Împreună pentru comunitate - „Adoptă un parc!”

Luni, 29 Martie 2021 22:44

# Sâmbătă au fost plantați 70 de arbori
Adient Trim Pitești, în parteneriat cu Primăria Municipiului Pitești și cu SC Salpitflor Green SA., au plantat 70 de arbori!
Sâmbătă, 27.03.2021, ziua în care, la nivel internațional, este marcată nevoia de a proteja natura prin cea mai mare mișcare voluntară de mediu din istorie – Ora Pământului, a avut loc, în Parcul Lunca Argeșului, o acțiune de voluntariat inițiată de Adient Trim Pitești, în parteneriat cu Primăria Municipiului Pitești și cu SC Salpitflor Green SA.

Iluminatul public a fost oprit pentru o oră, în Piața Primăriei Pitești

Luni, 29 Martie 2021 22:31

# Inițiativă pentru a marca Ora Pământului!
Sâmbătă, 27 martie, Earth Hour (Ora Pământului), cea mai mare mișcare voluntară de mediu din istorie, a reunit,  încă o dată, oamenii din întreaga lume care și-au arăta angajamentul față de planetă. Primăria Municipiului Pitești a susținut această inițiativă, prin întreruperea iluminatului public în zona Pieței Primăriei, în seara de sâmbătă, 27 martie, între orele 20:30 și 21:30, acest gest simbolic fiind un îndemn către toți piteștenii de a se alătura milioanelor de oameni din jurul lumii care, în această oră, își arată dorința de a trăi în armonie cu natura.

 

Branşament de apă ilegal - identificat în zona Târgului Săptămânal

Luni, 29 Martie 2021 12:08

Societatea Apă Canal 2000 S.A. a intensificat campania de identificare şi sancţionare a consumatorilor care fraudează consumul de apă.

Astfel, după ce în primele două luni ale anului 2021 au fost identificaţi trei agenţi economici - două spălătorii auto şi un restaurant, care deţineau instalaţii clandestine de ocolire a contorului de apă, în urma unei acțiuni de control care s-a desfășurat în data de 23.03.2021 la un agent economic cu profil de activitate „Spălătorie auto‟ de pe raza comunei Bradu - zona Târgului Săptămânal, o echipă din cadrul Serviciului Control al S.C. Apă Canal 2000 S.A. a constatat că agentul economic avea dublu branşament, care îi permitea fraudarea consumului de apă.

Prefectul de Argeș s-a vaccinat!

Joi, 25 Martie 2021 22:39

Emilia Mateescu s-a apucat, serios, de treabă la Prefectură. Și, pentru că intră în contact cu numeroase persoane, s-a și vaccinat!
Emilia Mateescu: ”Astăzi (joia trecută, n.r.)  mi-a venit rândul la vaccinare. Am decis să fac acest lucru fiindcă îmi doresc să mă protejez atât pe mine, cât și pe cei din jur. Vă îndemn pe toți să vă vaccinați!
Sunt optimistă și încrezătoare că numai așa putem depăși această perioadă dificilă și vom reveni la normalitate. În perioada imediat următoare vom mări numărul centrelor de vaccinare din Argeș, astfel încât numărul celor vaccinați să crească.”

 

Dănuț Dinu a pierdut mandatul de consilier local

Joi, 25 Martie 2021 15:21

Dănuț Dinu a pierdut mandatul de consilier local, la Pitești. Prefectul de Argeş, Emilia Mateescu, a semnat ordinul de încetare a mandatului acestuia ca urmare a excluderii sale din organizaţia municipală a PMP.

Dinu s-a prezentat astăzi la ședința CL Pitești unde  i s-a adus la cunoștință de juriștii primariei că și-a pierdut calitatea de consilier local.

Decizia Instituției Prefectului poate fi atacată în instanţă!

Amintim că Dănuț Dinu a ieșit consilier local pe lista PMP Argeș, după ce a candidat și la funcția de primar al municipiului Pitești, din partea aceluiași partid, clasându-se pe locul 4. La scurt timp după încheierea alegerilor locale, în Comitetului Executiv Judeţean al Partidului Mişcarea Populară Argeş s-a decis, prin vot secret, excluderea lui Dinu din cadrul partidului.

Nedepunerea cererii pentru indemnizaţia cuvenită persoanelor cu handicap nu conduce la inexistența dreptului

Marţi, 23 Martie 2021 17:45

# Decizie importantă luată de judecătorii Curții de Apel Pitești

Curtea de Apel Piteşti, Secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal, a decis într-un dosar că nedepunerea cererii pentru indemnizaţia socială cuvenită persoanelor cu handicap nu conduce la inexistența însăși a dreptului, ci poate avea cel mult semnificația amânării plății acesteia până după momentul depunerii cererii. Asta pentru că, susțin judecătorii, dreptul la indemnizaţie se naşte chiar de la data emiterii certificatului de încadrare în grad de handicap, în temeiul Legii nr. 448/2006.

 

 

Prefectura Argeș - demersuri pentru a aduce în județ două containere modulare

Marţi, 23 Martie 2021 14:19

Având în vedere solicitările Spitalului de Pneumoftiziologie Leordeni şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă, referitoare la lipsa unor spaţii corespunzătoare triajului epidemiologic şi, respectiv, decontaminării personalului medico-sanitar şi auxiliar din județ, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis în şedinţa extraordinară de vineri, 19 martie, ca Instituţia Prefectului să efectueze demersurile necesare pentru obţinerea a două containere modulare şi a sistemelor de încălzire corespunzătoare.

Mioveni - 600 de câini care așteaptă să fie adoptați de către iubitorii de animale

Luni, 22 Martie 2021 14:25

Administrația locală, prin serviciile oferite de Biobaza aflată în administrarea SC S.Ed.C. Mioveni SRL, este permanent preocupată de ținerea sub control a fenomenului câinilor fără stăpân, ameliorarea sănătății și bunăstării animalelor din adăpost, stoparea înmulțirii necontrolate, precum și încurajarea adopțiilor acestora.
În acest sens, s-au început o serie de lucrări de extindere a padocurilor animalelor și reabilitarea spațiilor deja existente în Biobază.

 

ȘCOALA ALTFEL LA MUZEUL NAȚIONAL BRĂTIANU

Luni, 22 Martie 2021 14:09

Dacă istoria este cea mai frumoasă poveste, atunci trebuie să spunem generației tinere povestea noastră, a românilor, în deplinul ei adevăr.  Muzeul Național Brătianu are această misiune, prin prisma activităților sale de pedagogie muzeală.  Pornim de la acest considerent fiindcă, în trecut, cel puțin o generație de tineri români a învățat la școală o istorie ciuntită.
Monarhia românească și familiile boierești care au contribuit la edificarea statului modern român sunt fundamente indiscutabile ale istoriei naționale, iar copiii și tinerii aflați la începuturile învățării trebuie să le cunoască, să le înțeleagă importanța și să le aprecieze opera istorică.

„Școala altfel”, la Biblioteca Orășenească Topoloveni

Luni, 22 Martie 2021 14:08

Săptămâna trecută s-au desfășurat mai multe activități în cadrul programului educațional “Școala altfel”, la Biblioteca Orășenească Topoloveni. Una dintre activități a fost susținută alături de clasa pregătitoare aflată sub îndrumarea d-nei prof. Moisescu Maria. S-a prezentat biblioteca, s-a făcut un review al poveștilor și personajelor cunoscute de elevi. Copiilor li s-a citit povestea “Amos e răcit!” și s-a experimentat reacția microbilor (piper) în mediul curat (apă și detergent).

 

Apa potabilă va fi sistată în Albota, pe 23 martie

Luni, 22 Martie 2021 13:24

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile în comuna Albota, în ziua de marţi, 23 martie, între orele 9 - 14, fiind afectaţi utilizatorii din satul Mareş. Oprirea furnizării apei este necesară pentru executarea de lucrări în cadrul contractului „Instalaţie de filtrare apă în comuna Albota, sat Mareş”.
„Ne cerem scuze faţă de abonaţii afectaţi de această oprire şi îi rugăm să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei”, transmite conducerea societăţii Apă Canal 2000 SA Piteşti.

Neurochirurgul Alexandru Goleșteanu, unul dintre medicii tineri ai Spitalului Județean: „Secția în care lucrez este comparabilă cu una de nivel universitar”

Luni, 22 Martie 2021 12:56

Mulți medici tineri au ales să-și exercite profesia în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP), în vreme de pandemie. În timp ce multe spitale din țară se confruntau cu deficit de personal, conducerea unității, în semn de solidaritate, a venit în întâmpinarea acestora, detașând specialiști către alte unități, pentru ca toți să depășim cu bine această perioadă fără precedent.

De asemenea, au fost atrași și medici no în cadrul echipei instituției. Astfel, doctori tineri, dar experimentați, care au realizat cu succes intervenții de mare complexitate sau au tratat cazuri grave, reușind să salveze nenumărate vieți, lucrează acum în cadrul SJUP.

 

S-au împlinit 16 ani de neurochirurgie la Pitești!

Luni, 22 Martie 2021 12:44

# Cu peste 10.000 de intervenții chirurgicale, secția se afirmă ca una de top la nivel național

# Două persoane se află, de la început, la cârma secției: prof. univ. dr. Mihai Popescu (foto), secondat de asistenta-șefă, Cornelia Dinculescu

S-au împlinit, în primăvara  aceasta,  16 ani de când, la Pitești, există neurochirurgie! Iar secția de specialitate, din cadrul Spitalului Județean Argeș, face, de multe ori, notă discordantă cu restul unității. Pentru că, aici, e curat! Pentru că sălile operatorii sunt la un alt nivel (atât ca amplasament, cât și ca performanțe), unde persoanele străine nu sunt primite, așa cum este normal!Pentru că medicina se face pe bune, pentru că asistentele sunt prezente și săritoare. Pentru că aici s-au făcut, de la înființare, peste 10.000 de intervenții chirurgicale!

Ziua Mondială a Apei - aniversată de societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti

Luni, 22 Martie 2021 12:36

 

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită anual la data de 22 martie, este un eveniment care aduce în centrul atenţiei diferite aspecte legate de apă, de preocupările şi provocările în gestionarea resurselor de apă.

Ziua Mondială a Apei din anul 2021, având tema „Preţuieşte apa“, este despre ceea ce înseamnă apa pentru oameni, adevărata ei valoare şi modul în care putem proteja mai bine această resursă vitală şi atrage atenţia aspra celor 2,2 miliarde de oameni care trăiesc fără acces la apă potabilă, precum şi la acţiunile întreprinse pentru atingerea Obiectivului 6 de Dezvoltare Durabilă: apă şi canalizare pentru toţi până în 2030.

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti a continuat activităţile dedicate Zilei Mondiale a Apei şi în acest an, organizând în cadrul Programului Educaţional Piky concursul de videoclipuri „Apa pentru mine“.

 

Peste 18 tone de deșeuri strânse din râul Argeș, în zona Prundu Mic

Luni, 22 Martie 2021 10:55

Personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor Argeș a intervenit, în luna martie, pentru igienizarea malului drept al râului Argeș, în zona Prundu Mic. La finalul unei intervenții foarte anevoioase, din cauza înălțimii malului, au fost strânse peste 18 tone de deșeuri de toate categoriile.

S-a acționat cu utilajele din dotare, dar cea mai dificilă misiune a fost a celor 15 salariați din cadrul formațiilor de lucru care au depus eforturi considerabile pentru a strânge și încărca manual gunoiul.  Conform statutului de funcționare, instituția noastră asigură întreținerea albiilor prin menținerea secțiunilor optime de tranzitare a apelor la debite mari. Astfel, prin programul anual de gospodărire a apelor, se realizează reprofilări de albii, decolmatări și terasamente.

Bazinul hidrografic Argeș-Vedea se află, în continuare, sub atenționare hidrologică

Miercuri, 17 Martie 2021 13:49

 

Echipele de specialiști ale ABA Argeș-Vedea și ale Sistemelor de Gospodărire a Apelor monitorizează starea rețelei hidrografice și evoluția fenomenelor hidrologice periculoase, atât în teren cât și în cadrul serviciilor specializate .

Bazinul hidrografic Argeș-Vedea se află, în continuare, sub atenționare hidrologică, după cum urmează:

- - Cod galben pentru bazinele râurilor: Argeş – afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Ilfov şi Giurgiu), Călmăţui (judeţele: Olt şi Teleorman), Vedea – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Argeş, Olt şi Teleorman).

 

- - Cod portocaliu pentru : râul Neajlov – sector aval confluenţă râu Dâmbovnic – amonte Stația Hidrotehnică Călugăreni (judeţul Giurgiu), în intervalul 17 martie ora 13:00 – 18 martie ora 16:00.

 

Un călineștean a devenit noul Comandant al Școlii de Instruire Interarme a Forțelor Terestre „Mihai Viteazul”

Miercuri, 17 Martie 2021 10:53

# Colonelul Marian-Gabriel Chilău a participat la misiuni în teatrul de operațiuni din Afghanistan
Joia trecută, în prezența Șefului Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă, și a reprezentanților autorităților locale și ai Forțelor Terestre Române, a fost marcată încheierea perioadei active a unei cariere îndelungate și impresionante, ce a cuprins 34 de ani sub arme în slujba națiunii române!
Col. dr. Marian Bae a predat comanda colonelului Gabriel Chilău, până atunci adjunctul unității.

Domnul colonel Marian Bae, comandantul Școlii de Instruire Interarme a Forțelor Terestre „Mihai Viteazul” și al Garnizoanei Pitești, și-a urmat întotdeauna convingerile, s-a confruntat cu provocări, a știut să ia decizii, a dat dovadă de un puternic simț de conducere. Astăzi, unitatea pe care a comandat-o are o reputație excelentă și datorită contribuției sale.

Înlocuită de la Spitalul de Pediatrie, Florina Gheorghe a ajuns director financiar la Spitalul de Boli Cronice Călinești

Marţi, 16 Martie 2021 14:22

După ce a fost înlocuită din funcția de manager al Spitalului de Pediatrie Pitești, în aprilie 2020, Florina Gheorghe și-a găsit rapid un nou loc  de conducere într-o altă unitate spitalicească din județ. În iulie 2020, aceasta a fost numită în funcția de director financiar –contabil interimar la Spitalul de Boli Cronice Călinești. Și de atunci i se tot prelungește interimatul pe o perioadă de câte trei luni. Pe 28 ianuarie 2021, Ion Mînzînă i-a prelungit, din nou ,interimatul la Spitalul de Boli Cronice.
Florina Gheorghe a fost înlocuită la Spitalul de Pediatrie Pitești cu dr. Tudor Ionescu, de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, după ce acesteia i-a expirat contractul de management pe 21 aprilie 2020.
A.V.

 

Lucrările la noul corp al Spitalul Județean Argeș - în grafic

Luni, 15 Martie 2021 14:24

În urmă cu un an, la Spitalul Județean de Urgență Pitești, începeau lucrările pentru construirea noului corp de clădire al acestei unități medicale județene, cea mai mare din Argeș.
„Am discutat cu constructorul care m-a informat că până în momentul de față s-a realizat aproximativ 95% din structura de rezistență a clădirii și 75% din structura interioară, fiind un record pentru județul Argeș în construirea unui spital. Reprezentatul firmei m-a asigurat că termenul va fi respectat, iar în luna martie a anului viitor lucrările vor fi încheiate.”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu.

Noutăți legislative în domeniul asigurărilor sociale

Luni, 15 Martie 2021 14:04

Având în vedere prevederile Legii nr. 16/2021 a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, CASA JUDEȚEANĂ DE PENSII ARGES aduce la cunoștința beneficiarilor sistemului public de pensii, următoarele modificări la sistemul public de pensii:
I. Începând cu data de 12 martie 2021, câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat este de 5.380 lei.
II. Începând cu data de 12 martie 2021, cuantumul ajutorului de deces în cazul asiguratului sau al pensionarului este de 5.380 lei.
În cazul unui membru de familie al asiguratului sau al pensionarului, cuantumul ajutorului de deces este de  2.690 lei.

 

Pagina 3 din 194

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea