Casa de Cultură din Bascov, pepinieră de gimnaști pentru lotul național de la Deva

Miercuri, 26 Iunie 2013 12:27

Că la Casa de Cultură din Bascov activitatea culturală  este în floare, o putem constata doar dacă trecem pragul acestei instituții. Lorena Toma, directorul Casei, a diversificat cursurile și activitățile pe care un copil le poate urma în perioada extrașcolară. Pe lângă cursurile de limbă străină, aici se desfășoară lecții de balet, gimnastică, dans modern, canto popular, actorie etc. Deși nu au trecut decât câteva luni de la demararea multora dintre aceste activități, cursanții au putut să pună în scenă, fiecare cu talentul lui, un spectacol complet și inediat pentru părinți, profesori și publicul venit special pentru acest eveniment. Primarul Gheorghe Stancu a fost atât de

Păsările Emu i-au mâncat tradafirii direcorului IPEE și i-au terorizat câinele

Miercuri, 26 Iunie 2013 12:19

Create în cadrul unui proiect experimental, incubatoarele de Emu de la Curtea de Argeș sunt pe cale să devină un brand al orașului. Șeful de la IPEE, Liviu Nicolae, este curajosul care a inventat un astfel de dispozitiv în cadrul unității pe care o conduce.
După cum se știe, păsările Emu sunt  de talie mare și trăiesc, de obicei, în Australia. Este o pasăre nomadă care, pe picioarele ei lungi, parcurge distanțe mari în căutarea hranei, atingând viteze de până la 48 km/h. Se hrănește cu iarbă și înghite doar partea cea mai hrănitoare a plantelor ca să-și formeze rezerve de grăsime, pe care le

 

Produse autohtone, fără intermediari, de la producătorii direcţi

Miercuri, 26 Iunie 2013 12:11

Începând de vineri, 21 mai, s-a redeschis piaţa volantă de pe platoul Teatrului „Alexandru Davila”. În piaţă au acces exclusiv producători direcţi, iar spaţiul funcţionează ca zonă comercială doar în zilele de vineri și sâmbătă. Piteştenii îşi pot achiziţiona, de aici, fructe, legume, mezeluri, brânzeturi şi alte produse lactate, miere, vinuri şi nu numai. Deschiderea a avut loc în prezența prefectului de Argeș, Cristian Soare, a primarului Piteștiului, Tudor Pendiuc, și a viceprimarului Cornel Ionică.     C.S.

Vânători, la pas, spre Valea Iașului

Miercuri, 26 Iunie 2013 12:10

Exact așa cum v-ați obișnuit să vedeți în filmele despre Primul Război Mondial, vănătorii de munte din Curtea de Argeș încă mai mărșăluiesc pe jos. Se pare că mișcarea face nu numai bine, dar și parte dintr-un exercițiu tehnico-tactic care vizează rezistența soldatului român în caz de deplasare la drum lung spre război. Timp de trei zile, după cum ne spune purtătorul de cuvânt al unității, Alexandru Ivanov, vânătorii de munte au avut de executat pregătiri la Valea Iașului care au constat nu numai în deplasare pe jos de la unitate spre locul de desfășurare al antrenamentului, ci mult mai multe exerciții tehnico-tactice și trageri în poligon. Întâlnirea cu un astfel de batalion este un lucru inedit pentru un turist aflat în tranzit prin oraș, însă considerăm că ar trebui folosiți și pentru promovarea orașului, că dau  bine în peisaj.
Ana Luca

 

Să petrecem vara 2013 în culori vii, vesele și vibrante!

Miercuri, 26 Iunie 2013 12:00

Pentru că este vară, ne permitem să evadăm un pic din sfera subiectelor serioase și să abordăm un subiect ceva mai ușor, raportat la temperaturile prezente. Fiecare sezon aduce cu el o paletă diferită de nuanțe vestimentare care pot constitui un îndreptar de stil, pentru aceia cărora le este familiar domeniul, sau doar o lectură ușoară, pentru aceia care abordează moda doar la nivel teoretic.
În fiecare sezon şi în fiecare an observăm predominanta unui stil sau a unor culori în ceea ce priveşte vestimentaţia. În timp ce stilurile sunt stabilite de designeri şi critici

Prima rundă a fost pierdută! Se fac încercări de resuscitare a Teologiei de la Pitești

Miercuri, 26 Iunie 2013 11:59

O nouă serie de viitori preoți a absolvit săptămâna trecută în prezența lui ÎPS Calinic al Argeșului, a rectorului Ionel Didea și a mai multor cadre universitare din cadrul Facultății de Teologie a Universității din Pitești. Aceasta este una dintre seriile finale de preoți care se vor mai școli la Pitești, având în vedere că secția s-a desființat de câțiva ani, rămânând doar cea de Asistență Socială. De curând, a mai avut loc o tentativă de reînființare a acesteia, după ce reprezentanții Universității Pitești au trimis o cerere la Patriarhia Română. A fost cerută aprobare pentru doar 20 de locuri, dar nici așa nu s-au lăsat impresionați oamenii bisericii din Capitală. Însă, aceasta a fost respinsă, pe motiv că încă mai este nevoie de niște verificări ale acestui sector de la noi.     Ana Luca

 

Personalități și mărci înregistrate ale localităților din județ

Miercuri, 26 Iunie 2013 11:57

# Istorii argeșene branduite, în serial. Argeșul a fost și va rămâne un loc de referință pe harta culturii românești, indiferent că vorbim despre ultimii 100 de ani, sau despre viitorii 1000 de ani. Personalități politice, culturale și nu numai au plecat de pe tărâmul Meșterului Manole și au promovat Argeșul, prin activitatea și numele lor, în lume. Despre niciuna dintre localitățile noastre nu se poate spune că n-a dat istoriei vreo personalitate de al cărei nume să se lege și cel al localității. Am folosit ca material documentar două volume scrise de Grigore Constantinescu: „Argeșul monumental” și ”Argeș-Dicționar Etnocultural”. În ediția din această săptămână, vom prezenta localitățile care figurează la litera A.

Sucul la dozator – ieftin, rece, dar plin de coloranţi

Miercuri, 26 Iunie 2013 11:55

# Tonetele care prepară amestecurile colorate au vânzări record pe timp de vară. Nu-ţi trebuie consilierea unui specialist ca să-ţi dai seama că-n cocteilul de coloranţi stridenţi şi apă îndulcită turnat în pahare  nu găseşti nimic sănătos. Şi totuşi, în ciuda evidenţei, piteștenii se bulucesc să se răcorească cu amestecurile vândute la tonetele care de câţiva ani au împânzit orașul. Nutriţioniştii spun că apa minerală plată şi cea de la chiuvetă sunt de preferat acestor chimicale şi oricăror băuturi carbogazose sau nu, care n-au nimic de-a face cu sucurile naturale. Mai mult, explică aceiaşi specialişti, vara, hidratarea nu se face cu gheaţă!

 

Cum se ferește de caniculă „păsăretul” local

Miercuri, 26 Iunie 2013 11:53

Inspirate după metoda de marketing a omoloagelor sale din Olanda sau Germania, „păsăretul” local de centură operează printr-un  promo al serviciilor bazat pe comunicare vizuală.  S-a postat pe trotuarul de vizavi de cimitirul ce leagă șoseaua de centură de comuna Budeasa, și-a pus cel mai frumos zâmbet și a așteptat. În tot acest timp,moldoveanca din imagine și-a scos la aer ce-a mai rămas din ceea ce odată răspundea la  numele de sâni, în așteptarea vreunui client amator de amor la temperaturi ridicate. Și dacă subansamblele n-au fost suficiente să convingă, fusta din dotare a fost ridicată și pusă în cap, după ce a fost fluturată cu elan în încercarea de a-și face vânt, chiar și de pe trotuar.     Ana Luca

Malpraxisul, un nou proiect de lege în dezbatere

Miercuri, 26 Iunie 2013 11:50

# Cititorii întreabă,  avocatul răspunde. Având în vedere serioasele probleme apărute în urma procedurii alambicate de soluționare a cazurilor de malpraxis, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, a anunțat că va fi postat pe site-ul ministerului noul proiect de modificare al Legii malpraxisului.
El a prezentat joi, într-o conferință de presă, noul proiect de act normativ care va permite pacienților să obțină mai ușor daune în urma unei erori medicale și să nu mai ajungă în justiție de la început.

 

S-a deschis Baza de Agrement din zona Bemo

Miercuri, 26 Iunie 2013 11:50

Veste bună pentru locuitorii oraşului Mioveni. De vineri, 21 iunie, s-a deschis Baza de Agrement din zona Bemo. Locuitorii oraşului Mioveni, dar şi cei din zonele limitrofe sunt invitaţi să meargă la ştrand şi să îşi petreacă timpul liber într-un mod activ. Programul de funcţionare al ştrandului este de luni până duminică, între orele 10.00-21.00, iar preţul biletelor va fi de 7 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru elevi şi studenţi.

Călugării din Curtea de Argeș, samsari de spații comerciale

Miercuri, 26 Iunie 2013 11:49

Antreprenorii întru Domnul au găsit o nouă metodă de a  cinsti sfintele suprafețe adiacente ale mănăstirii, închiriindu-le cu ziua la preț de stand la Romexpo. Mai pe românește, fețele bisericești de la Curtea de Argeș s-au gândit că vor descuraja comerțul din parcare, dacă  îi vor pune pe fugă pe comercianți cu tarifele lor la închiriere echivalente cu ale unei garsoniere mobilate și utilate.
Prin urmare, cine doreşte să ia în locație un spațiu de doar doi metri pătraţi, indiferent că-l vrea doar pentru două zile sau o lună,  este nevoit să plătească același preț. 

 

Olga Panaete, epitaf în versuri pentru părintele Iustin Pârvu

Miercuri, 26 Iunie 2013 11:47

Cunoscuta florăreasă din Pitești, Olga Panaete, a compus o poezie, impresionată de trecerea la cele veșnice a părintelui Iustin Pârvu. În semn de omagiu adus acestei figuri emblematice a ortodoxiei românești, argeșeanca noastră și-a exprimat, în versuri, condoleanțele față de omul care, de-a lungul vieții sale, a fost duhovnicul și sfătuitorul a mii de credincioși. (Ana Luca)

Programul de Excelență, un parteneriat de succes între Universitatea Pitești și ISJ Argeș – la culesul roadelor

Miercuri, 26 Iunie 2013 11:36

# Elevii cu rezultate deosebite au fost premiați. Săptămâna trecută,  Centrul de Calcul al UPIT a devenit aproape neîncăpător în încercarea de a găzdui elevii excelenţi, premianți la olimpiade și concursuri naționale și internaționale, elevi cu rezultate deosebite la învățătură, alături de părinții lor. Cu sprijinul conducerii  ISJA si UPIT, Centrul pentru Învățământ Pre și Post Universitar (CIPP), alături de Facultatea de Matematică-Informatică, Facultatea de Litere și Facultatea de Științe SocioUmane, deschide  în  anul 2013, în sediile Universității din Pitești,  programul “Clasele de Excelență” , program destinat pregătirii de top a elevilor IV-XII, un proiect  sprijinit cu  cadre didactice de gimnaziu, liceu și universitare.

 

Autoritățile ar trebui să-și pună întrebarea: pentru binele cui muncesc argeșenii în străinătate?

Miercuri, 19 Iunie 2013 21:57

O realitate crudă și foarte prezentă în județul nostru este legată de copiii lăsați în grija rudelor sau a asistenților maternali, din cauză că părinții le-au plecat la muncă în străinătate. Cele mai expuse zone sunt zonele Câmpulung, Curtea de Argeș, Bascov, Priboieni, Poienari , Costești, Pitești, Pietroșani, care înregistrează, fiecare, peste 10 familii plecate. Însă sunt și localități care au informat că au una sau două familii care muncesc în țări precum Italia sau Spania și care și-au lăsat copiii în grija statului sau a rudelor. Datele înregistrate la nivel de primării și furnizate Direcției pentru Protecția Copilului Argeș sunt doar un procent infim față de cifrele reale, ne spune Mariana Benga, inspector superior în cadrul Serviciului Monitorizare al DGSPC Argeș.

Trei unităţi de învăţământ din zona Topoloveni au ajutat la salvarea vieții unui copil. Le mulțumim!

Miercuri, 19 Iunie 2013 21:54

Săptămânalul Atitudine în Argeş a lansat, la sfârșitul lunii trecute, volumul ”Personalităţi Argeşene – ediţia 2013”. Evenimentul  de lansare a găzduit şi o acţiune caritabilă, iniţiată de Şcoala Gimanzială  Nicolae Cristescu – Topoloveni, Liceul Ion Mihalache – Topoloveni şi Şcoala Gimnazială Nicolae Creţulescu – Leordeni, care s-au alăturat campaniilor umanitare derulate la nivel naţional de Fundația ”Mereu aproape”. Elevii celor trei unități de învățământ au donat creații artistice care au fost valorificate în seara lansării cărții, oameni cu suflet mare contribuind, astfel, la salvarea vieții unui copil. Suma strânsă astfel a fost virată în contul fundației care, iată, i-a găsit imediat o

 

Puiu Brănescu a fost înlocuit cu Gheorghe Badea la conducerea Camerei de Comerț și Industrie Argeș

Miercuri, 19 Iunie 2013 21:35

Cel mai cunoscut dintre masonii argeșeni, după marele succes publicistic pe care l-a înregistrat cu volumul „Planșe de arhitectură”, Puiu Brănescu a trecut deja în istoria șefilor Camerei de Comerț și Industrie Argeș. După o încercare eșuată de a-l schimba pe adjunctul său, Eugen Răducu, acesta a căzut în propria groapă. Mai precis, a fost schimbat de la șefia CCI Argeș cu omul de afaceri Gheorghe Badea. Din nefericire pentru acesta, de acum înainte, când va mai pleca în China, așa cum s-a mai întâmplat în trecut, nu o va mai face în calitate de șef al Camerei de Comerț la întâlnirea cu omologii săi masoni, ci doar în calitate de simplu turist.     Ana Luca

Monica Colfescu și-a măritat una dintre fete

Miercuri, 19 Iunie 2013 21:34

Căsătorită de câțiva ani cu un francez, fosta purtătoare de cuvânt a Primăriei Pitești a înflorit departe de orașul natal. Monica Colfescu Debarre locuiește acum în Tanger-Maroc, acolo unde s-a angajat la o agenție de turism. De curând, a revenit în țară pentru că una dintre fetele ei, Iulia Cristiana, s-a căsătorit cu Andrei Balint Boia. Odihnită și proaspătă, Monica Colfescu uimește pe toată lumea cu noul său look și cu mina fericită care i se citește pe față de când a plecat din țară.  De fiecare dată când vorbește despre noua ei viață, i se citește pe chip bucuria și ușurarea că a scăpat de un serviciu care îi epuiza tot timpul și care nu-i aducea nici măcar vreo satisfacție profesională. Ana Luca

 

Biserica trimite 42 de copii orfani în Grecia

Miercuri, 19 Iunie 2013 21:31

42 de copii orfani din centrul Sfinții Împărați din Pitești vor pleca în Grecia, ca premiu pentru olimpiada de Religie la care au participat și au fost premiați. Arhiepiscopia Portugaliei și Spaniei este aceea care a sponsorizat plecarea la Sf. Nectarie - Egina, ne spune preotul Decebal Floroaica. Sfântul respectiv este vizitat de pelerini mai cu seamă pentru faptul că vindecă de boli și de alte suferințe sufletești.    Ana Luca

Fabrică nouă de automobile la Ciofrângeni!

Miercuri, 19 Iunie 2013 21:27

# Chinezii încearcă să intre pe piața auto românească! Asemeni unui spirit fără odihnă până acum, fantoma fabricii Aro de la Câmpulung se pare că s-a cam împăcat cu soarta și încearcă să revină la viață, după dispariția ei prematură. De curând, ne-au parvenit niște informații conform cărora, cunoscuta firmă constructoare de mașini din China, Great Wall Motors, tatonează terenul ca să intre  pe piața românească a construcțiilor de mașini, mai precis în Argeș, la Ciofrângeni.
Intenția reprezentanților este fabricarea noului Aro Go, pe platforma veche de la Aro, pe care o folosesc în prezent și în fabrica din Bulgaria. Se pare că actualul

 

Pagina 236 din 280

«ÎnceputAnterior231232233234235236237238239240UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea