Se fac angajări în Argeș! Zeci de posturi disponibile

Luni, 11 Octombrie 2021 12:07

 

Societatea Salpitflor Green S.A. din Municipiul Pitești, str. Lotrului nr.1, Județul Argeș organizează la sediul său, concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a următoarelor posturi vacante din cadrul Secției Salubrizare Căi Publice, respectiv:

1. Lucrător salubrizare căi publice- COD COR: 961301 - 18 posturi

2. Conducător autospecială -COD COR: 833204 - 4 posturi

3. Organizator prestări servicii -COD COR: 516903 -3 posturi

4. Electrician Auto- COD COR: 723101-1 post

Probleme pentru transportatorii argeșeni: „Ne concentrăm să supravieţuim. Vin vremuri grele“

Luni, 11 Octombrie 2021 10:40

Compania Dianthus din judeţul Argeş, care face transport de marfă pe rute internaţionale, estimează că va încheia anul acesta cu afaceri în uşoară scădere faţă de nivelul de anul anterior.

„Ne concentrăm să supravieţuim, vin vremuri grele. 90% din trans­por­turi le facem în Eu­ro­pa şi coloana ver­te­brală a busi­nessului nostru o repre­zin­tă industria auto. Ne confrun­tăm cu criza semi­con­duc­torilor din in­dustria auto. În Europa au fost uzi­ne care şi-au oprit câteva săp­tă­mâni activitatea sau care s-au regrupat.

 

Peste 70 de elevi ai Școlii de Instruire Interarme a Forțelor Terestre Pitești au depus jurământul

Luni, 11 Octombrie 2021 10:01

 

Ziua de 8 octombrie 2021 a reprezentat pentru elevii Școlii de Instruire Interarme a Forțelor Terestre “Mihai Viteazul” din Pitești un moment plin mândrie și responsabilitate marcat de ceremonialul depunerii jurământului militar. Cei 71 de elevi din seria septembrie 2021, care au ales să servească arma, tancuri și auto, au jurat credință patriei. Pentru aceștia, urmează o perioadă frumoasă, de acumulare, în care vor dobândi cunoștințele fundamentale și valorile morale ale unui militar: onestitatea, integritatea, respectul și responsabilitatea.

Stadiul lucrărilor de restaurare a Muzeului Județean Argeș – în grafic

Luni, 11 Octombrie 2021 09:58

# Stadiul fizic al lucrărilor executate este de 12%

Proiectul ,,Restaurarea Muzeului Județean Argeș - consolidarea, protejarea și valorificarea patrimoniului culturalʼʼ este în grafic. Stadiul proietului este monitorizat frecvent, iar săptămâna trecută a avut loc pe șantier o nouă întâlnire de lucru cu constructorul, responsabilul tehnic, dirigintele de șantier, directorul Muzeului Județean Argeș și reprezentanți ai Consiliului Județean Argeș. În urma întâlnirii, s-a constat că stadiul fizic al lucrărilor executate este de 12%, astfel: arhitectură 5%; rezistență 20%; desfaceri zidărie 75%; instalații electrice 3%.

 

Anunţ important pentru locuitorii comunei Oarja

Luni, 11 Octombrie 2021 09:54

Primăria Oarja anunță că, din această săptămână, ghenele (maro) de gunoi menajer în care se vor găsi deșeuri reciclabile nu vor mai fi ridicate.

Oamenii sunt informaţi cu privire la motivele pentru care toţi trebuie să se implice în colectarea selectivă a deşeurilor, fiind parte din procesul de conservare a resurselor neregenerabile, reducerea consumului de materii prime şi a costurilor de realizare a produselor, dar şi educarea viitoarelor generaţii şi respectarea legislaţiei cu privire la protecţia mediului şi a resurselor.

Cuplu premiat la Bradu pentru 60 de ani de căsătorie

Luni, 04 Octombrie 2021 16:57

Un cuplu a fost premiat de autoritățile locale din Bradu pentru împlinirea a 60 de ani de căsătorie. Este vorba despre familia Constantinescu, care a împlinit recent 60 de ani de când cei doi soți și-au spus pentru prima dată în fața altarului ,,DA”. Cei doi au fost premiați de primarul Dan Stroe și de viceprimarul Gheorghe Negoi.

 

Revine ”Toamna Piteșteană”, ediția a XV-a!

Luni, 04 Octombrie 2021 12:49

Festivalul „Toamna Piteșteană” revine cu o nouă ediție, în perioada 7 – 11 octombrie a acestui an. Municipalitatea piteșteană va organiza desfășurarea acestui târg cu tradiție în orașul nostru într-un mod inedit, pentru prima dată evenimentul fiind localizat în trei zone, ce vor oferi piteștenilor experiențe culinare variate.

Astfel, în Piața Milea, locul tradițional de expunere și vânzare a produselor de sezon, în cadrul Toamnei Piteștene, va fi organizat târgul de fructe și legume, completat cu secțiunile ce vor oferi produse apicole și zaharoase, conserve de sezon și must.

NAȚIONALA DE HANDBAL JOACĂ PE 6 OCTOMBRIE LA MIOVENI!

Luni, 04 Octombrie 2021 12:46

Echipa României joacă cu Insulele Feroe pe 6 octombrie, de la 18.30, în noua Sală a Sporturilor din Mioveni, o sală ce merită văzută de iubitorii handbalului. Partida face parte din programul oficial de calificare la EHF Euro 2022.

Biletele sunt disponibile pe bilete.ro și la casa de bilete a Sălii Sporturilor Mioveni, începând de vineri, 1 octombrie. Costul unui bilet este de 20 de lei. Spectatorii sunt obligați să respecte regulamentul evenimentului și normele de siguranță sanitară.

 

A murit Marin Mihalcea, fostul dirijor al Orchestrei „Doina Argeșului”

Luni, 04 Octombrie 2021 10:54

S-a stins din viață maestrul Marin Mihalcea, fost dirijor al orchestrei Doina Argeşului şi unul dintre cei mai valoroşi lăutari din ţară. Marin Mihalcea a murit duminică, 3 noiembrie, la vârsta de 73 de ani.

Sorin Mazilescu: „A fost un ultim mohican”

„Marin Mihalcea (n. 1 iunie 1948, Moşoaia-Argeş – d. 3 octombrie 2021, Pitești) a fost un ultim „mohican” (autentic şi desăvârşit lăutar), cum îi spunea maestrul coregraf Dorin Oancea, al prestigioaselor colective artistice care s-au succedat în Orchestra „Doina Argeşului”, în zecile de ani de existenţă artistică.

Aproape 240 de dosare au fost admise pentru concursul de directori de școli în Argeș

Luni, 04 Octombrie 2021 10:12

După etapa de verificare a dosarelor de înscriere la concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din Argeș, dintr-un total de 262 de dosare, la acest moment, 25 sunt respinse.

În județ, sunt scoase la concurs 198 de funcții de director și 44 funcții de director adjunct. Cele mai multe sunt scoase la Pitești: 48 pentru director și 24 pentru director adjunct

De la 1 octombrie 2021 s-au depus solicitări de analiză a cauzelor și remedierea eventualelor erori de natură tehnică la etapa de înscriere în platforma informatică, iar in intervalul 4-6 octombrie 2021 are loc remedierea acestora.

 

Cîţu: Profesorii nevaccinaţi se testează pe banii lor! Copilul netestat rămâne în online!

Luni, 04 Octombrie 2021 10:08

Guvernul a decis ca şcolile din România să rămână deschise şi peste pragul de 6/1000, dar măsurile care se vor aplica în unităţile de învăţământ sunt mult mai restrictive, atât pentru elevi, cât şi pentru profesori. Primul-ministru Florin Cîţu a vorbit la televiziunea naţională despre regulile pe care le vor respecta elevii şi dascălii, după ce se va depăşi incidenţa de 6/1000.

În primul rând, s-a vorbit de testarea tuturor elevilor, cu teste pentru salivă. Cine refuză testarea va face cursuri online. Pentru profesori, măsurile sunt mai stricte. Nevaccinaţii vor fi obligaţi să se testeze pe banii lor.

Universitatea Piteşti a început cursurile fizic şi online! Rectorul Chirleşan - REACŢII!

Luni, 04 Octombrie 2021 10:02

Vineri, 1 octombrie a început un nou an universitar la Universitatea din Piteşti! Festivităţile au avut loc în aer liber, în Piaţa Primăriei, având în vedere că traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere epidemiologic.

La eveniment au participat: Rectorul UPIT, Dumitru Chirleşan, Preşedintele Senatului UPIT, Mihaela Diaconu, primarul Cristian Gentea, viceprimarul Gelu Tofan, administratorul Piteştiului, Lucreţiu Tudor, consilierul local Ana Stan, vicele CJ, Adrian Bughiu, subprefectul, decani ai facultăţilor din cadrul universităţii. 

 

Deputatul Bălășoiu - prezent online la ședințele CJ Argeș

Luni, 04 Octombrie 2021 09:23

 

Săptămâna trecută, deputatul Aurel Bălășoiu a luat pulsul administrației județene. Fostul primar, actual parlamentar, a participat, alături de consilierul județean Vasile Negoescu , la ședința online a Consiliului Județean Argeș.

Deputatul a fost surprins, pe imagini, în timpul ședinței când discuta cu Negoescu despre proiectele, care tocmai urmau să fie votate de consilierii județeni.

De altfel, deputatul Bălășoiu este cunoscut ca genul de om căruia îi place să fie informat și să dezvăluie problemele comunității, sub penița sa ascuțită.

Vezi măsurile de protecție împotriva COVID, aplicabile în Argeș, pe localități

Vineri, 01 Octombrie 2021 18:50

# Restricții suplimentare în comuna Rociu

În județul Argeș s-a instituit, începând cu 2 octombrie, obligativitatea purtării măștii de protecție astfel încât să acopere gura și nasul, pentru persoanele cu vârsta mai mare de 5 ani în spațiile publice aglomerate precum: piețe , târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, mijloace de transport în comun.

Măsura este valabilă și pentru persoanele care staționează în proximitatea unităților de învățământ, în fața instituțiilor publice, a operatorilor economici sau a bancomatelor.

 

Un crescător de ovine din Argeș atrage atenția: „Dăm nas în nas cu ursul în grajd!”

Marţi, 28 Septembrie 2021 15:19

Urșii continuă să creeze probleme în județul Argeș. Cel mai recent atac al animalelor a fost în apropiere de localitatea Valea Mare din Argeș. Ursul a devorat un porc, a jupuit un altul de viu și a mutilat botul unui măgar.

Crescătorul de ovine Theodor Oncioiu din Câmpulung, atrage atenția asupra pericolului la care se expun oamenii ca să își protejeze gospodăriile și animalele. "Sunt foarte mulți urși, sunt frecvente atacurile, urșii chiar au ajuns să-și creeze adăposturi în grădinile din sate, au intrat efectiv în sate. Problema este că urșii ăștia s-au adaptat, dacă au văzut că se poate procura mai ușor hrană, vin și mănâncă animale direct din grajd.

Container pentru crearea spațiului de triaj epidemiologic la Spitalul de la Costești

Marţi, 28 Septembrie 2021 15:02

Direcția de Sănătate Publică Argeș a solicitat, recent, un container modular pentru  crearea spațiului de triaj epidemiologic și decontaminare la Spitalului Orășenesc “Regele Carol I“ Costești. Pe 24 septembrie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a hotărât ca Instituția Prefectului Argeș și Structura Teritorială pentru Probleme Speciale Argeș să efectueze, de îndată, toate demersurile necesare, potrivit legii, pentru obținerea containerului modular și a sistemului de încălzire corespunzător pentru triajul epidemiologic al pacienților și decontaminarea personalului medico-sanitar și auxiliar sanitar de la Spitalul Orășenesc “Regele Carol I“ Costești. Demersurile vor fi inițiate către Comitetul Național pentru Situații de Urgență și către Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale. După repartizarea containerului modular, ISU Argeș va asigura dezinfecția și amenajarea corespunzătoare a acestuia.

A.V.

 

Experții din sănătate avertizează: 2.500 de bolnavi COVID la ATI, la sfârșitul lui octombrie

Marţi, 28 Septembrie 2021 12:08

Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, a afirmat pe 24 septembrie, într-o conferință de presă, că dacă măsurile de protecție sanitară nu vor fi respectate în următoarea perioadă, estimarea de 17.000 de infectări zilnice cu coronavirus ar putea să fie depășită până la finalul lunii octombrie, iar numărul pacienților de la ATI ar putea ajunge la 2.500.

 

Admitere liceu 2022. S-a modificat metodologia de repartizare în etapa a doua

Luni, 27 Septembrie 2021 14:55

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a decis modificarea regulilor care au stat la baza repartizării elevilor la liceu, în etapa a doua. Din cauza faptului că elevi cu medii modeste au ajuns la licee de top, de anul viitor vom avea altă modalitate de admitere, pentru elevii care nu au fost repartizaţi în prima etapă.  Mai precis, în etapa a doua repartizarea va fi făcută direct de comisia de admitere județeană, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, conform unei proceduri aprobate de aceasta, publicată pe site-ul inspectoratului şcolar şi comunicată unităţilor de învăţământ., potrivit Edupedu.ro.

 

 

Sărbătoarea toamnei aduce la Mioveni spectacole, concursuri culinare, must și pastramă!

Luni, 27 Septembrie 2021 14:53

Pe platoul din Centrul Civic, printre standuri cu legume, vin, must, pastramă, murături, brânzeturi, zacuscă, produse apicole și alte bunătăți preparate din mâinile țăranilor truditori, toamna va fi sărbătorită cu fast și eleganță, de administrația locală a orașului Mioveni. Orașul Mioveni  găzduieşte în perioada 1 – 3 octombrie ”Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului – Târgul Meșterilor Populari”, eveniment care va reuni producători certificați şi roadele muncii lor.

 

Patrupedele din adăpostul Mioveni au fost mutate în noile padocuri

Luni, 27 Septembrie 2021 14:52

La baza de gestionare a câinilor fără stâpân a orașului Mioveni, administrată de Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, au avut loc mai multe investiții în vederea îmbunătățirii condițiilor de trai pentru cele aproape 500 de suflete cazate aici.

Cu sprinijul Asociației Stitching Hearts din Olanda, s-a construit, de curând, 12 padocuri noi, pentru a le oferi câinilor mai mult spațiu. Animalele  au fost mutate în noile țarcuri, pentru a reduce numărul câinilor din cele deja existente.

 

 

Pagina 21 din 228

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea