Adrian Prodănel vrea... curent!

Luni, 14 Octombrie 2013 15:13

Intrate într-o vrie destul de accentuată, afacerile cunoscutului Adrian Prodănel par a întâmpina probleme din ce în ce mai mari. Astfel, pe rolul Tribunalului Comercial Argeș a fost înaintată o acțiune prin care firma acestuia, Prointermed, aflată în pragul decesului comercial, cere... reluarea furnizării energiei electrice, de la Petrom Distribuție, prin ordonanță președințială.  Contactat telefonic, omul de afaceri nu a avut energie nici măcar să ofere cîteva date cu privire la subiect: ”Este un proces pe rol, nu pot să comentez chiar nimic” – a reușit să articuleze acesta. A.S.

Rezolvă ochii, urechile și nasurile argeșenilor de 33 ani și 6 luni

Luni, 14 Octombrie 2013 15:08

Nu spune ,,Nu" ziua sau noaptea, pentru cei mici sau pentru cei mari, pentru ,,pile"sau ,,amărăşteni", pentru o banală răceală sau pentru intervenţii chirurgicale de fineţe. Pentru toate acestea, şi pentru  multe altele, acest om e gata să te ajute cu vorba, cu un zâmbet de încurajare,  sau cu anii de experienţă, care nu sunt puţini! Mai pe scurt, când ajungi la el cu o problemă de sănătate, simţi că te ascultă, simţi că îi pasă şi îţi oferă şi leacul şi rezolvarea! De 33 de ani şi 6 luni, de când lucrează la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, omul acesta şi-a făcut doar prieteni, atât printre pacienţi cât şi printre colaboratori. Zeci de ani a condus şi a adus la nivelul excelenţei secţia ORL, o secţie unde se lucrează cu pasiune şi compasiune, o secţie grea, cu un colectiv mic, care face minuni! Îl preferă pacienţii şi-şi transmit din om în om, preferinţa: dr. Moise CIOPLEIASI. M.M

 

Fosta Regină a Piteştiului, văduvă în piesa-vedetă la MTV Italia

Luni, 14 Octombrie 2013 15:06

Face ce face maneaua și iese mereu ca uleiul la suprafață. Prin urmare, doi artiști ai genului au creat un nou hit, cu veleități și versuri în spaniolă, numit criptic „Zalele”. Linia melodică amintește flagrant de altă manea care ne-a reprezentat la Eurovision, interpretată de trupa Mandinga. Ceea ce aduce nou această piesă este faptul că videoclipul îi are ca protagonişti pe una bucată fostă Regină a Piteştiului, Mădălina Bellariu, un coregraf din trupa lui CRBL şi una dintre maşinile celui mai cunoscut prieten de vedete de monden, Marius Alexandru, zis Televijen. Tot piteştean, fireşte. Subiectul este simplu: atunci când vrei, orice necaz devine distracţie. Deşi este departe de a fi o capodoperă a liricii contemporane, piesa a reuşit să ajungă pe locul I în topul MTV Italia. De unde rezultă faptul că, în curând, e posibil ca cea de-a doua limbă oficială din Cizmă să fie româna, din moment ce foarte mulţi semeni de-ai noştri trăiesc, muncesc şi ascultă muzică româneacă chiar şi pe teritorii străine. Ana Luca

Sute de credincioşi au participat cu evlavie şi bucurie la hramul Bisericii Cuvioasa Paraschiva din Linteşti, comuna Cotmeana

Luni, 14 Octombrie 2013 14:50

Duminică, sute de credincioşi au ignorat vremea urătă şi  au venit cu dragoste la prăznuirea hramului Bisericii Cuvioasa Paraschiva, satul Linteşti. Evenimentul a început cu o impresionantă slujbă religioasă oficiată de un sobor numeros de preoţi, colegi apropiaţi ai preotului paroh, Ion Gherguş. După slujbă, aşa cum se obişnuieşte în zilele de hram, cei prezenţi au fost invitaţi de Consiliul Parohial la o masă organizată în cinstea Cuvioasei Paraschiva. Cea mai cunoscută dintre toţi sfinţii ale căror moaşte se află în ţara noastră veghează  micul lăcaş  de cult din satul Linteşti încă în 1893, anul ctitoririi sale, şi a devenit o tradiţie ca la slujba de hram să ia parte nu numai localnici, ci şi credincioşi din comunele învecinate, dar şi pelerini din întreg judeţul şi din afară. La eveniment a luat parte şi Cornel  Lazăr, preşedintele PC Argeş, un susţinător al Parohiei Sfânta Cuvioasa Paraschiva.

 

Peste 16.000 de şomeri în Argeş

Luni, 14 Octombrie 2013 14:47

Din datele statistice ale lunii septembrie 2013 se constată că numărul total al șomerilor înregistrați la A.J.O.F.M. Argeș a fost de 16.301 persoane (5.993  șomeri indemnizați și 10.308 șomeri neindemnizați), în creștere cu 1.853 persoane (+12,83 p.p.) față de luna precedenta și în creștere cu 2.782 persoane (+20,58 p.p) comparativ cu luna septembrie 2012.
La sfârșitul lunii septembrie 2013, rata  șomajului  înregistrată în județul Argeș a fost 6,14%, cu o creștere cu 0.5 p.p față de luna precedenta și o creștere cu 0,86 puncte procentuale față de luna septembrie 2012.

Strategia naţională pentru tineret

Luni, 14 Octombrie 2013 14:47

Ministerul Tineretului şi Sportului îşi propune ca prin implementarea Strategiei naţionale pentru tineret - document programatic aflat în dezbatere - să reducă şomajul în rândul tinerilor cu vârste între 15-24 de ani de la 22,7% la sub 20% pentru perioada 2014-2020
Strategia naţională pentru tineret pentru perioada 2014-2020 a fost lansată în dezbatere publică, de către ministrul Nicolae Bănicioiu şi Ministerul Tineretului şi Sportului, la 12 ani distanţă de când România nu a mai avut o strategie în acest domeniu.

 

Concurs de fotografie

Luni, 14 Octombrie 2013 14:45

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș organizează concursul de fotografie  cu tema “Cetăţenia europeană în viziunea tinerilor”, care are drept scop conştientizarea conceptului de cetăţenie activă în rândul tinerilor.
Calendarul de desfășurare a concursului este următorul:
1 – 31 octombrie 2013: realizarea fotografiilor şi transmiterea acestora
4 – 8 noiembrie 2013: jurizare și afișarea cîștigătorilor pe site-ul www.djstarges.ro

Hai la Focu’ lu’ Sumedru!

Luni, 14 Octombrie 2013 14:43

În noaptea de 25/26 octombrie a fiecărui an, la Mioveni se desfăşoară un ceremonial nocturn de înnoire a timpului calendaristic.  În trecut, în jurul unui imens rug funerar, aprins de tineri într-un loc înalt al satului şi întreţinut cu lemne uscate şi resturi vegetale, se adună întrega suflare a satului şi se striga, în cor, formula consacrată „Hai la Focu lui Sumedru!”. Femeile împărţeau covrigi, nuci şi mere. La plecare, participanţii luau cărbuni aprinşi pentru a fertiliza grădinile şi livezile. Tradiţia s-a păstrat până în zilele noastre, iar la Mioveni, astfel de focuri se organizează în fiecare an în câteva locaţii din oraş.

 

Sportivii noștri împlinesc doi ani de când fac muncă voluntară pentru Argeș

Luni, 14 Octombrie 2013 14:40

# Performanță pe datorie sau dezastrul sportului argeșean – secția înot. Unul dintre sporturile care încă mai țineau ștacheta performanței sus, în județ, era secția de înot a CSM Pitești. Din păcate, administrația locală a considerat că e nevoie să investească într-o altă echipă anonimă de fotbal, pe lângă  FC Argeș; aceasta din urmă a ajuns în situația repectivă după eșecurile manageriale repetate (noroc cu scandalurile de mită ale patronului). În timpul acesta, recordmenii și campionii noștri la înot renunță pe capete la sportul de performanță. Unii se reorientează către meserii sau ocupații care le aduc un câștig dublu sau chiar înzecit (vezi cazul campionului Răzvan Tudosie, acuzat de trafic de droguri).

Copii de rromi, adoptați de străini, acum muzicieni, sportivi și oameni de afaceri

Luni, 07 Octombrie 2013 00:00

# Familii sărace din Argeș trăiesc de pe urma copiilor dați în adopție. Vasile,  Mariana, Bogdan și Michael sunt doar câțiva copii din Argeș care au fost adoptați de familii din străinătate. Mai mult decât atât, aceștia s-au născut fie în familii sărmane, fie au trăit în orfelinate din cauză că familia n-a putut să aibă grijă de ei. Stage Bogdan Bryant, Vasile Cosmin Bryant, Skye Mariana Bryant și Michael Eisenberg  sunt copii rromi care au reușit să-și depășească handicapul etniei odată crescuți în alt mediu.

 

Băiatul șefei de la Adopții Argeș, într-un lungmetraj alături de Maia Morgenstern

Luni, 07 Octombrie 2013 00:00

Tabăra de Film pregătește premiera primului musical de lungmetraj de la noi. Veți vedea actori conscarați, precum Maia Morgenstern, în ipostaze care de care mai neobișnuite. Însă, surpriza vine din partea unui argeșean, selectat să facă parte din acest grup de actori. Vlad Ghițulescu este elev la Dinu Lipatti și a aflat întâmplător de acest proiect. Practic, Vlad își joacă rolul propriului nume. Este vorba despre o competiție muzicală, în care argeșeanul nostru va apărea alături de nume precum Maia Morgenstern, Dorel Filimon, Willmark, Aliona Moon, etc. Subiectul filmului vorbește despre o mamă care muncește în

În sfârşit… Clauze clare în contractele cu băncile, operatorii de telefonie mobilă şi furnizorii de utilităţi

Luni, 07 Octombrie 2013 00:00

De luna aceasta vă câştigaţi drepturile de consumator fără a mai umbla pe la instanţe. Conducerea Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş explică, punctând modificările aduse Legii privind clauzele abuzive, cum poate instanţa să-i oblige pe operatorii economici să modifice toate contractele de adeziune în curs de executare, precum şi să elimine clauzele abuzive din contractele preformulate.

 

Peste 700 de voluntari au dansat la flash-mob-ul organizat la Mioveni!

Luni, 07 Octombrie 2013 00:00

Peste 700 de persoane din Mioveni au participat, duminică, 29 septembrie 2013, la flashmob-ul organizat de Cosiliul Local, Primăria și  Centrul Cultural Mioveni în parteneriat cu Clubul Sportiv Dacia 2012 Mioveni, Casa de Cultură a Sindicatelor DACIA Mioveni, SC S.Ed.C. Mioveni şi S.C Reparaţii Construcţii Mioveni SRL. Vremea nefavorabilă nu a permis desfăşurarea activităţii în aer liber (Stadionul Orăşenesc), astfel că evenimentul a avut loc în Sala de Sport a şcolii Liviu Rebreanu Mioveni, unde au fost prezenţi peste 700 de voluntari.

Campionatul de mini – fotbal, organizat de S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L, a ajuns la a treia ediţie

Luni, 07 Octombrie 2013 00:00

Autentic reper în activitatea unei firme, fotbalul jucat de plăcere între angajaţi a ajuns, şi în Mioveni, să fie privit din ce în ce mai atent de factorii de decizie. Consecinţă firească a acestui trend modern, în orașul Mioveni s-a desfăşurat a treia ediţie a Campionatului de mini – fotbal, organizat la standarde profesioniste, care a reunit echipe de 5+1 formate exclusiv din angajaţi ai aceleiaşi firme.
Joi, 27 septembrie 2013, pe terenul sintetic de la Racovița, angajaţii S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni s-au organizat în echipe reprezentând

 

1 octombrie, Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice

Luni, 07 Octombrie 2013 00:00

În fiecare an, la 1 octombrie, toate statele membre ONU marcheazã, prin diverse evenimente, Ziua Internaţionalã a Persoanelor Vârstnice. Oraşul Mioveni, prin Centrul Cultural, a organizat evenimente pentru a marca aceastã zi. Încã de dimineaţã, la Primãria Mioveni au avut loc consultaţii gratuite, mãsurarea glicemiei precum şi a tensiunii. Peste 100 de persoane vârstnice s-au aflat pe lista de participanţi, 50 dintre aceştia primind gratuit un set de analize

În timp ce primarul se plimbă creanga, un inventator din Priboieni așteaptă zadarnic să fie racordat la rețeaua electrică

Luni, 07 Octombrie 2013 00:00

Primarul din Priboieni, Sorin Lupu (foto), se lăuda în primăvară că va ajuta un inventator sărman, care n-a avut curent electric de când se știe, că îi va rezolva această doleanță. Nicolae Geantă a inventat, pe hârtie, un sistem electromecanic de ridicare a lemnelor, pentru care a obținut și brevet și este înregistrat la OSIM. Bărbatul trăiește de ani de zile doar cu lumina de la lumânări, în niște condiții greu de descris, și ascultă ce se mai întâmplă în țară la un radio pe baterii. Pentru o administrație locală deloc săracă cum este aceea de la Priboieni, acest lucru este o nimica toată, dacă ar exista bunăvoință. Numai că nu prea există. Primarul promite, dar are alte priorități. Dezamăgit că edilul din comună nu și-a ținut promisiunea față de el, Nicolae Geantă a făcut potecă la primărie, până a venit toamna și tot nu și-a văzut visul cu ochii. Ana Luca

 

Șefa Laboratorului de Analize, profesorul viitoarelor cadre medicale

Luni, 07 Octombrie 2013 00:00

Sunt zile ca acestea când, din butoiul cu melancolie, nu te mai extrage nimeni; poate doar un zâmbet! Poate doar un om bun cu care viaţa te-a dăruit! Aș vrea să-l cunoașteți pe acest om. E o doamnă, la propriu şi la figurat, așa cum găsești scris în pasajul biblic din  Corinteni, definiţia dragostei: ”vede tot, acoperă tot, crede tot” ...îi ajută pe toţi, având o energie şi o iubire de oameni cum rar mi-a fost dat să aflu, chiar printre medici. E frumoasă ca o bunică, aşa cum şi este pentru minunea numită Matei, nepotul său. E pricepută în a ,,modela” tinerele viitoare cadre medicale în calitate de dascăl, are

55 de noi mediatori sanitari de etnie rromă

Luni, 07 Octombrie 2013 00:00

Institutia Prefectului-Arges, în colaborare cu Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate, Agentia Judeteana pentru Ocupare si Formare Profesionala si Partida Romilor, a initiat si organizat, în cadrul „Programului de mediere sanitara: oportunitatea de crestere a ratei de ocupare în rândul femeilor rome”, doua cursuri de formare în meseria de mediator sanitar. Acest program este  sustinut de Guvernul Romaniei si este finantat din Fondul Social European, iar certificarile sunt recunoscute de Ministerul Sanatatii si Ministerul Muncii.

 

Stejarul haiducului Radu lui Anghel ascunde comoara din comuna Bogați

Luni, 07 Octombrie 2013 00:00

De sute de ani, comuna Bogați adăpostește unul dintre cei mai bătrâni copaci din țară, cunoscut în popor sub denumirea de Copacul lui Anghel sau Tufanul Omului.  De numele acestuia sunt legate povești cu haiduci, jafuri și comori îngropate și uitate la rădăcina stejarilor seculari care își mai fac simțită prezența astăzi printr-un foc care nu arde. Copacul lui Anghel sau Tufanul omului este cunoscut din bătrâni, la Bogați, că i-a aparținut haiducului Radu lui Anghel din Greci.

Argeșeni, verificați-vă valabilitatea buletinelor!

Luni, 07 Octombrie 2013 00:00

Serviciul de Evidență a Populației Argeș a fost luat cu asalt de către argeșenii care au constatat întâmplător că au buletinele expirate. Fie că trebuia să plece peste hotare, fie că trebuia să plătească ratele la bănci, cert este că oamenii au descoperit total întâmplător că nu le mai sunt valabile actele de identitate. În spiritul pur românesc, au dat năvală ca să le schimbe, în timp util. Drept urmare, șefa Evidenței Populației din Argeș, Dana Trandafirescu, le cere argeșenilor să-și verifice actele, în special când știu că se apropie ziua lor de naștere. Cu alte cuvinte, pe lângă petrecere, să mai aibă în vedere și faptul că trebuie să-și schimbe actul de identitate; dat fiind faptul că, întotdeauna, buletinul expiră la 10 ani de la data eliberării, chiar în ziua de naștere a posesorului. Ana Luca

 

Pagina 225 din 280

«ÎnceputAnterior221222223224225226227228229230UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea