„Dansul Florilor”, ediția 35 – sute de sportivi din toată țara vor concura, dansând, de Zilele Piteștiului!

Miercuri, 17 Mai 2023 12:52

Concursul Național de Dans Sportiv „Dansul Florilor”, ajuns la ediția cu numărul 35, se va desfășura sâmbătă, 20 mai, și duminică, 21 mai, la Sala Sporturilor din Pitești. Concursul este organizat de către Centrul Cultural Pitești, alături de școala de dans „Total Dance”, avându-l coordonator pe managerul clubului, dansatorul Alfred Schieb, campion național, instructor și arbitru internațional de dans sportiv.

 

La Mulți Ani, Nicolae Mecu!

Miercuri, 17 Mai 2023 06:50

Pe 17 mai îi urăm multă sănătate și putere de muncă celui mai important, probabil,  istoric literar român din zilele noastre, călineșteanului Nicolae Mecu.

Musceleanul nostru s-a născut în satul Gorganu, comuna Călineşti, în data de 17 mai 1945. Editor, critic și istoric literar, cercetător științific la Institutul de Istorie și Teorie Literară „G. Călinescu” al Academiei Române, în cadrul căruia coordonează departamentul Ediții critice și istorie literară, și profesor îndrumător asociat al Școlii doctorale a Facultății de Litere, la Universitatea din București. Dedicat în particular cercetării activității lui G. Călinescu și editării critice a operei acestuia, a publicat totodată o serie de volume personale și colective de istorie a literaturii române moderne.

 

Concert extraordinar THE MOTANS la Zilele Municipiului Pitești, ediția 31

Miercuri, 17 Mai 2023 06:42

Orașul nostru împlinește 635 de ani de atestare documentară. Un oraș cu o vârstă venerabilă, însă un oraș tânăr prin spirit. Zilele urbei vin cu multe concerte, cu expoziții, cu multe activități. Iată, mai jos, programul acestora.

Joi, 18 mai:

• Vernisaj „Tradiție și creativitate” - expoziție open-air de proiecte realizate, în cadrul Anualei de Arhitectură Oltenia-Muntenia, organizatori: Ordinul Arhitecților din România, filiala Muntenia Vest - Parc „Lunca Argeșului”;

• 19:00 - 21:00: Concert aniversar - 16 ani de activitate a Filarmonicii Pitești, invitați: Trupa „Brio Sonores” - Filarmonica Pitești.

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului!

Marţi, 16 Mai 2023 20:05

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului, iar zăpada e mai multă şi mai tare decât în anii trecuţi, spun drumarii. Pe unele tronsoane grosimea stratului de zăpadă ajunge și la 5-6 metri. Regionala de Drumuri Brașov a început deszăpezirea tronsonului nordic al DN 7 C – Transfăgărășan. Redeschiderea circulației între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac ar putea avea loc pe 15 iunie.

 

 

SESIUNE ȘTIINȚIFICĂ „PRODUCTICA” LA MIOVENI

Marţi, 16 Mai 2023 19:44

Centrul Cultural Mioveni a găzduit cea de-a XV-a ediție a sesiunii științifice „PRODUCTICA”, manifestare organizată de Academia Oamenilor de Știință din România, Universitatea Politehnică din București, Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC), Institutul de Cercetare-Incertrans S.A., în parteneriat cu primăria orașului Mioveni.

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc, vinerea trecută, în sala de spectacole a Centrului Cultural Mioveni, lucrările fiind prezentate de-a lungul întregii zile. Sâmbătă 13 mai, de la orele dimineții, tot la Centrul Cultural, lucrările au fost prezentate pe secțiuni. Subiectele abordate în cadrul acestei sesiuni s-au referit la tehnici inovatoare pentru structura reţelelor de transport, mediu, cercetări inovatoare în domeniul materialelor de sinteză eco-eficiente utilizate pentru infrastructuri rutiere, produse folosite în construcţii conform reglementărilor actuale.

Sandra N., Lora și Raluka - spectacol extraordinar la Budeasa

Marţi, 16 Mai 2023 19:40

Va fi petrecere mare, de Rusalii, în comuna Budeasa! În data de 4 iunie, în zona Plaja Veche din satul Budeasa Mare, se va organiza ediția a IV-a  a Zilei comunei Budeasa. Evenimentul va începe la ora 15:00, în compania lui Andrei Sfefănescu, în calitate de prezentator și se va încheia cu un superb foc de artificii.

Vor urca pe scenă artiști precum Sandra N., Lora împreună cu band-ul, Raluka împreuna cu band-ul, iar pentru iubitorii de muzică populară taraful Doina Argeșului va face un spectacol de excepție.

 

Avocatul Dragoș Nicolescu este noul decan al Baroului Argeș

Marţi, 16 Mai 2023 08:44

Avocații din Baroul Argeș au ales vineri, 12 mai, noul decan - pe avozatul Dragoș Andrei Nicolescu în funcția de decan. După încheierea celor doua mandate permise de lege, doamna avocat Luminiţa Ioana a predat  ștafeta noului decan.

„Av. Dragos-Andrei Nicolescu este avocat de peste 18 ani în Baroul Argeș. În conducerea baroului a fost consilier și apoi prodecan, iar activitatea sa a fost recunoscută și apreciată de colegii săi. Este coordonator în județul Argeș al proiectului de educație juridică „Fii Avocat în Școala Ta”. Este inițiator și organizator al Turneului Național de Tenis al Avocaților care se află deja la cea de-a șasea ediție. A fost până nu demult Președintele Asociației Tinerilor Avocați din Baroul Argeș.  Implicat activ în viața socială și profesională, noul decan al Baroului Arges este un avocat de succes care cu siguranță va ridica la un rang înalt profesia de avocat”, se arată pe pagina de facebook a Baroului Argeș.

 

Apa va fi oprită pe unele străzi din Piteşti şi din Bradu

Luni, 15 Mai 2023 11:11

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile pe unele străzi din municipiul Piteşti şi comuna Bradu, în ziua de marţi, 16 mai, între orele 8:00 - 16:00. Vor fi afectaţi utilizatorii situaţi pe: strada Petrochimiştilor, de la sensul giratoriu Vamă Piteşti până la Arpechim, respectiv DN 65B, de la sensul giratoriu Vamă Piteşti până la magazinul Metro.

Furnizarea apei va fi întreruptă, în urma solicitării OMV Petrom SA, pentru executarea lucrărilor de reparaţii la conductele de apă ale Arpechim.

 

Curtea de Apel Piteşti – sentinţă într-unul din cele mai grave cazuri de agresiune sexuală!

Luni, 15 Mai 2023 09:32

 

Curtea de Apel Piteşti a dat sentinţa într-unul din cele mai grave cazuri de viol înregistrate în Argeş. O fetiţă de 10 ani a fost agresată sexual de tată, de frate şi de doi prieteni ai tatălui. Totul s-a petrecut în comuna Poiana Lacului, iar cazul a ieşit la iveală în anul 2019. Detaliile din timpul anchetei sunt cutreurătoare. Tatăl vinovat a primit o pedeapsă de 30 de ani de închisoare cu executare, fiind cea mai mare pedeapsă pentru viol în formă cotinuată, dată de o instanţă din Argeş.

 

Copila locuia alături de tată şi alţi şase fraţi în condiţii mizere. Mama copiilor a decedat în urmă cu câţiva ani, iar tatăl avea patima băuturii. Copiii erau neîngrijiţi, după cum a mărturisit chiar primarul comunei, Ion Dumitrache:

CS Dacia Mioveni 2012 va participa la Cupa Regelui și Cupa Reginei la oină

Miercuri, 10 Mai 2023 13:13

Secția de oină a CS Dacia Mioveni 2012 începe sezonul competițional, în data de 13 mai, la Cupa Regelui și Cupa Reginei la oină, ediția 2023! Federația Română de Oină continuă și în acest an frumoasa tradiție de a organiza Cupa Reginei, ajunsă la ediția a IV-a, precum și Cupa Regelui, ce va bifa ediția a X-a, ambele competiții urmând a fi organizate în data de 13 mai, începând cu ora 11.00, pe modernul stadion situat în Complexul Național ,,Arcul de Triumf” din București.

În cadrul competiţiei feminine, intitulată Cupa Reginei, se vor confrunta C.S. Dacia Mioveni 2012 reprezentanta județului Argeș (campioana națională în 2022) și C.S.Galicea Mare din județul Dolj (câștigătoarea Cupei României în 2022). La masculin, în cadrul Cupei Regelui se vor confrunta A.C.S. Frontiera Tomis Constanța (campioana națională în 2022) și C.S.M. Oltenița din județul Călărași (vicecampioana națională în 2022). Câștigătorii vor fi decorați de Familia Regală!

 

 

La Filarmonica Pitești concursurile se iau pe bune! Candidații au picat pe capete

Miercuri, 10 Mai 2023 07:40

A plouat cu note mici la concursul organizat la Filarmonica Pitești pentru ocuparea posturilor de îngrijitor și manipulant decor. Pe 3 mai a avut loc proba scrisă pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a celor două posturi. Din cei opt candidați înscriși la concurs s-au prezentat, la prima probă, doar șase dintre ei. Au fost patru candidați pentru un post de manipulant decor, treapta I și doar doi pentru cel de îngrijitor. Niciunul dintre ei nu a reușit să ia 50 de puncte, punctajul minim pentru a promova proba scrisă. Rezultatele au fost dezamăgitoare, fiind cuprinse între 13 și 47 de puncte! Concursul urmează să fie reluat în perioada următoare!

 

Spitalul Județean Argeș este în căutare de medici

Miercuri, 10 Mai 2023 07:20

Au fost scoase la concurs mai multe posturi vacante la Spitalul Județean de Urgență Pitești.  În această perioadă se organizează mai multe concursuri. Sunt vizate următoarele posturi: medic primar și medic specialist - Neurologie, medici - Radiologie și Imagistică Medicală, Anatomie Patologică, ORL, Oftalmologie, Anestezie și Terapie Intensivă, Boli Infecțioase și Gastroenterologie. De asemenea, sunt scoase la concurs posturile de:

 

 

Pe 14 mai începe a 55-a ediție a Sărbătorii Narciselor de la Negrași

Marţi, 09 Mai 2023 22:00

Bucurie mare la Negrași! Va fi o sărbătoare dublă pentru că duminică, 14 mai, va avea loc atât a 16-a ediție a Zilei Comunei, dar și a 55-a ediție a Sărbătorii Narciselor – „Sărbătoarea verde de la Negrași”. Deschiderea manifestărilor va avea loc duminică, de la ora 12:00. Vor fi premiate mai multe cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie și vor fi acordate titluri de excelență, atât lui Ion Mînzînă – președintele CJ Argeș, cât și lui Radu perianu, prefectul județului.Va avea loc apoi un program artistic susținut de elevii Școlii Gimnaziale Petre Badea, dar și de Formația Cosmin Lixandru și Andreea Mitran.

Campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor în Budeasa

Marţi, 09 Mai 2023 21:14

În această lună, între 13-15 mai, se desfășoară o nouă campanie gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor în comuna Budeasa. Acțiunile se vor desfășura după următorul program: sâmbătă, 13 mai, în  Budeasa Mică – ARMCOMP, duminică, 14 mai, la Centrul de Permanență și luni, 15 mai, la grădinița din Rogojina. Acțiunea are ca scop scăderea numărului animalelor fără stăpân de pe stradă. O acțiune similară a avut loc în Budeasa și la sfârșitul lunii aprilie.

 

 

Avocatul Poporului: „Ideea de școală online a fost o nenorocire pentru copii”

Marţi, 09 Mai 2023 09:31

Avocatul Poporului, Renate Weber, a vorbit pentru Gândul.ro despre o temă de mare actualitate – şcoala şi copilul, în contextul unor frământări sociale şi educaţionale deosebite. Weber susţine că şcoala online pe care au făcut-o elevii în pandemie a dus la un val de violenţă în rândul copiilor şi tinerilor.

„Noi avem foarte multe teme la instituție, iar împărțirea noastră este pe diferite departamente și în cadrul instituției funcționează și Avocatul Copilului. Acolo, toate situațiile sunt în legătură cu copiii, cu minorii.

 

Nota 10 la BAC pentru elevii premianţi la concursurile și olimpiadele internaționale

Marţi, 09 Mai 2023 07:06

Potrivit Ministerului Educaţiei, elevii care au obținut premii individuale la concursurile și olimpiadele școlare internaționale își pot echivala proba scrisă de la examenul de Bacalaureat cu nota 10.

„Elevii care, în una din clasele a IX-a – a XII-a, au obținut premii individuale la concursuri/olimpiade școlare internaționale recunoscute de către MECTS au posibilitatea de a-și echivala, la cerere, proba scrisă de examen la disciplina la care au obținut premiul. Echivalarea se face cu nota maximă.”, se arată într-un document semnat de minister., potrivit Edupedu.ro.

 

Ne putem întâlni, din nou, la ceas la Trivale!

Luni, 08 Mai 2023 21:42

Din 5 mai 2023, „ceasul de la Trivale” revine în centrul Piteștiului! Este al doilea proiect pe care Rotary Club îl realizează, în decurs de un an, pe domeniul public, cu beneficii directe pentru piteșteni. După ce în septembrie, anul trecut, au marcat un traseu cu inimi roșii - Promenada Inimilor - în Lunca Argeșului, în cadrul unei campanii de încurajare a mișcării pentru sănătate, acum, în primăvara lui 2023, Piteștiul își primește „ceasul de la Trivale” înapoi, grație Rotary Club.

Cristian Gentea, primarul Piteștiului: „Mulți dintre noi, cei trecuți de prima tinerețe, ne amintim de întâlnirile de „la ceas”, și iată că, de astăzi, tinerii au ocazia să recunoască ceea ce era cândva un simbol al Piteștiului! Mulțumesc Rotary Club și domnului președinte, av. Dragoș Nicolescu!”.

Proiect de 22 milioane de euro pentru învățământul dual, la Mioveni

Luni, 08 Mai 2023 21:18

Ministerul Educației a evaluat eligibilitatea proiectelor depuse în cadrul apelului PNRR pentru programul - pilot pentru dezvoltarea consorțiilor regionale pentru învățământ dual.

Proiectul „Formare performantă în Regiunea Sud-Muntenia prin dezvoltarea rutei complete de învățământ dual la UPIT – CONSID – AG”,  propus de consorțiul al cărui lider de proiect este Universitatea din Pitești, a fost declarat eligibil. S-au obținut, astfel, 22 de milioane de euro pentru construcția unui campus la Mioveni, dotarea lui cu echipamente performante și susținerea învățământului dual în rută completă.

 

 

„Eroul din tine” – spectacol pentru elevii din Budeasa

Luni, 08 Mai 2023 07:57

Luni - 8 mai, elevii școlilor de pe raza comunei Budeasa vor avea parte de un spectacol pe cinste.

Începând cu ora 12:00, în incinta Sălii de sport a Scolii Budeasa, va avea loc spectacolul „Eroul din tine” – un spectacol unic în România, care îmbină toate caracteristicile artistice de divertisment: muzică live, dans, coregrafie, acrobație, teatru și magie.

 

Acest spectacol motivaţional inspiră copiii, tinerii și pe oricine vrea să își afle talentul cu care este înzestrat și apoi să și-l pună în slujba umanității, într-o lume în care orice abilitate poate deveni o meserie.

Mioveniul i-a purtat noroc! Flavius Biea a câştigat titlul mondial IBA la categoria mijlocie

Luni, 08 Mai 2023 07:51

Meci de box la Mioveni, cu un final grandios pentru timișoreanul Flavius Biea. Boxerul român a câştigat vineri, 5 mai, centura vacantă de campion mondial IBA la categoria mijlocie, într-un meci desfăşurat pe durata a 12 reprize, într-o gală profesionistă găzduită de Sala Polivalentă din Mioveni. Acesta l-a învins, vineri seara, la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco.

Biea a fost văzut învingător de doi dintre arbitrii-judecători (115-112 şi 116-112), în timp ce al treilea l-a creditat cu victoria pe Velasco (115-112). Pugilistul român a fost trimis la podea în repriza a şasea, iar în repriza a 11-a s-a ales cu arcada spartă, după ce a fost lovit cu capul, involuntar, de Velasco.

Flavius Biea a devenit al cincilea român campion mondial la box profesionist cu acest prilej, după Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute şi Adrian Diaconu.

 

Pagina 20 din 280

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea