IPEE testează o nouă linie de incubatoare

Luni, 17 Martie 2014 14:56

# Pui de găină, de gâscă și de… emu, de Paște. IPEE AMIRAL TRADING IMPEX din Curtea de Argeș este una din firmele care au reușit, prin seriozitate și muncă, să se mențină pe o piață acerb concurențială, sufocată îndeosebi de produse chinezești, ieftine și de proastă calitate. Și, așa cum stă bine unei firme serioase, nu se mulțumește niciodată cu ceea ce produce, incercând să inoveze, să îmbunătățească fiecare reper în parte. În cazul de față, este vorba de o nouă linie de incubatoare, celebrele – deja - incubatoare produse de IPEE, în care au fost introduse ouă de găină, de gâscă și de… emu. Noile

IATSA Ştefăneşti absoarbe SC Supercar Service

Luni, 17 Martie 2014 14:50

# Tribunalul Comercial Argeş se pronunţă, în aprilie, asupra legalităţii fuziunii. Sorin Ungur, administratotul IATSA- Platforma Ştefăneşti, a depus la Tribunalul Specializat Argeş o solicitare prin care cere instanţei să constate legalitatea  hotărârii asupra fuziunii, prin absorbţie, a societăţii comerciale amintite cu SC Supercar Service 2003 Ştefăneşti,  precum şi a actului constitutiv actualizat rezultat în urma Fuziunii, şi să dispună înregistrarea acestora şi a modificărilor generate de fuziune în Registrul  Comerţului, respectiv radierea  din Registrul Comerţului a SC Supercar Service 2003 SRL, continuarea

 

Proiect educaţional în stil practic, din aprilie, la filiala Argeş a BNR

Luni, 17 Martie 2014 14:48

Proiectul educaţional  „Să vorbim despre bani şi bănci”, pe care Banca Naţională a României îl derulează în mediul şcolar preuniversitar, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, continuă şi în acest an.
În cadrul proiectului,  filiala Argeş a BNR, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, organizează două activităţi specifice. În perioada 10-17 martie se  va desfăşura  “Global Money Week” – campanie internaţională de educaţie financiară ce se va derula sub coordonarea organizaţiei Child&Youth

Cât timp vom mai mânca fructe autohtone? Din 20.000 ha de livezi ale Argeşului, 60% sunt plantaţii în declin

Luni, 17 Martie 2014 14:47

Nu numai că plantaţiile de pomi fructiferi ale judeţului Argeş sunt îmbătrânite, dar în această zonă vorbim (aproape) doar despre două specii:  prun şi măr,  Argeşul fiind deficitar la multe altele comune pe teritoriul judeţelor învecinate. Autorităţile judeţene au un plan de măsuri care vizează reconversia şi înlocuirea plantaţiilor vechi, un proiect care pe viitor ne-ar putea asigura, din provenienţă autohtonă, necesarul de fructe. În total, este vorba despre crearea a 4000 de noi hectare de livezi.

 

Liviu Ionică, patronul rețelei de supermarketuri Jam, a preluat Antena 1 Pitești

Luni, 17 Martie 2014 14:47

Postul de televiziune Antena 1 Pitești are, de joia trecută, un nou administrator. Acesta este Liviu Ionică, patronul supermarket-urilor Jam. Cunoscut ca o persoană discretă, Liviu Ionică a surprins prin luarea deciziei de preluare a manageriatului postului de televiziune piteștean. Antena 1 Pitești a fost condusă până acum o lună de Cornel Lazăr, liderul PC Argeș. Acesta nu a mai fost însă dispus să acopere pierderile financiare care se ridicau, potrivit unor surse neoficiale, la câteva sute de milioane de lei vechi lunar. Liviu Ionică este cunoscut în mediul de afaceri local ca fiind o persoană cu o conduită morală impecabilă, un om serios, care își respectă partenerii și colaboratorii. Suntem convinși că disciplina impusă în propria firmă – disciplină care a dus, în timp, la profituri din ce în ce mai mari – va da roade și aici. Mult succes! L.S.

Porţi deschise la Staţia de Epurare Mioveni, de Ziua Mondială a Apei

Luni, 17 Martie 2014 14:44

Consiliul Local, Primăria şi S.C Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL organizează evenimentul „Porţi deschise”, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei.
Anul acesta, pe 21 martie, între orele 09.00 și 14.00, Stația de epurare Mioveni, din cartierul Colibaşi, deschide larg porțile, în cadrul evenimentului cu același nume, „Ziua Porților Deschise”, pentru a oferi locuitorilor oraşului și nu numai ocazia de-a vedea, direct și concret, unde ajunge apa uzată, ce se întâmplă cu ea în stație, cum este tratată înainte de-a fi deversată în râul Doamnei.

 

Peste 23.000 de euro investiţi de Kaufland România la Liceul Teoretic “Iulia Zamfirescu” Mioveni

Luni, 17 Martie 2014 14:42

Kaufland România susţine proiecte sociale şi educaţionale ce au ca beneficiari principali copiii de toate vârstele, sprijină programe ce au ca obiectiv facilitarea accesului lor la educaţie, încurajarea frecventării şcolii şi prevenirea abandonului şcolar. Compania Kaufland a continuat în acestă primăvară campania demarată anul trecut, sub sloganul “Ajutăm împreună”, prin care  donează materiale didactice, aparatură şi rechizite unităţilor de învăţământ. Campania s-a desfăşurat în perioada decembrie 2013 – februarie 2014.

În Argeş se face performanţă în karate. 23 de medalii aduse în judeţ de sportivii antrenaţi se Sebastian Ene

Luni, 17 Martie 2014 14:28

La începutul lunii martie a avut loc, la Râmnicu Vâlcea, Campionatul Naţional de Karate Shotokan. La această competiţie s-au înscris 35 de cluburi din toată ţara. A fost unul din cele mai puternice campionate înregistrându-se un record de participare (cca 600 de sportivi, cu 900 de intrări pe probe). Judeţul Argeş a fost reprezentat de 27 de sportivi antrenaţi de Sebastian Ene în cadrul celor două cluburi în care activează (CS Samurai Dojo Piteşti,  care a participat cu 16 sportivi şi CS Dacia Mioveni 2012 , care a participat cu 11 sportivi).

 

Școala primară Castelul Piraților, performanță în educație

Luni, 17 Martie 2014 14:00

Că suntem buni, știam. Că suntem buni, o știți și voi acum. Dorim ca dăruirea și consecvența cu care lucrăm la clasă cu copiii să fie cunoscută, recunoscută și apreciată de dumneavoastră. Celor care au optat pentru un mediu educațional oferit de Școala Primară  Castelul Piraților le mulțumim. Celor care nu au făcut-o încă le spunem că nu e prea târziu; unitatea noastră a întreprins deja demersurile necesare la Inspectoratul Școlar Argeș și a demarat procesul de înscriere pentru anul școlar 2014 / 2015 în clasa I și clasa pregătitoare.  Suntem, de asemenea, deschiși și celor din clasa a II-a care doresc să își reconfigureze traseul educațional.

Campania Naţională “O zi pe săptămână” în domeniul textil desfășurată de ITM Argeș

Luni, 10 Martie 2014 23:48

În luna februarie 2014, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului de Muncă Argeş au desfăşurat activitate de control la societăţile care desfăşoară activitate în domeniul textil ( producţie-desfacere) ca urmare a Campaniei Naţionale  “O zi pe săptămână”.
În urma celor 86 de controale efectuate au fost identificate 17 persoane care munceau fără forme legale. Au fost sancţionaţi 19 angajatori din care 10 angajatori pentru munca fără forme legale şi pentru deficienţele constatate au fost dispuse 44 de măsuri.

 

Piteșteanul Alex Pîrvu, felicitat de Brian May, legendarul chitarist al trupei Queen

Luni, 10 Martie 2014 23:45

Brian May, legendarul chitarist al trupei Queen  a fost impresionat de Alex Pîrvu, un puști extrem de talentat, cu o poveste de viaţă incredibilă, care a participat în finala celui de-al doilea sezon al show-ului Next Star şi i-a impresionat pe juraţii cu piesa „The show must go on”.
Brian May a distribuit pe pagina sa oficială de Facebook momentul micuţului pe scena Next Star, însoţit de următoarele cuvinte: „The show must go on – by a talented young contestant, Alex Pirvu, on Next Star (Romania). Enjoy!” Juraţii show-ului au rămas pur şi simplu fără cuvinte când au primit vestea.

Luna plantării arborilor la Direcția Silvică Argeș

Luni, 10 Martie 2014 23:44

# Vineri, personalități politice și din administrație sunt așteptate să planteze un arbori în Pădurea Trivale. Săptămâna aceasta, Direcția Silvică Argeș deschide programul intitulat generic ”Luna plantării arborilor”. ”Ne propunem să împădurim, anul acesta, circa 67 hectare. Vineri, marcăm evenimentul prin plantarea de arbori, în Pădurea Trivale, ca și anul trecut. Sunt invitați o serie de oficiali, toți parlamentarii din Argeș, indiferent de culoarea politică, lideri din administrație, presa etc.” a declarat, pentru Atitudine în Argeș, Ing. Armand Chiriloiu, directorul instituției.

 

Localitățile din sudul județului, inundate!

Luni, 10 Martie 2014 23:30

# Apa a pătruns în zeci de gospodării, producând pagube însemnate. Imagini de coșmar în comunele din sudul Argeșului. Ploile de săptămâna trecută au produs pagube însemnate în zeci de gospodării din localitățile argeșene. De asemenea, câteva zeci de hectare de culturi agricole au fost compromise din cauza apei în exces. Un demers jurnalistic a descoperit însă că edilii localităților cu probleme sunt alături de cetățeni, chiar și la ore înaintate. Astfel, în după-amiaza zilei de miercuri, aproape de orele 17, primarul din Lunca Corbului era în sediul instituției alături de șeful comandamentului pentru situații de

Scandalul reducerilor - false sau adevărate - din rețeaua Catena continuă!

Luni, 10 Martie 2014 23:21

# Acesta este explicat de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor, dar și de reprezentantul din Argeş al firmei # APC sugerează că e vorba despre o practică înşelătoare # Dragoş Mihai, manager: “Reducerile practicate de Catena sunt perfect legale”. Luna trecută, Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor (APC) acuza lanţul de farmacii Catena că promovează reduceri false în rândul consumatorilor, invocând în acest sens un studiu derulat în perioada 20 - 24 februarie, studiu care a avut ca scop observarea comportamentului economic al farmaciilor în raport cu consumatorii.  APC atrăgea

 

2500 sticle de vin vechi, din beciurile Institutului de la Ștefănești, au luat drumul Chinei

Luni, 10 Martie 2014 23:00

# Tranzacția a băgat în contul Institutului peste 2 miliarde lei vechi # Constantin Tănăsescu, director: Sperăm ca, anul acesta, să vindem și sortimente de vinuri tinere tot către China 2500 sticle de vin vechi au plecat, marțea trecută, cu un transport special, spre îndepărtata Chină. I.N.C.D.B.H. Ștefănești, unul din producătorii de tradiție în domeniu speră, astfel, să depășească problemele financiare cu care se confruntă, pe o piață concurențială acerbă. Pertenerul chinez a ales, pentru această primă tranzacție, soiurile cabernet sauvignon și fetească albă. Livrarea a conținut:

Inițiativă de succes a Primăriei Mioveni. Peste 400 de cetăţeni şi-au testat gratuit glicemia şi tensiunea

Luni, 03 Martie 2014 15:29

Sute de cetăţeni au stat la rând, în cursul săptămânii trecute, pentru a fi testaţi gratuit, la cortul amplasat pe platoul Casei de Cultură a  Sindicatelor Dacia Mioveni. Acţiunea a fost organizată de Primăria oraşului Mioveni în colaborare cu Detaşamentul de Pompieri Mioveni din cadrul ISU Argeş. Pentru că mulţi cetăţeni nu-şi pot permite să suporte costurile unor investigaţii medicale, iniţiativa a fost cu bucurie primită de cei  care  au aşteptat la rând să fie preluaţi

 

Performanţele şcolare ale copiilor care ne-au trecut pragul, sunt cele care ne recomandă

Luni, 03 Martie 2014 15:11

MOTO: AM FOST, SUNTEM ŞI VOM RĂMÂNE CEI MAI BUNI! Începând cu data de 24 februarie 2014, la ŞCOALA PRIMARĂ CASTELUL PIRAŢILOR au început înscrierile pentru CLASA PREGĂTITOARE şi CLASA I.  Pentru a-i întâmpina pe viitorii şcolari, unitatea de învăţământ s-a pregătit temeinic, atât prin dotarea spaţiilor după normele europene şi cerinţele M.E.N., cât şi prin pregătirea cadrelor didactice care vor îndruma paşii şcolarilor ce vor frecventa cursurile acestei unităţi de învăţământ. Şcoala Castelul Piraţilor este autorizată M.E.N. din 2012 şi oferă copiilor dumneavoastră toate condiţiile să înveţe temeinic şi să-şi dezvolte abilităţi şi

 

Și totuși, se mișcă! Trei mii de sticle din vinul vechi de Ștefănești vor lua drumul Chinei

Luni, 24 Februarie 2014 15:14

Așa cum am anunțat în unul din numerele trecute, chinezii vor ceea ce noi avem, însă nu prea ne putem permite: vinuri vechi, din ani buni, vinuri de colecție, vinuri de calitate, pe care noi, românii, nu le cumpărăm din cauza prețului pe măsură. Nu este însă deloc un lucru rău, mai ales că livrarea vine ca o gură serioasă de oxigen pentru INCDBH Ștefănești, instituție cumva gâtuită de datorii. Astfel, marți 25 februarie, primul lot de câteva mii de sticle va fi încărcat în containere speciale și va fi dus cu grijă până în portul Constanța. Apoi, pe mări și oceane, tocmai până în Orientul îndepărtat. Iar dacă papilele asiaticilor vor fi satisfăcute, teancuri de verzișori vor veni să alimenteze conturile secătuite ale Institutului, la schimb cu licorile ce zac în beciurile răcoroase din Ștefănești. A.S.

 

”Mărțișor” pentru copiii din Mioveni

Luni, 24 Februarie 2014 15:13

Consiliul Local, Centrul Cultural în parteneriat cu Teatrul de Păpuși ”Miradoniz” al Casei de Cultură Câmpulung oferă gratuit cu ocazia zilei de ”Mărțișor” copiilor din orașul Mioveni piesele de teatru ”Capra cu trei iezi” și ”Ciuboțelele ogarului”, dar și câteva momente interactive cu un clown. Spectacolul de teatru va avea loc vineri 28 februarie, între orele 12.00 și 14.30 în sala de spectacole a Casei de Cultură Dacia. Piesele se adresează copiilor din grupele mari și pregătitoare, dar și claselor gimnaziale I-IV. Intrarea este liberă.

Haos în arhive, măsuri bugetare bulversante şi neclarităţi legate de aplicarea legii privind sistemul unitar de pensii

Luni, 24 Februarie 2014 15:08

# Pensionarii argeşeni au semnalat secretarului de stat Ileana Ciutan problemele de care se lovesc. Secretarul de stat Ileana Ciutan, preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice, a participat, săptămâna trecută, la o dezbatere interactivă legată de implementarea noilor reglementări din domeniul pensiilor publice, respectiv reducerea vârstei de pensionare pentru grupa I de muncă.  Reprezentanţii mai multor asociaţii de pensionari au profitat de ocazie şi i-au cerut secretarului de stat lămuriri legate de anumite măsuri bugetare şi i-au semnalat o serie de probleme de care se lovesc, de la

 

Pagina 216 din 280

«ÎnceputAnterior211212213214215216217218219220UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea