Sponsorizare de 10.000 de lei pentru reabilitarea casei Elisabetei Rizea de la Nucșoara

Luni, 05 Octombrie 2020 21:24

# Pe 6 octombrie, se vor comemora 17 ani de la trecerea în nefiinţă a faimoasei luptătoare anticomuniste

Casa din comuna argeşeană Nucşoara, unde a trăit Elisabeta Rizea, unul dintre simbolurile luptei anticomuniste, va fi transformată în muzeu. Lucrările de reabilitare au început în această vară, iar prima etapă a reabilitării a fost deja finalizată în luna august. Veştile bune vin în continuare. Un om de afaceri din Argeș a oferit o sponsorizare de 10.000 lei, cu ajutorul acestor bani fiind cumpărată șiță și plătiți muncitorii.

Biblioteca Topoloveni - ȘTIM ÎMPREUNĂ!

Luni, 05 Octombrie 2020 21:21

Săptămâna trecută, copiii din Topoloveni au citit, împreună, o carte, la bibliotecă. Un proiect de suflet, în parteneriat cu Biblioteca Judeteană  "Dinicu Golescu" și Centrul Europe Direct Arges.
Obiectivele proiectului sunt:
- familiarizarea cu activitatea de citit cu voce tare a cărților ilustrate,
- dobândirea de abilități de citire cu voce tare,

 

Marcaje rutiere noi, la Pitești, sub supravegherea purtătorului de cuvânt al Poliției Locale

Luni, 05 Octombrie 2020 21:14

Vineri după-amiaza, pe strada Teilor, în urma lucrărilor de reasfaltare  a trebuit refăcut și marcajul rutier, cu vopsea specială, reflectorizantă. Lucrările s-au efectuat sub directa supraveghere a lui Bogdan Aristănțoiu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești. Acesta, alături de colegii săi, au luat măsurile necesare pentru efectuarea în bune condiții a marcajelor și pentru a fi evitate evenimentele rutiere.

Intrat, acum câțiva ani, în moarte clinică, Institutul de la Ștefănești începe să își revină!

Luni, 05 Octombrie 2020 21:10

# Directorul Dorin Sumedrea (foto): „Luna trecută am reușit să achităm datoriile către ANAF, circa 6 milioane de lei”

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură Ştefănești reușește să supraviețuiască și chiar să facă pași timizi spre dezvoltare, în vremuri de restriște pentru instituțiile de profil. De aproape doi ani este condus de  Dorin Sumedrea, absolvent al Facultății de Agricultură de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Dorin Sumedrea este și doctor în horticultură, titlu obținut în 2001.

 

Festivitate de deschidere ciudată la Universitatea Pitești

Luni, 05 Octombrie 2020 13:06

Joia trecută, pe la prânz, am urmărit, live, pe internet, cea mai ciudată festivitate de deschidere a Universității Pitești: în pandemie, fără politicieni, fără invitați. La eveniment, alături de conducerea universității – Rectorul Dumitru CHIRLEȘAN, Președintele Senatului Universitar  - Mihaela DIACONU, prorectorii și decanii facultăților, au fost  așteptați să participe doar reprezentanții studenților anului I. Nu primar, nu prefect, nu președinte de Consiliu Județean. De, a picat fix după alegerile locale, când învingătorii sunt ocupați cu șampania, iar învinșii își ling, retrași, rănile.
Facultățile își încep cursurile în sistem on-line, rectorul Chirleșan exprimându-și speranța ca, cel mai târziu din semestrul următor, studenții să poată fi reuniți cu profesorii în sălile de curs.

Pitești. Din 1 octombrie se poate livra agentul termic

Luni, 05 Octombrie 2020 12:58

# Furnizarea acestuia  se va realiza după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv a unor temperaturi sub 10º C
Primăria Municipiului Pitești, prin Termo Calor Confort S.A., anunță că, începând cu data de 1 octombrie 2020, va începe încărcarea cu apă a instalațiilor de alimentare cu energie termică pentru încălzire, în vederea pregătirii rețelei de termoficare pentru sezonul rece.

 

Un nou antrenor la FC Argeș! Numirea este criticată de suporteri

Luni, 05 Octombrie 2020 11:01

Clubul FC Argeș a anunțat încetarea raporturilor contractuale pe cale amiabilă cu antrenorul Ionuț Badea. Începând de luni, 5 octombrie, de pregătirea echipei se ocupă Ionuț Codruț Moșteanu care a făcut parte din staff-ul fostului antrenor și care cunoaște foarte bine lotul de jucători.

Noul antrenor principal al alb-violeților va fi ajutat de secundul Dragoș Radu și antrenorul cu portarii, Viorel Dumitrescu. Moșteanu a fost secundul lui Sorin Cârțu la Pandurii, secund la CFR Cluj (a colaborat aici şi cu Jorge Costa, şi cu Ioan Andone), Poli Iaşi (2013), interimar și apoi principal la FC Vaslui. Ionuț Badea a preluat FC Argeș pe 8 octombrie 2019, reușind promovarea în Liga I după o absență de 11 ani.

UPDATE! Noi restricții în trei comune din Argeș cu incidenţă de peste 1,5/1.000 a cazurilor de COVID-19

Joi, 01 Octombrie 2020 13:12

 

 

UPDATE: „Astăzi, 1 octombrie, s-a întrunit din nou CJSU. Având in vedere că incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul Sar-Cov 2 in ultimele 14 zile a sărit de 1,5/ 1000 de locuitori, au fost dispuse aceleași măsuri restrictive ca în cazul comunelor Șuici și Brăduleț și pentru comuna Râca”, informează Prefectura Argeș.

 

Mai multe unități școlare din Pitești au trecut la cursuri online. Au fost diagnosticate cazuri pozitive COVID-19

Joi, 01 Octombrie 2020 12:43

Sunt mai multe cazuri confirmate cu COVID-19, la elevi, personal didactic și auxiliar, în cinci unități de învățământ din Argeș. Au fost luate măsuri urgente într-o grădiniță cu program prelungit, doua licee și doua școli generale. Unitățile școlare au trecut la cursuri on-line.

„Sunt 5 unitati de învățământ din mun. Pitești, unde au fost diagnosticați pozitiv elevi sau personal didactic și auxiliar: o grădiniță cu program prelungit, doua licee și doua școli generale. În toate aceste unitati s-au luat măsuri, în sensul că s-au închis clasele unde au fost identificate și s-a trecut la cursuri on line. Este vorba despre Grădinița cu program prelungit „Floare de Colț” - suspendare cursuri la doua grupe; Liceul Sportiv și Liceul Economic - supendare cursuri la două clase de-a XII-a; Școlile Marin Preda și Negru Vodă - o clasă a IV a și una a V-a”, informează Instituția Prefectului Argeș. Foto: descriptiv.

 

 

O mașină de poliție a luat foc, în urma unui accident petrecut la Câmpulung

Joi, 01 Octombrie 2020 07:32

O mașină de poliție, aflată în patrulare pe raza municipiului Câmpulung, a lovit, la o intersecție, o mașină condusă de o tânără de 18 ani. Din primele informații, tânăra nu a acordat prioritate de trecere autospecialei care circula regulamentar, pe drum cu prioritate.

 

Camelia Pârvu, Magda Papaianopol și Diana Năstase - cele trei judecătoare ce vor face parte din Biroul Electoral de Circumscripție Județean

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:38

Joi, 24 septembrie, ora 13, în Sala de ședințe nr. 3 a Tribunalului Argeș are loc desemnarea, prin tragere la sorți, a celor trei judecători care vor face parte din Biroul Electoral de Circumscripție Județean pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Mare agitație,  mulți  curioși să afle cine se va afla de această dată printre preferații zeiței Fortuna. Mai ales că, de vreo câteva alegeri încoace, se regăsesc cam aceleași nume în componența comisiei, iar banii câștigați nu sunt deloc puțini.
La tragerea la sorți au fost înscriși 15 judecători, dintre care câțiva au participat chiar în sală, la extragerea bilețelelor norocoase.

Procurorul Mădălina Nicoleta Pătru rămâne șefă a Secţiei judiciară a Parchetului județean

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:36

Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, pe 22 septembrie, cine va fi șefa Secţiei judiciară la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. CSM a prelungit delegarea în funcție, până la sfârșitul anului, procurorului  Mădălina Nicoleta Pătru.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât prelungirea delegării în funcţia de procuror şef Secţie judiciară la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a doamnei PĂTRU MĂDĂLINA NICOLETA, procuror la această unitate de parchet, începând cu data de 01.10.2020, până la ocuparea funcţiei prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 3 luni”, se arată în hotărârea CSM.

 

DIRECTORUL CLUBULUI SPORTIV REAL BRADU: ”Cred că va fi un an foarte greu pentru tot sportul românesc, dar sperăm să depășim acest moment cu bine”

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:32

Epidemia de coronavirus a lovit din plin și lumea sportului. Ionuț Nae, directorul ClubuluiSportiv Real Bradu, declară că în momentul de față sunt slabe șansele să înceapă campionatele. ”Totul este incert în momentul acesta. Dacă se vor menține restricțiile actuale la nivelul fotbalului amator, mă refer la liga a 3-a, liga a 4-a și liga a 5-a, sunt slabe speranțe să înceapă campionatele prea curând. Nu putem decât să așteptăm. Sperăm ca situația epidemiologică din țară și din județ să se îmbunătățească și să revenim la normal cât mai curand.

Primăria Pitești suspendă a XV-a ediție a Târgului „Toamna Piteșteană”

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:30

În contextul epidemiologic actual, în scopul reducerii infectărilor cu COVID 19, Primăria Municipiului Pitești suspendă a XV-a ediție a Târgului „Toamna Piteșteană”, din acest an. Din analizele efectuate cu instituțiile statului care au atribuții în domeniul sănătății publice a rezultat că, potrivit legislației în vigoare la acest moment, se pot organiza manifestări cu maxim 100 de participanți, din cauza pandemiei COVID - 19. Având în vedere numărul mare de cereri ale producătorilor și ale comercianților, precum și estimarea unei prezențe numeroase a publicului, această obligație legală este imposibil de respectat. Decizia suspendării târgurilor de profil a fost luată la nivelul mai multor orașe din România, în vederea respectării legislației în vigoare și a asigurării protecției sanitare a populației.

 

 

Au venit tabletele pentru copii, la Inspectoratul Școlar Argeș

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:21

# Peste 6500 de tablete vor aduce zâmbetul pe chipurile elevilor din Argeș!

Prin Proiectul Național ”Școala de acasă”, inițiat de Ministerul Educației și Cercetării, s-a asigurat accesul la învățare pentru elevii mai puțin favorizați, în actualul context pandemic.
Criza sanitară ne-a schimbat tuturor stilul de viață, dar asta nu ne-a împiedicat să ne adaptăm din mers și să gândim în perspectivă. Evident că primii beneficiari ai proiectelor guvernamentale au fost copiii și educația acestora, pentru că o societate responsabilă își asigură viitorul.

Povestea inginerului francez de automobile care vrea să devină salvator montan în Argeș

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:17

Recent, la Centrul de Pregătire Salvamont din Padina, a avut loc Școala Națională de Salvamont, unde s-a desfășurat o amplă activitate de formare a salvatorilor montani din întreaga țară. La eveniment, din partea Salvamont Argeș, a luat parte și cetățeanul francez Julien Berquez. Julien este de mai mulți ani salvator montan voluntar, integrându-se cu succes în inimioasa echipă a Salvamont Argeș. De profesie inginer de automobile, acesta este și un iubitor al muntelui, pasiune descoperită chiar în România, în urmă cu vreo 12 ani.

 

Pitești. Începând cu data de 29 septembrie, distribuirea măștilor de protecție se va face la fostul sediu al CAR Pensionari

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:00

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Pitești anunță prelungirea perioadei de distribuire a măștilor de protecție pentru persoanele defavorizate, conform OUG nr. 78/2020.
Începând cu data de 29.09.2020, distribuirea măștilor de protecție se va face la sediul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Pitești (Bd. Republicii  nr. 117B, bloc D5B, parter - fostul sediu al CAR Pensionari), după următorul program:

Elevii de 10 ai Argeșului, premiați de ISJ Argeș

Miercuri, 30 Septembrie 2020 10:22

 

Vinerea trecută, în cadrul I.Ș.J. Argeș, într-o atmosferă emoționantă, elevilor de nota 10 ai județului Argeș le-a fost recunoscută valoarea și munca perseverentă.

”Bună dimineața, oameni frumoși!”- a fost salutul cu care elevii și părinții au fost întâmpinați de către doamna inspector școlar general, Elena Liliana Murguleț.

 

Fraudă la vot: dosare penale la Câmpulung, Beleți-Negrești, Negrași și Coșești

Duminică, 27 Septembrie 2020 17:24

Update: Numărul dosarelor penale, legate de neregulile de la alegerile locale, au ajuns la șapte , în Argeș. Au mai fost întocmite trei dosare penale, două, la  Curtea de Argeș și Țițești, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot și unul pentru amenințare, la Săpata.

Știrea inițială: În ziua votului, în Argeș nu au lipsit incidentele. IPJ Argeș a transmis, duminică, 27 septembrie (ora 15.00) că s-au primit 24 de sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni electorale. Au fost întocmite patru dosare penale: două sub aspectul săvârșirii infracțiunii de frauda la vot la Câmpulung și Beleți-Negrești, unul privind dispariția unei ștampile de vot la Coșești, respectiv unul privind săvârșirea infracțiunilor de fals și uz de fals la Negrași.

Dosar penal pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale, la Bârla

Duminică, 27 Septembrie 2020 10:32

Scandal în cabinetul unui medic de familie din comuna Bârla. Doctorița a făcut plângere la poliție, acuzând că a fost agresată, din cauza unor adeverițe medicale eliberate pentru urna mobilă. Încidentul a avut loc sâmbătă seara. Polițiștii au deschis un dosar penal.
Mai multe persoane au acuzat-o pe doctoriță că eliberează adeverințe pentru urna mobilă unor persoane care nu ar avea nevoie de ele. Unul dintre scandalagii a sunat la 112. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că adeverințele erau justificate. Au amendat persoana care a sunat la 112 și fac cercetări pentru lovire și amenințare. În cauză se fac cercetări și pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

 

Pagina 3 din 180

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea