Pe 26 august se redeschide Bazinul de înot pentru copii şi agrement!

Miercuri, 28 August 2013 11:11

Bazinul de înot pentru copii se redeschide publicului. Timp de câteva săptâmâni, obiectivul a fost supus unor operaţii de igienizare, îmbunătăţirea sistemului de ventilaţie, curăţarea filtrelor, deratizare, lucrări de întreţinere şi reparaţie, acolo unde a fost cazul. Lucrările au fost efectuate de către constructor, dat fiind faptul că lucrarea este în garanţie. Sunt aşteptate înscrieri la sediul bazinului.

BRD lansează SimTopUP - serviciul de reîncărcare a cartelelor de telefonie mobilă

Miercuri, 28 August 2013 11:11

BRD îşi diversifică oferta printr-un nou serviciu, care permite reîncărcarea cartelelor preplătite de telefonie mobilă la orice bancomat BRD, fără costuri pentru clienţi. Posesorii  cartelelor de telefonie mobilă au acces la serviciu non-stop, beneficiind astfel de o modalitate flexibilă şi rapidă de reîncărcare. Serviciul este disponibil 24 de ore din 24 şi se adresează posesorilor de cartele preplătite : Orange, Vodafone şi Cosmote. Serviciul de reîncărcare este disponibil pe toate ATM-urile BRD, plata putând fi efectuată cu carduri BRD. BRD pune astfel la dispoziţia clienţilor un serviciu complet care acoperă toată plaja de produse Prepay oferite de operatorii de telefonie mobilă,

 

BRD garantează dobânda pe 7 ani la creditele pentru investiții imobiliare

Miercuri, 28 August 2013 11:09

Pentru clientii care doresc un credit imobiliar/ ipotecar, BRD lanseaza o oferta unica pe piata romaneasca.  Principalul avantaj il reprezinta dobanda fixa pe 7 ani, aceasta nefiind influentata pe aceasta perioada de fluctuatia indicilor monetari Robor/ Euribor. In prezent indicele monetar Euribor se situeaza la un minim istoric. «Dobanda fixa reprezinta un element important pentru clienti. Prin urmare, garantia nemodificarii dobanzii pentru o perioada de 7 ani, ofera clientilor siguranta pastrarii costurilor si stabilitate pe un termen indelungat. In momentul de fata oferim cea mai lunga durata pentru dobandă fixa in cazul creditelor imobiliare/ ipotecare», a declarat Elena Oprea, Directorul Executiv Adjunct al Departamentului Marketing si Management Produse al BRD.

”Ziua Speranței” nu mai are nicio speranță!

Luni, 19 August 2013 14:43

# Garda Financiară Argeș scoate la licitație bunurile ONG-ului fantomă. Și pentru că tot vorbeam ediția trecută despre firmele fantomă care țepuiesc statul și apoi dispar, iată că a venit timpul să găsim și o asociație umanitară care se ocupă cu aceleași treburi. Prin urmare, cum n-are ce altceva să facă pentru că legea nu-i permite, Garda Financiară scoate la licitație bunurile asociației „Ziua Speranței”; organizație înființată prin 2007, de către un anume Lucian Mogodici, iar asociația ar avea sediu în Argeș, dar cu puncte de lucru în Satu Mare. Există chiar și un număr de telefon, la care răspunde un robot care spune că postul telefonic respectiv nu este alocat. Un

 

Mai mult de un sfert dintre salariaţii de la Termo Calor vor fi disponibilizaţi

Luni, 19 August 2013 14:39

# Şomajul tehnic se va încheia cu alte veşti proaste # Surse din interiorul societăţii confirmă că listele sunt aproape gata. Panică în rândul salariaţilor Termo Calor Confort. Şefii de secţii întocmesc, în aceste zile, listele cu cei 120 de angajaţi care vor fi trimişi acasă, din toamnă. Oamenii nu ştiu încă ce criterii vor sta la baza disponibilizărilor şi aşteaptă cu sufletul la gură un anunţ oficial din partea conducerii societăţii comerciale. Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, spune însă că n-ar fi nimic mai mult decât şomajul tehnic în care salariaţii au intrat încă din 15 mai, însă surse din interiorul societăţii comerciale confimă că plecarea a mai bine de un sfert

Fuego este proprietar în comuna Bascov

Luni, 19 August 2013 14:25

Ca să nu mai spună nimeni că nu are ce să caute în Argeș, mai ales că el este originar din Turda, cunoscutul și uneori îndrăgitul cântăreț  numit Fuego, a dorit să devină argeșean cu acte în regulă. După ce, cu ani în urmă, a devenit angajat al Teatrului  “Al. Davila” din Pitești, Paul Surugiu a devenit și proprietar de teren în județ. Acesta și-a cumpărat vreo 600 mp în comuna Bascov, satul Floarea. ”Este mai mult o bucată de pădurice, care are aduse utilitățile aproape”, spune primarul Gheorghe Stancu. Se pare că artistul și-a cumpărat acest teren ca să-și ridice o casă, în perioada în care e vehicula zvonul că se va însura, însă a abandonat ambele idei, între timp, probabil din

 

Campania FNPA de sterilizare gratuită a animalelor... doar acolo unde vor primarii

Luni, 19 August 2013 14:22

# La Topoloveni se poate, la Curtea de Argeş, nu! Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA) şi-a arărat, în mai multe rânduri, intenţia de a steriliza gratuit câinii din Curtea de Argeş, locul în care a fost semnalat episodul masacrului de care este acuzat Radu Niculae, medicul S.C. Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeş. Primarul Nicolae Diaconu  nu şi-a dat însă acordul pentru acţiunile propuse de FNPA, continuând  sterilizările prin firma  din subordinea primăriei, plătită pentru respectivele operaţii de la bugetul local. La Topoloveni, în schimb,  campaniile de sterilizare gratuită pentru câini şi pisici sunt bine primite, iar efectele au început să se vadă.

Personalități și mărci înregistrate ale localităților din județ

Luni, 19 August 2013 14:18

# Istorii argeșene branduite, în serial. Argeșul a fost și va rămâne un loc de referință pe harta culturii românești, indiferent că vorbim despre următorii 100 de ani, sau despre viitorii 1000 de ani. Personalități politice, culturale și nu numai au plecat de pe tărâmul Meșterului Manole și au promovat Argeșul, prin activitatea și numele lor, în lume. Despre niciuna dintre localitățile noastre nu se poate spune că n-a dat istoriei vreo personalitate de al cărei nume să se lege și cel al localității. Am folosit ca material documentar două volume scrise de Grigore Constantinescu: „Argeșul monumental” și ”Argeș-Dicționar Etnocultural”.

 

Dracula Fest, spectacol în “Cuibul vulturului alb”

Luni, 19 August 2013 14:15

Sub egida Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului, tradiţionalul “Dracula Fest” a readus, sâmbătă, la Cetatea Poenari din Arefu, un spectacol impresionant. Cu bocceluţele cu merinde în spate,  cei care s-au încumetat să pornească pe cele 1.480 de trepte au avut, sus, satisfacţii pe măsură: au putut face şedinţe foto cu Vlad Ţepeş, boieri şi domniţe, au ascultat legendele arefene despre refugiul domnului Ţării Româneşti, s-au bucurat de jocul ielelor, în interpretarea trupei Starfix, au ascultat recitalurile medievale al trupei Sirix şi cântecele de munte ale lui Ion Mircea Bogdan,  s-au delectat la un spectacol de ventrilocie cu Eduard Sandu şi l-au aplauda pe artistul Florin Dumitru, o prezenţă obişnuită a festivalului.

Arme la vânzare, la liber, pe net

Luni, 19 August 2013 14:05

Comerțul cu orice a luat un așa avânt, mai ales pe internet, încât poți găsi absolut orice la vânzare, la liber. Curios a fost să consultăm un site cu informații despre o asociație umanitară și nonguvernamentală și am dat peste un anunț de vânzare a armelor fără autorizație. Dacă tot sunt așa, la liber, și nu e nevoie de nicio autorizație, ne întrebăm cam ce rost ar mai avea o lege a armelor și munițiilor, în acest caz. Să înțelegem că, până acum, polițiștii le-au întocmit dosare penale celor care au folosit arme fără autorizație în diverse ipostaze doar făcând abuz de funcția lor? Și dacă nu e nevoie de autorizție ca să deții armă, ne întrebăm de ce bietul stareț Ioasaf de la Cotmeana, mare cititor și deschizător de Carte Sfântă,  a mai avut nevoie de autorizație ca să dețină armă cu glonț pentru vânătoare? Oare, faptul că avea protecție divină nu era suficient oamenilor legii? Ana Luca

 

Servicii de dezinsecţie pe domeniul public al municipiului Piteşti

Luni, 19 August 2013 13:59

Prin prezenta SC CORAL IMPEX SRL, în colaborare cu PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PITEŞTI, vă aduce la cunoştinţă că în perioada 20 – 31 AUGUST 2013 se vor efectua servicii de dezinsecţie pe domeniul public al municipiului Piteşti.
Produsele folosite se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar  umană de Ministerul Sănătaţii şi fac parte din grupele Xn (gr. III), respectiv Xi (gr. IV) de toxicitate.

Portret de medic argeșean. Tincuța Moisescu, medicul de la Contagioase care nu-și dorește funcții

Luni, 19 August 2013 13:58

Dr. Moisescu Tincuța este medic la  Boli Contagioase. Lupta cu boala, de zeci de ani, și-a pus amprenta pe chipul acestui doctor. Tot acolo, pe lângă ,,urmele luptei" dramatice cu suferința acută a altora, și chiar și a ei din spirit de solidaritate cu pacienții săi, s-a întipărit un zâmbet blând pe chipul său, de Madonă care înțelege multe și ajută din răsputeri. Nu și-a dorit funcții; nu-i plac onorurile. Se bucură și trăiește în spital, alături de colegi și colaboratori. Nu e de mirare că echipa medicală o adoră, iar pacienții, de toate culorile și etniile, își temperează tonul, de obicei zgomotos și nemeritat. Ce boli se tratează la Contagioase: toxiinfecții alimentare, diaree, hepatite, HIV-SIDA, pneumonii, etc... M.M.

 

ISU Argeş efectuează controale în asociaţiile de proprietari

Luni, 19 August 2013 13:57

În prima decadă a acestei luni, a avut loc Şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prilej cu care a fost adoptat Planul de măsuri privind prevenirea incendiilor la locuinţele multifamiliale (asociaţii de proprietari/locatari).  Întalnirea a fost organizată pe fondul evenimentului produs în data de 27 iulie, în podul unui bloc de locuinţe din municipiul Curtea de Argeş, din cauza folosirii de către un locatar a unei afumătoare improvizate. În cadrul Comitetului, s-au hotarat, printre altele:

Servicii de consultanţă în iniţierea unei afaceri pentru persoanele disponibilizate de la Petrochimie

Luni, 19 August 2013 13:56

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă informează cu privire la desfăşurarea serviciilor de Consultanţa în Iniţierea unei Afaceri pentru persoanele disponibilizate de la Oltchim, Direcţia Petrochimică Bradu.
În cadrul serviciilor de Consultanţă în Iniţierea unei Afaceri au participat 53 de persoane, dintre care, în proporţie de 90%, persoane disponibilizate de la Arpechim, care, la serviciile de preconcediere, au optat pentru desfăşurarea unei activităţi pe cont propriu (iniţierea unei afaceri).

 

Supărat, supărat sunt, Doamne, iară! Noul refren lansat de popii argeșeni pe 15 august la Curtea de Argeș

Luni, 19 August 2013 13:54

Au una dintre cele mai frumoase și mai ușoare meserii din țară și, cu toate acestea, nu se bucură deloc. Cel puțin așa reiese după figurile preoților noștri, la ceas de mare sărbătoare, în special una de bucurie. E vorba despre Adormirea Maicii Domnului; ocazie cu care creștinii se veselesc pentru faptul că sufletul acesteia a urcat la Cele Sfinte. Preoții de la Curtea de Argeș, așa cum obișnuiesc în fiecare an, și-au pus hainele de sărbătoare, au scos Moaștele Sfintei Filoteia și i-au așteptat pe creștini la rugăciune și închinăciune. În loc să se bucure de acest lucru, fețele noastre bisericești erau atât de cătrănite de credeai că li s-a înecat toată flota, li s–au pârjolit holdele 

Careu cu popi, pe terenul de fotbal din Corbi

Luni, 19 August 2013 13:49

Un careu cu popi a fost surpriza primarului de la Corbi, Virgil Baciu, pentru invitații sosiți la el în localitate la inaugurarea terenului de fotbal local. Și cum nu puteau lipsi preoții dintr-un astfel de moment, a fost adus și un sobor restrâns pentru ca investiția de 100.000 lei din fondurile proprii ale primăriei, să fie trainică și omologată BOR.  După cum se poate observa și din fotografii, preoții și-au luat slujba în serios și au pornit la marcaj de poartă cu busuioc și agheasmă, așa cum se obișnuiește. Pentru o vedere mai bună de ansamblu, preoții au pozat și în arbitri de tușă, în timp ce edilul Baciu se spărgea în figuri sportive alături de invitații și jucătorii de fotbal și de tenis locali.  Ana Luca

 

Felinarul roșu, între teoria și practica prostituției

Luni, 19 August 2013 13:44

# Cititorii întreabă, avocatul răspunde. “Votru sau supuitoriu se cheamă acela ce are muieri la casa lui, de le ţine pentru dobânda lui, carele-şi dau trupurile de le spurcă bărbaţii cei răi şi fără omenie pentru puţină dobândă pierzătoare de suflet” – Îndreptarea Legii (1652)
În România prostitutia a fost legală doar 31 de ani, între anii 1899 si 1930. Primele case de toleranţă au aparut la începutul secolului XX. Schimbarea de mentalitate apărută atunci a făcut ca această ocupaţie să nu mai fie condamnată, ci mai degrabă acceptată, legal sau doar tacit, ca un rău necesar, dar şi impozitată ca atare.

Termo Calor Confort îşi redimensionează reţeaua

Luni, 12 August 2013 00:00

# Debranşările de la sistemul centralizat de termoficare, pe ultima sută de metri. Pe 15 august expiră termenul până la care mai puteţi solicita debranşarea de la Sistemul centralizat de termoficare însă nu este exclus ca, la solicitarea Primăriei Piteşti, termenul să fie prelungit. La începutul acestei săptămâni, Termo Calor Confort  va comunica, dacă va fi cazul, această prelungire. Cert este că, până la finele săptămânii trecute, furnizorul local de agent termic primise 751 de dosare de deconectare/debranşare.

 

Preotul motociclist din Ștefănești. În sutană, direct în șa, la poză

Luni, 12 August 2013 00:00

Pentru că nu mai sunt la modă oile, după ce Gigi Becali a ajuns unde a ajuns, preoții au trecut să păstorească niște paricopitate cu ceva mai mult stil. Preotul din imagine călărește cu succes și voie bună niște cai putere. Nerăbdarea de a potoli herghelia de sub șa l-a făcut pe acesta să iasă direct de la slujbă, cu sutana pe el, deși chiar nu înțelegem ce l-o fi împiedicat să oficieze slujba religioasă direct din șa. Pentru o mai bună înțelegere, preotul din imagine este nimeni altul decât fostul ginere al viceprimarului din Ștefănești, Ion Mihalcea, și unul dintre cei mai apreciați portretiști de către șefii săi de la Curtea de Argeș. Numele lui este Cristian Dragomirescu și a

Când piaţa muncii cere muncitori necalificaţi şi ingineri, facultăţile noastre se încăpăţânează să şcolească mii de şomeri cu diplome

Luni, 12 August 2013 00:00

Dacă ar fi pus să spună care sunt specializările din şcoli care au căutare pe piaţa muncii, şeful Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş, Nae Bădescu (foto), spune că s-ar afla în mare dificultate. “În primul rând, pentru că trebuie făcută o analiză foarte atentă a pieţei muncii şi nu cred că face cineva din universităţii aşa ceva.”  Din spusele sale mai aflăm că locurile de muncă puse la dispoziţie în momentul de faţă vizează domeniul serviciilor: bucătar, ospătar, barman; angajat în industrie, construcţii, iar dintre cele cu studii superioare, tot cele de inginer, dar din aceia care să ştie meserie, sunt cele căutate. Din păcate, aici ne lovim de paradoxul conform căruia, aceia care

 

Pagina 228 din 278

«ÎnceputAnterior221222223224225226227228229230UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea