Percheziții în Argeș la persoane cercetate pentru încăierare. Participă peste 70 de polițiști

Joi, 27 Iunie 2024 10:53

Peste 70 de polițiști argeșeni, din structurile de investigații criminale, ordine publică, rutieră, criminalistică, dar și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, participă la 11 percheziții desfășurate în Bascov și Merișani. Este vizat un dosar în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Se efectuează cercetări privind starea conflictuală din noaptea de 18 spre 19 iunie 2024. În urma unor evenimente rutiere, mai multe persoane s-ar fi agresat reciproc.

Bazinul Olimpic Pitești, gazda Campionatului Național de Înot - Copii 11 ani

Marţi, 25 Iunie 2024 11:28

Federația Română de Natație și Pentatlon Modern organizează, în parteneriat cu Primăria Municipiului Pitești, prin Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești, Campionatul Național de Înot - Copii 11 ani, care se va desfășura la Bazinul Olimpic Pitești, în perioada 29 – 30 iunie 2024.

 

Vor participa 162 de sportivi de la 52 de cluburi din țară, în probe individuale și pe echipe. Concursul se va desfășura după sistemul seriilor contracronometru, probele competiției fiind: 50 m liber, 100 m liber, 50 m spate, 100 m spate, 50 m bras, 100 m bras, 50 m fluture, 200 m mixt, 4x50 m liber, 4x50 m mixt.

 

Ion Mînzînă, prezent la Ziua Iei în comuna Ștefan cel Mare

Marţi, 25 Iunie 2024 10:56

 

Pe 24 iunie, de Ziua Universală a Iei, Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, a fost prezent în comuna Ștefan cel Mare, acolo unde a participat la o serie de manifestări dedicate acestei zile.

Împreună cu parlamentari, consilieri județeni și locali, Ion Mînzînă și primarul Ion Parpală au vizitat unul dintre atelierele Asociației “Meșteșuguri Argeșene”, condusă de profesoara Florența Sgîea, care a contribuit la includerea iei cu altiță în patrimoniul UNESCO.

Cred cu tărie că în dezordinea lumii în care trăim, acești copii minunați care îndrăgesc și cred în simbolurile care ne definesc ca nație sunt viitorul nostru! Am răspuns cu mare drag invitației primarului Ion Parpală de a participa la manifestările de Ziua Iei la Ștefan cel Mare.

Emoții pentru aproximativ 5.000 de elevi din Argeș. Începe Evaluarea Națională

Luni, 24 Iunie 2024 14:51

 

Probele scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a încep marți, 25 iunie, cu testarea cunoștințelor de limba și literatura română. Următoarea probă, de matematică, va avea loc joi, 27 iunie, iar proba pentru elevii care au studiat limba și literatura maternă este programată vineri, 28 iunie.

Conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene, peste 160.400 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși în vederea susținerii examenului, organizat în 3.392 de unități de învățământ/centre de examen. În județul Argeș s-au înscris la Evaluarea Națională 4.939 elevi din 5.219 (94,63% din elevii de clasa a VIII-a). Aceștia vor susține examenul în 125 de centre, conform informațiilor furnizate de IȘJ Argeș.

 

Simona Bucura Oprescu, de Ziua Universală a Iei: „Cât de norocoase suntem noi, româncele!”

Luni, 24 Iunie 2024 14:08

Ziua Universală a Iei este sărbătorită la 24 iunie, odată cu sărbătoarea de Sânziene. Ia este cămașă românească, parte componentă a costumului tradițional, purtată de femei. O cămașă tradițională românească de sărbătoare, confecționată din pânză albă, bumbac, in sau borangic și împodobită cu mărgele și broderii la mâneci și la gât.

„Croiala este relativ simplă: un dreptunghi de pânză, tăiat rotund în jurul gâtului și întărit cu șnur răsucit. Mânecile sunt, de cele mai multe ori, încrețite atât la umeri, cât și la încheieturile mâinilor. Este un tip de cămașă scurtă până la talie, spre deosebire de cămașa anterioară, mai veche, ce îmbrăca întregul corp și se purta dedesubtul hainelor pentru a apăra corpul de ”vrăji și pericole”. Tehnica decorării iei s-a transmis de la mamă la fiică, fapt care a conservat tradiția și gustul de la o generație la alta”, transmite Institutul Cultural Român.

Zilele orașului Mioveni! Programul evenimentelor

Luni, 24 Iunie 2024 11:56

Timp de trei zile, între 28 și 30 iunie, Centrul Cultural Mioveni, alături de Primăria orașului și Consiliul Local organizează „Zilele Orașului Mioveni”, sărbătoare care marchează 539 de ani de la prima atestare documentară a localității.

Programul tuturor activităților îl regăsiți în cele ce urmează:

VINERI, 28 IUNIE, orele 19.00 – Centrul civic al orașului:

Ziua Majoratului – premierea tinerilor majori din orașul Mioveni;

-Elevii cursului de canto al Centrului Județean de Cultură și Arte Argeş;

-Elevii cursului de chitară al Centrului Cultural Mioveni;

-Zina Ghițulescu & Band și Valentin Poienariu.

 

Media la purtare va fi scăzută cu câte un punct la fiecare 40 de absenţe nemotivate pe an şcolar

Miercuri, 19 Iunie 2024 23:05

 

Potrivit unui proiect privind Statutul Elevului 2024, care a fost pus în consultare publică de Ministerul Educației, media anuală la purtare va fi scăzută cu câte un punct la fiecare 40 de absenţe nemotivate pe an şcolar din totalul orelor de studiu sau la 20% absenţe nejustificate din numărul de ore pe an şcolar la o disciplină de studiu/modul de specialitate, pentru toţi elevii de gimnaziu şi liceu.

„(2) Pentru toţi elevii din învăţământul gimnazial şi liceal, la fiecare 40 de absenţe nemotivate pe an şcolar din totalul orelor de studiu sau la 20% absenţe nejustificate din numărul de ore pe an şcolar la o disciplină de studiu/modul de specialitate, va fi scăzută media anuală la purtare cu câte un punct”, conform art. 28 din proiect, citat de Edupedu.ro.

 

Hai la meci, la Primărie!

Marţi, 18 Iunie 2024 11:41

Meciurile UEFA EURO 2024 sunt transmise pe ecranul LED din Piața Primăriei, Pitești! Turneul final al Campionatului European de Fotbal UEFA 2024 a început, faza grupelor fiind în desfășurare până pe 26 iunie. România e în grupă cu Belgia, Ucraina și Slovacia.

Iată ce meciuri puteți urmări aici:

marți, 18 iunie 2024:

ora 19:00: Turcia – Georgia (grupa F, Dortmund);

ora 22:00: Portugalia – Cehia (grupa F, Leipzig).

miercuri, 19 iunie 2024:

ora 16:00: Croația – Albania (grupa B, Hamburg);

ora 19:00: Germania – Ungaria (grupa A, Stuttgart);

ora 22:00 Scoția – Elveția (grupa A, Koln).

 

Atenție, piteșteni! Stropiri contra dăunătorilor plantelor

Luni, 17 Iunie 2024 23:02

# Mai jos, programul pe zone și pe zile!

Conform recomandărilor primite din partea Unității Fitosanitare Argeș, Primăria Municipiului Pitești, prin S.C. Salpitflor Green S.A., anunță că, în perioada 17.06.2024-27.06.2024, se vor executa tratamente fitosanitare, prin stropiri cu mijloace terestre contra dăunătorilor plantelor, efectuate la arborii și arbuștii ornamentali din parcurile, grădinile publice, aliniamentele stradale și în zonele verzi din Pitești.

O NOUĂ CAMPANIE DE COLECTARE GRATUITĂ A DEȘEURILOR ELECTRICE ȘI ELECTRONICE

Luni, 17 Iunie 2024 23:00

Primăria orașului Mioveni și SC SDG Arges Complet SRL organizează, în data de 19 iunie 2024, între orele 09.00- 16.00, o nouă campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice.

Cetățenii care au astfel de deșeuri voluminoase trebuie să sune la 0720.571.809 sau 0770.439.051, iar obiectele vor fi luate direct din fața blocului sau a casei!

 

A început Euro 2024, dar Direcția Județeană de Sport Argeș promovează încă ediția trecută

Luni, 17 Iunie 2024 12:25

 

În centrul orașului Pitești, lângă sediul Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST) Argeș, se află, încă, un afiș mare în care se anunță că „UEFA EURO 2020 începe în România” și că urmează „tragerea la sorți pentru turneul final”.

Acesta e mesajul pe care oamenii sau angajații DJST Argeș îl văd, zi de zi, din 2019 și până în prezent. Situația este una incredibilă, ținând cont că zilele trecute a început chiar Euro 2024, la care participă spre bucuria noastră și naționala României.

Topoloveni – întâlnire literară la Liceul Ion Mihalache

Luni, 17 Iunie 2024 11:38

Întâlnirea de săptămâna trecută, de la Topoloveni - dintre reprezentanții Bibliotecii Județene Argeș, copiii talentați de aici și inimoșii profesori care îi îndrumă – nu este prima și, cu siguranță, nu va fi nici ultima. Însă a avut un parfum aparte, demn de fumoasa pasiune a celor prezenți.

Denisa Popescu: „Poezie, proză, viață vorbită, energie povestită – săptămâna trecută, sub teii domnului Mihalache. Adică la Liceul Teoretic din Topoloveni, alături de cei mai atenți copii din lume - clasa a IX-a Filologie - și de foarte tinerii și curajoșii scriitori RUCSANDRA DINU și ANDREI MECHETIUC, absolvenți ai Colegiului Național ”Ion C. Brătianu” din Pitești, și de ALEXANDRA NICULAE, elevă la Liceul Teoretic ”Ion Mihalache” din Topoloveni. Zâne postmoderne ale întâlnirii literare - doamnele profesoare Mironela Zuluf, Maria Nedelcu, Silvia Fugulin și Raluca Boboc. Mare cavaler cu scut de metaforă - George Badea, profesor de filosofie și poet”.

 

Pedeapsa primită de un bărbat care a aruncat cu pietre după un polițist local

Luni, 17 Iunie 2024 11:36

 

Un argeșean a fost condamnat la trei ani și o lună închisoare, cu executare pentru ultraj, lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Trei persoane au fost speriate de atitudinea violentă de care a dat dovadă inculpatul. Incidentele au avut loc, pe parcursul anului 2023, în centrul Piteștiului. Victimă i-a căzut și un polițist local care a fost înjurat ca la ușa cortului.

 

Un bărbat a fost lovit, în luna august 2023, de inculpat cu o blană în zona arcadei ochiului drept, în urma unui conflict spontan. Victima sărise în apărarea unei femei, cunoștință a celor doi, dar a ajuns să fie el cel agresat. Ulterior, în luna septembrie 2023, în timp ce se afla în zona centrală, în proximitatea sediului Serviciului de Stare Civilă Pitești-Casa Căsătoriilor, inculpatul deranja oamenii care se căsătoreau, cerând bani.

Mesaje false în numele ANAF

Luni, 17 Iunie 2024 11:30

O nouă campanie de mesaje false, transmise în numele ANAF, este în desfășurare în această perioadă. Contribuabililor, persoane juridice, le este solicitată „lista entităților externe care au de achitat către societate sume mai mari de 10.000 de euro”.

Falsificatorii motivează că „scopul acestei solicitări este de a asigura o mai bună gestionare a fluxurilor financiare internaționale și de a preveni potențiale riscuri asociate neîncasării sumelor datorate”.

 

Pentru salvarea Alexandrei

Vineri, 14 Iunie 2024 19:18

Alexandra este elevă în clasa a VI-a la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” Pitești. Are 13 ani și a fost operată în Secția oncologie-pediatrică a spitalul Marie Curie București. Diagnosticul ei este o boala cruntă: teratom ovarian imatur de grad înalt. Nici ședințele de chimioterapie nu au salvat-o.

 

Alexandra se poate trata însă la o clinică din Italia. În vederea strângerii de fonduri necesare spitalizării, „Asociația Părinților Elevilor Școlii Mihai Eminescu Pitești” a organizat vineri, 14 iunie, un târg cu vânzare de produse alimentare.

Activități de neratat pe cel mai spectaculos drum din România!

Joi, 13 Iunie 2024 14:54

 

De vineri, 7 iunie, Transfăgărășanul s-a redeschis circulației pe tot traseul, inclusiv între Bâlea Cascadă și Piscul Negru. Dar, din motive de siguranță, pe acest sector de drum va fi permisă deplasarea numai între orele 07:00 – 21:00.

Cu o lungime de 152 de km, Transfăgărășanul este unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume. Acesta impresionează prin serpentinele sale uluitoare și peisajele montane captivante. Drumul șerpuiește prin văile Făgărașului oferind turiștilor o mulțime de oportunități de a petrece timpul într-un mod plăcut și distractiv. Iată câteva recomandări de activități pentru un weekend plin de distracție și relaxare!

 

Ministrul Simona Bucura-Oprescu: „România, partener al Coaliției Globale pentru Justiție Socială”

Joi, 13 Iunie 2024 14:50

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a participat la Forumul Inaugural al Coaliției Globale pentru Justiție Socială, eveniment desfășurat în marja celei de-a 112-a Conferințe Internaționale a Muncii de la Geneva, în Elveția. Forumul a fost deschis în prezența lui António Guterres, secretar general ONU, și a lui Nicolas Schmit, comisarul european pentru Muncă și Drepturi Sociale. Doar 14 state membre UE sunt partenere ale acestei Coaliții, printre care și România.

Țara noastră a făcut deja pași importanți pentru a îmbunătăți condițiile de muncă, de trai și de protecție socială, măsurile luate de Guvernul condus de Marcel Ciolacu având efecte notabile în economia națională.

Excursiile şcolare din „Săptămâna verde” vor fi finanţate din bani de la Fondul de Mediu!

Miercuri, 12 Iunie 2024 22:18

 

Veşti bune! Până în luna septembrie, şcolile se pot înscrie într-un program care va permite plata integrală a costurilor pentru cazare, transport, mese și bilete ale excursiilor care se desfăşoară în „Săptămâna verde”. Banii vin de la Fondul de Mediu în luna octombrie, dar - evident - nu toate şcolile vor fi câştigătoare. Potrivit Edupedu.ro, activităţile eligibile sunt:

 

 

Profesor la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Dima” din Pitești: “La chimie nu ne mai dă voie legislația să lucrăm cu substanțele așa-zis periculoase”

Miercuri, 12 Iunie 2024 12:33

 

 

Profesoara de chimie Gabriela Cîrstea, care predă la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Dima” din Pitești, a declarat, pentru Edupedu.ro că are noi provocări la catedră.

Noile generaţii de elevi sunt interesate mai mult de partea practică, experimentală a disciplinei şi mai puţin de partea teoretică. Şi cu toate acestea, unităţile de învăţământ nu mai au voie să cumpere substanţe chimice.

S-au deschis ștrandurile în Pitești

Miercuri, 12 Iunie 2024 11:28

De miercuri, 12 iunie, s-au deschis ștrandurile pentru public, în Pitești! Serviciul Administrare Bazin de Înot și Baze de Agrement anunță deschiderea pentru public a ștrandurillor din Costache Negri și din Trivale.

Bazinele au fost pregătite pentru a oferi utilizatorilor un mediu relaxant, au fost echipate cu șezlonguri și umbrele, iar spațiile au fost igienizate în mod corespunzător. De asemenea, sistemele de alimentare și filtrare a apei au fost verificate pentru certificarea siguranței vizitatorilor.

„Au fost luate toate măsurile conforme cu legislația actuală referitoare la calitatea apei și protejarea sănătății cetățenilor. Astfel, sunt asigurate servicii de salvamar, pază și asistență medicală, disponibile pentru utilizatori”, informează Primăria Pitești.

 

Pagina 3 din 287

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea