Regia Județeană de Drumuri Argeș se pregătește de iarnă

Luni, 12 Septembrie 2022 11:08

 

# Au fost scoase la licitație contracte de 2 milioane de euro

Au început, deja, pregătirile pentru vremea rece, astfel încât iarna să nu ia prin surprindere autoritățile. Conducerea Regiei Autonome Judeţene de Drumuri Argeş a decis să facă din timp achiziţiile de materiale antiderapante necesare operațiunilor de deszăpezire. Au fost scoase la licitație mai multe contracte.

„Achiziționarea a 5752 tone sare gemă industrială cu granulozitate 0-8 mm, pentru prestarea serviciului de deszăpezire iarna 2022-2023”, cu o valoare estimată de 2.300.800 lei, fără TVA. Ultima zi pentru depunerea ofertelor este 29 septembrie.

Fostul manager al Teatrului Davila a devenit inspector școlar pentru minoritatea italiană

Luni, 12 Septembrie 2022 10:58

Felix Goldbach, fostul manager al Teatrului Alexandru Davila din Pitești, a fost numit inspector școlar în cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Târgovișteanul Felix Goldbach a devenit, de la 1 septembrie, inspector școlar pentru minoritatea italiană, în urma recomandării Asociației Italienilor din România, cu susținerea deputatului minorității italiene, av. Andi Gabriel Grosaru, și cu avizul Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale!

Felix Goldbach este doctor în muzică, lector la Universitatea Valahia, și un instrumentist apreciat în domeniu.  De asemenea, acesta a mai fost încadrat în funcția de inspector școlar în perioadele: 21.09.2015-31.08.2017 – inspector școlar pentru minorități naționale; 1.09.2017-31.08ș2018 – inspector școlar pentru învățământ particular și alternative educaționale; 1.09.2018-31.08.2019 – inspector școlar pentru monitorizarea programelor pentru accesul la educație.

 

Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni va fi dotat cu un aparat nou de radiologie digital

Luni, 12 Septembrie 2022 10:33

În ultimii ani, Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni a beneficiat de fonduri importante de la Consiliul Județean Argeș, fonduri naționale, dar a accesat și fonduri europene. În perioada pandemiei, Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni a fost și spital COVID. De altfel, și astăzi, aici, sunt tratați pacienți COVID cu forme ușoare și medii.

“Consiliul Județean Argeș a alocat sume impresionante de bani pentru modernizarea, extinderea și dotarea celor 9 spitale pe care le avem în administrare. Pe lângă investițiile realizate exclusiv de la bugetul județului, asigurăm și cofinanțarea proiectelor europene, care nu sunt puține. Și pentru spitalul de la Leordeni, Consiliului Județean Argeș a alocat fonduri care au vizat atât infrastructura cât și dotarea cu aparatură și echipamente medicale. Am spus mereu că, pentru noi, infrastructura sanitară reprezintă o prioritate”, a precizat Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș, în cadrul unei vizite la Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni, unde s-a întâlnit cu o parte din cadrele medicale şi a vizitat secţiile spitalului care au fost modernizate și dotate cu aparatură modernă.

De Sfânta Maria, Valea Cotmenei a mers să petreacă la Lunca Corbului!

Luni, 12 Septembrie 2022 09:23

 

A fost sărbătoare și în localitatea Lunca Corbului. Cu ocazia "Zilei Comunei", primarul Gheorghe Drăgan a pregătit mai multe surprize localnicilor prezenți în număr mare la eveniment.

 

Alături de comunitatea locală a fost și vicepreședintele Consiliului Județean Argeş, Marius Nicolaescu, care a înmânat "Placheta de Excelență" primarului Gheorghe Drăgan, în semn de recunoaștere și prețuire pentru eforturile depuse la dezvoltarea localității. Pe scenă, pentru a ura un sincer ”La mulți ani” comunei, au mai urcat: senatoarea (PSD) Cristina Stocheci, consilierul județean (PSD) Viorel Enache, primarii de pe Valea Cotmenei: Sevastian Roșu Pupăză – Stolnici,  Ionel Moloiu – Hârsești, Laurențiu Micu – Săpata; tocmai de la Vedea, în semn de prețuire, a venit primarul Nicolae Dochinoiu. Numeroase alte persoane de seamă au preferat să rămână în public, aplaudând însă, din inimă, cuvintele frumoase rostite de cei de pe scenă.

 

O nouă donație de hrană pentru animalele din adăpostul Mioveni

Marţi, 06 Septembrie 2022 22:46

Adăpostul de câini fără stăpân Mioveni a primit ieri o nouă donație constând în 8 tone de hrană uscată. Asociația Stichting Heart 4 Botoșani Strays, care ne-a sprijinit multe ori în ultimii ani, este constant alături de noi și de animalele pe care le îngrijim. Donația a fost binevenită întrucât în perioada rece, hrana câinilor trebuie suplimentată. Datorită acestor donații periodice, societatea noastră poate investi mai mult în crearea de țarcuri mai spațioase sau în alte facilități, toate menite să îmbunătățească condițiile de trai pentru patrupedele aflate în adăpost, mai ales că foarte multe dintre ele își petrec aproape toată viața aici.

 

Cristian Boureanu ar putea rămâne fără permis de conducere!

Marţi, 06 Septembrie 2022 14:32

Fostul deputat de Argeş, Cristian Boureanu, e din nou în belele. Pe 10 august, acesta a fost amendat de Poliţia Rutieră, după un incident care a avut loc în trafic. Recent, fostul parlamentar a deschis un proces Poliţiei, acuzând faptul că a fost amedat ilegal, potrivit Click.ro.

Mai mult, Boureanu e pe cale să-şi piardă permisul de conducere, iar acest lucru îl afectează cel mai mult. Situaţia lui Boureanu nu este nici pe departe calmă având în vedere că, în martie anul acesta, omul de afaceri a fost condamnat la 4 ani și 3 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Sentinţa nu este definitivă, dar viaţa lui Boureanu e pe muchie de cuţit, tocmai din cauza problemelor cu legea pe care le are de ani buni.

 

Unele şcoli din Argeş, total nepregătite pentru începerea noului an şcolar!

Marţi, 06 Septembrie 2022 14:31

A început un nou an şcolar, iar săptămâna trecută, unele şcoli din Argeş nu erau pregătite să-şi primească elevii. Prefectul Radu Perianu a recunoscut  faptul că unii dintre primari sunt dezinteresaţi să ofere, copiilor, condiţii decente în unităţile de învăţământ. Nici directorii de şcoli nu sunt mai puţin vinovaţi, am spune noi. Problemele sunt mai ales la şcolile din mediul rural, deşi trebuie să recunoaştem că avem şi primari gospodari care s-au implicat exemplar în repararea şi dotarea şcolilor.

Comunele cu unele dintre cele mai frumoase şcoli din Argeş sunt: Albota, Băbana, Bradu,  Budeasa, Dârmăneşti şi exemplele pot continua. Dar din păcate nu e peste tot aşa. O spune cu subiect şi predicat prefectul Radu Perianu, care transmite că nu vrea să tolereze abateri de la măsurile de siguranță, în noul an şcolar.

 

Profesor din Argeş: „Va fi un an şcolar provocator, pentru toate părţile implicate!”

Marţi, 06 Septembrie 2022 14:30

# Cum se calculează mediile elevilor în anul şcolar 2022-2023?

Anul şcolar 2022-2023 a început cu mari emoţii pentru elevi, profesori şi părinţi. Schimbările deja anunţate se vor aplica fără drept de apel chiar din acest an şi deci vor exista 5 module în loc de 2 semestre, 5 vacanţe, nu vor mai fi teze şi nici note de la 1 la 10 la materiile desen, muzică şi sport. O altă noutate sunt mediile. Elevii vor avea o singură medie pe an, la fiecare disciplină.

 

 

Mai mulți tineri din cadrul Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung au participat în tabără

Marţi, 06 Septembrie 2022 13:51

Timp de cinci zile, un grup de 14 beneficiari, din cadrul Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung, au participat la tabăra din comuna Arefu. Tinerii au fost însoțiți de personalul de specialitate din cadrul complexului, informează DGASPC Argeș.

Pe parcursul taberei, aceștia au participat la activităţi socio-recreative, organizate de către personalul care i-au însoţit, în colaborare cu reprezentanţii Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Piteşti. Au avut loc drumeţii montane, cursuri de dans, canto şi pictură. Prin aceste activităţi, aceștia sunt ajutați să-şi dezvolte stima de sine şi încrederea în propriile abilităţi, împlinind astfel, ceea ce înseamnă conceptul de incluziune socială: explorarea sentimentelor şi emoţiilor într-o manieră relaxantă şi creativă, mişcare şi drumeţii montane, practicarea tenisului de masă, oportunitatea de a învăţa să cânte la diferite instrumente muzicale.

Medici noi la Spitalul din Mioveni, specializați în Irlanda!

Marţi, 06 Septembrie 2022 13:48

Echipa de medici specialiști de la Spitalul Orășenesc Mioveni continuă să se mărească. Astfel, pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă(ATI) activează deja doi specialiști. Este vorba despre Andrea Dănilă și Bogdan Prunaru.

Potrivit datelor din CV-urile celor doi medici, aceștia au absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova și au urmat apoi stagiul de pregătire pe specialitatea Anestezie si Terapie Intensivă.

 

 

Colegiul Naţional „Zinca Golescu” din Piteşti – unitate pilot în anul şcolar 2022-2023!

Marţi, 06 Septembrie 2022 11:39

Colegiul Naţional „Zinca Golescu” din Piteşti a devenit unitate pilot pentru anul şcolar 2022-2023 şi va implementa un program diferit pentru elevii de clasa a XII-a, pentru ca aceştia să se poată pregăti intensiv pentru Bacalaureat, chiar în cadrul liceului. Un astfel de model a fost aplicat cu succes la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti, în anul şcolar 2021-2022.

Practic, acest program pilot vizează reorganizarea materiei din trunchiul comun la clasa a XII-a, pentru a permite elevilor să se concentreze pe materiile de interes pentru examenul de Bacalaureat şi cel de admitere la facultate. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că în funcţie de rezultate, programul ar putea fi extins în toată ţara. La nivel naţional, au aplicat 15 unităţi de învăţământ din mediul urban şi 13 unităţi de învăţământ din mediul rural., potrivit Edupedu.ro.

Sediu nou pentru Poliția Municipiului Pitești

Marţi, 06 Septembrie 2022 10:58

Sediul Poliției Municipiului Pitești va fi reconstruit! În perioada 2020-2025 Inspectoratul General al Poliției Române derulează proiectul ,,Îmbunătățirea Rezilienței și Răspunsului în Situații de Urgență”, în cadrul căruia, printre alte clădiri identificate, va fi demolat și reconstruit sediul Poliției Municipiului Pitești, situat în Str. Războieni nr. 3, Pitești, jud. Argeș.

Proiectul, finanțat de Banca Mondială și Guvernul României, are drept scopuri creșterea rezilienței facilităților critice ale Poliției Române de răspuns în situații de urgență și la dezastre, precum și consolidarea capacităților instituționale pentru pregătirea și răspunsul în situații de urgență, informează IPJ Argeș.

 

Patru şcoli din Argeş vor beneficia de programul „Masă caldă în şcoli”!

Marţi, 06 Septembrie 2022 10:38

Săptămâna trecută, ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a aprobat lista celor 300 de şcoli din toată ţara care vor beneficia de masă caldă pentru elevi în anul şcolar 2022-2023. În Argeş, au fost selectate 4 şcoli din comunele Albeștii de Argeș, Hîrtiești, Micești şi Ţiţeşti. În total, 2040 de copii argeşeni vor primi zilnic, mâncare gătită sau pachete cu alimente neperisabile, la şcoală.

Şcolile din Argeş care fac parte din  program sunt:

 

„Let’s Do It, Romania!” le dă întâlnire argeșenilor, pe 17 septembrie, la Ziua de Curățenie Națională

Luni, 05 Septembrie 2022 22:49

"Let's Do It, Romania!" organizează pe 17 septembrie o nouă zi de curăţenie naţională, în 34 de judeţe. În fiecare an, mii de voluntari se implică pentru a curăța diferite zone, din orașul în care locuiesc. Acțiunea se va desfășura și în județul Argeș.

Din 2010 și până în prezent, peste 2 milioane de voluntari au participat la acțiunile și proiectele asociației „Let’s Do It, Romania!”.

 

 

CS Dacia Mioveni 2012 a câștigat Campionatul Național de Oină Junioare IV

Luni, 05 Septembrie 2022 22:40

Secția de Oină a CS Dacia Mioveni 2012 a răspuns invitației Federației Române de Oină de a participa, în perioada 25-28 august, la o tabără de inițiere pentru copii în tainele sportului nostru național, la Crasna, în județul Gorj.

La această tabără de inițiere în oină au participat aproximativ 60 de copii din 4 județe ale țării. Tot la Crasna, pe noua bază sportivă cu teren sintetic cu marcaj permanent pentru oină, a fost organizat și Campionatul Național de Oină Junioare IV, unde s-au întrecut echipele ACS Galicea Mare (Gorj), CS Dacia Mioveni 2012 (Argeș), ACS Șoimii Târgu Lăpuș (Maramureș) și CS Speranța Tătaru (Brăila). Cu trei victorii categorice din tot atâtea partide, tinerele oiniste de la Mioveni au câștigat locul I.

A început anul școlar 2022-2023: fără semestre și teze, iar elevii nu vor mai putea fi exmatriculați

Luni, 05 Septembrie 2022 22:36

Elevii și copiii de grădiniță au început cursurile luni, 5 septembrie. Este pentru prima dată când școala începe atât de devreme pentru elevi. Pe lângă acest lucru, anul școlar 2022-2023 aduce și alte noutăți, fiind organizat pe module. Vor fi 5 astfel de module, fragmentate cu 5 vacanțe.

Anul școlar 2022 – 2023 este structurat astfel:

 

- Modulul 1 – cursuri: de luni, 5 septembrie 2022, până vineri, 21 octombrie 2022; vacanță: de sâmbătă, 22 octombrie 2022, până duminică, 30 octombrie 2022;

 

- Modulul 2 – cursuri: de luni, 31 octombrie 2022, până joi, 22 decembrie 2022; vacanță: de vineri, 23 decembrie 2022, până duminică, 8 ianuarie 2023;

 

Școala LOGISCOOL Pitești și-a redeschis porțile!

Luni, 05 Septembrie 2022 22:31

# Fii partenerul echipei LOGISCOOL!

Școala LOGISCOOL Pitești și-a redeschis porțile! Lider în oferte educaționale și programare IT, LOGISCOOL dă startul unei noi serii de înscrieri pentru cursuri de programare IT adresate copiilor și adolescenților. Cursurile se vor desfășura atât la sediul nostru din Pitești, strada Basarabiei, nr. 17, cât și online.

Cunoscând nevoia de talente digitale, LOGISCOOL a reusit să transforme consumatorii de tehnologie în creatori de tehnologie. Dacă viitorul omenirii va fi unul al tehnologiei, atunci LOGISCOOL, academia în care se învață magia IT, este pregătită să te formeze.

Mesajul primarului Cristian Gentea cu ocazia începerii noului an școlar

Luni, 05 Septembrie 2022 12:55

# Gentea: „Școala este bucuria de a împărtăși informație, cunoștințe și respect!”

Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a transmis un mesaj cu ocazia începerii noului an școlar.

„Începerea, în fiecare an, a unui ciclu școlar reprezintă unul dintre cele mai importante momente din viața unei comunități, fiind promisiunea unui nou reper de performanță și evoluție pentru încă o generație de copii. Distinși dascăli, stimați părinți, dragi elevi, vă adresez astăzi, cu cea mai înaltă consideraţie, un mesaj simplu: fiți parteneri în cel mai frumos proiect de viață – școala este bucuria de a împărtăși informație, cunoștințe și respect!

 

Atmosferă incendiară, la Analogue Festival! Mioveniul a devenit, pentru trei zile, epicentrul distracției

Luni, 05 Septembrie 2022 10:54

Prima ediţie a Analogue Festival a fost un real succes! Nici măcar condiţiile nefavorabile de vreme nu i-au oprit pe spectatori, care au venit în număr foarte mare la Mioveni, pe platoul Făget, pe parcursul celor trei zile de festival. Au dansat și s-au distrat, au cântat și s-au simțit bine alături de artiștii favoriți.

Mii de oameni s-au strâns, de vineri până duminică, la Festivalul Analogue, într-un spațiu verde, care a fost amenajat chiar la marginea pădurii de pe Platoul Făget. Participarea la Analogue a depășit chiar așteptările organizatorilor, oamenii fiind rugați să parcheze mai departe de Platoul Făget, pentru a se asigura fluidizarea traficului în zonă. De asemenea, pe parcursul spectacolelor organizatorii au asigurat transportul cu autocarul până la concerte, în mod gratuit.

Centrul Militar Județean Argeș dispune de un stand permanent în incinta Muzeului Județean

Luni, 05 Septembrie 2022 09:45

 

 

În urma unei colaborări interinstituționale de excepție, din 2 septembrie 2022, Centrul Militar Județean Argeș dispune de un stand permanent de promovare a profesiei militare în incinta Muzeului Județean Argeș (intrarea de la planetariu).

De aici puteți ridica pliante, afișe, flyere sau puteți afla informații suplimentare despre ce trebuie să faceți dacă vreți să urmați o carieră militară.

 

 

Pagina 3 din 240

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea