O pădure va fi plantată de la zero, de voluntari, la marginea orașului Curtea de Argeș

Joi, 04 Aprilie 2024 07:50

 

Asociația „Ajut deci exist”, cu sediul la Căsuța Armonia, împreună cu „Plantăm Speranță”, în parteneriat cu Ocolul Silvic Curtea de Argeș și Obștea Moșnenilor, alături de peste 400 de voluntari din companii, instituții, ONG-uri, elevi și studenți, vor planta o pădure de la zero, pe o suprafață de trei hectare, la Curtea de Argeș. În total vor fi plantați aproximativ 15.000 de puieți, conform adevărul.ro.

Inițiatoarea acțiunii este terapeutul și psihologul Andreea Tamaș, cea care a inițiat acum câțiva ani proiectul Casa Armonia din Curtea de Argeș, loc în care copiii cu nevoie speciale primesc susținere, sfaturi, cure de stimulare senzorială.

 

Argeșeanul David Motoran, un nou rezultat remarcabil la ciclism

Marţi, 02 Aprilie 2024 21:20

David Fabian Motoran a început în forță sezonul competițional la ciclism. Argeșeanul a câștigat medalia de argint la competiția UCI C1 XCO (Cross Country Olympic), care s-a desfășurat weekendul trecut în Pozarevac - Serbia.

Tânărul, în vârstă de 15 ani, a ocupat locul II la cursa generală, la categoria U17, cu doar 18 secunde în urma câștigătorului.

 

Poliția Locală Pitești acordă despăgubiri pentru familia polițistului local omorât în timpul serviciului

Marţi, 02 Aprilie 2024 17:57

 

Consilierii locali piteșteni au aprobat, în ședința ordinară a Consiliului Local din luna martie, acordarea unei despăgubiri în sumă de 20.000 de euro, către familia polițistului local omorât în timp ce își desfășura atribuțiile de serviciu. Banii urmează să fie acordați familiei de către Poliția Locală Pitești.

Incidentul a avut loc în seara zilei de 4 noiembrie 2023. Savaste Condoruș, angajat în cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Locale Pitești, mai avea în jur de 15 minute și ieșea din tură când a văzut, în centrul municipiului, mai mulți tineri care deranjau ordinea și liniștea publică.

 

Amplă acțiune de ecologizare, la Mioveni

Marţi, 02 Aprilie 2024 16:48

 

A devenit deja o tradiție ca, în fiecare primăvară, administrația locală din Mioveni, împreună cu unitățile de învățămât din oraș și o serie de parteneri, să deruleze ample campanii de ecologizare a unor zone verzi. Orașul Mioveni este mai curat cu echivalentul a 600 de saci cu deșeuri, care au fost adunați din natură de voluntarii care au răspuns apelului autorităților, sâmbătă, 30 martie 2024.

Peste 300 de elevi de la școlile și liceele din oraș, alături de consilieri locali, angajați ai Primăriei Mioveni și ai societăților din subordinea Consiliului Local, s-au mobilizat pentru a da un exemplu de spirit civic și o lecție de ecologie celor care confundă mediul înconjurător cu propriul coș de gunoi.

 

 

Bogdan Grigore deschide noi orizonturi la Biblioteca Județeană Argeș prin Workshop-ul de Improvizație

Marţi, 02 Aprilie 2024 11:22

 

Biblioteca Județeană Argeș a fost scena unui eveniment inedit și profund transformativ pentru comunitatea studențească locală, joi, 28 martie. Bogdan Grigore a condus un workshop de improvizație care a depășit granițele convenționale ale artei performative, transformând sala de conferințe într-un teren de joc al creativității.

Workshop-ul a avut ca scop principal îmbunătățirea abilităților de comunicare și expresie ale studenților.

Sediul ISU Argeș a fost demolat. Va fi ridicată o construcție ultramodernă

Luni, 01 Aprilie 2024 18:23

 

Sediul Inspectoratului pentru Situații De Urgență „Căpitan Puică Nicolae” al judeţului Argeş a fost dărâmat. Fostul sediu al salvatorilor argeșeni, de pe strada Traian, Nr.26 din Pitești, construit între anii 1977 și 1978, era încadrat în clasa I de risc seismic, având un risc ridicat de prăbușire în caz de cutremur. În locul acestuia va fi construit un sediu nou, ultramodern.

Proiectul este derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, fiind finanțat de Banca Mondială și Guvernul României. Constructorul este reprezentat de asocierea dintre TLD Solution Grup din Pitești și Aria Ecodem din Iași.

 

Donație de suflet a Rotary Club Pitești către Spitalul Ștefănești

Luni, 01 Aprilie 2024 12:55

 

Spitalul de Boli Cronice și Geriatrie "Constantin Bălăceanu Stonici"- Ștefănești este singurul spital de recuperare neuro-motorie din județul Argeș.

De-a lungul timpului, la solicitarea medicilor din acest spital, Clubul Rotary Pitești a donat mai multe aparate medicale sau chiar a renovat diverse saloane ale spitalului.

Acum trei ani, conducerea spitalului a solicitat Clubului Rotary Pitești ajutor pentru achiziționarea unui echipament de recuperare motorie Airwalk, produs de către firma germană HP Cosmos.

 

Profesoară de matematică centenară! Sărbătorită cu tort și șampanie la 100 de ani

Luni, 01 Aprilie 2024 12:44

 

Săptămâna trecută, doamna Larisa Drăgulescu a fost premiată de Primăria și Consiliul Local Pitești pentru împlinirea unui secol de viață.

Născută la 1 martie 1924, în Boghenii Vechi, în Basarabia. Larisa Dragulescu provine dintr-o familie de intelectuali, fiind unul dintre cei 6 copii ai familiei. Tatăl Doamnei Profesor era învățător în satul natal, fiind atât de dedicat profesiei sale încât a construit în curtea casei sale școala în care i-a educat pe toți copiii din împrejurimi.

 

 

Deţinuţii de la Penitenciarul Mioveni pot face cumpărături online!

Luni, 01 Aprilie 2024 12:34

 

Penitenciarul Mioveni anunţă că persoanele private de libertate pot face cumpărături online. Auchan a livrat deja primele pachete, iar în curând, deţinuţii pot achiziţiona şi produse farmaceutice.

“Anul trecut, am invitat toți operatorii economici, indiferent de dimensiunea afacerii lor, să participe la prezentarea ofertelor pentru cumpărături online destinate persoanelor private de libertate. După traversarea unei perioade litigioase în cadrul procedurii de selecție, suntem bucuroși să anunțăm că astăzi dăm startul acestei inițiative.

 

Zona de picnic de la Făget, recondiționată și redeschisă

Luni, 01 Aprilie 2024 11:32

 

Începând cu data de 1 aprilie zona amenajată pentru desfășurarea de activități de picnic din cartierul Făgetu va fi deschisă după programul: L - D: 08.00 - 20.00. Elementele de mobilier urban (foișoarele, gratarele și coșurile de gunoi) au fost recondiționate, iar spațiile verzi pregătite pentru vizitatori. Nu uitați că la închirierea grătarului este necesară plata unei garanții de 50 de lei, ce va fi restituită la înapoierea acestuia.

 

 

Marți se oprește alimentarea cu apă în comuna UDA

Luni, 01 Aprilie 2024 11:30

 

 

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va executa în data de 2 aprilie 2024, între orele 9 – 17, lucrări de spălare şi igienizare a rezervoarelor de înmagazinare a apei din satele Uda şi Cotu, comuna Uda, alimentarea cu apă potabilă fiind întreruptă în acest interval orar.

Vor fi afectaţi de această oprire utilizatorii din comuna Uda, satele Uda şi Cotu. Ne cerem scuze faţă de consumatorii afectaţi de lipsa apei potabile şi îi asigurăm că echipele operaţionale care efectuează lucrările vor face

EXCELENȚA a fost premiată de Consiliul Județean Argeș. Lista laureaților

Luni, 01 Aprilie 2024 11:24

Joi, 28 martie 2024, Consiliul Județean Argeș a organizat „Gala Excelenței în Argeș”. Evenimentul a fost dedicat personalităţilor argeșene care, prin activitatea ştiinţifică şi profesională, s-au remarcat în domenii de referință în cursul anului 2023, contribuind în mod esențial la prestigiul județului. Au fost acordate premii în 10 domenii de activitate - educație, sănătate, cultură, social, sport, tineret, turism, mediu de afaceri, mass-media și mediu public, precum și Premiul de Înaltă Apreciere - “Ambasadorul Argeșului”.

 

Elevii de la Colegiul ”Dinicu Golescu”, din Câmpulung, sunt campionii naționali la robotică!

Luni, 01 Aprilie 2024 11:17

 

 

Performanţă remarcabilă! Echipa FTC WATT's UP, de la Colegiul Naţional “Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, a obţinut locul I pe ţară la robotică. Astfel, elevii vor participa la Campionatul Mondial, de la Houston, în America.

“Sunt tare mândră de voi!

FTC WATT's UP de la Colegiul Dinicu Golescu sunt campionii naționali la robotică. Urmează Campionatul Mondial, 16-20 aprilie la Houston, în America. Elevii câmpulungeni sunt pentru a doua oară campioni naționali și cred că anul acesta vor deveni campioni mondiali. Bravo, bravo! Sunt tare mândră de voi! Felicitări profesorilor, mentorilor și părinților!

Vă susținem din tot sufletul! Vă mulțumesc că ne reprezentați admirabil în lume! Aveți tot sprijinul meu din toate punctele de vedere!”, a scris primăriţa Elena Lasconi, pe pagina sa de socializare.

 

 

 

Specialiști în medicină, prezenți la „Zilele Urologiei Argeșene”

Sâmbătă, 30 Martie 2024 14:06

În Sala Mare a Consiliului Județean a avut loc, pe 29 martie, conferința „Zilele Urologiei Argeșene”. La eveniment au participat rectori ai universităților de renume din țară, medici cunoscuți și apreciați la nivel național și județean, manageri și directori de spitale, precum și reprezentanți ai administrației publice județene.

În deschidere, președintele Ion Mînzînă și ministrul Muncii și Solidarității Sociale Simona Bucura Oprescu au transmis mesaje de bun venit invitaților în județul Argeș. Moderatorii conferinței au fost conf. dr. Adrian Tase, dr. Robert Mărtoiu, conf. dr. Adrian Hașegan, dr. Teodor Cătălin Constantinescu, prof. dr. Nicolae Crișan, dr. Florentin Dobrotă, dr. Radu Marius Tudor și conf. dr. George Mitroi. Au fost abordate subiecte legate de ultimele noutăți medicale, tehnici și metode de tratament sau diagnosticare ale afecțiunilor aparatului urinar.

 

Principele Nicolae a fost reînhumat în noua Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş

Sâmbătă, 30 Martie 2024 14:02

Pe 29 martie a avut loc slujba de reînhumare a Principelui Regent Nicolae al României în noua Catedrală Arhiepiscopală și Necropolă Regală de la Curtea de Argeș. Rămășițele pământești ale principelui Nicolae, fratele Regelui Carol al II-lea, au fost aduse din Lausanne (Elveția), alături de cele ale soției sale, Ioana Dumitrescu-Doletti. Evenimentul a adunat foarte mulți admiratori ai monarhiei care au fost martori la un act istoric foarte important.

 

La acest eveniment important, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, a fost reprezentată de Alteţa Sa Regală Principele Radu.  Din familia regală mai este prezent fostul Principe Nicolae de România, alături de soția sa, Alina Binder.  De asemenea, au fost prezenți reprezentanţi ai Guvernului, ai Armatei Române, ai societăţii civile, precum şi membri ai Casei Majestăţii Sale. ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a săvârșit slujba parastasului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Argeşul, în topul judeţelor cu cei mai mulţi profesori titulari

Joi, 28 Martie 2024 10:55

 

44.600 de profesori suplinitori predau în şcolile din România în anul școlar 2023-2024. Este cel mai mare număr din ultimii cinci ani, potrivit unui raport al Ministerului Educaţiei. De asemenea, la nivel național sunt 156.267 de profesori titulari, iar Argeşul se află în topul judeţelor care au cele mai multe cadre didactice titulare, adică angajate pe perioadă nedeterminată.

Conform Edupedu.ro, în acest an școlar, județele cu cei mai mulți profesori titulari sunt: București (12921), Iași (6470), Suceava (6073), Cluj (5543), Bihor (5325), Argeș (5204), Prahova (5137), Dolj (5116), Bacău (5005) și Constanța (4931). La polul opus se află judeţele: Tulcea (1321), Giurgiu (1451), Ialomița (1741), Călărași (1803), Covasna (2084), Caraș-Severin (2091), Sălaj (2119), Mehedinți (2123), Teleorman (2247) și Ilfov (2249).

 

 

Anunț privind închirierea pășunilor U.A.T. Stolnici județul Argeș prin atribuire directă

Miercuri, 27 Martie 2024 07:18

 

U.A.T. Stolnici, județul Argeș, având codul de identificare fiscal 4469493, cu sediul în comuna Stolnici, sat Stolnici, str. Principala, nr. 160, judeţul Argeş, tel./ fax 0248/676201, e- mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , persoana de contact Pupaza Rosu Sevastian -primar anunță închirierea pentru o perioadă de 7 ani a suprafeței totale de 207,40 ha pășuni prin atribuire directa ce v-a avea loc în data de 17.04.2024 la sediul Primăriei Stolnici, comuna Stolnici, sat Stolnici, strada Principala, nr. 160, judeţul Argeş.

Argeș Mall, cel mai mare și modern centru comercial din județ, își deschide porțile peste o lună

Marţi, 26 Martie 2024 12:35

 

Branduri internaționale și naționale în premieră pentru comunitatea locală, un hipermarket Carrefour modern, food court generos cu restaurante variate, terasă cu design spectaculos, dar și multe alte surprize îi așteaptă pe clienți la deschiderea Argeș Mall.

Prime Kapital, dezvoltator și investitor pe piața imobiliară din Europa Centrală și de Est, cu o vastă experiență în construcția și managementul centrelor comerciale, va deschide pe 25 aprilie Argeș Mall, marcând astfel inaugurarea celui mai mare și modern centru comercial din județ.

 

Se oprește apa în comuna Albota, în zilele de 27 şi 28 martie

Marţi, 26 Martie 2024 12:27

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va executa în zilele de 27 şi 28 martie 2024, între orele 9:00 – 18:00, lucrări de spălare şi igienizare a rezervoarelor de înmagazinare a apei din satele Frăteşti şi Cerbu, comuna Albota, alimentarea cu apă potabilă fiind întreruptă în acest interval orar.

Vor fi afectaţi de această oprire utilizatorii din comuna Albota, după cum urmează:

- în data de 27.03.2024, utilizatorii din satul Frăteşti şi strada Dealul Ursului;

- în data de 28.03.2024, utilizatorii din satul Cerbu şi străzile Toneşti, Linia Mare, Linia Mică, Principală (DN65), Cerbu Deal.

Ziua Porților deschise la IPJ Argeș. Tyson și Nicu i-au impresionat pe vizitatori

Marţi, 26 Martie 2024 12:01

În ziua de 25 martie, la ceas aniversar pentru Poliția Română, polițiștii argeșeni s-au întrecut într-o competiție de îndemânare la volanul autospecialei din dotare - Cupa Poliției la Conducere Auto, aflată la a doua ediție.

De asemenea, prin evenimentul Ziua Porților Deschise, zeci de persoane, adulţi şi copii deopotrivă, au ales să viziteze atelierele pregătite de poliţişti şi au participat la activitățile interactive şi prezentările structurilor de poliţie. Cei care au trecut pragul IPJ Argeș le-au fost prezentate autospecialele, tehnica și dotarea polițiștilor din cadrul Poliției Rutiere, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic.

 

Pagina 3 din 281

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea