Apa potabilă va fi oprită în comuna Moşoaia, în data de 30 mai 2023

Luni, 29 Mai 2023 19:51

 

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va executa în data de 30 mai 2023, între orele 9 – 16, lucrări de igienizare a rezervorului de înmagazinare a apei din staţia de pompare Magic din comuna Moşoaia, alimentarea cu apă potabilă fiind întreruptă în acest interval orar.

Vor fi afectaţi de această oprire utilizatorii situaţi pe străzile Gazului, Smeura de Sus, Olteni, precum şi cei din Platoul Colina Verde cu străzile adiacente.

Guvernul a aprobat comasarea Universităţii Politehnica Bucureşti cu Universitatea din Piteşti!

Luni, 29 Mai 2023 19:43

 

În şedinţa de Guvern de miercuri, 24 mai, a fost aprobat proiectul de lege privind înfiinţarea unei noi instituţii de învăţământ superior - Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti, instituţie realizată în urma fuziunii prin comasare a Universităţii Politehnica din Bucureşti cu Universitatea din Piteşti.

Pentru realizarea proiectului de fuziune prin comasare, cele două instituţii de învăţământ superior au în vedere, între altele, realizarea următoarelor deziderate:

 

Mai mulți tinerii din Pitești au reprezentat România la un important concurs european

Luni, 29 Mai 2023 15:27

 

Mai mulți tineri din Pitești au fost desemnați câștigătorii naționali ai Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni. Proiectul câștigător din România a fost ”European Journey A Unity Adventure”, un joc de societate extrem de interesant. Pe 12 mai, câștigători naționali au fost invitați la ceremonia de decernare din Aachen, unde au fost anunțați cei trei câștigători ai Uniunii Europene. Chiar dacă proiectul țării noastre nu s-a aflat printre câștigători, argeșenii au reprezentat cu mândrie România la ceremonia European Charlemagne Youth Prize din Aachen, jocul creat de ei fiind foarte apreciat.

Primarul de la Vlădești – condamnat pentru transport ilegal cu lemne

Luni, 29 Mai 2023 15:06

 

# Dacă decizia va rămâne definitivă, edilul își va pierde mandatul

Primarul de la Vlădești a fost condamnat, pe 25 mai, de Judecătoria Curtea de Argeș, la pedeapsa de 15.000 lei amendă pentru transport ilegal de lemne.

Cristian Hristu-Dică a devenit primul edil din țară condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de transportul materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport. Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Instanța i-a interzis și dreptul de a fi ales sau de a ocupa o funcție publică. Dacă decizia va rămâne definitivă, primarul își va pierde mandatul.

 

Memoria lui Șerban Valeca - cinstită la Mioveni

Luni, 29 Mai 2023 13:13

# Șerban Valeca – ”Numai ceea ce facem rămâne!”

Pe 26 mai a avut loc, la Mioveni, seminarul "In Memoriam prof. univ. dr. Șerban Valeca”. La eveniment au fost prezenți numeroși prieteni, foști colegi și colaboratori, argeșeni și nu numai care l-au cunoscut și apreciat pe omul, profesorul, senatorul, senseiul Șerban Valeca.

Printre cei i-au evocat și cinstit memoria lui Șerban Valeca s-au numărat președintele PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea și primarul Ion Georgescu, de la Mioveni - prim-vicepreședinți ai PSD Argeș, deputatul Simona Bucura Oprescu - secretar executiv al PSD Argeș, senatorul Cristina Mariana Stocheci, deputații Pavelescu Nicolae, Nicolae Georgescu și Remus Mihalcea, subprefectul Bogdan Minciunescu, primari și consilieri județeni și locali.

CS Dacia Mioveni 2012 va juca pe teren propriu meciurile decisive pentru rămânerea în Liga Florilor

Luni, 29 Mai 2023 13:12

 

Federația Română de Handbal a anunțat că Turneul de Baraj promovare/retrogradare în Liga Florilor MOL se va desfășura la Sala Sporturilor Mioveni, în perioada 2-4 iunie. Va fi un avantaj considerabil pentru CS Dacia Mioveni 2012, care va disputa meciurile decisive pe teren propriu.

Echipele participante sunt: CS Dacia Mioveni 2012, HC Zalău, CSM Deva și Activ Prahova Ploiești. Se va juca după sistemul fiecare cu fiecare. Primele două echipe se vor califica în Liga Florilor Mol 2023 -2024.

„Vom fi în tribunele Sălii Sporturilor pentru a le susține pe fetele noastre! Succes Dacia Mioveni!”, a transmis primarul Ion Georgescu.

 

 

Ne-a părăsit cunoscutul jurnalist argeșean Adi Ilinca

Sâmbătă, 27 Mai 2023 19:06

A plecat dintre noi, sâmbătă - 25 mai, după o suferință nedreaptă, cunoscutul jurnalist Adi Ilinca. Acesta a colaborat, de-a lungul vremii, cu Evenimentul Muscelean, cu Ziarul Ancheta și Contra-Atacul Argeșului.

În ultimii ani a scris la ziarul pe care îl fondase, Impuls de Argeș.

Trupul său a fost depus la biserica Sfântul Gheorghe din Pitești. Va fi înmormânt pe 29 mai, la Berevoești.

Drum lin spre cer, drag coleg!

Victorie pentru Simone Tempestini și Sergiu Itu la Raliul Argeșului 2023!

Sâmbătă, 27 Mai 2023 19:01

 

A fost spectacol la Raliul Argeșului! A doua etapă din Campionatul National de Raliuri a ajuns la final, câștigătorii fiind Simone Tempestini și Sergiu Itu, cei care au dominat ziua secundă. Au obținut maximul de puncte reușind să fie cei mai rapizi și pe Power Stage-Lacul Vidraru. Septuplul campion național absolut de raliuri, Simone Tempestini, a câștigat, astfel, pentru a patra oară Raliul Argeșului, după ce la ediția de anul trecut a fost nevoit să abandoneze încă de pe prima probă din cauza unor probleme tehnice.

Pe poziția a doua încheie echipajul bulgar Martin Surilov/ Zdravko Zdravkov, cei care, după ieșirea în decor din 2022, reușesc de această dată să termine pe podium.

Locul trei le revine brașovenilor Andrei Gîrtofan și Doru Vraja după o bătălie frumoasă cu Norbert și Francesca Maior, care încheie pe locul patru, dar care se impun în categoria mașinilor cu două roți motrice. Pe locul cinci s-au clasat Mihai Manole și Marc Banca.

 

Rezultatele de la Raliul Argeșului după prima zi de concurs. Urmează probele de pe Transfăgărășan

Sâmbătă, 27 Mai 2023 08:58

Raliul Argeșului a ajuns la finalul primei zile de concurs, în care unul dintre echipajele favorite la victorie, Sebastian Barbu și Bogdan Iancu, a abandonat chiar la prima probă - Godeni, după o ieșire în decor. Lupta pentru victorie este acum dată între Martin Surilov, Simone Tempestini și Andrei Gîrtofan, câștig de cauză având momentan pilotul bulgar.

Clasament Raliul Argeșului Ziua 1:

1. Martion Surilov - Zdravko Zdravkov Citroën C3 Rally2

2. Simone Tempestini - Sergiu Itu Porsche 997 GT3 RGT +15,2 sec

3. Andrei Gîrtofan - Doru Vraja Škoda Fabia R5 +33,9 sec

4. Mihai Manole - Marc Banca Škoda Fabia Rally2 Evo +46,9 sec

5. Norbert Maior - Francesca Maior Peugeot 208 Rally4 ( liderii la clasa 2FWD) +47,1 sec, informează organizatorii.

Percheziții în Argeș! S-au ridicat documente de la șapte primării, mai multe firme și de la un spital

Joi, 25 Mai 2023 14:50

 

Procurorii DIICOT Pitești au desfășurat, în dimineața zilei de  25 mai, mai multe percheziții domiciliare pe raza județului Argeș. S-au ridicat mai multe documente de la sediul unui spital, de la șapte primării și de la mai multe firme. Perchezițiile au avut loc în vederea destructurării unui grup infracțional organizat  în scopul obținerii unor sume mari de bani din contractele de lucrări publice, prin supraevaluarea costurilor. Grupul infracțional a fost constituit din anul 2019 din mai multe persoane cu preocupări în domeniul achizițiilor publice și al construcțiilor.

 

În dosar se urmărește modul în care a fost atribuit contractul privind realizarea unui nou corp de clădire la Spitalul Județean de urgență Pitești, dar și mai multe contracte de achiziții publice de la șapte primării din județ. În dosar sunt vizate mai multe firme importante din județul Argeș care ar fi câștigat licitații în localitățile respective.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Coroana dentara din zirconiu

Joi, 25 Mai 2023 13:10

O coroană dentară  poate juca un rol important în sănătatea orală generală și bunăstarea unui pacient atât pentru a restabili un zâmbet, cât și pentru a proteja un dinte.

Zirconiul  este un material relativ mai nou în domeniul stomatologic și s-a dovedit că oferă o serie de beneficii:

• coroanelor dentare din zirconiu sunt rezistente, puternice, dar subțiri. Acestea sunt ideale deoarece necesită doar o cantitate minimă de țesut dentar sănătos pentru a fi îndepărtat pentru plasare.

 

Antonia și Mario Fresh - concert extraordinar la Zilele comunei Bradu

Miercuri, 24 Mai 2023 13:01

Primăria Bradu organizează sâmbătă, 27 mai 2023, în incinta Bazei Sportive, o nouă ediție a Zilei Comunei. Vor urca pe scenă artiști precum Antonia, Mario Fresh, Lora, Andrei Bănuță. De asemenea, va fi organizat și un spectacol folcloric cu nume cunoscute ale muzicii populare românești: Olguța Berbec, Constantin Lătărețu, Steliana Sima, Claudia Șerbănescu și Diana Călinescu. Evenimentul va fi prezentat de Daniel Buzdugan și se va încheia cu un frumos foc de artificii.

 

O nouă campanie arheologică pentru studenţii de la Istorie ai Universităţii din Piteşti!

Miercuri, 24 Mai 2023 12:23

În această vară, studenţii specializării Istorie ai Facultăţii de Teologie, Litere, Istorie şi Arte din cadrul Universităţii din Piteşti vor participa la o nouă campanie arheologică, desfăşurată în situl de la Ocnița – Buridava, judeţul Vâlcea. Acţiunea va fi condusă de conf.univ.dr. Constantin Bărbulescu, decanul Facultăţii de Teologie, Litere, Istorie şi Arte. De menţionat, la cercetările arheologice pot participa şi voluntari.

 

Alexandra, o minune de copil de la Liceul Teoretic Ion Mihalache Topoloveni

Miercuri, 24 Mai 2023 08:16

Performanța începe cu o pasiune. Și cu o echipă: elev-profesor. Se întâmplă însă, ca uneori să fie chiar doi profesori, atunci când competiția este interdisciplinară! Este și cazul Olimpiadei de Cultură și spiritualitate românească, o competiție unde cei mai talentați elevi de la română și religie se întâlnesc pentru o confruntare de idei pe baza textului literar, pentru o amplă exegeză a textului religios, dar și pentru dezvoltarea propriei identități spirituale. Ideea de bază a întâlnirii este comuniunea, participanții fiind conștienți că toți aparțin acestui minunat spațiu românesc și că sunt datori să manifeste înțelegere, toleranță și respect față de valorile acestui popor, indiferent de conjunctura interreligioasă sau interconfesională a zonei din care provin.

 

 

Începe Raliul Argeșului

Miercuri, 24 Mai 2023 08:02

# Interviu cu Traian Pavel, Rally manager: „Superspeciala din jurul stadionului Nicolae Dobrin va putea fi urmărită atât vineri, cât și sâmbătă”

Piața Primăriei Pitești este, din nou, gazda prezentării oficiale a echipajelor participante la Raliul Argeșului. Cel mai mare eveniment de motorsport din Argeș va începe joi, 25 mai, de la ora 19:00. Sâmbătă, 27 mai, distracția se mută pe Transfăgărășan. Din cauza condițiilor de pe sectorul de drum cuprins între Conacul Ursului și Cabana Capra, Raliul Argeșului 2023 nu se poate desfășura pe această porțiune a Transfăgărășanului. Circulația publică nu poate fi permisă mai departe de Conacul Ursului în urma aluviunilor de pe drum și a pericolului existent în urma avalanșei din această iarnă. Proba va fi scurtată pentru a asigura condiții optime de securitate pentru echipaje și spectatori.

Fiecare elev din Mioveni poate beneficia de 12 ședințe gratuite de înot

Miercuri, 24 Mai 2023 07:56

# Peste 400 de elevi participă la cursuri gratuite de înot

Primăria oraşului Mioveni şi Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L. au încheiat un nou parteneriat cu şcolile din oraş, referitor oferirea gratuită a unei sesiuni de 12 şedinţe de înot pentru elevi, aceştia fiind grupaţi în funcţie de vârstă şi de programul şcolar. Parteneriatul își propune promovarea educației fizice și sportului pentru elevii din oraș. Astfel, peste 400 de elevi de ciclul primar și gimnazial au început de ieri cursurile gratuite de iniţiere oferite în cadrul Bazinului de Înot Didactic şi de Agrement Mioveni, aflat în administrarea societăţii noastre. Elevii provin de la școlile și liceele din oraș şi se pregătesc sub îndrumarea a doi instructori specializaţi şi vor beneficia de asistență medicală pe durata desfășurării cursurilor de inițiere. S.Ed.C Mioveni pune la dispoziţia elevilor şi mijloc de transport gratuit pentru deplasarea către şi dinspre Bazinul Didactic de Înot.

 

TURNEU DE FOTBAL la Complexul Marcea din Ștefănești - “FC ARGES SUMMER CUP UNDER 7”

Marţi, 23 Mai 2023 22:55

În perioada 26-28 mai 2023, la complexul sportiv Marcea se desfasoara turneul  de fotbal FC ARGES Summer Cup Under 7.  Turneul reunește cele mai importante echipe de fotbal din toata țara, totalizând un numar de 130 de jucători, cu vârstă până în 7 ani. Pasionați de fotbal, tinerii jucători au un singur țel, să câștige turneul de fotbal FC Argeș Summer Cup Under 7’.

Competiția este organizată cu susținerea Lucaffe, Gourmet Italia, FC Argeș, Asociația Oamenilor din Argeș, Macron, în parteneriat cu Primăria Municpiului Pitești.

Le urăm mult succes tuturor participanților și vă așteptăm alături de noi!

Echipa de fotbal din Bascov - locul I în Campionatul sub 19 ani

Marţi, 23 Mai 2023 14:58

Zi de neuitat, marțea trecută, pentru sportul din comuna Bascov si din județul Argeș. Echipa fanion a localității, ACS UNIREA BASCOV, a reușit o mare performanță: clasarea pe primul loc în Campionatul Național de Fotbal - U19. În finala disputată pe Arena Centrală din Rm Vâlcea, ACS UNIREA BASCOV - CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ 3-0 .

În aceeași seară, la sediul Primăriei Bascov, tinerii fotbaliști, antrenorii, staff-ul tehnic și conducerea clubului, în prezența reprezentanților Primăriei si Consiliului Bascov ,a suporterilor ,admiratorilor si a reprezentanților jucătorilor, au fost primiți cu entuziasm și apreciere pentru această frumoasă performanță. 

 

Echipa de oină de la CS Dacia Mioveni 2012 - rezultate extraordinare

Marţi, 23 Mai 2023 12:33

Oinistele CS Dacia Mioveni 2012 au câștigat,  în data de 13 mai,  ediției 2023 a ”Cupei Reginei”, după ce au câștigat împotriva echipei ACS Galicea Mare. Echipa de la Mioveni a avut onoarea de a fi premiată și felicitată pentru câștigarea „Cupei Reginei” la Oină de Principesa Margareta și Prințul Radu al României!

 

De asemenea, întoarsă acasă, echipa de oină, antrenată de prof. Filofteia Dumitru, a fost felicitată și în ședința Consiliului Local Mioveni pentru câștigarea ”Cupei Reginei”.

O nouă campanie de recrutare în Armata Română! Posturi disponibile şi în Argeş!

Luni, 22 Mai 2023 15:06

În perioada 22 mai - 30 iunie, Ministerul Apărării Naţionale va derula o nouă campanie de recrutare şi selecţie pentru cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă. Salariile pornesc de la 2.236 de lei. Sunt disponibile 2.187 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi), în unităţi militare din Bucureşti şi 38 judeţe, printre care şi în judeţul Argeş. Potrivit Jurnalul Naţional.ro, judeţele unde se poate aplica pentru un post de rezervist voluntar sunt:

Ilfov, Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.

 

Pagina 19 din 280

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea