Frumuseți de culoare... politică, ținute la secret

Luni, 01 Iulie 2013 00:00

O femeie în viața politică este exact ca o gură de aer rece într-o zi caniculară, am spune noi, mai ales când majoritatea scaunelor Parlamentului sunt ocupate de burtoși trecuți chiar și de vârsta a treia. Dacă mai e și tânără și frumoasă, deja este o mare problemă. Societatea noastră patriarhală încă funcționează după niște reguli nescrise care impun ca femeia în politică să se gândească la o carieră în domeniu și să își promoveze imaginea ca atare abia după vârsta la care se află deasupra oricăror suspiciuni de natură sexuală, morală,financiară, etc.

El face săbii pentru turiștii care trec prin Nucșoara

Luni, 01 Iulie 2013 00:00

Unul dintre puținii fierari care lucrează în stil medieval rămas la noi este Gheorghe Bloj, din comuna argeșeană Nucșoara, cam singurul din tot județul care deține acest secret, preluat de la strămoșii lui. Omul îți face o sabie cât ai clipi de repede, doar cu un ciocan, o nicovală și niște foale cu care să întețească focul. Nu prea își mai găsește locul în ziua de azi, decât acolo unde au loc filmări cu subiect istoric. A fost plecat pentru vreo jumătate de an în Suedia, dar tot în satul lui s-a întors, acolo unde se simte cel mai bine. Locuiește în Nucșoara, satul Zboghițești și în perioada concediilor are cea mai multă treabă. Turiști din toată țara îi calcă pragul și nu pleacă la casele lor fără

 

Stelea și Balint, cu motocicleta, pe Transfăgărășan

Luni, 01 Iulie 2013 00:00

Două foste mari glorii ale fotbalului românesc, portarul Bogdan Stelea și fotbalistul Gabi  Balint, bat țara în lung și-n lat pe motocicletă, de când au pus mănușile și crampoanele în cui. Timp de două zile, cei doi foști sportivi au stat în Argeș, la Valea cu Pești, împreună cu alți trei prieteni. Îmbrăcați ca niște motocicliști veritabili, abia se deosebeau de restul găștii. Foarte modești și fără vedetisme ieftine așa cum se obișnuiește pe la noi, povestesc angajații hotelului în care au fost cazați pentru două zile, sportivii au stat să facă poze cu câțiva fani ai lor și au plecat să traverseze Transfăgărășanul în șa. Ana Luca

Deţinuţii au urcat pe scenă cu ocazia Zilei Personalului din Administraţia Naţională a Penitenciarelor

Luni, 01 Iulie 2013 00:00

În data de 28 iunie 2012, la sediul Penitenciarului Colibaşi şi Penitenciarului Spital Colibaşi a fost organizată o şedinţă festivă care a marcat sărbătorirea Zilei Personalului din Administraţia Naţională a Penitenciarelor. La acest eveniment au participat angajaţi ai celor două instituţii, cât şi parteneri sociali şi reprezentanţi ai comunităţii locale.
În deschidere a avea loc o slujbă religioasă, urmată de nominalizarea personalului avansat în grad înainte de termen precum şi a celui avansat în grad la termen începând cu data de 1 iulie 2013. Au fost premiaţi cei mai merituoşi lucrători, cărora li s-a înmânat diplome de excelenţă si au fost înmânate plachete reprezentantilor administratiei publice locale dar si partenerilor sociali.

 

Sute de oameni, la sărbătoarea căluşului de la Hârseşti

Luni, 01 Iulie 2013 00:00

Duminica Rusaliilor a fost una plină de dans şi voie bună pentru cetăţenii comunei Hârseşti, care au petrecut până la miezul nopţii, sărbătorind ziua comunei, aflată la 389 ani de atestare documentară. Evenimentul ce a purtat numele de ,,Sărbătoarea Căluşului – Rusaliile la Hârseşti” s-a aflat la a doua ediţie fiind iniţiat şi desfăşurat sub egida primarului Ion Moloiu, aflat la primul mandat. Atmosfera de dans şi voie bună a fost întreţinută de numeroşi artişti de renume, ca Valentin Grigorescu, Ioana Modan, Emilia Ghinescu, dar şi  de alţi solişti de marcă ai ,,Doinei Argeşului” cum ar fi: Zina Ghiţulescu, cea care i-a încântat pe toţi cei prezenţi cu frumuseţea şi talentul său, George Nedelea şi mulţi alţi artişti ai ansamblului ,,Doina Argeşului”.

Argeşul nu mai are rable?!

Luni, 01 Iulie 2013 00:00

# Argeşenii - dezamăgiţi şi umiliţi de incompetenţa şi nepăsarea reprezentanţilor fondului de mediu de la nivel judeţean. În cadrul programului ,,Rabla” 2013, colectorii argeşeni au împărţit doar 108 de vouchere ce au fost repartizate, în prima etapă, de către Administraţia Fondului de Mediu. Mirarea ne este alta, întrucât, înainte de începerea Programului de Stimulare a Înnoirii  Parcului Auto Naţional, reprezentanţii Fondului de Mediu anunţau că repartiţia voucherelor se va face după numărul autovehiculelor vechi din fiecare judeţ. Înţelegem, în funcţie de ceea ce a primit Argeşul în a doua etapă – adică zero vouchere - că la noi în judeţ nu mai există

 

Neplata timbrului de mediu, conform dispoziţiilor legale, poate duce la înmatricularea maşinilor pe gratis

Luni, 01 Iulie 2013 00:00

# Cititorii întreabă, avocatul răspunde. Conform unei prevederi din Ordonanţa de Urgenţă nr.9/2013 privind timbrul de mediu, autoturismele care provin din „partajul voluntar” făcut în instanţă sunt scutite de plata timbrului de mediu.
Astfel că, un autoturism cumpărat din Germania şi apoi vândut în România la doi proprietari, pe baza unui simplu act de mâna, dă posibilitatea ca aceştia să poată merge în instanţă pentru a solicita partajarea bunului comun în favoarea unuia dintre ei, adică a adevăratului proprietar. Cu hotărârea definitivă din care rezultă partajul, respectivul

Personalități și mărci înregistrate ale localităților din județ

Luni, 01 Iulie 2013 00:00

# Istorii argeșene branduite, în serial. Argeșul a fost și va rămâne un loc de referință pe harta culturii românești, indiferent că vorbim despre ultimii 100 de ani, sau despre viitorii 1000 de ani. Personalități politice, culturale și nu numai au plecat de pe tărâmul Meșterului Manole și au promovat Argeșul, prin activitatea și numele lor, în lume. Despre niciuna dintre localitățile noastre nu se poate spune că n-a dat istoriei vreo personalitate de al cărei nume să se lege și cel al localității. Am folosit ca material documentar două volume  scrise de Grigore Constantinescu: „Argeșul monumental” și ”Argeș-Dicționar Etnocultural”.

 

Slujbă mare la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel

Luni, 01 Iulie 2013 00:00

Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din oraşul Mioveni şi-a sărbătorit, sâmbătă, 29 iunie 2013, Hramul. Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului. Pe lângă numeroşii credincioşi, la slujbă au participat reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi o delegaţie din orasul înfrăţit Landerneau.

Ana Cristache, designerul român care a cucerit Londra

Luni, 01 Iulie 2013 00:00

Pasiune, încredere, determinare, curaj, perseverenţă şi foarte multă muncă sunt doar câteva dintre ingredientele succesului. Citind despre aceste poveşti, despre oamenii din spatele succesului, oamenii care fac, de fapt, ca afacerea să devină un brand, realizăm cum visul devine pasiune, dar perseverenţa îl poate transforma în reuşită.
Deşi puţin cunoscut în România, numele Ana Cristache spune multe peste hotare. Dacă pentru multe dintre noi o rochie de mireasă cumpărată de la Londra ar însemna împlinirea unui vis, englezoaicele se bat, în schimb, ca să poarte o astfel de creaţie vestimentară produsă la …Piteşti.

 

Un francez a adus “Sărbătoarea vecinilor” în Bascov

Luni, 01 Iulie 2013 00:00

Comuna Bascov începe să devină locul de desfășurare al unor evenimente inedite, chiar la nivel național. De curând, aici a avut loc “Sărbătoarea vecinilor”, cea de-a doua ediție. Organizatorul a adus cu el acest gen de petrecere tocmai din Franța, de unde este originar Jean Jacques, noul vecin de pe  Strada Lăbușești.  Francezul a venit în comună în urmă cu 6 ani și spune că “Sărbătoarea vecinilor” este cea mai bună metodă de socializare și cunoaștere între vecini. Fiecare aduce la petrecere câte ceva: carne, băutură, chiar muzică și se petrece până la ultimul plecat. Și, cum orice motiv e bun ca să petreci, și vecinii români au fost foarte deschiși acestei propuneri și n-au ratat distracția care a avut loc chiar pe drumul public. Jean Jacques a adoptat repede obiceiurile românești și a fost cam singurul dintre petrecăreți îmbrăcat în ie.
Ana Luca

Ferma Blaju din Piața Smârdan, locul de unde poți cumpăra sănătate

Miercuri, 26 Iunie 2013 12:30

# Lapte și brânză de capră proaspete, aduse direct din ferma de la munte. La sfârșitul săptămânii trecute s-a dechis, în Piața Smârdan, un magazin de la care piteștenii pot cumpăra sănătate. Și asta pentru că produsele oferite – brânză și lapte de capră – sunt unele din cele mai curate și mai naturale produse care pot fi achiziționate, la ora actuală, din Pitești.
Ferma proprie, situată la poalele munților, beneficiază de toate condițiile și avantajele pe care le oferă natura și aerul curat, iar animalele nu primesc decât hrană 100%

 

Porcișteanu, bucătar de ocazie într-un garaj

Miercuri, 26 Iunie 2013 12:29

Campionul național la raliu, Vali Porcișteanu, a intrat și în bucătărie. Pentru că este o figură simpatică și volubilă, mulți vor să-și promoveze imaginea cu ajutorul piteșteanului nostru. De curând, doi foști participanți la un  concurs național de gătit, Alex Pârvu și Mehrzad Mighazehi, l-au invitat pe acesta în emisiunea lor, realizată pentru televiziunea unei universități particulare din București. Și unde în altă parte ar fi putut să gătească un campion de raliu, dacă nu într-un garaj. De data aceasta, Vali Porcișteanu n-a lucrat cu filtre de ulei, garnituri de chiulasă, ambreiaje rupte și alte cele, ci chiar cu frigărui pregătite după o rețetă specială. Emisiunea poate să fie urmărită online pe site-ul televiziunii respective.    Ana Luca

Casa de Cultură din Bascov, pepinieră de gimnaști pentru lotul național de la Deva

Miercuri, 26 Iunie 2013 12:27

Că la Casa de Cultură din Bascov activitatea culturală  este în floare, o putem constata doar dacă trecem pragul acestei instituții. Lorena Toma, directorul Casei, a diversificat cursurile și activitățile pe care un copil le poate urma în perioada extrașcolară. Pe lângă cursurile de limbă străină, aici se desfășoară lecții de balet, gimnastică, dans modern, canto popular, actorie etc. Deși nu au trecut decât câteva luni de la demararea multora dintre aceste activități, cursanții au putut să pună în scenă, fiecare cu talentul lui, un spectacol complet și inediat pentru părinți, profesori și publicul venit special pentru acest eveniment. Primarul Gheorghe Stancu a fost atât de

 

Păsările Emu i-au mâncat tradafirii direcorului IPEE și i-au terorizat câinele

Miercuri, 26 Iunie 2013 12:19

Create în cadrul unui proiect experimental, incubatoarele de Emu de la Curtea de Argeș sunt pe cale să devină un brand al orașului. Șeful de la IPEE, Liviu Nicolae, este curajosul care a inventat un astfel de dispozitiv în cadrul unității pe care o conduce.
După cum se știe, păsările Emu sunt  de talie mare și trăiesc, de obicei, în Australia. Este o pasăre nomadă care, pe picioarele ei lungi, parcurge distanțe mari în căutarea hranei, atingând viteze de până la 48 km/h. Se hrănește cu iarbă și înghite doar partea cea mai hrănitoare a plantelor ca să-și formeze rezerve de grăsime, pe care le

Produse autohtone, fără intermediari, de la producătorii direcţi

Miercuri, 26 Iunie 2013 12:11

Începând de vineri, 21 mai, s-a redeschis piaţa volantă de pe platoul Teatrului „Alexandru Davila”. În piaţă au acces exclusiv producători direcţi, iar spaţiul funcţionează ca zonă comercială doar în zilele de vineri și sâmbătă. Piteştenii îşi pot achiziţiona, de aici, fructe, legume, mezeluri, brânzeturi şi alte produse lactate, miere, vinuri şi nu numai. Deschiderea a avut loc în prezența prefectului de Argeș, Cristian Soare, a primarului Piteștiului, Tudor Pendiuc, și a viceprimarului Cornel Ionică.     C.S.

 

Vânători, la pas, spre Valea Iașului

Miercuri, 26 Iunie 2013 12:10

Exact așa cum v-ați obișnuit să vedeți în filmele despre Primul Război Mondial, vănătorii de munte din Curtea de Argeș încă mai mărșăluiesc pe jos. Se pare că mișcarea face nu numai bine, dar și parte dintr-un exercițiu tehnico-tactic care vizează rezistența soldatului român în caz de deplasare la drum lung spre război. Timp de trei zile, după cum ne spune purtătorul de cuvânt al unității, Alexandru Ivanov, vânătorii de munte au avut de executat pregătiri la Valea Iașului care au constat nu numai în deplasare pe jos de la unitate spre locul de desfășurare al antrenamentului, ci mult mai multe exerciții tehnico-tactice și trageri în poligon. Întâlnirea cu un astfel de batalion este un lucru inedit pentru un turist aflat în tranzit prin oraș, însă considerăm că ar trebui folosiți și pentru promovarea orașului, că dau  bine în peisaj.
Ana Luca

Să petrecem vara 2013 în culori vii, vesele și vibrante!

Miercuri, 26 Iunie 2013 12:00

Pentru că este vară, ne permitem să evadăm un pic din sfera subiectelor serioase și să abordăm un subiect ceva mai ușor, raportat la temperaturile prezente. Fiecare sezon aduce cu el o paletă diferită de nuanțe vestimentare care pot constitui un îndreptar de stil, pentru aceia cărora le este familiar domeniul, sau doar o lectură ușoară, pentru aceia care abordează moda doar la nivel teoretic.
În fiecare sezon şi în fiecare an observăm predominanta unui stil sau a unor culori în ceea ce priveşte vestimentaţia. În timp ce stilurile sunt stabilite de designeri şi critici

 

Prima rundă a fost pierdută! Se fac încercări de resuscitare a Teologiei de la Pitești

Miercuri, 26 Iunie 2013 11:59

O nouă serie de viitori preoți a absolvit săptămâna trecută în prezența lui ÎPS Calinic al Argeșului, a rectorului Ionel Didea și a mai multor cadre universitare din cadrul Facultății de Teologie a Universității din Pitești. Aceasta este una dintre seriile finale de preoți care se vor mai școli la Pitești, având în vedere că secția s-a desființat de câțiva ani, rămânând doar cea de Asistență Socială. De curând, a mai avut loc o tentativă de reînființare a acesteia, după ce reprezentanții Universității Pitești au trimis o cerere la Patriarhia Română. A fost cerută aprobare pentru doar 20 de locuri, dar nici așa nu s-au lăsat impresionați oamenii bisericii din Capitală. Însă, aceasta a fost respinsă, pe motiv că încă mai este nevoie de niște verificări ale acestui sector de la noi.     Ana Luca

Personalități și mărci înregistrate ale localităților din județ

Miercuri, 26 Iunie 2013 11:57

# Istorii argeșene branduite, în serial. Argeșul a fost și va rămâne un loc de referință pe harta culturii românești, indiferent că vorbim despre ultimii 100 de ani, sau despre viitorii 1000 de ani. Personalități politice, culturale și nu numai au plecat de pe tărâmul Meșterului Manole și au promovat Argeșul, prin activitatea și numele lor, în lume. Despre niciuna dintre localitățile noastre nu se poate spune că n-a dat istoriei vreo personalitate de al cărei nume să se lege și cel al localității. Am folosit ca material documentar două volume scrise de Grigore Constantinescu: „Argeșul monumental” și ”Argeș-Dicționar Etnocultural”. În ediția din această săptămână, vom prezenta localitățile care figurează la litera A.

 

Pagina 235 din 280

«ÎnceputAnterior231232233234235236237238239240UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea