Vești bune de la Spitalul Județean și Spitalul de Pediatrie. S-a dat ordinul de începere a lucrărilor

Miercuri, 28 Decembrie 2022 10:38

Sfârșitul de an vine cu vești bune de la Consiliul Județean Argeș în privința infrastructurii în sănătatea argeșeană! Ambulatoriile Integrate de la Spitalul Județean Urgență Pitești și Spitalul de Pediatrie vor fi extinse, modernizate și dotate cu aparatură de ultimă generație.

„Acestea sunt ultimele două proiecte pe fonduri europene, din cele 13 accesate de Consiliul Județean Argeș în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, unele fiind deja finalizate, pentru care s-a dat ordinul de începere a lucrărilor”, a precizat Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

Dosar penal pentru că vindea, fără drept, articole pirotehnice

Marţi, 27 Decembrie 2022 14:58

În perioada 23-26 decembrie, polițiștii argeșeni au continuat activitățile de verificare a respectării prevederilor legale din domeniul comercializării de articole pirotehnice, în cadrul acțiunii _Foc de Artificii 2022-2023.

Astfel, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au verificat patru puncte de lucru din municipiul Pitești, ale unei societăți comerciale autorizate să desfășoare operațiuni cu articole pirotehnice, nefiind constatate nereguli.

 

Zeci de argeșeni au ajuns la spital, în perioada sărbătorilor, din cauza exceselor alimentare și de alcool

Marţi, 27 Decembrie 2022 14:45

Sărbătorile au adus, și anul acesta, în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Pitești un număr mare de pacienți din cauza exceselor alimentare sau de alcool.

Zeci de pacienţi au apelat la 112 și din cauza problemelor cardiace și respiratorii.

În cele patru zile, 23-26 decembrie, 707 pacienţi s-au prezentat la UPU.

Opt femei au devenit mame de Crăciun, la Pitești

Marţi, 27 Decembrie 2022 12:03

Opt copii s-au născut de Crăciun la maternitatea Spitalului Județean Pitești. Pruncii, născuți în primele două zile de sărbătoare, au adus lacrimi de fericire. Vorbim de patru fetițe și patru băieței, toți sănătoși și voioși.

Opt femei au devenit mame de Crăciun, la Pitești. Cinci dintre copii s-au născut prin cezariană. Mămicile și bebelușii vor merge acasă înainte de Anul Nou.

 

Zece elevi din Argeș au primit câte o bursă de 2.000 de lei

Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 07:45

S-a desfășurat, recent, festivitatea de acordare a burselor de studiu, oferite de Fundația CID România, pentru elevii din clasa a IX-a domiciliați în mediul rural. Pentru anul școlar 2022-2023, 10 elevi din Argeș au primit câte o bursă, în valoare de 2.000 de lei, în cadrul programului „Proiect Nou Burse Dr. Michael Janson”. Bursa va fi utilizată doar pentru susținerea elevului în procesul educațional și a nevoilor lui personale.

În urma aplicării tuturor criteriilor de selecție, comisia de evaluare a decis să acorde bursele la câte doi elevi de la Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu” Mioveni și de la Colegiul Național „I.C. Brătianu” Pitești, respectiv la câte un elev de la Liceul Teoretic „Ion Barbu” Pitești, Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel” Domnești, Liceul Tehnologic Vedea, Colegiul Național „Alexandru Odobescu” Pitești, Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Mozăceni, Liceul Teoretic „Ion Cantacuzino” Pitești.

Zile cu program special în perioada următoare, la Târgul de Crăciun Pitești

Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 07:02

Continuă Târgul de Crăciun de la Pitești! Programul de funcționare al căsuțelor din Piața Primăriei, de Crăciun și de Anul Nou, este:

- 24 Decembrie - 11:00-16:00

- 25 Decembrie - 16:00-21:00

- 26 Decembrie - 11:00-21:00

- 31 Decembrie - 16:00-00:00

- 1 Ianuarie - 16:00-21:00

- 2 Ianuarie - 10:00-19:00

 

Miercuri, în centrul Piteștiului, vor sosi cete de colindători

Miercuri, 21 Decembrie 2022 12:44

 

Miercuri, 21 decembrie, centrul Piteștiului va răsuna de cântec și de veselie! Cete de colindători și de urători, sosiți din toate colțurile județului, vor arăta că spiritul străvechi al Crăciunului românesc tradițional, argeșean, este viu și puternic, păstrat cu drag de către tinerii din Argeș și adus, în dar, piteștenilor, pentru prima dată în 30 de ani!

Peste 280 de participanți vor porni, în alai, din Piața Milea, la ora 17:30, pentru a se opri în Piața Primăriei, la ora 18:00, unde va avea loc spectacolul extraordinar de colinde și obiceiuri autentice: Vasilca, Brezaia, Grâușorul, Răscovăitul, Capra, Plugușorul, Sorcova, colinde laice și religioase, desfășurate atât în fața primăriei, în Târgul de Crăciun, cât și pe scena urbană.

Consilierii locali PSD au împărțit cadouri copiilor de la grădinițele din Moșoaia

Miercuri, 21 Decembrie 2022 12:15

Acțiune de sărbători organizată marți, 20 decembrie, de consilierii locali PSD din Moșoaia în grădinițele din localitate.

Consilieri locali Simona Bușcă, Laurențiu Constantin Stoica și Marinică Pătru, cu sprijinul unor cetățeni inimoși din localitate, au reușit să aducă magia Crăciunului în inimile copiilor de la grădinițele: Bătrâni, Ciocănăi, Moșoaia și Hințesti.

 

Clinica de medicină dentară Dr. TEO - Obturația compozit

Miercuri, 21 Decembrie 2022 11:20

Dacă un dinte este lăsat netratat, cariile nu vor dispărea - s-ar răspândi mai adânc în interiorul acestuia. Când ajunge la țesutul pulpar (nerv) al canalului radicular, începe să provoace un adevărat disconfort sau chiar dureri intense de dinți.

Eroziunea smalțului face inevitabil ca dinții să fie vulnerabili la acumularea plăcii și la carii.

Obturațiile dentare din compozit ajută la prevenirea acestor daune viitoare, precum și a disconfortului pe care l-ar putea aduce! Compozitul dentar este o rășină sintetică care se folosește în stomatologie ca material restaurativ.

Cum reuşeste un parc auto cu două unităţi de alimentaţie publică (bar-restaurant) să nu plătească factura pentru apă şi canalizare?

Marţi, 20 Decembrie 2022 22:09

În cadrul ultimei acţiuni de control, care s-a desfăşurat în data de 14.12.2022 la un important parc auto din municipiul Piteşti, str. Târgul din Vale, o echipă a Serviciului Control din cadrul SC Apă Canal 2000 SA a identificat o legatură clandestină de ocolire a contorului montat de Operator pe forajul propriu al utilizatorului.

Agentul economic deţinea atât  branşament de apă conectat la reţeaua publică de distribuţie, cât şi o sursă proprie de apă, ambele utilizate pentru alimentarea a două unităţi cu profil de activitate bar-restaurant. Motivul verificării a fost consum de apă şi de canalizare în scădere, astfel încât în luna curentă factura emisă de societatea noastră ar fi avut o valoare de zero lei. Utilizatorul a fost identificat cu neconformitatea prezentată prin metode specifice de analiză utilizate în astfel de situaţii.

 

 

Deșeuri colectate din râul Argeș într-o campanie organizată de brandul ”Dorna”

Marţi, 20 Decembrie 2022 21:31

Cinci râuri din țară, 700 kg. de deșeuri colectate până acum. Această iniţiativă a vizat, în faza pilot, râurile Ialomiţa şi Dâmboviţa, după care a mers mai departe, în faza a doua, şi către râurile Argeş, Jiu şi Mureş.  Deşeurile acumulate de fiecare dispozitiv vor fi ulterior trimise la staţia de sortare şi apoi redirecţionate către fabricile de reciclare, pentru a fi transformate în materiale noi.

Miercuri, la Golești, primarii vor găti pentru copiii și bătrânii instituționalizați

Marţi, 20 Decembrie 2022 10:07

# Avem lista participanților! # Bebe Ivan (foto), primarul comunei Băbana, este singurul liberal înscris la concurs

Concurs de tăiat și preparat porci, miercuri, la Golești. Primarii argeșeni vor fi bucătari pentru casele de copii și bătrâni. Consiliul Judetean Argeș organizează, miercuri - 21 decembrie, la Muzeul Golești, evenimentul ”Tradiții și obiceiuri de Ignat din comuna mea”. O manifestare tradițională și, în același timp, filantropică.

Până acum, și-au anunțat participarea primăriile: Albota, Băbana, Boteni, Coșești, Lerești, Vulturești, Bradu, Rătești, Budeasa, Corbeni, Drăganu, Bascov, Recea, Popești Ștefan cel Mare, Bogați, Priboieni, Leordeni, Călinești, Teiu, Vlădești, Râca, Băiculești, Corbi, Mihăești, Mărăcineni.

 

 

Revelion 2023, la Pitești - eveniment de înaltă ținută, în premieră, dedicat tuturor vârstelor!

Marţi, 20 Decembrie 2022 10:04

Sâmbătă, 31 decembrie 2022, Piața Primăriei din Pitești va fi gazda unui eveniment deosebit, prin care municipalitatea își propune să îmbogățească tradiția spectacolului de Revelion, ducând-o la un alt nivel: o varietate clasic - modernă, care să încânte, în egală măsură, iubitorii de muzică simfonică, electronică sau populară, dar și pe cei care vor să danseze pe ritmuri moderne, mixate de un DJ profesionist. Efectele vizuale impresionante vor fi, de asemenea, prezente, iar focul de artificii care va încheia seara va reaprinde în inimi speranța unui an mai bun pentru toți!

 

Andrei Marius Andrei - locul 1 la un concurs de șah rapid

Marţi, 20 Decembrie 2022 09:38

Andrei Marius Andrei, șahistul de la CS Dacia Mioveni 2012, a obținut locul 1 la concursul de șah rapid under 14, "Cupa Elite" (omologat FIDE) organizat de clubul Noul Regat Crisade din Pitești, sâmbătă 10 decembrie. Concursul a fost arbitrat de Cristache Toculeț, Adrian Stănescu și Adelina Toculeț. Regula: Ritm de joc 15 minute KO, 6 runde.

La festivitatea de premiere a fost prezent și marele maestru internațional Mircea Pârligras, triplu campion al României la seniori. Parteneri instituționali ai evenimentului au fost Federația Română de Șah si Fundația Culturală Ilfoveanu și Badea. Andrei este antrenat de prof. Mihail Șerban. Are 14 ani și este elev la Școala Liviu Rebreanu din Mioveni. Îl felicităm pentru rezultatul obținut!


 

Clinica de medicină dentară Dr. TEO - ORTODONȚIA

Marţi, 20 Decembrie 2022 09:21

Sănătatea zâmbetului fiecăruia contează la orice vârstă și în orice situație.  Succesul tratamentului ortodontic este de a creea un echilibru perfect între toate părțile din cavitatea orală.

Ortodonția nu se aplică doar pentru aliniamentul perfect al dintilor, ci ajunge să fie o componentă importantă în rezolvarea multor afecțiuni, cum ar fi:

• Anomalii ale articulației temporo-mandibulare;

• Defecte osoase scheletale maxilare și/sau mandibulare;

• Completează tratamentul protetic permițând efectuarea unor lucrări perfecte din punct de vedere estetic și funcțional.

Rezultate remarcabile! Doi elevi geniali din Argeș - premiați de Ministerul Educației

Luni, 19 Decembrie 2022 14:37

# Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” - singura instituție de învățământ din județ premiată de ministrul Ligia Deca

Ministerul Educației a premiat, pe 12 decembrie, la Opera Națională din București, excelența din învățământul preuniversitar! Au fost recompensați elevii care au obținut distincții la olimpiadele și concursurile internaționale din acest an, cadrele didactice îndrumătoare, precum și unitățile de învățământ pe care elevii premiați le-au frecventat. Elevii români s-au clasat pe podium la toate competițiile internaționale la care au participat! În total, au fost recompensați 123 de elevi, fiind premiați cu 171 de distincții. În același timp, au fost premiate cadrele didactice care i-au pregătit (124), precum și unitățile de învățământ din care provin laureații (70).

 

Din 19 decembrie, se mută Policlinica Spitalului de Pediatrie Pitești

Luni, 19 Decembrie 2022 13:46

Atenție, argeșeni! Ambulatoriul Spitalului de Pediatrie Pitești intră în proces de modernizare. Din acest motiv va fi imposibilă derularea activității în cabinetele actuale. Astfel, s-a luat decizia ca o parte dintre ele să fie păstrate în clădirea Spitalului de Pediatrie, dar în spații diferite, în timp ce alte specialități vor fi mutate în clădirea unde a funcționat până recent Centrul de Vaccinare, care este situată pe Bulevardul Eroilor, lângă Poliția Locală Pitești și Inspectoratul Școlar Județean.

„De luni, 19 decembrie, se mută Policlinica Spitalului de Pediatrie Pitești. Pediatria, Chirurgia, Ortopedia, Neurologia rămân în cadrul spitalului, dar în alte locații, iar Dermatologia, ORL-ul, Oftalmologia și Stomatologia se mută la fostul Centru de Vaccinare, vizavi de spital”, ne-a precizat dr. Tudor Ionescu (foto), managerul Spitalului de Pediatrie Pitești.

Lista centrelor de vaccinare din Argeș în care se administrează noul vaccin COVID-19

Luni, 19 Decembrie 2022 13:43

Noul vaccin împotriva COVID-19 este disponibil în cinci centre de vaccinare din Argeș și, la cerere, la medicii de familie.

În judeţul nostru se poate efectua gratuit,  la cerere, vaccinarea  anticovid,  în centrele  organizate la nivelul  următoarelor  unități medicale:

1. Spital Orășenesc Costești, situat în Costești, Str. Industriei nr.19. Nr.  telefon centru de vaccinare: 0248.673.550;

2.  CMI Dr. Păunescu Magdalena, situat în Pitești, Str. Războieni nr.2. Nr. telefon: 0752.212.061

 

 

Vești bune! Maria Axinte: „Dosarul de clasare ca monument istoric a întregului complex al închisorii Pitești a repornit spre autoritățile responsabile”

Luni, 19 Decembrie 2022 13:41

În luna octombrie, Fundația Memorialul Închisoarea Pitești, prin fondatoarea Maria Axinte, transmitea o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis, prim-ministrului Nicolae Ciucă și ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, în care le cerea să dispună, de urgență, finalizarea procedurii de clasare definitivă a întregului complex al fostei închisori Pitești din Pitești. Acest apel pentru salvarea clădirii a fost semnat de mai multe persoane. Se dorea, astfel, conservarea și protejarea ei de orice intenție de demolare. Totul a plecat după ce o firmă a cerut desființarea celularului fostei închisori Pitești, adică locul unde au fost torturați sute de deținuți politici în cadrul Experimentului Pitești. Conarg SA, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România, care deține corpul de clădire cunoscut ca „celularul” fostei închisori,  dorea să demoleze imobilul pentru a face un bloc de locuințe. Planurile au fost însă stopate!

Pe 19 decembrie va avea loc Gala Sportului Argeșean

Luni, 19 Decembrie 2022 13:40

Consiliul Județean Argeș, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Argeș, organizează Gala Sportului Argeșean. Cei mai buni sportivi argeșeni vor fi premiați luni, 19 decembrie 2022, începând cu ora 17.00, la Teatrul Alexandru Davila din Pitești.

 

Pagina 3 din 251

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea