Se redeschide Transfăgărășanul!

Luni, 28 Iunie 2021 12:08

Tronsonul de altitudine Piscu Negru-Bâlea Lac-Bâlea Cascadă de pe DN7C – Transfăgărăşan ar urma să fie redeschis circulaţiei de luni, 28 iunie 2021. O comisie tehnică, formată din drumari şi poliţişti, va verifica atunci dacă sunt îndeplinite condiţiile de siguranţă rutieră.
Transfăgărăşanul, care face legătura între Muntenia şi Transilvania, este al doilea cel mai înalt drum din România, atingând la Bâlea Lac altitudinea de 2042 metri. Anul acesta, deszăpezirea la 2000 de metri altitudine s-a făcut cu mare dificultate, stratul de zăpadă fiind consistent, depăşind, pe alocuri şi 5 metri.

FC Argeș a prezentat noile transferuri

Vineri, 25 Iunie 2021 12:15

Primarul Cristian Gentea a organizat, vineri – 25 iunie, la Primăria Pitești o conferință de presă în care au fost prezentate noile transferuri de la FC Argeș. Obiectivul echipei în următorul sezon este participarea în play-off-ul Ligii I.

De asemenea, antrenorii Andrei Prepeliţă și Mihăiţă Ianovschi, Paul Ciobanu şi Viorel Dumitrecu (care se ocupă de pregătirea portarilor) urmează să semneze prelungirea contractelor.

 

Iată transferurile realizate, până în acest moment, la FC Argeş:

 

Concursuri, premii și concerte la Zilele orașului Topoloveni. 600 de ani de atestare documentară

Miercuri, 16 Iunie 2021 13:37

# Pe 19 iunie, spectacol extraordinar al trupei rock TROOPER
Sărbătoare mare, la sfârșitul acestei săptămâni, în orașul Topoloveni. Localitatea împlinește 600 de ani de atestare documentară. Cu ocazia acestei sărbători, primarul Gheorghiță Boțârcă a pregătit o serie de evenimente inedite. Una dintre ele este lansarea volumului „Topoloveni-Argeș. Pași în timp”, o lucrare impresionantă, care relatează o trecere prin istoria localității.

Vicele CJ Adrian Bughiu, cu mâna în buzunar pe scena de la Raliul Argeşului!

Marţi, 15 Iunie 2021 18:45

Vicepreşedintele CJ Argeş, Adrian Bughiu, a rămas tot în era aia în care făcea furori la petreceri cu un sutien pe care-l purta extrem de sexy pe bustul gol. Grav e că de data asta e mare vice al judeţului şi a recidivat la capitolul  bunelor mariere chiar la un eveniment de marcă: Raliul Argeşului. Cocoţat pe scenă, la debutul cursei, Bughiu a stat cu mâna în buzunar. Ca şmecherii, ca băieţii de cartier.

 

Iohannis a făcut curăţenie pe malul Argeşului

Marţi, 15 Iunie 2021 16:50

# Coloana oficială se pare că a poluat mai mult decât a adunat președintele

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut curăţenie pe malul Argeşului. Bineînţeles, a scris toată presa şi s-a dat la televizor. Toată lumea l-a lăudat pe şeful statului, că ce spendoare de om e el, dacă s-a dat jos din scaunul pufos de la Cotroceni ca să-şi mai facă un pic de imagine. De fapt, Iohannis avea nevoie de un eveniment care să-l mai scoată de la naftalină. Cum prin ţară nu prea mai auzi decât COVID şi lupte politice, o campanie de ecologizare era tot ce trebuie pentru ca preşedintele să ne arate că mai prestează câte ceva pentru naţiune. După principiul: Dorele, fă-te că lucrezi!

Se schimbă regulile jocului, pentru absolvenţii de clasa a VIII-a. Ministrul Educaţiei, anunţ despre Evaluarea Naţională!

Marţi, 15 Iunie 2021 13:32

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat o serie de schimbări care vor avea loc în acest an, la Evaluarea Naţională. Absolvenţii de clasa a VIII-a vor avea parte de o serie de înlesniri, care în anii trecuţi nu erau posibile. Spre exemplu, elevii pot sublinia pe text la limba română şi pot nota pe figurile geometrice, la matematică, fără a se considera că fac semne profesorilor corectori.

 

MARIA, FELICITATĂ DE D.G.A.S.P.C. ARGEȘ PENTRU REUȘITA EI LA GIMNASTICĂ

Marţi, 15 Iunie 2021 11:26

# Locul al II-lea după numai trei săptămâni de antrenament # ”Vreau să fiu o mare campioană, într-o zi!”, spune Maria

Emoții dincolo de cuvinte, săptămâna trecută, la D.G.A.S.P.C. Argeș. Maria, gimnasta care, din cauza problemelor cu care se confruntă familia ei, beneficiază de serviciile Centrului de Zi din cadrul CSCCD ”Sfinții Constantin și Elena” Pitești și care a fost clasată pe locul II la concursul ”Cupa Pitești”, a fost felicitată de echipa D.G.A.S.P.C. Argeș.

 

Peste 70 de argeșeni au donat sânge

Marţi, 15 Iunie 2021 10:39

Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge - 14 iunie - s-a desfășurat anul acesta sub sloganul: ”Donează sânge și lumea va continua să pulseze!”.

Scopul acestei zile a fost acela de a creşte gradul de conştientizare asupra importanţei donării de sânge şi de a încuraja cât mai mulţi oameni să doneze în mod voluntar, fără vreo recompensă.

La acțiune a luat parte și Centrul de Transfuzii Sanguine Pitești.

"De Ziua Donatorului am recoltat sânge de la 73 de persoane. Evenimentul a decurs foarte bine, donatorii fiind plăcut surprinși de surpriza noastră: decoruri, micile atenții oferite. Mulțumim încă o dată celor care donând sânge donează viață", ne-a precizat dr. Monica Chiran, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din Pitești.

 

Antena 3 se vede, acum, și pe digital!

Luni, 14 Iunie 2021 13:00

Dragi argeseni,
Vă informăm că, ACUM, postul local de televiziune ANTENA 3 PITESTI poate fi urmărit și pe rețeaua de cablu digital RCS-RDS. În acest context, emisiunile locale rămân în difuzare și în programul analog, dar și pe Facebook, Antena 3 Pitești. Postul local, sub un brand național, se angajează să ofere, în continuare, buletin de știri, emisiuni informative (administrative, politice, educative, culturale, sportive), revista presei, producție video, toate realizate de o echipă cu experiență jurnalistică vastă.

Salvamont Argeș: „Numărul misiunilor cu suport aerian în munții Argeșului a crescut cu peste 100%”

Luni, 14 Iunie 2021 12:55

Pe 9 iunie, la sediul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., s-a desfășurat activitatea de recepție a ultimelor trei dintre cele șase elicoptere H135, destinate gestionării misiunilor de evacuare medicală, căutare și salvare în condiții dificile, în special la munte și intervenții aeriene pentru cazuri medicale critice.

 

Videoclip pro-vaccinare cu elevi și profesori, la Brătianu. Inspectoratul Școlar Județean Argeș - umăr la umăr în demersul întoarcerii la normalitate!

Luni, 14 Iunie 2021 12:46

Optimism, entuziasm, oameni frumoși, dorința de a schimba lucrurile și forța de a face ca acestea să se întâmple!
Și, dacă vă întrebați cum, aveți răspunsul în inițiativa doamnei inspector școlar general, Elena-Liliana Murguleț, care a organizat, vineri, la Colegiul Național ”I.C.Brătianu” un eveniment de excepție: lansarea videoclipului provaccinare.

14 iunie - Ziua mondială a donatorului de sânge! Sprijină viața, donează și tu!

Duminică, 13 Iunie 2021 13:14

# În primele cinci luni ale anului, în Argeș au donat sânge peste 5.100 de persoane

Ziua mondială a donatorului de sânge este sărbătorită în fiecare an pe 14 iunie. Data a fost stabilită de către Organizația Mondială a Sănătății, această zi reprezentând ziua de naștere, în anul 1868 la Viena, a imunologului Karl Landsteiner, cel care a descris pentru prima oara grupele sanguine în sistemul OAB. Pentru această descoperire, acesta a fost recompensat de către lumea științifică internaționalp prin acordarea premiului Nobel pentru Medicină în anul 1930.

În Argeș, în primele cinci luni din 2021 a fost recoltat sânge de la un număr de 5.110 donatori. O creștere ușoară comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut când au fost înregistrați 5.081 donatori. În jur de 50 de persoane trec zilnic pragul Centrul de Transfuzii Sanguine Pitești.

 

Inițiativă de recunoaștere a performanței sportive, la Pitești!

Duminică, 13 Iunie 2021 13:06

# Primarul i-a înmânat cheile unei garsoniere lui Eduard Șerban, campion mondial la Judo

 

Vineri, 11 iunie 2021, la sediul Primăriei Municipiului Pitești, edilul Cristian Gentea i-a înmânat cheile unei garsoniere campionului mondial la judo Eduard Șerban. Locuința de serviciu a fost repartizată, prin HCL 134/22.04.2021, Clubului Sportiv Municipal, aceasta aflându-se în zona Craiovei, cu o suprafață de 30,67 mp.

Şerban George Eduard, exponent de frunte al școlii piteștene de judo, are rezultate absolut remarcabile pe plan național și internațional, la doar 21 de ani. Multiplu campion național la cadeți (3 titluri), juniori (4 titluri), tineret (4 titluri), seniori (4 titluri), campion balcanic, european și mondial, este singurul sportiv român la judo cu o asemenea performanță.

ÎPS Calinic s-a întors la „origini”

Duminică, 13 Iunie 2021 13:00

# Școala primară din Cracăul Negru a primit numele Părintelui Arhiepiscop Calinic

Pe 5 iunie,în comuna nemțeană Crăcăoani, școala din localitatea Cracăul Negru a primit numele Înaltpreasfințitului Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului. Evenimentul a avut loc în prezența Ierarhului, originar din acest sat, a oficialităților locale și a altor invitați.

Chiriarhul Argeșean a evocat anii adolescenței petrecuți în localitatea Cracăul Negru, amintindu-și în mod deosebit de școala în care a primit, prin intermediul dascălilor săi, lumina învățăturii. Un moment care a impresionat pe cei prezenți a fost întâlnirea Chiriarhului Eparhiei Argeșului și Muscelului cu Mariana Vodă, învățătoarea și profesoara de limba și literatura română care l-a format pe tânărul elev Constantin Argatu.

 

Zonă de picnic, în comuna Budeasa

Miercuri, 09 Iunie 2021 12:21

# Accesul la zona de picnic este gratuit!

În comuna Budeasa se află una dintre cele mai moderne zone de picnic și agrement din județul Argeș. Amplasată la fosta “Fabrică de cărămidă”, zona de picnic a fost special amenajată de Primăria Budeasa pentru cei care doresc să se deconecteze de la rutina de zi cu zi, să iasă la iarbă verde și să se relaxeze în mijlocul naturii, alături de familie sau de prieteni.

Zona de picnic se remarcă printr-un peisaj pitoresc desebit, în care se încadrează perfect foișoarele realizate din lemn, ce sunt amplasate de jur împrejurul lacului.

La sfârșitul acestei săptămâni - RALIUL ARGEȘULUI

Marţi, 08 Iunie 2021 13:58

# Partener de drum – Consiliul Județean Argeș, codaș (de frunte!!!) la starea drumurilor

Raliul Argeşului 2021 va avea loc în perioada 10-12 iunie, fiind etapa cu numărul 5 din cadrul Campionatului Naţional de Raliuri şi va avea un program asemănător cu cel din 2020, probele etapei argeşene urmând să aibă loc în zona Câmpulung Muscel dar şi pe celebrul Transfăgărăşan.
Raliul Argeșului are o istorie îndelungată în motorsportul din România, fiind una din competițiile care a avut loc de-a lungul multor decenii. Cu o cultură a sportului bine înrădăcinată în județul Argeș, raliul a fost doar una din ramurile unde piloții locali au excelat.

 

Începe a doua etapă a Maratonului de vaccinare din Argeș

Marţi, 08 Iunie 2021 13:42

Instituția Prefectului Argeș, împreună cu Consiliul Județean Argeș și Direcția de Sănătate Publică Argeș organizează, în weekendul 12-13 iunie 2021, etapa a doua a Maratonului de Vaccinare. Acest maraton se adresează atât celor care vin pentru a doua doză de vaccin Pfizer BioNTech, cât și acelora care vin pentru prima doză. Totodată, Direcția de Sănătate Publică asigură posibilitata imunizării cu serul Johnson&Johnson pentru cei interesați. Acesta are avantajul că se administerază în doză unică.

Imunizarea se va realiza cu ajutorul echipelor mobile formate din medici de la Spitalul Județean Pitești și medici de la Spitalul de Pediatrie Pitești. În ceea ce privește programul, atât sâmbătă, cât și duminică oamenii se vor putea prezenta la vaccinare între orele 8:00 și 20:00. Instrumentiștii Filarmonicii Pitești se alătură și de această dată campaniei de imunizare a populației din județul nostru și vor cânta în ambele zile de maraton.

Bazinul de înot din Mioveni vă așteaptă!

Luni, 07 Iunie 2021 18:57

Fie că sunteți împătimiți ai sportului sau simpli amatori, suntem bucuroși să vă anunțăm că Bazinul de înot didactic și de agrement din orașul Mioveni, situat în Bulevardul Dacia, nr. 49, vă așteaptă după un nou program să beneficiați de cursuri de inițiere, ore de înot de agrement sau saună.
Consiliul Național pentru Situații de Urgență a decis noi măsuri de relaxare, adoptate începând cu data de 1 iunie, astfel că vă aducem la cunoștință noile condiții în care ne vom desfășura activitatea.

 

 

Zâmbete luminoase - cu Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Luni, 07 Iunie 2021 13:52

În ziua de 1 iunie, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit unor copii proveniți din zone defavorizate ocazia de a beneficia de tratamente stomatologice gratuite. Astfel, o nouă etapă din proiectul social: Zâmbete luminoase, desfășurat de Sectorul Social, Filantropic și de Misiune al Eparhiei, a avut loc astăzi la o clinică stomatologică din municipiul Pitești, partener în această activitate.

CONSTANTIN I NĂSTASE, PROFESORUL DE 106 DE ANI, ANIVERSAT LA MIOVENI

Luni, 07 Iunie 2021 13:51

Generalul de Brigadă în Retragere, prof. Constantin Năstase, cel mai longeviv senior al Mioveniului, simbolul Centenarului în Argeș, veteran al celui de-al doilea război mondial și Cetățean de Onoare al orașului Mioveni, a împlinit pe 3 iunie venerabila vârstă de 106 ani. În semn de apreciere pentru contribuția adusă la dezvoltarea comunității, pentru promovarea identităţii şi unităţii poporului român, punând la loc de cinste istoria şi cultura naţională, administrația locală și Centrul Cultural Mioveni l-au aniversat, pe cel mai cunoscut cetățean al orașului.

 

Pagina 19 din 216

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea