Patrupedele din adăpostul Mioveni au fost mutate în noile padocuri

Luni, 27 Septembrie 2021 14:52

La baza de gestionare a câinilor fără stâpân a orașului Mioveni, administrată de Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, au avut loc mai multe investiții în vederea îmbunătățirii condițiilor de trai pentru cele aproape 500 de suflete cazate aici.

Cu sprinijul Asociației Stitching Hearts din Olanda, s-a construit, de curând, 12 padocuri noi, pentru a le oferi câinilor mai mult spațiu. Animalele  au fost mutate în noile țarcuri, pentru a reduce numărul câinilor din cele deja existente.

 

STREET FOOD MIOVENI

Luni, 27 Septembrie 2021 14:41

Administrația locală a Orașului Mioveni vă pregătește mai multe surprize în cadrul evenimentului ”Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului - Târgul Meșterilor Populari”, desfășurat în perioada 1-3 octombrie 2021. Noutatea acestei ediții constă în prezența mai multor Food Truck-uri, care vor fi pline cu mâncare deosebit de savuroasă. Cei care vor lua parte la această sărbătoare vor avea, așadar, o misiune dificilă pentru că vor trebui să aleagă între: Gyros, Burger, Pleșcăviță, Cartofi, Spaniol (+sangria), Clătite, Cannoli, Waffle, Înghețată, Cafea și Băuturi. Evenimentul se va desfășura cu respectarea măsurilor împotriva răspândirii infecției cu noul virus SARS-COV-2.

 

Fireball Festival - Pitești, 2021, prima ediție!

Luni, 27 Septembrie 2021 12:18

Hermes Total Events organizează, în parteneriat cu Primăria Municipiului Pitești, ”Fireball Festival”, prima ediție în Romania, la Pitești! În data de 2 octombrie, în Parcul Lunca Argeșului, scena va fi „aprinsă” de 10 artiști de top din industria muzicală electronică, Hip-Hop, Pop, Reggaeton: : Grasu XXL, MIRA, Mario Fresh, Vali Barbulescu, LUZ, Jimmy Dub, Dave Andres, Julianne P, Alex Khaled și DJ LUCKY WINNER al Fireball Competition 2021.

Organizatorii invită piteștenii la un spectacol incendiar: „Deveniți o flacără a poveștii noastre și construiți împreună cu noi o mulțime de amintiri frumoase, în locul unde „arde muzica”! Salvați data, luați BILETUL ACUM și bucurați-vă de Festivalul Fireball!”

Pe 28 septembrie începe vaccinarea cu a treia doză!

Luni, 27 Septembrie 2021 10:28

Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat că marţi, 28 septembrie, începe imunizarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID, pentru persoanele vaccinate cu cele două doze. În ultima perioadă s-a înregistrat o scăderea a interesului pentru vaccinare, în rândul populaţiei.

„Am luat decizia ca începând cu 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua să înceapă doza a treia. Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinuri pe bază de ARN mesager”, a spus premierul Florin Cîțu, potrivit Digi24.

 

În Argeș au fost scoase la concurs 198 de funcții de director și 44 de director adjunct

Luni, 27 Septembrie 2021 09:35

 

Proba scrisă de la concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat are loc pe 15 octombrie. Până la data de 26 septembrie au fost depuse dosarele de înscriere la proba scrisă, iar în perioada 27-29 septembrie are loc evaluarea dosarelor de înscriere.

La începutul lunii octombrie va fi afișată lista finală a candidaților admiși la evaluarea dosarelor, iar apoi, până pe 15 octombrie, vor fi stabilite centrele speciale de desfășurare a probei scrise și vor fi repartizați candidații pe centre.

Investiții în școlile și grădinițele din comuna Bradu

Luni, 27 Septembrie 2021 09:32

 

# O nouă grupă de copii la Grădinița cu Program Prelungit „Scufița Roșie” Geamăna

Educaţia este o prioritate pentru primarul Dan Stroe. La unitățile de învățământ din Bradu au fost efectuate mai multe lucrări de reparații și modernizare. De asemenea, în perioada vacanței de vară, școlile din Bradu au fost igienizate, s-a lucrat la întreținerea acestora și a spațiilor verzi aferente.

 

Unitățile medicale - în analiza consilierilor județeni

Luni, 27 Septembrie 2021 09:14

Pe 27 septembrie se desfășoară o nouă ședință ordinară a Consiliului Județean Argeș. Și de această dată, ședința va avea loc doar on-line. Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte de hotărâri care vizează, în principal, unitățile medicale din rețeaua proprie a Consiliului Județean.

Consilierii județeni vor analiza organigramele și statul de funcții ale spitalelor, regulamentele de organizare și funcționare. Vor fi analizate și unele proiecte de investiții, precum și planul de acțiune pentru iarna 2021 – 2022.

- Proiect de hotărâre privind aprobarea Organigramei și a Statului de funcții ale Spitalului Județean de Urgență Pitești;

- Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Spitalului Județean de Urgență Pitești;

Noaptea Cercetătorilor la Universitatea din Pitești

Luni, 27 Septembrie 2021 07:46

Universitatea din Pitești a organizat pe data de 24 septembrie, în cadrul proiectului de parteneriat ReCoN-nect, evenimentul Noaptea Cercetătorilor, coordonatorii fiind conf. univ. dr. ing. Ana Gavriluță, director CCDI&TT, și prof. univ. dr. ing. Adrian Clenci, Prorector pentru cercetare și informatizare la UPIT.

Evenimentul a avut loc în Corpul A al Universității din Pitești, situat pe strada Doaga, numărul 11, unde au venit în vizită copii, adolescenți, dar și adulți, cu vârste cuprinse între 6 ani și 50 de ani. Studenții, elevii și profesorii participanți provin din licee, școli generale și de la unele specializări ale Universității din Pitești, Liceul „Dinu Brătianu” din Ștefănești, Liceul Tehnologic Dacia, Colegiul Tehnic „Costin D Nenițescu”, Liceul Teoretic „Ion Cantacuzino”, Colegiul Național I.C. Brătianu ș.a.

 

Se caută soluții pentru reabilitarea sediului Teatrului Așchiuță

Miercuri, 22 Septembrie 2021 12:09

#Felix Goldbach: „În acești trei ani de mandat, sigur voi demara un proiect acolo”

Sediul Teatrului Așchiuță, din centrul Piteștiului, are nevoie urgentă de reparații serioase. Managerul Felix Constantin Goldbach susține că nu are, în prezent, o soluție pentru modernizarea clădirii, dar promite că va încerca obținerea unei finanțări pe fonduri europene pentru reabilitarea ei.

„O să venim în fața dumneavoastră cu o soluție, pe care încă o studiez. Lăsați-mă puțin să respir și să mă bucur cu ce pot să fac astăzi. Dar, cât de curând, o să vin cu o soluție eligibilă și să găsesc linie de finanțare. Acolo trebuie de la zero făcut. Trebuie modernizat din toate punctele de vedere. (...) În acești trei ani de mandate, sigur voi demara un proiect acolo”, a precizat Felix Goldbach.

Se fac înscrieri la cursurile de karate ale CS Dacia Mioveni 2012

Marţi, 21 Septembrie 2021 15:12

În perioada 16 - 30 septembrie 2021, secția de karate a clubului sportiv CS DACIA Mioveni 2012 organizează înscrieri pentru copiii cu vârste peste șase ani, adolescenți, dar și pentru tinerii care au trecut de majorat. Cursurile sunt gratuite. Antrenori: Sebastian Ene - 5 Dan antrenor emerit, maestru al sportului și Ciprian Bohaciu - 4 Dan. Relații și informații la : 0721236051 – sensei Sebastian Ene sau la sediul clubului - Bld. Dacia Nr. 3 (Școala Veche).

 

Concurs pentru 7 posturi de grefieri la instanțele din Argeș

Marţi, 21 Septembrie 2021 09:47

CURTEA DE APEL PITEŞTI, cu sediul în Piteşti, str.Victoriei nr. 22, ORGANIZEAZĂ la sediul acesteia în perioada de 30-31 octombrie 2021, CONCURS pentru ocuparea următoarelor posturi:

- 1 post GREFIER cu studii superioare, perioadă nedeterminată la Judecătoria Piteşti

-1 post GREFIER cu studii superioare, perioadă determinată la Curtea de Apel Pitești

 

Prof.univ.dr. ȘTEFAN GĂITĂNARU - profesor emerit al Universității din Pitești

Marţi, 21 Septembrie 2021 09:30

Universitatea din Pitești l-a omagiat vineri, 17 septembrie 2021, pe dl prof. univ. dr. ȘTEFAN GĂITĂNARU, căruia i-a conferit titlul onorific de profesor emerit, cu ocazia împlinirii a 70 de ani.

Mai mult de 40 de ani i-a dedicat literelor piteștene, pe care, cu prestigiul său științific, le-a pus pe harta cercetării gramaticale de calitate. Personalitate științifică de prim-rang, prof. univ. dr. Ștefan Găitănaru a activat aproape toată viața în cadrul Facultății de Litere a Universității din Pitești, pe care a condus-o, ca decan, 3 mandate. Este conducător de doctorat și fondatorul Școlii doctorale Filologie.

 

Ministrul Educaţiei: „Voi face tot posibilul cât sunt ministru să evit învățământul online”

Luni, 20 Septembrie 2021 15:36

La început de an şcolar, Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, promite că va face tot posibilul ca şcolile să rămână deschise pentru elevi şi a evita predarea online. În acest sens, Cîmpeanu invocă o serie de motive pentru care ar fi de evitat învăţământul online: nu toţi elevii au echipamente, nu toţi profesoii sunt pregătiţi pentru predarea online.

 

Gata, este funcțională! Sala Sporturilor Mioveni a găzduit, deja, primele competiții sportive

Luni, 20 Septembrie 2021 15:29

Potrivit proiectului, sala multifuncţională va putea găzdui atât competiţii naţionale, cât şi internaţionale având o capacitate de 2.200 de locuri. Suprafaţa totală necesară pentru toate funcţiile acesteia este de aproximativ 7100 de mp, iar suprafața de joc are 800 de mp.

Valoarea totală a investiției se ridică la 49.241.716,90 lei cu TVA, iar finanțarea a fost asigurată integral din fonduri de la bugetul local.

 

 

Argeşeanul Teofan Savu, Mitropolitul Moldovei, a împlinit 30 de ani de arhierie!

Luni, 20 Septembrie 2021 15:03

Pe 15 septembrie, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan Savu, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a împlinit 30 de ani de arhierie. Născut în comuna Corbi, pe 19 octombrie 1959, Teofan a urcat trepte importante în ierarhia Bisericii Ortodoxe Române. Pe 15 septembrie 1991 a fost ales episcop-vicar patriarhal, în 2000 a fost ales Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei, iar opt ani mai târziu, Sfântul Sinod l-a ales în demnitatea de Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

 

Raed Arafat: „Medicii, profesorii şi militarii vor fi obligaţi să se vaccineze anti-COVID!”

Luni, 20 Septembrie 2021 14:58

Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că anumite categorii profesionale vor fi obligate să se vaccineze sau să se testeze săptămânal pe banii lor. La acest moment, cei vizaţi sunt medicii şi personalul din sănătate, profesorii şi cadrele auxiliare, dar şi militarii.

“Cert este că trebuie sau vaccinare obligatorie și în cel mai rău caz testarea obligatorie cel puțin o dată pe săptămână. Una din acestea două trebuie să fie. Statul îți oferă vaccinul gratuit, ai acces la el deja de câteva luni, poți să te duci oriunde să te vaccinezi. Dacă ai ales să nu o faci, atunci te testezi“, a declarat șeful DSU, Raed Arafat la Digi 24.

 

TE AȘTEPTĂM ÎN ECHIPA LOGISCOOL!

Luni, 20 Septembrie 2021 14:41

Școala LOGISCOOL Pitești își redeschide porțile pentru pasionații de programare și robotică  din județul Argeș.

LOGISCOOL România, lider în programe edu-tech pentru copii,  a început o nouă campanie de înscrieri și reînscrieri la cursurile de programare, atât online cât și la sediu, respectând toate normele de siguranță în vigoare.

Ce pregătește echipa Logiscool Pitești pentru anul școlar 2021-2022?

Cursurile de programare  reîncep în sediul de pe str. Basarabiei, nr. 7, centura Craiovei-Prundu, iar elevii pot opta atât pentru cursuri în sediul școlii, cât și online.

Primarul Ion Georgescu e îngrijorat: „Spitalul de la Mioveni s-ar putea închide!”

Luni, 20 Septembrie 2021 11:39

Cu un ochi plânge, cu un ochi râde! Primarul Ion Georgescu e bucuros de noua Sală Polivalentă, care a fost inaugurată săptămâna trecută, dar este îngrijorat de soarta Spitalului Mioveni. Fără ajutor financiar de la Guvern şi cu facturi piperate la gaze şi energie electrică, spitalul riscă să se închidă. În ecuaţia asta, preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu, cel care se laudă cu tot ce-a făcut pentru Argeş (chiar, ce-a făcut???) doarme liniştit...

Miuţescu nu pare că se zbate pentru Spitalul de la Mioveni, pentru a convinge Guvernul că e nevoie de bani ca unitatea să poată funcţiona. Nici nu postează pe Facebook mesaje lacrimogene, nici nu apare la TV ca să strige pentru a rezolva probleme urgente! 

 

Gaterul familiei Ghilencea, din dosarul „Cheresteaua”, distrus de flăcări

Luni, 20 Septembrie 2021 10:23

Săptămâna trecută, pompierii argeșeni au intervenit în comuna Pietroșani pentru stingerea unui incendiu produs la o hală industrială. Incendiul petrecut, în noaptea de miercuri spre joi, a avut loc la societatea Gater Concept Prod, care aparține familiei omului de afaceri Ion Ghilencea, fost viceprimar la Pietroșani. Intervenția a fost una foarte dificilă pentru pompierii argeșeni, deoarece a durat aproximativ 7 ore, iar flăcările s-au propagat și la anexele și casele de locuit învecinate, până la sosirea forțelor de intervenție. Conform informațiilor noastre, pe lângă gater au fost afectate de flăcări și locuințele familiei Ghilencea.

„Au ars acoperișul halei pe o suprafață de circa 800 mp și două case, plus anexele pe o suprafață de 640 mp, fiind distruse și utilaje: drujbe, gatere. Cauza probabilă de incendiu a fost un scurt circuit electric generat de un cablu electric defect”, a informat ISU Argeș. 

Exclusivitate! Fotografii inedite primite de la unul dintre constructorii „celui mai bun drum din lume”

Luni, 20 Septembrie 2021 10:02

# 47 de ani de la inaugurarea Tranfăgărășanului

# Gheorghe Iordache: „În iarna anului 1972 am fost nevoiți să oprim lucrările din cauza iernii foarte grele…”

În data de 20 septembrie 1974 s-a inaugurat șoseaua care, peste zeci de ani avea să fie supranumită ”cel mai frumos drum din România”. Construcția Transfăgărășanului a durat patru ani, iar la acea vreme a necesitat o muncă titanică. La 47 de ani de la inaugurarea acestuia încă se vorbește despre felul în care s-a amenajat și despre cei care au lucrat acolo.

Potrivit ziarelor vremii, la realizarea spectaculosului drum, construit între anii 1970-1974, ”au lucrat mii de oameni (…) militarii forţelor armate, unităţi de genişti, care au adus o contribuţie hotărâtoare la realizarea Transfăgărăşanului” şi a altor categorii sociale ”mii de muncitori, mineri, tehnicieni, ingineri şi proiectanţi la unităţile Ministerelor Energiei Electrice, Transporturilor şi Telecomunicaţiilor” (”România Liberă”, 21 septembrie 1974), dar care a implicat şi numeroase sacrificii.

 

Pagina 3 din 209

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea