La Mulți Ani, Nicolae Mecu!

Marţi, 17 Mai 2022 09:41

Nicolae V. Mecu s-a născut în satul Gorganu, comuna Călineşti, județul Muscel, în data de 17 mai 1945. Editor, critic și istoric literar, cercetător științific la Institutul de Istorie și Teorie Literară „G. Călinescu” al Academiei Române, în cadrul căruia coordonează departamentul Ediții critice și istorie literară, și profesor îndrumător asociat al Școlii doctorale a Facultății de Litere, la Universitatea din București. Dedicat în particular cercetării activității lui G. Călinescu și editării critice a operei acestuia, a publicat totodată o serie de volume personale și colective de istorie a literaturii române moderne.

Dumitru Tudosoiu, despre problemele apărute în urma Olimpiadei de Engleză: „A fost un fel de atac-apărare ca într-un meci de tenis”

Marţi, 17 Mai 2022 08:02

# „E ușor de pe margine să arăți cu degetul”, a mai răspuns noul șef de la IȘJ Argeș

Între 17-21 aprilie, la Pitești s-a desfășurat Olimpiada Națională la Engleză. După cum știți deja, au fost reacții diverse privind modul de organizare a concursului național. O parte dintre elevii participanți au contestat locul unde au fost cazați, faptul că au primit mese reci, lipsa transportului, dar și alte aspecte. Conducerea Inspectoratului Județean Argeș a contraatacat. S-a aruncat vina și pe municipalitatea piteșteană. S-a făcut un talmeș-balmeș, în urma căruia sperăm că fiecare a învățat câte ceva, atât elevii, cât și conducerea IȘJ Argeș sau Ministerul Educației.

 

 

Atelier gratuit pentru gravide şi proaspetele mămici, la Spitalul Mioveni

Luni, 16 Mai 2022 20:04

Spitalul Orăşenesc Mioveni organizează joi, 26 mai, începând cu ora 9.00, un atelier gratuit pentru gravide şi proaspetele mămici, avându-i ca lectori pe dr. Mariana Pîrvan – medic neonatolog, dr. Andree Savu - medic specialist pediatru și Loredana Tătărăscu – specialist consultant în lactaţie, acreditat IBCLC. Răspunsuri la întrebările legate de prima lună de viață a bebelușului, dar şi alte sfaturi utile, îndeosebi despre îngrijirea corectă a acestuia vor fi oferite la acest interesant atelier de către cei trei specialişti. Participarea se face doar pe bază de înscriere, la recepţia spitalului, numărul de locuri fiind limitat! Detalii și programări la numărul de telefon: 0372.791.212.

Sportivele Alina Cheru și Alina Zaharia, legitimate la CSM Pitești, au obținut o nouă medalie de aur la Ju No Kata

Luni, 16 Mai 2022 11:14

Perechea Alina Zaharia şi Alina Cheru îşi consolidează supremaţia continentală la Kata. În weekendul recent încheiat, a avut loc la Rijeka, în Croaţia, Campionatele Europene de Judo Kata.

Ţara noastră a participat cu două perechi la proba Ju No Kata formate din Zaharia Alina – Cheru Alina şi Rus Dumitriţa – Tipa Mihaela.

Alina Cheru și Alina Zaharia au rămas Reginele Europei, la Ju No Kata, cucerind o nouă medalie de aur.

 

A murit fostul senator Șerban Valeca

Duminică, 15 Mai 2022 11:09

Doliu în politica românească. Șerban Valeca, fost președinte al PSD Argeș, parlamentar și ministru s-a stins fulgerător din viață, în dimineața zilei de 15 mai. Fostul senator avea 65 de ani.

Vestea i-a şocat pe prieteni şi pe colegii de partid. Șerban Valeca a fost președintele PSD Argeș și de două ori ministru al Cercetării: o dată în guvernul Grindeanu și, anterior, în guvernul Adrian Năstase.

Valeca a avut patru mandate de parlamentar din partea social-democraților. 

Dosar penal pentru purtare abuzivă, după ce doi medici s-au bătut la Spitalul de Pediatrie Pitești

Joi, 12 Mai 2022 11:53

 

Pe parcursul zilei de miercuri, 11 mai, doi medici s-au bătut la Spitalul de Pediatrie Pitești. Între cei doi doctori ar exista tensiuni mai vechi. Surse din cadrul unităţii sanitare au spus că medicul chirurg Emil Popa l-ar fi lovit pe colegul său, şeful Secţiei Chirurgie Florin Trifan.

Managerul spitalului de Pediatrie, Tudor Ionescu, a confirmat zvonurile şi a precizat că a fost dispusă o cercetare disciplinară.

În urma informațiilor apărute în spațiul public, privind starea conflictuală petrecută între cele două cadre medicale de la SPitalul de Pediatrie Pitești, s-a sesizat și IPJ Argeș. În cauză a fost deschis un dosar în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă.

 

Andra și Randi – de Zilele Municipiului Pitești. Vezi programul complet al evenimentelor

Miercuri, 11 Mai 2022 14:47

 

 

Începe cea de-a 30-a ediție a Zilelor Municipiului Pitești. În perioada 12-22 mai, municipalitatea a pregătit mai multe evenimente, unul mai interesant ca celălalt.

De asemenea, în perioada 20-22 mai va fi transport gratuit prin curse regulate oferite de Publitrans, programate din 30 în 30 de minute, de la Teatrul „Al. Davila” până în Parcul „Lunca Argeșului” și retur!

Programul manifestărilor:

S-a înființat o comisie mixtă de control în unitățile de învățământ și în creșele din Argeș

Miercuri, 11 Mai 2022 14:41

După informațiile legate de sesizarea unor incidente, care ar fi avut loc într-o creșă din Pitești, la nivelul Instituției Prefectului Argeș s-a înființat o comisie mixtă de control în unitățile de învățământ și în creșe.

Măsura a fost luată după ce la Creșa Nr. 6 din cartierul piteștean Trivale o educatoare a fost acuzată că a agresat mai mulți copii. Mai multe detalii despre acest subiect:

http://www.atitudineinarges.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=15820:educatoare-de-la-o-cre-din-piteti-acuzat-c-a-agresat-mai-muli-copii-femeia-a-fost-plasat-sub-control-judiciar&catid=1:ancheta&Itemid=2

 

Începe vaccinarea cu a patra doză de vaccin împotriva COVID. Cui i se recomandă administrarea serului

Miercuri, 11 Mai 2022 14:29

Argeșenii care doresc să fie vaccinați cu doza a patra de vaccin împotriva COVID19 trebuie să se adreseze medicilor de familie.

Vaccinarea va fi posibilă de luni, 16 Mai, dar doar la medicii de familie pentru că toate centrele de vaccinare din județ vor fi închise începând cu data de 13 Mai.

Pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Argeș se găsește lista completă a medicilor de familie care se vor ocupa de vaccinare, în cabinete.

Părintele Cosmin Bologea a oferit daruri unei familii cu șapte copii

Miercuri, 11 Mai 2022 08:12

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Social, Filantropic și de Misiune, a venit în ajutorul unei familii cu șapte copii. Părintele slujitor Bologea Cosmin Vasile, de la parohia Turculești, protoieria Topoloveni a oferit acestora mai multe daruri.

„Când sufletele sunt rănite de patimi grele, când ghearele osândirii de aproapele ne fură toată bucuria de a sta împreună cu cei dragi, când pizma, invidia și altele asemenea acetora ne rod sufletul precum caria roade dintele, Dumnezeu ne întinde mereu funia milosteniei ca să ne ridicăm din nou de la neomenie la omenie, de la tristețe la bucurie, ne învață Sfântul Ioan Gură de Aur”, informează Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

 

 

Între 6-17 iunie - înscrieri la creșele din Mioveni

Marţi, 10 Mai 2022 20:01

Înscrierea beneficiarilor în cadrul Creșelor din Mioveni, pentru anul scolar 2022–2023 se va realiza în perioada 06 – 17 iunie.

Depunerea dosarelor se va face personal de către unul din aparținătorii legali la sediul fiecărei creșe.

Prioritate vor avea reînscrierile beneficiarilor ce au frecventat creșele din oraș cu regularitate, în anul precedent și proveniți din familii unde ambii părinți lucrează sau urmează să înceapă munca până la data de 1 septembrie 2022.

Dosarul de înscriere va conține următoarele documente:

 

Dumitru Tudosoiu, șeful IȘJ Argeș: „Să îmbrăcăm haina de inspector lăsând la o parte coloratura politică”

Marţi, 10 Mai 2022 13:08

La Inspectoratul Școlar Județean Argeș a avut loc marți, 10 mai, o conferință de presă în care Dumitru Tudosoiu, noul inspector școlar general, a vorbit despre colaborarea cu angajații instituției și despre obiectivele pe care și le-a stabilit pentru acest sfârșit de an școlar.

Obiectivele principale stabilite de Tudosoiu în acest început de mandat de inspector școlar general sunt reprezentate de organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale și a probelor de Bacalaureat în condiții foarte bune, astfel încât elevii să nu fie prejudiciați în vreun fel.

 

Fostul senator de Argeș, Mircea Diaconu - declarații dure la adresa unei actrițe alături de care a filmat scene fierbinți!

Marţi, 10 Mai 2022 11:14

Premiile Gopo din acest an au adus în prim-plan un subiect extrem de sensibil, expus de actrița Viorica Vodă: hărțuirea sexuală de care a avut parte după ce a filmat Filantropica, film în care Viorica Vodă a jucat alături de actorul Mircea Diaconu. Diana și Ovidiu, personajele celor doi mari actori, au apărut în scene fierbinți, iar asta i-a cauzat Vioricăi Vodă, care – după cum a declarat, a fost hărțuită de directori de teatru și regizori.

 

La Curtea de Argeș trebuie să ai credință ca să treci strada!

Marţi, 10 Mai 2022 08:45

# Trecerea de pietoni de la Biserica Drujești începe și se termină în... niște balustrade!

Dorel există și în orașul Basarabilor. Poate că uneori muncește, e clar însă faptul că rămâne în urmă cu gândirea. Acest Dorel a montat, la trecerea de pietoni dintre Biserica Adormirea Maicii Domnului – Drujești și Judecătoria Curtea de Argeș, așadar pe bulevardul principal al orașului, o mândrețe de balustrade metalice. Fix în dreptul trecerii de pietoni. Și a lăsat loc, undeva în apropiere, pentru altă trecere de pietoni. Doar că noua trecere nu este marcată, șoferii nu opresc, pentru că nu au de ce, iar pietonii trebuie să se descurce cum pot. Te rogi  când treci strada. În funcție de sens, unii se roagă la Dumnezeu, alții la dreptate în instanță. Și toți se roagă, din ambele sensuri, să nu fie loviți de mașini, până revine Dorel la muncă...

 

 

Profesor din Argeș: „Ce ne facem fără teze, într-un an școlar cu cinci module și doar o singură medie?”

Marţi, 10 Mai 2022 08:02

Anul școlar 2022-2023 va reprezenta o nouă provocare pentru elevi și profesori. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a publicat deja în Monitorul Oficial noua structură a anului școlar, cu cinci module de studiu, în loc de semestre și cinci vacanțe. Dar pe elevi îi așteaptă și alte surprize, nu vor mai susține teze, ci evaluări anuale, posibil cu subiect unic, iar mediile vor fi încheiate o singură dată, la finalul anului. Este însă foarte posibil ca până în septembrie să apară alte noutăți.

Am stat de vorbă, pe temele sensibile din Educație, cu un cadru didactic care predă matematică la Școala Gimnazială „Adrian Păunescu”, din Pitești. Am aflat un punct de vedere cu privire la starea de fapt a învățământului, în contextul schimbărilor care se anunță:

SEdC Mioveni: „Venim cu rugămintea ca asociațiile de locatari să se implice în acțiunile de îngrijire a spațiilor verzi din jurul blocurilor”

Luni, 09 Mai 2022 21:58

Echipele SEdC Mioveni realizează, în această perioadă, acțiuni de cosire a spațiilor verzi (parcuri, scuaruri, aliniamente stradale, zone de agrement), dar și în spațiile verzi aferente blocurilor de locuințe.

Precipitațiile din ultima perioadă au făcut ca vegetația să fie tot mai abundentă, iar echipele lucrează intensiv. Din acest motiv, facem apel la răbdare, și venim cu rugămintea ca asociațiile de locatari să se implice în acțiunile de îngrijire a spațiilor verzi din jurul blocurilor, în sensul asigurării unei întrețineri cel puțin minimale a spațiului verde (cositul ierbii, întreținerea curățeniei).

 

 

Informaţii utile despre citirea contoarelor de apă

Luni, 09 Mai 2022 21:56

SC Apă Canal 2000 SA aduce la cunoştinţa clienţilor informaţii despre citirea contoarelor de apă şi stabilirea cantităţii de apă facturată. Cantitatea de apă facturată este înscrisă în desfăşurătorul ataşat facturii şi poate fi citită sau estimată, în funcţie de situaţia citirii apometrului. În situaţia în care apometrul a fost citit, cantitatea de apă facturată reflectă consumul înregistrat pe apometru în perioada de citire, iar dacă contorul de apă nu a putut fi citit se va factura un consum estimat.

Stabilirea cantităţii de apă facturată se face pe baza înregistrărilor apometrului prin citire de către personalul împuternicit al operatorului sau prin autocitire, caz în care clienţii sunt rugaţi ca în intervalul 20 – 30 ale lunii să transmită indexul autocitit (vizualizat pe apometru), printr-una din următoarele modalităţi disponibile:

 

Constantin Bărbulescu, decan la UPIT – mesaj de 9 mai: „A ne întoarce în istorie este ceea ce ni se întâmplă în prezent”

Luni, 09 Mai 2022 19:52

 

În fiecare an, pe data de 9 mai se aniversează Ziua Europei. Pe lângă această semnificaţie, se marchează și Ziua Independenţei României sau sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Cu această ocazie, Universitatea din Pitești a organizat o manifestare menită să celebreze această zi cu triplă semnificație. Ceremonia de la UPIT s-a bucurat de prezența a numeroase personalități din domeniul administrativ și politic.

Au participat: Cristian Gentea - primarul municipiului Pitesti, prefectul Radu Perianu, Adrian Bughiu - vicepresedintele Consiliului Judetean Arges, parlamentarii Simona Bucura Oprescu, Mircia Chelaru, Ionuț Moșteanu, Narcis Mircescu, Adrian Miuțescu și Daniel Constantin. Au mai fost prezenți Dumitru Tudosoiu – noul inspector școlar general al ISJ Argeș, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului și ai mediului academic etc.

 

Poiana Narciselor – Sărbătoarea Verde de la Negrași

Joi, 05 Mai 2022 10:56

În ziua de 8 mai se organizează, în localitatea argeșeană Negrași, Sărbătoarea Narciselor. Poiana cu narcise de la Negraşi a fost declarată rezervaţie naturală la data de 24 iunie 1966 şi este ocrotită pentru valoarea ştiinţifică deosebită a specie, dar şi pentru valoarea peisagistică a covorului cu narcise.

Iar duminică va fi sărbătoare mare în localitate. Pe lângă Sărbătoarea Verde de la Negrași va avea loc și Ziua Comunei, eveniment ajuns la cea de-a XV-a ediție.

Astfel, Primăria și Consiliul Local Negrași vă invită duminică, 8 mai, la o serbare câmpenească autentică pentru a vă bucura de frumusețea narciselor prin care natura a înzestrat pământul negrașilor. Spectacolul va fi garantat.

După o pauză de 2 ani, Dumitru Tudosoiu s-a întors în fruntea Inspectoratului Școlar Judetean Arges

Joi, 05 Mai 2022 07:50

Dumitru Tudosoiu a fost numit miercuri, 4 mai, prin Ordin de Ministru, în fruntea Inspectoratului Școlar Judetean Arges. Acesta a mai condus instituția în perioada 2014-2020.

Tudosoiu a înlocuit-o din funcție pe Alina Manea, care a condus IȘJ Argeș în ultimele 10 luni.

Numirea lui Tudosoiu este valabilă până la 31 august, înainte de începerea noului an școlar.

 

Pagina 21 din 248

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea