Anunț important pentru locuitorii comunei Budeasa. Se oprește furnizarea gazelor naturale

Luni, 13 Decembrie 2021 14:30

În perioada 15.12.2021 - ora 08.00 – 16.12.2021 – ora 16.00, se va opri furnizarea gazelor naturale în comună. SC TEHNOLOGICA RADION SRL anunță oprirea furnizării gazelor naturale în Budeasa, în vederea realizării lucrărilor de cuplare a devierii conductei de transport gaze naturale în zona autostrăzii PITEȘTI – SIBIU.

În această perioadă clienții sunt rugați să mențină închise aparatele consumatoare de conbustibil gazos (ARAGAZ și CENTRALĂ TERMICĂ).

„Încep prin a vă transmite faptul că aceste lucrări sunt făcute la solicitarea celor de la CNAIR, nu este o decizie a Primăriei sau a furnizorilor de gaze naturale. Este vorba de o deviere a magistralei de gaze care se intersectează cu autostrada PITEȘTI-SIBIU.

150 de ghiozdane, complet echipate, au fost împărțite copiilor defavorizați din Câmpulung

Luni, 13 Decembrie 2021 14:00

Elena Lasconi, primărița de la Câmpulung, împreună cu mai mulți oameni inimoși, a organizat o campanie de strângere de rechizite, jucării și îmbrăcăminte pentru copii defavorizați. Iar de Moș Nicolae au ajuns la cei mici mai multe ghiozdane, complet echipate, numai bune de luat la școală.

„Moș Nicolae a venit cu 150 de ghiozdane complet echipate pentru copiii defavorizați din Câmpulung. În urmă cu șase luni, împreună cu colegii mei din USR Câmpulung, USR Plus Diaspora, dar și cu oameni inimoși din societatea civilă din Câmpulung și străinătate am început o campanie de strângere de rechizite, jucării pentru copii și îmbrăcăminte pentru toate vârstele.

 

Protoieria Topoloveni – Campionii Bucuriei Sociale

Luni, 13 Decembrie 2021 13:51

Săptămâna trecută, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Topoloveni, în care parohiile din cercul nr. V pastoral: Negrești, Zgripcești, Furești, Dobreștii de Jos, Dobreștii de Sus, Greci și Boțești, au oferit credincioșilor pachete cu alimente.

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni.

ATENȚIE! SE OPREȘTE CURENTUL ELECTRIC LA MIOVENI! PROGRAMUL PENTRU SĂPTĂMÂNA 13-17 DECEMBRIE!

Luni, 13 Decembrie 2021 13:00

Distribuţie Oltenia anunţă o nouă întrerupere în alimentarea cu energie electrică, la Mioveni, pentru săptămâna 13-19 decembrie 2021, astfel:

Marți, 14 decembrie, se sistează furnizarea energiei electrice la Mioveni PT20/04 kV CKD PTAb 2 20 kV Lidl Mioveni, PTA 20 kV PECO Colibași, PTA 20 kV Autoturisme, PTAB 20 kV SALA Sporturilor PTA 20 kV Fineres Events, PTAB 20 kV Bazin Înot Colibași, între orele 09.00 – 17.00;PTAB 20 kV PLUS Discount Mioveni, PTA 20 kV APULUM și PTCZ 20 kV CKD Mioveni, între orele 15.00-17.00; PTA 20 kV STATIE GAZE Colibași,PTAb 20 kV FMB Plastics,PTA 20 kV AUTOTURISME PENITENCIAR,PTCZ 20 kV STATIE EPURARE COLIBAȘI,PTA 20 kV DACOTRANS,PTA 20 kV GOSPODĂRIE ANEXA IAP COLIBAȘI, între orele 09.00-14.00;

 

Peste 600 deficiențe - constatate de ISU Argeș la unitățile de învățământ din județ

Miercuri, 08 Decembrie 2021 12:23

 

#Amenzi de peste 200.000 de lei

În ce privește situaţia construcţiilor cu destinaţie învăţământ, la cele 744 clădiri existente la nivel judeţean, ISU Argeș a constatat că 537 nu se supun autorizării de securitate la incendiu, iar 207 se supun autorizării de securitate la incendiu. Dintre acestea, 100  dețin  autorizaţie de securitate la incendiu și 107 nu detin autorizatie de securitate la incendiu.

 

În urma verificărilor efectuate în primele 11 luni ale anului, ISU Argeș a constatat mai multe nereguli. Cele mai multe amenzi au fost acordate pentru neobținerea autorizatiei de securitate la incendiu.

Viceprimarul Gelu Tofan nu a participat la evenimentele de 1 Decembrie, de la Piteşti!

Marţi, 07 Decembrie 2021 06:30

Gelu Tofan, viceprimarul liberal al Piteştiului, nu a participat la evenimentele organizate de Ziua Naţională, la Piteşti. A preferat să stea departe de lumina reflectoarelor, deşi în vremuri mai bune n-ar fi ratat cu niciun chip expunerea publică. Se înţelege că noua abordare a lui Tofan vine pe fondul cercetării DNA, iar izolarea sa într-o zi de o asemenea importanţă, fiind totuşi viceprimar al Piteştiului, explică teama lui Gelu de a nu o da de gard mai rău decât a făcut-o până acum. 

 

Comisia de Circulație a decis înființarea a două noi treceri de pietoni în Pitești!

Luni, 06 Decembrie 2021 18:50

Comisia de Circulație a decis înființarea a două noi treceri de pietoni în Pitești, pe două artere intens circulate, unde s-au petrecut evenimente rutiere nedorite. Este vorba de strada Depozitelor și Calea Drăgășani.

Astfel, de săptămâna trecută, avem cele două treceri de pietoni, după cum urmează:

- Trecere de pietoni pe strada Depozitelor, în proximitatea intersecției cu strada Găvenii:

- Trecere de pietoni pe Calea Drăgășani, în dreptul magazinului Penny.

Campanie umanitară specială la Mioveni. Fii tu Moș Crăciun în acest an pentru un copil fără posibilități!

Luni, 06 Decembrie 2021 17:28

# Toate produsele și materialele donate vor fi distribuite familiilor nevoiașe aflate în evidența Direcției Asistență Socială

Pentru că nimic nu se compară cu bucuria de a dărui și de a oferi o șansă la o viață mai bună celor mai puțin avantajați, Centrul Cultural, Primăria și Consiliul Local Mioveni dau startul unei noi ediții a campaniei umanitare “Moș Crăciun vine și la tine!”

 

Streinu-Cercel: „Anul 2022 va aduce un alt val epidemic şi asta tot din cauza noastră”

Luni, 06 Decembrie 2021 16:56

Argeșul iese din valul patru COVID, scade presiunea pe spitale, iar oamenii tind să se relaxaze mai mult decât prevede pandemia. La fel se întâmplă în întreaga țară, iar apropierea sărbătorilor de iarnă ne duce într-o zonă de confort, care ar putea să ne coste după 1 ianuarie 2022. Medicul Adrian Streinu-Cercel, preşedintele Comisiei de sănătate a Senatului, atrage atenția asupra faptului că valul cinci al pandemiei nu iartă și nu va ocoli România.

Steagul Regal al României Mari - exponatul lunii decembrie la Muzeul Județean Argeș

Luni, 06 Decembrie 2021 15:16

Muzeul Județean Argeș expune, în luna decembrie, în cadrul micro-expoziției „Exponatul lunii”, Steagul Regal al României Mari.

Momentul Unirii din 1918 a schimbat complet peisajul politico-administrativ românesc. Unificarea administrativă a fost completată, în 1923, de o nouă Constituţie şi de adoptarea unor noi simboluri naţionale. Pavilionul regal şi militar trebuiau să reprezinte un stat modern, întregit.

 

Director școlar din Argeș: „În mediul rural, testarea elevilor se va face acasă, de către părinți”

Luni, 06 Decembrie 2021 15:12

Unul dintre subiectele de mare interes în școli este testarea elevilor cu teste de salivă non-invazive, potrivit unui protocol stabilit de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației. Oficialii au anunțat că școlile vor decide unde anume se va realiza testarea, la școală sau acasă, iar în multe unități de învățământ s-a decis ca părinții să se ocupe, la domiciliu, de testarea propriilor copii. Motivele pentru care testarea nu se va realiza în școli (cu excepțiile de rigoare, pentru că există și școli care nu au agreeat ideea testării la domiciliu) sunt multiple.

Certificatul verde – mărul discordiei în coaliția de guvernare!

Luni, 06 Decembrie 2021 15:10

Apar primele frecușuri între partenerii de guvernare PNL și PSD. Dacă la împărțirea funcțiilor, cele două partide au lăsat să se înțeleagă că au convenit de bunăvoie și nesiliți de nimeni, certificatul verde îi pune pe jar. PNL vrea introducerea certificatului verde la locul de muncă, în timp ce PSD-ul ar mai trage de timp pe tema asta.

 

Universitatea din Pitești a primit vizita ambasadoarei Franței în România

Luni, 06 Decembrie 2021 14:54

Joi, 2 decembrie 2021, Universitatea din Pitești a primit vizita delegației oficiale a Ambasadei Republicii Franceze în România, condusă de E.S. doamna Laurence AUER, ambasadoarea Republicii Franceze în România, în vederea dezvoltării relațiilor internaționale cu comunitatea academică UPIT, autoritățile administrației publice locale, mediul socio-economic și cultural regional.

S-au aprins luminițele festive, la deschiderea Târgului de Crăciun Pitești 2021!

Luni, 06 Decembrie 2021 13:00

 

Seara de Moș Nicolae a fost o seara magică în care copiii mici și mari și-au așteptat primele cadouri din luna sărbătorilor de iarnă. Prin tradiție, în aceeași seară, au început pregătirile pentru colinda de Crăciun și de Anul Nou, așa cum, tot prin tradiție, în multe orașe, s-au aprins luminile de sărbători.

Iluminatul festiv s-a aprins și în Pitești, iar în Piața Primăriei a avut loc deschiderea Târgului de Crăciun. Într-un concept nou, organizat sub patronajul Târgului de Crăciun Sibiu, evenimentul este gândit pentru a integra Piteștiul în rândul orașelor care se mândresc cu un târg de Crăciun tradițional, cu personalitate.

 

Aplicația SmartCity Pitești – disponibilă pentru smartphone!

Luni, 06 Decembrie 2021 12:08

Municipalitatea piteșteană continuă procesul de transparentizare și dezvoltare a unei comunicări eficiente cu cetățenii, și cu ajutorul noilor tehnologii și al digitalizării serviciilor.

Astfel, pentru simplificarea transmiterii și gestionarea cu rapiditate a sesizărilor din partea cetățenilor, s-a creat aplicația SmartCity Pitești, ce se poate descărca pe smartphone (disponibilă în App Store, pentru IPHONE, și în Google Play, pentru ANDROID).

Pictorul Tiberiu Iakab, vernisaj în holul Senatului României

Luni, 06 Decembrie 2021 12:00

Consiliul de Monitorizare a organizat, pentru prima dată, un eveniment dedicat descoperirii talentului persoanelor cu dizabilități instituționalizate. Este vorba despre expoziția de picturi de la Parlamentul României, din foaierul sălii Senatului, cu tema "Ieșirea din labirint", al cărei vernisaj a avut loc de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.

Zecile de lucrări sunt făcute de beneficiari care au arătat că pentru ei dizabilitatea este doar un status medical dincolo de care creativitatea nu cunoaște limite și nici stereotipuri.

 

Atenție! Se oprește apa potabilă în mai multe localități din Argeș, în perioada 7-9 decembrie

Luni, 06 Decembrie 2021 11:51

Societatea Apă Canal 2000 SA va sista furnizarea apei potabile în localităţile Moşoaia, Poiana Lacului şi indirect comuna Băbana în data de 07.12.2021, ora 09:00 până la data de 09.12.2021 ora 12:00.

Oprirea furnizării apei este necesară pentru remedierea avariei de apă pe conducta de aducţiune Ø 600 din Staţia de Repompare Schitului, care alimentează Staţia de Repompare Cotmeana.

Garda de Mediu Argeș – amenzi de 80.000 de lei pentru firma care își desfășura activitatea ilegal în zona CET Sud

Luni, 06 Decembrie 2021 11:38

Zeci de sesizări, atât pe rețelele de socializare, cât și pe la instituții, au fost făcute de piteșteni, după ce nu au mai suportat calitatea proastă a aerului din municipiu. În urma sesizărilor, autoritățile competente au făcut verificări și au descoperit nereguli.

În luna noiembrie, în zona CET Sud, pe terenul proprietate a municipiului Pitești a fost identificată o activitate neautorizată efectuată de SC Extra V SRL din Avrig. S-a constatat că firma efectua decaparea cu flacără deschisă a unor conducte izolate cu membrană bituminoasă din smoală, aduse pe terenul CET Sud în scopul recondiționării pentru vânzare ulterioară către o firmă din Austria.

 

ATENȚIE, șoferi! S-a modificat legea pentru plata amenzilor de circulație!

Luni, 06 Decembrie 2021 11:33

Săptămâna trecută, președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat modificarea şi completarea Legii nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenţionale. Practic, legea modificată vine în sprijinul cetățenilor amendați, care nu vor mai trebui să trimită procesul verbal la Poliţie, pentru a demonstra că şi-au plătit amenzile, fiind un cont unic, iar primăriile nu vor mai fi grevate de plata amenzilor.

„Elementele minime obligatorii de structură şi de format ale procesului-verbal de contravenţie prevăzut la alin. (1) se stabilesc prin normele de aplicare ale prezentei legi”, prevede actul normativ promulgat, potrivit Agerpres.

Apă Canal 2000 S.A.: Cum procedăm dacă nu primim factura de apă și canalizare

Luni, 06 Decembrie 2021 11:27

Clienții S.C. Apă Canal 2000 S.A. Piteşti au posibilitatea să opteze pentru modalitatea de primire a facturii de apă și canalizare, încă de la încheierea contractului, respectiv:

- În format fizic la adresa punctului de consum sau la o altă adresă de corespondență indicată de client, caz în care factura este distribuită prin personalul operatorului sau prin poștă, la solicitarea clientului;

- În format electronic prin crearea unui cont online, accesând site-ul societăţii www.apacanal2000.ro, secţiunea „Clienţi - Servicii online“, caz în care factura este disponibilă imediat dupa emitere prin vizualizarea pe site și transmiterea pe adresa de e-mail definită.

 

Pagina 20 din 232

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea