Ministrul Agriculturii vorbește despre necesitatea de a avea, aici, ”produse de cea mai bună calitate”!

Luni, 07 Noiembrie 2016 23:55

# În timp ce în Argeș elevii beneficiază de  o mizerie de program Lapte-corn

Peste câteva zile se împlinește un an de la investirea Guvernului Cioloș. Cu tot anul în buzunar, miniștrii tehnocrați nu se sfiesc, însă, a vorbi de parcă s-ar afla în opoziție, ceea ce arată că se pregătesc, serios, pentru o viitoare carieră politică.
Achim IRIMESCU, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat la un eveniment de informare cu privire la noul „Program pentru școli” care se va aplica începând cu

Copiii cu autism s-au distrat la Halloween Party de la Palatul Copiilor Piteşti

Luni, 07 Noiembrie 2016 23:48

Luni, 31 octombrie 2016, Palatul Copiilor Pitești a găzduit petrecerea de Halloween dedicată copiilor cu nevoi speciale, eveniment organizat de APCA Argeș -  Asociația Părinților Copiilor cu autism.
Petrecerea a debutat sub semnul veseliei, al jocului și al bunei dispoziții. Copiii cu autism si prietenii lor au umplut sala de festivități a Palatului Copiilor și au avut parte de momente de distracție adevărată. Însoțiți de părinți, de educatori, de psihoterapeuți și de voluntari, prichindeii au desenat, au pictat și colorat, au participat la jocuri și

 

Alina Eremia și Vescan - la Balul Bobocilor de la Liceul ”Iulia Zamfirescu” din Mioveni

Luni, 07 Noiembrie 2016 23:47

Ca în fiecare an, elevii de la Liceul Teoretic “Iulia Zamfirescu” Mioveni organizează și în această toamnă o petrecere pentru a le ura „Bun venit!” colegilor din clasa a noua. Balul Bobocilor va fi găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia Mioveni și va avea loc joi, 10 noiembrie, cu începere de la ora 19.00. Cei care vor încinge și întreţine atmosfera din punct de vedere muzical sunt vedetele Alina Eremia, fosta membră a Grupului Lala Band şi interpretul Vescan. Cei care doresc să participe la petrecere îşi pot cumpăra invitaţie la prețul de 30 de lei.

Sport și sănătate pe Stadionul „Nicolae Dobrin”

Luni, 07 Noiembrie 2016 23:38

29 octombrie 2016 a fost o zi de toamnă  frumoasă, dar foarte rece. Acest lucru  nu a fost un obstacol în calea organizatorilor  Concursului de atletism Cupa de toamnă și a proiectului educațional „ Sport, educație și sănătate”.
Proiectul a fost inițiat de către Liceul cu Program Sportiv Viitorul Pitești – prof. Gheorghe Georgescu, Fernando Georgescu, Doina Anton, Bogdan Vâlcu, de la catedra de atletism și a avut ca parteneri educaționali:ISJ Argeș-prof. Dumitru Tudosoiu și Mihaela Crișan, Club Sportiv Municipal Pitești- antrenor Borțoi Mirela, Coroja Valentin, Betini

 

Tenismenii din Mioveni au ajuns din nou pe podium

Luni, 07 Noiembrie 2016 23:14

Matei Seciu a reprezentat Mioveniul la „Cupa DRC”,  turneu desfășurat recent la baza sportivă „Dreamers Racquet Club” (Bucureşti) și pe care l-a câștigat la categoria lui de vârstă (10 ani). Acest succes înregistrat la categoria verde îi dă dreptul sportivului CS Dacia Mioveni 2012 să participe la „Turneul Campionilor” organizat de Tenis 10, în luna decembrie. De asemenea, Flavia Ogrezeanu a participat la “Cupa Tenis Teem” Bucureşti, unde a obţinut locul al doilea. Conducerea clubului îi felicită pentru aceste rezultate  deosebite.

Agenții Poliției Locale Pitești au prins un șofer beat și fără permis în Trivale

Miercuri, 02 Noiembrie 2016 22:30

# ”Captura” a fost posibilă în urma sesizărilor venite de la cetățeni

Vineri, 28-10-2016, in jurul orelor 02.00, in timp ce se afla in serviciul de patrulare pe strada Nicolae Dobrin , un echipaj al Politiei Locale a fost sesizat  de către un taximetrist  cum ca in cartierul Trivale, mai precis Complexul 3, se deplasează un autoturism Opel Corsa cu viteza mica, farurile stinse si merge haotic de pe o banda pe alta, riscând sa facă accident. La scurt timp agenţii locali au interceptat conducătorul

 

Tradiție și contemporaneitate la Topoloveni. Focul lu’ Sumedru, obicei străvechi - filmat cu drona

Miercuri, 02 Noiembrie 2016 22:22

Marțea trecută, la târgul săptămânal din Topoloveni, a avut loc manifestarea tradițională ”FOCUL LU' SUMEDRU”, obicei etnografic specific zonei Muscelului.
Cu acest prilej, primarul Gheorghiță Boțârcă a fost gazdă generoasă pentru numeroase personalități județene și locale, mai ales că, în aceeași zi, la Casa de Cultură s-a desfășurat Colegiul Prefectural. Prefectul, subprefectul, vicepreședintele CJ Argeș Ion Mânzână, primarii din județ - cu toții au fost invitați la o ceașcă de țuică și la o porție de vițeluș la proțap.

Slujbă religioasă, de Sf. Dimitrie cel Nou, pentru pomenirea marii familii a Goleștilor

Miercuri, 02 Noiembrie 2016 22:18

# Ceremonia a fost ținută într-o superbă biserică de lemn din cadrul complexului muzeal
Joi, 27 octombrie a.c., la Muzeul Golești din Ștefănești, la biserica din lemn aflată în incinta complexului muzeal a avut loc o slujbă religioasă pentru pomenirea marii familii a Goleștilor. Biserica de lemn din Drăguțești are hramul Sfântul Dimitrie cel Nou, prăznuit în data de 27 octombrie, în calendarul creştin-ortodox. La slujbă au participat localnici și angajați ai muzeului, alături de care s-a aflat și președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.

“Sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou a reprezentat un moment foarte bun pentru a face această slujbă religioasă, aici, în sfânta biserică, pentru pomenirea familiei Golești, o familie care a făcut foarte multe lucruri bune, nu numai pentru județ, dar și pentru țară. Deși nu mai au urmași care să-i pomenească măcar la sărbătorile

 

Înotătorii din Mioveni, pe podium

Miercuri, 02 Noiembrie 2016 22:10

Bazinul Olimpic din Piteşti a găzduit recent o importantă competiţie de nataţie – Cupa Piteşti. Au participat sportivi de la mai multe cluburi din ţară. Sportivii legitimaţi la CS Dacia Mioveni 2012 au avut evoluţii bune, urcând pe podium de 25 de ori.  Competiţia le-a adus înotătorilor antrenaţi de Viorel Ciobanu 10 medalii de aur, 7 medalii de argint şi 8 medalii de bronz. De asemenea, concursul le-a adus acestora locul 3 la nivel de cluburi. Conducerea clubului îi felicită pentru aceste rezultate.

Posturi din sursă externă scoase la concurs, pentru Penitenciarul Colibași

Miercuri, 02 Noiembrie 2016 21:42

Penitenciarul Colibași scoate la concurs prin recrutare din sursă externă, nouă posturi, după cum urmează:
• 6 posturi de agent operativ în sectorul siguranța deținerii și regim penitenciar (bărbați);
• 2 posturi de agent administrativ (magaziner);
• 1 post de agent tehnic (conducător auto).
Dosarele se depun la Penitenciarul Colibași – Biroul resurse umane și formare profesională până în data de 18.11.2016, orele 15.00.
Informații suplimentare referitoare la conținutul dosarului de candidat, sau detalii cu privire la organizarea și desfășurarea concursului, se pot obține la sediul Penitenciarului Colibași, ori la telefon 0248260000 , sau pe pagina web a Penitenciarului Colibași, accesând link-ul http://anp.gov.ro/web/penitenciarul-colibasi.

 

La Mioveni, din 1 noiembrie, se pot depune cererile de ajutor pentru încălzirea locuinței

Miercuri, 02 Noiembrie 2016 21:10

Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Mioveni va primi, de marţi, 1 noiembrie, cereri pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei, pentru sezonul rece noiembrie 2016 – martie 2017.
Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă familiilor şi persoanelor singure cu domiciliul oraşul Mioveni, diferenţiat în funcţie de venitul net mediu lunar pe membru de familie, precum şi în funcţie de sistemul de încălzire utilizat: cu gaze naturale, cu energie termică, cu energie electrică sau cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri.

Bilete de tratament balnear, subvenționate, la Casa Județeană de Pensii Argeș

Miercuri, 02 Noiembrie 2016 20:58

La sediul instituției s-a afișat  repartiția biletelor de tratament balnear  pentru seria 18, datele de plecare fiind în perioada 13 – 16 noiembrie2016. Aceasta poate fi consultată și pe site-ul instituției, www.cjparges.ro.
Au fost alocate automat 230 bilete de tratament pe baza cererilor înregistrate, în următoarele stațiuni: Căciulata, Călimănești, Covasna, Felix, Govora, Herculane, Lacu

 

Balul săptămânalului Ancheta - un eveniment așteptat, frumos, ireproșabil organizat

Miercuri, 02 Noiembrie 2016 20:56

# Evenimentul monden al toamnei, cu sute de invitați prezenți

La sfârșitul săptămânii trecute, echipa ”Ancheta” a organizat unul dintre cele mai selecte evenimente din judeţ, Este vorba de balul Ancheta, un dineu – devenit tradiție - care a reunit personalităţi reprezentative ale mediului public argeşean, dar şi oaspeţi din alte judeţe, în cadrul elegant oferit de Diamond Ballroom de la Hotelul Ramada din Piteşti.

Ziua Ușilor Deschise, marți, la Tribunalul Argeş

Luni, 24 Octombrie 2016 12:29

Ziua de 25 octombrie a fiecărui an a fost declarată de către Comisia Europeană şi Consiliul Europei ca „Ziua Europeană a Justiţiei”.
Această acţiune are ca scop sporirea transparenţei în realizarea actului de justiţie şi o corectă înţelegere a specificului activităţii instanţei de judecată.
Ziua Europeană a Justiţiei este destinată cetăţenilor şi studenţilor, precum şi persoanelor care activează în domeniul justiţiei. Consiliul Europei şi Comisia Europeană reamintesc, prin această sărbătoare, că Justiţia este, cu precădere, un serviciu pentru cetăţeni, care le dă dreptul de a-şi rezolva disputele private şi de a-şi afirma drepturile.

 

Vineri, 28 octombrie, Ziua Porților Deschise la Curtea de Apel Pitești

Luni, 24 Octombrie 2016 12:28

# În acelaşi zi, începând cu orele 13,00, simpozion cu tema „Avortul – Între libertatea de alegere şi suprimarea vieţii altei persoane”

În data de 28.10.2016, la sediul Curţii de Apel Piteşti vor avea loc manifestări ocazionate de sărbătorirea Zilei Europene a Justiţiei Civile. Evenimentele astfel organizate au ca scop stabilirea unor relaţii de încredere între cei care participă la realizarea actului de justiţie (magistraţii şi personalul auxiliar al instanţelor) şi beneficiarii acestuia (justiţiabilii). Astfel, în data de 28 octombrie 2016, în cadrul „Zilei Porţilor Deschise”, se va permite accesul în cadrul instanţei a oricărei persoane doritoare, pe baza documentelor de identitate, fără însă a se perturba activităţile curente ale Curţii de Apel Piteşti.

Cursuri gratuite de înot pentru elevii din Mioveni

Luni, 24 Octombrie 2016 12:21

# Transportul elevilor este asigurat, fiind, de asemenea, gratuit
Primăria Mioveni și Societatea Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni au continuat și în acest an, parteneriatul încheiat cu școlile din oraș, care presupune oferirea gratuită a unei sesiuni de 12 ședințe de înot pentru de elevi, aceștia fiind grupați în funcție de vârstă și de programul școlar.
Societatea Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni pune la dispoziția elevilor și mijloc de transport, gratuit, pentru deplasarea către și dinspre Bazinul Didactic de Înot.

 

Î.P.S. Calinic, pledoarie pentru sucurile naturale

Luni, 24 Octombrie 2016 12:04

# Î.P.S. Calinic: ”Vă rog să citiți de două ori și să recomandați familiei, prietenilor și tuturor cunoscuților, miracolul dătător de viață al sucurilor naturale”

Vă mulțumesc tuturor cititorilor de Tabelete medicale, pe care le scriu tot timpul după miezul nopții până spre ziuă, pentru a vă face bucuria citirii, dar și a aplicării celor citite. Acum, vă rog să citiți de două ori și să recomandați familiei, prietenilor și tuturor cunoscuților, miracolul dătător de viață al sucurilor naturale, pe care trebuie să le folosim pentru însănătoșirea grabnică a organismului nostru.

Spectacol, concurs al producătorilor de țuică, distracție, toate la Topoloveni

Luni, 24 Octombrie 2016 11:59

# Hai la focul lu` Sumedru!
Marţi, 25 octombrie 2016, ora 16.30, la târgul săptămânal din TOPOLOVENI, va avea loc manifestarea tradiţională ”FOCUL LU' SUMEDRU”, obicei etnografic specific zonei Muscelului. Cu acest prilej, primarul Gheorghiţă Boţârcă va premia patru familii care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

 

Focul lui Sumedru la Mioveni

Luni, 24 Octombrie 2016 11:57

Ca în fiecare an, în ajunul sărbătorii de Sfântul Dumitru (25 octombrie), administraţia locală din Mioveni va organiza, începând cu ora 18.00, focuri în mai multe locaţii: Şcoala Gimnazială ”Liviu Rebreanu”, Mioveni; Şcoala Gimnazială ”George Topârceanu”, Mioveni; Structura Şcolii Gimnaziale ”Liviu Rebreanu”, Racoviţa; Şcoala Gimnazială nr. 1 Colibaşi; Şcoala Gimnazială Clucereasa; Liceul Teoretic ”Iulia Zamfirescu”, Mioveni; Str. Morii (Zăvoi) – Racovița de Sus și Grădinița Făget. Conform tradiţiei, angajaţii Consiliului Local Mioveni vor împărţi în jurul focurilor covrigi.

Cursuri gratuite de limba chineză pentru cadrele didactice și studenții săi, la Universitatea Pitești

Luni, 17 Octombrie 2016 11:29

Universitatea din Pitești organizează și în acest an universitar cursuri gratuite de limba chineză pentru cadrele didactice și studenții săi. Conform protocolului de colaborare încheiat cu Biroul Consiliului Internațional pentru Limba Chineză din cadrul Ambasadei Chinei la București, încă din anul 2013, Universitatea din Pitești beneficiază de prezența lectorilor de limba chineză care predau, pe bază de voluntariat, cursuri de limbă și civilizație chineză. Și în acest an, cursurile beneficiază de un interes crescut atât din partea cadrelor didactice, cât și al studenților, aceștia înscriindu-se într-un număr foarte mare. Este o dovadă în plus că Universitatea din Pitești se aliniază tendințelor internaționale și apreciază importanța învățării limbilor străine importante.

 

Pagina 180 din 280

«ÎnceputAnterior171172173174175176177178179180UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea