Apă îmbuteliată pentru locuitorii localităților afectate de inundații

Luni, 04 August 2014 00:00

Crucea Roșie, Consiliul Județean Argeș și Prefectura Județului Argeș vin în sprijinul localităților afectate de inundațiile din ultima perioadă, asigurând 25.000 litri de apă potabilă pentru locuitorii din zonele afectate. Localitățile care vor primi apă sunt următoarele: Băbana, Poiana Lacului, Vedea, Uda, Cuca, Drăganu, Merișani, Căteasca, Ciomăgești, Bascov, Stolnici, Săpata, Hârsești, Bârla. Astfel, miercuri, pentru comuna Merișani au fost predați 2.400 de litri de apă, iar joi, comunele Băbana, Vedea și Săpata au primit câte 2.000 de litri.

Un gest de umanitate: Consiliul Judeţean Argeş face apel către argeşeni pentru ajutorarea sinistraţilor

Luni, 04 August 2014 00:00

Pentru a veni în sprijinul locuitorilor din zonele afectate de inundațiile din ultima perioadă, Consiliul Județean Argeș, prin Fundația ”Solidaritatea Argeșeană”, face un apel către argeșeni, persoane fizice sau juridice, pentru a strânge fonduri, în acest sens fiind deschise următoarele conturi la Volksbank Pitești , în lei, respectiv în euro:
• RO06VBBU2511AG1533941101 - cont „Cont Curent Standard” în EURO
•  RO68VBBU2511AG1533942701 - cont „Cont Curent Standard” în RON

 

Producătorii argeșeni îi cer ministrului Constantin să pună capăt bătăii de joc de la APIA

Luni, 04 August 2014 00:00

# Loviți din plin de calamitățile naturale, agricultorii se luptă și cu calamitățile din birouri. Când dă Domnul cu săracul, dintr-o bubă-i umple capul. Este o zicală care, din nefericire, se verifică din plin pentru micii producători agricoli din județ și nu numai. Care, pe lângă piedicile aspre primite de la natură în urma ploilor care le-au avariat culturile, mai cad pradă și piedicilor birocratice la încasarea subvențiilor care li se cuvin. Piedici puse, culmea, tocmai de instituția însărcinată special să-i consilieze, să-i ajute și să le înlesnească încasarea subvențiilor care le sunt absolut vitale producătorilor, aflați deja pe buza prăpastiei din cauza dezastrelor naturale.

Apartamentul lui Cornel Penescu, scos la vânzare de executor

Luni, 04 August 2014 00:00

# Suma rezultată din vânzarea imobilului fostului patron al PIC va acoperi cam… 1% din datoriile înregistrate. Cruciada pornită de bănci și de fisc pentru recuperarea uriașelor datorii înregistrate de patronul PIC, continuă. Astfel, zilele trecute, s-a ținut o nouă licitație publică în vederea vânzării unui apartment ce a aparținut fostului finanțator al F.C. Argeș, apartament situat pe strada Calea București. Imobilul, cu trei camere – transformat ulterior în două, a fost evaluat inițial la 197.200 lei, prețul fiind ulterior redus cu 25%, adică aprox. 148.000 lei. Imobilul este urmărit silit de Alpha Bank pentru o

 

Burse de la Primăria Mioveni pentru elevii silitori sau din familii modeste

Luni, 04 August 2014 00:00

Elevii şcolilor din Mioveni au primit şi pentru anului scolar 2013-2014, bursele de  merit, de studiu şi de ajutor social oferite de Primărie. În anul şcolar 2013-2014, au fost acordate 1502 burse şcolare şi sociale, în valoare de 276.862lei. De asemenea, în anul şcolar 2012-2013, au fost acordate 1508 burse şcolare şi sociale, în valoare de 280.420 lei. ”Facem eforturi pentru susţinerea educaţiei şi am observat că această politică de sprijinire a actului educaţional este eficientă și se reflectă în note mai bune. Am constatat reacţii pozitive din partea elevilor şi părinţilor, ei bucurându-se în egală de măsură de decizia administraţiei locale de a-i sprijini financiar”, a declarat primarul Mioveniului, Ion Georgescu.

Performanțele școlare ale copiilor care ne-au trecut pragul sunt cele care ne recomandă

Luni, 04 August 2014 00:00

# AM FOST, SUNTEM ȘI VOM RĂMÂNE CEI MAI BUNI! În anul școlar 2014-2015, Complexul educațional ”Castelul Piraților” vă așteaptă cu următoarea ofertă de servicii educaționale:
GRĂDINIȚA  ”CASTELUL PIRAȚILOR”
• Grupa mini • Grupa mică • Grupa mijlocie
• Grupa mare

 

Vrei să locuiești ca la hotel? Fostul hotel Yaky din Frații Golești se vinde la bucată, pe apartamente

Luni, 28 Iulie 2014 14:24

Urmând modelul hotelului Posada din Curtea de Argeș, vândut la bucată, ca bloc de locuințe, iată că o altă fostă glorie a hotelăriei coboară steagul și își oferă nurii… en detail. Mai précis, se vinde Yaky, din Frații Golești, sub formă de apartamente cu două și trei camere.
Iată cum sună anunțul postat pe olx.ro: ”Apartamente de vânzare cu 2 și 3 camere 60m2 până la 100m2 situate in Pitesti str. Fratii Golesti(fostul hotel

Mii de argeşeni aşteaptă noua listă de compensate pentru hepatita C

Luni, 28 Iulie 2014 14:23

Peste 9% din populaţia judeţului Argeş figurează în evidenţele bolnavilor cu hepatită C, o boală considerată vindecabilă, pentru că, spre deosebire de alte infecţii virale, în acest caz există tratamente inovatoare, din păcate, încă neompensate în România. Cele câteva mii de argeşeni infectaţi cu virusul Hepatitei C aşteaptă cu sufletul la gură şi … ficatul  gata să cedeze noua listă de medicamente ce vor fi decontate de casele de asigurări de sănătate, listă care va gata în toamnă.

 

În atenţia candidaţilor pentru admiterea în învăţământul liceal seral

Luni, 28 Iulie 2014 14:11

În conformitate cu planul de şcolarizare aprobat de ISJ Arges, la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni va funcţiona, începand cu anul scolar 2014 – 2015, o clasa de seral, calificarea  "Mecanică – Întreținere și Reparații".
"Condiţiile de înscriere sunt îndeplinite de absolvenţi de şcoala profesională cu durata de 3 ani, de absolvenţi de 10 clase de liceu, curs zi şi de absolvenţi ai

Performanţele şcolare ale copiilor care ne-au trecut pragul sunt cele care ne recomandă

Luni, 28 Iulie 2014 14:07

# AM FOST, SUNTEM ŞI VOM RĂMÂNE CEI MAI BUNI!  Şcoala primară Castelul Piraților vă informează că, începând cu luna septembrie, îşi deschide porţile pentru noul an şcolar. Ne aflăm deja în al treilea an de funcţionare, iar rezultatele elevilor noştri ne fac mândri şi confirmă totodată profesionalismul cadrelor didactice precum şi mediul propice pentru învăţare şi dezvoltare oferit de unitatea noastră.

 

Bazinul de înot de la Mioveni va fi închis pentru revizie în luna august

Luni, 28 Iulie 2014 14:06

În perioada 1- 31 august a.c., persoanele care obişnuiau să meargă la Bazinul de Înot Didactic pentru Copii şi Agrement de la Mioveni vor trebui să se reorienteze către Baza de Agrement Bemo, întrucât acesta se va închide pentru revizie. Acest tip de revizie se obişnuieşte anual, întrucât este necesară o curăţare a filtrelor şi o igenizare a bazinului. "Închiderea Bazinului de Înot de la Mioveni este necesară pentru efectuarea reviziilor anuale.
Mai exact, se va efectua revizia staţiei de filtrare, igienizarea bazinului şi revizia punctului termic.Cursurile care urmau să se desfăşoare în aceste zile vor fi reprogramate", a declarat Nicolae Tudose, director S.C S.Ed.C Mioveni.

Jurnaliştii din Argeș, alături de colegul lor, Adi Ilinca

Miercuri, 23 Iulie 2014 18:11

# Mai jos, conturile în care puteți dona pentru a-i salva viața! Ședința de Colegiu Prefectural desfășurată la Mioveni, în data de 17 iulie a.c., a debutat cu un moment unic. Este vorba de prezentarea cazului jurnalistului Adi Ilinca, diagnosticat cu tumoră cerebrală de gradul II/III.
Alături de  Camelia Bădulescu, directorul săptămânalului Ancheta, publicație la care lucrează Adi Ilinca, s-au aflat colegii  săi de la Ancheta, dar și alţi 

 

Radu Vasilică, despre efectele interpelărilor sale: “Fenomenul tăierilor ilegale de material lemnos s-a redus cu 50% în decursul acestui an”

Miercuri, 23 Iulie 2014 18:10

# Păcat că procentul e dat nu de măsurători, ci de evaluări cu ochiul liber. Deputatul Radu Vasilică s-a remarcat în Parlamentul României prin câteva interpelări, cea mai sonoră dintre ele şi cea asupra căreia a şi revenit fiind interpelarea  din februarie 2013,  prin care parlamentarul ales în circumscripţia electorală  nr. 3 Argeş a semnalat Luciei Ana Varga, ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură la acea dată,  situaţia

Petrecere pe cinste, cu mici, bere şi invitaţi speciali, de Ziua Comunei Băbana

Miercuri, 23 Iulie 2014 17:55

La Băbana, sărbătoarea comunei a ţinut două zile (19-20 iulie) şi parcă localnicii ar mai fi vrut-o şi pe-a treia, ca-n poveşti. Preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău, primarul Piteştiului Tudor Pendiuc, senatorul Constantin Tămagă, deputatul Cătălin Rădulescu, primari din mai mai multe localităţi argeşene şi reprezentanţi ai filialelor judeţene ale partidelor politice au urcat pe scenă alături de edilul comunei Băbana, Bebe Ivan, sâmbătă, la deschiderea oficială a

 

Rezultatele finale al Bacalaureatului în liceele din Mioveni

Miercuri, 23 Iulie 2014 17:48

# Liceul Teoretic Iulia Zamfirescu a avut un grad de promovare de 86,33%. La nivelul oraşului Mioveni, gradul de promovare la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2014, a crescut de la 73,51 %, la 76,71%, după soluționarea contestațiilor depuse de candidații nemulţumiţi de notele primite. 

Obi Pitești a închis. Urmează Mr. Bricolage?

Miercuri, 23 Iulie 2014 17:43

# Magazinul din Pitești este aproape pustiu, iar grupul înregistrează pierderi masive. După închiderea recentă a magazinului Obi din Găvana, în favoarea unui en-gros de… jucării, se pare că următorul pe lista neagră este Mr. Bricolage. Situat în Prelungirea Craiovei, supermarketul pare părăsit încă de afară, raportat la numărul mic de mașini din parcare. Înăuntru domnește un spirit de singurătate, aproape că te apucă teama să colinzi printre sutele de rafturi

 

Fostul ginere al lui Constantin Nicolescu își deschide cofetărie lângă Teatrul Davila

Miercuri, 23 Iulie 2014 17:38

# Acesta administrează și o farmacie, lângă Primăria Pitești. Ionuț Ștefănescu, fostul ginere al lui Constantin Nicolescu, pare dornic să ocupe partea ultra-centrală a orașului.  După ce, anul trecut, a pus pe picioare o farmacie lângă Primăria Pitești, iată că tânărul întreprinzător nu se lasă și lucrează de zor pentru a deschide și o cofetărie. Aceasta va fi amplasată pe strada Ana Ipătescu, în spatele pub-ului Guinness, în vecinătatea Teatrului Al. Davila. În spațiul

Un om de afaceri din Pitești și-a găsit mașina vandalizată în parcarea Obi

Miercuri, 23 Iulie 2014 17:37

Aglomerația din utimele zile din parcarea Auchan Găvana, cauzată de lichidărilor de stoc de la Obi, s-a lăsat și cu victime. Câtorva persoane li s-a făcut rău așteptând la interminabilele cozi formate. Alții s-au trezit, după experiența brutală din interior, cu mașinile vandalizate. Conducerea magazinului nu a luat în calcul faptul că aglomerația creată va atrage, în mod inevitabil, și pe hoții de autoturisme. În plasa acestora a căzut și omul de afaceri Răzvan Stan,

 

Marian Oprea -Struțul de la LPS Piteşti - cel mai bun atlet român al tuturor timpurilor

Miercuri, 23 Iulie 2014 17:29

# Sâmbătă, la Piteşti, încep Campionatele Balcanice de Atletism Seniori. Municipiul Pitești poate fi considerat, anul acesta, capitala atletismului românesc, deoarece este organizatorul celor mai importante competiții atletice care se desfășoară în România: Campionatele Naționale de Atletism pentru Seniori și Tineret, eveniment care tocmai s-a încheiat,  și Campionatele Balcanice de Atletism Seniori care iau startul săptămâna aceasta. 

Piteşteanul Alex Pîrvu, Trofeul Mamaia Copiilor 2014, secţiunea Interpretare

Miercuri, 23 Iulie 2014 17:18

La cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare Mamaia Copiilor 2014, care a avut loc săptămâna trecută la Casa de Cultură din Constanţa, piteşteanul Alex  Pîrvu a concurat la secţiunea de vîrstă 10-12 ani si a obtinut mult ravnitul trofeu la sectiunea interpretare. Trofeul poartă numele Aurel Manolache, în cinstea Părintelui Festivalului.

 

Pagina 209 din 280

«ÎnceputAnterior201202203204205206207208209210UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea