate afecta inclusiv un dinte stâlp aflat sub o lucrare protetică

- Dinții afectați de parodontită marginală cronică profundă (boala parodontală) care prezintă mobilitate severă, de gradul al III lea

Preşedintele CJ Argeş a participat la hramul Mănăstirii Slănic!

Marţi, 13 Iunie 2023 20:24

 

Săptămâna trecută, de sărbătoarea Sfintei Treimi, Mănăstirea Slănic şi-a sărbătorit hramul. ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, a oficiat Sfânta Liturgie alături de obştea monahală.

Credincioşii au participat în număr mare la slujbă aşa cum se întâmplă la toate sărbătorile mari de peste an, dar şi la celelate două hramuri Shimbarea la Faţă şi Naşterea Maicii Domnului.

De Sfânta Treime, chiar preşedintele CJ Argeş, Ion Mînzînă, a urcat dealul Slănicului şi a ascultat cu evlavie Sfânta Liturghie. De altfel, Mînzînă nu e străin de biserică. Cei care-l cunosc ştiu că şeful judeţului iubeşte mănăstirile argeşene, dar şi pe cele de la Muntele Athos.

 

 

A murit Constantin Nicolescu, fost președinte PSD și CJ Argeș

Marţi, 13 Iunie 2023 17:45

Constantin Nicolescu, fostul președinte al PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș, a murit marți, 13 iunie, la vârsta de 78 de ani. A încetat din viață după o lungă suferință cauzată de o boală incurabilă.

"Constantin Nicolescu a făcut parte din istoria administrativă și politică a acestui județ, dar și la nivel național. A fost prefect al județului Argeș, senator în Senatul României și președinte al Consiliului Județean Argeş, dar și președinte al organizației județene a PSD.
DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!
SINCERE CONDOLEANȚE FAMILIEI!", a transmis Consiliul Județean Argeș.

Proiect de peste 13 milioane de lei pentru cel mai spectaculos drum din țară

Marţi, 13 Iunie 2023 10:39

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat un contract de finanțare prin PNRR pentru sporirea siguranței rutiere pe DN 7C – Transfăgărășan prin semnalizarea sectoarelor de drum periculoase cu surse de lumină ce utilizează energia verde. Valoarea totală a proiectului este de 13.479.341 de lei, fără TVA, iar durata totală a acestuia este de 42 de luni.

Contractul cuprinde:

- Montare de parapete rutiere cu cabluri la marginea părții carosabile pe DN7C – Transfăgărășan și alte sectoare de drumuri montane;

- Amplasare de parapete rutiere din beton;

- Amplasare de parapete rutiere cu rulouri;

 

Mai sunt doar câte zile de înscriere la concursul de admitere organizat de Școala Naționala de Pregătire a Agenților de Penitenciare Targu Ocna!

Marţi, 13 Iunie 2023 10:12

 

# După absolvire, cursanţii pot lucra la Penitenciarul Mioveni sau la orice alt penitenciar din ţară

Până la data de 23 iunie, toţi cei care doresc să lucreze în sistemul penitenciar se pot înscrie la concursul de admitere organizat de Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Targu Ocna. După absolvire, cursanţii pot lucra atât la Penitenciarul Mioveni, cât şi la orice alt penitenciar din ţară, în limita posturilor scoase la concurs de fiecare unitate.

250 de elevi argeșeni învață într-o manieră modernă despre meseriile și tehnologiile viitorului!

Luni, 12 Iunie 2023 22:16

 

În luna martie 2023, Fundația Leul Albastru a dat startul seriei de ateliere de educație non-formală dedicate energiei regenerabile, dezvoltate în cadrul proiectului ”Leul Albastru – Sursă de energie a viitorului”, derulat cu sprijinul OMV Petrom.

Peste 250 de elevi din clasele primare din județul Argeș participă cu entuziasm la atelierele inovative teoretice și practice în care învață prin jocuri adaptate vârstei lor despre sursele de energie regenerabilă și despre protecția mediului. Copiii au ocazia în activități să utilizeze cele mai moderne tehnologii, care le stârnesc curiozitatea și creează o atmosferă încărcată de energie și emoții pozitive, propice învățării. Curioși să cunoască mai multe despre protejarea mediului, ei află că se pot bucura de tehnologie fără să dăuneze planetei.

 

Senatul a adoptat cu 75 de voturi ”pentru” comasarea Politehnica Bucureşti cu Universitatea din Piteşti!

Luni, 12 Iunie 2023 20:38

 

Săptămâna trecută, Senatul a adoptat, cu 75 de voturi ”pentru”, 17 ”împotrivă” şi două abţineri, proiectul de lege privind comasarea Universităţii Politehnica Bucureşti cu Universitatea din Piteşti.

Proiectul a fost trimis la Camera Deputaților pentru dezbatere. Dacă proiectul va fi aprobat de către deputaţi, legea va intra în vigoare şi deci urmează înfiinţarea Universităţii Naţionale de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti (UNSTPB).

Potrivit Edupedu.ro, în 90 de zile de la data intrării în vigoare, potrivit legii, personalul universităților care fuzionează trece la noua universitate, care preia și studenții și studenții înmatriculați. Aceștia își păstrează drepturile și creditele obținute înaintea fuziunii.

 

Botez în familia primarului din Bradu

Luni, 12 Iunie 2023 10:40

 

Eveniment fericit, sâmbătă – 10 iunie 2023, în familia primarului din Bradu, Dan Stroe. Fiul acestuia, Bogdan Stroe, alături de frumoasa lui soție, Andreea Stroe, și-au creștinat primul copil, o mândrețe de băiat, David Andrei.

Taina botezului  a fost oficiată la Biserica Buna Vestire din Bradu. Micuțul a fost ținut în brațe de nașii Claudia și Bogdan Soare.

 

Iată calendarul înscrierilor pentru ocuparea unui loc în creșele publice din Pitești pentru anul școlar 2023-2024

Luni, 12 Iunie 2023 09:58

În perioada 15-26 iunie 2023, se vor derula înscrierile la creșele publice din municipiul Pitești, pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 luni și 3 ani pentru anul școlar 2023-2024.

Dosarele de înscriere pentru ocuparea unui loc în creșe, pentru anul școlar 2023-2024, se vor putea depune la sediul biroului administrativ situat la parterul Clădirii Corp 5, în incinta Colegiului Tehnic "Dimitrie Dima", strada Războieni nr. 35, Pitești, astfel:

-luni, marţi, miercuri, în intervalele orare 08:00-12:45, 13:00-18:00;

-joi, în intervalele orare 08:00-12:45, 13:00-18:30;

-vineri, în intervalele orare 08:00-12:45, 13:00-17:00.

Sute de voluntari au participat la acțiunea de ecologizare „Argeșul curat”

Luni, 12 Iunie 2023 09:50

Campania de ecologizare “Argeșul curat” organizată cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului a avut loc, săptămâna trecută, la Mioveni. La acțiune s-au alăturat câteva sute de voluntari. Acțiunea de ecologizare a vizat zonele cu deșeuri abandonate, cu accent pe malul râului Argeșel și zonele împădurite din cartierul Făget.

Peste 200 de angajați ai Primăriei Mioveni și ai societăților din subordinea Consiliului Local au luat parte la această acțiune de ecologizare, la finalul căreia au fost adunați din natură zeci de saci cu deșeuri.La această campanie s-a alăturat și Penitenciarul Mioveni cu un grup de persoane private de libertate, care au cosit şi ecologizat zona verde din jurul complexului penitenciar. Participanții au avut la dispoziţie mănuşi de protecție şi saci de plastic din partea ADI Servsal Argeș, iar S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL a asigurat suportul logistic și transportul deşeurilor colectate.

 

Judoka de la CS Mioveni - locul 1 la Turneul Internațional de la București

Luni, 12 Iunie 2023 09:22

 

Alin Sorici, sportiv legitimat la CS Mioveni a obținut locul 1 la Turneul Internațional de Judo pentru Cadeți și Juniori, organizat la București de Federația Română de Judo.

Concursul a avut loc în perioada 3-4 iunie, iar sportivul antrenat de Lavinia Iordache a obținut cea mai importantă medalie la categoria 55 kg. Competiția a fost una puternică la acest nivel, fiind cotată ca o Cupă Europeană.

 

 

Nu tremur la cutremur! ISU prezintă măsurile necesare în cazul producerii unui astfel de eveniment

Luni, 12 Iunie 2023 09:12

 

În vederea pregătirii pentru un cutremur, luați următoarele măsuri:

- fixați mobilierul care se poate deplasa în timpul unei mișcări seismice de un perete sau alt elemente de construcție solid;

- amplasați obiectele grele care vă pot răni în partea de jos a încăperilor;

- stabiliți cu membrii familiei un plan de protecție în caz de cutremur;

 

- asigurați-vă o minimă rezervă de urgență, formată din apă, alimente neperisabile, lanternă, aparat radio portabil, acumulatori și medicamente de bază.

 

Apa potabilă va fi oprită în Poiana Lacului

Luni, 12 Iunie 2023 09:06

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va executa lucrări de întreţinere şi igienizare a rezervorului de înmagazinare a apei din staţia de pompare Sămara din comuna Poiana Lacului, începând de marţi 13 iunie 2023, de la ora 20, până miercuri 14 iunie 2023, ora 23.

În acest interval de timp alimentarea cu apă potabilă va fi întreruptă, fiind afectaţi utilizatorii situaţi pe următoarele străzi: Dealul Viilor, Dealul Oraşului, Metofu şi Sămara.

„Ne cerem scuze faţă de consumatorii afectaţi de lipsa apei potabile şi îi asigurăm că echipa operaţională care efectuează lucrările va face tot posibilul pentru finalizarea intervenţiilor în cel mai scurt timp, încercând să reducă la minimum intervalul orar în care consumatorii sunt afectaţi, depunând eforturi susţinute pentru asigurarea funcţionalităţii sistemului de alimentare cu apă în condiţii de calitate şi de siguranţă. Recomandăm consumatorilor să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei”, informează conducerea societății.

A fost sărbătoare mare la Budeasa!

Luni, 05 Iunie 2023 16:43

 

# Ion Mînzînă: „Mihail Rachieru este unul dintre primarii cu cele mai multe proiecte pe fonduri guvernamentale și europene”

În Duminica Rusaliilor, s-a organizat cea de-a IV-a ediție a Zilei Comunei Budeasa. Primarul Nicolae Mihail Rachieru a pregătit, împreună cu echipa sa, un spectacol pe cinste, pe scenă urcând artiști precum Sandra N., Lora împreună cu band-ul, Raluka împreuna cu band-ul și taraful Doina Argeșului.

Echipa PSD Argeș condusă de Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, a fost prezentă în număr mare la eveniment.

 

Pagina 18 din 281

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea