Ion Georgescu: „Suntem mândri că Liceul «Iulia Zamfirescu» se află în topul celor mai bune instituții de învățământ din Argeș”

Luni, 15 Iulie 2019 13:41

În urma repartizării elevilor la licee s-a stabilit un top al celor mai bune instituții de învățământ din județ, în funcție de ultima medie de admitere. Liceul Teoretic Iulia Zamfirescu a urcat un loc față de anul trecut, clasându-se pe 8. ”Suntem mândri să spunem că Liceul Teoretic Iulia Zamfirescu din Mioveni se află pe locul 8 în topul celor mai bune instituții de învățământ din Argeș, din totalul celor 34 de licee existente în județ. Felicitări atât cadrelor didactice care depun zi de zi un efort considerabil la catredră pentru a menține și chiar ridica standardele actului educațional, cât și elevilor, dar mai ales absolvenților care, an de an ne fac mândri prin rezultatele lor, dovedind astfel valoarea școlii noastre!”, a transmis primarul Ion Georgescu.

Rezultate bune pentru secția de înot a CS Dacia Mioveni 2012

Luni, 15 Iulie 2019 13:40

Consemnată ca ”Ziua națională a înotului”, prima sâmbătă a lunii iulie a fost marcată și la Pitești, cu o competiție inedită la care au participat peste 200 de înotători.
Evenimentul a fost organizat de către Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, CSM Pitești și CS Dacia Mioveni 2012.
La această competiție a fost prezent și Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern - Camelia Potec. Toți participanții au fost premiați de către organizatori.

 

Schimbul de copii între Pitești și Kragujevac continuă și în această vară

Luni, 15 Iulie 2019 13:37

Continuând o tradiție de peste 40 de ani, și în această vară, elevii cu rezultate foarte bune la învățătură din Pitești participă la tabăra internațională de vară organizată de Kragujevac, oraș din Serbia înfrățit cu municipiul nostru. Un număr de 23 de elevi selectați de unitățile de învățământ din Pitești în funcție de rezultatele obținute la învățătură, au plecat de săptămâna trecută în tabăra sârbă, urmând să vină acasă pe 26 iulie. De asemenea, vor sosi la Pitești și cei 23 de elevi din Kragujevac. Copiii veniți din Serbia urmează să cunoască Piteștiul și să petreacă și o vacanță pe litoralul Mării Negre în timp ce elevii din Pitești vor participa la o tabără internațională care va în orașele Kragujevac și Zlatibor. Toate costurile aferente vacanței copiilor sunt suportate de cele două orașe înfrățite.

Colegiul „Brătianu” - locul 5 la nivel național după numărul elevilor cu medie maximă

Luni, 15 Iulie 2019 13:35

Din cele 8 medii de 10 obținute de elevii argeșeni, șase dintre ele aparțin absolvenților Colegiului Național „Ion C. Brătianu” Pitești. Acest rezultat clasează instituția de învățământ din Pitești pe locul 5 la nivel national, după colegii din București, Zalău și Baia Mare. Elevii cu medii de 10 de la „Brătianu” sunt Ioana Adina Antonescu, Andreea Valeria Atanasescu, Maria Irina Botea, Cosmina Georgiana Floarea,  Bianca Mihaela Gănescu, iar după contestații și Alexandru Motoi.

 

Admitere 2019! Vezi la ce licee au fost repartizați elevii din Argeș cu medii de 10 la Evaluarea Națională

Luni, 15 Iulie 2019 13:19

# Clase de genii la „Brătianu”

Săptămâna trecută, s-au afișat rezultatele repartizării elevilor în urma susținerii examenului de Evaluare Naţională.  În topul liceelor din județul Argeș, pe primul loc în funcție de ultima medie de admitere se află Colegiul Național „Ion C. Brătianu” cu 8,95, fiind urmat de Colegiul Național „Zinca Golescu” cu 8,54, iar podiumul este închis de Colegiul Național „Alexandru Odobescu” Pitești cu 8,27. Pe locul 4 se află Liceul Teoretic „Ion Barbu”Pitești cu 8,06, iar pe locul 5 Colegiul Național „Vlaicu Vodă” – 7.94. Din cei 24 de elevi argeșeni cu medii de 10 la Evaluarea Națională, 23 s-au înscris la licee din județ. În continuare, vă prezentăm la ce licee au fost repartizați elevii noștri de 10:

Un preot din Călinești ne îndeamnă la fapte bune: ”Drama unor îngeri. Ne mobilizăm pentru a le transforma viața?”

Luni, 08 Iulie 2019 13:37

Doi copii din Argeș, care și-au pierdut mama, aceasta fiind ucisă de tatăl lor, încă își așteaptă părintele acasă. Micuții i-au cerut bunicii să îi ducă înapoi în casa părintească, sperând că așa își vor regăsi mama. Numai că femeia nu are banii necesari să le îndeplinească dorința. Fiica ei a fost ucisă în toamna anului trecut, iar ea a renunțat la locul de muncă pentru că, altfel, nu se putea ocupa de cei doi nepoți.

 

Ansamblul folcloric din Bîrla, dar și tinerii călușari, premii frumoase

Luni, 08 Iulie 2019 13:19

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Teleorman, a  organizat,  în perioada 24-30 iunie 2019,  Tabăra Naţională de Folclor DRĂGAICA  - editia a – XII  - a, ce s-a desfășurat  în Centrul de agrement Dunărica - Zimnicea Județul Teleorman. Tabăra Naţională de de Folclor DRĂGAICA -  se adreseză tinerilor iubitori de folclor, constituiți în ansambluri și grupuri de dansuri și obiceiuri populare. Tinerii din Bîrla s-au întors acasă încărcați de premii.

Hai la mare, în mijlocul munților!

Luni, 08 Iulie 2019 13:17

Fugiți de căldură, la marea de la munte! În Corbi, la numai 50 de km. de Pitești, găsiți o mare în miniatură, cu apă curată, șezlonguri, bere rece și multă voie bună! Iar seara, puteți dormi acasă, în propriul pat. Merită încercat! Unul dintre cele mai moderne centre de agrement din județ se află în comuna Corbi. MB DIVERT LAND a dat, pe 15 iunie, startul unui nou sezon de vară și te așteaptă la plajă și la o baie! Divert Land este un adevărat parc de distracţii, care se întinde pe câteva mii de metri pătrați și cuprinde două piscine, un teren de sport multifuncțional și o sală pentru sporturi de interior. Unic în zona de nord a judeţului, centrul de agrement Divert Land a fost realizat prin intermediul unui proiect cu finanţare europeană.

 

Fiul chestorul Ion Stoica, noul director executiv al clubului FC Argeş!

Luni, 08 Iulie 2019 12:24

FC Argeş are un nou director executiv. Bogdan Stoica (38 de ani) a fost numit, săptămâna trecută, în această funcţie şi se va ocupa strict de partea sportivă a echipei. Acesta este fiul chestorului Ion Stoica, fostul şef al Poliţiei Argeş şi Poliţiei Olt, şi fost secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Programul instanțelor din Pitești, în perioada vacanței judecătorești

Luni, 08 Iulie 2019 12:19

Magistrații au intrat în vacanță. În următoarele două luni personalul Curții de Apel Pitești, Tribunalului Argeș, Judecătoriei Pitești şi al celorlalte instanțe din județ îşi efectuează concediile de odihnă. În perioada vacanţei judecătoreşti, 15 iulie - 2 septembrie, în instanțele argeșene vor fi soluţionate cauzele având caracter urgent. Persoanele interesate (părţi în cauză, apărători ori mandatari) care doresc să depună diverse acte la dosarele aflate pe rolul Curții de Apel Pitești sau să obţină copii de pe acte din dosare, în condiţiile legii, se pot adresa Biroului Arhivă şi Registratură de la sediul instanţei, în fiecare zi de joi, începând cu data de 18.07.2019, între orele 8:00 – 12:00.

 

Liberalul Adrian Moisescu a fost repus, în drepturi, de instanță, ca șef serviciu la Apele Române

Luni, 01 Iulie 2019 15:59

# Acesta va primi și banii din urmă, până la zi
Fostul șef al ABAAV (Administrația Bazinală Argeș-Vedea), liberalul Adrian Moisescu, a câștigat o primă luptă cu instituția pe care a condus-o.  Acesta, în timp ce se afla în concediu de odihnă, a criticat, la o conferință de presă a partidului (PNL), (in)calificarea foștilor (și actualilor șefi). Critică pentru care, la venirea din concediu, a fost dat afară din serviciu.

Procesul dintre deputatul Drăghici și o instituție de presă din Argeș, în pronunțare

Luni, 01 Iulie 2019 15:56

La Tribunalul Argeș, este în pronunțare cauza în care deputatul (PSD) Mircea Drăghici își reglează conturile cu colega noastră, Liliana Costache. Deputatul Mircea Drăghici, deranjat de aparițiile, nu tocmai favorabile, într-un ziar electronic din Argeș (institutiilestatului.ro), a dat  instituția de presă în judecată. Parlamentarul Drăghici s-a simțit jignit și defăimat în valoare de... 220.000 de lei. Adică de 2,2 miliarde de lei vechi! O sumă, însă, care echivalează cu lacătul pe ușă pentru orice instituție de presă din județ.

 

ZILELE ORAȘULUI MIOVENI

Luni, 01 Iulie 2019 15:36

# Trei zile pline cu evenimente sportive, culturale, expoziții, festivități de premiere

Au fost, în acest sfârșit de săptămână, Zilele orașului Mioveni, orașul constructorilor de mașini. Trei zile pline, pregătite de mult timp, în care implicarea organizatorilor s-a văzut în fiecare minut, la fiecare eveniment. Vineri, 28 iunie, la Centrul Cultural  Mioveni, a avut loc deschiderea oficială a Zilelor orașului, în acest an împlinindu-se 534 ani de la prima atestare documentară a localității.

Atelierul de pictură pe sticlă „Icoana din sufletul copilului” - ediție aniversară

Luni, 01 Iulie 2019 15:33

Vineri, 28 iunie, a avut loc festivitatea de premiere a celei de a X-a ediție a Atelierului de pictură pe sticlă „Icoana din sufletul copilului”. La ceas aniversar, la eveniment au participat toți cei care au susținut și ajutat la buna desfășurare a acestei activități, pe parcursul celor 10 ani. Festivitatea a avut loc, ca în fiecare an, la Școala Gimnaziala Dumitru Udrescu din Săpata, de această dată bucurându-se de prezența directorului Robert Buican, dar și a foștilor manageri ai școlii, reprezentanți ai Muzeului Viticulturii Golești, locul unde a avut locul inițierea în arta pictatului pe sticlă.

 

Hala de carne din Ceair va fi, temporar, închisă

Luni, 01 Iulie 2019 15:26

Hala de carne din Piața Calea București - Ceair va fi închisă în perioada 1 iulie 2019, ora 8:30 - 03 iulie 2019, ora 6:30, pentru efectuarea unor lucrări de reparații și întreținere a sistemului de climatizare. Specificăm că restul corpurilor aferente acestei piețe (legume - fructe, lactate etc) rămân deschise.
De asemenea, sunt deschise alte piețe ale municipiului: Războieni, Smârdan, Traian și Prundu. Vă mulțumim pentru înțelegere!

 

Sâmbătă și duminică s-au efectuat stropiri contra insectelor

Luni, 01 Iulie 2019 15:24

Primăria municipiului Pitești informează că, în zilele de sâmbătă, 29 iunie, și duminică, 30 iunie, s-au executat servicii de pulverizare aeriană de dezinsecţie pentru combaterea populaţiilor de insecte vectoare de maladii transmisibile şi generatoare de disconfort (insecte zburătoare şi târâtoare: căpuşe, ţânţari, muşte etc).
Acțiunea s-a desfășurat pe o suprafață de 589 ha, terenuri aparținând domeniului public al municipiului Piteşti, fiind efectuate trei treceri. Intervalele orare în care s-a intervenit au fost: sâmbătă 5:30 - 9:30, iar duminică între 5:30 - 9:30 și 19:30 - 21:30.

 

Vacanța de vară... la țară! La Muzeul Golești încep taberele pentru copii

Luni, 01 Iulie 2019 15:15

De la 1 iulie, la Muzeul Golești s-a dat startul „Vacanței de vară la țară”. Astfel, cei mici se prind în joc la hora satului, călătoresc în lumea fantastică a poveștilor, își fac păpuși, țes covoare fermecate, construiesc căsuțe sau fac tot ceea ce le face lor plăcere. Oferta Muzeului Golești este mare și plină de surprize.
Taberele de vară de la Golești  încep învățând să dansăm românește! În perioada 1-5 iulie 2019, de la orele 1000, Muzeul Golești vă așteaptă în parcul conacului ca să exersați împreună cu dna profesor Corina Voicilă cele mai frumoase dansuri  tradiționale: Hora, Sârba, Brâul, Alunelul, Ciuleandra, Brașoveanca, Brâulețul, Ungurica etc.

Dezinsecție la Bradu

Luni, 01 Iulie 2019 15:12

Prima parte a anului, ploioasă, a dus, printre altele, și la înmulțirea insectelor, în special a țânțarilor. La Pitești se acționează în sensul acesta. Iată că și la Bradu. Dan Stroe, primar, Bradu: ”Pentru că am primit numeroase mesaje cu privire la acest subiect, țin să vă anunț că va avea loc o acțiune de dezinsecție weekend-ul viitor pe raza comunei Bradu, în funcție de starea vremii. Se va stropi la fel ca și anul trecut, din avion.”

 

Președinta Tribunalului Argeș condamnă derapajele membrilor CSM împotriva Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție

Luni, 01 Iulie 2019 15:08

Mai multe voci importante din magistratura s-au ridicat împotriva persoanelor din Consiliul Superior al Magistraturii care boicotează ședintele Plenului în care trebuie să fie validată procuroarea Adina Florea la șefia Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Deși aceasta trebuia să fie validată în ședința din 24 iunie, a fost a doua oară când plenul s-a amânat din lipsă de cvorum.  Urmează ca validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorului şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie să fie făcută la ședința de luni, 1 iulie.

Hai la mare, în mijlocul munților!

Luni, 01 Iulie 2019 15:01

Fugiți de căldură, la marea de la munte! În Corbi, la numai 50 de km. de Pitești, găsiți o mare în miniatură, cu apă curată, șezlonguri, bere rece și multă voie bună! Iar seara, puteți dormi acasă, în propriul pat. Merită încercat! Unul dintre cele mai moderne centre de agrement din județ se află în comuna Corbi. MB DIVERT LAND a dat, pe 15 iunie, startul unui nou sezon de vară și te așteaptă la plajă și la o baie! Divert Land este un adevărat parc de distracţii, care se întinde pe câteva mii de metri pătrați și cuprinde două piscine, un teren de sport multifuncțional și o sală pentru sporturi de interior. Unic în zona de nord a judeţului, centrul de agrement Divert Land a fost realizat prin intermediul unui proiect cu finanţare europeană.

 

Pagina 3 din 150

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea