Casa de Cultură din Bascov a strâns 3000 de euro pentru un copil bolnav

Luni, 29 Iulie 2013 00:00

# Când românii vorbesc cu inima, minunile se împlinesc! Cine spune că românii și-au pierdut sufletul, nu știe cât de mult greșește. Niște argeșeni ne-au arătat vineri seară că inima noastră este încă la locul ei și că niciodată n-a fost schimbată cu o monedă rece, din buzunar, pe care scrie indiferență.
Vineri seara, Casa de Cultură din Bascov, la inițiativa ziaristului Costi Ivașcu de la Antena 1, a organizat un spectacol caritabil pentru un tânăr de 16 ani, Cosmin , bolnav de cancer osos. Aceia care știu cât este de mare casa de cultură din Bascov vor putea vizualiza imaginea unei instituții arhipline cu oameni

Personalități și mărci înregistrate ale localităților din județ

Luni, 29 Iulie 2013 00:00

# Istorii argeșene branduite, în serial. Argeșul a fost și va rămâne un loc de referință pe harta culturii românești, indiferent că vorbim despre următorii 100 de ani, sau despre viitorii 1000 de ani. Personalități politice, culturale și nu numai au plecat de pe tărâmul Meșterului Manole și au promovat Argeșul, prin activitatea și numele lor, în lume. Despre niciuna dintre localitățile noastre nu se poate spune că n-a dat istoriei vreo personalitate de al cărei nume să se lege și cel al localității. Am folosit ca material documentar două volume scrise de Grigore Constantinescu: „Argeșul monumental” și ”Argeș-Dicționar Etnocultural”.

 

Medicul Dan Bucur, cavalerul cu bisturiu din Spitalul Județean

Luni, 29 Iulie 2013 00:00

Medicul chirurg Dan Bucur este acel medic pe care nu-l veți vedea mai deloc prin presă dând declarații despre cât de greu este să salvezi viața unui pacient. Este genul acela de persoană care este  om înainte să fie medic. Chirurg de-o viață al Spitalului Județean Argeș și, cum se întâmplă în cazul eroilor pozitivi, echilibru, modestie și profesionalism sunt cuvintele care îl pot descrie cel mai exact. Doar aceia pe care împrejurările i-au adus în contact cu el și colegii lui știu de existența sa în cadrul Spitalului Județean Argeș. Medicul Dan Bucur știe că binele trebuie făcut în tăcere. Ca să nu mai spunem că

S-a sistat tipărirea cardurilor europene de sănătate

Luni, 29 Iulie 2013 00:00

Conform ultimelor date oficiale primite de la Casa Natională de Asigurări de Sănătate, începând cu 26. 07.2013, nu se mai tipăresc şi distribie carduri europene de sănătate, întrucât a fost epuizat numărul  prevăzut în contractul cu imprimeria. Pentru moment, asiguraţii argeşeni care, pentru perioada următoare, au în plan călătorii în ţările Uniunii Europene, pot depune documentaţia necesară pentru certificatul provizoriu. Documentul înlocuieşte cardul european plastifiat, are aceeaşi valoare şi valabilitate şi poate fi ridicat de la sediul CAS Argeş  - b-dul IC Bratianu, nr.62, etaj 2, camera 5. Vom reveni cu informații în momentul în care va fi stabilită data  retipăririi cardurilor europene de sănătate.

 

Primele carduri de sănătate vor fi emise la sfârşitul lunii. Nu şi pentru Argeş!

Miercuri, 24 Iulie 2013 13:53

# Cristina Stocheci, preşedinte CAS Argeş: “N-am nici un fel de informaţii” # Colegiul Medicilor Argeş nu este de  acord ca distribuirea cardurilor să se facă de către medicii de familie. Conform conducerii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, primele cardurile de sănătate vor începe să fie tipărite la sfârşitul lunii iulie. Prima serie, de 200.000 de astfel de instrumente, va ajunge, cel mai probabil, la Arad, judeţul pilot în implementarea acestui program. La această oră nu se ştie nici măcar dacă argeşenii vor fi prinşi în următoarea serie de carduri ce urmează a fi tipărită, în luna august, de Imprimeria Naţională. Pănă atunci, ar trebui să fie clarificată şi

Colegiul Medicilor Argeş nu este de acord ca distribuirea cardurilor să se facă de către medicii de familie

Miercuri, 24 Iulie 2013 13:50

# Dr. Valentin Bănică, preşedinte Colegiul Medicilor Argeş:  “Cardul de sănătate va crea mari probleme pacienţilor care sunt plătitori activi de asigurări“. Conducerea Colegiului Medicilor Argeş spune că singura care are de câştigat de pe urma introducerii cardurilor de sănătate este CNAS, cea care ar trebui să suporte şi toate cheltuielile legate de implementarea acestora şi afirmă că la mijloc sunt doar interese politice. Mai mult, dr. Valentin Bănică spune că noul instrument va crea  mari probleme celor care sunt plătitori activi de asigurări, la schimbarea locului de muncă, la ieşirea sau întrarea în şomaj şi că va irosi timpul medicilor de familie pe care CNAS ar încerca, în opinia sa, să-i transforme în “sclavi”.

 

Americanii filmează iar în Argeș! Am dat de echipa de filmare ascunsă prin pădurile de la Poienari

Miercuri, 24 Iulie 2013 13:47

Vedetele de la Hollywood au pornit într-un adevărat exod spre România, recte Argeș. Din luna iunie a acestui an, în județul nostru se filmează un alt moment din veșnicul și singurul Război de Secesiune al americanilor, războiul din Nord și Sud. „The Keeping Room” l-a adus în satul Poienari din comuna Ciofrângeni pe Sam Worthington, starul din „Avatar”, alături de alte tinere actrițe care s-au făcut remarcate în câteva producții cinematografice recente.

10 trenduri care ar trebui să dispară în 2013

Miercuri, 24 Iulie 2013 13:11

De câte ori mă uit la un film vechi, privesc cu nostalgie şi admiraţie femeile din trecut. Aruncând o privire asupra  prezentului, realizez, însă, că femeile au uitat să mai fie femei. Nu mai ştiu să fie frumoase, elegante, feminine; practic să definească prin vestimentație și grație conceptul de “doamne”. Îşi doresc să fie sexy, dar sunt vulgare. Confundă moda cu stilul. Nu au personalitate şi imită tot ceea ce pare a fi popular. În pofida libertăţii de expresie, predomină lipsa de adecvare în timp şi spaţiu, de aceea anumite haine şi bijuterii sunt purtate oricând şi oriunde. Până şi parfumul este folosit în exces şi ales după modă. Părul este de multe ori prea roşu, prea tapat sau prea încreţit. Prea mult roz, sclipici şi accesorizare fără logică.

 

William Nikolas, botez de prinţ

Miercuri, 24 Iulie 2013 13:10

Mariana Niţu, fosta vedetă Terrasat și TVS care a lăsat jurnalismul pentru a îmbrăţişa o carieră juridică, şi-a botezat băieţelul la sfârşitul săptămânii trecute.
Cea mai mare bucurie a Marianei Nițu, William Nikolas, a venit pe lume în primăvara acestui an, iar vineri,19 iulie, micuţul a fost creştinat la catedrala „Sf. Gheorghe” din Piteşti. Rolul de naşi şi l-au luat în serios Violeta și George Minculescu, o familie de jurişti din Bucureşti. Petrecerea ce a urmat, organizată la “Diamond Ballroom” – Hotel „Ramada” a fost una… princiară. Andreea de la Amadeus, Călin Geambaşu şi Maria Dragomiroiu au venit special să cânte pentru William Nikolas, într-un spectacol inedit cu dans, iluzionism şi zeci de lampioane ridicate către cer. Îi urăm şi noi micuţului să fie sănătos, puternic şi ambiţios, ca mămica lui. C.S.

Martor într-un proces civil. Tot ce trebuie să ştii despre cum se depune mărturie

Miercuri, 24 Iulie 2013 13:08

# Cititorii întreabă, avocatul răspunde. În cazul în care sunteţi implicat într-un proces civil, una dintre probele pe care le puteţi folosi este cea cu martori, adică puteţi desemna una sau mai multe persoane să depună mărturie. În acelaşi timp, puteţi fi numit ca martor într-un astfel de proces, ceea ce înseamnă că veţi fi citat şi ascultat de către instanţa de judecată. Află astăzi care sunt toate etapele prevăzute de Noul Cod de Procedură Civilă pentru administrarea probei cu martori, de la ascultarea şi înlocuirea martorilor, până la depunerea jurământului şi bănuiala de mărturie mincinoasă.

 

Ziua Franţei, sărbătorită la Mioveni cu fanii Dacia Logan şi cu Smiley

Miercuri, 24 Iulie 2013 12:47

Peste 200 de fani ai Dacia Logan şi aproape 80 de mașini și-au dat întâlnire la Mioveni, sâmbătă, 13 iulie, pentru a participa la prima Reuniune Naţională a fanilor Dacia Logan, organizată chiar lângă uzinele Dacia. Participanții, provenind din Argeş, Bucureşti, Brăila, Constanţa, Dolj, Ilfov, Sibiu, Vâlcea, au concurat sau au asistat la cele două probe – de accelerare şi de îndemânare. La proba de accelerare s-au înscris 38 de mașini la clasele 1400 cm3 și 1600 cm3 benzină, 1500 cm3 Diesel, și „specială” (vehicule modificate), iar la îndemânare s-au întrecut 13  participanți vehicule. 

Personalități și mărci înregistrate ale localităților din județ

Miercuri, 24 Iulie 2013 12:44

# Istorii argeșene branduite, în serial. Argeșul a fost și va rămâne un loc de referință pe harta culturii românești, indiferent că vorbim despre următorii 100 de ani, sau despre viitorii 1000 de ani. Personalități politice, culturale și nu numai au plecat de pe tărâmul Meșterului Manole și au promovat Argeșul, prin activitatea și numele lor, în lume. Despre niciuna dintre localitățile noastre nu se poate spune că n-a dat istoriei vreo personalitate de al cărei nume să se lege și cel al localității. Am folosit ca material documentar două volume scrise de Grigore Constantinescu: „Argeșul monumental” și ”Argeș-Dicționar Etnocultural”.

 

Tabere studențești 2013

Miercuri, 24 Iulie 2013 12:38

Direcţia Studenţi a Ministerului Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Casele Studenţilor, organizează programul naţional "Tabere Studenţeşti 2013". Programul se desfăşoară în perioada 15 iulie-28 august 2013 şi oferă 6.000 de locuri pentru studenţi la mare şi la munte, asigurându-se gratuit cazare şi masă în hoteluri de două şi trei stele.
Beneficiarii proiectului sunt studenţi şi masteranzi cu rezultate deosebite la învăţătură în anul şcolar încheiat, dar şi cei care reprezintă cazuri sociale. O categorie specială

Caprele preotului Onu se familiarizează cu istoria

Miercuri, 24 Iulie 2013 12:36

Caprele din ferma preotului Constantin Onu demonstrează că sunt unele educate și cu pedigree. Nu trebuie să judecăm acest lucru după faptul că sunt din rase nobile, dar și preferă locurile cu istorie. Bunăoară, amplasamentul fermei din Valea Porcului-Mănicești se află chiar într-un punct numit La Țeapă; acolo unde, pe vremuri, se spune că domnitorul Vlad Țepeș ar fi judecat și ar fi osândit pe nelegiuiți.  Fratele acestuia, artistul Nicu Onu, a crezut că ar fi și mai bine dacă le-ar amenaja locul cu pietre aduse de

 

La doar 16 ani, Cosmin a fost diagnosticat cu cancer osos

Miercuri, 24 Iulie 2013 12:34

# Vrea să trăiască normal, iar noi suntem cei care îl putem ajuta să facă asta! Viaţa lui Cosmin Marinescu era normală până în luna aprilie. De atunci, a trecut prin trei cure cu citostatice. În zadar, pentru că medicii i-au dat verdictul crunt: trebuie sa-i amputeze piciorul. Cosmin are o singură sansa să scape de acest coşmar: o proteză performantă, care l-ar putea salva de acestă operaţie cumplita. Iar pretul pentru care adolescentul ar putea reveni la o viaţă normală este de 20.000 de euro. Tocmai de aceea invitaţi de marcă, Irina Loghin, Daniela Cernea şi Ansamblul Doina Bascovului şi-au dat mâna pentru a strânge fonduri şi pentru a-i oferi o viaţă normală lui Cosmin.

Portret de medic argeșean. Doamna Medicinei argeșene este specialist în boli interne

Miercuri, 24 Iulie 2013 12:30

În această nouă ediție vom vorbi despre o veritabilă doamnă a Medicinei argeșene din Spitalul Județean. A venit în această unitate încă din 1983, ca medic inspector, specialist în Boli Interne. În perioada 2001-2005, a deținut funcția de director medical în cadrul aceleiași unități spitalicești. Însă, dr. Venera Elefterescu nu este caracterizată de funcții, ci de calitatea de om, înainte de a fi medic. În mod  normal, oamenii s-au obișnuit să se scrie ironic, tendențios sau chiar răutăcios la adresa unui personaj sau altul. În cazul de față n-o putem face, nici dacă am vrea. Dr. Venera Elefterescu este genul de medic pe care orice pacient și l-ar dori lângă el; luptă alături

 

Au spart un chioşc de ziare, dar au picat în mâinile poliţiştilor locali

Miercuri, 24 Iulie 2013 12:26

Joi, 18.07.2013,  în jurul orei 3.30, o patrulă a Poliţiei Locale Piteşti, aflată în Piaţa Primăriei, a observat trei persoane de sex masculin ce se deplasau în fugă dinspre Teatrul Davila spre blocul 1. Agenţii i-au somat să se oprească, cele trei persoane fiind destul de dubioase tinând cont de ora înaintată şi de bagajul destul de voluminos pe care îl aveau asupra lor. În urma percheziţiei, politiştii locali au depistat că cei trei aveau în bagaj 50 de pachete de tigări de diferite mărci, precum şi un patent, un cleşte şi o surubelniţă.. Pentru că nu puteau să justifice provenienţa tigărilor, indivizii au fost reţinuti şi a fost anunţată Secţia 1 – Piteşti. În scurt timp, politiştii au descoperit că aceştia au spart un chioşc de ziare aflat în apropierea Teatrului Al. Davila, de unde au sustras bunurile mai sus amintite. Suspectii au fost predaţi Secţiei nr. 1 pentru continuarea cercetărilor.

Client al Melania rent-a-car lăsat cu ochii în soare

Luni, 15 Iulie 2013 14:54

# Numai norocul l-a făcut pe acesta să scape teafăr dintr-un eveniment rutier de care se fac vinovați proprietarii mașinii. Melania rent-a-car este un nume cunoscut în județ, probabil singura firmă care a reușit să se impună pe piața închirierilor auto locale. Doar că, uneori, lipsa concurenței produce... monștri, sau măcar niște gărgăuni de toată frumusețea. De ce? Iată...

 

Scandalul cailor sechestraţi la Topoloveni: Localnicii ale căror culturi au fost distruse sar în sprijinul primarului Boţârcă

Luni, 15 Iulie 2013 14:49

# Caii sechestraţi vor ajunge hrană pentru animalele de la zoo # Primarul Gheorghiță Boţârcă: “Perioada în care puteau fi revendicaţi a expirat. Deja am luat legătura cu un abator!”. După ce un cotidian local a relatat, săptămâna trecută, cazul  celor şapte cai sechestraţi de Primăria Topoloveni  pentru că au păşunat pe domeniul public şi au distrus culturile mai multor gospodari, scandal în care primarul Gheorghiţă Boţârcă a fost acuzat de abuz, proprietarii suprafeţelor afectate vin în sprijinul edilului şef, amintind de zecile de sesizări, făcute în ultimul an, la adresa lui Silviu Floroiu, cel care se pretinde proprietarul animalelor. Mai mult, pentru că animalelele sechestrate nu aveau microcipuri, primarul şi o parte dintre localnici îl suspectează pe Silviu Floroiu de furt şi trafic de animale.

Istorii sângeroase pe care s-a clădit Argeșul

Luni, 15 Iulie 2013 14:44

Istoria românilor este de departe una dintre cele mai sângeroase. Începând cu legenda de căpătâi a Argeșului, „Legenda Meșterului Manole” și continuând cu “Miorița”, legendele lui Vlad Țepeș, ba chiar și construcția Barajului Vidraru, mai recentă, abundă în scenarii presărate cu morți   Cetatea Poienari de la Arefu  sau “cuibul vulturilor”rezistă de atâtea secole învăluită și ea într-o astfel de poveste sângeroasă; poate cea mai teribilă dintre ele. Este vorba despre legenda domnitorului Vlad Dracul; voievodul însetat de sânge care trăgea în țeapă pe orice dușman al țării. Americanii, însă, au dus și mai departe setea de sânge a acestui voievod, foarte viteaz de altfel, numindu-l vampir.

 

Pagina 237 din 284

«ÎnceputAnterior231232233234235236237238239240UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea