”Viața are prioritate”

Luni, 11 Februarie 2013 14:40

# ACȚIUNE A POLIŢIEI LOCALE A MUNICIPIULUI PITEŞTI. Miercuri, 07-02-2013, agenții Poliției Poliției Locale Pitești, au acționat în zona bulevardului I.C. Brătianu, pentru sancționarea pietonilor ce traversează strada neregulamentar. În acest sens, în mai puțin de oră, au fost sancționați atât prin avertisment scris, cât și verbal, nu mai puțin de  65 de persoane. Aceștia traversau strada ignorând pericolul de a fi accidentați, deși în zonă se afla un pasaj pietonal. Agenții de poliție le-au atras atenția și le -au prezentat pericolul la care sunt supuși traversând prin loc nepermis.
Acțiunea " Viața are prioritate" - se va desfășura pe tot parcursul lunii februarie și este dedicată în exclusivitate pietonilor.
Bogdan Aristanţoiu, purtator de cuvânt                     
Poliţia Locală Piteşti

Piteşti, Topoloveni, Costeşti, Poiana Lacului, Bascov - localităţile argeşene în care s-au înregistrat cele mai multe infracţiuni

Luni, 11 Februarie 2013 14:38

În interviul acordat săptămânalului Atitudine în Argeş, comisarul-şef Dumitru Nicolae, comandantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, vorbeşte despre acţiunile ce au condus la creşterea gradului de siguranţă publică a argeşenilor dar şi despre problemele pe care le are IPJ Argeş.

Numărul infracţiunilor contra persoanei a scăzut

# Care este situaţia infracţionalităţii în Argeş şi cât de în siguranţă ar trebui să ne simţim noi, argeşenii?
- Infracţionalitatea sesizată în anul 2012 a înregistrat un trend  descendent, cu o scădere de 3,3% faţă de anul 2011. În anul 2012, la Inspectoratul de

 

Cum vă daţi seama când administratorul vă umflă factura la încălzire şi ce puteţi face în acest caz

Luni, 11 Februarie 2013 14:17

Ca să nu cădeţi victimă relelor intenţii ale administratorului asociaţiei de proprietari sau locatari, trebuie să cunoaşteţi, în primul rând, modul de calcul al consumului de utilităţi şi drepturile pe care le aveţi ca membru al asociaţiei. Dacă, totuşi, vi se întâmplă să fiţi păcălit, este bine să cunoaşteţi căile pe care le puteţi parcurge pentru  recuperarea sumelor ce v-au fost imputate ilegal. Dacă aveţi nelămuriri cu privire la sumele de plată pentru energie termică, afişate de către reprezentaţii asociaţiei unde locuiţi, ar fi bine să urmăriţi cîteva  repere ce ar putea să vă elucideze cu privire la situaţia constatată. În primul rând, fiţi atenţi  la preţul de facturare a energiei termice furnizate care este  245 lei/Gcal inclusiv TVA – pentru Pitesti; 225 lei/Gcal inclusiv TVA – pentru Bascov şi 228,57 lei/Gcal inclusiv TVA – pentru Mărăcineni. Orice alt tarif afişat înseamnă escrocherie.

Iată care sunt primii 100 datornici ai Argeșului

Luni, 04 Februarie 2013 15:29

# Cele 100 de firme datorează bugetului de stat peste 700 miliarde lei vechi! Direcția Generală a Finanțelor Publice Argeș a centralizat, la sfârșitul săptămânii trecute, situația primelor 100 de firme datornice, situație la nivelul lunii decembrie 2012. Primele poziții sunt ocupate – în mod constant în ultimii doi ani – de Alprom și Prointermed. Pe poziția a treia a urcat Waterleau Group, cu peste un milion de euro restanți, dstronând astfel locul ocupat, la sfârșitul penultimului trimestru, de F.C. Argeș. Primii 100 datornici au obligații restante de 72.477.994 lei noi, în top fiind 13 firme cu sume ce depășesc un milion. De remarcat, deasemenea, că aceiași primi treisprezece din topul alăturat cumulează datorii de 35 milioane de lei, adică jumătate din total. Se mai observă că cei care au obținut reeșalonări la plată, față de situație emisă de aceeași instituție la sfârșitul lunii septembrie, au reușit să scadă cuantumul sumei cu câtve procente. Datoriile firmelor din listă depășesc bugetele multor localități ale județului.
Alex SILVESTRU

Click AICI pentru tabel.

 

Hai la Happy Paradise Kids, specialiștii în organizarea de evenimente pentru copii!

Luni, 04 Februarie 2013 15:11

Părinții și – mai ales – copiii sunt așteptați, cu drag, la cel mai nou spațiu destinat evenimentelor speciale din viața micuților. Pe strada Sfânta Vineri s-a deschis un complex modern, complet echipat pentru a satisface toate exigențele celor mici, dar și pe cele ale părinților.
Locația dispune de parcare proprie și personal special instruit. Iată numai câteva din dotările și serviciile oferite:

Cititorii întreabă, avocatul răspunde. Primăriile cu datorii sunt obligate să majoreze taxele și impozitele locale

Luni, 04 Februarie 2013 15:11

Conform legislației actuale, primarii decid dacă valoarea taxelor și impozitelor locale crește sau nu în 2013. Cu toate acestea, noile modificări ale Codului Fiscal, în vigoare deja, stabilesc că edilii vor avea această posibilitate doar dacă îndeplinesc o condiție: să nu înregistreze datorii.
Ordonanța Guvernului nr. 1/2013, act normativ ce dă primarilor posibilitatea de a decide dacă valoarea taxelor și impozitelor locale se indexează sau nu în 2013, a intrat în vigoare încă din 12 ianuarie 2013. Potrivit documentului, autoritățile administrației publice locale pot adopta, pentru anul 2013, hotărâri

 

Luptă crâcenă pe subsolul tehnic al blocului 48 - Centru

Luni, 04 Februarie 2013 15:05

# Al cui este spaţiul în care funcţionează Asociaţia Revoluţionară Club 22? Proprietarii apartamentelor din blocul 48 Centru vor să se folosescă de subsolul tehnic al imobilului despre care spun că le aparţine prin cotele comune indivize. Numai că în subsolul respectiv  îşi desfăşoară activitatea Asociaţia  Revoluţionară Club 22, cea care a primit spaţiul, în folosinţă gratuită, de la Instituţia Prefectului. Elena Bădescu,  locatara despre care relatam în numărul precedent al ziarului nostru, duce propria sa luptă cu Asociaţia Revoluţionară Club 22 şi, implicit, cu Instituţia Prefecului, despre care spune că nu putea da în folosinţă un spaţiu care nu-i aparţine.

O invenție care poate salva vieți. Aplicație Salvamont pentru platforma Google Android

Luni, 04 Februarie 2013 14:58

A devenit operaţională aplicaţia “Salvamont” pentru platforma Google Android, cu ajutorul căreia turiştii care au nevoie de ajutor pot fi localizaţi mult mai uşor. Astfel, pentru utilizatorii telefoanelor Android, această aplicație poate fi descărcată din Google Play. În caz de nevoie (rătăcire, accident în zonă necunoscută etc.) poate fi notificat Dispeceratul Naţional Salvamont (tel. 0salvamont, prin apăsarea tastei corspunzătoare literei), prin acţionarea tab-ului SOS din respectiva aplicaţie, în acel moment fiind determinate: poziţia apelantului, traseul parcurs până în momentul apelului şi nivelul bateriei telefonului.

 

Un gest demn de remarcat! Treizeci de tineri conservatori au donat sânge

Luni, 04 Februarie 2013 14:48

Tinerii Conservatori din Argeș au fost prezenți joia trecută la Centrul de Transfuzie Sanguină din Pitești, pentru a participa la acțiunea de donare de sânge, intitulată sugestiv ”Implică-te în salvarea unei vieți, donează și tu sânge!”. Este al cincilea an consecutiv în care TC Argeș este prezent la donare, programată în ultima joi din luna ianuarie. Cei treizeci de membri curajoși, coordonați de către președintele Codruț Matei,  au donat  atât prin metoda

EUROPA...vine la tine. Concluziile Consiliului pentru Educatie, Tineret, Cultură și Sport

Luni, 04 Februarie 2013 14:46

Miniştrii de educaţie şi cultură din Uniunea Europeană s-au întâlnit, la sfârșitului anului 2012, la Bruxelles şi au adoptat o Rezoluţie privind revizuirea dialogului structurat cu tinerii pe tema participării acestora la viaţa democratică din Europa.
Aceștia au adoptat şi Concluziile privind participarea şi includerea tinerilor, cu accent pe tinerii care provin dintr-un mediu de migranţi, dar şi Raportul comun al Consiliului şi Comisiei privind implementarea noului cadru al cooperării europene în domeniul tineretului în perioada 2010-2018. Aceştia au luat act de starea de fapt privind ERASMUS FOR ALL – programul pentru 2014-2020 şi au ajuns la o înţelegere politică privind recomandarea de a valida educaţia nonformală şi informală.

 

Iată noul program de lucru al Casei de Pensii Argeș

Luni, 04 Februarie 2013 14:45

Pentru a veni in sprijinul cetățenilor, Casa Județeană de Pensii Argeș anunță următoarele:
# programul de lucru cu publicul este de luni până  joi între orele 08.00 – 16.30 si vineri între orele 08.00 – 14.00.
# programul de primire și înregistrare al cererilor la registratura instituției: de luni până joi între orele 08.00 – 16.30 și vineri între orele 08.00 – 14.00.
# programul de audiențe al conducerii instituției este după cum urmează:
- Directorul executiv acordă audiențe în fiecare săptămână, vinerea, începând cu ora 09.00
- Directorul executiv adjunct – Direcția stabiliri și plăți beneficii și șeful serviciului stabiliri prestații, acordă audiențe în fiecare săptămână, vinerea, începând cu ora 09.00
- Directorul executiv adjunct – Direcția economică, evidență contribuabili acordă audiențe în fiecare săptămână, vinerea, începând cu ora 09.00.

Criza aduce prețuri șoc!!!

Luni, 28 Ianuarie 2013 23:58

# Finanțele vând apartamente situate ultracentral cu 20.000 de euro. Finanțele Argeș nu iartă, nu uită și nu lasă de la ele – spunea, acum câteva luni, un cunoscut om de afaceri scos la mezat de datoriile neachitate. Și nu numai cele din Argeș, am putea completa noi, ci de oriunde. Dacă am văzut, până acum, ”minuni” de genul vânzării prin licitație a porților de la terenurile de fotbal ale lui F.C. Argeș, iată că, zilele acestea, doritorii de chilipiruri pot

 

Avocatul poporului, biroul teritorial Pitești, a acordat, anul trecut, peste 1500 de audiențe

Luni, 28 Ianuarie 2013 23:58

Biroul Teritorial Piteşti al instituţiei Avocatul Poporului, având ca arie de competenţă judeţele Argeş şi Vâlcea, a desfăşurat în cursul anului 2012 următoarea activitate:
# 1513 audienţe acordate la sediul biroului;
# 468 de petiţii înregistrate şi soluţionate;

Ștefan Ciocănel, fostul șef al PDL Pitești, a fost la schi în Austria

Luni, 28 Ianuarie 2013 23:58

# Lungimea pârtiilor din stațiunea Mayrhofen este de 164 de kilometri, de câteva ori mai mult decât a totalului pârtiilor din România. În timp ce la Pitești se declanșase războiul pentru debarcarea fostului senator Mircea Andrei de la șefia filialei județene a PDL, fostul președinte al filialei Pitești și, deasemenea, fost consilier local al aceluiași partid, aluneca vertiginos cu schiurile pe cei 164 de kilometri de pârtie din stațiunea Mayrhofen, situată în Alpii Austrieci. Ciocănel, însoțit de prietenul Iulică Corbu (patronul Club 32) și de alți câțiva prieteni, alături de familiile lor, au beneficiat de o săptămână aici, în condiții cu totul propice iubitorilor sportului alb, prețul cerut de austrieci fiind de 350 de euro de persoană, cam cît ar fi costat un week-end la Poiana Brașov...    L.G.

 

Nordco a semnat, la sfârșitul lunii decembrie, contractul pentru extinderea Complexului pentru Copii cu Handicap Trivale

Luni, 28 Ianuarie 2013 23:58

# Prețul de adjudecare al licitației a fost de 38% din valoarea estimată. Cristian Georgescu, manager Nordco: ”De vină sunt proiectanții…”. E clar! La Pitești se întâmplă ceva și nu este lucru bun. Ba chiar este ceva necurat în materie de licitații publice, pentru că a devenit un obicei. Procedurile nu sunt documentate cum trebuie, caietele de sarcini sunt aiurea (vezi cazul ”marea asfaltare” de la Curtea de Argeș unde, după doi ani de războaie, hârtiile au fost refăcute), constructorii se plâng de proiecte realizate greșit, de părtinire din partea autorităților statului;  autoritățile se plâng

Bilanț la ITM Argeş în anul 2012

Luni, 28 Ianuarie 2013 23:40

# 1629 sancţiuni contravenţionale, amenzi în sumă de 4.939.7000 lei.

I.Identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale
Identificarea cazurilor de muncă fără forme legale a fost avută în vedere la un număr de 2901 de unităţi controlate, fiind identificaţi că folosesc munca fără forme legale un număr de 297 angajatori  la care au fost depistate desfăşurând activitate fără contracte individuale de muncă încheiate în formă scrisă  557 de persoane. Pentru un număr de 15 angajatori au fost sesizate organele de cercetare penală, din care 13 pentru primirea la muncă a mai

 

“O șansă în plus” – o inițiativă remarcabilă, o investiție în viitorul nostru, cu sute de beneficiari

Luni, 28 Ianuarie 2013 23:22

# Parteneriat Inspectoratul Școlar Argeș - Universitatea Pitești # Grupele de excelenţă la Limba Română, concretizate prin parteneriatul ISJ Argeş - UPIT Piteşti. “O șansă în plus” este un protocol încheiat la data de 07.01.2013 între Inspectoratul Școlar Județean Argeș și Universitatea din Pitești, în scopul de a ajuta elevii din județ să promoveze examenul de Bacalaureat, să devină studenți pe locuri subvenționate și să treacă mai ușor prin viață.

Europa... vine la tine. Centrul european de combatere a criminalității informatice

Luni, 21 Ianuarie 2013 23:34

Centrul european de combatere a criminalității informatice și-a început, din luna ianuarie 2013, activitatea pentru a contribui la protejarea cetățenilor și întreprinderilor europene față de criminalitatea informatică. Comisarul UE pentru afaceri interne, Cecilia Malmström, a participat la inaugurarea oficială a acestui centru, care a fost înființat în cadrul Oficiului European de Poliție, Europol, la Haga (Țările de Jos).

 

Accesul interzis la Universitatea din Pitești!?

Luni, 21 Ianuarie 2013 23:32

A fost odată ca niciodată, și încă mai este, în Pitești, o Universitate mare. Și frumoasă – spun unii, însă asta ține de gust. Iar de când Didea a ajuns în fotoliul de rector, planurile expansioniste ale unității de învățământ superior sunt mai aprige ca oricând. Ca un făcut, cam de când s-a schimbat conducerea, în zona Podului Viilor a apărut un indicator care îndrumă în direcția Rectoratului. Numai că… pe sens interzis. Zvonurile spun că sensul de circulație a fost închis la intervențiile concurenței de la Brâncoveanu, pentru a opri afluxul de studenți care au început să fugă ca Puiu (chiar, se scrie cu literă mică sau mare?) de taxe. Ai dracu nemți au fost românii…   A.S.

Ministrul Daniel Constantin a inaugurat o fermă ultra-modernă

Luni, 21 Ianuarie 2013 23:30

# Daniel Constantin: ”Vorbim de un jucător mare, care se orientează către producţia bio. Pe această zonă există o nişă foarte importantă pentru România”. Ministrul agriculturii, deputatul PC de Argeș Daniel Constantin, alături de secretarul de stat, Achim Irimescu, a participat, săptămâna trecută, la inaugurarea EcoFerm, una dintre cele mai moderne ferme de creştere a animalelor (570 capete bovine Montbeliarde) şi producere de cereale şi furaje (800 ha teren agricol) din ţară, aparţinând Grupului Cris-Tim.

 

Pagina 240 din 272

«ÎnceputAnterior231232233234235236237238239240UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea