Hai la meci în aer liber!

Luni, 05 Iulie 2021 22:16

Semifinalele și finala la Euro – pe un ecran uriaș în centrul Mioveniului
Pentru a simţi atmosfera de pe marile stadioane, administrația locală și Centrul Cultural Mioveni vor monta un ecran LED uriaş, în Centrul Civic, pe care microbiștii vor putea urmări semifinalele și finala Campionatului European de Fotbal.
Vino pe 6, 7 și 11 iulie să trăim împreună emoțiile celor mai importante partide din cadrul EURO2020!

ÎPS Calinic - la modă cu tehnologia! Conferința preoțească - organizată on-line

Luni, 05 Iulie 2021 21:39

Anul acesta, în Eparhia Argeșului și Muscelului conferința „Pastoral-Misionară de Primăvară 2021” a fost organizată în mijlocul verii și în format online. Înaltpreasfințitului Părinte Calinic Argeșeanul a participat la conferința preoțească prin intermediul platformei „Zoom”, arătând, astfel, că Biserica Ortodoxă are capacitatea de a lucra cu mijloacele moderne de comunicație.

 

Schimbare de conducere la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș

Luni, 05 Iulie 2021 21:32

Pe 1 iulie, la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș a avut loc ceremonialul de numire a locotenentului Dumitrescu Dragoș în funcția de comandant al detașamentului, ca urmare a promovării concursului de ocupare din sursă internă. La eveniment a participat și inspectorul șef al ISU Argeș, colonel Olar Bogdan. De asemenea, primarul municipiului Curtea de Argeș, Panțurescu Constantin, și-a manifestat aprecierea față de activitatea desfășurată de comanda subunități și i-a urat succes noului comandat, asigurându-l de întreg sprijinul dumnealui.

Directorii interimari ai școlilor vor fi numiţi de către consiliile de administraţie dacă posturile nu sunt ocupate prin concurs

Luni, 05 Iulie 2021 21:27

Senatul a adoptat, săptămâna trecută, în calitate de Cameră decizională, proiectul care prevede că directorii interimari să fie numiţi de către consiliile de administraţie ale şcolilor şi nu de inspectoratele şcolare, în cazul neocupării prin concurs a posturilor. Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii Educaţiei Naţionale, semnată de un grup de parlamentari de la USR PLUS, UDMR şi PSD, a înregistrat 75 voturi ‘pentru’, 37 ‘contra’ şi 10 abţineri.

 

La Mioveni au fost imunizate aproape 24.000 de persoane

Luni, 05 Iulie 2021 19:36

Conform datelor înregistrate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, în perioada 18 ianuarie – 30 iunie, la Centrul de Vaccinare din Mioveni au fost imunizate 23.997 de persoane. Din totalul persoanelor vaccinate la Mioveni, 19.130 s-au imunizat cu vaccin Pfizer, 4.052 cu AstraZeneca, 340 cu Moderna și 475 cu Janssen(Johnson & Johnson). Reamintim că din cei aproape 24.000 de oameni, 2.000 s-au vaccinat anti-COVID în cadrul campaniei de imunizare fără programare, ce s-a desfășurat în etapele 29-30 mai și 19-20 iunie 2021, la Centrul organizat în sala de sport a Școlii “Liviu Rebreanu” din localitate.

Spectacolul fântânii muzicale din Piața Primăriei revine la programul de vară!

Luni, 05 Iulie 2021 14:11

După o lungă perioadă în care spectacolul de lumini și sunet al fântânii muzicale din centrul municipiului Pitești nu a putut fi admirat de către piteșteni, din cauza contextului pandemic și a restricțiilor impuse de starea de alertă, aceasta revine la programul obișnuit de vară.

Astfel, de vineri, 9 iulie, în fiecare weekend, fântâna muzicală își va bucura admiratorii cu jocurile de apă și lumină, sincronizate cu sunetul pieselor muzicale alese.

Piteștenii și vizitatorii care vor să-și petreacă serile în preajma fântânii muzicale se pot bucura de acest spectacol, de vineri până duminică, în intervalul orar 21:30 – 22:00.

 

Direcţia de Sănătate Publică Argeș – companie de informare: „Nicio zi fără activitate fizică”

Luni, 05 Iulie 2021 12:23

Ministerul Sănătății, prin Direcţia de Sănătate Publică Arges, organizează în luna iulie 2021 campania de informare-educare-comunicare dedicată informării despre efectele activității fizice asupra organismului.

Beneficiile pentru sănătate ale activității fizice, de la cele cardiovasculare la cele mentale, sunt bine stabilite. În schimb, inactivitatea fizică, pe lângă fumat și obezitate este un factor major de risc pentru bolile netransmisibile la nivel mondial.

Estimările globale actuale arată că unul din patru adulți și 81% dintre adolescenți nu fac suficientă activitate fizică.

Pompierii argeșeni sunt gata să intervină la nevoie de la "Cota 0 până la Cota 2000"

Luni, 05 Iulie 2021 11:53

 

Odată cu deschiderea Transfăgărășanului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş, a operaționalizat punctul de lucru temporar pe Transfăgărășan, la Baza Salvamont ”Cota 2000”.

Ca în fiecare an, acest punct de lucru temporar asigură intervenţia în situaţii de urgenţă pe DN 7.C. - ”Transfăgărășan”, inclusiv în zona județului Sibiu (în colaborare cu ISU Sibiu) și funcționează pe perioada cât DN 7.C. - ”Transfăgărășan” va fi deschis.

 

Dosar penal pentru furt. A găsit un telefon în magazin și l-a băgat în propriul buzunar

Luni, 05 Iulie 2021 11:45

Un argeșean s-a ales cu dosar penal pentru furt. Acesta a găsit un telefon mobil pe un raft dintr-un magazin. În loc să ia măsuri pentru a-l înapoia proprietarului și l-a însușit fără drept. Bărbatul este cercetat acum de polițiști pentru fapta sa.

„În ziua de 04 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au fost sesizați de către o femeie, despre faptul că, în timp ce se afla într-un magazin de pe raza localității Rucăr, ar fi uitat telefonul mobil pe un raft, iar în momentul în care s-a întors să îl caute, nu l-a mai găsit. În urma activităților desfășurate de polițiști, a fost identificat un bărbat de 24 de ani, din Dragoslavele, bănuit de săvărșirea faptei, care a fost condus la sediul poliției pentru cercetări. 

Dumitru Prunariu - mesaj către tineri, în urma vizitei de la Pitești: „Nu toți veți ajunge să zburați în spațiul cosmic, dar tinzând spre domeniul științific veți ajunge undeva sus”

Luni, 05 Iulie 2021 11:27

 

Dumitru Prunariu, primul român care a zburat în spațiul cosmic, a fost prezent, săptămâna trecută, la Muzeul Județean Argeș, unde a avut loc deschiderea expoziției intitulată generic "40 de ani de la primul zbor în spațiu al unui român - Dumitru Prunariu". La manifestări au participat elevi, profesori, oameni de știință, reprezentanți ai societății civile și ai mass-media.

Prima parte a evenimentului a constat în deschiderea vernisajului expoziției foto-documentare, care cuprinde o serie de fotografii în care sunt surprinse diversele etape de pregătire pentru zborul Misiunii Intercosmos din 1981, la care a participat și cosmonautul român Dumitru Prunariu. Câteva dintre fotografii sunt instantanee excepționale realizate în modulul de zbor, surprinzând activitățile științifice sau în regim de odihnă ale cosmonauților.

 

Dumitru Chirleșan: „Casa Universitarilor va fi centru de civilizație și cultură sud-est europeană”

Luni, 05 Iulie 2021 11:07

După 10 ani în care a fost în paragină, Casa Universitarilor din Pitești a fost reabilitată. Dacă în urmă cu câțiva ani scările neîngrijite, mizeria și buruienile te avertizau că acolo se află o ruină, acum arată, din nou, ca o bijuterie arhitecturală. Conform conducerii UPIT, Casa Universitarilor va fi un spațiu destinat evenimentelor sociale și culturale organizate de comunitatea academică.

„Am primit întrebări de la presă, ce vom face aici, iarăși nunți? Sincer, rectorul Chirleșan nu agreează genul ăsta de afaceri. Dacă nici la Academica nu am făcut cârciumă și alte fenomene, nici aici nu ne propunem ca ținta principală să fie obiectiv de alimentație publică. Avem țintă însă în a transforma conceptul de Casa Universitarilor, în a-l actualiza și ea să fie cu adevărat Casa Universitarilor, centrul de cultură și civilizație sud-est europeană, așa cum ne-am dorit și cum l-am promovat de câteva ori până acum.

Peste 4.400 de argeșeni vor afla pe 5 iulie rezultatele la BAC

Luni, 05 Iulie 2021 10:23

În județul Argeș, pentru susținerea probelor scrise ale examenului de bacalaureat s-au înscris 4.495 candidați, dintre care 3.793 candidați din promoția curentă, respectiv 702 candidați din promoțiile anterioare. La prima probă scrisă a examenului, la Limba și literatura română, au fost prezenți doar 3.940 de candidați. La a doua probă scrisă a examenului național de Bacalaureat, în Argeș au fost prezenți 4.058 de candidați, 2.778 susținând proba la matematică, iar 1.280 proba la istorie.

 

Update - Patru medii de 10 în Argeș! Vezi câți elevi au promovat BAC-ul

Luni, 05 Iulie 2021 09:43

 

UPDATE:

Conform Inspectoratului Școlar Județean Argeș, rata cumulată de promovare (înainte de contestații) în județul nostru este de 69.86%

La nivelul județului Argeș s-au înregistrat 4 medii de 10, de la 3 unități de învățământ: 2 medii la CN I.C.BRĂTIANU, Pitești, o medie la Liceul de Artă Dinu Lipatti, Pitești și o medie la CN Dinicu Golescu, Câmpulung.

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

• 20 elevi au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;

Arhimandritul Caliopie Ichim își promovează predicile pe TikTok

Marţi, 29 Iunie 2021 16:13

# Starețul Mănăstirii Curtea de Argeș are peste  31.000 de aprecieri pe rețeaua de socializare

Starețul Mănăstirii Curtea de Arges, Caliopie Arhimandritul, își promovează predicile aproape pe toate rețelele de socializare. E la modă și în această privință! Cu greu îi scapă acestuia nebifată vreo rețea prin care să nu ajungă aproape de oameni. Dacă pe Facebook este foarte activ, de la un timp Arhimandritul Caliopie a început să pună accent și pe Tik Tok, acolo unde are deja postate câteva zeci de videoclipuri. Caliopie este destul de popular, având peste  31.000 de aprecieri și 2.500 de urmăritori.  Starețul Mănăstirii Curtea de Argeș iese în evidență și pe site-ul oficial al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, acolo unde are un colțișor doar al lui, denumit „Predici alese”.
A.V.

 

Argeşul, pe locul 22 la nivel naţional privind vaccinarea anti-COVID!

Marţi, 29 Iunie 2021 14:20

# Le sugerăm autorităţilor să introducă în program şi meniuri cu mici

Argeşul ocupă locul 22 pe ţară, privind campania naţională de vaccinare. Dacă auzi pledoariile prefectului Emilia Mateescu şi ale subprefectului Emanuel Soare nu-ţi vine a crede că argeşenii nu s-au înghesuit la vaccinare. Cei doi au umplut Facebook-ul de mesaje, au vorbit pe la TV, au adus Filarmonica să cânte la CJ, pentru o atmosferă de neuitat la vaccinare. Şi cu toate acestea, alţii sunt fruntaşi la nivel naţional.

Rectorul UPIT - despre cum era cu educaţia sexuală în adolescenţa sa

Luni, 28 Iunie 2021 16:15

Educaţia sexuală în şcoli este o temă intens dezbătută în ultima perioadă. Pe de-o parte necesară, pe de altă parte controversată şi respinsă de societate, educaţia sexuală se cere a fi făcută în şcoli, de cadre pregătite. Liderii politici ai Argeşului au cam evitat subiectul. Interesant de remarcat, recorul Universităţii din Piteşti, Dumitru Chirleşan, a povestit pe pagina de socializare cum arăta educaţia sexuală în adolescenţa sa. Profesor era nimeni altul decât tatăl rectorului UPIT. O istorioară savuroasă, cu personaje la fel de savuroase.

 

 

Miercuri se redeschide Casa Universitarilor

Luni, 28 Iunie 2021 16:09

Lucrările la Casa Universitarilor sunt gata. Universitatea din Pitești organizează miercuri, 30 iunie 2021, ora 11.00, în Bd. Eroilor, nr.4 o conferință de presă.
Cu acest prilej, după o serie de lucrări de reabilitare și modernizare, spațiul Casa Universitarilor se inaugurează. In acest moment clădirea a revenit la arhitectura inițială, fiind prima clădire modernă a orașului Pitești. Spațiul este destinat evenimentelor sociale și culturale organizate de comunitatea academică a Universității din Pitești.

Centrul de vaccinare din comuna Budeasa este deschis în fiecare zi de luni și vineri

Luni, 28 Iunie 2021 14:16

Mesaj important pentru persoanele din comuna Budeasa care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19.  Programul de vaccinare a suferi câteva modificări. Centrul de vaccinare, organizat în comuna Budeasa, va funcționa în Dispensarul de la Calotești, în fiecare vineri și luni, între orele 14.00-20.00.
„Le mulțumesc colegilor mei pentru buna colaborare interinstituțională și pentru efortul comun depus pentru implementarea acestui proiect”, a transmis primarul Mihai Nicolae Rachieru.

 

MASTER GRATUIT PENTRU TINERII DIN MIOVENI! ÎNCEP ÎNSCRIERILE!

Luni, 28 Iunie 2021 14:04

Facultatea de Energetică și Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti propun tinerilor din Mioveni, pentru al unsprezecelea an consecutiv, două specializări pentru masterat: Managementul Mediului şi Dezvoltare Durabilă, respectiv, Concepţie şi Management în Productică.
Locurile subvenționate sunt limitate și se adresează persoanelor cu domiciliul în orașul Mioveni.
Ce trebuie să conţină dosarul de admitere?

Sportivul paralimpic Ionuț Butoi va participa la o competiție în Cehia

Luni, 28 Iunie 2021 14:00

# CJ Argeș  va susține financiar, cu 14.000 de lei, participarea sportivului la concurs

Consiliul Județean Argeș va finanța Asociația Voluntarilor Invictus, cu suma de 14.000 de lei.  Conducerea CJ Argeș a dat curs solicitării în vederea sprijinirii participării lui Claudiu Ionuț Butoi, sportiv paralimpic la disciplina „Tir cu arcul compound” și membru al echipei Asociației Voluntarilor Invictus, la concursul de calificare “Para-Archery World Ranking Tournament and Final Paralympic Qualification 2021” din Republica Cehă, competiție ce se va desfășura în periaoda 3-11 iulie.

 

Pagina 18 din 216

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea