Dumitru Tudosoiu, inspector general ISJ Argeş: ”Planul remedial de meditaţii nu funcţionează!”

Luni, 07 Iulie 2014 13:52

Recenta ordonanţă de urgenţă care a modificat Legea Educaţiei stipulează, printre altele, că se va putea organiza a treia sesiune de Bacalaureat, dar şi meditaţii instituţionalizate la liceu pentru cei care au picat Bac-ul. În Argeş, meditaţiile remediale nu sunt însă o noutate. Ele au fost introduse de doi ani,  însă receptivitatea faţă de acest gen de pregătire fost neaşteptat de mică. Inspectorul general al ISJ Argeş, Dumitru Tudosoiu, cel care, anul trecut, a monitorizat această activitate, explică, pentru Atitudine în Argeş, de ce rezultatele au fost sub aşteptări.

CEC Bank, pe urmele Tyrolex Internaţional

Luni, 07 Iulie 2014 13:39

Falimentara fabrică de betoane nu scapă de CEC Bank, cel mai înverşunat dintre creditorii săi,  nici după ce instanţa a dispus, în cazul său, închiderea procedurii insolvenţei. Creditoarea făcut recurs la decizia Tribunalul Specializat Argeş, iar în mai 2014, Curtea de Apel Piteşti a casat sentinţa  şi a trimis dosarul aceleiaşi instanţe pentru continuarea procedurilor.

 

Casa Perfectă îți recomandă promoția verii! Tablă țiglată de 0,47 mm la un preț excepțional!

Luni, 07 Iulie 2014 13:33

# Tiglă metalică de calitate înaltă, montaj ultra-rapid, garanție extinsă, atât pentru materiale cât și pentru manoperă. Țiglele metalice sunt cele mai des folosite învelitori pentru acoperiș în clădirile de locuințe, religioase și de utilitate publică. Procesul de producție complet automatizat permite tăierea tablei la lungimea dorită, permițând în același timp realizarea de comenzi speciale, cu limitarea simultană a cantității de deșeuri. Firma Blachotrapez oferă țiglă metalică în mai multe culori, cu înveliș de poliester, Pladur® Eco Protect ThyssenKrupp, de aluminiu și Colorcoat HP2000® Ultra. Avantajul

Luna aceasta, Piteştiul este gazda Campionatelor Naționale şi Campionatelor Balcanice de atletism

Luni, 07 Iulie 2014 13:30

În perioada 19-20 iulie iulie, în municipiul Pitești se vor desfășura Campionatele Naționale de Atletism Seniori, urmând ca pe 26 şi 27 iunie, municipiul nostru să fie gazda Campionatelor Balcanice de Atletism Seniori. Pregătirile sunt pe ultima sută de metri.
Săptămâna trecută a fost organizată o întâlnire condusă de primarul Tudor Pendiuc, la care au participat reprezentanți ai Facultății de Educație Fizică și

 

Ediție jubiliară a Turneului Internațional Masculin de Tenis “Trofeul Consiliului Județean Argeș”

Luni, 07 Iulie 2014 13:29

Consiliul Județean Argeș, în parteneriat cu  Federația Română de Tenis și Baza sportivă Star Arena din Bascov, organizează, în perioada 07 - 12.07.2014, a XI - a ediție a Turneului Internațional Masculin de Tenis ,,Trofeul Consiliului Județean Argeș”, dotat cu premii în valoare de 10.000 de dolari.
Acest eveniment sportiv, unul dintre cele mai importante ale județului, este organizat de Tenis Club AS și se bucură de participarea a peste 100 de sportivi seniori din Italia, Cehia, Franța, Columbia, Portugalia, Elveția, Slovacia și România, înscriși pentru probele de simplu și dublu.
Pe tabloul de calificări, sunt 4 jucători piteșteni, iar pe tabloul principal va juca sportivul argeșean Dumitru Vlad.

Mai bine să previi!

Luni, 07 Iulie 2014 13:29

Campania privind organizarea organizarea activității de intervenție și salvare în unități industriale cu potențial pericol de emisii de gaze, vapori și pulberi toxice, asfixiante, inflamabile sau explozive În perioada 01.07-14.08.2014, inspectori de muncă din cadrul ITM Argeș efectuează controale care privesc organizarea activității de intervenție și salvare în unități industriale cu potențial pericol de emisii de gaze, vapori și pulberi toxice, asfixiante, inflamabile sau explozive așa cum rezultă din Metodologia de desfășurare a Campaniei.

 

Școala de vară a DJST Argeș

Luni, 07 Iulie 2014 13:25

În perioada iulie – august 2014, în Pitești se desfășoară Școala de Vară 2014, organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeș, iniţiativă gândită cu  scopul de a îmbunatăți nivelul de educație în rândul tinerilor.
În calitate de partener, Centrul Europe Direct Argeș a organizat, săptămâna trecută, un training de formare cu tema ”Voluntariatul, opțiune pentru petrecerea timpului liber”.

Rectorul Ionel Didea a fost ales președinte al consorțiului universitar ”Academica Plus”

Miercuri, 02 Iulie 2014 20:00

Urmare a constituirii Consorţiului universitar ,,ACADEMICA PLUS’’, rectorii instituţiilor partenere au votat în unanimitate ca primul mandat de conducere al consorţiului să fie exercitat de rectorul Universităţii din Piteşti, prof.univ.dr. Ionel DIDEA.
Preşedintele consorţiului, dl. Rector - prof.univ.dr. Ionel DIDEA, a anunţat că la începutul acestui mandat obiectivele prioritare le constituie mobilităţile de

 

Târgul Săptămânal Piteşti, luat din nou la control de inspectorii ITM

Miercuri, 02 Iulie 2014 19:59

# Patru angajatori foloseau muncitori la negru. Amenzile au însumat 60.000 lei. În data de 22.06.2014, ora 11.00, în urma acţiunii de control efectuată de către inspectori din cadrul ITM Argeş cu sprijinul reprezentanţilor Jandarmeriei Argeş a avut loc o acţiune de control la locaţia Târgul Săptămânal Piteşti.
Obiectivul principal al controlului a fost identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale şi luarea măsurilor ce se impun pentru

Pașapoarte expediate la domiciliul solicitantului

Miercuri, 02 Iulie 2014 19:58

# Costul expedierii este de 8,68 lei, TVA inclus. Instituția Prefectului- Județul Arges anunță faptul că începând cu data de 23 iunie 2014, în conformitate cu Normele de aplicare a Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, funcție de opțiunea solicitantului, pașaportul simplu electronic poate fi expediat, prin servicii de curierat, la domiciliul sau reședința titularului, cu suportarea de către acesta a cheltuielilor de expediție.

 

Taxele de studiu rămân neschimbate la Universitatea Pitești

Miercuri, 02 Iulie 2014 19:57

Universitatea din Piteşti anunţă persoanele interesate că, în şedinţa Senatului din data de 24 iunie 2014, s-a hotărât ca în anul universitar 2014-2015 taxele de studiu să rămână neschimbate faţă de anul precedent, în această categorie intrând toate taxele de şcolarizare la programele de licenţă, masterat şi doctorat.

Salariul de bază minim brut pe ţară crește la 900 lei începând cu 1 iulie 2014

Miercuri, 02 Iulie 2014 19:56

În Monitorul Oficial nr.703 din 15.11.2013 a fost publicată Hotărârea de Guvern a României nr.871 din 14 noiembrie 2013 - hotărâre pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.
În temeiul art.108 din Constituţia României, republicată, şi al art.164 alin.(1) din legea nr.53/2 Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. Începând cu

 

Zilele oraşului Mioveni au scos din casă zeci de mii de cetăţeni

Miercuri, 02 Iulie 2014 19:27

Timp de 10 zile cetăţenii oraşului Mioveni, de la cel mai mic până la cel mai mare, au participat la numeroasele acţiuni organizate de administraţia locală cu prilejul aniversării a 529 de ani de atestare documentară şi 25 de ani de când comuna Colibaşi a devenit oraş. Competiţii sportive pentru toate vârstele, evenimente culturale, concerte, toate aceste acţiuni au scos din casă zeci de mii de cetăţeni care au luat parte la acestea fie ca spectatori, dar şi ca participanţi.

Zilele Oraşului Mioveni, în parfum de tei!

Miercuri, 02 Iulie 2014 19:25

Cu toate ploile căzute în ultima perioada, vara îşi celebrează începuturile. De câteva săptămâni, străzile au devenit parfumate: mireasma teilor a cucerit oraşul Mioveni. Campaniile de plantări şi de îngrijire a spaţiilor verzi din oraş, efectuate de  către angajaţii S.C. S.Ed.C. Mioveni SRL, au dat roade. Pe Bulevardul Dacia dar şi pe străzi, crengile teilor sunt pline de flori.

 

Patru medalii pentru Mioveni la Cupa României la Karate

Miercuri, 02 Iulie 2014 19:24

Organizată în perioada 21-22 iunie a.c., la Râmnicu Vâlcea, Cupa României la Karate este cea mai importantă competiţie din ultimul timp, din acest sport, în ţara noastră. Peste 700 de sportivi de la 54 de cluburi din ţară au luat parte la evenimentul de anvergură, organizat de Federaţia Română de Karate, iar competitorii s-au înfruntat la toate nivelurile, de la copii, minicadeţi, cadeţi şi până la juniori, tineret şi seniori.

Restituirea sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti reprezentând taxa pe poluare şi taxa pentru emisiile poluante

Miercuri, 02 Iulie 2014 19:17

# Bătaie de joc – chiar și cu legea în brațe! # Restituirea se va realiza pe parcursul a 5 ani calendaristici, prin plata în fiecare an a 20% din valoarea acestora. Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2014 pentru modificarea şi completarea unor acte normative şi alte măsuri fiscal-bugetare prevede următoarele:
- plata sumelor prevăzute prin hotarâri judecatoreşti având ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule şi a taxei pentru emisiile poluante

 

Construct Mega Com şi Romexterra Leasing, un război interminabil pe 7 miliarde lei vechi

Miercuri, 02 Iulie 2014 19:14

# După ce a trecut inclusiv pe la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dosarul s-a reîntors la Tribunalul Specializat Argeş. Dosarul  în care  SC Construct Mega Com D&S şi MKB Romexterra Leasing se judecă pe  opt contracte de leasing  reziliate unilateral  de Romexterra se află acum la Tribunalul Specializat Argeş, după ce, în octombrie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a  respins recursul declarat de  Romextera Leasing IFN Bucuresti  împotriva deciziei

Cum să ceri o insolvenţă. Insucces pentru ”Succes garantat” SRL

Miercuri, 02 Iulie 2014 19:12

SRL-ul, unul care s-a dorit a fi de …consultanţă  pentru afaceri şi management, n-a reuşit să se consilieze nici pe sine ca să-i meargă treaba şi a cerut Tribunalului Specializat Argeş  deschiderea procedurii  simplificate de insolvenţă.  Dar nici asta nu i-a reuşit, căci s-a cam încurcat în documente şi cifre. Amănunte … nesemnificative pentru  o firmă care dă lecţii în ale afacerilor !

 

Urmașii lui Ponta au încurcat-o: se va rețeliza sistemul antiplagiat!

Miercuri, 25 Iunie 2014 21:36

Săptămâna trecută, la UPIT s-au pus  bazele unui consorţiu universitar din care mai fac parte alte 6 universităţi. Universitatea din Piteşti, Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu, Universitatea "Valahia" Târgovişte, Universitatea "Ştefan cel Mare" Suceava, Universitatea "1 decembrie 1918" Alba-Iulia, Universitatea din Oradea şi   Universitatea "Petrol şi Gaze" Ploieşti  sunt semnatarele  documentului de constituire a consorţiului universitar "Academica", parafat săptămâna trecută, la Piteşti.

Fiscul o execută din nou pe notărița Mihaela Vlad

Miercuri, 25 Iunie 2014 21:32

# ANAF scoate la licitație terenurile din Moșoaia aparținând BNP Vlad Mihaela, pe loturi. Așa cum am mai relatat, din anul 2009, notăriţa Mihaela Vlad trăieşte un adevărat coşmar. Problemele sale au început după contractarea unui credit de la Banc Post, în vederea achiziţionării unui imobil în spatele fostului hotel Euro. Ca urmare a modificării condiţiilor creditului,  de la o rată de 150 milioane pe lună, Mihaela Vlad a ajuns să plătească 270 milioane lunar.  În momentul în care a aflat că datorează băncii 20 de miliarde de lei, în condiţiile în care achitase deja  9 din cele 15 miliarde contractate, Mihaela

 

Pagina 208 din 278

«ÎnceputAnterior201202203204205206207208209210UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea