Baza de Agrement din zona Bemo s-a închis!

Luni, 09 Septembrie 2013 12:34

Începând cu data de 4 septembrie 2013, Baza de Agrement Bemo s-a închis, urmând ca de la anul să se redeschidă, cu mai multe îmbunătăţiri, conform directorului, S.Ed.C. Mioveni, Nicolae Tudose. Acum, la final de sezon, conducerea societăţii susţine că, în urma sugestiilor primite de la cei care au frecventat ştrandul, s-a decis modernizarea sa pentru anul viitor. „Decizia de a reabilita şi moderniza ştrandul a fost una foarte bună, iar acest lucru este evident din toate feedback-urile pe care le-am primit. În zilele frumoase a fost mereu plin. Oamenii au venit aici pentru bălăceală şi relaxare nu doar din Mioveni, ci şi din alte localităţi”, a precizat Nicolae Tudose.

 

Ziua a Porților Deschise la Fabrica de Magiun Topoloveni

Luni, 09 Septembrie 2013 12:30

În 12 septembrie a.c. începând cu ora 12.00, compania SONIMPEX TOPOLOVENI va organiza tradiționala Zi a Porților Deschise la Fabrica de Magiun Topoloveni. În acest an, evenimentul marchează intrarea Fabricii în cel de-al 100-lea an de existență și în ”era” BIO, prin lansarea pe piață a primei șarje de Magiun de prune Topoloveni certificat BIO. Participanții la eveniment se vor bucura de momente inedite și de prețuri promoționale. De asemenea, organizatorii îi vor premia cu 6 borcane de magiun pe cei ce aduc la eveniment un platou (0,5-1 kg) cu prăjituri preparate cu magiun de prune Topoloveni!

 

Artiști consacrați au răspuns invitației primarului Gheorghe Stancu

Luni, 09 Septembrie 2013 12:27

# Culoare și lume bună la Ziua Comunei Bascov! Cea de-a VII-a ediție a Zilei Comunei Bascov a strâns puhoi de lume pe islazul de la Aninoasa.  Evenimentul a fost prezentat de ziaristul Antenei 1, Costi Ivașcu, și directorul Casei de Cultură Bascov, Lorena Toma. Politicieni pe care Argeșul nu putea să-i mai încapă au fost chemați și recompensați cu câte o diplomă de către primarul Gheorghe Stancu, pentru buna colaborare pe care a avut-o instituția pe care o administrează cu aceștia. De asemenea, delegațiile orașelor cu care localitatea este înfrățită su fost prezente la această sărbătoare. Interesant a fost să aflăm, cu acest prilej, că deputatul Andrei Gerea este considerat, în Bascov, unul dintre cei mai frumoși bărbați.

Nuntă pe vârf de munte cu miri „tradiționali”

Luni, 09 Septembrie 2013 12:25

# Costumele populare revin la modă. Cel mai cunoscut și mai vechi om de munte, Relu Nica, și-a pus pirostriile pentru a doua oară în viața aceasta. Aleasa este Roxana Trandafir, femeia care a urcat munți, a construit adventure park-uri, a bătut păduri, a condus grupuri de turiști, totul alături de actualul ei soț. După o relație de mai bine de 8 ani, cei doi s–au căsătorit așa cum le-a plăcut cel mai mult; ca niște români autentici. În costume populare și cu buchete de flori, Relu și Roxana și-au pus și invitații să abordeze același stil vetimentar cu al lor. Nunta a avut loc la o pensiune de pe Transfăgărășan, acolo unde cei doi își petrec majoritatea timpului cu treburi de serviciu. Ana Luca

 

Activităţi de prevenire şi combatere a faptelor antisociale

Luni, 09 Septembrie 2013 12:22

În perioada 01.08.2013 – 31.08.2013,  agenţii Poliţiei Locale Piteşti au desfăşurat multiple activităţi de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, prevenirea şi descoperirea  infracţiunilor, în toate domenile de activitate pentru care sunt împuterniciţi să acţioneze, respectiv: asigurarea ordinii publice, circulaţiei pe drumurile publice, disciplina în construcţii şi afişajul stradal, protecţia mediului, activităţi comerciale şi evidenţa persoanelor  .
- în intervalul 01.08.2013 – 31.08.2013 au fost ridicate un nr. de 107 autoturisme staţionate neregulamentar;
- compartimentul rutier al Politiei Locale  a acordat un număr de 644 sancțiuni contravenționale, îndeosebi pentru staționarea neregulamentară, valoarea amenzilor fiind de 75 880 lei.

Schimbare de program la ghişeul de restituiri permise de conducere

Luni, 09 Septembrie 2013 12:21

Începând cu data de 09 septembrie 2013, la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş, Compartimentul Implementari Abateri – Ghişeul de restituiri permise de conducere si certificate de inmatriculare retinute din cadrul Serviciului Rutier Arges, programul de lucru cu publicul se va desfasura astfel:
• Luni, Marţi, Miercuri şi Vineri, între orele 08.30-12.30 şi 13.30-16.00
• Joi, între orele 08.30-12.30 şi 13.30-17.00
De asemenea, testarea conducătorilor auto cărora li s-a suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, se va desfăşura în ziua de luni, orele 10.00 şi joi, orele 16.00.

 

Precizările DGFP Argeş referitoare la cota redusă de TVA

Luni, 09 Septembrie 2013 12:17

Cota redusă de TVA de 9% se aplică pe întreg  lanţul de comercializare, atât de producători, cât şi de comercianţi, persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art.153 din Codul fiscal, pentru produsele care se încadrează în categoriile prevăzute la art.140 alin.2 lit.g) din Codul fiscal, aşa cum a fost modificat prin OG nr.16/2013.
Referitor la triticum spelta, grâul comun şi meslin (care se încadrează la codul NC 1001 99 00  şi secara (care se încadrează la codul NC 1002 90 00), categorii de cereale pentru a căror livrare în interiorul ţării se aplică cota redusă de TVA de 9%, acestea sunt supuse taxării inverse în condiţiile prevăzute la art.160 alin.2 lit.c) din Codul fiscal.

Flori Grigoraș: „Mă simt femeie, cu toate calităţile şi defectele mele!”

Luni, 09 Septembrie 2013 12:12

Flori Grigoraș este femeia care aduce banii europeni în Argeș și nu numai. Alături de o echipă foarte frumoasă, face ca lucrurile să pară și frumoase și de calitate, chiar dacă sunt aduse pe pământ românesc. Împreună pun la cale evenimente culturale de anvergură sau de natură adminitrativă. Ridicată din cenușa unei relații eșuate, Flori Grigoraș a plecat să înfrunte lumea singură, de mână cu doi copii mici, și a dus zilnic bătălii cu mentalități învechite sau răutăți gratuite. Este frumoasă și recidivează cu succes în această stare. Vine din Brăila, de loc, dar de ceva ani a devenit argeșeancă cu acte în

 

Octavian Preda înființează Cupa Argeșului la Box!

Luni, 09 Septembrie 2013 12:08

# Boxeri de elită vin la Pitești într-o confruntare de zile mari! Se ia un nume cunoscut, se deschide o afacere de familie și se adaugă multă seriozitate și bun simț. Iată ingrediente pentru o rețetă de succes atât de la îndemână fiecărui argeșean. Boxul este pentru familia Preda ca un copil pe care l-au crescut și l-au cultivat dintotdeauna. Începând cu tatăl, Gheorghe, antrenor emerit și profesorul campionului mondial Crinu Olteanu și continuând cu cei doi fii: Octavian și Daniel. Primul este managerul clubului, iar cel de-al doilea este antrenor de box, alături de tatăl lui, în școala pe care au înființat-o

Conducerea unui vehicul cu o îmbibaţie alcoolică în sânge ce depăşeşte limita legală

Luni, 09 Septembrie 2013 12:02

# Cititorii întreabă, avocatul răspunde # Calculul alcoolemiei în momentul conducerii. În cazul în care recoltarea probelor biologice nu se face imediat, alcoolemia din momentul conducerii se calculează pe baza unor date certe privind ora consumului de către inculpat a băuturilor alcoolice şi de alimente, ţinând seama de felul şi cantitatea acestora, toate raportate la alcoolemia stabilită pe baza probelor recoltate mai târziu.
Calculul retroactiv al alcoolemiei efectuat pe baza datelor rezultate din declaraţiile făptuitorului coroborate cu declaraţiile unor martori împreună cu care

 

Componente Auto Topoloveni, o firmă ce privește, cu încredere, spre viitor

Luni, 09 Septembrie 2013 11:49

# Peste 500 de persoane lucrează, în momentul de față, pe Platforma Componente Auto. Societatea comercială Componente Auto S.A. Topoloveni activează în domeniul producției și comercializării de componente auto, în principal bielete de direcție și părți componente ale acestora, bare antiruliu și rotule de suspensie destinate atât pieței de prim-montaj cât și celei de piese de schimb. Urmare a aplicării strategiei de dezvoltare  «Viziune 2011-2016», societatea a trecut de la un proces de restructurare și modernizare la un proces de  dezvoltare a producției printr-o ofensivă în a aduce noi

Un veteran de 94 ani povestește despre anii de prizonierat din cel de-al Doilea Război Mondial

Luni, 02 Septembrie 2013 13:02

Ion Nica este, la cei 94 ani de ani pe care îi are, o istorie încă vie a unei perioade despre care cărțile nu vor scrie niciodată atât de fidel pe cât poate el reda acel episod. Argeșeanul nostru, din Slănic, a luptat în cel de-al II-lea Război Mondial și chiar a căzut prizonier în lagărul de la Sevastopol. Trei ani de coșmar a trăit acolo, unde a muncit exact un rob în cariera de piatră.

 

Fabrica de globulețe din Curtea de Argeș are comenzi și n-are cu cine să le onoreze

Luni, 02 Septembrie 2013 12:59

# Argeșenii preferă să stea degeaba decât să muncească pe bani! Nu știm cine a lansat zvonul că românul, recte argeșeanul, ar fi un om bun, primitor și mai ales harnic, dar sigur nu prea ieșea din casă sau nu avea contact cu români sadea. Cel puțin așa reiese din cele ce am aflat de la directorul Argcoms, Sandu Nichita. Firma pe care o conduce, din Curtea de Argeș, a obținut o finanțare europeană pentru un proiect de calificare a muncitorilor la locul de muncă, iar aici era inclusă chiar și mâncarea cursanților. Și cu toate acestea, abia a reușit să strângă un număr care să conteze, însă greul a venit

Piese vechi de 200 de ani adăpostite într-o casă bătrânească din Coșești

Luni, 02 Septembrie 2013 12:54

# Colecția de vechituri a unei argeșence bate milionul de euro! La 7 ani, mama ei i-a pus acul în mână, iar șase ani mai târziu, își cosea deja costumul popular ca să iasă la horă. O jumătate de an a durat toată treaba, dar a ieșit o minunăție de strai popular roșu, spune Orița Plopeanu din satul Leicești-comuna Coșești, una dintre cele mai cunoscute colecționare de costume populare din Argeș. De când era mică i-au plăcut elementele de port tradițional, iar cu timpul, a început să și le cumpere până a ajuns să strângă cam 100 de piese, atât bărbătești, cât și femeiești. A căutat prin lăzi de zestre

 

Finala Naţională Romanian Infofashion Festival 2013

Luni, 02 Septembrie 2013 12:45

ROMANIAN INFOFASHION FESTIVAL, concept dezvoltat de INFOFASHION.RO, promovează frumuseţea sub mai multe aspecte, printre care putem aminti: frumuseţea oamenilor, a creaţiilor acestora precum şi a locurilor în care aceştia trăiesc.ROMANIAN INFOFASHION FESTIVAL 2013 se defăşoara în perioada 1–7 septembrie, sub sloganul ”SPIRIT OF BEAUTY, BEAUTY OF SPIRIT”!  Primele trei zile sunt găzduite de Valea Prahovei, la Buşteni şi Sinaia, iar ultimele trei zile de Pitesti.

Despre șanse, educație, locuri de muncă!

Luni, 02 Septembrie 2013 12:44

Pornind de la activitățile proiectului "Youth Unemployment: Lost and Found", finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune, Centrul Europe Direct - Biblioteca Județeană Dinicu Golescu, Argeș  și Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi, și-au unit forțele pentru a desfășura în parteneriat activitatea Despre șanse, educație, locuri de muncă!
Activitatea a avut loc Sâmbătă 24 August, ora 10:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene Dinicu Golescu.

 

După Transfăgărășan, Transalpina, urmează Transbaiul

Luni, 02 Septembrie 2013 12:37

Unul dintre militarii care au muncit la construcția uneia dintre cele mai impresionante rute care traversează un masiv muntos, Transfăgărășanul, a publicat un volum legat de modul în care a decurs monumentala lucrare. „Transfăgărășanul, așa cum a fost” vorbește despre faptul că ruta care străbate Masivul Făgăraș a fost destinată să facă legătura Munteniei cu Ardealul. A fost realizată în doar patru ani (1970-1974), pe o distanță de 91,5 km. Trupele de geniu au avut cel mai mult de muncă, iar câteva dintre locurile de astăzi mai poartă și acum numele unor soldați care au murit în timp ce încercau să învingă

Medicul care se ocupă de Școala Tăticilor este tot din Spitalul Județean Argeș

Luni, 02 Septembrie 2013 12:36

De peste 30 ani, medicul ginecolog Silviu Ștefănescu, medic al Spitalului Județean Argeș,  ajută copiii să vină pe lume. Este descris de coli ca fiind un uriaș cu suflet mare și un jucător în echipa care își ajută și își susține colegii și partenerii actului medical. Pe lângă faptul că a instituit în secția pe care o conduce politica zâmbetului, medicul Ștefănescu a responsabilizat și tăticii, înființând Școala Tăticilor. Un program în cadrul căruia bărbații pot învăța despre urmărirea sarcinii soției, cum se face alăptarea la sân, puericultura(știința creșterii și îngrijirii nou-născutului). Face acest lucru în puținul timp liber, alături

 

Cine trebuie să depună Declaraţia de patrimoniu şi venituri?

Luni, 02 Septembrie 2013 12:31

Referitor la: informaţiile vehiculate în mass-media potrivit cărora toţi românii vor trebui să depună declaraţii de avere din 2014, DGFP Argeş face câteva precizări:
Declaraţia de patrimoniu şi venituri trebuie depusă doar de persoanele fizice suspectate de evaziune fiscală şi care sunt supuse verificării fiscale demarată în urma descoperirii unor discrepanţe majore între acumulările de avere şi veniturile declarate.

Un specialist în carpen deține trei munți în proprietate

Luni, 02 Septembrie 2013 12:29

# Vârful Negoiu – al doilea din țară ca înălțime – se află pe proprietatea lui Flaviu Popescu. Când spui proprietar de munte, ți se pare unul dintre cele mai impresionante lucruri cu care ai de-a face. Asta pentru că munții sunt stâncile acelea pe care te chinui să le urci și în vârful cărora te simți, cel puțin pe jumătate, stăpân al lumii. Darmite să le mai și deții în lada de zestre! Ei, cum sună?
Flaviu Popescu este unul dintre muritorii de rând care dețin în proprietate trei vârfuri muntoase: Zănoaga, Negoiu și Jugancea. Deține peste 100 ha de

 

Pagina 226 din 278

«ÎnceputAnterior221222223224225226227228229230UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea