Două companii susțin Nextlab.Tech - cel mai mare concurs de robotică din țară

Luni, 07 Iunie 2021 13:39

# Aproape 150 de elevi de la şcoli şi licee din Argeş au intrat, anul trecut, în competiţie

Companiile BCR şi Dacia susţin Nextlab.Tech, cel mai mare concurs de robotică din România adresat elevilor din clasele II – IX. Competiţia îşi propune ca anul acesta să atragă 50.000 de elevi până la finală. Pentru a demara oficial această colaborare, reprezentaţii BCR, Dacia şi Nextlab.Tech s-au întâlnit cu ocazia Zilei Mediului, la sediul Renault Bucharest Connected, în cadrul unui eveniment ce a avut ca teme principale ingineria, educaţia şi robotica.

Direcția de Sănătate Publică Argeș a câștigat procesul cu cei de la Curtea de Conturi

Luni, 07 Iunie 2021 11:22

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș a contestat în instanță raportul Camerei de Conturi Argeș, din perioada stării de urgenţă, Tribunalul Argeș le-a dat, recent, câștig de cauză.

În august 2020, Curtea de Conturi a României a făcut public raportul privind gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgenţă. Documentul avea la bază un control amplu, desfăşurat în perioada mai-iulie 2020, la 949 de entităţi din administraţia publică centrală şi locală. Au fost prezentate mai multe nereguli descoperite, atât în țară, cât și în Argeș. Conform raportului, la nivelul județului nostru cele mai multe abateri s-ar fi petrecut în curtea Direcției de Sănătate Publică Argeș, instituție care era acuzată că ar fi acordat ilegal ore suplimentare și majorări salariale.

 

JURNALIȘTII ARGEȘENI S-AU ÎNTRECUT LA DARTS, LA MIOVENI

Luni, 07 Iunie 2021 11:12

 

A patra ediție a concursului Cupa Presei la Darts, organizat de CS Darts Mioveni, s-a disputat vineri, 4 iunie, la Restaurant “Roma” din localitate.

Concursul s-a desfăşurat la simplu, atât feminin, cât și masculin, iar câştigătorii au fost premiaţi.

Iată câștigătorii:

Masculin :

Locul 1 - Emil Vlaicu (7days7nights & Argesghidapp);

Locul 2 - Constantin Silviu (Argeș-știri.ro);

Locul 3 - Costi Iordache(Bitpress.ro);

 

Locul 3 - Costi Tudor (Curierul Zilei).

Startul distracției s-a dat la Mioveni!

Luni, 07 Iunie 2021 11:06

Duminică, 6 iunie la Mioveni s-a celebrat una dintre cele mai iubite și frumoase sărbători – Ziua Internațională a Copilului, sărbătoarea universală a inocenței și veseliei. S-a sărbătorit bucuria şi distracţia pe platoul din Centrul Civic. Centrul Cultural Mioveni a recreeat universul minunat al copilăriei, întâmpinându-i pe cei mici cu distracţie maximă, veselie cât cuprinde și personaje din poveşti.
Muzica, demonstrațiile sportive, jocurile cu mascote, dansuri, concursuri de mașinuțe, de șah şi de desen pe asfalt au completat programul de distracție și i-au captivat atât pe cei mici, cât și pe cei mari cu suflet de copil. Cel mai așteptat moment al zilei a fost primul concert în aer liber, organizat după mai bine de un an și jumătate, susținut de Cleopatra Stratan și Edward Sanda.

Evenimentul s-a desfășurat cu respectarea tuturor normelor de siguranță impuse de contextul actual.

 

Raluca Turcan - de la pufoaică de 1600 de euro, la echipament moca, de la Dacia!

Marţi, 01 Iunie 2021 17:00

Şi n-a venit Raluca Turcan la Dacia? Ba a venit... Că Uzina de la Mioveni a devenit un fel de loc de pelerinaj pentru feţele luminate de la Centru. Dă bine să te pozezi cu Dacia, mai ales dacă te şi lauzi că faci ceva artificii şi salvezi industria. Aşa şi-a zis şi Turcan... Dar, în afară de poze, interviuri şi strângeri cordiale de mâini - NIMIC. Pe noi nu prea ne-a interesat ce-a promis ministrul la Dacia. Toţi fac la fel, deci nu ne facem iluzii, că suntem oameni în toată firea şi la noi nu mai merge cu acadele.
Dar s-o fi văzut pe Turcan cu ţoale de la brand-ul Dacia.

Două judecătoare din Pitești, reîncadrate în funcție

Marţi, 01 Iunie 2021 13:59

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, săptămâna trecută, reîncadrarea în funcţie a două judecătoare din Piteşti. Cele două se pensionaseră în noiembrie 2020. Ilenuţa Bădiceanu va reveni la Curtea de Apel Piteşti, iar Lorela Patricea Soare se va întoarce la Tribunalul Argeş.
Cele două judecătoare au fost reprimite în profesie, în baza articolului 83 din Legea 303/2004, ce precizează că „Reîncadrarea în funcţia de judecător, procuror ori magistrat-asistent se face fără concurs de către secţia corespunzătoare

 

Pe 5 iunie, de ZIUA MONDIALĂ A MEDIULUI, facem „Argeșul curat”! Implică-te și tu!

Marţi, 01 Iunie 2021 12:45

Pe 5 iunie, de Ziua Mondială a Mediului, de la mic la mare, iubitorii mediului înconjurător și toți cei ce își doresc să trăiască într-o comunitate și o localitate curate, într-un județ și o țară curate, pe o planetă curată, sunt invitați la o amplă acțiune de ecologizare în toate localitățile județului. Acțiunea poartă numele de ”Argeșul curat”și la ea sunt invitați să participe reprezentați ai primăriilor din fiecare localitate a județului Argeș, elevi și profesori, locuitori ai zonei, angajați ai unor firme, simpli voluntari ce își doresc să dea o mână de ajutor pentru atingerea scopului: un mediu mai curat, mai frumos și mai sigur pentru toată lumea!

CSM a delegat trei procurori în funcții importante la unități de Parchet din Argeș

Luni, 31 Mai 2021 18:57

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, în ședința din 25 mai, delegarea mai multor procurori în funcții importante la nivelul unităților de Parchet din Argeș.  Astfel, procurorul Adrian Iana a fost delegat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti. Acesta a fost delegat, cu majoritate de voturi, pentru o perioadă de 6 luni, începând cu data de 02.06.2021.

 

Pe 3 iunie, majoratul lui Piky - mascota SC Apă Canal 2000 SA

Luni, 31 Mai 2021 18:02

În data de 3 iunie 2021 se împlinesc 18 ani de când a apărut Piky, mascota SC Apă Canal 2000 SA Piteşti, marcă înregistrată la OSIM. Piky este un personaj simpatic, vesel şi pus pe fapte bune, de forma unei picături de apă, şi a dat numele programului educaţional pe care societatea îl desfăşoară din anul 2003 sub motto-ul: Apa înseamnă viaţă, preţuiţi-o şi nu o risipiţi!. Sub genericul „Majoratul lui Piky”, şcolile partenere sunt invitate să desfăşoare activităţi educaţionale despre apă şi mediul înconjurător, în săptămâna 31 mai – 4 iunie 2021, la libera lor alegere.

Klaus Iohannis a eliberat din funcție cinci magistrați, dintre care unul din Argeș

Luni, 31 Mai 2021 16:56

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, 28 mai, decretele de eliberare din funcţie a cinci magistraţi. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului i-a eliberat din funcţie pe: Elena Gheorghiu şi Georgeta Protea - judecători la Curtea de Apel Iaşi, Geta Lilioara Mihalciuc - judecător la Curtea de Apel Suceava, Livia Popescu - judecător cu grad profesional de tribunal la Judecătoria Piteşti, Traian Voinea - judecător la Judecătoria Vălenii de Munte. Cei cinci magistraţi au fost eliberaţi din funcţie ca urmare a pensionării.

 

MIOVENI: CUPA INSTITUȚIILOR PUBLICE ȘI CUPA PRESEI LA DARTS

Luni, 31 Mai 2021 16:44

Joi, 3 iunie 2021, reprezentanții instituțiilor publice din Mioveni se vor confrunta în cadrul celei de-a cincia ediții a „Cupei Instituțiilor Publice la Darts”. Competiția se va desfășura de la ora 10.00, la Restaurant „Roma” din Mioveni(vis-a-vis de Kaufland). De asemenea, vineri, 4 iunie, tot de la ora 10.00, va avea loc și  cea de-a patra ediție a ”Cupa Presei la Darts”. Concursurile se vor desfăşura la simplu, atât feminin, cât și masculin, iar participanţii vor fi premiaţi de organizatori(CS Darts Mioveni, în parteneriat cu Consiliul Local și Primăria Mioveni). Evenimentul se va desfășura cu respectarea măsurilor de siguranța privind contextul pandemic actual.

Ministrul Educaţiei se scaldă în regrete: „Din păcate, mă gândesc la elevii care vor susţine examenele naţionale”

Luni, 31 Mai 2021 14:04

Pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, îl macină regretele şi declară public faptul că raportările oficiale privind numărul de elevi care au avut dificultăţi de învăţare în anul şcolar 2020-2021 nu sunt chiar atât de reale. Că dracul e mai negru decât pare. Nu ştim dacă abia acum a realizat Cîmpeanu cum stă treaba cu şcoala în pandemie. Noi zicem că s-a trezit cam târziu, că elevii şi profesorii au experimentat pe propria piele nesiguranţa şi schimbările abramburistice. Iar acum vin declaraţiile oficiale. Sună ca un fel de scuze din partea ministrului, care, oare, pe cine ajută?

 

ÎN PERIOADA 7 - 18 IUNIE VOR ÎNCEPE ÎNSCRIERILE LA CREȘELE DIN MIOVENI!

Luni, 31 Mai 2021 14:03

Înscrierea beneficiarilor în cadrul Creșelor din Mioveni, pentru anul scolar 2021 – 2022 se va realiza în perioada 7-18 iunie.
Depunerea dosarelor se va face personal de către aparținătorul legal la sediul fiecărei creșe.
Prioritate vor avea reînscrierile beneficiarilor ce au frecventat creșele din oraș cu regularitate, în anul precedent.
Dosarul de înscriere va conține următoarele documente:

S-a stabilit cuantumul burselor școlare la Pitești

Luni, 31 Mai 2021 14:00

Săptămâna trecută, consilierii locali piteșteni au aprobat cuantumul burselor acordate elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din municipiu, în anul 2021. S-a aprobat cuantumul pentru fiecare categorie de bursă, pentru semestrul al II-lea al anului școlar 2020-2021. Astfel, pentru bursa de performanță se va oferi lunar suma de 200 de lei, pentru bursa de merit - 150 de lei și pentru bursele de studiu și de ajutor social – câte 100 de lei.
A.V.

 

Dr. Mariana Boşneag, preşedinta AMF Argeş: „În toate comunele din județ sunt cabinete ale medicilor de familie”

Luni, 31 Mai 2021 13:57

Instituția Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu lipsa medicilor de familie în mediul rural. În acest context a întreprins o serie de demersuri la autoritățile publice cu atribuții în materie, ținând cont de situația de fapt și raportat la normele legale ce reglementează activitatea medicilor de familie, cu atenţie specială asupra problemelor apărute în contextul pandemiei de Covid-19.

Prezența unui medic de familie în comunitate este o condiție necesară garantării dreptului constituțional la ocrotirea sănătății. În condițiile în care zona rurală este populată cu persoane de toate vârstele, de la nou-născuți până la persoane vârstnice, inclusiv femei însărcinate și persoane cu nevoi speciale sau cu posibilități materiale și financiare insuficiente unui nivel de viață decent, accesul acestora la servicii medicale, altele decât prin intermediul medicului de familie este limitat sau chiar inexistent, în lipsa unui medic de familie în comunitate.

Vaccinarea HPV va fi extinsă la fetele de peste 14 ani şi la băieţi

Luni, 31 Mai 2021 13:52

Vaccinarea HPV va fi disponibilă gratuit şi pentru fetele de peste 14 ani şi pentru băieţi. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a făcut precizări importante în acest sens. Mihăilă va iniția solicitările către Institutul Național de Sănătate Publică și comisiile de specialitate pentru a extinde vaccinarea gratuită împotriva HPV și la fetele cu vârsta mai mare de 14 ani, dar și la băieți.  „Conform acordurilor – cadru pe care ministerul le are semnate, putem achiziționa încă de anul acesta până la 90.000 noi doze de vaccin anti-HPV. Sperăm ca cererea să fie suficientă și să reușim să alocăm și bugetul pentru această suplimentare de doze”, a declarat ministrul Sănătății.

 

Peste 900 de doze de vaccin anti-COVID, administrate în două zile, la Mioveni

Luni, 31 Mai 2021 11:52

Peste 900 de persoane s-au vaccinat în cadrul campaniei ce s-a desfășurat la Mioveni sâmbătă, 29 mai și duminică, 30 mai, în intervalul orar 08.00 - 20.00, la centrul organizat în Sala de Sport a Școlii "Liviu Rebreanu". Vaccinarea s-a făcut fără programare, doar pe bază de buletin, iar serurile administrate pentru imunizare au fost două: cel produs de compania Pfizer, pentru care este nevoie de doză de rapel peste 21 de zile, şi cel produs de compania Johnson & Johnson, care se face în doză unică.

Rapelul pentru vaccinul Pfizer va fi  asigurat după 21 de zile, tot în Sala de Sport a Școlii "Liviu Rebreanu" din Mioveni.
Reamintim că aproximativ 200 de medici, asistenţi medicali și personal administrativ au participat voluntar la această campanie.

Noutăți despre drumul expres Pitești – Mioveni – Brașov

Luni, 31 Mai 2021 09:55

 

Drumul expres Pitești – Mioveni – Brașov, construit cu banii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, va avea și o centură de descărcare directă a circulației rutiere, în municipiu! Ludovic Orban a promis, în vizita de la Polivalentă, că va ajuta Piteștiul!

Deși inițial nu era în proiect, la întâlnirile de lucru, administrația piteșteană a solicitat, în mod repetat, pe drumul expres Pitești - Brașov, o descărcare directă a traficului rutier în municipiul reședință, primăria Pitești reușind să convingă CNAIR de oportunitatea investiției!

Primarul Cristian Gentea și viceprimarul Gelu Tofan au susținut, timp de mai multe luni, cauza Piteștiului – o descărcare a traficului, încă de la execuția nodului direcțional între cele două drumuri de mare viteză cu strada Depozitelor.

 

De 1 iunie, copiii și părinții sunt așteptați ”În gura marelui urs”, la Memorialul Închisoarea Pitești

Luni, 31 Mai 2021 09:40

 

Pentru prima dată, se deschide la Memorialul Închisoarea Pitești o expoziție dedicată copiilor și adolescenților.

Marți, 1 iunie 2021, între orele 16:00 – 18:00, sunteți invitați la deschiderea expoziției “În gura marelui URS”. Copiii vor putea participa la ateliere de desene și va avea loc și lansarea cărții cu același nume.

Expoziția și romanul grafic "În gura marelui URS" semnate de ilustratoarea Ana - Maria Lemnaru, sunt inspirate din povestea elevilor închiși de autoritățile comuniste la penitenciarul de minori Târgșor în timpul “reeducării”.

De 1 Iunie, gratuit la Zoo și plimbări cu trenulețul sau barca în Ștrand

Luni, 31 Mai 2021 09:33

Marți, 1 iunie, Primăria Municipiului Pitești organizează, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, o serie de activități recreative și de manifestări artistice dedicate celor mici. Copiii participanți la evenimentele organizate în Piața Primăriei și în Parcul Ștrand vor petrece momente plăcute, educative și vor primi surprize dulci și baloane din partea municipalității.

Programul evenimentelor este următorul:

09:30-11:30 - Atelier de plantat flori în Parcul Ștrand „Mica mea grădină”;

09:30-11:30 - Ateliere de creație (modelaj plastilină, planșe pentru colorat, puzzle-uri și lego) – Piața Primăriei;

10:00-12:00 - Spectacol de muzică organizat de Centrul Cultural Pitești - Piața Primăriei;

 

Pagina 20 din 216

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea