Managerul Spitalului de Pediatrie: „Ne dorim medici anesteziști, medici radiologi…”

Marţi, 21 Decembrie 2021 10:17

Spitalele din Argeș continuă se se confrunte cu deficitul de medici. Această situație este întâlnită și la Spitalul de Pediatrie, dar doar pe anumite specializări. Dr. Tudor Ionescu, managerul Spitalului de Pediatrie Pitești, a descris, în cadrul unei conferințe de presă, situația medicilor din unitatea sanitară pe care o conduce.

„În principiu, acoperim cam toată paleta de specialități medicale, mai puțin cele care nu se pot desfășura la noi. (…) Avem posturi vacante, în număr de cinci, la medici anesteziști. La secția de Chirurgie, posturile sunt ocupate în totalitate. Pe secțiile de Pediatrie sunt

Programul de sărbători în centrele de vaccinare din Argeș

Marţi, 21 Decembrie 2021 10:01

# Curtea de Argeș - Centru recreere vârstnici. Vaccin: Pfizer, Johnson&Johnson. Program special: 24 Dec. - 8.00-14.00, 25 dec. – Zi liberă, 26 dec. – Zi liberă, 31 dec. – 8.00 – 14.00, 01 Ian. – Zi liberă, 02 Ian. – Zi liberă. Program  normal: 08.00 - 20.00

# Mioveni - Casa de Cultură Racovița. Vaccin: Pfizer, Johnson&Johnson. Program special: 24 dec. - 8.00-14.00, 25 dec. – 8.00-14.00, 26 dec. – 8.00 – 14.00, 31 dec. – 8.00 – 14.00, 01 Ian.- 8.00 – 14.00, 02 Ian. – 8.00 – 14.00. Program  normal: 08.00 - 20.00

 

Fundația Leul Albastru a organizat 20 de ateliere VR și AR pentru copiii și bătrânii vulnerabili

Marţi, 21 Decembrie 2021 08:35

# CONSTRUIM ÎMPREUNĂ CENTRUL DE ZI LEUL ALBASTRU!

În perioada septembrie – decembrie 2021, Fundația Leul Albastru a organizat 20 de ateliere de Realitate Virtuală (VR) și Realitate Augmentată (AR), pentru 25 de copii defavorizați și 25 de bătrâni vulnerabili din cadrul comunității Bradu și împrejurimile acesteia, desfășurate în cadrul proiectului „World VR și AR – Țara tuturor posibilităților. Acum, copiii și bătrânii sărmani pot ajunge oriunde”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

MIOVENI - 280 DE FEMEI AU BENEFICIAT GRATUIT DE TESTE PAPANICOLAU ŞI HPV

Marţi, 21 Decembrie 2021 08:32

Și în luna decembrie, 59 de femei au fost testate gratuit cu teste Babeș Papanicolau și HPV, în cadrul celei de-a patra etape a programului de depistare a leziunilor de col uterin, ce s-a desfășurat la Mioveni. În cadrul campaniilor organizate în septembrie, octombrie și noiembrie, alte 221 de femei au beneficiat de aceaste testări. Programul s-a adresat femeilor din Mioveni, în special celor din categoriile vulnerabile, cu vârste cuprinse între 24 și 64 de ani, iar testările s-au efectuat într-o unitate medicală mobilă dotată cu aparatură de ultimă generaţie.

 

Cătălin Rădulescu, trimis în judecată pentru obţinerea ilegală a titlului de luptător la Revoluţie

Luni, 20 Decembrie 2021 20:47

Fostul deputat Cătălin Rădulescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite şi fals în declaraţii în formă continuată, în legătură cu obţinerea titlului de "Luptător pentru Victoria Revoluţiei din decembrie 1989 - Luptător cu Rol Determinant".

32 de ani de la Revoluție. Arhiepiscopul Calinic, mărturii despre înmormântarea generalului Vasile Milea!

Luni, 20 Decembrie 2021 19:50

La 32 de ani de la Revoluție, multe mistere planează încă asupra evenimentelor care au avut loc în decembrie 1989. Unul dintre momentele cheie, pe care istoria încă le păstrează sub cheie, este moartea ministrului Apărării, Vasile Milea. Argeșean de la Lerești, generalul Milea a fost găsit mort în biroul său, după ce i-ar fi spus lui Ceaușescu, la telefon, că nu e de acord ca armata să tragă în popor. Înaltul Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat funeraliile generalului și a povestit, pe larg, lucruri mai puțin știute din acele zile de foc.

 

Consilierii locali PSD au împărțit cadouri copiilor de la grădinițele din Moșoaia

Luni, 20 Decembrie 2021 14:27

Acțiune de Sărbători organizată de consilierii locali PSD din comuna Moșoaia – Simona Bușcă, Laurențiu Constantin Stoica și Marinică Pătru. Aceștia, cu sprijinul unor cetățeni inimoși din localitate, au reușit să aducă  magia Crăciunului în inimile copiilor preșcolari de la grădinițele: Bătrâni, Ciocănăi, Moșoaia și Hințesti.

S-au făcut 69 de pachete conținând atât dulciuri și fructe dar și jucării. La această acțiune a participat și  d-na deputat Simona Bucura-Oprescu.

Primarul Gentea, ieșire furtunoasă: „Din păcate, FC Argeș, cu salarii și prime net superioare, face figurație în Liga 1”

Luni, 20 Decembrie 2021 14:25

Săptămâna trecută, CS Mioveni a obținut o frumoasă victorie în fața echipei Dinamo, pe teren propriu. Cu un scor de 2-1, fotbaliștii argeșeni au reușit să rupa gura târgului în prelungiri, când elevii lui Alexandru Pelici au marcat două goluri frumoase. După meci, primul care a felicitat echipa a fost primarul Piteștiului, Cristian Gentea, care nu s-a putut abține să nu-i urecheze pe fotbaliștii de la FC Argeș, care – indiferent de eforturile municipalității, nu se ridică la nivelul așteptărilor.

 

In memoriam! Se împlinesc 5 ani de la dispariția lui Constantin Stroe

Vineri, 17 Decembrie 2021 00:10

Pe 17 decembrie, se împlinesc cinci ani de la dispariția lui Constantin Stroe.

Pe durata existenței pământene (1942-2016), Constantin Stroe a intrat, treptat, datorită perenității faptelor sale, în istoria acestor locuri! Numeroase documente oficiale, tomuri specializate, monografii, analize, consemnări media l-au nominalizat, cu deosebire după 1991 ca personalitate exponențială pentru industria de automobile din România, ceea ce egalează arhetipurile eternizate, deja, antum.

Laborator PCR la Spitalul de Pediatrie Pitești

Vineri, 17 Decembrie 2021 00:00

Din luna ianuarie, la Spitalul de Pediatrie Pitești se vor lucra probe de PCR pentru COVID-19. La acest moment se instruiește personalul care va deservi laboratorul după care va urma avizarea, a anunțat într-o conferință de presă managerul unității medicale, dr. Tudor Ionescu.

 

"Din punct de vedere epidemiologic, de la 1 octombrie am dat în folosinţă un etaj pentru copiii diagnosticaţi cu Covid-19, care a fost luat cu asalt în perioada respectivă. În octombrie au fost 148 de copii cu Covid pozitivi trataţi pe această secţie. Pe tot anul, au fost 8.200 de teste din care 298 pozitive”, a precizat dr. Tudor Ionescu.

 

Primar din Argeș – reținut pentru distrugere

Joi, 16 Decembrie 2021 23:50

 

Mihai Marin, primarul comunei Beleți Negrești, a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii argeșeni, după ce a fost suspectat că a provocat un incendiu în sediul instituției pe care o conduce. După mai multe ore de audieri, edilul și-ar fi recunoscut faptele.

Acesta este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere prin incendiere și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

Pe parcursul zilei de vineri, 17 decembrie, inculpatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de luare a unei măsuri preventivă.

 

Sponsorizare de 50.000 de lei pentru Spitalul Județean

Joi, 16 Decembrie 2021 23:40

O nouă sponsorizare importantă pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești! Reprezentanții SC Cogeme Set Ro SRL au dotat două dintre Secțiile unității, Diabet - Medicală II și Gastroenterologie, cu bunuri în valoare de aproximativ 50 000 de lei.

Printre produsele de care se vor bucura pacienții și personalul medical din cadrul secțiilor menționate se numără: televizoare, aparate de aer condiționat, frigidere, cărucioare transport bolnavi, stative, măsuțe de tratament.

 

Trei zile magice, la Mioveni! Vezi programul festivităților

Marţi, 14 Decembrie 2021 11:14

 

Odată cu aprinderea iluminatului festiv, orașul Mioveni a intrat oficial în atmosfera sărbătorilor. Și în acest an Magia Crăciunului va fi prezentă în Centrul Civic al orașului, unde Centrul Cultural și Consiliul Local Mioveni au pregătit o serie de evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă.

Nu vor lipsi concerte cu artiști de top, produsele tradiționale, dulciuri cât cuprinde, vinul fiert, multă lumina și culoare, alături de surprizele plăcute de care vor avea parte, deopotrivă, atât cei mici cât și cei mari.

Direcția Silvică Argeș a scos la vânzare 1.800 de pomi de Crăciun

Marţi, 14 Decembrie 2021 11:03

 

În perioada sărbătorilor de iarnă, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva oferă spre vânzare aproape 34.000 de pomi de Crăciun, cea mai mare parte fiind recoltați din culturi specializate din pepinierele silvice proprii.

 

Preţurile pornesc de la 15 lei pentru un molid de până la 1,3 metri şi ajung la 35 de lei pentru un brad de 2-3 metri. La nivelul județului nostru, Direcția Silvică Argeș a scos la vânzare 1.800 de pomi de Crăciun. Aceștia sunt vânduți de către ocoalele silvice din cadrul Direcției, iar persoanele fizice au prioritate la achiziționarea acestora.

 

TVR filmează la Teatrul Alexandru Davila Pitești

Marţi, 14 Decembrie 2021 10:48

 

La Teatrul Alexandru Davila Pitești, pe scena mare, sunt în plin repetițiile pentru spectacolul “Experimentul P.”.

Piesa, cu treisprezece personaje în distribuție, avându-l ca regizor pe Alexander Hausvater, va fi filmată marți și miercuri de Televiziunea Română pentru a fi difuzată într-un proiect special.

 

Publicul va putea viziona spectacolul în ziua de miercuri, la ora 18.00.

Hai la Târgul de Crăciun Pitești!

Luni, 13 Decembrie 2021 15:01

Târgul de Crăciun Pitești continuă să creeze atmosfera de feerie a Sărbătorilor de iarnă, oferind, în centrul orașului, o oază de relaxare și modalități de petrecere a timpului liber pentru cei care vor să se bucure de lumini, de colinde și de produse de sezon.

În fiecare seară, piteșteni de toate vârstele – copii, adolescenți, tineri, părinți și bunici – petrec momente plăcute în zona Târgului de Crăciun din Piața Primăriei.

 

Se colectează deșeurile din sticlă în Mioveni!

Luni, 13 Decembrie 2021 14:58

Primăria orașului Mioveni și operatorul de salubritate zonal aduc la cunoștință cetățenilor orașului faptul că deșeurile și ambalajele reciclabile din sticlă – de orice formă și mărime, precum și borcane, vor fi colectate, în zilele de 21 decembrie (Colibași și Făget) și 22 decembrie (Racovița și Clucereasa) din fața gospodăriilor, din poartă în poartă, începând cu ora 08.00. Atenție! Nu se acceptă colectarea de geamuri, resturi de termopan, ceramică, porțelan, aceste tipuri de deșeuri nefiind incluse înregistrare în codul prestatorului de servicii!

 

Atenție! Vânzarea articolelor pirotehnice se face numai de către persoanele juridice și fizice autorizate în acest sens şi numai în locurile autorizate în condiţiile legii

Luni, 13 Decembrie 2021 14:52

# Autorizarea vânzătorilor se obține de la ITM și Inspectoratul de Poliție

Vin Sărbătorile de Iarnă și comercializarea materialelor pirotehnice va fi, din nou, în creștere. ITM avertizează însă că vânzătorii trebuie să treacă atât pe la sediul lor, cât și pe la Inspectoratul de Poliție pentru a primi autorizație de comercializare În conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 modificată, completată şi republicată, persoanele juridice şi fizice care prepară, produc, procesează, experimentează, deţin, tranzitează pe teritoriul ţării, transmit sub orice formă, transferă, transportă, introduc pe piaţă, depozitează, încarcă,  distrug, mânuiesc, comercializează şi folosesc materii explozive, sunt obligate să obţină în prealabil autorizaţia din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă şi a Inspectoratului Judeţean de Poliţie pe raza cărora îşi desfăşoară activitatea.

 

Anunț important pentru locuitorii comunei Budeasa. Se oprește furnizarea gazelor naturale

Luni, 13 Decembrie 2021 14:30

În perioada 15.12.2021 - ora 08.00 – 16.12.2021 – ora 16.00, se va opri furnizarea gazelor naturale în comună. SC TEHNOLOGICA RADION SRL anunță oprirea furnizării gazelor naturale în Budeasa, în vederea realizării lucrărilor de cuplare a devierii conductei de transport gaze naturale în zona autostrăzii PITEȘTI – SIBIU.

În această perioadă clienții sunt rugați să mențină închise aparatele consumatoare de conbustibil gazos (ARAGAZ și CENTRALĂ TERMICĂ).

„Încep prin a vă transmite faptul că aceste lucrări sunt făcute la solicitarea celor de la CNAIR, nu este o decizie a Primăriei sau a furnizorilor de gaze naturale. Este vorba de o deviere a magistralei de gaze care se intersectează cu autostrada PITEȘTI-SIBIU.

150 de ghiozdane, complet echipate, au fost împărțite copiilor defavorizați din Câmpulung

Luni, 13 Decembrie 2021 14:00

Elena Lasconi, primărița de la Câmpulung, împreună cu mai mulți oameni inimoși, a organizat o campanie de strângere de rechizite, jucării și îmbrăcăminte pentru copii defavorizați. Iar de Moș Nicolae au ajuns la cei mici mai multe ghiozdane, complet echipate, numai bune de luat la școală.

„Moș Nicolae a venit cu 150 de ghiozdane complet echipate pentru copiii defavorizați din Câmpulung. În urmă cu șase luni, împreună cu colegii mei din USR Câmpulung, USR Plus Diaspora, dar și cu oameni inimoși din societatea civilă din Câmpulung și străinătate am început o campanie de strângere de rechizite, jucării pentru copii și îmbrăcăminte pentru toate vârstele.

 

Pagina 19 din 232

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea