Program special de 1 decembrie la Mioveni

Luni, 26 Noiembrie 2018 15:27

În An Centenar, Orașul Mioveni, prin Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni, a pregătit locuitorilor și invitaților o suită de manifestări culturale, artistice și militare de mare ținută. Sâmbătă, 1 decembrie, va avea loc și un spectacol folcloric de excepție susținut de către Ansamblul „Dor Bucovinean” Cernăuți, Taraful “Gabi Bunea” și Emilia Dorobanțu, alături de o serie de alți artisti. Concertul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia, de la ora 19.00, iar intrarea se va face pe bază de invitație gratuită. Invitațiile se găsesc la Centrul Cultural Mioveni și la Casa de Cultură a Sindicatelor „Dacia” Mioveni, de luni până vineri, între orele 09.00 – 16.00, în limita locurilor existente.

The Motans și Provincialii, concert extraordinar la Pitești

Luni, 26 Noiembrie 2018 15:25

Ziua Națională va fi sărbătorită la Pitești în Anul Centenarului prin ample evenimente cultural-artistice și activități comemorative. Manifestările se vor desfășura pe 1 decembrie în mai multe locuri din municipiu. Programul evenimentelor va cuprinde: paradă și defilare militară în zona centrală, foc de artificii, ceremonia de aprinderea a bradului de Crăciun și a iluminatului ornamental de sărbători dar și un concert extraordinar în Piața Primăriei Pitești.

 

A treia condamnare definitivă în dosarul „Sclavie la Berevoeşti”

Luni, 26 Noiembrie 2018 15:23

Curtea de Apel Piteşti a dat a treia condamnare în dosarul „Sclavie la Berevoeşti”. Cei șase inculpaţi au primit pedepse cuprinse între 4 şi 10 ani. La toţi inculpaţii pedepsele au fost micşorate faţă de cele date de Tribunalul Argeş, în luna mai a acestui an.
Cei șase romi de la Berevoești au fost ridicaţi de mascaţi de acasă, săptămâna trecută, după ce Curtea de Apel Piteşti a dat sentinţa definitivă şi a emis mandatele de executare.

Președinta Tribunalului Argeș iese la pensie!

Luni, 26 Noiembrie 2018 15:20

# Judecătoarea Mariana Vârgă (foto dreapta) va prelua conducerea instanței

Unul dintre cei mai experimentați judecători din Argeș iese la pensie! Valerica Vîrtopeanu, președinta Tribunalului Argeș, este unul dintre cei mai experimentați magistrați din județ, cu o vechime de 27 de ani în magistratură. Aceasta și-a desfășurat activitatea de judecător la Judecătoria Pitești din 1991 până în 1998, iar de atunci și până în prezent lucrează la Tribunalul Argeș, unde a îndeplinit mai multe funcții de conducere.

 

Antonia Diaconu și Marius Ștefan, față în față pentru șefia Parchetului Tribunalului Argeș

Luni, 26 Noiembrie 2018 15:09

A început examenul pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor și procurorilor argeșeni. Din această săptămâna candidații înscriși la concurs vor susține proiectul referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere. Astfel, concursul pentru șefia Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș îi aduce față în față pe actualul prim procuror Marius Ștefan  și pe Antonia Diaconu, cea care a condus Parchetului Judecătoriei Pitești timp de șase ani.

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI, MARCATĂ LA MIOVENI

Luni, 26 Noiembrie 2018 14:51

Ziua Internaţională a persoanelor cu dizabilităţi (International Day of People with Disability) este marcată în fiecare an la 3 decembrie.
Cu acest prilej, Primăria Mioveni, în parteneriat cu Asociaţia „Zâmbeşte şi Dăruieşte” va organiza marți, 4 decembrie 2018, o dezbatere publică la care vor participa specialiști în domeniu precum și persoanele vulnerabile din cadrul organizației.

 

Liberalii argeșeni, impasibili la acțiunea primarului de la Corbi

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:28

Liberalii argeșeni nu au reușit să discute dacă vor susține sau nu campania de strângere de semnături a edilului Virgil Baciu de la Corbi pentru proiectul „Un milion pentru Unire”. Motivul? PNL Argeș nu a mai ținut Biroul Județean Politic, unde urma să fie discutată și acțiunea primarului de la Corbi, din cauză că președintele Adrian Miuțescu era plecat într-o delegație la Helsinki.

DECEMBRIE DE POVESTE, LA MIOVENI

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:25

Concerte și artiști celebri, vin fiert, dulciuri de tot felul, produse tradiționale, cadouri speciale, handmade, colinde, jucării care se transformă în amintiri de neprețuit – sunt elemente pe care le veți regăsi și în acest an la Târgul de Crăciun orgaizat la Mioveni, începând cu 6 decembrie 2018.
An de an, orașe din lumea întreagă se întrec în organizarea celor mai frumoase târguri de Crăciun și fiecare dintre ele vine cu propria abordare, așa că, în fața unei oferte atât de variate, înainte de a porni la drum, în marea escapadă de Crăciun, pe lista priorităților este musai să bifați și Târgul de la Mioveni.

 

190 de elevi și studenți vor primi burse sociale în Argeș

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:20

În perioada 1-31 octombrie 2018 s-a desfășurat sesiunea de depunere a dosarelor pentru obținerea de burse sociale de către elevi și studenți pentru anul școlar/universitar 2018 – 2019. Au fost depuse 201 de dosare. Comisia, instituită printr-o dispoziție a președintelui Consiliului Județean Argeș, a evaluat dosarele înscrise. Comisia de evaluare a propus spre aprobare un număr de 190 de dosare de bursă socială care întrunesc condițiile. S-au respins 11 dosare de bursă socială deoarece acestea nu au corespuns criteriilor specificate în regulamentul pentru acordarea burselor sociale în anul școlar/universitar 2018/2019. A.V.

Florin Frătică, achitat în dosarul pentru coruperea alegătorilor

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:08

Fostul primar de la Bradu a fost achitat de Judecătoria Pitești în dosarul pentru coruperea alegătorilor. Decizia nu este definitivă! Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești urmează să facă apel.
Florin Frătică a fost achitat pentru că fapta de care este acuzat nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege. „În temeiul art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. b, teza I C.p.p. achită pe inculpatul, F.D.T.F. referitor la săvârşirea infracţiunii de corupere a alegătorilor, faptă prev. de art. 386 alin. 1 C.pen.

 

Programul zilei de 1 decembrie, la Mioveni

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:02

1 Decembrie - Ziua Naţională a României este marcată de toate administrațiile publice locale în cadrul proiectului - Centenarul Marii Uniri.
În An Centenar, orașul Mioveni, prin Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni, a pregătit locuitorilor și invitaților o suită de manifestări culturale, artistice și militare de mare ținută, la care sunteți invitați să participați:
# 30 Noiembrie
Ora 10.00 – Decernarea ”Diplomelor de fidelitate” pentru cuplurile ce împlinesc 50 de ani de căsătorie și acordarea Titlurilor de ”Cetățean de Onoare” al Orașului Mioveni, în sala de festivități a Primăriei orașului Mioveni;

30 de persoane au luat parte la cursul „Managementul integrat al Deșeurilor municipale”

Luni, 19 Noiembrie 2018 15:59

În perioada 12 - 16 noiembrie, a avut loc la Pitești cursul de instruire „Managementul integrat al Deșeurilor municipale”. Acesta a fost destinat pregătirii pentru reprezentanții ADI-urilor din România. La pregătirea pe zona Muntenia, au participat 30 persoane din 10 județe care au în implementare proiecte de management integrat. Managerul de proiect a fost Lavinia Andrei, iar lectori Gabriel Moiceanu (foto) și Liliana Nichita.

 

BCM U Pitești, meci amical împotriva naționalei de tineret a SUA

Luni, 19 Noiembrie 2018 15:57

Iubitorii baschetului din Pitesti vor avea aparte de un adevarat show! Marți, 20 noiembrie, BCM U Pitești va disputa un joc amical de excepție în fața naționalei JBA a Statelor Unite ale Americii. Oaspeții se află într-un circuit internațional, în care vor disputa meciuri amicale cu mai multe echipe europene. În România vor juca cu BCM U Pitești. Evenimentul se va desfășura cu începere de la ora 19,00 la Sala Sporturilor Trivale. Valoarea unui bilet este de 30 RON. Acestea pot fi cumpărate, în fiecare seară, din incinta sălii.

Familia Fătuloiu se mărește

Luni, 19 Noiembrie 2018 11:39

Alex Fătuloiu, cu afaceri în domeniul construcțiilor, fiul chestorului Dan Valentin Fătuloiu, s-a căsătorit, anul trecut, cu Roxana, pe atunci încă studentă la Medicină. Frumoasa aleasă se grăbește să termine studiile pentru că, în curând, o așteaptă altă provocare, și anume cea de a deveni mămică. Succes la noul examen, să vă trăiască!
L.S.

 

Directorul DJST Argeș a ajuns la Comisia de disciplină a Ministerului Sportului

Luni, 19 Noiembrie 2018 11:37

Laurențiu Achimescu, directorul DJST Argeș, s-a prezentat, pe 5 octombrie, la sediul Ministerului Tineretului și Sportului pentru audierea la Comisia de Disciplină ca urmare a unui raport al Corpului de Control al Ministerului realizat în 2017.
Achimescu a fost audiat la Comisie pentru faptul că ar fi limitat nejustificat, pe parcursul anului 2017, atribuțiile fostului director executiv adjunct – Adrian Bughiu, actualul subprefect al județului.

Cristian Gentea, președintele Consiliului de Administrație FC Argeș: „Avem discuții avansate cu un investitor piteștean. Oricine ar fi, el nu vine singur”

Luni, 19 Noiembrie 2018 11:36

Vești bune pentru clubul alb-violet! Conducerea FC Argeș este în tratative avansate cu un om de afaceri din Pitești ca să vină să investească la club. Iar acesta nu ar veni de unul singur, ci împreună cu alți investitori piteșteni. Cristian Gentea, președintele Consiliului de Administrație FC Argeș spune că negocierile sunt într-un stadiu foarte avansat și că în următoarele zile se va face și anunțul oficial.

 

Proiectul „Intră în joc, câştigă-ţi sănătatea!” intră în etapele finale

Luni, 12 Noiembrie 2018 16:25

Proiectul sportiv „Intră în joc, câştigă-ţi sănătatea!” este iniţiat de Instituţia Prefectului – Judeţul Argeş, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, cu sprijinul Primăriei Mioveni, Asociaţiei Judetene „Sportul pentru toţi” Arges, Primăriei Ştefăneşti şi al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Argeş. Aproximativ 3000 de copii din mediul urban şi rural au fost angrenați în cadrul proiectului ajuns la cea de-a patra ediţie, derulându-se în perioada 13 octombrie – 15 decembrie.

Dan Manu, scuze penibile pentru a nu semna campania „Un milion pentru Unire”

Luni, 12 Noiembrie 2018 16:17

Președintele CJ Argeș a refuzat să se alăture primarului Virgil Baciu, dar și altor edili din Argeș, la campania „1.000.000 pentru Unire”. Totul s-a întâmplat la ziua comunei Nucșoara, unde primarul de la Corbi a susținut un discurs prin care îndemna ca în anul Centenarului, argeșenii să se mobilizeze și să semneze în număr cât mai mare pentru unirea României cu Republica Moldova.

 

Căsătorii în ultima zi din an, la Mioveni

Luni, 12 Noiembrie 2018 16:12

În Mioveni, tradiţia căsătoriilor în ultima zi din an, înainte de noaptea de Revelion, va fi păstrată şi în 2018. Cei care doresc să îşi unească oficial destinele chiar pe 31 decembrie 2018 sunt aşteptați ca luna viitoare să îşi depună dosarul la Primăria oraşului. Cuplurile interesate se vor putea înscrie până pe 19 decembrie, iar actele vor putea fi depuse până pe 21 decembrie la Biroul de Stare Civilă din Primărie (la etajul 1, camera 19). Cununiile civile vor fi încheiate pe 31 decembrie, de la ora 18.00, la interval de 15 minute una de cealaltă, consecutiv, în ordinea depunerii actelor. Căsătoriile vor fi oficiate de primarul oraşului, Ion Georgescu (foto).

IONUȚ ȘI ION RODOȘ - ARTIȘTI AI LEMNULUI

Luni, 12 Noiembrie 2018 16:09

Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș și etnologul Sorin Mazilescu vă invită – luni, 12 octombrie, ora 13.00, în holul central al instituției – la vernisajul expoziției retrospective MEȘTEȘUGURI TRADIȚIONALE ROMÂNEȘTI ÎN ANUL CENTENARULUI. ION RODOȘ, ARTIST AL LEMNULUI. Vernisajul va fi urmat de difuzarea filmului documentar IONUȚ ȘI ION RODOȘ – ARTIȘTI AI LEMNULUI.

 

Pagina 3 din 138

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea