Sute de argeșeni au ajuns la Urgențe, în perioada Sărbătorilor Pascale

Marţi, 26 Aprilie 2022 09:56

 

Și în acest an, argeșenii au ”pierdut lupta” cu mâncarea și paharele de alcool și au ajuns la Urgențe, la Spitalul Județean din Pitești. Cetățenii au dat uitării recomandările medicilor și s-au înfruptat din toate bunătățile pregătite pentru masa de Paște.

Sărbătorile Pascale au adus, anul acesta, în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Pitești un număr mare de pacienți din cauza exceselor alimentare sau de alcool. Zeci de pacienţi au apelat la 112 și din cauza problemelor cardiace și oftalmologice.

Pastorală de Ziua Învierii Domnului nostru Iisus Hristos

Joi, 21 Aprilie 2022 15:48

"Dreptslăvitori Creștini și Creștine,

Cel dintâi cuvânt pe care trebuie să-l rostim în orice moment al zilei, și mai ales dis-de-dimineață, când vedem zorile nădejdii ivindu-se, dar și de cu seară, când ne apropiem de vatra casei odihnitoare este acel minunat: Mulțumesc, și să adăugăm: pentru toate, Doamne Dumnezeule!

Cred că nu este un cuvânt mai binecuvântat, care ne leagă de iubirea lui Dumnezeu, aducând slavă de mulțumire pentru darurile Sale, oferite de atâtea ori omenirii din preaplinul iubirii dumnezeiești.

Orice trezire a noastră, de fiecare dată, este o Înviere în miniatură, o revenire la viețuirea cea dintâi, iar bucuria este atinsă de nădejdea sfântă, că din nou suntem bineveniți în Grădina Maicii Domnului din România.

 

Clubul Copiilor Costești a luat parte la activitatea „PLANTEAZĂ UN POM, CA SĂ FII OM!”

Joi, 21 Aprilie 2022 09:05

O nouă inițiativă educativă de anvergură inițiată de Clubul Copiilor Costești s-a desfășurat în perioada 15 – 31 martie 2022, prilejuită de Ziua Mondială a Apei.

Clubul are o bogată tradiție în proiecte educative cu tematică ecologică, fiind din acest punct de vedere profund ancorat în schimbarea mentalităților, militând neobosit pentru mediu, pentru combaterea poluării și pentru un mod de viață sustenabil în armonie cu natura. S-au alăturat acestei inițiative 37 de instituții școlare din 15 județe în cadrul Proiectului Național de Parteneriat Educațional ”NU E BASM, NICI POEZIE, CÂND SPUNEM CĂ APA-I VIE!”.

Primăvara - sărbătorită la Mioveni

Joi, 21 Aprilie 2022 08:44

Centrul Cultural Mioveni, Consiliul Local și Primăria Orașului organizează o nouă ediție a evenimentului "Sărbătoarea Primăverii, Muncii și Bucuriei. Ziua Tineretului", care se va desfășura în perioada 29 aprilie – 1 mai 2022, în Zona de Picnic Făget.

La manifestare sunt așteptați să participe comercianți, producători agricoli, apicultori și meșteri populari din județ și nu numai, pentru a comercializa fructe și legume, produse agroalimentare, produse tradiționale, produse apicole, precum și obiecte meșteșugărești din creația proprie.

Perioada de înscrieri este 12 – 20 Aprilie 2022. Cererile de înscriere se depun la sediul Primăriei Mioveni însoțite de următoarele documente:

 

Profesor din Argeș: „Rezultatele obținute la simulări trebuie să fie un semnal de alarmă!”

Miercuri, 20 Aprilie 2022 09:14

În acest an, rezultatele obținute de elevii din anii terminali la simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat sunt mai mici față de cele de anul trecut. A spus-o ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a punctat faptul că, la unele discipline, elevii s-au descurcat mai bine decât colegii lor de anul trecut, dar, per total, sunt diferențe în minus la simulările care au fost susținute recent.

O profesoară de matematică de la Școla Gimnazială „Adrian Păunescu”, din Pitești a vorbit pentru Atitudine în Argeș despre motivele pentru care, în 2022 elevii din clasele a VIII-a au fost mai nepregătiți față de colegii lor mai mari:

 

Înotătorii de la CS Dacia Mioveni 2012 s-au calificat pentru Campionatele Naționale de natație

Miercuri, 20 Aprilie 2022 09:02

Au avut loc Regionalele Naționale de Cadeți (12-14 ani) – Izvorani.În urma acestei competiții, patru dintre cei cinci înotători ai clubului CS Dacia Mioveni 2012 s-au calificat pentru Campionatele Naționale de natație din luna iunie! Rizea Delia, Micu Melissa, Florea Bianca au trecut de cele două probe de barem 200 m liber și 200 m mixt, iar Vasile Stoica Eric de probele 400 m liber și 200 m mixt. La acest concurs au participat peste 300 de înotători din țară. Îi felicităm pe toți sportivii participanți și pe prof. Viorel Ciobanu!

 

Fundația Leul Albastru a organizat o campanie umanitară pentru 200 de refugiați ucraineni din Sighetu Marmației

Marţi, 19 Aprilie 2022 08:53

În perioada 8-11 aprilie 2022, Fundația Leul Albastru a organizat o campanie umanitară pentru 200 de refugiați ucrainieni care tranzitează prin Sighetu Marmației, localitate situată la graniță cu Ucraina, în cadrul proiectului „Start umanitar pentru copiii și mămicile din Ucraina”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Proiectul și-a propus sprijinirea a 200 de refugiați ucrainieni din Sighetu Marmatiei, aflați în situatii de criză din cauza Războiului din Ucraina, prin asigurarea de ajutoare materiale (150 de pachete alimentare și 50 de de pachete igienico-sanitare, conținând pamperși, șervețele umede, bavețele etc.) și organizarea de activități de integrare a acestora bazate pe sesiuni interactive de VR si AR (Realitate Virtuală și Realitate Augmentată), pentru a aduce o rază de speranță în inimile acestora că vor depăși cu bine situația critică actuală.

O altfel de Simfonie a Lalelelor. Tradiție, culoare și bucurie într-un cadru natural

Luni, 18 Aprilie 2022 14:06

#În cele trei zile ale evenimentului au participat peste 300 de mii de persoane

În ultimii doi ani, din cauza restricțiilor, Simfonia Lalelelor nu s-a putut organiza cu expoziții florale, târguri de flori, cu manifestări cultural-educaționale sau spectacole în aer liber. În schimb, anul acesta festivalul florilor a fost gândit ca un eveniment al tuturor piteștenilor, în care fiecare, indiferent de vârstă, să regăsească modalități de a savura cele trei zile de sărbătoare în orașul lalelelor. Iar totul a fost o reușită! Ajuns la cea de-a 45-a ediție, evenimentul din acest an a stat sub semnul schimbării. Simfonia Lalelelor a fost organizată, în premieră, în natură, în Parcul Lunca Argeșului, unde au fost plantați, pentru bucuria vizitatorilor, aproximativ 60 de mii de bulbi de lalea. Vedeta ediției a fost laleaua ce poartă numele orașului nostru: Tulipa Pitești!

 

Omul de afaceri Marian Drăgușin a devenit bunic

Luni, 18 Aprilie 2022 09:23

Doctorul și omul de afaceri Marian Drăgușin este, de miercurea trecută, bunic!

Proprietar al mai multor grupuri de firme cum sunt: Vinalcool Argeș SA (Fabrica de Oțet Topoloveni), DGM, Pitser, Spicul etc., dar și al multor imobile din Argeș, acesta ne-a declarat că a primit, recent, cel mai de preț cadou de la bunul Dumnezeu: un nepoțel.

Marian Drăgușin: „Am trăit, zilele trecute, emoții teribile. Este un vis devenit realitate, sper să fie începutul. Îmi doresc să am cel puțin 10-15 nepoți”.

Profesorii și angajații din învățământ primesc vouchere de vacanță!

Luni, 18 Aprilie 2022 09:14

În acest an, profesorii și angajații din învățământul de stat vor primi vouchere de vacanță, în valoare de 1.450 de lei. Aceste vouchere vor fi emise doar pe suport electronic. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial.

„Voucherele de vacanță aferente anului 2022 se emit doar pe suport electronic și sunt în cuantum de 1.450 de lei pentru un salariat, în limita sumelor prevăzute în bugetul alocat cu această destinație”, conform documentului, citat de Edupedu.ro.

 

CABINET DE ONCOLOGIE MEDICALĂ LA SPITALUL DIN MIOVENI

Luni, 18 Aprilie 2022 09:09

Cancerul reprezintă a doua cauză de deces la nivel mondial, după bolile cardiovasculare. Conform celor mai recente statistici ale DSP Argeș, anul trecut s-au înregistrat un număr de 2018 cazuri noi de afecțiuni tumorale, o creștere semnificativă față de 2020, când fuseseră înregistrate 1864 cazuri noi. La sfârșitul anului trecut au rămas în evidență un număr de 20.551 bolnavi.

Din dorința de a lupta pentru viață și de a oferi pacienților o șansă și o calitate a vieții mai bună, la Spitalul Mioveni va funcționa și un cabinet de ONCOLOGIE MEDICALĂ. Potrivit conducerii spitalului, programările pentru noul cabinet pot fi făcute de vineri, 15 aprilie 2022.

Concert de Florii la Biserica “Sfânta Vineri” Pitești

Sâmbătă, 16 Aprilie 2022 09:39

Corala bărbătească “Dumitru Georgescu Kiriac” din Pitești îi invită pe iubitorii muzicii de calitate la un concert de Florii în biserică. Evenimentul are loc duminică, 17 aprilie, de la ora 19.00, la Biserica “Sfânta Vineri” din Pitești.

Concertul cuprinde un repertoriu bogat cu muzică corală, cu piese specifice sărbătorilor pascale, dar și piese instrumentale de mare popularitate la vioară și nai. Interpretează tinere talentate precum Sofia Butaru și Tiberiu Grancea la vioară și Mădălina Lupu și Elisa Uță la nai, toți de la Liceului de Arte “Dinu Lipatti” din Pitești.

 

Simfonia Lalelelor – un spectacol de culori la Pitești

Vineri, 15 Aprilie 2022 17:26

 

Cea de-a 45-a ediție a Simfoniei Lalelelor a fost gândită ca un eveniment al tuturor piteștenilor, în care fiecare, indiferent de vârstă, să regăsească modalități de a savura cele trei zile de sărbătoare în orașul lalelelor.

Evenimentul din acest an stă sub semnul schimbării. Simfonia Lalelelor este organizată, în premieră, în natură, în Parcul Lunca Argeșului, unde sunt plantați, pentru bucuria vizitatorilor, aproximativ 60 de mii de bulbi de lalea.

Vedeta ediției este laleaua ce poartă numele orașului nostru: Tulipa Pitești! În cadrul celor peste 170.000 de bulbi de lalea plantați în tot orașul, 30.000 erau doar bulbi din soiul Tulipa Pitești!

Reţeaua de canalizare nu este coşul de gunoi al localităţii în care trăim!

Miercuri, 13 Aprilie 2022 12:40

Societatea Apă Canal 2000 SA este preocupată de protecţia mediului înconjurător şi promovarea unei atitudini de respect faţă de natură, desfăşurând în acest sens campanii de informare, educaţie şi responsabilizare a cetăţenilor faţă de problemele de mediu, cu impact asupra condiţiilor de viaţă a populaţiei.

Calitatea vieţii, sănătatea noastră şi menţinerea unui mediu înconjurător curat depind şi de serviciul de canalizare, un serviciu extrem de important în viaţa tuturor. Funcţionarea corespunzătoare a sistemului de canalizare este influenţată în mare măsură de modul în care noi toţi respectăm normele elementare cu privire la apele uzate deversate.

 

Pedepse cu închisoarea pentru cei care incendiază sau îngroapă deșeuri!

Marţi, 12 Aprilie 2022 19:32

Săptămâna trecută, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care prevede pedepse cu închisoarea, dar și amenzi usturătoare pentru cei care incendiază sau îngroapă deșeuri. E un semnal de alarmă care vorbește despre deserviciile care se aduc naturii, prin astfel de practici. Și cum educația nu mai funcționează, iar campaniile de informare nu au avut niciun succes, poate că închisoarea îi va speria pe români.

 

Percheziții în Argeș la persoane bănuite de trafic de droguri

Marţi, 12 Aprilie 2022 12:55

 

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat 6 percheziţii domiciliare, în județul Argeș, la locuințele unor persoane, bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc.

În dimineaţa de 12 aprilie, polițiștii au desfășurat șase percheziţii domiciliare în localităţile Piteşti, Câmpulung și Mioveni, la locuinţele a șapte persoane, bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc.

 

Acțiunile au fost executate în cadrul a două dosare penale, ce vizează destructurarea a două grupări specializate în trafic de droguri de risc și de mare risc, formate din patru, respectiv trei membri.

 

Bazinul presostatic din ștrand este deschis!

Marţi, 12 Aprilie 2022 09:49

Primăria Municipiului Pitesti informează că toate operațiunile de montare, de verificare și funcționare a balonului presostatic montat pe bazinul de 50 de metri din Ștrandul „Costache Negri” au fost finalizate!

De asemenea, au fost întreprinse acțiunile de verificare a bazinului și de umplere a acestuia cu apă tratată conform prevederilor legale.

Astfel, sportivii și-au putut relua activitatea în condiții optime, începând de marți,  5 aprilie 2022. De la această dată, zilnic, un număr de până la 100 de sportivi au intrat  la antrenamente, conform orarului organizat de SABIBA din cadrul SPEPMP și de reprezentanții cluburilor afiliate FRNPM.

Tenismena Flavia Ogrezeanu revine sub culorile Daciei Mioveni!

Marţi, 12 Aprilie 2022 07:52

# Flavia este componentă a lotului național U14 al României

CS Dacia Mioveni 2012 este clubul la care Flavia Ogrezeanu a început inițierea în tenisul de câmp, când avea vârsta de 6 ani, sub supravegherea antrenorului Robert Bână, cel care a făcut-o să se îndrăgostească de acest sport. Flavia este componentă a lotului național U14 al României, ocupând recent locul 2 la selecția națională. Are 14 ani, deocamdată joacă în competițiile U14, dar în acest an va face trecerea la nivelul U16.

A participat la numeroase competiții de nivel național și internațional. Enumerăm câteva rezultate importante din ultimul an:

- Locul 2 la Selectia Nationala ( componenta a lotului natioanal U14 al Romaniei)

 

 

Proiectul ”Fii avocat în școala ta” a devenit viral printre elevi și profesori

Marţi, 12 Aprilie 2022 07:30

Luminița Ioana (Decanul Baroului Argeș), coordonatorul FAST (”Fii avocat în școala ta”), a vorbit la emisiunea TVR  - ”Avocatul dumneavoastră” despre impactul proiectului ”Fii avocat în școala ta”. Sunt deja mii de elevi care au beneficiat de primul modul de educație juridică non-formală.

Avocații aduc în școală situații reale de viață, ceea ce a făcut ca interesul tinerilor să fie peste așteptări. Profesorii au un rol esențial prin susținerea avantajelor educației non-formale ca suport pentru crearea de abilități și competențe noi în rândul tinerilor.

Proiectului educațional „VERDE GO”, în școlile din Budeasa

Marţi, 12 Aprilie 2022 07:28

„Atențiune! Atențiune!

La Budeasa, cu mic, cu mare,

Suntem într-un proiect de reciclare,

Hârtie noi colectăm,

VERDE GO să câștigăm!”, transmit reprezentanții Școlii Gimnaziale Nr. 1. Budeasa.

 

 

Pagina 3 din 228

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea